HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 3647 užívateľov

Návody > Doom 3: Resurrection of Evil


Zobrazení:62657
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. Erebus - Level 1: Main Excavation

Prejdite kúsok vpred, kde vás zastihne krátka animačka. Ste na rázcestí. Naľavo nič nie je, napravo je v osvetlenej diere brokovnica. Pokračujte rovno. Tam v rohu vidíte vyzdvihnutú plošinu, na ktorej je medikit a náboje do brokovnice. Zatiaľ ju ignorujte a pokračujte ďalej, až k Power Cell Generatoru, pri ktorom je brokovnica. Vezmite si z generátora Power Cell (klik na "Remove") a tým tu odstavíte energiu. Vďaka tomu sa znížila aj plošina, okolo ktorej ste šli, tak si z nej môžete vziať veci. Pokračujte rovno k ďalšiemu generátoru. Cestou máte napravo pod visiacou mŕtvolou ďalšie náboje a lekárničku a po rovnaký obsah môžete vyliezť naľavo na lešenie. Na konci nájdete napravo pri mŕtvole Video Disk. Pri ňom je aj druhý generátor, tak do neho zasuňte vašu Power Cell ("Insert"). To spustí výťah, ktorým sa vyvezte. Hore vybehnite vyššie a tam naľavo na ochodzi za krabicami je lekárnička a náboje do samopalu. Vráťte sa kúsok naspäť a pokračujte chodbou, v ktorej nájdete ďalšie náboje a aj samotný Machine Gun. Tam prejdite dverami s oranžovým, kruhovým symbolom.

Za nimi môžete ísť rovno a vyskočiť si po náboje k mŕtvole mariňáka na lešení. Inak zbehnite dole schodmi. Dole napravo je pri lešení lekárnička a na ňom náboje. Zabite Impa a prelezte vzadu trosky k ďalším dverám so známym symbolom. Za nimi získate v animačke od zomierajúceho mariňáka Grabber (gravitačná zbraň, s akou ste sa mohli stretnúť v Half-Life 2. Môžete ňou presúvať menšie predmety, taktiež ich môžete hádzať do nepriateľov - napríklad taká skrinka zrovná aj Impa. Môžete si priťahovať lekárničky a náboje z nedostupných miest. Tiež ňou môžete zachytávať energetické výboje, teda napríklad strely niektorých potvor, ktoré hádžu po vás a vy ich môžete potom hodiť naspäť do nich. Stačí stlačiť streľbu, čím daný predmet chytíte. Pustenie tlačidla predmet odhodí. Ak stlačíte nabíjanie /def. "R"/, tak predmet bezpečne pustíte na zem. Takto môžete zachytávať aj menších nepriateľov - lietajúce lebky, pavúkov a zabíjať ich tak.). Hneď naľavo si ju môžete vyskúšať. Odhoďte krabicu, za ktorou v diere v stene je lekárnička a brnenie.

Potom zbehnite dole schodmi a odhádžte krabice blokujúce dieru v stene. Prejdite do nej a pokračujte v tuneli jedinou možnou cestou až do veľkej haly. Napravo si vezmite brnenie a pokračujte naľavo ku schodom. Môžete zájsť ešte ďalej po náboje a lekárničku, inak pokračujte hore schodmi a za nimi jedinou možnou cestou až k výťahu. Cestou môžete využívať Grabber na likvidáciu malých nepriateľov. Pri výťahu si doplňte výbavu, nastúpte a odvezte sa ďalej.


2. Erebus - Level 2: Erebus Dig Site

Keď vystúpite z výťahu, vybehnite hore schodmi. Cestou vezmite granáty a vstúpte do malej miestnosti. Tam máte na stene Medical Station, vezmite si Video Disk, PDA Marcusa Tannera a tiež si môžete pohovoriť s mužom, ktorý sa skrýva v skrinke. Pod krabicami sú ešte nejaké náboje. Vráťte sa dole k výťahu. Cestou vás napadnú Impovia. Na druhej strane, pri výťahu sú poškodené dvere, no sú sčasti otvorené, tak ich podlezte. Za nimi je nový nepriateľ. Zabite ho, tiež môžete použiť Grabber na jeho strely. Naľavo poodhadzujte veci a za nimi je brnenie a lekárnička. Inak pokračujte k dverám, pri ktorých naskenujte PDA a vstúpte. Pokračujte až do haly s Bossom. Hell Hunter po vás strieľa ohnivé guľky, ktoré môžete zachytávať, no radšej sa im uhýbajte. Po bokoch sú delá, ktoré vystreľujú doprostred miestnosti. Zachytávajte Grabberom ich strely a hádžte ich do Bossa. Keď ho niekoľkokrát trafíte, je po ňom. Síce sa teleportuje, ale po rovnakých miestach, takže by to nemal byť problém.

Keď ho zabijete, zaktivizuje sa vám váš Artefakt, ktorý ste získali hneď na začiatku. Ten vám umožní spomaliť čas okolo, samozrejme, okrem vás. Nabíja sa pohltením ľudských mŕtvol. Tie sa nachádzajú kade-tade po leveloch, tak si len nezabudnite Artefakt pravidelne dopĺňať.

Pokračujte dverami napravo. Tam sú lekárničky aj prvé mŕtvoly, ktorými môžete dobiť Artefakt. Pokračujte chodbou až k rýchlo sa zatvárajúcim dverám. Použite Artefakt a prebehnite cez dvere. Na konci vás čaká nepriateľský vojak so samopalom, tak pozor (bežné strely nezachytíte Grabberom, takže len klasická streľba). Pokračujte do poslednej miestnosti. Napravo je nejaká výbava, naľavo dvere a generátor. Vezmite si z neho Power Cell. Dvere pri vás sa začnú zatvárať. Prebehnite popod ne na druhú stranu (dá sa to aj bez spomalenia Artefaktom. Ak to nestihnete, jednoducho vložte naspäť Power Cell, dvere sa otvoria, zase ju tam vložte a znova skúste pod nimi prebehnúť). Za dverami zistíte, že tie obďaleč sa otvorili, tak nimi prejdite.

Pokračujte napravo, odhádžte krabice spred dverí a vstúpte. Cestou máte mŕtvolu človeka, ak potrebujete. Pokračujte cez chodbu a von, ku granátom. Obďaleč zabite vojaka. Poberte si tu výbavu, doplňte zdravie a schodmi za dverami pokračujte ďalej, ku skrinke označenej 029. Kód k nej zistíte z PDA M.Tannera, ktoré ste si vzali už predtým, kód je 516. Pri skrinke sú zamknuté dvere, za ktorými vidíte telo s PDA. Ísť tam nie je nevyhnutné, ale môžete. Takže sa otočte. Za vami je výťahová šachta s pootvorenými dverami. Podlezte ich a v šachte vylezte hore po rebríku. Priamou cestou pomedzi potrubia sa dostanete do tej miestnosti, kde vás okrem PDA Seana Westona čaká aj skrinka č. 028. Kód k nej je rovnaký ako predtým, teda 516. Je v nej Brnenie. Tiež je tu Medical station. Keď ste už tu, dvere sú otvorené, tak sa normálne vráťte na chodbu.

Pokračujte ďalej priamou cestou. Za dverami zabite dvoch vojakov, poberte náboje (nejaké sú aj na krabiciach, použite Grabber) a pokračujte ďalej. Naľavo sú broky, napravo medikit a dvaja vojaci s Impom pred vami. Vyjdite von, zabite ďalšieho Impa a zbehnite k telu s PDA a lekárničkou. Vezmite si PDA Gregoryho Martina. Obďaleč za výťahom je vysunutý rebrík. Zoskenujte získané PDA a rebrík sa zosunie. Vylezte po ňom hore a vstúpte do prvej miestnosti, kde zabite vojaka. Vstúpte do druhej, v ktorej môžete napravo vyskákať po krabiciach až hore na balkón, kde sú nejaké náboje a mŕtvola. Vráťte sa dole a prejdite do tretej miestnosti. Do generátoru vložte vašu Power Cell, ktorú ste získali už predtým. Nabehne energia, tak cez monitor privolajte výťah ("Call Lift"). Vráťte sa dole rebríkom k výťahu, cestou vás čakajú ďalší vojaci. Dole nastúpte do výťahu, ktorý ste si privolali a odvezte sa ďalej.


3. Erebus - Level 3: Erebus Labs

Naľavo od výťahu máte batoh s muníciou. Taktiež si v jaskyni povyliezajte na jednotlivé lešenia, z ktorých si poberte porozhadzovanú výbavu. Keď to tu preskúmate, choďte po schodoch do dverí so známym symbolom.

Za nimi zbehnite nízkymi schodmi a pripravte sa na útok. Naľavo na lešení sú nejaké granáty. K boku lešenia, aby ste mohli vyliezť, sa dostanete po rímse zľava od schodov, alebo sprava od hromady trosiek. Inak pokračujte cez ďalších nepriateľov k dverám, pri ktorých je mŕtvola s výbavou. Za dverami prejdite chodbou, v ktorej je na lešení akurát kúsok armor a lekárničky. Za ďalšími dverami si vezmite PDA Stewarta Jacksona. Pred vami sa objaví kľukatý most vedúci na druhú stranu. Z bočných stien vystreľujú hviezdice, ktorým sa normálne nevyhnete, ani úskokmi, ani zohnutím. Takže použite Artefakt na spomalenie času a prebehnite na druhú stranu. Tam zabite nepriateľa a poberte si výbavu spod schodov, z lešenia a broky z horného balkóna, kam sa dostanete skokom z lešenia na kamenné kvádre naľavo. Potom vstúpte dole do dverí.

Za nimi pobite nepriateľov a poberte si výbavu. V poškodenom výťahu vás čaká brnenie. Na konci chodby sú zavreté dvere do Site 1 Research. Sem sa vrátime neskôr. Oproti nim prejdite k výťahu, ktorým sa zvezte do Medical Labs.

Vyjdite von a napravo máte skrinku č. 105. Otvoríte ju kódom 769, ktorý však získate až o chvíľu z PDA P.Glenna. Pobite vojakov, naľavo máte na stene Medical Station. Tadiaľ pokračujte k röntgenu, spoza ktorého vyjde pár zombíkov. Zájdite zaň a prejdite do miestnosti, kde sa pred vami chlapík zmení na zombíka. Zabite ho. Je tu generátor, z ktorého si vezmite Power Cell. Tiež si tu vezmite PDA Prestona Glenna. Z neho získate kód k skrinke 105. Vráťte sa k výťahu a cestou zabite ďalších nepriateľov. Vyvezte sa naspäť hore, pozor, keď sa otvoria dvere, čaká vás tam nepriateľ. S Glennovým PDA si otvorte dvere do Site 1 Research a vstúpte.

Od mŕtvoly si vezmite PDA Stevena Cranea. Vstúpte do dverí naľavo a tam opäť naľavo do dverí s nápisom Offices. Vezmite si výbavu z poličiek a vylezte hore rebríkom k Medical Station. Vyjdite von, zabite štyroch zombíkov, prejdite ďalej a zabite vojaka. Tam vstúpte do sklenenej kancelárie naľavo. (Vnútri je v rohou automat, na ktorom si môžete zahrať videohru. Na jednom ukazovateli si nastavujete uhol zbrane a druhým silu streľby. Tlačidlom Fire pálite a zostreľujete medveďa na balónikoch. Treba si nastaviť zbraň tak, aby ste sa trafili presne do balónov. Taká zábavka.). Na stene je obrázok Seržanta ako skolil svojou brokovnicou medveďa. Vedľa je zavretá vitrína. Na číselný zámok použite kód 428, ktorý máte z Craneovho PDA. Z otvorenej vitríny si vezmite Double Barrel Shotgun a Security Card. S kartou si otvorte susednú kanceláriu.

Vnútri si vezmite z generátora Power Cell. Potom sa vráťte dole rebríkom. Cestou vás budú napádať zombíci. Dole vstúpte do dverí oproti s nápisom Artifact Control. Zabite dvoch nepriateľov a prejdite na koniec tejto časti, kde do generátora vložte obe vaše Power Cell, ktoré ste získali. Nabehne systém a na obrazovke navoľte "Vent Gas". To odsaje plyn z miestnosti za sklom. Vráťte sa na rázcestí, medzi dvere Offices a Artefact Control. Vyjdite von a vstúpte naľavo do dverí s nápisom Artifact Storage. Tam si vezmite pár nábojov a tiež Primitive Item, po ktorý vás sem poslala doktorka McNeilová. Tiež si zo zeme vezmite PDA Viktora Kharkova. Potom pobite nových nepriateľov. Prejdite dverami v tejto miestnosti, ktoré boli predtým zavreté. Za nimi len prejdite krátky úsek k dverám, kde si ich otvorte cez "Open Bay Door" a prejdite do ďalšej časti.


4. Erebus - Level 4: Erebus Control

Vstúpte do miestnosti, v ktorej je hore nad ventilátorom ukrytý muž. Oznámi vám, aby ste našli dve Power Cell, čo vám umožní sa odtiaľ dostať. V miestnosti máte aj nejaké náboje a lekárničky. Potom pokračujte ďalej po schodoch. Zabite zomíbka a pribehnú dvaja vojaci. Po ich likvidácii poberte výbavu a prejdite ďalej. Naľavo sú broky a brnenie. Napravo je dvojo dverí. K jedným je potreba PDA, no sem sa dostanete až takmer na konci levelu. Prejdite druhými dverami a prebojujte sa do miestnosti, v ktorej je skrinka č. 408. Sú tu tiež granáty a munícia.

Prejdite z tejto miestnosti slizovou dierou v stene do ďalšej, kde si zabojujete. Tam obíďte prostredné pletivo. Prejdite popri zamknutých dverách (o chvíľu sa k nim budeme vracať) k druhým, otvoreným. Cestou po ľavej strane je za sudmi pri pletive nejaká munícia. Za dverami nájdete mimo ďalšej munície PDA Rona Gibbonsa. S jeho PDA otvoríte aj dvere tu, pri jeho tele. Tie vedú do miestnosti so skrinkou č. 408. Z Gibbonsových mailov viete, že kód je 937, tak si ju otvorte a vezmite si z nej broky. Potom sa však vráťte naspäť do miestnosti pred tou, v ktorej ste získali toto PDA. Tam choďte k zamknutým dverám a teraz ich už otvoríte. Prejdite nimi.

Za nimi si opäť dosť zabojujete. V miestnosti napravo je armor, lekárničky a broky. Obďaleč napravo v miestnosti a v chodbe sú ďalší nepriatelia, náboje do samopalu a lekárničky. Keď si to tu vyčistíte, pokračujte dverami naľavo. tam vás napadnú vojaci. V slepej chodbe sú granáty. Jedny dvere sú tu zamknuté. Choďte do tých oproti nim s nápisom Excavation Transfer. Tam nájdete PDA Maca Smitha. Tiež tu zistíte, že potrebujete Power Cell na spustenie výťahu. Vráťte sa naspäť do predošlej miestnosti a otvorte si novým PDA zamknuté dvere. Pobite nepriateľov a napravo máte skrinku č. 407. Otvoríte ju rovnako, ako predošlú. Kódom 937. Na konci miestnosti je generátor, z ktorého si vezmite Power Cell. Zájdite s ňou k výťahu a cestou pozor na nových nepriateľov.

Do generátora vložte Power Cell, čo spustí výťah. Naskočte a vyvezte sa ním o poschodie vyššie, kde zoskočte, než vás to rozdrví. Vstúpte tu do dverí. Za zábradlím za nimi sú granáty. Inak pokračujte do ďalšej miestnosti, kde máte muníciu, nejaký ten armor a Medical Station. Tiež je tam PDA Nathana Reynoldsa. Pokračujte a cestou budete míňať automat Hellanoid. Môžete sa zahrať, ide o klasický pinbal, tak sa trocha vybláznite. Vyjdite von, do haly, kde je aj výťah, ktorým ste prišli, no teraz ste na opačnej strane. Zbehnite dole schodmi. Tam si pomocou posledného PDA otvorte dvere. Na monitore Bridge Secure kliknite na "Relase". Vysunie sa most, po ktorom prejdite na druhú stranu. Tam zlezte dole rebríkom. Dole je Generátor, z ktorého si vezmite dve Power Cell. Vybehnite po pár schodoch a vyjdite von. Prešli ste cez prvé zamknuté dvere, na ktoré ste narazili v tomto leveli.

Keďže už máte, čo potrebujete, môžete sa vrátiť na začiatok. Pozor na nových nepriateľov. Keď sa vrátite do prvej miestnosti, tak do generátora vložte obe Power Cell a privolajte si výťah. Vyvezte sa ním hore k ventilátoru. Tam po rebríku vylezte do ventilačky. Pokračujte jedinou šachtou až k rebríku. Ak pôjdete ďalej, tak nájdete mŕtvolu chlapíka, ktorý vás tu čakal a náboje. Inak zlezte dole rebríkom a hop do miestnosti pod vami. V nej si len doplňte armor a vstúpte do výťahu, ktorým sa odvezte ďalej.


5. Erebus - Level 5: Erebus Research

Na začiatku vás čakajú traja Impovia. Zabite ich a choďte na ochodzu. Napravo sú zamknuté dvere, takže prejdite tými pri schodoch. Vnútri sú dvaja zombíci. Pôjdete popri ďalších zamknutých dverách, ktoré vyžadujú kartu. V ďalšej miestnosti vás napadnú dvaja Impovia. Napravo pod potrubím sú granáty. Pokračujte za dverami schodmi hore, až kým nezačne animačka. Zistíte niečo o artefakte, ktorý ste predtým získali a dostanete kartu do Armory. Po animačke zabite zombíka a spod schodov si vezmite brnenie.

Vybehnite po schodoch popri zásobníkoch hore do dverí. Za nimi sú dvaja Impovia a zombík. V krabici máte broky a zásobník, poniže kúsky armoru a Medical Station. Pokračujte priamou cestou cez zombíka a niekoľkých Impov ku schodom, ktorými zbehnite dole. Tam nájdete PDA Seana Gibsona, lekárničky a granáty pod schodami. V chodbe ďalej sú traja Impovia. Zájdite na jej koniec k pletivu, pri ktorom je postavená bedňa. Grabberom si preneste ďalšie krabice, pomocou ktorých môžete preskočiť za plot. Tam máte broky, zásobník do samopalu a lekárničku. Tiež sú tam ďalšie krabice, už ideálne naskladané, takže po nich môžete preskočiť opäť naspäť za plot. Zájdite k zavretým dverám, ktoré s PDA otvoríte.

Vrátili ste sa nimi do prvej miestnosti, kde ste začínali level. Čakajú vás tu ďalší dvaja Impovia. Prejdite dverami obďaleč, ktorými ste sa vydali už na začiatku. Za nimi zabite Impa a otvorte si dvere do zbrojnice kartou, ktorú ste získali v animačke. Napadne vás tam Imp. Poberte si výbavu a PDA Lea Averyho. Mimo munície tu tiež nájdete aj Chain Gun. S PDA si otvorte dvere a prejdite. Zbehnite dole schodmi a až k dverám, ktorými prejdite.

Tu získate helmu, ktorá je super nielen vďaka tomu, že si ukladá zásoby kyslíka, pre nehostinné územia, ale má tiež zabudovanú baterku, tak nemusíte stále prepínať svoju Flashlight (nechápem, prečo nie sú svetlá priamo na zbraniach??). Teraz vás čaká úplne lineárny postup chodbami plnými nepriateľov. Rozhodne zabíjajte zombíkov v žltých, ochranných odevoch. Vypadáva z nich kanister s kyslíkom, ktorý sa aj vo vašej helme postupne míňa. Ostatných len priamo likvidujte a nezdržujte sa. Čakajú vás Cherubíni, Maggoti a pred niektorými bránami Mancubusovia. Máte už dosť zbraní a aj silný Chain Gun, takže by ste nemali mať väčší problém. Len postupujte priamo až do poslednej oblasti, kde na konci už nie je brána, ale mreže. Tam vybehnite hore schodmi na ochodzu a pokračujte ďalej cez dvere. Tam si ten sprostý mariňák dá prilbu dole a musíte sa zas spoliehať len na svetlo baterky. Tu už len zabehnite k otočným dverám (Cycle Airlock) a prejdite nimi.


6. Erebus - Level 6: Erebus Station

Vychádzate na povrch Marsu a ste bez ochranného obleku (ja som vravel, že si ten pako mal nechať prilbu), takže vám rýchlo uniká kyslík. Bežte rovno, na chodník oproti. Cestou zabite lietajúcu potvoru. Napravo je kanister s kyslíkom, naľavo pri rebríku ďalší. Vylezte hore k tretiemu kanistru. Tam už len prebehnite smerom napravo k dverám. Cestu vám budú znepríjemňovať Impovia. Ak vás zdržia, tak jeden kanister kyslíka máte tu naľavo, ďalší za mostom napravo pri výbušných sudoch a posledný kúsok pred otočnými dverami. Napokon do nich vstúpte a ste opäť v budove.

Vnútri nájdete chlapíka menom Ryden, ako opravuje droida. Tiež tu máte nejaké lekárničky a kúsky armoru. Poradí vám držať sa droidov. Prejdite dverami, za ktorými čaká Imp a v krabici broky a zásobník samopalu. V susednej chodbe zabite ďalšieho Impa a zombíka. V mieste odkiaľ vyšiel sú kúsky armoru. V susednej miestnosti je to zas naopak, zombík a potom Imp. Je tu dvojo dverí. Tie vyššie vedú k ďalším zamknutým, tam pôjdeme o chvíľu. Najprv zbehnite úplne dole a prejdite tými spodnými dverami. Zbavte sa dvoch zombíkov a vezmite si PDA Freda Grossmana. S jeho PDA si tu otvorte zavreté dvere do Armory, kde je Medical Station a dve skrinky č. 034 a č. 035. Kód zistíte z jeho mailov. Je to 134. Skrinky sú plné munície, čo je fajn. Vráťte sa teraz naspäť o dve miestnosti a choďte do dverí, ktoré sme predtým ignorovali.

Za nimi vás čaká jeden kostlivec Renevant. Zabite ho, otvorte si Fredovým PDA dvere a prejdite ďalej. Tam je droid, ktorý vás bude sprevádzať. Opäť úplne lineárna cesta plná nepriateľov. Droid ich úspešne likviduje, no nie je nezničiteľný a ani sám všetko nestíha, tak mu trocha pomáhajte. Len sa ho držte a postupuje. Na rázcestí, kde budete pokračovať napravo nahor, si odbehnite naľavo, kde je v slepej uličke Armor a balík munície. Potom opäť postupujte až na koniec k rebríku. Tu pri konci máte aj Medical station, kúsky armoru aj ďalšie balíky munície (Ammo belt). Vylezte po rebríku a hore prejdite pomedzi potrubia. Vstúpte do miestnosti, kde sa spustí animačka.

Čaká vás ďalší boss. Stratégia nie je ťažká. Len sa mu vyhýbajte a utekajte pred ním. Občas si zvýši silu a otvorí sa mu hrudník. Vtedy použite spomalenie času s vašim Artefaktom a strieľajte mu do srdca niečím silným. Keď sa mu hrudník uzavrie, tak sa mu zas vyhýbajte, pokým vám opäť neodhalí svoje srdce. Toto párkrát zopakujte, kým ho nezabijete. Naokolo je dosť tiel, aby ste si párkrát nabili Artefakt. Zabitím bossa sa vám opäť vylepší Artefakt a bude vám zvyšovať silu útoku zbraní. Keď je kľud, tak len nastúpte do vlaku a klikni na odchod.


7. Phobos Labs - Sector 1: Teleportation

Vystúpte na stanici, kde vás čaká nejaká munícia, kúsky armoru a lekárnička. Pri vlaku je rebrík, ktorým zlezte pod koľaj a získate rakety. Vráťte sa hore a vybehnite po schodoch. Pokračujte niekoľkými chodbami a dolu schodmi a cestou likvidujte nepriateľov a berte si výbavu. Cestou budete mať aj Medical Station. Tiež aj výťah, no ak ho skúsite privolať, zistíte, že má nedostatok energie. V ďalšej miestnosti vás napadne Commando s Chaingunom a niekoľko Impov. Pri dverách s logom UAC je lekárnička a rakety. Tiež sú tu dvere do Skytram Station, no vyžadujú kartu, takže neskôr.

Pokračujte hore schodmi do miestnosti, kde vás čaká pár vojakov, zombíkov a Impov. Neďaleko dverí máte kúsky armoru, náboje a granáty. Oproti dverám, v temnej časti za strojom je armor. Pokračujte chodbou, v ktorej čaká veľký hafan Pinky. V ďalšej miestnosti na vás vybehne Commando a dvaja vojaci. Brokovnica a pár granátov to vyrieši. Zbehnite dole schodmi a v miestnosti za teleportačným strojom je raketomet a tiež je tam Medical Station. Kliknite tu na malý aktívny monitor a vysunie sa väčší. Na ňom zadajte Scan For Active Pads. Keď proces prebehne, kliknite na Pad 1 Delta. Objaví sa Hell Knight, no odíde preč. Vyjdite von a začnú sa objavovať Renevanti, takže sa pripravte na tuhý boj. Vybehnite hore schodmi a choďte do dverí naľavo, ktoré sú už teraz otvorené. Za nimi prejdite do veľkej haly plnej nepriateľov. Naľavo sa dá zbehnúť dole schodmi, no okrem dvoch vojakov, Impa a lekárničiek, tam nič nie je.

Choďte teda napravo, prejdite po mostíku, na ktorom vám v tom skúša zabrániť Renevant. Za ním prejdite tmavou chodbou s dvoma zombíkmi do miestnosti s troma ďalšími zombie. Je tu aj skrinka č. 042. Za ďalšími dverami na vás čaká Pinky, takže majte pripravenú Double Shotgun. Cesta za dverami je inak zablokovaná, no v podlahe je otvor, tak do neho skočte. Prejdite popod podlahu do ďalšej miestnosti, kde je mŕtvy Bernard Fresko a jeho PDA, ktorý si vezmite. Tiež je tu Medical Station a SkyTram Access Card. Za dverami na vás čaká výťah, no ešte sa vráťte k skrinke 042. Z PDA získate kód 714, ktorým ju otvoríte. Potom sa opäť vráťte k výťahu a zvezte sa dole.

Je to ten výťah, ktorý ste dole nemohli aktivovať pre nedostatok energie. Takže vás zaviezol blízko k začiatku. Zájdite teda naspäť do miestnosti, kde je vstup do SkyTram Station. Tam vás napadne Hell Knight, ktorý sa objavil v teleporte. Zabite ho raketometom. Môžete na neho tiež používať Grabber, no ak sa k vám dostane, útočí silno a pohybuje sa celom rýchlo. Potom sa objaví ešte Renevant.

Po boji si otvorte dvere pomocou získanej karty a zabite ďalšieho Renevanta. Tu je lanovka, ktorá vás odvezie preč. No najprv ešte zlezte dole rebríkom do temnoty, kde pri mŕtvole vojaka nájdete Plasma Rifle. Potom sa už len vráťte hore, nastúpte do lanovky, kliknite na Activate Skytram a veziete sa. Cestou môžete sledovať pravú stranu, kde ďalší Hell Knight zabije nejakého chlapíka. Inak sa len vezte a kochajte okolím až na ďalšiu stanicu. Tam vystúpte, otvorte si dvere do Phobos Labs 2 a vstúpte.


8. Phobos Labs - Sector 2: Molecular Research

Na začiatku vás nikto nečaká, takže si v pohode pobehajte. Je tu len pár lekárničiek, tak pokračujte do susednej chodby. Za dverami napravo s nápisom Gallery je Armor. Inak pokračujte do ďalších dverí. Hneď napravo za sudom je lekárnička a munícia. Pri mŕtvole sú kúsky armoru. Vstúpte naľavo do Research Sector A. Tam poberte ďalšiu výbavu, ktorú potrebujete a nezabudnite na PDA Jamesa Owensa. Potom sa objaví pár Renevantov a Impov. Vráťte sa do predošlej miestnosti. Tam sa objaví Bruiser. Použite na neho niečo silné, nie je od veci spomaliť si čas. S PDA si otvorte dvere do Research Sector B. Zbehnite dole schodmi a stretnete Dr. McNeilovú. Dostanete od nej prístupovú kartu.

Pokračujte jedinou možnou cestou až k Cycle Airlock a cestou si vezmite rakety, broky a lekárničky. Otočnými dverami sa dostanete von. Tam bežte k schodíkom naľavo. Od nich naľavo je kanister s kyslíkom, vy pokračujte napravo, kde je ďalší kanister aj schody nahor. Vybehnite hore, cestou zabite Renevanta. Hore už len pokračujte k dverám, ktoré vyžadujú kartu. Tie otvoríte kartou od doktorky. Ešte môžete ísť trochu ďalej k vežičke. Je pri nej kanister a keď vyleziete na ňu rebríkom, nájdete rakety. Potom sa vráťte do tých dverí, čo ste otvorili a prejdite nimi.

Vnútri vybehnite po schodoch na plošinu a kliknite na panely Execute Emergency Shutdown. Tým odstavíte čerpadlá. Potom zbehnite dole schodmi a vezmite si PDA Setha Killiana. Pokračujte do dverí na druhej strane, ktoré vedú opäť von. Cestou vás napadnú Impovia a Renevant. Vonku len prebehnite mostom k ďalším otočným dverám. Na oboch stranách mostu máte kanistre s kyslíkom. Cestou po moste vás napadne pár lebiek a lietajúca potvorka. Za mostom len vstúpte do dverí.

Hneď za nimi na vás čakajú dvaja Impovia. Napravo máte broky, naľavo pokračujte do chodby, kde čakajú traja Impovia. Odtiaľ napravo prejdite k trom vojakom. Tam nájdete ďalší hrací automat. Je to jednoduchá strieľačka zo starých počítačov. Likvidujete asteroidy a nesmú sa dotknúť vašej lode. Pomedzi asteroidy a bonusy lietajú tiež Marťanci, ktorých musíte zbierať, teda nechať ich dopadnúť na vašu loď a nezastreliť ich. V každom leveli ich musíte zozbierať viac a viac (5, 10, 15, 20, 25). Hra má 5 levelov a keď ich prejdete, dostanete mail o výhre a v ňom adresu http://www.martianbuddy.com/blaster.html.

Bližšie dvere vedú do slepej chodby s kúskami armoru a muníciou. Cez dvoch vojakov prejdite do susednej chodby s ďalšími vojakmi. Tam nájdete na krabici PDA s menom Keith Noordzy. Prejdite ďalej cez miestnosť s výbavou na policiach k zdvihnutému mostu. Na panel nahoďte kód 281, ktorý viete z posledného PDA. Prejdite mostom do počítačovej miestnosti, ke zabite troch vojakov. Na monitore potom aktivujete výťah. Teraz sa vráťte takmer na začiatok tejto časti. Do miestnosti za tou, v ktorej sú otočné dvere, ktorými ste prešli zvonku (Security Core Access). Boli tam zamknuté dvere, ktoré sú teraz otvorené. Prejdite nimi na výťah, ktorý ste zhora aktivovali. Odvezte sa ním na ďalšiu zastávku, kde vystúpte a vezmite si néboje do Plasma Gunu.

Potom len prejdite ďalej, do haly, kde vás čaká posledný Hell Hunter. Je to vcelku silák. Hneď na začiatku uvidíte, ako si dobíja energiu zo štyroch energetických cievok v rohoch miestnosti. Jedna exploduje a nabíjanie skončí. Strieľajte po ňom, aby ste ho oslabili. Keď má toho dosť, opäť sa začne nabíjať z troch ostávajúcich cievok. Prezrite ich, pod dvoma je červené svetlo, pod jednou zelené. Zelený panel aktivujte a cievka sa otočí k vám. Zničte ju niečím silným. Nebude otočná dlho, takže buď ju zničte rýchlo, alebo si spomaľte čas, alebo si ju otočte znova. Keď ju zničíte, zase sa prestane dobíjať a bude vás naháňať. Zopakujte celý postup, teda streľba do neho a likvidácia ďalšej cievky. Keď zničíte poslednú cievku, už len zabite samotného bossa. Vzadu pri monitoroch máte nejaké doplnky a taktiež po bokoch sú dva výťahy, ktoré vás zavezú do podzemnej časti, kde máte mŕtvoly pre doplnenie Artefaktu a taktiež nejakú muníciu a životy. Keď je konečne po ňom, získa váš Artefakt tretí upgrade.

Po boji sa vráťte vonku na výťah a odvezte sa ním na ďalšiu zastávku. Prejdite cez Renevanta do poslednej miestnosti. Cestou máte nejakú tú výbavu. Na monitore aktivujte otvorenie dverí. Objaví sa Bruiser. Prejdite o miestnosť dozadu a už otvorenými dverami prejdite k nemu. Zabite ho. Potom vstúpte do dverí naľavo od tých s nápisom Research Sector A. V Gallery sa objaví Renevant a v susednej miestnosti ďalší. Vy len postupujte stále ďalej, respektíve na začiatok a tam vstúpte do dverí SkyTram Station a odvezte sa ďalej.


9. Phobos Labs - Sector 3: Main Reactor

Dole pod lanovkou máte rakety a lekárničku. Potom nastúpte do lanovky a aktivujte ju. Odvezte sa, na ďalšej stanici prejdite dverami a zabite pár zombíkov. Za dverami označenými Plasma Storage máte Medical Station a hromadu zásobníkov do Plasma Gunu. Po ich zobratí vás napadnú dvaja Impovia a Renevant. Potom vybehnite schodmi, pod ktorými sú kúsky armoru. Prejdite ďalej do Reactor Mechanical. Tam sú napravo kúsky armoru a naľavo prejdite dverami. Ste pri hlavnom reaktore. Z centrálneho prúdu energie vás budú napádať nepriatelia, tak pozor. Zájdite na výťah a zvezte sa o úroveň nižšie. Tam to zopakujte s druhým výťahom. Dole už len vstúpte do jediných dverí. Za nimi máte oproti Medical Station a nejakú muníciu. Zlezte dole po rebríkoch a pozor na zombíkov. Dole máte armor a plazmu. Tiež si zoberte Reactor Key a PDA Nicolasa Haaga. Výťahom sa vyvezte hore a vráťte sa do miestnosti s reaktorom. Teraz sa povyvážajte výťahmi naspäť hore a pobite ďalšie potvory, vylietavajúce z reaktora. Hore zájdite k zamknutým dverám, ktoré pomocou získanej karty otvoríte.

Za nimi máte Medical Station a skrinku č. 009. z Haagovho PDA viete kód 492. Na monitore zahájte Initiate Shutdown, čím odstavíte hlavný reaktor. Vráťte sa do haly s reaktorom a rovno pred dverami máte terminál. Predtým bol zablokovaný, teraz ho môžete použiť, tak ním vysuňte most. Prejdite ním do posledných dverí v v tejto hale.

Za nimi zabite troch vojakov, pri výťahu si vezmite muníciu s kúskami armoru a zvezte sa dole. Tam vás čakajú štyria Renevanti a Pinky. Trochu husté, tak použite Artefakt. Na krabiciach pri výťahu máte rakety. Po boji vyjdite von, kde vás čaká droid. Prevedie vás na koniec tejto tmavej časti. Nepríjemná pasáž, pomáhajte droidovi likvidovať nepriateľov. Na konci sa vyvezte výťahom hore. Tam prejdite otočnými dverami a ste zase raz vonku.

Von však nie sú žiadni nepriatelia, tak len postupujte priamou cestou. Pred posledným rebríkom môžete skočiť napravo za zábradlie po armor. Úplne dole máte za zábradlím granáty a muníciu Chaing Gunu. Potom len prejdite dekompresiou a ste opäť vnútri.

Tam zabite dvoch vojakov a ak potrebujete použite Medical Station, zbehnite dole schodmi, pod ktorými máte kúsky armoru a muníciu chaingunu a zvezte sa výťahom. Pokračujte chodbami, v ktorých vás napadne niekoľko Hell Knightov. Máte dosť priestoru na manévrovanie, tak vám stačí Grabber. Na konci vstúpte do miestnosti s Pinkym. Tam máte aj plazmu, rakety a kúsky armoru. Vybehnite hore schodmi popri Renevantovi a dvoch vojakoch k rebríku, pri ktorom je Imp. Vylezte hore rebríkom a prejdite dverami. Tu už vás nik nečaká, tak pokojne. Choďte rovno a doľava, do miestnosti s Medical Station. Máte tu terminál, na ktorom zadajte Initiate Shutdown, na odpojenie podpory života. Potom už len pokračujte prázdnou, jedinou možnou cestou k dverám, za ktorými prejdite do ďalšieho levelu.


10. Phobs Labs - Revisisted: Teleportation

Vyjdite von a naľavo máte broky. V susednej miestnosti zabite dvoch vojakov a Impa a poberte si plazmu a rakety. V ďalšej miestnosti máte kúsky armoru, muníciu samopalu, Chaingunu, rakety a PDA Ronna Jolsona. Prejdite dverami napravo na stanicu. Rebríkom zbehnite pod vlak a dole je BFG. Pokračujte zo stanice do vedľajšej haly. Tam sa objaví niekoľko Bruiserov. Ak ich pobijete, alebo ak tam len premanévrujete, poberte si muníciu a armor. Inak postupujte naľavo po schodoch a do dverí na konci ochodze.

V susednej časti pobite piatich vojakov. V ďalšej časti máte kúsky armoru, lekárničku a ďalších nepriateľov. Odtiaľ choďte napravo do veľkých dvier, za ktorými čaká Bruiser. Vybehnite hore schodmi. Tu už to s nepriateľmi prituhuje. Na rázcestí cesta pokračujte napravo. Naľavo sa dostanete k brneniu a raketám, no aj k ďalším nepriateľom. Pokračujte teda napravo. Tam už len priamou cestou popri ďalších zásobách vybavenia do haly s teleportom. Tam pobite všetkých nepriateľov a zájdite zase k ovládaciemu pultu. Aktivujte Scan for active pads a potom zvoľte Pad 1 Delta. Zabite Bruisera, vstúpte do teleortu a aktivujte ho.


11. Delta Labs - Unknown: Union Aerospace Research Division

Ste v Laboratóriách Delta, v ktorých ste boli už v pôvodnej hre Doom 3. No už sú poznamenané peklom. Pri teleporte vás čaká horiaci zombík, Renevant, Hell Knight a lebky. Po boji si napravo doplňte muníciu a život. Naľavo máte BFG 9000 s muníciou a rakety. Prejdite na druhú stranu miestnosti a dverami ju opustite. Vybehnite hore schodmi a za krabicami máte broky a rakety. Odtiaľ chodbou naľavo, prejdite k Hell Knightovi, Renevantovi a lebkám. Pobite ich a zájdite k poborenému mostu, kde vstúpte do svetla, ktoré vás teleportuje ďalej.

Zabite Renevanta, dvoch Impov a pokračujte. V miestnosti naľavo je výbava, dverami na druhej strane pokračujte ďalej. Prebehnite mostom do Executive Office Access. Napravo dole schodmi sú len broky. Pokračujte naľavo. Vľavo za prevráteným strojom je plazma a BFG. Pokračujte ďalej k ďalšiemu svetlu, ktoré vás opäť teleportuje inam.

Za skrinkami sú lekárničky a BFG. Keď vstúpite do chodby, objaví sa za vami Hell Knight. Postupujte jedinou možnou cestou ďalej k druhému Hell Knighotvi v Common Area. Na pulte je tam PDA Patricka Hooka. Pokračujte lineárne do Specimen Research lab. Tam sú naľavo dve skrinky č. 116 a 117. Obe otvoríte kódom 634 z Hookovho mailu. Odtiaľ pokračujte opäť lineárne až k výťahu. Vyvezte sa ním hore. Tam za pultom oproti máte armor. Odtiaľ pokračujte cez Impov a Renevantov do ďalšieho, no už posledného svetla, ktorá vás teleportuje preč. Objavíte sa v hale, kde je teleport priamo do Pekla.


12. Hell

Ocitáte sa v Pekle. Výhodu máte tú, že tu máte neobmedzenú staminu na beh. Nevýhodu tú, že je tu minimum nábojov, takže treba vážne šetriť. Na krpcov využívajte Grabber a keď sú telá na nabíjanie, pomáhajte si Artefaktom. Hneď na začiatku vás poctí svojim zhmotnením niekoľko potvor. Naľavo od brány do podzemia je za kvádrom lekárnička, napravo máte rakety. Vnútri postupujte jedinou možnou cestou. Na konci je uzavretá, tak odbočte vpravo k oranžovému teleportu. Je pri ňom lekárnička a BFG.

Vstúpte do teleportu. Objavíte sa v uzavretej oblasti, vznášajúcej sa v priestore, kde pád znamená smrť. Mancubovia, Hell Knighti a Impovia tu majú zraz naozaj vo veľkom. Proste tu ide zrejme najťažší zápas o prežitie. Sú tu pohodené dve telá, aby ste si mohli pomôcť Artefaktom. To doporučujem. Spomaliť čas a triafať ich do hláv. Keď tento boj zvládnete, objaví sa v strede teleport, do ktorého vstúpte.

Objavujete sa naspäť v jaskyni, z ktorej ste prišli. Vyjdite opäť na hlavnú chodbu a zabočte doprava. Brána je už otvorená. Prejdite ňou a popreskakujte za lávovú rieku po skalách. Môžete tiež doskočiť za lávu naľavo, kde je plazma a telo pre Artefakt, ak treba. Ďalej je oblasť absolútne lineárna, takže nejaký popis je zbytočný. Akurát spomeniem, že v miestnosti s dvoma plameňmi na zemi, medzi ktorými je kostra, sú naľavo rakety. A vo veľkej jaskyni, kde budete prechádzať cez kamenný most, sa z neho dá zbehnúť naľavo dole a je tam mŕtvola (pre Artefakt). Inak postupujte cez hromady a hromady nepriateľov až na koniec. Tam je teleport a okolo neho mŕtve telá a množstvo munície. Pripravte sa na záverečný zápas a vstúpte do teleportu.

Objavíte sa pri hlavnom bossovi. Po animačke na vás vychŕli prúd ohňa, tak uhnite. Potom poletuje okolo a vás otravujú lietajúce lebky. Využite Artefakt na spomalenie času a páľte do neho tým najsilnejším, čo máte - zrejme BFG. Keď ho to dosť doráňa, prestanú útočiť lebky a on začne nalietavať spoza skaly, na ktorú si občas sadne a vychŕli na vás dážď meteorov alebo prúd ohňa. Ak ešte máte Artefakt nabitý, stále ho môžete využiť, no tým, že chvíľu sedí na skale, robí zo seba skvelý terč pre vaše ostatné silné zbrane. Jeho útokom sa dá celkom dobre vyhýbať. Už ho len dostrieľajte, kým sa nespustí záverečná animačka, od ktorej som očakával trochu viac. Tým ste dokončili doplnok k hre Doom 3, ktorý síce predĺži zážitok hry, ale veľa nového neprinesie.

Súvisiace hry DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two
DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part One
DOOM Eternal
DOOM 64
DOOM: Bloodfall
DOOM: Hell Followed
DOOM: Unto The Evil
DOOM 4
Doom 3: BFG Edition
Doom 3
Doom 3: Alpha Demo
Doom: Collector's Edition
Doom 2: The Plutonia Experiment
Final Doom
Doom 2D
The Ultimate Doom
Doom Heaven 2
Doom 2: Master Levels
DOOM 2: Hell on Earth
DOOM
Doom 2: Remake



Diskusia Príspevkov: 2 Hodnotenie
1096 hlasov

100
60
20

80
40
0
56
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |