HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 46734 užívateľov

Návody > Grand Theft Auto: San Andreas


Zobrazení:2159717
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť


Los Santos - Finále

A. Carl "CJ" Johnson (CJ)

Prvé misie po návrate do Los Santos máte v Madd Doggovom sídle po splnení misie A Home in the Hills. V sídle ste tiež zamestnali Maccera a Paula Kenta, ktorí vám pomáhajú rozbehnúť biznis s Madd Doggom.


A1. Vertical Bird

Vo vašom novom príbytku vás opäť vyhľadá Toreno, ktorý chce, aby ste pre neho zas niečo spravili. Máte ukradnúť vojenskú stíhačku. Odvezie vás k malému člnu, kde vás vysadí. V člne máte pištoľ s tlmičom a nôž. Zájdite na označené miesto ku kotviacej lodi. Keď dorazíte, otvorí sa jej zadná časť. Dôjdite k nej, vyskočte do vody a vplávajte do lode. Tam môžete postupovať potichu, no kľudne sa tiež môžete prestrieľať hlučnými zbraňami. Na lodi prejdite do označenej miestnosti, kde vstúpte do červeného kruhu, aby ste deaktivovali obranu lode. Potom zájdite k označenej stíhačke a nasadnite do nej. Nastavte si vertikálne vzlietnutie (2) a vzlietnite. Prepnite si na pohyb (8) a leťte preč. Objavia sa tri ďalšie stíhačky, tak ich zostreľte. Nasmerujte sa na ne, zamerajte ich (medzerník) a zostreľte. Keď sú všetky zničené, máte na mape označené štyri špiónske lode. Zaleťte k nim a zničte ich. Máte k dispozícii rakety. Keď sú všetky lode zničené, tak zaleťte na svoje letisko a pristaňte na pristávacej ploche. Tam ešte preparkujte stíhačku do hangára a je to.

Odmena: $ 50 000, Rešpekt +

Odteraz máte stíhačku Hydra stále k dispozícii na svojom letisku.


A2. Home Coming

Toreno konečne splnil svoje slovo a prišiel za vami, aby vám oznámil, že Sweeta práve prepustili. Zájdite na označené miesto a vyzdvihnite ho. Nadšene mu rozprávate, čo všetko ste zatiaľ spravili - aktivity v San Fierru, kasíno v Las Venturas, Madd Doggovo sídlo - no jeho to nezaujíma. Pre neho je podstatný váš domov. Zavezte ho teda k vášmu rodnému domu v Groove Street. Máte získať späť svoj domov a vyčistiť ho od drogových dílerov, ktorí ničia vašich ľudí. Díleri sú zobrazení na radare, tak ich všetkých postupne zabite. Potom vyprovokujte vojnu gangov. Tak, ako ste to mohli robiť na začiatku hry, tak sa vám opäť vracia možnosť dobýjať územia nepriateľských gangov. Zabite pár Ballasov a potom zlikvidujte tri vlny ich útokov. Máte tiež zobrazený Sweetov život, tak pozor, nech vám ho nezabijú. Keď zabijete všetkých dílerov a získate späť svoje územie, misia je splnená.

Odmena: Rešpekt +


A3. Cut Throat Business

Biznis s Madd Doggom vyzerá dobre, no Dogg je naštvaný. Práve vidí v TV klip OG Loca, v ktorom spoznáva rýmy zo svojej knihy. Rozhodnete sa ukončiť Locovu kariéru. Zavezte Madd Dogga na označené miesto vo Flint Country, kde Loc práve poskytuje interview. Keď vás zbadá, dá sa na útek. Nasadnite na vznášadlo a prenasledujte ho. Keď dorazí na mólo na pláži, tak si presadne do motokáry (Kart). Do rovnakých kár si presadnete aj vy s Doggom. Prenasledujte Loca cez mesto, až do nahrávacieho štúdia, kde mu už v animačke vezmete knihu s rýmami a necháte ho ísť.

Odmena: Rešpekt +


B. Sean "Sweet" Johnson (S)

Po splnení misie Home Coming môžete plniť misie pre brata vo vašej rodnej štvrti.


B1. Beat Down on B Dup

Sweeta skoro presvedčí jedna baba, aby si dal crack. Zastavíte ho a vydáte sa podať si B Dupa, ktorý ho distribuuje. Zájdite k jeho domu neďaleko vášho. Zistíte, že nie je doma, no chlapík, čakajúci pred jeho vchodom, vám prezradí, že išiel do Glen Parku. Zájdite tam, je označený na mape. Vyvolajte vojnu gangov a získajte kontrolu nad oblasťou Glen Park. (Ak ste neodolali a ovládli ho pred touto misiou, tak máte smolu, treba ho dobyť zase). Opäť máte zobrazený Sweetov život, tak pozor na neho. Najlepšia pozícia je na moste, pretože máte prehľad a nepriatelia prichádzajú len z dvoch strán, nemôžu sa rozptýliť. Keď územie ovládnete, tak zaútočíte na B Dupov dom. Zlikvidujte všetky stráže pred domom a vstúpte dnu. Tam už len nasleduje animačka, v ktorej sa k vám naspäť vráti Big Bear.

Odmena: Rešpekt +


B2. Grove 4 Life

Sweet chce opäť pozdvihnúť váš gang, bez ohľadu na to, že vy by ste ešte počkali. Preto sa rozhodnete, že to spravíte po jeho. Zavezte sa so Sweetom do oblasti Idlewood. Vyvolajte vojnu gangov a zaberte oblasť. Toto spravte dvakrát, aby ste zabrali dve časti z oblasti Idlewood, nemusíte ho pre túto misiu zabrať celý. Potom odvezte Sweeta naspäť domov.

Odmena: $ 10 000, Rešpekt +


C. Carl "CJ" Johnson (CJ)

C1. Riot

Spolu s bratom, sestrou, Cesarom, Truthom a Maccerom sledujete správy, kde je súdne jednanie s Tenpennym. No skončí to tak, že je prepustený pre nedostatok dôkazov. V Los Santos vypukli verejné nepokoje. Sweet to chce ísť domov ukľudniť, tak ho zavezte domov.

Odmena: Žiadna.


D. Sean "Sweet" Johnson (S)

D1. Los Desperados

Príde za vami Cesar a chce, aby ste mu pomohli dobyť naspäť územie jeho gangu Varrios Los Aztecas od nepriateľov LS Vagos. Celý čas vám pomáhal, tak je čas splatiť dlh. Najmite si dvoch členov vášho gangu na pomoc a odvezte sa aj s Cesarom na stanicu, kde vás čakajú ďalší Aztecas. Po scénke stretnutia sa s nimi len postupujte štvrťou a likvidujte značné množstvo nepriateľov. Všetci sú označení na radare. Je to číročistá strieľanica, takže rady netreba. Keď sú mŕtvi, tak zájdite na označené miesto do uličky, kde Cesarovi chlapci zničia raketou nepriateľské auto. Tam opäť likvidujte nepriateľov a chráňte Cesara a jeho ľudí. Napokon sa presuniete k Cesarovmu domu. Tam sú ďalší nepriatelia a jeden na streche má raketomet a ďalší pri plote má plameňomet. Zlikvidujte ich prednostne. Keď všetci padnú, získali ste naspäť Cesarovo územie.

Odmena: Rešpekt +

Zavolá vám Sweet a povie, že potrebujete ovládať viac území. Aby ste mohli prijať poslednú misiu, musíte ovládať väčšiu časť mesta. Takže strávte nejaký čas dobýjaním nepriateľských území. To inak môžete ešte pred vypuknutím nepokojov, kedy je to o niečo jednoduchšie.


D1,2. Vojna Gangov

Keď máte dosť území, zavolá vám Sweet. No nič vám nebráni pokračovať v ich dobýjaní. Vo vašom blízkom susedstve sú Ballas a sever zaberajú Los Santos Vagos. Zaberať územia môžete týmto dvom gangom. Zaberajte ich klasicky, napadnite nepriateľov. Pokiaľ v danej štvrti neviete nepriateľov nájsť na ulici, tak sledujte autá. Tak ako sa vaši prevážajú po vašich územiach, tak aj nepriatelia sa vozia po svojich. Zlikvidujte teda nepriateľov vo vozidle a buď sa objavia ďalší, ktorých likvidácia vyvolá vojnu gangov, alebo si počkajte a zlikvidujte viacerých v autách. Niektoré územia sú dosť maličké a občas sa tam nepriatelia nechcú objaviť. Tak sa poobzerajte, ak je nablízku nejaká budova, do ktorej sa dá vstúpiť, tak vstúpte a po vyjdení sú na ulici noví chodci a ak máte šťastie aj nepriateľský gang. Toto opakujte, kým sa neobjavia.
Takto môžete získať všetky časti mesta a ovládanie teritórií dotiahnuť na 100 %. No nepripočítava sa to do celkového percentuálneho podielu prejdenia hry. Akurát sa vám množí viacero peňazí pred CJovým domom. Má to však jednu podstatnú výhodu. Nepriateľské gangy útočia na územia vo svojom susedstve, takže ak obsadíte všetky územia, tak už nebudú žiadne útoky na územia patriace vám. Ani priamo po vás nebudú nepriatelia strieľať, keď pôjdete popri nich, pretože sa už nebudú na uliciach objavovať. To má však pre vás význam zrejme, len ak chcete pokračovať v hre po prejdení príbehových misií. Ovládnutie všetkých území zaberie tak dve hodinky (zrejme už máte vysoké štatistiky, keďže ste na konci hry), takže je to taká vedľajšia, niekedy dosť ubíjajúca zábavka.
Počas troch vĺn útoku sa vám na území, v ktorom bojujete, objavuje život aj vesta, takže sledujte plochu a medzi jednotlivými vlnami máte trochu času, tak si ich vezmite. Najlepšia zbraň je zrejme M4, no doťahuje sa na ňu AK-47, pretože ho nosia mnohí členovia nepriateľských gangov. Taktiež sa mi osvedčili granáty. Sú lacné (na konci hry už zrejme máte peňazí viac než dosť), takže, aj keď niektoré minú svoj cieľ, tak je to vcelku jedno. Môžete ich teda nakúpiť veľa a z bezpečnej vzdialenosti hádzať na nepriateľov.
Pokiaľ získate hviezdičky hľadanosti, netreba si robiť starosti, ak zároveň spustíte vojnu gangov. Zväčša sa to pritrafí, keď likvidujete prvých troch nepriateľov a vo vašej blízkosti je policajt. Ak začala vojna gangov, tak policajta kľudne zabite, väčšinou sa ďalší neobjavujú, pokým vojna neskončí. Pokiaľ máte dve hviezdičky, tak sem - tam nejakí prídu, ale nie je ich veľa. A ak získate územie a máte len jednu hviezdičku, tak vám väčšinou zmizne. Ak máte dve, tak vám zostanú, takže si bežte uložiť pozíciu, aby ste sa ich zbavili.
Občas sa stane, že nepriatelia nejdú priamo k vám, ale si to dosť obchádzajú. Buď si počkáte, alebo im pôjdete oproti. Niekedy sa zaseknú o nejaký plot, či stenu a musíte ísť za nimi. Keď opúšťate oblasť, o ktorú práve bojujete, tak si dávajte pozor na čas. Chvíľu môžete byť mimo, no ak ste tam príliš dlho, tak oblasť stratíte. Asi ta 10 sekúnd predtým vás hra upozorní, aby ste sa vrátili do oblasti boja.


D2. End of the Line

Keď budete ovládať dostatočne veľkú časť mesta, tak vám zavolá Sweet, že môžete ísť na vec. Pred začatím misie doporučujem prejsť si požiarnické misie - dostať sa v hasení požiarov s požiarnickým autom na level 12 - za ich kompletné prejdenie získate odolnosť voči ohňu. Výbuchy vám síce vadia, ale môžete chodiť cez oheň, ako sa vám zachce. Výrazne to uľahčí túto misiu.
Nasadnite do auta k Sweetovi a zavezte sa k drogovej továrni Big Smokea. V animačke požiadate brata, aby to nechal na vás, takže idete do akcie sám. Nedostanete sa dovnútra normálne, preto potrebujete policajný tank, aby ste prerazili stenu. Náhodou je jeden poniže vás, tak si naskočte na bicykel a zbehnite k nemu. Pozor na policajtov, stačí dobehnúť a nastúpiť. Vráťte sa s ním pred továreň a prerazte bránu. Vnútri pozrážajte nepriateľov a zájdite až k vstupným dverám, ktorými prejdite.
Musíte sa dostať na štvrté poschodie, kde je Smoke. Hore nad schodmi zabite nepriateľa, zostane po ňom vesta. Medzi poschodiami sa môžete aj vracať, takže ak vestu/život nutne nepotrebujete, môžete sa po ne vrátiť neskôr. Dvere si inak môžete z diaľky otvárať streľbou, čím sa nevystavíte takému riziku, ako pri priamom vstupe. V susednej hale sa kryte a postrieľajte hromadu nepriateľov. Neskôr tam vrazí policajný tank, z ktorého vystúpia SWATi, tak ich postrieľajte. Prejdite dverami na druhej strane a prestrieľajte sa na druhé poschodie.
Hore vás opäť čaká nepriateľ a vesta. Chodbou prejdite do haly, kde opäť likvidujte hromadu nepriateľov v hale aj na poschodí. Vybehnite hore a obehnite to dookola do kancelárie, kde máte život. Z nej prejdite dverami a schodmi na tretie poschodie.
Na začiatku je nepriateľ a vesta. Za dverami je malá miestnosť, v ktorej na vás čakajú dvaja nepriatelia. Za dverami, čo strážili, sú dve menšie miestnosti, plné nepriateľov. Za nimi sa len prestrieľajte chodbou k poslednému schodisku. Cestou pôjdete okolo dvoch bočných miestností, v ktorých na vás čakajú nepriatelia, striptérky a život s vestou. Na konci vybehnite na posledné poschodie.
Tam nasleduje animačka so Smokeom. Smoke má nepriestrelnú vestu, takže toho znesie dosť. Máte zobrazený aj jeho život. Najlepšie je skryť sa za pult a likvidovať pravidelne sa ukazujúcich nepriateľov a popri tom strieľať do Smokea. Po čase zhasne svetlo, tak môžete použiť nočné videnie, no ak máte nastavenú dostatočnú svetlosť, nie je to potrebné.

Keď ho zabijete, nasleduje animačka s jeho poslednými slovami. Vtedy sa objaví Tenpenny, vezme si Smokeove prachy a vás chce zabiť. Odlákate jeho pozornosť a vyhnete sa mu, no utečie. Aby sa vás zbavil, podpáli továreň. Máte 7 minút, aby ste sa dostali von. Zhasne svetlo, všade je veľa dymu, takže teraz odporúčam použiť nočné videnie. Musíte sa dostať naspäť von z budovy. Na nešťastie bolo zoslané mocné kúzlo a všetci nepriatelia ožili, takže ich môžete zabíjať cestou von znova. No nezdržujte sa príliš, myslite na čas. V ceste vám občas bráni oheň, tak si vezmite hasiaci prístroj a keď nemôžete prejsť, tak oheň uhaste. Práve kvôli tejto časti som odporúčal získať odolnosť voči ohňu v požiarnickej misii. Ak ju totiž máte, tak len postupujte a likvidujte nepriateľov a s ohňom sa nemusíte vôbec zdržiavať. Keď vybehnete von, nasleduje animačka s výbuchom továrne.

Tenpenny uniká v požiarnickom aute. Sweet po ňom skočí a zachytí sa auta. Vy nasadnete do druhého. Prenasledujte ho. Nestrieľajte po ňom, ani sa ho nepokúšajte vytlačiť. Proste ho len sledujte cez mesto a dávajte pozor na Vagosov, stojacich popri ceste. Keď dorazíte na južnú stranu mesta, tak jeden policajt vylezie z auta na rebrík a pokúsi sa Sweeta zhodiť. Zobrazí sa vám ukazovateľ, koľko Sweet ešte vydrží. Pomaly ubúda, tak sa snažte byť s vašim autom pod Sweetom, aby keď sa už neudrží, dopadol k vám. Proste sa len držte za požiarnickym autom.
Keď je Sweet u vás, tak si vymeníte miesta. On riadi a vy strieľate. Máte zobrazený život vášho auta, tak pozor naň. Sledujete Tenpennyho, vy sa starajte o nepriateľov, ktorí vás ohrozujú. Najprv zlikvidujte policajtov na Tenpennyho požiarnickom aute. Potom likvidujte ostatných nepriateľov, ktorí vás prenasledujú, využívajte streľbu do kolies, čo ich spomalí. Len likvidujte nepriateľov a postupným sledovaním Tenpennyho dosiahnete, že stratí kontrolu nad riadením a vyletí z mosta. Spolu so Sweetom, Cesarom, Truthom a Kendl sa rozlúčite s jeho mŕtvolou a s vedomím, že už je po ňom. Sweet ešte doporučí nestrieľať do neho, takto zomrel pri dopravnej nehode a vy ste v suchu. Pridajú sa k vám Ken Rosenberg, Maccer, Paul Kent a Madd Dogg so svojou úspešnou nahrávkou. Proste happy end a celé San Andreas čaká len na vás.


Výzvy

V San Andreas je niekoľko súťaží, ktoré nie sú misiami hry, ale len na to, aby ste sa zabavili a dokázali si, že ich zvládnete. Ich splnenie sa vám pripočítava do celkového prejdenia hry.


BMX

V Los Santos, v oblasti Glen Park, poniže parku s jazierkom nájdete menší parčík s dráhou pre bicykle. Stojí tam jeden BMX, na ktorý keď nasadnete, tak sa vám spustí súťaž, v ktorej musíte zozbierať 19 kruhov. Na začiatku máte 10 sekúnd a za každý získaný kruh sa vám pripočíta ďalších 10 sekúnd. Musíte mať cyklistické schopnosti aspoň na 20%, no čím viac, tým lepšie. Ak ich máte na maxime, tak to nie je priveľký problém. Môžete ich zbierať v ľubovoľnom poradí, takže si to stačí párkrát vyskúšať, nacvičiť si, kde sú kruhy a všetky ich pozbierať. Najproblematickejšie sú zrejme tie najvyššie vo vzduchu, treba mať poriadny rozbeh, byť nasmerovaný na ne a v plnej rýchlosti vybehnúť na okraj, aby ste po ne vyskočili. Zozbieraním všetkých kruhov pred uplynutím časového limitu ste to zvládli.


Chiliad Challenge

Medzi San Fierrom a Angel Pine je vysoká hora Mount Chiliad. Na nej, úplne hore, stojí Horský bicykel. Môžete na ňom pretekať v čase medzi 7:00 - 18.00. Potrebujete aspoň 40% cyklistických schopností, no tu odporúčam dotiahnuť to na maximum. Vtedy je menšia pravdepodobnosť pádu z bicykla a aj mánévrovateľnosť je lepšia. Tu vás čakajú až tri preteky; vždy po prejdení jedného máte k dispozícii automaticky ďalší.

Scotch Bonnet Yellow Route: Po cestičke, po ktorej ste zrejme aj vyšli hore, pôjdete teraz dole, až do cieľa, ktorý je pod horou. Nechoďte najvyššou rýchlosťou, tú si šetrite na niekoľko roviniek a samozrejme na záver pred cieľom. Máte dosť zákrut, no ak ste dobrý, môžete si cestu aj skracovať po skalách, no väčšinou sa radšej držte cesty.

Birdseye Winder: Začínate na rovnakej ceste ako predtým, no po chvíli sa stáča a pôjdete po druhej strane kopca. Tam si dávajte pozor, aby ste nespadli zo strmých svahov. Tento závod sa mi zdal ľahší než ten predošlý, je viac dlhších úsekov, kde si môžete získať náskok pred súpermi. Keď obídete kopec, cesta sa napája na predošlú a tam už len rýchlo finišujte do cieľa.

Cobra Run: Posledný závod je najnáročnejší, teda jeho začiatok. Máte tu len dvoch súperov, no aj to stačí. Nezačínate na ceste, ale idete priamo krajinou. Po zvládnutí strmého zrázu váš čaká dlhšia drevená plošina, na ktorej sú umiestnené checkpointy, takže ju nemôžete obísť. Aj v prípade, že stratíte vedenie, odporúčam ísť po nej pomaly, pretože pád z nej znamená vracanie sa a stratu príliš veľa času. Keď po nej prejdete, ešte vás čaká jeden skok cez drevenú plošinu a potom už môžete ísť plnou rýchlosťou, predbehnúť ostatných súperov a zvíťaziť.


NRG 500

V San Fierru, v dokoch, v časti Eastern Basin je odparkovaná motorka NRG 500. Keď na ňu nasadnete, tak sa vám spustí súťaž, v ktorej musíte zozbierať 18 kruhov. Na začiatku máte 10 sekúnd a za každý získaný kruh sa vám pripočíta ďalších 10 sekúnd. Najlepšie je si najprv prázdny dok prejsť dookola a pozbierať kruhy na zemi, potom vojsť na dno a pozbierať tamojšie kruhy, čo vám získa nejaký čas (niečo vyše minúty) a potom sa zamerajte na tie vo vzduchu. Treba sa rozbehnúť z dna smerom na kruh. Vo výskoku sa občas nahnite vpred (šípka vpred), aby ste vyrovnali stroj a máte tak trocha lepšiu šancu trafiť kruh, na ktorý letíte. Zozbieraním všetkých kruhov pred uplynutím časového limitu ste to zvládli.


Shooting Range (Ammu - Nation)

Po celej hernej ploche sú na rôznych miestach predajne zbraní. Sú označené na mapke symbolom pištole. Mimo toho, že v nich môžete nakupovať zbrane a nepriestrelné vesty, tiež v nich môžete trénovať streľbu. S pištoľou a samopalom po splnení misie Doberman, s brokovnicou po splnení úloh v Los Santos a s AK-47 po splnení úloh v San Fierro. Trénujete streľbou na terč vo forme postavy, na ktorom je zvýraznených niekoľko častí a v každej je terčík. Aby ste rozstrieľali celý terč, musíte sa trafiť do každej časti postavy. Tréning s každou zbraňou má tri kolá, čiže celkovo máte 12 kôl. Tie tri kolá sú vždy rovnaké, pre každú zbraň. Najprv sa vám postupne spustia tri terče, každý v inej vzdialenosti. Potom sa vám spustia postupne opäť tri terče, no spustia sa v diaľke a pomaly sa prisúvajú k vám. Posledné kolo má len jeden pohyblivý terč, na ktorý strieľate so svojimi súpermi. Každá označená časť terča je za 1 bod a kto prvý nazbiera 20 bodov, vyhráva.
Zakaždým, keď súťažíte, musíte ísť od začiatku, teda Pištoľ, SMG, Shotgun a AK-47, nemôžete si vybrať, s ktorou zbraňou chcete súťažiť najprv. Prejdenie všetkých kôl sa vám započítava do celkového hodnotenia prejdenia hry a ste odmenený zvýšením streleckých schopností.




Ustrice ()

Po celej krajine San Andreas sú vo vodách rozmiestnené ustrice. Keď zozbierate všetkých 50 ustríc, zvýši sa vám sexepíl, objem pľúc a na ranči, kde ste sa stretávali s Torenom po príchode do púšte, v Tiera Robada sa vám budú objavovať plameňomet, minigun, raketomet a raketomet s tepelným zameriavaním.

Ak nemôžete niektorú z ustríc nájsť, stiahnite si archív s ich screenshotmi.



Vedľajšie práce

Už v predošlom GTA bolo možné privyrábať si v rôznych vedľajších, šoférskych misiách. V San Andreas to zostalo zachované a obohatené o pár nových misií. Za tieto misie získavate samozrejme peniaze, no po ich celkovom, alebo čiastočnom splnení získavate aj špeciálne odmeny. Mimo toho sa vám splnenie týchto misií prirátava do celkového percentuálneho hodnotenia hry. Na tieto misie potrebujete konkrétne autá, v ktorých si po nasadnutí môžete tieto misie spustiť (klávesou +). Môžete si ich spustiť kedykoľvek počas hry. V týchto misiách ide hlavne o jazdenie, preto si vždy zvoľte mesto, ktoré vám najviac vyhovuje, pre konkrétnu misiu, kde to dobre poznáte (napr. misie s ambulanciou som trikrát nesplnil v Los Santos a v San Fierro som ich spravil na prvýkrát). Nezabúdajte spolupracovať s mapou pre vytýčenie najvhodnejšej trasy.


Taxi

Cabbie
Taxi
Potrebné vozidlo: Taxi, Cabbie.

Cieľ: Previezť 50 zákazníkov na nimi určené miesta.

Popis: Vykonávate prácu taxikára, ktorá zahŕňa jednoduché prevážanie ľudí z jedného miesta na druhé. Je to vcelku jednoduché, no aj značne ubíjajúce, pretože na splnenie misie potrebujete porozvážať 50 ľudí. No našťastie to nemusíte spraviť naraz, ale postupne. Takže aj keď nesplníte misiu na prvýkrát, na druhý vám stačí rozviezť menej ľudí, pretože sa vám započítavajú aj tí, ktorých ste už rozviezli predtým. Keď ste prázdny, tak máte krátky čas, aby ste našli zákazníka, je označený modrou šípkou. Stačí pri ňom zastať a nastúpi a čas sa vám zvýši. Po nastúpení vám oznámi, kam ho máte zaviezť, cieľové miesto máte na mapke, tak s ňou spolupracujte a zvoľte si vhodnú trasu. Keď dorazíte na miesto, stačí zastať v červenom kruhu, zákazník vystúpi a zaplatí. Obzrite sa po ďalšom zákazníkovi a celý proces zopakujte. Keď zákazníka veziete, tak sa vám zobrazí Tip Bar, ukazovateľ prepitného. Pomaly vám ubúda a čím dlhšie trvá cesta, tým viac klesá; tiež klesá pri nárazoch. Ak doveziete zákazníka do cieľa skôr, než sa vám celkom minie, dostanete od neho finančný bonus za rýchlu dopravu (takže rýchlo a bezpečne). Ak to nestihnete, nevadí, dostanete však len pár dolárov, hlavne, aby ste to stihli v časovom limite. Ak si dosť zničíte auto, tak si ho kľudne aj so zákazníkom zájdite opraviť do Pay´N´Spray, samozrejme, pokiaľ to časovo stíhate.

Odmena: Po rozvození 50 zákazníkov získajú všetky taxíky (Taxi aj Cabbie) nitro. Je neobmedzené, akurát sa musí po použití chvíľu nabíjať. Taktiež sú vylepšené hydraulikou, ktorá umožňuje mierny nadskok, čo podporí vašu rýchlosť.


FireFighter (Požiarnici)

Fire Truck Potrebné vozidlo: Firetruck.

Cieľ: Dosiahnuť v hasení požiarov Level 12.

Popis: Čaká vás hasenie požiarov. Prácu značne uľahčuje to, že sa nemusíte nikam vracať, vždy idete v časovom limite k požiaru, uhasíte ho a v novom časovom limite idete k ďalšiemu požiaru. Sú to dosť jednoduché misie, na ktorých môžete zo začiatku hry zarábať a rozhodne ich doporučujem dokončiť pred koncom hry - ale čím skôr, tým lepšie - pretože odmena vám dosť uľahčí rôzne situácie a niektoré misie. Máte k dispozícii vodné delo, ktoré môžete otáčať a smerovať myškou. S ním haste horiace autá a z nich vybiehajúcich horiacich cestujúcich. Pokiaľ hasíte zboku a vystúpia vám do rany, tak udržujte pozíciu prúdu vody, aby ste ich dostali naraz, zaseknutých o auto. Často sa však rozutekajú, čo občas dosť rozčúli. Musíte ich prenasledovať a uhasiť. Dávajte však pozor, aby ste ich nezrazili a nezabili. Keď hasíte požiar, stúpajúci dym signalizuje, že hasne, takže vtedy len udržujte pozíciu prúdu vody. Postupne vás čaká: L1. 1 auto; L2. 1 auto a 1 človek; L3. 1 auto a 2 ľudia; L4. 1 auto a 3 ľudia; L5. 1 auto a 4 ľudia; L6. 2 autá a 4 ľudia; L7. 2 autá a 5 ľudí; L8. 2 autá a 6 ľudí; L9. 2 autá a 7 ľudí; L10. 2 autá a 8 ľudí; L11. 3 autá a 8 ľudí; L12. 3 autá a 9 ľudí. Aby ste misiu splnili, musíte prechádzať levely za sebou, bez prerušenia misie.

Odmena: Po ukončení levelu 12, teda po uhasení 78 požiarov získate odolnosť voči ohňu, takže môžete pokojne prechádzať po horiacich plochách aj cez šľahajúce plamene. No výbuchy vám ubližujú stále, ste odolný len voči už horiacemu ohňu. Taktiež budete získavať väčšie finančné odmeny pri opakovanom plnení požiarnických misií.


Vigilante / Brown Thunder (Polícia - Civilná stráž)

Potrebné vozidlo: Policajné auto, Ranger, HPV 1000, Enforcer, FBI Rancher, Rhino, Hunter.

Enforcer FBI Rancher HPV1000
Hunter Police Ranger
Rhino

Cieľ: Dosiahnuť pri likvidovaní zločincov Level 12.

Popis: Rozhodli ste sa pomôcť polícii v potieraní zločinu. Misiu Vigilante si spustíte v policajnom vozidle. Brown Thunder je rovnaká misia, ktorú spustíte v helikoptére Hunter, akurát máte pri nej kratšie časové úseky. To, že pomáhate policajtom, ich nejako neobmäkčuje a ako budete likvidovať kriminálnikov, tak sa vám budú objavovať hviezdičky hľadanosti a pôjdu po vás (policajná brutalita, veď aj keď do nich niekto vrazí, tak ho miesto pokuty rovno zastrelia). To značne sťažuje túto misiu, pretože, ak si zničíte vozidlo, misia je neúspešná a policajné vozidlá si nemôžete opraviť. Na zníženie hľadanosti využívajte hviezdičky, pokaľ viete, kde sú. Druhý spôsob je viac náročnejší, najmä na čas - zájdite si k Pay´N´Spray, presadnite do akéhokoľvek bežného vozidla, presprejujte ho, aby ste sa zbavili hľadanosti a v krátkom časovom limite sa rýchlo vrátiť do policajného vozidla (nemusí to byť nutne to, v ktorom ste misiu začali, takže si tiež môžete vozidlo jednoducho vziať od policajtov, čo vás prenasledujú).

Vaším cieľom je likvidovať unikajúcich zločincov, ktorých máte označených na mapke. Môžete im rozstrieľať auto, alebo ich zastreliť priamo v ňom. Ak ich auto vybuchne a zabije ich, tak ste sa ich zbavili, ak však vystúpia, tak ich musíte ešte doraziť. Ak tieto misie plníte zo začiatku hry, tak je na to vhodná policajná motorka (HPV 1000), pretože z nej môžete strieľať priamo pred seba a nie zboku ako z áut a riskovať tak vybúranie sa. No ak ste si počkali, tak úplne ideálne je plniť túto misiu s tankom (Rhino). Ak máte tank, tak je táto celkom náročná misia úplne jednoduchá hračka, pretože je takmer nezničiteľný (pokiaľ sa neprevrátite, či nepadnete do vody). Ak nemáte tank, tak sa zásobte naozaj značnou zásobou munície. Na likvidáciu nepriateľov máte vždy časový limit. Objavovať sa budú najprv len v jednom aute (Level 1-4), potom v dvoch (Level 5-8) a napokon v troch. Na splnenie misie musíte prejsť všetkých 12 levelov za sebou, bez prerušenia misie.

Odmena: Po ukončení levelu 12, teda po zabití 78 zločincov sa vám zvýši maximálny limit nepriestrelnej vesty zo 100 na 150.


Paramedic (Sanitka)

Ambulance Potrebné vozidlo: Ambulance.

Cieľ: Dosiahnuť pri dovážaní pacientov do nemocnice Level 12.

Popis: Vydali ste sa zachraňovať životy v San Andreas. So sanitkou len dojdite k ranenému, označenému na mapke, zastaňte pri ňom a keď nastúpi, tak ho odvezte naspäť do nemocnice. Pozor, aby ste raneného náhodou nezrazili, inak misia končí, ako u požiarnikov. Snažte sa zastať čo najbližšie k človeku, aby to do sanitky nemal ďaleko, čo ušetrí čas (tak isto, ako aj odrazené dvere, pacient len hopne dnu a máte pár sekúnd k dobru). V prvom leveli vás čaká jeden ranený, v druhom dvaja a v dvanástom ich je dvanásť, takže vždy treba rozviezť toľko ľudí, koľké číslo levelu máte. Situáciu sťažuje fakt, že do sanitky sa zmestia len traja ľudia. Zo začiatku to ešte nie je problém, no neskôr sa musíte viackrát otočiť a voziť ich do nemocnice po troch. Sekundy naviac získavate zakaždým po nastúpení raneného do sanitky (čím je ďalej od nemocnice, tým väčší časový bonus získate) a po prvom vysadení pacientov v nemocnici (za ďalších pri vysadení už nič). Vždy si dobre naplánujte podľa mapky cestu a myslite na to, ako aj poberiete ranených, aby ste pobrali vždy troch čo najbližšie pri sebe, čo ušetrí čas. Keď nastupujú, musíte na nich dávať pozor, no akonáhle vystúpia v nemocnici, môžete vyraziť po ďalších a tých vysadených kľudne prejsť, pokiaľ sú v ceste. Sanitka je síce celkom stabilný stroj, no dávajte pozor, aby ste ju nerozbili, nemôžete si ju totiž opraviť, ani presadnúť do inej. Aby ste misiu splnili, musíte prechádzať levely za sebou, bez prerušenia misie.

Odmena: Po ukončení levelu 12, teda po zachránení 78 ranených sa vám zvýši maximálna hranica vášho života. To inak môžete dosiahnuť aj trénovaním (beh, plávanie, bicyklovanie), ale aspoň si zvýšite percentá z prejdenia hry.


Pimping (Pasák)

Broadway Potrebné vozidlo: Broadway.

Cieľ: Dosiahnuť pri vození svojich dievčat Level 10.

Popis: Ako pasák ste dostali dve štetky, ktoré vozíte za zákazníkmi. Aj keď je tu istý rozdiel, opakujete si len taxikársku misiu. Zájdite za vašou dievčinou, označenou na mapke. Keď nastúpi, tak ju v časovom limite odvezte za zákazníkom. Keď vystúpi, tak sa časový limit zruší. Zájdite za druhou dievčinou a keď nastúpi, tak ju v časovom limite odvezte za zákazníkom. Keď vystúpi, tak sa vráťte opäť po prvé dievča a keď nastúpi, tak ju v časovom limite odvezte za ďalším zákazníkom. Toto opakujte, až kým sa misia neskončí. Občas sa stane, že zákazník robí problémy, tak sa vám spustí časový limit, v ktorom sa musíte vrátiť za dievčinou a drzáňa zabiť skôr než utečie, alebo než zabije vašu štetku. Pokiaľ však nie sú problémy so zákazníkom, tak nemáte časový limit na vyzdvihnutie dievčiny, preto, pokiaľ potrebujete, môžete kľudne zájsť s autom do Pay´N´Spray. Na splnenie vlastne stačí päťkrát odviezť dievča č. 1 a päťkrát dievča č. 2. Jednoduché. Aby ste misiu splnili, musíte prechádzať levely za sebou, bez prerušenia misie.

Odmena: Po ukončení levelu 10, teda keď po päťkrát odveziete každé z vašich dvoch dievčat za zákazníkmi, stane sa, že vďaka vašej príťažlivosti budú dievčatá za vašu spoločnosť platiť vám a nie vy im. Takže keď zbalíte do auta nejakú štetku (ako ste mohli už predtým), tak vám po splnení svojej práce zaplatí. Je to úplne zbytočné a oplatí sa to splniť len kvôli zvýšeniu celkového percentuálneho podielu.


Freight Train (Vlaková preprava)

Brown Streak
Freight
Potrebné vozidlo: Brown Streak, Freight.

Cieľ: Dosiahnuť pri vození nákladu vlakom Level 2.

Popis: Túto misiu je možné plniť v hre až neskôr, keď si sprístupníte Las Venturas. Je to vcelku jednoduché, nastúpte si na niektorej stanici do vlaku (do lokomotívy) a spustite si misiu. Musíte rozviezť tovar na päť staníc, čo sú vlastne všetky, takže obehnete celé San Andreas dookola. Pofičíte cez Las Venturas (Linden Station, Yellow Bell Station), Los Santos (Market Station, Unity Station) a cez San Fierro (Cranberry Station). Na dopravenie nákladu do každej jednej stanice máte stanovený časový limit. Keď zastavíte na stanici na označenom mieste, vyložíte náklad a hneď vyrazte do ďalšej stanice s novým časovým limitom. Vašou jedinou starosťou je kontrolovať rýchlosť. Treba ísť rýchlo, aby ste to v časovom limite stihli, no na niektorých miestach treba spomaliť, aby ste sa nevykoľajili (priemerne tak rýchlosťou 40 - 44). Pri príchode do stanice si tiež kontrolujte rýchlosť a včas spomaľte, aby ste neprešli cieľové miesto a nemuseli potom cúvať (dobré je začať spomaľovať tak 250 - 200 metrov pred stanicou). Takto treba obehnúť všetkých päť staníc. Za doručenie máte v prvom leveli 150 dolárov a v druhom 300. Druhá misia sa po prvej nespustí automaticky, ale musíte si ju opäť spustiť sami.

Odmena: Po ukončení levelu 2, teda keď rozvozíte tovar na všetkých päť staníc, dostanete odmenu $ 50 000. Taktiež dostanete správu, že si misie môžete zopakovať, aby ste zarobili ďalšie peniažky.



100 %

V štatistikách si môžete pozrieť všetko možné, čo sa týka vašej postavy a vášho hrania. Tiež tam máte v percentách vyjadrené, na koľko percent ste postúpili v celkovom prejdení hry. Nestačí na to totiž len dohratie príbehových misií. Ak zvládnete prejsť hru na 100 %, tak sa vám v Los Santos, pri CJovom dome objavia stíhačka Hydra (parkuje na streche Sweetovho domu, čo nevadí, keďže má možnosť vertikálneho vzlietnutia) a tank Rhino (parkuje neďaleko, pod mostom). Taktiež sa vám zvýšia štatistiky a získate finančnú odmenu $ 1 000 000.

Na kompletné prejdenie hry nepotrebujete prejsť len pár drobností, ako napríklad vykrádanie s Boxvillom, či randenie s dievčatami.


Na kompletné prejdenie hry potrebujete:

Prejsť všetky misie - Los Santos - Big Smoke, Sweet & Kendl, Tagging Up Turf, Cleaning the Hood, Drive-Thru, Nines and AKs, Drive-By, Sweet´s Girl, Cesar Vilpando, High Stakes Low Rider, Home Invasion, Catalyst, Robbing Uncle Sam, OG Loc, Running Dog, Wrong Side of the Track, Just Business, Life´s A Beach, Madd Dogg´s Rhymes, Management Issues, House Party, Burning Desire, Gray Imports, Doberman, Los Sepulcros, Reuniting the Families, The Green Sabre,;
Badlands - Badlands, First Date, Tanker Commander, Body Harvest, King in the Exile, First Base, Against All Odds, Gone Courting, Small Town Bank, Made in Heaven, Local Liquor Store, Wu Zi Mu, Farwell My Love..., Are you Going to San Fierro?,;
San Fierro - Wear Flowers in your Hair, 555 We Tip, Deconstruction, Back To School, Photo Opportunity, Jizzy, Mountain Cloud Boys, Ran Fa Li, Lure, Amphibious Assault, The Da Nang Thang, T-Bone Mendez, Mike Toreno, Outrider, Snail Trail, Ice Cold Killa, Pier 69, Toreno´s Last Flight, Yay Ka-Boom-Boom,;
Púšť - Monster, Highjack, Interdiction, Verdant Meadows, Learning to Fly, N.O.E., Stowaway, Black Project, Green Goo,;
Las Venturas - Fender Ketchup Explosive Situation, You´ve Had Your Chips, Don Peyote, Intensive Care, The Meat Business, Misappropriation, Madd Dogg, Fish in a Barrel, Freefall, High Noon, Saint Mark´s Bistro, A Home in the Hills, Architectural Espionage, Key to Her Heart,;
Los Santos - Finále - Vertical Bird, Home Coming, Cut Throat Business, Beat Down on B Dup, Grove 4 Life, Riot, Los Desperados, End Of The Line.

Prejsť všetky misie súvisiace s budovami - RS Haul (rozvoz s kamiónmi, 8 misií), Zero RC (Air Raid, Supply Lines, New Model Army), Wang Cars (Zeroing In, Test Drive, Customs Fast Track, Puncture Wounds), Parkovanie pri hoteli v San Fierro (po level 5), Krádež v hoteli Caligula (Robbery - Architectural Espionage, Key to Her Heart, Dam and Blast, Cop Wheels, Up Up and Away!, Breaking the Bank at Caligula´s), Kameňolom (Quarry, 7 misií).

Zvládnuť doručovateľské misie s doručovaním balíčkov - na BMX v Los Santos (Roboi´s Food Mart), na Freeway v San Fierro (Hippy Shopper), s Faggio v Las Venturas (Burger Shot).

Vyhrať preteky na všetkých štadiónoch - V Los Santos (8-Track), V San Fierro (Blood Ring), v Las Venturas (Dirt Track, Kickstart).

Zvládnuť všetky testy vo všetkých školách - Autoškola v San Fierro, Letecká škola v Púšti, Námornícka škola v Púšti, Motorkárska škola v Las Venturas. Testy stačí zvládnuť na bronzovú medailu.

Naučiť sa nové bojové štýly v každej telocvični -. Jedna telocvičňa je v Los Santos, druhá v San Fierro a tretia v Las Venturas. Po vyzvaní stačí vždy len raz poraziť súpera, ktorý vás potom naučí nové pohyby.

Doručiť všetkých 30 vozidiel na export v prístave v San Fierro

Zvíťaziť vo všetkých výzvach - BMX v Los Santos, Chiliad Challene (3 preteky: Scotch Bonnet Yellow Route, Birdseye Winder, Cobra Run), NRG 500, Shooting Range (strelecký tréning v Ammu-Nation).

Presprejovať všetkých 100 tagov v Los Santos

Odfotiť všetkých 50 záberov v San Fierro

Zozbierať všetkých 50 podkov v Las Venturas

Zozbierať všetkých 50 ustríc v celom San Andreas.

Prejsť vedľajšie misie s vozidlami - Previezť 50 zákazníkov v Taxíku, Prejsť misie Vigilante (Level 12), prejsť misie Paramedic (Level 12), prejsť misie FireFighter (Level 12), prejsť misie Pimping (Level 10), prejsť vlakové misie (Level 2).

Zvíťaziť vo všetkých pretekoch - sú označené vlajočkou na mape .
Los Santos (Little Loop, Backroad Wanderer, City Circuit, Vinewood, Freeway, Into the Country),
San Fierro (Dirtbike Danger, Banditou Country, Go-Go Carting, San Fierro Fastlane, San Fierro Hills, Country Endurance),
Las Venturas (San Fierro to Las Venturas, Dam Rider, Desert Tricks, Las Venturas Ringroad),
Las Venuras - letisko (World War Aces, Barnstorming, Military Service, Chopper Checkpoint, Whirly Bird Waypoint, Heli Hell). Letecké preteky, stačí zozbierať všetky checkpointy, nie sú na čas. Za výhru v každom konkrétnom preteku je odmena $ 10 000. Za prejdenie všetkých pretekov získate odmenu $ 1 000 000.

Zakúpiť všetky nehnuteľnosti - sú označené na mapke malým domčekom . Môžete si v nich ukladať pozície.

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť

Súvisiace hry Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto Online
Grand Theft Auto IV: The Complete Edition
Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned
Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
Grand Theft Auto IV: Episodes From Liberty City
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto: Vice City
Grand Theft Auto 3
Grand Theft Auto 2
Grand Theft Auto: London 1961
Grand Theft Auto: London 1969
Grand Theft Auto 1



Diskusia Príspevkov: 1363 Hodnotenie
4384 hlasov

100
60
20

80
40
0
60
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |