HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21176
5455
5063
1438
1600
7336
6041
12925
1687

Online 1871 užívateľov

Užívateľ > Infinity > Hodnotenia

| Užívateľ | Hry | Hodnotenia | Priatelia |

Podarený simulátor, veľa truckov, pekná mapa, možnosť dať si vlastný soundrack, grafika na svoj vek v pohode, len teda aspoň mňa až nejak moc extra nebavil stereotyp prišiel celkom rýchlo.
Nadpriemerná RTS , antické prostredie, dlhá kampaň, 3 národy(gréci, egypt a vikingovia) z ktorých každý má svoju vlastnú kultúru, bohov, hrdinov a mýtické jednotky. Kampaň bola dosť dlhá, príbeh relatívne dobrý (zúčastníte sa aj obliehania Tróje). No po čase sa objaví stereotyp a nuda a ani atmosféra nie je nič extra.


Super atmosférický zážitok, temnota hradu Brennenburg sa vie dostať pod kožu. Príbeh je tiež veľmi zaujímavý, najprv neviete o čo ide pretože ste stratili pamäť, no postupne nachádzate listy, čo ste kedysi napísali a začnete spomínať. A že je na čo spomínať.. Grafika 7/10 audio 10/10, dĺžka hry tak akurát. Tiež dávam velké + za možnosť tvorby vlastných custom story. Teším sa na pokračovanie.
40%Anna
Pekná hororová adventúra, s pekným prostredím, pekným príbehom, peknou grafikou ale hroznou hratelnosťou. Teda tým myslím tie hádanky. Tak strašne prehnane komplikované a občas aj dosť nelogické hádanky pre mňa dosť znižujú kvalitu. A to ja som z tých, čo pri hrách rozmýšľajú radi, no tu je to strašne prehnané, a nakoniec som vždy skončil, "skús použiť všetko na všetko a hádam sa posuniem...". Mal som nejakú extended verziu, no nakoniec som ju aj tak nevyužil a skončil som čo najskôr, ako sa len dalo, lebo táto hra pre mňa fakt neni.
AC je zaujímavá hra v zaujímavom prostredí, je vidieť že bola robená na konzoly no PC verzia sa im vydarila na 100% ovládanie super, grafika super, audio v pohode, obtiažnosť je dosť jednoduchá, v hre som umrel viac krát kôli pádu z výšky než kôli vojakom. Dosť ma chytila, prvý deň som sa od nej nevedel odtrhnúť, no veľká škoda rýchlo narastajúceho stereotypu.
V hre sa všetko dookola opakovalo, čo dosť zamrzí, hra má veľký potenciál, mohol sa Ubisoft snažiť viac. Hra by sa blížila k 100-vke nebyť takého silného stereotypu, takto -15%.
ACII ma úplne fajnovo prekvapil a potešil. Oproti jednotke je to jednoznačné zlepšenie vo všetkých smeroch a to o poriadny kus. Ezio je oveľa zaujímavejší hrdina, než bo Altair. Prostredie renesancie nie je vôbec ohrané, čo je len dobre. Príbeh, no najprv to vyzeralo len ako obyčajná vyvražďovačka, no ten koniec bol dosť epický, opäť ostal úplne otvorený, takže už sa neviem dočkať pokračovania. Architektúra miest je krásna, najviac sa mi páčili Benátky, škoda len že sme sa nepozreli viac do Ríma. Inak hratelnosť tiež išla o kus dopredu, dual hidden blades na to nemám slov, používal som ich stále, tiež nové triky, ako air assassination atď na to som sa nevedel vynadívať. Odporúčam každému, určite jedna z najlepších her vôbec.
Ďaľší super diel AC, neviem či to je myslené ako datadisk, alebo ako ďalší diel, no určite odporúčam. Oproti dvojke sa moc toho nezmenilo, príbeh Ezia pokračuje kde skončil. Mesto je len jedno - Rím. Pribudla nová novinka, ktorá sa mi fakt páčila a to verbovať k sebe asasínov, levelovať ich a posielať na misie do iných štátov, kde dostanú skúsenosti a zarobia vám nejaké forinty. Tiež vám možu efektne a efektívne pomáhať v boji. Teším sa na ďalší diel.
V pohode hra dosť máp, veľa vozidiel rôzne zbrane a classy je to chytlavé a zabaví aj s botmi. Časom stereotyp, ale tento problém má každý multiplayer.
Vynikajúca hra, fantastická atmosféra Rapture, tajomný a pútavý príbeh, ktorý musíte dohrať do konca. Tiež potešia plazmidy a RPG prvky ako vylepšovanie postavy ADAMOM a rôznymi vylepšeniami. Páči sa mi interakcia s prostredím, napr strelíte do vody elekrickou municiou/plazmidom a všetkých vo vode to usmaží(vrátane vás ak v nej stojíte), to isté aj olejové mláky s ohnivým plazmidom. Nepriatelov nie je veľa no po čase prichádzajú ďalší a ďalší. Tiež veľké plus za Big Daddys a Little Sisters a možnosti či ich zachrániť alebo zabiť. Odporúčam každému.


Jednoduchá hra, rýchla 3rd akcia, ktorá nemusí každého baviť, no na odreagovanie je to super. Rayne je super hrdinka, redheadky mám rád :), napol upír na pol človek, dosť pripomína Blade. Hra nie je moc dlhá, čo je aj dobré, pretože bola dosť stereotypná. Schoposti sú tiež super, AI sa dá, grafika na svoj vek dobrá, obtiažnosť je dosť ľahká, nikde som nemal nejaké problémy s prejdením. Ak má niekto rád rýchlu akciu, tak táto hra je preňho.
50%Blur
Zábavná racingovka, prvé hodiny ma dosť bavila, no rýchlo to prešlo. Stereotyp po pár závodoch, nič sa nemení, sú len 3 typy závodov, ktoré sa rýchlo ohrajú. Škoda, nápad je to dobrý, multiplayer som nehral, no určite môže byť zábavný. Áut je dosť, no tuniť sa nedajú, len farba sa dá meniť. Hratelnosť je dobrá, ľahké používanie zbraní, jazdný model zaujímavý. No čo už, ten stereotyp zrazil hodnotenie aj o 20%, takže pre mňa priemer -> 50%.
Myslím si, že Borderlands je dosť nadpriemerná hra, no nemusí každému sadnúť. Veľa ľudí nadáva na grafiku, no podla mňa je super a robí hru výnimočnou. Tiež sú dobre tie RPG prvky, môžete si vybrať povolanie(Solder,Hunter,Berserker a Siren), a tie majú ešte 3 talent stromy(niečo na štýl WoW). Zbraní je v hre veľmi veľa lebo ich staty sa randomizujú. Príbeh a hratelnosť je v pohode, svet je relatívne otvorený. Hra má nadpriemernú dĺžku no to asi dosť závisí či robíte aj vedľajšie questy. Dá sa hrať aj v co-ope, no to som ja neskúšal. Hlavne mínus hry je, že prostredie sa absolútne nemení, čo stupňuje stereotyp. Tiež sa po určitom čase respawnujú nepriatelia aj loot a to na tých istých miestach a až na pár výnimočných questov je hra dosť ľahká. Ten stereotyp dosť znižuje jej kvalitu.
Podarený datadisk, je skôr na odreagovanie, pretože zombies sú pomalí a blbí a je to dosť ľahké, za celý čas čo som ho hral som zomrel len raz. Môžete ho začať hrať hocikedy počas originálnej hry, level zombíkov sa prispôsobí vášmu. Prináša nové prostredie, čo je super zmena keď v originálnej hre bol všade len piesok... Trocha mi tam chýbali portovacie anténky, síce nové územia nie sú nejak rozsiahle, ale behať tam a naspäť, cez respawnujúcich sa nepriateľov nemusí baviť každého. Do hry pridáva 25 questov, z toho asi 10 je povinných, príbeh je v pohodke, prostredie mierne stašidelné a nechýbajú ani vtipné hlášky a scénky.
Dlho som nehral tak moc akčnú a štýlovú hru. Grafika a prostredie je krásne, dej v pohode, audio sa tam úplne hodí. Celá hra má veľmi rýchly spád, stále sa niečo deje, síce je to samí skript, ale vôbec mi to nevadilo. Hrá sa to tiež dobre, za každý kill dostanete určitý počet bodov podľa toho ako ste nepriateľa zabili (zhodiť ho do priepasti, alebo napichnúť na železo je za viac bodov než len obyčajný kill) a za tie body sa kupujú zbrane a náboje. Trocha mi vadilo, že nepriatelia dosť veľa znesú, takže sa oplatí strieľať len do hlavy. Prešiel som to za 8 hodín, nie je to moc, ale aspoň ma nechytil stereotyp. Teším sa na pokračovanie, príbeh zostal otvorený.
Vynikajúca FPS, páči sa jej atmosféra a neustala akcia, všetko sa deje rýchlo, zábavne a efektívne, veľa zbraní ,rozmanitosť prostredia...
Super FPSka lepšia ako COD 1 je tam vylepšená grafika a lepšia atmosféra, ďalšie historické bitky ako Stalingrad, Berlin a Normandia. Nič ňou nepokazili ale ani nezmenili, no stále si zachovala čaro jednotky.
Tak a je tu ďalšie klasické CoD, veľa vojakov, veľa explôzií a veľa hluku. Som rád, že sa konečne zmohli aj na niečo iné, ako 2. svetovú, inak by som to už asi ani nehral. Moderné prostredie a technika je fajn, za to majú veľké plus. Zbraní je dosť, strielania až moc a hra je krátka, neviem či som hral dlhšie než 9 hodín. Nič iné ma k tomu nenapadá, je tam pár vynikajúcich momentov, tiež je tam jedna stealth misia (tá v Chernobyle) a je to podľa mňa najlepšia misia v hre, škoda, mohli takých spraviť viac.
No som dosť sklamaný z CoD 5, 2. svetová je už moc ohratá a táto hra neprináša vôbec nič nové, povedal by som dokonca, že je horšia než CoD 1 aj 2, škoda no. Grafika je pekná to áno, ale atmosféra a zážitok no nič extra. Sú 2 kampane, americká na východných ostrovoch a ruská, tá americká dosť slabá, džungla nič moc, tá ruská bola dosť zaujímavá to áno, no i tak dávam 50% čo je obyčajný priemer viac si nezaslúži.
Tak toto je zďaleka najlepšie CoD, konečne dobrý príbeh s nečakaními zvratmi, viac stealth misií, pekná grafika aj soundtrack. Misie sú v úplne dobrom prostredí, tie v DC a v horách sú fakt dobré, hratelnosť je tiež nejak lepšia než v ostatných CoD. Prestreliek je občas stále až moc ale nie je to až také zlé, ako v iných.
Ďalší klasický CoD, nekonečné zástupy vojakov s tupou AI a smiešnymi zbraňami, stereotypné misie,hra neprináša absolútne nič nové ani originálne, recykluje predchádzajúce diely, graficky ani audiovo nič extra. Hral som to hlavne kôli SP chcel som vidieť ako skončí táto trilógia, no aj príbeh ma celkom sklamal. No nič, aspoň niektoré prostredia boli pekné, v hre uvidíte Paríž, Londýn, NY aj Prahu.
Výborný datadisk k výbornej hre. Síce tie nove zbrane boli dosť zbytočné, ten plameňomet atď som vôbec nikde nevyužil, ale ide skôr o to že sú tu nové úlohy a nové prostredia, kde je strhujúca akcia na každom kroku, tak isto ako aj v originálnej hre.


Na svoju dobu vynikajúca hra, síce som ju hral až v roku 2012, takže som mal úplný chaos v ovládaní, no hra je to dosť prepracovaná. Zaujímavé výzkumy a frakcie, grafika a zvuky no ... rok 1991, takže už dosť nekvalitné. Škoda len že Win7 a Win8 už nepodporujú DOS hry, na mojej Win8čke som to nerozbehol ani s emulátorom, musel som to hrať na sestrinom XPčku.




Super FPS s dobrou hororovou atmosférov
+atmosféra
+zaujímavý príbeh
+spelly
+kosa

-až na unikátne boss fighty
sa dostaví po chvíli stereotyp
-bugy


Tak táto hororovka prekonala moje očakávania. Už dlho som sa pri hre nebál, ani toto nebol nejaký extrém, ale pár pasáží a celková atmosféra bola bezchybná. Dohral som to asi za 9 hodín, čo nie je moc dlhá doba, no aspoň nenastúpil žiadny stereotyp. Prostredie je síce jednotvárne, ale atmosféra pohltí a nepustí. Príbeh je zo začiatku úplne zahalený, do polovice hry sú len nejaké indície o čo ide, čo len pridáva na atmosfére. Čo mi ale dosť vadilo bola hlavne kamera a ovládanie myši, neviem myslel som si, že si na to zvyknem, ale nejak mi to nebolo pohodlné, možno by bolo pre hru lepšie keby je z prvej osoby, ale to je len detail. Takmer dokonalý survival horor, čo dodať. Teším sa na pokračovanie a som aj dosť zvedavý, ten koniec bol ... strašidelný.
Unikátna hra, najprv som nechápal o čo ide, všetko je na začiatku zahalené, no prieskumom a vnútorným monológom sa dozvedáte viac (alebo skôr si domýšľate). Grafika je super, nikde som ešte nevidel taký krásny obraz prírody, v jaskyniach sa odráža voda. Audio je tiež vynikajúce, dotvára atmosféru. Len to mohlo byť trocha dlhšie, dá sa to prejsť za 2-3 hodinky, aj keď istá znovuhratelnosť tu je, pretože postava vždy rozpráva príbeh trocha inak.


Tak toto ma celkom prekvapilo, čakal som že to bude dobré, ale nie až tak dobré. Úžasná hra, prostredie je unikátne (steampunk ?) a atmosférické, dej je tiež prvotriedny, aj keď trocha predvídatelný, ale najlepšia je tá hratelnosť a možnosti prejdenia každého levelu. Cez každý level je viac ciest ako ho prejsť, viac spôsobov, môžete ísť stealth, alebo akciu, alebo kombináciou je to len na vás. Celá hra sa dá prejsť bez jedinej vraždy. Tiež podľa toho ako hráte sa mení svet(ak hráte agresívne zhoršuje sa plague, je viac krýs a weeperov) a z toho vyplynie aj koniec hry. Tie spelly, myslel som si, že to bude blbosť keď dajú do takého relatívne realistického prostredia kúzla, ale bolo to super, bez toho teleportu na blízko si neviem hru predstaviť(aj dark vision som využíval skoro stále). Kandidát na hru roka.
Tento DLC odporúčam len fanúšikom, ktorých bavila hlavne hratelnosť. Nie je tu nič príbehové, sú to len challenge, máte nejakú úlohu a podľa toho ako ju zvládnete ste obodovaný. Je ich 10 - 2 sú na stealth, 2 na taktiku, 3 sú bojové a 3 je beh + blink na čas. Za body sa odomikajú obrazy v galérii (asi artworky pri vývoji). Nič moc ale je to za pár eur a na pár hodín to zabaví.
Super RPG od BioWare, tí robia aj na Mass Effecte takže s RPG to vedia. Hratelnosť mi dosť pripomína KOTOR, čo je dobré, grafika tiež pekná, prostredie úplne krásne. Príbeh, dosť mi pripomína LOTR od začiatku viete kdo je záporák a ako to vyvrcholí no aj tak má príbeh dosť odbočiek a dejových zvratov a je jednoducho excelentný. Jediné mínus je asi stereotyp v bojoch, občas ich je až príliž vela.
Toto asi dvojhodinové DLC dotvára príbeh Leliany resp ukazuje udalosti pred tým než sa pridala k Chantry. Je to super premakané, ako sme u Dragon Age zvyknutý, no čakal som trocha viac, škoda. Sú tam 3 nový partáci a pár nových zón. Celé sa to odohráva v Denerime takže nečakajte cestovanie ani nových nepriatelov.
Bitka pri Ostagare je v originalnej hre jeden z najsilnejších momentov, takže mňa toto DLC dosť potešil, síce je veľmi krátky, no máte možnosť zistiť čo sa stalo s králom a získať jeho zbroj + Duncanove dual swordy.
Krátke DLC, ktoré predlžuje originálnu hru o 1-2 hodinky. Oslobodíte jednu dedinu od darkspawnov a démonov a máte možnosť zobrať si do svojej družiny golema. Je to class warrior a nenosí normálny equip (má len 2 sloty tak isto ako pes). Tiež to ešte pridá jednu oblasť v Deep Roads, kde môžete niečo objaviť o golemovej minulosti.
Krátke DLC, ktoré trocha rozšituje príbeh okolo Grey Wardens. Pridáva do hry starú pevnosť Šedých strážcov, ktorú môžete oslobodiť od démonov a získať ju pre seba. Tiež bude do pevnosti pridaná vlastná truhla do ktorej si môžete ukladať veci a tiež môžete nájsť truhlicu šedých strážcov s nejakými novými vecami.
Krátke hodinové rozšírenie, ktoré má ukončiť príbeh okolo Morrigan. Stretnete 2 nových ľudí, ktorí vás budú sprevádzať, navštívite novú zónu (Dragonbone Wastes) a jedného nového bossa. Som trocha sklamaný z príbehu, pretože sme sa dokopy nič nedozvedeli, príbeh to neukončuje skôr mám ešte viac otázok.
Pokračovanie The Longest Journey ani zďaleka nesklamalo. Nájdete tu staré tváre ako April Ryan, Westhousa a vždy vtipného Crowa, no aj kopu nových, hlavnou postavou už nie je April ale Zoe Castillo, hratelné postavy sú až 3 (Zoe, April a Kian). Hra je o dosť ľahšia a rýchlejšia než TLJ, čo je len dobré(hrám ju kôli príbehu). Grafika na svoj čas dobrá, 3D svet je oveľa lepší a ovládatelnejší než pôvodný 2D v TLJ. Mínusom sú boje, ktorých je málo a sú slabo prepracované, no je ich v hre málo. Príbeh je základom hry tak isto ako to bolo aj v TLJ a je opäť neuveriteľný, atmosférický a pútavý. Teším sa na pokračovanie, ktoré určite musí byť, veľa vecí ostalo otvorených.
F.E.A.R. je FPS ako sa patrí, síce nepriniesol nič nové a po čase sa prostredie a akcia stáva stereotypom, no hra vyniká príbehom, horrorovou atmosférou, dobrým grafickým spracovaním a akciou ktorá je doplnená vynikajúcim SlowMotion (alias Bullet time) módom a slušnou zničitelnosťou prostredia.
Konečne pokračovanie, ktoré odkrýva veľkú časť príbehu. Hlavnou časťou hry je akcia, SlowMotion stále skvele funguje, AI vojakov je rovnaká na akú sme zvyknutý z jednotky, grafika a efekty skvelé, audio jedno z najlepších aké som počul a príbeh je pútavý a zaujímavý. Škoda len krátkej hracej doby, 10 hodín je nič ak vás hra pohltí, pripadalo mi to skôr ako 5 hodín, tiež obtiažnosť, hra je ľahká aj na hard, mohli tam pridať ešte jednu obtiažnosť. Horrorová atmosféra je v tejto hre druhoradá a je slabšia než v jednotke, no to hra vyvažuje odkrývaním príbehu. Škoda len že nie je viac misií v exteriéry, to zničené mesto bolo perfektné. Ale prostredie je tu rôznorodejšie než v jednotke, je vidieť že sa v Monolithe snažili.
Dosť som sa bál o túto hru, keďže ju robilo 1 Day studios a nie Monolith, no nakoniec si myslím, že to nedopadlo až tak zle. Ide určite o najhorší FEAR z trilógie, no stále je to nadpriemer. Hororu a príbehu je stále menej a menej, a akcie a nepriateľov stále viac a viac, ak to takto pôjde ďalej, bude z toho ďalšie CoD. Grafika je dosť slabá, to prvý FEAR ju mal možno lepšiu. Audio v pohode, akcia ako má byť, je jej veľa, maximálna brutalita, no strach sa z hry už takmer úplne vytratil. Single by som hodnotil 6tkou, coop je zábavnejší, za Fettela sa tiež dobre hrá, to by som hodnotil 8čkou. Škoda tiež krátkej hracej doby, aj pri pomalom hraní sa to prejde pod 10 hodín. Teším sa na pokračovanie a dúfam, že sa do hry už konečne vráti nejaký STRACH, inak tú hru budú musieť premenovať.
Na tejto hre sa mi páčilo že začala presne tam kde skončila pôvodná. Atmosféra a akcia sa nezmenila čo spolu so šedým nevýrazným prostredím môže rýchlo spôsobiť stereotyp. Hra sa sústredí len na prežitie a útek zo zničeného mesta a úplne vypustila dej, takže sa tu o projekte nič nové nedozviete. No aj tak, myslím si že je tu stále dosť dobrých momentov a ak sa vám pôvodná hra páčila, zabavíte sa aj tu. Hracia doba je asi polovičná z pôvodnej hry.
Mňa táto expanzia celkom chytila, áno oproti pôvodnej hre je to o dosť slabšie, ale stále je to nadpriemerná hra. Dej sa odohráva paralelne k pôvodnej hre aj k Extraction Pointu. Negatívum je že hororová atmosféra zoslabla, Alma sa v hre ukáže 2-3x to isté aj Fettel, a hra sa skôr sústredí na akciu, no aj tak sa tam pár hororových častí nájde.Audio bolo v hororových častiach dobré, ale v akčných dosť otravné. Z príbehu sa nič nové a podstatné nedozvieme, na to si musíme počkať na plnohodnotného nástupcu.
Fable je určite zaujímavé RPGčko. Má dobrý príbeh krásnu grafiku a fakt je to chytľavé. Pekné a zaujímavé spelly a ich efekty. Veľká nevýhoda je len ten strašne lineárny a nevyužitý svet a koridorové oblasti.


Legenda, ktorá má veľký význam pre FPS žáner. Realizmus je veľmi vysoký, audio, grafika, prostredie, mapy na veľmi vysokej úrovni. AI je dosť vyspelé, ale príde mi aj tak dosť nelogické, ako sa tie NPCcka správajú. Príbeh dosť predvídatelný a žiadne prekvapenia alebo niečo podobné, ale táto hra stojí hlavne na hratelnosti. Tiež som veľmi rád za nelinearitu a možnosť stealthu, no pri konci ma aj tak chytal silný stereotyp, asi z toho prostredia. Teším sa na pokračovanie.
Veľmi chytľavá racingovka, je to zbesilé a deštrukcia na každom kroku, derby sú super, výber áut je dosť rozsiahli, ale trate sa dosť opakujú a v hre sa rýchlo dostaví nuda a stereotyp. Mohli tam aj pridať niečo ako vizuálny tuning áut, je tam len vylepšovanie vnútra(motor, brzdy, odolnosť...).
Super akčná Third Person Shooter zaujímavý príbeh a atmosféra, dobré postavy hratelnosť a AI grafika tiež nie je zlá, určite odporúčam .
Už je to dlho čo ma nejaka hra takto bavila, je to prva hra tohto typu čo som hral a určite na to len tak nezabudnem.
+Pribeh
+Vesmir
+rozmanitost lodi, zbrani, vybavy
+multiplayer
+možnosti

-singleplayer misie su kratke
-zdlhave cestovanie aj napriek urychlovacom a dieram
Vydarená retro indie hra, išiel som do toho keď som videl všetky tie 80+ hodnotenia, čo má, a teda je to celkom dobré, ale bavilo ma to asi jeden deň, potom silný stereotyp a už som sa k tomu neprinútil vrátiť.
Hra je to dosť zaujímavá a atmosférická, ale za tie peniaze som čakal trocha viac, než len 2 hodiny behať po dome a zbierať listy a kazety, ktoré vám tam nechala vaša sestra a ktoré vám prerozprávajú jej príbeh, ktorý je dosť zaujímavý, no nemusí baviť každého. Mňa relatívne bavil, no je aj dosť predvídatelný, mňa v ňom až na pár vecí nič neprekvapilo. Tak či tak, zaujímavá indie hra, ale radšej by som počkal kým bude lacnejšia alebo v zľave.
Veľmi zaujímavé RPG je tam super príbeh a super atmosféra trestaneckej kolónie, svet nie je rozsiahlý, no je dobre využitý a to je dôležitejšie. Ten príbeh a hratelnoť ju jednoducho robia legendou medzi RPG. Jediné negatívum sú bugy.
RPGčko ako sa patrí veľký svet, množstvo hlavných úloh, ešte viac vedľajších len sa oproti jednotke moc nezmenilo, mohlo tam byť viac tých zmien, ale určite sa nemá za čo hanbiť.
Po vydaní bola táto hra tak dobugovaná, že bola nehratelná, našťastie ju patche už celkom slušne opravili a už sa oplatí do nej pustit. A výsledok stojí za to. Herný svet je obrovký, možností je veľa, všade zúria nepokoje medzi orkami a ľudmi a je len na vás ku komu sa pridáte. Príbeh, grafika audio všetko 9/10, no je tu aj pár ale. Myrtana je spravená pekne, ale Varant a Normard mi až tak prepracované neprišli a po chvíli ma začali nudiť. Tiež je dosť nuda, ak od začiatku robíte všetko a dosiahnete vysoké lvli hra začne byť dosť lahká, a už si ju až tak neužívate. Stále je to ale plnohodnotný nástupca svojich predchodcov.
Toto GTA bolo určite revolučné, prišla 3D grafika, Liberty city je veľké, je tam veľa možností ako sa zabaviť, množstvo áut a množstvo zbraní. No určite má aj nejaké chyby, AI je slabá, bugy sa nájdu a príbeh sa mi zdal dosť slabý a plytký. Mohlo to byť o dosť lepšie, taká Mafia vyšla 3 mesiace po tomto a to bolo graficky a príbehovo oveľa lepšie. Nehovorím že je to zlá hra, ale od dokonalosti má ďaleko.
Po vynikajúcom San Andreasku som sa dosť bál, že si Rockstar nasadili latku moc vysoko a ďalšie GTAčko mu nebude siahať ani po päty, no nakoniec GTA IV nie je až také zlé. Síce sa mi oproti SA zdá dosť obmedzené, zmizli všetky staty postavy, dá sa meniť len oblečenie a aj toho je dosť málo. Jediné čo sa zlepšilo je samozrejme grafika, prepracovanie detailov, modely áut a ovládanie áut je viac realistickejšie a zábavnejšie. Príbeh je taký istý, ako aj v predchádzajúcich GTAčkach, úlohy typu zájdi hentam a všetkých zabi, lebo ich nemáme radi, ukradni hento zastrel tamto bez nejakého hlbšieho zmyslu, no aj tak tvorcovia odviedli fakt dobrú prácu, je to vysoko nadpriemerná a dlhodobo zábavná hra, aj keď to SA neprekonala.


Takže je tu nové GTA a musím povedať, že som nečakal že bude až tak dobré. Mapa je obrovská, obsahuje 3 mestá(Angeles, Francisco a Vegas) a aj rozsiahly vidiek. Misií je tiež veľmi veľký počet a je vidieť, že tvorcovia sa snažia aby sa neopakovali, no to sa nie vždy podarí. Príbeh nie je nič extra no táto hra je skôr o možnostiach a voľnosti a toho je tu požehnane. Tiež má super multiplayer, ktorý rozširuje možnosti a ponúka zábavu s kamarátmi. O SA by sa dalo písať ešte veľa, dúfam že pokračovania budú tiež také super.
Veľmi dobrá Miamská atmosféra a aj zaujímavý príbeh, ktorý je síce dosť predvídatelný. Oproti GTA III je to určite skok dopredu, je vidieť že tvorcovia sa učia a posúvajú hru dopredu hlavne v hratelnosti. Troška mi chýbala väčšia mapa a viac možností, čo v meste robiť, no celkový dojem je aj tak veľmi dobrý.
Legendárny Half-Life, čo dodať jednoducho parádna hra. Na hru z 98smeho má aj dobrú grafiku aj audio, ale v čom vyniká je hlavne príbeh, hratelnosť a atmosféra, síce príbehu sa trocha ťažšie rozumie.
HL2 je určite najlepšia FPS všetkých čias, super príbeh, akcia, GGun, a ta rozmanitosť levelov je neuveritelná. Valve len tak ďalej.
Half-Life nikdy nebude stereotyp. Možno tak stereotyp velkej rozmanitosti a perfektného dizajnu levelov. Episode one je pokračovanie dvojky, pokračuje presne tam, kde skončila. To načo sme boli zvyknutý v pôvodnej hre je spať. Krásny Source engine, slušný soundtrack a levely tak perfektne nadizajnované, že sa nikdy nenudíte. Jediné negatívum je dĺžka hry, ale v Half-Life je aj 30 hodín málo, takže tie 4 ubehnú fakt rýchlo :(. Teším sa na epizódu 2.
Ďalšia pecka od Valve, po výbornej prvej epizóde ešte lepšia druhá, dúfam že im to vydrží a že čoskoro vydajú ešte lepšiu tretiu, už sa neviem dočkať, čo Gordona čaká na tej Aperture Science lodi, ale súvislosť s Portalom je jasná. V hre sme sa opäť dočkali akčných pasáží a logických a síce sa niektoré z nich už opakujú z predchodzích hier, je vidieť že sa vo Valve snažia zmeniť toho čo najviac a zachovať tak čo najvačšiu rozmanitosť. Dizajn levelov, tak isto ako audio a grafika nesklamali, od vozenia sa na aute, po plíženie sa jaskyňami, v ktorých vás hľadá obrovské monštrum ktoré nedokážete zabiť, a tá posledná misia, tá ma teda bavila že by som si ju dal ešte raz. Respect Valve !
Je to jednoducho predĺženie zážitku z originálnej hry, dokopy nič nove. Pre každého fanúšika HL odporúčam. Hráte za inú postavu, nie za Gordona, ale dej sa odohráva paralelne s ním a pár krát ho tak dokonca aj zahliadnete.
Slušný datadisk, sú tu výborné nové zbrane a nepriatelia, dej z iného pohľadu kde sa zas niečo nové podozvedáte, možno o niečo horšie ako originálna hra ale stále legendárne. Je to trocha lepšie ako Blue Shift, akurát ťažšie. V niektorých situáciach až príliž hardcore a lekarničky nikde. Príbeh sa stále odohráva paralelne k originálnej hre aj k Blue Shiftu.
Slušná FPS zaujímavé prostredie vesmírnych lodí a novej planéty, zábavné prestrelky s eMzákmi, no prostredie sa časom začne opakovať a hra začne nudiť kedže ide o čistú lineárnu akciu. Mohlo to byť pestrejšie a záživnejšie takto je to len priemerná hra.




Klasika medzi ťahovými stratégiami, tento diel sa podaril, síce neprináša nič prevratné, stále sa velmi dobre hrá a grafika je tiež velmi dobrá. Kampaň je na dosť hodín, rasy sú rôznorodé, či už vizuálne alebo hratelne. Teším sa na dalšie diely.
Výborná stealth akcia, grafika, zbrane, príbeh, atmosféra dáva dokopy túto výbornú hru. Môžete sa rozhodnúť či byť agresívny a všetkých zabíjať,( len týmto spôsobom to mate hneď prejdené a hru si neužijete takmer vôbec) alebo sa len nenapadne prikradnúť zabiť svoj ciel a nenápadne zmiznúť.
Určite to mohlo byť dlhšie, takto to pripomína skôr datadisk než plnohodnotného nástupcu série, no stále je to hitman a zabaví na pár hodín, akurát tam chýba ten príbeh, tu len zistíte niečo o hitmanovych predchádzajúcich kšeftoch.
Táto hra má 2 skupiny hráčov jedna ju miluje druhá nenávidí. Ja patrím k tej prvej, vynikajúco mi sadla. Je to super retro 2D hra, veľmi chytlava, silna akcia a brutalita. V hre je vela zbraní a masiek, ktoré dávajú rôzne bonusy. Na nepriatelov treba mať taktiku alebo skill. Je tam aj slušný dej ale ten je tu druhoradý. V hre sa často umiera , no hra je aj tak velmi rýchla a dynamická. Pre mňa je to asi naj prekvapenie roka 2012. Je to určite chválihodná pocta hrám minulého storočia :) .
Tak toto bolo prekvapenie a sklamanie v jednom. Hra má super atmosféru, slušné prostredie, v pohode príbeh a pár fakt skvelých nápadov. Tie nápady ju robia celkom unikátnou, napríklad lezenie po budovách vám berie výdrž a keď si dlho neoddýchnete spadnete, takže si cestu musíte dobre naplánovať. Tiež boje, podobné som v žiadnej hre zatiaľ nevidel. V hre sú len 3 zbrane - mačeta, 9mm a luk. Ak s 9mm namierite na niekoho s mačetou (nemusíte v nej mať ani náboje) tak sa vystraší a ani sa k vám nepriblíži. Nábojov je tiež fakt málo, viac ako 6 naraz som ani nemal. Bohužiaľ, hra má aj dosť negatív, ktoré ju dosť zrážajú dole. Hracia doba je 5 hodín, čo je dosť málo. Hra je strašne lineárna je len jedna cesta dopredu a ak aj skúšate ísť inou hra vás tam ani za svet nechce pustiť. Občas môže hnevať aj hratelnosť a kamera, ale to len výnimočne. Tiež grafika, všetko je až moc šedé, síce to pomáha atmosfére, ale občas by viac farieb nezaškodilo. No aj napriek tomu som mal z hry dobrý pocit je to super realisticá survival akčná adventúra v zničenom veľkomeste. Škoda, že autory nevyužili všetken jej potenciál.
Super zombie fps, Valve je fakt elita.
+multiplayer
+co-op
+atmosféra
+zbrane, zombíci
+AI parťákov v Single

-single je krátky, treba na to net
-po dlhšom čase stereotyp
Jednotku som i dosť užil ale potom začala byť stereotypna a prestala ma baviť. A zmien v dvojke nie je zrejme až tolko aby ma znova začala baviť. Ak vas ale takyto typ MP urvivalu stale bavi určite odporúčam, je to zábavná kooperatívna FPSka, ale na to aby ste si ju užili naplno musíte mať partu ludí s ktorými ju budete hrávať lebo náhodný ludia mi dosť často úmyselne kazili hru atd.
Hral som to len v L4D 1 a je to len nova bonusová kampaň nič extra, akurát sa len na konci jeden z vás bude musieť obetovať, aby prežili ostatní.
Výborná stratégia slušná kampaň(conquest mapa,vačšina máp je len obyčajný 1v1 skirmish no sú tam aj naskriptované, unikátne misie) , 4 frakcie (rohan, gondor, isengard, mordor) a hrdinovia z filmu. Pre každého LOTR fanúšika čo si rád zahrá RTS samozrejmosť.
Zaujímave pokračovanie. Prináša par inovácii nové rozdelenie na frakcie... rohan a gondor sa dali dokopy a vznikli z toho jednoducho ľudia a ďalej sú tam elfovia, trpaslíci, goblini, mordor a isengard ... oproti jednotke tam moc zmien nie je, len už sa nestavá na predurčených miestach ale hocikde ... samozrejme ma aj mínusi najväčší je asi krátka kampaň.
Vynikajúca hra podobá sa GTAčku ale zároveň je dosť odlišná. Zaujímavý príbeh, mafiánske prostredie a kšefty, široký výber áut a zbraní, relatívna sloboda. Misií je len 15 no sú dosť dlhé, rôznorodé a prepracované. Mesto je slobodné, no chýbajú možnosti, čo by sa v ňom dali robiť.
Vynikajúce RPG. Konečne výmena stredovekého prostredia(tes, gothic, risen) za obrovskú galaxiu. Veľmi dobrý príbeh,grafika,veľa možností môžete sa rozhodnúť či budete ochráncom alebo renegátom(niečo ako dobré/zlé skutky vo Fable:TLCh). Len ak hráte len hlavný príbeh a nevenujete sa vedľajším úlohám hneď je to prejdené. A vedľajšie úlohy sú zas dosť stereotypné a o dosť menej prepracované, než tie hlavné.
Na to že je to zadarmo je to super, aj keď neprináša nič výnimočné len novú sústavu a pár vedlajších úloh, ktoré sa dajú zvládnuť aj pod 60 minút. Nový emzácky nepriatelia sú dá sa povedať len kozmetický doplnok, kedže sa správajú presne tak isto ako hociaký iný humanoidy v hre. Inak príbeh celkom v pohode a kedže je to zadarmo, nie je dôvod nedoporučiť.
Ďalšie DLC k Mass Effectu je tu a som trocha sklamaný. Nič nové neprináša, len jednu stanicu, na ktorej sa dá v simulácii bojovať proti holografickým nepriateľom s cieľom získať čo najvyššie skóre. Určite to nachvíľu zabaví, ale nie nadlho, teda aspoň v mojom prípade.
Perfektná akčná hra, už dlho som podobnú nehral.
+Bullet-time
+Noir New York
+dej
+rozmanitosť levelov
+akcia

-krátka hracia doba
Najlepšia akčná hra akú som kedy hral.
+atmosfera
+dej
+Noir York City
+Bullet-time

-hracia doba(aj keby bola 4x dlhšia bolo by to málo)
Škoda že to tak končí som zvedaví čo bude v 3jke.
Tak táto hra prekonala moje očakávania. Asi najlepšie Post-apo čo som hral. Grafika úplne premakaná hrám ju v roku 2013 a stále je to špička, a tá atmosféra niečo neuveritelné. V niektorých častiach som sa aj bál a to sa pri hrách často nebojím. Príbeh super audio super, ten dabing s ruským prízvukom úplne pomáha atmosfére. No 100% nedostane kôli boju. Na ňom si mohli dať viac záležať, mierenie občas dosť blbne a stealth je takmer nemožný, pretože nepriatelia vás niekedy nevidia ani keď vás majú pred nosom a niekedy si vás všimnú aj na 2 kilometre. Tiež som trocha smutný z hracej doby neviem presne kolko mi to trvalo, bol som taký uchvátený že som ani čas nesledoval, no viac ako 14 hodín to určite nebolo. Teším sa na pokračovanie, táto hra si ho zaslúži.
Tak a je tu pokračovanie METRA, veľmi som sa na túto hru tešil a mal som vysoké očakávania a musím povedať, že sklamaný nie som ani zďaleka. Grafika zasa patrí k špičke, síce Crysis 3 neprekoná, no aj tak je úchvatná. Audio opäť nesklamalo, zvuky prostredia sú super. Atmosféra je rovnaká, ako v jednotke takže stále platí, že METRO patria medzi hry s najlepšou atmosférou vôbec. Je tiež vidieť že v 4A sa učia zo svojích chýb, v Last Refugee bol stealth dosť odfláknutý a ťažký a strelba občas dosť nepresná, no tu je stealth na rovnakej úrovni ako akčná hra takže máte na výber z viacerých prejdení levelu, môžete tam nabehnúť a všetkých postrielať, alebo ich môžete zlikvidovať bez vyvolania poplachu, dokonca ich môžete len obísť a nechať žiť. Tiež sa v hre nachádza alternatívny koniec s podobnými kritériami aký bol v jednotke za čo tiež palec hore. Jediné chyby čo by som vypichol je dĺžka hry, mal som to prejdené možno za 12 hodín, a tiež občas blbne AI a nepriatelia si vás nevšimnú keď ste v tme ani keď ste priamo pred ich nosom, až kým na vás niečo nezasvieti. Inak je to adept na hru roka (aj keď asi viac držím palce Bioshocku Infinite).
Mirror's Edge je unikátna hra nič podobné som ešte nehral. Ak sa to dá brať ako športový simulátor(parkour), tak je to tá najlepšia, najakčnejšia a najzábavnejšia športová hra akú som kedy hral.Grafika pekná, sountrack sa dá, a na niektoré stunty treba dávku reflexov a presnosti. Má aj svoje nedostatky, napr v neskoršej časti hry sa môže objaviť stereotyp, dohrať ju trvá 7-8 hodín, ak ju budete hrať druhý krát a už poznať cestu tak to dohráte možno aj za 4 hodky (viz Portal). Dúfam, že bude pokračovanie, táto hra si ho zaslúži.
Carbon aj mne pripadá skôr ako datadisk Most wantedu, než plnohodnotný nástupca, no je tam pár nových a dobrých inovácii ako parťák, ale HLAVNE sú tam konečne staré americké autá ako MUSTANG SHELBY a Camaro, kôli čomu musím dať 80%, inak by to bolo tak na 70.
Pre mňa najlepšie NFS všetkých dob. Grafika je krásna, hracia doba veľmi dlhá, príbeh, atmosféra a policajné nahánačky sú fakt super a relatívne originálne. Áut je tiež dosť a tuning je dobrý aj keď mohol byť lepší. Po čase sa ale môže dostaviť stereotyp.
Strašné, strašné ! Nechápem, čo sa vôbec snažili dokázať. NFS a simulátor ? Kam sme sa to dostali, zlaté Undergroundy. Určite si táto hra priaznivcov nájde, no ja nehrávam NFS kôli realizmu a linearite, ja mám rád slobodu free roamu a arkádovosť. To, že free roam vo velkomeste vymenia za smrtelne nudné a ničím neoriginálne okruhy, na autá nahádžu nálepky sponzorov, soundtrack najhoršie, čo kedy NFS vytvorilo, a arkádové ovládanie zmenia na realistické, kde aby ste vyhrávali musíte v zákrutách dodržiavať správnu stopu, ktorú vám sami vyznačia, to teda mne zrovna nestačí. Pre mňa osobne najväčšie sklamanie roka.
Na chvíľu zabaví, ale na dlho nie. Neviem chýbal mi tam príbeh a atmosféra, autá a tuning je OK, ale žiadna sloboda, ako free roam a žiadne zaujímave závody. Škoda, dalo sa z toho vyťažiť viac.
Je to príjemná zmena oproti prvému Undergroundu, vylepšený tuning, viac vozidiel, free roam, ktorý mi v U1 dosť chýbal. Škoda len že sú tam neni policajti.
Vynikajúca hra s výbornou grafikou na svoj rok
+super FPS
+stealth akcia
+hracia doba
+dej
+humor
+Cate

-AI
-niektoré časti su trocha nudné
Oproti jednotke sa mi NOLF 2 zdalo menej originálne a zábavné. Je tu lepšia grafika aj hratelnosť no príbeh je menej zaujímavý, je tu o dosť menej humoru, no aj tak patrí k vynikajúcim hrám. Teším sa na 3jku.
Hrozná hra, po pár misiách som ju s veľmi rýchlo odinštaloval. S NOLF nemá nič spoločné je to len bezduchá lineárna akcia, nič sa tam nerobí len striela žiadny stealth ani sloboda, neodporúčam ju nikomu.
Dosť nudná hra, pár levelov ma bavila, ale potom prišiel silný stereotyp a už som sa k nej nikdy nevrátil. Je to rýchla akcia, bránite portál pred armádov orkov, využívate pri tom prostredie, pasce a rôzne zbrane, môžete si najať aj vojakov, ktorí trocha pomôžu. Dá sa tam pekne taktizovať. Fanúšikov takéhoto typu hier určite poteší, no mňa tento žáner moc nebaví, takže ma nebavila ani táto hra, preto len 5/10 - priemer.


Mňa osobne toto teda vôbec nebavilo, nehovorím že je to zlá hra, ale 100 ludí, 100 chutí. Celkom sa mi páčilo to zobrazenie režimu a tak, ale ako hra dosť slabé, simulátor razítkovania pasov, no...






Planetside 2 je moje prvé FPS MMO čo hrám a musím povedať, že sklamaný nie som. V hre sú 3 impéria, ktoré bojujú o územia na 3 kontinentoch (čoskoro budú 4, počul som že vytvárajú ďalší). Sú odlišné vo farbách, technológiách a vozidlách no sú dobre vybalancované. Mapy sú obrovské, pohybovať sa po nich bez vozidiel by bola veľká strata času. V hre sú rôzne classy a každá má inú úlohu (napr engineer, medic, heavy assault ...) a najlepšie je že si môžete classu meniť ako a kedy len chcete na základni. Bitky bývajú obrovské. Škoda len stereotypu po pár dňoch sa začínal dostavovať. Super ale je, že hra je úplne zadarmo, stačí si ju stiahnuť zo steamu a hrať.
Tak táto hra je pre mňa asi prekvapenie roka a zároveň je to najlepšia logická hra, akú som kedy hral. Vynikajúca hratelnosť, super prostredie, relatívne zaujímavý príbeh, rozmanité úlohy. Škoda len tej hracej doby, mohlo to byť aj 3x dlhšie a stále by to bolo zábavné.
Portal bol len malý experiment, ktorý si hráči fakt oblúbili, a tak vznikla aj dvojka, oveľa dlhšia, hlbšia a vyspelejšia ako jej predchodca. A je to proste pecka, grafika krásna, audio super, zábavné hlášky, návrat GLaDos a našej neznámej hrdinky do trosiek Aperture, kde budeme opäť musieť riešiť najrôznejšie logické úlohy s portálmi, pri ktorých využijeme ako fyziku tak aj nové vymoženosti, ktoré sme v jednotke nevydeli ako svetelné mostíky, farebné gély s roznymi vlastnosťami a gravitačné prúdy. Koniec bol tiež celkom zábavný, uvidíme či sa dožijeme od Volva pokračovanie (na HL3 čakáme už večnosť :D), ale v h´bke duše dúfam že ano.
76%Prey
Zaujímavé FPS je tu veľa originálnych prvkov, ktoré z nej robia čiastočne logickú hru (gravitačné steny, duchovná forma, duchovný svet) no tá akčná časť je dosť nudná a stereotypná AI nepriatelov je slabé vobec sa nekryjú len tak pobehujú a strielajú. V hre sú zaujímavo riešené smrte (prakticky nemusíte ani savevovať) a to dosť znižuje náročnosť. Príbehu je málo mohol byť viac prepracovaný, ale je zaujímavý. Bez tých originálnych prvkov by to bola len podpriemerná strielačka.
Teda ja indie hry moc nehrávam, ale Race the Sun ma prekvapivo dosť chytilo. Názov hovorí za všetko. V hre ovládate stíhačku na solárny pohon a slnko pomaly zapadá, takže musíte letieť okolo platény tak, aby ste stále boli na osvetlenej strane. Prekážok je stále viac a viac a s nimi aj adrenalínu. Rozmiestnenie prekážok sa mení každú chvílu, takže treba stále byť v strehu. Negatívum je stereotyp a po maximálnom levely, okrem prekonávania High Scores (a to aj iných hráčov v internetovom Laddery) žiadna iná motivácia.
Zaujimavá RTS, kde sa mi páči ten jedinečný vývoj. Začínate v Dark Age, kde sa človek ledva naučil poľnohospodáriť a stavať dediny a cez stredovek kde bojujete s kopijami , vek strelného prachu s prvýmí mušketami sa dostanete až do súčastného veku informačných technológií kde posielate na nepriateľov tanky, stíhačky a odpaľujete atomovky. Len mi tam chýba plnohodnotná kampaň, kedže to má len conquest mapu.










Táto hra ma teda fakt prekvapila, čakal som oničom kopiu GTAčka, čo sa snaží byť strašne vtipná a nejde jej to. No nakoniec je to hra, ktorá je fakt super zábavná, vtipná, pohltí na dosť dlhý čas, páči sa mi viac než hociaké GTAčko. Grafika síce nie je najlepšia, no za to audio, príbeh, prostredie a hlavne rozmanitosť misií a aktivít je fenomenálne. Škoda len strašného jazdného modelu, je dosť odfláknutý, mali sa mu venovať viac, kedže v hre sa dosť jazdí. Tiež je super, že sa dá hocičo customizovať, tvorba postavy, dá sa vytvoriť vlastné rádio, tiež výbavy domov a tiež sa dá meniť výzor gangu(výzor, typ áut gangu...).
Tak mňa SR IV určite nesklamalo. Veľa hráčov na hru nadáva, že tam neni nič nové, grafika je zastaralá a zle optimalizovaná, a že to vyzerá len ako DLC k 3jke a majú zčasti pravdu. No aj tak mi to prišlo neskutočne zábavné že to tieto ostatné mínusy úplne zatienilo. Príbeh super, audio úplne peckové a tie super schopnosti, trocha som sa najprv bál, že to tú hru zničí ale nakoniec je to najlepší aspekt.
Tak táto hra je proste super, GTA IV sa môže strčiť niekam. Plné humoru, super hratelnosti, akcie a chaosu, páči sa mi to viac ako SR2 aj viac ako hocijaké GTAčko. Grafika na jednotku, soundtrack na jednotku, zábava na tej to celé stojí, tvorcovia si robia srandu naozaj zo všetkého. Počul som, že veľa ľudí bolo sklamaných oproti dvojke, no nevidím dôvod, mne sa zdá po všetkých stránkach lepšia ako SR2. Jediná chyba je stále ten hrozný jazdný model, dúfam že v SR4 to už vychytajú, teším sa na pokračovanie, táto hra si ho určite zaslúži.
No bol som z tejto hry trocha sklamaný, ako je určite dosť dobrá to áno ale dosť rýchlo ma chytil stereotyp. Po prvé je to dosť ľahké, až na tanec ten je zas dosť ťažký, ale aj tak ma nejak moc nebavil. Medzi tými obtiažnosťami som veľký rozdiel necítil(až na tanec). Tiež sa všetko donekonečna opakuje, info o rodine dostávate postupne od toho istého kapitána, ktorého stále dookola porážate, to je dosť čudné. Tiež cestovanie po mape, ak idete proti vetru môžete sa ísť aj vyspať, kým loď dorazí kam treba. Jediné čo ma ako tak bavilo aj v neskoršej časti hry bolo hľadanie pokladov na pevnine. Tiež dosť málo lodí, občas sa stalo, že som sa zasekol niekde na pobreží etc. Určite to mnohých ľudí môže baviť no pre mňa len ľahký nadpriemer.
Slušná strategická hra, 3 rasy veľa máp, dajú sa aj náhodne generovať, takže možností je veľmi veľa. Rasy sú dobre vybalancované, čo je dosť dôležité. Čo mi na tejto hre vadí, je že nemá kampaň a prakticky teda ani žiadny dej a príbeh, čo sa deje sa dozviete akurát z intra a tým to končí, je len skirmish/multiplayer. Tiež je to celkom stereotypné, asi po 3 dňoch som to už ani nezapol, nemal som prečo. Ale ja nie som žiadny strategy player, tích to určite bude dlho baviť. Tiež mi príde, že AI obtiažnosti (easy/medium...) sú skoro rovnaké, teda aspoň mne to tak prišlo. Škoda mohlo to byť lepšie pre mna 6/10 - mierny nadpriemer.
Teda čakal som, že to bude dobré, ale ten príbeh ma teda fakt kladne prekvapil. Detektiv v utajení, infiltruje jakuzu ? Fakt dobré, trocha mi to pripomenulo film Departed. GTA IV sa oproti tomuto môže ísť schovať. Grafika fakt pekná, Hong kong super, jediné čo mi na ňom vadilo, že sa tam jazdí po ľavej strane, nepríjemné, ale je to len detail. Hra sa snaží byť originálna, asi do tretiny žiadne zbrane, používate len Kungfu, kombá sú super a pekne sa na to pozerá, je to dokonca lepšie, než prestrelky. Dĺžka hry je tiež slušná, ja som plnil všetky úlohy, aj tie malé láskavosti a vedlajšky cez telefón a slušne sa to natiahlo. Len v tom meste veľa možností nie je, podobne ako v GTA IV, San Andreas v tomto stále vedie. Už sa teším na pokračovanie, dúfam že nejaké bude určite do toho pojdem.
Takže, táto hra je vojnová strielačka ,no narozdiel od dnešných FPSek má príbeh a to ju robí výnimočnou. Príbeh je alfa a omega, takže ak príbehy v hrách ignorujete strhnite si aj 30% z hodnotenia. Audio v hre je tiež dosť jedinečné a musím povedať, že je fakt super. Grafika krásna, atmosféra super, Dubaj pekne spravený. Škoda len toho ovládania, nie je práve najlepšie. V akcii oceníte dobrý krycí systém, no samotné prestrelky sú dosť rovnaké a rýchlo vyvolajú stereotyp. Škoda, mohli tú hru spraviť trocha inak, nápad to je fakt super, trocha inak spraviť tie akčné pasáže a mohla to byť aj hra roka.
Vynikajúce RPG zo sveta SW fakt som si ho vychutnal:
+dlhá hracia doba (20-40 hodin
podľa toho či plníte aj nepovinné úlohy)
+veľmi veľa úloh
+fakt premakaný príbeh
+strana svetla/temna -> 2
spôsoby prejsť hru a 2 konce
+ svet Star Wars
+slušná volnosť pohybu a rozhodovanie

-občas sa zasekávajú parťáci a blbne AI
-chaotický inventár
Slušné pokračovanie aj keď sa to podobá skôr datadisku kedže sa tam moc toho nezmenilo. Príbeh je nový a ako vždy vynikajúco premakaný, na jednotku moc nenadväzuje ale spomína sa tam dosť vecí grafika aj systém boja je rovnaký ako v jednotke. Mínusy dávam za chyby AI a občasne padanie hry. Škoda len že sme sa nedozvedeli nič nove o Revanovy dúfam že bude pokračovanie kde sa Revanova a Exiled-ova cesta spojí a všetko sa vysvetlí.
Solidná FPS, zbrane a nepriatelia sú super, grafika slušná, aj ovládatelnosť a príbeh sú príjemné, akurát je strašne lineárna, nemáte sa ani kde stratiť, je len 1 cesta vpred, je to skôr len na 1 prejdenie. Star wars fanúšikom odporúčam.
Super akčná multiplayerovka, veľmi rýchla akcia plná zábavy, humoru a výbuchov. Veľa ľudom vadí grafika, že nie je reálna, no a čo, nemôžu všetky hry vyzerať tak isto a podľa mňa sa táto grafika hodí k charakteru hry sto krát viac než vážna reálna grafika. Classy pridávajú do hry možnosti každá classa má úplne inú úlohu a štýl hrania a myslím si že sú veľmi dobre vybalancované(až na aimbot turrety...). Najlepšie ale na tom je že hra je úplne zadarmo, stačí si ju stiahnuť zo steamu a hrať. No i tak mňa osobne nejak moc dlho nebavila, poskúšal som všetky classy, všetky mapy a potom stereotyp začal stúpať, no poznám aj ľudí, ktorí majú nahratých stovky hodín a stále ich to baví.
Táto hra ma dosť prekvapila a to príjemne. Je tam super atmosféra vezenia, nie je to nič hororové, kedže asi od tretiny hry získate klasické Riddickovske oči a budete tmu vyhľadávať. Super je tiež prelínanie akcie a stealthu, veľkú časť hry budete behať len s nožom a guardi majú samopaly, takže trocha stealthu a improvizácie bude treba. Riddick určite nesklamal zabavil som sa viac než pri Hitmanovy. Mínus jedine že je krátka hracia doba.
The Longest Journey je určite najlepšia adventura akú som zatiaľ hral, príbeh je epický a prepracovaný, a je to najhlavnejšia časť hry. Grafika je na svoju dobu super, podobne audio, rôzne klasické adventurovské hlavolamy, ktoré sú občas celkom komplikované, pár krát som sa musel pozrieť na walkthrough. Škoda len dosť zdĺhavého behania a cestovania, to mohli riešiť trocha inak. Teším sa na pokračovanie.


Slušná hra, aj keď som čakal trocha viac. V tejto hre ste detektív s nadprirodzenou schopnosťou vidieť čo sa stalo na mieste činu, takže ide o detektívnu adventúru s náznakmi horroru, ale až na jednú pasáž to moc horrorové neni. Grafika a prostredie bolo fakt super, jedna z najlepších grafík vôbec spravených, hádanky mi prišli až moc lahké, a ak už viete čo máte robiť hra je aj dosť krátka, hrací čas 2-4 hodiny by som povedal, čo je nič moc za tú cenu. Príbeh, hlavne vyvrcholenie je celkom mindfuck ale dá sa. Dosť zaujímavá a pohodová hra na jeden večer.










The Walking Dead od Telltalegames kvalitou nesklamal, škoda len tej dĺžky. Je to krátke DLC, ktoré ukazuje odlišné príbehy piatich ľudí a mal by to byť spojovník medzi prvou a druhou sériou. Dĺžka hry je približne hodina a pol, čo je veľmi málo no hra nie je drahá, no aj tak som čakal trocha viac. Je tam opäť pár ťažkých rozhodnutí, no kôli krátkosti a nesúvislému príbehu to nemalo taký efekt ako prvá séria. Dúfam, že dalšie epizódy budú čoskoro, už sa neviem dočkať :).
Pokračovanie v nezmenenom štýle, ale čo viac si priať. Teda aspoň mne osobne to vôbec nevadí, hlavným prvkom je aj naďalej príbeh, dramatickosť a atmosféra a nie hratelnosť a inovácie. Clementine je hlavná hrdinka dosť odlišná od Leeho a som celkom zvedavý, čo nám s ňou Telltale pripraví v budúcnosti. TWD nesklamal, jediné negatívum je krátka hracia doba a čakanie na ďalšiu epizódu.








Telltale určite nesklamalo, dúfam že sa takéhoto typu hier budú držať, je ich málo a sú fakt príbehovo pútavé a silno atmosférické. Už sa neviem dočkať ďalšej epizódy, takisto ako ďalšej série The Walking Dead, dúfam že im to nebude dlho trvať, pretože jediné mínus týchto epizód je krátka hracia doba.








Veľmi dobrá napodobenina Diabla, je cítiť, že na nej pracovalo pár ľudí z Blizzardu. Zo začiatku ma hra veľmi bavila, pekná grafika, v pohode prostredie a nepriatelia, super spelly(hral som maga) dosť to pripomína prvé Diablo, no úrovní je oveľa viac a to je na druhej strane možno aj problém, v druhej polovici hry to je dosť silný stereotyp.Tiež to nemá žiadny príbeh, čo je dosť škoda. Pre fanúšikov action RPG je to povinnosť, hlavná línia je dlhá a dá sa hrať aj po jej dohratí prakticky do nekonečna.
Super zábavna hra rýchla, svižná, akčná. Veľa zbraní, módov, vozidiel, super grafika aj audio. Aj pre tých čo neplánujú hrať po nete je to dobrá volba, boti majú dobré AI aj keď občasne môže blbnúť ale nie je to nič vážne.
Výborné RPG jedno z najlepších čo som hral, netušil som že upírska téma môže byť až taká zaujímavá a zábavná.

+vampiry
+atmosféra
+veľa zaujímavých úloh
+discipíny, viac klanov
+viac spôsobov hrania a viac koncov

-občas blbne AI
-bugy
Najlepšia RTS akú som kedy hral. Proste parádny príbeh, super frakcie, hrdinovia. Battle.net zaručí zábavu na veľa dní.
Tento datadisk je jednoducho ... Perfektný. Moc to nemení originálnu hru čo je veľmi dobré,pretože tá je sama o sebe super, len to pridáva nových hrdinov, novú rasu nagov, dlhú kampaň s parádnym príbehom a hlavne World editor na ktorom si verejnosť robí premakané mapy, ktoré sa môžu hrať online cez Bnet. Dota, TDs, jednoducho nikdy nekončiaca zábava.
Výborný datadisk k výbornej hre. Kampaň síce už nie sú unikátne misie s plynúcim dejom, je to už len conquest mapa ale aj tá je super a prerozpráva nejaké tie príbehy. Nové rasy (Tau, Necrons) sú zaujímavé a super, jednoducho hre to určite prilepšilo. Podľa môjho názoru lepší datadisk než Winter Assault. Škoda len tej nevybalancovanosti strán, teda aspoň mne sa zdalo, hlavne tí necroni mi prídu až moc silný.


Podľa mňa najhorší datadisk. Áno, konečne je tu zmena Azerothu, čo je zaujímavé, no questy v ňom sú viac lineárne než boli predtým. Tiež je všetko totálne zjednodušené všetci trčia len v hlavných mestách a prihlasujú sa do instancí len cez finderi. World PVP je mrtvé a samotné PVP je nevybalancované a oproti starým datadiskom veľmi zjednodušené. Samotné classy už nie sú ničím výnimočné pretože každý má všetko. Proste WoW čím dalej tým viac upadá a stáva sa hrou pre deti. Z pvp hladiska bol Wotlk najvybalancovanejším a najlepším, každá classa mala šancu stať sa najlepšou na servery ak mal hráč skill no už to tak neni.(mage rogue a shadowpriest sú zdaleka lepší než ostatní).
Pre mňa je toto najlepší datadisk lepší než tbc aj cataclysm, príbeh je v ňom oveľa zaujímavejší než v cataclysme, a aj štýl hry a prostredie mi tu vyhovuje viac. A PvP je tu najlepšie vybalancované zo všetkých datadiskov.
Zmena prišla v pravej chvíli, myslím že 2D wormsov je dosť a 3D je dobrý nápad. Nie je to drahá hra a určite zabaví aj na dlhšiu dobu. Grafika je super, hra vyzerá pekne v 3D, len zo začiatku si treba zvyknúť na ovládanie, kamera nie vždy robí to čo od nej chcete. V hre je aj kampaň, len ma na nej trocha sklamalo, že jednotlivé misie na seba nenadväzujú, takže mi chýbal príbeh. No potešil multiplayer, môžete hrať s kamarátom aj na jednom PC, a tiež rôzne challenge úlohy na čas. Koho wormsovia bavia, nech si to zoženie, nebude sklamaný.
Pre mňa sú 3D wormsovia viac zaujímaví a zabavnejší než 2D. Táto hra ma peknú grafiku, aj zaujímavý príbeh, len ta kamera robí nervy. Určite je 4 lepšia ako jeho predchodca 3D. Je tu viac možností a zaujímavostí, no ešte by to niečo chcelo doladiť.
Pre mňa najlepší 2D Wormíci, nie je tu síce nejaký zaujímavý príbeh, ani dobrá grafika, v tejto hre ide len o zábavu, zábavu a ešte raz zábavu.







© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |