HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21151
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 14042 užívateľov

Návody > Freelancer


Zobrazení:36287
Autor návodu:Lukáš "-[SS]- Scorpio" Černý

A. Úvod:

FreeLancer je asi najlepšia vesmírna strielačka posledných pár mesiacov, tak si zaslúži nejaký ten návod. Hra sa ovláda jednoducho myšou, čím odpadá nutnosť kúpy joysticku. Hra sa odohráva v nesmierne rozľahlom priestore a preto sa u nej dostatočne vybláznia i zatvrdlí fanatici. Príbeh je na vesmírnu hru veľmi dobre spravený (už len prvá misia to dokazuje) a vystačí asi na 13 hodín čistého hracieho času, čo je nič moc, ale po dokončení ešte nemáte najlepšiu loď ani zbrane, tak plníte ďalšie generované misie, aby ste sa konečne vozili v lodi snov s desiatkovými zbraňami a s miliónom v nákladovom priestore. Jedna vec, ktorá sa bude ľúbiť všetkým feťákom, je možnosť prevážania drog (cardamine). Keď vás ale pri prevoze chytí kontrola ...


B. "Štáty":

1) Liberty (Amíci) - nemajú najlepšie lode, kupujú hlavne Nióbium a Cardamine, predávajú luxusné konzumné produkty.

2) Bretonia (Briti) - lode sú už trocha lepšie, ale stále sú o ničom, predávajú hlavne industriálne produkty a kupujú mašinérie.

3) Kusari (Japonci) - lode sú už celkom dobré, predávajú optické materiály, počítačové súčiastky, kupujú naopak industiálne materiály.

4) Rheinland (Nemci) - majú najlepšie lode z legálnych štátov, kupujú Nióbium a iné rudy. Predávajú súčiastky do lodí.

5) Corsairs (Piráti) - 1. ilegálny štát (majú planétu, tak je to štát). Sú s každým nepriateľský a nemajú spojencov. Vyvážajú hlavne artefakty a kupujú zbrane. Majú najlepšiu loď v hre - "Titan".

6) Outcasts (Pašeráci) - 2. ilegálny štát. Majú spojencov u iných ilegálnych skupín. Nepriatelia sa zo všetkými štátmi a korzármi. Vyvážajú hlavne Cardamine a kupujú zbrane. Majú druhú najlepšiu loď v hre - "Eagle".


C. Príbeh:

V intre sa dozvedáme, že Aliancia (akési NATO) prehralo vojnu s Koalíciou (CCCP) a vyslali 5 evakuačných lodí do systému Sirius. Ich mená sú rovnomenné zo štátmi, len loď Hispania priviezla do Siriusu korzárov a pašerákov. Spúštame hru a uvidíme, ako lode Nomádov (Aliens) zničia Freeport 7 - váš home. Dostanete sa na planétu Mannhatan, kde začína príbeh hry. Hneď v prvej misii uvidíte, ako skupinka lodí Anubis (The Order) napadne a zníči (naozaj majstrovský scenár) Rheinlandský krížnik RNC Donau. Po týchto úvodných animáciach sa púšťame do hry. Hra je plná zvratov v príbehu, ako zrád, podvodov, v jednej časti hry po vás ide celý systém Liberty. Už len kvôli zážitku z hry vám tu nechcem kaziť príbeh a nebudem ho ďalej radšej rozvíjať - zahrajte si sami, táto hra vás určite nesklame.


D. Tipy:

Tip 1: Výber lode

Na výber sú 3 druhy lodí a to Light Figter (ľahká stíhačka), Heavy Fighter (ťažká stíhačka) a Freighter (transportná loď). Light Fighter je obvykle vyzbrojený 4 kanónmi (aké si navešáte), môže nosiť Cruise disruptor, čo je raketa na zneškodnenie skokových motorov. Tento typ lode je slabý, ale rýchly a obratný. Heavy Fighter je naopak neobratná krava, ale palebnou silou sa mu nič nevyrovná. Je vyzbrojený 5 až 6 kanónmi a jednou vežičkou. Nesie aj míny. Ďalej môže nosiť Cruise disruptor, alebo torpédomet (nevyplatí sa, pokiaľ nemáte Sunslayer launcher). Freighter je loď určená na transport a podľa toho je i vybavená. Unesie asi 200t oproti 45 a 70 u stíhačiek. Vyzbrojený je 2 až 3 kanónmi a 5 až 6 vežami. Všetky lode ešte môžu nosiť Countermeasure Dropper (vrhač klamných cieľov). Výber je len na vás.


Tip 2: Zbraňové systémy

Zbrane sú najdôležitejšia vec v hre a preto treba výbavu lode umiestniť na prvé miesto v rebríčku priorít. Zbrane musíte udržiavať v dobrom stave, aby sa nestalo, že bojujete proti piatim pirátom a zrazu sa porúchajú 3 zo 4 zbraní. Dobrá loď by mala obsahovať kanóny a nie raketomety (slabé, drahé, o ničom). Silné zbrane sú napríklad lasery a particle, na zahodenie nie sú ani neutrónové a fotónové - záleží len od vás, ktoré si vyberiete. Desiatkové zbraňové systémy nájdete roztrúsené v okrajových systémoch v starých lodiach. Ich polohu zistíte buď podplatením nejakého človiečika, alebo pracným hľadaním. Na ich nosenie však musíte mať loď, ktorá ich podporuje (napr. Titan - Planéta Crete v Omicron Gamma, alebo Eagle v Omicron Alpha - planéta Malta).


Tip 3: Obchodovanie

Obchodovanie je ďalšia zaujímavá činnosť za účelom získania zárobku. Pokiaľ chcete obchodovať, je výhodné mať Freighter, prinajhoršom Heavy Fighter. Obchodný model je značne jednoduchý - najskôr si nájdete čo je v danom mieste najdrahšie (teda čo vykupujú), ďalej nascrollujte dolné informačné okno tak, aby ste videli, kde sa dá daná vec najlacnejšie kúpiť (výber máte z navštívených sektorov). Potom stačí na dané miesto doletieť, nakúpiť veci a na základni s najlepšou cenou ich predať. Pokiaľ vás napadnú piráti, môžete im vyhodiť časť zbožia, aby na vás nezaútočili.


Tip 4: Presun

Na rýchle presuny použite Trade lany (tie prstene), sú oveľa rýchlejšie ako skokové motory a afterburner. Na prechod medzi sektormi sú buď Jump Gaty, ktoré sú spravované štátmi a zároveň bránené. Jumpholy sú naopak dobre schované a používajú ich piráti. Nájdete ich tak, že v mape kliknete na Patrol Maps a tam si vyberiete Enemy (nepriatelia piráti). Potom stačí sledovať, kde sa čiary najviac koncentrujú a v tom mieste sa najčastejšie nachádza Jumphole, alebo pirátska základňa :-).


Tip 5: Zbieranie vecí

Vždy po vyhranom boji preskenujte bojisko, či sa tam nenachádza nejaká dobrá vec (kliknutím na informačný HUD a tam na truhlicu). Zbrane sa oplatí brať všetky, lebo je na ne nekonečno miesta a občas nájdete dačo fakt dobré, hlavne zo začiatku. Náklad je ale už obmedzený, preto berte veci s najvyššou hodnotou (miesto jedla berte teda artefakty alienov).


Tip 6: Nomádi

Na tieto priehľadné potvorky narazíte v kampani v posledných misiách. Vtedy vašemu Anubisu spôsobia nemalé problémy. Ich zbrane sú veľmi silné, ale nemajú štíty a ich telo je slabé, preto sa snažte o zdrcujúce útoky. Keď hru prejdete, v Omicron Alpha sa nachádza Unknown Jumphole, ktorá vás zavedie do neznámeho systému plného nomádov. Nechoďte sem so slabou loďou - mal som Titan so štyrmi desiatkovými zbraňami a dvoma deviatkovými, najlepší štít a aj tak som tu mal problémy.




Diskusia Príspevkov: 85 Hodnotenie
1546 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |