HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 32938 užívateľov

Návody > The Elder Scrolls 4: Oblivion


Zobrazení:808096
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Úvod | Hlavný príbeh | Gildy | Vedľajšie questy | Rôzne | Pluginy | História | Náboženstvá a rasy

Návod zatiaľ nie je kompletný, bude postupne dopĺňaný.
(Posledná aktualizácia: 1.4.2007)


Fighters Gild

Do Gildy Bojovníkov vás môže prijať Burz gro-Khash v meste Cheydinhal, Azzan v meste Anvil a Vilena Donton v meste Chorrol. Aby ste mohli vstúpiť, nesmie byť práve na vás vypísaná odmena, takže žiadne zločiny aspoň na chvíľu.


– Prvé úlohy si môžete vziať od Azzana v Anvile.

1. A Rat Problem
Od Azzana zistíte, že Arvena Thelas má problém s krysami. Zájdite za Arvenou a posťažuje sa vám, že niečo zabíja jej miláčikov – krysy, ktoré chová v pivnici. Zájdite do pivnice a nájdete tam horského leva. Zabite ho. Oznámte to Arvene. Bojí sa, že by ich tu mohlo byť viac, tak máte nájsť lovca menom Pinarus Inventius a preveriť to s ním. Ten býva v budove oproti, tak mu povedzte o levoch a povie, že ak tu v okolí nejaké sú, tak on ich nájde a rovno sa vydá ich hľadať. Choďte s ním a neďaleko hradieb mesta nájdete miesto, kde sú štyri levy. Spoločne ich zabite. Oznámte to Arvene a zistíte, že ďalší je v jej pivnici. Choďte tam a zabite ho. Opäť sa vráťte oznámiť to Arvene. Povie vám, že to zrejme robí jej susedka Quill-Weave, pretože ju neznáša. Vraj ju videla v noci potulovať sa okolo jej domu. Choďte za Arvenin dom, schovajte sa za múrik v plíživom móde a počkajte si na večer. Po ôsmej príde Quill a nahádže za Arvenin dom kusy mäsa. Oslovte ju a povie vám, že si myslela, že krysy, ktoré neznáša, vylezú za mäsom a stráže ich pobijú. Keď jej poviete o levoch, tak ju to zamrzí, pretože nechcela nikomu okrem krýs ublížiť. Poprosí vás, aby ste ju neprezradili.
Zájdite za Arvenou a dostanete odmenu 100 zlatých za vyriešenie problému. Ak Quill prezradíte, tak vám Arvena zvýši Speechcraft. Ak ju neprezradíte, tak pre ukončenie questu choďte za Quill, ktorá vám poďakuje a zvýši vám Acrobatic. Bez ohľadu na to, či ju prezradíte, či nie, aj tak vás bude za peniaze ochotná trénovať Acrobatic a aj tak dostanete od Arveny zlato.


2. The Unfortunate Shopkeeper
Spýtajte sa Azzana na ďalšiu úlohu a povie vám o obchodníkovi menom Norbert Lelles, ktorý má problémy so zlodejmi. Zájdite do prístavu, do časti Gold Coast, kde má obchod Lelles Quality Mercandise. Oslovte ho a povie, že ho v noci vždy niekto okradne. Požiada vás, aby ste to tu v noci postrážili a on zatiaľ pôjde do krčmy. V noci odíde a vy čakajte, okolo polnoci prídu traja lupiči. Vhodné je čakať rovno pri predných dverách a hneď zaútočiť. Než sa spamätajú, môžete zabiť aspoň jedného a druhého už pekne zraniť. Potom ho dorazte a jeden samotný nie je problém. Ak sú stále dvaja, tak sa stiahnite za pult, aby šli za vami po jednom. Po ich likvidácii choďte do krčmy povyše a povedzte tam Norbertovi, že je po banditoch. Dostanete 100 zlatých.


– Pre ďalšiu úlohu skočte do Cheydinhalu.

3. The Desolate Mine
Burz gro-Khash vám dá meč, kladivo a luk, ktoré máte doručiť bojovníkom v neďalekej bani. Dojdite k bani, pred ktorou vás už napadnú dvaja goblini. V bani oslovte Riennu, ktorá je vodkyňa trojice bojovníkov a dajte jej luk. Zistíte, že baňu zaplienili goblini a oni čakali len na vašu dodávku zbraní, aby sa s nimi mohli porátať (nechápem, ako tam mohli ísť neozbrojení). Elidorovi dajte meč a orkovi menom Brag gro-Bharg dajte kladivo. Potom sa rozbehnú do jaskyne na goblinov. Pomáhajte im a pozor na dve pasce. Najmä na brvná v severozápadnej časti. Snažte sa, aby to všetci prežili. Keď budú všetci goblini mŕtvi, tak sa vráťte do mesta za Burzom a oznámte mu splnenie úlohy. Dostanete 80 zlatých, ak to niekto neprežil a 100 zlatých, ako to prežili všetci traja bojovníci.
Teraz si žiadajte povýšenie a stane sa z vás Journeyman.


– Spýtajte sa na ďalší kontrakt a povie vám, že musíte vybaviť isté záležitosti pre gildu a máte ísť za vodkyňou Velenou Donton v Chorrole. Zájdite tam a ona vás pošle za Modrynom Oreynom. Ten je väčšinou tu v Gilde, akurát v noci chodí domov.

4. Unfinished Business
Ako vám kázala gildmajsterka, choďte za Modrynom Oreynom a on vám povie, že jeden z ich ľudí, Maglir, nedokončil svoju misiu. Spýtajte sa ho na to a pošle vás za ním, aby ste to preverili. Choďte za ním do Skingardu. Nájdete ho v krčme West Weald Inn. Spýtajte sa ho, prečo nesplnil svoju úlohu. Zistíte, že mal nájsť Brenus Astis Journal, no je v jaskyni plnej potvor a za tie peniaze mu to nestojí, keďže má rodinu. Spýtajte sa na ten denník a objaví sa vám na mape Fallen Rock Cave. Choďte do tej jaskyne, v ktorej na vás čakajú krysy a kostlivci. V dolnej, zatopenej časti jaskyne nájdete denník, ktorý hľadáte. Môžete sa vrátiť za Maglirom a pochváliť sa, že ste denník našli. Máte ho zaniesť Oreynovi a môžete mu povedať, čo chcete. Tak zájdite za Oreynom a odovzdajte mu denník a dostanete odmenu 100 zlatých. Buď mu povedzte, že ste denník našli vy, alebo buďte súcitný a povedzte, že ho našiel a po vás posiela Maglir. Odmenu máte tak, či tak.


5. Drunk and Disorderly
Aj túto úlohu vám zadá Modryn Oreyn. Traja členovia gildy, Dubok gro-Shakg, Rellian a Vantus Prelius robia problémy v meste Leyawiin. Zájdite tam a choďte do krčmy Five Claws Lodge. Tam nájdete všetkých troch a krčmu mierne zdemolovanú. Pohovorte si s Vantusom Preliusom a zistíte, že sú naštvaní, pretože nemajú prácu, ktorú im vyfúkla Blackwood Company. Ukľudnilo by ich, keby mali prácu a tak možnosť si zarobiť.
Oslovte niekoho v meste, napríklad aj hneď tu pri vás krčmára, zvýšte si u neho obľúbenosť a spýtajte sa na prácu pre bojovníkov. Odporučí vám spýtať sa u Margarty. Zájdite za ňou. Dom má neďaleko a ak nie je doma, tak zbiera rastliny za východnou hradbou. Je to obchodná poradkyňa so záľubou v alchýmii. Potrebovala by minotaurie rohy a ogrie zuby, no neverí Blackwood Company. Nedôveruje ani vám, ale dá vám šancu získať si jej dôveru. Máte jej priniesť 5 kusov ektoplazmy. To je hmota, ktorá zostáva po zničených duchoch. Duchov ste už mohli stretnúť v niektorých questoch. Nejakí duchovia sú aj v podzemí niektorých kláštorov, trebárs aj v podzemí kláštora rovno oproti jej domu. Na duchov platia len magické zbrane, alebo útok mágiou. Ak sa vám nechce bojovať, tak skočte do Skingardu a v obchode All Things Alchemical môžete ektoplazmu kúpiť. Dajte jej ektoplazmu a súhlasí, že prijme gildu bojovníkov za svojich dodávateľov. Ak budete mať ogrie zuby a minotaurie rohy, môžete jej ich doniesť. Vráťte sa do krčmy, oslovte Vantusa Preliusa a povedzte mu o práci. Je vám vďačný a sľúbi, že ďalšie problémy už nebudú. Vráťte sa to ohlásiť Oreynovi do Chorrolu. Ten vám udelí ďalšiu hodnosť, ktorou je Swordsman.


– Opäť treba splniť pár kontraktov. Skočte za Azzanom do Anvilu.

6. Den of Thieves
Newheim´s Flagon
Od Azzana dostanete za úlohu postarať sa o skupinu zlodejov, ktorá tu vyčíňa. Zrejme sa jedná o celý gang, tak dostanete na pomoc parťáka, ktorým je Maglir (bez ohľadu na to, čo ste o ňom predtým povedali Oreynovi). Popýtajte sa ľudí na zlodejov (kľudne aj členov gildy, aby ste to nemali ďaleko) a povedia vám, že nedávno bol okradnutý Newheim the Portly. Toho nájdete buď v jeho dome západne od Gildy, alebo cez deň v dokoch (The Gold Coast). Dozviete sa od neho, že zlodeji sú v jaskyni Horata Cave. Povie vám, že mu ukradli jeho vzácne dedičstvo. Džbán jeho deda, v ktorom sa udrží pivo chladné. Ak sa spýtate na toto dedičstvo, získate druhú úlohu (Newheim´s Flagon), splníte obe súčasne. Na mape máte pozíciu jaskyne, tak tam už len dobehnite a vstúpte. Maglira môžete trochu korigovať, buď nech vás počká, alebo nasleduje. V jaskyni pozor na pár pascí. Pozabíjajte všetkých zlodejov v jaskyni. V najväčšej jaskyni, kde majú niečo ako malý tábor, nájdete na stole Newheimov džbán. Vráťte sa do mesta a oznámte Azzanovi splnenie úlohy – dostanete 100 zlatých. Vráťte Newheimovi jeho džbán a dostanete od neho za odmenu tri Newheimove Špeciálne Pivá.


– Opäť sa presuňte do Cheydinhalu, kde vám Bruz gro-Khash zadá ďalší kontrakt.

7. Amelion´s Debt
Biene Amelion vás potrebuje, tak za ňou zájdite. Presuňte sa najprv do mesta Leyawiin a od neho choďte na sever do Water´s Edge. Od Biene zistíte, že jej otec bol hazardný hráč a zanechal jej dlžoby, ktoré musí splatiť. Uvažuje, že by ich zaplatila predajom meča a brnenia svojho dedka. Dlh je 1000 zlatých. Ak chcete quest rýchlo vyriešiť, tak jej dajte peniaze zo svojich. Ak to chcete správne, tak sa spýtajte, kde je pochovaný a dostanete do mapy zaznamenané miesto jeho hrobky. Choďte tam a pripravte sa na boj s nemŕtvymi. Prezrite všetky chodby. V jednej visí zo stropu lano, na ktorom je priviazaný kameň. Potiahnite ho a otvoríte si tajnú chodbu. Celkovo nájdete Brusef Amelion´s Cuirass, Brusef Amelion´s Gauntlets, Brusef Amelion´s Greaves, Brusef Amelion´s Shield a Brusef Amelion´s Sword. Jedine meč a kyras sú dôležité pre quest, ale môžete nájsť celú sériu. Ak sa vám náhodou meč zapáči a chcete si tie veci nechať, stále máte možnosť zaplatiť Biene 1000 zlatých z vlastného vrecka. Ak nechcete, tak jej dajte meč aj kyras. Je to na vás. Tak, či tak, vráťte sa za Bruzom a dostanete odmenu 100 zlatých. Taktiež môžete požiadať o povýšenie a stane sa z vás Protector.


– Vráťte sa do Chorrolu, má tam pre vás niečo Modryn Oreyn.

8. The Master´s Son
Oreyn vám zadá úlohu nájsť chlapíka menom Galtus Previa. Spoločníkom vám bude Viranus Donton, syn gildmajsterky. Tá ho držala mimo kontraktov, keďže počas jedného prišla o staršieho syna. Choďte do Vileninho domu a oslovte Viranusa. Choďte s ním do Nowyll Cavern. Pozor, v jaskyni sú trollovia, ogry a jeden minotaurus, takže opatrne. Tú pliagu nezvládol ani Galtus, tak nájdite jeho telo a pri ňom zlomený štít, ktorý si vezmite. Vráťte sa naspäť za Oreynom, odovzdajte mu štít a povedzte, čo ste zistili. Ako odmenu dostanete meč Shortsword of Weariness.


9. More Unfinished Business
Oreyn vám povie, že je tu ďalší nesplnený kontrakt a zase ho má na svedomí Maglir. Zájdite do Bravilu a tam sa popýtajte na Maglira. Odporučia vás do taverny The Lonely Suitor Lodge. Zistíte, že prebehol k Blackwood Company. Povie vám akurát, že kontrakt je pre Aryarie v tunajšej gilde mágov. Skočte za ňou. Potrebuje 10 kusov Imp Gallu. Povie vám, že nejakí Impovia sú v Robber´s Glen Cave. Zájdite tam, je to severne od mesta. Celkovo je tam 13 impov, vám stačí z ich mŕtvol nazbierať 10 Imp Gallov. Keď ich máte, vráťte sa do Bravilu a odovzdajte ich Aryarii Od nej dostanete ako odmenu Base Ring of Aegis (kúzlo Shield). Ohláste splnenie úlohy Oreynovi a dostanete 100 zlatých.
Spomenie povýšenie, tak ho prijmite a stane sa z vás Defender.


10. Azani Blackheart
Túto úlohu chce Oreyn vybaviť na vlastnú päsť a v súkromí, tak sa máte zastaviť v noci u neho doma. Na to, že je vysoko postavený člen gildy, má dosť biedny dom, no nevadí, v noci doň vstúpte a oslovte ho. Povie vám, že Blackwood Company, banda žoldnierov, im robí problémy už dlhšie. Mali kontrakt od Argotha, počas plnenia ktorého zahynul gildmajsterkin syn s pätnástimi ďalšími bojovníkmi. Neskôr našli mŕtveho aj Argotha a artefakt, ktorý pre neho mali nájsť, nikde nebol. Blackwood však vraj kontrakt splnila. Súhlaste, že Oreynovi pomôžete a povie vám, že sa stretnete v gilde v meste Leyawiin. Zájdite tam a oslovte opäť Oreyna. Označí vám na mape oblasť Arpenia, kam sa môžete vydať rovno cez mapu. Pôjde s vami. Vstúpte tam a trochu oblasť preskúmajte. Zistíte, že tam žiadna výprava nikdy nebola, že to bolo nafingované.
Vyjdite von a sledujte Oreyna pešo, až vás dovedie do oblasti Atatar. Vstúpte tam spoločne dnu a pobite hromadu nepriateľov. Prebojujte sa až do poslednej časti dungeonu, kde na vás čaká samotný Azani Blackheart. Zabite ho. Vezmite si mimo iného z jeho tela jeho prsteň a ten dajte Oreynovi, ktorý poslúži ako dôkaz, že ho zabila gilda bojovníkov. Tým je úloha hotová a Oreyn odíde.
Ešte predtým ho môžete požiadať o povýšenie a stane sa z vás Warder.


– Zájdite si do Cheydinhalu, kde vám Bruz gro-Khash zadá ďalší kontrakt.

11. The Fugitives
Zopár väzňov utieklo z väzenia a teraz rabujú v okolí mesta Bravil. Máte sa o nich postarať. Zájdite do Bravilu a popýtajte sa na nich. U niekoho si získajte dostatočnú obľúbenosť (nad 60) a zistíte, že sú v jaskyni Bloodmayne Cave, západne od mesta. Zájdite tam a preskúmajte ju. V nej nájdete všetkých štyroch. Sú silní, ale našťastie ich nachádzate po jednom a nejdú naraz, takže postupujte a zabíjajte ich. Keď sú Hlofgar, Ashanta, Dreet-Lai a Enrion mŕtvy, tak sa vráťte za gro-Khashom a dostanete odmenu 100 zlatých.


– Ďalší kontrakt vám zadá Azzan v Anvile.

12. The Wandering Scholar
Máte pomôcť Elante of Alinor, ktorá študuje Daedrické svätyne. Predpokladá, že jednu objavila v jaskyni Brittlerock Cave, kde už na vás čaká. Zájdite teda do tej jaskyne, je to dlhá cesta. Vstúpte do nej a hneď na začiatku stretnete Elante. Chce nájsť tú svätyňu. Pôjde s vami, no ak odbehnete, zostane stáť a čakať na vás. Takto môžete bez jej ohrozenia pobiť všetky potvory v jaskyni, aby ste o Elante náhodou neprišli. Keď je jaskyňa čistá, vráťte sa za ňou a odprevaďte ju do svätyne v dolnej časti jaskyne. Poďakuje vám a daruje vám knihu (ak nie náhodnú, tak Morning Star, prvý diel). Vy si ešte môžete preskúmať jaskyňu za svätyňou, ak máte záujem. Inak sa vráťte za Azzanom. Ak náhodou Elante zabili, odmenu nedostanete, ale quest je splnený, aj povýšenie je k dispozícii – zvláštne. Ak ste to spravili správne, dostanete odmenu 100 zlatých.
Prijmite povýšenie a stane sa z vás Guardian.


– Opäť sa vráťte do Chorrolu, Modryn Oreyn má pre vás ďalšiu úlohu.

13. Trolls of Forsaken Mine
Oreyn poslal na ďalšiu úlohu Viranusa Dontona, gildmajsterkinho syna a ten sa nevrátil, tak sa po ňom máte obzrieť. Mal s pár ďalšími vyčistiť jednu baňu od trollov. Pod mestom Leyawiin je Forsaken Mine, do ktorej zájdite. V bani nájdete mŕtve telá členov gildy bojovníkov, aj mŕtvolu žoldniera Blackwood Company. Prezerajte baňu, až nájdete telo Viranusa. Vezmite si z neho denník. Zistíte, že boj s trollmi im šiel dobre, než sa objavili Blackwood Company a nezaútočili na nich. Vráťte sa do Chorrolu oznámiť Oreynovi, čo sa stalo a odovzdajte mu Dontonov denník. Povie vám, aby ste o tom mlčal, keďže máte pred sebou kariéru, on bol zodpovedný za Dontona.


– Zájdite si akože nič do Anvilu po nový kontrakt od Azzana.

14. The Stone of St. Alessia
Keď prídete a oslovíte Azzana, oznámi vám, že Vilena sa dozvedela o smrti svojho druhého syna a Oreyna vyhodila z gildy. Ani vás to neobišlo a degradovali vás o dva stupne, takže ste opäť Defender. Má tu pre vás úlohu. V meste Bruma ukradli z Chrámu Talosa posvätný kameň. Zájdite tam a oslovte kňaza menom Cirroc. Povie vám o banditoch, ktorí ho vzali a utiekli na východ. Vyjdite východnou bránou z mesta a pokračujte po hlavnej ceste smerom do Imperial City. Cestou stretnete Khajita menom K´sharr. Prizná sa, že sa podieľal na krádeži kameňa, no ten im ukradli ogry a z celej bandy prežil iba on. Odniesli ho do oblasti zvanej Sedor. Spýtajte sa na ňu, nech vám ju zaznačí na mape a choďte tam. Ako bolo povedané, ruiny sú plné ogrov, takže nanajvýš opatrne. Keď dojdete do centrálnej haly, tak choďte do uzatvorenej chodby rovno a tam stupte na dlaždicu, ktorou otvoríte dvere nad vami. Choďte teraz z centrálnej haly naľavo a hore chodbou, kde za otvorenými dverami aktivujte spínač, čím otvoríte ďalšie dvere poniže, za ktorými je Kameň Svätej Alessie. Vezmite ho a vráťte sa s ním do Brumy, kde ho odovzdajte Cirrocovi, ktorý vám z vďačnosti daruje tri liečivé nápoje (Strong Potion of Healing). Vráťte sa za Azzanom a dostanete odmenu 200 zlatých.


– Posledné dve úlohy má pre vás Bruz gro-Khash v Cheydinhale.

15. The Noble´s Daughter
Stratila sa dcéra orkského šľachtica a máte ju nájsť. Najprv choďte na jeho sídlo (Lord Rugdumph´s Estate) a v budove na vás čaká Lord Rugdumph gro-Shurgak osobne. Povie vám, že jeho dcéra šla na východ zbierať kamene a zrejme ju uniesli ogry. Máte ju zachrániť. Vydajte sa teda zo sídla na východ a po chvíli narazíte na trojicu Ogrov okolo mladej orkyne. Zabite ich. Keď je po nich, oslovte Lady Rogbut gra-Shurgak a ocení vašu pomoc, aj keď len minimálne a požiada vás, aby ste ju odviedli za otcom. Tak sa s ňou vráťte do sídla a oslovte Lorda Rugdumpha, ktorý vám z vďačnosti za záchranu dcéry daruje meč Rugdumph´s Sword.
Vráťte sa do Cheydinhalu za gro-Khashom, ktorý sám pokukuje po lady Rogbut a dostanete od neho odmenu 200 zlatých.
Za skvele zvládnuté posledné dve úlohy vás povýši opäť do vašej predošlej hodnosti, takže ste zase raz Guardian.


16. Mystery at Harlun´s Watch
Poslednou úlohou je kontrakt z dediny Harlun´s Watch. Došlo tam k zmiznutiu niekoľkých osôb, máte to prešetriť. Zájdite tam, je to južne od mesta. V dedine oslovte Draranu Thelis od ktorej zistíte, že pri močiari videli záhadné svetlá, tak sa to pár ľudí vydalo prešetriť a už sa nevrátili. Vydajte sa teda k rieke a narazíte na bludičky (will-o-the-wisp). Zlikvidujte ich (len mágiou, či magickými zbraňami) a vstúpte do jaskyne (Swampy Cave), v ktorej narazíte na trollov. Zistili ste, že bludičky oslabovali ľudí, ktorých potom likvidovali trollovia, no treba to preveriť. Preskúmajte celú jaskyňu a v jednej jej časti nájdete hromadu mŕtvol (kostry, zombie, aj čerstvé telo). Tam zistíte, že všetci z dediny sú mŕtvi a sú za to zodpovední trollovia. Pre bezpečnosť dediny ich treba všetkých zabiť. Nemáte ich označených, tak len prebehnite túto jaskyňu a aj tú za ňou a likvidujte každého trolla na ktorého narazíte, kým vám denník nenapíše hlášku, že všetci trollovia sú mŕtvi. Vráťte sa do dediny a oznámte to Drarane, ktorá vám za odmenu daruje prsteň Mind and Body Ring (sila a odolnosť). Potom sa už len vráťte za gro-Khashom a dostanete odmenu 200 zlatých.
Popýtajte sa na povýšenie a je mu cťou udeliť vám to najvyššie po gildmajstrovi, stal sa z vás Champion.


– Naspäť do Chorrolu, aj keď je už mimo gildy, má pre vás Modryn Oreyn ešte niečo.

17. Information Gathering
Hneď pri poslednom rozhovore spomenul gro-Khasha, že sa s vami chce zhovárať Modryn Oreyn. Zájdite teda do Chorrolu a vstúpte do jeho domu. Oslovte ho, má pre vás úlohu, no keďže je už mimo gildy, tak len neoficiálnu. Chce sa pozrieť zbližšia na Blackwood Company, no najprv potrebujete o nich nejaké informácie. Máte zajať jedného z ich veliteľov. Sídlo má v Glademist Cave, tak tam zájdite a pobite všetkých nepriateľov. Potom oslovte argoniana menom Ajum-Kajin. Keď nebude nik z jeho ľudí žiť, tak s vami pôjde dobrovoľne. Odveďte ho do Chorrolu, do domu Oreyna. Tam oslovte Oreyna a povie vám, aby ste ho vypočuli, no nezabili. Povedzte Ajumovi, nech si sadne. Keď sa posadí, tak ho začnite vypočúvať. Buď ho mláťte a sledujte, ako mu ubúda život, alebo si získajte jeho dôveru (presviedčanie – speechcraft). Tak, či tak z neho dostaňte odpoveď na prvú otázku, koľko je približne členov Spoločnosti (vyše 100) a potom odpoveď na druhú otázku, kto je ich vodcom (Ri´zikar). Keď mu položíte tretiu otázku, teda, čo je tajomstvom ich sily, spácha samovraždu, aby udržal tajomstvo. Oslovte Oryena, ktorý vám (pokiaľ ste vy nezabili Ajuma predtým, než sa zabil sám) daruje za získanie informácií Greater Amulet of Interrogation (zvyšuje Hand to Hand a Speechcraft).


18. Infiltration
Keďže stále neviete čo je tajomstvom Blackwood Company, tak to musíte zistiť osobne a to jedine tak, že sa k nim infiltrujete, ako vám nariadi Oryen. Choďte do mesta Leyawiin a vstúpte do budovy Blackwood Company. Zistíte, že šéfom je Jeetum-Ze, tak za tým argonianom zájdite a povedzte mu, že sa chcete stať členom ich Spoločnosti. Dá vám šancu. Máte zájsť do podzemia, kde majú tréningovú miestnosť, tak tam zbehnite, už tam čakajú traja ďalší žoldnieri. Počkajte si, než za vami príde Jeetum a prezradí vám ich tajomstvo. Posilňujú sa šťavou zo stromu Hist, čo je argonianská, v Cyrodiile zakázaná látka. Taktiež zistíte, že ju sem nepašujú, ale že sa im podarilo za pomoci mágie vypestovať jeden taký strom priamo tu. Tiež dostanete jednu fľaštičku tohto nápoja. No dosť bolo rečí, máte sa napiť a vyraziť pobiť pár goblinov.
Musíte to spraviť tak ako chcú, pretože dvere za vami zamkli a bez kľúča ich neotvoríte. Takže sa napite a automaticky sa prenesiete aj so zvyšnými tromi do Water´s Edge, kde sú okolo domov goblini, ktorých pobite spolu s ostatnými. No ešte to nekončí, povedia vám, že nejakí sú aj v domoch, tak navštívte všetky domy a pobite goblinov v nich. Potom sa zrazu preberáte u Oryena doma. Povie vám, že vás našli v Leyawiine členovia gildy a doniesli k nemu. Prezraďte mu tajomstvo Spoločnosti, no najprv ešte máte preveriť, čo sa vlastne stalo vo Water´s Edge, tak tam zájdite. S hrôzou zistíte, že ste pobili nielen všetky ovce v dedine, ale aj všetkých štyroch obyvateľov. Pri ich telách, medzi ktorými je aj Biene Amelion stojí jej otec Marcel Amelion, ktorý sa čuduje, kto mohol spáchať niečo také a spomenie si, že vy ste ten, kto pomohol jeho dcére splatiť jeho dlhy. Vráťte sa za Oryenom. Ten vás upokojuje, že to nie je vaša vina, že za to môže tá droga, ktorá ma na neargonianov horšie účinky. Teraz musíte ten strom pre bezpečnosť všetkých zničiť. (Keby neboli podstatné postavy nesmrteľné, tak by stačilo zabiť žoldnierov a bol by pokoj. Ak aj z dediny odídete bez pozabíjania „goblinov“, tak odpadnete na účinky nápoja, preberiete sa u Oryena a po návrate do Water´s Edge budú aj tak všetci mŕtvi).


19. The Hist
Po rozhovore s Oryenom vám už nič nebráni vysporiadať sa s Blackwood Company nadobro. Zájdite do mesta Leyawiin a vstúpte do ich budovy Blackwood Company. Keď vstúpite vrhne sa na vás Ja´Fazir, pretože už vedia, že ste špión (zrejme im to vyzvonil Maglir). Zabite ho a vezmite si z jeho tela kľúč k Jeetumzovej izbe. Vstúpte do nej a ak tam Jeetum-Ze nie je, tak sa vráťte na chodbu, kde ho stretnete. Zabite ho a od neho si vezmite kľúč k Ri´zakarovej izbe. Tá je na najvrchnejšom poschodí tak do nej vstúpte. Tu vás čaká vodca Blackwood Company Khajit Ri´zakar. Je trochu tuhý, ale ste predsa bojovník, tak ho zabite. Z jeho tela si vezmite kľúč do podzemia. Vráťte sa do vstupnej haly a posledným získaným kľúčom si otvorte dvere do podzemia, kde nájdete strom Hist a zariadenie, ktoré ho udržuje v dobrom stave a zároveň z neho čerpá šťavu (miazgu). Tu zabite dvoch posledných nepriateľov a vezmite si zo zeme dve trúbky (Loose Pipe). Potom kliknite z oboch strán na napájacie generátory stromu a pomocou trubiek, ktoré ste vzali ich obe zničíte. Tým ste zničili celé zariadenie a strom je v plameňoch. Dobrá práca. Vyjdite do vstupnej haly a tu vás čaká starý známy Maglir. Ten zradca je naštvaný, že ste mu zničili kariéru a tak je rozhodnutý vás zabiť. Samozrejme ho zabite. Vráťte sa za Oryenom a oznámte mu dobrú správu, že strom je zničený a Blackwood Company tým pádom odpísaná, keďže z nich zostane len banda obyčajných žoldákov. Daruje vám za odmenu Helm of Oreyn Bearclaw (tá helma sa mi zdala povedomá a nemýlil som sa, mám ju v návode na Tribunal ako jeden z artefaktov pre múzeum, ktorý získate v Daedrickej svätyni).
Taktiež vám povie, aby ste šli oznámiť tento úspech gildmajsterke Vilene Donton. Takže zájdite do gildy bojovníkov a oslovte ju. Povedzte, že ste pracovali pre Oryena a zlikvidovali hrozbu v podobe Blackwood Company. Je prekvapená, čo sa stalo a potešená vašim úspechom. Týmto vás zbavuje vašej hodnosti a udeľuje vám svoju, stáva sa z vás Gildmajster. Ona ide na odpočinok a vám prenecháva správu gildy s tým, že ešte stále je tu dosť povinností. Spýtajte sa akých a povie vám, že musíte určiť svojho zástupcu. Vhodný by bol Oryen. Zájdite za ním domov a ponúknite mu prácu. Najprv si pochvaľuje dôchodok, že sa môže venovať maľovaniu (rozhodne si všimnite maľbu v jeho dome), no napokon vašu ponuku príjme. Keď si s ním potom pohovoríte o povinnostiach, tak vám povie, že ako šéf kontrakty prijímať nemôžete, no z každého zisku máte províziu, tak vám dá kľúč od gildmajstrovskej truhlice (tu v Chorrole, v gilde), do ktorej sa vám budú ukladať vaše výnosy (provízie z platieb za služby gilde, alebo predmety, ktoré členovia nájdu). Taktiež mu môžete dávať príkazy na nastávajúce obdobie, či prijímať viac nových členov, alebo viac kontraktov, kde prvé znamená viac vecí a druhé viac zlaťákov. Prípadne nech robia oboje rovnomerne.



Thieves Guild

Gilda nemá špeciálne požiadavky pre členstvo, musíte ich len nájsť a splniť vstupný test. Môžete potom u nich predávať kradnuté predmety a taktiež sa zbaviť odmeny, ktorá je na vás vypísaná za jej polovičnú hodnotu.


1. Finding the Thieves Guild
May the Best Thief Win
Keďže cieľom týchto questov je nájsť gildu a vstúpiť do nej, tak som ich spojil do jedného. V hlavnom meste Imperial City sú po stenách plagáty, na ktorých sa oznamuje, že sa hľadá Grey Fox. Pozretím plagátu získate tému rozhovoru. Potom si nájdite nejakého žobráka, zvýšte si u neho obľúbenosť (speechcraft, alebo mu dávajte milodary) a spýtajte sa ho na Grey Foxa. Keď máte jeho dôveru, tak sa vás spýta, prečo ho chcete nájsť, tak povedzte, že preto, aby ste sa k nemu mohli pridať. Povie vám, aby ste sa okolo polnoci poobzerali v Garden of Dareloth vo Waterfront Districte. Zájdite teda do tej oblasti. Na východnej strane, za stenou, kde je na brehu pár drevených domčekov. Tam za nimi, pri stene je vždy v noci medzi polnocou a treťou hodinou Armand Cristophe. Teraz sú pri ňom aj argonian Amusei a elfka Methredhel. Oslovte Armanda a spýtajte sa na Grey Foxa a potom na vstup do gildy (ak odmieta hovoriť, zvýšte si u neho obľúbenosť). Povie, že je neobvyklé, aby boli naraz traja uchádzači o členstvo v gilde a tak vyhlási súťaž, nech zvíťazí najlepší zlodej. Máte ukradnúť denník Amantiusa Allectusa. Ešte vám povie, že si u neho za 5 zlatých môžete kupovať lokpiky. Do toho.
Ako vám povedal Armand na začiatku, žobráci sú oči a uši zlodejov, tak si nejakého oslovte a spýtajte sa za pár zlatiek, kde Allectus býva a dozviete sa to. Je to v Temple Districte. Zájdite tam, vypáčte zámku na dverách jeho domu a vstúpte. Methredhel je už vnútri a plíži sa po miestnosti. Ak ste rýchly, tak to ukončíte skôr. Denník je v malom stolíku pri stene napravo od dverí. Ak tam rýchlo dobehnete a vezmete ho, je váš.
Ak ste sa obzerali a čakali, denník vzala Methredhel a utiekla do pivnice. Ak ju vypáčite, tak už len uvidíte, ako uniká do kanálov. Nechajte to tak a vráťte sa do Waterfront Districtu. Zase sa môžete žobráka spýtať, na pomoc, konkrétne, kde býva Methredhel. No môžete si to nájsť aj sami, je to jeden z tých domov, za ktorými ste sa stretli s Armandom. Vypáčte zámku na dverách, vstúpte, vypáčte zámku na truhlici a v nej nájdete denník, ktorý si tam ukryla (veľká chyba).
Či už získate denník priamo, alebo okľukou, zaneste ho napokon Armandovi a ten vás prijme za člena gildy zlodejov.


2. Independent Thievery
Tento quest vám zostáva medzi nesplnenými dlhšiu dobu. Totiž medzi každou špeciálnou úlohu pre Armanda musíte nakradnúť predmety v istej hodnote. Tie môžete predávať u priekupníka v Brume. Je ním Ongar the World-Weary. Do sumy, ktorú potrebujete sa vám zarátavajú len ukradnuté predmety, teda tie, čo máte v inventári označené symbolom ruky a u normálnych obchodníkov ich nepredáte. Aj u Ongara môžete predávať normálne predmety, no pre tento quest sú potrebné práve tie kradnuté. Pre začiatok mu stačí predať veci v hodnote 50 zlatých. Potom sa môžete vrátiť po úlohu k Armandovi. Suma, ktorú získate za nakradnuté veci vám našťastie zostáva, takže keď na ďalší quest potrebujete predať veci v hodnote 100 zlatých, v skutočnosti je to len za ďalších 50, aby ste sa dostali na hranicu 100.


3. Untaxing the Poor
Keď ste predali nakradnuté veci v hodnote 50 zlatých, dá vám Armand prvú úlohu. Hieronymus Lex, kapitán stráží, ktorý považuje za svoje osobné poslanie dolapiť Grey Foxa a zlodejov vybral dane od chudobných ľudí z Waterfrontu. To tak nesmie zostať, tak máte získať naspäť vybraté peniaze a taktiež aj zoznam, aby vedeli, koľko majú komu vrátiť, pretože chudobní sú pod ochranou Grey Foxa. Choďte do časti Temple District a tam vstúpte do južnej strážnej veže (South Watch Tower). Pre zlodeja je vhodná noc, no mne sa zdá, že cez deň je vnútri menej ľudí, keďže väčšina stráží je v meste. Samozrejme sa nezabudnite plížiť a pamätajte, že na nižšom stupni Sneakingu váš úspech ovplyvňuje aj obuv. Vnútri rebríkom vylezte do Southeast Watch Barracks, odtiaľ rebríkom do South Watch Barracks a odtiaľ opäť rebríkom do kapitánovej izby (South Watch Captain´s Quarters). No musíte vypáčiť zámku, aby ste sa dostali do kapitánovej izby. V nej je napravo stolík, ktorý je tiež samozrejme zamknutý. Vypáčte zámku a vezmite si odtiaľ 53 zlatých z daní a taktiež aj záznamy (Waterfront Tax Records). Vráťte sa za Armandom a odovzdajte mu ich. Záznamy si vezme a peniaze si môžete nechať, išlo hlavne o to, aby Lex dostal príučku. Splnením tohto questu vás povýši do hodnosti Footpad. Pre ďalšiu úlohou musíte predať nakradnuté veci v hodnote 100 zlatých.


4. The Elven Maiden
Keď ste u svojho priekupníka predali kradnutý tovar v hodnote 100 zlatých, tak vám Armand zadá túto úlohu. Máte ukradnúť sochu grófky Llathasy Indarys z Cheyhindalu, ktorá bola nedávno zavraždená. Zájdite teda do Cheydinhalu a popýtajte sa žobrákov na jej sochu. Povedia vám za pár zlatiek, že jej busta je v jej krypte, ktorú nechal gróf Indarys strážiť. Krypta je pod kostolom, takže zájdite do kostola a v ňom vypáčte dvere vedúce do podzemia. Tu sa už pohybujte v plíživom móde. Prechádza sa tu jedna strážkyňa. V chodbe naľavo je jej krypta. Strážkyňa sa tam zdrží vždy len chvíľku, ale v chodbe napravo má dlhšiu trasu, takže keď pôjde do chodby napravo, presuňte sa do tieňov v strede miestnosti a keď opäť pôjde do chodby napravo, presuňte sa do chodby naľavo, kde je krypta. Tu si už len počkajte kým odíde a môžete sa dostať až k jej krypte. Ak sa pokúsite kradnúť z jej krypty, objaví sa Llathasyn duch, no vo forme prízraku a napadne vás, prípadne zabije strážkyňu. Vy ukradnite bustu, ktorá je pred jej kryptou. Potom sa rovnako, ako ste prišli vráťte von z kostola. Vráťte sa do Watergate. Tam zistíte, že sa celá oblasť hemží Imperiálnou gardou a hľadajú Armanda. Choďte k domom, za ktorými sa skrývate. Už zrejeme viete, že tam býva Methredhel, tak ju nájdite. Povie vám, že z krádeže busty bol obvinený Armand a tak sa musí skrývať. Pravda je taká, že krádež tej busty si nik neobjednal, nafingovali to, aby odhalili zradcu medzi zlodejmi. Našli ho, je ňou Myvryna Arano. Máte sa jej zbaviť, ale keďže zlodeji nezabíjajú, tak k nej prepašujte ukradnutú bustu a obviňte ju z toho. Jej dom je tu, medzi ostatnými domkami. Hemží sa to tu vojakmi a neďaleko jej domu postáva samotný Hieronymus Lex. Plížte sa pri jej dverách a keď vás nikto nevidí, tak ich vypáčte. Vnútri sa plížte, Myvryna spí. Kliknite na skrinku pri jej posteli a automaticky do nej vložíte bustu. Teraz už len vyjdite von a oslovte Lexa. Povedzte mu, že Myvryna ukradla bustu. Ak vám neverí, tak si u neho zvýšte obľúbenosť. Keď vám uverí, pôjde do jej domu, choďte s ním. Tam nájde bustu. Myvryna obviní z krádeže vás, no Lex už pre ňu nemá použitie, je zlodejka a evidentne už vedia, že je informátorka, takže ju prosto zatkne za krádež busty a odvedie. V noci sa vráťte za Armandom, teraz tam už bude a dostanete odmenu 100 zlatých, napriek tomu, že to nebola skutočná objednávka. Povýši vás a získate hodnosť Bandit. Na ďalšiu úlohu musíte predať kradnuté veci v hodnote 200 zlatých.


– Teraz vám Armand povie, že on má na starosti len zlodejov nižších hodností, takže vás pošle do Bravilu, kde bude vašim doyenom Khajitka menom S´krivva. Taktiež vám dá typ na nového priekupníka, je ním argonian Dar Jee, ktorý žije v Leyawiine.

5. Ahdarji´s Heirloom
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 200 zlatých, tak vám zadá S´krivva túto úlohu. Ahdarji je manželka bývalého priekupníka gildy a niekto jej ukradol jej prsteň, ktorý si veľmi cení. Gilda celkovo nemá rada zlodejov na voľnej nohe, takže máte zlodeja vypátrať a prsteň jej vrátiť.
Zájdite do Leyawiinu a popýtajte sa nejakého žobráka na Ahdarji. Povie vám, že sa zvykne zdržovať v krčmách Three Sisters Lodge alebo vo Five Claws. Prípadne ju pohľadajte sami u nej doma. Oslovte ju a povie vám, že ten prsteň jej ukradol Amusei (ak si ho pamätáte, to je ten, čo s vami súťažil o pozíciu zlodeja, keď ste sa chceli stať členom gildy). Zájdite opäť za vašimi informátormi, žobrákmi a spýtajte sa na Amuseia. Povedia vám, že sa pokúsil podviesť grófku Alessiu Caro a tak skončil vo väzení. Tiež dodá, že žalárnika môžete podplatiť. Vstúpte do zámku a tam do väzenskej časti (Dungeon). Nájdite žalárnika (Leyawiin Jailor) a spýtajte sa na Amuseia. Povie, že prístup k argonianským väzňom je zakázaný, tak ho podplaťte 20 zlatými a hneď zmení názor a otvorí vám dvere k celám. V jednej cele nájdite Amuseia a spýtajte sa ho na prsteň. Na oplátku za informácie mu dajte lokpik. Povie vám, že prsteň sa mu nedarilo predať u priekupníkov, lebo zistil, že patril grófke Alessi Caro. Tak sa ho jej pokúsil za odmenu vrátiť. Ona ho obvinila z krádeže a nechala zavrieť. Tak a viete, kto má prsteň. Spýtajte sa na navrátený prsteň žalárnika, ak máte u neho dostatočnú obľúbenosť, tak vás odkáže na grófkynu komornú Hlidaru Mothril. Tiež sa môžete spýtať žobrákov, aj oni vás odkážu na Hlidaru a tiež vám povedia o tajnej chodbe v hrade. Pohľadajte Hlidaru. Ja som ju na moje prekvapenie našiel na chodbe mŕtvu. Neviem, čo sa stalo, možno ju niekto zabil pri zmätku, ktorý som spôsobil, keď som plnil úlohu pre Sanguineho (Sanguinova svätyňa, popis v úlohe č. 8 hlavného príbehu). Ak sa vám to stane, tak zapnite cheatovací riadok, kliknite šípkou na jej telo, aby sa vám napísalo jej meno a napíšte cheat „resurrect“, čím oživíte zabitú postavu. No je minimálna šanca, že sa vám to stane tiež. Takže nájdite Hlidaru, získajte si jej obľúbenosť a spýtajte sa na grófku. Povie vám, že cez deň býva v kostole, večer v jedálni a okolo jedenástej chodieva spávať. Taktiež vám povie, že každý mesiac medzi 15 a 17 dňom odchádza do Chorrolu, takže ju tu nenájdete. Spýtajte sa viac a zistíte, že prsteň si skladá len pri kúpeli a spánku. Musíte sa teda dostať do jej spálne ideálne je to večer, v noci bude pred jej spálňou strážca. Môžete ísť priamo hore a vypáčiť dvere do súkromných komnát, alebo ísť tajnou chodbou. Do nej sa dostanete z hlavnej sály. V nej choďte do podzemia (Basement) a dole nájdite v sude páku, ktorú potiahnite a otvorí sa tajná chodba. Tu nik nie je, tak sa ani nemusíte plížiť. Prejdite tajnou chodbou do mučiarne, kde údajne gróf Caro mučí zajatých argoniánov. Z mučiarne sa dostanete do súkromných komnát na poschodí. Cestou páčte zámky, alebo ukradnite niekomu z personálu, či zo šľachty kľúče. Tu choďte do severnej miestnosti, kde bývajú Carovci. Tam sa schovajte (ak prichádzate v noci, tak pozor na strážcu na chodbe). Ak ste prišli skôr, tak je to bez strážcu, no musíte si dlhšie počkať, pretože v takejto situácii nemôžete nechať plynúť čas „čakaním cez T“. Pred polnocou príde gróf Caro a ľahne si spať a krátko po ňom príde aj grófka Alessia. Do šperkovnice pri posteli si odloží prsteň a tiež si ľahne späť. Vtedy sa preplížte k nim, otvorte šperkovnicu (vypáčte, alebo kľúčom od Alessie) a vezmite si prsteň. Teraz sa dostaňte z hradu tak, ako ste doň vnikli. Vráťte sa za Ahdarji, no nedávajte jej hneď prsteň, dala by vám len 100 zlatých. Povedzte jej, čo ste zistili, že sa ho Amusei pokúsil predať Alessii a Ahdarji pochopí, že dostať ho bude ťažšie a zdvojnásobí odmenu. Teraz jej ho odovzdajte a dostanete 200 zlatých. Vráťte sa za S´krivvou a od nej dostanete odmenu 200 zlatých a novú hodnosť Prowler. Na ďalšiu úlohu musíte predať kradnuté veci v hodnote 300 zlatých.


6. Misdirection
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 300 zlatých, tak vám zadá S´krivva túto úlohu. Hieronymus Lex sa opäť pokúša dosť Grey Foxa a tak povolal množstvo stráží do Waterfront Districtu a celý ho obsadili. Tým odstavili prácu zlodejov. Chudobní chránia Foxa, no skôr, či neskôr môže Lex niekoho z nich zlomiť, takže ho odtiaľ treba dostať. Máte nájsť Methredhel. Zájdite teda do hlavného mesta a nejakého žobráka sa spýtate, kde je Methredhel. Povie vám, že sa skrýva v Talos Plaza, v dome Dynari Amnis. Zájdite tam a nájdete Methredhel v Dynariinom dome. Povie vám, že má plán. Spolu s vami urobia štyria ďalší zlodeji naraz akciu, počas ktorej ukradnú každý nejakú vzácnosť od významných osobností. Vám pripadla úloha ukradnúť palicu Arcimága. Zájdite do Arcane University. Od Methredhel viete, že arcimág spáva medzi jednou a siedmou ráno, tak v tom období vstúpte do Arch-Mage´s Lobby. Tu prejdite teleportom do Arch-Mage´s Tower Council Chambers. Nemáte tu čo hľadať, tak sa plížte. Je pravdepodobné, že tu bude Irlav Jarol, ktorý vás posiela preč, no nezasiahne, pokiaľ nespravíte nejakú hlúposť, tak prejdite teleportom do Arch-Mage´s Quarters. Arcimág by mal spať v posteli. Pri posteli je položená jeho palica (Hrormir´s Icestaff). Vezmite si ju a potom ešte kliknite na jeho skriňu pri jeho posteli, do ktorej automaticky vložíte list podpísaný Grey Foxom, ktorý vám predtým dala Methredhel. Je možné, že Jarol pôjde do Arcimágovej komnaty za vami, pozrieť, čo tam robíte, takže sa v nej príliš dlho nezdržuje a ponáhľajte sa (samozrejme v plížení). Keď vezmete palicu a uložíte list, tak sa hneď vráťte von. Zájdite naspäť za Methredhel a odovzdajte jej palicu. Pošle vás dozrieť na Lexa, či bude odvolaný, tak ako plánovali. Zájdite do Waterfront Districtu, Lex je pri domoch, za ktorými ste sa stretávali s Armandom. Choďte k nemu dosť blízko a uvidíte, ako mu posol doručí správu. Tá mu spadne na zem, tak si ju môžete prečítať. Vinia ho z toho, že odvolal množstvo hliadok a preto došlo ku krádežiam vzácnych vecí, preto má okamžite poslať vojakov na svoje stanoviská. To je to čo ste chceli. Zájdite za Methredhel a tá je spokojná. Ešte vám dá Arcimágovu palicu, ktorú mu máte vrátiť. No nedôveruje čarodejom, takže ju nemáte dať tam, kde ste ju vzali, ale do domu Ontusa Vanina. Jeho dom je tiež tu, v Telos Plaza, tak k nemu zájdite, vlámte sa dnu, preplížte sa na poschodie, kde sa vlámte do Ontusovej izby a kliknite na jeho truhlicu, do ktorej automaticky vložíte palicu. Vráťte sa za S´krivvou do Bravilu. Tá vám dá odmenu 300 zlatých a povýši vás do hodnosti Cat Burgler. Taktiež vám dá kontakt na novú priekupníčku, je ňou Luciana Galena, ktorá býva tiež priamo tu v Bravile. Na ďalšiu úlohu musíte predať kradnuté veci v hodnote 400 zlatých.


7. Lost Histories
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 400 zlatých, tak vám zadá S´krivva túto úlohu. Gilda zháňa knihu Lost Histories of Tamriel. Zlodej Theranis bol vyslaný ju získať do Skingardu, no viac o ňom nepočuli. Máte nájsť Theranisa a pomôcť mu, prípadne sami získať a doručiť gilde knihu. Zájdite do Skingardu a popýtajte sa žobrákov na Theranisa. Dozviete sa, že ho zavreli do väzenia. Tu to nebude tak priame ako pri minulom prieniku do väzenia, ale stále jednoduché. Popýtajte sa nejakého vojaka na prácu na hrade a povie vám, že vrchný sluha Shum gro-Yarug zháňa niekoho na prácu. Spýtajte sa na neho a povie vám, kde ho môžete nájsť. Väčšinu dňa je však v hrade, tak tam za ním zájdite. Potrebuje niekoho, kto by nosil väzňom jedlo. Prijmite prácu za dve zlatky na deň. Vyjdite von a choďte na poschodie hradieb, kde je vchod do podzemia (Dungeon) a vstúpte doň. Povedzte žalárnikovi, že idete nakŕmiť väzňov a otvorí vám dvere. V base je však jediný väzeň a to Larthjar the Laggard. Spýtajte sa ho na Theranisa. Povie vám, že bol v cele s nejakým argonianom, no odviedla si ho Bledá Pani (Pale Lady). Spýtajte sa na ňu a povie vám, že si pravidelne odvádza väzňov a koho odvedie tretí krát, už sa viac nevráti. Toto bol Theranisov tretí krát. Spýtajte sa viac, veľa nevie, ale povie vám, že pred chvíľou odviedla argoniana, ktorý dosť krvácal. To je stopa. Na konci chodby si všimnite na zemi krvavé stopy končiace pri stene. Potiahnite svietnik na stene a otvoríte tajnú chodbu. Prejdite ňou do vínneho skladu. Preplížte sa v prípade, že je tu Shum, inak by tu nik nemal byť. V sklade uvidíte krvavé stopy končiace pred veľkým sudom. Napravo na stĺpe, z jeho druhej strany je zakrvavený svietnik, ktorý potiahnite a otvorí sa vám cesta v sude. Pokračujte a nájdete Bledú Lady. Je to vampír a pri boji sa vám môže stať že vás nakazí vampirizmom. V takom prípade, ak nechcete byť vampír, tak sa skočte pomodliť k svätyni v kostole. Zabite ju a na zemi si prezrite mŕtve telo Theranisa. Je po ňom a knihu nemá. Za mrežami je starý známy Amusei. Pohovorte si s ním a zistíte, že vie, kde Theranis knihu ukryl, no povie vám to jedine, ak ho dostanete z paláca. Z vampírkynho tela si vezmite kľúče. Jedným otvoríte Amuseiovu celu, druhým niektoré dvere v hrade. Amusei sa bude plížiť za vami, tak sa o neho moc starať nemusíte. Nevracajte sa tak ako ste prišli. Choďte do jedálne (tam pozor na strážcu na chodbe) a z nej prejdite do hlavnej haly. Vedie tam dvojo dverí, tak si zvoľte tie naľavo. Za nimi ste na poschodí hlavnej sály a rovno oproti vám sú dvere vedúce von, tak nimi vyjdite. Vonku si počkajte, aby na dvore neboli vojaci (ja som tam bol zavčas rána a nebol tam nik) a prebehnite bránou von z nádvoria. Pozor, aj na moste za bránou môže byť vojak. Tu už len prejdite mostom a za ním trochu nižšie cestou. Tam ste už v bezpečí. Amusei vás sám osloví a povie vám, kde nájdete knihu. V húšti, pri studni za Nerasterelovým domom. Zájdite teda do mesta, nájdite jeho dom a za ním je naozaj pod kríkmi pri studni kniha. Vezmite si ju a zaneste ju S´krivve. Dostanete odmenu 400 zlatých. Na ďalšiu úlohu musíte predať kradnuté veci v hodnote 500 zlatých.


8. Taking Care of Lex
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 500 zlatých, tak vám zadá S´krivva túto úlohu. O túto úlohu vás požiadal samotný Grey Fox. Máte sa nadobro zbaviť Hieronymusa Lexa. Nie ho však zabiť, nie ste Dark Brotherhood. Grey Fox chce zabiť dve muchy jednou ranou. Anvilská grófka Millona Umbranox zháňa nového kapitána stráží. Máte jej doporučiť Lexa. Tým ho odsuniete ďaleko od hlavného mesta, kde nebude môcť škodiť zlodejom a zároveň tým Millona, ktorá je z neznámych dôvodov pod ochranou Grey Foxa získa schopného a oddaného kapitána. Zoznam kandidátov má Dairihill pracujúca v zámku, no zrejme sa jej nedá veriť. Máte jej ten zoznam ukradnúť. Zájdite do Anvilu a spýtajte sa žobrákov na jej kanceláriu. Nevedia, no odporučia vás za kováčom v hrade. Zájdite teda do hradu a nájdite kováča Orrina. Oslovte ho. Už vás očakáva. Povie vám, aby ste ho nasledovali, tak choďte za ním a otvorí vám tajný prechod. Prejdite ním do súkromných komnát. Od východu z tajnej chodby je Dairihillina izba hneď naľavo. Vlámte sa do nej a zo stola jej vezmite zoznam kandidátov. Na chodbe je strážca, ale nemal by si vás tu všimnúť, ak sa plížite a samotná Dairihill je večer vždy na večeri v jedálni s Millonou. Vráťte sa do mesta a oslovte opäť žobrákov a spýtajte sa na falšovateľa (Master Forger). Odporučia vám chlapíka, ktorý si hovorí The Stranger. Býva v opustenom dome za gildou mágov. Zájdite tam za ním a požiadajte ho o falošnú kópiu odporúčaní s dobrým hodnotením pre Lexa. Súhlasí že to spraví za 500 zlatých, máte sa zastaviť o deň. Za deň prídite aj s peniazmi a dostanete za ne falzifikát zoznamu kandidátov. Ešte musíte list zapečatiť oficiálnou pečaťou. Takže choďte do hlavného mesta, do časti Imperial City Prison. Tam choďte do budovy Imperial Legion Offices. Do týchto kancelárií vedie dvojo dverí. Jedny s náročným zámkom a druhé s jednoduchým. Za tými s náročným je pečať, ale väčšinou aj kapitán Adamus Phillida. Takže vylomte tie s jednoduchým zámkom a vstúpte do susednej miestnosti kancelárie. Vyjdite hore schodmi a vstúpte do barákov (Imperial Legion Barracks) na poschodí. Nimi sa preplížte na druhú stranu, vypáčte dvere a vstúpte opäť do kancelárií. Teraz ste na druhej strane, nad Phillidovou pracovňou. Zostaňte schovaný v tieni na schodoch a ak je dole pri stole, tak si počkajte, kým odíde. Keď odíde, tak len zbehnite dole a použite pečať (Imperial Legion Seal) a zapečatíte list. Už len vyjdite von. Teraz treba ten list doručiť, tak skočte do Anvilu na zámok a nájdite Millonu Umbranox. Nebude sa o tom s vami rozprávať mimo úradných hodín, tak si počkajte na doobedňajší čas, keď sedí na tróne a úraduje a odovzdajte jej odporúčania. Dá na radu v liste a zvolí si za kapitána stráží Lexa. Ako posol mu máte odniesť nové rozkazy. Od Dairihill si máte vypýtať prepitné. Ak ju oslovíte, tak je na vás pekne naštvaná, že to miesto nedostal jej bratranec, no dá vám 20 zlatých. Zájdite naspäť do hlavného mesta a nájdite Hieronymusa Lexa. Odovzdajte mu nové rozkazy. Je napálený, je si istý, že v tom má prsty Grey Fox a uznáva, že vyhral. Odchádza do Anvilu. Teraz sa vráťte za S´krivvou, ktorá vám dá 1000 zlatých, teda vašu odmenu, aj výdavky za falšovanie. Povýši vás a udelí vám hodnosť Shadowfoot. Na ďalšiu úlohu musíte predať kradnuté veci v hodnote 600 zlatých.


– Teraz vám S´krivva povie, že už pre vašu úroveň zlodeja nemá žiadne úlohy, no mohol by sa o vás zaujímať samotný Grey Fox. Taktiež vám dá k dispozícii nového priekupníka, ktorým je kováč Orrin, ktorého ste stretli v predošlom quest na zámku v Anvile. Ak predáte kradnuté veci u vašich priekupníkov v hodnote aspoň 600 zlatých, tak by vás mal skontaktovať samotný Grey Fox. Najlepšie je si počkať na kontakt v hlavnom meste, tak radí denník. Neviem, čakal som tam vyše dňa a nič. Potom som si odskočil vyspať sa do postele a počas spánku ma zobudila a oslovila Methredhel. Povie vám, že vás chce vidieť Grey Fox. Nájdete ho v meste Bruma, v dome Helviusa Cecia.

9. Turning a Blind Eye
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 600 zlatých a skontaktovala vás Methredhel, tak zájdite do Brumy a vstúpte do domu Helviusa Cecia. Tam nájdete samotného Grey Foxa. Chce aby ste pre neho získali Savilla´s Stone, kameň, ktorý chránia slepí mnísi v katakombách pod chrámom The Temple of the Ancestor Moths. Zaznačí vám ho na mape, tak tam zájdite. Vonku a v chráme nájdete pár kňazov, ktorí sú však mierumilovní a neškodní. Vašim cieľom je krypta. Môžete sa vlámať do Ancestor Moth Crypt a z nej ďalej do The Temple of the Moth Halls. Taktiež môžete osloviť brata Holgera (žiadny iný z nich sa presvedčiť nedá), zvýšiť si u neho poriadne obľúbenosť, spýtať sa na kameň a ako sa k nemu dostať a sám vám odomkne oboje tieto dvere. Keď vstúpite do Temple of the Moth Halls, tak vedzte, že tu už môžete kohokoľvek zabiť. Zlodeji nezabíjajú, ale ako vám povedal Grey Fox, strážcov kameňa, ľudských aj neľudských môžete zabíjať. Narazíte tu aj na prízrak aj na kostlivca. No hlavne sú tu slepí kňazi, ktorí nie sú tak bezbranní, ako by sa na slepcov očakávalo. Takže je to na vás, či sa prebojujete, alebo po zlodejsky preplížite. Boj popisovať netreba, ak chcete plíženie, tak v prvej miestnosti sa vyhnite dvom kňazom. Preplížte sa na rázcestie a pokračujte chodbou doprava, až na ďalšie rázcestie. V miestnosti pred vami sú ďalší dvaja, tak si ich obíďte chodbou naľavo, až do dverí vedúcich do Catacombs of the Temple of the Moth. Tu máte rázcestie hneď na začiatku. Jedna cesta vedie do miestnosti s dvoma kňazmi, druhá vedie okolo, môžete na nej nájsť pár vecí, ale vedie do tej istej miestnosti, len z druhej strany. Takže do nej vniknite. Z nej opäť vedú dve cesty. Tá na juh vedie do miestnosti s nejakými vecami a hubami, tá na sever do The Caverns of the Moth. Vstúpte teda do jaskýň. Tu je len pár nemŕtvych a jeden kňaz. Nie je to náročná oblasť, akurát si v nej dávajte pozor na hromadu pascí. Prejdite jaskyňami do Shrine of the Moth. Tu nájdete kameň, ktorý stráži prelát slepých kňazov (Blind Moth Prelate). Môžete ho ukradnúť bez toho, aby si vás všimol, no začne po vás strieľať kryštál pri kameni. Tu už je to jedno. Ak zabijete preláta, získate od neho Akaviri Dai-Katana. Odtiaľto sa nemusíte vracať celou cestou naspäť. Choďte na severovýchod a tam je cesta preč. Pred odchodom si tu prezrite truhlicu, v ktorej nájdete dokument Instructions: The Gray Cowl. Nie je to nutné, ale môžete sa potom pozhovárať s Foxom o jeho kapucni a zistíte, že vraj ste sa s ním už stretli, aj vám povedal svoje meno, no vďaka kapucni zostáva jeho identita stále zahalená. No nič, vylezte odtiaľto rebríkom a objavíte sa hore pri studni neďaleko chrámu. Už sa len vráťte za Grey Foxom do Brumy a odovzdajte mu kameň. Dostanete odmenu 500 zlatých. Aby vám zadal ďalšiu úlohu, musíte popredať kradnutý tovar v hodnote 700 zlatých. Potom si počkajte, kým vás skontaktuje Amusei. Ja som ho nečakal v meste, spravil som to ako predtým, išiel som sa vyspať do postele na 24 hodín a sám ma zobudil a oslovil.


10. Arrow of Extrication
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 700 zlatých a skontaktoval vás Amusei, zistíte, že Grey Fox vás čaká v meste Chorrol, v dome Maltinusa Ancrusa. Povie vám, že potrebuje Šíp Vyslobodenia (Arrow of Extrication). Šíp vlastní Bravilský mág menom Fathis Aren. Povie vám, že Fathisa môžete aj zabiť, no jedine mimo hradu. Zájdite do Bravilu a popýtajte sa žobrákov na Fathisa. Povedia vám, že má južne od mesta svoju vežu, no dostať sa do nej môže iba on. No povráva sa, že v hrade má do nej tajný vstup. Zájdite do hradu. Vlámte sa do Lord´s Manor North Wing (cez deň, keď je gróf aj jeho stráž dole v sieni. Keď je vo svojej izbe, tak stráž je tu pred dverami). Tam choďte do prvej izby naľavo. To je Fathisova. Oproti dverám, ktorými ste vošli je výklenok. Použite jeho pravý stĺpik a objavíte tajný vchod. Prejdite ním do Bravil Wizard´s Grotto. Tu sa netreba plížiť, v chodbách sú len nepriatelia. Môžete to skúsiť prejsť potichu, ale zdá sa mi to zbytočné, pokiaľ máte nejaké skúsenosti s bojom. Zájdite do východnej časti, tam nájdete zatopenú jaskyňu, v ktorej sa môžete do vody ponoriť a to dosť hlboko. Úplne dole je prechod, ktorým sa dostanete do jazera mimo oblasti. To ignorujte. Ponorte sa len do istej časti a tam nájdite podvodný tunel vedúci na sever, severovýchod. Ním prejdite až k vstupu do Bravil Wizard´s Lair. Ním už len prejdite a prípadne sa prebojujte do Fathis Aren´s Tower. Vo veži je dosť daedrických potvor. Prebojujte sa do hornej časti, kde je samotný Fathis Aren. V jeho truhlici nájdete časť šípu. Vezmite si ho a Fathis vás za krádež samozrejme napadne. Zabite ho a vezmite si jeho kľúče. Teraz sa aspoň nemusíte vracať celou dlhou cestou, ktorou ste prišli, ale rovno si môžete otvoriť dvere vedúce z veže von. Vráťte sa do Chorrolu a odovzdajte čo ste našli Foxovi. Dostanete 500 zlatých a hodnosť Master Thief. Taktiež vám sprístupní nového priekupníka priamo v hlavnom meste. Je ním Fathis Ules. Aby vám zadal ďalšiu úlohu, musíte popredať kradnutý tovar v hodnote 800 zlatých. Potom si počkajte, kým vás skontaktuje Amusei. Ja som ho nečakal v meste, spravil som to ako predtým, išiel som sa vyspať do postele na 24 hodín a sám ma zobudil a oslovil.


11. Boots of Springheel Jak
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 800 zlatých a skontaktoval vás Amusei, zistíte, že Grey Fox vás čaká v meste Cheydinhal, v Ganredhelinom dome. Zájdite tam za ním a povie vám, že potrebuje topánky Springheel Jaka, legendárneho zlodeja, ktorý už pred storočiami zomrel. Zistil, že jeho posledný potomok je Jakbel, Earl of Imbel, ktorý žije v hlavnom meste. Zájdite tam a popýtajte sa žobrákov na Jakbela. Povedia vám, že má dom v Talos Plaza a že je čudák, lebo von vychádza iba v noci. Takže ho nájdite buď v noci vonku, alebo cez deň v jeho dome. Oslovte ho a spýtajte sa na to, čo potrebujete. Je prestrašený, tak vám bez problémov povie, že Jakova hrobka je pod jeho domom a dá vám aj kľúč do katakomb. Zájdite teda do jeho pivnice a tam si získaným kľúčom otvorte dvere do katakomb. V nich vás čaká skupinka vampírov, tak pozor na nich. Ak vás nakazia a nechcete byť upír nezabudnite sa pomodliť pri oltári v kostole. Prejdite až k hrobke Jaka a zistíte, že v jeho truhle nie sú topánky ktoré hľadáte, ale nájdete jeho denník. Prečítajte si ho a zistíte, že Jak kedysi poznal skvelého zlodeja, no nespomína si na jeho meno. Nakazil sa vampirizmom a stal sa bytosťou noci. Zmenil si meno a zostal medzi ľuďmi. Cestou von vás napadne Jakbel, čiže samotný Jak z ktorého sa stal vampír. Zbite ho a vezmite si z neho topánky, ktoré hľadáte. Zaneste ich Foxovi a dostanete odmenu 500 zlatých. Aby vám zadal ďalšiu úlohu, musíte popredať kradnutý tovar v hodnote 1000 zlatých. Potom si počkajte, kým vás skontaktuje Amusei. Ja som ho nečakal v meste, spravil som to ako predtým, išiel som sa vyspať do postele na 24 hodín a sám ma zobudil a oslovil.


12. The Ultimate Heist
Ak ste u svojich priekupníkov predali kradnutý tovar v hodnote 1000 zlatých a skontaktoval vás Amusei, zistíte, že Grey Fox vás čaká v hlavnom meste, v časti Elven Garden, v Othrelosovom dome. Zájdite tam za ním a povie vám o poslednej úlohe, ktorú pre vás má. Treba získať Elder Scroll. Pre jeho získanie treba spraviť viacero vecí, tak vám dá zoznam ich postupnosti, aby ste na nič nezabudli a tiež vám dá opravený Arrow of Extrication a Boots of Springheel Jak, ktoré budete potrebovať pre splnenie úlohy. V zámku sú nepreniknuteľné dvere, no objavil Starú cestu z kanálov, takže sa na ňu musíte dostať. Pripravte sa na vampírov, nemŕtvych, množstvo zamknutých dverí a tiež si vezmite nejaký luk. Najprv choďte do paláca a v ňom do jeho podzemia (Basement). Tam nemáte čo robiť, takže pozor na strážcu, ktorý to tu obchádza. Preplížte sa doprava od vstupu a nájdete veľké presýpacie hodiny (Glass of Time), ktoré použite. Tak ako ste prišli, sa vráťte z paláca von. Teraz choďte do časti Imperial City Arboretum a tam pri bráne do arény je vchod do kanálov (The South East Tunnel). Prejdite kanálmi do časti Beneth the Bloodworks. Tu sa musíte dostať do severnej časti, no dvere sú zatvorené. Od tých dverí choďte mierne na východ a chodbou dookola na sever a v miestnosti v podstate nad tou s dverami použite páku, čím ich otvoríte. Prejdite úplne na sever, kde potiahnite ďalšiu páku. Tá vám uvoľní prechod v predošlej miestnosti. Pokračujte ním až k bráne, ktorú otvoríte kľúčom od Foxa (ktorý, ako sa vám pochválil, ukradol samotnému kancelárovi Ocatovi). Za bránou už nájdete vchod do palácových kanálov (Palace Sewers). Toto je maličká oblasť. Len ňou prejdite a prípadne sa prebojujte k dverám, za ktorými je Stará Cesta (Old Way), ktorú hľadáte. Prejdite ňou do ďalšej časti, ktorá je nazvaná rovnako. Z nej prejdite do The Lost Catacombs. Toto je obrovská oblasť plná nepriateľov. V podstate je lineárna, akurát veľká a nebezpečná. Keď dorazíte na jej koniec, konečne sa prostredie zmení na murovaný interiér. Naľavo sú zničené schody, na konci zamknutá brána. Na schody nevyskočíte, ale máte predsa topánky Springheela Jaka. Dajte si ich (a rovno si ich nechajte, kým neskončíte quest) a pomocou nich vyskočíte na zničené schody a z nich na rímsu nad vami. Na nej, na jej oboch stranách stlačte dve tlačidlá. Tým otvoríte zamknutú bránu poniže. Vráťte sa naspäť dole a prejdite dverami do časti Hall of Epochs.
Vojdete do veľkej haly, kde po jej prehliadke dostanete dve správy. Pri sochách viete, že tam zrejme treba použiť Arrow of Extrication a pri veľkých kamenných blokoch vás napadne, že by ste ich mali odstrániť. Podstatou je dostať sa do vyvýšenej časti uprostred, kde sú dva kryštály. Vyjdite teda do hornej časti a choďte na juh. Tam prejdite za dvere. Za nimi naľavo je tlačidlo, ktoré stlačte a otvorí vám to prechod poniže. Zbehnite dole a prejdite do ďalšej časti, ktorá sa volá tiež Hall of Epochs. Tu sa dostaňte cez nepriateľov na jej koniec a tam stlačte tlačidlo na stene. Cesta je dosť lineárna. Vráťte sa do predošlej Hall of Epochs a uvidíte, že cesta na stredovú plošinu je už voľná. Je tam dlaždica, na ktorú keď sa postavíte, tak sa prostredná socha na východnej strane otočí k vám a v hrudi sa jej spraví otvor. Takže si vyberte luk (vravel som, vezmite si nejaký. Ak nemáte, nejaký by mali mať aj nepriateľskí kostlivci) a nachystajte šíp Arrow of Extrication. Streľte ním do otvoru v soche. Ak nie ste dobrý lučištník (tak ako ja), nie je to jednoduché, no po pár pokusoch to zvládnete. Keď sa trafíte, socha sa zdvihne a odhalí pod sebou prechod do Imperial Guard Quarters. Zájdite tam, no ešte sa pripravte na boj, pretože obe bočné sochy ožijú a zaútočia na vás. Keď ich zničíte, prejdite do ďalšej oblasti.
Tu ste už v zámku, takže sa plížte a žiadne boje ani zabíjanie. Preplížte sa na chodbu pomedzi spiacich, slepých mníchov a na chodbe choďte doľava, do Elder Scroll Library. Tu je na chodbe stráž, tak pozor. Preplížte sa na koniec chodby (nechoďte do prostredných dverí, aj keď sú označené) a vstúpte do vyššieho poschodia Elder Scroll Library. Tam prejdite chodbou k stredným dverám a nimi prejdite doprostred knižnice. Tam máte pred sebou točité schody, ktorými zídite dole. Tam sa posaďte na prázdnu stoličku a počkajte si, kým vám donesú Elder Scroll, keďže si myslia, že ste Celia Camoran. Vezmite si ho a máte to, kvôli čomu ste absolvovali celú túto dlhú cestu. Teraz sa odtiaľto dostať. Preplížte sa naspäť hore točitým schodiskom a vyjdite na chodbu. Tam choďte na jej koniec doľava a vstúpte do časti Moth Priest´s Quarters. Na chodbe hliadkuje slepý kňaz, tak pozor. Prejdite opäť na koniec chodby a vstúpte do Ocatových komnát (Imperial Battlemage´s Chambers). Tu pozor na ďalšiu stráž. Preplížte sa k dverám uprostred, vypáčte ich a vstúpte. Za nimi je ďalších dvojo dverí, no oboje vedú do tej istej miestnosti, tak jednými vstúpte. V týchto komnatách je tiež jedna čarodejka, ktorá tu stráži, tak pozor na ňu. Za dverami choďte ku kozubu, ktorý je vašou cestou preč. Odpadovou dierou sa spustíte naspäť na Old Way. Uistite sa, že máte na sebe Boots of Springheel Jak, aby ste pád prežili. Po dopade ste na začiatku Starej Cesty, tak sa vráťte do kanálov a kanálmi sa vráťte naspäť do mesta.
V meste sa vráťte za Grey Foxom, odovzdať mu jednu z najväčších cenností, Elder Scroll. Keď mu ho dáte, požiada vás o poslednú láskavosť. Dá vám prsteň, ktorý máte zaniesť do Anvilu, grófke Umbranox. Zájdite tam a dajte jej ho. Spozná v ňom prsteň svojho dávno strateného manžela. Vtedy sa objaví Grey Fox, ktorý vďaka predmetom, ktoré ste mu priniesli zlomil kliatbu Šedej kapuce a opäť mohol získať svoju totožnosť. Aby sa vrátil k manželke, vzdal sa dráhy zločinu a vás vymenoval za nového gildmajstra, respektíve stal sa z vás nový Grey Fox. Keď si kapucu nasadíte, tak vás ľudia budú považovať za Grey Foxa (rozhodne si ju nenasadzujte pri vojakoch, ste predsa hľadaný zločinec), keď ju zložíte, ste to opäť vy, takže vás ako osobu za hlavu gildy zlodejov neberú. No máte kľúč od Grey Foxa ku gildmajtrovej izbe, tak zájdite do Waterfront District a tam do Dareloth´s Basement. Vbehnite hore do gildmajstrovej izby a odteraz je vaša. Máte ju k dispozícii s vybavením, posteľou a truhlicami. Tiež tu nájdete niektoré predmety, ktoré ste získali počas svojho pôsobenia v gilde.



Mages Guild

1. Joining the Mages Guild
V ktoromkoľvek meste vstúpte do gildy, oslovte tamojšieho vodcu gildy mágov a ten vás prijme za člena gildy, ak po tom túžite. No aby ste sa dostali až do Arcane University, hlavného sídla mágov v hlavnom meste, musíte získať odporúčania vedúceho gildy v každom meste. Takže do toho. Keď získate odporúčania od všetkých siedmich vodcov, tak môžete ísť do Arcane University a tam oslovte mága menom Raminus Polus. Ten vás povýši do hodnoty Apprentice a dá vám Róbu učňa mágov (Robe of Apprentice). Taktiež je vám umožnený prístup do univerzity.


1.1. Anvil Recommendation
V meste Anvil je vedúcou gildy Carahil. Niekto vraždí obchodníkov na ceste cez Zlaté Pobrežie (Gold Coast), zrejme mág a vedenie ju poverilo, aby to prešetrila. Nechá túto úlohu na vás. Máte zájsť do krčmy severne od mesta (Brina Cross Inn), v ktorej je váš kontakt, Arielle Jurard. Ešte sa jej spýtajte na odpadlíckych mágov (Rogue Mage) a dá vám tri zvitky Frost Shell, aby vám proti nim pomohli. Potom zájdite do krčmy a oslovte Jurard. Tvári sa, že vás nepozná, no pošepká vám, aby ste si prenajali izbu, kde sa pozhovárate v súkromí. Zájdite za hostinským Christophom Maranom, povedzte mu, že ste obchodník a za 10 zlatých si prenajmite izbu. Potom vás osloví Caminalda. Hrajte Jurardinu hru a povedzte jej, že ste obchodník. Choďte hore a na pár hodín si zdriemnite. Keď sa preberiete, bude pri vás Jurard. Povie vám, aby ste v hostinci strávili noc a potom vyrazili po ceste smerom na Kvatch. Ona a bojový mág vás budú sledovať. Hlavne sa tvárte, že ich nepoznáte. Takže sa vyspite a na druhý deň vyjdite von. Tam už čaká Jurard a Roliand Hanus. Neoslovujte ich a vydajte sa po ceste na východ. Zakrátko narazíte na Caminaldu z krčmy. Oslovte ju a zistíte, že ona je tým mágom, čo zabíja a okráda putujúcich obchodníkov. Zabite ju. Jurard a Hanus vám budú pomáhať. Po boji si môžete z jej tela vziať jej kľúč. S ním sa vráťte do krčmy a na poschodí ním otvoríte jej izbu a v nej aj jej truhlu, no je tam len pár zlatých. Vráťte sa do Anvilu za Carahil a povedzte jej o splnení úlohy. Sľúbi vám odporúčanie pre univerzitu.


1.2. Bravil Recommendation
V meste Bravil je vedúcou gildy argoniánka Kud-Ei. Spýtajte sa na jej odporúčania. Má veľa práce, takže nemá pre vás štandardnú úlohu. Treba pomôcť jednej kúzelníčke pod jej velením. Ide o Ardaline, ktorú obťažuje Varon Vamori. Popýtajte sa na to a zistíte, že jej ukradol jej magickú palicu. Spýtajte sa na palicu - vašou úlohou je získať ju späť, Kud-ei vám dá zvitok Beguile (zvýši vám obľúbenosť u okúzlenej osoby). Nájdite Vamoriho buď v jeho dome, alebo prechádzajúceho sa po meste. Získajte si u neho obľúbenosť (môžete zvitkom, alebo normálne presviedčaním) a zistíte, že je zaľúbený do Aradline, no tá ho ignoruje. To ho rozzúrilo a ukradol jej palicu. Tú však už nemá, predal ju svojmu priateľovi menom Sorin Arenim. Ten je v hlavnom meste v časti Talos Plaza. Vráťte sa to oznámiť Kud-ei, ktorá vás pošle získať tú palicu a dá vám ďalšie tri zvitky Beguile. Zájdite teda do Talos Plaza a vstúpte do Arenimovho domu. Keď sa ho spýtate na palicu, tak vám je ochotný ju predať za 200 zlatých. Môžete ju kúpiť. Druhá možnosť je ukradnúť ju. Od jeho ženy menom Erissare Arenim sa dozviete, že palicu má v truhle v pivnici a kľúč v stolíku na poschodí. Môžete sa priamo vlámať do pivnice a vylomiť zámku na truhlici (náročná zámka), alebo sa vlámať na poschodie, vziať si kľúč a s ním otvoriť aj pivnicu, aj truhlicu. Tak, či tak ukradnete ju. Keď ju získate, či už krádežou, alebo kúpou, vráťte sa za Kud-ei, odovzdajte jej palicu a máte jej odporúčanie. Tiež vás za odmenu naučí kúzlo Captivate (tiež na zvýšenie obľúbenosti u inej osoby).


1.3. Bruma Recommendation
V meste Bruma je vedúcou gildy Jeanne Frasoric. Spýtajte sa jej na odporúčania a poverí vás úlohou nájsť strateného J´skara. Máte dve možnosti ako ho nájsť. Spýtajte sa na J´skara mága Volanara a povie vám, že vám ho pomôže nájsť, ak pomôžete vy jemu. Prisľúbte mu pomoc. Chce, aby ste ukradli z Jeanneniho stola knihu Manual of Spellcraft. Tiež vás naučí kúzlo Minor Latch Crack, ktoré otvára jednoduché zámky. Vybehnite teda na poschodie, vypáčte jej stôl, vezmite knihu a dajte ju Valanarovi. Povie vám, aby ste sa s ním stretli po desiatej večer v ubytovni. Tak v noci zájdite do podzemnej časti, kde majú mágovia izby a Valanar odkúzli J´skara. Bol len neviditeľný. Celkovo ste vyzistili, že Jeanne nie je veľmi schopná kúzelníčka a dostala miesto vedúcej len vďaka známostiam. Ostatní z toho nie sú nadšení a tak sa zabávajú tým, že jej vystrájajú zlomyseľnosti a robia si z nej srandu.
Druhou možnosťou je, aby ste sami našli J´skara. Mohli ste do neho párkrát naraziť, či začuť kroky, alebo podobne. Najjednoduchšie ako ho nájsť, je použiť kúzlo detekcie života, ktoré vám označí všetky živé bytosti v okolí a to aj cez steny (Minor Life Detection, lacné, predá vám ho Alves Uvenim v Leyawiine. Silnejšiu verziu si môžete kúpiť priamo tu). Keď ho nájdete, tak na neho použite kúzlo Zrušenie kúzla (Dispel Other, dá sa kúpiť u Alves Uvenim v Leyawiine). Keď zrušíte jeho neviditeľnosť, tak ho oslovte a je to - našli ste ho.
Nech ho už nájdete akokoľvek, oznámte to Jeanne a tá vám dá vaše odporúčania.


1.4. Cheydinhal Recommendation
V meste Cheydinhal je vedúcim gildy mágov Falcar. Povedzte mu, že ste pripravený na skúšku pre odporúčanie. Zadá vám úlohou nájsť jeho prsteň (Ring of Burden), pri ktorej už zlyhal jeden učeň. Predpokladá, že prsteň je v studni za gildou a kľúč od studne má Deetsan. Zájdite za touto argoniankou a spýtajte sa jej na vaše odporúčanie. Odmieta sa s vami rozprávať, pokiaľ je v jej blízkosti Falcar. Takže si počkajte, kým budú od seba a oslovte ju. Povie vám, že má o vás obavu, pretože už predošlý učeň Vidkun, ktorý sa vydal hľadať prsteň, zmizol. Dá vám kľúč od studne a aby vám pomohla, naučí vás kúzlo Buoyancy (mierne vás odľahčí a umožní vám dýchať pod vodou). Zájdite teda za gildu a vlezte do studne. Je to malý priestor, kde nájdite telo Vidkuna. Vezmite si z jeho tela Prsteň Záťaže (váži 150 kíl, takže ak nemáte značný Strength, tak sa nepohnete). Ak ho nevládzete odniesť, tak si pomôžte kúzlom, no poviem vám, že úlohu ste splnili, našli ste ho, odniesť ho už nemusíte, takže ho kľudne môžete zase vyhodiť. Vráťte sa do gildy a oslovte Deetsan. Povie vám, že keď ste sa vydali do studne, mala o vás strach, aby ste nedopadol ako Vidkun, tak Felcara priamo konfrontovala. Ten sa naštval, povedal, že dni gildy sú zrátané a utiekol. Vaše odporúčanie sa zdá byť v nedohľadne. Deetsan vám dá kľúč od Felcarovej izby, aby ste sa tam porozhliadli pre prípad, že to odporúčanie napísal, alebo či tam nenájdete niečo zaujímavé. V podzemnej časti teda vstúpte do jeho izby, vypáčte zámku na skrinke a vezmite si z nej dva Black Soul Gemy. Tie zaneste Deetsan. Je z toho prekvapená. Vezme vám ich s tým, že ich posiela do hlavného mesta a pridá tam aj odporúčanie pre vás. Tým ste tu hotový.


1.5. Fingers of the Mountain, Part I, Part II (Chorrol Recommendation)
V Chorrole je vedúcim gildy argonian Teekeeus. Keď sa ho spýtate na odporúčania, tak nemá pre vás nič konkrétne, ale je tu niečo, čo by ste pre neho mohli spraviť. V meste je Earana, bývalá členka gildy a chce, aby ste zistili, čo tu robí. Od iných môžete zistiť, že mali spoločnú minulosť a Teekeeus, ktorý chorobne dodržiava pravidlá, prispel k jej vylúčeniu z gildy. Earanu nájdete buď na námestí pred gildami, alebo v krčme Grey Mare Inn. Pohovorte si s ňou a povie vám, že by ste jej mohli s niečím pomôcť. Súhlaste, že jej pomôžete a pošle vás získať knihu Fingers of the Mountain do oblasti Cloud Top, no nevie, kde presne je. Vráťte sa za Teekeeusom a povedzte mu, čo Earana chce. Požaduje, aby ste tú knihu našli, no odovzdali ju jemu. Teraz sa vám zaznačí do mapy aj poloha Cloud Top, tak tam zájdite a z mŕtvoly, ktorú tam nájdete, si vezmite požadovanú knihu. Vráťte sa s ňou do mesta. Teraz máte niekoľko možností.
Ak dáte rovno knihu Teekeeusovi, tak vás pochváli a máte jeho odporúčanie. Earana je však naštvaná a chce knihu späť. Môžete ju Teekeeusovi ukradnúť. Buď mu ukradnite kľúč, s ktorým si otvoríte dvere jeho izby, alebo ich vypáčte, alebo si jednoducho počkajte, kým pôjde spať a sám tie dvere neotvorí. Knihu vezmite a odovzdajte jej ju. Povie vám, aby ste si za 24 hodín prišli po odmenu. Ak sa potom o tom budete zhovárať s Teekeeusom, tak sa posťažuje, že kniha zmizla, je trochu podozrievavý, ale nič proti vám nemá.
Ak dáte knihu Earane, tak vám povie, aby ste sa za deň za ňou zastavili po odmenu. Keď poviete Teekeeusovi, že ste knihu dali Earane, tak je samozrejme naštvaný a požaduje, aby ste ju získali naspäť. Choďte do krčmy Grey Mare Inn a buď si počkajte, keď pôjde Earana do svojej izby, alebo jej vypáčte zámku a vezmite si knihu z jej truhlice. Potom ju odovzdajte Teekeeusovi a máte jeho odporučenie.
Tak, či tak sa kniha na chvíľu dostane k Earane. Keď ju preštuduje za 24 hodín, tak vám dá svoje poznámky. Zistíte, ako získať mocné kúzlo (to je druhá časť questu, Part II, je dobrovoľná). Najprv potrebujete vedieť kúzlo blesku (ľubovoľné, ktoré spôsobuje Shock Damage, napríklad Delphine Jend v Bravile má celkom lacné kúzlo Spark). Potom potrebujete Welkynd Stone. Tie ste mohli nájsť počas plnenia hlavného príbehu v queste Myscarcand, v dungeone posledného questu pre gildu zlodejov, alebo aj v iných dungeonoch. Z Chorrolu to máte najbližšie v elfských ruinách s názvom Wendir, ktoré sú juhozápadne od mesta (južne od black v názve The Black Road). Tiež nejaké nájdete vo Vilverine, čo je kúsok od kanálov, z ktorých ste vyliezli hneď na začiatku hry (Niektoré sú na miestach, kam nedosiahnete, no môžete ich zostreliť fireballom, či šípom). Zájdite naspäť do Cloud Top (v inventári majte Welkynd Stone) a zošlite blesk (z naučeného kúzla) na zlomený zvyšok stĺpu uprostred (ten pri ktorom je obhorená mŕtvola). Dostanete ranu bleskom naspäť (už aspoň viete, čo zabilo toho chudáka). Ak to nezvládate, tak použite aj nejaké ochranné kúzlo. No okrem rany naspäť ste sa naučili tiež mocné kúzlo Finger of the Mountain.


1.6. Leyawiin Recommendation
Vedúcou gildy v Leyawiine je Dagail. No keď ju oslovíte, zistíte, že nie je celkom pri zmysloch. Spomenie nejaký amulet a odkáže vás za Agátou. Oslovte Agatu, ktorá vám povie, že Dagail má dar veštenia a vidí rôzne vízie. Aby ich mala pod kontrolou, používala Veštebný kameň (Seer´s Stone), ktorý zmizol. Zatiaľ to kvôli bezpečnosti držali ako tajomstvo, no keď to povedala vám, môžete to vedieť aj niekto ďalší. Máte sa popýtať členov gildy, či o ňom niečo nevedia. Spýtajte sa koho chcete, no podstatný je Kalthar. Ten je celkovo naštvaný z toho, že Dagail je vedúcou gildy, čo si podľa neho vôbec nezaslúži. Spomenie aj jej otca. Choďte si o tom pohovoriť s Agatou a tá váš pošle za Dagail, pretože aj keď si Kalthar vypočul ich rozhovor, tak Dagailinho otca vôbec nespomínali, takže by to mohlo mať súvislosť. Dagail vám povie, kde je pochovaný jej otec. Je to Fort Blueblood, ktorý je juhovýchodne od mesta. Než sa tam vydáte, tak sa poriadne pripravte. Na rozdiel od predošlých úloh pre mágov, tu prichádza na radu bojovanie. Zájdite do Pevnosti Blueblood a prebojujte sa cez banditov do jej zadnej časti. Od jedného z nich si vezmite kľúč a vstúpte do poslednej časti s hrobkami. Tu už nájdete telá pár banditov a hneď aj zistíte, čo ich zabilo. Minotaurus a daedrická potvora. Zvládnite tento trochu náročnejší boj, ak nie ste bojovník a prejdite k truhle Manduina, Dagailinho otca. Vezmite si z nej amulet (Manuin´s Amulet). Cestou späť vás zastaví Kalthar. Zistíte, že on ukradol Dagail jej starý amulet, aby ju pripravil o jej post vedúcej gildy a teraz mu v ceste stojíte vy, takže vás napadne. Zabite ho a vezmite si z neho kľúč. Vráťte sa do predošlej haly. Môžete ísť chodbou na severozápade, čo je skratka na začiatok. Dostanete sa do začiatočnej časti pevnosti za mreže, za ktoré ste predtým nemohli. Tu máte páku, tak si ich otvorte a vyjdite von. Vráťte sa do mesta a dajte Dagail amulet jej otca. Odmenou vám bude krátke proroctvo a odporúčanie pre univerzitu.


1.7. Skingard Recommendation
Vedúcou gildy v Skingarde je Adrienne Berene. Ak chcete jej odporúčanie, máte nájsť Erthora, od ktorého potrebuje nejaké materiály, ktoré si požičal. Popýtajte sa na neho v gilde. Zistíte, že mu nevyšiel jeden pokus so Scampom, tak mu Adrienne nakázala praktizovať pokusy mimo gildy. Teraz je v Bleak Flats Cave. Nik nevie, kde je, no odkážu vás za Drujou. Druja vám zaznačí na mapu lokáciu jaskyne a tiež vám povie, že by bolo dobré pripomenúť Adrienne, že ona ho tam poslala. Zájdite za ňou a povedzte jej o jaskyni. Pre prípad núdze vás naučí kúzlo Weak Fireball. Zájdite teda do Bleak Flats Cave. V nej je zopár zombíkov, tak ich pobite a na konci jaskyne nájdite Erthora. Ak sú už všetci zombíci zničení, tak je ochotný opustiť jaskyňu vo vašom doprovode. Povedzte mu, aby vás nasledoval. Vyveďte ho z jaskyne a rýchlou cestou cez mapu ho odveďte do mesta a v meste priamo do gildy. V gilde už len oslovte Adrienne, ktorá vám dá svoje odporúčania.


2. Mage´s Staff
Raminus Polus v Arcane University vám povie, že ako mág potrebujete svoju magickú palicu. Tak ako máte róbu, tak aj palica je symbolom a po očarovaní je vlastná každému jednému mágovi. Máte zájsť do Wellspring Cave, kde sa dvaja mágovia, Elette a Zahrasha starajú o drevo, z ktorého sa vyrábajú magické palice. Zájdite tam a vstúpte do jaskyne. Hneď na začiatku nájdete mŕtvolu. Je to Zahrasha. Vezmite si z nej kľúč. Tiež tu narazíte na pár nekromancerov, cez ktorých sa prebite na koniec jaskyne, kde si získaným kľúčom otvoríte dvere. Prejdite na konci do časti Waterfront. Je to ostrov v rieke, ktorá obchádza hlavné mesto. Tu je pár ďalších nekromancerov, ktorých pobite. Tiež tu nájdete mŕtvu Elette. Už len nájdite kamennú truhlu, z ktorej si vezmite nedokončenú palicu (Unfinished Staff). Vráťte sa do univerzity za Polusom a oznámte mu, čo sa stalo. Musí záležitosť o nekromanceroch prejednať s ostatnými, vy si zatiaľ máte nechať v Chironasiume u Delmara očarovať palicu. Zájdite tam teda a nechajte si ju očarovať. Delmar vám dá na výber, v akom štýle ju chcete očarovať v závislosti od toho, aký druh mágie preferujete. Na výber máte Destruction (útočné kúzla, tam si môžete zvoliť Frost /mrazivý útok/, Fire /ohnivý útok/, Shock /útok bleskom/), Illusion (kúzla ilúzie, zvoliť si môžete Charm /omámenie osoby/, Paralyse /paralýza osoby, nemôže sa chvíľu hýbať/ a Silence /umlčanie osoby, nemôže zosielať kúzla/) a napokon Mysticism (kúzla rozličného, mystického charakteru, zvoliť si môžete Soul Trap /zachytávanie duší protivníkov do Soul Gemov/, Telekinesis /telekinéza/ a Dispel /zrušenie kúzla na osobe, ktorá má na sebe nejaké aktívne kúzlo/). Keď si zvolíte, povie vám, že za deň bude hotová. Počkajte si 24 hodín a oslovte ho. Povie, že palica je hotová a čaká vás v skrini pri stene, tak si ju už len vezmite. Skočte za Polusom a povýši vás do hodnosti Journeyman.


3. Ulterior Motives
Raminus Polus má pre vás ďalšiu úlohu. Máte zájsť za Janusom Hassildorom, vládcom Skingardu po knihu, ktorú má od gildy. Napriek tomu, že sa to môže zdať ako banalita, je to vraj dôležité a máte byť obozretný. Zájdite teda do hradu. Priamo za grófom nemôžete, no zastupuje ho Mercator Hosidus. Odmieta vám stretnutie, no rozpozná vo vás člena gildy mágov, tak vám povie, aby ste sa zastavili zajtra, že to skúsi dohodnúť. Príďte teda na druhý deň a povie vám, že sa s vami gróf stretne, no nie tu, ale neďaleko Prekliatej bane o druhej ráno. Vyjdite teda z mesta a choďte na miesto stretnutia. Je to západne od mesta medzi stajňami a Cursed Mine. Prídite tam nejako po jednej a čakajte. Pod cestou uvidíte Hosidusa a dvoch mužov v čiernom. Oznámi vám, že Janus nevie nič o tomto stretnutí a vy s gildou mu nebudete krížiť plány, takže musíte zomrieť. Napadne vás aj s dvoma nekromancermi, tak ich pobite. Objaví sa tu aj samotný Janus, ktorý vám pomôže. Po boji vám povie, že o Hosidusovi vedel, ale nie o jeho spoločníkoch. Nešlo o žiadnu knihu, gilda vás sem poslala ho špehovať, takže im máte odkázať, že o kulte nekromancerov počul, no nemá s nimi nič spoločné. (Zabili ste Hosidusa a ak ste ešte neprešli hlavný príbeh, vedzte, že sa budete musieť skontaktovať s Janusom. Potom sa obráťte na argoniánku Hal-Liurz.). Vráťte sa za Polusom. Ten sa vám ospravedlní za to, že vás podviedli. Prezradí vám, že Janus Hassildor je vampír a gilda o tom vie. Majú spolu dohodu, on im poskytuje rôzne informácie a oni kryjú jeho totožnosť. Gilda ho nepovažuje za hrozbu, preto chránia identitu vampíra, akurát si chceli byť istí, že nemá nič spoločné s nekromancermi. Za odmenu dostanete amulet Spelldrinker a povýšenie do hodnosti Evoker.


4. Vahtacen´s Secret
Raminus Polus vám povie, že Irlav Jarol potrebuje pomoc pri jeho výskume. Zájdite za ním, je tu v univerzite. Povie vám, že robia isté výskumy v ruinách Vahtacenu, no vyskytli sa tam nejaké problémy. Máte tam zájsť a prešetriť to. Kontaktovať tam máte čarodejku Skaleel, ktorá tam má na starosti Jarolov projekt. Zájdite teda do Vahtacenu, vstúpte do ruín a nájdite Skaleel. Je naštvaná, že Jarol neprišiel osobne, no kľudne sa môžete pokúsiť pomôcť. Povie vám, že sa nevedia dostať ďalej cez stĺp, ktorý je zrejme nejakým zabezpečovacím zariadením a reaguje na mágiu. Zbehnite nižšie, kde je Denel. Pohovorte si s ním o stĺpe, cez ktorý sa nevedia dostať. V okolí sú nápisy, ktoré by vám mohli pomôcť, no Denel ich nevie preložiť. Potreboval by texty, ktoré by mu pri tom pomohli, no tie má Skaleel. Zbehnite za ňou a vypýtajte si ich. Dá vám ich, tak ich zaneste Denelovi. Teraz si obehnite miestnosť a pri každom kryštáli je jeden nápis, ktorý si prečítajte. Potom vám ich Denel všetky preloží. Zistíte, aké kúzla by ste mali použiť na stĺp. Keď budete kúzliť, môžete použiť kúzla na cieľ (on target), alebo na dotyk (on hand), no pri dotyku sa samozrejme musíte dotýkať stĺpu, čiže byť tesne pri ňom. Kúzla zakúzlite v poradí Oheň (nejaké kúzlo ohňa by ste mali mať, dá sa zohnať v rôznych gildách, jeden zvitok by mal byť aj tu v truhlici), Ľad (Frost, dá sa zohnať v rôznych gildách), Damage Magicka (poškodenie magicky, musí byť Damage, nestačí slabšia verzia Absorbe) a Fortify Magicka. Tieto posledné dve som nevedel nájsť, kde a kto by ma ich naučil, no v truhlici pri Denelovi boli dva zvitky (Sever Magicka a Elevate Magicka), ktoré umožňovali práve tieto dve kúzla. Keď zakúzlite všetky štyri v tomto poradí, tak sa stĺp zníži a uvoľní dvere. Denel vám povie, že keďže ste vyriešili záhadu, máte tú česť to preskúmať Takže vstúpte do Vahtacen Lorsel. Tam prejdite lineárne až na koniec a cestou si dávajte pozor na pasce. V poslednej hale vybehnite po schodoch a aktivujte spínač, čím vysuniete schody k centrálnej plošine. Vybehnite na ňu a tam aktivujte ďalší spínač, čím otvoríte schránku na plošine a môžete si vziať Prastarú Elfskú Prilbu (Ancient Elven Helm). Na terase, kde ste predtým aktivovali schody, sa vám otvoril prechod. Je to skratka, ktorá vás dovedie až na začiatok tejto oblasti. Vráťte sa oznámiť svoj úspech Skaleel a pošle vás zaniesť tento artefakt Jarolovi. Takže sa vráťte do univerzity a odovzdajte prilbu Jarolovi. Potom ešte zájdite nahlásiť úspech Raminusovi a ten vám udelí novú hodnosť, je z vás Conjurer a dostali ste tiež Robe of Conjurer.


5. Necromancer´s Moon
Raminus Polus vás pošle zistiť o nekromantoch niečo viac do archívov gildy. Zájdite do Mystic Archives a oslovte argoniánku Tar-Meenu. Spýtajte sa jej na Čierne Soul Gemy, ktoré ste našli vo Falcarovej izbe, v Cheydinhalskej gilde. Povie vám, aby ste si našli knihu Necromancer´s Moon. Tá je na stolíku napravo od dverí, tak si ju vezmite. Oslovte Tar-Meenu znovu a povie vám niečo naviac, no nič podstatné. Zájdite za Polusom. Ten si knihu vezme a pošle vás za Bothiel. Nájdite ju a spýtajte sa jej na "Shade of the Revenenat". Nevie nič konkrétne, no pred časom sa jej na to pýtal aj Falcar. Vtedy mu tu vypadol papier, tak vám ho dá (Hastily Scrawled Note). Zájdite s ním za Polusom a ten na základe novozískaných informácií vás vyšle preskúmať Dark Fissure. Zájdite do tejto oblasti, je to neďaleko Vahtacenu. Tam sa niekam schovajte a počkajte si na jasnú noc. Vtedy bude z oltára vychádzať prúd svetla. Čakajte okolo polnoci až jednej a uvidíte ako vyjde nekromancer a premení Soul Gem na Black Soul Gem. Teraz vám stačí vrátiť sa za Polusom a podať mu správy o tom, čo ste videli. Za úspešnú misiu vás povýši a udelí vám hodnosť Magician. Po ďalšie úlohy si máte ísť za arcimágom Travenom.
Inak, ak by ste sami potrebovali Black Soul Gem, tak vložte do oltára pred Dark Fissure Grand Soul Gem a v noci, keď z oltára vychádza svetlo, použite naň kúzlo Soul Trap a zmení sa na Black Soul Gem, do ktorého môžete chytať duše ľudí. Ak zabijete toho nekromancera, ktorého ste sledovali, tak u neho nájdete knihu, kde je napísané, ako sa to robí.
Ak chcete, môžete preskúmať aj jaskyňu, je plná nekromancerov, duchov a nemŕtvych, no nič podstatné v nej nie je.


6. Liberation or Apprehension?
Hannibal Traven vám povie, že má medzi nekromancermi špeha, je ním Mucianus Allias. Už dlhšie sa neozval a má o neho obavy. Gilda tam vyslala skupinu bojových mágov, no Traven má strach, aby si ho nesplietli s nekromancermi, takže vás vyšle, aby ste ho priviedli späť. Choďte teda do Nenyond Twyll. Hneď po vstupe stretnete chlapíka menom Fithragaer. Povie vám, že je posledný z bojových mágov, ktorých vyslala gilda. Padli do pasce, takže Allias musí byť zradca. Ponúkne vám spoločnosť, no bezhlavo sa rozbehne priamo do pasce, ktorá ho zabije. Aspoň sa jej vyhnete. Pokračujte na koniec oblasti a tam do Nenyond Twyll Riellesel. Po vstupe stretnete ženu menom Mariette Rielle, ktorá vám nepovie nič pekného a po pár slovách vás napadne. Zabite ju, aj zvyšných nekromantov v hale. Na jej konci stlačte tlačidlo, čím otvoríte tajnú miestnosť. V nej je Mucianus, no je z neho zombie. Zabite ho, aby ste ukončili jeho utrpenie. Vráťte sa to nahlásiť. Neďalekou chodbou si môžete skrátiť cestu do predošlej oblasti. Z nej vyjdite von a vráťte sa do univerzity nahlásiť Travenovi, čo sa stalo s Mucianom. Za splnenie úlohy vás pošle za Polusom po povýšenie, tak za ním skočte a máte novú hodnosť. Ste Warlock.


7. Information at a Price
Hannibal Traven má pre vás ďalšiu úlohu. Janus Hassildor, vampírí gróf Skingardu má pre gildu dôležité informácie, no osobne si vyžiadal vás ako posla, ktorému ich odovzdá. Takže zájdite na hrad do Skingardu. Tam oslovte Hal-Liurz, nech zavolá grófa. Keď príde, tak vám povie, že má veľmi cenné informácie, ale nič nie je zadarmo. V neďalekej jaskyni Bloodcrust Cavern sa usídlili vampíri. S Janusom nemajú nič spoločné, pohŕda nimi, no ohrozujú mesto a musíte ich zničiť. Taktiež prilákali do mesta skupinu lovcov vampírov, ktorí by mohli ohroziť Janusovo krytie, takže sa máte zbaviť aj ich. O nich vám povie len to, že ich vodca sa volá Eridor. Nesmú viesť k nemu žiadne stopy, takže ak ich napadnete na verejnosti, podliehate normálne zákonu. Keď sa zbavíte vampírov aj lovcov, dá vám informáciu, ktorú má. Máte viac možností, ako to vyriešiť.
Zbaviť sa vampírov dá jediným spôsobom, všetkých ich zabiť. Môžete zájsť za vodcom lovcov Eridorom a povedať mu, kde sa vampíri nachádzajú, počkať si pár dní a pobijú ich. Prípadne vyhrajú vampíry, ale takmer vždy sa mi stalo, že zvíťazili lovci, aj keď boli iba štyria. No prežili to väčšinou len dvaja. Neviem prečo, ale neodídu potom z mesta. Nemajú tu už čo robiť, keď sú vampíri mŕtvi, veď ich sami pobili, no stále tu obsmŕdajú a čakajú. V takomto prípade sa treba zbaviť aj lovcov. Ak ich chcete zabiť, mohli ste to spraviť už predtým. Sú ubytovaní v krčme Two Sisters Lodge. Na poschodí majú izby a prichádzajú do nich spať postupne. Stačí si na nich počkať a likvidovať ich. Čím skôr, tým lepšie, ak nenarobíte príliš rozruch, tak na vás nebude ani vypísaná odmena, keďže nik nezalarmuje stráže. Druhá možnosť je ísť do jaskyne (aj tak sa tam oplatí ísť a orabovať mŕtvoly upírov) a tam doraziť zvyšok lovcov. Mimo mesta to stráže zaujímať vôbec nebude. Keď budú mŕtvi všetci štyria (Eridor, Vontus Idolus, Carsten, Shamar), tak je to hotovo.
Ak to chcete spraviť mierovou cestou, tak choďte do jaskyne a sami pobite všetkých vampírov. Vezmite si z nich Vampire Dust, ktorý po nich zostáva. Keď sú všetci mŕtvi, tak sa vráťte do mesta za Eridorom a povedzte mu, že je po vampíroch a ako dôkaz mu ukážte Vampire Dust. Prijme to a rozhodne, že odídu z mesta (preto nechápem, prečo neodišli, keď ich pobili sami).
Keď sú vampíry mŕtvi a lovci preč (odišli, alebo mŕtvi), tak sa vráťte do hradu a prostredníctvom Hal-Liurz zavolajte Janusa (alebo sa rovno vlámte k nemu do izby). Je spokojný, že ste sa o to postarali a dá vám informáciu, ktorú má. Zistil, že prišiel nekromancer Mannimarco. Vráťte sa za Travenom a oznámte mu, čo ste zistili. Je z toho rozrušený a musí o tom informovať radu.


8. A Plot Revealed
Za pár dní po doručení informácií od Janusa Hassildora sa vráťte za Hannibalom Travenom a povie vám, že je znepokojený tým, že už nejaký čas nemá správy z gildy z Brumy. Zájdite tam a nájdete gildu v plameňoch (čo robila mestská stráž?). Vnútri sa prebite cez nemŕtvych až na poschodie, kde nájdete nekromantku Camillu Lolliu, s ktorou prehodíte pár slov. Potom vás napadne, tak ju zabite. Následne sa objaví J´skar, ktorému jeho zneviditeľňovanie pre zábavu zrejme zachránilo život. Povie vám, že gildu napadol Mannimarco. Zrejme ho zbadal aj napriek neviditeľnosti, no nechal ho tak, asi aby podal správu o tom, čo sa tu stalo. J´skar sa vydá do hlavného mesta, do Arcane University, aby tam našiel ochranu. Vráťte sa tam aj vy a oznámte Travenovi, čo sa stalo. Pošle vás za Polusom, od ktorého prijmite povýšenie. Stal sa z vás Wizard. Tiež vás naučí kúzlo Wizard´s Fury (kombinuje silu ohňa, mrazu a bleskov).


- Keď sa neskôr zastavíte za Travenom, dostanete na výber dve úlohy, The Bloodworm Helm a The Necromancer´s Amulet, je na vás v akom poradí ich spravíte.

9. The Bloodworm Helm
Irlav Jarol vzal Bloodworm Helm a odviezol ju do pevnosti Teleman. Traven by bol rád, keby ste ju priviezli naspäť, pretože sa obáva, že by sa ju mohli pokúsiť získať nekromanceri. Takže zájdite do Fort Teleman a po vstupe doň zistíte, že je plný nepriateľov. Prebojujte sa až na jeho koniec, kde vás čaká aj pár silných daedrických potvor a úplne na konci nájdete telo Irlava. Vezmite si z neho Bloodworm Helm. Prilbu zaneste naspäť Travenovi.


10. The Necromancer´s Amulet
Traven vám povedal, že Caranya vzala Nekromancerský amulet do pevnosti Ontus, aby ho mohla študovať a aby nepriťahoval pozornosť nepriateľov na hlavné mesto. Chvályhodné, no Traven požaduje, aby ste amulet priniesli naspäť. Zájdite teda do Fort Ontus, je to dosť dlhá cesta divočinou. Tam nájdete mágov v róbach nekromancerov. Zdravia vás a posielajú za Caranyou. Ak chcete presnoriť oblasť, tak to spravte ešte teraz, kým sa nebojuje. Z prvej oblasti prejdite juhozápadným dverami do druhej a tam nájdete Caranyu. Pýtajte si amulet a zistíte, že je to zradkyňa slúžiaca Mannimarcovi. Zabite ju a vezmite si z nej amulet. Teraz na vás budú útočiť aj všetci ostatní mágovia v oblasti. Ak chcete, bojujte s nimi, ak nechcete, utečte. Boj nie je potrebný, hlavné je doručiť amulet, tak sa s ním vráťte do Univerzity a dajte ho Travenovi. Ak ste už doručili aj Helmu krvavého červa, tak choďte za Polusom, ktorý vás opäť raz povýši. Dosiahli ste najvyšší stupeň a ste rovný Polusovi. Je z vás Master-Wizard.


11. Ambush
Od Travena sa dozviete, že nepriatelia majú unikátny Čierny Drahokam Duší (Colossal Black Soul Gem), ktorý od nich máte získať. Zistil, že ho budú prevážať Mannimarcovi v oblasti Silorn. Už tam poslal pár bojových mágov, tak im máte ísť pomôcť. Zájdite tam a neďaleko ruín nájdete troch mágov. Oslovte Thalfin, ktorá vám povie, že dvere do ruín sú magicky uzavreté a nedá sa cez ne dostať, takže si musíte počkať, keď vyjdú von a prepadnúť ich. Vy ste tu šéf, takže im máte určiť pozície, či majú byť bližšie k bráne, alebo ďalej. Thalfin je lepšia so sekerou než s kúzlením, takže ju môžete dať bližšie. Merete je zas dobrá v plošných kúzlach a Iver je najlepší v liečení, takže oboch dajte ďalej od brány. Vy čakajte, kde chcete, len sa neukazujte nepriateľom, lebo ak vás zbadajú, tak sa stiahnu. Počkajte si a o chvíľu pôjde váš starý známy Falcar v doprovode pár nekromancerov. Keď budú pri vás, tak ich napadnite. Falcar sa rozbehne naspäť do ruín. Ak ho nezabijete skôr než tam vbehne, musíte ísť za ním. Tu by sa vám hodilo nejaké kúzlo paralýzy, aby neutekal a potom by ste ho dorazili. Záleží na vašich schopnostiach. Ak utečie, nevadí, pomôžte vašim doraziť nekromantov a vydajte sa do Silornu (neviem prečo nepôjdu s vami, keď ich sem vyslali po ten Soul Gem a nechajú to na vás). Vnútri sa prebojujte do haly, kde je na vyvýšenej časti uzavretý most. Ak ste schopný akrobat, dá sa popreskakovať dookola stĺpov a tam už len krátkou cestou do Silorn Buroseli. Ak nie ste dobrý v skákaní, tak prejdite ďalej, do časti Silorn Sedorseli a na konci tejto časti sa vráťte opäť do predošlej časti Silorn, no objavíte sa na balkóne, kde máte tlačidlo, ktorým uvoľníte most. Zoskočte dole, prejdite mostom a vstúpte do Silorn Buroseli. V jednej miestnosti tu môžete získať Varla stone, keď pákou na stĺpe uvoľníte jeho kryt. Inak sa prebíjajte hordou nekromantov, až narazíte na Falcara. Zabite ho a vezmite si od neho Colossal Black Soul Gem. Zaneste ho Travenovi od ktorého zistíte, že ten Gem bol určený pre jeho dušu, aby si tým Mannimarco posilnil svoju moc. Takže sa pripravte na finále, čiže kúzla, zbrane, zbroj a hor sa do toho.


12. Confront the King
Traven vám povie, že nadišiel čas zlikvidovať Mannimarca, Kráľa Červov. Aby z vás tento mocný nekromant nemohol spraviť zombie, tak vám dá niečo, čo vás ochráni. Zároveň vám povie, že spolu hovoríte naposledy a udeľuje vám titul Arcimága. Sám na seba použije kúzlo Soul Trap a zabije sa. Black Soul Gem, ktorý ste získali v predošlom queste, uväzní jeho dušu. Obetoval sa pre vyššie dobro, tak si to vážte a vezmite si ten Gem (inak, skúsil som prísť k Mannimarcovi aj bez toho Gemu a nič sa nestalo). Zájdite do Echo Cave, ktorá je na severe, západne od Brumy. Pred jaskyňou vás osloví nekromant Bolor Savel, ktorý je pohoršený vašou drzosťou, že ste sa tu ukázali a povie vám, že kľúč od jaskyne získate jedine z jeho mŕtvoly. Vyhovte jeho žiadosti, zabite ho, vezmite si kľúč a vstúpte do jaskyne. Tu sa len prebojúvajte cez hromadu nekromantov a nemŕtvych potvor lineárnou cestou až na koniec, kde vstúpte do Echo Necromancer´s Chamber. V Nekromanecorvých komnatách len dobehnite krátky úsek až k samotnému Mannimarcovi, ktorého oslovte. Po pár vetách, z ktorých zistíte, že síce očakával Travena, no aj vaša duša je zaujímavá a stojí za štúdium, vás napadne. Zabite ho. Nie je to nejako silný súper, tak ho dorazte, čím ste zabili Kráľa Červov a zlikvidovali hrozbu nekromancie. Nezabudnite si z jeho tela vziať zaujímavú palicu Staff of Worms (na čas oživí mŕtvolu).
Teraz sa vráťte do univerzity a nájdite Raminusa Polusa, ktorý vás už osloví ako arcimága. Pogratuluje vám k likvidácii Mannimarca a oznámi vám, že už informoval všetky gildy, že ste oficiálne uznaný za nového vodcu. Dostanete kapucňu a róbu arcimága, ako symbol svojej hodnosti a je vám umožnený prístup do Arcimágovej komnaty, ktorá je teraz vašou. Taktiež vám zadá miniquestík. Skočte do Lustratorium za Julienne Fanis, ktorá vám povie o arcimágovej truhlici. Tá je vo vašej komnate. Je to špeciálne očarovaná truhlica, do ktorej keď vložíte nejakú prísadu na miešanie nápojov (len prísady, žiadne zbrane, či brnenia) a počkáte si 24 hodín, tak sa jej počet zvýši z jedna na jedenásť. No nezabudnite si ich vziať, pretože za týždeň celý obsah truhlice zmizne. Taktiež ako arcimág môžete prikázať učňom (Mage Apprentice), aby vás nasledovali a tak získate spoločníka na pomoc. Je ich neobmedzený počet, no nasledovať vás môže vždy len jeden. Tak a týmto ste ukončili vašu cestu na vrchol hierarchie mágov a môžete sa už len nerušene venovať rozvíjaniu vašich vlastných magických schopností.



Dark Brotherhood

Temné bratstvo nie je ako ostatné spolky. Počas hrania ste mohli začuť ľudí hovoriť o tom, že členovia temného bratstva sledujú, čo sa deje a ak sa niekto dopustí vraždy, tak ho kontaktujú, aby sa k nim pridal. Vedzte, že všetky predošlé gildy boli dobré (aj keď kradnutie bolo zlé, konečný cieľ Grey Foxa bol dobrý), tak bratstvo je čisté zlo. Sú to uctievači boha Sithisa a nasledovníci Temnej Matky, jeho nevesty. Je to čisto organizácia vrahov a keď budete pre nich pracovať, nebudete vedieť, kto si objednal vraždu a prečo má obeť zomrieť, proste to vykonáte. Ak cítite, že toto je to pravé pre vás, tak sa k nim pridajte. Ako na to? Samozrejme, treba niekoho zavraždiť, to znamená, že niekoho napadnete a zabijete, nezabijete ho pri bránení sa. Neodporúčam zabíjať členov vlastných gíld, pretože to sa vždy trestá vyhostením a následne treba činiť pokánie. Taktiež nezabíjať v mestách, pretože tam sa na vás hneď vrhne stráž. Teda, pokiaľ vám nevadí zaplatiť pokutu, alebo si chvíľu posedieť vo väzení, tak niekoho zabite. Netreba sa báť, že zabijete postavu nevyhnutnú pre postup v hre, takéto dôležité postavy so symbolom korunky sú nesmrteľné (čo v Morrowinde nebolo a vďaka tomu pôsobil reálnejšie, keď ste si mohli pokašlať quest, alebo aj hlavný príbeh). Mne sa ako najlepšia možnosť javilo zabiť nejakého daedrického uctievača. Je mnoho svätýň rozmiestnených po Cyrodiile. Choďte napríklad k svätyni Azury (Azura´s Shrine), pri ktorej ste boli v rámci hlavného príbehu, ale môžete si zvoliť ktorúkoľvek inú. Pri takejto svätyni je vždy pár uctievačov. Jedného z nich prosto napadnite a zabite. S ostatnými to ani nepohne, taktiež na vás nie je vypísaná odmena a neotravujú ani stráže. Keď sa dopustíte vraždy, choďte sa vyspať do postele a v noci vás kontaktuje Lucien Lachance. Je to hovorca Bratstva a ponúkne vám možnosť stať sa členom. Ak odmietnete a zabijete ho, tak sa k bratstvu už nedostanete. Ak prijímate jeho ponuku, dostanete prvú úlohu.


1. A Knife In the Dark
Máte zavraždiť muža menom Rufio. Lucien vám dal dýku Blade of Woe, no môžete ho zabiť ľubovoľnou zbraňou, či kúzlom. Rufio je v krčme Inn of Ill Omen. Tá sa nachádza južne od hlavného mesta na ceste do Bravilu. Keď tam prídete, môžete sa spýtať hostinského na Rufia, povie vám, že je ubytovaný v pivničnej časti hostinca a že sa mu zdá, že sa pred niečím skrýva. Kľudne vojdite padacími dverami (sú hneď naľavo od vstupných) do podzemnej časti, tam nájdite Rufia a zabite ho. Potom sa choďte vyspať do postele niekam mimo tohto hostinca a opäť vás navštívi Lucien. Pošle vás do opusteného domu v meste Cheydinhal. Zájdite teda do mesta a navštívte Abandoned House. V ňom prejdite Dark Brohterhood Sanctuary. Po vstupe sa vás opýtajú, aká je farba noci (What is the color of the night?) a vy odpovedzte, že krvavo červená (Sanguine, my brother.). Pohovorte si so ženou menom Ocheeva. Dostanete od nej Shrouded Hood a Shrouded Armor a pošle vás za Vincentem. Môžete si pohovoriť aj s ostatnými členmi Bratstva. A vždy po získaní úlohy si s nimi môžete pohovoriť o danej úlohe, môžu mať nejaké tipy. Khajit menom M´raaj-Daj má tiež na predaj nejaké veci a kúzla. Keď sa rozhliadnete, tak nájdite muža menom Vincente Valtieri, ktorý vám zadá vašu ďalšiu úlohu pre Bratstvo.


2. A Watery Grave
Valtieri je vampír, no dodržiava pravidlá Bratstva, tak sa ho nemusíte obávať. Vašou prvou úlohu je zabiť kapitána lode Marie Elena, ktorým je Gaston Tusssaud. Pri tejto úlohe nie je žiadny bonus za tichú cestu, takže sa môžete rovno prebojovať. Zájdite do Waterfront v hlavnom meste, tam loď kotví. Ak vstúpite na loď, tak vás piráti napadnú. Sú útočníci, takže ste nespravili nič zlé, dokonca vám pomáha mestská hliadka. Takisto môžete vylákať kapitána, nech ho hliadka dorazí. Druhý spôsob je v noci preskočiť na palubu a preplížiť sa do kapitánovej kajuty. Tretí spôsob je diskrétne efektný. Piráti nakladajú svoj tovar. Pri lodi sú naskladané krabice a jedna je otvorená. Zájdite k nej a máte možnosť schovať sa v nej. Schovajte sa a ocitnete sa v podpalubí. Vyjdite o palubu vyššie a prejdite až k dvom pirátom, ktorí sa zhovárajú. Schovajte sa do tieňa a počkajte si, kým dohovoria a rozídu sa. Potom prejdite k rebríku, ktorým vylezte do kapitánovej kajuty. Tam ho zabite. Ak ste pirátov nepobili, tak začujú nejaký hluk a prídu sa pozrieť, čo sa deje. Stačí sa vám schovať pri dverách a potom vyjsť von. Než vás niekto zbadá, použite fast travel cez mapu naspäť do Cheydinhalu a za Valtierim, ktorý vám dá ako odmenu Black Band, prsteň, ktorý zvyšuje Security, Light Armor a odolnosť voči mágii.


3. Accidents Happen
Valtieri vám zadá úlohu zabiť lesného elfa menom Baenlin. Ak chcete získať bonus, tak to musí vyzerať ako nehoda a nesmiete zabiť jeho sluhu Gromma. Zájdite do Brumy a k Baenlinovmu domu. Nevstupujte hlavným vchodom, ale vstúpte odzadu, do pivnice. Z nej prejdite do domu. Preplížte sa na poschodie a pri posteli napravo od schodov je tajný prechod (otvorte Crawlspace Door), za ktorým sa dostanete k úchytkám, ktoré držia pripevnenú hlavu minotaura. Viete, že Baenlin si rád sedáva v kresle medzi ôsmou a jedenástou. Z balkóna sa môžete uistiť, že je v kresle. Keď je tam, tak uvoľnite úchytky, hlava spadne a zabije ho. Preplížte sa von, tak ako ste prišli a vráťte sa za Valtierim, ktorý vám dá odmenu 400 zlatých a povýši vás do hodnosti Slayer. Ak ste úlohu spravili podľa požiadaviek, získavate bonus, tým je dýka Sufferthron (poškodzuje zdravie a silu).


4. Scheduled for Execution
Valteri má pre vás ďalšiu úlohu. Valen Dreth je obeť. Dostať sa k nemu nebude ľahké, je zatvorený v imperiálnom väzení. Je to väzeň, ktorého ste videli a počuli na začiatku hry. Aby ste sa tam dostali, musíte prejsť rovnakou cestou, akou ste na začiatku hry utiekli s cisárom. Valtieri vám dá kľúč od kanálov, aby ste sa tam mohli vrátiť. Aby ste získali bonus, nesmiete zabiť žiadneho strážcu. A tých je teraz v podzemí dosť, keďže vyšetrujú cisárovu vraždu. Zájdite teda do Imperial Prison Sewer a vstúpte do kanálov. Prvých pár častí len prebehnite a pobite otravné krysy a krabov. Keď vstúpite do podzemia väzenia, tak hneď neďaleko vás sú dvaja vojaci, ktorí sa rozprávajú o tom, prečo to tu musia strážiť. Teraz je to na vás, môžete ísť zdĺhavou a obtiažnou cestou, alebo pomerne jednoduchšou.
Ak si zvolíte náročnejšiu úlohu, tak sa preplížte celou cestou, ktorou utekal cisár. Vyhýbajte sa vojakom a dostaňte sa až do cely, v ktorej ste sa preberali. Popisujem to pomerne stručne, ale je to dosť dlhá cesta. Vo vašej cele si počkajte, kým sa Valen a strážca dorozprávajú. Vstúpte do chodby, na stolíku naľavo je kľúč od jeho cely. Môžete ho zastreliť šípom cez mreže, alebo otvoriť dvere a zabiť mečom. Vezmite si kľúč od väzenia, aby ste sa nemuseli vracať cestou, ktorou ste prišli a vyjdite do bastily, teda normálne do rezidencie väznice a von.
Druhý spôsob je jednoduchší. Hneď ako vojaci dohovoria, preplížte sa za strážcu (Imperial Prison Guard) a ukradnite mu kľúč od väzenia. Vráťte sa naspäť do kanálov a z nich von. Prejdite do časti Imperial City Prison a vstúpte do centrálnej veže (The Bastion). S kľúčom, ktorý ste získali, si môžete otvoriť dvere naľavo a dostanete sa priamo do časti s celami. Tu potrebujete na chvíľu kúzlo neviditeľnosti, ak nie ste expert v plížení, pretože pod schodami je dosť svetla a strážca sa pozerá akurát na vás. V neviditeľnosti prejdite za neho a počkajte si, kým dohovorí s Valenom a odíde. Potom si môžete zo stolíka vziať kľúč od jeho cely. Teraz ho buď zastreľte šípom cez mreže, alebo otvorte dvere a zabite ho priamo. Vráťte sa to Bastily a vyjdite von.
Vráťte sa za Valtierim a oznámte mu splnenie úlohy. Dostanete 400 zlatých. Ak ste nikoho nezabili, tak dostanete špeciálne váhy (Scales of Pitiless Justice), ktoré keď máte v inventári, tak vám pridávajú +2 k agility a intelligence, a odoberajú -2 k personality.


5. The Renegade Shadowscale
Toto je vedľajšia, voliteľná úloha pre argoniana Teinaavu, no keďže je možné ju získať len ak ste člen Bratstva, tak ju uvádzam medzi normálne úlohy bratstva. Shadowscale sú špeciálne trénovaní vrahovia v Argonianskej ríši. Teinaava, Ocheeva a Scar-Tail spolu vyrastali a trénovali. No Scar-Tail odmietol vykonať nariadenú vraždu, takže ho treba potrestať. Tak ako sa medzi sebou nemôžu zabíjať členovia Bratstva, tak sa nemôžu zabíjať ani členovia Shadowscale, preto o jeho zabitie požiada vás. Nachádza sa v oblasti Bogwater. Zájdite tam a nájdete tam Scar-Taila. Oslovte ho, povie vám, že už ho tu napadol argonianský agent a je oslabený. Môžete sa ho pokúsiť zabiť, no ak mu darujete milosť, povie vám o svojej skrýši zlata. Je to na vás. Ak ho zabijete, vezmite si jeho srdce. V kameňoch pri ohnisku je jeho skrýša, v ktorej má 300 zlatých. Ak mu darujete život, tak si tiež môžete vziať peniaze, no ešte potrebujete srdce. Pod stromom leží telo argonianského agenta, ktorého Scar-Tail zabil, tak si vezmite jeho srdce. Akokoľvek získate srdce, zaneste ho Teinaavovi, ktorý uverí, že Scar-Tail je mŕtvy. Daruje vám topánky Boots of Bloody Bounding (zvyšujú Acrobatics a Blade).


6. The Assassinated Man
Ďalšiu úlohu Bratstva má pre vás Valtieri. Francois Mortierre sa zaplietol s nesprávnymi ľuďmi, ktorým dlhuje peniaze. Najal si vás, aby ste mu pomohli predstierať jeho smrť. Od Valtieriho dostanete špeciálnu dýku (Languorwine Blade), ktorá je napustená jedom, ktorý spomalí životné funkcie zasiahnutého a tak vyzerá ako mŕtvy. Zájdite teda do mesta Chorrol a vlámte sa do Mortierreho domu. Tam vás čaká Mortierre a hneď vás osloví a vysvetlí vám podrobnosti. O chvíľu príde mafiánsky vymáhač agronian menom Hides-His-Heart. Prehodí s Mortierrom pár slov, ktorý poukáže na to, že ste člen Temného Brastva, ktorý ho prišiel zabiť. Argonian chce spraviť svoju robotu, takže vás napadne, no až po rozhovore. Môžete čakať, alebo rovno ku koncu rozhovoru zasiahnuť dýkou Mortierreho. Argoniana nezabíjajte, musí predsa podať správu svojim nadriadeným o Mortierrovej smrti. Vybehnite von a utekajte k bráne. Nezdržujte sa, pretože stráž napadne argoniana, keďže je útočník na vašu osobu. Vybehnite za mesto a počkajte si 24 hodín, než Mortierreho telo prevezú do krypty. Vráťte sa do mesta a vstúpte do kostola a tam do jeho podzemia. Nájdite Mortierrovo telo a dajte mu protijed. Preberie sa a povie vám o tom, že ich rodinná hrobka je prekliata a jeho predkovia budú brať jeho vzkriesenie zrejme ako znesvätenie. Objaví sa pár zombíkov, ktorých pobite. A odveďte Mortierra von do mesta. Tam ho ešte odveďte do krčmy Grey Mare, kde vám poďakuje a rozlúči sa s vami.
Vráťte sa za Valtierim, ktorý je potešený vašou prácou a daruje vám amulet Cruelty´s Heart (zvyšuje willpower a strenght) a kľúč od studne za opusteným domom, čo je priama cesta do svätyne. Proste super skratka. Taktiež vám povie, že ste sa osvedčil ako skvelý člen bratstva a ponúkne vám Temný Dar, urobí z vás vampíra, pokiaľ súhlasíte. Rozhodnutie je na vás. Ak aj odmietnete, môžete si to neskôr rozmyslieť a znova ho o to požiadať a vyhovie vám. Taktiež vám povie, že pre vás viac úloh nemá, vašim ďalším inštruktorom bude Ocheeva. Ešte predtým vás povýši do hodnosti Eliminator.
Pokiaľ ste zabili Hides-His-Hearta, alebo Mortierreho, tak ste úlohu nesplnili a nedostanete ani amulet, ani kľúč od studne. No možnosť získať Temný Dar vám ponúkne a rovnako vás pošle za Ocheevou.


7. The Lonely Wanderer
Ocheeva vám povie, že vašim cieľom je elf Faelian, ktorý žije v hlavnom meste. Tam si máte dávať pozor na kapitána stráže menom Adamus Phillida, ktorý je posadnutý odhalením Temného Bratstva. Takže bonus získate, len ak ho zabijete niekde v interiéri, bez svedkov. Popýtajte sa kolegov na vašu úlohu a Telaendril, alebo Valteri vám poradia spýtať sa nejakého iného elfa na Faeliana, tí by to mohli vedieť. Vydajte sa teda do hlavného mesta. Pomerne jednoduchá úloha. Od nejakého elfa zistite, že Faelian býva v hoteli Tiber Septim v Talos Plaza. V hoteli sa porozprávajte s recepčnou, ktorá vám povie, že tu býva aj so svojou družkou menom Atraena. Pozhovárajte sa s ňou a zistíte, že Faelian prepadol droge Skooma a veľa času trávi v Lorkimorovom dome v Elven Garden District. Teraz máte pár možností. Pohovorte si s Faelianom a zistíte, že túži po Skoome. Povie vám o chlapíkovi v Bravile, ktorý ju predáva. Ak tam zájdete, jednu kúpite a dáte ju Faelianovi, tak vám povie, že sa s vami stretne v jeho mieste, kde rozjíma a odpočíva, teda v Lorkimorovom dome a dá vám od neho kľúč. No nemusíte nikam cestovať. Môžete mu kľúč ukradnúť, alebo sa rovno do Lorkimorovho domu vlámať. V pivnici nájdete mŕtvolu Lorkimora. Počkajte si v dome na Faeliana a zabite ho. Vráťte sa za Ocheevou a dostanete 400 zlatých a ako bonus luk Shadowhunt (poškodzuje magicku, zdravie, oslabuje odolnosť voči jedu a silnie na nemŕtvych).


8. Bad Medicine
Ocheeva vám povie, že v pevnosti Sutch žije so svojou bandou žoldnierov ich vodca Roderick. Je chorý a musí užívať medicínu. Od Ocheevy dostanete jed, ktorý máte vymeniť za jeho medicínu, aby to vyzeralo, že zomrel kvôli chorobe. Nik vás nesmie vidieť. Ak nechcete bonus, tak to spravte jednoduchým prebojovaním sa a jeho zabitím. Spýtajte sa na úlohu Teinaavau a povie vám, že pri pevnosti sú ruiny bývalého opátstva, ktoré bolo súčasťou pevnosti. Teraz je od nej oddelené, no v tých ruinách je vchod do podzemných tunelov, ktoré vedú do pevnosti. Zájdite teda do Fort Sutch a neďaleko neho nájdite v ruinách vstup do podzemia. Prvé chodby sú prázdne, ale vedú priamo do oblasti pevnosti bez loadingu, takže sa za vodou zatopenou časťou začnite plížiť. Dojdete k pár žoldnierom, ktorí sa zhovárajú o stave svojho vodcu. Keď dohovoria, tak sa rozídu. Vám stačí sa preplížiť do severovýchodnej časti, kde je Roderick aj skrinka s jeho medicínou. Tú bude strážiť jeden žoldnier, no nie je úplne pri nej, takže sa dá preplížiť okolo neho. Zo skrinky si vezmite medicínu a vložte tam jed. Vráťte sa tunelmi von, tak ako ste prišli. Vonku sa vráťte za Ocheevou po odmenu. Dostanete 400 zlatých a bonus šaty Deceiver´s Fienry (zvyšujú Personality a Speechcraft).


9. Whodunit?
Ocheeva vám zadá ďalšiu úlohu. Päť ľudí bolo zatvorených do jedného domu. Myslia si, že je to súťaž a že majú nájsť truhlicu so zlatom, v ktorej je aj kľúč od dverí, aby mohli odísť. Vy ste pozvaný ako šiesty hosť. Žiadne zlato v dome samozrejme nie je a vašou úlohou je všetkých zabiť. Ak chcete získať bonus, tak to máte spraviť tak, aby nik nevedel, kto je vrah. Teda každého z hostí zabite osobitne, aby to nik iný nevidel. Všetci sú slabí, takže stačí jeden zásah a je to (až na Nevilla, ktorý si po pár vraždách vezme brnenie a zbraň, no ani on veľa neznesie). Zájdite teda do mesta Skingard a k domu Summitmist Manor. Vonku vás čaká Fafnir, ktorý vám dá kľúč od domu. Bolo vám odporučené neprísť tam v brnení Bratstva, aby ste neboli podozrivý, no môžete mať na sebe, čo chcete. Vstúpte a hneď vás osloví Matilde Petit. Kľudne jej povedzte, že ste vrah najatý ich všetkých zabiť. Pobaví sa vašim zmyslom pre humor. Keďže tu nik nie je, môžete ju rovno zabiť. Ostatní hostia sú bývalí Reduardský vojak Neville, mladá temná elfka Dovesi Dran, zdatný nord Nels the Naughty a mladý šľachtic Primo Antonius. Môžete sa s každým z nich o každom pozhovárať a sledovať ich reakcie na vaše vraždy. Rozhodne je to zaujímavé a pripomína to niektoré detektívky. No nič to nemení na fakte, že keď sa vyzabávate, tak ich všetkých jedného po druhom pozabíjajte. (keď sú už len dvaja a dôverujú vám, môžete jedného poštvať proti druhému). Keď ste hotoví, vyjdite z domu a vráťte sa za Ocheevou. Ak ste splnili podmienky pre bonus, čiže nik nevedel, kto je vrah, tak okrem 400 zlatých odstanete aj Požehnanie Matky Noci (Night Mother´s Blessing - zvýši vám Sneak, Security, Acrobatics, Marksman a Blade).


10. Permanent Retirement
Tak ako Hieronymus Lex išiel po zlodejoch, tak Adamus Phillida ide po temnom bratstve, ako ste sa už mohli dozvedieť. Kým zlodeji sa zbavili kapitána elegantným spôsobom a teda jeho prevelením do odľahlého kúta kraja, tak bezcitné Bratstvo si želá Phillidovu smrť, napriek tomu, že už je na dôchodku. Túto úlohu vám zadá Ocheeva, ktorá vám dá šíp Arrow of Sithis, ktorý zabezpečí okamžitú smrť cieľa. Akurát, že šíp neprenikne brnením, takže si musíte nájsť vhodnú príležitosť, keď bude Adamus bez brnenia. Adamus žije v Leyawiine, tak tam zájdite. Od jeho osobného strážcu sa dozviete, že si chodí rád zaplávať. Môžete ho napadnúť aj priamo, ale má imperiálne brnenie (ktoré hráč zrejme nikdy nezíska) a je dosť silným protivníkom. Jednoduchšie je počkať si pri jazierku v meste. Poobede medzi treťou a šiestou sa chodí kúpať. Tam niekde ukrytý v tieni si vystriehnite vhodnú chvíľu a zasiahnite ho šípom. Keďže pri plávaní nemá na sebe brnenie, tak je okamžite mŕtvy. Tým je úloha splnená. Ak chcete aj bonus, tak si prezrite jeho telo a vezmite si z neho okrem hromady kľúčov aj jeho prst s pečatným prsteňom. Ten máte dať jeho nástupcovi ako výstrahu. Zájdite teda do časti Imperial City Prison a tam do kancelárií (Imperial Legion Offices). V pravej miestnosti kancelárií vypáčte stôl a vložte do neho prst, čím je úloha splnená. Večerom bývajú kancelárie prázdne, no aj tak sa plížte, aby vás nik nevidel. Napokon sa vráťte za Ocheevou, ktorá vám dá odmenu 400 zlatých a ďalších 500 zlatých ako bonus za doručenie prstu.


11. Of Secret and Shadow
Keď znova oslovíte Ocheevu, tak vám odovzdá zapečatený list, ktorý je určený vám. Zrejme máte úlohu priamo od Čiernej Ruky, tak ju máte splniť. Prečítajte si list. Je od Luciena, ktorý sa chce s vami stretnúť v jeho úkryte, ktorým je pevnosť Farragut. Fort Farragut je kúsok severne od Cheydinhalu, tak tam zbehnite. Môžete vstúpiť do pevnosti a prebiť sa cez pár nepriateľov a vyhnúť sa pasciam, aby ste sa dostali na koniec, kde čaká Lucien. Druhá možnosť je vstúpiť cez druhý vchod, ktorý je na západnej strane pevnosti. Je ukrytý v dutom strome a nájsť ho môžete podľa mapky. Ten vedie priamo do Lucienovej izby. Oslovte ho a tým splníte tento quest a získate zároveň nasledujúci.


12. Purification
Lucien Lachance vám povie, že do Bratstva sa infiltroval špión. Vy ste mimo podozrenia, pretože operoval už skôr, než ste sa stali členom. Nemusíte nič vyšetrovať, proste, aby ste sa zbavili zradcu, máte zabiť všetkých členov Cheydinhalskej svätyne. Proste Bratstvo je banda hnusných hajzlov. Vráťte sa tam a všetkých pozabíjajte. Je na vás ako. Môžete priamo zaútočiť a likvidovať ich jedného po druhom. Môžete pobrať všetko jedlo a nechať v truhlici s jedlom otrávené jablká (no tie nejedia všetci). Môžete tiež členov napadnúť a utiecť do mesta, kde ich dorazia stráže. Vedzte, že Telaendril je vo svätyni len niektoré dni (keď zabijete Ocheevu, tak u nej nájdete listinu s jej hlásením, kde je rozpis jej pozícií v jednotlivé dni), takže ju buď môžete pohľadať, alebo jednoducho čakať vo svätyni, kým sa objaví. Keď sú všetci členovia svätyne mŕtvi (Ocheeva, Vincente Valtieri, Teinaava, M´raaj-Dar, Gogron gro-Bolmog, Antoinetta Marie a Telaendril), tak sa vráťte za Lucienom. Ten vám povie, že odteraz máte hodnosť Silencer a ste jeho osobný zabiják. Ako vám vysvetlil, Bratstvu vládne Čierna Ruka. Ruka má päť prstov a to sú Listener (Načúvateľ) a štyria Speakeri (Hovorcovia) a on je jedným z nich. No a prst má necht/ pazúr a tým je práve Silencer (Umlčovač), osobný zabiják Hovorcu. Rozkazy budete dostávať do takzvaných mŕtvych schránok. Vašou odmenou za zavraždenie svojich bratov a sestier je Lucienov kôň Shadowmere, ktorý vás čaká pred pevnosťou Farragut.


13. Affairs of a Wizard
Zájdite do oblasti Hero Hill. Nad schodmi je hromada kameňov. V nich (Hollowed-Out Rock) nájdete Dead Drop Orders 1. Vašim rozkazom je zabiť nekromancera Caledaena, ktorý sa pokúša premeniť na Licha. Ukrýva sa v Leafrot Cave. Zájdite tam teda a vstúpte do jaskyne. Tu vás napadne pár duchov a kostlivcov. Hneď vo vstupnej časti jaskyne si prečítajte na stole knihu The Path of Transcendence. Je to Caledaenov denník, v ktorom sa dočítate, že jeho duša je prepojená s presýpacími hodinami Sands of Resolve. Vstúpte do druhej časti jaskyne. Tá je dosť malá a v nej sa prechádza Caledaen. Teraz máte dve možnosti, buď ho priamo napadnete a zabijete, alebo sa k nemu prikradnete a ukradnete mu tie presýpacie hodiny. Tým ste mu vzali dušu, keďže jeho proces transformácie ešte nie je dokončený a zomrie. Zájdite do mesta Chorrol a pod veľkým dubom, ktorý je na námestí pred gildami, nájdite pod kríkom vak, v ktorom je vaša odmena 500 zlatých a zároveň aj ďalšie rozkazy pre druhú úlohu.


14. Next of Kin
Vašou úlohou je vyvraždiť celú rodinu Draconis. Neviete, kde sa presne všetci nachádzajú, viete len, kde je hlava rodiny, ich matka Perennia Draconis. Tá je na farme Applewatch pri Brume. Zájdite tam, oslovte ju a spýtajte sa na jej deti. Myslí si, že ste z donáškovej služby, ktorú si objednala. Dá vám listinu s popisom, kde sa nachádzajú všetky jej deti a ešte vám na výdavky dá 100 zlatých. Potom ju zabite. Poďme na to postupne. Východne od hlavného mesta, juhozápadne od Cheydinhalu je jaskyňa Muck Valley Cavern. V nej žije jej dcéra Sybilla Draconis. Tá je spriaznená s prírodou, takže v jaskyni očakávajte ako nepriateľov medvede, levy a krysy. Zabite Sybillu. Potom skočte do hlavného mesta, do časti Talos Plaza. Tam má dom Matthias Draconis. Počkajte si na neho u neho doma okolo polnoci a zabite ho. Na uliciach by to bol samozrejme zaznamenaný zločin. Teraz sa vydajte do krčmy The Drunken Dragon Inn, ktorá je severovýchodne od Bravilu a vlastní ju Andreas Draconis. V krčme je aj vojak. Ak Andreasovi poviete, že ste ho prišli zabiť, tak vás napadne, čo je zločin a vojak ho zabije za vás. Ak to chcete spraviť sami, tak si počkajte do noci, okolo druhej si ľahne späť. V plíživom móde mu dajte poriadnu ranu, čo ho zabije a vojak si to ani nevšimne. Posledná zastávka je Leyawiin. Caelia Draconis tu pracuje ako mestská stráž. V noci obchádza mesto a občas postáva pri cintoríne za kostolom, kde nikoho nieto, no zabiť ju znamená zabiť člena mestskej stráže a hneď je na vás vypísaná odmena. Cez deň je vo svojej izbe na poschodí v krčme Three Sister´s Lodge. Neprišiel som na spôsob, ako ju zabiť bez toho, aby nebola na vás vypísaná odmena 1000 zlatých. Ako člen gildy zlodejov som to aspoň stiahol na 500, no dúfal som, že tam bude spôsob, ako to vyriešiť bez poplatkov. Tak, či tak zabite všetkých členov rodiny Draconis. Potom si zájdite do mesta Skingard a v studni na nádvorí pred hradom nájdete odmenu 500 zlatých a aj príkaz k ďalšej úlohe.


15. Broken Vows
Khajiitský šľachtic J´Ghasta odmietol ponuku na sobáš inej aristokratky, keď zistil, že jej veno nezodpovedá jeho predstavám a jej rodina chce pomstu. Toto je priamočiara úloha. Máte ho zabiť. Zájdite do mesta Bruma, vlámte sa do jeho domu. Pod schodmi nájdete ukryté padacie dvere do podzemnej tréningovej miestnosti. Tam sa ukrýva a je to majster v pästnom súboji. Viete, že podplatil stráže, aby nezasahovali v prípade boja, takže ak ho vylákate na ulicu, tak vám nepomôžu. Proste s ním bojujte a zabite ho. Po ďalšiu úlohu si máte ísť pod starý most, ktorý je južne od hlavného mesta. Zájdite tam a z truhlice pod mostom si vezmite odmenu 500 zlatých a nové rozkazy.


16. Final Justice
Máte zabiť argonianskú lovkyňu menom Shaleez, ktorá žije vo Flooded Mine, severne od Bravilu. Zájdite teda do tejto jaskyne, ktorá je z väčšej časti naozaj zatopená a pohľadajte v nej Shaleez. Jednoduché, proste ju zabite. Potom choďte do pevnosti Redman, ktorá je severne od Leyawiinu, za riekou. Tam pri vstupe je rakva, v ktorej máte odmenu 500 zlatých a ďalšie rozkazy.


17. A Matter of Honor
Máte zabiť Alvala Uvaniho, temného elfa, ktorý je majster v kúzlach deštrukcie. Je to obchodník, ktorý veľa cestuje a pri rozkazoch ste mali aj rozpis jeho týždenného plánu. V Mondas a Tirdas je v Bravile, v The Lonely Suitor Lodge. V Middas a Turdas je v Skingrade, v The West Weald Inn. V Fredas a Loredas je v Brume, v Olav´s Tap and Tack. No a v Sundas je doma, v Leyawiine, v Alval Uvani´s House. Najvhodnejšie je počkať si na neho doma, pretože tam máte úplne súkromie a nemusíte sa o nikoho starať. Máte pár možností, ako ho odpraviť. Prikradnúť sa k nemu a cez kradnutie mu vložiť do vrecka otrávené jablko. Za čas sa do neho zakúsne a zomrie. To môžete spraviť, kde chcete. Taktiež viete, že je alergický na med. Tak v deň, keď má prísť domov, mu z domu ukradnite všetko jedlo zo stolov aj skriniek a nechajte na niektorých stoloch medovinu (dá sa kúpiť na rôznych miestach, aj tu v mestskej krčme). Počkajte si, kým príde domov. Keď bude mať hlad a nič nenájde, tak sa napije medoviny a bude dočasne paralyzovaný. Nebude sa môcť teda hýbať a vy ho môžete ubiť na smrť. Treťou možnosťou je proste na neho zaútočiť a zabiť ho v priamom súboji. Teraz si zájdite do hlavného mesta a tam v pni (Hollowed-out Tree Stump) za budovami Stonewall Shields je vaša odmena 500 zlatých a ďalšie rozkazy.


18. The Coldest Sleep
Máte zájsť do časti Gnoll Mountain a tam nájsť nordského barbara menom Havilstein Hoar-Blood. Zájdite tam a už tam na vás čaká aj so svojim vlkom Redmawom. Zabite ich oboch a choďte do ruín Nornal. Sú po Muck Valley Cavern, kde ste boli zabiť Sybillu Draconis. Vstúpte do ruín a v zatopenej časti otvorte truhlu a v nej máte odmenu 500 zlatých a ďalšie rozkazy.


19. A Kiss Befor Dying
Zájdite do mesta Bravil Tu je vašim cieľom lesný elf Ungolin. Vie, že sa niečo chystá, tak sa skrýva v stráženej budove, no medzi šiestou večer a jednou ráno sa chodí modliť k soche Lucky Old Lady. No je pripravený na útok a tak podplatil stráže, aby sa v prípade súboja do ničoho neplietli. Ak vás zbadá, rovno zaútočí. Môžete sa priplížiť a zaútočiť zo zálohy. No tak, či tak vás čaká boj, v ktorom ho zabite. Vtedy sa objaví Lucien Lachance rozčúlený, že čo to robíte. No pochopí, že ste len plnili rozkazy, ktoré však po zabití rodiny Draconisovcov už neboli od neho. Zabíjali ste členov čiernej ruky, Speakerov, Silencerov a teraz dokonca samotného Listenera. Keďže ste jeho Silencer, tak si Čierna Ruka myslí, že on je zradca a idú po ňom. Tak vám prikáže vypátrať, kto vám dáva tie falošné rozkazy a potom sa s ním máte stretnúť na farme Applewatch, kde ste zabili Perenniu Draconis. Malo by tam byť bezpečne.


20. Following a Lead
Vašu ďalšiu úlohu si máte vyzdvihnúť v Anvile, zo suda za sochou morskej panny. Choďte tam, no sud je prázdny. Choďte od neho a počkajte si. O chvíľu uvidíte, ako elf Enilroth vloží do suda vaše rozkazy. Oslovte ho a vyľakaný vám povie, že on len odniesol správu od zahaleného muža, ktorý žije v podzemí majáku. Nechajte ho tak a choďte k majáku. Ten spravuje Ulfgar Fog-Eye. Nájdite ho a vypýtajte si od neho kľúč. Vchod do podzemia je za majákom, tak tam zájdite a vstúpte. Vnútri nájdete mŕtvoly zvierat, aj ľudí. Vylomte zámku do zadnej miestnosti, v ktorej zabite šialeného psa. Tam nájdete na oltári hlavu matky zradcu Bratstva. Taktiež tam má denník, ktorý si zradca nazval originálne "Zradcov denník" (Traitor´s Diary). V ňom sa dočítate, že Bratstvo zabilo jeho matku, keď bol ešte dieťa a tak im prisahal pomstu. Zneužil mŕtve schránky, aby vrhol podozrenie na Luciena a vás využil, na vraždu členov Čiernej Ruky, aby sa dostal k Temnej Matke (škoda že sa k nemu nemôžete pridať a zlikvidovať tú bandu hnusných vrahov). Zájdite na Applewatch, kde ste sa mali stretnúť s Lucienom. Vstúpte do budovy, kde nájdete štyroch členov Čiernej Ruky. Sú tu Belisarius Arius, Banus Alor, Mathieu Bellamont a Arquen, ktorá vás hneď po vstupe osloví. Zo stropu visí umučená Lucienova mŕtvola. V domnení, že je to zradca, ho zabili a vás teraz povýšili na jeho miesto. Dostanete róbu a kapucňu Čiernej Ruky (Black Hand Robe a Hood), ako symboly svojej hodnosti. Potom si počkajte na noc a medzi polnocou a treťou ráno sa spýtajte Arquen na Matku Noci. Ak ste pripravený a súhlasíte s odchodom, tak sa automaticky premiestnite do Bravilu pred sochu Lucky Old Lady. Členovia Čiernej ruky uskutočnia rituál, pri ktorom sa odhalí vstup do krypty Matky Noci.


21. Honor Thy Mother
Keď v Bravile odhalia vstup do krypty Matky Noci, získate tento quest. Arquen vám povie, aby ste ju nasledovali do krypty. Vstúpte tam za ostatnými. Tu sa začne zhovárať Arquen s Matkou a tá odhalí, že zradca nebol Lucien (neviem, prečo ste to nemohli odhaliť už vy, keď ste to vedeli). Vtedy sa ukáže pravý zradca, Mathieu Bellamont. Zabije Ariusa a Alora a napadne ostatných. Pomôžte Arquen ho zabiť. Potom sa s vami pozhovára Matka Noci osobne. Povie vám, že o jeho zrade vedela už dávno, no nechala ho, aby vás zmanipuloval a aby ste vyvraždil väčšinu jej nasledovníkov (to je ale sviňa), keďže Ungolin bol slaboch a neprišiel na to. Vy ste sa však preukázal ako chladnokrvný, krutý vrah bez kúska citu, milosrdenstva, či morálky, takže ste ideálnym kandidátom na nového Listenera. Od tejto chvíle teda zastávate najvyššiu hodnosť v Temnom Bratstve. Teraz si môžete pobrať všetky cennosti, čo nájdete v jej krypte. Keď skončíte s rabovaním, znovu oslovte Matku Noci a ak poviete, že ste pripravený plniť si svoje nové povinnosti, premiestni vás do Svätyne v Cheydinhale, ktorá sa opäť stáva vašim domov. Ako odmenu vám tiež vylepšila Blade of Woe, dýku, ktorú vám pri prijatí do bratstva daroval Lucien (teraz demoralizuje oponenta a poškodzuje mu život, Magicku a Willpower). Keď sa objavíte v svätyni, čaká vás tam aj Arquen, ktorá bude odteraz vašou služobníčkou a radkyňou. Oslovte ju a povie vám, že raz týždenne máte zájsť k soche do Bravilu po príkazy.


22. Whispers of Death
Tento posledný quest nie je ani tak questom, ako pripomienkou vašich povinností a odmeny. Raz za týždeň máte zájsť do mesta Bravil a osloviť sochu nad kryptou Matky Noci, ktorá vám povie, kto si objednal vraždu a kde. Vy sa vráťte do svätyne v Cheydinhale a odovzdajte túto správu Arquen, ktorá to už vybaví ďalej a vám dá podiel z odmeny. Taktiež sa tu objavilo pár nových členov Bratstva, ktorým ako ich šéf môžete prikázať, aby vás nasledovali (vždy len jeden) a tak získate spoločníka pre vaše akcie.

Úvod | Hlavný príbeh | Gildy | Vedľajšie questy | Rôzne | Pluginy | História | Náboženstvá a rasy

Súvisiace hry The Elder Scrolls VI
The Elder Scrolls Online: Gold Road
The Elder Scrolls: Blades
The Elder Scrolls Online: Necrom
The Elder Scrolls Online: High Isle
The Elder Scrolls V: Skyrim - Anniversary Edition
The Elder Scrolls Online: Blackwood
The Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: Elsweyr
The Elder Scrolls Online: Summerset
The Elder Scrolls Online: Morrowind
The Elder Scrolls: Legends
The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Orsinium
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
The Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls Anthology
The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn
The Elder Scrolls V: Skyrim - Hearthfire
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard
The Elder Scrolls 5: Skyrim
The Elder Scrolls IV: Oblivion (5th Anniversary Edition)
The Elder Scrolls 4: The Shivering Isles
The Elder Scrolls 4: Knights Of The Nine
The Elder Scrolls 3: Bloodmoon
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Game of the Year Edition
The Elder Scrolls 3: Tribunal
The Elder Scrolls 3: Morrowind
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Collector's Edition
The Elder Scrolls Adventures: Redguard
An Elder Scrolls Legend: Battlespire
Daggerfall
The Elder Scrolls 2: Daggerfall
The Elder Scrolls: Arena



Diskusia Príspevkov: 237 Hodnotenie
1082 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |