HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 30220 užívateľov

Návody > The Thing


Zobrazení:23757
Autor návodu:Štefan Bukovina

Hra priamo nadvädzuje na film. Ste kapitán Blake, člen záchranného tímu, ktorého poslali po preživsích. Hra je založená hlavne na tímovej spolupráci, pričom váš tím môže pozostávať okrem vás ešte zo štyroch členov - medika, opravára a vojakov. Každému môžete dať zbraň a rôzne príkazy. Mimozemšťania - veci môžu na seba zobrať podobu akejkoľvek živej bytosti a preto sa môže stať, že člen vášho tímu bude vec a vy o tom nebudete vedieť až do momentu, keď niekomu neotestujete krv alebo ak sa nezmení sám keď to najmenej čakáte. V hre budete nachádzať skrine s poistkami, ktoré musíte opravovať. Niektoré môžu opraviť len inžinieri - príkazy sa dávajú cez tzv. Squad Menu. Teraz sa s ním oboznámime. V strede je príkaz stáť celá skupina / nasledovať celá skupina. Teraz k portrétom. Pod obrázkom člena tímu je jeho dôvera k vám, čím vyššia tým samozrejme lepšie. Ak zelená, tak má vo vás člen vysokú dôveru. Ak je žltá alebo červená, tak vás neposlúchne - nenasleduje vás a neplní rozkazy. Dôvera sa dá zvýšiť buď tým, že danému členovi dáte zbraň alebo na seba použijete krvný test. Ak kliknete na portrét objavia sa ďalšie príkazy. Hore je stáť / nasledovať pre člena skupiny, naľavo je príkaz, ktorým nariadite inžinierovi opraviť poistky. Dole je príkaz zobrať zbraň s nábojmi a vpravo príkaz dať zbraň. Ak ste vonku uvidíte modrý pásik, ak vyprchá tak vám zima začne uberať zo zdravia. Toľko úvodom.


Americká základňa #31
Ciele: získať dôkazy a zachrániť preživších, tím nesmie zomrieť

V intre uvidíte ako nejaká vec zabila dvoch ľudí. V animačke pred 1. levelom sa predstaví Blake. Vonku zúri búrka a nič nevidí, no po chvíli objaví zničenú základňu. Helikoptéra vás vysadí. Ak máte zapnuté tutorialy, tak sa počas prvých misií budú objavovať texty s tipmi. Cez dvere bežte dnu a vojdite do miestnosti vľavo. Opravte poistky (môžete ich opraviť vy alebo inžinier - v návode som vždy písal "opravte poistky", znamená to, že buď ich opravte vy alebo inžinier) a vojdite do dverí. Zo stolu zoberte pištoľ a náboje do nej a do samopalu. Vyjdite na chodbu, prejdite dozadu a von. Do dverí vpravo nemôžete, potrebujete získať kľúč. Okolo majákov sa dostaňte k diere a po plošinke do nej zídite. Vpravo je magnetofón so správou od R.J. McReadyho. Naľavo od plošiny vojdite do tunela a na konci objavíte U.F.O a kľúč. Oproti tunelu je v ďalšom tuneli hasiaci prístroj a von náboje do pištole. Vráťte sa k zamknutým dverám a vojdite. Vľavo opravte poistky, prejdite k mŕtvole vzadu a použite počítač. Získali ste kód. Napravo od dverí je dokument , na stole ďalší a jeden je na dreze. Prejdite k dverám s kódom a odomknite ich. Vovnútri naľavo sú lekárničky. Opravte poistky a v miestnosti objavíte magnetofón - tento však slúži na uloženie hry. Ďalšími dvermi vyjdite von a popri majákoch prejdite do búdy. Nájdete mŕtvolu Childesa a Blake sa spojí s Whitelym. Dá vám za úlohu vyhodiť do vzduchu zvyšok základne. Popri ďalších majákoch prejdite k helikoptére a z bedne vezmite C4. Vráťte sa do miestnosti s počítačom a umiestnite C4 (miesto je označené červenými obrysmi). Druhú C4 položte v miestnosti na začiatku levelu. Vráťte sa k helikoptére medzi dymovnice. Blake sa znovu spojí s Whitelym, Alfa tím sa neozval a tak sa rozhodne, že ich idete zachrániť.


Nórska základňa
Ciele: zachrániť Alfa tím

Bežte k plotu, nemôžete zaň prejsť lebo je pustená elektrina a vy ju musíte vypnúť. Tak sa vydajte popri majákoch, do budovy vľavo zatiaľ nechoďte, pokračujte ďalej a zídite po svahu dole. Choďte až k mŕtvole a zoberte samopal, náboje do neho, do pištole a lekárničku. Vráťte sa k vstupu do budovy a vojdite. Chodbou dôjdite k poistkám a opravte ich - otvoria sa dvere. Vojdite dnu, v animácii stretnete Cartera - neverí vám a je zranený. Oliečte ho a dajte mu nejakú zbraň. Naľavo od dverí je lekárnička a napravo na stole je munícia do samopalu. V pravej časti miestnosti opravte poistky, z police vezmite hasiaci prístroj. Pri polici je počítač, magnetofón a monitor. Monitor použite, natočte kameru na nástenku a priblížte (šípka dopredu). Získali ste kód k dverám. Dvere otvorte a vstúpte. Stretnete Cruza - Pierce sa s ním skontaktoval a povedal, že je na sever od základne a vy sa tam musíte dostať. Naľavo od ľadového kvádra je mŕtvola a pri nej kľúč. Vzadu vpravo opravte panel, ktorý vypne prúd v kábloch. Ešte predtým než sa tam vydáte, tak choďte do predošlej miestnosti a odstreľte sudy. Vzadu sú náboje do samopalu, plameňomet a plyn. Chodbou sa vracajte von - prepadnú vás veci. Po ceste sa ešte stavte v miestnosti vľavo a zoberte lekárničky, muníciu do pištole a zo skrine granáty. Pri vchode zahaste oheň a von prejdite plotom.

Popri majákoch sa dostaňte do búdy. Vyletí na vás vec. Je tu hasiaci prístroj a magnetofón. Vyjdite von a rovno popri majákoch prejdite k ďalšej budove. Zlikvidujte veci a opravte poistky. Dnu je v bedni plameňomet a na stole plyn. Vráťte sa k prvej búde a prejdite doprava k budove. Rozostrieľajte bedne vpravo a opravte poistky. Vojdite do budovy a choďte dozadu. Stretnete Pierca, ale ten vám neverí, myslí si, že ste vec. Jediný spôsob ako dokázať opak je krvný test. Za ním zoberte plyn a naľavo od neho kľúč k búdam. Na regáloch vpravo je magnetofón. Vyjdite von a pri búde na začiatku levelu zabočte doprava. Okolo majákov prejdite ďalej k zničeným budovám. Napadnú vás veci. Vojdite do budovy vpravo, zahaste oheň a vezmite lekárničku. V budove oproti je vzadu tiež lekárnička. Pokračujte dozadu a opravte panel. Z mŕtvoly vybehnú veci. Vovnútri vezmite svetlice a náboje do samopalu a pištole. Von na vás zaútočia ďalšie veci. Choďte doľava a dozadu do polozrútenej budovy. Vo vnútri vezmite z bedne testy a vráťte sa k Piercovi. Pri testovaní zistíte, že vaši parťáci boli veci. Musíte ich zabiť - ale tieto väčšie veci už musíte zabiť vo dvoch fázach. Najprv ich načnite nejakou strelnou zbraňou na červeno a potom upáľte. S Piercom vyjdite von.

Pierce sa stratí v snehovej búrke a vy stretnete Pacea, ktorý po vás hádzal granáty, lebo nevedel, kto ste. Vo veži vezmite baterku, granáty a náboje do samopalu. Vyjdite von a popri majákoch prejdite k budove a naľavo od dverí opravte skriňu s poistkami. Zo šachty vybehnú veci. Vojdite dnu a prejdite do miestnosti. Napadnú vás veci, zabite ich a pokračujte doľava dozadu. Z mŕtvoly pri okne vezmite náboje do samopalu. Von môžete vidieť potulovať sa walkera. Vráťte sa späť do hlavnej miestnosti a pokračujte jedinou možnou cestou. Zo sudov vezmite granáty a opravte panel. Vojdite do dverí vpravo, zavrite ich za sebou a použite počítač. Na bedniach vedľa je paralyzér. Vzadu stretnete Williamsa, ktorý má prístup k vysielačke, ale nepomôže vám pretože sa bojí walkerov. Teraz je vašou úlohou ich vyzabíjať. V kuchyni sú veci, magnetofón, plyn, plameňomet a test. Vráťte sa do chodby so sudmi a počkajte, keď walker prerazí dvere. Keď sa priblíži streľte do sudov - mal by zdochnúť. Cez dieru prejdite do izby a zabite ďalšie veci. Cez dvere sa prebije ďalší walker. V izbe na stole vezmite adrenalín a pokračujte. Zabite posledného walkera a za posteľami zničte bedne. Vezmite brokovnicu a prejdite do izby, z ktorej prišiel walker. Vzadu je munícia do brokovnice. Teraz sa už môžete vrátiť k Williamsovi a ten vám ochotne pomôže. Choďte do hlavnej miestnosti, kde vám Williams otvorí dvere do komunikačnej miestnosti. Napravo sú lekárničky a náboje do brokovnice. Magnetofón a vysielačka ešte nefungujú, musíte opraviť poistky. Potom aktivujte vysielačku. Pribehnú veci a walkeri - všetkých ich samozrejme vybite. Nasledujte Williamsa do kuchyne a vyjdite von.


Ciele: nájsť pohotovostnú vysielačku

Na stole pred vami je samopal. V miestnosti pred vami je brokovnica, samopal, munícia do nich a lekárničky. Vráťte sa späť a vojdite do dverí vpravo. Otvorte ďalšie dvere, zabite veci a zabite aj hniezda. Opravte poistky, ktoré vám v hlavnej miestnosti otvoria dvere. V nej sa nachádza plameňomet, plyn, magnetofón a vzadu panel. Odporúčam uložiť hru, lebo vás čaká dosť dlhý boj. Prejdite k panelu. Dnu sa vám začne hrnúť veľa vecí. Keď vystrieľate tie, ktoré vám prišli z tohto smeru prejdite do skladu - prídu ďalšie. Je výhodné tu zostať pretože tu je munícia. Budú vám nabiehať z troch smerov. Keď už nebudete mať čo zabíjať prebehnite do inej miestnosti a ony znovu prídu. Likvidujte všetko čo príde až do chvíle keď sa dnu prebúrajú väčšie veci. Tie zabite a cez dieru vyjdite von. Napravo je búdka s plameňometmi a plynom. Bežte od budov do ďalšieho levelu.


Meteorologická stanica
Ciele: nájsť Nóra s vysielačkou, získať prístup do skladiska

Bežte doprava a popri plote k mŕtvole (1). Pri nej leží pištoľ a náboje do pištole a samopalu. Prejdite k budove oproti vám a vyjdite hore schodmi dnu (2). Hneď vás privítajú veci. Jeden z členov sa zmení na vec. Prejdite doprava, vezmite svetlice a cez priechod do ďalšej miestnosti. Pod schodmi je munícia do samopalu. Schodmi sa dostaňte na strechu a pokračujte doprava k šachte (3). Vyletí vec, tu odbachnite a do šachty hoďte granát a bežte od nej. Skočte dnu, prestreľte mreže a dole hoďte ďalšie granáty - sú tam totiž veci a je dosť otravné s nimi bojovať v takom stiesnenom priestore. Dole nájdite bedňu, v ktorej je kľúč. Vyjdite von a bežte k budove oproti. Uvidíte Pierca ako beží hore. Vstúpte dverami vľavo do stanice (4). Dnu vás ako obvykle privítajú veci. Prehľadajte skrinky a pokračujte ďalej. Vpravo je magnetofón. Pokračujte smerom odkiaľ na vás vybehli veci - pozor lebo váš spolubojovník sa zmení na vec. Prejdite poza schody do kuchyne. Rýchlo zlikvidujte oheň čo sa objaví a vezmite muníciu do samopalu, brokovnice, snipery a za chladničkou kľúč. Vyjdite hore schodmi a zabite veci. Prejdite doľava na záchody a prezrite skrine. Z kabínky vybehne vec, tak ju zabite. Na mise je krvný test. Vráťte sa späť do miestnosti, na stole zabite pľujúce veci a použite počítač. Teraz vám už nič nebráni vyjsť hore po schodoch. V animácii sa Pierce zastrelí, pretože si myslí, že je nakazený. Z bedne vezmite sniperku s nábojmi. Použite počítač a môžete aj druhý - naskytne sa vám pohľad na U.F.O. Vyjdite von, prejdite dozadu a odstreľte sudy. Po spadnutom stĺpe (5) prejdite na sklad a zamierte doprava (po čiare). Cestou zabíjajte veci a pri mreži zastavte. Odstreľte ju a vojdite dnu.


Skladisko
Ciele: nájsť Nóra s vysielačkou

Vylezte zo šachty a choďte rovno. Zabite veci, opravte panel na búdke a vojdite. Stretnete Collinsa, oznámi vám, že videl niekoho bežať dole schodmi. Dajte mu plameňomet, vezmite lekárničky a použite počítač. Pri plošine mu dajte príkaz stáť a vy choďte dole. Tu na vás vybehnú tri veľké veci a nejaké malé. Načnite ich a hore ich spolu s Collinsom postupne dorazte. Pod plošinou opravte poistky a vezmite náboje do brokovnice, samopalu a pri mŕtvole pri dverách poznámky. V polovici plošiny sa vám odklopila závora,choďte tam a prejdite po rúre na koniec. Po trámoch pokračujte doľava a vezmite muníciu do brokovnice. Vráťte sa na križovatku a pokračujte rovno, doprava, za stĺpom doľava a na strechu kancelárie vpravo. Skočte dnu. Nájdete tu kartu a počítač. Choďte do spodnej časti skladu a prejdite dverami vedľa mŕtvoly. Dnu je magnetofón - uložte, pretože prichádza prvý boss. Schodmi zídite dole a bežte až na koniec tunela. Tento boss nie je povinný, takže keď sa s ním nechcete piplať, tak jednoducho len opravte panel a prejdite dvermi. Ak ho chcete zabiť, najprv bežte doľava za stenu a zabite hniezdo. Pri šachte rozstreľte bedne - získate prístup k tlačítku, ktoré keď stlačíte na chvíľu omráčite bossa. Strieľajte doňho čo to dá, po chvíli zmutuje a zo šachty vás budú biť chápadlá. Načnite všetky jeho časti na červeno a potom ho ohňom dokončite. Po jeho smrti zozbierajte granáty z bední a opravte panel. Dvermi pokračujte k poklopu.


Ponorka
Ciele: prehľadať ponorku

Bežte doprava (1), zo šácht vybehnú veci. Zabite ich a šachty rozstreľte, aby nemohli vybehnúť ďalšie. Pokračujte dopredu a vojdite ľavými dvermi do riadiacej miestnosti č. 1 (2). Napravo od dverí je magnetofón, naľavo počítač - získate kód a cieľ nájsť Faradaya. Môžete si pozrieť monitory a potom stlačte tlačítka 2, 3 a 4. 1 nefunguje. Vyjdite z miestnosti a prejdite cez dvere s kódom do chodby. Na konci prejdite dvermi a zabite veci. Choďte prvou cestou doprava. Na konci sú náboje do samopalu. Vráťte sa na križovatku a pokračujte cestou vľavo. V mieste, kde na vás zaútočia veci zo šachty zabočte doprava a na konci zabite väčšiu vec. Prepnite vypínač a z mŕtvoly medika vezmite pištoľ. Vráťte sa k šachte a pokračujte druhou cestou. Vpravo na konci je munícia do samopalu. Tu už nemáte dôvod ďalej zostať a tak sa vráťte do riadiacej miestnosti. Už môžete zapnúť tlačítko 1. Vráťte sa do miestnosti so šachtami a vojdite do dverí vpravo. Zoskočte dolu a rýchlo bežte k dverám vpravo (3) oproti sudu a čakajte. Po výbuchu zahaste oheň a vojdite do otvorenej miestnosti - zoberte plyn, lekárničku, hasiaci prístroj a náboje do samopalu. Vráťte sa na začiatok levelu a pokračujte chodbou ďalej. V miestnosti napravo (4) je test a granátomet, v tej naľavo (5) je plyn. Prejdite do časti, kde ste ešte neboli (6) a pokračujte až na koniec levelu.

Za dverami na vás číhajú dve väčšie veci a niekoľko malých. Pri ich zabíjaní si môžete pomôcť sudmi. Naľavo od dverí sú lekárničky, na stolíku test a vzadu vľavo je v miestnosti Price (7). Dajte mu zbraň aby s vami išiel (ak vám ešte vždy neverí použite na seba test). Zo stolu vezmite granáty a plyn. Vráťte sa do labáku a opravte poistky (8). V sklade je brokovnica s nábojmi, náboje do samopalu, granáty, test a hasiaci prístroj. V labáku vojdite do posledných dverí, zabite veci a dole schodmi (9) zídite do riadiacej miestnosti č. 2. Nájdete tu počítač, magnetofón, tlačítka a monitory. Tlačítiek sa nedotýkajte a schodmi zídite až dole. V prvej cele nájdete Parnevika (10). Vezmite ho hore a stlačte všetky tlačítka, ktoré idú. Vráťte sa dole a v komorách vyzabíjajte veci. Prejdite ďalej a nájdete Faradaya (11). S ním sa vráťte až hore do labáku - veci, prejdite dvermi do ďalšej miestnosti - väčšia vec. Teraz sa vám už len stačí vrátiť na začiatok ponorky. V animácii stretnete plukovníka Whitelyho, ktorý vás uspí a unesie pretože mu prekážate v jeho plánoch.


Laboratórium
Ciele: ujsť

Faraday zistí hrozbu infekcie a keďže nebude chcieť ďalej pomáhať Whitelymu, ten ho zabije. Začínate bez akéhokoľvek vybavenia. Bežte do miestnosti s poistkami a opravte ich - obnoví sa elektrina v labáku. Teraz môžete použiť počítač a monitory. Presuňte sa k dverám okolo ktorých chodí walker a počkajte keď pôjde od vás. Rýchlo otvorte dvere a opravte panel vľavo. Vojdite dnu a zavrite za sebou. Stlačte tlačítko - zapne sa guľomet, ktorý zamestná walkera. Vyjdite na chodbu a z mŕtvoly naľavo vezmite náboje. Dajte ich Falchekovi a vráťte sa do labáku. Otvorte druhé dvere a nechajte Falcheka nech sa postará o veci. Vľavo je baterka a dokument, vpravo panel. Opravte ho a prejdite ďalšími dvermi. Keď bude Dixon v plnom zdraví vezmite ho do chodby a opravte panel. Vojdite dnu, vezmite lekárničku a adrenalín. Prejdite za lasery a v sklade zoberte paralyzér, pištoľ, plameňomet a samopal - všetko aj s nábojmi. Vyjdite von, choďte vypnúť guľomet a zabite walkera. Naľavo opravte poistky a z mŕtvoly vezmite zápisky. Vojdite do už otvorených dverí a prejdite do miestnosti vpravo. Sú tu monitory, magnetofón, lekárničky, počítač a ovládacie zariadenie pre guľomety. Vráťte sa na chodbu a vojdite do ďalších dverí. Tento člen sa pri testovaní zmení na vec. Vojdite do dverí a prepnite 1. a 4. vypínač. Pokračujte ďalej. V miestnosti s celami sú lekárničky, test na polici a 2 počítače. Vyjdite hore. Osmičku ani neotvárajte, lebo Stanmore je vec. V šestke je Fisk a v trojke je šachta. Šachtou prejdite na poschodie miestnosti s dôležitým panelom - ešte ho nemôžete opraviť. Hore sú granáty a dole dve väčšie veci. Keď ich zabijete vráťte sa pre tím a opravte panel. Použite počítač a choďte k výťahu. Vojdite.


Komplex

Zoberte samopal s nábojmi. Keď sa otvoria dvere zabite vojakov a choďte doľava. Prejdite až do miestnosti s vozíkom. Po ceste vás budú nasledovať vojaci. Opravte panel a vojdite do skladu, kde zoberte brokovnicu, granáty a náboje do samopalu. Po plošine vyjdite hore, zoberte lekárničky a hasiaci prístroj. Pod plošinou sú v bedniach náboje do brokovnice, samopalu a vec. Vráťte sa na začiatok levelu a vyzabíjajte veci. Cez dvere prejdite do chodby a zabíjajte vojakov. Na konci musíte byť rýchli, lebo musíte zabiť vojaka predtým než stihne stlačiť vypínač. Prestreľte mrežu a vojdite do šachty. Cestou na vás zaútočia veci. Vylezte von a rýchlo bežte doprava a chodbou ďalej. Walkera si nevšímajte, bežte až do miestnosti a zavrite dvere. Pri tlačítkach je hasiaci prístroj, na regáli munícia do samopalu a v miestnosti napravo od regálu lekárničky. Pokračujte jedinými otvorenými dverami a zlikvidujte veci. Otvorte dvere pred vami a streľte do sudu. Zahaste oheň a vzadu opravte poistky. Vráťte sa na chodbu a vojdite do dverí vľavo. Dnu zabite veci, vyjdite hore. Zabite vec a zozbierajte granáty, lekárničku a náboje do pištole. Dole medzi nádržami opravte panel a vráťte sa do miestnosti s tlačítkami. Postupne aktivujte všetky. Zoberte tím, môžete ísť opraviť panel a uložiť hru. Prejdite dvermi, nad ktorými je č. 4 a pokračujte chodbou. Zabite vojaka, pomaly vykuknite spoza rohu a hoďte granát za bedne. Choďte na koniec chodby. Opravte panel, zabite vojakov vo výťahu a vojdite.

Zabite väčšiu vec a vzadu opravte panel a otvorte dvere. Falchek sa premení na vec. Zabite vojakov, pokračujte doľava a opravte poistky. Vojdite dnu, stretnete Templa - oliečte ho a dajte mu zbraň. Použite počítač, z koša vezmite test, a oproti sniperu s nábojmi. Je tu ešte ovládanie guľometu. V miestnosti na druhej strane poschodia je Lavelle. Vezmite test, náboje do samopalu a samozrejme aj jeho. Zídite dole schodmi a vojdite do miestnosti vpravo. Zoberte plameňomet, lekárničky a zabite veci. Pod schodmi opravte panel, vojdite dnu a vezmite náboje do brokovnice, pištole, granáty a plyn. Uložte hru keď chcete a pokračujte dozadu k peci. Prepnite vypínače 1 a 2. Dnu zabite vojakov a pokračujte dole schodmi. Odstreľte C4 zo steny a spod schodov vezmite lekárničku. Vyjdite dvermi do tunela a choďte doprava. Odstreľte sudy, naľavo od kamiónu opravte panel a vezmite granáty. Vyzabíjajte vojakov a vzadu vec - pozor lebo keď sa zapáli granát, tak vybuchne. Vo výklenku cez monitor odstreľte vojakov a sudy. Cestu máte voľnú, zabite zvyšok vojakov a vezmite muníciu do samopalu a brokovnice. Opravte panel, otvorte dvere a vojdite dnu. Zabite veci aj týpka, ktorý sa zmenil. Hore je hasiaci prístroj, náboje do snipery, magnetofón a panel. Opravte panel a uložte hru - nasleduje ďalší boss. Zídite dole a otvorte dvere pod schodmi. Opravte panel napravo a bežte k prepínaču. Ak ho stlačíte, na malú chvíľu omráčite bossa. Stlačte ho a načnite - takto to opakujte až dokiaľ nebude červený a dorazte ho ohňom (najlepšie granátom). Prepnite vypínač za ním, vyjdite von a prejdite do otvorenej miestnosti. Vľavo na policiach je brokovnica s nábojmi. Stlačte tlačítko - otvoria sa vám dvere výťahu, ale zároveň sa aktivuje bomba. Bežte tunelom späť a doľava do výťahu. Vaši kamoši to nestihli takže si uctite ich pamiatku minútkou ticha.


Sklad
Ciele: preskúmať sklad

Popri majákoch sa dostaňte na dohľad skladu. Zabite dvoch hliadkujúcich vojakov a vojdite. Zabite ďalšieho vojaka. Vpravo vzadu je munícia do snipery. Pokračujte jedinou možnou cestou cez dvere. Prejdite ďalšími a zabite vojaka. Pokračujte, v chodbe zabite ďalšieho vojaka a prejdite dvermi. V ďalšej miestnosti sú ďalší vojaci, naľavo počítač a napravo na bedniach adrenalín. Pokračujte ďalej jedinou cestou a v chodbe zlikvidujte veci. Prejdite dvermi. Môžete si počkať na vojakov nech zabijú vec alebo ich zabiť a potom zabiť vec sám. Je to na vás. Naľavo na stene sú lekárničky. V ďalšej chodbe zabite vojakov a veci, čo vybehnú zo šachty. Otvorte dvere a vojdite do ďalších vľavo. Zabite vojakov. V rozhovore s Powellom sa dozviete, že Whitely chce poslať nejaký náklad. Samozrejme, že mi mu to musíme prekaziť. Opravte panely a v chladničke zoberte náboje do samopalu, pištole a brokovnice. Zoberte aj brokovnicu a vráťte sa do chodby s plošinou, po ktorej ste išli. Pokračujte dozadu, zabite vojakov a vezmite hasiaci prístroj. Ďalej vaša cesta vedie cez dvere a dolu schodmi. Pod schodmi vezmite lekárničku a vojdite do dverí. Opravte poistky a vojdite dnu. Na konci nájdete granáty a muníciu do brokovnice, samopalu, snipery a samopal. Je tu ešte monitor. Vráťte sa do chodby s panelom a cez druhé dvere vojdite do miestnosti - ak ste vojakov nezabili keď ste boli v chodbe, zabite ich teraz. Otvorte dvere a zabite veci. Z mŕtvoly vezmite kľúč a odomknite dvere. Zoberte lekárničky a baterku, vypnite lasery - spustí sa poplach. Vezmite C4 a vracajte sa na začiatok levelu. Cestou likvidujte vojakov a veci. V jednej miestnosti objavíte panel, ktorý ste predtým nemohli opraviť. Teraz to urobte, dnu opravte ďalší, použite počítač a vezmite muníciu do brokovnice. Pokračujte smerom von zo skladu a ešte vojdite do ďalších dverí, ktoré ste nemohli otvoriť. Vovnútri je granátomet s granátmi a magnetofón. Ešte zabite nejakých vojakov a vyjdite von.


Hangáry a letová kontrola
Ciele: umiestniť C4 na lietadlá

Bežte mierne doľava ku hangáru. Zabite hliadkujúceho vojaka a na lietadlo umiestnite C4. Vojakov pri hangároch musíte zabiť skôr ako sa im podarí dobehnúť k tlačítku, čo zatvára dvere hangáru. Odstreľte vojaka pri hangáre oproti a ďalších dvoch pri veži. Vojdite do hangáru oproti a umiestnite ďalšiu nálož. Vľavo medzi kontajnermi sú náboje do samopalu a pištole a vzadu do brokovnice a sniperky. Naľavo od lietadla pri mŕtvole sú granáty a napravo je vojak a náboje do brokovnice a samopalu. Na zemi pri stene je lekárnička. Vyjdite von, zabočte doľava a popri plote dojdite k ďalšiemu hangáru. Zabite vojaka, položte nálož a prejdite k hangáru oproti. Zabite vojaka, položte C4 a vzadu vpravo vezmite sniperku. Okolo plotu sa vráťte sa k veži a vojdite do nej. Choďte doľava, zabite väčšiu vec a opravte panel. Vnútri z mŕtvoly velezú veci. Zoberte kľúč, baterku a použite počítač. Môžete uložiť hru. Dnu sa prebúra veľká vec, rýchlo ju zabite. Vyjdite na chodbu zabočte doprava. Vojdite do druhých dverí vľavo a opravte oba panely. Vojdite do dverí vľavo a vezmite muníciu do samopalu a brokovnice. Je tu ešte magnetofón. Prejdite druhými dvermi a pokračujte ľavou odbočkou dozadu. Zabite väčšiu vec. Zoberte so sebou Reeda a vezmite lekárničku. Vráťte sa späť do hlavnej chodby a choďte doprava. Pokračujte a vojdite do dverí vľavo. Schodmi vyjdite hore na chodbu. Vstúpte do dverí vľavo a zabite väčšiu vec. Teraz hru uložte. Dajte si sniperku a namierte na C4. Akonáhle zostrelíte 1. C4 začnú sa zatvárať brány všetkých hangárov. Zostreľte 2. C4 a bežte na chodbu a vojdite do ďalších dverí vpravo. Rýchlo odstreľte druhé dve nálože. V animácii uvidíte, že sa do budovy dostal walker. Zoberte náboje do sniperky. Vrácajte sa k miestu, kde ste našli Reeda a cestou likvidujte vojakov a walkera. Von vlezte do šachty.


Podzemný komplex
Ciele: získať prístup do zbrojnice

Chcem podotknúť, že v tomto leveli aj v ďalšom šetrite lekárničky ako viete lebo ich budete potrebovať. Vylezte zo šachty a bežte do búdky, kde opravte poistky. Zabite vec a vo vnútri vezmite plameňomet, granátomet, granáty, náboje do brokovnice, hasiaci prístroj a lekárničky. Prejdite k výťahu (toto miesto si dobre zapamätajte) a po plošine napravo sa dostaňte do šachty. Zabite veci a cestou vezmite náboje do pištole a samopalu. Vyjdite a bežiacemu Cohenovi dajte zbraň. V tejto časti si musíte dávať pozor na paru a na guľometné veže - tie ničte buď tak, že strelíte do sudov pod nimi alebo strieľajte granáty - vždy ale tak, aby vás netrafila. Postupujte dole a zabíjajte veci a vojakov. Dole vstúpte do dverí a rýchlo bežte do malej kancelárie. Rýchlo stlačte tlačítko a zoberte brokovnicu s nábojmi a pištoľ. Uložte. Prejdite dverami a bežte do kanclu oproti. Stlačte tlačítko a zoberte pištoľ. Vyjdite von, skryte sa za bedne a stlačte ďalšie tlačítko naľavo. Zabite vec a otvorte dvere. Vežu oproti vám zničte a bežte do kancelárie vpravo. Vypnite tlačítko, zoberte samopal a náboje do neho. Potom prebehnite k tlačítku vpravo pod vežu. Ďalšími dvermi prejdite na koniec levelu.

Choďte rovno. Po animácii z pultu vezmite paralyzér a lekárničky. Ryan ani Stolls vám neverí a tak použite na seba test a potom počítač. Zoberte náboje do pištole a pokračujte ďalej jedinou cestou. Navzájom si neveria a Stolls aj vedel prečo. Ryan sa zmení, tak ho zabite. V tmavej miestnosti opravte poistky a vojdite do miestnosti s magnetofónom a nábojmi do brokovnice. Prejdite do zadnej časti tmavej miestnosti a opravte ďalší panel. Pozapínajú sa počítače. Pri ich prezeraní na vás zaútočia veci. Vzadu vezmite granáty. Vracajte sa späť. Stolls začne bežať k dverám a vy ich musíte otvoriť tlačítkom vpravo - stlačte ho pár sekúnd po jeho odchode. Naľavo je monitor, ovládanie guľometnej veže a hasiaci prístroj. Cez ovládanie veže zabite hniezda a vydajte sa za Stollsom. Prejdite dierou v stene. Stoll - už premenený by mal byť v miestnosti vpravo. Zabite ho a vezmite náboje do pištole. Vráťte sa na chodbu a vojdite do dverí. Stretnete výskumníka, ktorý ako tvrdí chce pomôcť, ale zavrie vás do miestnosti s jedovatým plynom. Rýchlo opravte panel naľavo a potom bežte k ovládaniu guľometnej veže a rozstreľte žltú nádrž vpravo. Použite počítače a zoberte plyn, lekárničku a náboje do samopalu. Pri východe z miestnosti je magnetofón. Vráťte sa na začiatok levelu a prejdite bránou. Naľavo zničte vežu a za dvermi zabite hniezdo. Prejdite dvermi a opravte panel napravo. V miestnosti sú monitory. Pokračujte smerom k strelnici, z poličiek zoberte náboje do pištole, brokovnice a samopalu a granáty. Zabite vojakov a pod schodmi opravte poistky. Hore je Peltola, monitor a ovládanie veže - odstreľte sudy. Vráťte sa späť a dierou v stene prejdite do labáku. Zoberte kľúč a v chodbe opravte poistky. Vnútri je munícia do brokovnice, pištole a samopalu a granátomet a pištoľ. Teraz uložte hru, nasleduje totiž tretí boss. Vojdite do dverí, kde ste neboli a zabite vojakov. Prejdite dvermi k bossovi. Nie je až taký ťažký. Dostaňte sa pod neho - tam na vás nedosiahne a vy ho môžete ľahko zabiť. Keď ho dorážate odíďte od neho. Ak túžite po boji, používajte omračovacie granáty a brokovnicu. Na konci ho dorazte ohnivým granátom. Zabite aj vec v cele. Vzadu sú granáty. Zabite vojakov von a vráťte sa na začiatok levelu.

Všetko horí. Pomaly sa vracajte až úplne hore. Ohne haste a dávajte pozor na paru a vybuchujúce rúry. Hore zabite vojakov a veci. Vojdite do šachty, skočte dole a pokračujte doľava. Tu sú tri veľké veci a nejaké malé. Keď budú všetky mŕtve vojdite do výťahu.


Testovacie pole
Ciele: nájsť Whitelyho

Naľavo od výťahu sú náboje do snipery. Vyjdite von a likvidujte vojakov - najlepšie z diaľky sniperou. Postupujte ďalej, spoza rohu vybehne vojak, ktorého samozrejme zabite. Priebežne sa vracajte na začiatok levelu do tepla. Pribehnú ďalší, takisto ich zabíjajte, pomôžte si sudmi ak chcete. Pokračujte a zabíjajte ďalších a ďalších vojakov. Narazíte na dieru v ľavej stene. Dnu nájdete lekárničky, granáty a náboje do sniperky. Von zabite vojakov a pokračujte. Pozor na vojaka hore na svahu - má sniperku. Postupujte až uvidíte kupolovitú budovu a vojdite do nej. Dnu stretnete Whitelyho, už infikovaného, ktorý vám prezradí, že na ceste je evakuačný tím. Ak sa dostane do helikoptéry a odletí, žačne celosvetovú infekciu a infikuje všetkých ľudí. Naľavo je magnetofón, napravo granáty a lekárničky. Pokračujte cestou naľavo od magnetofónu a zabite vojakov. Pomôžte si sudmi a pokračujte jedinou možnou cestou. Dávajte pozor na C4. V mieste, kde sú tri C4 choďte doľava. Likvidujte vojakov a popod bedne pokračujte. Streľte do sudov a tých, ktorých to nezabilo dokončite. Postupujte doľava jedinou cestou, ničte C4 a vojakov. Pred východom napravo zozbierajte granáty, náboje do snipery, brokovnice a samopalu. Vyjdite von. Pri kontajneroch sú náboje do sniperky. Vystrieľajte vojakov na rozostavanej budove a pokračujte za ňu. V kontajneri je munícia do samopalu, snipery, granáty a granátomet. Keďže koniec sa blíži choďte ešte uložiť hru. Potom už len pokračujte cestou pri rozostavanej budove.

Whitely uteká a zmutuje na obrovskú vec. Pokračujte smerom k nemu. Ako na zavolanie priletí vrtuľník a vy do neho naskočíte. Tento boss je asi najľahší v celej hre. Stačí rozstrieľať všetky sudy a potom strieľať do miesta, z ktorého vychádza chápadlo alebo do xichtu. Keď ho zabijete už len sledujte outro - pilot je R.J. Mcready (hlavná postava vo filme).




Diskusia Príspevkov: 3 Hodnotenie
1314 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |