Portal | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 59661 užívateľov

Portal


Žáner:Akčná, Logická / puzzle
Dátum vydania:9. Október 2007
Stránky hry:orange.half-life2.com/portal.html
Výrobca:Valve Software
Kúpiť hru Portal
Kúpiť hru

Samostatná hra zo sveta Half-Life 2 točiaca sa okolo umiestňovania portálov využiteľných pri riešení logických problémov. Hlavní hrdina je vybavený špeciálnymi zbraňami, ich výstrel na stenu alebo na podlahu otvorí portál. Vďaka ktorým sa budete môcť pustiť do riešenia logických hádaniek alebo do premiestňovania predmetov.




HW požiadavky Portal
Minimálne požiadavky
  • Windows XP / Vista / 7
  • 1.7 GHz CPU
  • 512 MB RAM
  • DirectX 8.1 grafická karta
  • Internetové pripojenie
Odporúčané požiadavky
  • Windows XP / Vista / 7
  • 3.0 GHz Pentium 4
  • 1 GB RAM
  • DirectX 9 grafická karta
  • Internetové pripojenie

Ďalšie videá »


Portal - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
83%

Recenzie
Tiscali Games90%
Návyková, originální, lehce akční logická hra, která překvapí i vynikajícím příběhem a vtipným napojením na svět Half-Life. Škoda, že je tak krátká.
Sector.sk80%
Zostáva len konštatovať, že Portal je milé, aj keď dosť krátke prekvapenie, z ktorého by sa dalo vyžmýkať oveľa viacej. A ak sa do jeho hrania pustíte, tak nezabudnite, že koláč je lož. Alebo nie je? ;-)


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
Coldplaz95%
Čo povedať, táto hra je jednoducho revolučná, môžem povedať že má jednoducho najlepší a najzábavnejší gameplay aký som kedy hral, a tie roztomilé turrety a GLaDOS, ktorej hlášky sú neprekonateľné sú tiež skvelé. jediným mínusom je, že ju prejdete do 3 hodín.
okac.0288%
No hra sice zabaví ale nejhorší je že je tak krátká. Určitě ale doporučuji zahrát.
A příběh je originálni
xcorionxc95%
Poďte si potrápiť svoju logiku na originálnych úrovniach. Jediné čo môžete použiť, aby ste sa ubránili robotom, ktorý na vás útočia je portálová zbraň. Hru nájde ZDARMA na steame. A ak ste dostali chuť na koláč, je tá pravá hra pre vás!!
Beclerk85%
+ krátky, jednoduchý a originálny dej
+ prekážky a taktika k prejdeniu

- občasný stereotyp
- jednotvárne prostredie
Sintarandir95%
PORTAL je proste test. Test vyšinutej umelej inteligencie, ktorá zisťuje, či máte dosť logiky na to, aby ste uverili, že na vaše narodky bude torta. A tie "narodky" sú vlastne vaša smrť. Ale jejda... Niekomu (vám) sa umrieť zrovna nechce a to umelú inteligenciu riadne nakrkne a nakoniec sa pokúsi vás otráviť plynom. Ale aj cez všeky tie narážky (Cake is a lie), torta nakoniec bude, takže stačí tomu veriť.

Hra je kombináciou logiky, aplikovanej fyziky a taktizovania. Skutočná TORTIČKA pre každého hráča. Len mrzí tých skromných 19 + 1 levelov. Dá sa dohrať rýchlo (až moc rýchlo), a kľudne by mohla byť aj jednou z tých hier na rekordy za prejdenie. Až človek príde na to, akú má hra mechaniku, je to naprostá brnkačka ju prejsť. Fyzikálne zákony tu platia až nemilosrdne presne a aj engine je perfektný (nech žije nesmrťeľný Half Life)...

Zvuk, hudba a dabing sú naprostá pecka a dokonale doplňujú celkovo vynikajúcu atmosféru a hrateľnosť. A tie hlášky ... miestami až nemiestne trefné a vtipné! Kalenému hráčovi stopercentne neujdu nmohé narážky na pôvodný Half Life, Black Mesa a iné známe "valvoviny"...

Záverom iba krátko SUPER HRA!
EmoMattie95%
Kedže som prvú hral Portal 2 tak spracovanie nebolo až natoľko dokonale ale hru som si poradne užil a odporucam kazdemu. :)
Phillips95%
Skvelá logická jednohubka ktorú STEAM rozdával zadarmo. Síce ide o kratšiu hru, ale veľmi sa mi páčila. Niektoré úrovne dali zabrať, ale celkový dojem je výborný. Zaujímavý nápad ... hra s portálmi. Pre niekoho možno stereotyp, ale vývojári sa postarali aby aj títo večný frfloši boli uspokojený. Chyby som nenašiel žiadne. Odporúčam si zahrať.
WEGETa93%
Zaujímava hra. Cením si najmä engine na ktorom funguje. Hra potrápi logiku, ale aj vnímanie, pohotovosť, sústredenie a reflexy. Taktiež zaujímavý príbeh a rozprávanie našho virtualného priateľa (alebo nepriateľa??) s obsahom satiry a niekedy aj čierneho humoru vytvárajú originálnu atmosféru podstatnú pre dobrú zábavu. Nevýhodou je krátka hracia doba (cca 3 hodiny).
lubostar95%
Skvelá sci-fi logická FPS hra, dokonca so zaujímavým príbehom. Valve je už tradične značka, na ktorú sa dá spoľahnúť že hra pobeží plynule aj na vyšších detailoch. V hre je záporný hrdina, ktorého nie je možné nemať rád, aj keď sa vás snaží zabiť :)
HERDA80%
Bol som príjemne prekvapený s tejto hry.Zaujímavé hádanky,skvelý soundtrack a milý príbeh(Milý,pretože je prepojený s príbehom Half-Life).Herná doba bola akurátna a mapy pre pokročilých ma zabavili.Akurát ma sklamali Chalenge alebo ak chcete Výzvy,pretože ma nezabavili a boli nehorázne ťažké(Vlastne som ani nemal silu dohrať ich).
NORD_KING82%
-: herná doba, miestami vysoká obtiažnosť, frustrácia, grafika, iritujúci dabing umelej inteligencie, strohé prostredie
+: engine, hlavolamy, Portal gun, zábava, atmosféra, príbeh, efekty, originalita, napojenie na Half-Life, fyzika, finále, bonusové úrovne
Verdikt: Nenormálna vec! Babenka blbla a prepadla z tretej triedy do štvrtej! Nemalo by to byť naopak? Nie! Vyriešila si akýsi portál... Presne tak! V hre Portal možno prechádzať všetkým možným, až na niektoré výnimky. Úlohou hráča je riešenie rôznych až miestami frustrujúcich hlavolamov za pomoci tentokrát nie Gravity gunu, ale Portal gunu. Ten umožňuje vytvárať portály, čiže jednoduchý spojovník medzi bodom A a B. V mnohých prípadoch si postup hrou vyžaduje ich správne umiestnenie a načasovanie ich vytvárania. Niektoré z hlavolamov dokážu byť frustrujúce za pomoci niekoľkonásobnej nutnosti tvorby portálov a prítomnosti stacionárnych strelných veží. Hru je však možné dohrať do 3 hodín. Všetko to závisí od šikovnosti hráča. Po prejdení kampane sa sprístupnia bonusové misie limitované časom, počtom portálov alebo krokov. Po technickej stránke možno zaznamenať vrásky ináč kvalitného enginu. Celkovo treba uznať, že sa jedná o originálne prekvapenie, ktorému nepredchádzala masívna reklamná kampaň.
malycauner100%
NIkdy nezapomenu na ten moment, kdy me pohltil Portal a prenesl me do uzasneho pribehu.Byl to moment, kdy se me Plechovka snazila usmazit v peci a ja si rek: Tak jo, nebyla to spatna hra ... A pak, bum, obratil se osud cele hry i osud meho nazoru pro ni.Nejlepsi hry si nejvic uzijes, kdyz je podcenis.
cheatman90%
dobra hra ale skoda ze k tomu je potreba steam no co uz ja hom mam najlepsie je ked si stiahnem bonusove mapy
hendur80%
Portal je jedna z nejlepších her ale přesto jí 100% dát nemohu. Na to je moc krátká ataké mi chybělo nějaké větší uvedení do příběhu. A nějaké epičtější zakončení by nebylo na škodu. Každopádně jsem si hru užil.
Siri16170%
Povedená logická hra,která určitě zaujme každého kdo má rád přemýšlení v počítačových hrách... Hru bohužel kazí to že je poměrně krátká !! Ale jinak mě Portal bavil a hraní jsem si užil...

7/10


všetky (75) »

Súvisiace hry Portal: Revolution
Portal 2: Perpetual Testing Initiative
Portal 2: Peer Review
Portal 2
Portal: Prelude

Diskusia o hre Portal Pridať príspevok
01.12.2012 10:02 - čaute. Mám problém s touto hrou. V prvej misii po uplynutí...
13.05.2012 16:03 - ano ozaj mimochodom ten Andrej co bol hore *TO NEJSOM JA* aby neboli nejake ke...
13.05.2012 16:01 - Pocujte nebol by tu niekdo taky kto by si zahral so mnou multiplayer ? Ano vie...
10.04.2012 22:06 - Pls kde sa da stiahnut Portal 2?
20.02.2012 12:50 - hľadal som hry na starý PC, ktoré nemajú až také...
...
Zobraziť všetky príspevky (65) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |