S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 34392 užívateľov

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky


Žáner:Akčná
Dátum vydania:15. September 2008
Stránky hry:cs.stalker-game.com
Výrobca:THQ, GSC Game World, KOCH Media
Kúpiť hru S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Kúpiť hru

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky je príbehový predchodca atmosférickej FPS S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, ktorý začína tím, že skupina stalkerov prenikne do epicentra Zóny, do jadrovej elektrárne v Černobyľu. Tento odvážny kúsok bohužiaľ spustí neočakávanú reakciu, masívny výbuch anomálnej energie, ktorý začne meniť celú Zónu. Stará oblasť mizne, nové vznikajú s neustálymi zmenami rastie neistota i napätie medzi jednotlivými frakciami. Každý hraje sám za seba. Neplatia žiadne pravidlá. Medzi frakciami zúri vojna.

Vy vstupujete do hry S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky v úlohe žoldáka, ktorý sa môže pridať ku ktorejkoľvek frakcií a práve na vašich voľbách a činoch závisí ďalší vývoj situácie, ktorá nakoniec vyvrcholí udalosťami, ktoré vznikajú v novej podobe Zóny, tak ako poznáte z pôvodnej hry. V priebehu svojho potulovania Zónou sa vám zodpovie celá rada nejasností a otázok. Čo sa vlastne skrýva na nepreskúmaných územiach? Ktorá frakcia nakoniec prevládne nad ostatnými? Ako sa zbavíte nestability Zóny? Prečo dochádza k neustálym výbuchom energie? Prečo Strelok (hl. protagonista Shadow of Chernobyl) skončí v death trucku? Čo sa mu stalo predtým ako v ňom skončil? Na tieto a ďalšie otázky dostanete odpoveď.




Alternatívne názvy
STALKER: Clear Sky

HW požiadavky S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Minimálne požiadavky
  • Windows 2000 / XP / Vista
  • Intel Pentium 4.2 GHz / AMD XP 2200+
  • 512 MB RAM
  • 10 GB HDD
  • 128 MB DirectX 9.0c compatible card
Odporúčané požiadavky
  • Windows XP / Vista
  • Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200+
  • 1.5 GB RAM
  • 10 GB HDD
  • 256 MB DirectX 9.0c compatible card
  • LAN / Internet for Multiplayer

Ďalšie videá »


S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
83%

Recenzie
Tiscali Games70%
Poctivá evoluce prvního dílu. Prakticky vše je vylepšeno k lepšímu a do hry přibyla spousta nových nápadů a prvků. S recyklací řady map je to už ovšem horší, proto se musíte smířit s tím, že část hry strávíte v prostředí, které už řada z vás zná jako své boty. Tajemná atmosféra a napětí už nedosahují takových kvalit co minule, ale zase je to částečně vykoupeno širšími herními možnostmi, pokročilejším technickým zpracováním a větší volností při putování Zónou. Hra zdařile dovysvětluje příběh, ale také už má přímočarý konec.
Sector.sk90%
Čo dodať na záver? Jednoducho bomba. Ako fanúšik knižnej predlohy Piknik u Cesty som s Clear Sky zažíval nefalšované orgie, pretože svojim poňatím sa nová verzia Zóny so všetkým, čo k nej patrí (anomálie, artefakty) až nebezpečne priblížila tej, popisovanej v literárnom príbehu. Autori ale navyše vymazali množstvo hráčmi kritizovaných nedostatkov pôvodného titulu, pričom nezabudli zahrnúť aj viacero noviniek, ktoré v súčte pozitív len jednosmerne poukazujú na fakt, že Stalker: Clear Sky je po všetkých stránkach vydareným pokračovaním. Tak na čo ešte čakáte? Artefakty v Zóne na vás totižto nebudú čakať celú večnosť...


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
Jesus95%
prepracovanejsie ako prvy diel dodali tomu to co chybalo.prostredie je zivsie a AI takisto.jedine minus je jeden koniec
MARK16795%
HRA JE GENIALNA AŽ NA JE POŽIADAVKY KTORE SU VYSOKE. MNE TO SLAPE SOM SPOKOJNY ODPORUČAM SI JU ZAHRAT.
zhulo71%
Po tych uzasnych chvilach, ktore som si vychutnal pri prvej casti stalkera, tak tato hra ma uplne sklamala. Ocakaval som dalsiu pecku ako chernobyl, ale... Spustil som to, kochal som sa super grafikou a dynamickym osvetlenim, lenze po dalsich hodinach hrania som zistil podstatu tejto hry - ist stale iba dopredu, strielat do vsetkeho co sa hybe a nezastavit sa. A ked uz som bol takpovediac sklamany z hrania, a ani ten pribeh ma nejako nechytil, dufal som, ze aspon ten koniec bude naozaj dovod, pre ktory som fanusikom stalkera. Lenze moje ocakavania sa ani v tomto smere nenaplnili, a z toho konca som naozaj vobec nic take super neziskal. Jasne, su aj veci ktore ma oproti prvemu dielu potesili, ako je napriklad moznost opravovat vybavenie, tuningovat zbrane, a aj ta grafika je good. Lenze o dost viac veci ma v tejto hre sklamalo. Ci uz su to mensie detaily ako napriklad presnost zbrani(mierim nepriatelovi s optikou na hlavu a zbran mu nedostreli ani k jeho noham... Pripadal som si ako by som strielal z airsoftovky) alebo to, ze nepriatelia mi granat hodili vzdy pod moje nohy aj ked som bol 50 metrov od neho zakempeny, ale tieto chyby by sa este dali odpustit... Lenze to, co sa uz nedalo odpustit, je celkovo takmer nulovy pribeh, dalej ta sumernost levelov - v jednej mapke bojujem len proti banditom, v dalsej len proti vojakom, atd. Ak ste hrali prvy diel a aj clear sky, a viete rozmyslat, tak viete o com hovorim. Dobre, bolo to viacej akcnejsie, a viac vzrusujucejsie, lenze prave to, ze v prvom dieli nebolo tak vela tych prestreliek(a tie co boli, tie boli aspon vzacne) a nemusel si na kazdom kroku strielat, ale musel si sa aj zasobit a pozerat za seba, a vychutnavat si skvelu atmosferu, to robilo tu hru taku skvelu. Takze - Clear Sky som presiel raz(a ku koncu som aj tak uz iba cakal, kedy nabehne zaverecna animacka) a neviem ci si ju este niekedy zahram... Proste uz mi to nepripadalo ako STALKER ale iba ako obycajna strielacka.
70% davam uz iba pre to, ze to je stal
F3AR73%
Má to hlúpy koniec, málo nepriateľov hlavne príšer a podľa mňa vyššiu náročnosť ak si zoberieme grafiku a celkový základ hry, tak tá fyzika už nie je taká reálna a to by malo mať menej požiadavok na procesor a RAM.
Kuko210100%
Tato hra je celkom super graficky ale aj ovladatelnost pribeh je tiez dobre zformovany preto dawam tejto hre 100%
Unknown85%
Prepracovanejšie a akčnejšie ako SoC, no hororu sa nedočkate.
Počas úloh je to strieľanie a utekanie pred granátmi a tuším že až jeden kontrolór.
Tvorcovia sa spoliehali hlavne na prestrelky, čo sa aj podarilo. Streľba zo zbraní je už konečne reálnejšia. Tento Stalker bez hororu, je celkom slušná hra - 85 %

prodiger1100%
skvele pokracovanie hry tiene cernobylu.atmosfera stale perfektna.grafika takisto.premena pocasia,burky su dobre spravene,hladanie artefaktov.
Cifka90%
vyborna hra grafika je super a aj to ze si tam mozete vylepsovat postavu aj vsetko ale nevyhoda je ze je to tazke
tojama45%
nieco tomu chyba, nevyvazene, dobugovane, po case ma prestalo bavit robit viac menej to iste len v inych lokaciach,atmosfera shadowsu je fuc, inak mohla byt dobra hra,
Latin95%
Velmi kvalitna hra len to ze malo artefaktov a ked uz nejaky najdete kim sa k nemu prebojujete cez anomalie to potrva peniaze je tazko zohnat prva misia bola velmi narocna kedze ste bojovali s pistolkou a 2hlavnovou borkovnicou proti 15stim nepriatelom a nemali ste sa cim healovat ale spoko najviac ma prekvapilo a to v dobrom a bol som v soku to ze ste dosli do Cordonu aj ked hned na zaciatku bola military ktora po vas klatila s gulometom ale dalej bol Camp na ktorom ste zacinali v Shadow of chernobyl a ked som siel dalej zistil som ze miesta su z shadow of chernobyl len s rozdielom anomalii a jednotiek (tam kde boli stalkery uz niesu stalkery ale banditi atd.) nove miesta atd. prosto ja som rad ze som hral vsetky casti stalkera konecne..´=)
Tumpa14795%
Túto hru som si vybral preto lebo je tam veľký rozsah misií, veľké množstvo zbraní a hlavne veľká pohyblivosť.... odporúčil by som túto hru aj iným...
CrazyDevil100%
naozaj genialna hra:
super grafika(stiredanie tienov a slnecne paprsky su uzanse)
perfektna hratelnost
zasahy su celkovo realne co sa mne osobne dost paci
aj strasidelna aj akcna...
jedine - ze je podla mna kratka...:(
tomikzlesa95%
To samé jak u prvního dílu, jen mi nesedl konec, moc akční a chatoický.

+ Grafika
+ Upgrady výbavy

- Málo mutantů
- Hloupý a jediný konec
Airforce95%
Pokracovanie tak skvelej FPS, tentokrat posunute do minulosti. Podla mna po crysis najkrajsia hra, aka mohla vyjst. Pribeh je tiez velmi elegantne vsunuty do povodnej hry, velky + je cesky dabing, povodne ako v jednotke.
NORD_KING89%
-: málo nových oblastí, bugy kaziace atmosféru hry, občas UI, slabšia atmosféra oproti prvému dielu
+: grafické efekty, audio stránka, novinky, odstránenie niektorých bugov z prvého dielu, atmosféra skupinových bojov, príbeh, hracia doba, zábava, možnosť opravy a úpravy zbraní a zbroje, ponuka u obchodníkov, niektoré lokácie
Verdikt: Vydarené pokračovanie, respektíve podanie udalostí, ktoré predchádzali pôvodnej hre. Autori odstránili niektoré bugy z pôvodnej hry, ale na druhú stranu sa objavili nové, ktoré môžu pokaziť celkovú atmosféru hry. Úprav sa dočkal aj engine a efekty, ktoré sú o triedu lepšie. Hru vyzdvihuje atmosféra stretov jednotlivých skupín z čoho pramení aj zameranie hry na multiplayer. Dôležitým aspektom hry je v mnohých momentoch tímová spolupráca. Clear Sky je kvalitnou výzvou pre hráčov FPS a poskytuje služné množstvo zábavy. Vpred sa artefaktmi!


všetky (93) »

Súvisiace hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Chernobyl 1986
Chernobylite
Stalker Online
Fear the Wolves
Survarium
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Diskusia o hre S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Pridať príspevok
31.07.2015 00:16 - ehm možno máš hlad tak si daj jedlo ;-) alebo maš radiaciu...
29.07.2015 21:34 - Vie niekto prečo strácam život v hre aj keď na mna nikto n...
27.07.2014 19:45 - nezahráš si so mnou multiplayer pls . a vlastne ktorý stalker s...
27.07.2014 16:59 - ja :DD .
13.06.2014 21:33 - Kto hrá STALKERA Clear Sky sp alebo mp ? to je jedno len odpovedzte :'-(...
...
Zobraziť všetky príspevky (622) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |