HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 43371 užívateľov

Návody > Darkened Skye


Zobrazení:13082
Autor návodu:Hodúr Peter

Tipy:
  • Často pozerajte do denníku Skye, nájdete vňom veľa rád.
  • Pri každom novom Skittle skontrolujte menu mágie, či sa tam neobjavilo nové kúzlo.
  • Niekedy je nepriateľov lepšie ubiť k smrti, ako na nich čarovať a naopak.
  • Od určitej časti hry som nepísal o polohe nepriateľov, lebo ich je veľa a sú všade. Návod by to zbytočne predĺžilo.

Návod:

1. Lynlora

Po úvodnej animácii, kde Skye zmutuje jej palica, sa ocitnete na čistinke v lese. Onedlho sa zoznámite so svojím sprievodcom Draakom. V lese pobite všetkých nepriateľov, z dutiny stromu vytiahnite čudnú potvoru (podobá sa na zajaca) a zabite típka s kľúčom nad hlavou. Teraz sa vyberte do dediny. Zo stromu vás bude ostreľovať jeden kretén. Zatiaľ neviete čarovať, takže jediné, čo môžete spraviť, je vyhýbať sa jeho muške. V dedine choďte najprv na trhovisko, kde predajte potvoru z lesa. Dostanete svietiacu rybu, pomocou ktorej sa môžete vybrať do jaskyne. Vchod do jaskyne je v blízkosti dediny, musíte ísť po chodníku na okraji priepasti. Po skalách vyskáčte až k otvoru a použite svietiacu rybu. Choďte dnu. Na zával v jaskyni použite rachotiaci kameň a prečítajte si heslo. Teraz sa vydajte za Gannish (býva v strome v dedine), ktorá vás už pustí dnu a objasní vám zopár vecí. Navyše dostanete aj dva Skittles (umožňujú vám čarovať). Po odchode zakúzlite pohľad pravdy a pri vchode do dediny uvidíte posvätný kruh. Postavte sa naňho, a dostanete sa do Ogmire.


2. Ogmire

V tomto leveli stláčajte všetky tlačidlá, na ktoré narazíte ! Na ostrove sa pozhovárajte s osobou sediacou v jaskyni a choďte ďalej. Vonku ubite zeleného vtáka, ktorý vás začne buzerovať. V tejto časti stlačte 2 tlačidlá, ktoré vám otvoria cestu k ďalšiemu. Preskáčte k nemu, a stlačte ho. Objaví sa cesta na ďalší ostrov. Neváhajte a vyberte sa naň. Zabite dve okrídlené čudá , ktoré vás napadnú a postláčajte všetky tlačidlá, ktoré sú na stĺpoch. Otvorí sa cesta na ostrovčeky, na ktorých zistíte od rybích jazdcov zopár vecí. Pri veľkých medzerách medzi ostrovčekmi použite morské spongity (tie malé živočíchy, čo vyzerajú ako mušle a vo vode sa nafúknu). Preskáčte na ostrovy, ku ktorým sa dostanete. Na jednom z ostrovčekov nájdete Skittle. Druhý získate, ak skočíte do huby zelenej príšery. Získate tak ďalšie kúzlo (svetelný pulz), ktorým už môžete vraždiť aj nepriateľov vrátane tých divných vodných príšer, čo po vás s takou obľubou vystŕkajú chápadlá. Týmto kúzlom streľte do tlačidlá, ktoré je na stene blízko zelenej príšery. Otvorí sa vám cesta do ďalšej časti. Cestou vás zase napadne zelený vták, ktorého jednoducho odstreľte. Na pláži stlačte 3 tlačidlá, ktoré vám otvoria jaskyňu na opačnom konci pláže a zabite ďalšie okrídlené potvory. V jaskyni nájdete správu a ďalšiu dravú hydinu. Vráťte sa späť a choďte do prvej jaskyne - zasa vták a okrídlenci. Pokračujte až k tabuľke. Pohľadom pravdy si prečítajte nápis a stlačte tlačidlo oproti. Otvorí sa vám cesta ďalej. Preskáčte po ostrovčekoch, cestou vraždite lochnessky:-).

Na ďalšom veľkom ostrove zabite okrídlenú háveď, stlačte tlačidlo a prečítajte si správu. Preskáčte k dvom ostrovčekom a vypočujte si rady. Prejdite späť na väčší ostrov a skočte do jaskyne. Diera je na ceste vedúcej na kopec. V jaskyni stlačte tlačidlo a zabite zopár lochnessiek. Pomocou spongitov sa dostaňte von. Pokračujte roklinou, a preskáčte po kameňoch (budete musieť použiť aj spongity). Na ostrove zabite vtáka a tú okrídlenú háveď. Teraz musíte tlačidlá postláčať v správnom poradí. Musíte stlačiť 4 zo 6-tich tlačidiel. Ich poloha sa ťažko opisuje, ale skúsim to:

  1. Prvé tlačidlo je na ľavej strane ako prvé, ak idete od kmeňa stromu spájajúceho dva ostrovčeky.
  2. Druhé tlačidlo je pri ostrovčeku, na ktorom sa vám prihovorí jazdec.
  3. Tretie tlačidlo je na opačnej strane cesty, ako je prvé (za rohom).
  4. Na štvrté ste natrafili ako na prvé, keď ste doskákali na ostrov.

Mne fungovala táto kombinácia. Ak by tu existovali aj iné kombinácie, napíšte ich. Po správnom stlačení tlačidiel sa vám otvorí vchod do jaskyne. Prejdite ňou až k Merlinovmu domu, ktorý vám porozpráva o vašom poslaní. Po animácii sa ocitnete v ďalšom leveli.


3. Bažiny Ogmire

Vydajte sa najprv do ľavej časti ostrova. Zabite muchy a príšeru. Na konci ostrova niekedy vyskočí na breh ryba. Nachytajte si ich 3. Prejdite do druhej strany ostrova a pozhovárajte sa s tým malým zeleným tvorom. Zistíte, že v srdci lesa je nejaký smútok. Preskáčte do ďalšej časti. Pozor na lekná, potápajú sa ! Porozprávajte sa s ďalšími dvoma tvormi. Preskáčte do stredu jazera. Stopnite si jednu korytnačku, na ktorej sa môžete zviesť na jeden ostrovček. Tu si zoberte zo zeme ulitu. Vašou úlohou je chytiť do nej troch hrajúcich chrobákov. Prvý je na ostrovčeku uprostred jazera. Druhý a tretí sa schovávajú v lese (vchody sú pri jednej z postavičiek). Dostanete perfektný hudobný nástroj, s ktorým môžete ísť za srdcom lesa (je vlese za iluzórnou stenou - používajte pohľad pravdy). Z vášho hudobného diela sa každému v lese zdvihne nálada. Navyše dostanete DVA Skittles.

Choďte von. Začne vás naháňať kopa tých hnusných dravých kurčiat, takže nestrácajte čas a preskočte na drevený mostík nad vodou. Odtiaľto pohodlne a bez ujmy na zdraví môžete postrieľať dravcov. Až sa ich zbavíte, vráťte sa späť a pozhovárajte sa s postavičkou pri vchode do lesa. Chce ryby, tak mu ich dajte. On vám za ne dá spongity. Nachytajte si ešte zopár rýb a preskočte na mostík. Preskáčte po leknách až na korytnačku, a z tej na ostrovček. Pomocou spogitov sa dostaňte až k rybárovi. Dajte mu rybu, čím spôsobíte extrémne zlepšenie jeho životnej situácie, za čo vám dá udicu. Pomocou spongitov sa dostaňte ďalej až k oceánu a porozprávajte sa s Neenu. Postavte sa na bielu skalu a otočte sa smerom k bóji. Niekoľkokrát vhoďte udicu. Onedlho si chytíte taxík.


4. Mesto Ogmire

V Ogmire si najprv budete musieť otvoriť dvere na vrchu schodiska pomocou pák. Dávajte si pozor na malé postavičky, ktoré po vás strieľajú modré gule. Vedia poriadne ublížiť. K prvej páke sa dostanete, ak preskočíte na prvú plošinku, a z tej skočíte doprava. Druhá páka je na boku schodiska, preskáčete k nej po plošinkách. Tretia páka je v chodbe (vchod je pri schodisku). K štvrtej páke sa dostanete, ak budete pokračovať chodbou. Po stlačení všetkých pák sa vám otvoria dvere na schodisku. Prejdite nimi a dostanete sa na prvé poschodie. Pokračujte doprava. Preskáčte po plošinkách až na koniec a prejdite dverami. Otočte sa doprava a stlačte tlačidlo. Vráťte sa späť k schodisku a vydajte sa druhou stranou. Na konci zabočte a vyjdite po schodoch. Prejdite na koniec plošinky a skočte dole na plošinku pred sebou. Nájdete na nej tlačidlo, ktoré takisto stlačte. Vyjdite zase po schodoch a zase sa dajte doľava. Na druhých schodoch nechoďte hore, ale pokračujte ďalej. Dostanete sa k tretiemu tlačidlu, ktoré takisto stlačte. Blízko štvrtej páky sa vám vytvoria plošinky, po ktorých preskáčte do ďalšej časti mesta. Preskočte dve plošinky, a pred dverami sa otočte doľava. Uvidíte rímsu. Preskočte na ňu, a na jej konci stlačte tlačidlo. Vráťte sa späť a prejdite cez dvere. Vyskákajte po hadích hlavách na pohybujúcu sa plošinku. Z nej skáčte ďalej a dostaňte sa až do polozrúcanej veže, kde si prečítate matkin odkaz a nájdete Skittle. V tejto veži ešte stlačte tlačidlo. Vráťte sa na začiatok levelu, vyjdite po schodoch, skočte na plošinu oproti a z tej na rímsu. Pokračujte až do miestnosti s tromi pákami, ktoré stlačte. Otvoria sa vám dvere ďalej. Prejdite cez ne a skočte do diery.


5. Kobky Ogmire

V tomto leveli choďte najprv úplne dole. Dostaňte sa až do miestnosti, kde je jeden týpek s kľúčom. Má aj zopár pomocníkov. Zabite ich a zoberte im kľúč. Až skončíte, vydajte sa do tmavých dverí medzi dvoma veľkými svetlými dverami. Prejdite chodbou, v hale zabite nepriateľov a vráťte sa späť. Choďte k uzamknutým dverám oproti a odomknite ich kľúčom od týpka. Vojdite a choďte do prava. Uvidíte páky, ktoré musíte stlačiť v správnom poradí (mne fungovala kombinácia ľavá 2X, pravá 3X, ľavá 5X). Po správnom stlačení pák sa na plošine objaví biely kľúč, minca a Skittle. Zoberte si ich a skočte do diery, ktorá sa objaví v podlahe. Zapnite si kúzlo videnie v tme a pokračujte chodbou. Na konci vylezte po lane do veže. Pokračujte chodbou, pomocou plošiniek a spongitov sa dostaňte k trom tlačidlám a stlačte ich. Z vody sa vám vynoria ďalšie plošinky. Dostaňte sa k ďalšiemu tlačidlu, a zoberte kľúč. Pomocou kľúča si odomknite mreže a stlačte tlačidlo. Po plošinkách skáčte k ďalším trom tlačidlám a stlačte ich. Otvorí sa vám cesta k hradu. V hrade vyjdite po schodoch, a po rímsach na okraji miestnosti zoskáčte k dverám. Stlačte tlačidlo. Spustí sa vám trám. Vyjdite teda zase po schodoch, a po rímsach pokračujte až k trámu. Vyjdite po ňom a pokračujte až k väzeniu. Zabite potvoru s kľúčom a osloboďte väzňa. Dostanete prizm. Uviažte lano o jeden z kruhov a ujdite cez okno. Väzeň vám dá lebku. Postavte sa na kruh, ktorý vás dostane späť do Lynlory.


6. Lynlora

Ocitnete sa zase v Lynlore. Choďte za Gannish. Dá vám papierik, s ktorým môžete privolať nebeských jazdcov. Na trhu kúpte za peniaz píšťalku. Vylezte na peň stromu, na ktorom bola predtým zbraň a zahrajte melódiu. Pristavia vám balón, s ktorým môžete odletieť do nebeského tábora. V tábore budete musieť väčšinou preskakovať z plošiny na plošinu, prípadne na lietajúci koberec. Cestu opisovať nebudem, lebo zablúdiť sa aj tak nedá. Hru často ukladajte, lebo niektoré lietajúce koberce a vankúše sa vám prepadnú pod nohami. Až dorazíte na loď, choďte do kajuty. V animácii dostanete nový drahokam, z ktorého bude vytvorený nový prizm. Po animácii sa ocitnete znova v Lynlore, kde vám Gannish zoberie drahokam a dá nové inštrukcie.


7. Zen´Jai

V tomto leveli prejdite najprv k strážcovi vtákov a porozprávajte sa s ním. Pokračujte až ku križovatke. Vydajte sa doľava a pokračujte až k ďalšej križovatke. Tu sa dajte doprava. V dome nájdete zopár vecí. Vyčistite okolie domu od nepriateľov, ale cez most ešte neprechádzajte ! Choďte späť na križovatku a dajte sa druhou cestou. Dostanete sa k ďalšiemu domu, v ktorom nájdete vázu a Skittle. Pokračujte ďalej až k ďalšej križovatke. Choďte doľava, kúzlom podpáľte krovie a vyberte sa ďalej. Získate Skittle. Porozprávajte sa so sochou (pomocou kúzla) a zoberte pero. Pokračujte až na vrchol kopca, cestou zbierajte pierka. Na kopci sa takisto pozhovárajte so sochami, dostanete jedlo a naplňte vázu vodou. Zídite z kopca a pokračujte druhou cestou. Porozprávajte sa so sochou a pokračujte do dediny. V dedine choďte až k soche vtáka a porozprávajte sa s ňou. Vták na dome medzi riekou a sochou sa nechá chytiť, takže ho nezabudnite nakŕmiť a chyťte ho. Pokračujte ďalej cez most, pozhovárajte sa s ďalšou sochou. Nakŕmte vtáka hroznom, ktoré rastie blízko sochy. Vták sa zafarbí a vy tak získate prvú ozdobu vašej klietky. Pokračujte ďalej. Na križovatkách nie je kam odbočiť, lebo väčšina ciest je slepá. Až dorazíte k mostu, pozhovárajte sa so sochami. Nájdete tu aj Skittle. Vysušený strom polejte vodou. Na vtáka na strome použite pierka, ktoré ste mali cestou zbierať (ja som ich našiel 13) a prilákajte ho na jedlo. Získate tak druhého vtáka súladu. Choďte na most a v animácii sa pozhovárate s Dorianom. Po animácii sa ocitnete v ďalšom leveli.


8. Dračia dedina

Prečítajte si matkin odkaz a zoberte si červený Skittle. Získate tak kúzlo chodenie po láve, pomocou ktorého si môžete skočiť pre fľašku LIEČIVÉHO ELIXÍRU. Pokračujte ďalej, prejdite cez most, prečítajte si odkaz a streľte do gongu. Otvoria sa vám dvere a vy budete môcť pokračovať do jaskyne. Dávajte si pozor, aby vás dračie hlavy nezasiahli a choďte až do veľkej miestnosti, kde porazte draka. Vyjdite cestou, ktorá sa vám otvorí. Pozhovárajte sa so sochou a pomocou kúzla oživte aj krík. Dostanete kamenné semienka. Choďte späť k vchodu a vydajte sa Doprava. Zase sa pozhovárajte so sochou. Vtákovi sediacemu na podstavci ponúknite kamenné semienka. Gratulujem, získali ste tretieho vtáka. Zoberte Skittle a vráťte sa späť ku Vchodu. Vydajte sa druhou cestou, Na lávovom poli uvidíte kľúč, ale je rozpálený, tak ho ochlaďte kúzlom polárny pulz a zoberte ho. Pokračujte cez lávové pole až k ostrovčeku, kde si prečítajte ďalší odkaz. Vydajte sa pravým lávovým prúdom a zoberte si zápalnú šnúru. Vráťte sa späť a choďte doľava. Dvere si otvorte pomocou kľúča. Na kanón použite zápalnú šnúru a zapálte ju. Vlezte do kanónu (použite ho) a nechajte sa vystreliť. Prečítajte si ďalší odkaz a streľte do gongu. Choďte do jaskyne a porazte draka. Pokračujte cestou, ktorá sa vám otvorí. Choďte až k mostu a prejdite cez neho. Porazte svojho nepriateľa a choďte až k údoliu. Vašou úlohou je prejsť na druhú stranu. Na oblohe môžete vidieť nejaké symboly. Postavte sa teda pod symbol na vašej strane a vydajte sa rovno k symbolu slnka. Nesmiete však zísť z cesty, ináč zomriete ! Prejdite dvomi dverami a prečítajte si odkaz pri zamknutých dverách. Vydajte sa doprava, streľte do gongu, ktorý vám otvorí dvere a choďte do jaskyne. V jaskyni zase porazte draka, ktorý vás odvezie do paláca.


9. Warlordov palác

Zabite rytiera a choďte do suterénu. Získate liečivý elixír. Vyjdite hore a choďte do dverí medzi dvoma stĺpmi. Vašou úlohou je nájsť časti panciera. Opisovať budem iba miesto, kde sa časti nachádzajú, nie cestu k nim. Palác nie je rozľahlý a je to tým pádom zbytočné. Jedna časť je za dverami v jednej veľkej miestnosti, druhá časť je za mrežami, dostanete sa k nej, ak strelíte do tlačidla v diere. Tretia časť je za dveramimiestnosti s dvoma rytiermi a šípmi, ktoré do vás strieľajú. Na zemi sú vyvýšené kocky, na ktorých keď stojíte, tak šípy nestrieľajú. Štvrtý kúsok je v blízkosti tretieho, dvere k nemu sú napravo od tretieho kúska. Piatu časť nájdete v jednej miestnosti na kocke. Aby ste na ňu dočiahli, musíte streliť do tlačidla za sekerami v blízkej miestnosti. Tá miestnosť je naľavo od vchodu, ak stojíte chrbtom ku kocke vo vchode. S piatimi kúskami sa vydajte do okrúhlej miestnosti, kde ich použite na podstavec s topánkami. Rytierka ožije a vy ju budete musieť poraziť. Až ju zabijete, získate od nej ozubené koliesko, ktoré použite na podstavec.

Otvoria sa vám dvere. Prejdite až na chodbu. V jednej miestnosti nájdete Skittle. Choďte až do spálne rozmaznanej princeznej a pozhovárajte sa s ňou. Povie vám, že vtáka súladu vám dá iba vtedy, ak dostane svoju bábiku. Vy ju budete musieť získať. Zo stola ešte zoberte ihlu a vráťte sa do miestnosti s podstavcom. Na zamknuté dvere pokladnice použite ihlu. Porazte nepriateľov a divnú guľu, čo po vás pľuje jed a z pokladnice zoberte bábiku. Vráťte sa k princeznej a bábiku jej dajte. Dostanete vtáka, úlomok a navyše vám otvorí tretie zamknuté dvere. Choďte do nich. Na križovatke choďte rovno, v miestnosti zoberte kukučkové hodiny a Skittle. Vráťte sa na križovatku a choďte do odbočky. Dostaňte sa až k spiacemu generálovi, a z krku mu pomocou úlomku odrežte sklenené oko. To použite na sochu v blízkej miestnosti. Dostanete prizm. Choďte zase do spálne generála a pokračujte až na dvor. Chyťte posledného vtáka.


10. Lynlora

Choďte za Gannish, ktorá vám dá akýsi zákusok. Ten zaneste na trh a dajte ho predavačovi šperkov. Dostanete zaňho tanier. Ešte sa sním porozprávajte, a zistíte heslo. Tanier dajte predavačovi známok oproti. Dostanete medenú tehličku, ktorú vylisujte u jedného z predavačov. Získate tak mincu, za ktorú si kúpte ladičku. Ja som skúšal E. Ladičku takisto vylisujte a s takto vytvoreným nástrojom choďte do jaskyne. Na ladičku v stene použite svoj hudobný nástroj a otvoria sa vám dvere. Vašou úlohou bude počas jazdy na divnom zvierati zbierať modré drahokamy. Až sa vám to podarí, dostanete prizm, ktorý dáte Gannish. Ona vás vyšle na vaše ďalšie pôsobisko.


11. Kruhy Stoneheath

Porozprávajte sa s duchom Gwenelly, a zabite plazov vyliezajúcich z diery a dravú hydinu. Zbavíte sa tak všetkého, čo vás môže ohrozovať. Na dielničku použite rachotiaci kameň. Okrem iného získate páčidlo a zamknutú bedničku. Choďte až na breh. Pomocou ľadového pulzu si vytvorte na vode ostrovčeky, po ktorých preskáčte až k príšere. Získate kľúč. Vložte ho do diery na stĺpe v kamennom kruhu. Ak postúpate po tlačidlách, posuniete niektorý z prstencov na zemi. Takto posúvajte prstence, až dostanete kombináciu, ktorá je zobrazená na kľúči. Oživíte tak kamennú postavu neďaleko kamenného kruhu. Porozprávajte sa s ňou a dajte jej zamknutú bedničku. Získate ďalší kľúč a fialový Skittle, ktorý vám umožní sa zmenšiť a dostať sa tak do ďalšej časti hry. Choďte doprava, porazte nepriateľa a pomocou páčidla odtiahnite poklop. Získate reťaz. Vyčistite celý areál od nepriateľov a zase použite kamenný kruh. Oživíte druhú sochu. Porozprávajte sa s ňou a dostanete zrkadlo. Na jednom kopci je zával, použite naňho rachotiaci kameň. Pomocou reťaze zlezte do studne a rastlinu osvetlite zrkadlom. Získate tretí kľúč a Skittle. Pokračujte chodbou na dne studne, až sa dostanete do tretej časti hry. Tu tiež vyčistite okolie od protivníkov a tretí krát použite kamenný kruh. Oživíte kamennú sochu a koňa.


12. Goblini - dolná časť

Zmenšite sa a vyjdite zcely. V jednej cele nájdete zamknutého goblina, ktorý chce jesť, tak mu doneste jedlo, ktoré je na stole v blízkosti výťahu. Dostanete od neho bezpečnostný kód. Pokračujte ďalej väzením. V jednej cele nájdete batériu. Naplňte ju energiou, a to tak, že budete zbierať modré guľôčky. Cestou môžete nájsť aj Skittle, tak dávajte pozor. Až budete mať dostatok energie, vráťte sa k výťahu. Batériu vložte do priečinka naľavo a dvere si otvorte pomocou karty od goblina. Vojdite a vyvezte sa hore. Pokračujte chodbou a zoberte batériu. Znova ju začnite plniť. Vyvraždite všetkých Goblinov (a je ich veľa) a odchyťte si toho malého, čo stojí pri nejakom stole. Zaútočí na vás, párkrát doňho streľte. Goblin vám za to dá ďalšiu kartu. V tejto časti sú ešte 3 páky. Ich kombinácia ruší ochranné pole okolo jedného stroja. Vy tak získate ďalší Skittle. Kombináciu nemôžem napísať, lebo ju neviem a pravdepodobne sa aj tak mení. Až si naplníte batériu energiou, choďte k výťahu. Batériu dajte zase do výklenku a kartou si otvorte dvere. Vyvezte sa hore.


13. Goblini - horná časť

Choďte až do chodby a zoberte batériu. Znova ju začnite plniť. V jednej časti chodby je odbočka napravo, choďte tam. Zoberte kartu a vráťte sa na chodbu. Vyjdite po schodoch. Na druhej strane zídete do podobnej chodby. Aj tu pozbierajte energiu. Až jej budete mať dosť, znova sa vyvezte o poschodie vyššie. Pobite nepriateľov achoďte až do laboratória. Malý Goblin vám prikáže, aby ste mu doniesli kryštál. Choďte teda späť k výťahu a zvezte sa dole. Pohľadajte 4 prístroje, na ktoré keď sa postavíte, tak sa otvoria. Keď budú otvorené, zapálte ich. Zrušíte tak pole okolo stroja v jednej z miestností. Pomocou kúzla niekoľkokrát zamrazte vodu. Až sa v kolese objaví kus ľadu, zamrazte aj stroj. Získate tak kryštál, ktorý zaneste vedcovi. Dostanete od neho prenosný stroj času, ktorým oživte toho prerasteného chrobáka, čo vám tak úspešne zavadzia v ceste. Po oživení ho budete musieť zabiť. Kúzla naňho moc neplatia, najlepšie je ho ubiť starou dobrou palicou.


14. Kostené zeme

Vyjdite z jaskyne a prečítajte si tabuľu. Pokračujte až k čudnému zariadeniu, ktoré vám dá nádobku. Do tejto nádobky budete musieť zbierať škorpióní jed. Môžete ho získať dvomi spôsobmi. Buď zo samotných škorpiónov, alebo oživením kostier, ktoré sa povaľujú miestami na zemi. Od kostier získate viac jedu, tento spôsob je však oveľa ťažší. Najlepšie je na nich niekoľkokrát zakúzliť kruh nádchy. V leveli sú tiež 3 kamenné kostoly, v ktorých sú uložené Gwenellyne veci. Získate ich tak, že postláčate tlačidlá na zemi toľkokrát, aby sa na paneli na stene objavili dve ruky. Použite panel, a získate tak veci. V poslednom kostole budete musieť obetovať jed. Takto získané veci zoberte do kamenného kruhu, a použite ich na strom. Oživíte tak Gwenellu, a dostanete od nej prizm.


15. Lynlora

Choďte za Gannish, ale zistíte, že bola zajatá. Objaví sa tam Neenu adá vám lístok. Svoj stroj času vymeňte u predavača blbostí za akúsi kopírku. Tú dajte predavačovi hračiek. Dostanete od neho 4 hračky. Porozprávajte sa ešte s alkoholikom, ktorý vám prečíta list od Neenu. Vydajte sa do lesa. Stretnete Neenu, ktorá vás zavedie k dutému stromu. Zmenšite sa a prejdite. Na jazero použite hračkársku loď a nasadnite. Zanesie vás do ďalšieho levelu.


16. Zeme Twell

Porozprávajte sa s Gannish a choďte zohnať 5 elixírov. Majú ich tie lietajúce potvory. Musíte ich zostreliť. Väčšinou v každej časti je elixír. Až ich všetky získate, doneste ich Gannish, ktorá začaruje prizm a dá vám ho do amuletu. Navyše vás vyšle do ďalšej časti.


17. Cintorín Gargoyle

Osloboďte upíra, čím získate cesnak. Porozprávajte sa so sochami. Od jednej z nich dostanete lampáš, do ktorého môžete chytať víry. Tak až na nejaký natrafíte, tak ho tam dajte. Od ďalšej sochy dostanete správu. Na nej je, že hľadáte tretie slovo po vtákovi. Choďte teda k hrobom a prečítajte si nápisy. Na jednom z nich zistíte, že hľadané slovo sú nohavice, po anglicky pants. Pozrite si symbol na odkaze, a hľadajte vchod s takým symbolom. Je to vchod s nápisom CRYPT. Zmeňte teda nápis na PANTS a otvorte ich. Vojdite a začnite zabíjať upírov. Až nejakého zabijete, nezabudnite mu dať na hrob cesnak, ináč vám bude vyliezať. Takisto budete musieť zbierať útržky z papiera. Až ich budete mať, dostanete ďalšiu správu. V tejto časti je ešte aj Skittle. Až všetko budete mať, choďte von. Budete musieť získať ďalšie heslo, potom ďalšie a ďalšie. Správne kombinácie do zámkov sú : GHOST - BREAD, DEATH - LAGER, GRAVE - BLIND. Pokračujte teda do ostatných šatí, ale pozor ! Otvárať ich musíte v správnom poradí a až potom, čo k nim získate stopu. Okrem papierov (stôp) tu môžete natrafiť na dva Skittles a kľúč. Natrafíte aj na hrob s červenou rakvou, ale NEZABLOKUJTE ho ! Budete musieť ešte poraziť vládcu upírov a potom behom k jeho hrobu a až potom ho budete môcť zablokovať cesnakom (ak by neležal v hrobe, prišli ste neskoro a musíte ho poraziť ešte raz). Až to zvládnete, vráťte sa na miesto, kde ste ho porazili a kľúčom si otvorte dvere. Dostanete sa do ďalšieho levelu.


18. Knižnica katedrály

Dosť krátky level. Choďte doprava a vbehnite do miestnosti. Prvé, čo spravte je, že si privlastníte Skittle. Sprístupní sa vám tak kúzlo, ktorým môžete celkom úspešne konkurovať upírom a iným nástrahám katedrály (keďže cesnak došiel:-)). Choďte von a vydajte sa na opačnú stranu. Vraždite upírov a cestou zbierajte víry. V jednej miestnosti nájdete ďalší Skittle. Až budete mať dosť vírov, choďte do miestnosti, kde na dverách visí Necrothova pečať. Vojdite. Zaútočí na vás váš starý dobrý známy, tak sa nenechajte a porazte ho. Pokračujte ďalej do dverí.


19. Katedrála

Tiež krátke. Na začiatok sa zbavte všetkej hávede, čo vás otravuje (a je jej dosť !) a pozbierajte víry. Až ich nazbierate dostatok, zase otvorte dvere s pečaťou. Zasa na vás zaútočí váš verný kamarát, tak sa nenechajte. Až mu dáte, čo mu patrí, choďte do odomknutej miestnosti.


20. Zvonica

Nič dlhé. Vyčistite prízemie a vydajte sa na schody. Zase zbierajte víry a bite upírov. Dostaňte sa až hore a prejdite dverami. Zabite nepriateľa a oživte Gargoyla.


21. Necrothova ríša

V tomto leveli ničte všetky krabice, na ktoré narazíte. Sú vnich zaujímavé predmety. Preskáčte po plošinkách až k pravému Yarrowovy a zabite ho. Zničte aj upírov a od jedného z nich získate náramok. Vyjdite do dverí. Ocitnete sa v centrálnej miestnosti. Choďte druhými otvorenými dverami von. Zase plošinky a krabica. Vráťte sa do centrálnej miestnosti a preplachtite na schodisko. Zbavte sa nepriateľov a vyčistite miestnosti. Až to všetko budete mať, vráťte sa na prízemie. Na dvere so závorou použite kúzlo ohnivá guľa. Zapálite ju a tak si otvoríte cestu ďalej. Stretnete sa so svojou matkou. Budete musieť postláčať tlačidlá na stene v správnom poradí. K tomu vám dopomôžu náramky, ktoré ste vybojovali od nepriateľov. Mali by ste ich mať tri. Budete musieť stlačiť tlačidlá vo dvojiciach, ako sú vyobrazené na náramkoch. Poradie náramkov si zistíte metódou pokusov a omylov. Až sa vám to podarí, otvoria sa vám tretie dvere v centrálnej miestnosti. Choďte von. Zjaví sa vám Dorian. Zapnite si pohľad pravdy a prejdite po jeho stopách. Na konci cesty sa objaví váš otec. Zmení sa na trojhlavého draka, ktorého budete musieť zabiť. Skye to sama ale nedokáže, takže budete musieť použiť kúzlo stvorenie mága na svoju matku a Doriana. Až fotríka porazíte, choďte na priestranstvo s temným prizmom. Z troch zariadení k nemu smerujú tri lúče. Zneškodníte ho tak, že do zariadení strelíte dúhovým pulzom. Pokračujte hore až k dverám. Zmenšite sa a vojdite. Ocitnete sa v miestnosti s Necrothom. Vyjdite po mostíkoch až k nemu. Strieľajte doňho až dovtedy, kým sa mu nezačne doplňovať zdravie. Hneď, ako sa mu ukazovateľ zdravia začne plniť, streľte doňho dúhovým pulzom. Zničíte ho tak a dúha bude obnovená.




Diskusia Príspevkov: 13 Hodnotenie
856 hlasov

100
60
20

80
40
0
49
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |