HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 10775 užívateľov

Návody > Sacred: Underworld


Zobrazení:46657
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Hlavný príbeh


1. Alteration of the World

Prejdite portálom a dostanete sa na povrch. Tu zlikvidujte pár Mokhvavov, ktorí vás napadnú a potom sa pozhovárajte s Valorovým duchom. Máte zachrániť barónku Vilyu.


2. Lareniar

Prejdite cez Dwarven Ruins a v ich severnej časti je Lareniar. Pohovorte si s ním. Máte získať Glorb, aby ste tým preukázali úctu náčelníkovi neďalekej dediny. Zabite pár tvorov v okolí, ktorí sa nazývajú Glorb a vezmite si z nich Glorb Meat. Z Lareniara sa potom stane obchodník a vy môžete pokračovať do dediny.


3. The Haduk Village

Od Lareniara pokračujte na severozápad do označenej dediny. Jaraduk je vodcom, tak si s ním pohovorte. Pošle vás za Gargadukom. Ten má dom povyše Jaraduka. Zájdite za ním a povie vám, že vie o cieli vašej cesty a ten je v bani. Zavedie vás tam. Tak sa vydajte dlhou cestou na západ až k označenej bani a Garaduk pôjde s vami, tak dávajte pozor na jeho život. Po vstupe do bane quest končí.


4. The Mines

Po vstupe do bane opäť oslovte Gargaduka. Máte zabiť démona Ssskraka. Prejdite až na tretie podlažie baní a cestou nezabudnite rabovať a zabíjať. Na treťom podlaží je démon Ssskraka. Zabite ho, vezmite si z neho Dimension Gate Glyph a prejdite portálom nad uväznenou barónkou.


5. The Glade

Vyjdete z brány v tvare hlavy a pri vás je démon Sakkara. Zabite ho a vezmite si od neho ďalší Dimension Gate Glyph. Vráťte sa naspäť bránou, ktorú tým zničíte.


6. The Path into the Jungle

Ste opäť v bani a Vilya je už voľná. Čaká tu na vás Valorov duch, tak ho oslovte. Pošle vás do mesta Purgatori. Máte si zvoliť, či pôjde Vilya s vami, alebo nie. Zvoľte si. Potom vám Valor otvorí portál, ktorý vás prenesie pred vchod do bane, aby ste sa nemuseli vracať celú cestu.


7. In the Center

Spred bane sa vráťte na východ cestou, ktorou ste prišli a zabočte hore do mesta Purgatori. Neďaleko brány je Ashanti. Oslovte ho.


8. Prutuk

Vydajte sa do lesa severozápadne od mesta a tam v klietke nájdete Prutuka. Zabite Shadow Guardov, čo ho strážia a zachráňte ho. Pridá sa k vám.


9. Verdant Hell

Choďte dole k rieke a prejdite bránou do oblasti nuk-nukov. Keď prejdete bránou, uzavrie ju magická bariéra. Vydajte sa teda hore, cez Emblamed Forest do oblasti Garema. Tam pri označenej budove zabite nemŕtveho nepriateľa Tuk-Tuka.


10. Ceriri´s Camp

Vydajte sa do juhozápadnej časti lesa a tam na konci medzi stromami narazíte na tábor. V ňom je aj démon Subkari Ceriri. Zabite ho a vezmite si z neho Dimensional Gate Glyph. Prejdite portálom, v tábore.


11. The Gorge

Vyjdete opäť z démonej brány. Je tu Sakkara Demon, ktorého zabite a vezmite si Dimensional Gate Glyph. Pokúste sa prejsť bránou, tak ako už raz predtým, čo by ju malo zničiť. No zabije to Vilyu, ktorá buď bola s vami, alebo sa k vám neskôr pridala. Objaví sa Valorov duch, tak ho oslovte.


12. Pirates!

Od brány, z ktorej ste vyšli, pokračujte na juh. Prejdete malou osadou a kaňonom až na pobrežie. Tam je Pigeon Pottypercy. Oslovte ho. Vstúpte do jaskyne naľavo od neho a prejdite ňou na koniec. Tam sa dostanete na ostrov pirátov. Na severe je malá osada. Zájdite doprostred nej, na označené miesto a zničte tam skupinu nemŕtvych pirátov. Keď ich zničíte, objaví sa Pigeon Pottypercy so svojimi ľuďmi. Oslovte ho a dá vám ďalšiu úlohu.


13. Hatchet Crab Island

Máte zachrániť jedného z Pigeonových mužov z krabieho ostrova. Nad osadou je naľavo od hlavného móla malý čln. Ten vás automaticky odvezie na krabí ostrov. Tam choďte na západ a nájdete uväzneného muža. Je to Wilfotony Cook. Aby ste ho zachránili, musíte zabiť kráľovnú krabov (Hatchet Crab Queen). Môžete na ňu naraziť už cestou k nemu a tak ho hneď oslobodiť. Keď je voľný, odveďte ho naspäť na ostrov pirátov a oslovte Pigeona Pottypercyho.


14. Captain Vernon

Zájdite na mólo a na pirátsku loď. Odvezie vás k sopečnému ostrovu. Tam na brehu čaká kapitán Vernon. Je prekliaty a keď ho oslovíte, tak vám ponúkne, že vám prezradí tajomstvo. Ak odmietnete, napadne vás a musíte ho zabiť. Potom musíte nájsť vchod do podzemia sopky.
Ak však prijmete, vyšle vás nájsť úlomky z jeho medailónu. Najprv choďte na sever k označenému miestu, vstúpte tam do podzemia, prejdite na koniec, zabite strážcu a vezmite si z neho prvý úlomok. Vráťte sa von a choďte kúsok na západ, kde opäť vstúpte do podzemia, prejdite na koniec, zabite strážcu a vezmite si druhý úlomok. Teraz sa vydajte dlhou cestou na juh a tam do označenej jaskyne. Na jej konci zabite strážcu a vezmite si z neho posledný kúsok medailónu. Keď máte všetky kúsky, zaneste ich kapitánovi. Síce aj tak zomrie, no aspoň ste zlomili jeho kliatbu.
Teraz musíte nájsť vchod do podzemia sopky. Zájdite na označené miesto k sopke na severnej časti ostrova a vstúpte do podzemia pod ňou. Na druhom podlaží sú na konci zamknuté dvere. Pokúste sa ich otvoriť a objaví sa Pigeon so svojimi mužmi.


15. Volcano Island

Keď dorazia, oslovte Pigeona Pottypercyho. Zradil vás. Dostal sa k pokladu pirátov a teraz sa vás chce zbaviť. Proste zabite jeho, aj zvyšných členov posádky.


16. The Third Gate

Otvoria sa dvere do ďalšej časti jaskyne, kde čaká Sakkara Demon. Zabite ho a vezmite si z neho Dimension Gate Glyph. Len čo ho vezmite, budete automaticky teleportovaný ďalej.


17. Fingoniel

Tu na vás čaká démon Subkara Fingoniel. Zabite ho a vezmite si z neho Dimension Gate Glyph. Vstúpte s ním do portálu, ktorým ste prišli a ten zmizne. Potom pokračujte teda jaskyňou, v ktorej ste sa objavili.


18. The Dryads

Ak ste plnili vedľajší quest „A New Leader“, už ste tu boli, aj v tejto jaskyni. Keď vyjdete z jaskyne, budete severne nad lesom dryád. Vydajte sa ním južne na označené miesto a tam uprostred lesa je Lareniar. Povie vám, že les bol magicky uzavretý a musíte nájsť preto kľúč na jeho otvorenie. Vydajte sa na juhovýchod, na označené miesto. Tam je vstup do jaskyne. Ňou prejdite do nižšieho podlažia a v ňom nájdete na konci démona Hoth-Yotsoga. Zabite ho a získate Key to the Forest Gate. Vráťte sa za Lareniarom a pohovorte si s ním. Pošle vás von z lesa a stane sa z neho obchodník, ak by ste mali záujem.


19. Shaddar´s Tower

Vydajte sa na severozápad, kde nájdete v odľahlej časti Shaddarovu vežu. Pred ňou je samotný Shaddar, s ktorým si pohovorte. Vstúpte do veže, v ktorej čaká Subkari Ninocaur. Zabite ho a vezmite si Dimensional Gate Glyph. S ním vstúpte do portálu.


20. The Chamber of Rituals

Dostanete sa do miestnosti, kde je Sakkara Demon. Zabite ho a vezmite si Dimensional Gate Glyph. Keď ho vezmete, premiestnite sa automaticky naspäť do veže. Vyjdite von a oslovte Shaddara.


21. Valley of Tears

Len prejdite povyše Shaddara a oslovte Valora.


22. The Large Gate

Vydajte sa dlhou cestou na severozápad, kde je úplne na vrchu mapky vchod do jaskyne. V nej je cesta vcelku priama, má len štyri bočné jaskyne. V každej z nich (prvá nie je označená questovým symbolom) je podstavec a na každý z nich umiestnite jeden získaný Glyph. Keď ich umiestnite všetky štyri, brána za jaskyňou sa otvorí. Vyjdite z jaskyne a prejdite otvorenou bránou.


23. Hell´s Blacksmith

Musíte nájsť kováča Neophystisa, ktorý by vám mohol pomôcť. Postupujte na severozápad až k jeho vyhni. Ponúkne vám pomoc len výmenou za nekonečný plameň. Choďte na označené miesto a v jaskyni nájdite Everlasting Flame. Vezmite si ho a zaneste Neophystisovi. Ten vám zaň dá Gem of Light, ktorý si vezmite.


24. The Palace of Agony

Teraz sa vydajte na západ od Neophystisa do pevnosti a na jej konci do paláca. Pred vstupom do paláca vás napadne palácová stráž, tak všetkých pobite.


25. Anducar

Prejdite do paláca a tam už čaká samotný hlavný nepriateľ, Anducar. Pohovorte si s ním aj s Vilyou, ktorá zradila, aby zachránila Valora. Bojujte svoj posledný zápas. Porazte Anducara a potom ešte zabite démona, ktorý sa z neho po porážke stal. Po boji už len oslovte zomierajúcu barónku Vilyu. Už len nasleduje krátka animačka spojenia dvoch duchov, no neukáže, čo sa stalo s Ancariou.



Dwarven Ruins


1. The Squire

L/Z: Dwarven Ruins. Sluha sira Hudua (Sir Hudu´s Squire) pri prvom moste na juhu, ktorým vstupujete do oblasti ruín pretkávanej riekami z oblasti s portálom, kde začínate Underworld.
Úloha: Jej vôňa vzrušujúco stúpala a rozpálila naraz moju krv, aj moje obavy. Ale mala by som sa zriecť svojej túžby na mojej výprave za odpustením a poddať sa prosbám dievčaťa. Trýznená upotenými chlapmi, otrokármi a čiernoodenými kňazmi slúžiacimi pekelným božstvám. Mala by som uhasiť svoj smäd ich krvou, ak budú takí hlúpi, že na nás budú striehnuť na našej ceste do pevnosti. Nebudem mať zľutovanie s týmito skazenými podliakmi, ktorí sa nezastavia ani pred svätým telom Serafínky, ani pred znesvätením, vraždou, či uväznením vo svojich tajných úkrytoch.
Stačí ísť len pár metrov naľavo popri kríkoch k rieke a tam nájdete Sira Hudua. Pobite potvory, čo ho obťažujú, čím ho zachránite a oslovte ho.
Odmena: zlato, skúsenosti, quest "The Master!"


2. Dwarven Uprising on the Cemetery

L/Z: Dwarven Ruins, Hrob trpaslíka. Na najväčšom ostrove trpasličích ruín, západný ostrov poniže mostu do dediny a pri vodopáde. Otvárajte hrobky a keď sa objaví duch nemŕtveho trpaslíka, získate tento quest.
Úloha: Ste v oblasti s množstvom hrobiek. Všetky proste otvárajte a pri otvorení niektorých sa objavia duchovia nemŕtvych trpaslíkov. Tých musíte zabiť. Myslím, že hrobky s trpaslíkmi sú náhodné, takže len všetky skúšajte. Keď zabijete dosť (zrejme všetkých, ktorých hra poskytne) trpaslíkov, objaví sa po otvorení ďalšej hrobky trpasličí kráľ Laurin. Bojujte s ním a keď ho porazíte, splníte tento quest.
Odmena: skúsenosti


3. Arachnophobia

L/Z: Dwarven Ruins. Na západe na pobreží za riekou pri poslednom ostrove trpasličích ruín (na ktorom sú trpasličie hrobky a quest s nimi spojený) je neďaleko od mostov, medzi stromami na západe dievča (Girl).
Úloha: Dievča vám povie, že jej sestra Tilia utiekla ku krypte a skryla sa zo strachu pred pavúkmi. Máte ju priviesť, no nesmiete prilákať pozornosť pavúkov, inak sa vám Tilia neukáže. Choďte kúsok naľavo od dievčaťa a tam je vchod do krypty. Cestou, ak stupíte na niektoré miesta, objavia sa pavúky. Tie môžete zabiť, ale quest je tým nesplnený. Pre opätovné spustenie questu ho znovu prijmite od dievčaťa. Môžete to skúšať koľkokrát chcete. Musíte postupovať najprv po hornej strane cesty, teda cez plošinu ruín hore popri stĺpoch dookola až ku schodom a pod schodmi zase prejdite na spodnú stranu cesty a pokračujte ňou popri stromoch až k schodom do krypty. Keď na ne stupíte a nevyvoláte cestou žiadneho pavúka, tak sa objaví Tilia. Oslovte ju pre dokončenie questu.
Odmena: skúsenosti


4. Battle of Powers – Hornet

L/Z: Dwarven Ruins. Na západe na pobreží za riekou pri poslednom ostrove trpasličích ruín (na ktorom sú trpasličie hrobky a quest s nimi spojený) poniže miesta, kde je quest Arachnophobia je skupina troch démonov. Úlohu vám zadá Lord Wayne.
Úloha: Povedia vám, že potrebujú, aby ste pre nich zabili tri konkrétne druhy nepriateľského hmyzu. Choďte poniže nich a v kaňone nájdete na hornej strane vstup do jaskyne. V nej sa prebojujte na koniec cez množstvo okrídleného hmyzu a na konci je ich Hornet Queen, ktorú zabite. Potom sa vráťte a oznámte splnenie Lordovi Wayneovi. Odmení vás, no povie, že ešte stále potrebuje dva druhy, ktoré máte zabiť. Potom sa teleportujú preč. Pre ďalší quest ich budete musieť hľadať. Aby ste si ušetrili cestu, tak kliknite rýchlo, než zmiznú, na jedného z nich (Teppic) a môžete tú ďalšiu úlohu prijať hneď a tak získať smer na mape.
Odmena: skúsenosti. Quest „Battle of Powers – Mire Worm“


5. The Dwarven Mine

L/Z: Dwarven Ruins. Na západe na pobreží za riekou pri poslednom ostrove trpasličích ruín (na ktorom sú trpasličie hrobky a quest s nimi spojený), pár metrov poniže miesta, kde je quest Battle of Powers, je vchod do jaskyne, pri ktorej stojí Nepokojný duch trpaslíka (Restless Ghost).
Úloha: Máte zbaviť baňu všetkých potvor, ktoré sa v nej uhniezdili. Baňa je dlhá, ale cesta je úplne lineárna. Takže sa len prebojujte na koniec a likvidujte každú potvoru, ktorú zbadáte. Posledných 5 vám ich bude hra odpočítavať, aby ste vedeli, koľko vám ešte zostáva. Keď zabijete všetky, vráťte sa za trpaslíkom po odmenu.
Odmena: zlato, skúsenosti.



Fungi Hillock


1. Battle of Powers – Mire Worm

L/Z: Keď prejdete mostom z ostrovov Dwarven Ruins do Fungi Hillock, tak choďte popri rieke nahor, na sever a tam medzi skalami nájdete opäť troch démonov. Teppic.
Úloha: Vstúpte do jaskyne, pri ktorej stoja a tam sa prebojujte cez červov a na konci zabite ich kráľovnú (Mire Worm Queen). Vráťte sa von a oznámte to Teppicovi. Aby ste ich nemuseli hľadať pre ďalší quest, spravte to, čo minule. kliknite rýchlo, než zmiznú, na jedného z nich (Sine Corde) a môžete ďalšiu úlohu prijať hneď a tak získať smer na mape.
Odmena: skúsenosti, quest „Battle of Powers – Insect Larva“


2. Desecrated Graves

L/Z: Dedina Naduk vo Fungi Hillock. Haduk Fungus Gardener v chatrči pod predavačom koní.
Úloha: Záhradník Haduk Fungus vás požiada zabiť tvora, čo znesväcuje hroby a na neďalekom cintoríne sa objaví zombie. Zájdite tam, zabite ju a vráťte sa mu oznámiť splnenie úlohy.
Odmena: skúsenosti


3. Insect Blood for the Healer

L/Z: Wandering Druid. Druid je v dedine Naduk vo Fungi Hillock.
Úloha: Dedinčanov trápi choroba a druid na jej vyliečenie potrebuje 4 flakóny hmyzej krvi, konkrétne z múch (Titanic Fly). Vybehnite severne nad mesto. Ak nenájdete štyri práve na mieste označenom questom, nevadí, preskúmajte oblasť ďalej, nájdite muchy a zabite ich. Keď máte všetku krv, zaneste ju druidovi.
Odmena: zlato


4. Where is the Mother?

L/Z: Fungi Hillock, ako je z tohto nápisu na hlavnej mapke pismeno „u“. Tam nájdete za riekou, medzi skalami poniže mosta vystrašené dieťa (Scared Child).
Úloha: Chlapec vás požiada, aby ste zachránili jeho matku. Choďte na sever k označenému miestu, tam na cintoríne pobite nepriateľov a oslovte jeho matku. Odveďte ju naspäť cestou, ktorou ste prišli za chlapcom a oznámte mu jej záchranu.
Odmena: skúsenosti, quest „Mokhva Blood“


5. Mokhva Blood

L/Z: Vystrašená matka (Scared Mother) chlapca pri queste „Where is the Mother?“.
Úloha: Keď ste zachránili ženu pri queste „Where is the Mother?“, tak ju oslovte a chce pomstu na démonoch. Máte jej priniesť trinásť nádob s krvou Mokhvou. Zájdite k označenému miestu a bojujte s Mokhvanskými démonmi a vezmite si z nich 13 fliaš s krvou. Keď ich máte trinásť, zaneste ich naspäť žene, čím quest splníte.
Odmena: zlato, skúsenosti


6. For a Handful of Fools

L/Z: Od ženy so synom (quest Mokhva Blood) sa vydajte po ceste na západ a pri prvej odbočke zahnite na juh. Tam kúsok poniže je duch Salvatore.
Úloha: Salvatore chce, aby ste ho spojili s jeho starými spoločníkmi z výpravy, aby dosiahli pokoja. Vydajte sa na sever na prvé označené miesto, kde je kostlivec Xachariah. Oslovte ho a pridá sa k vám. Pokračujte ďalej na sever na druhé označené miesto a tam je zombie Mink. Tiež sa k vám pridá. Tam znovu oslovte Salvatoreho a zistíte, že ich štvrtým spoločníkom bol tancujúci medveď, ktorý sa zmenil na beštiu. Choďte na juh pod mesto Purgatori k označenému miestu, kde jej Jojo. Odoberte mu v boji život a prestane bojovať. Oslovte Salvatoreho a Jojo sa pridá tiež k vám. Všetkých štyroch odveďte do mesta Purgatori a tam už len oslovte Salvatoreho pre splnenie úlohy.
Odmena: skúsenosti


7. The Master

L/Z: Od miesta, kde ste stretli ducha Salvatoreho (quest For a Handful of Fools) vedie cesta na juh a stáča sa na západ. Pokračujte ňou do malej osady. V nej je Master of Fighting.
Úloha: Majstrovi bojových umení máte priniesť 3 rastliny do polievky. Vydajte sa teda na sever, do označenej oblasti a tam nájdete krík s ligotavými plodmi. Vezmite si tri a zaneste ich naspäť majstrovi.
Odmena: skúsenosti, zlato, quest „The Weapon of Legends“


8. The Missing Brother

L/Z: Zaloduk. V mieste, kde získate quest „The Master“.
Úloha: Máte nájsť Zalodukovho strateného brata. Choďte na označené miesto na severe a tam nájdete na zemi dýku jeho brata (Okrimduk´s Dagger). Vezmite si ju a zaneste ju Zalodukovi.
Odmena: skúsenosti, quest „The Seer“


9. The Seer

L/Z: Zaloduk. Po splnení questu „The Missing Brother“.
Úloha: Máte nájsť chlapíka menom Reglohduk the Seer. Je na východe, kde ste už mohli plniť dva vedľajšie questy pre ženu a jej syna. Zájdite tam a pohovorte si s ním. Jeho oslovením quest končí.
Odmena: skúsenosti, quest „Rescue Mission of the Nuk-Nuk“


10. Rescue Mission of the Nuk-Nuk

L/Z: Reglohduk the Seer hneď po splnení questu „The Seer“.
Úloha: Máte ísť na severe do lesov nad Purgatori Tam na označenom mieste v chatrči nájdete zajatých hadukov, ktorí vám povedia, že Okrimduka odviedli. Tým ste quest splnili.
Odmena: skúsenosti, quest „The Sacrificial Stone“


11. The Sacrificial Stone

L/Z: Zajatý Haduk (Captured Haduk), ktorého nájdete pri queste „Rescue Mission of the Nuk-Nuk“.
Úloha: Zájdite na severe k označenému miestu a v dedine pozabíjajte Nuk-Nukov, vrátane ich vrchného kňaza. Potom oslovte konečne zachráneného Okrimduka a splníte túto sériu questov.
Odmena: skúsenosti, skúsenostný bod


12. The Swarm of Hornets

L/Z: Vystrašená farmárka (Frightened Farmwoman). Nájdete ju na mieste, kde aj Okrimdukovu dýku v rámci questu „The Missing Brother“. Severne od miesta, kde bol duch Salvatore.
Úloha: Žena vám povie, že ju napadol roj Hornetov. Ak jej ponúknete pomoc, objaví sa ich päť. Zabite všetkých päť Hornet Dronov a oslovte ženu pre odmenu a ukončenie questu. Potom sa ešte objaví Hornet Queen, ktorú môžete zabiť, no už bez odmeny.
Odmena: skúsenosti



Purgatori


1. Battle of Powers – Insect Larva

L/Z: Purgatori, Sine Corde jeden z dvoch démonov, ktorí teraz stoja pri vchode do podzemia. Je to pri východnej hradbe mesta v Purgatori, medzi hradbou a riekou.
Úloha: Posledný, tretí kus hmyzu, ktorý chcú, aby ste zabili, je kráľovná lariev (Insect Larvae Queen). Vstúpte do jaskyne za nimi a na konci ju zabite. Vráťte sa a oznámte to Cordeovi.
Odmena: skúsenosti, quest „Battle of Powers – Never Trust a Demon“


2. Battle of Powers – Never Trust a Demon

L/Z: Purgatori, Sine Corde. Hneď po splnení questu „Battle of Powers – Insect Larva“ oslovte Sine Cordea.
Úloha: Keď ste splnili predošlé tri úlohy pre démonov, tak vás napokon zradia a napadnú. Pri vás sú Lord Wayne a Sine Corde. Zabite ich. Potom sa vráťte do Dwarven Ruins, na miesto, kde ste ich stretli prvýkrát (pri queste „Battle of Powers – Hornet) a tam je Teppic. Zabite aj jeho a quest je splnený.
Odmena: skúsenosti


3. Cookies for the Marquis

L/Z: Purgatori, Malé dievča (Cookie Girl) v meste Purgatori.
Úloha: Matka dievčaťa chce na festival Markíza a tak mu chce dať ako pozornosť keksy. Zájdite na označené miesto a tam je markíz, ktorý vám potvrdí, že keksy má rád. Teraz choďte za pekárom. Nie je označený na mapke. Choďte severne od domu dievčaťa a nad domom s veľkou vežou (v ktorom žije combo master) je menší dom s vežičkou a pri ňom stojí pekár (Master Baker). Splňte pre neho quest „A Demon Called Mirkon“. Dostanete koláče, ktoré odovzdajte Carolyn, matke (Sad Mother Carolyn) dievčaťa, čo vám quest zadalo.
Odmena: predmet


4. A Demon Called Mirkon

L/Z: Purgatori, Pekár (Master Baker) v meste Purgatori.
Úloha: Pekárovi démon Mirkon vybielil obchod, tak ho máte nájsť a zabiť. Vybehnite severnou bránou z mesta a nájdete Mirkon. Bojujte s ním a keď ho porazíte, splňte pre neho quest „Mirkon“. Keď splníte ten quest, odovzdajte korenie, ktoré získate od Mirkona pekárovi a potom koláče, ktoré upečie, odovzdajte dievčaťu.
Odmena: koláče pre quest „Cookies for the Marquis“


5. Mirkon

L/Z: Purgatori, Démon Mirkon, stretnete ho pri plnení questu „A Demon Called Mikron“.
Úloha: Máte nájsť nápoj, čo zvráti Mikronovu kliatbu. Vráťte sa do mesta, do označeného domu neďaleko brány. Tam je majster alchymista, ktorý vám nápoj dá. Zájdite na označené miesto medzi skalami a dajte nápoj Mirkonovi.
Odmena: zlato, skúsenosti, korenie pre pekára pre quest „A Demon Called Mirkon“


6. The Farmer´s First Prank

L/Z: Purgatori, Tomáš, priateľský farmár (Thomas, the friendly farmer), na poschodí prvého domu na moste, ktorý spája južná a severnú časť mesta.
Úloha: Dajte Thomasovi 1000 zlatých a zbehnite dole schodmi. V spodnej časti budovy je Kasimier. Oslovte ho, no vraj Thomasa nepozná. Vráťte sa na poschodie a oslovte chlapíka pri Thomasovi menom Beth. Thomas sa teleportuje preč. Choďte do susedného domu na moste a tam ho nájdete. Dajte Thomasovi 2000 zlatých a vráťte sa za Kasimierom, ktorý zas o ničom nevie. Na poschodí vám ani Beth nič poriadneho nepovie. Choďte do podzemnej časti domu (tohto prvého na moste) a tam je Thomas. Oslovte ho a splnili ste quest.
Odmena: 1 skúsenostný bod a 1 bod k atribútom


7. Localization Spell

L/Z: Purgatori, Znarf Ladarts. Postáva pri portáli v meste Purgatori, naľavo od južnej brány.
Úloha: Máte získať desať kostí Nuk-Nukov a päť sŕdc Skull Riperov. Môžete sa vydať do označenej oblasti na severozápade, no na tieto potvory môžete naraziť aj inde (napríklad pri rieke a v osade, kde ste plnili quest „Sacrificial Stone“). Stačí zabíjať dané potvory a zbierať z nich suroviny. Keď máte požadované množstvo, zaneste ich do mesta Znarfovi.
Odmena: 2x Strong potin of the Mentor



Emblamed Forest


1. Intrigues

L/Z: Emblamed Forest, Von Eldridge. Jeden z dvoch mokhvavských bojovníkov. Z mesta Purgatori choďte na sever k rieke a popri rieke na západ. Medzi stromami na brehu ich nájdete.
Úloha: Máte zlikvidovať špióna, ktorý bol medzi mokhvavských bojovníkov nasadený. Vydajte sa na označené miesto na juhozápade a tam medzi ďalšími nepriateľmi je aj Heyn Weussay. Zabite ho a vráťte sa to oznámiť Von Eldridgeovi.
Odmena: zlato, quest „Messenger of Evil“


2. Messenger of Evil

L/Z: Emblamed Forest, Von Eldridge. Po splnení questu „Intrigues“.
Úloha: Máte len doručiť správu. Vydajte sa na označené miesto neďaleko na východe a odovzdajte ju chlapíkovi menom Galtzark, ktorý tam na vás čaká.
Odmena: zlato, quest „A New Leader“


3. A New Leader

L/Z: Emblamed Forest, Galtzark, po splnení questu „Messenger of Evil.
Úloha: Máte zabiť vodcu démonov. Zájdite teda na označené miesto ďaleko na východe, nad lesom dryád. Nemôžete tam prejsť priamo od rieky, tak musíte ísť okolo, cez les. Nad lesom, nad dedinou dryád, vstúpte do jaskyne a na jej konci je Renraw, vodca démonov, ktorého zabite. Potom sa objaví Galtzark, tak ho oslovte.
Odmena: zlato a quest „Conspirator´s Reward“


4. Conspirator´s Reward

L/Z: Esotonia, Galtzark. Hoci tento quest spadá do inej oblasti, splníte ho hneď po dokončení questu „A New Leader“.
Úloha: Len si zájdite poniže v jaskyni po odmenu.
Odmena: 1 skúsenostný bod, zlato, predmet


5. Fresh Meat

L/Z: Emblamed Forest, Naknukkra. V strednej časti lesa je na mape nejaká stavba. Je tam dedina, kde ste plnili quest „The Sacrificial Stone“. Pod ňou, juhozápadne, pri ruinách, pri jazere je Naknukkra.
Úloha: Naknukkra chce od vás, aby ste mu priviedli päť otrokov, ktorí utiekli. Zájdite postupne na päť označených miest, všetky sú neďaleko vás. Na každom sa k vám pridá jeden z otrokov. Dozerajte na ich životy a keď budete mať všetkých, odveďte ich k Naknukkrovi.
Odmena: predmet


6. The Weapon of Legends

L/Z: Emblamed Forest, Guardian of the Legends. Strážca je pri zbrani v najjužnejšom cípe lesa (poniže nápisu Emblamed Forest).
Úloha: Tu je za magickou bariérou zbraň a pred ňou strážca. Oslovte ho a napadne vás. Porazte ho, aj ďalších strážcov a potom si vezmite legendárnu zbraň. Objaví sa aj majster (ktorý vás sem vyslal po queste „The Master“ ) a nasmeruje vás ďalej.
Odmena: skúsenosti, predmet, quest „Monster in the Forest“



Shaddar-Sub


1. Terror Heads

L/Z: Shaddar-Sub, Shantaria. Je pri portáli v dedine Shaddar-Sub. Portál je východne od dediny. Celá oblasť je na severe v skalnatých častiach pri Hell´s Ridge.
Úloha: Chce od vás tri lebky bolting terrorských mágov. Zájdite poniže, východne od veľkej veže k označenej jaskyni a v nej pobite nepriateľov a vezmite si lebky z mágov. Keď máte tri, zaneste ich Shantarii.
Odmena: zlato



Esotopia a Dryad Forest


1. The Hag in the Tree

L/Z: Esotopia, Cestovateľka (Traveling Lady). Nájdete ju na južnej strane pod lesom Esotopia, nad riekou deliacou zem s Dwarven Ruins.
Úloha: Máte zabiť čarodejnicu, ktorá zabila jej dcéru. Len zájdite pár metrov na sever, zabite ju a vráťte sa oznámiť splnenie úlohy.
Odmena: zlato


2. Hunting Druids

L/Z: Esotopia, Mordrist. Je v dedine dryád, ako je na mape nápis Esotopia.
Úloha: Máte mu priniesť desať zvitkov dryádskych druidov. Prejdite na západ ukrytou cestou medzi stromami, ktorá je kúsok od Mordrista a ňou sa dostanete do jaskyne. V nej zabíjajte nepriateľov, najmä druidov a zbierajte zvitky. Keď ich budete mať desať, vráťte sa do dediny a dajte ich Mordristovi.
Odmena: zlato, predmet


3. The Monster in the Forest

L/Z: Esotopia, Forest Golem. Severne od dediny dryád, uprostred lesa sledujte cestičku na západ, pomedzi stromy a na jej konci je lesný golem.
Úloha: Len čo golema oslovíte, napadne vás. Je neskutočne odolný a silný. Jediná zbraň, ktorá na neho pôsobí, je legendárna zbraň, ktorú ste získali v queste „The Weapon of the Legends“. Použite ju a zabite ho ňou. Všetky podporné kúzla sú vítané. Keď ho zabijete, quest je splnený. Objaví sa ešte majster, tak ho oslovte a zistíte, že chce knihu poznania.
Odmena: quest „The Book of Wisdom“



Púštna osada nad pirátmi
Do tejto osady sa dostanete len v rámci postupu hlavným príbehom.


1. Missing Child

L/Z: Ratzanja.
Úloha: Len zájdite južne od dediny a na označenom mieste vstúpte do jaskyne. Na konci malej jaskyne je Erdriac. Oslovte ju a pridá sa k vám. Zaveďte ju naspäť do dediny k mame.
Odmena: 1 skúsenostný bod, zlato


2. Scorpion Stinger

L/Z: Ratzanja, po splnení úlohy „Missing Child“.
Úloha: Zachránili ste jej síce dcéru, no uštipli ju škorpióny. Potrebuje prísady na protijed. Zájdite na označené miesto a vezmite si tam rastlinu Sneezeweed. Ešte potrebujete šesť škorpióních žihadiel. Škorpiónov je plné údolie, tak ich šesť zabite, vezmite si žihadlá a s prísadami sa vráťte za matkou.
Odmena: protijedy (Strong Potion of Viper´s Antidote)


3. An Eerie Graveyard

L/Z: Har´on.
Úloha: Máte zabiť nemŕtveho mága. Zájdite neďaleko východne na označené miesto a vstúpte do jaskyne. V nej je cintorín a na jeho konci je Tis-ian Cur, undead magician. Zabite ho a oznámte to Har´onovi.
Odmena: skúsenosti


4. Escort to the South

L/Z: Potulný obchodník (Traveling Merchant).
Úloha: Máte ho odviesť do prístavu na juhu. Stačí ísť priamou cestou kaňonom až na pobrežie a tam ho znova oslovte. Splníte úlohu a z neho sa stane obchodník, ktorý je prístupný aj vám.
Odmena: Potion of the Mentor


5. A Brother In Need

L/Z: Jak Arrow, v prístave južne pod osadou, na pobreží.
Úloha: Máte získať päť Potion of Undead Death. Vstúpte do jaskyne naľavo od Jaka a v nej likvidujte nemŕtvych a zozbierajte teda päť nápojov. Prejdite na koniec jaskyne a vyjdete na ostrove pirátov. V osade hore, v jednej z budov, je Conrad Densewood. Odovzdajte mu nápoje a quest je splnený.
Odmena: Strong Potion of Viper´s Antidote, quest „Death to the Death“


6. Death to the Death

L/Z: Conrad Densewood. Na ostrove pirátov, po splnení questu „A Brother In Need“.
Úloha: Conrad sa chce zbaviť kliatby nemŕtvych na ostrove. Vydajte sa spolu s ním na juh a tam vstúpte do označenej jaskyne. V jaskyni pozabíjajte všetkých pirátov a napokon aj démonieho lorda. Dozerajte, aby Conrada nezabili. Keď všetkých pobijete, oslovte ho a quest je splnený.
Odmena: Zlato, skúsenosti, predmety.



Pirate Island
Na ostrov sa dostanete len v rámci hlavného príbehu a až po queste „Pirates!“ budete môcť plniť väčšinu vedľajších questov na ostrove.


1. Sebatian´s Instrument

L/Z: Sebastian the Slicer.
Úloha: Sebastian chce, aby ste získali späť jeho nástroje. Zájdite do centra dediny za Pawnbrookerom a kúpte od neho nástroje za 3000 zlatých. Získate flautu, roh, lutnu, zvonec a harfu. Zaneste ich Sebastianovi.
Odmena: 3000 zlatých, skúsenosti, quest „Rum for the Binge“


2. Rum for the Binge

L/Z: Sebastian the Slicer, po splnení questu „Sebastian´s Instrument“.
Úloha: Máte mu ešte zohnať kvalitný rum. Zájdite do centra dediny a v dome pod pawnbrookerom žije Soothsayer. Povie vám, kde je sud rumu. Zájdite na južnú stranu ostrova a poniže je ešte jeden maličký ostrovček. Dá sa naň prejsť po plytčine, takže pohoda. Prejdite naň a vezmite si sud (Strong Rum). Zaneste ho Sebastianovi.
Odmena: zlato, skúsenosti, quest „Pirate´s Binge“


3. Pirate´s Binge

L/Z: Sebastian the Slicer, po splnení questu „Rum for the Binge“.
Úloha: Napokon máte pozvať na party pár Sebastianových priateľov. Vie však len o mieste pobytu jedného z nich. Zájdite na juhovýchodnú stranu ostrova, kde je Felix the Knife. Pozvite ho na oslavu a povie vám, kde je Dominik. Zájdite naspäť do osady a v krčme je Dominik the Saber. Ten vám povie, kde by mal byť Michael. Zájdite na mólo a tam už čaká Michael the Smith. Všetkých troch odveďte za Sebastianom a oslovte ho.
Odmena: zlato, skúsenosti


4. Pirate Treasure

L/Z: Kolgar Walleye.
Úloha: Kolgar vám povie o ukrytom poklade. Tento quest môžete splniť jedine, ak hráte za postavu démona, pretože potrebujete vedieť lietať. Choďte na najzápadnejší cíp ostrova a odtiaľ preleťte na susedný ostrov na západe. Tam nad vodopádom je vchod do jaskyne, do ktorej vstúpte. Prejdite na koniec druhého podlažia a tam je truhlica s pokladom (Pirate´s Treasure Chest), ktorý je vám odmenou, aj splnením questu. Ak sa vrátite za Kolgarom, tak vám už len pogratuluje.
Odmena: zlato, skúsenosti, predmety


5. Remembrance

L/Z: Hanniveko, v stane na juhovýchodnej časti ostrova. Bol tam aj Felix the Knife v queste „Pirate´s Binge“.
Úloha: Chce len, aby ste mu pomohli dopriať odpočinku jeho bratovi, z ktorého sa stal nemŕtvy. Zájdite s ním za juhozápadnú stranu ostrova, zabite kostlivca, ktorý vznikol z jeho brata a potom oslovte Hanniveka pre splnenie úlohy.
Odmena: predmet


6. New Potions

L/Z: Jab Nelson.
Úloha: Máte mu priniesť 15 lebiek nemŕtvych pirátov. Ukazovateľ vás navádza na južnú stranu ostrova, no nemŕtvych je veľa po celom ostrove, takže s nimi môžete bojovať, kde chcete. Nejakou chybou sa nezobrazujú názvy lebiek, takže keď stlačíte alt, tak sa zobrazí len malý, tmavý prúžok, takže ich zbierajte pomocou neho, alebo priamo klikaním na lebky na zemi. Keď ich máte pätnásť, tak ich odovzdajte Jabovi.
Odmena: Strong Potion of Undead Death


7. Crab Cocktail

L/Z: Jab Nelson, po splnení questu „New Potions“.
Úloha: Chce od vás, aby ste mu priniesli dvanásť krabích nôh. Máte ich získať na krabom ostrove. Na pobreží nad osadou, naľavo od móla, je malý čln. Keď naň vstúpite, automaticky vás prenesie na Hatchet Crab Island. Nemusíte ísť na presne označené miesto. Krabov môžete zabíjať po celom ostrove. Keď nazbierate dvanásť nôh, vráťte sa člnom naspäť na ostrov pirátov a odovzdajte ich Jabovi.
Odmena: zlato, skúsenosti



Hatchet Crab Island
Na krabí ostrov sa dostanete jedine malým člnom, ktorý je na brehu pri osade pirátov na pirátskom ostrove (Pirate Island).


1. Abducted

L/Z: Zájdite na východnú stranu ostrova. Takmer na jeho konci, na križovatke medzi ostrovčekmi zelene je na zemi správa (A Soaked Piece of Paper with a Scribbled Note). Vezmite si ju a objaví sa šľachtic (Nobleman).
Úloha: Šľachtic vás požiada o pomoc pri záchrane jeho ženy. Zájdite kúsok na sever a tam ju nájdete. Zabite pirátov, ktorí ju uniesli.
Odmena: skúsenosti, predmet



Valley of Tears a Darkwood
Do týchto oblastí sa dostanete až neskôr, v konečných fázach hlavného príbehu.


1. The Painter´s Lock of Hair

L/Z: Painter Lex. Na začiatku oblasti, pred bránou, ktorou vstupujete do oblasti Valley of Tears.
Úloha: Máte priniesť prameň vlasov jeho ženy. Zájdite len na označené miesto a tam, medzi hromadou potvor je na podstavci prameň vlasov. Vezmite si ho a zaneste ho naspäť Lexovi.
Odmena: predmet


2. Revolution

L/Z: Mon Du-Hell, stojí pri múre vstupnej brány vedúcej do oblasti Valley of Tears.
Úloha: Máte zabiť dvadsať Hell Golemov. Tých môžete nájsť aj mimo oblasti, ktorú označuje quest. Zabite ich dvadsať a oznámte to Du-Hellovi.
Odmena: zlato, skúsenosti


3. The Epidemic

L/Z: Khral. Na severozápadnej strane, ako sú písmená „ar“ z nápisu na mape Valley of Tears, tak tam je medzi stromami vchod do jaskyne. Na jej začiatku je Khral.
Úloha: Máte mu priniesť šesť sŕdc sakkarských démonov. Zájdite vonku na neďaleké označené miesto a tam je skupina démonov. Zabite ich a vezmite si šesť sŕdc. Tie zaneste Khralovi.
Odmena: zlato, predmety


4. Looking for Bears

L/Z: Sircyrix. Stojí uprostred kamenného kruhu povyše cintorína, poniže opustenej usadlosti s Hjotornom.. V lesoch, pri začiatočnom písmene „D“ z názvu Darkwood.
Úloha: Máte zabiť šesť medveďov. Vydajte sa na označené miesto, vstúpte do jaskyne a zabite ich. Jaskyňa je inak preplnená golemami. Keď zabijete šesť medveďov, oznámte to Sircyrixovi.
Odmena: skúsenosti


5. Salvation of the Doomed

L/Z: Hjotorn the Fallen Master. Je na opustenej usadlosti, povyše kamenného kruhu v ktorom stojí Sircyrix.
Úloha: Máte mu priniesť sedem rohov Sakkarských démonov. Nájdete ich cestou k označenému miestu na mape, no najlepšie je ísť na miesto, kde ste boli v rámci questu „The Epidemic“, to je totiž úplne plné démonov. Keď ich pozabíjate a získate sedem rohov, zaneste ich Hjotornovi. Hjotorn sa stane pre vás kombo majstrom a Korilnus obchodníkom.
Odmena: zlato, skúsenosti


6. The Book of Wisdom

L/Z: Guardian of the Book. Pri teleporte do oblasti Valley of the Tears, nad vyhňou Neophystisa.
Úloha: Oslovte strážcu a napadne vás aj s ďalšími. Pobite ich a zmizne magická bariéra, ktorá chránila knihu. Tým ste splnili všetky testy cesty bojovníka.
Odmena: 2 skúsenostné body a 2 body k vlastnostiam.


7. The Imprisoned Thief

L/Z: Sharita. Západne od kováča Neophystisa. Pri vstupe do pevnosti nad Valley of the Tears.
Úloha: Sharita chce, aby ste z pevnosti zachránili jej manžela. Len prejdite neďaleko nej do pevnosti a kúsok od vchodu sú cely. Pobite personál a oslovte Garretta. Odveďte ho naspäť za Sharitou.
Odmena: predmet

Súvisiace hry Sacred 3
Sacred Citadel
Sacred 2: Ice & Blood
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred Gold
Sacred Plus
Sacred



Diskusia Príspevkov: 16 Hodnotenie
715 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |