HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 28574 užívateľov

Návody > Jade Empire: Special Edition


Zobrazení:71996
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Chapter I | Chapter II | Chapter III | Chapter IV, V, VI, VII


Vzhľadom na formu, akou je hra tvorená a aké možnosti postupu poskytuje, som kvôli prehľadnosti zvolil svojské členenie návodu. Jednotlivé kapitoly delím do niekoľkých celkov, ktoré sú členené podľa územného postupu, alebo príbehovej postupnosti pre ľahšiu orientáciu v každej kapitole. Tieto celky delím do častí, ktoré zahŕňajú tak questy, ako aj nequestové zaujímavosti a sú spisované postupne tak, ako nimi možno postupovať hrou. Niektoré questy, či zaujímavosti vyžadujú dlhší postup pre ich riešenie a keďže som samotné questy nechcel deliť do viac menších častí, tak nie je zachovaná absolútna chronológia, no pri zbežnom pohľade na návod nie je problém sa zorientovať.
Keďže questy a nequestové zaujímavosti píšem postupne, ako môžete postupovať príbehom, neobsahujú vždy len popis riešenia daného problému, ale aj postup hrou ako taký, teda možnosti, ktoré v danom prostredí nájdete, príležitosti k predaju, doplneniu energie, knihy, ktoré môžete prečítať, či predmety, ktoré môžete nájsť.
V hre môžete postupovať dvoma spôsobmi a to cestou otvorenej dlane (Open Palm, alias svetlá strana Sily) a cestou zovretej päste (Closed Fist, alias temná strana Sily). Hra sa síce snaží prezentovať cestu zovretej päste ako len inú alternatívu a nie zlo, no pri hraní zistíte, že je to temná strana, zlo a cesta darebákov a egoistov. Tieto cesty si nevolíte len svojimi činmi, ale aj slovami. Pre orientáciu som uviedol do návodu aj niektoré dialógy. Samozrejme nie všetky vety majú priamy vplyv, ale snažil som sa ich rozdeliť podľa spôsobu, ktorý by volil účastník svetlej, či temnej cesty. Niekde tie slová len vypoviete bez ďalšej náväznosti, alebo nimi ukončíte quest a v takom prípade som ich zvlášť nerozdeľoval a len som uviedol najprv vety svetlej cesty a hneď pod ne kurzívou zvýraznené vety temnej cesty. Pokiaľ sú vety len spomenuté pomedzi zvyšok textu, alebo je quest delený na svetlú/ temnú stranu, tak nie sú nijak zvýrazňované.
Questy a zaujímavosti môžu priniesť body otvorenej dlane a zovretej päste a prikloniť vás viac na jednu, či druhú stranu. Pokiaľ je na získanie týchto bodov potrebný len nejaký úkon, alebo pár správne volených viet, sú obe možnosti riešenia spísané spoločne. Pokiaľ je pri oboch spôsoboch potrebný výraznejší popis, tak sú questy rozdelené na temnú / svetlú stranu a prípadne alternatívne spôsoby riešenia.
Pri rozhovoroch môžete využiť presviedčacie techniky, ktoré ovládate. Sú to Intimidation (Zastrašovanie, ovplyvňuje ho Spirit + Body), Intuition (Intuícia, ovplyvňuje ju Spirit + Mind), Charm (Šarm, ovplyvňuje ho Body + Mind). Pri rozhovoroch tak môžete pri úspešnom presvedčení viac zapôsobiť na osobu, s ktorou sa zhovárate a presvedčiť ju, aby spravila, čo chcete, či vám dala informáciu, ktorú chcete. Voľte si tie, ktoré vyhovujú vášmu štýlu hrania a zároveň tie, ktoré máte na najvyššom stupni. Ak budete počas rozhovoru potrebovať niekoho presviedčať, môžete si pred rozhovorom aplikovať na amulet drahokamy, ktoré zvyšujú požadované vlastnosti, čím si môžete zvýšiť šancu na úspech.



Chapter I

1. Škola Majstra Li

Začiatok, Jing Woo
Hru začínate v škole, v ktorej študujete. Práve ste v cvičnej aréne a s vami je tam aj Jing Woo, váš spoluštudent. Môžete si s ním znovu zatrénovať. Vyzvite ho:
One more match, then? / I am rarely beaten, my friend.
I doubt it, you strike with the grace of cow. / Show your skill with your hands, not your words.
V tomto zápase si skúšajte, čo vaša postava dokáže, zápas je veľmi jednoduchý. Aby ste ho ukončili, musíte prejsť pár povinnými úkonmi. Najprv musíte Jingovi zasadiť pár rán (ľavé tlačidlo myši), potom sa blokujte (medzerník) a on prerazí váš blok silným úderom. Doplňte si život (shift) a potom zas vy prerazte jeho blok silným úderom (podržať pravé tlačidlo myši). Potom sa úskokmi vyhnite pár jeho silným úderom a napokon ho už ľubovoľne porazte. Po víťazstve ukončite rozhovor a oficiálne začnete prvú kapitolu.
Thank you for the bout. / Where is Master Li again?
Each bruise is a mark of your failure to learn our Master´s teachings. / Why didn´t you tell me earlier?
Jing Woo zostane trénovať neďaleko ringu, kde ho môžete osloviť, no plodná konverzácia už z toho nebude.

Študentka Lin
V ringu bude trénovať s ďalším študentom študentka Lin. Oslovte ju. Trochu na vás žiarli. Ak zvolíte urážlivé odpovede (You lack the skills and the discipline to be a leader. / You flatter yourself. Time does not excuse your clumsy strikes.), tak sa urazí a nebude sa s vami ani baviť, nie to ešte trénovať. Takže ako dobrák ju povzbuďte a ako zloduch len neutrálne odpovedajte.
If you want Master Li to say it, don´t give him a choice. Be the best you can.
Don´t worry about following others. Walk your own path.
Potom sa s ňou môžete pozhovárať o rôznych veciach (o študentoch, Dawn Star a jej schopnostiach, o duchoch) a zároveň ju aj vyzvať na tréningový súboj (Would you be interested in sparring?). Porazte ju v súboji a získate 40 XP.

Študent Wen
Napravo od ringu v malom altánku trénujú dvaja študenti. Jeden z nich je študent Wen. Má pochybnosti o sebe. Ak zvolíte možnosti: If you are too weak to be at this school, leave before you waste our Master´s time. / It will be easier if you just accept that you will never be my match. Získate body zovretej päste. No potom už s vami nebude chcieť hovoriť a teda ani trénovať.
Ako klaďas zvoľte „If you are here, you belong here.“ Potom sa s ním môžete porozprávať na pár tém a vyzvať ho tiež na tréningový súboj (Would you be interested in sparring?). Zvíťazte v súboji a máte 32 XP.

Smiling Mountain
Naľavo pri ringu postáva Smiling Mountain. Má na predaj nejaké techniky, no peniaze ešte zatiaľ nemáte. Taktiež mu môžete povedať, aby vám dojednal tréningový zápas s jedným študentom (Are there any students available to spare with? / I will spare with a single student.). Zabojujte si, vyhrajte a získate 10 XP(môžete to opakovať, no skúsenosti sú len za prvú výhru). Taktiež sa od Mountaina môžete dozvedieť o ceste Otvorenej dlane a Zovretej päste.

Duo študentov
Za majstrovým domom trénujú hore súboj dvaja študenti. Keď sa k nim priblížite, študentka vás osloví a spýta sa, či by ste si nedal tréningový zápas, proti nim obom. Prijmite (I could spare moment or two, certainly.) a porazte ich oboch naraz. Získate 44 XP.

Študent Si Pat
Pri bráne vedúcej zo školy stráži študent Si Pat. Normálne si s ním môžete pohovoriť (If you are guarding this gate, let´s make sure you know how to defend it.) a môžete ho takto preskúšať z toho, čo sa naučil a povie vám o bojových štýloch a o chi.
Ak chcete byť tvrďák, tak si zvoľte: Answer when I address you, student! / You consider this task a waste of time, do you? / A worm like you dares to question Master Li´s decisions? (alebo „Then you are too weak to be in this school?“). Získate body zovretej päste.

Rôzne
Na ochodze pri majstrovom dome je naľavo kniha (The Old Tongue, Vol 1) a napravo je truhlica so zvitkom (Martial Styles, tento zvitok píše o dvoch štýloch boja a to Viper a Iron Palm. Oba sú novými štýlmi pridanými do PC verzie hry) a pri nej zvitok (The Long Drought). Na ochodze budovy za ringom, oproti majstrovmu domu je zvitok (Harmonic Combinations) a kniha (Auspicious Portents). Keď sa vydáte smerom k bráne zo školy a prejdete za most, tak naľavo pri dome pod vodopádom je zvitok (The Inner Self). Celkovo za ich prečítanie získate 50 XP (za každú listinu, okrem tej z truhlice je 10 XP).
Pri bráne tiež nájdete dva zdroje. Jeden dopĺňa magickú energiu Chi a zdravie a druhý, ktorý dopĺňa sústredenie (focus).
Napokon je tu Gao the Lesser, ktorý stojí pred majstrovým domom. Môžete si s ním pohovoriť, no nikam to nevedie, akurát zistíte, že vás neznáša.

The Lions of Two Rivers: An Ancient Test (vedľajší quest)
V dome majstra otvorte truhlicu a získate tri figúrky s podobou leva. Červenú (Red Lion Figurine), žltú (Yellow Lion Figurine) a modrú (Blue Lion Figurrine). Pri truhlici je aj veľká socha leva. Preskúmajte ju.
Môžete zničiť oltár pri soche (Approach the Altar. / Destroy the Altar), no tým sa pripravíte o získanie techniky a splnenie questu, no získate tak aspoň 25 mincí.
Inak preskúmajte oltár (Approach the Altar.) a umiestnite naň figúrky v poradí modrá, červená, žltá (podľa žiary na soche). Získate 1 mincu a 1XP. Choďte za majstrov dom a tam nájdite za mostom za riekou hrobku starého majstra. Vložte do misky pri hrobke mincu a dostanete za ňu symbol s levou hlavou (Lion Head Token). Vráťte sa do domu Majstra Li a znovu preskúmajte sochu leva. Do úst jej vložte symbol, čo ste získali z hrobky. Teraz idete miešať farby, takže na oltár umiestnite modrú figúrku. Potom žltú figúrku. Odstráňte modrú figúrku a umiestnite červenú figúrku. Odstráňte žltú figúrku a umiestnite opäť modrú figúrku. Tým ste namiešali správne farby a splnili túto úlohu. Získavate 75 XP a tiež aj techniku Gaze of the Lion (+2 Health, +2 Focus).

A Master´s Teaching 1/9: Speak with Master Li (Hlavný quest)
Vašou prvou úlohou pri dokončení výcviku je pohovoriť si s majstrom Li. Len vstúpte do jeho domu a automaticky sa s ním dáte do rozhovoru. Zvoľte si priateľský, či povýšenecký štýl a dohovorením túto časť úlohy ukončíte.
I´m sure you will tell me what I need to know, Master. / I´m sure it was for a good reason, Master. / What would you have me to do, Master? / I will do as you ask.
I long to leave this tiny place. I am meant for great things. / Why would you do that? / I will fight them! Let me come with you. / Is that all? Am I an errand girl/ boy? I am better than that.
Po rozhovore vás majster pošle nájsť vašu priateľku Dawn Star.

A Master´s Teaching 2/9: Find Dawn Star (hlavný quest)
Vydajte sa k bráne vedúcej zo školy a za mostom nájdete Dawn Star ako sa zhovára s Gaom. Prerušte ich, keď Gao odíde, môžete sa pozhovárať. Napokon jej povedzte, že máte ísť za Gujinom, kvôli zbraniam.
We don´t have time to talk. The bandits are more important right now. / Let´s go together. I could use the company.
Speculations is a fool game. He´ll tell me soon enough. / And well you should , I am bound for great things. / Goodby, then.
Dawn Star sa k vám pridá ako váš prvý spoločník a tým je táto časť úlohy splnená.


2. Dedina Dve Rieky (Two Rivers) pred útokom

Po vstupe do dediny uvidíte ako dvaja banditi zabili dedinčana. Bojujte s nimi a zabite ich. Po boji zbehnite dole schodmi napravo a dole si zo sudu vezmite 25 mincí. Vráťte sa do vstupnej časti a choďte hore schodmi naľavo. Rovno pred vami je dom zbrojára Gujina. Choďte naľavo od neho, do hornej časti oblasti a za jednou bránou je ďalší sud s 5 mincami. Za Gujinovým domom je brána a pri nej strážca Yung. Môžete ho povzbudiť do boja. Napravo od brány je duchovný zdroj.
V Gujinovom dome je zdroj energie a zvitok (The Martial Arts). Ak ste prečítali všetky spisy v škole a aj tento u Gujina, tak ste získali techniku Legacy of Master Li (+7 Focus) a 20 XP.

A Master´s Teaching 3/9: Acquire your weapons (hlavný quest)
Spolu s Dawn Star zájdite v dedine do jej hornej časti po schodoch naľavo od vstupu a tam nájdete dom zbrojára Gujina. Pohovorte si s ním a dostanete na výber jednu z dvoch zbraní, respektíve jeden z dvoch bojových štýlov. Je to meč (Fortune´s Favorite) a palica (Golden Star). Zvoľte si zbraň, ktorá sa vám pozdáva.
Why you insist on speaking like that, Gujin. / Bandit scouts are here in Two Rivers. Master Li sent me for a weapon. / po výbere zbrane / Is there anything else. / I should go see townfolks now. / Run back to school and warn everyone else. I´ll deal with these thugs.
Don´t waste my time speaking in Tho Fan, Gujin. / I don´t have time to waste. / po výbere zbrane / I should go. / Unless you have something else to give me, I´m finished with you. / Come with me and we´ll teach these bandits a lesson.


3. Dedina Dve Rieky (Two Rivers) útok banditov

Banditi a dedinčania
Keď od zbrojára Gujina získate zbraň, vybehnite von a pri schodoch vedúcich dole do vstupnej časti dediny čakajú dvaja banditi. Zabite ich a zbehnite schodmi dole. Vo vstupnej časti čaká pár ďalších banditov, ktorých zlikvidujte. Choďte dole schodmi poniže brány vedúcej do školy a dole porazte ďalších pár banditov. Nájdete tu aj truhlicu s peniazmi dedinčanov, z ktorej si vezmite 200 strieborných (neskôr, po prieskume jaskyne duchov budete môcť získať svetlé/ temné body a nejaké skúsenosti, ak si necháte týchto 200 strieborných a budete sa o nich baviť s dedinčanom). Potom sa vráťte hore a vydajte sa na pláž.

Pláž
Cestou na pláž si všimnite po pravej strane jaskyňu. Môžete ísť na pláž ďalej cestou, alebo si to skrátiť cez jaskyňu, to je jedno, no v jaskyni sú dva sudy, z ktorých si vezmite 117 strieborných, ktoré si tam ukryli banditi.
Potom sa presuňte až na pláž. Tam uvidíte, ako vypália z lodného dela a zabijú troch dedinčanov. Dávajte si pozor na delo, občas vypáli aj počas boja, nezabije vás, ale dosť ublíži. Porazte spolu s Dawn Star piatich banditov. A potom ďalších štyroch, ktorí sa objavia z lode. Po nich sa objavia ešte traja duchovia. Na duchov používate len bojové štýly, zbrane sú na nich neúčinné. Napokon na vás zaútočí samotný vodca banditov, no objaví sa Majster Li a postará sa o neho.
Po rozlúčení sa s majstrom by ste mali postúpiť na druhý level a môžete si rozdeliť body do vlastností a štýlov. Taktiež vás potom osloví Dawn Star. Môžete ju odbiť, alebo sa s ňou pozhovárať a dozviete sa niečo o nej a jej minulosti.

A Master´s Teaching 4/9: Stop the Bandit Attack (hlavný quest)
Cieľom tejto časti hlavného questu je zlikvidovať banditov, ktorí napadli dedinu. Stačí na to zabiť dvoch banditov pri Gujinovom dome, pár banditov vo vstupnej časti dediny a zvyšok banditov na pláži. Podrobnejší popis je popísaný vyššie pri prieskume tejto oblasti. Po boji sa objaví Majster Li a postará sa o vodcu banditov. Ukončite rozhovor s majstrom a úloha je splnená.
Thank you for your assistance, Master Li.
Why did you step in? I could have fought him.


4. Škola Majstra Li a dedina Dve Rieky po útoku banditov

Starý Ming
Na pláži, kde ste práve bojovali s banditmi, je socha cisára Sun Haia a pri nej sa zdržuje Old Ming. Je to trochu bláznivý dedo občas zametajúci pláž. Môžete byť k nemu zdvorilý, alebo drzý. Ak ste drzý, zvoľte: Go away and stop bothering me, you old goat. / If you want my respect, you´re going to have to pay for it. Za to získate 20 XP a 20 strieborných a tiež aj bod zovretej päste.
Ak budete zdvorilý, alebo skôr neutrálny, tak voľte: Might I ask you some questions?.
Tak, či tak, sa s ním môžete pozhovárať a zistiť niečo o histórii, cisárstve a aj o Majstrovi Li.

Ni Joh
Ni Joh postáva pri ceste z pláže. Oslovte ho a poďakuje vám za záchranu.
He is safe. There is no more reason to be concerned. – získate bod otvorenej dlane.
Alive and useless, like the rest of you. – získate bod zovretej päste.

Pani Jongová
Na ceste z pláže do dediny postáva Mrs. Jong. Oslovte ju a zistíte, že hľadá Dawn Star. Len jej poďakuje a Dawn Star vám vysvetlí, že ju informovala o tom, že sa objavil duch jej mŕtveho syna, no nie je si istá, či to mala spraviť. Tu len zvoľte odpoveď podľa vášho presvedčenia.
You were right to console her, even if she didn´t want to hear it.
You should have charged for the service. Give it value, and they will want it.

Obchodník Fen Do a zbrojár Gujin
Na začiatku dediny teraz postáva obchodník Fen Do. Môžete si s ním pohovoriť, no zistíte, že momentálne nemá žiadne zásoby. Taktiež sa môžete znovu pozhovárať so zbrojárom Gujinom. Ak nie ste spokojný so zbraňou, ktorú ste si vybrali, môžete ju vymeniť za druhú. Tiež sa môžete dozvedieť nejaké veci o ňom a jeho minulosti.

Opilci
Choďte k bráne do školy a pri nej zbehnite dole schodmi. Tam sú traja opití Gaovi kumpáni. Je jedno, či zvolíte miernu odpoveď, alebo ich rovno vyzvete, všetky možnosti povedú k boju, takže ich porazte.

An Unfortunate Debt (vedľajší quest)
Potom čo vstúpite do školy a znova sa vrátite do dediny, na pláži sa objaví cudzinec. Oslovte ho a zistíte, že je nervózny kvôli peniazom.
- svetlá strana
Ak ste dobrák, tak zvoľte odpovede:
Why are you nervous? Anything I can do to help? / Is that why you´re nervous. I could lend you some silver. / I could talk to his son about this four you. / The price of a small pig, you said? Let me give you the twenty silver.
Napokon použite vašu najvplyvnejšiu presvedčovaciu schopnosť a dajte mu peniaze. Ak ich odmietne, tak odíde a ak teda chcete body, tak si nahrajte staršiu pozíciu. Ak peniaze príjme, prídete o 20 strieborných, no získate 40 XP a aj body otvorenej dlane.
- temná strana
Tí tvrdší môžu voliť iné možnosti, ktorými ho buď vysmejete, alebo poženiete k tomu, aby sa posnažil získate peniaze, no nedostanete za to žiadne body ani skúsenosti. Pre tvrdé povzbudenie a následnejšie stretnutie s týmto chlapíkom voľte: I don´t know you, are you from Two Rivers. / Sounds like tough luck. / If you can´t repay you debts, you´ll have to live with the consequences. / All you´re doing is standing around. If you want to hep yourself, act! / I just wanted to encourage him. He needed it."

Kia Min (vedľajší quest)
Študentka Kia Min bola zranená pri boji s banditami. Môže vám o tom povedať ona, alebo Smiling Mountain. S ňou si pohovorte o tom, či jej môžete pomôcť a spomenie starého Minga. Zájdite teda za ním na pláž a spýtajte sa ho na pomoc pre Kiu. Povie vám o dvoch rastlinách. Red Silk Grass je schopná Kiu vyliečiť a Bearded Tongue Grass len potlačí bolesť. Rastliny má na predaj obchodník Fen Do. Zájdite za ním. Kúpte liečivú rastlinu za 50 strieborných, alebo bolesť utišujúcu za 25 strieborných. Môžete ho požiadať o zľavu (Surely you´re not going to charge full price for a humanitarian cause?) a potom aplikujte svoju presvedčovaciu schopnosť a zľaví vám rastliny na 40 a 20 strieborných. (20 XP).
- svetlá strana
Dobrák samozrejme kúpi liečivú rastlinu. Dajte ju Kii, ktorá sa vám bude chcieť odvďačiť. Je na vás, či si vypýtate plnú sumu, sumu so zľavou, menšiu čiastku, alebo nebudete chcieť nič. Tak, či tak dostanete aj body otvorenej dlane.
Potom môžete osloviť Smiling Mountain a povedať mu, že chcete vyzvať Kiu na súboj. Keďže sa už cíti dobre, tak to prijme. Porazte ju aj štyroch ďalších súperov. Za víťazstvo získate Alloyed Body (+5 health, +5 focus) 100 mincí.
- temná strana
Ak ste ozaj hnusný hajzel, tak kúpite bolesť utišujúcu rastlinu. Dajte ju Kii, ktorá sa vám chce odvďačiť. Povezte, koľko rastlina stála, alebo klamte, že 50 mincí a dostanete ich. Získate body zovretej päste.
Potom môžete osloviť Smiling Mountain a povedať mu, že chcete vyzvať Kiu na súboj. Keďže sa už cíti dobre, tak to prijme. Porazte ju aj štyroch ďalších súperov. Za víťazstvo získate Alloyed Body (+5 health, +5 focus) 100 mincí a body zovretej päste.
Oslovte Kiu, ktorá je nešťastná. Keďže jej zranenie ešte nebolo vyliečené, tak sa zranila ešte viac a možno zostane neschopná boja navždy. Ak sa jej ešte priznáte, že bude kriplom kvôli vám (The pultice was only a painkiller. Next time, find you own solutions.), tak získate body zovretej päste.

Smiling Mountain a súboje s viacerými protivníkmi
Zájdite za Smiling Mountain a spýtajte sa na zápasy. Are there students available to spar with? / I need some practice against multiple opponents. A potom si zvoľte súboj s dvoma (20 XP), troma (30 XP) a napokon štyrmi (40 XP) nepriateľmi. Všetkých samozrejme porazte a získate Lessons of the Forge (+2 health) a 50 XP.

A Master Teaching 5/9: Return to Master Li (hlavný quest)
Po útoku banditov si môžete splniť vedľajšie questy a keď budete pripravený, tak sa vráťte za majstrom Li. Je v škole pred svojim domom. Len ho oslovte a porozprávajte sa s ním.
No one is denying your skill, Gao. / If that is what you wish, I will accept.
Cry somewhere else. I am simply better than you. / You can call it a challenge, but my victory will be easy.
Potom buď zvoľte, že sa vrátite, keď budete pripravený, ak si chcete ešte niečo zariadiť, alebo povedzte, že ste pripravený.

A Master Teaching 6/9: Answer Gao´s Challenge (hlavný quest)

A Master Teaching 7/9: Learn More from Master Li (hlavný quest)
Prvou úlohou je poraziť Gaa. Je to klasický zápas v ringu, tak bojujte a vyhrajte. Keď zvíťazíte, osloví vás Dawn Star.
Master Li does what he must. He is our master.
Master Li is a fool. I can´t wait to leave.
Potom sa môžete od Lin dozvedieť nejaké klebety o jaskyni kam sa chystáte. Zájdite za majstrom Li do jeho domu, povedzte, že ste pripravený na rozhovor a porozprávajte sa s ním.
I am listening. What is the next step? / Master, You´ve never said anything about this! / Why hide that you are the Emperor´s brother? /. Popýtajte sa na jednotlivé možnosti a napokon Let´s move on tell me what this has to do with my destiny. / Why haven´t I witnessed this.
How would I know that? You tell me nothing. / Why would I believe that? It´s too incredible. / I´m not sure I believe you are the Emperors brother./. Popýtajte sa na jednotlivé možnosti a napokon Let´s move on tell me what this has to do with my destiny. / Myths and legends. Start making sense.
Napokon sa popýtajte na jaskyňu a po voľbe „Is it safe?“ do nej vstúpite.


5. Jaskyňa Duchov (Spirit Cave)

A Master Teaching 8/9: Explore the Spirit Cave (hlavný quest)
Zájdite k bráne, prezrite si pečať a otvoríte ju. Vojdite do jaskyne, uprostred ktorej je podstavec s vaším medailónom. Vezmite si ho (Dragon Amulet). Získate tiež prvý drahokam (Flawed Warrior Gem). Tento aj ďalšie môžete vkladať do amuletu (maximálne tri naraz) a získavať tak bonusy, ktoré poskytujú. Objavia sa traja duchovia, ktorých porazte. Po boji nezabudnite prezrieť vázy kvôli minciam. Potom choďte k zavretej bráne a zvoľte možnosť podržať pri pečati amulet, čím bránu otvoríte. Pokračujte za ňou ďalej.
Prejdite treťou bránou, za ktorou vás čakajú traja duchovia. Jedným z nich je starý majster. Prehodíte spolu pár slov a potom vás napadnú. Najprv sa snažte zlikvidovať tých dvoch slabších, aby ste sa potom mohli plne sústrediť na majstra. Keď zvíťazíte, objaví sa duch ženy, ktorý vám dá na výber dva bojové štýly. Oheň (Dire Flame) a Ľad (Ice Shard). Jeden si zvoľte, druhý sa neskôr (za peniaze) v hre budete môcť v prípade záujmu naučiť.

A Master Teaching 9/9: Exit the Spirit Cave (hlavný quest)
Po rozhovore s duchom si pred odchodom ešte prezrite jaskyňu. V jednej z truhlíc nájdete Iron Palm – The Anvil (jednu z troch listín potrebných pre štýl Iron Palm), v druhej truhlici je Flawed Monk Gem (+1 spirit) a Structured Body (+3 health, +1 intimidation). Kostra má u seba 100 strieborných a tiež sú tu dva zvitky (2x21 XP) Jade Empire Bestiary: Vol. 3 a The Nature of the Spirit, Vol. 1. Napokon vstúpte do portálu uprostred jaskyne.
Objavíte sa u majstra a porozprávajte sa s ním. Po rozhovore vám dá 250 strieborných.
I had a vision. It was very sudden. / She said I was the Last Spirit Monk. What does that mean? / Did you try and stop your brother? / Dawn Star is missing where would she go? / I will start right away.
I didn´t ned that long. A spirit released me. / You have kept things from me. What is spirit monk? / Too little, too late. You said my people were slaughted. / What did you mean when you said this will be useful. / Let Dawn Star fend for herself. If she is strong, she´ll survive. - získate body zovretej päste.


6. Dedina a močiare – pátranie po Dawn Star

Smiling Mountain a Fen Do majú na predaj nejaké nové drahokamy do vášho amuletu. Môžete sa pozhovárať so študentmi a dedinčanmi o únose Dawn Star. Pred vstupom do školy nájdete mŕtvolu. Bol to Si Pat, ktorý strážil bránu a zabil ho pri úteku Gao. Môžete to okomentovať po dobrom, alebo tvrdo.
Why did he kill Si Pat? / What was in the sack? / Could it have been a person? / If he went toward the gate, maybe I can still catch him.
Not one of you had the spine to try and stop him? Typical peasant. / Do not quest me. If this student could not defend himself he deserved his fate. - získate body zovretej päste.

Peniaze dedinčanov
Ak máte aspoň 200 strieborných (ktoré ste mohli vziať z truhlice počas útoku banditov), tak vybehnite hore schodmi pri hlavnej bráne. Nad schodmi oslovte dedinčana. Spomenie, že tam mali svoje životné úspory.
- svetlá strana
Ak ste dobrák, tak voľte: I was glad to help. / That silver was yours. I´m so sorry. Here have it back. / I won´t take any of your savings. You need it more than I. Získate 75 XP a body otvorenej dlane. Ak sa rozhodnete prijať polovicu ako odmenu, zostane vám teda aj 100 strieborných, ale získate len 25 XP.
- temná strana
Ak ste zloduch, tak voľte: You should have fought for you home. You were cowering when I went down there? A potom zvoľte zastrašovanie [Intimidation] I saw no chest. Don´t come to me with these lies. Získate 60 XP a body zovretej päste. Ak zvolíte iné možnosti, proste nechať si mince a povedať mu, že mu ich nedáte, stále získate body zovretej päste, no žiadne skúsenosti.

Strážca Yung a Gaovi muži
Choďte k bráne vedúcej z mesta za Gujinovým domom. Tam je na zemi v bezvedomí Yung a pri ňom dvaja Gaovi muži. Môžete im povedať „Just stand aside. My quarrel is with Gao, not you men.“ a napadnú vás oni a ďalší štyria Gaovi muži.
Ako cesta zovretej päste sa javí, ak použijete zastrašovanie „[Intimidatation]“ The others aren´t still sore from the thrashing I gave them when they were drunk.“ (alebo [Intimidatation] If you dogs turn tail, I might not bother to chase you down.). Ak uspejete utečú a žiadny boj nebude. No ak ste pri queste „An Unfortunate Debt“ tvrdo povzbudili farmára, aby spravil niečo preto, aby získal peniaze (popísané vyššie v štvrtej časti tejto kapitoly) a teraz ste volili slová, aby to viedlo k boju, tak sa tu objaví a povie, že sa na vašu radu pridal ku Gaovým mužom. Po boji, v ktorom ich zabijete vrátane toho farmára, získate body zovretej päste.
Potom sa Yung preberie a osloví vás.
You´re lucky to be alive... / Did he have Dawn Star with him? / Where could he have gone./ He has kidnapped Dawn Star.
Some guard you are. Can´t protect yourself. / Did you at least see where he went? / Never mind. Just let me pass.
Po prieskume mesta prejdite bránou pri Yungovi a vydajte sa do močiarov.

Obchodník a banditi
Len čo vstúpite do močiarov, tak po pár metroch narazíte na dom, pri ktorom ohrozujú traja banditi obchodníka. Keď sa priblížite, napadnú vás. Porazte ich a osloví vás obchodník Hing, ktorý vás prosí, aby ste našli Fen, jeho „poľný kvietok“, ktorý uniesli banditi.
Buď mu sľúbte pomoc „Slow down tell me what happened. / If I see her, I will do what I can.“ získate body otvorenej dlane, alebo odvrknite „Your concernes do not interest me. Move aside.“ a získate body zovretej päste.
V ruine pri obchodníkovi je Chi zdroj a sud s pár mincami.

Sagacious Zu
Pokračujte močiarom a narazíte na chlapíka, ktorý zlikviduje pár Gaových mužov. Potom sa s vami pustí do reči.
You act like you know me. I´ve never seen you before. / If you are not an enemy, why are you out here. / Why were you fighting Gao´s mercenaries. / A student has disappeared under strange circumstances. / You must know the swamp well. Can you lead me in the right direction. / You were right: You´re not a bandit, you´re a coward. I´ll find Dawn star on my own. / Thank you. I knew there was a shred of decency in you. / Your assistance is welcome.
You fought without mercy. Why should I trust you? / I ´m in a hurry. Someone was taken from the village by Gao the Lesser. / You seem familar with their type. Is there anything else you can tell me? / I should beat it out of you! Dawn Star deserves better than your cowardice. / You changed your mind when I mentioned Dawn Star. Why? / I will go the way you say, but I will be watching you.
Sagacious Zu sa k vám pridá ako váš spoločník. Taktiež si prezrite čistinku, na ktorej stojí, je kostra s nejakým striebrom a v ruinách je zvitok (Jade Empire Bestiary, vol. 1) za 25 XP.

The Flower of the Fields (vedľajší quest)
Od miesta, kde je Sagacious Zu vedú dve cesty. Na oboch sú nepriatelia. Na tej severnej však nájdete troch Gaovych mužov, ktorí tam držia ženu obchodníka Hinga. Porazte ich a ju tak zachránite. Sing Wa vás osloví.
You are safe now, Fen. Hing sent me. / You aren´t the Flower of the Fields that Hing mentioned? / Have either of you seen a man named Gao. – získate body otvorenej dlane.
I don´t care. Some merchant offered a reward for his Flower of the Field. / I don´t have time for this. How may others are here. / I don´t care who was saved. I want my reward. - získate body zovretej päste.
Tak, či tak získate aj 125 xp a 250 strieborných. Pri skale, pred ktorou boli nepriatelia a Sing Wa je mŕtvola s 90 striebornými.

The Search for Dawn Star: Find Dawn Star (hlavný quest)

The Search for Dawn Star: Pursue Gao to the Marshes (hlavný quest)

The Search for Dawn Star: A Camp to The North (hlavný quest)
Prvú časť úlohy splníte tým, že vstúpite do močiarov.
Rozhovorom so Zuom sa dozviete o tábore a splníte druhú časť. Postupujte močiarom od Sagacious Zua. Vedú tadiaľ dve cesty, ak ste si zvolili hornú kvôli questu „The Flower of the Fields“, tak si prejdite aj druhú, kvôli skúsenostiam za boj s ďalšími štyrmi nepriateľmi. Napokon narazíte na tábor, kde sú štyria nepriatelia. Porazte ich a posledného začnete vypočúvať.
Fine, Just tell me what I want to know. / What is this machine here? What does it do? / Where is Dawn Star? / Why did he kidnap Dawn Star? / What do you mean? / Get out of here. I´ll follow Gao into the cave. – získate body otvorenej dlane a chlapovi dovolíte utiecť.
You don´t have any options to choose, friend. / What is this machine here? What does it do? / Where is Dawn Star. / Why did he kidnap Dawn Star? / What do you mean? / I can´t take that chance. You´re not going anywhere. - získate body zovretej päste a budete musieť oslabeného muža zabiť.
Keď skončíte s nepriateľmi, môžete si ešte prezrieť okolie. Pri lietajúcom stroji je vo vode mŕtvola s drahokamom do vášho amuletu. Pár mincí je tiež v krajnom sude, zvyšné sudy sú pasce.

The Search for Dawn Star: Rescue Dawn Star from Gao (hlavný quest)

The Search for Dawn Star: Return to the Two Rivers (hlavný quest)
Keď ste pripravený, prejdite z močiarov do jaskyne. V nej uvidíte ako Gao zabije ogra a presunie sa ďalej za zavaleným prechodom. Naľavo je jeden ogr a napravo ďalší dvaja. Pri tých dvoch sú aj dve truhlice. Tá naľavo je pasca a v tej napravo sú mince a drahokam. Pokračujte strednou cestou, ktorú vám skríži Toad Demon. Použite na neho bojový štýl, alebo zbraň, chi útoky nezaberajú. Keď ho porazíte, naučíte sa nový bojový štýl Toad Demon Style. Za skalou pri démonovi je mŕtvola s mincami. Potom len prejdite do poslednej jaskyne, kde je Gao a Dawn Star.
Chasing a fool. Did you think you could get away with this? / What are you talking about, Gao? / What are you done, Gao? / I don´t want to fight you against Gao.
Wasting my time on another errand, and all because of you. / Empty threats from a beaten man. / I´m getting sick of your raving, Gao.

Po rozhovore si zvoľte, či budete bojovať proti Gaovi osamote, spolu s Dawn Star, alebo so Zuom. Keď ho porazíte, osloví vás Dawn Star.
I wouldn´t let anything happen to you. / He was clearly delusional. Pay no attention.
Yes, I always get saddled with Master Li´s cast-off chores. / Empty threats. Let him argue with the worms. - získate body zovretej päste.

Potom si zvoľte prvú, alebo druhú možnosť (preskúmať jaskyňu s Dawn Star, či Zuom) a môžete preskúmať jaskyňu, pri tretej možnosti sa vrátite rovno pred jaskyňu, kde vás čaká rozhovor a odchod. Po boji s Gaom a po skončení rozhovoru automaticky získate drahokam (Gentle Persuasion). Tiež sú tu tri truhlice. V ľavej je technika Viper´s Wit (+2 focus, +1 charm). Prostredná obsahuje pascu a pár mincí a v poslednej je 250 strieborných a Eye of the Viper (jednu z troch listín potrebných pre štýl Viper).
Keď skončíte s prieskumom jaskyne, vyjdite von a čaká vás rozhovor s vašimi druhmi.
I didn´t want to fight them all, but there was no real choice. / He kidnapped you so you wouldn´t get caught in an attack? / I will not run from a fight. / I just need to know if we can control it safely. / So it´s like a swimming ox, well that helps. / I tried to understand his trouble, but he wouldn´t let me.
I enjoyed it. It was real, not like the gentle sparring at the school. / Was this all a distraction to get me out of the village? / That´s you solution to everything. Just walkaway. / How do you know so much about it? / Fine, I guest we jusst hope for the best. / We´re wasting time. If we are going, let´s go!
Po rozhovore vás čaká minihra, kde letíte nad zničenou dedinou v drevenej stíhačke a likvidujte nepriateľské lietajúce stroje. Jednoduché, krátke. Zničte čo najviac nepriateľov a po boji pristanete v zničenej dedine.

The Burning Town: Find the Survivors (hlavný quest)
Pristáli ste na pláži. Pri soche je mŕtvola s pár mincami. Inak pokračujte hore cestou do dediny, v ktorej vás čakajú dvaja nepriatelia, ktorých zabite. Prejdite bránou do školy a naľavo si môžete vziať pár mincí z mŕtvoly.

Postupujte školou a narazíte na pár nepriateľov, ktorý bojujú s Kia Min. Ak ste ju predtým vyliečili správnou rastlinou, tak ich porazí a postará sa o pár dedinčanov a vy získate body otvorenej dlane. Ak ste jej zničili zdravie utišovačom bolesti, tak ju teraz zabijú a ešte okomentujú, že s tým zranením nemala šancu a vy získate body zovretej päste. V tomto prípade budete musieť s tými dvoma bojovať vy.

Ak pôjdete priamo do školy ľavou cestou, cez priestor medzi budovami, kde ste mávali cvičné zápasy, narazíte tam na troch nepriateľov a mŕtvolu s pár mincami. Cesta je tu neprechodná, tak sa budete musieť vrátiť na rázcestie a pokračovať do centra školy hlavnou cestou. V centre na vás čaká veľká skupina nepriateľov, ktorých budete musieť poraziť. Po boji nájdete zomierajúceho Jing Wooa. Potom nasleduje rozhovor so Star a Zuom.
"Master Li told me that he was the Emperors brother. Gao overheard. / If Death´s Hand is as vicious as you say, he had to try something. / You clearly aren´t one now. Skip the details, just tell me how to find Master Li. / Yes, I am still curious about you, Lotus Assassin.
Master Li said I was important, that I was a destined for great conflict. / You´re just a bitter swamp hermit, what would you know? / I knew finding you in the swamp was too convenient. What do you know of this? / We need to figure out how and why Gao triggered this. / Will that get us closer to Gao the Greater? / And if you´ve been lying, I´ll see that you answer for it"

Potom si môžete zvoliť, či sa vyhnete nepriateľom, alebo zaútočíte. Ak si zvolíte útok, tak vás čaká ďalšia minihra so streľbou vo vzduchu. Či bojujete, alebo nie, havarujete neďaleko dediny Tien´s Landing. Po prebratí si pohovorte.
I´m fine. Dawn Star, are you okay? / Why didn´t you tell me this earlier? / So we need to find a wind map and a new flyer? / Don´t worry, Dawn Star. I´ll find a way to get us flying again.
It´ll take more than a little crash to hurt me! / Then I guess we´re grounded untill we find a wind map. / Things just keep getting better and better, don´t they? / I don´t plan on being stuck here for long. I´ll figure something out.
Na konci rozhovoru si zvoľte s kým budete pokračovať a môžete začať ďalšiu kapitolu.

Chapter I | Chapter II | Chapter III | Chapter IV, V, VI, VII




Diskusia Príspevkov: 6 Hodnotenie
770 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |