HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21176
5455
5063
1438
1600
7336
6041
12925
1687

Online 6945 užívateľov

Užívateľ > Markey > Hodnotenia

| Užívateľ | Hry | Hodnotenia | Priatelia |

Cakal som na to dost dlho kym sa to uracili dat aj na pocitace ale velice to ospevovali ale nic zaujimave to neni. Zo zaciatku to vyzera dost dobre ale hned uz v druhej alebo tretej kapitole prijde pocit stereotypu a nudy takze nic moc. Dostal som sa do piatej kapitoly a potom som to nejako prestal hrat a uz som si to odinstaloval lebo ma nic nelakalo to dohrat. 25% dam za celkom dobru grafiku a 25% za dobre spravene postavy (chovanie, rozhovory, styl reci a odlisnost) a inak sa mi tam nic nepacilo, malo zbrani tam je, malo nabojov unesie Alan a dookola len to iste robite ze vybehne na vas skupina, baterkou ich zranite a potom ich dorazite zbranou a idete dalej a tam to iste, to je ako aj v Call of Duty ze len strielate, tak tu len toto robite.
Najkrajsia hra na svete, len skoda ze mi horko-tazko ide na strednej grafike. Je to vojensky simulator co sa mi velmi paci lebo to je realisticke a kampan je vazne dobra nieje to ako v tych inych novich hrach ze 6 hodin a prejdene a aj to som mozno povedal vela. Hral som to niekolko tyzdnov aby som to presiel lebo je to tazke a este k tomu aj dlhe a to sa mi velmi paci. Ale co je este lepsie je multiplayer lepsiu teamovu pracu ani nenajdete v ziadnej hre a to je fakt. Teraz je aj verzia zdarma v ktorej mate slabsiu grafiku a nefunguju na nu mody a ani v nej neni kampan takze v podstate mozte hrat len cez internet alebo misie ktory si vytvorite, ci uz sami alebo s kamaratmi. Takze urcite si stiahnite verziu zdarma a ak vas bude bavit (co urcite bude) tak si hru urcite kupte. Je na nu aj vela datadiskov, zatial som ziadny nehral ale asi si kupim Operation Arrowheal lebo na nu je jeden super mod (vola sa Day Z a je to vlastne mod kde su zombie, vygooglite si to to by bolo na dlho o tom rozpravat) a ak chcete ine datadisky musite mat aj Operation Arrowhead, takze to je taky zaklad ale kamarati co to maju hovoria ze to je este lepsie ako normalna ArmA takze to musi byt fakt uz iny orgazmus hrat to. Urcite si to kupim a potom to aj ohodnotim tuto.
Celkom zaujimava hra v stredoveku s free runingom a parkourom. Ste assassin, vlastne zabijak a posielaju vas zabijat templarov, ktory su hrozbou pre vas spolok zabijakov. Do konca hry budete mat asi 9 cielov, ale pri piatom ma to zacinalo uz nudit, ved to stale treba robit len to iste, akurat zaverecna misia ked musite zabit ciel je vzdy ina. Ale oplatilo sa to dohrat, nebolo to sice nejako extra dlhe ale pribeh bol unikatny a jednoznacne sa tesim na dvojku az bude. Ta hra ma potencial.
Tento diel je jednoznacne velky krok vpred oproti jednotke, v grafike, v pribehu, v hratelnosti, skratka vo vsetkom. Taliansko sa mi strasne pacilo a vedel som ze bude vyuzite v nejakej hre ale vyuzit to v Assassin's Creed, to bol fakt velmi dobry napad. Cela hra je dobra ale ked ju uz prejdete nieje tam nic co by ste mohli robit a koniec bol fakt cudny.
Takisto ak ste odomkli Altairov oblek, tiez ste boli sklamany ako ja? :D vsak ten oblek nema co s Altairom ved Altair mal lahky biely oblek a nie cierne brnenie...
Je to dobre ale je to skor akoby to bol datadisk k dvojke, pretoze iba ukazuje co robil Ezio po konci dvojky. Ale je to dobre a aj celkom dlhe a zaujimave, takze som spokojny. Aj ked nie tak dlhe ako dvojka ale pridali tam dost vela veci a aj rozsirili Animus o policko trening kde mozete splnit vselijake vyzvy co je dost zabavne. Trosku ma nasralo ze mi zabili menovca (Strycka Maria, inak kto vie ci to nebol nahodou easter egg na hru Super Mario). Paci sa mi tiez ze tam pridali unikatne brnenie ako bolo v dvojke Altairovo brnenie (co sa vobec nepodobalo na Altairov oblek).
Divne zakoncenie Eziovho pribehu. Je to cele kratke a vyzera to ako iba datadisk ku Assassinovi 2 (presne ako aj Brotherhood) ale cital som ze uz priblizne 2 roky pripravuju Assassin 3 takze tam to bude skor ako pokracovanie Assassina 2 a bude to dlhe. Naspat k Revelations: Pribeh dobry, grafika nezmenena mozno trosicku vylepsena, dobry zvuk, misie za Altaira ma nepobavili az tak a bolo ich iba 5 alebo 6, misie za Desmonda na tom ostrove to mi pripominalo hru Portal ale bolo to zaujimave Desmond nam takto priblizil pribeh z jeho detstva. Skoda ze to nieje az take dlhe lebo to je dobre ale proste prejdete to za 3 dni este aj Brotherhood sa mi zdal byt dlhsi a do miest mohli dat aspon tavi ked nie kone, kone som si uzil iba pri zaciatku hry a pri konci ale to vsetko bolo iba nascriptovane.
Takze co je najlepsie: V hre je coop, mozete to prejst s kamaratom je tam 6 misii su celkom dobre az na niektore ako napriklad ta s tou helikopterou (v poradi druha), vidite si vlastne nohy zo svojho pohladu, dobry teamwork, pacia sa mi mapy v multiplayeri, GRAFIKA, DESTRUKCIA, ZVUK (aj ked ten v BC2 sa mi zda byt o nieco premakanejsi), su tu uz aj stihacky ako v Battlefield dvojke, v multiplayeri sa da na vojakoch menit maskace skoda ze sa neda rovno celeho vojaka si vytvorit, nozik a granati sa da uz drzat v ruke ako v Battlefield dva, da sa lahnut si na zem (v BC2 sa to nedalo), s gulometom si mozete rozlozit bipod (drzadla) a vlastne myslim si ze je to na kazdej zbrani pretoze som nasiel aj sniperku alebo kalasnik s bipodom, vratil sa support z Battlefield dvojky.
Co sa mi nepaci: niekedy su problemi s battlelogom, problemi s programom origin, na niektorych budovach nefunguje destrukcia, sposob odomykania zbrani sa podoba hre call of duty, assault ma lekarnicku aj defib ako v Battlefield 2142, sniper nema oblek ghillie (toto som si ani nevsimol ale ked mi to povedal kamarat tak som si to uvedomil a dost mi to vadi ked sa hra mapa kde su lesi ako napriklad Kaspicka hranica), kampan je celkom dobra ale je tam vela nedorobenich veci napriklad niektorych nepriatelov nejde zabit alebo sa objavia hned pred vami. Ale aj cez tieto chybi si tato hra u mna zasluzi plnu stovku.
Este lepsie ako predosli diel.
Konecne tam uz vidiet normalne a to je asi jedina vec ktora mi vadila v prvom dieli, takze 100 percent. Grafika je velmi pekna dokonca aj na nizsich grafickych nastaveniach. Chvalim pekne animacie ktore boli uz na vysokom leveli aj v prvej hre, ale tu su este lepsie spravene a je to radost sa pozerat na tie prirodzene pohyby. Pribudlo tu strasne vela hernych modov co sa mi dost paci a to som este nevyskusal ani vsetky. Co sa mi najviac paci je prepracovane prisposobovanie zbrani a oblekov za toto by som dal aj 115 percent ! tato hra si to zasluzi a urcite si ju nainstalujte a najviac odporucam cez steam kde sa vam patche budu tahat sami co je super.
Celkom dobra futuristicka strielacka ktora je este k tomu uplne zadarmo.
Ak by ju bolo treba kupit, asi dam o 10% nizsie hodnotenie ale spravit takuto dobru hru a dat to zadarmo, za to maju Zombie Studios u mna respekt.
Je tam mnoho dobrych zbrani ale najviac sa mi pacia mechovia! To su vlastne taky ovladatelny roboti, podobny tym z Battlefieldu 2142.
Paci sa mi aj dobra grafika ktora je zaroven nenarocna co je dalsie pozitivum pretoze niektore hry ktore maju blbu grafiku maju vysoke naroky, comu vazne nerozumiet.
Jedine veci ktore sa mi nepacia su asi tie helmy. Nie helmy na postavach ale ze ked hrate tak mate pohlad akoby cez tu helmu, neni to zle je to akoby to vyzeralo naozaj ale tak mali tam dat aspon moznost ist bez helmy pretoze mne by to tak viacej vyhovovalo.
Strasna picovina. Nechapem ako ludi mozu taketo kokotiny bavit. Kreslene hry jak omalovanky pre 5 rocnych, rozpravkovy pribeh a podobne veci. Hral som to 20 minut stiahnute a to sa nedalo ani hrat pane boze doskocim 10 metrov do vysky a podobne veci... FUJ.


Dost dobra hra pekne stvarnujuca 2. svetovu vojnu. Skoda ze je kratka, ale aspon si pri nej uzijete dost zabavy pretoze misie su dobre navrhnute.
Nemam co dodat. Este lepsie ako jednotka, pri tejto hre som si to hranie fakt uzil! Parada je to. Vela zbrani tam je, pekna grafika, zaujimave misie, len skoda ze pribeh tam volajaky neni a postavy niesu nejak viacej spracovane.
Ale co je divne je ze je tam znovu kapitan Price a ten bol aj v jednotke a na lodi ste ho nasli mrtveho. A JE TO ON! Do tvare je to on aj hlas ma ten isty, takze neviem ci sa to odohrava akoze pred udalostami z CoD1 alebo je to jeho brat alebo ako to teda je.
Toto je asi najlepsie CoD a pochybujem ze sa na neho tie nove sracky, nehodne titulu Call of Duty, vobec tahaju.
Na svoj vek velmi prijemna grafika, dobry pribeh, zabavna kampan plna necakanych scen a prevratov. Hudba vyvolavala priam zimomriavky na chrbte, perfektna atmosfera. Tuto hru by som vedel iba vychvalovat :) nema vobec nic zle.
No a tradicia ostala zachovana a kapitan Price sa znovu objavil aj tu, hned pri zaciatku hry. Trosku som sa zacal smiat ked som ho prvi krat uvidel :D
Toto CoD ma dost bavilo, len skoda ze bolo kratke. Inak by som dal aspon 90 alebo 95 percent. Trosku ma sklamalo ze sa vratili do 2. svetovej vojny ale aspon ju vedia tak dramaticky spracovat.
No, no, akosi to od MW2 vytiahli ale uz to nieje to co to byvalo a je to divne. Akoby sa snazili spojit minulost a buducnost a trosku to uz zacina byt sci-fi co mi na CoD vobec nesedi ale aspon to trosku dodalo stavu pribehu, ktory bol celkom zaujimavy.
No ale ani sa nenazdate a uz ste hru presli, takze 68 percent a dovidenia.
Najhorsia kokotina na svete. Tato skurvena hra moze za skazu Call of Duty. Prave od tejto to vsetko ide dolu vodou a najradsej by som zlomil kazde CDcko s MW2, vymazal kazdy steam ucet na ktorom je MW2, zavrel kazdy obchod kde propaguju tuto vyjebanu "hru" spinavu!
To... tu... niekto chce povedat ze tomuto... sa akoze da povedat ze je to nejaka "hra"?...
Toto je jeden odpad, spodina, prach v rohu, pavucina v kute, hovno v kanali.
Velmi pekna hra, ale v celej recenzii hodnotim iba grafiku a spracovanie, pretoze ak by to nemalo takuto grafiku tato hra by nebola takato znama a upadla by. Pribehovo je to tiez sice celkom dobre ale hratelnost zachranuje iba "nanooblek" ktory mate na sebe, sklada za z nanobuniek pomocou ktorych mozte skakat vyssie ako je to bezne, utekat 3x tak rychlo, byt neviditelny a zniest viacej poskodenia ... ano, toto dokazete. Ale na druhej strane je to len bezne fps s miernym sandboxom/freeroamom. Hra sa zmenila asi az tak od stredu, kedy na ostrov zautocili mimozemske sily, vtedy to uz nabralo na stave a zmenilo sa to z dovolenky na ostrove v akcny film ktoremu by sa mala udelit nobelova cena, pretoze z toho ako som to hral a z toho ladu a snehu a vsetkeho zamrazeneho + ako tam vo vzduchu poletovali tie ich ... no ja neviem ze co to vlastne bolo, vyzera to ako taka meduza ktora striela ladove krystali ... z tohoto vsetkeho bola taka akcia az mi behali zimomriavky po chrbte. Hra si mala odpustit tie prve pasaze a hodit sa hned po prvej misii na toto!
Takze dneska sa mi dostala do ruk originalka Crysis 2 a ako som to pustil hned prve co bolo som skusil hru viacerich hracov... Pane boze ved to je ako black ops s nanooblekom v buducnosti! Ved Crysis mal uplne iny multiplayer vsak tu niesu ani zakladne ani vozidla a mapy su velke asi ako moja kupelna. TO CO JE TOTO !!? takato sracka. Singleplayer je celkom dobry tomu davam 25%, 5% za kvalitnu grafiku (chcel som dat 10 ale uz tu nieje fyzika aka bola v Crysis 1) a to je asi tak vsetko... zbrane stare, par novich a prepracovane na nove animacie, nanooblek 2.0 je horsi ako 1.0 pretoze ma menej schopnosti a treba si ho vylepsovat suciastkami z mimozemstanov, ktory sa vobec nepodobaju na tych z jednotky, v jednotke to boli taky skor modri roboti a bez brnenia take slizske akoby stromy :D :D :D a toto tu boli nejake oranzove bloby v bielych akoby brneniach japoncov z Red Alertu 3. Ako keby to uz robili iny vyvojari nez Crysis 1 tak asi tak to vyzera ale robili to ty isty CryTek. Dufam ze Crysis 3 (ak bude) dopadne lepsie a bude pokracovat tam, kde Crysis 1 skoncil.
A originalka ide s mojich ruk prec a ide sa predat.
Dobry dodatok k uz dost dobrej hre. Grafika je este lepsia (velke zmeny to niesu ale par efektov a nove prostredie sa mi zda byt krajsie spravene), hrate za moju oblubenu postavu menom Michael Sykes (clenovia tymu Raptor ho volaju Psycho) je tu par novich zbrani a stare boli trosku vylepsene zo stranky grafiky. Je to o nieco kratsie ako original Crysis ale misie su akcnejsie a su tu aj 2 nove vozidla - obrnene auto s gulometom a vznasadlo (vznasadlo je aj v Crysise 1 ale iba v multiplayeri) a k multiplayeru - tu mate Crysis Wars co je vylepseny multiplayer Crysis 1. Celkom pobavi ale ked nieco na tento styl tak radsej odporucam Battlefield 2142 pretoze tu je to v podstate to iste ale zbrane si kupujete za tie smiesne body ako v Call of Duty :D a nepriatelov niekedy trva dost dlho zabit ked maju vela energie v nanoobleku.
Fuuha tak sice tuto hru som spoznal len par dni pred tym nez visla no trailer ukazoval nieco ine. Malo to vyzerat bombasticky ale skor mi to prijde suche. Samozrejme boje su dobre zvladnute tak cele je to take pomale nastupit do auta prijst tam medzi tym byt 3x zozraty rozculit sa vypnut to a zapnut to po hodine na to aby som plnil tu ulohu po treti krat. Takto prebieha cela hra.
Neviem, hru som presiel ale za cely priebeh nenabrala na stave a preskocila akciu. A uz ako sa tam pridali aj strelne zbrane hra sa zmenila na fps kde boli uz len same (ale fakt velmi zle urobene) prestrelky s ludmi. Potom zacnete pouzivat uz len zbrane na zombikov aj ked sice neunesiete vela nabojov ale naboje budu na kazdom kroku ku koncu. Cela ta hra ani neni taka dlha keby nebolo tolko vedlajsich uloh pri ktorych tri krat zomriete.
No co k tomu poviem? :)
... Nikdy som nehral starsie casti ale toto, TOTO sa mi velmi pacilo. Hned hlavny soundtrack v menu mi vyvolal husiu kozu, taky bol silny a cela hra, proste... asi v ziadnej hre som sa necitil lepsie ked bola noc a bol som v meste. Normalne jak keby som citil na sebe jak fuka taky mierny, trosku chladny vietor (to robila ta atmosfericka, pokojna a hlboka hudba co do toho hrala) a tie herne farby, v noci rozne odtiene hnedej tomu davali taky pocit akoby som tam naozaj stal na tej ulici a pozeral sa na mesto. Styl hry je hlavne robeny na tichost, ale ja som nasiel aj svoj sposob prechadzania a zda sa mi ze na ten bola hra este lepsie robena. Proste, ulozil som si to, rychlo som vbehol do sektoru kde to bolo prisne strazene, pokukal co kde je a vymyslel som si taktiku. Potom ma bud zabili alebo som si to loadol a takto podla taktiky to spravil a presiel som to aj na najtazsom takto ale dost som sa pri tom zapotil lebo ty nepriatelia na tom s AI niesu az tak zle ako v inych hrach. No Eidos to vymakli, toto sa fakt podarilo a tato hra uz okamzite padla medzi moje oblubene hry.
Zaujimavy datadisk k uz bezchybnej hre. Dotvara vlastne znacnu cast pribehu, jedina vec sa mi nepacila ze sa to vlastne odohravalo na tej istej lodi takze ste v podstate behali v tom istom priestori, ale dava to vyznam len uz ked to vsetko vycistite tak je to tam take bezduche :D ale oplati sa dokupit alebo stiahnut k hre! jednoznacne!


Ak mate velmi radi hru Fallout 3 ale neviete sa dockat na multiplayerovi mod tak odporucam stiahnut toto. Kedysi to bolo platene ale teraz to uz je zadarmo a je to ako Fallout 3 cez internet (apokalypticke mmorpg) mozete zabijat mutantov s priatelmi, robit si vlastne tabori, vyrabat zbrane, obleky, naboje, jedlo, lieky... je to mnoho moznosti. Ale vsetko toto viete robit podla vasho skillu, napriklad ked chcete vyrabat zbrane musite zacat od najjednoduchsich aby sa vam zvysil skill (zrucnost) a tiez potrebujete suciastky na vyrobu tej danej zbrani.
Je tu velmi pekna grafika (na to ze je to mmorpg si to uz hadam lepsiu ani nemoze dovolit) pacia sa mi animacie postav ked chodia alebo skacu alebo strielaju/prebijaju/biju sa.
VELMI, ALE VELMI podobny zvuk ako v starsich Falloutoch (1 a 2) co vytvara velmi peknu atmosferu v tejto hre a dalsiu podobnost s Falloutom.
Mapa je obrovska a to som videl zatial iba Sector 1 a Sector 2 (a uz Sector 1 je vacsi ako mapi zo vsetkych GTAciek dokopy) a to je vraj Sectorov v hre 5. Takisto je rozmanita, je tu divocina, dediny, tabory, ruiny miest (v ktorych su dost casto lupici/raideri), rozne podzemia, jaskyne, kanale... krasny svet.
Questov ani nehovorim, ved poznate to v mmorpg kazda postava je vam schopna nejaku pracu dat, aj ked vacsina questov je takych ze vas poslu za postavou ktora je 15 metrov od vas ale ta vam da dalsie prace.
Teraz ked je to zadarmo to je povinnost pre kazdeho! Silno to odporucam aspon stiahnut a vyskusat.
Toto je pecka.
Je to moja oblubena hra v ktorej si mozete robit co chcete. Je to vo svete po atomovej vojne takze vsetko je oziarene a je tam radiacia, vela mutantov (priser) ale to niesu jediny co vam budu robit problemy. Su tam aj zlodeji (najazdnici) ktory okradaju kazdeho koho stretnu a potom si z neho urobia suvenir :D
Mozete tam chodit po mestach kde si vyberiete ulohy a potom ich splnite, kupite si lepsie zbrane, jedlo a lekarne, daju sa kupovat aj brnenia ale to nema kazdy obchod.
Pribehovo je hra tak stredne dlha, ale ak plnite aj dobrovolne ulohy tak vam to moze trvat tyzdne aj mesiace. Ja to uz hram velmi dlhu dobu a stale ma to bavi, da sa ktomu dokupit aj rozne DLC (datadisky) kde mate dalsie nove mapy, ulohy ale aj zbrane alebo nove postavy. Je to aj v Cestine ale nie vsetko je dobre prelozene tak sa oplati aj pocuvat co tie postavy hovoria.
Poznam jednu super stranku o tejto hre chodte na www.Fallout.wbl.sk ;)
Velmi uzitocny datadisk, ale strhavam dole 2% pretoze to malo byt uz v normalnej hre. Dava moznost pokracovat po skonceni pribehu a predlzuje pribeh o dost velku cast. Na vsetkych DLC sa mi strasne pacilo ze aj napriek tomu ze su DLC ich Bethesda tak dobre zmakla ze su tam moznosti rozhodovat sa, ale tu je to vidiet najviac nakolko to ma zmeny hlavne na normalnu hru. Pozriete sa na Adamsovo letisko kde je vlastne hlavna zakladna Enklavy ktoru sa vydate spolocne s bratrstvom oceli znicit a nadobro eliminovat tuto nebezpecnu hrozbu (ked sa usekne hlava, umrie aj telo - to znamena ze staci znicit ich hlavnu zakladnu a o ostatne je uz postarane). Okrem tohto DLC prinasa aj par novych mutantskych bossov (jedneho zo super mutantov, jedneho ku ghulom a este jeden novy druh radskorpionov) a niekolko dobrych zbrani a brneni a takisto dost vela zaujimavich vedlajsich questov ktore sa objavia podla vasich rozhodnuti v splneni questu Vody Zivota, co ma prinutilo prejst tento quest znovu a znovu aby som videl aky to malo dopad a ake vsetky vedlajsie questy sa po tom objavili. Silno odporucam ;)
Zo zaciatku mi nejako tento datadisk nesadol, tak som ho obysiel oklukou. Ale neskor som zistil ze som spravil zle, videl som ako ho kamarat hral a celkom sa mi to pacilo tak som tomu dal sancu a je to dost dobre. Oplatilo sa to dohrat dokonca ale viac krat to uz prechadzat neplanujem. Nema to moc vela spolocneho s Falloutom, ale autori chceli vysvetlit easter egg s ufom v normalnej hre a chceli vyuzit namet na dalsie DLC, tak preco nie? Napad je to dost dobry. Ako najdete teda toto ufo v normalnej hre tak vas unesu mimozemstania. Su to skor mimozemstania taky "klasicky", mali, zeleny, s velkymi tmavymi ocami. Roztomile az smiesne, ale hned na to zmenite nazor ked im pukne hlava jak im do nej strelite zbranou - predsa sme vo Falloute nie v nejakom fantasy filme. Stretnete tu par postav a dokonca ich aj deaktivujete zo kryo-stazi, co bolo vlastne zamrazenie a toto je asi najzaujimavejsia cast hry (uniesli ich uz davno, najstarsi je tu asi japonsky samurai ktory vam ani nerozumie, ale mozte na lodi v neskorsich castiach najst jeho stratenu katanu za co vam podakuje, aj ked sice iba vo vlastnej reci). Ale ufoni tu maju aj vlastne problemy ako napriklad "abominacie". Su to vlastne nevydarene pokusy spravit z ufona cloveka a takto ho poslat zamaskovaneho na zem. Bohuzial (nastastie?) im to nevyslo a tieto nepodarky utocia aj na nich a uz znicili dost velku cast vesmirnej lode. Po skonceni sa tu mozete vracat, niektore postavy tu dokonca aj zostali pretoze nemaju kam ist. Ale v ufe uz nieje co hladat, nakolko vsetko ste spolocne vyzabijali a uz ste zrejme vsetko pobrali. Ha, dobre vam poradi jedna postava ze o vasom "dobrodruzstve" radsej nikomu nehovorte lebo si pomyslia ze ste sa predavkovali nejakou drogou a nebodaj sa vas pokusia zabit.
Celkom ma to zaujalo a chytilo az dokonca ale nieje to bohvieaky datadisk pretoze po prejdeni vam uz nic z neho neostane, nemozete sa do neho nijako vratit (jedine ze zacnete hru odznova alebo loadnete starsi save) pretoze ide vlastne len o simulaciu. Svojim Pip-Boyom zachitite signal ktory vysiela bratrstvo vydedencov a potrebuju pomoc, tak sa vydate to presetrit. Nakoniec ich stretnete a ked im pomozete od utoku super mutantov tak si vsimnu ze mate Pip-Boya a opytaju sa ci by ste sa nepokusili spustit tu simulaciu, nakolko to moze iba osoba s tymto zariadenim. Ako to uz uspesne spustite, nasadia vam oblek ktorym sa mozete preniest do simulacie, sadnete si do takeho zariadenia ktore vas prenesie do virtualnej reality a uz mozte hrat. Ste v Aljaske, pred atomovou vojnou, v konflikte medzi Cinskou armadou a USMC. Ste parasutista americkej armady s ulohou znicit cinske delostrelectvo. Celu hru sa mozete pytat ze naco je tato simulacia dobra, ale ked to prejdete zistite ze ste vlastne vo vojenskom protiatomovom bunkri a akurat sa vam otvorila zbrojnica iba pre cvicenych vojakov ktory presli simulaciou. Bratrstvo vydedencov uzna ze ste si to zasluzili sami a mozte si lubovolne brat co chcete. Par ich na zakladnu zautoci pretoze aj oni nieco zo zbrojnice chcu, tak vas caka este jeden finalny boj a nakoniec si mozete uzit nove zbrane a jednu paradnu energo-zbroj, asi druhy najlepsi armor z celej hry. Takisto je tam cinsky stealth suit ktory pouzivali cinsky vojaci v simulacii, trochu mi pripomina oblek z Crysisu - ked si kvoknete tak vas nieje vidiet. Oplati sa to prejst hlavne kvoli tymto vecickam :)
Nema chybu. Dokonca ma miestami bavi viac ako normalna hra a venoval som tu viacej hodin ako v normalnej hre a to uz viem o com hovorim pretoze mam odohratych minimalne 500+ hodin. DLC ktore ma dokonca strasne vela vedlajsich uloh.
Point Lookout je... alebo vlastne bol narodny park pred atomovou vojnou a teraz z toho ostali uz len opustene baziny. Ked sem prijdete lodou tak vam Tobar (vlastnik lode) odporuci ist pozriet ghula Desmonda ktory zije nedaleko od pristavu vo vile a moze mat pre vas nejaku pracu za tie peniaze. Hlavnym pribehom je to dost dlhe a zaujimave ale nechcem vam to len tak prezradzat. Point Lookout je miesto dost velke a najdete tu kopu inych ludi ktorim mozete pomoct a tiez su tu aj "safari" kde sa vlastne mozte stat ucastnikom, budete tam s dvomi dalsimi a musite sa branit proti prichadzajucim divokim ghulom, toto ma z celeho DLC bavi asi najviac robit :D pretoze to mozte opakovat kolko chcete pokial samozrejme mate zatky a tych mam ja stale dost. Najlepsi datadisk a ak ziadny nemate odporucam tento nainstalovat ako prvi!
Celkom dobry a dlzkovo slusny datadisk. Trosku omrzi ze nova mapa je skor koridorova ale je tam par novich zaujimavich zbrani ako auto-sekera (co je nieco ako motorovka) alebo Infiltrátor co je vlastne 5.56tka bez pazby s tlmicom a optikou, potom su tam nove obleky ktore su skor najazdnicke ale ked budete zbierat pre robotnikov v nebezpecnich castiach mesta kovove tehlicky tak vam budu davat aj zaujimave zbrane a omnoho lepsie obleky. Na datadisk je tu dost moznosti a toho co sa da spravit. Fakt jedine co zamrzi je ze mapa nieje nejaka velka a je to skor v meste a budovach nez v otvorenych priestranstvach. Tiez mi trosku vadi ze je to tam stale moc tmave a vsekto to ma taky hnedy alebo prachovy nadych. Ale odporucam to silno, vylepsi to uz perfektnu hru a zabere dost hodin zabavou.
No, v Mohavskej Pustine som si uzil kopec srandy ale ked som zistil ze po prejdeni nejde pokracovat, a ze nebude ziadne DLC ktore by to aspon umoznilo ... sklamalo ma to.
Ale na vela veci ktore nam boli slubene sa pozabudalo. Kde mame volitelne pribehy? Kde mame vozidla? Kde mame misiu pred atomovou vojnou za cinskeho spiona? Kde je toto vsetko co sme tam mali mat?
Proste raz to bolo povedane a potom o tom nikde nepisali.
Ale aj celkovo tam nieje tolko moznosti ake ma Fallout 3 ... ale to bude tym ze to je len taky dodatok k tej hernej serii, predsa len nieje to Fallout 4 takze nemozme od toho cakat nejake prevratne zmeny ... aj ked, aspon tie vozidla tu mohli byt.
Paci sa mi aspekt "Hardcore" rezimu hry, ale cely New Vegas je robeny na zaklade modov pre Fallout 3, uz v roku 2009 bol "Hardcore" mod pre Fallout 3, rozne mody ktore dovolovali vylepsenia zbrani, co sa tiez objavilo v New Vegas, boli na Fallout 3 uz v roku 2008.
Takisto aj tie vozidla tam chceli pridat len na zaklade modov pre Fallout 3 ale nejako im to nevyslo. Kto vie preco ...
Dobry datadisk. Skoda ze vam zoberie vlastne zbrane a vrati az po dohrani a ze sa uz nemozte vratit a nestretnete postavy. No je to dost blbo zakoncene, prvikrat ked som to presiel ostal som zaseknuty v tom trezore. Myslel som ze to je bug no nebol lebo aj na konci ukazalo nieco ze kurier zostal zaseknuty v trezore kde nasiel svoj odpocinok. Potom som cely datadisk musel prechadzat asi od polovici znovu a uz sa to skoncilo dobre. Takze az na taketo veci je to supa datadisk. A este dost divne je ze mate na sebe vybuchovaci obojok a na konci ako odijdete proste zmizne. Tiez dost blbe je ze postavy s ktorimi som spolupracoval sa ma snazili zradit (trosku mi to pripomina situaciu z Far Cry dvojky) ale nakoniec som to uzmieril pretoze mam vysoku vlastnost speech (prehovaranie). Je to dost tazke lebo su tam nepriatelia ktori po vas hadzu vselijake vybuchovacie kanistre alebo dokonca aj ostepy, su tam same pasce, potom taka jedovata hmla a este aj radia ktore vysielaju signali a mozu vam odpalit obojok. Ale pacia sa mi nove obleky a zbrane, aspon to jedine co si mozete zobrat po dohrani tohoto datacu. Ale inak aj pribeh a mesto su dobre spravene.
Moj oblubeny datac. Prinesie peknu krajinu ktora nebola znicena atomovkami a je tu skor taka divocina. Ziju tu same zvierata a domorode kmene pre ktore sa daju robit questy. Su tu ale aj dvaja ludia z "noveho sveta" a su to Joshua a Daniel. Jeden ktory sa snazi znicit nepriatelsky kmen (Joshua) a druhy sa snazi utiect pred kmenovou vojnou (Daniel). Nepacilo sa mi ze na konci ked som pomohol Danielovi utiect tak napisalo ze niekedy sa zobudil smutny pretoze sa mu snivalo o Zione (to je ta nova krajina) a ked som mu nepomohol tak zase ze jeho zlyhanie ho strasilo po zbytok jeho zivota. Tak co som mal spravit? Zle bolo aj tak aj tak. Joshua je zas clovek ktory je zahadny este hadam aj sam sebe. Sprava sa ako nejaky knaz ale pritom zabil stovky ludi. Ale aj tak ho mam rad a aj je mi sympaticky, hovori inak ako hocikto iny, jak keby recitoval alebo si planoval slova hodiny pred rozhovormi. Neskor ho ziskate ako spolocnika (bohuzial len v tomto datadisku) a je to najlepsi spolocnik uz od cias Jericha alebo Charona vo Fallout 3. Co je skoda je ze po prejdeni isiel do hlavneho tabora svojho kmena ktory sa nenachadza v Zione, takze ho uz nenajdete. To iste Daniel takze jediny kto tu po prejdeni zostane su kmene samotne ale aspon mate cele tabory pre seba. Krajina je velmi pekna, je tu vela jaskyn, jazier a zopar opustenych domcekov, ktore boli opustene uz od atomovej vojny, pretoze jediny kto tu pocas 200 rokov zil boli tieto kmene a oni sa boja ist do titchto budov lebo su to veci spred vojny a tie podla nich len dokazuju neschopnost cloveka a vlastnu zahubu.
Toto mi ani neprijde ako datadisk skor jak nejaky velky mod. Presiel som to asi za 4 hodky a nudil som sa pocas toho. A to dost. Nemam co k tomu povedat, dostanete spravu od Ulyssesa ze sa chce stretnut v Divide co je mesto znicene atomovkami ale tu uz nieje co hladat ono to je maximalne znicene, baraky prepadnute cez mosty pod ktorymi su vykopane tunely. Normalne cez ruiny barakov su robene tunely ktorymi sa da presuvat. Tato oblast je len sama skaza, co tunel to sami mutanti a dokonca aj paraci ktory sa nastastie ak nemate dobre zbrane daju lahko potichu obijst pretoze tuneli su tmave a paracov dost casto odlakaju iny mutanti ktori na nich utocia. Dobre to zacne byt az pri konci ked najdete toho Ulyssesa kto je vlastne ten kurier co odmietol pracu ked uvidel vase meno na zozname. Nejako tusil ze zomriete ale nevislo mu to vy mate proste take stastie ze prezijete aj 9mm strelu cez hlavu. Tu mozete napravit historiu a poslat strelu raze 5.56mm do hlavy jemu alebo sa s nim iba porozpravat ale vas rozhovor prerusia prichadzajuci mutanti. Potom vam vysvetli jeho plan ze chce vypustit rakety na dolezite stanoviska frakcii. Mozete vypustit rakety ktore pripravil na stanovisko legie alebo na stanovisko NCR. Mozete ich aj vypustil na obe destinacie alebo vypnut. Nakoniec ked sa vratite na zaciatok oblasti najdete ho tu sediet a mozte sa s nim rozpravat aj vam da niekolko receptov na robenie jedla a mozete tu s nim spolocne varit.
Tento datadisk sa mi az na par veci velmi lubi. Nepaci sa mi ze skoro vsetko co je tu su len sami roboti a ich hlasi mi prijdu dost otravne lebo stale na kazdeho len kricia aj medzi sebou len kricia a mna ich hadky nezaujimaju lebo polovicu toho co mi hovoria su len same vypocty a ich teorie a ja sa do ich vypoctov ani nerozumiem. Este su aj schopny povedat ze clovek ma na rukach 5 penisov. Ale da sa na tom dobre zasmiat napriklad oblek ktory je robeny na zakradanie sa vie rozpravat (naozaj nenapadne) a ked som sa len tak prechadzal v nejakej budove tak povedal "Starting combat! ...Just kidding!" (znamena to "Prechádzam do bojového režimu! ...Len si robím srandu!") alebo nasiel som tu aj tabor little Yangtze co bol vlastne tabor kde boli drzany cinsky spioni pod prisnym dozorom. Maju na krku obojky takze ak sa vam podari ich nejako dostat z taboru von exploduju im hlavy ale najsmiesnejsie su zariadenia ktore spustate pomocou audio-logov ktore najdete len tak hocikde v novej oblasti. Je tu auto-doc ktory sa citi zbytocny, hriankovac ktory chce ovladnut svet, prepinace svetla ktore sa hadaju o to kto ma silnejsie ziarovky a podobne. Najlepsie je ked sa zacnu hadat vsetci a potom vas zariadenie "Sink" (co je taky stol kde si mozete aj opravovat vase veci) prosi o to aby ste ich vsetkich vypli. Paci sa mi nova oblast ale je tak stereotipicky vyriesena proste nie ze by dali na okraje nejake hory alebo co ale oni tam daju signal ktory nepovoli ziadny presun takze do oblasti nic nevnikne ani z nej nic neutecie. Citil som sa z toho taky limitovany.
GTAcka ma nikdy moc nebavili, ale 4 je uz na slusnom leveli, ako graficky tak aj pribehovom. Pribeh je pekne rozpravany, ako vdaka problemom vasho bratranca budete pomahat vseliakym kriminalnikom, skorumpovanim policajtom, gangstrom a dokonca aj respektovanim mafianom. Stretnete sa aj s postavami z datadiskov, Lost and Damned aj Ballad of the Gay Tony. Ale po prejdeni tam uz nebolo nic co by ma tam drzalo, pretoze multiplayer na tento styl ma moc nebavi. Radsej by som uvital co-op plnenie singleplayeru s kamaratom. A pretoze tam taka moznost neni, strhavam 25% a zvisnych 5% za obcasne bugy a problemi s nastaveniami grafiky v hre ktore opravil az oneskoreny patch.
Dokopy su tieto datadisky o nieco zabavnejsie ako normalna hra ale su kratke, ved predsa su to len datadisky na spestrenie pribehu. V oboch si zahrame za ine postavy ktore sa ale niekolkokrat streli ako medzi sebou tak aj s postavou z normalnej hry. Pribehovo stredne dlhe, zabavne a otvara dalsie nove moznosti, ale aj tak tam po dohrani nebolo nic co by si ma tam udrzalo, no este som presiel par tych misii co vam ostanu po hlavnom pribehu takze namiesto 25% ide iba 15% dole.
Celkom dobra hra na multiplayer ale ja mam radsej Left 4 Dead 2, pretoze tu sa len branite a kupujete si zbrane co je dost nerealne pretoze kebyze sa taketo nieco deje tak by sa bud ludia o zbrane podelili alebo by toho predavaca zabili a okradli. Moc sa mi tu ani grafika nepaci, ale inak je hra celkom zabavna a tiez je tu dobra heavy-metalova hudba ktora sa uplne hodi k tejto hre.
Mozete si vybrat, co chcete byt (napriklad medik/doktor, alebo chlapik s tazkymi zbranami ...)
A mozete si aj vytvorit postavu, ako chcete vyzerat, ale su tam len sami vojaci a policajti/S.W.A.T. co sa mi sice paci ale potom ked sa to hra a je vas tam viacej tak vsetci su vojaci, sice v takej apokalypse by mohlo prezit hadam aj zopar normalnych ludi ale na to si uz musite kupit DLC.
Nemrtvy alebo ako ich nazvat :D niesu len klasicke chodiace (alebo utekajuce ako tomu je v Left 4 Dead) mrtvoly ale skor take akoby nepodarene experimenty s mrtvimi, napriklad niektore maju aj samopali alebo raketomety, to sa mi celkom paci pretoze to ukazuje take pozadie ze moze ist aj o nepodarene armadne vyskumi. Ale co je podstatne tak vzdy po dlhsom case ked sa dobre ochranujete prijde posledny utok a tam je aj boss "patriarch" ktoreho zvykneme volat aj Patrik, a ma na sebe ovesane rozne rotacne gulomety, raketomet a motorovu pilu, co mi prislo prvikrat aj komicke ze to uz kde sme ? :D
Super hra cez internet. Hrate za jedneho zo 4 ludi ktori su v meste plnom infikovanych a musite sa dostat prec. Vzdy na konci idu na vas hordy a musite sa branit alebo davat napriklad benzin do auta. Mozete hrat bud 4 ludia kampan, alebo 8 proti sebe (versus), 4 za ludi a 4 za specialnych infikovanych, alebo chodte na modifikovany server kde mozete byt aj 10 proti 10 alebo viac. Na takych serveroch sa daju napriklad aj vyberat schopnosti ako napriklad ze mate viacej municie alebo viacej zivota alebo rychlejsie utekanie, alebo je tam barricading mod - to je ze mozete barikadovat.
Kamarat ma stranku o tejto hre : www.Left4Death.wbl.sk kde je to vsetko pekne popisane, tak sa tam chodte pozriet.
Max Payne 1 a 2 boli vazne dobre hry ale toto je dielo. Pokracuje o niekolko rokov po tom, kde Max Payne 2 skoncil. Aj ked mi chyba mlady Max, starsi Max sa mi zda byt silnejsi a hlavne chytrejsi - uz nejde bezhlavo do vsetkeho a potom skonci takmer mrtvy (ved pamatate si urcite uz pri konci dvojky aky bol cely doranany a poobvazovany). Zmena prostredia mi zo zaciatku moc nesadla ale podstatne je ze v hre je viacej nocnich casti ako dennych, takze pocit z hry ostal. Vlastne, hra sa viacej odohrava v New Yorku ako Sao Paulu takze je to presne ako 1 a 2. Konecne to spravili skutocne a unesiete 2 male a jednu velku zbran, tie male mozete aj dual wieldovat (mozete strielat naraz z dvoch) a mozete kombinovat rozne, pistol s uzi, 2 uzi, revolver + pistol, revolver + uzi...
Paci sa mi hudba v misiach, hodi sa tam a dotvara taky prijemny, akcny pocit akoby som hral film. Jedine negativum su graficke poziadavky, ktore su az zbytocne vysoke (presne ako to bolo aj s GTA 4) a Mona Sax, ale to nieje az take negativum. Ked ste dohrali 2 na najtazsej obtiaznosti tak na konci este zila, ale pribeh pokracuje asi tak ze umrela co je skoda lebo to bola asi jedina osoba na ktorej este Maxovi zalezalo. Ale je vysoka sanca ze umrela, pretoze ak by zila podla mna by este v New Yorku zostal. Na zaver Max Payne 3 je paradna hra ktora dokaze pokorit a pokracovat v pribehu 1 a 2 a vyzera to tak ze mozme cakat dalsi diel o par rokov, pretoze to konci s dost otvorenym pribehom (tak koncil aj Hitman 4 a napokon, robia Hitmana 5).
Na Metro som cakal odkedy som o tom videl jednu rubriku na fore o stalkerovi a dockal som sa uplne niecoho ineho ako som cakal prvy krat, presne ako zo stalkerom. Myslel som ze to bude nieco ako stalker, free roamingove RPG ale v Rusku po globalnej katastrofe. Ale nie, bola to tunelovka. Ale sakra dobra tunelovka. Nadherna atmosfera, dojemna hudobna stranka, dobre spravene postavy ktore zapadaju do pribehu (skoda ze ich vela zomrie pretoze tu na tychto mi prave dost zalezalo ale nastastie moji najoblubenejsi to az na jedneho prezili). Toto dokazu spravit iba Rusi takuto dobru hru, ak by to dostali do ruk Americania tak by z toho bolo Call of Russia: Tunnel Warfare. Vychod by mal robit viac hier pretoze prave tu vznikaju nadejne hry a Metro je iba jednou z ich ukazok. Kazdemu odporucam, priam prikazujem skusit tuto hru. Povinnost pre kazdeho PRAVEHO HRACA!
Tak co vam k tomu poviem podla mna prepadak.
Hraval som stare Flashpointy ale toto je nieco uplne ine, tak necakajte ze ide o tu istu hru. Je to cele odflaknute, grafika je konzolova, textury rozmazane a celkovo engine ani nezvlada na hromade vela vojakov alebo vozidiel, takze za celu hru sa viacej nachodite ako si zastrielate, prejdete 3km, zabijete vojaka, idete dalej, odpalite helikopteru a mate mission complete. Takto to pokracuje az ma to prestalo bavit a hru som predal. A to radim kazdemu z vas, ist co najdalej od tejto hry, pretoze to je cele nedokoncene a nedoladene, je to postavene na baze enginu zo zavodnej hry, comu som maximalne nepochopil ... robit vojensku hru na engine zavodnych hier ? Co z toho potom vznikne ... No nic ine nez len zumpa ako Dragon Rising ...
Narozdiel od stareho Dragon Risingu sa toto aspon da hrat!
Zobrali engine hry, vsetko prepracovali aby im to vyhovovalo a pridali na grafike. Aj ked cele to je akoby len cervene, moc to nevadi lebo to je tak aj robene aby to tak vyzeralo. Podla mna trosku Codemasters napodobnuju Armu, ved nova Operation Arrowhead je tiez v pusti.
Aspon to uz ma konecne nejaky pribeh, nie iba bezvyznamne misie ako v Dragon Rising.
Takisto sa bojom postavy vylepsuju a vedia lepsie strielat, alebo dostanu lepsie vybavenie ci uz len optiky alebo granatomety na zbrane, alebo rovno nove, silnejsie zbrane. Su tam 4 "povolania", strelec, gulometcik, demolicny specialista a odstrelovac. Trosku mi tam chyba medik, ale to vyriesili tak ze kazdy vojak sa vie osetrit. Takisto neopravili jeden zasadny problem aky bol v Dragon Rising - nevyuzite vozidla ...
Nemozem dat viacej ako 60 percent lebo to ma este dost nedostatkov a bugov, ale na 60 je to lepsie nez priemer a uz to ide hrat a prejst do konca. Je to inak celkom dlhe a da sa pri tom zabavit aj ked vozidla pouzijete iba minimalne.
Celkom zaujimavy DLC, paci sa mi ze na hru hned po vydani neseru ako to spravili pri Dragon Rising. Dufam ze bude viacej DLC, urcite si ich kupim tie mapy su dobre spravene.


Nikdy som nepoznal tuto hru ale raz bola zadarmo na vikend na steame tak som to skusil a je to paradna pecka! nikdy ma moc nelakali hry z druhej svetovej ale Sniper Elite V2 a hlavne Red Orchestra 2 to zmenili. Je to sice trosku zlozite ale ked sa to naucite hrat a budete ovladat vsetky mapy tak vas to strasne zacne bavit. Su tam zaujimave zbrane aj ked Rusi sa mi zdaju byt trochu presileny (ale je to podla skutocnosti takze to je v pohode). Neviem tu najst jedinu chybu, snad singleplayer ktory nemal nejaky extra pribeh ale aky pribeh by ste chceli v druhej svetovej vojne? tam treba bojovat, bojovat a bojovat. A este bojovat. Nie nejake ukazky 20 minutove kde nejaky kapitan (Price) len keca nezaujimave blbosti ktore maju akoze "dotvarat" pribeh. Ja som spokojny s touto hrou nadpriemerne a dal by som jej aj viacej ako 100% lebo si to zasluzi!
Nikdy som nehral ziadny RE lebo ma to nelakalo, no, jeden som hral ale neviem ktory to bol ci 4 alebo 5 ale to bolo take cudne jak nejaka stara hra.
Ale toto som si kupil lebo mi to kamarat odporucil a hrali sme to spolu cez co-op.
Jedna z najlepsich zombie hier co som hral, vazne dobra grafika, dobry vyber postav (Vector a Spectre su moji favoriti, ale kamarat hral za Vectora tak ja som si zvykol na Spectre, ale Vektor sa mi aj tak paci viac) dobre zbrane celkom ale hlavne putave misie.
Tento diel je zaujimavy pretoze mi cely pripadal taky ... no "tajomny".
Zaciatok bol divny, len bolo treba hladat cierne skrinky v padnutych helikopterach a poriadne som si ani nevsimal dej, a akosi ma to vtiahlo do seba a zrazu som sa ocitol v Pripjati. Tam sa dej rozbehol, ale akosi dlho netrval. Bolo treba Pripjat vycistit od nepriatelskych stalkerov ktory sa tam stihli usadit a odpalit vsetky podzemne vstupy do Pripjati, az na ten posledny ktorym ste sa tam dostali vy (mohli ste ich stretnut uz v tuneli ako sa ho snazili odpalit). Potom ste tam stretli vasu jednotku vojakov, neskor, ked uz bola Pripjat zhruba vycistena tam vojaci zavolali evakuacne helikoptery a nakoniec tam prisiel Strelok, postava z jednotky (vedel o vas pretoze vas sledoval) a spolocne ste isli k helikopteram ktore pre vas prisli, ale este posledny nepriatelsky stalkeri ktory vase utoky prezili vam to chceli skazit, ale nakoniec ste sa postarali aj o tych a uspesne ste odleteli. Potom sa uz len spustil ending a tam bolo pekne ukazane co vsetko ste spravili.
Ako, nepochopil som tomuto dielu Stalkera. Vobec mi to nepripomina nic s Stalkerom a ked som to po Shadow of Chernobyle zahral, zlakol som sa ze chcu pokracovat tymto smerom. Pretoze aj Shadow of Chernobyl, pred vydanim, mal byt uplne volna hra a nakoniec to orezali a az tak volne to nebolo. Clear Sky je este orezanejsi a len postupujete vpred a vred, zabijate nepriatelov a dobyvate si uzemie. Vobec som tomu nepochopil, ako co ma toto spolocne s Chernobylom a uz vobec so Stalkerom ? Ako bolo tam par peknych uloh ktore sa skor tykali hladania artefaktov alebo vytopenie kanalov pod agropromom, to bola pekna uloha, aj ked dost kratka. Alebo pekny moment s tym novim skakajucim bloodsuckerom ktory prvi krat zautocil v bazinach a druhy krat v agroprome, aj ked sa na neho volako pozabudlo ... myslel som ze vas prenasleduje a neskor sa ho budete musiet zbavit, ale potom ho v hre uz ani nespomenuli ani sa tam viac neobjavil. Nepochopil som preco to malo tu istu mapu co Shadow of Chernobyl, aj ked par podstatnych lokacii chybalo a boli nahradene a dokonca sa to odohravalo 1 rok pred udalostami zo Shadow of Chernobylu, aj ked mi to prislo skor akoby rok PO Shadow of Chernobyle pretoze tu boli stalkeri viac rozlezeny. A ked uz tak dobovo skor 1 den pred Shadow of Chernobylom pretoze na konci sa stali udalosti ktore sa stali par sekund pred zaciatkom Shadow of Chernobylu, takze neviem ci to bolo myslene akoze tak rok co ja viem Clear Sky 31.12. 2011 a Shadow of Chernobyl 1.1. 2012 alebo ako ... ale to by to nebolo prequel pred 1 rokom ale pred 1 dnom. No celkovo aj povedali ze budu tu zodpovedane otazky ktore sa vynorili v prvom dieli a nestihli ich zodpovedat, ale ako to moze byt ked je to pred udalostami z jednotky ? Je to cele nedomyslene a odporucam tento diel preskocit lebo fakt nema nic zo Stalkerom spolocne. Keby sa to nevola Stalker ale len Clear Sky tak dam aspon 40%, ale ak toto ma byt Stalker tak nie pre mna.
Zaujimava hra na ktoru som cakal velmi dlho a videl som ako sa postupne budovala a menila. Nakoniec z toho vzniklo nieco, kde toho sice moc povyskrtavali, ale koncept hry sa zachoval. Zo zaciatku to mala byt uplne ina hra (spät v roku 2001) kedy som o nej este nevedel, malo to byt na inej planete, daleko v buducnosti, kde ste nicili nejakych robotov ... no proste zo Stalkerom to malo spolocny len nazov :D. Potom neskor to ziskalo tento koncept, ze to bude nieco blizsie pritomnosti a pojde sa do Chernobylu. Malo to byt cisto free-roamingove RPG, na co sa vsetci tesili, potom, po dokonceny zakladnej hry, tomu zacali uz budovat pribeh, co zaroven nesuladelo z free-roamom, takze free-roamu ubudalo a nakoniec to cele orezali. Finalna verzia sa budovala az 6 rokov, a nakoniec z toho vznikla hra ktoru v pohode mohli spravit za 2 roky. Mierne sklamanie, ale hra je sama o sebe dobra, len nezodpovedala tej dobe kolko sa budovala. Ale inak bol to divny pocit to po tolkych rokoch sledovania hrat, cakal som nieco ine, nevedel som co z toho nakoniec bude lebo posledny polrok co to dokoncovali uz nedavali o tom vediet, co vsetko tam pridali a zmenily, preto to ludi prekvapilo. Mne sa to sice pacilo, ale radsej by som chcel Stalkera takeho, aky mal byt. Pozrite si napriklad hned prvy screenshot. Iba tomu by som dal 100%, pretoze to by bola hra aku som v tom videl a aku som ju chcel hrat.
Fadna bezducha blbost. Nechapem co ludi na tomto taha? Ta bizardnost, alebo ta kreslena, skareda grafika?
Morrowind som presiel aj zo vsetkymi jeho datadiskami (mam specialnu ediciu) a musim uznat ze ma to dost bavilo. Aj ked prvi som hral Oblivion, vela hracov mi radilo skusit aj Morrowind a bavil ma o nieco, ale len fakt o nieco menej pretoze sa tam neda presne spravit postava ako v Oblivione. No cest Bethesde za tuto ich prvu hru v novom 3D engine, zvysili latku hier o dost policok vyssie.
Velmi dobra a pekne spravena hra. Strasne sa mi paci po zvukovom spracovani a cely ten svet, proste to na mna posobi velmi prijemne a atmosfericky. Je tam slusnejsia character kustomizacia nez v Morrowinde za co ma Oblivion u mna jedno velmi velke + pretoze prave toto mi v Morrowinde strasne chybalo. 2% davam dole za to ze miestne straze vedia o vasej kradezi aj napriek tomu ze vas nikto nevidel a 1% dolu za (ale fakt iba obcasne) bugy a glitche.
TUTOVKA.
Po dlhych rokoch cakania, ked toto vyslo, padla mi sanka ako nos Michaela Jacksona a neviem sa od toho odtrhnut. Je to sice celkom podobne s Oblivionom ale ta grafika, zbrane ... boze toto dokaze len Bethesda. Samozrejme, niet takejto velkej hry bez bugov, ale aj tak tie az tak moc neprekazaju.
Je tam trosku divna AI, ktora sa moc nezmenila uz od Oblivi ... co ? uz od Morrowindu. Ale to (MNE) tiez moc nevadi pretoze bojovat predsa len vedia, aj ked niekedy zautocia aj na svojich a potom sa vzajomne pozabijaju ale to je niekedy smiesne takze tak :)
Paci sa mi ta "rec drakov" a rozne znamenia ktore sa postupne v hre ucite a potom ich vyuzivate na rozne kuzla a blbiny a uz tam nielenze su vampiry ako tomu bolo v starsich Elder Scrolls, ale v Skyrime, v krajine Nordov, su aj vlkolaci ! A samozrejme sa mozete jednym z nich stat!
Mapa mi prijde trosku mensia od Oblivionu, ale tak porovnajte si Skyrim a Cyrodiil, isli podla realnej predlohy, ale aspon do hry zapracovali viacej lokacii, jaskyni a roznych miest. Cele mi to skor pripomina Morrowind - co je dobre, pretoze preferujem skor viacej divociny ako miest, takto je toho viacej co preskumat.
Musim strhnut 2 body za to ze tam nieje nieco ako Hardcore vo Fallout : New Vegas, ale toto sa urcite neskor prida do hry modmi takze to az tak nevadi.





© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |