HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 10842 užívateľov

Návody > Gothic 2


Zobrazení:151147
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Gothic II je naozaj skvelá hra. Nenechajte sa odradiť trochu odlišným ovládaním a spôsobom boja. Je to celý nový svet, kto hral Morrowind, tak to pozná. Snažil som sa spísať väčšinu vecí, ale je viac než isté, že mi niečo mohlo uniknúť, tak ak hľadáte v návode práve to, ľutujem. V hre môžete vstúpiť do troch gíld. Milícia (Paladini), Mágovia a Žoldnieri. Pri prvom hraní sa mi najľahšie zdalo byť paladinom. Návod som teda písal pre postavu paladina, ale to by nemalo vadiť, pretože deväťdesiat percent vecí môžu splniť všetky typy postáv. No sú tu niektoré veci, ktoré smie len paladin. Na záver som spísal aspoň prvé úlohy mágov a žoldnierov, aby vám to pomohlo pri vstupe do hry, ale dlhodobé následky vstupu do týchto gíld tu nenájdete.
Na záver úvodu sa chcem poďakovať Tomášovi Babčanovi, ktorý mi pri hre naozaj veľmi pomohol.


Pár tipov:


Úvod

Porazili ste mocného nepriateľa Sleepera. Pád magickej bariéry vás však uväznil pod troskami a hrozila vám istá smrť. O vašu záchranu sa pokúšal čarodej Xardas a na trinásty deň sa mu podarilo vás preniesť do svojej veže. Tu vám oznámi, že aj keď bol Sleeper porazený, pred jeho odchodom z tohto sveta však vyriekol slovo Moci, ktorým povolal do boja stvorenia temnôt, na čele s drakmi. Tiež vám prezradí, že jedinou možnosťou ako sa brániť, je získať amulet Eye of Innos. Je to artefakt, ktorý strážia paladini v meste Khorinis. Môžete ho nosiť len vy a tiež vám pomôže obnoviť vašu stratenú silu, preto sa musíte vydať do Khorinisu.



Chapter I: The Menace

A. Xardasova veža

Prezrite si vežu a vezmite si užitočné veci. Ako zbraň môžete použiť palicu, ktorá je medzi drevom pri kozube. Tiež si prečítajte knihy s radami do hry. Na poschodí je kľúč a truhla s nejakým vybavením.

Keď ste pripravení, vybehnite z veže a vydajte sa po ceste do mesta. Naľavo budete míňať vodopád s jazierkom. Pri ňom je vchod do jaskyne. Zatiaľ v nej môžete poraziť jedine goblinov, od ktorých získate nejaké zlato naviac. V druhej časti jaskyne sú Young Field Rideri, ktorý sú zatiaľ nad vaše sily. Tiež je tu prechod do údolia, kde stretnete starého známeho z Gothic I - Lestera. Dozviete sa o udalostiach po porazení Sleepera a tiež o útoku z bariéry. Tiež vám povie o tieňoch, ktoré videl v údolí, vy mu odporučte, aby sa stretol s Xardasom. Cestou do mesta sa stretnete s Banditom. Uvíta vás otázkou odkiaľ prichádzate. Ak odpoviete od Xardasa, tak na vás hneď zaútočí. Ak odpoviete neurčito, že z hôr, tak vám oznámi, že niekto by sa s vami rád stretol a môžete sa rozhodnúť, či ho budete nasledovať, či nie. Ak áno, tak vás zavedie k dvom ďalším banditom, ktorí vás hneď napadnú. Ak mu poviete, že idete z údolia a spýtate sa, kto vás hľadá a potom mu nahovoríte, že pochádzate z trestaneckej kolónie, tak vysvitne, že aj on je z tadiaľ a prezradí vám, že je to pasca. Ak mu zaplatíte 10 zlatých, prezradí vám meno, toho, kto si ich najal. Muž menom Dexter. Týmto získate úlohu Wanted Notes and Bandits, ktorú splníte až neskôr.
Pri ceste narazíte aj na oltár Innosa, kde sa môžete pomodliť a obetovať 10, 50, alebo 100 zlatých. Týchto oltárov je po celej krajine viac a pomodlenie u niektorého z nich za sto zlatých vám môže zvýšiť niektoré z vašich schopností. Napravo od sochy pasie ovce Maleth, od ktorého sa dozviete o farmárovi Lobartovi.


B. Lobartova Farma

1. Lobart´s Work Clothes
Lobart je majiteľ farmy, ktorý vám trocha osvetlí situáciu v krajine, ktorá je na pokraji občianskej vojny. Ľudia buď držia s kráľom, alebo s farmármi, ktorých vedie Onar. Aj vás sa spýta, na čej strane ste, no na odpovedi nezáleží. Povie vám, že teraz je problém dostať sa do mesta, ale uľahčiť vám to môže, keď sa budete vydávať za farmára z jeho farmy. Tiež vám ponúkne na predaj farmársky odev, aby vám stráže uverili. Odev stojí 70 zlatých. Ak mu pomôžete na farme, cena sa zníži na 60, ak pomôžete jeho žene, cena je 50 a ak aj synovi, cena je 40.

2. Harvest the Turnip Fields
Ak sa necháte od Lobarta najať, požiada vás, aby ste pozbierali úrodu z poľa. Stačí povyťahovať všetku repu (turnip) a oznámiť mu to. Buď vám ponúkne 5 zlatých, alebo zníženie ceny odevu. S úrodou vás pošle do domu za manželkou.

3. Hilda (A Pan for Hilda)
Doneste jej pozbieranú úrodu (25 exp.) a spýtajte sa na pomoc. Požiada vás, aby ste jej priniesli novú panvicu od obchodníka, sediaceho na rázcestí pred farmou. Vypýtajte si od nej peniaze na panvicu a skočte ju kúpiť. Keď ju donesiete, získate 50 exp. Tiež si od nej môžete vypýtať jedlo.

4. Vino (For a Bottle of Wine)
Je to Lobartov syn pracujúci na poli. Chce od vás, aby ste pre neho a chlapcov zohnali nejaké víno. To môžete kúpiť za 20 zlatých u obchodníka Canthara, kde ste boli po panvicu. (50 exp.)

5. The Bandits at Lobar´s Farm
Cestou k Lobartovej farme ste mohli stretnúť banditu, za ktorým sú v jaskyni ešte dvaja ďalší. Ak o tom poviete Malethovi, získate túto úlohu zabiť ich. Vráťte sa k banditom. Ak ste sa s tým pred vchodom rozprávali a skončili ste zadobre, s tým, že vám prezradil meno osoby, ktorá si ich najala, tak ho teraz môžete varovať, že prichádzate na žiadosť farmárov ich zabiť. On sa stiahne, nechá vás ísť do jaskyne a nebude s vami bojovať (50 exp). Vnútri zabite dvoch banditov. Od vodcu Braga si vezmite kľúč a v truhlici nájdete ešte list od muža, čo si ich najal. Oznámte Malethovi, že ste uspeli a za odmenu máte 3 fľaše vína (100 exp).

6. Obchodník Canthar
Sedí na križovatke pred farmou. Má na predaj rôzne veci. Keď zistí, že sa chcete dostať do mesta, ponúkne vám na predaj priepustku. Nechce za ňu nič, akurát vám povie, že ak ju prijmete, neskôr vás požiada o láskavosť. O čo ide, neprezradí. (môžete pozrieť quest Canthar´s Favor)

7. Ako sa dostať do mesta

  1. Budete sa vydávať za farmára a strážnikom poviete, že idete ku kováčovi od Lobarta. Musíte mať farmársky odev od Lobarta. (25 exp.)
  2. Pustia vás s priepustkou od Cathara. (0 exp.)
  3. Podplatíte ich sumou 100 zlatých. (0 exp.)


C. Mesto Khorinis

Pokiaľ obehnete mesto po vonkajšej strane hradieb, nájdete zopár rastliniek, zbraní a iných užitočných vecí.
Po vstupe do mesta vás osloví Lothar, jeden z kráľových paladinov. Ten vám vysvetlí pravidlá správania sa v meste. Keď reč príde na odkaz pre paladinov, povie vám, že ich veliteľ Lord Hagen nikoho neprijíma. Nachádza sa v hornej časti mesta (Upper quarter), kam však majú prístup iba členovia milície alebo vážení občania mesta.

1. Get Into Upper Quarter
Ako ste zistili z rozhovoru s Lotharom, v Hornej časti mesta je jeho súčasný vládca Lord Hagen, ktorý je zároveň veliteľ paladinov. Aby ste splnili poslanie od Xardasa a informovali paladinov o hrozbe a požiadali o artefakt Eye of Innos, musíte sa pozhovárať práve s ním.
Na to, aby ste boli vpustený do Upper Quarter, máte niekoľko možností:

  1. Stať sa občanom mesta. Tým sa stanete, keď vás niektorý z majstrov vezme do služby. To je popísané v queste Aperentice in Khorinis.
  2. Stať sa členom milície. Ním sa môžete stať, len keď ste občan mesta (pozrite questy paladinov), alebo keď splníte úlohu pre veliteľa milície. Ním je Lord Andre v barakoch. Úloha je popísaná v queste Member of the City Guard.
  3. Stať sa členom gildy mágov, alebo gildy žoldnierov. Popísané pri úlohách týchto gíld.

Bez splnenia tejto úlohy sa nedostanete ďalej, to je jasné, ale nič vás neponáhľa k jej splneniu a kľudne si môžete dať na čas, plniť vedľajšie úlohy a vylepšovať svoje schopnosti.


2. Aperentice in Khorinis
V meste sa nachádzajú piati majstri, do učenia vás však môžu zobrať iba traja. Na to, aby to však mohli urobiť, potrebujú súhlas ostatných majstrov (potrebujete minimálne súhlas štyroch z piatich majstrov). Do učenia vás môže zobrať Bosper (lovec), Harad (kováč) a Constantino (alchymista). Aj u majstra, u ktorého sa chcete stať učňom, sa najprv spýtajte na jeho súhlas, dostanete 100 exp. Keď sa stanete niekoho učňom, dostanete 300 exp. Učňom môžete byť však len u jedného.
Bosper vás naučí sťahovať zvieratá z kože. Výhodou je, že keď sa stanete jeho učňom, bude od vás kupovať kože za ich skutočnú hodnotu, ostatní obchodníci ich kupujú za nižšiu sumu. Platí za kože z týchto zvierat: Ovca, vlk, Warg, Shadowbeast, Troll, Black Troll. Je jediný, kto vás naučí základy lovu.
Harod. Keď sa stanete jeho učňom, naučí vás základy kovania (Forging Weapon), čo vám umožní kovať si sám vlastné meče. Bez tohto skillu sa nemôžete naučiť neskôr robiť magic blade. Tiež vás to môže naučiť Bennet na Onarovej farme u žoldnierov. Harod vás môže vytrénovať v Sile (Strength) až na hodnotu 50, no to len, keď ste jeho učeň.
Výhoda je v tom, že Harad bude od vás kupovať vami ukované meče za 100 zlatých. Môžete kúpiť, alebo nájsť oceľ, prekovať ju na meč a predať.
Constantino vás naučí, ako robiť fľaštičky (potions) pomocou alchýmie. Naučí vás základ, no kvôli tomu sa nemusíte stať jeho učňom, ten vás naučí aj Ignaz. V alchýmii sa totiž neučíte celé schopnosti, ale každý alchymista vás naučí vyrábať len určité nápoje (potions). Ak ste jeho učeň, výhoda je v tom, že od vás kupuje prísady do nápojov za ich plnú hodnotu. No za tú ich kupujete aj vy a na to, aby ste sa stali jeho učňom, mu musíte priniesť rastliny podľa zoznamu, ktorý vám dá. Sú na ňom aj niektoré vzácne rastliny, ktoré neskôr môžete potrebovať na miešanie. A pri zmene kapitoly sa mu ponuka môže zmeniť. Stať sa jeho učňom, by som volil asi ako poslednú možnosť oproti Bosperovi a Harodovi, ale keď sa neskôr naučíte ovládať alchýmiu, tak sa sem vráťte.

2.1 Matteo and Gritta (Matteo)
Jedným z majstrov, od ktorého potrebujete súhlas, ale nemôžete sa stať jeho učňom, je Matteo. Ponúkne vám, že vám ho dá za sto zlatých, ktoré mu dlží vdova Gritta a vy ich musíte získať. Matteo ponúka na predaj jedlo, zbrane a tiež leather armor za 250 zlatých.
Gritta sa nachádza v domčeku pri tesárovi Thorbenovi, je to jeho neter. Povedzte jej, že vás posiela Matteo, aby mu splatila dlh. Porozpráva vám o svojom mŕtvom manželovi, vy ju však prerušte. Aj tak sa potom dozviete, že je to iba chudobná vdova a nemá na to, aby zaplatila. Môžete jej navrhnúť, nech predá svoje šaty. Ona sa rozčúli a dá vám peniaze.
Druhou možnosťou je navrhnúť jej, že zaplatíte dlh za ňu, v tom prípade získate od nej fľašu vína a 50 exp.
Tak či tak dajte Matteovi sto zlatých (100 exp). Spýtajte sa ho na súhlas, povie vám, že ho máte (100exp).

2.2 Furs for Bosper (Bosper)
Oproti Matteovi má sídlo Bosper, lovec a výrobca lukov. Tiež má na predaj nejaké luky a šípy. Keď sa ho spýtate na prácu, zistíte že potrebuje učňa. Pokiaľ sa ním chcete stať alebo získať jeho súhlas, musíte mu doniesť šesť koží z vlkov. Naučí vás umeniu získavania koží z mŕtvych zvierat, čo vás stojí päť learning points. Teraz je už len na vás, aby ste našli, zabili a z kože stiahli šesť vlkov (je jedno či Young Wolf alebo Wolf). Potulujú sa voľne v prírode mimo hradieb. So šiestimi kožami sa vráťte k Bosperovi, dá vám za ne 60 zlatých a máte jeho súhlas (100 exp) a môžete sa stať jeho učňom (300exp).

2.3 Herbs for Constantino (Constantino)
Aby ste získali Constantinov súhlas, stačí sa s ním porozprávať a súhlasí. Aby ste sa stali jeho učňom, spýtajte sa ho dvakrát na učenie, lebo je zdrvený smrťou svojho bývalého učňa. Na prijatie za učňa vám dá list, na ktorom je zoznam rastlín, ktoré mu máte doniesť. Sú to: Healing Plant, Healing Herb, Healing Root, Fire Nettle, Fire Weer, Fire Root, Goblin Berry, Dragonroot, Snapperweed, Meadow Knotweed, King´s Sorell. Keď ich prinesiete, získate 200 exp. Niektoré z rastlín rastú všade po okolí, niektoré sú však vzácne. Niečo o rastlinách sa môžete dozvedieť od Zurisa, obchodníka v Markete.

2.4 Great Challenge (Harad)
Ďalším, kto vás môže prijať ako učňa, je Harad, kováč. Odmietne vás s tým, že nie ste na nič dobrý a že vás nechce za učňa. Musíte mu povedať, že nie ste "good-for-nothing". Aby ste to dokázali, dá vám za úlohu doniesť mu zbraň orca. V týchto fázach hry ešte nebudete schopný zabiť orca, preto existuje jednoduchšia cesta, ako sa dostať k zbrani. Po opustení mesta zadnou bránou (pri markete) sa vydajte naľavo, popri kamennej stene. Ignorujte cestu vedúcu nahor, jaskyňa sa nachádza dole. Hneď po vstupe do jaskyne môžete na zemi nájsť Orc Light Axe, pravou chodbou sa dostanete k dvom banditom. Sekeru zaneste Haradovi (200exp). Máte jeho súhlas (100exp) a tiež sa už môžete stať jeho učňom (300exp).
Bandit Raids
Druhou možnosťou ako sa stať jeho učňom alebo získať Haradov súhlas, je povedať mu, že zabiť orca je náročné a či nemôžete spraviť niečo ľahšie. Odpovie vám, že banditi okradli obchodníka z marketu a na vás je, aby ste mu pomohli. Preto choďte za Hakonom, ktorý vám o tom povie niečo viac. Musíte ich zabiť. Vydajte sa zo zadnej brány pri markete smerom hore do kopca, prvými schodmi naľavo vyjdite na druhú cestu a tadiaľ sa vydajte doľava smerom na lighthouse, v kamennej stene nájdete jaskyňu. Tam sú traja banditi, po ich likvidácii sa vráťte za Hakonom, oznámte mu že sú mŕtvi (100exp). Potom choďte za Haradom a máte jeho súhlas (100exp) alebo sa môžete stať jeho učňom (300exp).
Pokiaľ splníte pre Harada prvý quest, tak táto úloha s banditmi je prístupná u Hakona aj potom, ako vedľajšia a s odmenou 100 zlatých. S touto úlohou súvisí ešte dohra, tak si ju prečítajte medzi ostatnými questami.

2.5 Blessing of the Gods (Thorben)
Posledným z majstrov je Thorben, tesár. Za 200 zlatých vás môže naučiť umeniu lockpick. Bohužiaľ sa u neho učňom stať nemôžete, po prvé neviete nič o jeho práci a po druhé si vás nemôže dovoliť platiť. Ak chcete jeho súhlas, pri rozhovore sa vás spýta na vašu vieru, na odpovedi nezáleží, musíte získať požehnanie od Priest of Innos a Priest of Adanos. Priest of Adanos menom Vatras káže ľudom na malom námestí v chrámovej časti (od kováča cestou doprava). Je v modrom rúchu a predtým ako vám dá požehnanie sa vás spýta, čo ste zač. Odpovedajte mu pravdivo, inak odhalí že nehovoríte pravdu a odmietne vás požehnať. To znamená, povedzte mu najprv o drakoch, že to viete od Xardasa a že ste bývalý trestanec (former convict). Potom vás požehná (100exp). Priest of Innos menom Daron sa nachádza v priestore marketplace, je v červenom rúchu. Aby ste získali požehnanie, musíte prispieť na cirkev a to sumou 25 zlatých (50exp). Choďte Thorbenovi oznámiť, že máte požehnanie a získate jeho súhlas (100exp).

3. The Experiment (Ignaz)
Keď vstúpite z ulice, kde sídlia všetci majstri, do dokov a pôjdete doľava, v poslednom dome za kováčom nájdete Ignaza. Ten vás požiada o pomoc pri jeho experimente s jeho novým kúzlom Oblivion Spell. Táto úloha mi bola dosť nezrozumiteľná. Aj keď zadanie je v podstate jasné, musíte niekoho vyprovokovať, aby sa na vás naštval (odmieta sa s vami rozprávať) a potom zoslať kúzlo, po ktorom na incident zabudne. Skúšal som to na viacerých postavách, podarilo sa to pri Fennii. Je to žena bývajúca v dokoch, v domčeku úplne naľavo hneď pri pobreží (Pred ním predáva Halvor ryby). V noci vojdite do jej domu, ona sa zobudí a začne vás vyhadzovať. Vtedy zo stola zoberte rybu alebo dagger, začne na vás útočiť. Použite na ňu kúzlo a vybehnite z domu. O chvíľu schová zbraň a ukľudní sa. Oznámte to Ignazovi (100exp) a teraz vás zadarmo naučí základ alchýmie, no aby ste ho ovládali, musíte si vybrať a naučiť sa jeden z prvých dvoch nápojov, ktoré ponúka (stojí vás to 5 Learning Points).

4. Bandit Raids (Hakon, súvis s Halvorom)
Túto úlohu vám zadá Hakon, obchodník z Marketu. Popis k nej je vyššie pod questom Great Challenge, kde táto úloha bola druhou alternatívou získania súhlasu od Harada. Keď ju splníte teraz pre Hakona ako samostatnú úlohu, získate za ňu 100 zlatých a 100 exp. Ešte poznámka, keď pobijete banditov, prezrite truhlu, čo majú v jaskyni. Je tam zvláštna ryba, na ktorú keď kliknete v inventári, tak z nej získate listinu, ktorú použijete neskôr.
V dokoch má Halvor obchod s rybami. Keď sa s ním zhovárate po získaní listiny z ryby, máte možnosť sa na ňu spýtať. Halvor sa prizná, že patrí jemu, že obchodoval s banditmi a poprosí vás, aby ste o tom nikomu nehovorili. Máte dve možnosti. Buď ho udáte Lordovi Andremu (100 exp a 100 zlatých), alebo prijmete jeho úplatok, dáte mu listinu a nikomu o tom nepoviete. Ak sa chcete stať členom gildy zlodejov, tak ho pustite, inak vás nevezmú.
Úplatok, ktorý vám ponúkol, sú štyri ryby, ktoré od neho môžete kúpiť, jednu za 25 zlatých. Sú to špeciálne ryby, ako tá, v ktorej bola správa, čo ho usvedčila. Ball-Shaped Fish - je v nej Lump of Ore. Light Fish - lockpick. Small Fish - Flame Protection Ring (+5 Flame Protection). Heavy Fish - obsahuje 50 zlatých.

5. A Brazen Thief, The Gold of a Merchant (Jora)
Pri rozhovore s Jorom, obchodníkom z marketu, môžete zistiť, že bol okradnutý. Keď sa ho na to vypytujete podrobnejšie, prezradí, že zlodejom bol Rengaru a vzal mu 50 zlatých. Toho nájdete pred barakmi, v noci z ľavej strany, tam kde Landlord dáva zadarmo pivo, cez deň z pravej strany barákov pri markete. Oslovte ho a on začne utekať. Prenasledujte ho a keď ho chytíte (50 exp), tak si s ním znovu pohovorte. Povedzte mu, aby vám vrátil zlato a on to urobí (tiež môžete požadovať časť z koristi, ale dostanete len 25 zlatých). Teraz máte dve možnosti.

  1. Poviete mu, že ho udáte a aj ho pôjdete udať lordovi Andremu v barakoch. Ten je potešený a máte u neho bodík k dobru a 100 zlatých. (100 exp). Jeho udaním si uľahčíte úlohu Ako sa stať členom milície, bez občianstva.
  2. Povypytujete sa ho na to, kto je, ale nedozviete sa nič konkrétne. Prezradím, že je to člen gildy zlodejov a ak ho teraz pustíte, máte očko u zlodejov, čo vám neskôr, umožní do gildy vstúpiť. Pokiaľ ho udáte, do gildy vás neprijmú.

Ak ho udáte, máte úlohu A Brazen Thief splnenú, ak ho pustíte, je medzi Fallen Quests. No pri oboch možnostiach môžete peniaze vrátiť Jorovi a tým splníte quest The Gold of a Merchant, no z vráteného zlata vám nič nedá. (100 exp). Ak ste sa nepýtali predtým, a po splnení úlohy sa spýtate na Alrikov meč (viete o tom od Alrika), dá vám ho zadarmo, inak by bol za 50 zlatých.

6. Alrik´s Sword (Alrik)
Alrika môžete nájsť v noci v krčme Pegleg v dokoch, inak je väčšinou za skladiskom tiež v dokoch (neďaleko Garvella alebo Fellana). V rozhovore sa zmieni o svojom meči, ktorý musel predať a teraz ho má Jora, obchodník v markete. Skočte za ním, ponúkne vám jeho meč na predaj za 50 zlatých. Ak ste splnili pre neho quest The Gold of a Merchant, tak vám ho dá zadarmo (nie, ak ste sa na ten meč už pýtali pred dokončením questu). Ak ho Alrikovi vrátite, máte 100 exp.
Alrik je bez peňazí (kvôli tomu musel predať meč) a zarába si bojom. Za skladiskom je väčšinou, ale od 11.00 do 19.00 je ochotný sa s vami biť. V tom čase sú tam aj traja diváci. Vklad je 50 zlatých od oboch, víťaz berie všetko, takže 100 zlatých. Kým mu nevrátite meč, bojuje s palicou a môžete s ním bojovať len raz. Keď mu vrátite meč, môžete s ním bojovať ešte trikrát, takže celkovo môžete zarobiť až 200 zlatých. Alrik je však veľmi silný, tak s ním nebojujte na prvých leveloch.
Keď ho porazíte prvýkrát, je ochotný vás zadarmo učiť One-handed (boj s jednoručnými zbraňami) po úroveň 30.

7. Mad Fellan (Alwin)
V dokoch napravo od vstupu zo štvrte remeselníkov, medzi domami je Fellan, ktorý stále behá okolo svojho domu a búcha naň kladivom. Za jeho domom žije Alwin, ktorý tam pasie ovce, ktoré mestská stráž zhabala farmárom. V rozhovore sa sťažuje na to búchanie a ponúkne vám 25 zlatých, ak presvedčíte Fellana, aby prestal búchať. Tiež povie, že najlepšie bude ho asi zmlátiť. Vy sa môžete spýtať, čo na to stráž, no on odpovie, že stráž si doky nevšíma, a ak nebudú naokolo svedkovia, je to v pohode. Nech sa pokúšate presvedčiť Fellana, aby prestal s búchaním akokoľvek, neprestane. Tak si naozaj vystriehnite, keď vás nik nebude vidieť, a zmláťte ho. Potom vám sľúbi, že s búchaním prestane. Oznámte to Alwinovi (25 exp). Ten je taký rád, že vám dá ako odmenu 30 zlatých.

8. The False Messenger, Baltram´s Shipment (Nagur, Beltram, Kardif)
Druhú úlohu z týchto dvoch nezískate bez prvej. V dokoch v krčme Pegleg sa spýtajte Kardifa najprv na prácu a potom na nejakú špeciálnu prácu. Odporučí vás za Nagurom, ktorý sedí tu v krčme. Než s vami začne jednať, chce väčší podiel zo zisku, trvajte na polovici. Potom vám povie o obchodníkovi menom Baltram. Ten má kuriéra, ktorý ho zásobuje z Akilovej Farmy, no ten sa teraz stratil a on zháňa nového. Zamestnajte sa ako jeho nový kuriér a získate úlohu Baltram´s Shipment, ktorú by vám inak neponúkol. Teraz len skočte na Akilovu farmu (ak tam idete prvýkrát, musíte splniť quest Farmer in Need, inak s vami nebude hovoriť), povedzte Akilovi o dodávke, on vám dá tovar, s ktorým sa vráťte do mesta. Teraz máte zase dve možnosti. Buď dáte tovar Beltramovi a získate 100 exp a 50 zlatých a tiež môžete udať Lordovi Andremu Nagura za odmenu a skúsenosti, čím si ale zamedzíte prístup do gildy zlodejov. Tým máte prvý quest medzi nesplnenými, druhý medzi splnenými.
Druhá možnosť je jednoducho zaniesť tovar Nagurovi, ten vám povie, že kým chvíľu potrvá, než uskutoční obchod. Vráťte sa o deň neskôr a získate 100 exp. a 120 zlatých. Tiež tým získate náklonnosť zlodejov a urýchlite vaše pozvanie do ich gildy. Prvý quest je splnený, druhý nesplnený.

9. Thieves Guild
Ak sa stanete členom gildy zlodejov, nemá to žiadny vzťah na ostatné veci a kľudne môžete byť aj paladin, alebo, čo si zvolíte.
Aby ste dostali pozvánku do gildy zlodejov, musíte spraviť láskavosť trom zločincom v iných úlohách. Necháte utiecť Rengarua v queste A Brazen Thief, neprezradíte Halvora v náväznosti na quest Bandit Raids a naplníte dohodu s Nagurom, takže ho tiež neudáte v úlohe The False Messenger. Potom, keď sa stavíte v krčme Pegleg, tak vám Kardif oznámi, že sa s vami chce niekto stretnúť za Halvorovým obchodom Halvor´s Fish Store "Slimy Skate". Tak tam zbehnite, čaká tam na vás Attile, ktorý vám dá do daru kľúč a odíde (300 exp).
Je to kľúč od kanálov, kde gilda sídli. Zbehnite do dokov a za Garvellom (dvaja robotníci mu stavajú loď) je žeriav. Skočte do vody a tam nájdite dvere do kanálov, ktoré otvoríte práve kľúčom od Attilea. Vnútri dobehnite k Jesperovi, ktorý vás zavedie za Cassiou, vodkyňou. Tá vás príjme do gildy.
Jediný druhý spôsob, ako sa sem dostať, je popísaný pri úlohe, ako sa stať členom mestskej stráže.
Cassia vás môže učiť Pickpocket a dexterity, Ramirez Lockpick a Jesper Sneaking.

9.1 Constantino´s Ring (Cassia)
Aby ste získali plnohodnotné členstvo v gilde zlodejov, musíte dokázať svoje schopnosti a ukradnúť Constantinovi, alchymistovi z ulice remeselníkov prsteň. Jednoducho v noci prídite k nemu, preplížte sa k truhle a vypáčte ju. Tam má prsteň. Ten doneste Cassii (100 exp), ktorá z vás spraví plnohodnotného člena gildy. Tiež vás naučí tajné znamenie, ktoré keď ukážete pred iným zlodejom, ten ho spozná a zistí, že ste z jednej gildy. Odmenou vám je tiež kľúč, ktorým otvoríte dvere z kanálov, ktoré vedú do nocľahárne The Sleepy Moneybag, ktorú riadi Hanna pri markete, takže si rozhodne skrátite cestu k šéfke.

9.2 The Blood Chalices (Cassia)
Cassia vám zadá úlohu ukradnúť šesť Krvavých kalichov, ktoré majú veľkú cenu, no len ako séria, všetkých šesť. Vlastnia ich boháči z hornej časti mesta.
Prvý Kalich: Síce kalichy vlastnia boháči, ale prvý kalich nájdete v dolnej časti. Majiteľom je Lutero, ktorý má dom naľavo od Hlavnej budovy, no ak sa vkradnete do jeho domu, nájdete list, kde sa píše, že kalich dal do zástavy Lehmarovi, úžerníkovi z dokov. Tak zbehnite k Lehmarovi, ak ste ho neokradli už predtým a ukradnite mu z truhlice kalich.
Druhý Kalich: Je v prvom dome napravo v hornej časti. Cez deň pred ním sedí Gerbrandt. Kľudne môžete vstúpiť aj cez deň a vplížiť sa k truhlici, ktorú otvoríte kombináciou p,p,ľ,p,p,ľ. Vnútri je kalich a 100 zlatých.
Tretí Kalich: Vedľa Gerbrandta má dom Valentino. Jeho truhlu nemôžte vypáčiť, tak mu ukradnite kľúč. Buď pomocou pickpocketingu, alebo si pozrite v Zaujímavostiach časť Tavern Happy Fatted Calf. Potom sa vkradnite do jeho domu a na poschodí rovno oproti schodom otočte lampu (nezobrazí sa vám jej nápis, ako u iných vecí, ktoré sú aktivovateľné). Nesmiete stáť tesne pred ňou. Jej otočením sa vám na prízemí otvorí tajná miestnosť s truhlou, ktorú otvoríte kľúčom. Tam je kalich a 150 zlatých. Na poschodí je ešte obyčajná truhla - ľ,ľ,p,p,ľ,ľ s 50 zlatými.
Štvrtý Kalich: Napravo od hlavného sidla paladinov má dom Sudca (Judge). Pred vchodom je jeho osobný strážca (Judge´s House Guard). Vojdite dnu cez deň. Tu tiež musíte sudcovi ukradnúť kľúč, inak kalich nezískate. Sudca je na poschodí. Napravo od neho je za kreslom na stene ozdobný štít s prekríženými mečmi. Aktivujte ich (tak ako lampa u Valentina, ani ony sa vám nezobrazia ako aktívne predmety). Tým sa otvorí tajná miestnosť na prízemí, kde kľúčom od sudcu otvoríte truhlicu.
Piaty Kalich: Napravo od hlavnej budovy sú za plotom dve ďalšie. V pravom dome sídli Salandril, ktorý predáva potionsy. Vojdite do ľavého. Cez deň tam nik nieje. Medzi posteľami je truhla, na ktorú potrebujete kľúč. Ten je na krbe. Ak naň nedočiahnete, postavte sa na drevo vedľa krbu. S kľúčom otvorte truhlu a vezmite si kalich a 72 zlatých.
Šiesty Kalich: Posledný kalich je v hlavnej budove paladinov. Len na to, aby ste sa sem dostali, potrebujete splniť iné úlohy, tak keď ste už raz dnu, zobrať kalich nie je problém. V noci vybehnite na poschodie a jednoducho si ho zoberte aj s inými vzácnosťami.
Keď máte všetkých šesť, zaneste ich Cassii. (300 exp). Dá vám za odmenu na výber jednu z troch vecí: 400 zlatých, Ring of Iron Skin (+5 weapon protection) a 4 Healing Potions.

10. Bosper´s Bow
Od Regisa, sediaceho na lavičke pri Matteovom obchode, sa dozviete, že Bosperovi bol ukradnutý luk. Choďte za Bosperom, ktorý vám o tom povie viac a tiež sa dozviete, že zlodej bude podľa všetkého stále v meste. Túto úlohu môžete vyriešiť, len ak sa dostanete do gildy zlodejov. Je jedno či ako člen, alebo ich prídete zabiť, podstatné je dostať sa do kanálov, kde gilda sídli.
V kanáloch sa od Jespera môžete dozvedieť, že to on ukradol Bosperov luk a schoval ho v truhlici v stokách. Ako vstúpite do kanála z mora, naľavo je miestnosť, v ktorej sú krysy a spomínaná truhla. Ak sem prídete ako nepriateľ, nič vám nebráni, aby ste truhlu našli sami. Vypáčte ju - p,p,ľ,ľ,p. Tam nájdete luk a Coragonovo striebro, ktoré mu tiež môžete vrátiť. Luk vráťte Bosperovi za 150 exp.

11. Information for Garvell
V dokoch je muž menom Garvell, ktorý stojí pri kostre lode, na ktorej stále pracujú dvaja robotníci. Keď sa s ním porozprávate, zistíte, že si stavia loď, aby sa čo najskôr dostal z mesta, lebo má strach z Orkov. Spýta sa vás, či neviete niečo o orkoch a o tom, prečo sú paladini v meste. Zbehnite pred baraky, kde zadarmo dávajú pivo. Stojí tam Rangar. Zoberte si z lavíc pivá a oslovte Rangara. Spýtajte sa ho na bezpečnosť mesta a stále mu dávajte nové pivo. Postupne z neho dostanete informácie, asi po štyroch pivách. Môžete mu dať aj ďalšie pivá, ale už sa nič nedozviete. Za tieto informácie dostanete od Garvella 2 x 25 exp. Ešte treba zistiť, prečo sú tu paladinovia. Ak sa stanete členom milície, tak vám to prezradí Lord Andre. Inak to môžete zistiť ešte od Lorda Hagena, keď sa dostanete do Upper Quarter a budete s ním môcť hovoriť (musíte byť v niektorej gilde, aby vás k nemu pustili). Potom to oznámte Garvellovi (25 exp).

12. Bandits in Jack´s Lighthouse
V dokoch na lavičke sedí Jack a pozerá sa na more. Ak sa s ním porozprávate, povie vám, že žije v neďalekom majáku, ale teraz sa tam nasťahovali banditi. Ak mu chcete pomôcť, tak si počkajte, kým budete mať vyšší level, lebo títo banditi sú silnejší, než bežní banditi, aj keď sú len traja. Keď budete pripravení, vydajte sa zo zadnej brány doľava, cesta do kopca vás dovedie rovno pred maják. Keď pobijete banditov, vráťte sa to oznámiť Jackovi (400 exp), ktorý sa potom odoberie do majáku.

13. Canthar´s Favor
Pri trhu sedí na lavičke Canthar. Či ste sa s ním už stretli, či nie, donúti vás k rozhovoru. Ak ste si od neho vzali priepustku do mesta, tak bude od vás požadovať láskavosť. Ak ste si ju nevzali, aj tak bude požadovať láskavosť, ale ponúkne vám za odmenu zbraň.
Má záujem o stánok, kde predáva Sára. Dá vám list, ktorý dokazuje, že Sára predáva zbrane na Onarovu farmu. Máte jej ho dať a udať ju.
Prvá možnosť je vyhovieť mu. Keď sa dáte so Sárou do obchodovania, tak jej list dajte, ako keby ste jej ho predávali. Potom povedzte Lordovi Andremu, že Sára je v spojení s Onarom a on ju dá zavrieť. Keď sa vrátite, Canthar je už v jej stánku (100 exp). Ak vám sľúbil zbraň, dá vám Ship Axe (Damage 30, STR req. 25).
Druhá možnosť je ísť rovno za Lordom Andrem, potom, čo vám dá list pre Sáru. Povedzte mu, čo mal Canthar za lubom a Andre ho zavrie. Povedzte potom Sáre, čo sa na ňu chystalo a dá vám za odmenu Pirathe´s Cutlass (Damage 30, STR req. 20). Úloha je potom medzi Failed Quests.
Ak však pomôžete Sáre, o kapitolu ďalej bude v jej stánku aj tak Canthar a Sára nevedno kde. On presvedčí ostatných obchodníkov, že ste bývalý trestanec a tí odmietnu s vami obchodovať. Jediné, čo môžete urobiť, je zaplatiť Cantharovi 500 zlatých, a on to dá do poriadku.


D. Akilova farma, taverna The Dead Harpy

Keď sa vydáte zadnou bránou z mesta hore do kopca po ceste a pri prvej možnosti odbočíte doľava hore po schodoch a tu budete pokračovať vpravo, narazíte na Akilovu farmu. Pokračujte jedinou cestou za farmou, cez kamenný most a dorazíte k hostincu Mŕtva Harpya.
Keď dorazíte na Akilovu farmu, na poli sú dvaja bratia Egill a Ehnim. Ak sa s nimi porozprávate, každý z nich sa vystatuje, koľko zabil Field Raiderov. Keď jednému poviete, že to isté vraví aj druhý, začnú sa navzájom hádať a vás využívajú ako posla. Keď párkrát prebehnete medzi nimi, máte dve možnosti odpovede. Buď len povedzte že odchádzate a nič sa nestane, alebo povedzte, nech si za ním zájde sám. Potom jeden z nich napadne druhého a pobijú sa. Za to získate 50 exp., ale potom sa už s vami odmietajú rozprávať.

1. A Farmer in Need
Pred farmou vidíte zhromaždenie ľudí. Oslovte Kati, ktorá vám povie, že ich prišli olúpiť žoldnieri a vy s tým máte niečo urobiť. Od Akila sa nič nedozviete. Sú tu dvaja žoldnieri Engardo a Alvarez. Ak sa s nimi opakovane budete rozprávať, tak ich to rozčúli a zaútočia. Pomáhať vám budú všetci farmári naokolo, tak sa snažte, aby ste im poslednú ranu dali vy, kvôli bodom a tiež, aby ste ich stihli okradnúť skôr než farmári. Potom vám Akil poďakuje (25 exp) a ak si nebudete pýtať odmenu, tak ešte 150 exp. (aj tak nič nemá).

2. Bottoms Up
Na farme pracuje aj chlapík menom Randolph. Pri rozhovore vám povie o taverne The Dead Harpy, kde sa usporadúva súťaž v pití piva o peniaze. Naposledy ho porazil Rukhar, ale Randolph tvrdí, že mu nalieval do piva Gin, ktorý si schováva v truhle. Dobehnite do taverny, kde si môže za 50 zlatých prenajať na týždeň izbu. Tu sa porozprávajte s Rukharom, ktorý vám povie o súťaži a spýta sa, či nechcete ísť do toho. Navrhnete mu, že pošlete za seba náhradu Randolpha. Súhlasí, tak sa ešte stavte o peniaze, kto vyhrá. Chcete splniť quest, tak sa neostýchajte a stavte 100 zlatých. Potom ešte než zavoláte Randolpha, príďte do taverny v noci, keď si Rukhar vyjde sadnúť pred vchod. Kým je von, otvorte jeho truhlu (nikomu inému to nevadí) a vymeňte Gin za vodu. Potom len povedzte Randolphovi, že o čo ide a požičajte mu 10 zlatých, ktoré mu chýbajú na zápis. Vráťte sa do taverny za dva dni, keď bude po súťaži. Vo dverách vás zastaví Orlan, hostinský (25 exp) a oznámi, že viac už takéto súťaže zrejme robiť nebude. Potom oslovte Randolpha, vráti vám 12 zlatých a Rukhar vám dá výhru 200 zlatých (50exp)

3. Dragomir´s Crossbow
Poniže taverny popri ceste, ktorá nemá označenie (je tam ešte jedna, čo vedie do monastery) sa nachádza malý lovecký tábor, ktorý obýva Dragomir. Môže vás učiť dexterity, no medzi rečou spomenie, že keď bol v lese a napadli ho príšery, musel zahodiť svoju skvelú kušu. Ak mu chcete pomôcť, bude to dlhá cesta. Dobre sa to popísať nedá, tak sa pozrite na mapu oblasti. Nad kláštorom je mierne na severozápade znázornený akýsi neúplny kruh. To je kamenný kruh, o ktorom hovoril Dragomir. Dostanete sa tam, keď budete pokračovať po ceste popri ňom. Ak aj máte nízky level, stačí tam len dobehnúť, zobrať kušu, vrátiť sa a vyhnúť sa väčšine potvor. Keď dorazíte na miesto, je to kruh pripomínajúci Stonehange. Sú tam goblin skeletoni, ale stačí len vziať kušu a vrátiť sa. Keď mu ju vrátite, dá vám za odmenu 150 zlatých (150 exp).


C. Nezávislé

1. The Snorting Creature
Na juhovýchod pri prechode do Valley of Mines je Bengarova farma. Na ceste pred priesmykom do kolónie je Gaan. Je to lovec, ktorý vás môže učiť veci k lovu. Keď sa ho spýtate na lov, tak vám povie, že teraz veľa neloví, kvôli potvore, ktorá sa tu objavila. Ak sa ho spýtate, čo vám zaplatí za jej likvidáciu, ponúkne 30 zlatých. Ak sa nespýtate, nedá vám nič. Keď s ním dohovoríte, pohne sa a prejde za jazierko s dvoma vodopádmi. Tu sa zastaví. Pár metrov za ním je Snorting Dragon Snapper. Je to tuhá potvora. Ak si s ňou neviete rady, tak ju odlákajte na Bengarovu farmu, ktorá je neďaleko. Snažte sa po ceste, aby sa dostala do stredu a potom na ňu zaútočí väčšina farmárov, nielen tí dvaja z poľa. Snažte sa jej dať poslednú ranu, je za 250 exp. Potom sa vráťte za Gaanom (100 exp). Poďakuje a dá vám peniaze, ak ste si ich predtým pýtali. Teraz máte novú možnosť, naučiť sa k lovu Dragon Snapper Horn.

2. The Hungry Hunter
Južne od Onarovej farmy, dole kopcom od Pepeho, ktorý pasie ovce, je malý lovecký tábor, kde žije Grom. Porozprávajte sa s ním, je to lovec a drevorubač. Môže vás naučiť niečo o love, ale je tu už dlho a má chuť na poriadne jedlo. Máte mu doniesť mlieko, šunku a chlieb (Milk, Loaf of Bread, Ham). Keď mu to doručíte (25 exp), tak sa potom od neho môžete učiť.

3. Wanted Notes and Bandits
Túto úlohu môžete získať hneď na začiatku hry. Keď vás osloví prvý bandita, vy poviete, že prichádzate z kopcov, spýtate sa, kto sa s vami chce stretnúť, poviete, že ste z kolónie, tak vám povie, že je na vás prichystaná pasca. Za 10 zlatých vám prezradí meno človeka, ktorý si ich najal. Volá sa Dexter. Potom si dajte na čas, kým budete silnejší, aj tak vás ešte čaká mesto.
Na juhu od Onarovej farmy môžete za jasného počasia vidieť na kopci v diaľke vežu. Od Pepeho, ktorý pasie ovce, je poniže úzka cesta vedúca do kopcov. Dovedie vás k veži, pri ktorej sú banditi a za ňou je kamenný most, vedúci k druhej veži. Na moste vás zastaví strážca, ktorý sa vás spýta, čo tu chcete. Odpoviete, že sa chcete stretnúť s vodcom. Spýta sa na jeho meno. Ak ste získali tento quest, tak viete, že je to Dexter. Potom vás pustí. (Inak zaútočí). Vojdite, do druhej veže, tam je Dexter, ktorý sa s vami hneď pustí do rozhovoru. Prezradí, že mal problémy dostať sa z kolónie po páde bariéry a že mu pomohol nejaký neznámy, ktorý mu ponúkol 1000 zlatých za vašu hlavu. No tiež povie, že sa sem dostal len vďaka vám, tak vám dá šancu sa stratiť (25 exp). Týmto je quest splnený. Ak sa s ním potom začnete znova rozprávať, zaútočí na vás. Môžete zabiť jeho, aj ostatných banditov.

4. The Sun Aloe
Na sever od Sekobovej farmy (farma nad štyrmi veľkými poliami pred Onarovou farmou), v lese, na pravej strane hôr má jaskyňu Sagitta. Ak sa jej spýtate, či vás naučí niečo o rastlinách, tak najprv bude požadovať, aby ste jej doniesli prísadu do jej nového pokusu. Ide o Sun Aloe. Rastie pred jaskyňou čierneho trolla, tak tam zbehnite a doneste jej ju. Nebojte sa, je pred vchodom, tak s trollom sa ani nemusíte stretnúť. Keď jej ju donesiete (200 exp), tak je ochotná vás učiť miešať nápoje.


Paladini (Milícia)

1A Member of the City Guard
Aby ste sa stali paladinom, musíte vstúpiť do milície, mestskej stráže. Sem vás môže prijať Lord Andre, ktorého nájdete v barákoch. Aby ste sa mohli stať členom milície, musíte byť občanom mesta. Ak sa Andreho spýtate, či je nejaký rýchlejší spôsob, ako sa stať členom, tak vám zadá úlohu Member of the city guard, po ktorej pre vás urobí výnimku. Doporučujem radšej sa stať občanom, pretože táto úloha je naozaj ťažká, pokiaľ nemáte veľmi vysoký level. Akokoľvek vstúpite, za vstup máte 400 exp. a Light Militia Armor. Neskôr sa môžete stať paladinom. Nato treba splniť quest Bennet in Jail v Chapteri 3.

1B Member of the City Guard (druhá možnosť)
Lord Andre vám povie, že ak sa chcete stať členom milície bez občianstva, musíte mu pomôcť so zlodejmi v meste, po ktorých už dlho márne pátrajú. Musíte zabiť vrchných členov Gildy zlodejov.
Na to, aby ste zistili, kde gilda sídli, musíte splniť čestným spôsobom tri iné úlohy. V úlohe A Brazen Thief udáte Rengarua. V náväznosti na úlohu Bandit Raids pošlete do basy aj Halvora a v úlohe The False Messenger necháte zatknúť aj Nagura. Tým si odstavíte prístup do gildy zlodejov, ale keď ich idete aj tak zabiť, tak je to jedno. (Stačí nechať zatknúť len jedného, ale je zbytočné dvoch pustiť, keď za každého je 100 exp a 100 zlatých). Proste po zatknutí zbehnite do krčmy Pegleg a pohovorte si s krčmárom Kardifom. Povie vám, že vás zháňa nejaký chlapík, ktorý vás čaká za Halvorovym obchodom s rybami. Keď tam dobehnete, tak tam na vás čaká Attile, ktorý sa s vami hneď pustí do rozhovoru. Prezradí vám, že vás prišiel zabiť, lebo sa pletiete do záležitostí zlodejov. Z boja sa nevykrútite, tak ho zabite. Je naozaj ťažký. Po boji si z neho vezmite kľúč. (50 exp za stretnutie s ním, 120 za jeho zabitie, a ak sa vrátite za Kardifom s tým, že to bol vrah, ďalších 50 exp)
S kľúčom sa vydajte do dokov, kúsok za Garvellom (chlapík, pre ktorého tam dvaja robotníci stavajú loď) skočte do vody a nájdite vchod do podzemia. Ten otvoríte jedine kľúčom od Attilea. Vnútri sa stretnete s Jesperom, ktorý vás odvedie za veliteľkou gildy zlodejov, Cassiou. Tá vám ešte naposledy ponúkne, aby ste sa stali členom gildy. Ak súhlasíte, tento quest nesplníte, ak odmietnete, tak vás napadne. Musíte zabiť ju, Jespera a Ramireza. Ak som písal, že Attile bol ťažký súper, tak v porovnaní s týmito, bol slaboch. Pokiaľ nie ste naozaj silní, naozaj dobre vytrénovaní a nemáte dobrú zbraň a vysoký level, tak sa ani o nič nepokúšajte. Ak ich predsa len zvládnete, získate samozrejme veľa skúseností a ich majetok. (Inak, Cassia je jediná v hre, kto vás naučí Pickpocketing)
Teraz sa vráťte za Andrem a oznámte mu splnenie (500 exp. 300 zlatých).

2. Where is Peck?
Keď sa stanete členom milície, dostanete brnenie. Môžete sa spýtať, či dostanete aj zbraň. Lord Andre vám povie, že zbrane vydáva Peck, ale že sa niekam zatúlal a máte ho nájsť. Nič ľahšie. Zbehnite do bordelu Red Lantern v dokoch a na poschodí ho nájdete, ako si Peck a Vanja užívajú. Povedzte mu, že sa po ňom zháňa Andre a on sa vráti, len vás poprosí, aby ste nevraveli, kde ste ho našli.
Keď sa vrátite za Andrem oznámte mu, že ste Pecka našli. Buď mu poviete pravdu, kde bol a získate 100 exp a od Pecka Rusty Sword, alebo mu budete klamať a získate 50 exp a od Pecka lepšiu zbraň - Fine Sword.

3. A Package Full of Weed
Andre chce od vás, aby ste zaistili dodávku Swampweedu, z ktorého sa vyrábajú omamné látky. Odporučí vás za Mortisom. Ten vám povie, že počul Kardifa v dokoch, ako sa o tom s niekým rozpráva. Skočte aj za ním. Potom vstúpte do skladu, za ktorým žije Alrik. Posledná budova v dokoch pod barákmi. Tam zabite strážcu, ktorý vám bráni vo vstupe do zadnej časti. Vezmite mu kľúč a z truhly zoberte Parcel of Weed. Keď sa vrátite za Andrem, môžete mu povedať, že ste náklad zahodili do vody - 100 exp a 200 zlatých a použiť ho v inom queste, alebo mu ho odovzdajte za 200 exp a 200 zlatých.

4. The Weed Deal
Aj keď ste zabavili náklad weedu, musíte ešte zistiť, kto je jeho dealerom. Mortis vám poradí ísť sa spýtať do taverny a bordelu v dokoch. Tiež vám poradí, aby ste tam nechodili v uniforme stráže, lebo sa veľa nedozviete. Spýtajte sa Kardifa v Peglegu na weed, ten vám poradí spýtať sa Meldora, ktorý stále fajčí. Ten stoji na začiatku cesty zo štvrte remeselníkov do dokov, pred Lehmarovým domom. Poradí vám spýtať sa v bordeli Red Lantern. Od Bromora si tam za 50 zlatých najmite Nadju a choďte s ňou na poschodie. Tam sa jej spýtajte na weed a kúpte si od nej informáciu za 50 zlatých. Prezradí, že ho predáva Borka, stojaci pred vchodom. Oslovte ho a povedzte, že chcete kúpiť weed. Bude chcieť vedieť, že kto vás odporučil. Ak poviete že Nadja, nič z obchodu nebude a Nadju zabije. Ak ho aj napadnete a vezmete mu weed ako dôkaz, úloha je nesplnená. Trvajte na tom, že je jedno od koho to viete. Keď súhlasí, kúpte od neho za ďalšiu päťdesiatku weed a bežte za Lordom Andrem, ktorému to oznámte. Nechá ho zatknúť a úloha splnená za 100 exp a 200 zlatých.

5. Problems at Lobart´s Farm
Ďalšia úloha je pomôcť Lobartovi. Dobehnite na jeho farmu, kde sa po poliach preháňajú Field Raidery. Je ich asi sedem alebo osem. Zabite ich všetkých a oznámte to Lobartovi, odvďačí sa 20 zlatými. Od Andreho dostanete 100 exp a 200 zlatých.


Zaujímavosti

Mŕtvola
Toto je len možnosť, ako si prilepšiť. Najmä zo začiatku, keď ste ešte slabí. Vydajte sa zo zadnej brány mesta cestou smerom hore do kopca. Pri prvej možnosti odbočte po schodoch vľavo a tu sa dajte znova doľava. V podstate sa vraciate, ale hore na kopci, ponad cestu ktorou ste prišli. Držte sa popri kraji, ponad cestu, ktorou ste prišli z mesta a pokračujte až za skaly, kde prechod zakrýva strom. Tu dojdite úplne na koniec, kde je pod stromom mŕtvola. Má pri sebe rôzne predmety, vrátane Short Militia Sword, ale podstatné sú dva prstene. Jeden je + 5 protection, druhý + 5 strength.

Red Lantern
Red Lantern sa nachádza v dokoch naľavo od konca cesty vedúcej zo štvrte remeselníkov. Pred vchodom vás zastaví Borka, ktorý vychvaľuje potešenie, ktoré poskytuje podnik. Zrejme je už jasné, že je to bordel. Vnútri môžete chlapíkovi za pultom zaplatiť 50 zlatých a povedať slečne Nadji, nech ide s vami hore. Tam sa odohrá to, čo sa tu odohráva stále. Podnik ešte navštívite, v rámci plnenia úloh, ale sám o sebe inak nič okrem animácie neponúka.

Tavern Pegleg
Tesne napravo od konca cesty vedúcej zo štvrte remeselníkov sa nachádza krčma Pegleg. Hneď pred vchodom vás zastaví chlapík menom Moe a bude od vás žiadať 50 zlatých. Buď mu zaplaťte, alebo ho zmláťte. Keď odmietnete zaplatiť, tak on zaútočí prvý, čiže neporušíte zákon. Ak sa vám zdá prisilný, tak s ním odbehnite k najbližšiemu strážcovi, ten sa o neho postará. Keď je porazený, dá vám pokoj a ešte sa ho môžete aj popýtať na prístav.
V krčme si pohovorte s Kardifom. Ponúkne vám na predaj informácie za 10 zlatých. Ak budete chcieť cenu zjednať, tak sa dohodnete na šiestich. Ak však hneď budete odmietať a poviete, že si informácie zoženiete aj inde, sám zníži cenu až na 5 zlatých. Keď sa ho spýtate na prácu, získate quest The False Messenger. Tiež vám poslúži pri hľadaní Thieves Gildy.

Edda, Carl
V dokoch naľavo od cesty za domami žije Edda. Varí polievku a ak jej dáte rybu, uvarí denne jednu aj pre vás. Tiež vám ponúkne, že sa v jej dome môžete zadarmo vyspať. Medzi rečou spomenie, keď sa jej budete pýtať, či sa nebojí zlodejov, že už nemá nič cenné, vrátane Statue of Innos. Túto sochu môžete nájsť na rôznych miestach a vrátiť jej ju za 100 exp. (Jedna je napríklad na veliteľstve paladinov v Upper Quarter na stole pred Lordom Hagenom. Ak sa v noci postavíte za knighta, ktorý je chrbtom a ste v sneakingu, môže sa vám podariť zobrať ju bez toho, aby ste boli označený za zlodeja.)
Carl je kováč, ktorý žije nad Eddou. Cez deň vždy pracuje pred domom. Carl vám môže zvýšiť Strength na úroveň 30. Zato mu zaplatíte 50 zlatých. Urobí to zadarmo, ak Edde vrátite sošku Innosa.

Light Armor od Mattea
Od Mattea sa dozviete, že mu stráže zhabali časť jeho tovaru a tiež, že má na predaj Light Armor za 250 zlatých. No nemusíte ho kupovať, stačí sa dostať za strážcu naľavo od jeho domu, ktorý stráži jeho zhabaný tovar. Popri ňom neprejdete, ale je tu iná cesta. Napravo od domu sedí Regis. Za ním vyskočte na múr pri strážnej veži. Z múru preskočte na strechu Matteovho domu. Tam preskočíte ak ovládate Sneaking. Keď sa prepnete do plíženia (X) a potom ho zrušíte a skočíte, urobíte väčší skok. (možno to ide aj inak?). Zo strechy už len prebehnite za strážcu a skočte dole. Tam vypáčte truhlu, kombinácia je vľavo, vpravo, vľavo, vpravo. Vnútri je vytúžené brnenie.
Ešte je tu možnosť. Keď sa stanete členom milície, jednoducho oklamte strážcu, že vás poslali po vybavenie a on vás pustí, ale je to zbytočné, lebo ako člen milície dostanete lepšie brnenie.

Alrik
S Alrikom môžete bojovať o peniaze. Viac je popísané pri jeho queste Alrik´s Sword.

Brahim
Brahim je kartograf a má dom za krčmou Pegleg. Je to veľmi dôležitá osoba, lebo predáva mapy. Samozrejme sa dá hrať aj bez nich, ale pri hraní, aj pri čítaní návodu mapa nesmierne pomôže. Za 50 zlatých môžete kúpiť mapu mesta a za 250 zlatých mapu celej oblasti (tú mu môžete aj ukradnúť z truhlice). Po prechode cez Chapter sa ponuka rozšíri.

Skrýša v kanáloch
Keď sa konečne dostanete do kanálov, kde sídli Thieves Guild, tak tam môžete naraziť na zamknuté dvere, ktoré vyžadujú kľúč. Ten má jedine Jesper a rozhodne vám ho nedá. Môžete ho zabiť, ale je značne silný a ak ho zabijete pred zrakmi ostatných členov, tak vám to neprejde. Je to na vás. V skrýši sa nachádza : Elixir of Dexterity (+5), Amulet of Strength (+15), Gold Chalice, Silver Chalice, 300 zlaých. Aby ste to všetko získali, musíte vypáčiť truhlicu. Kombinácia je: p,p,p,ľ,p,p,p,ľ,p,ľ,p,ľ,p,p,ľ,ľ,ľ,p,p,ľ.
Ak si však počkáte do Chapteru 3 a potom sa spýtate Jespera na tú miestnosť, povie, že je tam truhla, ktorej zámok robil nejaký majster a nevedia ju otvoriť. Sám vám dá kľúč.

Zlodejský signál
Keď sa stanete plnohodnotným členom gildy zlodejov, Cassia vás naučí tajné znamenie, ktorým môžete kontaktovať ostatných členov gildy. Znamenie môžete ukázať týmto ľuďom.
Rengaru - dá vám tip, ako lepšie kradnúť. Dexterity sa vám zvýši natrvalo o dva body.
Halvor - bude od vás kupovať striebro za zvýhodnené ceny.
Gardener - záhradník pri hlavnom sídle paladinov. Prezradí vám, že v Upper Quarter sú v niektorých domoch tajné panely, za ktoré si ľudia schovávajú cennosti.
Kardif - môžete potom u neho kupovať Lockpicky.
Tiež sa dá použiť na Ramireza a Nagura, ale nič od nich nezískate.

Tavern Happy Fatted Calf
Taverna Šťastné Vykŕmené Teľa je v meste pred chrámom, za Constantinom. Barmanom je tu Coragon. V noci tu ako zákazníkov môžete nájsť Bartoka, Regisa a Valentina.
Od Coragona sa môžete dozvedieť, že Valentino je namyslený snob, ktorý tu každú noc pije až do štvrtej ráno. Od Regisa zistíte, že aj ten mal s Valentinom nejaké problémy. Ak si počkáte do štvrtej ráno, keď bude odchádzať, máte šancu sa s ním porátať. Počkajte si na neho medzi schodmi vedúcimi do hornej časti a Bosperovým obchodom. Tu vás nik v noci nezbadá. Zbite ho, vezmite mu 200 zlatých a kľúč, ktorý budete potrebovať, ak budete plniť úlohu pre zlodejov. Tiež na neho nezabudnite použiť kúzlo Oblivion, aby vás neudal. Keď sa potom o deň neskôr budete rozprávať s Regisom, môžete mu povedať, že Valentino od vás dostal nakladačku. Regis vám dá Valentino´s Ring (+5 weapon protection) s tým, že on mu ho zobral, keď ho tiež zmlátil a vy ho môžete dať ďalšiemu, kto mu tiež naložil. Keď sa potom vrátite do taverny, Coragon vám povie, že v noci Valentino nemal ako zaplatiť, vraj ho okradli a tak ho zmlátil aj on. Ak mu dáte prsteň od Regisa (nájdete omnoho lepšie prstene), tak získate 300 exp.
Pri prvom rozhovore s Coragonom sa dozviete, že mu niekto ukradol jeho striebro. Keď splníte quest Bosper´s Bow a získate jeho luk, zároveň získate aj Coragon´s Silver. Potom sa stavte za Coragonom a vráťte mu jeho striebro (150 exp). Dostanete za odmenu jeho špeciálne pivo "Coragon´s special beer". Trvalo vám zvýši Hitpointy o 3 body a manu o 1 bod.

Lares
Postáva pri pobreží v dokoch. Je to váš starý známy, ktorý tu špehuje pre žoldnierov z Onarovej farmy. Ak ho požiadate, zavedie vás skoro až k Onarovej farme. Výhoda je tu tá, že cestou bude zabíjať všetky potvory v blízkosti a vy budete získavať body.

Wambo
Wambo je jeden zo strážcov v Upper Quarter. Ak ste členom gildy zlodejov, tak od Ramireza viete, že je podplatiteľný. Ak sa s ním potom zhovárate, môžete mu dať 250 zlatých a on odíde, no povie vám ešte, že ak sa dostanete do problémov, tak vás nepozná. Platiť mu je dosť zbytočné, ak máte schopnosť Sneaking.

Bartok
Pred barakmi postáva pri pive zdarma lovec Bartok. Môže vás učiť Sneaking a zlepšiť vaše schopnosti s lukom. Keďže je to lovec, môžete sa ho spýtať na lov a navrhnúť mu, aby ste sa na lov vydali spoločne. Ponúkne vám, že si môžete nechať všetky kože zo zvierat a jemu dáte za jeho spoločnosť 50 zlatých. Ak to prijmete, vydá sa s vami na lov, poniže prednej brány. Skúsenosti získavate aj za ním zabité potvory. Nepriatelia sú tu dosť silní, takže sa sem nevydávajte, ešte kým ste slabý. Bartok je síce silný, ale všetko sám nezvládne. Najprv zabijete 2-3 Bloodfly, 5 vlkov a potom príde Shadowbeast. Ďalších 5 Bloodfly a Orc Scout (250 exp. a Light Orc Axe). Ak Bartokovi nepomôžete zo Shadowbeast, Orca určite nezvládne, a aj tak bude potrebovať vašu pomoc. Po orkovi už ďalej nebude chcieť pokračovať a vráti sa do mesta.

Abuyin
Abuyin stojí pred barakmi, pri troch vodných fajkách (môžete si z nich pofajčiť). V každom Chapteri si od neho môžete nechať vyveštiť budúcnosť. V prvom za 25 zlatých (100 exp), v druhom za 100 zlatých (300 exp), v treťom za 250 zlatých (600 exp), v piatom 1000 zlatých (1000 exp).
Spýtajte sa ho na Apple Tobacco. Dá vám dve vrecká tabaku zdarma a naučí vás niečo o tabaku. Ďalší tabak predáva Zuris na trhu. Ak ovládate alchýmiu, môžete tento Apple tabak zmiešať s ďalšími prísadami. S medom (Honey) vytvoríte Honey Tobacco. S rastlinou swampweed vytvoríte Herb Tobacco a s Dark Mushroom namiešate Musrhoom Tobacco. Každý tabak, ktorý vytvoríte, môžete dať odskúšať Abuyinovi, no všetky zahodí a ste stratový. Jediný, ktorý mu chutí, (tak mu ho dajte rovno) je Honey Tobacco (50 exp). Ponúkne vám, že ho bude ho od vás kupovať za 10 zlatých (ale neoplatí sa to, med + tabak + fľaška).
Pri hlavnom sídle paladinov v Upper Quarter je záhradník (Gardener). Keď mu ponúknete Herb Tobacco (25 exp), tak to s ním mierne zatrasie.
Poslednú dávku môžete ponúknuť Darovi na Onarovej farme. Spoznáte ho ľahko, už totiž fajčí weed. Ponúknite mu váš tabak, no nechutí mu (25 exp).

Zlatý tanier
Ak budete vykrádať baraky, tak v jednej truhlici môžete nájsť Golden Plate s nápisom Onar and Maria. Patrí im dvom. Keď sa dostanete na Onarovu farmu, tak v jeho dome na poschodí nájdite Máriu. Dá vám za navrátenie taniera 50 zlatých.

Strážne Veže
V meste Khorinis sa nachádza šesť strážnych veží (dve pri každej bráne a dve v centre), no všetky sú zamknuté. Je tu spôsob, ako sa k nim dostať, no musíte vedieť kradnúť (alebo si pomôžte s kúzlom Oblivion, či spáchajte zločin a zaplaťte zaň u Andreho).
Veže pri prednej bráne. Kľúč od ľavej má Pablo, vojak postávajúci buď v štvrti remeselníkov, alebo v chrámovej štvrti. Je v nej Light Two Hander. Kľúč od pravej veže má Rangar. Stojí pred barakmi a pije pivo zdarma. Vnútri je Rough Longsword a truhla. Kombinácia je p,ľ,ľ,p,p,ľ - 70 zlatých, Mana essence a Healing potion.
Veža na rohu cesty vedúcej zo štvrte remeselníkov do dokov. Kľúč od nej môžete ukradnúť z truhlice v barakoch. Vnútri je Fine Short Sword.
Veža za Thorbenovým domom. Kľúč má Peck, ktorý je buď v Red Lantern, alebo ak ste splnili úlohu pre milíciu, tak už je v barákoch. Vo veži je Heavy War Hammer a Joe. Joe je chlapík, ktorého tu zamkli a vy ste ho oslobodili (100 exp). Ihneď vyrazí do krčmy Pegleg v dokoch. Keď ho oslovíte tam, znova vám poďakuje. Ak ste člen gildy zlodejov a poznáte tajné znamenie, môžete mu ho ukázať a dá vám 5 lockpickov.
Veže pri zadnej bráne. Od ľavej má kľúč Ruga, ktorý je v barakoch. Vo veži je Fine Longsword. Od pravej má kľúč Wambo. Je to strážca v Upper Quarter. V tejto je Two-Hander (dobrý obojručák) a truhla (p,p,ľ,ľ,p,p,ľ) v ktorej je 5 Essence of Healing a 70 zlatých.

Záver Kapitoly:
Keď získate prístup do Upper Quarter a budete prijatí Lordom Hagenom, kapitola sa končí. Povedzte mu o hrozbe, o ktorej viete od Xardasa, no on požaduje dôkaz a tak vám umožní vstup cez Pass do väzenskej kolónie.



CHAPTER II. Return To the Colony

1. Evidence
Lord Hagen od vás požaduje dôkaz, že je tu naozaj hrozba drakov a preto vám umožní prístup do Trestaneckej kolónie, Valley of Mines. Máte tam vyhľadať Commandera Garonda. Dobehnite teda k vstupu, ktorý je na juhovýchode, priamo pod Bengarovou farmou a dvaja paladinovia, strážiaci vchod vás vpustia dnu. Ste v kaňone, ktorý je plný orkov, na ktorých zatiaľ pravdepodobne ešte nemáte. Do ďalšej lokácie sa môžete dostať buď rovno, cez orkov, alebo na prvej zákrute, kde je strom, hneď odbočte doľava. Je tu jaskyňa, cez ktorú prejdite hore a cez kamenný most do ďalšej jaskyne. Load.

Ste v novej lokácii. Cesta napravo od vás, vedúca do kopca vedie naspäť do NewWorld k orkom, ktorých ste takto obišli. Vy pokračujte naľavo, dole kopcom, až narazíte na Jergana. Pochádza z hradu, ktorý napadli draci a vydal sa hľadať preživších. Poradí vám, ako sa dostať do hradu. Skočte do rieky pod Jerganom a plávajte smerom doprava. Na brehu sú stany orkov, ktorí obliehajú hrad. Keď doplávate k poslednému stanu, napravo od neho je už len skupina Scavengerov, vylezte na breh. Tu bežte popri nich, stále vzdialený od stanov, až dorazíte k ceste vedúcej k hradu. Už by ste mali vidieť aj hrad. Pred touto cestou je v stene hradu zaborené veľké baranidlo (alebo nejaký iný obliehací stroj). Vylezte po jeho konštrukcii až do prebúranej časti hradieb a povyskakujte hore na hradby. Tu vás ako prvý osloví Sengrath, a poinformuje vás o hrade. Vojdite do budovy, pred ktorou sú dvaja strážcovia. Vnútri nájdite Commandera Garonda a oslovte ho. Vysvetlíte mu, že lord Hagen požaduje dôkaz o drakoch, no on si myslí, že podstatnejšie je, informovať ho o rude a ťažbe, kvôli ktorej vlastne paladini prišli. Teraz musíte splniť túto úlohu - Diggers and Ore, aby ste sa pohli ďalej. Keď ju splníte, Garond vám dá list pre lorda Hagena a vám už len stačí ho zaniesť.

2. Diggers and Ore
Commander Garond chce od vás, aby ste vyhľadali tri skupiny, ktoré boli vyslané do oblasti a zistili, čo je s ťažbou rudy. Spýtajte sa ho na lokáciu baní a dá vám mapu tejto oblasti. Oproti Garondovi stojí Percival. Spýtajte sa ho na vyslané skupiny (scrapers). Povie vám, že jedna pod vedením Marcosa sa vydala k Starej bani a dve, ktoré vedú Fajeth a Silvestro by mali byť pri Veľkej Veži.
Zbehnite po obliehacom stroji dole, a dobehnite do rieky. Keď ste v hlbokej vode, kde môžete plávať, tak vás orkovia nechajú na pokoji. Dajte sa doprava a plávajte až k mostu. (V podstate môžete aj bežať, ide o to, aby ste sa vyhli orkom, pokračovať budete aj tak na tej istej strane rieky). Tu na konci je cesta vedúca do kopca. Držte sa jej, až dorazíte na viacsmernú križovatku (budete sa sem vracať, tak si ju pamätajte). Tu sa dajte strednou cestou. Choďte po ceste, až dorazíte na ďalšiu križovatku, kde sa otočte doľava. Pokračujte a po ľavej strane uvidíte baňu. Jednotka, ktorá tam bola je mŕtva a v bani sú Minecrawlery. Nájdite tam Silvestrovu mŕtvolu a vezmite si z nej list, v ktorom píše, že poslal Diega s naťaženou rudou a dvoma vojakmi, aby náklad ukryli na bezpečné miesto.
Potom sa vráťte na križovatku pod baňou a dajte sa druhou cestou. Narazíte na druhú baňu, kde sú ešte vojaci nažive. Porozprávajte sa s veliteľom Fajethom. Dá vám úlohu zlikvidovať Snapperov v okolí tábora. Keď to zvládnete, povie vám, ako sú na tom s rudou. Dve bedne, nič moc.
Potom sa vráťte na križovatku s viacerými smermi, kade ste naposledy išli strednou cestou. Teraz sa dajte doľava (v smere, ktorým ste prišli predtým, to je doprava, dvojcestu pri kopci ignorujte). Pokračujte cestou, na prvej križovatke doprava (pred vami je akási vežička) a potom sa len držte cesty, kým nebudete môcť zase odbočiť vpravo. Tam na ceste nájdete dvoch mŕtvych rytierov, ktorí sprevádzali Diega. Toho nájdete neďaleko za nimi. Porozprávajte sa s ním a spýtajte sa na Silvestro´s ore. Povie vám, že sa im podarilo ukryť štyri bedne rudy.
Teraz sa treba dostať na severnú stranu hradu. Na mape je tam križovatka a most. Ten most je v podstate kúsok od miesta, kde ste prvýkrát stretli Jergana. Vydajte sa od mosta cestou na juh a pri prvej odbočke sa dajte doprava, do nejakého údolia. Keď tam zbehnete, zbadáte drevený domček. Za ním je jaskyňa, v ktorej čaká Marcos. Povie vám, že sa mu podarilo zachrániť štyri bedne rudy, ale že nik iný neprežil.
Tak, a zistili ste stav ťažby od všetkých skupín, môžete sa vrátiť za Garondom. Povedzte mu o každom z troch veliteľoch, za každého je 300 exp. Potom si už len vypýtajte list pre Lorda Hagena (500 exp) a môžete sa za ním vrátiť.

2.1 Snapper Hunt
Fajeth, veliteľ jednej zo skupín dozerajúcich na ťažbu rudy, vám zadá úlohu pozabíjať Snapperov, ktorí ohrozujú jeho tábor. Je ich asi päť pred táborom a traja na kopci za táborom. Ak oželiete body, kľudne ich prilákajte do tábora, oni si s nimi poradia. Keď je po nich, oslovte Fajetha, povedzte, že ste to zvládli (200 exp) a on vám teraz povie, ako sú na tom s rudou.

2.2 Help for Marcos
Keď konečne nájdete Marcosa, tak vám rovno povie, že zachránil štyri bedne rudy, ale že je jediný, kto prežil. Bude ich chrániť, ale obáva sa, že na to sám nestačí, tak vás požiada, aby ste mu u Garonda vybavili posily. Keď sa vrátite na hrad, Garondovi musíte hlásiť správy o rude a pritom mu poviete, že Marcos potrebuje posily. Pošle mu dvoch vojakov. Keď sa potom za Marcosom vrátite, poďakuje vám (150 exp).

3. Bad News
Cestou k hradu stretnete Jergana. Keď sa ho spýtate na cestu k hradu, tak bude chcieť od vás láskavosť. Máte oznámiť Oricovi, že jeho brat zahynul. Keď dorazíte na hrad, budete sa musieť rozprávať s Garondom. Oric stojí oproti nemu s Percivalom. Oznámte mu tieto zlé správy (75 exp).

4. Rescue Gorn
V jednej budove v hrade nájdete Miltena, s ktorým sa poznáte už dávno. Pohovorte si s ním, povie vám niečo o starých známych. Jeden z nich je tu na hrade a vo väzení. Aby ste to zistili, zbehnite na dolný koniec nádvoria a pohovorte si s Geroldom. Keď od neho zistíte, že väznia Gorna, vráťte sa za Miltenom a spýtajte sa, ako mu pomôcť. Poradí, skúsiť presvedčiť Commandera Garonda. Ten vám povie, že ho prepustí, len keď za neho zaplatíte pokutu 1000 zlatých. Zaplaťte a vráťte sa za Geroldom. Teraz vám dá kľúč od väzenia. Tam otvorte pákou na stene celu a pustite Gorna von (500 exp). Ten pôjde za Miltenom. Ak sa s nimi budete rozprávať potom, povedia vám, že chcú odtiaľto odísť.

5. Meat
Od Parlafa, kováčovho pomocníka, sa môžete dozvedieť, že im znižujú prídely jedla. Jedlo vydáva Engor, ktorý ho aj predáva. Nájdite Engora a spýtajte sa na prídely jedla. Povie, že má nedostatok mäsa. Ponúknite mu pomoc a požiada vás o akékoľvek mäso. Úplne stačí, keď mu dáte 24 kusov Raw Meat, ktoré získate z hocakých potvor a úloha je splnená (150 exp).

6. Gold For Brutus
V spodnej časti nádvoria je vo veži Brutus, ktorý má na starosti presvedčovanie väzňov k spolupráci, pokiaľ nechcú hovoriť, na čo sa ich pýtajú. Môže vám zvýšiť Strength. Ak sa však chcete u neho učiť, požiada vás o jednu službu. Jeho spolupracovník Den mu ukradol 200 zlatých a nejaké cennosti a utiekol. Zrejme sa chce dostať cez Priesmyk (Pass) do Khorinisu. Ak mu donesiete jeho peniaze, cennosti si môžete nechať a bude vás učiť. Peniaze mu môžete dať aj zo svojich, ale ak to chcete korektne, tak nájdite Dena. Vráťte sa na miesto, kde ste prvýkrát streli Jergana. Pokračujte popri pravej stene (naľavo máte rieku) a za niekoľkými Snappermi, asi po 50-ich metroch, nájdete mŕtvolu Dena. Vezmite mu veci a môžete sa spokojne vrátiť za Brutusom (75 exp).

7. Tengron´s Ring
Keď budete plniť úlohu Diggers and Ore, dostanete sa do jedného tábora, ktorému velí Fajeth. Pred vchodom do bane stráži Tengron. Ak mu porozprávate, čo je nového v hrade, tak vás požiada, aby ste doručili jeho prsteň jeho priateľovi Udarovi. Ten stojí hneď pri mieste, kde vstupujete do hradu. Odovzdajte mu prsteň a je to (150 exp).

8. Fernando´s Business
Túto úlohu môžete získať hneď po prechode do tejto kapitoly. Po rozhovore s Lordom Hagenom, keď budete odchádzať z Upper Quarter, vás osloví Fernando. Vie, že idete do Valley of Mines a chce od vás, aby ste ho informovali, ako to vyzerá s ťažbou rudy, z ktorej profituje. Tu nemusíte robiť nič naviac. Splňte, čo musíte a keď sa budete vracať s listom pre Hagena, už budete vedieť všetko potrebné. Povedzte to Fernandovi a ten síce nie je potešený, ale dá vám odmenu, na ktorej ste sa dohodli (150 exp). Je to Ring of Iron Skin (+ 5 weapon protection).


Zaujímavosti

Runa 1
Keď sa objavíte pred východom z tajnej jaskyne, ktorou ste obišli orkov, dajte sa naľavo do kopca a cez starý drevený most na druhú stranu. Sú tu dvaja Field Raideri a dve zasypané štoly. Na sude nájdete runový kameň, ktorý vám umožní sa kedykoľvek teleportovať do Priesmyku.

Výbava
Ak poviete Garondovi po zadaní úlohy Diggers and Ore, že potrebujete vybavenie, tak vás pošle za Tandorom. Ten vám dá na výber jednu zo štyroch zbraní. Light Crossbow a 50 boltov, Hunting Bow a 50 šípov, Stonebreaker (jednoručná zbraň) a Light Two-Hander.

Runa 2
Na poschodí v budove, v ktorej je Milten, si môžete zobrať zo stola kúzelnú runu. Pomocou nej sa môžete teleportovať kedykoľvek naspäť do hradu a vyžaduje len 5 bodov many, takže to značne pomôže. Tiež je tam truhla (ľ,p,ľ,p) no len pár zlatých.

Sklad
Keď vstúpite na nádvorie, napravo je prvá budova zamknutá. Kľúč má strážca, ktorý stojí pred jej dverami, ale nedá sa mu ukradnúť, tak ak ho chcete, musíte ho zbiť. Sú tam nejaké cennosti, ale nestoja za problémy s vedením.

Heavy Armor
U Engora si môžete za 2500 zlatých kúpiť Heavy Militia Armor.

Démonova veža (Runa 3)
Keď budete pri bani, v tábore, ktorému velí Fajeth, za táborom je jazero. Nad ním si môžete všimnúť, ako sa týči temná veža. Prejdite za jazero a vybehnite hore po ceste až do veže. Vnútri je pár nepodstatných vecí, tak vybehnite úplne hore. Na poschodí sa nezastavujte, je tam démon, ktorý je prisilný. (V miestnosti s démonom je Master Sword). Keď budete hore, zoberte si zo stola nejaké scrolly, ale hlavne runu. Je to rovnaký kameň, ako ten z hradu, a ak budete chcieť, môžete sa do veže kedykoľvek teleportovať.



Chapter III: The Eye of Innos

Pred bránou z priesmyku vás napadne Seeker. Zabite ho. Títo Seekeri sú po celom NewWorlde a hľadajú vás. Nie sú zas až takí silní, ale dávajte si pozor. Keď sa k nejakému priblížite a on na vás zaútočí, kľudne ho zabite. Ale keď sa k nejakému priblížite a on neútočí, rozhodne sa mu vyhnite. Ak sa priblížite, pustí sa s vami do rozhovoru a potom zaútočí. Je rovnako silný, ako ostatní, ale stačí sa dvakrát stretnúť s týmito, čo vás prinútia k rozhovoru a hra vám napíše You Fell Stifled. Potom sa vám pri spánku nebude regenerovať ani život, ani mana. Jediný spôsob, ako to vyliečiť, je kúpiť od Pyrokara v Monastery Healing of Possession za 300 zlatých. Ak chcete, tak ich napadnite strelnou zbraňou. Potom sa už s vami rozprávať nebudú chcieť a môžete ich doraziť mečom.
Rytieri, ktorí strážili vchod do priesmyku, sú mŕtvi. Prehľadajte ich a vezmite si ďalšiu Runu, ktorá vám umožní sa sem teleportovať. Oproti na vás čaká Lester. Povie, že sa dosť vecí zmenilo a že Xardas sa chce s vami rozprávať. Dá vám ďalšiu Runu, s ktorou sa môžete teleportovať pred Xardasovu vežu. Urobte to a zbehnite sa s ním porozprávať. Povedzte o návšteve údolia (150 exp) a o získaní dôkazu pre lorda Hagena (150 exp). Povie, aby ste pokračovali, najdôležitejšie je získať Eye of Innos.
Potom sa vydajte do mesta, rovno za Lordom Hagenom. Ten je vám vďačný a dá vám list pre Pyrokara, ktorý v monastery stráži Eye a tiež vám dá Runu, s ktorou sa môžete teleportovať do mesta (super).

1. Diego´s Gold
Pred Matteovým obchodom stojí Diego, ktorý sa chce usadiť v meste a na to potrebuje peniaze. Tie má, ale nie so sebou. Ako jeho priateľ mu ich máte doniesť z Valley of Mines. Nechal ich tam na nejakom mieste, kde sa prekladá tovar. Dostaňte sa teda tam, pred jaskyňu, kde sa objavíte po Loadingu.
Ak sa na to cítite, dajte sa cestou doprava, dobehnite k rybníku a zoberte mešec so zlatom z jeho brehu. Cestou je ale veľa orkov.
Ak si na orkov ešte netrúfate, tak sa spred jaskyne dajte doľava hore kopcom a cez starý drevený most na druhú stranu. Tam vylezte na skaly pred vami. Po skalách postupujte doprava, až budete mať pod sebou malý rybník. Buď skočte rovno do vody, alebo si obehnite malý tábor nad rybníkom, tam je schodnejšia cesta, no z tábora aj tak skočte do vody. Na brehu vedľa dvoch orkov je jeho vak. Je označený ako Full leather satchel, ale v inventári je už ako Diego´s Old Leather Bag. Potom vybehnite na breh a pomedzi orkov sa dostaňte k malému táboru, čo ste videli zhora (tábor, dve dosky, sud a pár koží). Je nad drevenou konštrukciou, ktorá slúži pre obchodníkov (to, čo spomínal Diego). Naľavo v tábore je skalný cíp, po ktorom sa dá vyskákať znova na kopec. Keď ste hore, len sa vráťte po skalách tak, ako ste prišli. Zaneste vak (obsahuje 2000 zlatých) Diegovi (600 exp).

2. Diego´s Business
Len čo doručíte Diegovi jeho zlato, tak vás požiada, aby ste zaniesli list Gerbrandtovi. Jeho dom je hneď prvý napravo v Upper Quarter. Odovzdajte mu list (400 exp), jeho chytí panika a odíde. Potom sem príde Diego, ktorý si prevezme svoj nový dom. Povie vám, že Gerbrandt ho kedysi podrazil a teraz si prišiel po splatenie starého účtu. Gerbrandt odišiel do dokov a Diego už zostáva tu (300 exp). Tiež sa Diega spýtajte na My Share a dá vám 500 zlatých. Potom sa u neho môžete učiť Dexterity.

3. Bennet is in Jail
V dokoch sa spýtajte Laresa, čo je nové. Bennet, kováč od žoldnierov bol zatknutý. Skočte do basy a pozhovárajte sa s ním. Spýtajte sa ho na všetko okolo prípadu. Bol zabitý Lothar a vyšetruje to sám Hagen. Bennet tvrdí, že je nevinný. Skočte za Hagenom a spýtajte sa ho na prípad, povie, že majú svedka, ktorým je Cornelius. Ten je v tejto budove, na poschodí. Ak sa s ním porozprávate, rozhodne vám nebude chcieť vyjsť v ústrety. Tu máte pár možností. Buď sa s ním rozprávajte, až kým budete mať možnosť povedať, že mu neveríte a potom sa spýtate, čo chce. Za 2000 zlatých vám dá svoj denník a utečie. Druhá možnosť je denník mu ukradnúť, ale musíte mať fakt vysoké dexterity. Tretia možnosť je zbiť, alebo ho rovno zabiť a denník mu zobrať. Je to podvodník a zato potrestaný nebudete. V denníku sa totiž píše, že Lothara zabili nejaký neznámi muži a ponúkli mu dvadsaťtisíc zlatých za to, že obviní žoldniera. Nech akokoľvek získate denník, prečítajte si ho a zájdite za Hagenom. Ten prepustí Benneta a vám bude vďačný (750 exp). Ak sa stavíte za Bennetom, dá vám z vďačnosti Amulet of Life.
Ak ste člen milície, môžete teraz požiadať o to, aby ste sa stali paladinom a bude vám vyhovené. Dostanete zbraň a Knight´s Armor.

4. Something Lost?
Za trhom, pred barakmi má hotel Hanna. Keď sa jej spýtate, ako sa darí, povie, že nevyzeráte na niekoho, kto sa zaujíma o ostatných. Zvoľte tretiu možnosť "Yeah, sure I do". Nežiadajte odmenu a prijmite úlohu. Stratila nejaký dokument v dokoch, pri Brahimovi. Skočte za ním, je to kartograf predávajúci mapy. Kúpte od neho A very old map. Ukazuje, kde je skrytý poklad. Môžete si to pozrieť a potom zaneste mapu Hanne (300 exp). Odmení vás 200 zlatými.

5. Sheep Thieves
Na Akilovej farme si pohovorte s Akilom, čo je nové. Nejakí banditi mu ukradli ovcu. Vydajte sa po ceste z Akilovej farmy na západ, smerom k mestu a pokračujte cestou k majáku. Po ľavej ruke máte najprv cestu k mestu, potom kopec. Držte sa tejto skalnej steny naľavo a dorazíte k jaskyni s troma banditmi. Po ich likvidácii v jaskyni povedzte ovci, aby vás nasledovala. Je rozumná a pôjde za vami. Vráťte ovcu Akilovi (200 exp) a dá vám 150 zlatých. Ďalších 150 zlatých vám dá, keď mu poviete, že ste sa postarali aj o tých banditov (400 exp).

6. Alone and Helpless
Zájdite na Bengarovu farmu. Je severne od priesmyku do Valley of the Mines. Bengar vám povie, že z priesmyku útočí množstvo potvor a jeho priateľ Malak vzal zo sebou všetkých mužov a opustili farmu. Bez ochrany a zamestnancov je stratený. Tiež spomenie, že na ochranu by bol vhodný žoldnier menom Wulf. Toho nájdete na Onarovej farme, sedí vonku na lavičke. Nemá čo robiť a nudí sa. Povedzte mu o práci na Bengarovej farme a súhlasí, no požaduje 800 zlatých. Dajte mu ich (300 exp). Keď idete na Onarovu farmu po ceste, napravo pred vstupom na farmu je na poli jaskyňa. Sú tam Field Raideri a kúsok pred jaskyňou na ceste cvičí Fenster. Za jaskyňou je priesmyk v skalách (je to nad Gromom, ak ste s ním boli). Tam sa skrýva Malak a muži z farmy. Oslovte ho (400 exp) a povedzte, že Bengar ho potrebuje. Bojí sa o bezpečnosť, ale keď mu poviete, že ste najali žoldniera na ochranu, tak súhlasí (300 exp). Ešte sa stavte za Bengarom a spýtajte sa na Malaka (200 exp) a Wolfa (300 exp), odmení sa vám 400 zlatými.

7. Healing For Hilda
Stavte sa na Lobartovej farme. Lobart vám povie, že jeho žena je vážne chorá. Pohovorte si s ňou, je slabá na to, aby mohla ísť za liečiteľom a poprosí vás, aby ste jej doniesli liek. Zbehnite do mesta za Vatrasom, dá vám liek a ten zaneste naspäť Hilde (300 exp). Poďakuje sa a dá vám 50 zlatých.

8. The Banished Farmer
Skočte na Sekobovu farmu (nad štyrmi poliami pred Onarovou farmou). Sekob vám povie, že v jeho dome sú štyria Seekeri a poprosí vás o pomoc. Choďte dnu, zabite ich a vráťte sa za Sekobom (400 exp). Dostanete len skúsenosti, ale ak si budete pýtať odmenu, dá vám ešte 250 zlatých. Ak sa vám nechce plížiť v noci, tak si nechajte tento quest, kým vás sem nepošle Xadras po jednu knihu. Tá je v truhle v dome, ale keď vás uvidia hrabať sa v truhle domáci, tak nebudú radi. Zoberte knihu a potom oznámte Sekobovi zabitie Seekerov.

9. A Sextant
Túto úlohu vám zadá Ramirez, samozrejme, len ak ste člen gildy zlodejov. Požiada vás, aby ste mu priniesli sextant. Túto úlohu môžete splniť až neskôr. V štvrtej kapitole v poklade jedného z drakov, ktorého budete musieť zabiť, nájdete práve sextant. Keď ho donesiete Ramirezovi (200 exp), dá vám 750 zlatých.

10. Monastery
Pred bránou je Milten, ktorý vám dá kľúč od Monastery. Pred mostom ku Kláštoru stojí Jorgan. Chce sa dostať do kláštora. Pohovorte si o tom s Miltenom a vráťte sa za ním.
Vnútri je napravo Opolos. Keď mu poviete novinky z okolia, dostanete 2 x 150 exp. Tiež je tu Marduk, ktorý učí paladinov. Môže vám zvýšiť manu a tiež robí rituál Consecration of the Sword. Potrebujete naň Magic Blade a 5000 zlatých. Keď si pohovoríte s Parlanom, dá vám kľúč od Library. Pred knižnicou na zemi leží kľúč. Gorax má kľúč od pokladne (treasury). Môžete mu ho ukradnúť a dosť sa nabaliť, ale na to potrebujete aspoň 80 Dexterity. Podstatné je rozprávať sa s Pyrokarom, aby ste získali Oko Innosa, ktoré chcete už od začiatku hry.

10.1 Documents
Pohovorte si s Babom a presvečte ho aby vám povedal, čo ho trápi. Igaraz mu ukradol nejaké dokumenty a chce ich naspäť. Od Igaraza ich môžete kúpiť za 300 zlatých, alebo mu ukradnite kľúč od jeho truhly a z nej potom vezmite dokumenty. Za odmenu dostanete Scroll Heal medium wounds (300 exp). Ak si preštudujete tie dokumenty, môžete požadovať vyššiu odmenu, dostanete 121 zlatých.

10. 2 The Power of the Stars
V knižnici sa spýtajte Hyglasa, čo je nové a on vás požiada, aby ste mu doniesli knihu The Divine Power of the Stars. Zbehnite do mesta a kúpte ju od Zurisa, obchodníka na trhu za 400 zlatých. Ak si ju prečítate, zvýši sa vám mana o 2 body. Potom ju zaneste Hyglasovi (300 exp).

10. 3 The Descrated Shrines
Ulthar, sediaci po boku Pyrokara vás požiada, aby ste očistili Innosove oltáre, ktoré boli poškvrnené Seekermi a dá vám Svätenú vodu. Kúpte si mapu oltárov od Goraxa, či Brahima (v meste) za 200 zlatých. Stačí prísť k znesvätenému oltáru a dať možnosť očistiť ho. Za každý očistený oltár máte 150 exp. Je ich sedem. Popíšem ich len orientačne, aby ste ich identifikovali podľa mapy.
Východne od Kláštora, poniže v údolí sú pyramídy (pôjdete popri ňom, keď budete naháňať zlodeja Innosovho Oka).
Pri jaskyni čierneho trolla.
Pri priesmyku do Valley of Mine.
Na juhu Onarovej Farmy.
Na severe od Sekobovej farmy, pri jaskyni Sagitti.
Nad Lobartovou farmou.
Juhovýchodne od Kláštora, nad oltárom pri Sagitte.
Keď sú očistené všetky, vráťte sa za Ultharom (500 exp), dá vám Amulet of Power (+ 10 Dex, Str)

11. Eye of Innos
Povedzte Pyrokarovi, že prichádzate z Valley of the Mine a dá vám Runu, ktorou sa môžete teleportovať do Monastery. Potom si pohovorte o Innosovom Oku. Zistíte, že bolo ukradnuté novicom Pedrom, ktorý utiekol a niekoľko novicov ho prenasleduje. Vybehnite z Kláštora a pred mostom sa na zlodeja spýtajte Jorgena. Povie, že skočil do vody. Skočte aj vy a plávajte stále smerom doprava, až kým na pravom brehu neuvidíte chlapíka (Tramp). Ten vám potvrdí, že utekali cestou za ním. Pokračujte po ceste až pred jaskyňu čierneho trolla. Cestou nájdete pár mŕtvol novicov. Pred jaskyňou je lovec Grimbald. Tiež vám povie niečo o utečencovi (150 exp). Pokračujte od neho po ceste na západ. Stretnete cestou dvoch Trampov, ktorí sa vás pokúsia zabiť. Po pravej strane uvidíte kamenný kruh (Circle of Sun). Uprostred sú Seekeri, ktorí robia nejaký rituál. Keď k nim pribehnete, prezradia, že poškodili Innosovo Oko (500 exp) a zaútočia na vás. Pobite ich a vráťte sa s Okom k Pyrokarovi (150 exp). Pošle vás za Vatrasom do mesta, ktorý by mohol pomôcť pri jeho oprave.
Pohovorte si s Vatrasom. Povie vám, že jediné, čo by mohlo pomôcť je rituál zástupcov každého boha v Kruhu Slnka (Circle of Sun). On je kňaz Adanosa, Pyrokar Innosa a zástupca Beliara by mohol byť Xardas. Vatras vás požiada, aby ste poslali tých dvoch za ním do kruhu a sám sa tam vydá. Tiež ešte povie, že Oko musí byť samozrejme scelené a to by zvládol len schopný kováč, ktorý sa zaoberá šperkami. Máte ho nájsť. A tiež máte do kruhu priniesť tri rastliny Swampweed. Ak ich nemáte, navštívte Sagittu, tá by ich mohla predávať.
Choďte za Pyrokarom a povedzte mu, čo je potrebné. Odmieta spolupracovať s Xardasom a chce dôkaz o tom, že je na ich strane. Porozprávajte sa s Xardasom. Keď mu poviete, čo navrhol Vatras, tak súhlasí, že sa vydá ku Kruhu. Na to, že potrebujete pre Pyrokara dôkaz, vám povie, že nech mu donesiete knihu, ktorú schoval v truhlici na Sekobovej farme a dá vám od nej kľúč.
Keď sa v meste spýtate Harada (kováča) na scelenie Oka, odporučí vás na Onarovu farmu. Tak sa cestou na Sekobovu farmu stavte aj na Onarovej. Pohovorte si s Bennethom. Je schopný to opraviť, tak mu dajte Oko, povie, že za jeden deň to bude hotové. Potom na Sekobovu farmu, z truhlice zoberte knihu The Halls of Irdorath. Potom sa vyspite, zoberte od Benneta opravené Oko a zaneste knihu Pyrokarovi. Ten ju prijme s radosťou. Síce Xardasovi stále neverí, ale súhlasí s rituálom a vydá sa na miesto. Teraz aj vy dobehnite do Kruhu Slnka a odovzdajte Vatrasovi opravené Innosovo Oko. Chvíľu sa pozerajte ako prebieha rituál a potom pristúpte. Oko je opravené, hurá. Keď Vatras a Xardas odídu, oslovte Pyrokara, ten vám dá oko a pošle vás zabiť drakov. Musíte ho mať na sebe, aby ste sa najprv pozhovárali s drakom a potom ho mohli zabiť. Po každom zabití musíte zobrať dračie srdce a s laboratórnou fľaškou z neho namiešať doplnok, aby Oko bolo funkčné, lebo pri každom drakovi sa jeho moc oslabí. Tak si zaobstarajte aj zopár Lab Water Bottle.



Chapter 4: The Dragon Hunt

Tak a je to tu. Máte Innosove Oko a tak sa môžete pustiť do zabíjania drakov. Tešíte sa? Vydajte sa do Valley of Mine. Než sa pustíte do drakov, môžete si splniť pár vedľajších úloh. Každé body naviac sú dobré, keďže idete na drakov. A na drakov nejdete tak úplne sami. Mnoho drakobijcov prilákali zvesti o drakoch a dorazili na hrad.

1. The Filthy Sty
Brutus stojí pred svojou vežou a nechce ísť do kovárne. Bojí sa chrobákov, ktoré sú dnu. Je tam len pár Meatbugov, tak ich pobite a povedzte mu to, že ste to vyderatizovali (350 exp) a dá vám 150 zlatých.

2. Hunger
Gerold vám povie, že znova znížili prídely jedla a on je hrozne hladný. Ponúknite mu niečo zo svojich zásob. Súhlasí a dohodne si s vami stretnutie v noci v chráme (budova, kde bol Milten). Príďte tam o polnoci a ponúknite mu svoje jedlo. Je dosť pahltný a ak mu dáte len niečo, aj keď bude chcieť stále viac, dostanete od neho len 50 zlatých (175 exp). Ak mu dáte toľko, až bude nasýtený, dá vám 450 zlatých (350 exp).

3. Lost in Darkness
Udar, stojaci pri preborenej hradbe, má strach o svojho priateľa Sengratha, ktorý sa vydal hľadať svoju kušu. Zbehnite dole baranidlom a stále rovno. Za riekou, pred drevenou stenou je jeho mŕtvola. Zoberte z nej kušu a doneste ju Udarovi (600 exp).

4. Feros´ Sword
Feros je darkobijca, ktorý stratil svoj meč, niekde na juhu pri stanoch orkov. Keď budete plniť úlohu Hosh-Pak, tak na tom istom mieste nájdete pred stanmi aj jeho meč, ktorý mu zaneste (400 exp). Potom je ochotný vám zvýšiť Str. aj Dex.

5. Jan and the Smitty
Jan je ďalší drakobijca, ktorý je aj kováč a rád by na zámku pomohol, lenže Percival ho nechce nechať pracovať vo vyhni, lebo mu neverí. S Percivalom nepohnete, tak sa obráťte rovno na Komandéra Garonda. Keďže sú teraz bez kováča, tak súhlasí s tým, aby Jan pre nich pracoval (200 exp). No vy sa musíte za neho zaručiť. Ak získate nejakú dračiu krv, tak ju od vás výhodne kúpi.

6. Theft
Keroloth, ktorý trénuje na nádvorí mužov, má tiež problém. Niekto mu ukradol mešec. Keď vám o tom povie, zabehnite k miestu, kde sídli kováč. Za lavicou je na zemi jeho mešec (Keroloth´s Leather Satchel). Vráťte mu ho (400 exp). Spýta sa, či netušíte, kto ho vzal. Ak poviete, že nie, nič sa nedeje, ak že podozrievate lovca drakov, zaútočí na Jana. Ak si budete pýtať odmenu, tak vám neochotne dá 50 zlatých.

7. Angar´s Amulet
Stojí pri hlavnej budove. Povie vám, že sa mu stratil amulet v jaskyni, ktorá je niekde na juhu, kde je veľa balvanov. Choďte južnou cestou vedúcou do zamrznutých oblastí. Medzi malým jazerom a močiarom je na mape znázornené malé kamenné niečo. Keď na to miesto dorazíte, je tam naozaj veľa balvanov usporiadaných do kruhu a medi nimi je obetný kameň. Za ním je vchod do jaskyne. Sú tam kostlivci a Skeleton Mage, ktorý má u seba Angarov amulet. Keď sa v ďalšej kapitole vrátite do NewWorld, tak Angara nájdete na Bengarovej farme. Vráťte mu ho (750 exp).

8. Hosh-Pak
Oric má pre vás úlohu. Potrebujú, aby ste zabili Orkského šamana Hosh-Paka. Ak súhlasíte, tak sa z hradu dajte doprava po ceste (išli ste tade do baní). Keď sa cesta bude stáčať do hôr, napravo na kopci sú orkské stany. Je tam pár orkov a váš cieľový šaman, tak ich pobite. Tiež je tu Ferosov meč. Pochváľte sa Oricovi (600 exp).

9. Dragon Hunt, The Dragon Hunters
Po každom zabitom drakovi sa vráťte na hrad, pomocou jeho srdca doplňte energiu do Innosovho Oka a znovu si ho nasaďte. Pred začatím, ak máte nejaké voľné body, navštívte Gestatha, naučí vás ako získať dračiu krv a šupiny (Spýtajte sa na jeho brnenie). Nezabudnite, že každý drak má nazhromaždený svoj poklad a vy si ho môžete privlastniť.
Choďte na juh. Pozrite sa na mapu. Neďaleko veže, pod ktorou ste navštívili bane, je čierna skala, hora?. Pod baňami je točitá cesta, ktorá vedie priamo k tejto skale. Dajte sa ňou. Cestu k baniam už poznáte a keď odbočíte na túto cestu, nie je kam zablúdiť. Pozor prituhuje, Golemovia, Lizard Meni a tak. Úplne hore na vás čaká drak. Pohovorte si s ním a zabite ho (4500 exp). Za drakom môžete povyskakovať po skalách a vyrabovať jeho bohatstvo.
Na juhovýchode je osamotená veža za riekou tečúcou z jazera. Vedie k nej jediná cesta. Držte sa jej a po pravej strane môžete nájsť Gestatha a Gorna. Ak požiadate Gorna o pomoc, tak vás bude sprevádzať až za most, za ktorým je už len krátka cesta do veže. Ste spolu, takže budete získavať body aj vy. Za mostom sa s vami rozlúči (600 exp). Vybehnite hore po ceste. Vyskočte k soche a od nej na vyššie poschodie. Tu nájdite druhého draka, pohovorte si s ním a zabite ho (4000 exp). V poklade tohto draka je Sextant, dôležitý pre splnenie iného questu.
Choďte do údolia, kde ste pomáhali Marcosovi. Za ním je cesta do močiara (je aj na mape). V údolí sú Rod a Cipher. Ak sa s nimi pozhovárate, vyberú sa do močiara s vami a budú vám pomáhať. Ste v spolku, takže body získavate. Na konci močiara je drak. Rozhovor a boj (3500). Keď oslovíte Ciphera po likvidácii draka, máte ešte 600 exp. naviac.
Choďte do zamrznutých oblastí na mape. Choďte zo severu, popri rieke. Tam nájdete partu drakobijcov pri jaskyni. Pokračujte prechodom za jaskyňou, kde nájdete pri ohni ich šéfa Sylvia. Sľúbi vám 1000 zlatých, keď zabijete dvoch ľadových obrov pri vchode do zamrznutého regiónu. To je len taká mini úloha Two Ice Giants For Sylvio. Keď ich zabijete, pribehnite ku vchodu, ale odmieta vám zaplatiť. Chce, aby ste vyčistili údolie. Ak to spravíte, povie, že idete spolu na draka, ale nikam sa nepohne. Kašlite na neho a postupujte stále nahor, až za hradbou narazíte na veľkú jaskyňu. Vnútri je štvrtý drak Rozhovor a zabite ho (5000 exp). Medzi pokladmi má fajný obojručák Stormbringer. Za hromadou zlata si vezmite vajce. Po stretnutí so všetkými štyrmi, zistíte, že im vládne niekto silnejší, kto je teraz vaším novým nepriateľom.
Keď sa vrátite k Sylviovi, povie vám, že je fajn, že ste zabili draka, ale slávu chce za vás prebrať on (200) a napadne vás. Zabite ho. Potom sa ešte stavte oznámiť zabitie drakov Komanderovi Garondovi (2000 exp), dá vám 1200 zlatých, ale ďalšiu pomoc si vraj nemôže dovoliť.
Týmto ste splnili hlavnú úlohu štvrtej kapitoly, keď sa vrátite do NewWorld, nasleduje piata.



Chapter 5: Departure

Pri ceste naspäť, na moste pred priesmykom vám nový nepriateľ Orcish Warlord povie o útoku orkov a zaútočí. Zabiť a vezmite si jeho prsteň, ale nepoužívajte ho.

Consecration of the Sword
Poznámka: Môžete získať skvelú zbraň. Ak si kúpite od Harada za 2000 zlatých magickú zbraň a posvätíte ju v chráme v Kláštore za 5000 zlatých, hodnoty jej pekne vyskočia. Ak ju ešte posvätíte potom s Tears of Innos, ktoré získate v tejto kapitole, tak je to naozaj super.
Ak kúpite jednoručnú zbraň, tak po prvom posvätení je to Blessed Ore Blade (D.70, Str.req 40), po druhom posvätení Wrath Of Innos (D. 80, Str. req, 40).
Ak kúpite obojručnú zbraň, tak po prvom posvätení je to Sword of the Order (D.85, Str.req. 50), po druhom posvätení Holy Executioner (D. 100, Str.req. 50).

1. Deprivation
Randolph na Akilovej farme sa cíti nejako mimo a požiada vás, či by ste neskočili za Sagittou po nejaký liek. Ak za ňou zájdete, predá vám Healing of Addiction za 300 zlatých. Zaneste ho Randolphovi (500 exp) a dá vám 150 zlatých

2. Lobart´s Orc Problems
Na Lobartovej farme sa stále niečo deje a tentokrát ju napadli orkovia. Všetkých pobite a oznámte to Lobartovi (600 exp). Za námahu vám dá 150 zlatých.

3. Neoras´ Dragon Egg Brew
Neoras, alchymista v monastery, skúša niečo nové a potreboval by na to dračie vajce. Ak ste vzali vajce od bieleho draka, tak mu ho dajte (600 exp). Ako odmenu si môžete vybrať tri veci, ale najlepšie je žiadať nápoj z dračieho vajca (ak ste bojovník). Pridá vám + 5 strength.

4. Hordes of Orc Elite Warriors
Keď sa stretnete s prvým Orkským Warlordom, môžete o tom povedať Hagenovi. Ten vám odporučí si o tom pohovoriť s Ingmarom stojacim vedľa. Musíte nájsť ich vodcu a zastaviť hrozbu. Ak si kúpite mapu oblasti so zaznačenými jaskyňami, tak si všimnite juhozápadne od mesta je osamotená jaskyňa. Normálne choďte na juh a na konci sa otočte v kaňone na sever. Tam v jaskyni je Orc Colonel. Zabite ho, má u seba mapu so zaznačenými pozíciami ostatných skupín. Ak potom pôjdete za Ingmarom, máte 1000 exp. a 300 zlatých, ale úloha nie je splnená. Pobil som všetkých orkov na pozíciách z mapy od Colonela, odovzdal som Hagenovi prstene od warlordov, ale úlohu som mal stále ako zadanú na splnenie. Ospravedlňujem sa, nevedel som, ako to vyriešiť.

5. Rosi´s Flight
Vydajte sa po ceste, ktorá vedie od taverny The Dead Harpy k jaskyni Čierneho trola. Asi v štvrtine cesty stretnete Rosi a Tilla. Rosi vám povie, že utiekla od Sekoba (250 exp) a už sa k nemu nevráti. Ponúknite jej, že ju odprevadíte do mesta. Keď ju dovediete pred bránu, (1000 exp) poďakuje a dá vám 450 zlatých. Ak ešte skočíte za Sekobom a poviete mu o Rosi (250 exp), tak na vás zaútočí. Neviem prečo, ale je nesmrteľný, tak rýchlo dobehnite k posteli a vyspite sa. Potom už nebude útočiť, akurát sa s vami nebude chcieť zhovárať.

6. The Master of Dragons
Navštívte Xardasovu vežu. (Môžete ju vyčistiť od démonov, bude to treba, ak sa rozhodnete pre jedného z dvoch kapitánov). Vonku vám Lester povie, že odišiel a nechal vám list. Prečítajte si ho. Potom choďte za Pyrokarom. Z listu viete, že potrebujete knihu, ktorú ste mu predtým od Xardasa doniesli. Mágovia však už knihu Halls of Irdorath schovali do podzemia, ale umožnia vám k nej prístup. Zbehnite dole do podzemia a do časti, kam vás predtým Talamon nechcel pustiť. Tam zoberte knihu, otvorte ju a získate list a kľúč. Všimnite si na stene oproti veľkú knižnicu. Napravo od nej je na stene páka, stlačte ju a vojdite dole. Prejdite cez labyrint do miestnosti s dverami. Otvorte ich kľúčom z truhly. Za nimi na konci chodby pobite v ďalšej miestnosti démonov. Prečítajte si almanach (je ako bežné knihy na podstavci) a zoberte zo stola, všetko, čo tam je. Tiež sa stavte povedať Talamonovi, že ste odhalili skrytý vstup, dostanete 1000 exp.
Medzi vecami bola aj Runa a kniha Dusty Book. Keď ju a almanach prečítate, zistíte, že pomocou svätenej vody a runy môžete vytvoriť teleportačný kameň. Ak vodu nemáte, kúpte ju u Goraxa (nestačí vám svätená voda od Ulthara, ak ju máte, potrebujete obyčajnú). Potom vojdite do knižnice a použite Rune Table, také zariadenie ako kovový glóbus. Keď stvoríte runu, teleportujte sa pomocou nej. Ste v malej miestnosti, kde je to najpodstatnejšie - Paladin´s Armor.
Ďalšie veci, čo ste zobrali bola fľaštička Tears of Innos a mapa ostrova. Už viete, kde sa skrýva nepriateľ. Potrebujete loď. Ešte skočte za Pyrokarom a spýtajte sa na Tears of Innos a tiež povedzte, že ste otvorili knihu a čo ste zistili.

7. I Need a Ship
Na loď potrebujete kapitána a vhodný je Jorgen. Ak je teraz v kláštore, tak si pohovorte s Pyrokarom. Jorgen má u nich dlh a jediný spôsob ako ho zrušiť, je preskúmať, čo sa deje v Xardasovej veži. Vyčistite ju a oznámte to Pyrokarovi. Ten dovolí Jorgenovi odísť. Pošlite Jorgena do prístavu, nech tam na vás počká. Povie vám, že ešte musíte zohnať posádku, minimálne päťčlennú.
Pred kláštorom oslovte Miltena. Povie vám, koho by ste mohli osloviť, musia to byť vaši priatelia, ktorým dôverujete. Tiež sa ponúkne, že vás bude sprevádzať. Pošlite ho do prístavu. V prístave, ak ste paladin, môžete prikázať strážcom pri lodi, aby vás vpustili na palubu. Ako paladin máte totiž vyššiu hodnosť než oni.
Teraz potrebujete posádku. Ako povedal Jorgen, najmenej päť mužov, ale môže to byť aj viac. Pre koho sa rozhodnete, pošlite ho do prístavu, tam na vás budú čakať. Keď budete chcieť vyraziť, a pôjdete k lodi, osloví vás paladin Girion. Vysvetlíte mu, aká je situácia a on to pochopí. Povie, že vás bude sprevádzať, ale potom musíte loď vrátiť. Keď budete mať všetkých, ktorých chcete, povedzte Jorgenovi, že ste pripravený. Dá vám kľúč od kapitánskej kajuty. Potom ešte môžete nakupovať, doplniť si vedľajšie questy, alebo čo chcete. Keď vstúpite do jeho kajuty, je nová kapitola. Tu je zoznam ľudí, ktorých si môžete najať.
Milten, pred kláštorom. Vatras, kňaz v svätyni v meste. Wolf, žoldnier. (Ak ste ho nenajímali pre Bengara, pôjde. Ak ste ho najali, zostane s ním. Ak však Bengara zabijete, pridá sa k vám). Angar, na Bengarovej farme (neviem, či tam bude, ak ho neoslovíte na hrade v Oldworlde v štvrtej kapitole). Bennet, kováč na Onarovej farme. Diego, v meste. Lares, v dokoch, v meste. Lester, pred Xardasovou vežou. Gorn, Lee. Obaja sú na Onarovej farme. Najať môžete aj chlapíka menom Mario, ktorý je v dokoch, v krčme Pegleg. Ale prezradím, že je to zradca a budete s ním musieť bojovať;teda urobte, ako chcete.
Keď je všetko hotové, vstúpte do kapitánskej kajuty a je to.



Chapter 6: The Halls of Irdorath

Dorazili ste na ostrov, kde sa skrýva zlo. Tu nemáte kam zablúdiť, stačí len postupovať stále vpred a kántriť všetko okolo seba. Keď dorazíte k trolovi, napravo od neho je miestnosť, kde je Ork Colonel. Keď ho zabijete, zoberte mu kľúč a zbehnite do miestnosti za trolom. V jedných dverách, ktoré otvoríte týmto kľúčom, je Pedro, chlapík z Kláštora, ktorý ukradol Innosove Oko. Povie, že bol očarovaný a že to nebola jeho vina. Odveďte ho na loď a tam vám povie, niečo o území, kde ste. Pri ceste späť loď napadlo niekoľko orkov, ale vaši si s tým poradia. Inak sú to pekní priatelia, jediný, kto je ochotný vás sprevádzať, je Angar.
Potom sa vráťte do miestnosti, kde bol Colonel a stlačte páky, ktoré sú za zhasnutými fakľami na stenách. Najprv ľavú, potom pravú. Cez tajný prechod pokračujte až k Shadow Lordovi Archolovi, od ktorého, keď ho zabijete, vezmite kľúč. Otvorte ním dvere, v miestnosti, kde ste ho stretli. Pokračujte až do oválnej miestnosti s mnohými východmi. Cestou vás napadne Mario.
V tejto miestnosti budete musieť otvoriť veľké dvere pred vami. Najprv zbehnite napravo dole. Tam zabite Key Mastera a vezmite mu kľúč. Vráťte sa a napravo otvorte dvere. Tam sú páky, ktorými otvoríte mreže v horenej a dolnej miestnosti napravo. Otvorte najprv jednu a keď tam spravíte, čo treba, otvorte druhú. V každej miestnosti musíte aktivovať páku, ktorá sa objaví v jej strede. Keď to spravíte v miestnostiach napravo, otvorte dvere naľavo a tam sú páky, ktorými otvoríte mreže v miestnostiach naľavo.
V dolnej miestnosti napravo stlačte gombík na stene. Po bokoch sa objavia dvaja zombíci. Za každým z nich je gombík. Stlačte ich a objaví sa páka v strede.
V hornej miestnosti napravo stlačte tri tlačidlá v poradí stredné, ľavé a pravé. Potom sa vysunie páka v strede.
V dolnej miestnosti naľavo stlačte tlačidlo v stene a hneď sa objaví páka v strede.
V hornej miestnosti naľavo stlačte najprv stredné, pravé a potom ľavé tlačidlo a vysunie sa páka v strede.
Keď ste stlačili všetky páky uprostred bočných miestností, v centrálnej miestnosti sa objavia štyri panely. Aktivujte každý z nich a objaví sa piaty panel. Jeho aktiváciou sa otvoria dvere. Za nimi je mnoho Seekerov a Black Magician. Zabite ich a od mága si vezmite kľúč. V bočnej miestnosti môžete nájsť Amulet of Power.
Napokon sa postavte pred veľké dvere s ohnivými očami a otvorte ich (nie je tam nič, čo naznačuje, že sú aktivovateľné, ale ide to). Za nimi už len dobehnite k hlavnému zloduchovi.
Je to Undead Dragon. Keď si s ním pohovoríte, nastane boj. Ak ste si vzali zo sebou na cestu Angara, tak asi v polovici cesty začne protestovať, ale môžete ho dotiahnuť až k drakovi, aby vám pomohol. Je ozaj silný, ale nič iné sa čakať ani nedalo. Po jeho likvidácii nasleduje animácia.
Potom sa objavíte v hale pred drakom. Môžete sa vrátiť a zobrať si z draka Soul Stone. Potom sa vráťte na loď. Cestou si zozbierajte priateľov, ktorí vás čakajú v jaskyniach. Na lodi už len oslovte kapitána a koniec. Gratulujem.
P. S. Titulky si pozrite do konca.



Dodatok:

Onarova Farma - Mercenaries

Žoldnieri sú najatí na ochranu Onarovej farmy. Onar vám bude platiť 50 zlatých, keď sa stanete žoldnierom. Keď sa stanete Drakobijcom (Dragon Hunter), tak vám platiť prestane. Drakobijcom sa stanete, keď splníte úlohu Bennet in Jail a dostanete Benneta z väzenia. Potom sa za ním stavte a dá vám Light Dragon Hunter´s Armor.


1. Four Wolves for Pepe

Napravo od hlavnej budovy pasie Pepe ovce. Povie vám, že vlky mu útočia na ovce. Ponúknite pomoc. Juhovýchodne od Pepeho je malý, opustený tábor. V ňom sú štyria Young Wolf. Zabite ich a oznámte to Pepemu (250 exp).


2. Kick Bullco´s Butt

Na Bullca sa vám môže posťažovať aj Thekla v jedálni, ale úlohu vám dá Pepe, potom, čo mu pomôžete s vlkmi. Sťažuje sa na Bullca, ktorý je proste pako. Nájdite ho a podajte si ho. Keď ho porazíte (nezabijete), tak to povedzte Pepemu (100 exp). Tiež to môžete povedať Thekle a tá vám dá za odmenu svoj guláš (Thekla´s Stew). Jeho zjedenie vám pridá + 1 strength.


3. Stew

Povedzte Thekle, že by ste si ešte dali jej Stew. Ak chcete ďalšie jedlo, musíte jej skočiť po rastlinky k Sagitte. Žije v jaskyni, v lese na sever od farmy. Stačí sa jej spýtať na rastliny a dá vám ich (150 exp). Potom ich doneste Thekle (300 exp) a je to. Ešte si od nej môžete vypýtať ďalší Thekla´s Stew.


4. Member of Mercenaries, Respect

Lee je vodca žoldnierov. Pohovorte si s ním, že sa k nim chcete pridať. Povie, že je rád, ale najprv musíte získať súhlas starších členov a na to potrebujete ich rešpekt. Nemusíte mať rešpekt všetkých, ale stačí väčšiny. Tiež si pohovorte s Torlofom. S niektorými žoldákmi sa spájajú aj questy v rámci získavania ich rešpektu.

Senteza. Nechajte mu 50 zlatých, ktoré vám vezme pri prehliadke, pri vstupe na farmu. Ak s ním budete bojovať, nebude za vás hlasovať, ale nepotrebujete ho.

Cord - A Good Fighter. Bude za vás hlasovať, ak budete dobrý bojovník. One alebo Two-Handed musíte mať minimálne na 30. Keď si jednu túto vlastnosť zvýšite a oznámite mu to (100 exp), máte jeho hlas.

Rod - Rod´s Sword. Spýtajte sa na učenie s mečom. Myslí si, že neudržíte jeho meč. Ak budete trvať na tom, že áno, tak sa s vami staví o 30 zlatých, či to zvládnete. Je jedno, či ho udržíte, či nie (akurát prídete o pár zlatých), keď vám už ale dá meč do ruky, nevráťte mu ho. Zaútočí a vy ho porazte. Potom mu vráťte meč (25 exp) a máte jeho hlas. Inak stačí, ak ho zbijete aj bez tohto questu.

Buster. Prvý žoldnier na ceste k Onarovi, v malom zrube pri jazere. Stačí, keď ho porazíte v súboji a hlasuje za vás.

Wolf. Stačí sa ho spýtať a súhlasí.

Cipher - For a Fistful of Herbs, The Weed Package. Splnenie jedného z týchto questov vám zaručí jeho hlas. Ale viac sa oplatí najprv prvý a potom druhý. Na súhlas vám stačí doniesť mu desať kusov Stalk of Swampweed. K druhému questu vám povie, že mu niekto ukradol zásobu swampweedu a podozrieva farmára menom Bodo. Ten vám povie, že s tým nič nemá spoločné. Aby mal od vás pokoj, dá vám jeden stalk. Za jedálňou neustále fajčí Dar. Spýtajte sa ho na ukradnutý swampweed. Zatĺka, tak ho zbite. Kým leží, môžete mu zobrať 9 kusov stalk of swampweed. Teraz ich máte 10 a môžete ich dať Cipherovi, aby hlasoval za vás. Keď sa Dar pozviecha, prezradí, že lup predal do mesta. Skočte do mesta, do skladu v dokoch, kde je strážca, ktorý vás tam nechce pustiť. Zabite ho, vezmite mu kľúč a zo zadnej truhly si vezmite Parcel of Wood. Vráťte ho Cipherovi (300 exp) za 200 zlatých.

Jarvis - Jarvis´ Challenge. Jarvis za vás bude hlasovať, len keď sa uistí, že ste na Leeho strane, lebo v tábore rebeluje Sylvio. Aby ste mu to dokázali, stačí poraziť troch z jeho ľudí. Sú to Bullco, Rod, Senteza, Fester, Raul. Ak porazíte troch, získate 75 exp, ak všetkých tak 150 exp. Ak ste postupovali odhora, podľa návodu, tak Bullco a Rod sú úž zbití a Sentezu ste mohli, aj môžete tiež. Raula aj Festera môžete takisto vyprovokovať. Keď ich porazíte, máte jeho hlas.


Torlof - od neho máte na výber jednu z dvoch úloh, ale tú druhú dostanete hneď po vstupe do druhého chapteru, tak to máte jedno.

Drive Away the Militia
Bengar má problémy s milíciou. Skočte na jeho farmu a porozprávajte sa s ním. Keď mu poviete, že ste pripravený stretnúť sa s vojakmi, tak prídu. Sú to dvaja členovia stráže Rick a Rumbold. Zabite ich a je to vyriešené. Oznámte to Bengarovi (100 exp), aj Torlofovi (100 exp). Tým máte aj jeho požehnanie, čo je podstatnejšie. Ak máte väčšinu na svojej strane, tak mu to môžete oznámiť a keď za vás hlasuje už aj on, tak vás pošle za Leem.

Collect the Rent
Druhá úloha od Torlofa (alebo prvá, ako ste si zvolili) je vybrať nájom od Sekoba. Jeho farma je poniže Onarovej. Dlhuje 50 zlatých. Skočte za ním a pýtajte si ich. Najprv nechce zaplatiť a zaútočí na vás. Porazte ho. Potom vám chce nahovoriť, že nič nemá. Povedzte mu, nech zaplatí, inak ho zabijete a dá vám 60 zlatých. 10 ako pre vás, že mu neublížite. Odovzdajte dlh Torlofovi (100 exp).

Keď vás Torlof pošle za Leem, tak máte vyhrané. Ten vás ešte pošle za Onarom, dohodnúť sa na mzde. Potom sa vráťte za ním a ste členom žoldnierov (400 exp) a ostanete aj Light Mercenary Armor.


5. Black Hide

Keď ste člen gildy (akejkoľvek, nie len žoldnier), tak vás zastaví Raul a začne sa vám vysmievať, aký ste slaboch a vyzve vás, aby ste zabili Čierneho Trolla. Keď sa vám to podarí, prineste mu jeho kožu (500 exp) a on vám dá 500 zlatých a 3 elixíry of Healing. Môžete ho potom vyzvať na súboj, poraziť, kožu si vziať a predať ju lepšie Bosperovi, ak ste jeho učeň.


6. An Offer of Peace

Keď sa stanete žoldnierom, Lee vám dá list pre Lorda Hagena. Je to ponuka na mier. S týmto listom vás pustia aj do Upper Quarter, aj k Lordovi Hagenovi. Milosť sľúbi len pre Leea, inak list odmietne. Podstatné je ale, že ste sa k nemu dostali a môžete pokračovať ďalej.

V Tretej Kapitole máte úlohu od Leeho, ktorej splnenie je dôležité, aby ste sa na konci dostali na loď. Tiež vám Lee dá Runu, pomocou ktorej sa môžete teleportovať na Onarovu farmu.

The Judge´s Lackey
Lee vás požiada, aby ste našli nejakú špinavosť na Sudcu v meste. Choďte za sudcom a ponúknite mu svoje služby žoldniera. Najprv chce dôkaz vašich schopností. Máte ukradnúť Sacred Hammer z monastery. V tejto kapitole už máte prístup do kláštora, tak sa tam vydajte. V podzemí kláštora Garwig stráži posvätné kladivo. Zbite ho a použite kúzlo oblivion, aby ste ukradli kladivo z oltára a nenaštvali mágov. Potom ho zaneste Sudcovi (300 exp).
Potom vás požiada, aby ste zabili vodcu trestancov na úteku menom Morgahard. Vydajte sa do jaskyne, pred ktorou stál (alebo ešte stojí) úplne prvý bandita s ktorým ste sa v hre stretli. Je to na ceste z Xardasovej veže. Tam nájdete trestanca, ktorý má u seba list podpísaný "M". Píše sa tam o Onarovej farme. Vráťte sa na farmu a tam nájdete Morgaharda. Porozprávajte sa s ním, nezabíjajte ho a získajte od neho dôkaz sudcovej viny. (Ak potom pôjdete za Lariusom v Mestskej Hale a poviete mu, že ho chcel nechať sudca zabiť, neuverí vám, ale máte 150 exp). Potom si o tom pohovorte s Leem. Týmto je úloha hotová.
Keď sa budete v piatej kapitole potrebovať dostať na loď, tak si zabehnite za sudcom a požiadajte si o priepustku. Keďže ho vydierate, dostanete ju a s ňou vás vpustia na loď.

Torlof´s Fear of the Dark Man
Torlof vám povie o mužovi v čiernom, ktorý je neďaleko a dosť ho znepokojuje. Vybehnite do tábora banditov z questu Wanted Notes and Bandits a teraz tam bude Seeker. Zabite ho a oznámte to Torlofovi (300 exp)

Forged Mine Shares
Túto úlohu vám zadá Serpentes v chráme mágov v Monastery. Máte priviesť Salandrila, ktorého čaká súd za niečo, čo spáchal. Je to alchymista v Upper Quarter. Stačí mu povedať, aby sa vzdal. Zaútočí na vás. Keď ho porazíte, dobrovoľne sa sám vydá do Kláštora. Za deň sa tam stavte aj vy po odmenu (400 exp) 400 zlatých.



Monastery a mágovia

1. How to Get into Monastery

V meste pred barakmi pri pive zdarma postáva novic Ulf. Spýtajte sa ho, ako sa môžete dostať do Kláštora. Potrebujete na to 1000 zlatých a živú ovcu. Peniaze si zožeňte, kde sa dá, po ovcu skočte na Onarovu farmu. Napravo od hlavnej budovy pasie ovce Pepe. Ten vám predá Betsy za 100 zlatých. S peniazmi a ovcou sa vyberte k monastery. Tam vás uvíta Pedro a keď máte peniaze, aj ovcu, dá vám kľúč od brány kláštora. Vnútri si pohovorte s Parlanom. Ten vás pošle odniesť ovcu Opolosovi a peniaze Goraxovi.


2. Serving the Community

Parlan vám povie, že najprv musíte vykonať isté činnosti pre kláštor. Prvú úlohu vám zadá sám.

Parlan - The Chambers of the Novices
Máte vyčistiť ubytovne novicov. Môžete si zobrať metlu (Broom), ale sám to nezvládnete. Požiadajte o pomoc chlapíka menom Babo. Chce za to na oplátku kúzlo Wind Fist. Buď splňte úlohu pre Neorasa a dostanete ho, alebo ho kúpte u Goraxa. Potom vám pomôže. Požiadajte o pomoc novica stojaceho vedľa Igaraza. Dajte mu 50 zlatých a pomôže vám. Oslovte novica zametajúceho v podzemí. Ak vám už pomáha aj niekto iný, tak sa pridá. Posledného oslovte novica modliaceho sa v chráme. Ten vám pomôže dobrovoľne. Potom to len oznámte Parlanovi (100 exp).

Gorax - The Mutton Sausages
Gorax vám dá kľúč od skladu v podzemí. Zbehnite tam a vezmite z truhly 14 kusov Sheep Sausage. (Zoberte tu aj scroll z bedne, ktorý ukážte Opolasovi a potom zaneste Neorasovi). Tieto salámy musíte rozdeliť medzi trinásť novicov, štrnásty kus je pre vás. Tak ich porozdeľujte (niektorí sú označení len ako Novice, ale niektorí novici majú svoje mená). V podzemí je jeden zametajúci novic a vzadu je Garwing. Dvaja sú v miestnosti pri Goraxovi. V záhrade sú dvaja novici a Dyrian, Igaraz, Opolos a Agon. Jeden novic je v chráme. Poslední sú Babo a Pedro. Tí chcú od vás ešte o jeden kus salámy naviac. Babo vám dá Fire Arrow Scroll a Pedro vám prezradí, kde rastú Fire Nettle. No salámu naviac môžete dať len jednému a to svoju, inak by ste úlohu nesplnili. Lepšie je zobrať Scroll.

Gorax - The Wine Delivery
Gorax má ešte jednu úlohu. Máte doručiť do taverny Dead Harpy 12 fliaš vína za 240 zlatých. Zbehnite tam teda za Orlanom, hostinským, ktorý vám povie, že vám dá 100 zlatých. Nenechajte sa oklamať a odmietnite. Ponúkne vám, že k tomu prihodí pár Scrollov. Ak súhlasíte, musíte zvyšok doplatiť zo svojho, ak nie, môžete požadovať plnú sumu a on zaplatí. Peniaze zaneste Goraxovi (150 exp).

Marduk - Prayer for the Paladins
Marduk povie, že nič nepotrebuje, ale mohli by ste sa pomodliť za paladinov. Pokľaknite k oltáru za ním a máte možnosť povedať modlitbu pre paladinov, tak to urobte. Sergio, ktorý stojí vedľa, je potešený vašou modlitbou a chce sa vám odvďačiť. Ak budete žiadať, nech vás niečo naučí, tak sa vám zdvihne Two-Handed o 2 percentá.

Neoras - The Lost Recipe, Seven Herbs.
Neoras sa v podzemí zaoberá alchýmiou. Chce, aby ste mu doniesli sedem kusov Fire Nettle. Rastú po bokoch mostu vedúceho do kláštora, tak, ak žiadne nemáte, skočte ich tam natrhať a zaneste mu ich (100 exp). Tiež spomenie, že sa mu stratil jeden recept a bol by rád, keby ste ho doniesli. Nájdete ho v sklade s jedlom, od ktorého vám kľúč dal Gorax. Keď ho vezmete (Recipe for Magical Essence), ukážte ho Opolosovi a zaneste Neorasovi. Za odmenu vám dá kúzlo Wind Fist.

Keď je toto všetko hotové, Parlan bude spokojný a umožní vám prístup do knižnice.


3. Opolos and the Recipe

Opolos vám prezradí, že by sa chcel pozrieť na jeden recept. Keď budete plniť úlohu pre Goraxa, tak v sklade s jedlom nájdete tento recept. Doneste mu ho ukázať a úloha je hotová (25 exp). Potom vás bude trénovať v sile po 70.


4. Training for Babo

Babo by rád trénoval s paladinom Sergiom, ale hanbí sa mu to povedať. Len zabehnite za Sergiom a ten sľúbi, že ho bude trénovať. Povedzte to Babovi (50 exp) a on zase bude trénovať vás Two-Handed po 70.


5. Opolos and the Library, Babo and the Garden, Dyrian´s Crime

Toto sú tri rôzne úlohy, ale splniť môžete len jednu. Opolos by rád študoval v knižnici, ale zatiaľ ho nechávajú len starať sa o ovce. Babo by rád robil v záhrade, ale Agon ho stade vyštval. Dyrian ukradol knihu, čo sa nemá, ale rád by zostal v kláštore (túto úlohu môžete získať až počas plnenia úlohy The Livning Rock). Keď sa stanete mágom, máte jedno želanie, ako nový člen. Tým želaním pomôžete jednému z týchto troch, tak je na vás, komu.


6. The Short Trip to the City

Keď získate prístup do knižnice, pohovorte si s Karrasom. Má záujem o kúzlo, ktoré vynašiel Ignaz, čarodej v meste. (Zrejme ste pre neho robili úlohu An Experiment). Dá vám 150 zlatých a pošle vás, aby ste mu priniesli tri zvitky kúzla Oblivion. Stačí ich doniesť (200 exp).


7. The Test of Fire

Keď získate prístup do knižnice, prečítajte si na stojane knihu The Test of Fire. Zistíte, že ako novic môžete požiadať o Test Ohňa, po ktorom sa stanete mágom. Povedzte to Parlanovi a on vás pošle za Pyrokarom. Ten súhlasí s tým, aby ste sa zúčastnili testu. Na jeho splnenie musíte splniť tri úlohy, jednu pre každého člena High Council. Keď ich splníte, Pyrokar vás menuje mágom.


7.1. The Path of Believers

Prvú úlohu vám dá Pyrokar. Musíte nájsť posvätné miesto. Dobehnite pred jaskyňu Čieneho Trolla. Napravo je most, ktorý vedie cez rieku do údolia za skalami. Tam nájdite za hustými kríkmi ukrytý vchod do jaskyne. V hornej časti sú Minecrawleri, v dolnej je svätyňa. V strede je truhlica, ktorú otvoríte kľúčom od Pyrokara. Vezmite runu a vráťte sa (200 exp). Cestou vás napadne Agon, ktorý tiež robí test a nevie sa zmieriť s tým, že ste to zvládli a on nie.


7.2. The Living Rock

Túto úlohu vám dá Serpentes. Musíte zabiť magického golema. Keď sa počas tejto úlohy priblížite k Dyrianovi, dá vám kúzlo Sleep, no len ak sľúbite, že mu pomôžete, aby mohol zostať v kláštore. Golem je nezničiteľný a jediné, čo na neho platí, je posvätné kladivo, ktoré strážia v podzemí. Stráži ho tam Garwig. Buď na neho použite kúzlo Sleep, alebo ho zbite a použite kúzlo Oblivion. Tak, či tak, kým bude na zemi, vezmite z oltára Sacred Hammer. Potom sa vydajte po ceste k jaskyni čierneho trola. Použite východnú cestu. Cestou pôjdete cez most. Na zákrute pred týmto mostom je napravo medzi skalami Mage Golem. Použite Sacred Hammer a zničte ho. Už to len ohláste Serpentesovi (200 exp).


7.3. Create a Rune
Poslednú úlohu vám dá Ulthar. Musíte vytvoriť Runu Ohnivých šípov. Choďte do knižnice za Hyglasom a povedzte mu, čo máte urobiť. Povie, že keď budete mať všetky prísady, tak vás naučí ako robiť Runy. Prísady sú v jednej z kníh v knižnici. Potrebujete Sulfur a Fire Arrow Scroll. Potom vás naučí, ako tvoriť Runy. Pristúpte k Rune Table a urobte, čo treba. Hotovú Runu zaneste Ultharovi (200 exp).

Tak, a teraz vás Pyrokar menuje Mágom Ohňa a dostanete Fire Mage´s Robe. Tiež sa už môžete učiť od ostatných majstrov a u Parlana postupovať cez jednotlivé magické kruhy.
Ak poviete Goraxovi, že potrebujete nové miesto na spanie, dá vám kľúč. Jediné dvere, čo boli na nádvorí zamknuté, môžete otvoriť. To je vaša vlastná miestnosť. Máte tu posteľ, truhlu, Rune Table a Alchemist´s Bench. Paráda. Tiež ako pozornosť máte na posteli Elixir of Spirite.

Ako Mág ohňa môžete teraz bez problémov vstúpiť do Upper Quarter, aj ísť za lordom Hagenom a pokračovať ďalej.



Brnenia

Brnenia sú v hre veľmi vzácne. Brnenia totiž nezískavate jednoducho, ako obvykle, že niekoho zabijete a potom ho vyzlečiete, alebo si kúpite u špecializovaných zbrojárov. Tu môžete získať brnenia len od určitých ľudí a len určitých skupín. (A to je ešte v Gothicu taká móda, že nikto nepoužíva štíty na boj, len ako ozdobu)


Voľné

Farmer´s Clothing: Protection - Weapon: 15, Arrows: 15, Fire: 0, Magic: 0
Tieto šaty môžete kúpiť na začiatku od Lobarta.

Leather Armor: Protection - Weapon: 25, Arrows: 20, Fire: 5, Magic: 0
Dá sa kúpiť od Mattea za 250 zlatých, alebo mu ukradnúť z poza obchodu.

Crawler Plate Armor: Protection - Weapon: 55, Arrows: 50, Fire: 20, Magic: 15
Keď sa stretnete s lovcom Gestathom, tak sa ho spýtajte na jeho brnenie. Povie vám, že mu ho spravil žoldnier menom Wolf. Keď sa s ním o tom porozprávate, povie, že vám také môže vyrobiť, keď mu donesiete 10 Minecrawler plates. Tie získate z Minecrawlerov, ale musíte ovládať loveckú schopnosť, získavať ich pancier.


Milícia (Paladini)

Light Milita Armor: Protection - Weapon: 40, Arrows: 40, Fire: 5, Magic: 5
Získate ho hneď, ako sa stanete členom Milície.

Heavy Militia Armor: Protection - Weapon: 60, Arrows: 60, Fire: 10, Magic: 10
Môžete ho kúpiť na zámku v Oldworlde od Engara za 2500 zlatých.

Knight´s Armor: Protection - Weapon: 80, Arrows: 80, Fire: 25, Magic: 25
Toto brnenie dostanete, keď sa stanete Paladinom.

Paladin´s Armor: Protection - Weapon: 100, Arrows: 100, Fire: 50, Magic: 50
Môžete ho získať v rámci úlohy A Master of Dragon. Na mieste kde vezmete mapu ostrova vášho nepriateľa je aj Runa a kniha Dusty Book. V tej istej miestnosti si prečítajte Almanach a knihu Dusty Book. Zistíte, že môžete upraviť runu na teleportačnú runu. Kúpte si svätenú vodu a použite Rune Table. Potom sa pomocou Runy teleportujte k brneniu.


Žoldnieri

Light Mercenary Armor: Protection - Weapon: 30, Arrows: 30, Fire: 0, Magic: 0
Dostanete ho, keď sa stanete žoldnierom

Medium Mercenary Armor: Protection - Weapon: 45, Arrows: 45, Fire: 5, Magic: 5
Môžete ho kúpiť na v druhej kapitole od Leeho za 500 zlatých. Ale nekupujte. Keď budete na zámku v Oldworlde, tak pomôžte Gornovi z väzenia, to vás stojí 1000 zlatých. (Od Garonda dostanete za úlohu Diggers and Ore 500 zlatých, lebo ste žoldnier a nie paladin, tak ani nie ste stratoví). Gorn vám z vďačnosti toto brnenie daruje.

Heavy Mercenary Armor: Protection - Weapon: 60, Arrows: 60, Fire: 10, Magic: 10
Môžete ho kúpiť od Leeho za 1000 zlatých. Ale neoplatí sa to, lebo v tejto kapitole môžete veľmi rýchlo ziskať ešte lepšie brnenie.

Light Dragon Hunter´s A.: Protection - Weapon: 70, Arrows: 70, Fire: 40, Magic: 20
Stačí splniť úlohu Bennet in a Jail a od Benneta ho dostanete ako odmenu.

Medium Dragon H. A.: Protection - Weapon: 80, Arrows: 80, Fire: 50, Magic: 30
Keď získate 20 šupín z draka, môžete ho kúpiť od Jana na zámku v Oldworlde, alebo od Benneta za 12 000 zlatých.

Heavy Dragon Hunter´s A.: Protection - Weapon: 90, Arrows: 90, Fire: 60, Magic: 40
Môžete ho získať pri plnení úlohy A Master of Dragon. Na mieste, kde vezmete mapu ostrova vášho nepriateľa je aj Runa a kniha Dusty Book. V tej istej miestnosti si prečítajte Almanach a knihu Dusty Book. Potom skočte za Bennetom a povedzte mu, ako vyrobiť silnejšie brnenie. Potom od neho môžete kúpiť toto brnenie za 20 000 zlatých.


Mágovia

Novice´s Robe: Protection - Weapon: 25, Arrows: 25, Fire: 0, Magic: 10
Túto róbu dostanete, keď sa stanete novicom v Monastery.

Fire Mage´s Robe: Protection - Weapon: 40, Arrows: 40, Fire: 20, Magic: 20
Získate ju, keď splníte Test Ohňa (Test Of Fire) a stanete sa mágom.

Heavy Fire Robe: Protection - Weapon: 80, Arrows: 80, Fire: 40, Magic: 40
Získate ju na konci tretej kapitoly, od Pyrokara, keď budú pri obetnom kruhu všetci traja mágovia, ktorým odovzdáte Eye of Innos.



Schopnosti

Sneaking

Stačí sa ho naučiť raz a môžete sa plížiť pomocou klávesy X. Je využiteľný, aby ste sa dostali, tam, kam vás nechcú pustiť. Najmä do domov, ktoré môžete potom vykrádať. Keď sa dávate do plíživého módu, nesmie vás nik vidieť, lebo ste hneď podozrivý. Má vplyv jedine na ľudí a pár humanoidov, ale na zvieratá neúčinkuje (aspoň nie vždy).
Naučiť vás ho môže Bartok, pohybuje sa pred barakmi, alebo Jasper, ktorý je v gilde zlodejov.


Pick Lock

Jedine pomocou tejto schopnosti môžete otvárať zamknuté truhlice (aj to nie všetky, na niektoré je nevyhnutný kľúč). Slúži hlavne na to, aby ste sa nabalili vykrádaním, aj keď niektoré vedľajšie úlohy ho vyžadujú. Aby ste ho mohli použiť, musíte mať v inventári Lockpick. Keď potom kliknete na zamknutú truhlu, môžete sa ju pokúsiť otvoriť a to tak, že lockpickom otáčate doprava a doľava. Keď otočíte do zlej strany, lockpick sa zlomí a musíte začať s novým kombináciu od začiatku. Čím máte vyššie Dexterity, tým je menšia pravdepodobnosť, že sa lockpick zlomí, akurát vám napíše, že je to zlá strana.
Za 200 zlatých vás to môže naučiť Thorben (tiež predáva lockpicky), alebo za 150 zlatých Ramirez v gilde zlodejov.


Pickpocketing

Túto schopnosť vás môže naučiť jedine Cassia v gilde zlodejov. Ak sa ho naučíte, tak pri rozhovore s postavami sa vám objaví možnosť niečo ukradnúť (máte vždy napísané, že čo) a tiež, aké je to obtiažne. Čím vyššia Dexterity, tým vyššia pravdepodobnosť úspechu. Minimum na kradnutie je 20 dexterity. Za krádež máte skúsenosti, ale čím vyššia kapitola v hre, tým viac skúseností, tak s tým môžete počkať na neskôr. Od prvej po piatu kapitolu: 25, 75, 150, 200, 250 exp.


Hunting

Je to lovecké umenie, ako získať zo zabitých zvierat kožu, pazúre a podobne. Tu potrebujete základnú schopnosť, ktorú vás naučí jedine Bosper a to je sťahovanie z kože. Potom sa môžete učiť získavať zo zvierat ďalšie veci. Na to, aby vás to naučil, sa nemusíte stať jeho učňom, je to úloha v rámci jeho súhlasu, na to, aby ste sa stali učňom u koho chcete. Všetko, čo získate zo zvierat, môžete samozrejme predať.
Ďalší, čo vás niečo môžu naučiť, sú:

Grom, ten je na juhu pod Onarovou farmou. Ak splníte jeho quest The Hungry Hunter, naučí vás Remove Mandibles, Remove Heart, Remove Teeth a Shadwbeast Horn.

Gaan. Je to lovec pracujúci na Bengarovej farme. Stojí neďaleko tejto farmy, pred vchodom do Valley of Mines. Za 100 zlatých vás naučí Bloodfy Wings, Bloodfy Stinger, Remove Claws, Remove Teeth. Ak splníte jeho quest The Snorting Creature, tak vás naučí Dragon Snapper Horn.

Grimbald. Tohto lovca môžete nájsť v divočine, ďaleko na severe. Stojí pred vchodom do jaskyne Čierneho Trolla. Je zobrazená aj na mape severovýchodne od monastery. Keď sa s ním stretnete, požiada vás, aby ste mu pomohli zabiť troch Snapperov neďaleko neho. Stačí mu pomôcť len mierne, dosť si poradí aj sám. Potom súhlasí s tým, že vás bude učiť o love. Naučí vás Bloodfy Wings, Bloodfly Stinger, Remove Mandibles, Remove Claws a Remove Crawlerplates.

Gestath. Nájdete ho v Oldworlde. Na mape je na juhovýchode za riekou osamotená veža. Keď pôjdete po ceste smerom k nej do kopcov, popri ceste uvidíte tábor, kde je Gorn a Gestath. Ten vás môže naučiť Collect Dragon Blood, Remove Dragon Scales, Tongue of Fire.


Alchemy

Alchýmia je schopnosť miešať rôzne nápoje z rastlín, ktoré rastú po celom svete Gothicu. Na to, aby ste mohli miešať nápoje, potrebujete sa naučiť základ alchýmie. Ten vás naučí Constantino, ak sa stanete jeho žiakom, alebo Ignaz, ak splníte jeho quest An Experiment (keď máte možnosť naučiť sa základ, hneď sa musíte naučiť aj aspoň jeden nápoj, inak to nejde). Každý nápoj, ktorý chcete miešať, sa musíte od niekoho naučiť, takže tu nie je žiadne experimentovanie s prísadami. Tiež sa musíte učiť niektoré prísady postupne - napríklad nápoje obnovujúce život sú tri, prvý najslabší, tretí najsilnejší, Ak sa chcete naučiť tretí, potrebujete vedieť aj prvé dva. Učiť vás môžu Constantino, Ignaz a Sagitta (žije v jaskyni, v lese, neďaleko Sekobovej farmy).


Forging Weapons

Je to schopnosť kovať zbrane. Potrebujete na to oceľ. Zlepšiť sa nad to môžete naučením sa kovať magické čepele.
Základ vás naučí Harod, ak sa stanete jeho žiakom. Tiež vás ho naučí Bennet, pracujúci na Onarovej farme za 30 zlatých. Ten vás môže naučiť robiť Magic Blades, ale, len ak sa stanete žoldnierom. Neskôr vás kovať môže učiť aj Jan na hrade v Oldworlde.


Ostatné

Strength, Dexterity
Carl, kováč v dokoch, pri Ignazovom dome vám zvýši Strength po 30. Buď za 50 zlatých, alebo zdarma, ak vrátite jeho susedke Edde sochu Innosa.
Laras, postávajúci v dokoch, vás zadarmo naučí Dexterity po úroveň 30.
Harad. Kováč v meste. Vytrénuje vám Strength na 50, no len ak ste jeho učeň.
Opolos. Len ak patríte k mágom a splníte jeho úlohu. Strength po 70.
Brutus. V hrade v Oldworlde. Strength po 75.
Torlof na Onarovej farme. Len ak ste žoldnier, tak vás naučí Dexterity a Strength na 90.
Ruga. V barákoch. Ak ste člen milície, bude vás učiť dexterity po 60.
Mortis. V kovárni v barákoch. Zvýši vám strenght, ak ste člen milície po 60.
Feros. Na hrade v Oldworlde. Objaví sa až v štvrtej kapitole. Str. aj Dex. po 70.
Ingmar. V mestskej hale. Len ak ste paladin, tak vám zvýši silu po 90.
Cassia. Len ak ste člen gildy zlodejov. Dexterity po 90.
Diego. Je v meste, ale až v tretej kapitole. Keď splníte jeho questy, tak vám vytrénuje Dexterity na 100.
Lee. Za 1000 zlatých vás naučí Two-Handed po 100.

One-Handed, Two-Handed
Alrik. Býva za skladom neďaleko Brahima a Fellana. Ak ho raz porazíte v boji, bude vám trénovať One-Handed na 30.
Buster. Stretnete ho, keď pôjdete na Onarovu farmu po ceste pred štyrmi veľkými poliami. Môže vás učiť One-handed po level 30.
Wulfgar. Trénuje v barákoch. One-Handed aj Two-Handed na 60.
Keroloth. Na hrade v Oldworlde. One-Handed po 60.
Babo. Len ak patríte k mágom a splníte jeho quest. Two-Handed po 70.
Cedric. V mestskej hale. Len ak ste paladin, tak vás vytrénuje v One-Handed po 90.
Girion. V mestskej hale. Len ak ste paladin, tak vás vytrénuje v Tw-Handed po 90.
Lord Hagen. Ak ste paladin a máte minimálne 90 two-handed, tak vás za ním pošle Garion a on vás dotrénuje na 100.
Rod. Na Onarovej farme. Two-Handed po 90.
Cord. Len ak ste žoldnier. Na Onarovej farme. One-Handed, Two-Handed po 90.

Bow, Crossbow
Udar. Na hrade v Oldworlde. Crossbow po 30.
Bartok. Postáva pred barákmi. Môže vás trénovať s Lukom po úroveň 60.
Dragomir. V loveckom tábore poniže taverny The Dead Harpy. Ak máte crossbow minimálne 30, tak vás bude učiť za 150 zlatých po úroveň 60.
Ruga. Sídli v barákoch. Len ak ste člen milície, bude vás učiť Crossbow po level 60.
Wolf. Sídli na Onarovej farme. Luk po úroveň 90.

Mana
Vatras. V kaplnke v meste vám zvýši manu po 50.
Albrecht. V mestskej hale. Ak ste paladin, tak vám zvýši manu na 100.
Keď ste mág, tak zvyšovať manu, robiť magické runy vás učia ostatný majstri mágovia. Nový magický kruh môžete dosiahnuť vždy jeden za jednu kapitolu.

Súvisiace hry Gothic REMAKE
Risen 3: Titan Lords
Risen 2: Dark Waters - Air Temple
Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle
Risen 2: Dark Waters
Gothic Complete Collection
Arcania: Gothic 4 - Fall of Setarrif
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced Edition
Arcania: Gothic 4
Risen
Gothic 3: Forsaken Gods
Gothic 3
Gothic 2: Gold Edition
Gothic 2: Night Of The Raven
Gothic



Diskusia Príspevkov: 155 Hodnotenie
1593 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |