HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21171
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12920
1687

Online 44200 užívateľov

Návody > Doom 3


Zobrazení:270690
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


15. Delta Labs - Level 1

Po vstupe hneď dostanete úlohu obnoviť energiu v laboratóriách. Tiež si vezmite z podlahy PDA Roberta Pricea. Prejdite na koniec chodby a vstúpte do okna napravo, odkiaľ po vás hodili mŕtvolu. Tam pokračujte až do Reactor Control Room. Tam choďte k hlavnému počítaču a skúste ho spustiť. Zistíte, že musíte získať Data Linker. Vydajte sa naspäť a vybuchne pred vami podlaha. Skočte do vzniknutej diery a zalezte pod podlahu. Prelezte spodkom a vylezte v Delta Main Lobby. Postupujte chodbou do Delta 1 Access Lobby a tam pri mŕtvole si vezmite Data Linker. Vráťte sa popod podlahu naspäť do Delta Systems Control a použite počítač znovu. Obnovíte tým časť energie a máte nájsť Reactor Control Room.
Vráťte sa k diere, ktorou ste preliezali a dvere sa otvoria, tak sa vyhnete podliezaniu. Prejdite tam opäť do Delta 1 Access Lobby a choďte na miesto, kde ste našli Data Linker. Dvere tam sú už otvorené. Tie napravo vedú len k munícii. Choďte tými naľavo. Postupujte do Delta Service Warehouse. Keď porazíte všetkých nepriateľov, tak si všimnite neďaleko dverí, ktorými ste vošli, je v stene otvorený tunel. Vlezte doň a prelezte ním na druhú stranu. Na druhej strane je skrinka, ktorú otvoríte kódom 298, ktorý máte z audio záznamu R.Pricea. Tam prejdite servisným tunelom až k výťahu.
Zvezte sa dole a pokračujte do Delta Reactor Room. Tam vylezte na poschodie a prejdite do riadiacej miestnosti. Tam počítačom spustite jadro a získate tak energiu. Prejdite do susedných dverí a po dvoch rebríkoch nahor. Tam sa opäť vrátite do miestnosti s reaktorom, no do najvyššej časti. Napravo si vezmite PDA Briana Mora. S ním sa vráťte do riadiacej miestnosti, kde ste spustili jadro. Sú tam zavreté dvere, oproti oknu. Tie otvoríte Brianovým PDA. Pokračujte jedinou možnou cestou k výťahu, ktorým sa zvezte. Postúpte cestou do ďalšieho výťahu, ktorým sa opäť zvezte. Postupujte ďalej priamou cestou až do miestnosti so zničenými schodami, kde zoskočte dole. Tam už len prejdite pár metrov naspäť do Delta Main Lobby, kde ste už dvakrát boli. Privolajte si výťah a odvezte sa ním.


16. Delta Labs - Level 2a

Prejdite k výťahu a vyvezte sa do Archives. V Records Office si vezmite PDA Petra Raleigha. Je tu aj Skrinka 112. Otvoríte ju kódom 538, ktorý však získate až neskôr z PDA Cindersa. Pokračujte jedinou cestou ďalej.
V jednej chodbe preskočte pár krabíc a dojdite až k živému vedcovi, ktorý vás požiada, aby ste priniesli Plasma Inducer. Z počítača pri ňom si môžete stiahnuť do svojej osobnej zložky mail o artefakte Soul Cube. Vráťte sa do Central Corridor, cez ktorý ste prechádzali. Je tam dvojo dverí, ktoré boli predtým zavreté. McCormick vám ich otvoril. Za dverami Operations sú ostatné dvere uzavreté, takže ich choďte otvoriť do Security Bio Labs.
Tam prejdite do Hazardous Materials. Je tam panel, na ktorom sú čísla 1-9. Stlačte ľubovoľné a stroj vám zloží krabicu príslušného čísla s biologickým materiálom. Schránky neobsahujú nič pre vás. Keď opäť stlačíte to isté číslo, stroj vráti schránku na miesto. Všimnite si na stene napravo, hore, otvorenú šachtu, pri ktorej je výbava. Tam sa treba dostať. Takže si privolajte schránku a znovu ju pošlite na miesto. Než ju stroj chytí, skočte na ňu. Keď ju zdvihne, bude ju prenášať popri rímse s tou výbavou. Tam na ňu skočte a vlezte do šachty. Prejdite ňou a skočte do chodby pod ňou. Pri vás sú dvere, ktoré otvoríte kódom 931. Tam vnútri ešte kliknite na panel na stene, čím otvoríte presklenú schránku. Napokon si vezmite BFG 9000, novú a silnú zbraň. Inak pokračujte chodbou do Delta Security. Z počítača získate kód 972 k skrinke, ktorá je tu. Na druhom počítači zastavte plyn vnikajúci do miestnosti za sklom. Potom tam môžete vstúpiť. Tam aktivujte ďalší počítač, čím odomknete bezpečnostné zámky v časti Operations. Ďalšími dverami prejdite do East Lobby. Tým ste opäť vo vstupnej časti Security. Vráťte sa von, do Central Corridor a vstúpte do dverí Operations.
Choďte tam doprava a v prvej miestnosti je PDA Phila Wilsona. V jednej z ciel je PDA Franka Cindersa (z jeho mailu máte kód 538 k skrinke 112). Pokračujte ďalej, až na pravej strane uvidíte dvere s nápisom Server. Je tam skrinka 114, ktorá otvoríte kódom 715. Oproti skrinke sú tri stroje. Jeden je otvorený. Priblížte sa k nemu a vezmite si Plasma Inducer. Teraz sa treba vrátiť. Aby ste si skrátili cestu, pokračujte ďalej, k výťahu, ktorý má medzi dverami krabicu (čím bol zablokovaný a zdola sa vám nedal privolať). Len ju stade dajte preč a zvezte s ním dole. Vráťte sa k Ianovi McCormickovi a dajte mu Inducer. Počkajte si, kým dohovorí a otvorí vám panel s Video diskom, ktorý si môžete vziať.
Potom choďte kúsok naľavo do dverí s nápisom Chamber 1. Za nimi si počkajte, kým prebehne dekontaminácia, vyjdite von a zájdite k teleportu. Aktivujte ho a počkajte si, kým prebehne teleportácia.


17. Delta Labs - Level 2b

Objavili ste sa v druhej časti laboratórií druhej úrovne, oproti teleportu. Vyjdite dverami na rázcestie. Dvere naľavo sú zavreté, tak pokračujte napravo, do Teleport Observation a tam si vezmite BRD Access Card. Vráťte sa a ňou otvoríte tie zamknuté dvere. V Data Control Terminal pokračujte dverami a napravo. Naľavo je len sklad, dvere ktorého otvoríte počítačom tu v miestnosti. Je v ňom len armor, život a zombík. Cestou ďalej je v malej osvetlenej časti naľavo PDA Francisa Eriksona. Je tu aj skrinka 103, ktorú otvoríte kódom 259 z jeho mailu.
Postupujte ďalej, až do Research Lab Corridor. Napravo otvorte dvere, prejdite k výťahu a vyvezte sa hore. Prejdite na balkón. Dvere naľavo sú zavreté, tak vlezte do šachty napravo. Prelezte až k Dr. Michaelsovi. Ak trpíte vražednými sklonmi, tak sa ovládnite, aspoň kým vám povie kód 624. Ním otvoríte v susednej miestnosti skrinky 216 a 217.
Napravo pri doktorovi je chodba, v ktorej popreskakujte barikádu z krabíc a pokračujte ďalej, až do Stasis Chamber. Tam si z počítačov môžete stiahnuť maily o Impoch, Hellknightoch (tí, čo strieľajú ohnivé gule), Living Dead (zombíci) a Revenantoch (kostlivci s raketometmi). Ľavé dvere sú zavreté (máte nájsť alternatívnu cestu), tak prejdite pravými. Za nimi počujte nejaký krik. Napravo sú dvere s nápisom Maint 04. Otvorte ich panelom pri nich, prejdite dole rebríkom a na konci zabite potvoru, ktorá zabila volajúceho o pomoc. Bol to Jacobs Stemmons. Vezmite si jeho PDA: Získate z jeho mailu kód 371.
Vráťte sa hore a prejdite dverami pri vás do Stasis Transfer. Tam prejdite popri koľajnici na jej koniec. Cesta je úplne neosvetlená, tak ak si chcete posvietiť, tak aktivujte počítač na začiatku koľajnice. Vysunie sa nádrž s impom, ktorá sa bude presúvať po koľajnici a osvetľovať cestu (ak sa sem neskôr vrátite, vypustí sa ďalšia svietiaca nádrž). Na konci vstúpte do kontrolnej miestnosti, kde je skrinka. Otvoríte ju kódom 371, ktorý ste zistili predtým. Za touto miestnosťou pokračujte popri koľajnici (ak ste sa nezdržovali, tak aj tu stihnete svietiacu nádrž) a postupujte až do Lift Accest. Tu v rohu pri smetnom koši je Video disk. Ak tu otvoríte dvere, tak za nimi je opäť Stasis Chamber, kde ste sa predtým museli vydať aleternatívnou cestou.
Vyvezte sa hore výťahom a vstúpte do Analysis Control. Tam je skrinka 666 a pri nej je aj napísaný kód 327. Ak ju otvoríte, nájdete v nej armor, ale aj nepriateľa. Na počítačovom pulte je Video Disk a PDA Larryho Bullmana. Obe majú info o Soul Cube.
Pokračujte do Central Processing. V kancelárii naľavo je PDA Elizabeht McNeilovej (pekní šovinisti sú tvorcovia hry, toto je druhá žena od začiatku. Prvá hneď zomrela a táto je už evidentne mŕtva. Medzi zombíkmi tiež žiadna nie je, takže na Marse bol zrejme väčšinovo mužský kolektív antifeministov). Zistíte kód do Storage Area 07 - 725 a kód do Levelu 3 - 463. Takže si v Central Processing otvorte sklad. Okrem vecí je tam aj skrinka Martian Buddyho. Ak sa normálne pripojíte na internete na adresu www.martianbuddy.com, tak tam získate kód 0508. Navádza vás na to aj mail Francisa Eriksona. Týmto kódom otvoríte skrinky martian buddyho. (inak, navštíviť môžete aj stránku www.ua-corp.com, stránka spoločnosti Union Aerospace Corporation). Potom len choďte k prechodu do levelu 3. Otvorte ho tým kódom 463, vstúpte do výťahu a odvezte sa.


18. Delta Labs - level 3

Prejdite za dvere a tam máte napravo ďalšie s nápisom Security Station. Za nimi aktivujte počítač, čím odomknete bezpečnostné zámky. Vráťte sa na chodbu a pokračujte cez už otvorené dvere ďalej, do Lower Terminal Office. Tam má PDA Frank Cerano. Z mailu získate kód 841 k skrinke 317. Pokračujte do Chamber 1 Control. Je tu PDA Han Leea. Tam je kód 836 k skrinkám 386 a 387. Tiež tam aktivujte počítač a uvoľníte tak pred miestnosťou dvere s nápisom Chamber 1. Vstúpte do nich, prebehne dekontaminácia a pokračujte k dvom skrinkám, ktoré otvoríte spomínaným kódom 836. Potom vstúpte do Teleport Station 1. Tam na počítači aktivujte "Fransfer MCS Access..." a na ďalšom paneli, ktorý sa vysunie, aktivujte "Scan for Active Pads". Tam si potom zvoľte cieľový pad. Pad 1 vás prenesie len o kúsok vedľa, taký skúšobný prenos. Preto aktivujte Pad 2 Balcony. Potom choďte priamo do teleportu a aktivujte ho. Premiestni vás to na balkón, nad halou s teleportom. Prejdite ďalej. Napravo je sklad s muníciou, vy vstúpte do dverí pred vami. Zavrú sa za vami. Tam vstúpte do dverí Security Station 2. Tam počítačom odblokujte zámky. Vráťte sa pred Security Station a prejdite dverami, ktoré boli predtým zatvorené (oproti tým, ktorými ste vošli).
Postupujte do Terminal Processing a tam na konci skočte do odkrytého tunela v podlahe. Ním prelezte do Chamber 2 Terminal. Pri vás je Storage 03 s muníciou. Pri nápise Chamber 2 máte dvojo dverí. Za dverami naľavo je prvý z troch cieľov druhého teleportu, ktorý je za dverami napravo.
Prejdite teda tými napravo a schodmi nahor k druhému teleportu. Ako predtým, aj tu aktivujte dva počítače na aktiváciu teleportu a zvoľte si cieľ. Pad 1 Main vás prenesie do susednej haly. Pad 2 vás dopraví pred sklad 03-3, ktorý je však zavretý. Zvoľte si Pad 3. Ten vás prenesie priamo do toho skladu 03-3, ktorý zvnútra otvoríte a získate nejakú výbavu. Pokračujte jedinou možnou cestou až do Chamber 3 Terminal.
Tam prejdite dverami naľavo, zlezte dole rebríkom a vstúpte do malej miestnosti, kde aktivujte na počítači dekontamináciu. Vráťte sa naspäť hore do Chamber 3 Terminal, napravo zbehnite dole schodmi a prejdite dverami, ktoré sú už teraz otvorené. Za dverami je Teleport Station 3, na ovládacom pulte sú 4 smery. Pad 2 vás premiestni do Security Station, kde si vezmite PDA Marena Shultza. Len s ním sa dostanete von. Vyjdete opäť v Chamber 3 Terminal, tak sa vráťte k teleportu. Pad 3 vás premiestni do skladu, v ktorom je skrinka 117, ku ktorej ste kód 841 našli už na začiatku levelu. To ste skoro na začiatku, tak naspäť k tretiemu teleportu choďte tak, ako ste išli predtým. Pad 4 vás premiestni pred sklad, do ktorého vás premiestni Pad 3, takže je to zbytočné. Cesta ďalej vedie cez Pad 1. To vás premiestni za zničený most, okolo ktorého ste išli predtým. Tam len vstúpte do transportu a prejdite do ďalšej časti.


19. Delta Labs - Level 4

Za prvými dverami je napravo PDA Jacka Gilberta. V maily je kód k skrinke 104 - 579. O chvíľu ste v Delta4 Main Ready Room. Naľavo je miestnosť so skrinkou 104. Pokračujte napravo. Tam sa na vás vyrútia dve veľké potvory. Nemusíte šetriť muníciou. Prezradím vám, že aj tu vás čaká veľmi ošúchané herné klišé a v ďalšom leveli prídete o zbrane. Porazte ich a bude aktivovaný teleport, ktorý vás premiestni do pekla.


20. Hell

Ste v pekle a to doslova. Vezmite si pištoľ a brokovnicu. Dokonca nemáte ani baterku. Vybehnite hore po schodoch a vstúpte do portálu. Objavíte sa v klietke, ktorá sa s vami spustí na zem. Tam likvidujte nepriateľov. Keď je po boji, prejdite po novovytvorenom moste do tunela. Na konci ste v nejakej hale. Napadne vás tu väčší nepriateľ. Len sa uhýbajte strelám a pumpujte do neho broky. Na ľavej strane tu máte armor a náboje a na pravej život a reťazovú pílu.
Potom prejdite do ďalšej miestnosti. Naľavo je Chain Gun. Keď vstúpite napravo, objavia sa len nepriatelia, ale v strednej miestnosti sa vám otvorí prechod ďalej. Tam prejdite a popreskakujte po vznášajúcich sa kameňoch. Pozor na lietajúce lebky, ktoré mimo útoku vás môžu aj zhodiť. Najlepšie je to preskákať na druhú stranu a tam sa s nimi vysporiadať.
Prejdite k mrežiam a cesta za vami sa uzavrie. Naľavo je cesta ďalej (úplne naľavo v temnote je armor). Pokračujte k mrežiam, ktoré sa zosunú. Za nimi zabite obra, najlepšie Chain gunom. Dobehnite na koniec k Plazma Gunu. Tam sa zveziete dole. Dole si vezmite Berserker - lietajúcu prilbu. Krátkodobo silnejší pobite nepriateľov a vzadu prejdite dverami, ktorými vstúpil hellknight. Za nimi zničte ďalšieho. Vráťte sa do predošlej haly, otvorili sa tam ďalšie dvere. Vedú k nim svietiace znaky na podlahe. Tam nájdete PDA Simona Garlicka. Prejdite dverami, ktoré sa pred vami otvoria.
Za nimi prejdite stredom miestnosti s lávou. Pozor, na pentagram dopadá skala zo stropu. Prejdite a preskočte na opačnú stranu a pokračujte chodbou a hore schodmi. Tam ste nad miestnosťou s lávou, ktorú ste práve prešli. Môžete pozoskakovať na bočné plošiny, kde boli nepriatelia a je tam nejaké vybavenie. Ak skočíte, tak sa zase vráťte hore. Pokračujte ďalej hore schodmi. Hore prejdite po ďalšom moste ponad lávu (pod mostom je vybavenie). Za ním postupujte stále nahor.
Choďte jedinou a dosť dlhou cestou až k teleportu. Je to priama cesta, nedá sa zablúdiť, ale sťažuje ju množstvo nepriateľov. Pri teleporte je telo, pri ktorom je raketomet. Určite si ho vezmite skôr než odídete. Napokon vstúpte do teleportu.
Objavíte sa v aréne so Strážcom. Je to veľká potvora, ktorá buď na vás útočí fyzicky (veľmi nepríjemné), alebo rozptyľuje do okolia ohnivé gule (ľahšie, dá sa im vyhnúť). Okolo lietajú malé potvorky s reflektormi, ktoré po vás sliedia. Vždy postrieľajte všetky tieto potvorky (najlepšie Chain gun, či Plazma gun. Z raketometu stačí jedna strela, ale ťažšie sa ním triafajú). Vtedy sa nad Strážcom zjaví svetlo a on vytvorí zopár ďalších lietajúcich potvor. Vtedy využite čas a strieľajte raketometom do neho. Potom opäť zničte lietajúce potvory a opäť strieľajte do svetla. Takto ho napokon zničíte. Keď je po ňom, tak si vezmite Soul Cube, ktorá z neho vypadne. Potom budete prenesený opäť na začiatok, kde ste vstúpili do pekla. Vráťte sa teda na to miesto a aktivujte teleport.


21. Delta Complex (Delta Labs - Level 5)

SOUL CUBE - od tejto chvíle môžete ako zbraň používať Soul Cube. Princíp je jednoduchý: chytíte ju do rúk (Q) a použijete ako zbraň. Vyrazí vpred a nepriateľa, ktorého zasiahne, okamžite zabije, potom sa odrazí od steny a vráti sa k vám. Po jej použití musíte zabiť 5 nepriateľov, aby ste ju mohli použiť znovu. Je jedno akých nepriateľov, či slabých, či silných. Keď ich zabijete 5, ozve sa vám "Use Us" a môžete ju znova použiť. Pre jej obmedzené použite je vhodné používať ju, najmä na tých najsilnejších nepriateľov.
Ste opäť v Delta laboratóriu úrovne 4, pri teleporte, ktorým ste šli do pekla. Opäť ste bez zbraní (ktovie prečo?), tak si vezmite v miestnosti Machine Gun a pištoľ. Choďte dole a skočte do osvetlenej diery v podlahe. Hurá je tu Baterka. Prelezte tunelom, cestou narazíte na pár granátov. Keď vyleziete hore, získate od nepriateľa Chain Gun. Potom choďte doľava a tam je motorová píla. Vráťte sa späť k otvoru v podlahe a prelezte dverami napravo. Pred vami je zničený most, pred ktorý ste sa teleportovali pred dvoma levelmi. Choďte do chodby napravo. Prestrieľajte sa cez pavúkov a tesne pred koncom sa otvorí tajný panel v stene. Za ním je Plazma gun. Potom vstúpte do dverí na konci chodby. Je to výťahová šachta. Napravo je rebrík, ktorým vylezte hore. Hore prelezte tunelom a na konci zlezte do Delta Service Tunnel 1. Tu si vezmite z krabice brokovnicu. Prejdite na druhú stranu tunela k výťahu. Privolajte si ho a zvezte sa dole. Tam pokračujte až do ďalšieho výťahu, ktorým sa odvezte do Delta Authority.
Tam prejdite do ďalšej miestnosti, kde je ranený chlapík menom Elliot Swann (ten neznámy zo začiatku). Vezmite si jeho PDA: Povie vám, že nepriatelia sa chcú dostať na Zem pomocou lodí, ktoré sem smerujú. Potom vstúpte do dverí naľavo. Ignorujte sliz a vlezte do diery v podlahe. Prelezte až k rebríku. Po ňom vylezte hore. Otočte sa, odkiaľ ste prišli. Všimnite si, že nad tunelom, ktorým ste priliezli, je ďalší, do ktorého skočte. Na konci v sklade aktivujte panel a zlezte dole rebríkom. Dole si po nápore nepriateľov otvorte dvere naľavo a prejdite. V CPU Access si môžete z počítača stiahnuť mail o prípravách na obetovanie a otvorenie Obetného portálu. Potom otvorte dvere a prejdite do CPU Complexu.


22 Central Processing

Prejdite chodbou a vstúpte do miestnosti naľavo. Tam môžete aktivovať počítač a otvorí sa schránka s Armorom. Skrinku 452 otvoríte kódom 571. Vyjdite von a choďte doprava (vpredu, pri poškodených dverách získate úlohu a vľavo pri zamknutých získate druhú). Prejdite do Security Monitoring. Tam v pravej časti je počítač, na ktorom si môžete pozrieť záznamy bezpečnostných kamier. Pozrite si Lab A Meeting Room a tam uvidíte číslo 627. AK sa vydáte popri stene s počítačom ďalej, nájdete malú šachtu, v ktorej je PDA Tonyho Batesa, z ktorého získate rovnaké číslo. Vráťte sa teda do Hlavnej vstupnej haly (Main Entrance Hall) a choďte naľavo k zavretým dverám. Otvorte ich kódom 627.
Vstúpte a postupujte chodbou. Časť podlahy sa pred vami rozpadne, ale po častiach, čo zostali sa dá popreskakovať ďalej. Keď dôjdete k výťahu, prejdite ešte o kus ďalej a zo stola si vezmite PDA Charlieho Haskella. Ešte ďalej môžete povyskakovať po vznášajúcich sa kameňoch a získať ta Raketomet. Potom sa vráťte k výťahu, nastúpte a vyvezte sa.
Hore prejdite podlažím a prebojujte sa k ďalšiemu výťahu na druhej strane. Vyvezte sa ešte vyššie. Tu sa len prebojujte na koniec a v poslednej miestnosti si z otvorenej skrinky vezmite dverný panel. Z mailu Haskella si zistite kód 468, ktorým otvoríte susednú skrinku č. 669. Potom sa vráťte naspäť, úplne dole do Main Entrance Hall. V strede choďte k dverám s vytrhnutým panelom. Automaticky tam vložíte ten, čo ste práve získali a môžete vstúpiť. Prejdite do výťahu a zvezte sa do Main CPU.
Dole v Underground nájdete umierajúceho osobného strážcu Swanna, ktorého ste našli už predtým. Pri ňom je odokrytý tunel. Ak chcete, skočte dnu a prelezte do susednej miestnosti, za zavretými dverami. Je tam munícia. Inak prejdite do hlavných transportných dverí, neďaleko jeho tela a pokračujte.


23. Central Server Banks (Central Processing 2)

Prebojujte sa hordou nepriateľov ku kruhovej miestnosti s lávou. Vo dverách, do ktorých sa dostanete, aktivujte panel, čo privolá most. Prejdite naň a tam ho môžete otáčať k trom ďalším vchodom.
V časti storage je bohatá výbava munície. Nová zbraň tam nie je, ale podopĺňate si tie, čo máte.
V časti Server Banks je len PDA Steva Tooloosea s informáciami o zbrani BFG. Inak len pár kusov munície a o trochu viac nepriateľov.
Choďte do časti Central Processing. Tam nájdete hneď na začiatku Video Disk o BFG 9000 (takzvaná Big Fu...ng Gun). Pozrite si ho.
Potom tu vstúpte do jediných dverí, za ktorými vás čaká ďalší boss, nejaký tankový démon. A práve on má BFG 9000 vo svojej výbave. Preto som odporúčal pozrieť si Video disk o tejto zbrani. Tam mimo jej kladov zistíte, ako sa proti nej brániť. Jej strela spôsobí výbuch v oblasti 15 metrov. Keď však trafíte strelu, tak vybuchne okamžite, čiže je jasné, že ju treba trafiť, ešte kým je v blízkosti nepriateľa. Takže s ním bojujte týmto spôsobom. Najvhodnejší sa mi zdal raketomet, alebo Plazma gun. Strieľajte po ňom a vždy trafte strelu, ktorú po vás strelí, inak vás zabije. Dávajte si pozor, aby ste nespadli do lávy a tiež pozor na štyri stĺpy, ktoré sa občas zelektrizujú. Toto je klasický a zdĺhavý spôsob - triafať strely, uhýbať sa a triafať aj jeho. Ak máte dosť života, tak je tu aj rýchlejší. Inak v pravej a ľavej komore je armor a život.
Ak teda máte dosť života, tak mne to vyšlo takto, len čo vyšiel z dverí, vypálil som po ňom 4 rakety z raketometu. Medzičasom sa priblížil a ja som mu šiel v ústrety. Keď ste blízko pri ňom, tak nestrieľa z BFG, lebo vie, že by trafil aj seba. Takže potom k nemu dojsť, vytiahnuť motorovú pílu a rezať a rezať a rezať. Má útoky aj na blízko, preto to skúšajte, len keď máte dosť života. Mne to pri každom pokuse vyšlo a bolo to rýchlejšie, než sa s ním obstreľovať. Prípadne využite po streľbe z raketometu ešte aj Soul Cube. Nezabije ho, ale zrejme mu odoberie zo života a potom ho zblízka dostrieľajte Plazma gunom, či dorežte pílou.
Keď je po ňom, tak choďte do časti, z ktorej vyšiel. Je tam odkrytá šachta, do ktorej vlezte. Prelezte ňou, na konci pozoskakujte po potrubí a dojdite k výťahu, ktorým sa odvezte do Site 3.


24. Site 3

Prejdite na koniec chodby. Musíte získať prístupové oprávnenie k dverám napravo, takže prejdite tými naľavo. Tam prejdite k dverám s nápisom Garage a vstúpte do nich. Postupujte jedinou možnou cestou do laboratórnej časti, kde zlezte rebríkom. Dole si pri pulte vezmite PDA Richarda Davisa. Tu v Lab Section 2 vyjdite na chodbu a na rázcestí choďte doľava a na konci hore rebríkom. Prelezte tunelom a na konci zoskočte dole, do Artifact Research. Tam sa prebojujte do kancelárie, kde vás čaká Pierce Rogers. Povie vám, že to musíte zastaviť v jaskyniach a ponúkne vám svoj PDA. Vezmite si ho a aj Video disk o prastarej marťanskej civilizácii. Vráťte sa k miestu, kde ste zoskočili z tunela a s Rogersovým PDA otvoríte uzavreté dvere. Ste opäť v Lab Section 2. Vráťte sa na rázcestie a choďte doprava, kde si otvorte dvere. Ste v chodbe, v ktorej ste začínali. Choďte do dverí pred vami do Site2 Hub a prejdite k zavretým dverám. Aj tieto otvoríte s Rogersovým PDA. Za nimi prejdite k výťahu a zvezte sa ním. Keď vystúpite z výťahu, tak postupujte jedinou možnou cestou, až do presklenej časti Freight Control Tower. Vráťte sa do Maintenance 2, kadiaľ ste prišli a časť podlahy sa prepadne. Cesta, ktorou ste sem prišli, je uzavretá, tak zoskočte do tejto diery a zlezte dole rebríkom. Dole prejdite cez slizový tunel a zoskočte na moste pod vami. Ste pred výťahom, ktorým ste vyšli hore (Elevator Access). Vráťte sa do Site3 Hub a do dverí s nápisom Garage, kde ste už boli. Tam je pristavené nejaké vozidlo, do ktorého nastúpte a aktivujte ho. Keď zastane, vystúpte, prejdite k neďalekému výťahu a zvezte sa ním dole.


25. Caverns - Area 1

Keď vystúpite z výťahu, vybehnite po schodoch. Vstúpte do miestnosti a postupujte jedinou cestou ďalej až do Heavy transfer Lift, kde získate novú úlohu, aktivovať výťah. Obíďte si budovu pred vami z pravej strany a aktivujte panel pri rebríku. Tým sa rebrík zosunie. Vylezte po ňom na budovu a preskočte na kovovú konštrukciu vedľa. Po nej prejdite do miestnosti s počítačmi a tam aktivujte počítač "Unlock Cargo Lift Controls!. Tým aktivujete privolávač výťahu a odomknete dvere dole. Nemusíte sa vracať po rebríku, ale prejdite do susednej miestnosti, zvezte sa výťahom a dole vyjdite von. Vonku na ľavom stĺpe kovovej konštrukcie aktivuje panel, čím privoláte nákladný výťah. Ním sa zvezte do nižších častí jaskýň.
Keď sa zveziete dole, tak spojenie medzi výťahom a ďalšou vybudovanou časťou sa zrúti. Zlezte z výťahu dole a po kovových častiach prelezte za lávu. Tam pod ďalším komplexom si na stĺpe aktivujte panel, čím si sprístupníte rebrík, po ktorom vylezte. Vstúpte dnu a vyvezte sa výťahom. Hore do dverí naľavo potrebujete vstupnú kartu. Vyjdite na balkón dverami napravo a tam vylezte po rebríku do hornej časti. Vstúpte do Thermal Regulation Pump a zlezte dole rebríkmi, pokým sa dá. Tam sa pod vami vysúvajú plošiny, po ktorých pozoskakujte ešte nižšie k rebríku, ktorý vedie cez ventilátor. Zlezte ním dole. Tam aktivujte panel, čím sa rebrík vysunie, aby ste sa po ňom dostali naspäť hore. Než sa vrátite, tak preskočte potrubie k výbave. Tam si všimnite za susedným potrubím ukrytého pracovníka. Prelezte k nemu a vezmite si jeho prístupovú kartu. Potom vylezte opäť úplne hore a vráťte sa k zavretým dverám, ktoré teraz kartou otvoríte. Prejdite nimi.
Na stole je PDA Roberta Codyho. Vyjdite druhými dverami na susedný balkón. Naľavo je rebrík, ktorý vás zavedie k výbave. Inak pokračujte po balkóne do ďalších dverí. Keď prejdete chodbou za ním, popadajú kamene na plošinu pred vami. Dávajte si pozor, niektoré časti podlahy sa pod vami prepadnú. Rýchlo prebehnite a pokračujte chodbou ďalej. Za bránou, ktorú si otvorte, vás čaká ďalšia rozľahlá jaskyňa. Vylezte hore na žeriav. Na pulte máte ovládanie. Otočte ho trochu doprava a nákladnú časť si pritiahnite (ovládanie naľavo) bližšie k sebe, aby ste na ňu doskočili. Skočte na ňu a z nej skočte na plošinu komplexu oproti, na druhej strane jaskyne. Nedalo sa mi pohnúť s nákladnou časťou žeriava nadol, tak som pri doskoku stratil trocha zo života, ale nič hrozného.
Na druhej strane vstúpte do budovy a prejdite k dverám, kde aktivujte ich otvorenie (Open All Sublevel 1 Security Doors). Objaví sa hromada nepriateľov, pobite ich, prejdite otvorenými dverami a privolajte si výťah. Zvezte sa ním dole. Dole prejdite von dverami, tam po spadnutom moste cez lávu a do ďalších dverí. Za nimi nastúpte do výťahu a zvezte sa do ďalšej časti jaskýň.


26. Caverns - Area 2

Prejdite jedinou cestou až do Main Excavation. Tam nájdete vstupný kľúč, s ktorým sa môžete vrátiť do miestnosti k výťahu, na začiatku levelu a otvoriť si ním sklad s muníciou. Inak tu môžete na generátor zapnúť osvetlenie vykopávok. Tiež môžete vyliezť na lešenie a pobrať si vybavenie. Dojdite do Levitation Site, kde si zo stola vezmite Video disk - Tablets. Pokračujte ďalej a prebojujte sa cez čoraz viac a viac nepriateľov. Napokon vás čaká stará známa telepatická pavúčica, ktorej tentokrát pomáhajú aj malý pavúci. Soul Cube a BFG by mali zabezpečiť hladký postup. Potom len vstúpte do žiariacich dverí. Za nimi spustite generátor, čo zapne svetlo a spojazdní výťah. Zvezte sa výťahom dolu.


27. Primary Excavation

Toto je posledný level. A keďže ste v predošlom boli bombardovaný nepriateľmi na každom kroku, tu pre zmenu žiadni nie sú. Postupujte jedinou možnou cestou do pekla. Level vám sám vytvorí cestu a dovedie vás až k záverečnému Bossovi. Je to obrovský démon s raketometom.
Jediné, čo démona zraňuje je Soul Cube, ale to ste si už asi domysleli. Bojujete na kruhu, ktorý má okolo a aj v strede lávu, takže pozor. Zo stredu neustále vyliezajú impovia. Ste v pekle a beh máte neobmedzený, takže stále utekajte a likviduje nepriateľov, aby ste si dobyli Soul Cube (používajte akúkoľvek silnú zbraň, aj tak už končíte). Soul Cube stačí použiť trikrát (na strednej obtiažnosti) a je po démonovi. Na prekvapenie to nie je veľký problém, akurát si dajte pozor, aby ste nespadli. Keď ho zabijete, tak uvidíte krátku animačku, ako príde záchranná jednotka a zachránia vás. Ak ste čakali nejaký epilóg (čo by si hra zaslúžila), máte smolu. A tým ste prešli atmosferickú, graficky skvele spracovanú, ale inak dosť stereotypnú hru s nízkou interakciou a s minimálnou rozmanitosťou prostredí.



Zbrane

1. Päste, Flashligt
Úder päsťami, či baterkou sú len doplnkové útoky, ktorými môžete útočiť maximálne proti lietajúcim lebkám, prípadne riskovať proti pomalým zombíkom, ale inak sú úplne zbytočné.

2. Pištoľ
Kapacita zásobníka: 12, Celková kapacita 360 nábojov.
Pištoľ tú spĺňa svoju funkciu tak, ako vo väčšine iných hier, základná náhrada, kým nie je nič silné. Proti lebkám a zombíkom je dobrá, využiť sa dá ešte aj proti pavúkom, no na ostatných nepriateľov je dosť neúčinná.

3. Brokovnica (Shotgun)
Kapacita zásobníka: 8, Celková kapacita 320 nábojov.
Brokovnica je veľmi skvelá zbraň. Proti veľkým a silným nepriateľom, ktorí sa začínajú objavovať od polovice hry, je nie veľmi účinná, ale proti väčšine ostatných (zombíci, lebky, pavúci, mariňáci, pavúky, impovia, cherubíni atď) je smrtonosná. Jej využitie je však len na blízko, pretože streľba má veľký rozptyl a na vzdialenejšie ciele zvoľte radšej niečo iné. No v úzkych chodbách a miestnostiach má využitie prakticky až do konca hry.

4. Machine Gun
Kapacita zásobníka: 60, Celková kapacita 600 nábojov.
Samopal, ktorý je zbraňou strednej kvality. Na slabších nepriateľov je vhodný, na niektorých až veľmi silný, na silnejších radšej zbrane vyššej triedy. Zombíci, Impovia, vojaci, pavúky, na tých stačí. Osobne som ho skoro nevyužíval, len keď zásobníky ostatných zbraní zívali prázdnotou.

5. Chain Gun
Kapacita zásobníka: 60, Celková kapacita 600 nábojov.
Guľomet, ktorý má veľké využitie. Spolu s plazma gunom sú si skoro vyrovnanými súpermi. Je samozrejmé, že má rýchlu spotrebu nábojov, ale na väčšinu slabších typov nepriateľov je ako nôž do masla. Na tie najsilnejšie typy sa mi zdá silnejší, než Plazma gun. Nevýhodou je že po stlačení spúšte trvá asi sekundu, než zbraň začne strieľať a tiež je zdĺhavá výmena nábojov, no inak je to veľmi dobrá zbraň.

6. Granáty
Zásoba: 50 granátov
Pri zásahu tela nepriateľa vybuchnú okamžite. Osobne sa mi ich využitie zdalo dosť malé, pretože väčšinou chodíte v pohotovosti so strelnou zbraňou a keď sa nepriatelia objavia z ničoho nič (ako väčšinou), tak ich likvidujete tým, čo máte a nebudete meniť zbraň. Tiež nie je vhodné používať granát v tesnej blízkosti, lebo vás zraní jeho explózia. Zábavka na vzdialených, pozemných nepriateľov.

7. Plazma Gun
Kapacita zásobníka: 50, Celková kapacita 500 nábojov.
Rýchlosť streľby je pomalšia než u Chain Gunu, no zase strieľa okamžite. Má väčšie strely, čo je výhoda pri pokuse trafiť viacero vecí pred vami, no na druhú stranu, zase tie strely neprejdú cez medzery v zábradliach a podobne (ako strely Chain Gun). Je o niečo slabšia než Chain Gun, ale aj tak som ju používal dosť často. So slabšími a strednými nepriateľmi si hravo poradí.

8. Raketomet (Rocket Launcher)
Kapacita zásobníka: 5, Celková kapacita 96 rakiet.
Je to jedna z najsilnejších zbraní. Strieľa pomerne rýchlo, jej obmedzením je nabíjanie a malá kapacita zásobníka. Inak je výborná na všetky typy nepriateľov. Akurát pri rýchlo manévrujúcich nepriateľoch, ako napr. lietajúce potvory treba rátať s časom doletu rakety.

9. BFG 9000
Kapacita zásobníka: 4, Celková kapacita 32 nábojov.
Druhá najsilnejšia zbraň. Vystrelí guľu energie, z ktorej vystreľujú energetické lúče na všetkých nepriateľov, okolo ktorých letí a pri zásahu o nepriateľa, či o stenu spôsobí značný výbuch. Vhodná na všetky typy nepriateľov. Nevýhodou je zásobník, ktorý je ešte obmedzenejší, než u Raketometu. Podržaním streľby môžete zvýšiť účinok gule energie, no čím väčší účinok, tým väčšia spotreba nábojov v zásobníku. Ak streľbu podržíte príliš dlho (na spotrebu všetkých 4 nábojov), tak vám vybuchne v ruke a to by ste asi nechceli.

10. Motorová píla
1 kus, nepoužíva muníciu, neobmedzené použitie
Píla je naozaj silná zbraň a za chvíľu si poradí s nepriateľom. No je to zbraň na blízko, takže nemá veľký význam utekať s ňou v ústrety niekomu, kto strieľa po vás. No v úzkych priestoroch o nej platí to, čo o brokovnici, skvelá zbraň.

11. Soul Cube
1 kus, získate ho až v 20-tom leveli.
Podrobnejší popis je pri leveli 21. Tu stačí povedať, že je to najsilnejšia zbraň v hre a na jednu ranu zabije kohokoľvek, okrem bossov. Potrebuje päť zabití nepriateľov na ďalšie použite.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two
DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part One
DOOM Eternal
DOOM 64
DOOM: Bloodfall
DOOM: Hell Followed
DOOM: Unto The Evil
DOOM 4
Doom 3: BFG Edition
Doom 3: Resurrection of Evil
Doom 3: Alpha Demo
Doom: Collector's Edition
Doom 2: The Plutonia Experiment
Final Doom
Doom 2D
The Ultimate Doom
Doom Heaven 2
Doom 2: Master Levels
DOOM 2: Hell on Earth
DOOM
Doom 2: Remake



Diskusia Príspevkov: 92 Hodnotenie
2247 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |