HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21183
5455
5063
1438
1600
7336
6045
12932
1687

Online 21341 užívateľov

Návody > Risen


Zobrazení:208394
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Prológ | Kapitola 1 | Kapitola 2 | Kapitola 3 | Kapitola 4 | Ostatné


Kapitola 2: Inkvizítorov plán

Kapitolu začnete pri rozhovore s Inkvizítorom Mendozom. Nech už ste člen Rádu, či Bandita, máte pre neho splniť jednu úlohu (Crystal disks for the Inquisitor). Treba nájsť päť diskov, ktoré otvárajú dvere do hory sopky. Svoje tvrdenie o diskoch podporí tým, že jeden sám našiel, no je poškodený. Poslal mága Cyrusa, aby s ním zašiel za druidom Eldricom, ktorý pozná mágiu, ktorá by mohla opraviť ten disk. Ponúknite sa, že to skontrolujete (Cyrus is late). Pre vaše nasmerovanie podotkne, že aj Banditi mohli nájsť nejaký disk, keďže rabujú chrámy. Aj vy sa spýtajte, kde by ste mohli začať pátrať a odporučí vám Severinovu farmu, keďže tam zhromažďujú vykopávky (Where is the golden delivery?).
Spýtajte sa Mendozu aj na to, či sa sem dá dostať nejak rýchlejšie a dá vám teleportačný kameň, ktorý vás premiestni do Kláštora. Keď budete v tábore Banditov, spýtajte sa na rýchlejšiu cestu aj Finchera a dá vám teleportačný kameň vedúci do ich tábora. Rovnako sa na to spýtajte aj Belschwura a tiež dostanete teleportačný kameň vedúci do Mesta (ten ako člen Rádu môžete dostať aj od Carlosa).



A. Kláštor

Potom, čo ste sa stali Bojovníkom / Mágom Rádu, máte možnosť učiť sa využívať moc troch magických kryštálov. Ohňa, magických striel a ľadu. Ohnivý kryštal ste našli v úlohe „The Fire Crystal“ pre majstra Ignatiusa. Ten vám tiež povie, že ďalšie dve techniky vás môžu naučiť Vitus a majster Pallas. Kryštál magických striel ste už mohli nájsť, ak nie, zadá vám Majster Vitus úlohu „The magic bullet“. A majster Pallas, ak máte záujem o jeho učenie, vám zadá úlohu „The Frost crystal“.

1. The Magic Bullet
Ak sa chcete učiť mágii Magických striel, zájdite na odporúčanie majstra Ignatiusa za majstrom Vitusom. Ten vám povie, že potrebujete kryštál magických striel a že jeden je v kláštore, no musíte si ho nájsť sami. Ak ste podrobne preskúmali tajnú knižnicu, tak ho už máte. Je v tajnej knižnic, za tajnými dverami v hlavnej hale (potiahnuť železný kruh naľavo od dverí) a tam je v zamknutej truhlici. Podrobný popis je v predošlej kapitole v návode.
Odmena: 50 xp, Kryštál magických striel, možnosť učiť sa od Vitusa

2. The frost Crystal
Ak sa chcete učiť mágii Mrazu, zájdite na odporúčanie majstra Ignatiusa za majstrom Pallasom. Je ochotný vás učiť za príspevok na Kláštor v hodnote 1000 zlatých. Je ochotný cenu znížiť, ak mu prinesiete dva predmety, ktoré tiež potrebuje. Prvým je ľadové srdce z Močiarnikov (Bog Body). V hre narazíte aj na ďalších, ale ak ste už boli v tábore Banditov, tam ste mohli na pár z nich naraziť (aj troch zabiť v Rhobartovej úlohe). Dajte mu srdce a zníži poplatok o 250 zlatých. Ešte chce zafír. Zafír ste mohli vziať z truhlice pri zlodejských gnómoch v úlohe pre Severina „Thieving gnomes“. Za zafír zníži poplatok o ďalších 250 zlatých, takže už len zaplaťte zvyšných 500 zlatých a je to. Dostanete od Pallasa kryštál ľadu a budete sa môcť od neho aj učiť.
Odmena: 100 xp, ľadový kryštál, možnosť učiť sa od Pallasa



B. Päť kryštálových diskov

Musíte nájsť päť zlatých, kryštálových diskov. Prvý ukradli gnómovia zo Severinovej farmy. Druhý niesol Cyrus opraviť k druidovi Eldricovi. Tretí sa stal súčasťou pokladu pirátskeho kapitána Steelbearda. Štvrtý je v chráme na východe, ktorý preskúmavajú banditi. Piaty má vodca banditov, don Esteban. Splňte teda úlohy v bodoch B1 až B5 a získate všetkých päť diskov a otvoríte dvere do vnútra sopky.



B1. Prvý disk zo Severinovej farmy

1. Uprising of the gnomes
Keď prídete na Severinovu farmu, tak sa spýtajte Severina, čo je nové. Povie vám, že ich sužujú neustále útoky gnómov, ktorí teraz začínajú útočiť vo väčších skupinách, čo už predstavuje problém aj pre skúsených bojovníkov. Priamo počas vášho rozhovoru farmu napadne skupina desiatich gnómov. Bojujte s nimi. V boji vám samozrejme pomáhajú všetci členovia farmy. Keď všetci padnú, úloha je splnená. Povedzte o tom Severinovi.
Odmena: 400 xp, 100 xp a 200 zlatých od Severina

2. Where is the golden delivery?
Keď dorazíte na Severinovu farmu, pomôžte s útokom gnómov (Uprising of the gnomes). Potom si pohovorte so Severinom, ktorý vám povie, že útoky sú čoraz častejšie a organizovanejšie. Začul dokonca chýry o tom, že gnómovia sú zoskupení okolo ich mocného vodcu, Gyrgera. Povedzte, že vás posiela Inkvizítor a zistíte, že disk, ktorý hľadáte, ukradli práve gnómovia.
Odmena: 250 xp

3. The stolen crystal disk
O ukradnutom disku vám Severin povie, že ho vzali Gnómovia a jediné vodítko, ktoré má, je, že gnómovia prichádzajú z východu a najviac sa ich vyskytuje na východnom, skalnatom poloostrove, na ktorý sa dostanete po povrazovom moste. Tento poloostrov je vaším cieľom. Podrobnejší popis ako sa tam dostať a čo cestou nájdete, je v nasledujúcej časti „Cesta na východný poloostrov a základňa gnómov“. Pokračujte po ceste na východ až k povrazovému mostu. Pred ním táborí Henrik. Pohovorte si a zistíte, že tiež ide po Gyrgerovi a potvrdí, že sa nachádza na poloostrove za mostom. Ponúknite mu pomoc pri love Gyrgera a Henrik sa k vám pridá. Bude vás sprevádzať a bojovať s vami na celom poloostrove. Nemusíte ho brať so sebou, ale pomoc neuškodí.
Na poloostrove sa len prebojujte do pevnosti na konci, je to v podstate priamočiara cesta. Na konci pobite veľkú skupinu gnómov pred pevnosťou a ďalších na nádvorí pevnosti. Prejdite do zadnej časti a dole schodmi až do veľkej haly, kde zabite posledných gnómov a samotného Gyrgera. Zabite ho a vezmite si od neho zlatý disk. Získaním disku je úloha splnená. Oznámte ešte Severinovi, že sa vám ho podarilo získať.
Odmena: 400 xp a kryštálový disk, 150 xp a 500 zlatých od Severina

3.1. The legend of the Gyrger
Keď si pohovoríte s Henrikom, zistíte, že poľuje na legendu Gyrgera. Keď Gyrgera zabijete (keďže je tiež vaším cieľom kvôli ukradnutému disku), tak to oznámte Henrikovi, či už je s vami, alebo či čaká pred mostom.
Odmena: 1000 xp (+300 xp za Gyrgera), 150 xp, Luk Horn Bow a 30 šípov od Henrika

Cesta na východný poloostrov a základňa gnómov
- Cesta k jaskyni na východe
Spod cesty vedúcej do Kláštora (ktorú stráži na začiatku Stan) sa dajte cestou na východ (ako ste mohli ísť prvýkrát do mesta s Tellurom). Na prvom rázcestí vidíte na mape, že cesta sa rozdvojuje a za okruhom sa spája. Môžete ísť cestou dole, no tam je cesta slepá, pretože ju pretína priepasť. Priepasť môžete prelevitovať, no jednoduchšie je to obísť zhora. Tu dole pri priepasti však táboria dvaja gnómovia (Tool bag). Pri ich tábore sú aj dve mŕtvoly a truhlica kde nájdete prsteň duelistu (+5 ochrana pred sečnými aj tupými zbraňami), lopata, krompáč, zlatý tanier a čaša, trocha zlata a malý jantár.
Vráťte sa teda na rázcestie a pokračujte hornou cestou k malému kruhu (ako to vidíte na mape). Kruh je malé jazierko, nad ktorým je dom, v ktorom žije Leon. Môžete si s ním pohovoriť a prijať úlohu „The Cursed Lords“. V truhlici v jeho dome je recept na mäsový guláš (Meat Stew), rum a nejaké zlatky. Pokračujte cestou ďalej popod jeho dom. Dorazíte na rázcestie s troma smermi. Cesta úplne napravo vedie pod jeho dom a z druhej strany k priepasti, ktorá rozdeľuje južnú cestu pod Leonovým domom. To len pre orientáciu.
Vy sa dajte z rázcestia nad Leonovym domom strednou cestou. Tá sa o chvíľu rozdvojuje. Cesta napravo vedie dolu k mestu a tá naľavo vás vedie ďalej. Dovedie vás k jazeru. Napravo nad cestou pri jazere je malý tábor troch gnómov s ohniskom. Od jazera vedú dve cesty, tá nadol vedie k zrúcanine na juhu a tá horná vedie do jaskyne v hore. Je to prechodová jaskyňa vyúsťujúca na východnom pobreží. Pri jazere je pár molí a za jazerom je Hromový jašter. Pri ceste, poniže jaštera sú dve mŕtvoly (lopata, krompáč, vidly, metla, varecha, zlato) a truhla (ľ,ľ,p,p; šípy, zlatý prsteň, malý nápoj many).
- Jaskyňa na východe
Vo vstupnej časti jaskyne sú traja gnómovia (Tool Bag) a truhlica (p,ľ,ľ,p, perla, chleba, mince). Pokračujte ďalej a vojdete do hlavnej časti jaskyne. Sú tu traja kostlivci. Napravo je zlatá žila. Naľavo je vstup do hrobky. Nemusíte ju hneď preskúmavať. Sú v nej štyria kostliví bojovníci a Lord Patroscon (úloha „Kill Lord Patroscon“ súvisiaca s úlohou „The Cursed Lords“). Po prehliadke hrobky pokračujte nahor. Hore je ešte menšia jaskyňa, v ktorej sú traja Ghulovia. Je tu truhlica (p,ľ,p,p,pľ,ľ,ľ; Prsteň šermiara /+1 Meč/, fľaša, zlato, levitácia) a zlatá žila. Tiež sú tu dvere vedúce do hlavnej jaskyne, nad hrobku. Oproti vám je malá plošina. Môžete tam prelevitovať a nájdete tam železnú žilu a truhlicu (p,p,ľ,ľ; amulet ochrana /+10 magická ochrana/, fľaša, rýchlosť, kyjak, zlato). Potom vyjdite von. Pri východe je napravo ešte jeden ghul a truhlica (p,p,ľ,ľ; malý rubín, veľký nápoj liečenia, šípky, zlato). Pokračujte cestou k mostu. Pred mostom táborí Henrik. Napravo za skalou sú sudy a truhlica (ľ,ľ,p,p; krídla, voda, Ragú, malý nápoj liečenia, zlato).
- Východný poloostrov
Pohovorte si s Henrikom a zistíte, že tiež ide po Gyrgerovi a potvrdí, že sa nachádza na poloostrove za mostom. Ponúknite mu pomoc pri love Gyrgera a Henrik sa k vám pridá. Bude vás sprevádzať a bojovať s vami na celom poloostrove. Nemusíte ho brať so sebou, ale pomoc neuškodí. Prejdite mostom a na prvej plošine je deväť Gnómov v skupinkách po troch (1 Tool Bag). Cesta z plošiny vedie pomedzi dve veľké skaly. Napravo od cesty ešte pred skalami je truhlica (perlový náhrdelník, perla, zvitok nautilus). Prejdite medzi skaly na malú čistinku s troma vlkmi.
Zamerajte sa na skalu naľavo, okolo ktorej ste išli. Počuť z nej rev. Môžete sa na ňu dostať strmou cestičku spredu (od mosta), alebo odtiaľto zozadu, vyskákať po malých plošinách. Hore je Ashbeast, silná to potvora. Okrem nej je tu truhlica (ľ,p,ľ,ľ,p,ľ,p,p; zlatý nuget, fakľa, fľaša, zlato) a železná žila.
Pokračujte ďalej kaňonom a po chvíli bude napravo cesta nahor. Cesta vedie hornou plošinou a napokon sa spája dole s tou, po ktorej by ste šli spodom. Hore čaká hromový jašter, truhlica (p,ľ,ľ,p; kameň, zlatý kalich, malý nápoj liečenia, zlato) a dosť rastlín. Ďalej vás cesta zavedie k dvom gnómom (Tool Bag) pri táboráku a Ogrovi. Majú tu aj truhlicu (p,pľ,ľ; zlatý tanier, bobule, nápoj liečenia, zlato). Od ich tábora vedie cesta dole k veľkej skupine gnómov.
K tejto skupine gnómov by vás doviedla aj spodná cesta, na ktorej však už nemáte žiadnych iných nepriateľov, len zlatú žilu na pravej strane. Takže je na vás, či chcete riskovať súboje na hornej plošine. No súboju s gnómami sa nevyhnete. Je ich tu 10, 5 obyčajných gnómov, a 5 šéfikov (1 Tool bag). Pri ich tábore je na skalnej stene aj jedna Obsidiánová žila.
- Pevnosť východného poloostrova
Vo vstupnej časti zabite 9 gnómov (Tool Bag). Na nádvorí je aj truhlica, ktorá obsahuje recept na zemiakové ragú (Hotpot). Za rozboreným múrom za touto truhlicou je kamenná tabuľa (+4 Wisdom) a druhá truhlica (ľ,p,p,p,ľ,ľ; strieborný kalich, fakle, nápoj liečenia). Napravo od vstupu je vežička. V hornej časti sú len dvaja ďalší gnómovia. V spodnej časti je iba truhlica (p,p,ľ,ľ; bobule, nápoj liečenia, šípy, prsteň lovu (+1 streľba)). No je tu aj železný kruh na stene, ktorý otvára tajný prechod do hrobky. V nej je pár kostlivých bojovníkov a Nemŕtvy lord, jeden z piatich pre úlohu „The cursed lords“. Zničte ho a vezmite si jeho meč a prsteň. Je tu aj truhlica (ľ,ľ,p,p; zvitok vyvolať kostlivca, malý nápoj liečenia, šípy), v ktorej je aj Sword tip, súčasť unikátneho meča Stormwind. Okrem nej je tu ešte jedna (ľ,p,ľ,ľ,p,ľ,p,p; malý safír, zvitok telekinéza, Pixie hat). Prehľadajte aj zvyšok hrobky a nájdete rôzne veci (také zaujímavosti, 5 perál, perlový náhrdelník, Fine Swrod) a knihu (+3 Wisdom).
- Gyrgerova pevnosť
Napokon vstúpite priamo do zadnej budovy ruiny pevnosti. V prvej časti potiahnite železný kruh a otvorí sa tajná miestnosť s truhlicou (šípy, zvitok svetla, strieborný kalich). Zbehnite dole, za dverami je skriňa (voda, Ogreroot, malý nápoj liečenia, zlato). Nad schodmi je ešte jedna tajná miestnosť, tiež otvoriteľná železným kruhom a v miestnosti je skriňa (mince, rum, voda, ostne) a truhlica (p,ľ,p,ľ,p,p,ľ,ľ; zvitok pakľúč, zlatý svietnik, nápoj many a zlato). Pod schodmi je druhá tajná miestnosť, na začiatku chodby železný kruh, ktorým ju otvoríte a miestnosť je na konci chodby. Sú v nej dve truhly (strieborný tanier, víno, zlatý prsteň, amulet magickej ochrany /+10 obrana pred mágiou/), (ľ,ľ,p,p; malý jantár, rýchlosť, liečivý koreň). Napokon vojdite do poslednej sály, kde je pár gnómov (Tool Bag, runa Páčenia) a samotný Gyrger. Po ich zabití ešte potiahnite železný kruh na jednom zo stĺpov a otvoria sa vám dve tajné miestnosti. Naľavo je jedna truhlica (ľ,ľ,ľ,p,ľ,p,p,p; dve vlčie kože, malý anti-magický kryštál, pakľúč, vajce, mince a nápoj regenerácie). Napravo sú dve truhlice (p,p,ľ,ľ; zvitok berserker, prsteň akrobacie, šípi, kyjak, mince), (ľ,ľ,ľ,ľ,p,p,p,p; Nápoj zdravia /+10 život/, malý nápoj many, fľaša, zvitok vtip, zlatý kalich). Je tu ešte jedna miestnosť, ktorá má normálne dvere, ani nie sú zamknuté. Za nimi je kotol a na poličke je kamenná tabuľa (+4 Wisdom).
Ak ste brali so sebou Henrika, tak mu povedzte, že je po Gyrgerovi. Poďakuje vám za pomoc pri likvidácii legendy a odmení vás. Opustí vás a vydá sa do svojho domu. Ten je pod kopcom, na ktorom táboril, pri povrazovom moste. Tam ho potom môžete nájsť pri jeho priateľke Jasmíne.



B2. Druhý disk, oprava poškodeného disku u druida Eldrica

1. Cyrus is late
Od Inkvizítora Mendozu viete, že jeden disk sa mu podarilo nájsť, no bol poškodený. Poslal mága Cyrusa (ako člen Rádu ho už poznáte) za druidom Eldricom, ktorý má moc opraviť ten kryštál. No Cyrus sa stále nevrátil, tak sa ponúknite, že sa po ňom poobzeráte. Povie vám len, že Eldric žije na východnom pobreží.
V predošlej úlohe (získanie ukradnutého disku zo Severinovej farmy) ste stretli lovca Henrika pri povrazovom moste za jaskyňou, vedúcou na východné pobrežie. Pod miestom, kde táboril je dom, kde žije so svojou priateľkou Jasminou. Zájdite k tomu domu a pokračujte jedinou možnou cestou, na sever. Popri pár moliach a vlkoch. Napravo budete míňať prevrátený vozík pri ktorom je grog, cibuľa a päť mincí. Hore pri zákrute je naľavo na okraji Hromový Jašter, ale môžete sa mu vyhnúť, ak s ním ešte nechcete bojovať. Povyše nad zákrutou majú nad cestou tábor štyria gnómovia (Tool Bag). Pri ich truhlici je šesť mincí a v truhlici hrdzavý meč, kúzlo ilúzie a zlatá čaša. Pokračujte na rázcestie. Naľavo vedie cesta nadol k plošine s vodopádom a rovno cez dikobraza k Eldricovmu domu. Naľavo zatiaľ nechoďte, môžete akurát preskúmať kúsok cesty poniže. Tam nájdete obradný oltár, pri ktorom sú akurát štyri huby. Napravo od cesty je pár dikobrazov, železná žila a truhlica s kusom železa, kyjakom a mincami. Odtiaľto sa tiež dá dostať k Eldricovmu domu, cesty sa tam zbiehajú. Za jeho domom ešte môžete vyrabovať truhlicu v polojaskynnom príbytku (ľ,ľ,p,p; páčidlo, Vílí klobúk, fľaša, silný nápoj many, šípy a mince) a potom choďte k domu.
Pred jeho stanom stojí Cyrus. Pohovorte si s ním a úloha s nájdením Cyrusa je splnená.
Odmena: 250 xp

2. Searching the druid´s hut
Cyrus vám povie, že Eldric je preč, no máte skúsiť prehľadať jeho stan a možno niečo nájdete. Pod rozbitým stolom nájdete recept na nápoj trvalo zvyšujúci manu. No hlavne si vezmite zo zeme rukáv (Sleeve), čím nájdete stopu. Oznámte to Cyrusovi.
Odmena: 150 xp, 50 xp od Cyrusa

3. No sign of Eldric
Ukážte Cyrusovi Eldricov rukáv a poviete, že ho musíte nájsť. Nechce sa mu veľmi pobehovať po divočine, tak pripomenie, že je to vašou úlohou. Vy si spomeniete na Jasmínu, dievča, čo žije s Henrikom. Mohla by niečo vidieť. Vráťte sa teda za ňou a spýtajte sa na druida. Pozná ho, no nevie, kde by mohol byť. No možno by jej vlk Rufo mohol zachytiť jeho stopu a vypátrať ho. Odmieta vlka predať, no je ochotná vám ho prenajať, ak si od nej kúpite kože v hodnote 200 zlatých. Nemusíte kupovať z jej ponuky v „predaji“, rovno máte možnosť kúpiť kože za 200 zlatých, tak ich kúpte (2 diviačie, 3 vlčie). Tým vám Rufa prenajme a dodá, že by ste si mali získať jeho dôveru, najlepšie kusom surového mäsa. To iste máte, ak náhodou nie, má ho Jasmin na predaj.
Dajte Rufovi kus mäsa. Potom ho znovu oslovte a dajte mu oňuchať Eldricov rukáv. Rozbehne sa, tak ho nasledujte. Najprv vás zavedie naspäť k Eldricovmu stanu (môžete vziať na sledovanie Cyrusa so sebou). Potom k magickému oltáru neďaleko jeho stanu. Potom sa presuniete na plošinu pod oltárom, cez ktorú preteká rieka. Rufo vás zavedie ku skupine Gnómov. Spoločne ich zabite. Povedzte Rufovi, nech pokračuje. Prevedie vás cez most za rieku a na druhej strane vás dovedie až k ruine. Tá je blokovaná magickou bariérou. Tam skúste Rufa ešte popohnať k ďalšiemu hľadaniu, no keď vidíte, že sa tam neodvažuje, tak ho pošlite domov za Jasmínou. Oskúšajte magickú bariéru a zistíte, že je bežne nepreniknuteľná.
Ak ste nebrali Cyrusa so sebou, tak sa za ním vráťte. Cestou späť môžete preskúmať túto malú lúčnu plošinu na oboch stranách rieky. Neďaleko ruín táborí pár goblinov (Tool Bag). Pri rieke je pár diviakov a molí. Pár rastlín, nič viac tu nie je.
Cyrusovi povedzte o magickej bariére (50 xp). Chce sa na ňu pozrieť osobne, tak ho zaveďte k ruinám. Tam sa ho spýtajte na bariéru. Oskúša ju. Znova ho oslovte a dá vám tri zvitky na odstránenie magickej červenej bariéry. Jeden použite na odstránenie tejto konkrétnej bariéry.

Ruiny
Teraz vás čaká prieskum ruiny. Cyrus vás bude sprevádzať. Vnútri vás čakajú noví nepriatelia, jašteriaci. Vstupná hala má tri východy. Choďte najprv napravo. V chodbe je manová rastlina a za ňou tri miestnosti. V prvej naľavo je truhlica, v ktorej okrem iného (mince, jašterí meč, zvitok nautilus, zvitok liečenia) nájdete aj mapu tejto ruiny. V miestnosti napravo je len Greenleaf. V druhej miestnosti naľavo je truhlica (p,p,ľ,ľ; zvitok telekinéza, dva nápoje liečenia, mince). Naľavo zo vstupnej miestnosti je len jedna miestnosť s jašterom. V nej je diera, ktorou sa môžete dostať do menšej miestnosti hlavnej sály (ak sa zmeníte kúzlom Nautilus), no je to zbytočné, keďže sa tam prebijete aj hlavnou cestou.

Prostredná cesta zo vstupnej miestnosti vás dovedie do hlavnej haly ruiny. Tu vás čaká asi osem jašteriakov, tak pozor na nich. Dajte sa napravo ku schodom. Napravo od schodov je Weed a Obsidiánová žila. Naľavo od schodov je malá miestnosť, v ktorej je truhlica (zvitok svetlo, prsteň života /+10 život/, mince). Potom choďte hore schodmi. Naľavo je kľuka, ktorou potočte a otvoria sa dvere v stene. Vbehnite do chodby, kde zabite dvoch jašteriakov. Na stene napravo je železný kruh, ktorý potiahnite a otvorí sa tajná miestnosť. V nej je jašterí kňaz. Zabite ho a vezmite si od neho jašterí amulet (+10 ochrana pred čepeľami a ohňom) a teleportačný kameň do severovýchodného chrámu, teda sem. Je tu aj truhlica (p,ľ,p,ľ; fakľa, zvitok magickej ochrany a vtip) a skriňa (zvitok slabého liečenia, surové mäso, fakľa, tesák). Než sa s ním pozhovárate, môžete preskúmať zvyšok ruín. Ak nechcete, tak len preskočte nasledujúci odstavec.

Vráťte sa do hlavnej haly. Poniže vstupných dverí vidíte na mape dva výčnelky dole a hore. Horný vedie do slepej chodby, na konci ktorej je kamenná tabuľa (+4 Wisdom) a voda. V dolnej časti je malá miestnosť, do ktorej a z ktorej sa dá dostať kúzlom nautilus cez dieru v stene do miestnosti naľavo od vchodu do ruín. No to nepotrebujete, zastavte sa tu len kvôli truhlici (ľ,p,ľ,ľ,p,p; zvitok ilúzia, veľký nápoj many, mince). Na konci čaká ešte väzenie a priepasť s lávou. Vo väzení sú dvaja jaštery, z ktorých jeden je strážcom väzenia (Watchman). Zabite ho a vezmite mu kľúč. Tým môžete otvoriť všetky cely vo väzení. Tu dole na prízemí je v rohu na kamennom stole kamenná doska (+4 Wisdom). Na poschodí otvorte celu s Ogrom. Je v nej Ogr Drok, ktorý vám poďakuje za záchranu. Ak ste ešte nenašli Eldrica sami, tak vám povie, že je v tajnej miestnosti, ktorý treba otvoriť. Keď ho pustíte, tak len vyjde von k rieke a bude tam vysedávať. Napokon ešte môžete prelevitovať cez lávu na malú plošinu za priepasťou. Tam čaká nemŕtvy kňaz, ktorého môžete zabiť. Má u seba nejaké mince, zvitok malého liečenia a levitácie, aby ste sa mali ako dostať naspäť. Rastie tu Greenleaf a na zemi je zvitok Inferno. To je všetko.

Vráťte sa do miestnosti, kde bol kňaz a pákou na stene otvorte Eldricovu celu.
Odmena: 500 xp, + 200 xp za cestu s Rufom a 50 xp od Cyrusa za odhalenie magickej bariéry

3.1. Druid staff found
Pri pátraní po Eldricovi vás vlk Rufo zavedie k rieke, k pár Gnómom. Zabite ich a prezrite si ich táborisko. O skalu je opretá Eldricova Druidská palica. Vezmite si ju a splníte túto úlohu. Keď budete neskôr s Eldricom, môžete mu palicu vrátiť a dostanete za ňu Amulet Moci. Ak si chcete palicu nechať, môžete, nič sa nedeje, úloha už je splnená.
Odmena: 300 xp, možných 200 xp a amulet moci (+5 sila a obratnosť) od Eldrica

4. Get damaged disk from Cyrus
Keď zachránite druida Eldrica, požiadajte ho o pomoc s opravou disku. Nie je proti, no keď začuje, že je s vami Cyrus, tak odmieta. Nemá mágov v láske a chce, aby sa Cyrus nezúčastnil. Len si pohovorte s Cyrusom, ktorý vám disk dá. Úloha splnená. Momentálne bude čakať Cyrus tu, v ruinách, no neskôr po obnove disku ho nájdete zase v Kláštore.
Odmena: 200 xp, poškodený disk

5. Follow Eldric to his hut
Keď máte disk od Cyrusa, tak to oznámte Eldricovi a vráťte sa s ním do jeho stanu. Len ho proste nasledujte von z ruín a do stanu.
Odmena: 100 xp

6. The Broken disk
Keď ste konečne naspäť v Eldricovom stane aj s ním, tak si pohovorte a dajte mu poškodený disk, aby ho opravil. Povie vám, že na opravu kryštálu potrebuje nejaký ďalší magický kryštál, no ten po použití stratí svoju, moc, tak na to pamätajte. Kryštál získate cez „Eldric needs a magic crystal“. Keď mu dáte kryštál a pohovoríte si o jeho prípadnej ďalšej úlohe, tak ho nasledujte k neďalekému oltáru, kde prebehne obnova disku.
Odmena: 250 xp a kryštálový disk

6.1. Eldric needs a magic crystal
Eldric vám povie, že na opravu kryštálového disku potrebuje nejaký ďalší magický kryštál, no ten po použití stratí svoju, moc, tak na to pamätajte. Nejaký magický kryštál môžete mať z Kláštora, no je zbytočné používať tie. Eldric vám dá kľúč od svojej truhlice, v ktorej má víno, fľašu, mince a kryštál magických striel (aký ste tiež mohli získať v tajnej knižnici v Kláštore). Proste dajte Eldricovi tento jeho a je to.
Odmena: 200 xp

6.2. Report to the druid about the temple
Pri rozhovore sa vás Eldric spýta, načo vám ten disk je. Povedzte, že pre Mendozu a otvorenie dvier do sopky. Než sa vydáte obnoviť magický disk, tak vám povie, že vám pomôže, pretože ste mu zachránili život, ale veľmi by ocenil, keby ste ho informovali o tom, čo zistíte v hore, keď do nej vstúpite aj s Mendozom. Môžete súhlasiť. Potom túto úlohu splníte až o hodne neskôr, keď získate všetkých päť magických diskov.
Keď budete v tretej kapitole v útrobách chrámu, tak musíte prečítať päť popísaných stĺpov. Prvý je pred zavretou bránou, postáva pri ňom Mendóza. Keď otvoríte bránu a Mendoóza ňou prejde, môžete ho preštudovať. Hneď za bránou sú dva ďalšie stĺpy, jeden tesne za bránou napravo a druhý poniže pri zdvihnutom moste. Keď potom neskôr získate mapu a vrátite sa za Inkvizítorom, tak s ním aj Ethanom vojdete do miestnosti, ktorá bola predtým zavalená. Tu je štvrtý stĺp. Keď potom neskôr začne Ethan kopať, tak vás Mendóza zavedie do miestnosti s jašterým kňazom, kde je piaty stĺp. Pre splnenie úlohy je potrebné ich preštudovať. Eldricovi to ani netreba hlásiť. Jemu môžete povedať, čo má Mendóza v pláne (kľudne aj po splnení tejto úlohy) a dostanete pár zvitkov.
Odmena: Keď Eldricovi poviete o tom čo je v chráme a čo Mendóza plánuje, dá vám dva zvitky Rýchlosti a dva zvitky transformácie na Ashbeast. Keď preštudujete všetkých päť stĺpov, tak úlohu splníte a získate 300 xp.



B3. Tretí disk, Patty a poklad starého Oceľbradu

1. Patty in trouble
Pri vstupe do Donovho chrámu vás osloví Balturo, chce vám niečo povedať. Ak sa na neho spýtate Finchera, povie vám, že je to člen posádky pirátskeho kapitána Romanova. Oslovte ho a povie vám, že jeho šéf chce od vás niečo. Ukážte mu, že viete, že pracuje pre Romanova a netají to a rovno vyklopí, že chce, aby ste šli za Patty a pomohli jej s tým, čím potrebuje. Za Patty potrebujete ísť tak, či tak, takže nič nestratíte. Spýtajte sa jej na Baltura a povedzte jej o ňom. Ak ste sa aj s Balturom nezhovárali, tak po splnení Pattyinej prvej úlohy bude táto automaticky splnená.
Odmena: 250 xp

2. Off to the west coast
Choďte za Patty, krčmárkou z mesta. Ak ste jej v predošlej kapitole pomohli, tak je na brehu, pri hradbách mesta, neďaleko tajného prechodu. Ak ste jej nepomohli, tak je v meste, vo svojej krčme a stále čaká, aby ste splnili jej úlohy a dostali ju z mesta. Keď je už von, tak ju tu na brehu oslovte a povedzte jej, nech vyklopí pravdu o jej otcovi. Myslí si, že už z ostrova odišiel, no niečo tu ukryl a malo by to byť schované v hrobe. Povedzte jej, že ju budete sprevádzať a nič nenamieta. Dokonca je ochotná vás učiť (Akrobacia, páčenie 3).
Povedzte, že môžete vyraziť a Patty sa rozbehne. Vám ju stačí nasledovať. Ak ste ešte nevyčistili cesty, tak vám ich sťažia dikobrazy, mole, supy a vlky. Pôjdete od mesta popri Tristanovej farme, popred Janov dom a popred odbočiek k Rudolfovmu táboru a k bažinám banditov. Cestou môžete naraziť pod odbočkou do kláštora na dvoch jašterov (Teleportačný kameň južných ruín) a na dvoch povyše Janovho domu (Teleportačný kameň západných ruín).
Pred vstupom do močiara banditov odbočte s Patty vľavo a tam dorazíte na malý cintorín. Ak ste tu ešte neboli, tak tu čaká kostlivec a pod stromom zamknutá truhla (p,ľ,p,ľ; krídla, nápoj liečenia, šípy). Pri rozkopanom hrobe je aj lopata (keby ste náhodou nemali svoju). Pri pohrebnej hranici je kamenná doska (+4 Wisdom), mince, hrdzavý obojručiak a malý štít. Povedzte Patty, že ste tu a úloha je splnená.
Odmena: 300 xp, možnosť učiť sa od Patty

2.1. Steelbeard´s next clue
Patty vám dá kľúč, ktorým otvoríte zakopané truhlice starého Oceľbradu. Verí, že u vás bude kľúč v bezpečí. Choďte k hrobu neďaleko nej, je tam taká rozkopaná pôda. Vykopte (treba mať lopatu) odtiaľ truhlicu a otvorte ju kľúčom od Patty. Z truhlice si vezmite malú truhličku a tú dajte Patty.
Odmena: 200 xp

3. The Legacy of the great pirate
Z malej truhličky Patty zistí, že jej otec, Oceľbrada tu niekde na ostrove zanechal svoju korisť a cestu k nej starostlivo ukryl. Môžete sa Patty spýtať aj na kryštálové disky, ktoré hľadáte. Nevie síce o nich nič, ale verí, že by mohli byť súčasťou koristi jej otca. Podotkne tiež, že je jasné, že Romanov vie, že pátra po poklade svojho otca a že ho bude chcieť získať pre seba. Aby ste sa dostali k pokladu, musíte nájsť indície v piatich neoznačených hroboch. Neoznačené hroby vám Patty označí na mape, tak splňte úlohu „Nameless graves“ a nájdite päť hrobov, vykopte z nich päť truhlíc a vyberte ich obsah vrátanie piatich indícií k pokladu.
Potom sa vráťte na cintorín pri bažinách banditov, kde ste nechali Patty. Teraz tam však nie je Patty, ale čaká tam Ergona, Romanovov poskok, ktorý vám povie, že Patty uniesli a máte ho nasledovať za Romanovom („Follow Ergona to Romanov“). Odvedie vás len dole k prvej truhlici z neoznačeného hrobu, ktorú ste našli (podľa návodu) a tam vás nechá. Pokračujte za Romanovom, je to celkom priama cesta a ak sa nechcete zdržovať jej prieskumom, tak preskočte o tri odseky ďalej.

Len prejdite týmito rozvalinami starej pevnosti (a nezabudnite, že táto pevnosť je štvrtou vežou z úlohy „The Cursed Lords“). Za ňou pokračujte jedinou cestou nadol. Za pár dikobrazmi budete povyše mosta. Napravo je silná húština vegetácie. Prejdite ňou a narazíte na dvoch gnómov. Majú tu sporák s panvicou, truhlicu (ľ,ľ,p,p; zlatý nuget, víno, Runa Telekinézy) a na stene nájdete aj zlatú žilu. Potom choďte k mostu. Vo vode sú dva Rootwormy. Napravo ak chcete, môžete preskúmať vodopád.
Je za ním jaskyňa (ešte do nej len budete musieť ísť, je tam neprístupná časť, ale jej väčšinu môžete preskúmať už aj teraz). Vo vstupnej časti jaskyne sú štyria ghulovia a dva dikobrazy. Mŕtvola (grog, pivo, meč, mince) a truhlica (zvitok rýchlosť, kosť, zlatý tanier). Pokračujte nahor, treba vyskákať po plošinách. Tam dobehnete k Ashbeast. Pri nej choďte tunelom napravo do miestnosti s nautilmi a ghulom. Tu môžete vyliezť hore, cez dieru v strope do miestnosti nad vami. Tam sú štyria ghulovia. V miestnosti je obsidiánová žila, v zasypanej chodbe kamenná tabuľa (+4 Wisdom) a pri stĺpe je meč Berserker. Poslednú miestnosť chráni magická bariéra, ktorú zatiaľ neviete odstrániť. Vráťte sa dole a pokračujte chodbou, dovedie vás opäť do vstupnej časti jasykne, aby ste sa nemuseli vracať. Choďte naspäť von a za mostom pokračujte po ceste.
Napravo bude drevená rozhľadňa, pri ktorej sú traja kostlivci a truhlica (ľ,p,ľ,p; nápoj many, náhrdelník, mince). Odtiaľ sa za chvíľu bude cesta rozdvojovať a tam na rázcestí čakajú tri bojové modlivky. Horná cesta vedie do piatej veže nemŕtvych Lordov („The Cursed Lords“). Ak si ich úlohu nechávate na neskôr, nemusíte tam teraz ísť a môžete ísť spodnou cestou, tá vás dovedie popri zlatej žile za vežu, kde už čaká Romanov a jeho posádka.

- Záver 1: Nesebecká dohoda s Romanovom
Romanov vám rovno povie, čo od vás chce. Dostanete Patty, ak mu získate poklad ukrytý v jaskyni za nimi. Sú tam pasce a jeden z jeho ľudí už pri nich zomrel, takže keďže ste našli všetky indície, mali by ste vedieť, ktorý hrob je bezpečný a tak získať poklad. Môžete súhlasiť a pristúpiť na dohodu s Romanovom, čím získate úlohu „Romanov´s deal“. Vojdite do jaskyne, kde leží mŕtvola piráta Pigana, pri ktorej je aj kamenná doska (+4 Wisdom). Vy choďte cez dvoch ghulov hore k hrobu označenom „Dillinger“. Vykopte truhlicu a vezmite si poklad (svietnik, fakľa, perlový náhrdelník, rum, fľaša, zlatý prsteň, 900 zlatých) vrátane Oceľbradovej námornej mapy a zlatého kryštálového disku pre Inkvizítora Mendózu. Poklad si môžete nechať, Romanovovi odovzdajte len mapu a dostanete kľúč od Pattyinej cely. Povie vám, že je v západných ruinách, teda v rozvalinách, ktorými ste šli sem, v tých prvých pred ktorými bol aj bezmenný hrob. Vráťte sa tam a pod schodmi nájdete zamknuté dvere, ktoré kľúčom otvoríte. Za nimi je samozrejme Patty, zamknutá truhlica (ľ,p,ľ,p,ľ,p; kosť, zvitok kostlivec, mince) a na sude kamenná tabuľa (+4 Wisdom). Síce je rada, že ste ju zachránili, ale je naštvaná, že ste dali mapu Romanovovi, pretože o tú hlavne jej išlo. Povie vám, že Romanov sa iste pokúsi s mapou utiecť, zrejme loďkou pri tajnom východe z mesta („Steelbeard´s nautical map“). Môžete Patty vziať zo sebou a pobežať tam, alebo sa sami teleportovať do mesta a vybehnúť na pobrežie. Tam je už Romanov a jeho skupina (Erikson, Vasili, Balturo, Ergona). Pobite ich a vezmite si z Romanovovho tela mapu. Tú odovzdajte Patty.

- Záver 2: sebecká dohoda s Romanovom
Romanov vám rovno povie, čo od vás chce. Dostanete Patty, ak mu získate poklad ukrytý v jaskyni za nimi. Sú tam pasce a jeden z jeho ľudí už pri nich zomrel, takže keďže ste našli všetky indície, mali by ste vedieť, ktorý hrob je bezpečný a tak získať poklad. Môžete povedať, že kašlete na Patty a navrhnúť len rozdeliť si poklad, čím pristúpite na jeho dohodu a čím získate úlohu „Romanov´s deal“. Vojdite do jaskyne, kde leží mŕtvola piráta Pigana pri ktorej je aj kamenná doska (+4 Wisdom). Vy choďte cez dvoch ghulov hore k hrobu označenom „Dillinger“. Vykopte truhlicu a vezmite si poklad (svietnik, fakľa, perlový náhrdelník, rum, fľaša, zlatý prsteň, 900 zlatých) vrátane Oceľbradovej námornej mapy a zlatého kryštálového disku pre Inkvizítora Mendózu. Poklad si môžete nechať, Romanovovi odovzdajte len mapu. Tá bola jeho hlavným cieľom a povie vám, že zvyšok si môžete nechať.

- Záver 3: nekompromisný prístup
Romanov vám rovno povie, čo od vás chce. Dostanete Patty, ak mu získate poklad ukrytý v jaskyni za nimi. Sú tam pasce a jeden z jeho ľudí už pri nich zomrel, takže keďže ste našli všetky indície, mali by ste vedieť, ktorý hrob je bezpečný a tak získať poklad. Nebavte sa s ním a rovno mu povedzte, že nech tasí zbraň. Napadne vás a aj jeho pomocníci, Erikson, Vasili, Balturo a Eronga. Zabite ich a z tela kapitána Romanova si vezmite kľúč od Pattyinej cely. Potom choďte ešte získať poklad. Vojdite do jaskyne, kde leží mŕtvola piráta Pigana pri ktorej je aj kamenná doska (+4 Wisdom). Vy choďte cez dvoch ghulov hore k hrobu označenom „Dillinger“ (Mená z ostatných náhrobkov sa spomínajú v listoch, okrem tohto). Vykopte truhlicu a vezmite si poklad (svietnik, fakľa, perlový náhrdelník, rum, fľaša, zlatý prsteň, 900 zlatých) vrátane Oceľbradovej námornej mapy a zlatého kryštálového disku pre Inkvizítora Mendózu. Teraz choďte za Patty. Tá je v západných ruinách, teda v rozvalinách, ktorými ste šli sem, v tých prvých, pred ktorými bol aj bezmenný hrob. Vráťte sa tam a pod schodmi nájdete zamknuté dvere, ktoré kľúčom otvoríte. Za nimi je samozrejme Patty, zamknutá truhlica (ľ,p,ľ,p,ľ,p; kosť, zvitok kostlivec, mince) a na sude kamenná tabuľa (+4 Wisdom). Odovzdajte jej námornú mapu z truhlice s pokladom.

Napokon sa od Patty dozviete, že námorná mapa jej otca ukazuje všetky ostrovy, na ktorých zakopal svoje poklady. Ona si nechá mapu, ktorá vedie k mnohým pokladom a vy si za odmenu môžete nechať zvyšnú korisť z truhlice jej otca a môžete si nechať aj jeho dom v meste. Kým trvajú nebezpečné magické búrky, tak sa rozhodne vrátiť naspäť do krčmy v meste, ale len čo pominie hrozba, je odhodlaná ostrov opustiť. S tým sa s vami rozlúči. V dobrodružných filmoch by sa to skončilo minimálne vášnivou nocou, tu si ani len ruky nepodajú.
Odmena: 500 xp, zlatý kryštálový disk, zvyšok pirátskej koristi

3.1. Nameless graves
Patty vám označí na mape päť neoznačených hrobov, ktoré musíte navštíviť (Ak ešte nemáte mapu od Nelsona, či Finchera, tak dostanete aj celú mapu ostrova).

- Prvý hrob
Prvý hrob je hneď neďaleko vás, neďaleko cintorína, na ktorom ste s Patty. Len zbehnite dole na križovatku a zahnite doprava. Tam pri ceste stojí Vasili, člen Romanovej posádky. Ak si s ním pohovoríte, vytiahnete z neho, že má na vás dozerať, aby sa vám nič nestalo, pretože pracujete na niečom, čo chce Romanov a čo teda aj chce, aby ste našli „pre neho“. Ak chcete, môžete mu povedať, nech vám pomôže a bude vás sprevádzať po tento prvý hrob, ale nie je extra silný, takže je to na vás. Len čo hrob nájdete, tak vás opustí (100 xp).
Vydajte sa dole. Po chvíli sa cesta rozdvojuje na cestu popri vlkoch a moliach, ale obe cesty sa o chvíľu opäť spájajú. A opäť sa rozdvojujú aby sa poniže opäť spojili a zároveň viedli dvoma smermi. Cesta naľavo vás dovedie k ohnisku a truhlici (mince, liečivá rastlina, dva kusy obsidiánovej rudy). Cesta napravo vedie popri dvoch bojových modlivkách, kde je zlatá žila a truhlica (malý nápoj liečenia, prsteň obratnosti /+5 obratnosť/, šípy). Obe tieto posledné cesty sa zbiehajú na nádvorí pri veži nemŕtveho Lorda („The Cursed Lords“). No choďte ľavou cestou, pod plošinou s ohniskom a truhlicou je ešte priestor pred nádvorím veže, kde je zlatá žila a pri nej hrob, v ktorom vykopte truhlicu (list a 400 zlatých).

- Druhý hrob
Choďte k mestu pred prednú bránu. Oproti bráne je za cestou voz a telo ženy. Od neho choďte popri skalnej stene a na konci plošiny (priestor pri skalnej stene sa mení na plošinu nad cestou) je hrob. Vykopte z neho truhlicu (200 zlatých, zlatý náhrdelník, list).

- Tretí hrob
Tretí hrob je na malom ostrovčeku pod mestom. Choďte k zadnému vstupu do mesta, ktorý stráži Leto. Tam choďte cestou dole až na pláž. Pri pláži postáva Erikson. Z rozhovoru zistíte, že na vás dozerá tak, ako Vasili na západe. Na pláži je pár molí, kopec mušlí a na pravej strane truhlica (ľ,p,p,ľ; oceľový plát, jablko, fľaša, mince).
Prejdite vedou až na malý ostrovček. Na začiatku sú štyria dikobrazy a truhlica (p,p,ľ,ľ; huba, malý nápoj many, mince). Hore na vrchole ostrova je pár supov a obrovský škorpión. Je tu truhlica (malý nápoj liečenia, šípy, mince) a rastie tu Hrdinova koruna. Na vyschnutom strome rastúcom z útesu je zlatý kalich (môžete získať len telekinézou). Kvôli hrobu však hore ani nepotrebujete ísť, pretože na pravej, dolnej časti je hrob. Vykopte z neho truhlicu (250 zlatých, list).
Ešte môžete preskúmať vnútro ostrova, keď ste už tu. Poniže hrobu je malý priestor vody s vyschnutým konárom a rozbitým sudom. Tam zlezte do vody a prejdite chodbou za rastlinami a dostanete sa do útrob ostrova. Vnútri sú dvaja kostliví bojovníci. Je tu truhlica (ľ,ľ,ľ,ľ,p,p,p,p, zlatý svietnik, Smaragd, kyjak, mince, zlatnícke kliešte), v ktorej nájdete Broken bastard sword, druhú časť unikátneho meča Stormwind. Za truhlicou sú vo vode mušľa a perla. Na vyvýšenom mieste je na skale kamenná tabuľka (+4 Wisdom) a pri kamenných kvádroch pod týmto miestom je malý zafír. Cestou späť môžete ešte povedať Eriksonovi, že ste svoj cieľ na ostrove našli (100 xp).

- Štvrtý hrob
Štvrtý hrob je pri dome, v ktorom žije Leon (úloha „The cursed Lords“). Môžete tam ísť krátkou trasou rovno od tretieho. Choďte hore popri meste, cestou, ktorou ste prišli a pri prvej príležitosti zahnite doprava. Táto cesta vedie k Leonovmu domu. Po pravej strane bude rásť Hrdinova koruna a povyše nej je truhlica (fakľa, Weed, malý nápoj many). Hore pod rázcestím môžete ísť na plošinu nad cestou, ktorou ste prišli napravo aj naľavo. Na plošine naľavo je kopec vlkov na konci Ashbeast. V truhlici pri ňom je recept na výdatný mäsový guláš (Hearty meat stew), mince a malý nápoj liečenia. Na plošine napravo sa tiež môžete prebiť cez vlkov a pokračovať hore úzkou cestičkou. Hore je pri mŕtvole (zvitok vtip, voda, pivo, malý nápoj many) Ashbeast, zlatá žila a truhlica (ľ,ľ,p,p,ľ,ľ,p,p; malý nápoj many, prsteň sily /+3 sila/, šípy, šípky). Na rázcestí choďte naľavo a k Leonovmu domu.
Na malej plošine pod jeho domom je hrob. Môžete tam zoskočiť zhora, kúsok od ohniska, alebo si to obehnúť. Vykopte truhlicu (list, zlatá čaša, 150 zlatých, nápoj Obratnosti (+5 obratnosť).

- Piaty hrob
Piaty hrob je pri Kláštore. Pod kláštorom je plošina, uprostred ktorej je jazierko. Na konci je napravo ruina a naľavo je pod okrajom plošiny ešte jedna malá poniže vás. Môžete dole zoskákať, alebo proste použiť levitáciu. Dole rastie Hrdinova koruna kúsok od hrobu, z ktorého vykopte poslednú truhlicu (250 zlatých, strieborná čaša, list).

Tým ste splnili túto úlohu a našli všetkých päť indícií k pokladu. Za kríkom naľavo od hrobu s truhlicou je stolík s kryštálom levitácie, takže ak náhodou nemáte vlastný zvitok, môžete takto zlevitovať dole na farmu.
Odmena: 1000 xp, 1250 zlatých z truhlíc

3.2. Follow Ergona to Romanov
Keď sa vráti po Patty a bude tam čakať Ergona, tak vám povie, že ho máte nasledovať. Veľmi prosté, len vás odvedie poniže k miestu, kde ste našli prvú truhlicu z neoznačeného hrobu.
Odmena: 200 xp

3.3. Find Steelbeard´s big treasure
Keď v rámci úlohy „The leagacy of great pirate“ nájdete Oceľbradov poklad, tak automaticky splníte aj túto úlohu.
Odmena: 1000 xp

3.4. Romanov´s deal
Keď nájdete Romanova potom, čo uniesol Patty, tak vám navrhne, že vám ju vráti, ak vy mu získate Oceľbradov poklad. Nájdite jeho poklad v rámci úlohy „The legacy of the great pirate“ a dajte Romanovovi z pokladu námornú mapu.
Odmena: 500 xp, kľúč od Pattyinej cely

3.5. Where is Patty?
Pre záchranu Patty potrebujete kľúč. Ten vám buď dá Romanov výmenou za mapu „Romanov´s deal“, alebo si ho vezmite z jeho tela, keď ho zabijete. Patty je v západných ruinách teda v rozvalinách, ktorými ste šli za Romanovom, v tých prvých, pred ktorými bol aj bezmenný hrob. Vráťte sa tam a pod schodmi nájdete zamknuté dvere, ktoré kľúčom otvoríte.
Odmena: 400 xp

3.6. Steelbeard´s nautical map
Ak ste vymenili Pattyn život za námornú mapu Oceľbradu, tak Patty nie je rada, pretože tá mapa bola jej hlavným cieľom. Povie vám, že Romanov sa iste pokúsi s mapou utiecť, zrejme loďkou pri tajnom východe z mesta („Steelbeard´s nautical map“). Môžete Patty vziať zo sebou a pobežať tam, alebo sa sami teleportovať do mesta a vybehnúť na pobrežie. Tam je už Romanov a jeho skupina (Erikson, Vasili, Balturo, Ergona). Pobite ich a vezmite si z Romanovovho tela mapu. Tú odovzdajte Patty.
Ak ste s Romanovom dohodu neuzavreli, tak túto úlohu získate a splníte automaticky, keď nájdete Patty a odovzdáte jej mapu.
Odmena: 250 xp



B4. Štvrtý disk, Veľký chrám na východe

1. The mystery of the eastern temple
Pri rozhovore o diskoch vám Don spomenie vykopávky na východe a navrhne poobzerať sa tam. Pri rozhovore s Fincherom vám Fincher spomenie chrám na východe a jeho obavy, pretože tam poslal skupinu hľadačov pokladov, ktorá sa už mala vrátiť, no stále tu nie sú. Povedzte mu, že sa tam poobzeráte. Odporučí vám tam nájsť Danila, ktorého poveril velením výpravy. Vchod do chrámu vám zaznačí na mape. Vydajte sa teda na miesto a objavte chrám v rámci úlohy „Find the large temple entrance in the east“.
Vstúpte do chrámu a v prvej miestnosti postáva Maliko. Povie vám, že celé to tu bola katastrofa. Prišli traja bojovníci a traja hľadači pokladov. Jeden hľadač sa prepadol podlahovou pascou pri ňom. Ostatní šli ďalej a nevrátili sa. Danilo, jeho šéf mu kázal strážiť vchod a tak tu s radosťou zostal. Povedzte mu, že sa poobzeráte po Danilovi „Find Danilo the Fighter“.
V rohu miestnosti s Malikom je obsidiánová žila. Pokračujte pár chodbami do veľkej haly. V nej je na začiatku Adan, jeden z bojovníkov, ktorý je však vystrašený z toho, čo sa tu deje a tak len postáva pri východe. Nižšie v miestnosti kope Dytar, jeden z troch bratov, hľadačov pokladov. Povie vám, že zmizol jeho brat Olf (o Dirkovom zmiznutí nevie, myslí si, že je pri vchode). Ponúknite mu pomoc pri jeho nájdení „Lost in the eastern temple“. Mimo iného vám ešte povie, že zaujímavý je oltár v tejto miestnosti, pretože je nejakým mechanizmom napojený na zavreté dvere, ale nevie, ako to funguje.
Prejdite do susednej miestnosti. V nej je napravo nad cestou truhlica (kosť, zvitok telekinéza, mince) a naľavo sú dva sarkofágy. V jednom sa skrýva kostlivec a v druhom je dobrý meč (Demon Blade, zvitok stredného liečenia). Neďaleko sarkofágov je na stene aj obsidiánová žila. Pokračujte cestou nahor do miestnosti s dvoma ghulmi. Tu je na zemi mŕtvy Danilo. Má pri sebe mapu chrámu, hoci nie je veľmi užitočná. Je tu aj malá miestnosť so sarkofágom, v ktorom okrem iného (zvitok nautilus, šípy, kyjak) nájdete aj zlatú bustu.
Pokračujte odtiaľto chodbou do poslednej jaskyne. Tu je napravo ghul a naľavo kamenná tabuľa (+4 Wisdom). Potom potiahnite páku napravo od zavretých dvier a prejdite do miestnosti, kde je Olf. Poďakuje vám za záchranu. Spýtajte sa ho aj na to, čo našiel a spomenie zlatú bustu. Vypýtajte si ju ako odmenu za jeho záchranu.

Vráťte sa do vstupnej časti a skočte do prepadliska pri Malikovi. Dole nájdete Dirka. Pohovorte si s ním a sľúbte, že mu pomôžete nájsť východ „Find an exit from the eastern temple“ (podrobnejší popis pri tejto úlohe). Len prebehnite na koniec chodby a cestou otvorte pákou mreže blokujúce chodbu a na konci kľukou naľavo otvorte východ. Oznámte Dirkovi, že ste našli východ a dostanete od neho za odmenu zlatú bustu. Môžete ísť von s ním, zamieri rovno do chrámu. Stačí sa vám držať ľavej steny a dostanete sa von.

V chráme sa vráťte do miestnosti s Adanom a Dytarom, kam sa vrátil aj Olf. Tam choďte k zavretým dverám a na podstavec pri nich položte zlatú bustu. Ešte vás čakajú dva podstavce s dvoma dverami, na ktoré položte zvyšné dve zlaté busty, aby sa vám dvere otvorili. Pri posledných dverách je aj zvitok kúzla nautilus.
Za tretími dverami je na zemi pasca. Môžete sa zmeniť na nautila a obísť pascu dierou v stene naľavo, pri svietiacich kryštáloch, alebo prejsť rovno po pasci, nautila nezabije, alebo môžete ponad pascu prelevitovať (hoci na vás ostne dosiahnu, prekvapivo vám neublížia). Hneď za pascou naľavo na stene je železný kruh, ktorého potiahnutím pascu deaktivujete. Prejdite z miestnosti do susednej. Odtiaľto sa dá ísť do poslednej haly so sarkofágmi a napravo skočiť dole do nejakého výmoľu. Keď prezriete sarkofágy (zvitok levitácie, malý nápoj zdravia, svietnik;; perla, nápoj many, zvitok levitácie;; kostlivec), tak skočte sem dole a tam nájdete prechod ďalej. Na jeho konci je jeden sarkofág (perla, čaša, šípky). Pri ňom vylezte hore do diery v stene, prejdite chodbou a na konci pozoskakujte dole.

Dole skočte dierou v podlahe a dopadnete do domu. Na zemi je tu kamenná tabuľa (+4 Wisdom). Vedľa je skriňa (zvitok levitácia, malý nápoj many). Vyjdite von z domu a objavíte sa vo veľkej hale. Oproti vám je na schodoch jašterí kňaz. Môžete si odbehnúť naľavo, tam je v malej miestnosti sarkofág (ostne, kyjak) a napravo od domu, kde je druhý sarkofág, no ten skrýva len kostlivého bojovníka.
Potom choďte za jašterím kňazom a zabite ho. Vezmite mu zlatý kryštálový disk, teleportačný kameň do východného chrámu, zvitok kostlivca a zlato. Tým je táto úloha ukončená.
Pri kňazovi sú dva sarkofágy (zlatý prsteň, kalich, kalich, šípy, zvitok svetlo). Ešte môžete prelevitovať cez priepasť k zasypanej chodbe. Tam je napravo sarkofág (svietnik a zvitok levitácie – aby ste sa mali ako vrátiť) a pri zásype je Runa Berserker.
Vráťte sa naspäť na začiatok chrámu a Malikovi môžete povedať, že chrám ste preskúmali a že sa môžu zbaliť. Vonku pred chrámom táboria Adan, Dirk, Dytar a Olf. Môžete ich osloviť a poďakujú vám. Ak ste bandita, tak od Adana môžete žiadať, aby vám dal to, čo našiel v chráme a dôvodíte to tým, že je zbabelec a vy ste odviedli všetku tvrdú prácu. Dytar sa vám, nech ste už ktokoľvek, odvďačí sám, stačí si s ním pohovoriť.
Odmena: 500 xp, zlatý kryštálový disk, 233 zlatých od Adana, 134 zlatých a perlový náhrdelník od Dytara

1.1. Find the large temple entrance in the east
Choďte na križovatku povyše Leona a tam zahnite doľava. Pokračujte cestou na zákrutu pod opusteným domom (kde boli / sú gnómovia) a tam zahnite doprava smerom k močiaru (celá cesta je podrobnejšie popísaná v úlohe „The cursed Lords“). Pred vstupom do močiara je naľavo na zemi truhlica. Napravo od nej sa dá pokračovať nahor pomedzi porasty. Pokračujte touto cestou až k ruinám.
(Túto úlohe ste mohli pri Fincherových úlohách splniť už v prvej kapitole hry).
Odmena: 250 xp

1.2. Find Danilo the fighter
Od Malika sa dozviete, že Danilo, vodca výpravy sa stratil. Prejdite pár chodbami do haly, kde je Adan, tiež vám povie, že Danilo šiel ďalej a že si myslí, že ho dostali nástrahy chrámu. Prejdite o dve miestnosti ďalej od Adana a tam narazíte na dvoch ghulov a mŕtvolu Danila. Prezrite ju (mapa chrámu, fakľa, strieborný tanier, stará minca) a tým splníte túto úlohu. To, že ste ho našli, môžete oznámiť Adanovi a Malikovi.
Odmena: 350 xp, 50 xp od Adana, 50 xp od Malika

1.3. Lost in the eastern temple
V prostrednej hale nájdete Dytara, ktorý vám povie o tom, že sa stratil jeho brat Olf. Len pokračujte priamo chodbami na koniec chrámu, kde je zavretá miestnosť. Potiahnite páku a otvoríte dvere, za ktorými je Olf. Poďakuje vám za záchranu. Spýtajte sa ho aj na to, čo našiel a spomenie zlatú bustu. Vypýtajte si ju ako odmenu za jeho záchranu. Záchranu Olfa môžete oznámiť aj Dytarovi.
Odmena: 300 xp, zlatá busta, 100 xp od Dytara

1.4. Find an exit from eastern temple
Od Malika vo vstupnej časti viete, že Dirk sa prepadol pascou pri ňom. Aby ste ho zachránili, musíte za ním. Skočte dole do prepadliska a tam nájdete Dirka. Sľúbte mu, že mu pomôžete nájsť cestu von. Prejdite na koniec chodby a vstúpte do diery v stene. Tam vylezte k truhlici (p,ľ,p,ľ; kalich, zvitok nautilus, malý nápoj many, mince). Ďalej tu nájdete jedného ghula a kamennú dosku (+4 Wisdom). Prejdite von dverami a ste za mrežami, ktoré predtým blokovali cestu. Je tu páka, ktorou ich otvoríte. (Mohli ste sa sem dostať aj po transformácii na Nautilusa, pri diere v stene bola menšia, ktorá by vás doviedla priamo sem a obišli by ste tak Ghula, no je to zbytočné). Pokračujte ďalej a na konci chodby je východ. Naľavo do brány je kľuka, ktorou bránu otvoríte. Tým je úloha splnená. Ešte to len oznámte Dirkovi, ktorý vám za odmenu dá tretiu zlatú bustu. Vydá sa naspäť k chrámu. Môžete ísť s ním (a prípadne ho chrániť), stačí sa vám držať po východe stále steny vľavo a dostanete sa z močiara k ceste do chrámu.
Ak chcete, môžete sa dať najprv napravo. Pri dvoch Rotwormoch je na stene obsidiánová žila. Pokračujte popri pravej stene a narazíte na malý tábor, kde je truhlica (p,p,p,p,ľ,ľ,ľ,ľ; svietnik, krídla, malý anti-magický kryštáľ, sekáč čeľustí /Jaw Chisel/). Pokračujte ďalej popri vodopáde a napravo za vodopádom je vstup do jaskyne. Tu čakajú dvaja kostlivci a dvaja kostení bojovníci a obďaleč ešte dve bojové modlivky. Inak je v jaskyni, na jej konci, len mŕtvola (krompáč, fakľa, nápoj liečenia) a železná žila.
Odmena: 300 xp, 100 xp a zlatá busta od Dirka

2. Tell Fincher about the debacle at the eastern temple
Keď vyriešite záhadu chrámu na východe, tak povedzte Malikovi, že to tam môžu zabaliť. Povie vám, aby ste o celej situácii informovali Finchera, on si netrúfa, keďže prieskum nedopadol práve podľa očakávaní. Vráťte sa teda do tábora Banditov a povedzte Fincherovi, ako to dopadlo v chráme a čo sa stalo s Danilom.
Odmena: 400 xp, 150 xp a 300 zlatých



B5. Piaty disk, Don a Inkvizítor

- Ak ste Bojovník Rádu, tak po odovzdaní všetkých piatich diskov Inkvizítorovi Mendózovi vás Mendóza vymenuje za Veliteľa rádu a dostanete aj nové, veliteľské brnenie.
- Za získanie všetkých diskov si ako Bandita môžete od Dona kúpiť za 2000 zlatých brnenie bojovníka. Váš nový status okomentujú takmer všetci banditi s menami. Od Rachel dostanete aj pečené mäso.

1. Crystal disks for the Don
Ako bandita oznámte Donovi, aké sú úmysly Mendozu. Súhlasí s tým, aby ste mu pomohli, keďže je to šanca zbaviť sa magických búrok, ktoré ohrozujú všetkých, ale aby ste sa poistili, máte najprv doniesť disky jemu. Keď máte všetky štyri ostatné disky, oznámte to Donovi.
Ak ste člen Rádu, tak vám disk na znak dôvery odovzdá rovno.
Odmena: 300 xp, kryštálový disk

2. Find all the golden crystal disks
V samostatných úlohách ste získali štyri disky. Ak ste bandita, pre piaty treba splniť úlohu „Crystl disks for the Don“. Ak ste člen Rádu, Don Esteban vám rovno disk odovzdá. Keď máte všetkých päť diskov, je táto úloha splnená.
Odmena: 250 xp

3. Crystal disks for the Inquisitor
Keď máte všetky disky, tak sa vráťte do chrámu za Inkvizítorom. Choďte pred veľké zlaté dvere, kde ste sa naposledy rozišli. Teraz tu už čaká aj skupina bojovníkov Rádu, telepaticky zistili, že už máte disky a tak sa tu pripravili. Odovzdajte Mendózovi všetkých päť diskov.
Odmena: 100 xp

3.1.Assisting the mages
Ak ste mág, tak sa Inkvizítora spýtajte, čo vravia mágovia na otvorenie sopečného chrámu. Odsudzovačne povie, že sa starajú len o ochranu svojho posvätného plameňa, ale vraj sa môžete spýtať majstra Ignatiusa, či by sa nechcel zúčastniť prieskumu chrámu. Len zabehnite za Ignatiusom. Ten vám povie, že Mendóza je ochotný riskovať kvôli svomu cieľu všetko a každého a že musíte na neho dozrieť. Oni zostanú chrániť svätý plameň. Aby ste však mali od nich aspoň nejakú pomoc, dostanete Amulet Svätého plameňa.
Odmena: 50 xp, Amulet Svätého Plameňa (+20 ochrana pred čepeľami, tupými zbraňami a prieraznými zbraňami, +10 ochrana pred ohňom, ľadom a mágiou)

3. The gate into the volcano
Keď odovzdáte Mendozovi disky, tak sa chystá otvoriť bránu a spýta sa vás, či ste pripravení ho sprevádzať. Povedzte, že ste. Podíde napravo od brány k zlatej stene. Choďte tam za ním a v scénke vloží disky do mechanizmu a brána sa otvorí. Vyrútia sa jašetriaci. Pomôžte bojovníkom ich poraziť.
Odmena: 500 xp



C. Vedľajšie úlohy

1. The Cursed Lords
Choďte cestou, ako ste prvýkrát mohli ísť do mesta s Tellurom z Tristanovej farmy. Choďte teda popod cestu vedúcu do Kláštora. Popod ňu choďte po vychodenej lesnej ceste pomedzi nižšie skaly na rázcestie, kde je tabuľa ukazujúca napravo smer do mesta (tadiaľ ste mohli ísť predtým do mesta k zadnej bráne, ktorú stráži Leto). Vy choďte naľavo, hore popri pár dikobrazoch. Dostanete sa k minijazierku, nad ktorým je osamelý dom. Tam býva Leon.
Spýtajte sa Leona, čo tu robí, tvrdí, že je lovec, potom že je lovec pokladov, no napokon z neho vylezie, že sa tu ukrýva, pretože počuje hlasy. Našiel nejaký prsteň, vzal si ho a odvtedy ho prenasledujú hlasy mŕtvych. Desí ho to a nedopraje mu to spánku. Priamo k neho hovorí Lord Patroscon. Dá vám vazalský prsteň, ktorý našiel. Poviete, že musel patriť mŕtvym a tým ich Leon naštval. Ponúknite mu pomoc. Leon videl vo svojich vidinách veže, tak ho požiadate, aby vám ich zakreslil do mapy. Takže treba postupne navštíviť každú z piatich veží. V truhlici v jeho dome je recept na mäsový guláš (Meat Stew), rum a nejaké zlatky.
Pohľadajte všetky prstene v rámci tejto úlohy.
Na spomínaného Lorda Patroscona môžete naraziť aj skôr, než navštívite všetky veže a zničiť ho. Oznámte to Leonovi, no povie vám, že kliatba stále trvá a teraz k nemu hovoria ostatní nemŕtvi prekliatci. Takže aj tak treba navštíviť všetky veže a pozbierať ostatné prstene.

Vassal rings
Ak ponúknete pomoc Leonovi, dostanete od neho prvý Vazalský prsteň. Aby ste mu pomohli, musíte nájsť všetkých šesť prsteňov.

- Prvý prsteň
Dostanete ho rovno od Leona.

- Druhý prsteň
Prvá veža je nad Leonom. Na rázcestí nad Leonom sa dajte doľava a choďte popri tabuli označujúce na východné pobrežie (smerom odkiaľ ste prišli). Pokračujte dole cestou popri pár moliach. Na zákrute sú dvaja jaštery (teleportačný kameň juhovýchodného pobrežia). Pod zákrutou je pod kopcom na malej plošinke tábor troch gnómov. Poniže nich vedie cesta k rieke a popod nich k močiaru. Pobite týchto troch gnómov (Tool Bag). Pod nimi je cesta vedúca k močiaru a truhlica (ľ,p,ľ,p; fakľa, nápoj liečenia). Napravo od vstupu do močiara vedie cesta k ruine, do ktorej pôjdete v rámci hľadania disku a pomoci Fincherovi.
Cesta k rieke vás dovedie tiež k veži. No je tu aj druhá cesta popri dome gnómov. Tretia cesta, vcelku skratka, je cez jaskyňu za Tristanovou farmou. Presne tá, v ktorej ste zabíjali vlkov pre Hensona.
Choďte k domu, ktorý vidíte neďaleko tohto malého tábora gnómov. Pri dome je veľká skupina gnómov (2 Tool Bagy). Je tam asi 9 gnómov a za domom pri zábradlí sú traja dikobrazy. V dome je aj truhlica (malý rubín, nápoj many, šípky a šípy). Pokračujte za domom cestou k mostu cez vlka. Za mostom je ešte pár dikobrazov a traja gnómovia pod vežou.
Napokon vás čaká samotná veža. Vonku sú traja kostlivci a dvaja kostliví bojovníci. Pod schodmi je jedna truhlica (ľ,ľ,p,p; kosť, nápoj regenerácie, Kožená prilba, hrdzavý meč) a druhá nad schodmi (Haring, Koreň many, fľaša, Amulet ľadovej ochrany /+10 ochrana pred ľadom/, mince). Vo veži je už len Nemŕtvy Lord, ktorého zabite a vezmite si prsteň.

Tým je druhý prsteň vybavený. Ešte môžete preskúmať druhú alternatívnu cestu do veže. Za Vežou vedie cesta, ktorá sa na konci roztrojuje. Cesta naľavo do kopca vedie do jaskyne, ktorá vyúsťuje za Tristanovou farmou (sú v nej opäť vlci, aj ak ste ju v prvej kapitole vyčistili). Cesta naľavo, uprostred týchto dvoch, vedie cez pár vlkov k truhlici (ľ,ľ,p,p; zlatý nuget, Amulet lovu /+10 obratnosť, ochrana pred prieraznými zbraňami/, mince) a do jaskyne, v ktorej sú traja ghulovia a truhlica (p,ľ,ľ,p,ľ,ľ,p,p; perla, mince, šípky, amulet ľadovej ochrany, nápoj many, zvitok páčenia zámkov). Cesta napravo vedie cez pár vlkov dolu k rieke. Pri rieke je veľká skupina molí a ďalších vlkov. Rastie tu Hrdinova Koruna a je tu truhlica (ľ,p,p,ľ; krídla, šípy, kyjak). Popri rieke ešte môžete prebehnúť k vodopádu cez pár dikobrazov a vlka. Na konci je len truhlica (perla, nápoj regenrácie, mince). Cez ďalších dvoch vlkov môžete potom už len vybehnúť od rieky hore kopcom a ste na začiatočnom rázcestí pod opusteným domom, pri ktorom bola skupina gnómov.

- Tretí prsteň
Choďte do veže na severovýchode, je na skalnatom poloostrove. Na tento poloostrov vás zavedie aj úloha „The stolen crystal disk“ (pri ktorej je podrobnejší popis celej cesty). Prejdite po povrazovom moste na poloostrov a ním až na koniec, kde sú ruiny malej pevnosti. Vo vstupnej časti zabite 9 gnómov (Tool Bag). Na nádvorí je aj truhlica, ktorá obsahuje recept na zemiakové ragú (Hotpot). Napravo od vstupu je vežička. V hornej časti sú len dvaja ďalší gnómovia. V spodnej časti je iba truhlica (p,p,ľ,ľ; bobule, nápoj liečenia, šípy, prsteň lovu (+1 streľba)). No je tu aj železný kruh na stene, ktorý otvára tajný prechod do hrobky. V nej je pár kostlivých bojovníkov a Nemŕtvy lord. Zničte ho a vezmite si jeho meč Zradcova čepeľ a tretí prsteň Vazala.
Je tu aj truhlica (ľ,ľ,p,p; zvitok vyvolať kostlivca, malý nápoj liečenia, šípy), v ktorej je aj Sword tip, súčasť unikátneho meča Stormwind. Okrem nej je tu ešte jedna (ľ,p,ľ,ľ,p,ľ,p,p; malý zafír, zvitok telekinéza, Pixie hat). Prehľadajte aj zvyšok hrobky a nájdete rôzne veci (také zaujímavosti, 5 perál, perlový náhrdelník, Fine Swrod) a knihu (+3 Wisdom).

- Štvrtý prsteň
Choďte do východnej časti k jazeru pred jaskyňou, ktorá vedie na východné pobrežie k mostu vedúcom na poloostrov, kde ste našli tretí prsteň. Podľa mapky vidíte, že veža je neďaleko zadného vstupu do mesta, ale nie je dole na pobreží, ale na kopci, takže toto je jediná cesta. Od jazera vedie jediná cesta smerom na juhu, predtým ste ju ignorovali. Prejdite ňou a dreveným mostom ku trom gnómom (Tool Bag). Popri pár dikobrazoch a vlkoch vybehnite cestou hore do kopca.
Hore je už samotná veža. Naľavo od nej táboria traja gnómovia (Tool Bag), pri ktorých rastie aj Hrdinova Koruna. Pri veži porazte kostlivca a troch kostlivých bojovníkov. Pod schodmi je truhlica (ľ,ľ,p,p; fakľa, malý nápoj many, mince) a hore je ďalší kostlivec a samozrejme aj samotný nemŕtvy Lord. Zničte ho a vezmite si jeho prsteň, štvrtý Vazalský prsteň.
Hore na veži je ešte liečivý koreň, truhlica (p,p,ľ,ľ,p,ľ; malý jantár, mana huba, šípy, mince) a na sude nápoj trvalo zvyšujúci manu o 5 bodov.

- Piaty prsteň
Štvrtá veža je na západnom pobreží. Pôjdete k nej v rámci úlohy „The Legacy of the great pirate“, keďže je pri veži jeden z neoznačených hrobov, po ktorých pátrate v rámci tej úlohy „Nameless graves“ (tu je aj bližší popis cesty). V rámci tejto úlohy nielenže pôjdete k veži, ale budete ňou musieť aj prejsť, keďže je to jediná cesta ďalej na severozápad.
Choďte len povyše Janovho domu na rázcestie. Napravo sú cesty k Rudolfovmu táboru a k močiaru banditov, uprostred je cesta k cintorínu a naľavo je cesta vedúca priamo k tejto veži. Na nádvorí rozvalín tejto pevnosti vás samozrejme čakajú kostlivci a kostliví bojovníci. Pri veži je truhlica (kyjak, rastlina many, šípy). Vstúpte do veže a choďte dole popri posteli. Dole v pivnici sú dvaja kostlivci, dvaja kostení bojovníci a nemŕtvy Lord. Vezmite mu vazalský prsteň.
Ešte môžete preskúmať zvyšok pivnice. Tu dole nájdete aj truhlicu (p,ľ,p,p,ľ,ľ; tesák, vlčia koža, zvitok kostlivca, mince). Viac vzadu je skriňa (fakľa, víno, fľaša, nápoj malého liečenia), truhlica (p,p,ľ,ľ; zvitok ilúzia, šípy, šípky, kyjak, mince) a na poličke je recept na výrobu nápoja trvalo zvyšujúceho silu. Vzadu môžete vyjsť nad útes, z ktorého sa dá po plošinkách pozoskakovať až dole, kde je pár mušlí a pri padnutom vozíku aj pár mincí. Vodou sa môžete prebrodiť na breh severozápadného údolia alebo si odtiaľ skrátiť cestu opäť vyskákaním po skalných plošinách hore do pivnice.
Na konci nádvoria týchto rozvalín je ešte malá vežička a v nej strieborný kalich a hore sú zlatý svietnik a tanier, dva zvitky malého liečenia, zvitok berserker, náhrdelník a malý smaragd.

- Šiesty prsteň
Posledný prsteň je neďaleko piateho. Z veže, v ktorej ste našli piaty prsteň, pokračujte jedinou možnou cestou na severozápad a tam nájdete piatu vežu. Cesta za mostom pri vodopáde sa rozdvojuje, horná cesta vedie do veže a dolná popod vežu a za ňu (sem pôjdete tak ako aj pri štvrtej veži v rámci úlohy „The Legacy of the great pirate“). Toto je len prostá veža na nádvorí ktorej je pár kostlivcov a nemŕtvy Lord, ktorého zničte a vezmite mu šiesty prsteň. Mal u seba ešte palcát Skullsplitter a malý štít. Na vrchole veže je už len jedna truhlica (p,ľ,ľ,p,ľ,p,ľ,p; Runa magickej ochrany, amulet drevenej kože /+5 ochrana pred čepeľami, tupými zbraňami a prieraznými zbraňami/, šípy a mince).

- Záver
Keď nájdete všetky prstene (môžete sa zastaviť aj po prvom a druhom prsteni, aby ste zistili, že zrejme sa ho pokúšal ovládnuť Lord Patroscon ako ostatných nemŕtvych Lordov), tak zájdite za Leonom a dajte mu ich. Tým skončí jeho trápenie hlasmi a prenasledovanie nemŕtvymi. Poďakuje vám a odmení sa. Tým je táto dlhá úloha skončená.
Odmena: 500 xp, 300 zlatých, zvitok Vtip, transformácia na Ashbeast, páčenie zámkov

1.1. Find all the vassal rings
Keď v rámci úlohy „The cursed Lords“ nájdete všetkých šesť vazalských prsteňov, tak splníte automaticky aj túto úlohu.
Odmena: 500 xp

1.2. Kill Lord Patroscon
Hrobka Lorda Patroscona je v jaskyni na východe, ktorá tvorí prechod od plošiny s jazerom k východnému pobrežiu pri povrazovom moste (podrobnejší popis v „Cesta na východný poloostrov a základňa gnómov“). Pred hrobkou sú traja kostlivci, v hrobke sú štyria kostliví bojovníci a samotný Patroscon. Niet tu čo viac robiť, len ich všetkých zabiť a obrať o veci. U samotného Patroscona nájdete Runu Conjure skeleton, dve kosti, starý zvitok s textom, tri malé liečivé nápoje, liečivý nápoj a 159 zlatých. Ozbrojený bol Runovým štítom a mečom Skullsplitter. Oznámte to Leonovi.
Odmena: 300 xp (+120 xp za Patroscona), 50 xp od Leona

2. Lizard swords
Keď v druhej kapitole narazíte na jašterích nepriateľov, tak narazíte aj na ich zbrane, jašterie meče. Môžete ich ukázať kováčom. Oscar v tábore banditov nič nevie. Ani Karlsen v Kláštore nič moc nevie a odporučí vám poobzerať sa v meste. Môžete ísť inak rovno do mesta a osloviť Waltera, ktorý niečo vie. Úlohu získate pri rozhovore o jašterích mečoch s ktorýmkoľvek z týchto kováčov. Walter vám povie, že ak mu prinesiete obsidiánovú rudu, vedel by vám vytvoriť obsidiánové pláty, z ktorých by ste si mohli ukuť meč. Tým, že ste sa dozvedeli o tejto možnosti, je úloha splnená.
Potom môžete doniesť obsidiánovú rudu, vymeniť ju za pláty rôznych veľkostí a z nich si ukuť zbrane podľa úrovne vašej schopnosti kováčstva.
Odmena: 100 xp, možnosť vymieňať obsidiánovú rudu za obsidiánové pláty na kováčstvo

3. The sword Stormwind
Túto úlohu môžete v podstate splniť už v prvej kapitole, ale jednoduchšie je nechať si to na neskôr. Podstatou úlohy je nájsť dve časti unikátneho meča. Prvú časť (Sword Tip) nájdete v truhlici pri nemŕtvom Lordovi v druhej veži, v Gyrgerovej pevnosti (popis pri „Cesta na východný poloostrov a základňa gnómov“, ako aj pri úlohe „The Cursed Lords“).
Druhú časť (Broken Bastard Sword) meča nájdete v truhlici v ruine vnútri malého ostrovčeka poniže mesta, na ktorý pôjdete v rámci úlohy „Nameless graves“ pri pátraní po treťom hrobe. Získaním oboch častí meča je úloha splnená.
Odmena: 100 xp, získanie úlohy „Reforging Stormwind“

3.1. Reforging Stormwind
Aby ste tento meč ukuli, stačí vám prvá úroveň kováčstva. Proste použite vyhňu, kovadlinu, nádrž s vodou a naostrite meč na brúsnom kameni a získate meč Stormwind (poškodenie 60, vyžaduje silu 56, cena 800 zlatých).
Odmena: 200 xp, meč Stormwind

4. The sword Souldrinker
Túto úlohu môžete v podstate splniť už v prvej kapitole, ale jednoduchšie je nechať si to na neskôr. Podstatou úlohy je nájsť dve časti unikátneho meča. Prvú časť (Sword Tip) nájdete v truhlici na severozápadnom pobreží. Keď budete pri piatej veži nemŕtvych Lordov (či už pri úlohe „The Cursed Lords“, alebo pri úlohe „The legacy of the great pirate“), tak choďte cestou nadol. Naľavo pri ceste bude malá skalná plošina s dvoma vlkmi a truhlicou (ľ,ľ,p,p; prsteň plíženia /+1 plíženie/ zlatá čaša). Cesta vás dovedie priamo na pláž pobrežia, tam choďte napravo. Na konci pláže je truhlica (ľ,ľ,p,ľ,p,p; fakľa, prsteň energie /+10 mana/, mince),v ktorej je aj sword tip, prvá časť meča. Ešte môžete skočiť smerom do údolia na opačnej strane pláže. Pri rieke, vlievajúcej sa do mora, je truhlica (ľ,ľ,p,p; malý diamant, rum, mince).
Druhá časť tohto meča sa nachádza na severovýchodnej časti ostrova. Tam sa v rámci hlavných úloh dostanete až neskôr, ale môžete si tam zabehnúť aj teraz. Choďte k stanu druida Eldrica a od neho pokračujte cestou nahor do kopca. Cestu vám vyššie na kopci skríži Ashbeast. Za touto potvorou dobehnete k rieke. Bežte po ceste nahor smerom k vodopádu a na rázcestí sa dajte doprava. Po pár metroch narazíte na dvoch ogrov. Pri nich je truhlica (ľ,ľ,p,pľ,p) v ktorej s pár pokladmi nájdete aj „Broken two-handed sword“. Nájdením oboch častí meča je úloha splnená.
Odmena: 200 xp, získanie úlohy „Reforging Souldrinker“

4.1. Reforging Souldrinker
Aby ste tento meč ukuli, potrebujete až tretiu úroveň kováčstva. Potom proste použite vyhňu, kovadlinu, nádrž s vodou a naostrite meč na brúsnom kameni a získate meč Souldrinker (poškodenie 75, vyžaduje silu 72, cena 1000 zlatých).
Odmena: 300 xp, meč Souldrinker

5. Teleport stones
Hneď na začiatku druhej kapitoly, keď sa budete zhovárať s Inkvizítorom Mendozom, tak sa ho spýtajte, či je rýchlejší spôsob, ako sa dostať do Kláštora a dá vám teleportačný kameň.
Keď budete potom v tábore Banditov, spýtajte sa na rýchlejšiu cestu aj Finchera a tiež dostanete teleportačný kameň. Teleportačné kamene začať získavať od začiatku druhej kapitoly. Mnohé z nich majú jašterí nepriatelia, ktorí sa objavia až potom, čo na nich prvýkrát narazíte pri záchrane druida Eldrica. Posledné dva získate až v štvrtej kapitole.

1. Kláštor
Dostanete ho pri rozhovore od Inkvizítora Mendózu na začiatku druhej kapitoly.

2. Tábor Banditov
Dostanete ho od Finchera, pri rozhovore.

3. Prístavné mesto
Dostanete ho od majstra Belschwura v chudobnej štvrti, alebo ak ste člen Rádu, tak oň môžete požiadať aj veliteľa Carlosa.

4. Severovýchodný chrám
V rámci úlohy „No sign of Eldric“ sa dostanete do chrámu na severovýchodnom poloostrove a v ňom budete bojovať s jašterím kňazom, ktorý má tento kameň u seba. Presun pred tento chrám.

5. Východné pobrežie
Na ceste od Henrikovej chaty k Eldricovmu stanu (pôjdete tadiaľ aj pri úlohe „No sign of Eldric“, no jaštery tam budú až po tejto úlohe). Presun k Henrikovej chate.

6. Juhovýchodné pobrežie
Na ceste k Východnému chrámu (úloha pre Finchera) a k jednej z veží prekliatych lordov („The Cursed Lords“ – tam je aj bližší popis) sú na ceste dvaja jaštery, ktorí majú tento kameň. Presun k jazeru pred jaskyňou vedúcou na juhovýchodné pobrežie k povrazovému mostu.

7. Západné ruiny
Jaštery na ceste medzi Janovou chatou a vstupom do močiara s Banditmi. Presun k Ruinám pod táborom Rádu, ktorému velí (velil) Rudolfo.

8. Južné ruiny
Jaštery pri rázcestí, z ktorého odbočíte na cestu vedúcu na Severinovu farmu (ďalej do Kláštora), poniže Stana strážiaceho cestu. Presun k ruine nad Stanom, pod Severinovou farmou.

9. Východný chrám
Jašterí kňaz na konci chrámu (The mystery of the eastern temple). Kňaz na konci chrámu, ktorý má u seba aj váš hlavný cieľ, kryštálový zlatý disk.

10. Juhozápadné ruiny
Jaštery pri prvých ruinách, na ktoré ste narazili na začiatku hry. Od Janovho domu sa dajte len smerom dole na juh (ako ste šli prvýkrát od Sáry) a pri ruinách sú jaštery s prsteňom. Presun k týmto ruinám.

11. Chrám planín
Jaštery pred chrámom nad Severinovou farmou. Len vybehnite nad farmu k miestu, kde táborili zlodejskí gnómovia a obďaleč je vstup do chrámu. Presun pred tento chrám.

12. Severný chrám
Jaštery pred chrámom na plošine pod Kláštorom. Je to chrám, kam ste šli v rámci úlohy pre majstra Ignatiusa, ak ste členom rádu. Proste na konci plošiny, za malým jazierkom. Presun pred vstup do tohto chrámu.

13. Východná sopečná jaskyňa
Keď budete plniť úlohu „The Titan Shield“ tak vo východnej sopečnej jaskyni pri rázcestí (medzi cestou do západnej jaskyne a chrámom za magickou bariérou) je jašter s týmto teleportačným kameňom. Presun pred vstup do jaskyne.

14. Západná sopečná jaskyňa
Keď budete plniť úlohu „The Titan Helmet“ a v západnej časti sopečnej jaskyne sa dostanete do miestnosti s Prilbou, ktorá je vaším cieľom, tak tam sú aj dvaja nemŕtvi kňazi a jeden z nich má tento kameň. Presun pred vstup do jaskyne.

Odmena: 300 xp

Prológ | Kapitola 1 | Kapitola 2 | Kapitola 3 | Kapitola 4 | Ostatné

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 3: Titan Lords
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 3
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 22 Hodnotenie
1447 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |