HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21164
5455
5063
1438
1600
7336
6036
12912
1687

Online 38150 užívateľov

Návody > Dishonored: The Knife of Dunwall


Zobrazení:14594
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Návod je opäť písaný pre tichý postup hrou, ako pri hlavnej hre. V podstate si stačí prečítať úvod návodu na hlavnú hru, väčšina tipov platí aj pre toto DLC.

Ste Daud, vrah, ktorý zabil cisárovnú Jesamminu Kaldwinovú, za ktorej vraždu bol odsúdený Corvo Attano, hrdina pôvodnej hry. Ten sa musel dostať z väzenia, dokázať svoju nevinu a potrestať tých, čo boli za jej smrť zodpovední. No než sa mu to podarilo, tu uvidíme, čo robil v tej dobe vrah Daud.
Hoci je fajn, že máme hovoriaceho hrdinu s trochou osobnosti oproti telepatovi Corvovi, nie je veľmi zaujímavý. Zvlášť pre štýl hry. Hráte úplne rovnako, ako v pôvodnej hre (s pár schopnosťami Dauda navyše), takže buď útočne, alebo potichu a nezabíjať. No a aby najlepší vrah v meste, ktorý zabíjal vinných aj nevinných, teraz nezabíjal len preto, že to tak hráč chce, je divné. Nie je to ani len nejaký pohľad z druhej strany, pretože príbeh sa deje úplne mimo hlavnej hry a z tej už vieme, že v nej Corvo napokon Dauda dostane, hoci je na hráčovi, či Dauda zabije, alebo nie. Daud stále vedie svoju bandu zabijakov, hoci kvôli jeho činu je celé mesto v chaose, nevinní trpia a umierajú a on síce má nejaké tie výčitky ohľadne vraždy cisárovnej, ale inak je stále sám sebou, vrah, ktorý sa do misií tohto prídavku pustí len zo zvedavosti kvôli tomu, čo mu povie Cudzinec, takže nemá ako získať nejako hráčove sympatie ani ako antihrdina.
Ale prídavok je zato kvalitný. Len tri misie, ale všetky sú porovnateľne dlhé s misiami z hlavnej hry, takže má hráč dosť možností sa realizovať. No na druhej strane sú to stále len tri misie za 10 € a ešte k tomu s nedokončeným príbehom. Takže ak chceme vedieť, ako to dopadne, treba si zakúpiť aj The Brigmore Witches a to je už skoro ako za samostatnú hru pár mesiacov po vydaní (ďalší prídavok má tiež len tri misie). No znova na prvej strane, až na hlavnú postavu je to kvalitný prídavok, neporovnateľný s tuctovými blbosťami, ktoré ponúkajú iné hry ako DLC, kde to neraz pôsobí ako nasilu vyňatá časť pôvodnej hry, len aby vytrieskali z hráčov viac peňazí.

Úplný úvod je len kratučká návšteva Cudzinca v jeho snovej ríši. Pomocou Mžiku preskočte k obrazom, z plošiny s obrazmi mžiknite na voz, z vozu do budovy napravo a z nej na plošinu so schodmi, keďže z vozu by ste na ňu nedoskočili. Tam si pohovoríte s Cudzincom, ktorý vás nasmeruje na meno „Delilah“ a začína vaša prvá úloha.
Vaša pobočníčka Billie Lurková zistila, že Delilah je meno jednej z veľrybárskych lodí Boundryho Rotwilda, takže vyrážate na jeho bitúnok. V tomto dodatku nie sú žiadne voľné misie, ako v Hound Pits v pôvodnej hre, takže nákupy odbavujete vždy na začiatku misie. Môžete si nakúpiť výbavu (šípky, granáty, skratovačky, elixíry), vylepšenia pre zbrane a môžete si zaplatiť aj bonusové služby za úplatky.
Aj tu môžete tak ako v pôvodnej hre postupovať cestou nízkej miery chaosu, kedy nebudete zabíjať a cestou vysokej úrovne chaosu, keby budete likvidovať každého, koho sa vám zachce. Rovnako tu máte aj úspechy pre nezabíjanie „Čisté ruky“ (rovnaké ako v pôvodnej hre) a pre nevyvolanie poplachu „Cesta šepotu“ (to, čo v pôvodnej hre úspechy „Duch“ a „Tieň“).


1. Veľkopriemyselník

Runy: 6; Kostené amulety: 5; Mince: 2053; Schémy: 2.

Zakúpiť si môžete tri služby. Kód k trezoru (strážca začul kód k trezoru a vyryje ho pre vás do steny), Ukradnutá runa (môžete nájsť o jednu runu v misii viac) a Tichá sabotáž (podplatený robotník odpojí bezpečnostný systém ventilov). Prvé dve sú, ak chcete veci naviac, tretia služba vám poskytne len alternatívu pri postupe.


Bitúnková štvrť
Bilie vám povie, že v bitúnku prebieha stávka a mäsiari zabavili robotníkom vstupné karty. Tiež vám daruje Runu. Dole vidíte, ako mäsiar pošle preč robotníka a pôjde do budovy. Na balkóne nad ním je strážca. Robotník sa bude prechádzať dole popri matraci, na ktorom sú dve mince (10).
Napravo môžete prejsť po ventilačke, mžiknúť na budovu oproti a na balkón, alebo proste prejsť odspodu dverami. Neďaleko je na ulici svetelný stožiar, ale k dverám nedočiahne. Na poschodí si vystriehnite strážcu a omráčte ho.
V miestnosti je medený drôt (10), granát, mince (5) a kniha (Smútok leviatanov). Na poschodí je list (Jed na krysy) a v skrinke je duševný liek a mince (10). Vedľa skrinky je prechod na strechu, tam na streche a moste je jeden strážca, tak si ho vystriehnite, omráčte a telo vtiahnite dnu.

Z mostu môžete skočiť na most poniže. Z miestnosti za ním vychádza na most tretí strážca, tak mžiknite za neho a omráčte ho. V miestnosti je kniha (Mäso, smrť, kosti a pieseň), dva náboje, liečivý elixír, jedlo a liečivé byliny (20). Na schodoch pod barikádou blokujúcou cestu nahor sú dve mince (10). Na prízemí je mäsiar, tak sa k nemu len priplížte a omráčte ho. Dole je minca (5), liečivé byliny (20), jedlo, tobolka (50) a v bočnej miestnosti je tam aj kostený amulet.
Tu dole je aj ovládací panel svetelného oblúku, ale nepotrebujete ho, keď ste už omráčili okolitých ľudí. Na ulici je aj bandaska s olejom, pre odpojenie stožiaru. Pri stožiari sú dve mince (10).

Ulica ďalej smeruje k svetelnej stene so strážou. Nemusíte tam ísť priamo. Zo strechy predošlej budovy (kde bol strážca), môžete prejsť zadnou častou do bočnej uličky, alebo z balkóna tejto budovy (v ktorej bol mäsiar) môžete skočiť na striešku v bočnej uličke.
Na nižšej strieške je medený drôt (10) a z hornej časti môžete skočiť na spojovaciu striešku nad hlavnou ulicou, kde sú Pierka z ostrova Kingsparrow (10). Dole v bočnej uličke je pri mŕtvole trúchliaceho minca (5), bolehlav (20) a elixír. Mžikom môžete vyliezť na strechu budovy nad vami (na rohu ulice a bočnej uličky) a tam vám dá Billie typ o mužovi na brehu rieky.

Po streche v zadnej časti bočnej uličky môžete prejsť nad dvor pri múre. Dole na dvore je mäsiar a medzi strojmi aj veľrybí olej (30). Mäsiara tu môžete vyradiť a telo schovať v rohu. Napravo môžete mžiknúť na ventiláciu na stene a z nej za múr.
Druhá cesta je naľavo od brány so svetelnou stenou. Skočte na striešku nad ulicou (kde boli pierka) a z nich do bytu v dome naľavo. Z neho sa dostanete za svetelnú stenu. V návode vychádzam z tohto druhého prechodu, cez byt babky Hadrovej. Z balkónu bytu môžete tiež mžiknúť dolu k svetelnej stene a vyradiť strážcu pri nej (ak ste už vyradili mäsiara na konci dvora pred múrom) a telo odneste preč. Tak máte čistú celú úvodnú časť.


Babkin recept
V byte zrejme bývala babka Hadrová. Nájdete tam duševný liek, dve mince (20), jedlo a list (Babkin recept). Z receptu zistíte, že potrebujete oko veľryby a krv trúchliaceho. Objaví sa tu aj Billie, aby potvrdila, že môže ísť o babku Hadrovú.
Mŕtvola trúchliaceho je v bočnej uličke zo striešok, nad ktorou ste sa sem mohli skokmi dostať (viď vyššie v návode). Stačí vám preskákať naspäť na most, spojovaciu striešku nad ulicou a do bočnej uličky, vziať telo a s ním vyskákať naspäť hore a naspäť do bytu. V byte len zhoďte telo na kruh okultných symbolov okolo hrnca a je to vybavené. Treba ešte oko veľryby, ale k tomu sa dostanete až neskôr.


Dvor pri bitúnku
Z bytu babky Hadrovej skočte na strechu susednej budovy. V nej je jeden strážca. Občas vyjde na zadný balkón, cez ktorý aj vy môžete nepozorovane dovnútra a vyraďte ho. Na dvore pred budovou je druhý strážca, no je sám, tak ho ľahko vyraďte. Telá môžete schovať vnútri. Máte tam aj elixír, knihu (Bitúnková štvrť), mincu (10), náboje a audiograf (Zabavené karty). Tiež je tu mapa a trezor.
Pri budove je aj ovládanie svetelnej steny, z ktorého môžete vybrať kanister s olejom pre jej deaktivovanie.

Pozrite si dolnú časť. Napravo je dok so žeriavom, kde je vojak a mäsiar. V dolnej časti sú dva malé domčeky. Na dvore pred prvým prechádza jeden vojak. V domčeku je druhý. Na terase pred domčekmi je tretí. V štvrtom domčeku pri svetelnom stožiari sú zas dvaja mäsiari.
Po potrubiach veží pred domčekmi preskočte na pravý. Zo strechy si môžete vypočuť aj rozhovor dvoch vojakov o oblúkových mínach. Keď jeden vyjde von, skočte dnu a omráčte vojaka. Telo schovajte na strechu. Potom si vystriehnite druhého, keď pôjde popred dvere do tohto domu. Po chvíli sem zvykne po vyradení týchto dvoch prísť aj mäsiar zo susedného domu, tak si ho počkajte, vyraďte a telo schovajte tiež na strechu. Potom vyraďte posledného, tretieho vojaka pred domami.
Zostáva mäsiar pri susednom dome. Skočte naň po streche a vnútri odpojte napájanie svetelného stožiaru (potrebujete kľúč k ovládaniu s kanistrom oleja, kľúč majú u seba obaja mäsiari z tohto domu, takže ho máte od toho prvého, ktorého ste dostali. Jeden kľúč je aj na člne priamo pri napájaní). Potom si už len ľahko vystriehnite posledného mäsiara a vyraďte ho.

Oproti týmto domčekom, ktoré ste si vyčistili, je väzenie s robotníkmi. Priplížte sa k väzeniu a pred celou je jeden mäsiar. Keď si pohovorí s väzňami, vyjde von. Keďže ste ostatných v okolí zlikvidovali, tak ho ľahko vyradíte.
Poslední dvaja sú napravo od hlavnej budovy bitúnku, pri móle. Jeden zachádza pod mólo, tak ho môžete vyradiť a potom dostať aj toho hore. Tým máte celý dvor čistý.


Dvor pri bitúnku – prieskum
Pod budovou s trezorom máte tri nádrže. Na tej naľavo je medený drôt (10). Prejdete k nej po potrubí. Oproti budove s trezorom sú generátory, pri ktorých je jedlo a prázdne kanistre na olej.
Za nimi sú schody vedúce nadol. Poniže schodov je stroj na plnenie oleja do kanistrov. Pri ňom veľrybí olej (30) a jedlo. Pri neďalekých krabiciach sú ďalšie prázdne kanistre.
Pred hlavným vstupom do bitúnku je vagón. Vyskočte naň a z neho napravo na zlomený stĺp a z neho na plošinu nad hlavným vstupom. Tam vám povie Billie o uväznených robotníkoch. Tiež je tu Runa, elixír a granát.
Dole pri hlavnom vstupe do budovy je duševný liek, kniha (Oblúková mína) a stroj otvárajúci dvere, no potrebujete doň kartu.

Napravo pri hlavnej budove je mólo. Pod mólom je na stole elixír a tri mince (3x5). Na stĺpiku vo vode oproti stolu je malá perla pakrusty (25). Pri móle je aj napájanie žeriavu s listom (Vypotrebované nádrže). Chýba kanister s olejom. Môžete naplniť prázdny v plniči pri schodoch, alebo doniesť plný z jedného z troch zariadení, ktoré ste mohli predtým odpojiť. Jeden plný je aj v druhej budove naľavo od hlavného vchodu a druhý pri väzení s robotníkmi. Plný vložte do zariadenia a to aktivuje na móle ovládanie, pri ktorom potiahnite páku a žeriav sa presunie. Po reťazi žeriavu môžete vyliezť na plošinu hore a vstúpiť do bitúnku. Jedna z troch možných ciest dovnútra.

V prvom dome pri hlavnom vstupe je kniha (Kontroly lodí na rieke Wrenhaven), schéma (Kompaktný oblúkový zosilovač), v skrinke je duševný liek a bolehlav (20), na stolíku pri skrinke je list (Zásielka oblúkových mín) a dve oblúkové míny. Pri matraci je minca (10) a druhá pri stole (5). Na stene pri skrinkách je aj kľúč od väzenia s robotníkmi.

Medzi budovami je medený drôt (10). Za budovami je na stene kód k trezoru (ak ste si kúpili túto službičku pred misiou). Stačí rozbiť mečom dosku opretú o stenu a uvidíte kód. Ak ste si kód nekúpili, tak napravo choďte k mólu a skočte do vody, kde si dajte pozor na ryby. Priamo pod loďou je na dne tobolka, v ktorej je rozmočený papier s kódom (je tam len ak ste si nezakúpili službu). S týmto kódom môžete otvoriť trezor v budove hliadky pri bráne zo svetelnou stenou, pod bytom babky Hadrovej. Otvorte trezor a vnútri máte prístupovú kartu, uspávacie šípky, ingot (100), duševný liek a schému (Jemnejšia výbušná látka).

V druhej budove je jedlo, v skrinkách náboje, tobolka (100), granát, minca (10), elixír, pri skrinkách je kniha (Pieseň harpunárov) a na člnoch pri stene je kľúč od napájania stožiaru a malá perla pakrusty (25).
Vedľa budovy, pri člne (kúsok od svetelného stožiaru), sú liečivé byliny (20) a poniže na móle je medený drôt (10). Za svetelným stĺpom je páka, pri ktorej sú dve mince (2x5). Potiahnite ju a otvoríte ňou vstup do kanálov pod mólom. Skočte dole pod mólo a do vstupu. Pod vami je húf krýs, no môžete ich rozsekať mečom zo vstupu do kanála, kam na vás nedosiahnu. Vnútri je kostený amulet. Na konci krátkej chodby je podzemný vstup do bitúnku. Druhá z troch možných ciest.

Oproti dvojici domčekov, pod plošinou so strážnou budovou s trezorom, je väzenie s robotníkmi. Chcú, aby ste ich oslobodili a sľúbia vám na oplátku prístupovú kartu. Môžete ju robotníkovi cez mreže aj ukradnúť, ak chcete. Inak im odomknite dvere, kľúč od cely je v prvej budove stráží naľavo od hlavného vstupu do bitúnku. Keď im odomknete, chce robotník ešte, aby ste odpojili svetelnú stenu povyše, cez ktorú ste museli aj vy. Ak sa držíte návodu, tak ste ju už odpojili. Len mu to povedzte a dá vám kartu. Kartu inak môžete získať aj z trezoru v budove stráží (viď vyššie).
S kartou môžete aktivovať stroj pri hlavnom vstupe do bitúnku a môžete vojsť. Je to tretia z troch možných ciest.

Vo väzení je pod stolom pred celami minca (5). V cele vnútri je pri skrinke minca (5) a na skrinke medený drôt (10). Pod nádržou pred väzením je veľrybí olej (30). Naľavo pred väzením, pod nejakým kovovým oblúkom, je malá perla pakrusty (25). Povyše tohto oblúku je za krabicou (neďaleko je poplach) veľrybí olej (30). Pri lavičke napravo, vedľa väzenia na brehu je minca (10) a poniže na podstavci nádrže (za vodou) je malá perla pakrusty (25).
Tu za väzením si všimnite aj čln s mužom. Skočte na mŕtvu veľrybu a z nej do člna. Muž v člne vám povie, že pre nich pracuje Abigail Amesová, ktorá podporuje robotnícke nepokoje, za ktorými stojí ich zamestnávateľ, ktorý má záujem o tento bitúnok. Už tu dlho na ňu čaká, no tá stále neprišla. Podotkne, že ak by ste Abigail pomohli, určite by sa vám odvďačila.


Bitúnok
Tu pozor na mäsiarov s motorovými pílami, sú veľmi silní, ak sa dostanete do priameho boja. Ak ich vyradíte na diaľku, nezabudnite vziať aj ich píly, premeníte ich na peniaze.
Vedú sem tri možné vstupy, ten z dokov a z hlavnej brány vedú do rovnakej miestnosti, len jeden dole a druhý hore na balkón. Vstup cez kanále vedie kanálmi na úplne opačnú stranu do haly s veľrybou.

Začíname vstupom hlavným vchodom do Prepravnej haly. Po vstupe vám povie Billie, že by ste sa mali poobzerať po Rothwildovej kancelárii. Prejdite dverami a pred vami sú dvaja mäsiari, ktorí spovedajú robotníka a po chvíli ho zabijú. Zachrániť ho môžete jedine ak ich hneď vyradíte, no tak na seba upozorníte. Ak ich len odlákate hlukom preč, tak potom aj tak zabijú robotníka (aj ak budú na opačnej strane miestnosti, je to naskriptované).
Keď ho zabijú, vydajú sa ku dverám. Hneď vyrazte a jedného omráčte. Telo schovajte na vagón. Vystriehnite si druhého a pozor na tretieho, ktorý sa prechádza poniže pri prechode do susednej miestnosti. Keď vás nevidí, vyraďte tohto druhého. Potom aj toho tretieho, je tam sám.
Prejdite do susednej miestnosti, čo je Sklad mäsa. Za rohom v susednej miestnosti sa zhovárajú dvaja mäsiari. Keď dohovoria, vydajú sa smerom od vás, tak zas prvého hneď vyraďte a telo odneste a potom si vystriehnite druhého.
Prejdite chodbou na koniec do veľkej haly, čo je Bitúnková hala. Tam sú traja mäsiari. Jeden prechádza popri kostre veľryby, druhý po ochodze pri stene za kostrou veľryby a tretí je napravo a väčšinou je v zníženej časti podlahy, takže sa o neho príliš starať nemusíte. Keď pôjde ten pred kostrou naľavo (a ten zadný na ochodze napravo, takže na neho nedovidí), tak ho vyraďte a odneste telo. Potom už ľahko dostanete toho vzadu a napokon tretieho napravo.

Z veľkej haly prejdite hore schodmi bočnými dverami a hore po mostíku. Otvorte dvere do kantíny a zostaňte schovaný za dverami. Vnútri sa zhovárajú dvaja mäsiari. Keď dohovoria, jeden pôjde na most, tak mžiknite napravo, na malú striešku pod mostom. Keď mäsiar prejde ďalej na most, mžiknite za ním a vyraďte ho. Podajte si potom toho druhého vnútri.
Z veľkej haly choďte do šatní (dvere oproti tým so schodmi vedúcimi hore ku kantíne). Vnútri napravo prejdite dverami do Rafinérie na spracovanie oleja a na chodbe si vystriehnite prechádzajúceho mäsiara a vyraďte ho. V celej tejto časti sú dvaja ďalší, no sú ďaleko od seba, tak ich ľahko vyraďte.

Vráťte sa do veľkej haly s kostrou veľryby a na konci skočte na plošinu vedúcu do susednej miestnosti (mohli ste tam prejsť aj priamo z predošlej časti, z Rafinérie, ale takto máte lepšiu pozíciu). Tam vás osloví aj Billie a podotkne, že by ste mohli zabiť elektrinou veľrybu, ktorú tu držia a spracovávajú zaživa.
Sú tu traja mäsiari. Jeden na ochodze pri veľrybe, jeden napravo dole a jeden vzadu. Skočte na ochodzu a vyraďte toho hore prvého. Zvyšní dvaja už nie sú problém. Tým máte vyčistený celý veľrybársky bitúnok, okrem kancelárie s Rothwildom a Abigail.


Veľryba a recept
Na ochodze pri veľrybe je páka na elektrinu, ktorou môžete veľrybu zabiť, aby netrpela. Napájanie je naľavo, poniže veľryby, stačí sledovať káble. V napájaní chýbajú kanistre s olejom, no dva sú napravo v dolnej časti, tak ich len vložte do napájania a potom potiahnite páku na ochodze a elektrina veľrybu zabije.
Ak ste boli pred bitúnkom v byte babky Hadrovej, tak viete, že tam má recept na niečo špeciálne a vyžaduje to krv trúchliaceho (viď vyššie v návode) a oko veľryby. Keď je mŕtva, tak jej vyberte oko a s ním sa vráťte do bytu. Môžete aj teraz, aj cestou naspäť na konci misie, len na to potom nezabudnite. Na podlahu doneste telo trúchliaceho podľa popisu v návode a do hrnca vložte oko veľryby. Získate tak runu.


Bitúnok – prieskum
Vo vstupnej hale pri hlavnom vchode je dole len jedlo. Môžete mžiknúť na balkón nad vami. Napravo na krabici sú náboje a vzadu sú šípky. Pred šípkami je otvorená krabica, pri ktorej Billie podotkne, že by v nej mohol prežiť aj človek a je určená na odvoz do ďaleka, takže by sa tá osoba v meste dlho neukázala.
Mžiknite hore (kde je prechod z vonku, z dokov) a odtiaľ hore na trám a do malého výklenku s mŕtvym robotníkom. Je tam list (Napísané krvou) a runa.

Prejdite do Skladu mäsa. Naľavo pri mrežovanom okne je pištoľ a náboje. Napravo na krabici je Tyvijska ruda (20). V rohu napravo je na stole elixír. V chodbe je na stole jedlo a kniha (Vivisekcia veľrýb) a na stene, z ktorej vychádzajú koľaje na háky na mäso, je hore medený drôt (10). Na konci pred vstupom do haly s kostrou veľryby sú na múriku šípky.
Je tu aj vstup do mučiarne. Vnútri je v skrinke oblúková mína, druhá je na stole s duševným liekom a knihou (Laboratórny denník Antona Sokolova). Vzadu je mučiace kreslo, kde sa objaví aj Billie a podotkne, že tu Rothwild mučil svojich zamestnancov. Pri kresle je list (Podpisy robotníkov) a vzadu je elixír.
Prejdite do haly s kostrou veľryby. Pri dverách so schodmi je veľrybí olej (30), za rohom v skrinke medený drôt (10) a pri kostre je Tyvijská ruda (20), dva granáty a list (Výbušný roztok). Priamo na plošine s kostrou je kostený amulet. V zníženej časti je veľrybí olej (30) a pod generátormi na zemi medený drôt (10).
V šatni je pri umývadle Tyvijská ruda (20), v skrinke pri sprchách Tobolka (10) a šípky, v skrinkách oproti je veľrybí olej (30), elixír, šípky, výbušné šípky a tobolka (25). Na lavičke je kniha (Ako narábať s mäsiarskou pílou) a na vrchu na sprchách je kostený amulet.
Hore v kantíne je len veľrybí olej (30) a pár kusov jedla.

Prejdite do rafinérie. Na doskách pri dverách je medený drôt (10). V časti rovno oproti týmto doskám je na stole medený drôt (10) a naľavo od neho medzi generátormi je veľrybí olej (30). Choďte nižšie, kde sú štyri veľké nádrže. Hore na druhej (nad schodmi) je medený drôt (10). Dole pri tretej je medený drôt (10), oproti nej je medený drôt (10) a pri štvrtej náboje.
V zadnej časti je na stole Tyvijská ruda (20), náboje, kniha (Získavanie veľrybieho oleja) a nad stolom granát. Na plošine napravo pri dverách je medený drôt (10). V skrinke naľavo od dvier je Tyvijská ruda (20) a medený drôt (10). Naľavo sú dvere do prechodovej časti, ktorá je uzavretá a nikam sa z nej neodstanete, ale je tam medený drôt (10).

V hale s veľrybou je na stole pri napájaní elektrifikačného zariadenia runa a list (Záhadný predmet). V dolnej časti pod veľrybou je na krabiciach medený drôt (10) a vzadu pri zamknutých dverách na schodíkoch medený drôt (10). Na opačnej strane sú na prvých krabiciach šípky, na paneli Tyvijská ruda (20), na druhom paneli elixír, na paneli poniže uspávacie šípky a na paneli na konci veľrybí olej (30).
Napokon zostávajú kanále. Nechoďte do tých pod veľrybou, nič tam nie je a stane sa, že keď tam vleziete, spadnú niektoré telá omráčených mäsiarov na zem, čo ich zabije (čo vám vadí, len ak nezabíjate. Nejaká chyba skriptu, alebo čo).
Choďte do kanálu, ktorý spája sklad mäsa a rafinériu. Vnútri je Tyvijská ruda (20) a aj runa, ktorá je tam len ak ste si ju zaplatili ako službu za úplatok na začiatku misie.


Kancelária vedenia
Z haly s veľrybou môžete skočiť na balkón, rovnako aj z haly rafinérie, kde najprv vyskočte na potrubie pod balkónom. Oba balkóny vedú do kancelárie šéfa Rothwilda. V ľavej časti sú uspávacie šípky, dve pištole, náboje a audiograf (Rothwildove rozjímanie).

V pravej časti je Bundry Rothwild, ktorý vypočúva Abigail Amesovú. Ak tam priamo vpadnete, tak sa dá Bundry na útek, bude alarmovať stráže (ak ste všetkých omráčili, nik nepríde) a po chvíli vás v hale s veľrybou, kam utečie, aj sám napadne. Môžete ho rovno uspať šípkou, alebo sa k nemu priplížiť, kým hovorí s Abigail a omráčiť ho.
Abigail je špiónka (čo viete od muža z člna, ak ste sa s ním vonku zhovárali), tak nevyvolá poplach. Môžete preskúmať túto poslednú miestnosť bitúnku. Je tu tobolka (25), na stole list (Výsluch), v skrinke elixír, na stole pri skrinke kniha (Bundry Rothwild, oportunista) a pri dverách je aj kľúč od dverí archívu (ak sa dal Bundry na útek, tak ich odomkol, je to len skratka do rafinérie). V hornej časti je kniha (Súčasné vedenie tovární), tobolka (25) a pri nej audiograf (Rothwildove záležitosti).
Pri Abigail je aj list (Kód hlásenia zranených). A keď viete, že sa Rothwild nezaujíma o zranených (veď sám mučí a zabíja robotníkov), tak si môžete domyslieť, že je to kód. V miestnosti na opačnej strane je trezor. Použite kód z hlásenia (5 zranených, 1 týždeň, 2 úmrtia) a otvoríte trezor, v ktorom je ingot (100) a kostený amulet.


Informácie
Máte tu Bundryho (ak ste ho nezabili) a Abigail. Máte tri možnosti, ako zistiť čo potrebujete.
Môžete sa dohodnúť s Abigail. Oslovte ju a povie vám, že vyburcovať robotníkov k štrajku, bol len prvý krok. Mala za úlohu aj odpáliť továreň, ale pri tom práve ju chytili. Takže chce, aby ste to dokončili za ňu a dá vám kľúč k ventilom. Ak súhlasíte, tak choďte otočiť štyri ventily. Jeden je v rafinérii pri druhej nádrži, druhý je v rafinérii pri prechode do haly s veľrybou, tretí je v zadnej časti haly s veľrybou a štvrtý je v zníženej časti haly s kostrou veľryby.
Ak ste si nekúpili službu odpojenie alarmu, tak po otočení druhým ventilom sa spustí poplach a do bitúnku dorazia ďalšie stráže. Ak ste si službu kúpili, nik si nič nevšimne. Keď ich všetky otočíte, vráťte sa za Abigail. Tá zabila Bundryho Rothwilda, ak ste ho tam nechali omráčeného (ak ste jeho telo odniesli, tak je nôž zabodnutý vo vzduchu, ale Bundry je stále „v bezvedomí“). Oslovte ju a povie vám, čo vie. Tiež sa vám odmení mincami (500).

Druhá možnosť je vziať omráčeného Bundryho do vypočúvacieho kresla. Tretia možnosť je omráčiť Abigail a vziať ju do vypočúvacieho kresla. Keď jedného z nich posadíte do kresla, proste trikrát použite páku, aby ste ich mučili elektrinou a povedia vám, čo chcete vedieť.
Ak ste mučili Bundryho, objaví sa po vypočúvaní Billie a podotkne, že ho môžete uložiť do krabice (spomínala ju už, ak ste boli pri krabici v miestnosti prepravy pri hlavnom vchode) a odoslať ho preč, čím sa ho nesmrtiaco zbavíte. Máte potom možnosť ho zabiť, nechať v kresle, alebo vziať.
Ak postupujete nenápadne, tak zvoľte samozrejme vziať telo. Odneste ho do miestnosti s hlavným vchodom, mžiknite na vagón, na balkón nad ním a tam len prejdite ku krabici, do ktorej uložte jeho telo.

Zistili ste, že loď Bundrymu predal lacno Arnold Timsh. Ten pomenoval loď po svojej milenke Delilah, maliarke, bývalej slúžke z Dunwall Tower. Tá mu učarovala a bol ňou posadnutý. No niečo ho raz vydesilo, rozišiel sa s ňou a predal aj loď, ktorú po nej pomenoval.

Z nejakého dôvodu sa stávalo, že po poslednej scénke, či už pri vypočúvaní, alebo pri rozhovore s Abigail po dopálení továrne sa presunuli niektoré z tiel nepriateľov, ktorých som omráčil a boli zabité. Zároveň sa v továrni objavilo pár nových nepriateľov (v hale s veľrybou a vo vstupnej hale prepravy), takže telá objavili. Tým pádom bolo aj odhalenie, aj zabitie, čo vás blokuje, ak chcete získať úspechy za tichý postup a nezabíjanie.
Ak sa vám to tiež stane, najlepšie je odviesť na vypočúvanie Rotwhilda (alebo aj Abigail). Po vypočúvaní vezmite jeho telo, vyskočte z okna na chodbu a choďte rovno k hlavnému vchodu. Vtedy tam veci zostanú ešte po starom. Nikam sa nevracajte v rámci továrne, aby sa telá a nepriatelia neobjavili. Odložte jeho telo do krabice hore a vyjdite dverami.


Odchod
Ak ste odpálili pre Abigail továreň, tak sa objavilo pred vstupom pár nových vojakov. Dvojica vybehne hore k miestnosti stráží (dom s trezorom), kde je aj tretí vojak. Môžete ich vyradiť, alebo ich proste obísť. Ak ste továreň nezničili, nik tu nie je (za predpokladu, že ste teda predtým vyradili miestne stráže). Ak ste vzali oko veľryby, nezabudnite sa zastaviť v byte babky Hadrovej.
Prejdite do bočnej uličky v začiatočnej ulici. Tam sa máte stretnúť s Billie a uvidíte, že ju zajalo pár vševidúcich. Je tam jeden s hudobnou skrinkou, ktorá potláča magické schopnosti a tak Billie nemôže utiecť. Stačí sa zbaviť jeho, tak tam hoďte nesmrtiaci granát s dusivým prachom pre omámenie vševidúceho so skrinkou na krátku chvíľu bez poplachu a Billie utečie.
Objaví sa na streche rožnej budovy uličky, tak ju tam oslovte. Billie sa presunie na miesto, kde ste misiu začali, tak tam choďte za ňou. Na ulici je dvojica vševiúcich, tak sa presúvajte po horných častiach. Stačí proste vyskákať naspäť na začiatok, tak ako ste prišli. Tam oslovte Billie a misia je splnená.

Ako špeciálne akcie ste mohli získať „Zničenie Rothwildovho bitúnku“, ak ste ho zničili po dohode s Abigail; „Oslobodenie zadržaných robotníkov“, ak ste pred bitúnkom oslobodili robotníkov z väzenia; „Utratenie zajatej veľryby“, ak ste si dali námahu a zabili elektrinou veľrybu v bitúnku; „Vykradnutie trezoru dôstojníka stráží“, ak ste pred bitúnkom vybielili trezor; „Recept babky Hadrovej dokončený“, ak ste získali runu pomocou jej receptu; a „Bundry Rotchild prepravený na vzdialený ostrov“, ak ste ho mučili a potom strčili do krabice na odoslanie.


2. Výsostné právo

Runy: 7; Kostené amulety: 5; Mince: 3169; Schémy: 2; Cudzincove svätyne: 1.

Zase si môžete nakúpiť výbavu, vylepšenia a dve služby. „Dodávka runy“ vám zaistí ďalšiu runu navyše v misii a „Dodávka veľrybieho oleja“ vám poskytne pred prvou svetelnou stenou pár nádrží s olejom.


Pobrežie a brána
Billie vyradí strážcu pred vami. Ak postupujete s nízkou mierou chaosu, tak ho omráči, ak s vysokou, tak ho zabije. Prejdite hore schodmi po brehu a čakajte za krabicami. Pred vami sú dvaja strážcovia. Obaja sa po rozhovore postavia k zábradliu, tak mžiknite k tomu pri vás a omráčte ho. Schovajte telo a o chvíľu keď druhý začne močiť do vody, tak mžiknite k nemu a vyraďte aj jeho.
Prejdite hore na ulicu a neďaleko je brána so svetelnou stenou, ktorú strážia traja muži na tejto strane. Ak ste si zaplatili službu dodávky veľrybieho oleja, tak je pri bráne aj pár kanistrov veľrybieho oleja, ktoré môžete odpáliť a použiť proti strážcom, ak zabíjate. Inak si ich len vystriehnite. Chvíľu to trvá, no po pár obchôdzkach zájde jeden na chvíľu za svetelnú stenu, druhý do strážnej búdky a tretí bude sám pri zábradlí pri vode, tak k nemu mžiknite a vyraďte ho (telo môžete schovať aj za barikádu pri zábradlí). Keď sa vráti druhý kadet spoza svetelnej steny, zvykne tiež zájsť k zábradliu a smerom do ulice, keď predošlý kolega zmizol, takže si ho tam vystriehnite a vyraďte. Tretí je sám, takže ho dostanete už ľahko.
Keď sú preč, vyberte nádrž s olejom z napájania a odpojíte svetelnú stenu. Za ňou je len jeden strážca, tak ho ľahko vyradíte.
Ak by ste sa s nimi nechceli hrať, môžete sa preplížiť za krabice, mžiknúť na strážnu búdku a z nej (s výskokom bez vylepšenia mžiku) mžiknúť nad bránu.

Za bránou sa dajte doprava, je tam Thalia Timshová, ktorá vám sľúbila informácie o Delilah. Zajal ju tam člen gangu klobúčnikov. Ak ho hneď vyradíte (či nenápadne z diaľky, alebo priamo útokom), tak sa do uličky skočia dvaja jeho muži, ktorí sa schovávajú na konci strechy. Ak ste schovaný, tak vás neodhalia a môžete ich dostať tiež z bezpečia vzdialenosti uspávacími šípkami. Ak to chcete inak, môžete si ich obísť, ale to musíte najprv hlavnou ulicou.


Hlavná ulica
Prejdite ulicou na rázcestie. Poniže sú pri alarme štyria vojaci. Skočte naľavo na striešku nad dverami a z nej na rímsu budovy nad vojakmi. Prejdite po rímse nad nich, aby ste si vypočuli ich rozhovor (kľúč od dverí majú zrejme klobúčnici) a po rozhovore sa rozídu. Jeden postáva pri alarme. Druhý chodieva hore schodmi na konci ulice nad alarmom. Tretí a štvrtý sa pohybujú popod rímsu a k lampe a alarmu a piaty z ulice chodí hore-dole po ulici. Ten pôjde aj dole popod striešku, z ktorej ste skákali na rímsu, tak sa na ňu vráťte, vyraďte ho a telo schovajte na striešku.
Potom si vystriehnite druhého, ktorý zvykne postávať pri poulične lampe. Vráťte sa na rímsu a sledujte zvyšnú trojicu. Poniže rímsy, tesne pri alarme je ešte jedna strieška, z ktorej môžete medzi týchto, keď budú chrbtom od vás, no pozor, v budove pri alarme (na ktorej je spomínaná strieška) sú dvaja vojaci a jeden sa občas chodí pozrieť do dverí.
Odtiaľto môžete vyradiť dvoch pri alarme a potom mžiknúť za tretím, čo chodieva na zadné schody a vyradiť tak všetkých. Tento posledný nad schodmi chodieva do susednej uličky, kde je strážna búdka a ďalší dvaja. Keď ste vyradili dolnú päticu, jeden z týchto dvoch zvykne chodiť dolu schodmi k smetnému košu, tak ho môžete tam vyradiť a telo do koša rovno schovať. Potom vyraďte aj toho v strážnej búdke a máte hneď viac priestoru.

V budove, do ktorej sa dá vojsť dverami pri alarme, sú traja vojaci. Vyradiť ich je ľahké, budova má tri podlažia a dvaja sa prechádzajú po poschodiach, takže sú všetci traja väčšinou sami. Z horného podlažia môžete po streche prejsť do horného bytu susednej budovy, v ktorej je jeden vojak, čo občas vychádza na balkón a vyraďte aj toho. Tým ste sa zbavili všetkých.


Klobúčnici a Thalia
Choďte na opačnú stranu ulice, kde vidíte za drevenými doskami blokujúcimi bočnú uličku pár členov gangu. Dosky sa dajú rozbiť, ak chcete priamy boj. Taktiež ak ste nezlikvidovali vojakov, tak tam môžete hodiť granát pre rozbitie dosiek a to priláka aj vojakov a tí pobijú členov gangu.
No pre tichý postup vyskočte na balkón naľavo od dosiek. Dverami balkónu môžete dnu. Počkajte si za dverami, jeden člen gangu vojde do tejto miestnosti na poschodí a pôjde do malej susednej miestnosti pozerať sa z okna, tak ho tam zložte a telo dajte na posteľ. Schovajte sa zas za dvere na balkón, príde sem aj druhý člen gangu. Ten sa len postaví do miestnosti a o chvíľu pôjde naspäť dole, tak sa k nemu priplížte, než sa dostane na schody a zložte ho.
Traja sú dole v uličke. Zbehnite teda na prízemie a priplížte sa ku dverám. Po chvíli sa dvaja pôjdu postupne pozrieť do miestnosti na prízemí. Čakajte na schodoch, vyraďte prvého, rýchlo sa stiahnite s telom a potom vyraďte druhého. Posledný v uličke je už pohoda.

Vyjdite do uličky a uložte si pozíciu. Vyskočte k miestnosti na konci dvora uličky. Mžiknite do miestnosti ponad natiahnutý povraz a vnútri deaktivujte dve pasce (okno a dvere). Potom skočte do okna a máte výhľad na dvoch členov gangu, ktorí dozerajú na toho, ktorý vypočúva Thaliu. Predtým boli tesne na kraji strechy a videli stále na seba. Teraz, keď ste prišli naokolo, tak sú povyše a zvyknú sa prechádzať k okraju a naspäť. Niekedy sa zaseknú a stoja na mieste a pozerajú na seba, preto som odporúčal uložiť si pozíciu, než ste k nim prišli. Vystriehnite si ich a keď sa otočia, aby šli k okraju strechy, streľte uspávacou šípkou toho napravo a potom aj toho naľavo a nik si nič nevšimne.
Napokon len uspite šípkou toho, čo vypočúva Thaliu, skočte a oslovte zachránenú dievčinu.


Do Právnickej štvrte
Ak ste aj vyradili všetkých vojakov, po rozhovore s Thaliou sa pri prechode do právnickej štvrte objavia noví traja. Jeden z nich zvykne chodievať dolu schodmi k alarmu, tak ho tam vyraďte. Poslední dvaja stoja stále pred dverami, tak ich odlákajte hlukom za strážnou búdkou, vyskočte na búdku a keď budú pátrať po zvuku, tak ich oboch postupne vyraďte.
Pre prechod potrebujete aj kľúč. Ten majú klobúčnici. Mohli ste to začuť z rozhovoru stráží pri alarme. Ak sa vám ho nechce hľadať a potrebujete navigačnú šípku, môžete ísť po priamych stopách. Na dverách do Právnickej štvrte si prečítajte list (Upozornenie) s tým, že kľúč vzal kapitán. Ten má izbu na treťom poschodí domu pri alarme. V izbe si môžete vziať klobúk klobúčnikov, alebo si prečítať na stole list (Správa o stratenom kľúči) a zistíte, že ho vzali klobúčnici. Choďte do uličky pri ich dome a na stole pri doskách blokujúcich vstup do uličky si pozrite list (Zoznam úloh) a zistíte, kde položili kľúč. Inak si ho môžete pohľadať aj sami. Pri nízkej úrovni chaosu bol kľúč na poličke na poschodí domu klobúčnikov, o poschodie vyššie bol mŕtvy ich člen Chauncy, ktorého spomínali v liste. Pri vysokej miere chaosu bol Chauncy aj s kľúčom v izbe domu susediaceho s budovou stráží. Z horného poschodia, z kapitánovej izby skočte doprava na ventilačné potrubie a vyššie na balkón a nájdete ich v miestnosti za dverami.


Nábrežná štvrť – prieskum
V kanáli, v ktorom začínate, je v potopenom člne medený drôt (10). Na druhej strane kanála je minca (5). Pod prvými schodmi pri výstupe z kanála je na krabiciach minca (5) a na lodi poniže druhá (5). Na plošine, kde boli prví dvaja vojaci, je na krabici medený drôt (10). Nad plošinou v strážnej búdke je minca (5), na streche vedľa nej je medený drôt (10) a v kontajneri oproti je minca (5).
V strážnej búdke pred svetelnou stenou sú uspávacie šípky, oblúková mína, elixír a minca (10). Oproti strážnej búdke trčí nad vodou rozbitý kus cesty. Na ňom je Tyvijská ruda (20). Poniže pri vode je runa, no len ak ste si ju zaplatili, ako službu pred začatím misie.
Na strieške brány nad svetelnou stenou je minca (5). Za bránou je za krabicami napravo minca (1). Napravo choďte do uličky, kde ste stretli Thaliu. Nad schodmi sú náboje. Oproti vstupu pri krabiciach je minca (1), druhá je napravo v člne pri stene (5) a tretia vzadu, povyše člna na zemi (10).
Prejdite na hlavnú ulicu. Naľavo je v prevrátenom kontajneri minca (5). Pokračujte ulicou a naľavo, poniže rímsy, z ktorej odporúčam sledovať vojakov, je v skrinke medený drôt (10). Na stánku pred budovou stráží je veľrybí olej (30). Napravo od alarmu je v skrinke pri stene medený drôt (10).

V budove stráží je na prízemí na stole tobolka (20), na múriku náboje a tobolka (25), v bočnej miestnosti jedlo a kanister s olejom a pod schodmi je veľrybí olej (30). Na prvom poschodí je v skrinke elixír a schéma (Galvaniho skladaný kaučuk). V druhej miestnosti je v skrinke duševný liek a drvený krištáľ (30). Na druhom poschodí je na stolíku jedlo, na poličke na stene veľrybí olej (30) a pri matraci v zadnej izbe šípky.
Na treťom poschodí je ešte na chodbe na poličke minca (5). Vnútri je v poličke medený drôt (10), pri posteli tobolka (25), elixír a kniha (Lizzy Stridová a Mŕtve úhory) a na okne druhá kniha (Povinnosti sčítačov mŕtvych). Na záchode je drvený krištáľ (30) a v susednej miestnosti trezor (odomknutý), v ktorom sú dva ingoty (2x100).
Z okna tejto miestnosti môžete napravo skočiť na ventilačné potrubie, z neho na balkón povyše a tam vojsť do prázdnej miestnosti, v ktorej je akurát veľrybí olej (30).
Vráťte sa do miestnosti na treťom poschodí, odkiaľ ste skákali a cez okno môžete vyliezť na strechu a po nej prejsť do miestnosti, kde bol osamotený vojak. Vnútri je duševný liek a tri mince (3x1). Vyskočte na strechu tejto miestnosti, zo strechy prejdite k budove oproti a skočte na jej balkón. Vojdite do miestnosti, v ktorej je duševný liek, drvený kryštál (30) a kostený amulet.

Oproti budove stráží je na opačnej strane ulice budova nad balkónom s nápisom „For Sale“. Vyskočte na balkón, kde je minca (5). Vojdite dovnútra a napravo máte dva duševné lieky, dusivý prach a uspávacie šípky. Sú tu tri knihy (Cesta do Pandýsie; Klobúčnici; Nábrežná obchodná komora).
Tiež je tu kostený amulet a recept babky Hadrovej.

V strážnej búdke pred prechodom do právnickej štvrte je veľrybí olej (30) a uspávacie šípky. Na konci hlavnej ulice, pri žeriave s reťazou, je napravo pri stene budovy veľrybí olej (30). Zlezte dole reťazou, preplávajte k susedným schodom, nad nimi vojdite do miestnosti a v nej je za skrinkou runa.

V uličke pri dome Klobúčnikov je na stole jedlo a v miestnosti s pascami je elixír a uspávacie šípky. Pri schodoch vedúcich do budovy je na múriku kľúč (od dverí vedúcich priamo na ulicu) a päť mincí (5x5). Na prízemí je na stoličke minca (5) a v skrinke jedlo. Na poschodí je v rohu veľrybí olej (30), vzadu náboje, jedlo a v bočnej miestnosti jedlo a elixír. Na druhom poschodí je len v skrinke na chodbe minca (1) a v izbe jedlo.


Právnická štvrť
Po vstupe vás osloví Billie a spomenie, že na streche pred právnikovým domom máte ukryté zásoby. Prejdite vpred a pri svetelnej stene čakajte, kým nedohovoria dvaja strážcovia. Zistíte, že zatkli bývalého spoločníka Timsha. Keď dohovoria, jeden strážca pôjde sem za roh, tak ho vyraďte a získate od neho aj kľúč.
Napravo je budova, v ktorej je zavretý väzeň. Kľúčom od strážcu si môžete otvoriť dvere, alebo môžete prejsť cez poschodie. Stačí mžiknúť cez dieru v strope hore a tam nájdete aj kostený amulet a pierka z ostrova Kinkgsparrov (10). Oslovte Rolanda a povie vám o spôsobe, ako sa zbaviť Timsha bez zabitia. Pripravil ho o celý majetok, tak sa mu chce pomstiť. Má príkaz na zabavenie Timshovho majetku aj s falošným podpisom regenta Burrowsa, ktorý je v jeho dome. Za odmenu si môžete vziať z jeho domu, čo chcete.
Vyskočte na poschodie, kde bol kostený amulet a vyjdite na balkón. Môžete skočiť na strechu susedného domu a z nej ľahko na balkón nad svetelnou stenou. Tam je napájanie, tak vyberte kontajner s olejom, aby ste stenu odpojili.
Dole na ulici vyraďte druhého vojaka a telo schovajte. Na pravej strane ulice vyskočte na strechu. Máte odtiaľ dobrý výhľad na Timshov dom a tu čaká aj Billie, tak ju oslovte a dodá pár informácií. Na tejto streche máte aj zásoby, ktoré spomínala predtým, tak si z nich vezmite, čo potrebujete. Je tu kľúč od zadného vchodu do Timshovho domu, list, mapa oblasti, šípky, uspávacie šípky, míny, dusivý prach, elixír a duševný liek.


Námestie právnickej štvrte, opustený byt a apartmán 10
Na námestí je päť vojakov. Jeden sa prechádza dole popod námestie, kde ho ľahko môžete vyradiť. Jeden prechádza po ľavej strane, poza krabice, kde ho ostatní nevidia, tak ho môžete vyradiť tam. Dvaja zachádzajú na pravej strane za strážnu búdku. Tam si ich po jednom vystriehnite, vyraďte a telá odneste. Zostáva posledný na námestí, ktorého už ľahko dostanete. Tým ste si zaistili bezpečný pohyb okolo domu, aby ste sa nemuseli stále plížiť.
Na námestí toho veľa nie je. Za svetelnou stenou je na ulici, naľavo na krabici medený drôt (10) a na balkóne nad ním minca (10). Na pravej strane pri kovovej stene, ktorou zablokovali ulicu, je na zemi kostený amulet. V strážnej búdke na námestí je kľúč od pivnice Timshovho domu, náboje a medený drôt (10). V strážnej búdke poniže sú náboje a tobolka (20). Na ľavej strane za Timshovým domom je na krabici medený drôt (10). Pod krabicami na ľavej strane pred Timshovým domom sú dve mince (11).

Vráťte sa na začiatok oblasti k svetelnej stene a vylezte na strechu domu na jej ľavej strane (z ktorej ste skákali na balkón, aby ste stenu odpojili). Tam choďte naľavo ešte vyššie po streche a otvoreným oknom skočte do opusteného bytu. Zo steny zhoďte obraz a za ním je ukrytá Runa.
V susednej miestnosti je v poličke tobolka (20) a na matraci je Rolandov denník, Príkaz k vysťahovaniu a kľúč od apartmánu 10. To sú veci, ktoré vám spomínal Roland, keď ste sa s ním predtým zhovárali. Z denníka zistíte, že získal formulár na vysťahovanie, sfalšoval regentov podpis a teraz už len stačí Timshovi vymeniť jeho bezpečnostné dokumenty za príkaz na vysťahovanie a do ventilácie jeho domu dať nejakú smradľavú látku, aby sa zdalo, že tam prepukol mor. Keďže Roland nechcel nakaziť Timshových zamestnantcov skutočným morom, dohodol sa výmenou za runu s babkou Hadrovou, že mu zoženie niečo, čo napodobní ten smrad. Preto tu má aj kľúč od jej apartmánu.

Vyjdite na balkón a vyskočte naľavo na susedný balkón povyše. Z neho o dva balkóny poniže ďalej. Na druhom je vstup do apartmánu 10. Z tohto balkóna inak môžete doskočiť aj na balkón Timshovho domu a tiež si dávajte pozor, aby vás nevidel strážca, ak vyjde na balkón Timshovho domu (môžete sem prísť aj neskôr, keď sa zbavíte ľudí v Timshovom dome).
Otvorte dvere a vnútri je prázdny byt, len kus jedla na poličke, v poličke pri mataici sú dve mince (2) a na matraci smradľavý batoh, ktorý si vezmite, ak nechcete Timsha zabíjať. V zadnej časti tiež odsuňte poličku a objavíte ďalšiu miestnosť, v ktorej je Cudzincova svätyňa a Runa.


Timshovo sídlo
S kľúčom od pivnice (zo strechy pri Billie) môžete prejsť zo zadnej strany domu celkom pokojne a je to aj vhodný prístup. Z kuchyne v suteréne môžete tiež použiť jedálenský výťah a dostať sa tak až na druhé poschodie. Ak ste si vyčistili námestie, môžete samozrejme vojsť aj hlavným vchodom, alebo z balkónu apartmánu 10 skočiť na balkón druhého poschodia domu. No pre návod uvediem postup cez pivnicu, pre vyčistenie jeho domu od osadenstva.

V pivnici je jedna slúžka, tak ju omráčte a vyjdite schodmi na prízemie. Tam sú dvaja právnici. Keď sa priblížite, tak si pohovoria a potom jeden zájde ďalej, ale bude sa pravidelne otáčať na toho druhého, takže pre nesmrtiaci postup použite uspávacie šípky, na toho pri schodoch a rýchlo na toho druhého, než sa otočí. Schovajte telá.
Na balkóniku nad schodmi postáva strážca, tak nechoďte schodmi, ale mžiknite na trám pri lustri a z neho na terasu. Za rohom vyraďte strážcu, prejdite k dverám a otvorte ich. Strážca z balkónika si pohovorí so slúžkou a tá pôjde o poschodie vyššie. Po schodoch sa prechádza jeden strážca, tak si ho vystriehnite a vyraďte ho a potom aj toho tu dole na balkóniku. Tým máte voľné prvé poschodie.

Časom sa môže slúžka vrátiť opäť na prvé poschodie, tak nezabudnite poskrývať telá a keď ju uvidíte, tak ju tiež omráčite a schovajte. Vyjdite na druhé poschodie a na začiatku vyraďte vojaka na chodbe. V miestnosti v strede je jeden vojak a môže tam byť aj Timsh so strážcom, ktorý ho všade nasleduje. Mžiknite na luster nad nimi, aby ste boli v bezpečí a len si počkajte. Keď dohovorí o svojej neteri a o očakávanej návšteve generála Turnbulla, tak sa vydá na tretie poschodie.
Keď odíde, zoskočte z lustra a vyraďte strážcu v tejto miestnosti a choďte na tretie poschodie za ním. Tam je jeden strážca na chodbe a pri ňom čaká aj ten, čo nasleduje Timsha, kým pôjde Timsh k soche Delilah, ku ktorej bude hovoriť. Ak nie ste vo vhodnej pozícii, tak si počkajte, po chvíli pôjde Timsh dole. Cestou môžete vyradiť strážcu, ktorý ho nasleduje a potom aj tohto tu hore a tým sú vyradení všetci v dome.

Ak hráte pri vysokej úrovni chaosu, tak bude Timsh v izbe na treťom poschodí a s ním je tam aj slúžka, takže si ju nemusíte všímať nižšie. Pracovňu na druhom poschodí môžete obísť alebo hneď vyradiť dvoch strážcov v pracovni. Hore na treťom poschodí môžete vyradiť troch strážcov, jeden chodí po schodoch a dvaja sa prechádzajú okolo izby s Timshom.
Timsh je v izbe a snaží sa zviesť slúžku, ktorá sa zas tomu snaží zabrániť, no nemá na výber a zostane s ním v jeho izbe. Po chvíli pôjde Timsh do susednej miestnosti, aby si pohovoril so sochou Delilah a potom bude postupovať nižšie, ako pri nízkej úrovni chaosu.



Timshov dom – prieskum
V pivnici je vzadu pri dverách tobolka (20). Na sude je veľrybí olej (30). Pod poklopom ventilácie sú dve mince (11). Na stole pri ventilačke je minca (10). Na stole v rohu je kostený amulet, medený drôt (10) a veľrybí olej (30).
V kuchyni je pár kusov jedla, list (Správa od kapitána Blossoma), dve mince na stole (15), v poličke liečivé byliny (20) a na stolíku druhé (20). Tiež je tu kľúč k dverám vedúcim von, ak ste prišli bez kľúča cez prízemie.
Na prízemí je vo vitríne Timshova soška psa (100). V miestnosti vedľa vitríny sú na poličke pierka z ostrova Kingsparrow (10) a v poličke je tobolka (20). Je tu aj truhlica vyžadujúca Timshov kľúč. V susednej miestnosti je list (Správa Gerwainovi), jedlo, duševný liek, tobolka (25). V tretej miestnosti je len list (Správa od právnika).
V poličke v chodbe na opačnej strane prízemia je veľrybí olej (30). V miestnosti s menovkou A.Thomson je na stole minca (10) a tarotové karty (pre babkin recept). Sú tu dve knihy (Vysoko na majáku, Vrchný mestský prokurátor) a na stole elixír a tobolka (25).

Vyjdite na poschodie. Na chodbe pri schodoch sú na stole dve mince (6). V rohu napravo od balkónu je pod knižnicou minca (1) a v knižnici kniha (Akadémia prírodných vied). V rohu naľavo od balkónu je Timshovo cigaretové puzdro (100). V knižnici naľavo je kniha (Mladý princ z Tyvie). Pod schodmi vedúcimi nahor je minca (10).
Vyjdite na druhé poschodie. V chodbe pri poličke naľavo sú dve mince (10). V rohu chodby je duševný liek. V Timshovej pracovni je v truhlici (otvoríte ju jeho kľúčom) schéma (Viazaný Galvaniho náter) a ingot (100). Vo vitríne je Brigmoreova urna (150). Na stole je Timshova vojnová medaila (100), list (Zoznam vysťahovaní) a audiograf (Timshov denný program). Druhý list na zemi pri koši (List od vševidúcich). V bočnej miestnosti je elixír a v poličke tobolka (25). V zadnej časti pri jedálenskom výťahu je list (Oznam o oprave). Na chodbe vedúcej k schodom na vyššie poschodie je na poličke veľrybí olej (30).

Na treťom poschodí je pri schodoch vo vitríne Brigmoreova soška veľryby (150). V kúpeľni je minca (1). V hale s jedálenským stolom je len pár kusov jedla. V susednej miestnosti je na stole audiograf (Timshova správa matke) a list (List od Rolanda). Na krbe je Timshova urna (100). V druhej časti miestnosti je na nočnom stolíku list (List od doktora), jedlo a tobolka (25). Na poličke je Timshova šperkovnica (100). V truhlici (otvoríte Timshovým kľúčom) je runa.
V poslednej miestnosti so sochou Delilah Copperspoonovej je Timshov medailón (100) a runa. Tiež tu môžete osloviť sochu Delilah (pri Pohľade do ničoty druhého stupňa vidíte sochu ako živú bytosť) a socha si s vami prekvapivo pohovorí (úspech „Srdce z kameňa“). Počas rozhovoru so sochou sa Timsh presunie do chodby pred miestnosť, tak pozor na neho.


Babkin recept
V prvej hernej časti v dome na hlavnej ulici (oproti domu stráží) ste mohli nájsť recept babky Hadrovej. V Timshovom dome potom na prízemí, v prvej miestnosti napravo nájdite tarotové karty. Môžete z nich vytiahnuť náhodnú kartu, ale ak ste si prečítali babkin recept, tak máte možnosť vytiahnuť priamo kartu „Svet“.
S touto kartou choďte do apartmánu 10 (popis vyššie), kde je cudzincova svätyňa. Položte kartu na svätyňu. Potom sa porežte a pokropte ju krvou a vezmite si zakrvavenú kartu naspäť. Vráťte sa s ňou do Timshovho domu a choďte úplne hore na tretie poschodie. V miestnosti vedľa izby so sochou je horiaci krb. Vhoďte do neho kartu a v krbe sa objaví runa.


Arnold Timsh
Timsh po svojich prechádzkach pôjde napokon dolu, do hlavnej haly. Ak ho nechcete zabiť, stačí mu ukradnúť kľúč a vymeniť jeho ochranné dokumenty od regenta za falošný príkaz na zabavenie majetku (to spravíte automaticky, pri jeho okradnutí). Môžete ho uspať uspávacou šípkou a obrať ho, ale môžete sa aj priplížiť (najlepšie keď sa presúva) a obrať ho za chodu. V hale bude dosť dlho, no po čase sa presunie naspäť na druhé poschodie, kde sa zdrží vo svojej pracovni a potom sa zas vráti do haly. Zdržiava sa dlho, takže máte vždy dosť času.
Ak oslovíte sochu Delilah na treťom poschodí, tak Timsh príde rovno na chodbu pred miestnosť so sochou a chvíľu sa zdrží na tomto poschodí. Stojí rovno pred dverami, no môžete ich zboku otvoriť a mžiknúť za neho.

Na prízemí je v miestnosti pod schodmi (naľavo, pri vitríne) truhlica, druhá je na druhom poschodí v pracovni a tretia je na treťom poschodí v spálni. Všetky tri otvoríte len Timshovým kľúčom, ktorý mu vezmite, ak ste ho zabili či omráčili, alebo ho vezmete automaticky, ak ste ho okradli. V jednej z truhlíc je závet, ktorý potrebujete pre Thaliu. V ďalšej je schéma a v ďalšej runa. Ich umiestnenia sa menia, ale polohy truhlíc sú stabilné.

Ak ste mu už vymenili dokumenty, tak už len musíte zariadiť, aby sa zdalo, že je v dome mor. Vezmite si z apartmánu 10 (popis vyššie) smradľavý batoh a choďte do suterénu jeho domu. Tam v miestnosti za kuchyňou vhoďte batoh do ventilácie a v dome prepukne smrad. (Ak tam vhodíte vrecko skôr, než mu vymeníte dokumenty, tak ukáže generálovi svoj dokument, ktorý ho činí imúnnym voči protimorovým zákonom, generál ho teda nechá tak a vy prídete o možnosť nesmrtiacej likvidácie Timsha).
Timsh vybehne von a tam ho stretne generál Turnbull s dvoma svojimi vojakmi (mohli ste začuť, že očakáva generálovu návštevu). Generál si všimne zápach, vyjadrí svoje obavy nad morom a tak mu Timsh odovzdá list v domnení, že je to jeho imunita, no je to falošný príkaz na zabavenie majetku, ktorý ste mu podstrčili, tak ho zatknú. Timsh odpadne a vojaci s generálom zostanú čakať na posily.

Počas rozhovoru generála s Timshom nezasahujte a ani potom sa generálovi neukazujte. Ak vyvoláte pri generálovi poplach, alebo ak ho zabijete, či uspíte, tak je Timshova nesmrtiaca likvidácia zrušená a musíte ho potom už len zabiť. Ak ste si už predtým vyčistili námestie, tak tam ani nemáte prečo zasahovať. Jedine ak ste zberateľ, tak sa môžete ku generálovi priplížiť a ukradnúť mu jeho mešec (100).
Ak ste Timsha zabili, generál Turnbull príde so svojimi mužmi tak, či tak, keďže mali dohodnuté stretnutie, no zostane pred domom čakať na Timsha, takže vám len rovnako blokuje hlavný vchod, ako aj keď Timsha nezabijete.


Odchod
Opustite oblasť. Môžete prejsť ulicou, ako ste prišli (pri prechode sa objaví trojica stráží), no môžete tiež zvoliť skratku cez apartmán 10. Tým prejdete na strechu nad budovou stráží. V tejto oblasti sa objavilo pár nových nepriateľov, no keďže už máte všetko vyčistené a vykradnuté, tak ich môžete ignorovať a prejsť po strechách, aby ste sa im vyhli. Pár ich je na hlavnej ulici a dvojica je aj pri svetelnej bráne. Tých môžete tiež obísť ponad bránu, alebo poza nich cez bránu, ak ste ju predtým odpojili. Za bránou je pri strážnej búdke trojica mäsiarov, ktorí sa vám chcú pomstiť, no sú tu len ak ste zničili v predošlej kapitole bitúnok pri vysokej miere chaosu. Poza nich pokračujte na breh.

Na brehu nájdite Thaliu, ktorej odovzdajte závet a odmení sa vám (500). Tiež vám povie, že na plese u Waverly Boyleovej raz zo špásu vyvolávali duchov a objavila sa im Delilah, hoci žila a to vydesilo jej strýka Arnolda. Bola niekde inde a maľovala vaše meno, meno „Daud“.
Viac nezistíte, tak sa vráťte do kanála, v ktorom ste začínali, oslovte Billie a ukončite misiu. Ako špeciálne akcie môžete mať „Dokončenie babkinho receptu“, ak ste získali runu pomocou jej inštrukcií; „Vylúpenie Timshových truhlíc“, ak vyrabujete všetky tri truhlice v jeho dome, ktoré otvoríte len jeho kľúčom; „Zatknutie prokurátora Timsha“, ak ste ho nezabili, ale zariadili jeho zatknutie; „Rozhovor s Delilah“, ak ste sa zhovárali s jej sochou; a „Generál Turnbull zabitý“, ak ste zabili aj generála, ktorý dorazil k Timshovmu sídlu.


3. Útok

Runy: 2; Kostené amulety: 3; Mince: 0.

Máte dostupný pár nových vylepšení, ak ste našli ďalšie schémy. Služby nemáte k dispozícii žiadne, takže môžete zainvestovať do vylepšení a výbavy. Je to posledná misia, takže šetriť netreba.


Daudova skrýša a prvý zajatec
Začínate vo vašom úkryte v Zaplavenej štvrti. Len prejdite dverami a Billie vám povie, že vševidúci napadli vaše územie a zatkli pár vašich mužov. Máte ich zachrániť a zlikvidovať Humea, veliteľa vševidúcich. V miestnosti máte šípky, uspávacie šípky, výbušné šípky, granát, dusivý prach a Billin denník (Stretnutie s Daudom). Na konci vyskočte hore na reťaz a vylezte vyššie.

V miestnosti pred vami sú traja vševidúci. Chodia pomedzi police, tak si ich len vystriehnite a jedného po druhom vyraďte. V druhej miestnosti je prvý z vašich zajatých zabijakov. V miestnosti sú dvaja bežní a jeden vševidúci s hudobnou skrinkou. Vylezte na skriňu pri dverách a keď sledujú zajatca a tretí vzadu niečo v poličke, zoskočte dole a preplížte sa napravo za nižšiu skrinku. Po chvíli by mal odísť aj ten čo stojí pri mužovi s hudobnou skrinkou, tak keď sa tí dvaja, čo sa pohybujú, nepozerajú, vyraďte muža so skrinkou a odneste telo (ak by dlho stáli obaja pri sebe, môžete vyradiť tretieho a na týchto použiť dusivý prach a vzápätí uspávacie šípky). Potom si vystriehnite zvyšných dvoch a tiež ich vyraďte. Už je to ľahšie, keďže bez muža so skrinkou vám fungujú opäť vaše sily. Napokon rozviažte ruky vášmu vrahovi.

Na treťom medziposchodí, cez ktoré poleziete po reťazi, je na stole kniha (Memoáre). V miestnosti, kde vyleziete po reťazi, je v zavretom stolíku dusivý prach a výbušná šípka. V miestnosti s prvou trojicou máte na stolíku elixír a náboje, v zavretom stolíku vedľa výbušnú šípku, na zadnom stolíku je kniha (Strážci hlbín) a na lavičke druhá (Sokolovove technologie a nový vek). V miestnosti so zajatcom sú vo figuríne 4 šípky a na stolíku sú uspávacie šípky, Kostený amulet a list (Kacírsky artefakt).


Vševidúci Leonard Hume
Vyjdite oknom z miestnosti so zajatcom na vnútorný dvor. Na vyššie poschodie môžete oknami naľavo aj napravo, vystriehnite si pohľadom do ničoty kde sú nepriatelia a mžiknite hore. Vhodné je ale ísť najprv zľava. Tam medzi policami vyraďte jedného vojaka. Druhého pri vstupe do tejto miestnosti. Na chodbe tretieho s hudobnou skrinkou a napokon štvrtého na konci (pri druhom okne, cez ktoré môžete hore). Ten sa ale po vyradení prvých troch môže začať tiež presúvať po chodbe. Dávajte si len pozor, aby vás nevideli cez presklené dvere z hlavnej miestnosti. Telá pre istotu schovávajte o poschodie nižšie.

V hlavnej miestnosti je Hume a štyria vševidúci. Jeden s hudobnou skrinkou stojí pri ňom a jeden je na terase nad ním a dvaja sa prechádzajú po miestnosti. Keď ste vyradili tých štyroch okolo, tak jeden z prechádzajúcej dvojice môže začať chodiť aj na chodbu, čo je pre vás len výhodné, lebo ho tam môžete ľahko vyradiť.
Toho, čo chodí na terasu hore a zas dole do miestnosti, si vystriehnite pri presklených dverách. Keď pôjde hore schodmi, tak mžiknite za neho, omráčte ho, vezmite telo a mžiknite zas von do chodby. Potom zas na schody a hore zlikvidujte toho, čo sa tam stále zdržiava. Prípadne použite uspávacie šípky na toho na schodoch, aj toho hore, ak sa nechcete zdržiavať, ale nezabudnite odpratať telá.
Keď sa zdržíte na schodoch, tak sa spustí rozhovor vševidúceho s hudobnou skrinkou a Humeho. Po rozhovore začne hliadkovať aj ten so skrinkou, tak sa ho zbavte, čo nebude problém, keď ste už ostatných dostali. Pôjde hore, tak ho môžete dostať tam, alebo ho stihnite na schodoch, ak ste hore nechali telá.
Len pre zaujímavosť, ak by ste šli z nižšieho poschodia rovno von a obišli si budovu, tak by ste mohli prísť zvonku, spoza tejto miestnosti. Tam by ste mohli vliezť oknom rovno na terasu, dostať tých hore a telá schovávať vonku.

Už sa len dostaňte na Humeho. Mžiknite za neho zo zábradlia, alebo si ho obíďte zvonku cez okno. Omráčte ho a oberte jeho telo o Víťazný list. Z neho zistíte, že potrebujete nájsť plány vševidúcich k útoku.

Na terase v miestnosti je pri posteli päť kníh (Zničenie Čiernej Sally; Cisárovná Jessamine Kaldwinová; Nábrežná obchodná komora; Maják; Cisársky protektor), v poličke pri posteli je dusivý prach a v truhlici pri posteli sú dve oblúkové míny a runa.
Dole pri mieste, kde stál Hume, sú v zavretom stolíku dva dusivé prachy a nablízku sú tri knihy (Daudov denník; Daudov Denník: Delilah Copperspoonová; Daudov Denník: Billie Lurková). Na stole v rohu sú dve uspávacie šípky.
V miestnosti pri okne vzadu (kadiaľ ste sem mohli ísť z poschodia poniže) je na stole elixír a oblúková mína a na susednom stole kniha (Veľrybári).


Ruina za hlavným stanom a druhý zajatec
Vyjdite na balkón z miestnosti, v ktorej bol Hume. Na poschodí rozpadnutej budovy za vami sú traja vševidúci. Jeden sa prechádza a dvaja stoja pri zajatom vrahovi. Nepribližujte sa moc, vystriehnite si, keď ten, čo sa prechádza, pôjde od dvojice, mžiknite za neho a vyraďte ho.
Keď sa priblížite, začne dvojica vypočúvať zajatého vraha a keďže im nič nechce povedať, za chvíľu ho zabijú. Preto nemrhajte časom, hoďte im tam dusivý prach a než sa preberú z kašľa, oboch uspite uspávacou šípkou a rozviažte zajatca.

O poschodie nižšie sú ďalší dvaja. Niežeby ste sa ich nutne potrebovali zbaviť, ale nakúkajú na ulicu pod vami, tak to trochu uľahčí cestu. Prechádzajú sa, ale keď stoja, väčšinou na seba nevidia, tak si ich len vystriehnite. Najlepšie zo schodov, keď bude jeden stáť rovno pod schodmi. Omráčte ho a telo vezmite nahor a potom si len podajte druhého.
V najvyššej časti ruiny (kus podlahy s krbom) je v skrinke duševný liek. V dolnej časti ruiny, v zavalených dverách je v skrinke kostený amulet.


Budova pred hlavným stanom, Plán útoku
Teraz by ste mohli z ruiny za budovou zbehnúť dole a ísť doľava k tretiemu zajatcovi a aj ho zachrániť, len by ste si museli dávať pozor na nepriateľov nad vami, ktorí nakúkajú dole. A keďže aj tak budete musieť prejsť vrchom k plánom, môžete ním začať, takže sa vráťte do budovy cez miestnosť s Humem, dole o poschodie nižšie a v miestnosti, v ktorej bola prvá trojica nepriateľov, vylezte do okna.

Na plošine pred vami je dvojica vševidúcich. Keď jeden pôjde dozadu a druhý doľava na niečo ako rozhľadňu, tak za neho mžiknite a vyraďte ho. Na rozhľadni ste čiastočne krytý plechmi. Telá môžete schovávať oknom naspäť do budovy.
Schovajte sa a po vystriehnutí vhodnej chvíle vyraďte aj druhého, čo sa tu prechádza. Musíte sledovať aj troch ďalších. Z pravej strany prichádza nepriateľ s hudobnou skrinkou a v zadnej časti sú dvaja, jeden dole na vašej úrovni a druhý na terase.
Keď vyradíte tohto najbližšie k vám, tak už len strihnite na ostatných. Vhodné je mžiknúť za toho s hudobnou skrinkou a vyradiť ho, potom hore na terasu k tomu, čo sa tam prechádza a napokon toho, čo sa prechádza pod terasou.

Ten na terase chodieva aj do miestnosti, kde je ďalší nepriateľ s hudobnou skrinkou, tak tam za ním nevbehnite, ale keď vyradíte ostatných, nezabudnite aj na tohto. Vnútri je na stole plán útoku, ktorý si môžete vziať. Tiež je tam runa. Okrem toho štyri knihy (Opátstvo Kdekoho; Štvrtá konštrikcia; Prvá konštrikcia, Sedmoro konštrikcií), náboje, granát, jedlo a elixír. V miestnosti oproti (oproti hornému vstupu do izby s plánmi) je jedlo a uspávacia šípka.
Na plošine, kde bolo viac nepriateľov, je naľavo na rozhľadni kostený amulet. Napravo pri krbe je jedlo, granát, náboje a elixír. Na plošine nad týmto je ešte polička s elixírom a umývadlo s dvoma uspávacími šípkami.

Môžete tu dočistiť aj zvyšok. Napravo za plošinou (so zásobami a amuletom) sú dvaja strážcovia. Jeden zvykne aj vyjsť hore na plošinu, tak sa ich ľahko zbavíte. Naľavo je poniže tejto centrálnej plošiny jeden strážca na streche nad ulicou. Poniže je druhý na schodoch a spojovacom mostíku. Úplne dole je tretí, v uličke pod mostíkom. Potom, čo ste vyradili tých hore, títo už nebudú problém, lebo sú sami a nik na nich nevidí.


Ulica s tretím zajatcom pod cisárovninou sochou
Sem môžete prejsť z ruiny, kde bol druhý zajatec, alebo z centrálnej plošiny, ktorú ste práve vyčistili (ak postupujete s návodom). Tu sú dvaja nepriatelia dozerajúci na zajatca. Mžiknite za nich a nájdite si vhodný uhol na hod granátu s dusivým prachom. Snažte sa trafiť do stredu medzi nich, aby zasiahol oboch. V krajnom prípade hoďte dva po sebe, aby sa obaja rozkašľali a potom ich oboch uspite uspávacími šípkami. Osloboďte zajatca a pri ňom máte aj uspávacie šípky a elixír.


Zadná ulička, štvrtý zajatec
Ešte je tu zadná ulička. Do nej môžete cez múrik neďaleko tretieho zajatca, ale najlepšie je ísť cez prázdnu miestnosť. Vyjdite hore schodmi k mostíku a choďte naľavo na strešnú plošinu. V rohu môžete vojsť cez okno do miestnosti, v ktorej sú uspávacie šípky, duševný liek a denník (Pohodený denník).
Na konci miestnosti vyjdite druhým oknom von. V uličke pod vami sú traja nepriatelia, jeden má aj hudobnú skrinku a stoja okolo zajatca. Ak budete dlho čakať, tak ho zabijú. Ale chvíľku si môžete počkať, po chvíli by sa mali trochu rozísť. Jeden pôjde doľava, jeden zostane pri zajatcovi a tretí sa postaví za neho. Využite uspávacie šípky a všetkých troch nimi vyraďte. Niekedy sa ale nerozídu. V tom prípade zhora zo strechy streľte uspávaciu šípku do toho s hudobnou skrinkou. Ak vystrelíte z dosť vysokého miesta, nemali by si vás ostatný dvaja všimnúť. Potom keď ten čo chce hodiť na zajatca granát spraví pár krokov vzad, tak mžiknite za neho, bude z dohľadu kolegu. Omráčte ho a potom aj druhého, alebo v rýchlosti streľte po omráčení prvého druhého uspávacou šípkou. Potom už len osloboďte zajatca. V uličke nič moc nie je, akurát v rohu za múrikom sú šípky a kniha (Správa ohľadne čerpadla).


Záver
Aby ste mohli uzavrieť kapitolu, musíte mať prečítaný plán útoku a zachrániť štyroch zajatcov. Ak vám niektorý zo zajatcov zomrie, tak sa úloha zmení na vyradenie všetkých vševidúcich s hracími skrinkami. No pri postupe návodom boli aj tak všetci vyradení.

Napokon máte ísť hore na veľkú plošinu pri budove. Vybehnite tam a objaví sa Billie Lurková čakajúca na rozkazy. Nariaďte, aby zabili ostatných vševidúcich, alebo aby ich len zajali, rozhodnutie je na vás, tak sa rozhodnite podľa toho, či zabíjate, alebo nie.
Zoskočte dole a objaví sa Delilah, čarodejnica, ktorá sa spojila so vševidúcimi, aby vás dostali. Billie sa prizná, že vás zradila. Chcela zaujať vaše miesto ako najlepší zabijak. Pri postupe prídavkom s nízkou úrovňou chaosu uzná, že spravila chybu a vloží svoj osud do vašich rúk. Posledné rozhodnutie prídavku, rozhodnite sa, či Billie zabijete, alebo ušetríte život tej, ktorá vás zradila a vyženiete ju preč.
Ak ste postupovali s vysokou úrovňou chaosu, tak vám hlásenie na začiatku a aj teraz na konci podáva iný člen vašej skupiny vrahov a až keď sa vaši postarajú o vševidúcich, tak sa objaví Billie, keď sa po nej budete zháňať. Prizná, že vás zradila a napadne vás, aby zaujala vaše miesto. Bojujte s ňou a porazte ju. Využíva klasické triky vašich vrahov, teleportuje sa, vrhá dýky a podobne. Môžete si na pomoc tiež prizvať vraha (pomocou schopností rún), inak s ňou len bojujte a porazte ju. Keď ju porazíte, padne na kolená a rozhodnite sa, čo s ňou. Buď ju dorazte, aby ste sa jej nadobro zbavili, alebo do nej streľte uspávaciu šípku, aby ste ju nechali žiť (inak jej milosť dať nemôžete). Či ju zabijete, alebo ušetríte, záverečné rozprávanie je stále rovnaké – na rozdiel od nízkej úrovne chaosu, kedy sa mení v závislosti od toho, či prežila alebo nie.
A o čo šlo s Delilah, to sa dozvieme až v druhom DLC, za ktoré samozrejme treba zas platiť.

Ako špeciálne akcie ste mohli získať „Billie Lurková ušetrená“, ak ste jej darovali život; „Billie Lurková zabitá“, ak ste ju teda zabili; „Všetci vaši zabijaci zachránení“, ak ste zachránili a oslobodili všetkých štyroch zabijakov; a „Všetci vševidúci s hudobnými skrinkami zlikvidovaní“, ak ste ich všetkých vyradili, či už ste ich zabili, alebo omráčili.


Úspechy

Obchodná záležitosť
Získaj na Rothwildovom bitúnku potrebné informácie.
Získajte informácie potrebné pre splnenie prvej misie.

Krysie barbecue
Pripevni na krysu oblúkovú mínu a niekoho tak zabi.
Prosté, keď získate oblúkovú mínu (dve sú v domčeku pred bitúnkom v prvej misii, takže si to môžete odbaviť hneď), tak ju len položte na krysu. Na takú, ktorá je v ceste nepriateľa, alebo proste prilákajte pozornosť nepriateľa a utekajte za krysou s mínou. Keď pôjde nepriateľ popri kryse s mínou, tak ho mína zabije.

Hromada známostí
Kúp si všetky služby.
Stačí si zakúpiť za úplatky tri služby pred prvou misiou a dve pred druhou a úspech je splnený.

Srdce z kameňa
Pohovor si v Timshovej rezidencii so sochou Delilah Cooperspoonovej.
V druhej kapitole choďte na tretie poschodie Timshovho domu a v zadnej miestnosti oslovte sochu Delilah Cooperspoonovej.

Chýbajúce kúsky
Stretni sa s prokurátorovou neterou Thaliou Timshovou.
Získate ho automaticky na konci druhej kapitoly, keď sa dozviete ďalšie informácie od Thalie Timshovej.

Odkaz od cisárovnej
Vykonaj zabitie z výšky z vrcholu cisárovninej sochy.
V tretej kapitole, choďte v prvej budove (v ktorej začínate) do miestnosti, kde je (bol) vševidúci Hume. Vyjdite von oknom a hneď za rohom je obrovská socha cisárovnej. Mžiknite jej na hlavu (buď z výskoku za roh, alebo z poschodia rozpadnutej budovy oproti) a odtiaľ si vystriehnite nejakého nepriateľa. Keď pôjde popod vás, tak na neho skočte a zabite ho útokom pri zoskoku. Samozrejme si uložte pozíciu, je ľahké sa netrafiť a tiež si môžete pozíciu nahrať, ak vám ide o nezabíjanie.

Čisté ruky
Dokonči prídavok bez jediného zabitia.
Dokončite celý prídavok bez toho, aby ste kohokoľvek zabili. Môžete omračovať a dva ciele z prvých dvoch misií musíte vyradiť nesmrtiacim spôsobom.

Cesta šepotu
Dokonči prídavok bez vyvolania poplachu.
Návod je písaný rovnako, ako na hlavnú hru, takže so zameraním na tichý postup bez vyvolávania poplachov, takže sa len zakrádajte, nebojujte priamo, omračujte a uspávajte, keď treba a ak vás odhalia, nahrajte si uloženú pozíciu.

Cesta odpustenia
Ukončite prídavok s nízkou úrovňou chaosu, takže zabíjajte a rozosievajte skazu.

Bez zľutovania
Ukončite prídavok s vysokou mierou chaosu, takže čo najmenej zabíjajte a ničte.

Súvisiace hry Dishonored: Death of the Outsider
Dishonored 2
Dishonored: Game of the Year Edition
Dishonored: The Brigmore Witches
Dishonored: Dunwall City Trials & The Knife of Dunwall
Dishonored: Dunwall City Trials
Dishonored



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
97 hlasov

100
60
20

80
40
0
36
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |