HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 37375 užívateľov

Návody > Prey


Zobrazení:85429
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

01. Last Call

Táto prvá misia je len kratučké oboznámenie sa s hrou. Vyjdite zo záchodu na chodbu a choďte k baru. Tam vás v dverách zastaví váš dedko Enisi a chvíľu si pokecáte. Vstúpte do baru. Tam si môžete v hudobnom automate navoliť nejakú skladbu a tiež hlasitosť hudby. V hracích automatoch si môžete zahrať karty, alebo pacmana v štýle hry Rune. Tiež môžete prepínať programy v TV. To len pre zaujímavosť, keďže hra využíva engine z hry Doom 3, tak o chvíľočku opúšťame planétu Zem. Zájdite k baru, kde si pohovorte so svojou priateľkou Jen, s dedkom a opäť s Jen, ktorá vám vráti váš hasák. Potom si počkajte, kým ju začnú obťažovať dvaja zákazníci. Nezačnú rozbíjať zariadenie, ani vyťahovať zbrane, no napriek tomu ich ovaľte hasákom. Potom bude prerušené vysielanie kvôli mimoriadnej správe o záhadných objektoch nad Amerikou. Strecha baru zmizne a lúče mimozemskej lode začnú pohlcovať všetko v bare. Sledujte to, až kým nevtiahnu aj vás.



02. Escape Velocity

Na úvod sledujte, ako vás s ostatnými zajatcami prevážajú útrobami mimozemskej lode. Inšpirácia z Half-life je evidentná, ale vyzerá to dobre. Keď dôjde k menšej sabotáži nasledovanej výbuchom, dopadnete na podlahu a ste voľný s verným hasákom v ruke. Prejdite otvorom vedľa a zabite Foddera (malého, dvojnohého mutanta). Napravo pri dverách aktivujte panel a dvere sa otvoria. Prejdite nimi a pokračujte cez miestnosť s ďalšími Foddermi do šachty, kde je váš prvý teleport, ktorým prejdite. Za ním pokračujte chodbou a na rázcestí doprava. Tam na zemi nájdete malé, svietiace spóry, ktoré vám dopĺňajú život. Taktiež tu máte druhý teleport, ktorým prejdite. Za ním vstúpte do tmavej chodby, kde si posvieťte zapaľovačom (F) a zabite pár Fodderov. Ďalej pokračujte jedinou možnou cestu (popri stroji, ktorý odvezie Jen), až na koniec, kde uvidíte, ako stroje brutálne zabijú Enisiho. Neznámy spojenec stroje potom zastaví a otvorí vám portál, ktorým prejdite.



03. Downward Spiral

Ste na mieste, odkiaľ na vás hovoril chlapík, čo vám otvoril portál. Napravo máte podivný dopĺňač života, čo vyzerá ako slizká socha držiaca misku so žiariacou tekutinou. Naľavo je ovládací panel, ktorý ak použijete, tak znova spustíte stroj zabíjajúci zajatcov (takže, ak nie ste sadisti, tak to nerobte). Vybehnite hore schodmi a zabite Huntera, od ktorého získate prvú strelnú zbraň. Prejdite cez dvere, pri portáli zahnite doprava, zrušte panelom silové pole, doplňte si muníciu a skočte dole na slizkú podlahu. Tam uvidíte maternicu, ktorá znáša vybuchujúce vajcia. Na opačnej strane od maternice je na zemi blana, na ktorú vajce odtlačte a tam do neho párkrát streľte, aby vybuchlo a blanu zničilo. Skočte do vzniknutej diery.
Pokračujte hore schodmi. Za dverami napravo máte v skrinke muníciu. Inak skočte pomedzi zábradlie dole, kde si z podlahy vezmite tri pobehujúce chrobáky. Tie môžete používať ako zbrane (odtrhnúť nohy, hodiť a nasleduje výbuch; proste živé granáty). Naľavo na stene si všimnite svietiaci pás - je to gravitačný pás, cez ktorý vyjdite po stene nahor. Hore je munícia, Fodder a na konci ochodze ďalší pás, ktorým prejdite po strope. Na jeho konci zabite dvoch Fodderov a tretieho, ktorý sa vyrúti z krabice, v ktorej je ukrytý teleport. Vlezte preto do krabice a prejdite teleportom. Dostanete sa do haly, v ktorej je na podstavci vo vitríne guľatý kus skaly. Neďaleko vlezte do ďalšieho portálu a zmenšený sa objavíte na tej skale. Zabite pár Hunterov, ktorí sa teleportujú k vám, prejdite na opačný pól skaly a tam skočte do portálu.
Za pohľad tu stojí stena oproti, na ktorú sa dostanete neďalekým teleportom a pri prechode môžete oproti dokonca vidieť svoj chrbát. Pozor, na stenách a stropoch sú zadky zvláštneho druhu nepriateľov, ktoré kadia zvyšky strávených ľudí. Ich výkaly vás zraňujú, tak sa im vyhýbajte. Prejdite portálom k mŕtvole s muníciou a liečivou spórou a ďalším portálom ďalej. Pokračujte a narazíte na nový druh nepriateľov, veľkých agresívnych psov (Hounds). Pokračujte ďalej až na mostík, kde aktivujte ovládací panel. Tým otvoríte okno pred sebou (len kvôli výhľadu) a zaktivujete gravitačný pás na stene napravo. Pokračujte až do miestnosti, kde pár zombíkov prenáša nejaké kapsule. Pobite ich (môžete využiť vajcia) a potom jedno vybuchujúce vajce odkotúľajte k dverám, ktoré blokuje nejaká blana. Tam to vajce odpáľte a výbuch blanu zničí. Prejdite ďalej a vstúpte na zavesený most. Nepriatelia prestrelia držiace laná a vy sa zrútite do hlbiny pod vami.



04. Rites of Passage

Objavili ste sa na pláňach vašich predkov. Je tu Talon, jastrab, ktorého ste mali v detstve a už je dávno mŕtvy. Sledujte ho k ohňu, pri ktorom stretnete ducha svojho dedka Enisiho. Potom choďte k dverám, na ktoré ukázal. Za nimi vyjdite hore schodmi a vstúpte do jaskyne, v ktorej vás čaká test vášho ducha. Vyjdite zo svojho tela (E), prejdite cez oheň a aktivujte stĺp, ktorý uhasí oheň a otvorí dvere. Vráťte sa do svojho tela a pokračujte ďalej. V ďalšej jaskyni získate luk, jedinú zbraň, ktorú môžete používať v duchovnej podobe. Potom budete premiestnený naspäť na loď.



05. Second Chances

Odtlačte vajce na blanu v podlahe, odpáľte ho a explózia vám vytvorí dieru, ktorou skočte dole. Prejdite sliznatou chodbou k silovému poľu. V duchovnej podobe prejdite poľom a deaktivujte ho na ovládacom paneli. V duševnej podobe môžete tiež vybehnúť na plošinu s muníciou, kam sa normálne nedostanete. Vráťte sa do tela a pokračujte k ďalšiemu silovému poľu, ktoré opäť vypnite v duchovnej podobe. Potom prejdite po gravitačnom páse na stene nahor. Na jeho konci zastaňte a prepnite sa do duchovnej podoby (takže zdola vidíte svoje telo dolu hlavou). Prejdite hore schodmi, prejdite silovým poľom a aktivujte ovládací panel, ktorý presunie koniec gravitačnej plošiny aj s vaším telom na druhú stranu. Vráťte sa do tela a na druhej strane vstúpte do ovládacej miestnosti, kde ste práve boli v duchovnej podobe. Získate tu novú zbraň, delo schopné absorbovať rôzne druhy energie. Zabite ňou pár nepriateľov, ktorí sa objavia.
Prejdite dverami ďalej. Na stene oproti je dobíjač vášho dela. Tento s červenou energiou taktiež mení streľbu na energetické strely, ktoré práve máte. Onedlho narazíte na dobíjač s bielou energiou. Tá tiež dobíja zásobu energie zbrane, ale mení ju na zmrazovacie delo.
Pokračujte až ku sklu, za ktorým duch zabije dve deti a rozbije sklo. Prejdite dverami a na stene je mraziaci dobíjač pre delo. Poniže zbehnite dole schodmi a pod nimi si všimnite dva otvory s portálmi. Jeden, v ktorom sa vidíte, vás vždy prenesie cez druhý priamo sem, kde ste. Prejdite teda tým druhým (napravo) a dostanete sa ďalej. Ste v hale a na každej stene je zariadenie s tromi svetelnými bodmi. To sú gravitátory, ktoré menia gravitáciu, takže streľbou do jedného z nich zapnete gravitáciu na tej stene, na ktorej je. Na stenách sú dva nabíjače pre delo a nejaká munícia. Môžete si to pobrať a potom zapnite gravitátor na tej strane, na ktorej sú dve veľké potrubia. Tam je pri nich portál, ktorý vás dostane preč.
Objavíte sa na ochodze, ktorá sa tiahne dookola haly. Sú na nej aj nepriatelia, ktorí po vás pália z diaľky, tak buď buďte rýchly a dobehnite k nim vyhýbajúc sa strelám, alebo využite sniperský mód vašej pušky. Potom prejdite na koniec ochodze a skočte na plošiny pod vami. Po dopade sa vám nad hlavou otvorí portál, v ktorom vidíte gravitátor. Streľte doň cez portál a jeho aktivácia vás vtiahne portálom do chodby s gravitátorom. Prejdite chodbou a pri blokáde cesty streľte do gravitátora na stene naľavo. Pozor, nech nestrieľate z veľkej vzdialenosti, lebo padnete naspäť do chodby, z ktorej ste prišli a museli by ste opäť aktivovať prvý gravitátor. Prejdite popri zadku a za ním aktivujte gravitátor pred vami. Pokračujte chodbou až nad Jenin bar, ktorý sem pritiahli aj s vami. Streľte do gravitátoru za barovým pultom a môžete sa dostať dole. Ak chcete muníciu na plošine nad barom, tak tam sa dostanete v duchovnej podobe. Inak skočte dole do baru a postrieľajte všetkých nepriateľov. Po ich likvidácii sa objaví viacero portálov. Všetky sú falošné a prenesú vás na to isté miesto, kde ste do nich vstúpili. Pravý, ktorý vás prenesie z levelu, je pod schodmi, pri hlavnom vchode. Vidno ho len od dverí. Prejdite ním.



06. All Fall Down

Prejdite neďalekými dverami a za nimi máte napravo panel, ktorým aktivujete gravitačný pás a naľavo je samotný pás, po ktorom vylezte na stenu. Prejdite po ňom na koniec, tam zabite pár Fodderov a odtlačte vajce k dverám pokrytým blanou. Streľte do vajca a výbuch blanu zničí. Ešte je tu silové pole, tak v duchovnej forme prejdite cez dvere za pole a na stene ho deaktivujte panelom. Vráťte sa do tela, prejdite dverami, zbehnite dole a ďalšími dverami von. Tu choďte do chodby slizu napravo a ňou prejdite hore na plošinu, odkiaľ po vás pálil nepriateľ, keď ste vyšli z dverí. Z plošiny vstúpte do potrubia pred vami. V ňom vás čaká pes. Na konci po rúrkach pozoskakujte dole do chodby a prejdite ňou na koniec.
Vyleziete na malú plošinu so psom. Na susednej plošine sú dvaja vojaci, ktorých sa zbavte. Pri zábradlí vedľa tej plošiny máte nad sebou na strope gravitátor, tak do neho streľte. Po strope prejdite vedľa nad susednú plošinu, na ktorej boli dvaja vojaci. Na nej je tiež gravitátor, tak ho aktivujte a dostanete sa na ňu. Tu máte dva ovládacie panely a oboma spustíte dva portály. Ten naľavo vás dovedie k životu a munícii prístupnej len v duchovnej forme. Portál napravo vás dovedie k ďalšej munícii a životu, no pri ceste naspäť sa portál zmení a prenesie vás inam. Do haly s civilom. Prejdite k oknu oproti, za ktorým sú dvaja chlapíci. Ste na výťahu, ktorý spustia a ten vás vyvezie hore. Hore prejdite za dvere a v chodbe aktivujte gravitátor na strope. Po strope prejdite až do portálu.
Dostanete sa do miestnosti, kde máte po bokoch nejakú tú výbavu. Vylezte na plošinu uprostred a do miestnosti vstúpia duchovia dvoch dievčatiek. Napadnú vás, tak ich likvidujte. Dookola ich zabíjajte, až kým sa nepootvoria dvere naľavo (v smere príchodu), aby ste ich mohli podliezť a tak sa dostať z haly. Za dverami máte napravo muníciu a život a naľavo portál vedúci preč.



07. Crash Landing

Prejdite v duchovnej forme cez silové pole a n stĺpe pri stene oproti vám ho deaktivujte. Vstúpte do haly, pobite nepriateľov a nad schodmi si panelom otvorte dvere. Vyjdite na ochodzu, až k silovému poľu v podlahe. V duchovnej forme skočte cez pole dole a tam ho deaktivujte. Vráťte sa do tela a skočte dole. Na stene je dobíjač pre delo, ktorý vám umožní strieľať elektroblesky. Po potrubí pozoskakujte dole na miesto havárie lietadla. Tam vás čakajú dvaja psy a tiež dve lietajúce sasanky, nový typ nepriateľa, pomalé, otravné, veľa znesú. Keď zlikvidujete aj psy aj sasanky, tak sa na plošinách neďaleko prednej časti lietadla objavia Hunteri, tak sa ich zbavte vašou puškou v sniperskom móde. Potom v duchovnej forme vyjdite hore na plošiny a panelom spustite výťah. Vráťte sa do tela, nastúpte na výťah a vyvezte sa hore. Tam prejdite portálom, ktorým prišli Hunteri.
V chodbe máte doplňovač života. Chodbu vám zatarasia, no na stene napravo máte gravitátor, tak ho aktivujte a po stene prejdite ponad zátarasy. Za nimi aktivujte gravitátor na podlahe tejto miestnosti. Keď vstúpite, objavia sa traja Fodderi. Môžete opäť zmeniť gravitáciu a tak ich nechať pádom zabiť. Deaktivujte ovládacím panelom silové pole a prejdite ďalej.
Vstúpte do miestnosti s ovládacím panelom. Oproti nemu je portál do malej miestnosti s ďalším ovládacím panelom. Vstúpte tam, aktivujte panel a portál aj s vami sa presunie do susednej miestnosti. Vyjdite do nej a dverami prejdite ďalej. Prejdite chodbou a do haly, ktorej stredná časť je neprístupná za sklom. Choďte napravo od dverí, prepnite sa do duchovnej formy a po potrubiach vyskáčte hore do okna a prejdite silovým poľom, ktoré za oknom deaktivujte. Vráťte sa do tela a fyzicky prejdite oknom. Tam sa pozrite na monitor, na ktorom po chvíli rozoznáte číselný kód (ja som tam mal číslo 1623, neviem, či sa generujú náhodne). Potom sa vráťte pod okno, prejdite doprava a hore schodmi a tam nahoďte kód na ovládací panel (taktiež na ňom po chvíli rozoznáte klasické, arabské čísla). Po zadaní kódu sa vám otvoria dvere. Prejdite nimi a zničte nepriateľov za priepasťou. V duchovnej forme sa môžete vydať po moste a z potrubia si vziať muníciu. Inak na plošine pred dverami, ktorými ste prišli, si všimnite na strope gravitátor, ktorý zapnite. Padnete do chodby na strope, ktorou prejdite. Na jej konci zapojte gravitátor nad vami (na podlahe druhej plošiny) a dostanete sa za priepasť. Prejdite dverami, za ktorými máte energiu pre delo a život.
Za ďalšími dverami je chodba, v ktorej vás čakajú psy a Hunteri. Na konci prejdite v duchovnej forme za silové pole a privolajte ovládacím panelom výťah. Vo svojom tele sa postavte na výťah a v duchovnej forme opäť použite panel, aby ste poslali výťah s vaším telom nahor. Hore môžete po potrubí preskákať na plošinu, z ktorej po vás pálili nepriatelia pobrať si výbavu. Inak prejdite dverami pri výťahu a prejdite halou s povešanými mŕtvolami. Na druhej strane je malý portál, ktorým prejdite.
V tejto hale preskočte na plošinu napravo, prejdite po nej a na konci skočte na plošinu s muníciou a gravitačným pásom smerujúcim nahor. Vyjdite po ňom hore, zabite Huntera a pri páse aktivujte ovládací panel, čím spustíte pohyblivé časti gravitačného pásu. Otočte sa smerom, odkiaľ ste prišli. Nad plošinou s portálom, ktorým ste sa sem dostali, je druhá plošina s ďalším portálom. Teraz, keď sa hýbu pohyblivé časti gravitačného pásu, tak po nich prejdite na túto vyššiu plošinu a tam vlezte do portálu.
Ste na strope haly, v ktorej si dávajte pozor na Hunterov (sú na podlahe, no pre vás na strope). Choďte naľavo popri automatickom dele a za ním vlezte do portálu v krabici. Objavíte sa na stene. Krabicu s portálom pred vami ignorujte a vlezte do portálu v krabici za vami (za tou, ktorou ste prišli). Objavíte sa konečne na podlahe haly, kde môžete pozbierať muníciu. Pozor na nových nepriateľov. Po boji si na monitore napravo všimnite číselný kód (u mňa 2724). Prejdite dverami do druhej miestnosti a tam na ovládacom paneli navoľte získaný kód. Prejdite do chladiacej haly a na konci ochodze sa zvezte dole výťahom. Dole sa pripravte na niekoľko psov. Po boji si v rohu haly aktivujte panelom gravitačný pás a vyjdite po ňom nahor. Hore aktivujte panel a otvorí sa vám portál, ktorým prejdite.



08. Sacrifices

Po vstupe je napravo pri číselnom paneli zombík, ktorého zabite. Prejdite na koniec chodby, kde na monitore pri ďalšom zombíkovi je číselný kód (u mňa 0634). Vráťte sa na začiatok a naťukajte ten kód na paneli. Otvorí sa vám malý teleport, ktorým prejdite. Na ochodze sa dajte do duchovnej formy a prejdite hore k autobusu, kde aktivujte panel, čím na druhej strane ochodze vysuniete teleport. Vráťte sa do tela. Teleport sa vám na chvíľu zablokuje a objavia sa opäť duchovia dievčatiek. Zabíjajte ich, kým sa teleport opäť neuvoľní a potom ním prejdite. Pokračujte jedinou možnou cestou do poslednej haly s dvoma gravitačnými pásmi. Jeden aktívny, druhý nie. Keďže je jeden pás blokovaný, tak panelom aktivujte ten druhý pás a prejdite po ňom do portálu.
V hale, do ktorej sa dostanete, je na zemi diera pokrytá blanou. Odtlačte k nej vajce, streľte doň a explózia zničí blanu. Skočte do diery a prejdite chodbou až k mŕtvole mimozemšťana, kde získate jeho ruku. Tou môžete aktivovať panely so skenerom na ich ruku. Jeden je hneď pri vás, tak ho aktivujte a otvoríte si dvere. Pokračuje jedinou možnou cestou, až na koniec, kde sa stretnete s prvým bossom.
Napadne vás Centurion. Vaše zbrane mu takmer neubližujú a ak, tak si ich rýchlo vymíňate. Najprv len unikajte a schovávajte sa pred jeho strelami. Po chvíli, čo sa vás bude snažiť dostať, zničí silové pole pri dverách a tie sa otvoria. Vtedy nimi prebehnite a za rohom v slepej chodbe máte ovládací panel. Počkajte si, kým nepríde k dverám a nezačne po vás strieľať do chodby. Vtedy aktivujte panel a spustíte silové pole. Silové pole, ktoré sa zapne vo dverách, v ktorých po vás páli, mu odtrhne ruku. Zostane tam silná zbraň, ktorú si vezmite. S ňou ho už bez problémov čoskoro dorazíte. Keď padne, objaví sa o chvíľu za portálom Hunter. Zabite ho a portálom opustite túto halu.
Ste v hale s gravitačnými pásmi. Choďte doľava k silovému poľu a rukou aktivujte panel, čím pole rušíte. Vyjdite na pás a prejdite po streche na jeho koniec, za silové pole, ktoré je napravo od vášho vstupu. Tam použite ruku na panel a otvoria sa vám dvere, ktorými prejdite. Pokračujte ďalej jedinou možnou cestou, pozor na pár nepriateľov, pri panely aktivujte veľký portál, ktorým prejdite, pokračujte a na konci vášho ducha opäť povolá Enisi.



09. There Are Others

Toto je ďalší kratučký level v zemi duchov vašich predkov. Zbehnite dole k táboráku, pri ktorom je Enisi. Pozhovárate sa a potom bežte cez okrúhle dvere opäť do jaskyne, kde nájdete ducha Jen a ďalšie rady od Enisiho. Potom vás pošle naspäť.



10. Guiding Fires

Prejdite chodbou, zabite Huntera a dve sasanky. Dvere pred vami blokujú laserové lúče. Na oboch stranách stavby sú panely, ktoré aktivujete rukou mimozemšťana a tak zrušíte silové pole. Ešte si vzadu môžete skočiť do skrinky po muníciu a potom vstúpte do dverí a vyvezte sa výťahom. Môžete ísť aj na tretie poschodie, kde je život a výbava. Inak choďte na druhé poschodie, kde zájdite na vyčnievajúcu plošinu. Tam aktivujte panel a ocitnete sa v mini vznášadle. Pravým tlačidlom myši používate vlečný lúč (čím si môžete pritiahnuť predmety blokujúce vám cestu, nepriateľov, ktorých môžete z výšky zhadzovať, alebo si pritiahnuť nepriateľské vznášadlá a zblízka do nich strieľať; taktiež sa ním priťahujete na pristávacie plošiny a vystupujete tam zo vznášadla) a pravé tlačidlo je samozrejme na streľbu. Vyleťte hore na plošinu pri stene pod potrubím, z ktorého šľahá oheň.
Vstúpte do miestnosti, vybehnite na hornú plošinu a pri skrinke s výbavou aktivujte panelom gravitačný pás. Zbehnite poniže na pás a prejdite ním hore. Dostanete sa na najvyššiu plošinu, kde aktivujte dva panely. Jeden otvorí portál, ktorým sa dostanete opäť dole a druhý otvorí dvere neďalekého hangáru. Prejdite portálom a dole vonku dverami, kadiaľ ste prišli. Opäť nastúpte do vznášadla (vyrojí sa viacero nepriateľských vznášadiel) a vyleťte k dverám hangáru povyše. Vlečným lúč odstráňte prekážky pred dverami a vleťte dnu. Vystúpte, prejdite dverami a pokračujte jedinou možnou cestou až k portálu, ktorým sa dostanete do iného hangáru, kde si nastúpte opäť do vznášadla.
Vyleťte von. Cesta ďalej vedie nahor. Ak zletíte o hangár nižšie, preletíte ním a spojovacím potrubím do ďalšieho hangáru, kde vystúpite, tak sa dostanete k peknej dávke výbavy a pár nepriateľom. Odtiaľ prejdite portálom a pár chodbami a dostanete sa opäť do hangáru, ktorým ste vošli. Nastúpte do vznášadla a vyleťte von. Či už z prvého hangáru, alebo z druhého, ak ste si zaleteli nižším po výbavu, tak či tak, pokračujte nahor a spojovacím potrubím s výhľadom na Zem pokračujte ďalej. Na konci pár šachtami dole, až do veľkej haly s pristávacou plochou.
Pristaňte a vystúpte. V duševnej forme sa môžete dostať na plošinu pri stene, kde je za dverami nejaká munícia. Inak prejdite dverami na plošine s pristávacou plochou. Za dverami naľavo je portál, ktorý vás prenesie pod pristávaciu plochu, kde je nejaká výbava a gravitačným pásom sa musíte vrátiť nahor. Dvere napravo vás prenesú do riadiacej veže, kde zrušíte panelom silové pole na okne na stene. Objavia sa dve vznášadlá. Dobehnite na pristávaciu plochu do svojho vznášadla a zničte ich. Potom preleťte oknom do susednej časti, pristaňte, prejdite dverami, aktivujte portál a prejdite ním.



11. The Old Tribes

Prejdite na malú plošinku v obrovskej hale. Musíte sa dostať po rohových plošinách na opačnú stranu. Prejdite dverami naľavo do chodby. V nej sú laserové lúče, ktoré sa naviac hýbu. Ak ich prerušíte, aktivuje sa automatické delo na strope. Prepnite sa preto do duchovnej formy a na konci chodby deaktivujte lúče ovládacím panelom. Na konci chodby môžete tiež vstúpiť do miestnosti so životom, v nej aktivovať portál, prejsť ním k výbave, prepnúť sa do duchovnej formy a prejsť tak na plošinu povyše po muníciu. Potom sa vráťte naspäť do chodby, kde ste deaktivovali lasery a prejdite dverami na boku na ďalšiu plošinku vonku.
Tu aktivujte panelom gravitačný pás a prejdite po ňom na susednú plošinu. Tam deaktivujte silové pole, vstúpte do dverí a v duchovnej forme deaktivujte na konci chodby lasery. Prejdite chodbou na most za ňu a tu sa zbavte nového, lietajúceho nepriateľa. Jeho rýchlym strelám sa stačí uhýbať a tie pomalé ničte. Prejdite mostom na druhú stranu a vstúpte do dverí. Za nimi opäť v duchovnej forme deaktivujte laserové lúče. Chodbou prejdite na jej koniec, tam aktivujte portál, prejdite ním a panelom tam aktivujte gravitačný pás (na stene oproti, dostanete sa tam zanedlho). Vráťte sa naspäť portálom do chodby, kde ste deaktivovali lasery a prejdite bočnými dverami. V duchovnej forme prejdite za dvere a deaktivujte silové pole, stále v tejto forme prejdite na plošinu oproti a tam aktivujte gravitačný pás. Vráťte sa do svojho tela a po gravitačnom páse prejdite na susednú plošinu. Tam vstúpte do dverí, v duchovnej forme deaktivujte klasicky laserové lúče a vo svojom tele prejdite dverami na boku. Tu ste na poslednej plošine, kde vyjdite hore gravitačným pásom (ktorý ste aktivovali predtým z vyvýšeného miesta, kam ste sa dostali portálom).
Prejdite na potrubie, z neho na rúru poniže a z nej na most pod vami. Po moste prejdite do dverí a za nim aktivujte portál, ktorým prejdite. Tu nastúpte do vznášadla, vyleťte do haly za dverami a tam opäť pristaňte. V duchovnej forme prejdite hore po duchovnej rampe do riadiacej veže a tam ovládacím panelom otvorte poklop v strope. Vráťte sa naspäť do vznášadla a vyleťte hore.
Dostanete sa do veľkej haly, v ktorej sú štyri plošiny. Všimnite si na jednej otvorenú kupolu na stene a na nej otvor, za ktorým je prúd energie. Navštívte zvyšné tri plošiny (na dvoch je silové pole, no v duchovnej forme ním prejdete a panelom za ním deaktivujete) a na každej panelom otvorte kupolu na stene. Keď sú kupoly hore, rozstreľte kryt na každom otvore, ktorý sa vám sprístupní. Potom nasadnite do vznášadla a zo všetkých otvorov vytiahnite ťažným lúčom nejaké energetické články, aby tam zostal prázdny otvor s prúdom energie (ako bol už na tej jednej plošine). Keď vytiahnete všetky články, otvorí sa v strope prechod ďalej. Preleťte ním vznášadlom.
Preleťte potrubím a keď vyletíte von, tak odstráňte vlečným lúčom predmety spred dverí hangára. Vleťte doň a pristaňte. Choďte ku dverám, kde vás čakajú dvaja chlapíci. Pokračujte chodbami a na konci stretnete Elhuit, kňažnú, ktorá vedie ľudí, ktorých už predtým stiahli na túto loď zvanú Sféra. Dozviete sa niečo o príbehu a že hlavný boss, ktorý vás čaká je Keeper. Po rozhovore sa vám otvorí portál, ktorým prejdite.



12. Hidden Agenda

Prejdite miestnosťou popri zombíkoch do otvorených dverí, za ktorými vidíte laserové lúče. V duchovnej forme ich vypnite a pokračujte k dverám, ktoré otvoríte aktiváciou panelu rukou mimozemšťana. Ďalej pokračujte do haly s novou zbraňou. Prezriete dve bočné miestnosti, v ktorých máte aj nejakú výbavu. V oboch zničte žiariace kapsule, čím zrušíte silové pole držiace zbraň - tak sa po ňu vráťte a vezmite si ju. Pobite Hunterov, ktorí sa objavili a prejdite portálom, ktorý tu po nich zostal.
Prejdite dverami, deaktivujte silové pole a ďalšími dverami ďalej. V hale zničte nepriateľov a postavte sa do výčnelku vedľa silového poľa. V duchovnej forme prejdite za silové pole, prejdite chodbou popri ovládacom paneli a ďalej za druhé silové pole. Tam dvakrát použite druhý ovládací panel (alebo raz ten, okolo ktorého ste išli a raz tento) a vaše telo vo výčnelku presuniete až sem (ak použijete panel ešte raz, premiestnite telo k slepej chodbe s hracím automatom). Vráťte sa do tela, zabite Huntera a prejdite teleportom v krabici. Objavíte sa na ochodze, kde použite ovládací panel a objaví sa portál, ktorým prejdite (ak skočíte cez zábradlie dole, nemusíte stáčať load, ale cez portál sa dostanete do chodby medzi silovými poľami a tam už viete, čo treba robiť).
Prejdite chodbou a pozor na automatické delo na strope. Na konci vstúpte do portálu. Prejdite popri zombíkoch a pri jednom tom na konci, čo obsluhuje ovládací panel sa zohnite a vlezte od šachty napravo. Prelezte ňou a vonku zabite dvoch robotov (vhodná je nová zbraň). V duchovnej forme prejdite na druhú stranu a deaktivujte na paneli silové polia, čo vám umožní prístup ku gravitačnému pásu, na ktorý vyjdite. Hore máte tri cesty (vrátane tej, ktorou ste prišli), tak sa vydajte prostrednou cestou a prelezte až do haly s gravitátormi a množstvom potrubí.
Toto môže byť dosť rýchle, alebo aj dosť frustrujúce. Popísať nejako prehľadne pohyb v tejto hale je dosť náročné, pretože všetky steny sú plné potrubí, výčnelkov, záhybov a podobne. Zo začiatku spustite gravitátor nad vami a prejdite po stene pri ňom až nad miestnosť so silovým poľom. Ak ste sa už na začiatku zamotali a vyrazili vpred, tak hľadajte túto miestnosť. Najvhodnejšie je, ak ju budete mať nad vami. Pri nej je totiž aj gravitátor. Stačí sa pod ňu postaviť, zapnúť gravitátor a ste tam. V tej miestnosti je ovládací panel, tak tam vstúpte v duchovnej forme a aktivujte ho. Neďaleko sa vám objaví portál, stačí sa rozhliadnuť. Nastavte si gravitáciu tak, aby ste sa k nemu dostali a skočte doň. Objavíte sa na vonkajšej časti lode. Prejdite do neďalekej šachty, do ktorej skočte, prelezte ňou a dopadnete na malú plošinu. Tu si počkajte a likvidujte nájazdy lietajúcich robotov. Keď všetkých zničíte, objaví sa vám portál, ktorým prejdite ďalej.



13. Jen

Prejdite k silovému poľu. Zaň prejdite v duchovnej forme, na zemi máte kód (2432) a ten nahoďte do panelu napravo. Potom sem vstúpte fyzicky. Naľavo za pootvorenými dverami je munícia. Inak prejdite dverami pri číselnom paneli. Za dverami prejdite do šachty napravo a prelezte ňou na koniec do chodby. V nej sa dajte doľava a prejdite k silovému poľu. V duchovnej forme ho deaktivujte a vstúpte do haly. Pri druhom silovom poli je naľavo panel, ktorý aktivujte rukou mimozemšťana. Napadnú vás noví nepriatelia zvaný Mutate. Sú to proste ľudskí mutanti. Zlikvidujte ich a potom aj dvoch psov. Po boji sa deaktivuje druhé silové pole, tak tadiaľ pokračujte.
Vstúpite do chodby so zombíkmi. V duchovnej forme prejdite za silové pole naľavo a tam skočte do šachty pod podlahou. Prejdite ňou popod chodbu a za dvere na jej konci. Tam vylezte do miestnosti nad vami a na stĺpe oproti dverám použite panel, ktorým dvere otvoríte. Vráťte sa do svojho tela a prejdite chodbou aj tými dverami. Za dverami choďte do portálu naľavo. Vyzerá to ako obyčajné dvere a miestnosť za nimi. Máte tam skrinku s muníciou a sochu dopĺňajúcu život. Keď ste vnútri, vyjdite von v duchovnej forme a napravo od tejto miestnosti je panel, ktorý aktivujte. Tým presuniete portál aj s vaším telom vedľa. Vráťte sa do tela a vyjdite z portálu. Prejdite dverami ku gravitačnému pásu. Na potrubí vedľa neho je munícia. Inak prejdite po páse na jeho koniec a tam skočte do portálu pod vami. Tu len prejdite krátkou chodbou a na jej konci do portálu.
Dostanete sa do ďalšej haly, kde vás napadne Mutate a nie jeden, ale štyria. Po boji sa vám objaví portál, ktorým prejdite, keď si povyše doplníte muníciu. Pokračujte až do miestnosti, kde nájdete Jen. Osloboďte ju aktivovaním ovládacieho panelu. Potom choďte naľavo k monitoru, kde sa vám ozve Elhuit, že ich napadli. Prejdite neďalekým portálom.



14. The Dark Harvest

Objavíte sa pri Elhuit, ktorá leží ranená na podlahe. Jen necháte, nech na ňu dozrie a vy idete pomôcť Elhuitiným ľuďom. Choďte k stene, cez ktorú sa prebúrajú Hunteri. Čaká vás krátky, ale o to náročnejší level. Pobite ich a pokračujte jedinou možnou cestou s hromadou nepriateľov. Prebojujte sa takto až do veľkej haly. Tam si doplňte život a muníciu a pripravte sa, že po likvidácii Hunterov sa objavia po sebe dvaja Centurioni. Už to nie sú bossovia, ale len značne silní nepriatelia, tak sa ich zbavte silnými zbraňami. Dorazte ostatných nepriateľov a sledujte ako lietajúci nepriateľ unesie Jen. To ste teda spolu dlho neboli. Po krátkom rozhovore s "hlasom" skočte do portálu, ktorý sa objaví.



15. Following Her

Zbehnite dole ku skrinke s muníciou a aktivujte tam gravitačný pás. Prejdite po ňom hore. Hore máte za dverami oproti muníciu, inak prelezte popod potrubie naľavo, odkiaľ prišiel Fodder a tam skočte do portálu.
Prejdite do haly, kde pobite Hunterov a psov. Prejdite cez dvere a hore schodmi k silovému poľu. Zaň zájdite v duchovnej forme a privolajte výťah (Floor 1). Vráťte sa do tela, zájdite na výťah, opäť sa dajte do duchovnej formy, pošlite výťah nahor (Floor 2). Tam prejdite dverami a temnou chodbou ku schodom. V duchovnej forme zbehnite dolu schodmi a na paneli deaktivujte laserové lúče. Vo svojom tele prejdite ďalej.
Dorazíte do haly s organickými otvormi, ktorými sa teleportujú nepriatelia. Tu musíte likvidovať polorobotických mutantov, pokým sa vám neotvorí poklop šachty na strope. Keď sa otvorí, vyjdite po gravitačnom páse na vyššiu časť (ak tam nie ste) a odtiaľ tiež gravitačným pásom hore k šachte, kde už je poklop otvorený a na konci pásu naň dopadnete. Prelezte ňou do miestnosti, kde získate poslednú zbraň do svojej zbierky.
Pokračujte odtiaľ chodbou až k barikáde. Tam streľte do gravitátoru na strope a prejdite po strope k ďalšej barikáde. Opäť streľte do ďalšieho gravitátoru na strope (podlahe) a pokračujte k dverám, ktoré otvoríte mimozemšťanovou rukou.
Za nimi prejdite popred veľký stroj. Na jeho plošinke sa nezdržujte, lebo keď sa dostane k energetickému zakončeniu, tak vás tá energia zabije. Prejdite popred stroj k oknu, ktoré rozbije mutant za ním. Vstúpte do miestnosti, zabite ho a aktivujte panel. Vráťte sa von a prejdite popred druhý stroj. Tak ako popred prvý, keď pôjde vpred, prebehnete cez jeho plošinku. Na druhej strane prejdite na koniec plošiny a tam použite ovládací panel, čím odpojíte energetické zakončenie stroja. Vráťte sa pred tento stroj, skočte na jeho plošinu a teraz sa nechajte zaviesť k odpojenému zakončeniu, na ktoré preskočte. Odtiaľ prejdite k zakončeniu susedného stroja. To je stále aktívne a napĺňa sa ničivou energiou, takže pozor. Keď stroj pôjde naspäť a energia sa práve odčerpá, tak vlezte do potrubia a bežte ním, až k otvoru na pravej strane, ktorým vylezte von.
Vybehnite schodíkmi a v duchovnej forme môžete prejsť za stenu, kde máte muníciu. Inak prejdite dverami doľava. Tam sa dajte do duchovnej formy a prejdite na druhú stranu za priepasť. Tam doľava a aktivujte panel, čím otvoríte neďaleký prechod. Vráťte sa do svojho tela a vráťte sa do predošlej miestnosti, kde týmto prechodom prejdite. Prejdite dverami do haly, ktorou sa prebojujte na druhú stranu. Tam odtlačte vajce k blane pokrývajúcej dvere, vajce odpáľte, výbuch blanu zničí a vy prejdite dverami, chodbou za nimi a vstúpte do portálu.



16. The Complex

Prejdite chodbou k dverám naľavo a otvorte ich mimozemskou rukou. Prejdite po ochodze, na jej konci skočte dole na potrubie a prejdite po potrubí, popod ochodzu. Prejdite do haly s nedosiahnuteľným portálom. Za dverami napravo je život a výbava. Inak pokračujte naľavo po gravitačnom páse nahor. Na jeho konci najprv skočte v duchovnej forme do miestnosti pod vami, deaktivujte laserové lúče a potom tam skočte aj fyzicky a pokračujte ďalej. Pri schodoch máte pod nimi výbavu. Pokračujte jedinou možnou cestou až na plošinu vo veľkej hale. Tu zoskočte na konci plošiny poniže k silovému poľu. Počkajte si, než sa pred vami vystavia kocka a silové pole zmizne. Skočte dole a dostanete sa priamo do kocky.
Tu v kocke si všimnite svietiacu dlaždicu. Musíte ju ťahať pomedzi ostatné, kovové dlaždice cez voľný, mriežkovaný priestor. Ťahať ju môžete jedine zmenou gravitácie v rámci kocky. Keď svietiaca kocka prejde nejakú časť, tá mriežkovaná sa zmení celá na svietiacu. Dá sa to celé spraviť jedným ťahom. Popíšem môj postup. Vždy sa otočte do strany, na ktorej meníte gravitáciu, aby ste nestratili orientáciu. Prepínajte gravitáciu na stranách v tomto poradí:
Rovno
Rovno
Doľava
Doprava
Doľava
Dozadu
Doľava
Rovno
Doprava
Rovno
Doľava
Doľava
Doprava

Keď takto presuniete svietiacu dlaždicu cez celý voľný, mriežkovaný pás, tak sa kocka rozpadne. Potom prejdite na gravitačný pás pred vami a pokračujte ním. Na konci pozoskakujte dole po potrubiach a dostanete sa takmer na začiatok levelu. Skočte na potrubia, prejdite popod ochodzu, ako predtým a vstúpte do haly s portálom. Teraz, keď ste rozobrali kocku, tak je pod ním prúd, ktorý vás do portálu vynesie, takže tak prejdite. V hale, kde sa objavíte, pobite nepriateľov a prejdite ďalším portálom, ktorý sa objaví.
Tu ste v hale, do ktorej lietajú meteory. Pri portáli máte ovládací panel, ktorým spojíte dva mosty, no tie sa o chvíľu opäť rozpoja. Takže sa postavte na kraj mosta, v duchovnej forme zájdite k panelu a spustite mosty. Rýchlo sa vráťte naspäť do svojho tela a keď sa mosty stretnú, preskočte na ten druhý a keď sa rozpoja, už vás to len dovezie na druhú stranu.
Pokračujte k silovému poľu. Tam v duchovnej forme prejdite za pole a prepnite na paneli gravitáciu. Vráťte sa do tela a po strope presuňte za silové pole menšiu kocku a samozrejme aj svoje telo. O chvíľu sa gravitácia vráti naspäť. Tak na podlahe odtlačte k chodbe povyše veľkú kocku a k nej menšiu kocku. Po kockách vyskáčte hore do chodby a pokračujte.
Keď dorazíte k chodbám so zrkadliacimi stenami, tak sa stačí stále držať ľavej steny a o chvíľu ste von. Dorazíte do uzavretej haly. V nej napravo použite ovládací panel a zmeníte gravitáciu. Prejdite po kovovej konštrukcii ku kovovým zubom, ktoré sa posúvajú po stene. Využite ich ako výťah, naskočte na ne a nechajte sa zviezť. Dole prejdite po gravitačnom páse do portálu.
V hale, kde sa objavíte, pobite nepriateľov a odtlačte vajce k zariadeniu pred vami, ktoré je pokryté blanou. Streľte do vajca, aby výbuch blanu zničil. Potom skočte pod zariadenie a tam použite ovládací panel, čím zmeníte gravitáciu. Prejdite po mostíku k portálu pred vami (ak by ste nezničili tú blanu, mostík by sa nevysunul). Prejdite k vznášadlu, nastúpte a leťte doprava a nahor. Tam pristaňte, prejdite do dverí a cez portál preč.



17. Ascent

V duchovnej forme prejdite za paru a laserové lúče a na paneli napravo ich deaktivujte. Vstúpte do veľkej haly s nepriateľmi a pristávacími plochami pre vznášadlá. Prejdite na koniec a tamojšie dvere si otvorte rukou mimozemšťana. Vnútri aktivujte panel, ktorým nie- len otvoríte okno, ale aj spustíte v strede haly výťah pre vznášadlá. Vráťte sa do haly, nastúpte do vznášadla a vleťte do výťahu.
Keď zastanete v menšej hale, tak vystúpte, dajte sa do duchovnej formy, kvôli laserom a prejdite k panelu pri zomíbkovi, ktorý aktivujte a tým otvoríte cestu nad vami. Vráťte sa do vznášadla a vyleťte vyššie. Pokračujte nahor, kým sa dá. Hore je cesta ďalej v stene, tak z nej odstráňte vlečným lúčom prekážky a preleťte. Leťte ďalej až do ďalšej uzavretej oblasti. Tam vystúpte, prejdite na plošinu pri Hunterovi a rukou mimozemšťana aktivujte panel. Tým otvoríte dvere, tak sa vráťte do vznášadla a vyleťte von.
Ste v rohovej časti samotnej lode, vo voľnom priestore, no do vesmíru nepoletíte, lebo je cesta blokovaná silovým poľom. Leťte na veľkú skalu pred vami, ktorú drží ťažný lúč. Na vrchu pristaňte. Skala má vlastnú gravitáciu, tak po nej prejdite nadol k malej plošine, kde aktivujte ovládací panel, čím spustíte stroj. Potom sa vráťte do vznášadla a leťte k stene, na ktorej sú dvere, ktorými ste sa sem dostali. Napravo, poniže tých dverí (naľavo, v smere, ktorým ste pôvodne prišli) je malá pristávacia plošina. Pristaňte tam, zabite Huntera a aktivujte ovládací panel. Tým otvoríte za oknom poklop. Pod ním sa objavujú kapsule, ktorých pohyb ste aktivovali panelom na skale. Vráťte sa do vznášadla a vleťte otvoreným otvorom do kapsule. Tam sa už len nechajte odniesť ďalej.
Keď vás stroj prenesie do vedľajšej časti, kapsula sa sama otvorí. Vyleťte na plošinu, pristaňte a zapnite ovládacím panelom ďalší transport vznášadla. Keď sa začne skladať kapsula a objaví sa v jej strede prstenec, tak doň vleťte a nechajte sa preniesť do susednej časti. Tam vrchom vyleťte z kapsule (ak sa necháte odviezť až za dvere, čistiaci prúd energie vás zničí). Pristaňte na plošine. Napravo je portál, no vedie len k munícii. Choďte naľavo na koniec plošiny. Na strop zapnite gravitátor, prejdite po strope nad druhú plošinu a tam opäť gravitátorom zapnite gravitáciu na tej plošine. Pokračujte až k veľkej tryske, z ktorej šľahá energia. V duchovnej forme prejdite tryskou a za ňou naľavo k Hunterovi, pri ktorom použite ovládací panel, čím energiu zastavíte. Vráťte sa do svojho tela a prejdite tryskou a za ňou hore do ovládacej kabíny. Tam pokračujte dverami a chodbami jedinou možnou cestou. Akurát za jednými dverami pozor na jediný laserový lúč, no stačí sa zohnúť a je neškodný. Prejdite až do poslednej haly s energetickým strojom uprostred a pár lietajúcimi robotmi.
Zničte štyri energetické zdroje. Z každého vychádza jeden lúč. Keď všetky štyri zničíte a odstavíte lúče, odstavíte aj energiu. Vráťte sa chodbou naspäť k dverám. Pri nich boli druhé blokované silovým poľom. To je teraz preč, tak tadiaľ prejdite a do poslednej tmavej chodby s nepriateľmi. Tam zapnite gravitátor na strope, prejdite po strope na koniec chodby a tam skočte do portálu.



18. Center of Gravity

Postupujte dlhou chodbou cez niekoľko nepriateľov. Na konci v duchovnej forme prejdite za silové pole a deaktivujte ho. Prejdite do poslednej miestnosti, kde ovládacím panelom pri okne spustite výťah pri plošine za oknom. Potom prejdite portálom. Zbehnite dole na plošinu a postavte sa na výťah, čo ste sem privolali. Teraz sa dajte do duchovnej formy, prejdite na susednú plošinu, tam ovládacím panelom zapnite portál, ktorým prejdite naspäť do riadiacej miestnosti. Tam znova použite ovládací panel a spustíte výťah, aj s vaším telom. Tam prejdite malým teleportom do miestnosti, ktorú opustite otvorom v podlahe.
V hale, do ktorej dopadnete, zabite lietajúcich robotov a automatické delo. Potom zapnite na strope gravitátor. Po strope prejdite nad most vedúci k dverám. Na ňom je ďalší gravitátor, tak ho zapnite, aby ste dopadli po zmene gravitácie na ten most. Vstúpte do dverí. Miestnosť sa s vami otočí. Vyjdite von na plošinu. Choďte doprava. Tam časť plošiny bude zničená. Zničte nepriateľov a prejdite v duchovnej forme na druhú časť plošiny, kde aktivujte ovládací panel, čím zapnete gravitačný pás. Vráťte sa do svojho tela, prejdite k dverám, ktorými ste prišli a na druhej strane je gravitačný pás. Prejdite po ňom a dostanete sa na druhú časť plošiny, kde je pristávacia plocha. Nastúpte do vznášadla.
Vyleťte hore. Na stene hore sú dva stroje, jeden je automatická strieľňa a druhý gravitačný, energetický prúd. Oba zničte a vyleťte k poklopu v strope, ktorým vyleťte ďalej. Hore, v ďalšej časti pristaňte. Zájdite na silové pole okolo skaly. Tá má opäť svoju gravitáciu a udrží vás aj na silovom poli. Dajte sa do duchovnej formy, čím prepadnete cez pole na povrch. Tam nájdite ovládací panel, ktorým zrušte silové pole. Vráťte sa do svojho tela a zájdite na pristávaciu plochu na skale, kde ovládacím panelom otvorte neďaleké dvere a nastúpte do vznášadla.
Preleťte otvorenými dverami a rúrou na druhú stranu. Keď vyletíte von z rúry, sú pred vami opäť dve skaly. Pristaňte na jednej s pristávacou plochou. Prejdite po nej k potrubiu, ktoré ju spája s druhou skalou a prejdite po tom potrubí na ňu. Tam nájdite plošinu, na ktorej je ovládací panel, ktorý aktivujte. Tým sa nad vami začnú otvárať a zatvárať dve šachty. Vráťte sa potrubím na skalu pod vami, nasadnite do vznášadla a vleťte do jedného z týchto otvorov, keď prestane z neho prúdiť energia, no skôr, než sa uzavrie.
Vyleťte hore do veľkej miestnosti s energetickou tyčou, okolo ktorej poletujú energetické panely. Všetky ich zničte. Musíte sa trafiť do ich vnútornej strany, kde je zariadenie, ktoré ich spája s energetickou tyčou. Keď sú všetky zničené, tak máte otvorenú jednu časť energetickej tyče. V nej je niekoľko prstencov usmerňujúcich tok energie. Všetky ich zničte, čím sa tyč rozpadne a zničí sa tak aj celý stroj. Odpadne jeho vrchná časť, ktorá vám uvoľní cestu. Vleťte do šachty s potrubím a leťte až na pristávaciu plochu, kde pristaňte, vyjdite na plošinu a prejdite portálom.



19. Resolutions

Na začiatku postupujte jedinou možnou cestou a počúvajte rozhovor s "hlasom". Pokračujte až na koniec do veľkej haly, kde sa vám spred nosa presunie most napravo. V duchovnej forme prejdite po duchovi mostu na druhú stranu a ďalej na plošinu vedľa. Tam je ovládací panel, ktorý prehoďte a most sa vám vráti. Naspäť do svojho tela. Prejdite po moste a choďte na žiariaci panel naľavo. Potom v duchovnej forme choďte k panelu, ktorý ste prehodili pred chvíľou a prehoďte ho znovu. Opäť presuniete most, čo vám už môže byť jedno, ale o poschodie vyššie tiež presuniete panel so svojím telom. Vráťte sa doň.
Hore prejdite na žiariacu plošinu oproti vám a v duchovnej forme prejdite k neďalekému panelu a aktivujte ho, čo posunie plošinu aj s vaším telom. Vráťte sa do tela a prejdite k ďalšej žiariacej plošine. Znovu sa dajte do duchovnej formy a prejdite k ovládaciemu panelu, ktorý ste aktivovali len pred chvíľou a aktivujte ho znovu. Vysunie panel s vaším telom ešte vyššie. Vráťte sa do tela, prejdite dverami napravo a za nimi portálom.
Tu pokračujte priamou cestou plnou nepriateľov. Na konci v poslednej miestnosti aktivujte ovládací panel a v predošlej prejdite dverami ku gravitačnému pásu, ktorým zídite dole. V hale likvidujte nepriateľov. Keď zabijete všetkých, otvorí sa vám portál, ktorým prejdite k Jen.
Jen zmutovala a proti jej vôli vás napadne. Fucking Aliens. Ničte ju pomaly slabšími zbraňami. Netreba si míňať silné, pretože, keď jej odoberiete časť života, objavia sa dva malé lietajúce stroje a začnú jej dopĺňať život. Vtedy sa sústreďte na ne a zničte ich. Použite aj silnejšie zbrane, aby ste sa ich zbavili. Na jedenkrát sa ich nezbavíte, tak potom opakujte proces zraňovania Jen a po čase keď priletia, znova ničte liečiteľské roboty. Keď ich zničíte, použite, čo máte, na likvidáciu Jen. Keď jej odoberiete život, padne, nasleduje krátka rozlúčka a žiadosť o ukončenie trápenia. Zastreľte Jen a prenesiete sa opäť do krajiny vašich predkov.



20. Oath of Vengeance

Zbehnite dole k vatre, ktorá je vyhasnutá. Tu vás čaká Enisi, s ktorým si chvíľu pohovorte. Potom prejdite známou cestou do jaskyne. Na konci jaskyne nájdete fajku mieru, ktorá vám zvýši maximum vášho života. Ozve sa "hlas", ktorý vám poďakuje, že ste ho doviedli k rebelom na Sfére a teraz aj sem na posvätné miesto. Vzápätí sa vám ozve Enisi, že miesto napadli mimozemšťania. Vráťte sa teda za ním a po krátkom rozhovore zmizne niekam, kde je viac potrebný. Vy bojujte s nepriateľmi, pokým sa vám neobjaví portál, ktorým prejdite.



21. Facing the Enemy

Prejdite na plošinu a likvidujte nepriateľov, až kým sa vám po ich zničení neobjaví portál, ktorým prejdite. Prejdite dverami, ktoré si otvoríte rukou mimozemšťana a za nimi aktivujte oba ovládacie panely. To na krátku chvíľu otvorí dvierka na rotujúcom stroji pred vami. Cez tie otvorené dvierka strieľajte do energetického jadra v stroji, kým ho nezničíte. Keď padne dole, prejdite v duchovnej forme na druhú stranu, kde aktivujte panel a spustíte tak most.
Pokračujte do miestnosti s výťahom. Naľavo aj napravo je ovládací panel, ktoré musia byť oba stlačené takmer naraz. Preto sa postavte k jednému z nich, v duchovnej forme prejdite k druhému. Aktivujte ho, vráťte sa do svojho tela a aktivujte aj druhý. Spustí sa výťah, na ktorý sa postavte a o chvíľu vás vyvezie hore.
Pokračujte do arény, kde sa konečne stretnete s Keeperom. Ten vám odhalí pravdu, prečo sa rozhodli prísť ťažiť ľudské plody. Potom nasleduje boj. Najprv likvidujte množstvo silných typov nepriateľov, vrátane Centuriona a mutanta, akým bola aj Jen. Keď všetkých pobijete, čaká vás už samotný Keeper, no ten nie je veľmi obtiažny. Uhýbajte sa pár jeho útokom a zničte mu jeho chatrný život. Keď ho zabijete, budete premiestnený ďalej.
Teraz pokračujte dlhšou trasou, ktorá je však absolútne lineárna. Cestou budete bojovať s ďalšími Keepermi a aj inými nepriateľmi. Bojujte a postupujte vpred, až do poslednej haly, ktorá je plná množstvom Keeperov. Aby vám ukázala svoju dobrú vôľu, tak Sféra (už ste zrejme zistili, kto k vám celý čas hovoril) ich všetkých zabije a otvorí vám portál, ktorým prejdite.



22. Mother´s Embrace

Prejdite do haly, kde nastúpte do zvláštneho vznášadla. Nelieta ako tie predošlé a nemá ani laserové delo. Teraz sa posúvate len po obvode guľovitej haly a môžete sa odrážať vpred. Miesto zbrane máte elektrický výboj. Všimnite si, že z gule uprostred haly vychádzajú svetlé, hrubé, energetické lúče a tiež malé, modré, prúdy elektriny, ktoré na guli vychádzajú z malých bójí. Vaším cieľom je všetky tieto bóje zničiť, aby sa z nich stali rovnaké prúdy energie, ako z ostatných. Od steny sa odrážajte pravým tlačidlom myši a klávesmi smerujte svoj let. Letíte vpred a keď dorazíte ku guli, tak budete o chvíľu pritiahnutý naspäť k stene. Preto sa vždy nasmerujte vhodne na bóju, vyrazte vpred a keď ju budete mať na muške, tak ju zničte elektro-výbojom z vášho vznášadla. Keď zničíte všetky bóje, dostanete sa do vnútra a spoznáte Sféru osobne.
Po rozhovore ste vonku, tesne pri jej vnútornej bariére. Tú tvorí guľa zložená z dlaždíc, niektoré sú kovové a niektoré sklenené (alebo niečo také). Tie zo zeleného skla nemôžete normálne zničiť, ale v duchovnej forme do nich streľte šíp a potom vo svojej fyzickej podobe do nich streľte nejakou zbraňou a zničíte ich. Budú k vám pravidelne prichádzať Hunteri, aby ste mali prísun duchovnej energie. Takto postupne zničte všetky okná na je bariére. Keď sú zničené, Talon vás oboch prenesie do nejakej podivuhodnej sféry.
Hor sa do boja s posledným bossom. Sféra je nezničiteľná, tak po nej ani nestrieľajte. Všimnite si kovové zariadenia okolo vás. Pri každom je ovládací panel. Jeho použitím vypustíte zo zariadenia do vzduchu mínu. Len sa uhýbajte Sfériným strelám a keď sa priblíži k míne, tak do míny streľte. Výbuch Sféru na chvíľu ochromí a zruší jej ochranu. Vtedy do nej pumpujte to najsilnejšie, čo máte. Keď sa znovu pozviecha, znovu má okolo seba štít, tak zopakujte akciu s mínou a znovu do nej páľte. Toto opakujte, až kým Sféru nezničíte.
Potom už len sledujte záverečnú scénu a titulky. Pre potenciálne pokračovanie má na konci po titulkoch Domasi Towadi ešte ďalšiu výzvu, ktorú môže prijať, lebo len on jediný ju môže zdolať.

Súvisiace hry Prey: Mooncrash
Prey (2017)
Prey 2



Diskusia Príspevkov: 37 Hodnotenie
830 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |