HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 1162 užívateľov

Návody > Gothic 3


Zobrazení:1110241
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Myrtana 1 | Myrtana 2 | Nordmar | Varant | Hlavný príbeh | Ostatné


WOLF CLAN A XARDAS´S TOWER

Klan Vlka je k Myrtane najbližším nordmarským klanom. Môžete sa doň dostať viacerými cestami, viaceré vedú z Myrtany do Nordmaru. Napríklad aj z lesov nad Sildenom, kde ste mohli plniť quest. No bližšie je to sem z Faringu. Z Faringu prejdite hore nad pevnosť a pokračujte na sever až k vysokej hore pred vami. Pod horou je trhlina. Keď pôjdete popri trhline, aj napravo, aj naľavo je most. Choďte k tomu naľavo a prejdite ním. Za mostom je smerová tabuľa označujúca smer k dedine. Prejdite teda zamrznutú cestu a držte sa ňou smerom na sever až dorazíte k ďalšiemu mostu, za ktorým je už cesta na kopec, kde sídli Klan Vlka. Je to klan s najlepšími lovcami v Nordmare.
Spájam tento klan aj s Xardasovou vežou, pretože sa v rámci questov tohto klanu dostanete aj tam. Jeho veža je inak uprostred kopcov severovýchodne od dediny a bližšie je to tam z Klanu Kladiva. S Xardasom sa však spájajú úlohy hlavnej dejovej línie.
Teleportačný kameň do dediny klanu vlka je v dome člena klanu menom Ronar. Je to v strednej časti dediny. Má ho rovno na stole. V dome, no v zamknutej truhlici ho má aj správca menom Rune.
Teleportačný kameň do Xardasovej veže je vo veži na poschodí, na stole oproti knihe.
Bonus:
- Kniha v Xardasovej veži, na poschodí: +5 Alchemy.
- Kniha na prízemí Xardasovej veže, pri jeho posteli: +5 Ancient Knowledge.

1. Lovec Hanson
Pri Hansonovi môžete splniť päť questov, no ich umiestnenie je úplne mimo dediny klanu, tak ich uvádzam samostatne. Hanson je totiž lovec a aby nemusel stále cestovať do dediny a na lov, tak väčšinou zostáva vo svojom zrube. Ako som popisoval cestu z Faringu do dediny, tak rovnako začnite aj cestou sem. Teda na sever a k trhline pod horou. Popri trhline choďte napravo k mostu a prejdite ním. Za mostom je napravo hora tak sa jej držte. Keď sa bude stáčať napravo do priesmyku, tak ten ignorujte (aj tak je na konci slepý) a prejdite k hore povyše. Musíte sa dostať na ňu. Aj pri nej pokračujte tak, že ju máte po pravej ruke a postupne sa dostanete hore za ňu. Hore na nej je Hansonov zrub (nechoďte hore na ňu hneď prvou cestou, ale až druhou za bralom a dostanete sa priamo k jeho zrubu). Tam je Hanson aj so svojim vlkom Sivými kožuchom.

1.1. Bag the Deers on the Plateau!
Spýtajte sa Hansona, čo sa tu dá loviť a povie, že táto planina je bohatá na výskyt jeleňov, s ktorých lovom by ste mu mohli pomôcť. Na otázku, koľkých máte zabiť odpovie, že všetkých. Pred touto úlohou si radšej uložte pozíciu. Jeleňov je na planine celkovo 12. Od čias, keď ste lovili plaché jelene pri Ardee už máte zrejme lepšie schopnosti, lepší luk aj šípy. Neodoprúčam ich loviť ručnými zbraňami. Môžete ich dohnať, no pri behu sa vám môžu ostatné rozutekať a niektoré celkom stratiť z planiny. Zvyknú sa po čase vrátiť, no môžu sa aj stratiť. Iné jelene sa do úlohy nerátajú. Pár sa mi ich takto stratil a mal som už na konte 18 jeleňov aj z okolia a quest nesplnený. Preto radšej odporúčam strelecký lov, kedy vám tiež môže vyplašený jeleň odbehnúť, ale len pár metrov a vráti sa. Takto postupne pozabíjajte na planine všetkých dvanásť jeleňov a oznámte to Hansonovi.
Odmena: 1500 xp, +1 Hunting (Lov)
Reputácia: +5 Wolf Clan

1.2. Meat for Graypelt
Vlk Graypelt je Hansonov spoločník. Keď ho oslovíte, máte možnosť dať mu mäso. Dajte mu jeden kus surového mäsa (Raw Meat) a quest je splnený. Musíte túto úlohu splniť, ak chcete plniť úlohu „Follow Graypelt to Xardas´s Tower“.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: --

1.3. Follow Graypelt to Xardas´s Tower
Ak ste už boli v dedine klanu vlka, viete že sa stretli s Xardasom a Hanson vie o mieste jeho pobytu. Keď a spýtate Hansona, povie vám, kde leží a že vás tam môže Graypelt, jeho vlčí spoločník odviezť. Dajte mu kus surového mäsa (quest „Meat for Graypelt“) a povedzte mu, nech vás zavedie ku Xardasovi. Potom ho nasledujte cestou cez goblinov a po ceste popri skalnej stene, až ku Xardasovej veži. Pred ňou sa zastaví a zavrčí na vás, akože ste na mieste a vydá sa naspäť za Hansonom. Úloha je tým hotová.
Odmena: 1500 xp, +1 Hunting (Lov)
Reputácia: +3 Wolf Clan

1.4. Find Xardas!
Toto je úloha, ktorú ste mali od začiatku hry. Patrí síce medzi hlavné úlohy, no jej splnenie patrí práve sem a dá sa splniť úplne jednoducho. Keď sa dostanete pred Xardasovu vežu v rámci questu „Follow Graypelt to Xardas´s Tower“, tak len vojdite do veže, kde je Xardas a úloha je splnená.
Odmena: 1250 xp
Reputácia: --

1.5. Goblin Attack!
V priesmyku pod Hansonovým zrubom je veľký tábor goblinov. Pôjdete priamo cez ich tábor počas questu „Follow Graypelt to Xardas´s Tower“. Kedykoľvek tam zájdite a pozabíjajte všetkých goblinov. Tým zastavíte ich pripravovaný útok a splníte tento quest.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: +3 Wolf Clan, +2 Nordmar

1.6. Take the Ice Wolf Skins to the Wolf Clan
Ponúknite Hansonovi pomoc s tým, že za neho odnesiete jeho dodávku pre dedinu. Dá vám 20 kožušín snežných vlkov. Zájdite s nimi do dediny klanu a tam ich v dolnej časti dediny odovzdajte správcovi menom Rune. Dá vám na výber, či chcete za odmenu nápoj many, liečivý, alebo peniaze.
Odmena: 1500 xp, 5 mana nápojov (alebo 5 liečivých nápojov, alebo 1000 zlatých)
Reputácia: +5 Wolf Clan, +2 Nordmar

2. Garik Needs Booze
Garik je strážca, ktorý je za mostom, rovno pod dedinou. Stráži tam spolu s ľadovým golemom. Spýtajte sa ho, či mu s niečím môžete pomôcť. Nič nepotrebuje, akurát by ocenil fľašu chľastu, aby ho to na stráži zahrialo. Chľastu (Booze) už musíte mať dosť (ak nie, dá sa kúpiť), tak mu jednu fľašu dajte. Ak mu dáte miesto bežného alkoholu Nordmar Nogginfog, tak vám prihodí ako odmenu aj štyri vlčie tesáky.
Odmena: 1000 xp (4x Wofl Teeth)
Reputácia: +2 Wolf Clan

3. Duel with Hogar
V dedine je bojovník Hogar. Keď si s ním pohovoríte, zistíte, že sa nudí, lebo golemovia strážia dedinu a on nemá čo robiť. Ponúknite mu priateľský zápas. Súhlasí. Ešte chce vedieť o čo budete bojovať. Môžete bojovať o česť, alebo o peniaze – v takom prípade musíte pred súbojom vložiť 200 zlatých. Počas boja si dávajte pozor, aby ste nezasiahli nikoho okolo. S ľuďmi by to bolo v pohode, no vlky ani golema neomráčite a v prípade boja ich zabijete, čím si znepriatelíte celú dedinu. Po boji si ešte môžete vyzdvihnúť výhru, ak ste bojovali o peniaze.
Stalo sa mi inak, že keď som najprv splnil quest „Free the Bridge in the North“, tak som nemal v rozhovore s Hogarom možnosť vyzvať ho na boj. V takom prípade je možné napadnúť ho v noci v jeho dome, poraziť ho a quest sa vám zapíše ako splnený, no potom sa už s vami nebude chcieť rozprávať a ani vás učiť, preto je jednoduchšie splniť quest predtým.
Odmena: 1500 xp, +1 Strength (Sila), 334 zlatých a 500 xp ak ste bojovali o peniaze
Reputácia: +5 Wolf Clan, +3 Nordmar

4. Free the Bridge in the North
V dedine, v najvrchnejšej časti žije vodca Grim. Ten vám zadá úlohu zbaviť sa orkov, ktorí obsadili južný most. Je to most, po ktorom ste šli do dediny z Faringu (ak ste sa držali môjho popisu). Povie vám, že si na pomoc môžete vziať jedného člena klanu, Hogara. Ten je uprostred dediny. Oslovte ho a súhlasí, že vás tam odvedie. Získate tým quest „Go to the Southern Bridge with Hogar“. Zájdite teda cestou dole od dediny až k mostu, pri ktorom sú orkovia (niektorých ste mohli zabiť už cestou do dediny). Spolu s Hogarom ich tam všetkých pozabíjajte.
Odmena: 2000 xp
Reputácia: +10 Wolf Clan, +3 Nordmar

4.1. Go to the Southern Bridge with Hogar
V rámci questu „Free the Bridge in the North“ môžete požiadať Hogara, aby vás odprevadil k mostu, ktorý máte zbaviť orkov. Zájdite tam spolu a na moste vás osloví (zrejme až po boji) s tým, že ste na mieste. Quest je tým kompletný.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: --

5. Ham for the Woodcutters
Pohovorte si so správcom menom Rune v dolnej časti dediny a povie vám, že potrebuje aby ste doručili šunku teamu drevorubačov. V jeho dome si vezmite päť kusov šunky a vyjdite z dediny. Keď prejdete most, dajte sa cestou nadol (napravo), popri tabuli ukazujúcej smer na Hammer Clan. Poniže pri ceste narazíte na skupinu drevorubačov s ich vodcom Corwynom. Jemu aj štyrom drevorubačom dajte každému po jednom kuse šunky. Potom choďte oznámiť Runeovi, že ste úlohu vykonali.
Odmena: 1500 xp, 750 xp a šunka (Ham) od Runeho
Reputácia: +5 Wolf Clan, +1 Nordmar

6. Kill the Sabertooths Outside the Woodcutter´s Camp!
Keď cestou z dediny prejdete za most, dajte sa cestou nadol (napravo), popri tabuli ukazujúcej smer na Hammer Clan. Poniže pri ceste narazíte na skupinu drevorubačov s ich vodcom Corwynom. Pohovorte si s ním a povie vám, že ich desia nejaké beštie v okolí. Ponúknite sa, že to preveríte. Sú to dva veľké šablozubé tigre (Large Sabertooth), ktoré sú na kopci priamo nad nimi. Je to kopec nad cestou, smerom na východ. Nájdite ich medzi kríkmi a zabite ich. Potom sa vráťte a oznámte to Corwynovi. Povie vám, aby ste to oznámili v dedine aj Runeovi, ktorý by vás mal za to odmeniť. Tak za ním zájdite a vyberte si jednu z troch ponúkaných odmien.
Odmena: 1500 xp, 1000 xp od Corwyna, 500 xp a 5 liečivých nápojov (alebo 5 mana, alebo 500 zlatých) od Runea
Reputácia: +5 Wolf Clan, +3 Nordmar

7. Pelts for Jensgar
Pod dedinou za mostom sú dve cesty. Dajte sa tou nadol, napravo a prejdite popri drevorubačoch a Corwynovi. Pokračujte cestou ponad nich a ďalej až pôjdete popri zničenej drevenici. Pod ňou táboria lovci klanu Vlka. Ich vodcom je Jensgar. Povie vám, že by sa hodila pomoc pri získavaní kožušín. Konkrétne potrebuje 30 kožušín zo zimných vlkov a 10 z bizónov. Zimných vlkov aj bizónov nájdete v Nordmare veľa na mnohých miestach, takže stačí trochu pobehať, dosť ich pozabíjať a posťahovať ich z kože. Potom kože odovzdajte Jensgarovi. Za odmenu vám dá skladaný luk.
Odmena: 1500 xp, +1 Hunting (Lov), Composite Bow
Reputácia: +3 Wolf Clan

8. Eliminate the Orcs´ War Party!
Pod dedinou za mostom sú dve cesty. Dajte sa tou nadol, napravo a prejdite popri drevorubačoch a Corwynovi. Pokračujte cestou ponad nich a ďalej až pôjdete popri zničenej drevenici. Pod ňou táboria lovci klanu Vlka. Ich vodcom je Jensgar. Povie vám, že neďaleko je skupina orkov, ktorá plaší zverinu, čo im sťažuje lov. Choďte dole, poniže ich tábora, smer západ (severozápad). V priesmyku pod vami je skupina orkov. Obďaleč je cesta dole do priesmyku (je pri nej tabuľa „Pass“). Dole môžete pozabíjať všetkých orkov, no podstatné pre quest je zabiť len bubeníka (Drummer), pretože jeho smrťou sa nebude bubnovať a ani plašiť zver (pre zaujímavosť z tela bubeníka si môžete vziať paličky „Stick“, ktorými môžete sami bubnovať). Potom to ešte oznámte Jensgarovi.
Odmena: 2000 xp, 1000 xp a 3 liečivé nápoje od Jensgara
Reputácia: +7 Wolf Clan

9. Kill the White Ripper!
V dedine žije aj druid Bogir. Všetci hovoria, že býval skvelým lovcom, no teraz len sedí utiahnutý do seba. Pohovorte si s ním a zistíte, že zomiera a už len hľadá za seba nástupcu. Ten sa musí osvedčiť tak, že zabije Bieleho Trhača. White Ripper je vlk, ktorý žije pod Xardasovou vežou. Od veže sa dajte dolu cestou. Na rázcestí vedie cesta nahor k Hansonovej chate a dolu pod horu. Dole sa dajte doľava a pokračujte popri hore, aby ste ju mali stále po ľavej ruke. Stačí vám ísť po ceste. Prejdete popri orkoch aj dravcoch. Po istej dobe dorazíte k ďalším orkom, ktorí sú na ceste pred vami a napravo sú na kopci dve pozorovateľne. Tu zahnete naľavo hore kopcom (skôr sa ani nedalo). Stále sa držte pri hore na vašej ľavej strane a vystupujete hore. Za skupinou nosorožcov je úplne hore biely vlk White Ripper. Zabite ho. Potom sa vráťte do dediny a oznámte to Bogirovi. Keď mu o to oznámite, odoberie sa preč zomrieť a už vás nebude ochotný učiť, tak ak ste sa niečo od neho chceli naučiť, tak pred týmto questom.
Odmena: 2500 xp, 1250 xp od Bogira
Reputácia: +10 Wolf Clan

9.1. The Druid Stone of the Wolf
Keď splníte úlohu „Kill the White Ripper!“, tak si vypýtajte od durida Bogira jeho druidský kameň. Zabitím Bieleho trhača ste dokázali, že ste hodný toho, aby vám odovzdal svoj kameň, takže vám ho proste daruje. Predtým ste mohli Bogira vyprovokovať k boju a po boji, keď by ste ho porazili, ste si mohli ten kameň od neho vziať. Ak ste potom splnili quest „Kill the White Ripper!“, tak vám znova daroval kameň a takouto chybou ste mali dva. To sa vám hodí, ak si kameň chcete nechať, lebo jeden tento kameň budete potrebovať pre quest v kláštore.
Odmena: 2500 xp, Kameň premeny na vlka (Druid Stone of the Wolf)
Reputácia: +15 Wolf Clan, +15 u Rangerov

9.2. Hunt the White Shadowbeast!
Potom, keď splníte quest „Kill the White Ripper!“ a oznámite to Bogirovi, tak sa vydá na cestu, aby v pustatine zomrel. Hneď sa aj vydá na cestu, tak ho sprevádzajte. Bude to pomerne dlhá cesta a na nej aj pár dravcov. Na konci cesty, v mieste, kde zastane, vás napadne Biela tieňová beštia. Zabite White Shadowbeast a tým je táto úloha hotová. Môžete z nej ešte získať jej unikátnu kožušinu. Miesto, kde je beštia a kde aj Bogir zostane, je neďaleko miesta, kde ste zabili White Rippera, no z druhej strany, takže cesta je to dlhá a je na nej množstvo dravcov, ktoré môžu Bogira zabiť. Môžete ho skúsiť nechať tam prejsť samého a neskôr ho tam pohľadať medzi lesmi, alebo vyzabíjať dravcov najprv a potom ísť s Bogirom. Je to na vás.
Odmena: 3750 xp, +1 Hunting (Lov)
Reputácia: --

10. Take Ronar to his Hunting Cabin
V strednej časti dediny má dom Ronar. Pohovorte si s ním a požiada vás, aby ste ho odprevadili do jeho loveckého zrubu. Súhlaste a vydáte sa na cestu. Je to jednoduchá úloha, proste stále bežte s ním a držte sa ho. V prípade, že ho napadnú dravce, tak ho chráňte. Chráňte ho poriadne, lebo je dosť slabý na lovca a cesta je pomerne dlhá. Napokon dorazíte k jeho zrubu. Priamo pri ňom sa usadilo pár goblinov, tak ich zabite. Tam vám pri zrube poďakuje za spoločnosť.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: +5 Wolf Clan

11. Jorn Needs Exploding Arrows
Pod dedinou za mostom sú dve cesty. Dajte sa tou nadol, napravo a prejdite popri drevorubačoch a Corwynovi. Pokračujte cestou ponad nich a ďalej až pôjdete popri zničenej drevenici. Pod ňou táboria lovci klanu Vlka. Už ste u nich moli plniť dva questy pre Jensgara. Keď v klane Kladiva začnete úlohu „Free the Furnace“, tak máte možnosť naverbovať pár ľudí, ktorí vám s tým questom môžu pomôcť. Jedným z nich je aj Jorn, ktorý je tu medzi lovcami. Súhlasí, že vám pomôže v boji s orkami, no treba sa na to poriadne pripraviť, takže chce tucet výbušných šípov, ktoré pripravuje ich alchymista Vibald. Choďte od ich tábora po ceste smerom na východ a na konci máte rázcestie aj s dvoma smerovými tabuľami. Napravo vedie cesta ku klanu Kladiva. Vy sa vydajte po ceste naľavo a po krátkej trase je napravo dom alchymistu Vibalda. Ten vám povie, že ho práve kvôli pár nezdareným pokusom s výbušnými šípmi vyhnali sem. Môžete ich od neho kúpiť (stalo sa mi, že ich nemal v ponuke, keď som sa s ním zhováral o šípoch pred týmto questom. V takom prípade ho môžete zbiť a vziať si ich od neho, nejaké má totiž aj u seba. Tiež ste ich mohli nájsť v niektorých truhliciach). Potom dvanásť šípov odovzdajte Jornovi.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: +5 Wolf Clan

12. Looking for Ore with Larson
Tento quest môžete prijať jedine počas questu „Approval from the Ore Smelters“ v klane Kladiva. V rámci toho questu potrebujete súhlas všetkých významných kováčov, aby vás mohol učiť najlepší z nich, Ingvar. Jedným z nich je Larson. Larsona nájdete počas tohto questu poniže klanu Kladiva. Zbehnite za most a tam sa dajte doľava na východ a pokračujte stále po ceste. Pri smerovej tabuli choďte naľavo k ohnisku a tam cestou ďalej k druhému ohnisku, kde táborí Larson. Povie vám, že hľadá nálezisko magickej rudy. Ponúknite mu pomoc. Je to trochu zvláštne, lebo pomoc ani nepotrebuje, presne vie, kde to nálezisko je. Vám stačí ho tam odprevadiť a keď dorazíte na miesto, quest je splnený.
Odmena: 2000 xp, +1 Smithing (Kováčstvo)
Reputácia: +10 Wolf Clan, +3 Nordmar



HAMMER CLAN

Do sídla klanu Kladiva sa môžete dostať jednoducho z dediny klanu Vlka. Stačí ísť po ceste a sledovať tabule označujúce smer. Najlepšie pre orientáciu je ísť od zrubu Ronara, ktorého ste tam doviedli v rámci questu „Take Ronar to his Hunting Cabin“. Od jeho zrubu choďte smer sever, severozápad, neďaleko je tabuľa ukazujúca smer do kopca a hore asi po tridsiatich metroch narazíte na most vedúci do ich dediny. Klan Kladiva je sídlom najlepších kováčov v Nordmare a širokom okolí.
Teleportačný kameň je v hornej časti dediny, v dome na ľavej strane, kde žije najlepší kováč Ingvar. Kameň má položený na stole.
Bonus:
- V hornej časti bane, ktorú budete oslobodzovať od orkov je mlynský kameň: +5 Strength (vyžaduje silu 200).
- V dolnej časti bane, ktorú budete oslobodzovať od orkov je mlynský kameň: +5 Strength (vyžaduje silu 250).
Magická ruda. V tomto klane budete potrebovať na splnenie niektorých questov magickú rudu a to naozaj veľké množstvo. Questy sú samozrejme nepovinné. Rudu môžete nájsť na rôznych miestach, no aby ste sa nezdržovali spíšem aspoň niekoľko nálezísk, aby ste mali aspoň niečo – konkrétne 199 kusov. Rudu dolujete z rudných žíl a z každej jednej žili získate 4 kusy rudy.
8 žíl – pod mostom z klanu Ohňa sa dajte naľavo a smerujte poniže mosta. Po ľavej stene nájdete dve žily. Pokračujte ďalej doľava popri stene hory, na ktorej je dedina a nájdete prechod v skale za horu. Pre orientáciu – nad vami je most. Nechoďte týmto prechodom, ale zbehnite poniže tam v záseku nájdete 4 žily. Od nich choďte ďalej so skalnou stenou po ľavej ruke a po pár metroch nájdete za kríkmi ďalšie dve žily.
2 žily – z pod dediny klanu Ohňa sa dajte cestou naľavo a poniže pod bralom je väčší tábor orkov na pravej strane. Na skalnej stene pri tábore nájdete dve žily.
20 žíl – všetkých dvadsať žíl nájdete v bani klanu Kladiva, ktorú budete oslobodzovať v rámci questu „Free the Furnace“. 5 kusov je v hornej časti bane, 7 na ceste medzi hornou a strednou časťou, 5 kusov v spodnej časti bane, 2 kusy v údolí pri spodnom vstupe do bane a 1 kus v jaskyni, cez ktorú vchádzate k spodnému vstupu do bane.
1 žila – v dedine klanu Kladiva. Smerom nahor k dedine od horného vstupu do bane, na stene po pravej ruke.
5 žíl – v bani, do ktorej pôjdete v rámci questu „Go to the Prospectors´ Camp with Hauke“. Tam tiež nájdete 8 kusov rudy na zemi.
3 žily – nájdete ich v ukrytom záseku v údolí, kam pôjdete v rámci questu „Hidden Ore“. Tiež tam nájdete 5 kusov rudy na zemi.
2 žily – naľavo cestou dole z klanu Ohňa, poniže doprava k táboru orkov. Za táborom na cestu, na rázcestie Jedna cesta vedie naľavo hore kopcom a druhá napravo do priesmyku nad ktorým vidíte most. Dajte sa touto cestou cez priesmyk a popod most. Na konci vedie cesta von z priesmyku popod skalnatý previs. Pred previsom choďte napravo, za kríky do výseku v hore. (Oproti je druhý veľký tábor orkov)
3 žily – narazíte na ne pri plnení questu „Looking for Ore with Larson“.
0 žíl – po splnení questu „Free the Furnace“ vám dá Rovold stojaci pri vchode do dediny klanu Kladiva 10 kusov rudy.

1. Free the Furnace
Veľkú baňu s prastarou kováčskou pecou, ktorú poháňa samotná láva obsadili orkovia. Už generácie patrila klanu Kladiva. Quest môžete prijať od vodcu klanu Tjalfa, alebo od Reta, ktorý stráži pri vchode do bane. Úloha je jasná, treba baňu vyčistiť od orkov. Reto vám povie, aby ste si zohnali aj nejakých pomocníkov, keďže orkov je tam naozaj veľa. On nemôže z dediny poskytnúť nikoho, pretože ju musia chrániť. Dá vám akurát bojovníka menom Mort. Ten vás môže zaviesť do dedín zvyšných dvoch klanov a aj k spodnému vchodu do bane. Horný vchod je totiž priamo ten, pri ktorom stojí Reto, no vám odporúča nechať tento vchod na nich a vy aby ste sa so svojimi mužmi pustili do bane cez spodný vchod. Ten vám ukáže Mort, takže nie je problém.
Ak chcete pomoc, môžete získať štyroch bojovníkov. Jedným je samozrejme Mort. Ďalší je Thorald z klanu Ohňa. Môžete pre neho splniť quest „Armor for Thorald“, no ten nie je nutné preto, aby sa k vám pridal. Stačí mu povedať o bani s orkami a súhlasí, že vám pomôže. Poslední dvaja sú lovci z klanu Vlka. Jorn a Lisk. Obaja sú so skupinou lovcov, kde ste už mohli plniť questy pre vodcu ich skupiny, Jensgara. Ak ste jeho questy splnili, povolí vám vziať si dvoch mužov. Liska stačí požiadať a súhlasí s pomocou. Keď požiadate Jorna, tiež súhlasí, no potrebuje sa na to pripraviť a chce výbušné šípy. Splňte teda pre neho quest „Jorn Needs Exploding Arrows“ a pridá sa k vám. Každému zo spoločníkov môžete povedať „do útoku“ a budú vás nasledovať, alebo ich pošlite na miesto stretnutia a zájdu k spodnému vstupu do bane, kam vás môže zaviesť aj Mort.
Teraz si zvoľte stratégiu. Môžete nabehnúť priamo so všetkými štyrmi, no v hustejších bojoch im nemusíte zvládať pomáhať a môžu ich zabiť (neraz sa mi začali mlátiť aj sami medzi sebou), alebo ich nechať bokom a lákať orkov k nim po menších skupinách. Tiež môžete lákať orkov k hornému vchodu, kde sa do nich pustia aj bojovníci z dediny. No a tiež môžete celú baňu vyčistiť aj sami, je to na vás. Horný vstup z dediny vedie priamo do bane. Spodný vedie menšou jaskyňou a dovedie vás do údolia pod baňou. V ňom napravo je neďaleko už vstup do bane, no pred vami je veľký tábor orkov. Po boji, keď baňu oslobodíte, tak to ešte oznámte Retovi a vodcovi klanu Tjalfovi. Tiež to spomeňte Rovoldovi, ktorý stráži pri vstupe do dediny.
Odmena: 5000 xp, kľúč od truhlice od Tjalfa, 10 kusov magickej rudy (Ore) od Rovolda
Reputácia: +15 Hammer Clan, +5 Nordmar

1.1. Follow Mort to the Fire Clan
Keď dostanete od Reta k dispozícii bojovníka Morta pri queste „Free the Furnace“, tak mu môžete povedať, aby vás vzal do klanu Ohňa. Potom ho len sledujte a v prípade, že ho napadnú dravce, tak mu pomôžte. Pobeží hlúpo okolo tábora orkov a cez skupinu tigrov, kde sa to môže zvrhnúť na boj, ale z väčšiny miest stačí utiecť. Keď dorazíte do klanu Ohňa, quest je splnený.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +2 Nordmar

1.2. Follow Mort to the Wolf Clan
Keď dostanete od Reta k dispozícii bojovníka Morta pri queste „Free the Furnace“, tak mu môžete povedať, aby vás vzal do klanu Vlka. Potom ho len sledujte a v prípade, že ho napadnú dravce, tak mu pomôžte. Ak ste tam už boli, je zrejme väčšina ciest od dravcov vyčistená. Keď dorazíte do klanu Vlka, quest je splnený.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +2 Nordmar

1.3. Follow Mort to the Mine Entrance
Keď dostanete od Reta k dispozícii bojovníka Morta pri queste „Free the Furnace“, tak mu môžete povedať, aby vás vzal do klanu Vlka. Potom ho len sledujte a v prípade, že ho napadnú dravce, tak mu pomôžte. Ak ste tam už boli, je zrejme väčšina ciest od dravcov vyčistená. Keď dorazíte do klanu Vlka, quest je splnený.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: --

1.4. Kill the Boss of the Valley
Keď vstúpite do bane spodným vchodom, kam vás môže doviesť Mort, tak sa cestou pred baňou dostanete ešte do údolia, kde je tábor orkov. Pobite ich a zabite aj ich vodcu (Boss). Tým splníte túto úlohu.
Odmena: 2500 xp
Reputácia: --

2. Hjalte is Thirsty
Keď vystúpite za mostom hore kopcom k členom klanu Kladiva, tak než pôjdete nahor do dediny, choďte naľavo za vŕšok a tam na kraji kopca je strážna veža, v ktorej stráži Hjalte. Povie vám, že by ocenil fľašu pijatiky. Dajte mu fľašu chľastu (Booze), ktorú už určite máte a ak náhodou, nie, nie je problém ju kúpiť. Potom je ochotný sa s vami zhovárať o rôznych veciach v rámci ich klanu.
Odmena: 1000 xp, informácie a možnosť prijať quest „Hjalte is Hungry“
Reputácia: +3 Hammer Clan

2.1. Hjalte is Hungry
Keď dáte strážcovi menom Hjalte pijatiku v rámci questu „Hjalte is Thirsty“ a porozprávate sa s ním, spýtajte sa ho, či vie, kde sa tu dajú zohnať nejaké veci a on vám oznámi, že je hladný a bol by rád, keby ste mu priniesli kus pečeného mäsa z dediny. Nemusíte brať mäso práve z dediny, zrejme už nejaké pečené (Roast Meat) máte, tak mu ho rovno dajte a úloha je hotová. Teraz je ochotný dať vám cennú radu ohľadne rudy (Ore – quest „Hidden Ore“), zlata (Gold – quest „Tjalf´s Chest“), alebo orkov (Orcs – quest Bridge Orcs“). Zvoľte si jednu možnosť, čo vás zaujíma. Každá z tých troch vecí predstavuje jeden quest. Na zlato sa nepýtajte, ten quest splníte po splnení questu „Free the Furnace“.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: +3 Hammer Clan

3. Tjalf´s Chest
Tento quest môžete získať pri rozhovore od bojovníka menom Ugolf, alebo od strážcu menom Hjalte po splnení jeho questu „Hjalte is Hungry“. No neprijímajte ho ani od jedného, pretože ho splníte rovno po prejdení questu „Free the Furnace“. Podstatou je získať kľúč od vodcu klanu, ktorým je Tjalf a vylúpiť jeho truhlicu. Keď oslobodíte klanovú baňu od orkov, tak sa potom zastavte za Tjalfom a daruje vám za odmenu kľúč od svojej truhlice. Tá je v jeho dome, hlavnej budove na vrchole dediny. Kľúčom si ju otvorte a vezmite si z nej 1000 zlatých.
Odmena: 2000 xp, +1 Thieving (Zlodejstvo), 1000 zlatých z truhlice
Reputácia: --

4. Hidden Ore
Tento quest môžete získať pri rozhovore od bojovníka menom Ugolf, alebo od strážcu menom Hjalte po splnení jeho questu „Hjalte is Hungry“. Dostanete informáciu, že je tu miesto, o ktorom málokto vie a je tam pár žíl magickej rudy. Vybehnite von z dediny a za mostom sa dajte doprava po ceste smerom na západ, na Wolf Clan. Po chvíli dobehnete k drevenej vežičke, za ktorou je kamenný kruh. Rovno oproti kruhu je padnutý kmeň stromu, ktorého horná časť je opretá o vyvýšenú plošinu. Vybehnite po kmeni hore na plošinu a tým je quest splnený. Môžete si tu nadolovať rudy. Ak ste tento quest prijali od Ugolfa, tak mu oznámte, že ste to miesto našli.
Odmena: 2000 xp, +1 Smithing (Kováčstvo), 750 xp a krompáč (Pickaxe) od Ugolfa
Reputácia: +3 Hammer Clan

5. Bridge Orcs
Tento quest môžete získať pri rozhovore od bojovníka menom Ugolf, alebo od strážcu menom Hjalte po splnení jeho questu „Hjalte is Hungry“. Dozviete sa, že pod mostom vedúcim do dediny sa nachádza pár orkov. Po získaní tohto questu sa pod mostom objaví 5 orkských bojovníkov. Prejdite mostom von z dediny a napravo dolu kopcom zbehnite pod most a pozabíjajte ich. Ak ste tento quest prijali od Ugolfa, tak mu ešte oznámte, že ste ich pozabíjali.
Odmena: 2000 xp, liečivý nápoj od Ugolfa
Reputácia: --

6. Ugolf
Ugolf je bojovník, ktorý žije v strednej časti dediny. Spýtajte sa ho, kde by ste mohli zohnať nejaké veci a dá vám radu ohľadne rudy (Ore – quest „Hidden Ore“), zlata (Gold – quest „Tjalf´s Chest“), alebo orkov (Orcs – quest Bridge Orcs“). Zvoľte si jednu možnosť, čo vás zaujíma. Každá z tých troch vecí predstavuje jeden quest. Na zlato sa nepýtajte, ten quest splníte po splnení questu „Free the Furnace“.
Taktiež sa s ním môžete porozprávať o jeho obľúbenej pijatike a pomôcť mu ju vyrobiť.

6.1. Tunnelrumbler
Od Ugolfa zistíte, že obľubuje tuhú pijatiku zvanú Tunnelrumbler, ktorá mnohých zloží. Povedzte, že vy ju zvládnete vypiť. No smola, práve mu došla. Urobí ďalšiu, ak mu prinesiete suroviny, takže splňte quest „Making Booze with Ugolf“ a on vyrobí pár fliaš tohto nápoja. Potom si kedykoľvek môžete pýtať tento nápoj. Aby ste ho zvládli, musíte mať výdrž (Endurance) aspoň 200. Ak máte menej, tak vás sila alkoholu hodí o zem. No ak máte dostatočnú výdrž a zostanete po vypití stáť, úloha je splnená.
Odmena: 2000 xp, ak budete chcieť Ugolf vás bude sprevádzať
Reputácia: +3 Hammer Clan, +3 Nordmar

6.2. Making Booze with Ugolf
Keď sa porozprávate s Ugolfov v rámci questu Tunnelrumbler o jeho alkohole, tak zistíte, že mu došiel. Máte mu priniesť suroviny na výrobu ďalšieho. Potrebuje 2 kusy magickej rudy (Ore), 20 kusov rastliny Boozeberry a 2 hryzadlá z Minecrawlera (Minecrawler Mandibles). Rudu tu v Normdare zoženiete na mnohých miestach. Minecrawlerov v niektorých baniach, ale v Myrtane v baniach pri Gelderne ste ich mohli nájsť dostatok. Boozeberry rastú na tiež na rôznych miestach, treba pohľadať, no aby ste si ušetrili čas, 15 kusov má na predaj Ketil.
Odmena: 2000 xp, +1 Alchemy (Alchýmia)
Reputácia: +3 Hammer Clan

6.3. Ore for Ugolf
Keď sa Ugolfa spýtate, či by vás neučil ako bojovať, tak súhlasí, ale požaduje za to 50 kusov magickej rudy (Ore). Ak máte záujem, tak mu rudu dajte a bude vás učiť.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: +1 Hammer Clan

7. Hauke Needs Ore
Hauke postáva na začiatku dediny. Keď sa ho spýtate, či by vás niečomu nenaučil, súhlasí, ak mu prinesiete 10 kusov magickej rudy (Ore).
Odmena: 2000 xp, +1 Smithing (Kováčstvo)
Reputácia: +5 Hammer Clan

7.1. Go to the Prospectors´ Camp with Hauke
Pri rozhovore s Haukem sa dozviete, že nemá správy o baníkoch z neďalekej bane, tak by to rád preveril. Ponúknite sa, že mu s tým pomôžete a súhlasí, že vás k bani odvedie. Rovno sa tam vydá, tak sa ho držte a dobehnite spolu k bani. Tam vás osloví a quest tým končí.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: +5 Hammer Clan

7.2. Kill the Minecrawler in the Prospectors´ Camp
Keď dorazíte s Haukem k bani v rámci questu „Go to the Prospectors´ Camp with Hauke“, tak vám Hauke povie, aby ste preskúmali baňu, on je kopáč, nie bojovník. Takže vstúpte a zabite minecrawlera. Tým pomôžete baníkom a úloha je splnená.
Odmena: 2000 xp, +1 Smithing (Kováčstvo), 1000 xp a amulet od Haukeho, 1000 xp a 5 kusov rudy (Ore) od Volkara, 2 kusy rudy (Ore) od Branta
Reputácia: +5 Hammer Clan, +3 Nordmar

8. Stejnar´s Armor
Kováč Stejnar vám povie, že vám môže vyrobiť nordmarské brnenie za 100 kusov magickej rudy (Ore). Ak máte záujem, tak mu ju darujete a dostanete brnenie, najslabší typ z nordmarijských brnení.
Odmena: 2000 xp, ľahké nordmarijské brnenie (Light Nordmarian Armor)
Reputácia: +3 Hammer Clan

9. Ketil Braucht 12 Bisonfelle
V strednej časti dediny je Ketil, ktorý vám povie, že potrebuje 12 kusov kožušín z bizónov. Sľúbi vám za každú jeden kus magickej rudy. Mal by mu ich zohnať Rune. Keď za ním zájdete do klanu Vlka, zistíte, že žiadne nemá. Povedzte to Ketilovi a požiada vás o ich prinesenie a sľúbi vám 3 kusy rudy naviac. Bizónov sa po Nordmare preháňa veľa, tak ich 12 zabite, stiahnite z kože a kožušinu odneste Ketilovi.
Odmena: 2000 xp, 12 kusov magickej rudy (Ore)
Reputácia: +5 Hammer Clan

10. Supplies for Pedar
Od miesta, kde ste mohli ukončiť quest „Hidden Ore“ sa dajte doľava, na východ a pokračujte dookola hory, ktorú majte stále po pravej ruke. Po dlhej dobe dorazíte k miestu, kde môžete ísť hore na horu. Prvá cesta vás dovedie k hrobke. Cesta nad ňou vás dovedie hore na horu, kde je dom a v ňom žije Pedar. Jednoduchšia cesta je ako popisujem zo začiatku príchod z Faringu. Na sever k trhline, napravo k mostu a za mostom tak päťdesiat metrov popri hore, ktorú máte po ľavej ruke a ste pri ceste, ktorá vedie hore k Pedarovi. Pedar je kováč z klanu Kladiva, no odišiel z klanu kvôli smrti svojich dvoch učňov. Odmieta učiť aj vás, no ak s ním chcete obchodovať, požiada vás o zásoby. Potrebuje 20 kožušín zo zimných vlkov a 10 kusov magickej rudy (Ore). Vlkov je v Nordmare viac než dosť, tak ich pozabíjajte a stiahnite z kože. Keď máte požadované množstvo vlčích kožušín aj rudy, tak ich zaneste Pedarovi.
Odmena: 1500 xp, možnosť obchodovať s Pedarom
Reputácia: +3 Hammer Clan

11. Ingvar Wants a Sword
Ingvar, kováč žijúci v klane Kladiva je zrejme najlepším kováčom vôbec. Ak ste sa u neho chceli učiť, tak vás odmietol. Keď ste však v queste „Free the Furnace“ oslobodili ich klanovú baňu od orkov, tak ho požiadajte znova a za vašu pomoc klanu súhlasí s tým, že vás bude učiť. No najprv mu musíte dokázať, že ste vôbec hodný jeho umenia a máte dokázať, čo sami viete. Dá vám recept na nordmarský meč (Nordmarian Sword). Na jeho výrobu potrebujete znalosť kovania z magickej rudy (Forge Ore Weapons) a na samotný meč potrebujete štyri zuby šabľozubého tigra (Sabertooth), jeden Nordmar Nogginfog a spracovaný kus magickej rudy (Magic Ore Blank). Zuby tigra získate ľahko, šabľozubých tigrov žije v Nordmare celkom dosť. Ore Blank je dosť vzácna vec. Kúpiť sa dá len výnimočne, väčšinou ho nájdete u ľudí, ktorých po zabití, či zbití prehľadávate, alebo v truhlách, najmä kovových a zamknutých. No dva kusy má u seba kováč Pedar. Žije osamotene, tak ho môžete zbiť a vziať mu ich. Nogginfog je alkohol, aký ste získavali vo Faringu v queste „Making Booze with Tippler“. Od Tipplera ste vtedy získali aj recept na výrobu tohto nápoja, tak si v kotly jeden uvarte. Potom na kovadline ukujte za použitia všetkých surovín meč a odovzdajte ho Ingvarovi. Ten si ho nechá, lakomec.
Druhou možnosťou je počkať si na splnenie questu „Liberate Nordmar!“ v klane Ohňa a tam si môžete za odmenu od Kertha zvoliť práve tento meč a nemusíte ho kuť sami.
Odmena: 2000 xp, možnosť prijať quest „Approval from the Ore Smelters“
Reputácia: +10 Hammer Clan

12. Approval from the Ore Smelters
Keď chcete, aby vás kováč Ingvar učil svojmu remeslu, tak musíte pre neho splniť quest „Ingvar Wants a Sword“, v rámci ktorého ukujete meč, aby ste tak preukázali svoje schopnosti. No ešte potrebujete súhlas ostatných kováčov. (Upozorním, že po začatí tohto questu som nemohol získať v klane Ohňa quest „Raw Materials for Kalan“ tak ak chcete, splňte ho pred týmto). Súhlas vám musia udeliť Pedar, Kalan a Larson.
Pre Pedara ste už mohli plniť quest „Supplies for Pedar“. Pri tom queste je aj popísané, ako ho nájdete. Aby vám dal súhlas, musíte mu priniesť roh tieňovej beštie v rámci jeho questu „A Shadowbeast Horn for Pedar“. Keď mu ho prinesiete, dá vám súhlas.
Kalan je kováč klanu Ohňa. No v klane ho nenájdete, aspoň nie vždy, väčšinou sa počas tohto questu rozhodne preskúmať okolie. Pod mostom z klanu Ohňa sa dajte naľavo a smerujte poniže mosta. Horu, na ktorej je dedina, majte po ľavej ruke a pokračujte, až nájdete prechod v skale za horu. Pre orientáciu – nad vami je most. Nechoďte týmto prechodom, ale zbehnite poniže a tam je Kalan a aj skupina orkov. Pozabíjajte ich. Kalan vám svoje povolenie s radosťou udelí. Tiež vám povie, že neďaleko zahodil do kríkov svoje kladivo a ak ho nájdete, môžete si ho nechať. Stačí vám pokračovať s horou po ľavej ruke pár metrov ďalej a za kríkmi nájdete na zemi pri pníku kladivo.
Posledným je Larson z klanu Vlka. Ten sa tiež presunul. Prejdite mostom z klanu Kladiva a dajte sa po ceste naľavo, na východ. Pri smerovej tabuli choďte naľavo k ohnisku a tam cestou ďalej k druhému ohnisku, kde táborí Larson. Pomôžte mu objaviť nálezisko rudy v rámci jeho questu „Looking for Ore with Larson“ a svoje povolenie vám udelí.
Získaním povolení všetkých troch je quest kompletný. Ešte zájdite za Ingvarom a je ochotný naučiť vás kovať zbrane z čistej rudy.
Odmena: 2500 xp, +5 Smithing (Kováčstvo), možnosť naučiť sa od Ingvara kováčsku schopnosť „Forge Weapons from Pure Ore“
Reputácia: +15 Hammer Clan, +8 Nordmar

12.1. A Shadowbeast Horn for Pedar
Tento quest môžete prijať jedine počas questu „Approval from the Ore Smelters“ v klane Kladiva. V rámci toho questu potrebujete súhlas všetkých významných kováčov, aby vás mohol učiť najlepší z nich, Ingvar. Jedným z nich je Pedar. Popis ako ho nájdete je pri jeho queste „Supplies for Pedar“. Aby vám udelil súhlas, chce za to roh tieňovej beštie. Shadowbeast je dravec, na ktorého ste mohli naraziť už viackrát aj v Myrtane, aj tu v Nordmare. Stačí pohľadať, zabiť takú beštiu a vyrezať jej roh. Ten potom odovzdajte Pedarovi a máte jeho súhlas.
Odmena: 2000 xp, +1 Smithing (Kováčstvo)
Reputácia: +3 Hammer Clan



FIRE CLAN

Najsevernejšie položená dedina je sídlom Klanu Ohňa, klanu s najlepšími bojovníkmi v Nordmare. Do klanu sa môžete dostať viacerými cestami, podľa smerových tabúľ, no najjednoduchšie to máte z klanu Kladiva, kde prijmite quest „Follow Mort to the Fire Clan“, v rámci ktorého vás Mort zavedie priamo do tohto klanu.
Teleportačný kameň je v hlavnej budove klanu, na vrchole dediny. Býva tam vodca klanu Kerth. Kameň je vnútri na poličke naľavo.

1. Duel with Sivert
Pri vstupe do dediny klanu Ohňa stráži za mostom Sivert. Keď sa prvýkrát stretnete, tak sa vás spýta, či ste priateľ, alebo nepriateľ. Povedzte, že nepriateľ (Foe) a podráždený vašim vtipkovaním vás vyzve na súboj. Proste ho porazte a je to.
Odmena: 2000 xp
Reputácia: +5 Fire Clan, +3 Nordmar

2. Armor for Thorald
V dolnej časti dediny býva Thorald. Posťažuje sa vám, že nemá poriadne brnenie a bez neho nemôže bojovať s orkami. Ponúknite sa, že mu nejaké zoženiete a odporučí vám Stejnara z klanu Kladiva – potrebuje totiž špeciálne brnenie na svoju tlstú postavu. Zájdite teda do klanu kladiva a Stejnar vám predá brnenie (Thorald´s Armor) za 1000 zlatých. Kúpte ho a odneste naspäť Thoraldovi. Nemá sa vám ako odmeniť, no je ochotný bojovať po vašom boku, no len v Nordmare.
Odmena: 2000 xp, ak budete chcieť Thorald vás bude sprevádzať
Reputácia: +5 Fire Clan

3. Raw Materials for Kalan
Miestny kováč Kalan je ochotný učiť vás kováčstvu, pokiaľ mu prinesiete 30 kusov surovej ocele (Raw Steel). Tú majú na predaj kováči na rôznych miestach. Najbližšie máte samozrejme tých v Nordmare. Najviac ich má Pedar, Kalan, Larson a Stejnar. Tiež môžete oceľ nájsť v truhliciach. Keď máte požadované množstvo, tak ho odovzdajte Kalanovi.
Ešte dodám, po začatí questu „Approval for the Ore Smelters“ sa mi nedalo získať tento quest, tak ho v prípade záujmu splňte ešte predtým.
Odmena: 2000 xp
Reputácia: +5 Fire Clan

4. Hunting with Leif
Leif je lovec, ktorý je v dedine, v strednej časti pri ohni. Keď sa s ním stretnete, navrhne vám, aby ste sa s ním vydali na lov. Súhlaste. Zavedie vás dolu cestou pod dedinu. Pôjdete popri pár dravcoch a dorazíte na planinu plnú vlkov. Dorazením na miesto je quest kompletný. Dravce môžete spolu s ním loviť.
Odmena: 1500 xp, +1 Hunting (Lov)
Reputácia: +5 Fire Clan

5. Ten Sabertooth Teeth for Leif
V dedine je v strednej časti pri ohni lovec Leif. Spýtajte sa ho, či by vás neučil zručností lovu a súhlasí, no požaduje za to 10 zubov šabľozubého tigra. Je to pomerne často sa vyskytujúci dravec v Nordmare, tak stačí pohľadať, desiatich zabiť, vyrezať im zuby a odovzdať Leifovi.
Odmena: 2000 xp, možnosť učiť sa od Leifa lovu
Reputácia: +5 Fire Clan

6. Hunting Orcs with Kaelin
V dedine je v dolnej časti osamotený dom za mostom. Žije v ňom Kaelin. Keď si s ním pohovoríte, povie vám, že orkov je potrebné napadnúť, nie sa len stále brániť a navrhne, aby ste sa s ním na jeden takýto nájazd na orkov vydali. Súhlaste. Stačí ho nasledovať. Vybehne z dediny, napravo sa dá hore kopcom a pôjde po ceste smerom na kláštor. Po chvíli narazíte na tábor orkov naľavo pri ceste. Ak ste tam už boli a pobili orkov, pár nových sa objaví. Spoločne pozabíjajte všetkých orkov. Po boji oslovte Kaelina pre potvrdenie toho, že ste na mieste a splníte tým quest.
Odmena: 1250 xp
Reputácia: --

6.1. Killing Orcs!
Keď dorazíte do táboru orkov v rámci questu „Hunting Orcs with Kaelin“, tak ich proste všetkých pozabíjajte. Tým je tento quest splnený.
Odmena: 2500 xp
Reputácia: +10 Fire Clan, +3 Nordmar

7. A Teleporter Stone for Lee
V strednej časti dediny nájdete Leea, vášho spoločníka z Khorinisu, bývalého generála kráľa Rhobara, neskôr vodcu žoldnierov a teraz bojovníka nordmarianov. Je naštvaný, že za svoju vernosť kráľovi sa dostal do väzenia v Khorinise a tak sa mu chce pomstiť a zabiť ho. No nejako sa potrebuje dostať do Vengardu. Ak máte len jeden teleportačný kameň, tak mu ho nemôžete dať, keďže by ste sa tam nemali ako dostať. No získať môžete dva. Ten z pevnosti Gotha je do chrámu Innosa vo Vengarde a tam priamo v hrade získate ďalší vedúci do hradu. Keď máte oba, môžete ten vedúci do chrámu darovať Leemu a ten sa tam hneď teleportuje. Quest je týmto hotový. V meste môžete pomôcť Leemu zabiť Rhobara, no to už nesúvisí s týmto questom.
Odmena: 2000 xp
Reputácia: --

8. An Ancestor Stone for Rathgar
Keď ste šli z Faringu do Nordmaru, tak ste nad mestom mohli stretnúť Rathgara. Pátra po kameni predkov, ktorý mu ukradol hashishinský obchodník z Faringu menom Ali. Ak ste vo Faringu splnili quest pre lovca Toma, tak si od neho môžete kameň vypýtať. Prípadne ho zbiť a kameň si vziať. Kameň potom odovzdajte Rathgarovi.
Odmena: 2000 xp
Reputácia: +3 Fire Clan

8.1. Accompany Rathgar to the Cave Tombs
Po splnení questu „An Ancestor Stone for Rathgar“ vám Rathgar povie, že teraz, keď má kameň predkov, vydá sa k hrobke Enjara a ak chcete, môžete ho sprevádzať. Súhlaste a potom ho už len nasledujte. Dovedie vás priamo pred vchod.
Odmena: 1000 xp
Reputácia: --

8.2. Ejnar´s Helmet
Keď sa v rámci questu „Accompany Rathgar to the Cave Tombs“ dostanete pred Enjarovu hrobku, tak sa Rathgara spýtajte, či sú v hrobke nejaké cennosti. Povie vám, že by tam zrejme mala byť Enjarova helma. Keď vstúpite do hrobky, je tam hromada kostlivcov a nemŕtvy Enjar. Zabite ho a z jeho tela si vezmite prilbu. Keď sa tým pochválite Rathgarovi, tak vám len povie, že keď ste ju našli, máte právo ju nosiť.
Odmena: 2000 xp, Ejnarova helma
Reputácia: +5 Fire Clan

9. The Power of the Ancestors
Kerth, vodca klanu Ohňa vám povie o pláne na vyhnanie orkov z Nordmaru. Potrebuje na to silného bojovníka, ktorý by naviac vstrebal silu šiestich, síce dávno mŕtvych, no kedysi jedinečných nordmarských bojovníkov. Vašou úlohou je nájsť hrobku každého z nich, taktiež kameň predkov každého z nich a v hrobke kameň vložiť na piedestál. Tak získate silné vlastnosti daného bojovníka. Problém je, že po nájazde orkov do nordmaru sa prebudili nemŕtvi, vrátane týchto šiestich bojovníkov a útočia na každého, čo vám prácu môže sťažiť. Nájdite teda jednotlivé hrobky a v ich jednotlivých questoch umiestnite kamene predkov na piedestály. Keď získate silu každého z nich, tak to oznámte Kerthovi.
Odmena: 5000 xp, quest „Liberate Nordmar!“
Reputácia: +10 Fire Clan, +5 Nordmar

9.1. Angir´s Tomb
Angirova hrobka je v priesmyku poniže klanu Vlka. Zájdite na miesto, kam vás odvedie Mort v queste „Follow Mort to the Mine Entrance“ v rámci questu pre klan Kladiva. Napravo je spodný vstup do bane a ďalšie dve cesty vedú rovno a doľava. Dajte sa tou naľavo. Pokračujte priesmykom, až na miesto, kde sa dá zabočiť doľava (cesta pokračuje ďalej rovno aj so smerovou tabuľou, no to ignorujte). Prejdite krátkou trasou a dostanete sa do širokého údolia. Tam sa dajte hneď naľavo a nájdete hrobku a pri nej čaká bojovník Osmund. Povie vám, že kameň má orkský šaman v neďalekom tábore. Tábor je rovno oproti hrobke (po vstupe do údolia napravo). Je to jeden z piatich hlavných táborov orkov. Môžete vyzabíjať rovno všetkých orkov, no prioritne zabite šamana a vezmite si od neho kameň. Ten vložte v hrobke na piedestál.
Odmena: 2500 xp, +8 Smithing (Kováčstvo)
Reputácia: +5 Fire Clan, +5 Nordmar

9.1.1. Find the Orcs Shamans
Keď nájdete pri Angirovej hrobke Osmunda, tak vám povie, že kameň má šaman v neďalekom tábore orkov. Ak chcete, tak vás tam zavedie. Súhlaste a nasledujte ho do tábora. Keď budete na mieste, pri šamanovi, tak vám Osmund povie, že ste na mieste a quest je hotový.
Odmena: 1500 xp
Reputácia: --

9.1.2. Kill the Orc Shamans!
Kameň môžete získať jedine od šamana, ktorý je v neďalekom tábore orkov. Osmund vás tam môže doviesť. Zabitím šamana ste splnili tento quest.

9.2. Akascha´s Ancestor Stone
Akaschova hrobka je poniže hory, na ktorej je Xardasova veža. Od jeho veže zbehnite dole po skalnej ceste a tá vás dovedie až dole pod horu. Tam je neďaleko vás tábor orkov. Ten zatiaľ môžete ignorovať a pokračujte cestou naľavo a pomedzi hory až po čase narazíte na menší tábor orkov na kopci na pravej strane cesty. Vybehnite tam a pozabíjajte orkov, ktorí táboria rovno pred Akaschovou hrobkou. Prehľadajte ich a u jedného zo šamanov nájdete kameň. Vstúpte do hrobky a vložte ho na piedestál. (V hrobke splníte tiež quest „Find Akascha´s Tomb!“ pre Kláštor /Monastery/).
Odmena: 2500 xp, +10 Ancient Knowledge (Prastaré vedenie - inteligencia)
Reputácia: +5 Fire Clan, +5 Nordmar

9.2.1. Find the Divine Ring of Magic!
Tento quest patrí medzi hlavné, no splníte ho priamo tu. V Akaschovej hrobke zabite nemŕtveho Akaschu a z jeho tela si vezmite Adanosov prsteň (+50 mana). Je to jeden z piatich artefaktov Adanosa.
Odmena: 2500 xp
Reputácia: --

9.3. Baldar´s Tomb
Baldarova hrobka je poniže klanu Ohňa. Z dediny klanu Ohňa sa pod mostom dajte na rázcestí naľavo na juh, juhovýchod. Zbehnite cestou pod bralo a tam sa dajte napravo. Cesta vedie popri orkskom tábore. Postavte sa chrbtom k táboru a prejdite oproti za cestu, smerom na východ, teda na ľavú stranu cesty. Tam nájdete krvavé škvrny na zemi. Ľavá strana vedie k vchodu do hrobky a pravá vedie do malej jaskyne, kde odpočíva tieňová beštia. Zabite ju a v jej útrobách nájdete kameň. Zrejme zožrala vyslanca z klanu. Potom vstúpte do hrobky a uložte kameň na piedestál.
Odmena: 2500 xp, +3 Strength (Sila)
Reputácia: +5 Fire Clan, +5 Nordmar

9.4. Berek´s Tomb
Berekova hrobka je tiež neďaleko klanu ohňa. Choďte ďalej po ceste medzi táborom orkov a Baldarovou hrobkou a dôjdete na rázcestie. Jedna cesta vedie naľavo hore kopcom a druhá napravo do priesmyku, nad ktorým vidíte most. Dajte sa tou naľavo a vybehnite hore kopcom, no hore hneď zabočte doprava a choďte k mostu. Prejdite ním na druhú stranu a za mostom pokračujte cestou hore do kopca. Hore na kopci je naľavo, na jeho okraji malý tábor orkov a napravo je v hore vstup do hrobky. V tábore zabite orkov a démona, alebo len prebehnite. Je tam obradný oltár, na ktorom je telo mŕtveho vyslanca z klanu. Prezrite to telo a mŕtvy má u seba kameň. Vezmite si ho a vložte ho v hrobke na piedestál.
Odmena: 2500 xp, +3 Hunting (Lov)
Reputácia: +5 Fire Clan, +5 Nordmar

9.5. Enjar´s Tomb
Enjarova hrobka je poniže klanu Vlka. Ako popisujem zo začiatku príchod z Faringu, tak sa dajte na sever k trhline, napravo k mostu a za mostom tak päťdesiat metrov popri hore, ktorú máte po ľavej ruke a ste pri ceste, ktorá vedie nahor. Úplne hore žije Pedar a poniže je hrobka. No kameň získate od lovca Toma, ktorý žije v meste Faring a to v rámci questu „An ancestor stone for Rathgar“. V tom queste ste ho dali Rathgarovi a po získaní questu „The Power of the Ancestors“ si ho môžete od neho vypýtať. Taktiež vás Rathgar zavedie priamo k tejto hrobke, takže ju hľadať netreba. Keď máte kameň uložte ho v hrobke na piedestál.
Odmena: 2500 xp, +3 Hunting (Lov)
Reputácia: +5 Fire Clan, +5 Nordmar

9.6. Snorre´s Tomb
Snorreho hrobka je východne od klanu Kladiva. Choďte k Hansonovi a od neho sa dajte na sever poniže jeho chaty. Tam je hora, tak sa jej držte, aby ste ju mali po pravej ruke a popri nej dôjdite hore až k hrobke. Vnútri bojujú s nemŕtvymi orkovia. Všetkých pozabíjajte a z mŕtvoly šamana si vezmite kameň. Ten potom vložte na piedestál.
Odmena: 2500 xp, +3 Strength (Sila)
Reputácia: +5 Fire Clan, +5 Nordmar

10. Liberate Nordmar!
Keď splníte pre Kertha, vodcu klanu Ohňa quest „The Power of the Ancestors“, v ktorom získate silu šiestich predkov nordmarských bojovníkov, tak vám zadá úlohu oslobodiť celý Nordmar. Máte to spraviť tak, že pozabíjate čo najviac orkov a ich vodcov. Celkovo na to musíte zničiť päť veľkých orkských táborov. Zničenie každého z nich predstavuje samostatný quest „Orc Camp Wiped Out!!!“. Keď všetky zničíte, quest je splnený. To, že ste zachránili celú krajinu pred inváziou orkov je všetkým ukradnuté, ani len nepoďakujú, hulváti. Akurát Kerth, ktorý vám túto úlohu zadal poďakuje a môžete si od neho pýtať odmenu. Hoci ste splnili úlohu peniazmi nemerateľnú, odmenu si môžete vybrať len jednu jedinú z troch možností a to buď zlato, nordmarský meč, alebo spracovaný kus magickej rudy.
Odmena: 5000 xp, 1500 xp a 10000 zlatých alebo Nordmarian Sword alebo Magic Ore Blank od Kertha
Reputácia: +10 Fire Clan, +5 Nordmar

10.1. Orc Camp Wiped Out !!!
V rámcu questu „Liberate Nordmar!“, v ktorom máte oslobodiť celý Nordmar od nájazdu orkov musíte zničiť päť veľkých orkských táborov.
S likvidáciou orkských táborov je to podobné, ako pri likvidácii rebelských táborov, alebo pri oslobodzovaní miest. Proste zabíjajte orkov, pokým ich nebude dosť na to, aby bol tábor zničený a ostatní sa dajú na útek. Tábory môžete nájsť rôzne, aj popri plnení niektorých questov a môžete ich likvidovať v ľubovoľnom poradí (ja som si ich označil podľa seba). Celkovo orkských táborov nájdete v Nordmare viacero, no tých hlavných je len päť a spoznáte ich podľa toho, že sú najväčšie a majú aj pár stanov. Likvidácia každého tábora sa ráta ako samostatný quest.
Prvý tábor je poniže klanu Ohňa. Z dediny sa pod mostom dajte na rázcestí naľavo na juh, juhovýchod. Zbehnite cestou pod bralo a tam sa dajte napravo. Tábor je pri ceste a mohli ste naň naraziť už cestou do dediny klanu.
Druhý tábor je neďaleko prvého. Od prvého táboru máte napravo rázcestie. Jedna cesta vedie naľavo hore kopcom a druhá napravo do priesmyku, nad ktorým vidíte most. Dajte sa touto cestou cez priesmyk a popod most. Na konci vedie cesta z priesmyku popod skalnatý previs. Než ním prejdete, všimnite si naľavo malý tábor goblinov. Za nimi je veľký tábor orkov.
Tretí tábor je tiež neďaleko prvého. Od prvého táboru máte napravo rázcestie. Jedna cesta vedie naľavo hore kopcom a druhá napravo do priesmyku, nad ktorým vidíte most. Dajte sa tou naľavo a vybehnite hore kopcom. Hore pokračujte po ceste na rázcestie, kde sú dve smerové tabule. Vy sa dajte cestou na severovýchod, naľavo, kam neukazuje ani jedna tabuľa. Tam zbehnite dole strmou cestou do údolia, kde je tretí tábor.
Štvrtý tábor je v priesmyku pod klanom Vlka. Zájdite na miesto, kam vás odvedie Mort v queste „Follow Mort to the Mine Entrance“ v rámci questu pre klan Kladiva. Napravo je spodný vstup do bane a ďalšie dve cesty vedú rovno a doľava. Dajte sa tou naľavo. Pokračujte priesmykom, až na miesto, kde sa dá zabočiť doľava (cesta pokračuje ďalej rovno aj so smerovou tabuľou, no to ignorujte). Prejdite krátkou trasou a dostanete sa do širokého údolia. Tam choďte napravo a narazíte na tábor. Mohli ste tu byť, keď ste pátrali po Angirovej hrobke.
Piaty tábor je pod horou, na ktorej je Xardasova veža. Od jeho veže zbehnite dole po skalnej ceste a tá vás dovedie až dole pod horu. Tam je neďaleko vás posledný, piaty tábor orkov.
Odmena: 12500 xp (2500 za každý tábor)
Reputácia: +10 Nordmar (+2 za každý tábor)



MONASTERY

Z klanu Ohňa sa dajte napravo na západ, severozápad po ceste. Dorazíte na rázcestie, kde sa dajte doľava a už len vyjdite do kopca podľa smerových tabúľ a cestou sa dostanete až do Kláštora. Je to kláštor ohnivých mágov, duchovných a magických nasledovníkov Innosa.
Teleportačný kameň je v knižnici v kláštore. Zbehnite v nej úplne dole a tam ho nájdete v truhlici pod schodmi.
Bonus:
- Kniha v Innostianovej alchymistickej pracovni: +5 Alchemy.
- Kniha na najnižšom podlaží knižnice: +5 Alchemy.
- Kniha na najnižšom podlaží knižnice: +5 Ancient Knowledge.
Ohnivý kalich. Tu vám dá ohnivý kalich Milten.

1. Mana Potions for Pyran
Pyran je ohnivý mág, ktorého stretnete hneď pri vstupe do kláštora. Je nešťastný z toho, že prišiel o svoju mágiu. Kúzliť môže len zo zvitkov a na to nemá dosť energie, preto by chcel nejaké mana nápoje. Dajte mu päť týchto nápojov, určite ich máte a dajú sa tiež kúpiť na mnohých miestach. Za odmenu si môžete vybrať buď zvitok, alebo peniaze.
Odmena: 1500 xp, Zvitok liečby iných (Heal Other) alebo 1500 zlatých
Reputácia: --

2. Bring Aidan the Secret of the Druids
Mág Aidan sa vám posťažuje, že bol odborníkom na transformačné kúzla, no teraz so stratou svojej mágie je zbytočný. No vie, že kúzlo transformácie ovládajú druidi a chcel by poznať ich tajomstvo. Ak ste plnili quest pre druida Bogira v klane Vlka, tak ste od neho mohli získať jeho druidský kameň premeny na vlka (trikom až dva, popis pri queste). Tento kameň teraz darujte Aidanovi a quest je splnený. Daruje vám knihu, čo našiel v knižnici. Obsahuje prastaré poznanie.
Odmena: 2000 xp, Aidanova kniha (Aidan´s Book) ktorá pridáva +20 Ancient Knowledge
Reputácia: --

3. Mana Plants for the Monastery
Pohovorte si s alchymistom Innostianom. Zistíte, že majú nedostatok niektorých surovín. Najmä by potrebovali 50 kusov rastliny many (Mana Plant). Tie rastú v Nordmare dosť zriedka, no v Myrtane ich nájdete pomerne dosť. Tieto rastliny sú tiež jedny z mála, ktoré majú na predaj alchymisti a mágovia. Takže ich natrhajte, alebo pokúpte a keď máte požadovaný počet, odovzdajte ich Innostianovi.
Odmena: 1500 xp, 250 zlatých
Reputácia: --

4. Find Akascha´s Tomb
Na najspodnejšom podlaží v knižnici nájdete na podstavci knihu „The Chronicles of Dominance“. Prečítajte si ju a získate tento quest (a zároveň splníte quest „The Fifth Temple“). Po prečítaní sa pri vás objaví démon a na schodoch nahor kostlivci, takže si cestu preč budete musieť prebojovať. Z knihy ste sa dozvedeli, kde je ukrytý Adanosov artefakt. Je v Akaschovej hrobke. Tam sa dostanete (alebo ste sa už zrejme aj dostali) v rámci questu „The Power of Ancestors“ v klane Ohňa. Od Xardasovej veže zbehnite dole pod horu, tam sa dajte naľavo po ceste popri orkskom tábore a pokračujte dlhšie cestou až k menšiemu táboru orkov napravo od cesty. Za ním je horbka. Stačí vstúpiť do hrobky a tento quest je splnený.
Odmena: 2500 xp
Reputácia: --

5. Find All the Fire Chalices of the Fire Mages
Sebastian v rebelskom tábore Reddock je jeden z prvých ohnivých mágov, na ktorého narazíte. Už od neho môžete získať tento quest. Ráta sa medzi hlavné questy, no na prejdenie hry ho nepotrebujete a logicky patrí sem. V kláštore sa od Miltena dozviete, že kedysi mágia prúdila žilami mágov a paladinov. No časom sila slabla a začala ju nahrádzať runová mágia. Tú však teraz Xardas zrušil. Prirodzená mágia nie je stratená, len potlačená. Obnoviť by ju bolo možné napitím sa z posväteného ohnivého kalicha. Celkovo je ich dvanásť a všetky naraz musíte vhodiť do posvätného ohňa, čím im požehná samotný Innos. Napitie z takéhoto kalicha obnoví magickú silu. Kalichy môžete nachádzať v ľubovoľnom poradí po celom svete. Drvivá väčšina ich je v Myrtane. Ešte dodám, že nehádžte kalichy do posvätného ohňa skôr, než ich získate všetky. Budete tak môcť pokračovať a obnovovať mágiu paladinov, no nesplníte tento quest, respektíve splníte, no nedostanete odmenu.
Kalich č. 1. V dedine Cape Dun ho môžete od orka Urkrassa kúpiť za 100 zlatých, alebo mu ho ukradnúť.
Kalich č. 2. V meste Montera ho má otrok Bengerd. Môžete ho z neho vymlátiť, alebo vymámiť v rámci questu, v ktorom budete mať vymeniť otrokov pracujúcich na vykopávkach.
Kalich č. 3. V rebelskom tábore Okrara máte za úlohu získať pre tábor nových ľudí. Jedným z tých, čo môžete získať je aj ohnivý mág Rakus. Keď mu pomôžete pri jeho queste zbaviť sa nemŕtvych, tak vám kalich daruje.
Kalich č. 4. V Sildene ho môžete ukradnúť v tábore otrokov. Tam ho má vo svojom dome Zapotek, ork veliaci táboru.
Kalich č. 5. V Gelderne ho môžete získať v mestskej bani. Je to baňa priamo v meste. Kalich je na jej konci v najhlbšom tunely.
Kalich č. 6. V rebelskom tábore Nemora ho môžete získať od ohnivého mága Treslotta, keď mu pomôžete získať byliny potrebné pre jeho prácu.
Kalich č. 7. V rebelskom tábore Nemora potrebujú posily. Posilou je paladin Karlen, ktorého môžete priviesť, len ak mu pomôžete zabiť v priesmyku vedúcom do púšte Varant odpadlíckeho paladina Kurta. Kurt má tento kalich.
Kalich č. 8. V meste Trelis ho má paladin Konrad. Stačí ho požiadať a dá vám ho.
Kalich č. 9. V hlavnom meste Vengard je v chráme Innosa, kde sa objavíte prvýkrát pri vstupe do mesta, paladin Markus. Požiada vás, aby ste ten kalich zaniesli mágovi Karryptovi a ak súhlasíte, tak vám ho dá.
Kalich č. 10. V kláštore (Monastery) vám ho daruje Milten.
Kalich č. 11. V púšti Varant je severovýchodne od mesta Mora Sul paladin Cruz. Splňte jeho úlohy „Injured Sandcrawler“ a „Follow Cruz to his old Campsite“ a v rámci nich zabite sandcrawlera, ktorý má vo svojich vnútornostiach tento kalich.
Kalich č. 12. V púšti Varant, v meste Mora Sul ho má obchodník Masil. Môžete ho od neho získať splnením jeho questov, alebo ho z neho vymlátiť.
Keď máte všetky kalichy, môžete to oznámiť vodcovi ohnivých mágov, Karryptovi vo Vengarde a Miltenovi v kláštore.
Odmena: 15000 xp, 3 Mana nápoje a 5 liečivých nápojov od Karrpyta
Reputácia: +2 u Rebelov

6. Throw the Fire Chalices Into the Sacred Fire
Pri Miltenovi, pred Inosovou sochou je posvätný plameň. Keď máte všetkých dvanásť kalichov, tak ich doň vhoďte. Vzápätí sa objavia na stĺpoch lemujúcich cestu k Innosovi, no už budú posvätené (Blessed Fire Chalice).
Odmena: 12000 xp, 12 posvätených ohnivých kalichov, ak budete chcieť Milten vás bude sprevádzať
Reputácia: +2 u Rebelov

6.1. Posvätené Ohnivé Kalichy pre Paladinov
Toto nie je quest, ale súvisí to s predošlými questami a je to v podstate väčšia úloha. Posvätené ohnivé kalichy (Blessed Fire Chalice) môžete darovávať paladinom a tak obnovíte ich magickú moc.

Karlen
Od tohto paladina ste získali jeden kalich, takže viete, kde je. Buď ste ho nechali pri Nemore, alebo priamo v tábore Nemora. Navrátenie kalichu pre neho je jeho samostatným questom “Karlen the Paladin Wants His Magic Back“.

Konrad
Konrad je paladin žijúci v meste Trelis a od neho ste získali jeden kalich. Navrátenie kalichu pre neho je jeho samostatným questom „The Paladin Konrad Wants His Magic Back“.

Curz
Cruz je paladin táboriaci v púšti Varant, severovýchodne od mesta Mora Sul. Získali ste od neho jeden kalich.
Odmena: 1500 xp, 2000 zlatých, ak budete chcieť Cruz vás bude sprevádzať
Reputácia: --

Wenzel
Tento paladin je v dedine Cape Dun. Ak ste ju ešte neoslobodili od orkov, tak je zavretý v majáku na kopci, ak ste ju oslobodili, tak je dole v dedine.
Odmena: 1500 xp, 10 mana nápojov
Reputácia: --

Javier
Paladin Javier je vodcom táboru rebelov Reddock.
Odmena: 1500 xp, 10 mana nápojov
Reputácia: --

Roland
Paladin Roland je vodcom táboru rebelov Okara.
Odmena: 1500 xp, 9 liečivých nápojov
Reputácia: --

Olivier
Paladin Olivier je v svätyni Innosa v kláštore (Monastery) v Nordmare.
Odmena: 1500 xp, ak budete chcieť Olivier vás bude sprevádzať
Reputácia: --

Markus
Paladin Markus je v svätyni Innosa v hlavnom meste Vengard.
Odmena: 1500 xp, 5 liečivých nápojov
Reputácia: --

Cobryn
Cobryn je vodca zvyšku vojska v hlavnom meste Vengard. Stráži pri vstupe na nádvorie hradu. Hoci nemá paladinské brnenie, je paladinom.
Odmena: 1500 xp, 5 mana nápojov
Reputácia: --

Thordir
Paladin Thordir je v hlavnom meste Vengard. Buď sa ukrýva na veži neďaleko hradu, alebo ak ste mu pomohli, tak je v tábore pri nádvorí hradu.
Odmena: 1500 xp, 5 mana nápojov
Reputácia: --

Georg
Paladin Georg je v hlavnom meste Vengard. Buď je v svätyni Innosa, alebo ak ste ho odprevadili do hradu, tak je v tábore pri nádvorí hradu.
Odmena: 1500 xp, 5 liečivých nápojov.
Reputácia: --

Myrtana 1 | Myrtana 2 | Nordmar | Varant | Hlavný príbeh | Ostatné

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 3: Titan Lords
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Risen
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic 2
Gothic



Diskusia Príspevkov: 358 Hodnotenie
2074 hlasov

100
60
20

80
40
0
56
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |