HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 22719 užívateľov

Návody > Rogue Trooper


Zobrazení:22418
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Rogue Trooper je hra vytvorená na motívy komixu, ktorý začal vychádzať v Británii začiatkom osemdesiatych rokov v spoločnosti 2000AD. Jej najznámejší komix je Sudca Dredd (Judge Dredd). Tento komix u nás zrejme nie je veľmi známy, tak trochu priblížim pozadie príbehu.
Nu Earth je zachytená v blízkosti dvoch sĺnk a čiernej diery. Získala neuveriteľný strategický význam potom, čo sa zistilo, že táto čierna diera môže byť využitá ako warpová brána na presun na ktorékoľvek miesto v galaxii. Dvadsať rokov bojov a používania zbraní hromadného ničenia zdecimovalo niekdajšiu rajskú planétu na toxicky znečistené peklo, no vojna napriek tomu stále pokračuje. Vojnu vedú dva znepriatelené tábory. Norts - z Nordlandu, ktorí predstavujú fašisticky ladených nepriateľov, tvrdých, krutých, bezohľadne idúcich za svojim cieľom a Southers - zo Souther Confederacy, ktorí predstavujú "tých dobrých", hoci im ide tiež o to- vyhrať vojnu za každú cenu a ovládnuť Nu Earth. Napriek tomu sú Southers a Norts ako dobro a zlo, v ktorom posledný preživší GI hrá svoju rolu v podmienkach pripomínajúcich druhú svetovú vojnu.
Roky tajných výskumov Južanských vedcov a genetikov vyústili do unikátneho objavu, ktorým sú genetickí vojaci pechoty - Genetic Infantrymen "GI". Boli vytvorení, nielen aby prežili v nehostinných podmienkach planéty, ale aby jej prostredie dokázali využiť vo svoj prospech. Sú omnoho pružnejší, rýchlejší a silnejší, než bežní ľudia a ich hlavnou prednosťou je, že sú odolní voči všetkým známym jedom. Preto na planéte nemusia používať neohrabané dýchacie prístroje a chemické obleky, ktoré musia všetci ostatní nosiť a ktoré ich do istej miery znevýhodňujú. Dokonca aj smrti sa môžu vyhnúť, pretože majú v temene lebky inštalovaný čip a v prípade fyzickej smrti svojho tela bude celá ich osobnosť prenesená na čip a pokiaľ bude umiestnený do niektorého z prístrojov svojich druhov predtým, než mu dôjde energia, je zachránený na dobu, než dostane nové, vyklonované telo.



1. Quartz Zone Massacre

Na začiatok sa len oboznámte s ovládaním, podľa inštrukcií, takže si natrénujte otáčanie kamery, pohyb a streľbu. Zabite dvoch nepriateľov a bežte k plošine, na ktorej pristál Gunnar. Vylezte na ňu (medzerník). Prebojujte sa k múriku, za ktorý sa schovajte (Shift) a hoďte nepriateľom za ním granát (F). Potom sa objavia ďalší, ktorí zabijú Gunnara, no nič sa nedeje, ste geneticky modifikovaní vojaci, takže len vyrežete jeho čip, zasadíte ho do zbrane a takto spoločne môžete pokračovať. Preskočte múrik, za ktorým ste sa pred chvíľou schovávali a bežte vpred.
Približuje sa Blackmare Tank. Na konci cesty je Lazooka (teda Bazuka, ktorá strieľa ako granátomet), ktorú si vezmite a zničte ňou strieľne na tanku. Zložte ju naspäť na zem a so svojou zbraňou pokračujte ďalej. Vylezte vyššie, kde vás čaká Bagman. S ním a o chvíľu aj s ďalšími vojakmi postupujte vpred. Po pár zneškodnených nepriateľoch bude cesta pokračovať do kopca, kde majú nepriatelia malé guľometné hniezdo, tak využite sniperský mód vašej zbrane a zbavte sa ich. Vybehnite hore a postupujte k ďalším nepriateľom, ktorí sa skrývajú v malej konštrukcii. Hoďte im tam granát. Keď sa tam presuniete fyzicky, tak sa ujmite protilietadlového dela a zničte pár bombardérov. Potom Bagman odpáli bránu, tak spoločne prejdite. Za bránou zabite pár nepriateľov, zbehnite dole schodmi a smerujte k bunkru. Opäť sniperkou zabite vojakov pri guľomete, alebo odstreľte výbušný kanister, ktorý si tam nechali. Priblížte sa a Bagman sa pokúsi odpáliť dvere, no zabijú ho. Aj jeho čip si vezmete a nasadíte do svojho batoha.



2. Orange Sea Coast

Teraz s Bagmanovým čipom vo svojom batohu môžete zbierať rôzny odpad. Ten získavate buď z padlých vojakov, alebo z kôp odpadu. Jedna taká je rovno pred vami, tak ju vyprázdnite a získate prvú možnosť vylepšovania vecí. Práve na to slúži zbieranie odpadu. Takže sa prepnite na digipad (tabulátor) a okrem mapy máte možnosť nakupovať výbavu a vylepšovať to, čo máte. Momentálne si dokúpte Micro-Mines. Túto mínu umiestnite na dvere pred vami (E), stiahnite sa od nich a mína sama vybuchne.
Pokračujte ďalej a preskočte dieru v podlahe (medzerník). Po krátkej scénke preskočte múrik a umiestnite na vyznačené miesto na zemi mínu (q), stiahnite sa a keď sa objaví vojak, tak ju odpáľte (Q) (to je ešte súčasť tutoriálu, aby ste vedeli, čo sa dá). Vráťte sa pred múrik a choďte doprava (chrbtom k múriku doľava) a tam v tmavom kúte nájdete Salvage (1000).
Potom pokračujte priesmykom ďalej. Za ním je na plošine vojak s Lazookou. Buď sa ho zbavte sniperkou, alebo prebehnite až k nemu, cestou likvidujúc vojakov. Rozhodne sa nezdržujte na jednom mieste, inak vás zasiahne Lazookou. Keď sa ho zbavíte, sami si ju vezmite a opäť zničte dve strieľne na neďalekom tanku. Zbehnite dole k vojakom a keď pôjdete o pravej strane údolia nájdete Salvage (800).
Choďte k dverám v plote a zistíte, že ich potrebujete hacknúť. Takže choďte cestou napravo. Schovajte sa, keď sa vynorí zo zeme krt a potom zlikvidujte vojakov, čo z neho vylezú. Ďalej choďte popri ľavej stene a narazíte na Salvage (1000). Pokračujte, až kým sa v scénke nespojíte s ďalšími vojakmi. Helm vám dá podklady pre elektrogranáty (na vyraďovanie elektrických zariadení a omračovanie vojakov), ktoré si môžete kúpiť u Bagmana. Potom si nezabudnite prepínať jednotlivé granáty, podľa potreby (G).
Vráťte sa s vojakmi k dverám a Helm ich hackne. Vybehnite hore schodmi a vstúpte do jaskyne. Pri vstupe máte Salvage (1000). Prejdite a na druhej strane zbehnite dole popri opevnení. Poniže pomôžete vašim bojujúcim s nepriateľmi. Ďalej vedú dve cesty. Obe sa stretajú za skalným previsom. Pravou cestou nájdete pri pár ranených Salvage (1000). Keď vyjdite von (či už ľavou, či pravou), tak choďte k ľavej stene a za modrými kryštálmi nájdete Salvage (1500).
Ďalej vás čakajú automatické strieľne (Pillboxy). Tie môžete vyradiť granátom, v sniperskom móde odstrelením senzorov na ich vrchu, alebo ak sa dostanete za ne, tak nájazdným zabitím- Move Kill (E). Inak ako tip si pamätajte, že aj ak odstrelíte senzory, čo je najistejšia likvidácia, stále môžete odzadu spraviť nájazd, pri ktorom im vytrhnete elektroniku a tým získate Salvage (za každý Pillbox 250). Zničte všetky štyri strieľne a pokračujte plážou.
Na konci pláže sa prebojujte na kopec k bunkru. Vybehnite hore. Cesta pokračujte naľavo za bunker. Najprv zbehnite kúsok napravo, kde je pri kryštáloch Salvage (1300). Prejdite potom za bunkrom k dverám, ktoré vám Helm hackne. Prejdite nim dovnútra a ďalšie vedúce za budovu si otvorte sami. Vyjdite von. Pôjdete hore schodmi, no najprv choďte doľava, dole schodmi a pod bunkrom je Salvage (1800). Potom sa vráťte hore a pokračujte hore schodmi k delu.
Hore choďte okolo dela. Po pravej strane bude malá budova s pár vojakmi. V nej je aj posledné Salvage (1000). Prejdite dookola k ovládaciemu panelu Hell Cannonu. Umiestnite naň mínu, čím ho zničíte. Sledujte už len animačku, v ktorej vaši padnú a Helma zajmú. Idete ho zachrániť, rozkazy - nerozkazy.



3. North Naval Base, Orange See

V tejto misii využívajte hodne nájazdné zabíjanie (Move Kill). Proste sa prikrčený (Ctrl) dostanete za nepriateľa a zabijete ho (E). Vyjdite hore schodmi napravo a na kraji plošiny za krabicami je Salvage (1750). Taktiež si tu môžete nasadiť tlmič na pušku (Caps Look), no to je na streľbu len v krajnom prípade, pokiaľ chcete postupovať potichu (čo však nie je nevyhnutné). Pokračujte hore popri pravej stene, aby ste sa dostali za vojakov na móle, ktorých takto odzadu môžete potichu zabiť. Prejdite za prístav a vstúpte do komplexu.
Naľavo sa preplížte za krabice a tam umiestnite Gunnara, ktorý môže fungovať ako automatický guľomet (Caps Look a umiestnite E) a vám zostane pištoľ. Za mólom pred vami je totiž výťah, z ktorého stále vychádzajú nepriatelia, takže Gunnar ich zatiaľ zamestná a vy sa zatiaľ môžete dostať cestou naľavo, popri móle a hore krabicami až k výťahu, na ovládací panel ktorého umiestnite mínu. Než pôjdete ďalej, tak skočte dole na mólo a z kovovej plošiny si vezmite Salvage (1600).
Prejdite ďalej, do susednej miestnosti, kde sú dvaja nepriatelia (hra vám poradí, že streľbou do ich dýchacích prístrojov, čo nosia na chrbte, sa môžete jednoducho zbaviť nepriateľov). Keď vstúpite, máte schody napravo a naľavo. Pod tými napravo je Salvage (1600), tými naľavo pokračujte ďalej.
Vstúpte do jaskyne s ďalším mólom. Choďte naľavo a pred nosom vám zdvihnú most. Musíte ich nejako prilákať. Choďte napravo k miestu, kde je zavesený čln pred ovládacím panelom. Zbehnite ešte ďalej, napravo, dolu schodmi a za roh, kde máte Salvage (1900). Potom sa vráťte k ovládaciemu panelu pred člnom. Umiestnite naň výbušninu, čím čln zničíte. To zbadajú vojaci na druhej strane, spustia most a pôjdu k vám. Ak ste pred most umiestnili Gunnara, tak vám to trochu uľahčilo prácu.
Prejdite mostom na druhú stranu. Napravo je malá kabína, v ktorej je Salvage (1200). Taktiež ste pri prechode na druhú stranu našli manuál pre tvorbu brokovnice (Shotgun, je to len upgrade na vašu zbraň, ktorý po nasadení funguje ako brokovnica), tak si ho môžete, ak máte dostatok zdrojov, vytvoriť u Bagmana.
Prejdite k schodom, ktorými po ochodzách vybehnite až hore. Tam choďte k dverám. Umiestnite pred ne Gunnara a otvorte ich. Keď postrieľa vojakov v chodbe, tak si ho vezmite a pokračujte chodbou. Keď vojdete do miestnosti vyzerajúcej ako sklad (plná krabíc) vyjdite hore schodmi a nad nimi na malú plošinu, kde je medzi krabicami Salvage (2000). Potom zbehnite dole, kde pobite vojakov. Tu v tejto poslednej miestnosti umiestnite k dverám napravo Gunnara a mínu umiestnite na ventil, ktorý vám označí scénka. Keď ho Bagman odpáli, tak sa otvoria dvere, z ktorých vyjde pár vojakov. Postará sa o nich Gunnar. Potom ho vezmite a pokračujte otvorenými dverami.
Vybehnete na plošinu s vojakom a guľometom. Vojaka sa zbavte a chopte sa zbrane, ktorou zlikvidujte vojakov pod vami. Pokračujte ďalej a uvidíte v scénke, ako na vás vypustia vojaka v bojovom obleku. Môžete ho zabiť sniperkou (pár striel do hlavy), elektro-granátmi (tie ho na chvíľu ochromia), alebo ak sa vám podarí dostať zaňho, tak Move Killom. Nezabudnite si z týchto mechaňákov brať dobré dávky Salvage.
Vybehnite na konci hore schodmi a prebojujte sa cez posledných nepriateľov k lodi a vstúpte do nej. Tam v animačke zachránite Helma, aj keď teda už len jeho čip, ktorý si vložíte do helmy. Helm zomrel na otravu, hoci by mali byť Genetickí vojaci imúnni voči jedom, takže sa rozhodnete zistiť, čo je za tým.



4. Together Again

Na začiatku máte dve cesty. Rovno hore do kopca, alebo doprava a popod kopec. Obe vedú k základni, ale je na vás, ktorá vám viac vyhovuje. Keď pôjdete rovno, tak choďte najprv k ľavej stene a vyskočte na skalnú plošinu, kde je Salvage (800). Vráťte sa a choďte cestou popod kopec, kde pri ľavej stene nájdete ďalší Salvage (1000). Hore je pár vojakov, ktorých sa môžete zbaviť aj Move Killom, aj normálne. Ak pôjdete priamo, tak využite zákopy na krytie pred Pillboxami. Ak pôjdete spodnou cestou, tak pozor na dve vežičky. Nie sú to klasické Pillboxy, majú modré senzory na vrchu a sú plné Decapitatorov. To sú tie lietajúce gule, ktoré vybuchujú pri vás. Nepoužívajte Move Kill, inak vybuchnú všetky naraz. Ak im odstrelíte senzor, gule vyletia von. Najlepšie je ich zlikvidovať naraz trieštivým granátom. Na konci tejto spodnej cesty povyskakujte po skalných plošinách nahor.
Nad zákopmi je veľká, okrúhla plošina (pristávacia plocha). Pod ňou je skalná rímsa, na ktorú môžete vyliezť. Pod touto plošinou je vojak a aj Salvage (800). Potom choďte hore na kopec, kde bol vojak s bazukou. Pri ňom je rampa vedúca k budove. Predtým choďte za rampu a tam je Salvage (800). Potom vybehnite hore po rampe. Zabite pár vojakov a rýchlo dobehnite ku guľometu. Chopte sa ho a zabite vojakov, ktorých vysadí vznášadlo na pristávacej ploche. Potom položte Helma na panel a nechajte ho hacknúť dvere. Zatiaľ vznášadlo vysadí ďalších vojakov, tak použite guľomet. Keď je hotový, nasaďte si helmu naspäť a prejdite dverami.
Keď prejdete chodbou na ďalšie priestranstvo, tak na hradbách pred vami je sniper. Použite návnadu. Zvoľte si Holodecoy (z menu Caps Look). Tým sa objaví váš hologram. Vtedy sa hýbete, ako keby ste to boli vy a môžete si prepínať medzi sebou a hologramom (E). Niekam ho umiestnite a nepriatelia naň budú strieľať. Tu ho použite, aby naň strieľal sniper a vy zatiaľ vlastnou sniperkou zlikvidujte snipera. Potom hologram zrušte (pravé tlačidlo myši).
Potom vybehnite na pristávaciu plošinu napravo, na ventil nádrže s plynom umiestnite mínu. Odpáľte ju a horiaci plyn začne unikať na plošinu. Nebyť toho, tak by vám vznášadlo neustále prinášalo výsadok nepriateľských vojakov.
Zbehnite od pristávacej plošiny schodmi. Napravo je malý priesmyk, ktorý vedie naspäť k plošine, no pri pravej stene v ňom nájdete Salvage (800). Potom sa zbavte vojakov v údolí a aj obrnenca (hologram a Move Kill je dobrá taktika). Po boji choďte na koniec údolia a naľavo pri veľkej bráne je Salvage (1000). Potom sa vráťte doprostred údolia, kde ste bojovali s obrnencom a pokračujte cestou za guľometom nahor do budovy.
Vybehnite schodmi na prvé podlažie, kde sa cez ruiny prebojujte k druhým schodom. Vyjdite nimi o jedno podlažie vyššie. Než pôjdete ďalej schodmi, choďte do miestnosti naľavo, v ktorej chýba podlaha. Za ňou vyjdite na trosky za stenou, kde je Salvage (1200). Potom pokračujte schodmi nahor. Dostanete sa do riadiacej veže, kde na panel uprostred položte Helma, ktorý hackne systém a Hell Cannonom vám vystrelí cestu ďalej.
Vráťte sa dole, do údolia, kde ste bojovali s obrnencom. Chopte sa guľometu a likvidujte nepriateľov, ktorí sa objavili. Pozor na prehriatie a na granáty. Potom choďte údolím a doľava (kde som predtým popisoval zobratie piateho Salvage). Tam je diera v stene, ktorú vystrelil Helm. Prejdite ňou a vstúpite do zákopov. V tejto oblasti pozor na sniperov na hradbách na západe.
V zákopoch choďte doľava (smerom odkiaľ ste prišli) a na konci vyjdite po schodoch hore. Tam máte hneď Salvage (1000). Odtiaľ sa pozrite vedľa na zničenú budovu. Pod troskami je Salvage (800). Potom sa vráťte do zákopu a prejdite ním na druhú stranu, až na koniec. Tam choďte doprava a na konci doľava. Dostanete sa k zrúcanine, čo mohla byť budova, alebo skôr bunker, no to je jedno, podstatné je, že vnútri máte Salvage (800). Cestou samozrejme likvidujte vojakov a pozor na bombardujúce klzáky. Keď sa zbavíte väčšiny vojakov, tak prebehnite na severnú stranu (priamo, alebo zákopmi), kde je delo, ktorým zostreľte klzáky. Napokon prejdite dierou v hradbách na priestranstvo za nimi.
Tam vlezte do veľkej rúry rovno pred vami a v nej je Salvage (600). Prejdite ňou na koniec. Tam sa dostanete za vojakov. Ste pri ohrade so Stammalmi (ako malé velociraptory, či Taun-Taunovia). Za nimi na hradbe zastreľte vojaka sniperkou a prelezte do ohrady k zverom. Tam vyjdite hore schodmi a na ovládacom paneli ich pustite von. Vybehnú a udupú vojakov na dvore. Vy sa potom vráťte do ohrady a vylezte hore po troskách za kŕmidlom. Hore na hradbu naľavo a prejdite na jej koniec k dverám. Umiestnite Helma, nech ich hackne a vy sa zatiaľ ujmite dela, ktorým likvidujte vznášadlá. Keď ich zničíte a Helm je hotový, tak si ho vezmite a prejdite dverami. V animačke získate údaje o admirálovi a presuniete sa ďalej.



5. Nu Paree

Konečne ste sa dostali do mesta. Vylezte z diery, v ktorej ste a prebojujte sa ulicou. Uprostred ulice je na križovatke barikáda. Z nej sa dajte doprava do budovy, cez ktorú vybehnite na hornú úroveň ulice. Prejdite na koniec ochodze, kde je Salvage (1200). Potom prejdite popri guľomete a dole na ďalšiu časť ulice, kde zlikvidujte výsadok zo vznášadla. Prejdite k zavretej bráne a naľavo na ňu použite Helma. Keď ho vezmete, otvoria sa dvere, tak sa pripravte na ďalších nepriateľov. Taktiež získate plány na novú zbraň - Mortar Launcher. Je to granátomet, tak ak máte záujem, kúpte si ho u Bagmana, ak máte dosť Salvage.
Prejdite dverami a choďte naľavo na kraj tejto plošiny. Pozor v diaľke oproti na granátometčíka a naľavo na snipera. Po rampe zbehnite dolu do priestoru pod vami, kde si dávajte pozor na vežičky s Decapitatormi. Keď zbehnete dole, choďte doprava za prvú vežičku a máte tam Salvage (1200). V juhovýchodnom rohu za vežičkami vylezte hore na stenu, z ktorej po vás pálili vojaci z granátometov. Hneď napravo, za nejakým stĺpom, pri prvej priekope je Salvage (800). Prejdite do druhej priekopy, kde sú aj nepriatelia a prebojujte sa do ďalšej časti.
Vybehnite na pristávaciu plochu a mínou odpáľte nádrž s palivom. Pokračujte hore, kde sa zbavte nepríjemných EMP vojakov. Pokračujte na malé námestie. Keď sa zbavíte vojakov, choďte doľava, kde je nápis "Live Show Girsl XXX Bar". Pri ňom máte Salvage (1200). Potom choďte napravo a pri nápise "Filthy´s Bar" je panel, na ktorý umiestnite Helma. Kým hackuje, tak pozor na ďalší výsadok.
Keď Helm skončí, vezmite ho a prejdite dverami. Prebojujte sa ulicou (pozor, nepriatelia sú aj na hornej časti) a pokračujte až ku katedrále. Než sa k nej dostanete, pôjdete popri dvoch plošinách, na ktorých rastú stromy. Medzi nimi sledujte stenu napravo. Bude tam uzučká ulička, v ktorej je Salvage (2500). Pokračujte ďalej. Pred katedrálou je veľký obrnenec. Ja som využil Gunnara ako automatickú strieľňu, nech ho zaujme, prebehol som ku vchodu do katedrály, kde je guľomet a tým som ho zložil. Keď zničíte obrnenca (nezabudnite si z neho vziať hromadu Salvage), tak vstúpte do katedrály. Uvidíte animačku, v ktorej zomrie veľkoadmirál Hoffa a odhalíte, že vo vašich radoch je zradca.



6. Hoppa Chase

Na začiatku ste vo vznášadle a prenasledujete zradcu. Vašou jedinou starosťou, keďže riadi Helm, je likvidovať delom na boku vznášadla všetkých nepriateľov a prichádzajúce strely. Všetko to ničte a sledujte okolie pre vojakov a nepriateľské lode. Napokon sa dostanete k hradbe, na ktorej je Hell Cannon. Helm to nechce riskovať, tak vás vysadí, aby ste ho zničili.
Bežte vpred a pri prvej možnosti zbehnite napravo dole, na plošinu s delom. Postrieľajte nepriateľov a umiestnite na ovládací panel dela mínu, čím ho vyradíte. Vráťte sa hore na hradbu a pokračujte vpred. Dorazíte do krytej časti s vojakmi, ktorí sa skrývajú za krabicami. Medzi dvoma múrikmi z krabíc je pri stĺpe Salvage (2000). Pokračujte až na koniec hradby, kde v tmavom, slepom tuneli nájdete Salvage (1500). Vráťte sa trochu hradbou naspäť a zbehnite obďaleč opäť dole k druhej plošine s delom. Opäť pobite nepriateľov a umiestnite na ovládací panel mínu. Hneď potom vás vyzdvihne Helm.
Opäť ste vo vznášadle a likvidujete nepriateľov a strely guľometom. Taktiež strieľajte aj do vznášadla zradcu, až kým ho nepoškodíte tak, že havaruje. V animačke preskúmate vrak, ktorý potvrdí, že je to naozaj zradca z vašich radov, tak po ňom idete pátrať ďalej.



7. Nort Base

V diere hneď na začiatku, napravo od vás je Salvage (1000). Vráťte sa na začiatok a vylezte po rímsach pred vami hore. Pred vami je údolie s vežičkami a pillboxami. Než sa tam vydáte, otočte sa naľavo. Na stene sú skalné rímsy, po ktorých keď vyleziete nahor, tak sa dostanete prakticky až nad konštrukciu zariadenia pred vami. Úplne hore nájdete Salvage (2500). Vráťte sa dole do údolia a vstúpte doň. Na zemi za prvým oblúkom, neďaleko vežičky a Pillboxu je Salvage (1200). Nezabudnite si tiež vziať Salvage zo zničených Pillboxov. Pri prvom Pillboxe je tiež Salvage (2000) a pri druhom Pillboxe je ďalší Salvage (1200). Ďalej odtiaľto vedie tunel za pillboxami. V ňom je rovno pod vašimi nohami Salvage (1000). Než odídete, na začiatku tohto údolia je malé zariadenie (máte ho aj na radare), ktoré musíte preskúmať. Vbehnite tam a v animačke použijete Helma. Získa pre vás podklady pre novú zbraň - Sammy Launcher, no zároveň ho zariadenie odstrelí preč. Objavia sa dve stíhačky. Ak máte dosť Salvage (čo by ste mali mať), tak si môžete túto zbraň zhotoviť u Bagmana. S touto zbraňou musíte potom chvíľu mieriť na vznášadlo, než ju zameria a potom vystrelí riadenú strelu, ktorá vznášadlo zničí (užitočná vecička).
Keď vznášadlá zničíte, vydajte sa tunelom ďalej. Za ním choďte ku konštrukcii, na ktorej je sniper a do ktorej tiež vrazila časť s Helmom. Vylezte úplne hore, kde si vezmete Helma a helmu naspäť. Prejdite za stenu, ktorú Helmov transport prerazil. Tam vylezte hore po plošinkách na stene. Hore ste v šachte s pár mŕtvolami a krysami. Než pôjdete ďalej otvorom pred vami, tak sa dajte pri krysách doprava a vylezte na plošinu nad vami, kde je mŕtvy Souther Infantryman a Salvage (1500). Prejdite potom otvorom na ochodzu pred vami, kde je pár nepriateľov. Prejdite ňou a na druhej strane použite ovládací panel, čím otvoríte dvere. Za nimi použite panel na stene a otvoria sa ďalšie dvere.
Tu v základni choďte rovno a naľavo si všimnite úzku rímsu. Neskáčte do šachty pod ňou, ale prejdite po nej na koniec, kde je Salvage (2000). Vráťte sa pred rímsu a choďte do nižšej časti na západe. Tam choďte k terminálom (boxy s monitormi, na ktorých je nápis Receiving Data Status: Locked). Za nimi umiestnite na ne mínu (na miesto, kde máte automaticky možnosť ju umiestniť). Bagman ju odpáli a ich zničením si otvoríte dvere do Medi Labu. Prejdite teda dverami Medi-Labs a za nimi choďte doprava na rázcestie. Choďte doľava na koniec k panelu, na ktorý umiestnite Helma. Vybehne na vás pár vojakov, ktorých zabite. Keď je Helm hotový, ešte ho neberte, ale vráťte sa na rázcestie a prejdite dverami, ktorými vybehli vojaci. Tam nájdete Salvage (2000) - treba ho vziať skôr, než Helma. Vráťte sa k Helmovi a vezmite si ho - tým sa spustí animačka, v ktorej síce stretnete zradcu, no padnete do pasce, zajmú vás a vezmú vám Gunnara.
Zachráni vás Venus, ženská GI. S ňou postupujte jedinou možnou cestou a likvidujte nepriateľov. Pokračujte až do doku, kde v animačke nepriateľ vyhodí Gunnarov čip zo zbrane. Máte 60 sekúnd, než čipu dôjde energia a Gunnar zomrie. Najprv, hneď po animačke bežte doľava, za rohom máte Salvage (1700). Potom už len bežte likvidujúc nepriateľov po Gunnarov čip. Keď ho získate, tak v animačke automaticky odídete.



8. Souther R&R Facility

Hneď napravo od vás je Salvage (1000). Pokračujte vpred k pristávacej plošine. Pôjdete popri pár vojakoch, ktorých môžete zlikvidovať aj tichým spôsobom. Na pristávacej plošine umiestnite na nádrž s palivom mínu, čím znemožníte ďalšie výsadky. Sammym môžete tiež zničiť aj samotné vznášadlo. Oproti pristávacej plošine (smerom na juh) je kupolovitý bunker. Popri ňom a stene je úzky priesmyk, v ktorom nájdete Salvage (1200). Oproti pristávacej plošine (na severozápad) je v rohu skalnej steny malá plošinka, na ktorej je Salvage (600). Potom choďte z druhej strany kupolovitého bunkra (pri ktorom ste našli druhý Salvage) a tam je havarované vznášadlo. Pri ňom je Salvage (1100). Taktiež tam nájdete pár preživších, ktorý vám dajú nejaké info a podklady pre poslednú zbraň, ktorou je Beam Rifle (energetická zbraň). Vybehnite hore k dvom budovám nad pristávacou plošinou. Cestou sa budú spod zeme vyvŕtavať nepriatelia. Hore máte otvorenú budovu pred vami. Choďte najprv k tej naľavo a pri jej ľavej strane je na zemi Salvage (800). Potom vstúpte do otvorenej budovy a panelom na ľavej stene si otvorte vnútorné dvere.
Vojdite do budovy. Tam umiestnite na hlavný ovládací panel Helma. Zlikvidujte vojakov, ktorí za vami dobehnú a vezmite si naspäť Helma, ktorý vám otvoril cestu v strede haly. Skočte tam do otvoru v podlahe. Prejdite do veľkej, viacpodlažnej haly. Vylezte naľavo hore k dvom vojakom. Prejdite popri nich ku schodom. Zbehnite o jedno poschodie nižšie a vyjdite von na kovovú plošinu, kde je Salvage (1000). Potom vybehnite schodmi úplne hore, na hornej časti pod delom zabite otravného EMP troopera a použite ovládací panel, čím otvoríte časť strešnej kupoly. Potom sa vráťte na schody a zbehnite nimi úplne dole. Tam prejdite dverami, použite panel na stene naľavo a druhými dverami von.
Na ochodze sa zbavte vojakov naľavo. Prejdite k delu naľavo a zničte ním tri ponorky na hladine vody pred vami. Potom dorazia člny s vašimi ľuďmi. Bežte k nim a pozabíjajte nepriateľov, ktorí sem dorazili. Musíte ochraňovať výsadky, aby sa bezpečne dostali do vlaku. Keď zničíte nepriateľskú pechotu, bežte k protileteckému delu napravo, ktorým likvidujte nepriateľské vznášadlá. S delom a zbraňou likvidujte nepriateľskú pechotu a letectvo, kým sa do vlaku nedostane stanovený počet nepriateľov. Potom dobehnite do vlaku aj vy.



9. Hovertrain Journey

Vlak, na ktorý ste v minulej misii naskočili, odchádza aj s vašimi ľuďmi. No musíte ho ochrániť, keďže nepriatelia to len tak nenechajú. Máte po bokoch dve guľometné strieľne, aby ste mohli likvidovať jazdcov naľavo a napravo. Ak ich všetkých nezložíte, niektorí sa dostanú na vlak. Likvidujte ich vlastnou puškou a nedovoľte im zostať na vlaku dlhšie než pár sekúnd. Taktiež máte protiletecké delo, aby ste mohli chrániť vlak aj pred vzdušnými útokmi. Proste celú misiu strávite na tomto vozni a budete chrániť vlak a likvidovať hromadu nepriateľov. Občas budú po bokoch aj skupiny pešiakov, tak vždy hľadajte v ich blízkosti vozidlo, či nádrž s palivom, ktoré rozstreľte, aby ste sa tak zbavili naraz celej skupiny. Taktiež nezabudnite likvidovať strely nepriateľského letectva, na ktoré počas streľby do nepriateľov môžete pozabudnúť a tie si nájdu cieľ vo vašom vlaku. Takto likvidujte nepriateľov a chráňte vlak, až do jeho vykoľajenia.



10. Petrified Forest

Tu sa pripravte na množstvo sniperov na vzdialených miestach, ktorí vám budú značne strpčovať život. Vhod príde kúpiť si vylepšenia pre vašu sniperku. Na začiatku od vykoľajeného vlaku sa cesta rozdvojuje. Najprv choďte tou napravo, ktorá vedie za modrými hubami nahor. Na jej konci prejdite ďalej už len po úzkej rímse a za ňou nájdete Salvage (1500). Vráťte sa k vlaku a vydajte sa spodnou cestou. Prejdite cestou až na malé priestranstvo medzi skalnými stenami. Držte sa pravej steny a prejdete popod skalný previs, v ktorom je Salvage (1000). Keď vyjdete opäť na priestranstvo, bude pred vami obrovský peň stromu. Z jednej jeho strany je v ňom otvor, ktorým do pňa vstúpte, vylezte cez dve plošinky hore a tam nájdete Salvage (1100). Vráťte sa dole a pokračujte cestou za pňom, ktorý vedie po spadnutom strome k vojakom. Tam pokračujte až po animačku, v ktorej necháte svojich ľudí pri zavretej bráne.
Hneď pri vás sú plošiny na stene, po ktorých vyskáčte nahor na kopec. Napravo je pri vás obrovský koreň stromu. Prelezte ho a za ním je Salvage (1100). Prelezte ho naspäť a pokračujte touto cestou až k veľkej pavučine. Naľavo pri nej je jaskyňa, do ktorej vlezte. V nej vás budú napádať hejná malých pavúkov (kľudne ich nechajte na Gunnara). Na konci vlezte hore na plošinu nad vami a pokračujte. Keď vyjdete von, zistíte, že ste za tou pavučinou pred jaskyňou.
Pokračujte vyššie a dorazíte k spadnutému stromu tvoriacemu most. Vidíte, že ste nad územím, ktorým ste už prešli, akurát ste na hornej časti. Než sa vydáte cez strom, choďte najprv doprava a tam na konci plošiny za stromom je Salvage (1000). Vráťte sa k stromu tvoriacemu most a prejdite ním na druhú stranu. Hneď za ním je naľavo pri veľkom pni Salvage (1100). Potom pokračujte napravo a na konci vylezte na cestu nad vami. Na konci tejto cesty sa dostanete vrchom za bránu, pred ktorou čakajú vaši. Za ňou zbehnite dole k ovládaciemu panelu, ktorým bránu otvorte. Hneď pri tom paneli vylezte na stenu napravo a tam je rímsa, na konci ktorej nájdete Salvage (1200). Potom sa s vašimi prebojujte krátkou cestou k ďalšej, tentokrát už otvorenej bráne.
Za ňou sa musíte prebojovať do budovy na konci. Neodporúčam ísť priamou cestou. Vhodné je zvoliť si cestu po skalách naľavo, alebo napravo. Tak môžete zhora ľahšie postrieľať vojakov pod vami a budete mať tiež dobrý výhľad na pár sniperov a granátometčíkov. Potom zídite dole, choďte napravo po plošinách a uzavretej chodbe až na plošinu s ovládacím panelom. Na ten použite Helma, zbavte sa vznášadla, vezmite si Helma a tým otvoríte dvere na budove. Vráťte sa k nej a prestrieľajte sa do nej. V budove pobite osadenstvo, vybehnite na poschodie a na panel umiestnite Helma. Keď ho zložíte, otvoríte susedné dvere a nasleduje animačka. Vybehnite dverami von, pozor na vznášadlo a samovražedné sondy. Urobte si priestor a sniperkou likvidujete snipera na vzdialenej terase, ktorého ste zbadali v animačke. Keď ho zložíte, pokračujte automaticky ďalej.



11. Mountain Pass

Vydajte sa vpred jedinou možnou cestou. Je to úzka cesta medzi skalami. Na konci preskočte priepasť na susednú plošinu a tam vylezte po plošinách na stene nahor. Úplne hore skočte na plošinu pred vami a z nej na ďalšiu pred vami, kde už stretnete prvých nepriateľov. Naľavo je poniže vás malá plošinka, na ktorej je Salvage (800). Na konci plošiny vylezte po menších plošinách hore. Vstúpte do jaskyne s pavúkmi a prejdite ňou. Vonku preskočte na plošinu smerom k vodopádom. Za ňou pokračujte priesmykom, v ktorom nájdete Salvage (1800). Za priesmykom je menšie priestranstvo s nepriateľmi a aj pristávacou plošinou. Na nej samozrejme umiestnite mínu na nádrž s palivom. Na ľavej strane priestranstva sú nejaké jaskynky, v ktorých nájdete Salvage (800). Inak choďte k dverám za pristávacou plošinou a použite na ne Helma. Kým bude hackovať, dopadnú k vám dva pillboxy, tak ich využite pre Salvage. Keď je Helm hotový, tak si ho vezmite a prejdite dverami do budovy.
Vnútri prejdite na plošinu s generátorom pred vami. Z nej vedie naľavo rampa dole na skalnú plošinu. Tam nájdete Salvage (1200). Vráťte sa ku generátoru a choďte vyššie, tam umiestnite na ovládací panel Helma a zlikvidujte nepriateľov, kým hackuje. Keď je hotový, vypne oheň v potrubí pri dverách, ktorými ste sem vošli. Vráťte sa k tým dverám a vylezte k tomu potrubiu. Oheň vám už neblokuje cestu, tak po ďalších potrubiach preskáčte a prelezte na plošinu s ďalšími nepriateľmi. Pobite ich, prejdite na koniec plošiny a vylezte hore. Prejdite vrchom na koniec, vstúpte do tunela a na jeho konci už len sledujte, ako v animačke nastúpite do člna a odchádzate preč.



12. Harpo´s Ferry

Postrieľajte nepriateľov na neďalekej stene. Vstúpte do budovy pred vami. V prvej miestnosti, v ľavom rohu je Salvage (1600). Vybehnite hore schodmi a hore celou budovou. Hore sa dajte doprava za budovu a bežte na križovatku, kde bojujú vaši s nepriateľmi. Naľavo sú zavreté dvere pri schodoch. Tam je Salvage (2000). Pokračujte k delu, ktoré použite a zničte ním vznášadlo a dve ponorky na vode. Vráťte sa na križovatku chrbtom k delu a dajte sa doprava, hore cestou, hore schodmi a tam vylezte na konci naľavo do trosiek v stene. Prejdite chodbou, hore schodmi, opäť chodbou, na konci do výťahovej kabínky, ňou hore a ste opäť o poschodie vyššie. Na koniec chodby, schodmi zase vyššie, na koniec chodby a z veľkej haly do dverí napravo, popri troskách chodbou a po animačke prejdite mostom.
Za mostom je hneď napravo Salvage (1500) a o desať metrov ďalej pri schodoch je ďalší Salvage (1750). Vybehnite týmito schodmi na terasu, kde máte Lazooku a Salvage (1750). Lazookou zničte vežičky na tanku. Potom vbehnite do dverí na terase a dierami v podlahe dole. Vybehnite na ulicu, kde je aj tank. Najprv choďte doľava, na úplný koniec, kde je pri stene Salvage (1600). Potom sa otočte a choďte na opačnú stranu ulice smerom k tanku. Pri ňom vylezte na plošinu so schodmi, po ktorých vyjdite hore na druhú stenu ulice. Po nej prejdite k otvoreným dverám, ktorými prejdite. Vybehnite hore schodmi a keď vyjdete opäť von, uvidíte animačku, v ktorej vás napadne sniper, ktorého ste minule síce dostali, ale nezabili. Na pomoc vám príde aj Venus. Len čo získate kontrolu po animačke, choďte doľava a na konci pri stene je Salvage (2000). Likvidujte nepriateľov vo svojom okolí, aby ste si vytvorili trochu priestoru a potom svojou sniperkou zlikvidujte nepriateľského snipera. Keď ho dostanete, level končí.



13. Final Fight

Najprv popíšem umiestnenia Salvage. Salvage (800) je hneď pri bráne, ktorou ste sem vošli v animačke na začiatku. Choďte doprava a napravo je plošina s ovládacím panelom, pri ňom sú Salvage (500) a Salvage (1500). Vráťte sa na stredovú plošinu a choďte k ďalšej bráne, kde je Salvage (1600). Bežte ďalej po stredovej plošine k ďalej plošine napravo, kde je Salvage (1500) a Salvage (1500). Pokračujte k ďalšej bráne, kde je Salvage (800) a od nej na poslednú plošinu s ovládacím panelom, kde sú Salvage (500) a Salvage (1500). V podstate zjednodušene povedané, pri každej bráne je jedno a brány sú tri a na každej plošine sú po dve a plošiny sú tri, takže celkovo deväť kusov.
Tu vás čaká aj boss, ktorým je samozrejme zradný generál. Je chránený silovým štítom. Okolo neho sú tri plošiny a na každej je ovládací panel. Umiestnite na panel Helma a než ho hackne, likvidujte nepriateľov. Keď skončí s hackovaním, vezmite Helma naspäť a vysunie sa most k stredovej plošine s generálom. Prejdite po moste a umiestnite na generátor za ním mínu. Keď sa vzdialite, mína vybuchne a poškodí silové pole generála. Toto zopakujte trikrát, teda hacknete všetky tri panely a umiestnite mínu na všetky generátory za mostami. Potom už len sledujte záverečnú animačku.

Súvisiace hry Rogue Trooper: Redux



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
577 hlasov

100
60
20

80
40
0
64
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |