S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 58498 užívateľov

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl


Žáner:Akčná, RPG
Dátum vydania:16. Marec 2007
Stránky hry:soc.stalker-game.com
Výrobca:THQ, GSC Game World, Russobit-M
Kúpiť hru S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Kúpiť hru

Poobede 12. apríla 2006 otriasla oblasť Černobyľu masívna explózia. V Zóne zasiahnutej oblasti sa začalo hovoriť, o rade anomálnych energetických porúch, proti ktorým sa i tie najsilnejšie ochranné obleky záchranných tímov ukázali byť neúčinné. Mesiace plynuli a všetci boli bez síl.

Armáda celú oblasť uzavrela, aby zabránila vstupu nepovolaným osobám, a tiež aby aspoň čiastočne miestne obyvateľstvo presvedčila o tom, že situáciu pevne drží vo svojich rukách. Dnes, takmer štyri roky po výbuchu, je už možné preniknúť aspoň niekoľko kilometrov hlboko do Zóny. Práve to robia Stalkeri – dobrodruhovia, ktorý v Zóne hľadajú artefakty a anomálne formácie, po nich je medzi istými organizáciami a skupinami veľká otázka.

Hráč sa v hre S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl ocitne práve v úlohe takéhoto Stalkera. Vydáva sa do Zóny, aby získal rôzne informácie, technológie a artefakty, aby ich mohol predať a s ich pomocou sa mu možno podarí rozpliesť tajomstvo stojace v pozadí všetkých tunajších podivných udalostí. Okrem nebezpečenstva, ktoré sa v Zóne skrýva, sa musíte mať na pozore i pred armádou, pretože Stalker je vlastne zlodej – a ozbrojené zložky držiace oblasť v karanténe nemajú v láske jedinca, ktorý si nepotrpí na ich rozkaze.

V Zóne budete musieť byť schopný odhaliť podozrivé anomálie, ktoré už celú oblasť zamorujú, a včas sa im vyhnúť. Otázkou života a smrti bude aj schopnosť vyvarovať sa stretnutiu so všetkými možnými mutantami. Keď už sa ocitnete v ich blízkosti, musíte ich zlikvidovať skôr, ako urobia to samé oni s vami. Buďte tiež pripravený na prítomnosť iných Stalkerov, ktorý vám nemusia byť priateľsky naklonený.




Alternatívne názvy
STALKER: Shadow of Chernobyl

HW požiadavky S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Minimálne požiadavky
  • Windows XP SP2 / 2000 SP4
  • Intel Pentium 4 2.0 GHz / AMD XP 2200+
  • 128 MB, DirectX 8.0 grafická karta NVIDIA GeForce 5700 / ATI Radeon 9600
  • 512 MB RAM
  • 6 GB HDD
Odporúčané požiadavky
  • Windows Vista SP1
  • Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200+
  • 256 MB, DirectX 9.0c grafická karta NVIDIA GeForce 8800 GT / ATI Radeon HD 2900 XT
  • 2 GB RAM
  • 10 GB HDD

Ďalšie videá »


S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
85%

Recenzie
Tiscali Games86%
Stalker nakonec nezklamal a své fanoušky si nepochybně najde. Jeho neotřelé prostředí a vynikající atmosféra vás doslova pohltí. Oplývá sice určitými neduhy, jako nevyvážené působení zbraní či problémy s inventářem, nicméně část z nich už vyřešil patch a další updaty budou následovat vzápětí. Hra nemá přehnané hardwarové nároky a disponuje velice líbivou grafikou.
Sector.sk85%
Nemôžem si pomôcť, ale podobne atmosférickú a originálnu akciu som nehral už poriadne dávno. Roky vývoja tak prekvapivo neskončili fiaskom, ale titulom, ktorý ma zaujal do takej miery, že aj tých niekoľko drobných chybičiek som odpustil až prekvapivo rýchlo. V záplave tuctových FPS akcií tak pôsobí STALKER: Shadow of Chernobyl ako dar z nebies a rozhodne by nemal uniknúť žiadnemu fanúšikovi akčných hier.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
Markey85%
Zaujimava hra na ktoru som cakal velmi dlho a videl som ako sa postupne budovala a menila. Nakoniec z toho vzniklo nieco, kde toho sice moc povyskrtavali, ale koncept hry sa zachoval. Zo zaciatku to mala byt uplne ina hra (spät v roku 2001) kedy som o nej este nevedel, malo to byt na inej planete, daleko v buducnosti, kde ste nicili nejakych robotov ... no proste zo Stalkerom to malo spolocny len nazov :D. Potom neskor to ziskalo tento koncept, ze to bude nieco blizsie pritomnosti a pojde sa do Chernobylu. Malo to byt cisto free-roamingove RPG, na co sa vsetci tesili, potom, po dokonceny zakladnej hry, tomu zacali uz budovat pribeh, co zaroven nesuladelo z free-roamom, takze free-roamu ubudalo a nakoniec to cele orezali. Finalna verzia sa budovala az 6 rokov, a nakoniec z toho vznikla hra ktoru v pohode mohli spravit za 2 roky. Mierne sklamanie, ale hra je sama o sebe dobra, len nezodpovedala tej dobe kolko sa budovala. Ale inak bol to divny pocit to po tolkych rokoch sledovania hrat, cakal som nieco ine, nevedel som co z toho nakoniec bude lebo posledny polrok co to dokoncovali uz nedavali o tom vediet, co vsetko tam pridali a zmenily, preto to ludi prekvapilo. Mne sa to sice pacilo, ale radsej by som chcel Stalkera takeho, aky mal byt. Pozrite si napriklad hned prvy screenshot. Iba tomu by som dal 100%, pretoze to by bola hra aku som v tom videl a aku som ju chcel hrat.
prodiger1100%
skvela hra.taku atmosferu ma maloktora hra.sa necudujem,ze dostali za nu vela oceneni ako hra s najlepsou atmosferou.stalker forever.
devi.pro.gamer100%
podla mna najlepsi diel hned po call od pripyat . Dobra grafika . Mne to ide na full grafike. misie su super aj skryse v ktory mozes najst vselijake zbrane a oblecenia
aj dost tazka hra ked sa nachadzas v red forest je tam vela mutantom
super hra hoci ma bavia hry tipu assassins creed a prince of persia
Hyperion98%
Nejatmosféričtější hra co jsem kdy hrál. Lepší post apokalyptickou hru prostě neznám. Dlouhé plánování před výpravou, skvělé možnosti pro střelbu (nahýbání, upgrady, různé typy munice, střelné módy...). Je to prostě legenda, kterou by si měl zahrát každý milovník post apocaplypse, survivalu nebo horroru. Nenechte se odradit screenshoty, jsou ze starší verze, ta nejnoější má krásnější grafiku.

Co bych STALKERovi vytknul? Snad jen některé bugy (ujistěte se proto že to hrajete na nejnovější verzi, tuším 1.0005 nebo 1.0007 pro MP). A taky to, že by tam mohl být větší pocit nebezpečí, jaký je v Oblivion Lost modu, jakože není bezpečno ani uprostřed stalkerského campu nebo skoro městské oblasti Bar, takže nějaké ty přestřelky u barikád a vtrhnutí mutantů dovnitř. Pozor, ani OL ten pocit úplně nepřidá. Sice se může v Kordonu u počátečního campu spawnout plno mutantů při blowoutu a vtrhnout do něj nebo klidně i u jiných stanovišť, ale v Baru maximálně tak eventy jakože se mutant spawne uprostřed toho města, což moc realistické není.

Komu by to nestačilo tak je tu COMPLETE mod který do toho přidá nádherné efekty a vylepšení. Ale já to doporučuji hrát spíše s Oblivion Lost modem (pokud to hrajete podruhé). Zlepší to ten pocit a přidá na obtížnosti a realističnosti. Slyšel jsem, že to jde i nějak spojit s Complete, takže mít skvělý g
Beclerk70%
+ atmosféra
+ zbrane a doplnky
+ artefakty
+počasie (hlavne búrky)
+ koniec

- bugy
- nedomyslené vedlajšie úlohy( pridajú sa mi pri vstupe do novej lokácie, všetky sú časovo obmedzené, keď si nevyzdvihnem odmenu, po čase sa označia ako nepodarené,...)
- prvá polovica deja je nevýrazná
- systém obchodu je o ničom, dá sa povedať zbytočný
thorberg95%
Naozaj perfektná hra, ktorej by som odpustil hocičo.
Jedinečný post-apokalyptický svet s dobrou grafikou, RPG prvkami, mutantmi, artefaktami a anomáliami, a dobrým príbehom vytvára dokonalú atmosféru ktorej sa vyrovná asi len Metro 2033. A práve tá atmosféra robí z tejto hry úžasný zážitok a odlišuje ju od všetkých ostatných moderných hier
V hre sa rozhodnete komu pomôžete a komu nie, a vaše správanie môže mať vplyv na záver hry, ktorých je viacej
Veľmi by som si prial aby tvorcovia hry pokračovali v ďalších dieloch

stan-ooo80%
Proste jedna super hra, ktorá ma nesklamala. Mal som ju originál kúpenú a fakt ovládanie bolo celkom fajn, misie boli super ale niekedy mätúce ba niekoľko krát som sa na začiatku stratil... Hra ma prekvapila graficky, čakal som viacej na tú dobu ale kompenzovalo to prostredie, v ktorom sa dej odohrával. Ku koncu bola už dosť ťažká. Druhý krát som ju hral na najťažšej úrovni a mal som problémy miestami... Tie Obludy boli celkom na dobrej kvalite... a páčilo sa mi, že môžete ošklbať mŕtvolu. Tvorcovia nesklamali
Adrian231100%
+ grafika
+ hratelnost
+ pribeh
+ vsetko

takato dobra hra sa vidi len fakt malokedy neuveritelne dobra hra tuto hru ja milujem a mrzi ma ze zrusili STALKER 2 inak jej davam plnych 100% :D
Rasto0195%
Veľmi kvalitne spracovaná hra, ku ktorej sa radi vrátite.
+Atmosféra
+Obtiažnosť
+Množstvo možností a vedľajších úloch
+Svelý príbeh
+Množstvo zbraní
+Grafické spracovanie
+Viac koncov
+Artefakty a doplnky

-Občas aj splnené úlohy ostávajú označené na mape
WEGETa100%
Ehm, tak túto pecku bez problémov zadeľujem medzi majestáty herného priemyslu. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl je snáď tá najúžastnejšia kombinácia RPG, Akčného a mierne Postapo žánru, ktorá hráča priam pohltí. Hra disponuje zaujímavým a rozvitým dejom, naozaj veľkým svetom, pekne spracovanými dychberúcimi lokáciami, vynikajúcou atmosférou, množstvom zbraní, množstvom NPC, je tu kvantum postupových možností, zábavnosťou, nízkymi HW nárokmi, často šikovnou AI, zaujímavými závermi, premenlivým počasím, striedaním dňa a noci, potenciálom znovuhráteľnosti, dlhou hraciou dobou, množstvom predmetov, artefaktov, anomálií, nepriateľov a zaujímavých questov. Krásu atmosféry dopĺňajú hlavne Stalkeri hrajúci v noci pri ohni na gitare. Vyčítam len presun po mape (iba behom, často zdĺhavý) a občasné samozadávanie questov na čas, čo však absolútne zažehnávajú pozitíva tejto hry, ktorých je tak mnoho, že vám to neskazí celkový dojem a myšlienku o hre, ktorá nemá ďaleko k dosiahnutiu dokonalosti.
SN0RK85%
Najlepšia hra s neopakovatěľnou atmosférou, zoberte skrutky fľašu vodky a možeme vyraziť do ZÓNY .

+jedenie a pitie
+anomálie
+artefakty
+radiácia
+mutanti
+stalkeri hrajú na gitare a jedia aj pijú

-stalkeri mali hrať na harmonike to bolo vyškrtnuté
-zopár mutantov bolo vyňatých
-zopár zbraní vyškrtnutých
-zopár AI chýb ale nevadí

Naj lepšia hra akú som hral odporúčam

AllGamer90%
Tahle FPSka není pro každého není to akční jízda, tohle je survival hra. Skvělá atmosféra společně s neokoukaným prostředím a dobrou hratelností zaručují originální a místy strašidelný zážitek. Najde se zde i pár mušek (občasné bugy), ale byla by škoda nevyzkoušek tuhle skvělou hru.
Alexeiz96%
Najlepsi post apocalyptická hra,no grafika a niekedy bugy ale reálna hra a ked hrám tak cítim ze som takmer na Slovensku.
zhulo96%
Pre mna je to asi najlepsia hra jaku som kedy hral. Asi je to tym, ze sa uz dobrych par rokov zaujimam o cernobyl, takze ta hra ma oslovila uz vtedy ked som videl nazov ze Chernobyl:) A ked som si to zahral, zo zaciatku som si hovoril ze to nevypada az tak skvelo, no po dalsich hraniach, ked som konecne pochopil dej, a naucil som sa, ako prezit v zone, som si uvedomil aku skvelu hru hrajem. A je to veru tak - hentaku skvelu atmosferu, dejovost, velmi siroke moznosti, obrovsky vyber zbrani som naozaj este v ziadnej hre nezazil. A tie bugy na ktore kazdy nadava, tie sa mi v tej hre uz aj popri skvelej hratelnosti uz aj stratili, a tie co sa nestratili - odpustam. Proste mi to nepripada ako nejaka obycajna trapna americka strielacka ale ta hra ma do seba urcite nieco viac, urcite to ma taky ten nadych. Aspon pre mna urcite.
LuKy73190%
Je to pecka hra najmä večer :D Clear Sky už ani nehram je to skoro to iste Akurat je tam super grafika a bažiny su uplne bez chyby hral som to ako blazon ale ked som došeiel do kordonu koniec... Obe časti stalkera maju velku chybu to že ak ma armada njaku vestu poriadnu hrubu na sebe a na hlave nic strelim mu do hlavy a on žije lebo ma vestu :D


všetky (107) »

Súvisiace hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Chernobyl 1986
Chernobylite
Stalker Online
Fear the Wolves
Survarium
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Diskusia o hre S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Pridať príspevok
08.03.2023 08:08 - Odporúčam Stalker: Gamma 8-)
16.05.2018 10:39 - Ja uz mam vsetky 3 hry
16.05.2018 10:37 - Mne uz vysli vsetky pisem vam Buducnosti
25.06.2017 00:30 - <a href=http://AnataPritiz.com>AnataPritiz</a> nccwfntcsl5d145lr1...
08.05.2015 15:05 - v csky tiž nebola harmonika :(
...
Zobraziť všetky príspevky (713) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |