HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21151
5455
5063
1438
1600
7336
6026
12898
1687

Online 11704 užívateľov

Návody > Assassin's Creed IV: Black Flag


Zobrazení:142838
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Hlavné úlohy | Vedľajšie úlohy


Vedľajšie úlohy

A. Kontrakty vrahov

Sú priamočiare, ako aj v predošlých dieloch. Dostanete cieľ a ten máte zabiť. Pri niektorých máte bonus za nevyvolanie súboja. Môžete teda zabíjať nepriateľov, ak o vás nevedia, ale nesmiete sa pustiť do priameho súboja. Dobré je si sprístupniť všetky oblasti, než sa do toho pustíte. Aj budete vedieť, kde máte všetky kontrakty na prijatie, ale hlavne sa budete môcť rýchlo presúvať, pretože niektoré ciele nie sú na ostrove, na ktorom kontrakt prijmete. Taktiež si počkajte, kým nezískate fúkačku. Vo väčšine kontraktov je to ultimátna zbraň. Stačí sa priblížiť na dostrel a zasiahnuť cieľ šípkou zúrivosti. Cieľ sa pustí do boja s vlastnou ochrankou a tá ho zabije. Keďže nestrieľate z pištole, o vás sa ani nedozvedia a môžete sa nenápadne vytratiť. Kontrakty tak máte hotové za pár minút.
Za dokončenie 15 kontraktov získate Nenápadný odev. Za dokončenie všetkých 30 kontraktov, získate Pištoľové meče. Vyzerajú zaujímavo, ale majú rovnaké hodnoty, ako dôstojnícke rapíry, ktoré môžete kúpiť.


A.1. Havana

Oheň na pláži
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Na juhu mesta je malá pláž a strážená oblasť je priamo na pláži. Nie je ale veľká, tak si ju obíďte a choďte priamo pod ňu, na breh k vode a člnu. Pred vami sú na okraji stráženej oblasti tri kroviny. Keď k vám nesmeruje váš cieľ a keď sa sem nepozerá strelec zo strechy napravo, tak prebehnite do kroviny naľavo. Z nej sa presuňte potom ešte o kus naľavo do hromady listov. V nej si počkajte, k hromade občas pristúpi váš cieľ, tak ho zabite. Cieľ je vybavený a aj bonus, keďže ste s nikým otvorene nebojovali.

Španielsky veliteľ
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Na západe mesta bude zakázanou zónou nádvorie pár budov. Stráže sú aj na strechách, tak pozor na ne. Vylezte na nižšiu strechu, aby vás tie na horných nevideli a identifikujte svoj cieľ na nádvorí. Zastreľte ho zo strechy a máte to.

Obchodník bez licencie
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
V stredosevernej časti mesta bude zakázanou oblasťou nádvorie pár domov. Stráže na streche sledujú nádvorie, tak vylezte na strechu a nemali by si vás všímať, prípadne ich potichu zabite. Zhora identifikujte obchodníka a zastreľte ho.

Už žiadne dane
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
V severnej časti bude zakázanou oblasťou nádvorie pár domov. Na strechách je málo stráží, tak vylezte na strechu, identifikujte svoj cieľ orlím pohľadom a zastreľte ho.

Zbabraný únik
Odmena 1000 r.
Choďte na označené miesto a v orlom pohľade identifikujte svoj cieľ, vraha na úteku. Okolo po ňom pátrajú stráže. Keď ho zbadáte, dá sa na útek a z nejakej príčiny sa stráže pustia do vás. Len ho prenasledujte a zabite.

Lodná zásielka prachu
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Zakázanou oblasťou bude mólo poniže toho, kde kotví vaša loď. Z okraja zakázanej zóny, alebo zo stromu pred vstupom na mólo (z domu vedie lano na prístrešok) identifikujte svoj cieľ. Potom oboplávajte bezpečne zakázanú zónu a pod hladinou priplávajte k lodi, na ktorú cieľ občas zájde. Tam ho len zhoďte dole, alebo vykuknite a zastreľte ho.


A.2. Salt Key Bank

Pochybný obchod
Odmena 1000 r.
Z pláže Matanzas odchádza obchodník a naďaleko na brehu máte vyznačenú pátraciu oblasť. Identifikujte loď s vaším cieľom pomocou ďalekohľadu. Je to malý škuner úrovne 11. Dostihnite ho, zničte a potopte.

Informátor
Odmena 1000 r.
Cieľ je delostrelec z pevnosti Dry Tortuga. Ak ste pevnosť dobyli, nedáva to síce zmysel, ale aj tak je pevnosť zakázanou oblasťou. Brána nie je strážená, tak ňou vojdite, vybehnite na hradby, kde je jeden obyčajný strážca. Vylezte vyššie po lešení k zelenej oblasti. Na hornej terase je strelec, tak ho zhoďte dole, keď visíte za okraj a visiac oskenujte prostredie pre identifikáciu cieľa. Ten potom len zastreľte.


A.3. Andreas Island

Lovec pokladov
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Na ostrove Abaco Island pátra španielska výprava po poklade. Na ostrove môžete vyliezť na vrak vojnovej lode a z trámu, ktorý trčí nad zakázanou oblasťou identifikovať cieľ. Na dostrel je ďaleko, no aspoň si ho môžete všimnúť. Napravo potom skočte dole, je tam dosť kríkov. V okolí zlikvidujte pár vojakov, aby ste sa dostali do kríkov najbližšie k piesočnému povrchu, kde sa zdržiava váš cieľ a zlikvidujte ho šípkou.

Otrokárov kšeft
Odmena 1000 r.
Priamo tu, na ostrove Andreas, je otrokár, čaká v označenej zóne na móle. Keby mu váš krepý dôstojník neuhol s vašou loďou, nemal by kam odísť, no on sa uhne a po otrokára príde jeho loď. Identifikujte svoj cieľ a bežte po ňom. Nemáte tu obmedzenie za nenápadnosť, tak si ho môžete podať rovno, alebo môžete vyliezť na jeho loď, keď pristáva a dostať ho tam. Alebo ju zničiť s vašou loďou, je to fregata 23 úrovne.


A.4. Nassau

Pirátsky kapitán
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ sa zdržiava za mestom, na severozápade. Povyše obchodníka môžete vyliezť na stromy a po nich preskákať až nad nepriateľov. Identifikujte cieľ a pošlite mu šípku.

Psanci
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je pri sídle na západe, pri močiari s krokodílmi. Ak ste si už odhalili všetky rozhľadne v meste (čo je základ, než sa do niečoho pustím), tak sa môžete preniesť rovno na dom, ktorý slúži aj ako rozhľadňa. Môžete tam aj vyliezť, vpredu nie je veľa stráží. Zo strechy ľahko identifikujete cieľ a pošlete mu šípku.


A.5. Crooked Island

Pytliaci
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na ostrove Mariguana. Ak ste tam už boli, tak sa môžete preniesť rovno na rozhľadňu, ktorá je nad cieľom. Inak len doplávajte z lode k rozhľadni a vylezte na ňu. Pod vami je dom, okolo ktorého sa cieľ prechádza. Z rozhľadne naň dovidíte, aj dostrelíte.

Dezertér
Odmena 1000 r.
Cieľ je na ostrove Salt Lagoon. Je to ostrov, nemá loď, takže nemá kam utiecť. Môžete ho proste prenasledovať a zabiť. Dosť pobehuje, aj keď o vás nevie, takže kríky sa nedajú veľmi využiť, ale ak chcete len z princípu, môžete si ho vystriehnuť na palmách. Vylezte po dvojici až hore a skôr, či neskôr pôjde okolo.


A.6. Ile a Vache

Expedícia
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na ostrove Cumberland Bay. Choď po brehu pod rozhľadňu. Hore k nej chodieva cieľ. Zboku môžete vyliezť na bralo s rozhľadňou a schovať sa do kríkov. Je tam jeden strelec, tak pozor na neho. Len si vystriehnite cieľ a pošlite mu šípku.

Otrokár
Odmena 1000 r.
Cieľ je na plantáži Tortuga. Zdržiava sa pri dome na brale v severnej časti. Len vybehnite k domu z pláže pri brale, pred domom zlikvidujte pár stráží, máte tu kríky a pole, takže to pôjde ľahko. Len si potom obíďte zadnú záhradu a zabite svoj cieľ.


A.7. Kingston

Správca plantáže
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je pri pár domoch nad poľami na severovýchode. Strechy nemá vôbec strážené, takže stačí prísť od cesty na strechu domku, identifikovať cieľ a poslať mu šípku.

Strážne stanovisko
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na kopci na severozápade. Je to osamotený kopec nad cestou. Hore na kopec vedie strážená cestička, no zo severovýchodnej strany kopca môžete vyliezť hore po skalách rovno ku kríkom. Z nich identifikujte cieľ a vyraďte ho.

Otrokári Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na dvore medzi domami pri hlavnej ulici. Na streche je len jeden ostreľovač, tak vylezte k nemu, zabite ho a cieľ na dvore pod domom je len váš.

Sudca
Odmena 1000 r.
Cieľ je na ulici na južnej strane mesta, na južnej časti ostrova pod prístavom. Nie je to ani zakázaná zóna, ani nemá ochranku. Stačí si vyjsť na strechu za ním a zastreliť ho. Ak sa priblížite, tak vás telepaticky vycíti a dá sa na útek. Behá stále po rovnakej trase, tak si stačí dať jedno kolečko, aby ste si ju nacvičili a potom mu len nadbehnite nejakou skratkou.

Pašeráci zbraní
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na dvore medzi pár budovami poniže kostola. Na streche je jeden ostreľovač, ale v ulici pod ním nikto, tak si k nemu vylezte, zabite ho, identifikujte cieľ na dvore a zastreľte.

Britský kapitán
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je neďaleko brehu pri mólach. Zakázanou oblasťou je len miniatúrna oblasť a tesne pri nej sú aj kríky prístupné ešte z voľnej oblasti. Extrémne jednoduché, identifikujte cieľ z kríkov, pošlite mu šípku a je to.


A.8. New Bone

Stroskotanec
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na ostrove Cayman Sound. Vyloďte sa na východnej strane a vylezte na rozhľadňu. Z nej by ste mali byť schopný identifikovať cieľ na pláži. Okolo je hromada kríkov, takže vám stačí vyradiť len jedného, či dvoch vojakov pri vás a z kríkov poslať šípku cieľu.

Obávaný pirát
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na ostrove Misteriosa. Vyloďte sa na východnej strane a vylezte na mayskú ruinu a na rozhľadňu, z ktorej identifikujte svoj cieľ. Zo stromu ho nezameriate, ale na ruine nie sú žiadni nepriatelia, tak len zlezte nižšie a pošlite cieľu šípku.


A.9. Veľký Kayman

Dvojitá dilema
Odmena 1000 r.
Máte dva ciele, oba sú pri krčme tu na ostrove. Zo strechy domu pred krčmou ich dokážete identifikovať oba. Streľte tomu bližšie šípku zúrivosti. Keď ho zabijú stráže, druhý sa dá na útek (aj ak má v sebe šípku zúrivosti) a na svoju loď. Ak ho nestihnete zabiť cestou, musíte ho prenasledovať. Jeho loď je Fregata 23. úrovne. Potopte ju, alebo obsaďte a jeho pri tom zabite.

Pašerákov brloh
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je v pašeráckom brlohu Anotto Bay. Bližší popis je pri pašeráckych brlohoch. Musíte sa ponoriť s potápačským zvonom pod vodu a preplávať podvodnými tunelmi až do brlohu s pašerákmi. Je to jaskyňa s vodou a väčšina z nich je na úzkych mólach, takže sa môžete pohybovať vo vode a len vyliezť na okraj móla pri nich a zhodiť ich do vody. Prvých dvoch máte hneď pri vstupe do oblasti. Obchádzajúceho kapitána nalákajte pískaním, keď sa schováte za krabice na prvom móle. Identifikujte cieľ, ktorý je v zadnej časti. Zhoďte do vody pár ďalších a aj jeho.


A.10. Corozal

Nedôstojný brat
Odmena 1000 r.
Cieľ je v námornej pevnosti Chinchorro. Brána je voľne prístupná, tak vojdite a naľavo vylezte na drevené lešenie a z neho hore na hradbu nad dvorom s cieľom a jeho mužmi. Ste nad ním a nad vami jeden strelec, ktorého môžete vyradiť, ale ak sa držíte pri stene, tak si vás nevšimne. Identifikujte cieľ a vyraďte šípkou.

Psancova jaskyňa
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je v pašeráckom brlohu Ambergris Key. Bližší popis je pri pašeráckych brlohoch. Musíte sa ponoriť s potápačským zvonom pod vodu a preplávať podvodnými tunelmi až do brlohu s pašerákmi. V prvej časti vylezte hore po šikmom stĺpe, keď jeden strážca odíde a druhý zostane na okraji. Vyraďte ho a spoza rohu si počkajte, kým sa ten druhý vráti. Vojdite do chodby, keď prejde hliadka a vybehnite hneď oproti hore do priestoru v centrálnom stĺpe. Odtiaľ môžete vyskočiť na trámy, identifikovať svoj cieľ a zhora na neho skočiť a vyradiť ho.


A.11. Arroyos

Vykrádači hrobov
Odmena 1000 r. +500 ak sa nepustíte do žiadneho súboja.
Cieľ je na Ostrove Mládeže. Zo západnej strany prebehnite cez oblasť jaguárov a vylezte hore na mayskú ruinu. Je tam stráž a na vyššej časti aj strelec, ale stačí sa držať popri ľavej stene hory a vystriehnuť si, keď sa nepozerajú. Na strelcov si môžete pomôcť uspávacími šípkami. Alebo sa rovno presuňte hore, keďže je to rozhľadňa. Zhora môžete potom ľahko vyradiť ostatných na ruine, identifikovať cieľ, ktorý sa zdržiava na schodoch a vyradiť ho.

Posledný dúšok na cestu
Odmena 1000 r.
Cieľ je tu na ostrove pri vás, no len čo som sa priblížil, aby som ho identifikoval, už bol na ceste na svoju loď, tak vy naskočte na svoju a jeho loď, čo je Fregata úrovne 29, buď obsaďte, alebo potopte.


B. Námorníctvo

Keďže ste pirát, na mori trávite hromadu a hromadu času. Loď získate v tretej sekvencii, no až na jej konci máte plne všetko k dispozícii. Môžete sa plaviť priamo, alebo použiť rýchle cestovanie do oblastí, ktoré ste už objavili. Keď kotvíte pri ostrovoch, môžete zastať kde chcete, ale pokiaľ je na ostrove mólo, máte pri ňom vyznačenú oblasť. Tam stačí podržať „S“ pre ukotvenie a loď prepne na autopilota a sama sa nastaví k mólu. Na loď môžete doplávať naspäť, ale v mestách a oblastiach s vlastným názvom a bodom rýchleho cestovania máte často na brehu člny. Stačí ich aktivovať a automaticky sa presuniete ku kormidlu svojej lode.

Posádka
Loď potrebuje posádku. Na lodi môžete mať len 10 pirátov. Ich kapacitu môžete zvýšiť vylepšením kajút posádky. Tú môžete vylepšiť 3x a zvýšiť tak počet pirátov na 40. Posádku verbujete pár spôsobmi.
Môžete si zaplatiť za najatie pirátov v krčmách.
V mestách ako Havana a na niektorých ostrovoch sa ako náhodné udalosti objavujú piráti v problémoch. Piráti môžu byť väznení, odsúdení na smrť, alebo bojujú s vojakmi o život. Keď im pomôžete, zabijete vojakov a oslobodíte ich, tak sa k vám pridajú. Pridajú sa dvaja, alebo štyria, podľa počtu zachránených. Tieto udalosti sa objavujú na rovnakých miestach, tak vďaka rýchlemu cestovaniu stačí skočiť do mesta, kde ich je pár a tam sa rýchlym cestovaním presúvať po rozhľadniach, aby ste objavili tieto udalosti v okolí rozhľadne.
Na mori môžete objaviť stroskotancov. Objavujú sa náhodne a zbadáte ich na minimapke, keď sa plavíte. Stačí sa k stroskotancovi priblížiť a naložiť ho – stačí stlačiť medzerník, keď ste blízko, nič viac. Vždy je na plti len jeden stroskotanec.
V neposlednom rade nútene verbujete do posádky ľudí z porazených lodí. Keď potopíte loď, môže sa pri nej objaviť stroskotanec. Ale keď loď obsadíte, tak získate jej náklad a aj pár členov posádky. Dvoch až piatich, podľa veľkosti obsadenej lode. Keď sa máte na konci rozhodnúť čo s loďou, môžete zvoliť možnosť zmenšiť mieru známosti a získate pár členov posádky naviac.
O členov posádky môžete prísť pri veľkom poškodení lode počas bojov, alebo ak vás zasiahne veľká vlna počas búrky. Vlnu máte zobrazenú aj na minimapke a aby ste sa vyhli stratám, tak do nej vplávajte čelom. Napokon o členov posádky môžete prísť pri bojoch počas obsadzovania nepriateľských lodí. Nad tým nemáte žiadnu kontrolu a proste sa snažte obsadiť loď čo najskôr, aby ste minimalizovali straty.

Korisť
Môžete získavať tovar, muníciu a materiál. Tovar je cukor a rum. Ten slúži len na to, aby ste ho predali a zarobili na ňom. Materiál sú plachty, drevo a kov. Materiál používate na vylepšenie vašej lode. Materiál a tovar sú v spoločnom sklade, ktorého kapacitu môžete zvýšiť až na 2000 jednotiek, ak vylepšíte sklad. Môžete získavať aj muníciu, mínomentné granáty, ťažké strely a ohnivé sudy. Každý z nich má vlastný sklad a každý sklad danej munície môžete osobitne tiež vylepšiť, aby ste zvýšili jeho kapacitu. Predávať môžete len tovar a materiál, muníciu môžete aj nakupovať, ale nedá sa predávať.
Korisť získavate prioritne z lodí. Ďalekohľadom si môžete pozrieť čo loď preváža, aby ste vedeli, či sa vám oplatí s ňou bojovať. Delové člny majú len nejakú muníciu, čím vyšší typ lode a aj jej úroveň, tým väčšie množstvo koristi bude mať. Ak loď potopíte, získate len časť z jej nákladu. Aby ste získali všetko, musíte ju obsadiť.
Mimo lodí je len pár spôsobov ako získať korisť. Na mori môžete náhodne objaviť krabice so zásobami, tak ako stroskotancov. Objavia sa na minimapke, keď budete v ich blízkosti. No netreba sa za nimi naháňať, obsahujú obvykle len pár jednotiek jedného druhu tovaru, či materiálu, mizivé množstvo. Takéto krabice sa môžu objaviť aj na miniostrovčekoch, alebo brehoch väčších ostrovov. No a napokon môžete získať nejakú korisť vylúpením skladov. Tam množstvá nie sú nejak ohromujúce, ale je ich rozhodne viac, než z plávajúcich krabíc a je tam korisť z viacerých druhov.

Výzbroj
Pancier trupu, reťazové strely, otočné delá a bočné delá sú základom vašej lode. Mimo základu si môžete zakúpiť ďalšie veci.
Ťažké strely sú síce silnejšie a mínomet je tiež ohromná zbraň, ale vďaka miereniu a dostrelu je to stále základná a najpoužívanejšia zbraň. Zo začiatku nie sú nič moc, ale keď vylepšíte delá (zvýšite ich počet) a vylepšíte aj silu delových gúľ, tak narobia škody a navyše sa s nimi dobre mieri. Musíte mať pohľad zboku a vtedy zamierte (pravé tlačidlo myši) a môžete mieriť mierne do strán a aj vertikálne. Čím dlhšie držíte mierenie, tým viac sa budú delá sústrediť na stred vášho zameriavania. Osamotené lode alebo námorné pevnosti zvládnete len s nimi. Keď je viac lodí a ide do tuhého, tak vás istia ťažké strely.

Pancier trupu nepotrebuje žiadne vysvetlenie. Vždy je dobré mať v bojoch viac života, takže sa do toho rozhodne oplatí investovať. Vždy máte tri diely života, s vylepšeniami trupu sa akurát zväčšujú. Keď máte poškodený jeden diel, ten sa po boji časom opraví sám. Ak o diel prídete, musíte ho opraviť sami. Buď si to zaplatíte, alebo použijete obsadenú loď.

Otočné delá. Keď poškodíte nepriateľskú loď bočnými delami, môžu sa na nej objaviť oslabené časti. Sú zvýraznené terčíkmi a sú zobrazené len chvíľu potom, čo sa objavia. Keď sa objavia, môžete stlačiť a podržať shift, aby vaše otočné delá zamerali tieto body a potom pustite a delá vystrelia. Nie je to priorita, nezničia loď, ale spôsobia isté poškodenie, s vylepšením dorazia slabšie lode, ak nemajú veľa života. Hodí sa to využiť kým vaše delá prebíjajú, zvlášť ak nie ste v postavení na ďalšiu paľbu.
Keď majú najvyššie vylepšenie, stačí držať shift a delá automaticky pália na všetky oslabené body. Toto už sa hodí. Mierte lodiam na trup, aby sa odhalilo viac bodov a pri prebíjaní len páľte guľometnú paľbu otočnými delami.
Pri obsadzovaní lodí ich môžete použiť priamo, mieriť nimi a strieľať na nepriateľskú palubu po vojakoch, či sudoch s pušným prachom. Máte vždy 5 striel a dajú sa dobre využiť. Taký škuner pri dobrom mierení obsadíte aj bez toho, aby ste vôbec šli na jeho palubu. Hodí sa pri všetkých. Len pri vojnových lodiach závisí veľa od vášho postavenia. Ak vás nadvihne vlna, tak môžete mieriť, inak je vojnová loď príliš vysoká a dostrelíte len na okraj jej paluby.

Reťazové strely / stíhacie delá. Tie pálite z prednej časti lode. Prednými delami tiež môžete mieriť vertikálne a horizontálne v istom rozmedzí. Aj s maximálnym vylepšením ich sily nie sú príliš silné. No keďže sa pri boji pohybujete a nemôžete byť vždy k nepriateľovi bokom, tak ich použite a aspoň trochu poškoďte nepriateľov pred vami. S plným vylepšením sa nimi môžete kľudne zbaviť delových člnov, alebo pár zásahmi aj škunerov, takže majú svoje využitie.

Ťažké strely. Tie vystreľujete zboku, tak ako základné delové gule. Aby ste ich ale vystrelili, nesmiete mieriť, teda nestláčajte pravé tlačidlo myši. Stlačte len ľavé pri pohľade zboku a vypálite. Je to silná salva, no nemôžete mieriť a má len stredný dostrel, tak ju používajte len keď sa križujete s nepriateľskou loďou.

Baranidlo. S poriadnym vylepšením pomôže, spôsobí dobré poškodenie brigám, či fregatám, škunery takmer zničí a delové člny nemajú šancu. No kým sa priblížite na dosah baranidla, delá sú stále primárny nástroj boja.

Mínomet. Stlačíte „Q“ a prepnete sa do pohľadu mierenia, kedy môžete po hladine smerovať, kam má mínomet vypáliť. Je to silná zbraň, ale páli oblúkom na miesto, ktoré určíte, takže má efekt skôr pri prekvapivom útoku, kým o vás lode nevedia a plávajú jedným smerom, alebo na veľké a pomalé lode, či na lovecké lode, ktoré idú po vás. Inak mínam mnohí nepriatelia utečú a navyše v zápale boja tým stratíte počas mierenia prehľad.

Ohnivé sudy. Zo zadnej časti lode ich môžete vyhadzovať a ak do nich nepriateľská loď vrazí, tak ju zasiahne výbuch. No nemajú veľký význam. Lode sa im takmer vždy dokážu vyhnúť, pokiaľ ich nemáte tesne za zadkom.

Lodný boj
V podstate z popisu výzbroje vyplýva aj bojová stratégia. Základom je pálenie na nepriateľa, manévrovanie, aby ste boli čo najmenej v dosahu jeho bočných diel a využívanie doplnkových výbav. Môžete sa pokúsiť spomaliť loď reťazovými strelami, vraziť do nej odzadu baranidlom, otočiť sa hneď bokom a vypáliť a ak sa odhalia oslabené body, vpáliť im tam otočnými delami. Ak o vás lode nevedia, môžete do nich vpáliť rovno baranidlom, alebo začať útok mínometom, kedy máte väčšiu šancu, že zasiahnete naplno.
Lode na vás bežne neútočia, pokiaľ nie ste v zakázanej oblasti a oni tam nehliadkujú. Pri takých lodiach vidíte na minimape aj ich zorné pole, aby ste sa im mohli prípadne vyhnúť. Ďalekohľadom si môžete pozrieť nielen čo loď preváža, aby ste vedeli, či sa vám ju oplatí obsadzovať, ale uvidíte aj typ lode a úroveň jej sily.
Na lodi máte aj mieru hľadanosti. Čím viac lodí zničíte, tým viac bude stúpať. Keď obsadíte nepriateľskú loď, môžete pri nej zvoliť možnosť „znížiť mieru hľadanosti“ a tá vám klesne o jeden bod. Taktiež si ju môžete znížiť tak, že podplatíte námorného dôstojníka. Tí sú v pár mestách a na všetkých námorných pevnostiach, ktoré obsadíte.
Keď máte hľadanosť, preháňajú sa morom lovecké lode a pátrajú po vás. Čím vyššia miera hľadanosti, tým je ich viac a stúpa tak pravdepodobnosť, že vás nájdu. Tieto lode po vás idú stále, bez ohľadu na to, čo robíte, takže keď sa objavia, môžete len utiecť, alebo bojovať. Keďže smerujú priamo k vám, môžete ich cestou zasypať mínometom, alebo už z diaľky páliť z bočných diel a schytajú pár zásahov, než sa priblížia.

Keď loď doničíte, zostane jej len kúsok červeného života. Vtedy je ochromená, nehýbe sa a ani neútočí. Ak budete po nej páliť ďalej, tak ju potopíte. Ak ju chcete obsadiť, máte dve možnosti. Prvou je klasické útočné obsadenie s vašou posádkou. Doplavte sa blízko k lodi a dajte povel na zahákovanie (ako keď vo vyznačenom mieste kotvíte, „S“). Vaši muži zachytia loď hákmi a začnú vaše dve lode priťahovať dokopy.
Vy sa môžete chopiť otočného dela a páliť po posádke. Máte len 5 striel, ale s dobrým mierením a ak ste vo vhodnej pozícii, môžete obsadiť menšie lode ešte než sa na ne dostanú vaši muži. Keď bude loď blízko, môžete na ňu preskočiť. Prehupnúť sa lanom pri otočnom dele, alebo dlhším lanom zo sťažňa. Prípadne môžete hneď skočiť do vody a doplávať, ale je to zbytočná strata času, ktorú môžete využiť na pár rán z otočného dela. Na lodi potom musíte zabiť pár členov posádky a na väčších lodiach aj spraviť pár doplnkových úloh, ako odpáliť pušný prach, zabiť dôstojníka, či kapitána, alebo zhodiť vlajku. Keď splníte všetky drobné úlohy, ktoré vám hra nadiktuje, tak je loď vaša.
Doplňujúce úlohy na obsadenie veľkých lodí môžu byť: Zabiť kapitána (zdržiava sa pri kormidle). Zabiť 2 dôstojníkov (zdržiavajú sa na palube). Zničiť 3 sudy s pušným prachom. Zabiť dvoch špehov (zdržiavajú sa na sťažňoch). Odstrániť vlajku (vždy podmienka pri vojnových lodiach).

Môžete sa vyhnúť strate posádky a chaosu z veľkej bitky. Keď je loď ochromená, tak priplávajte k nej, ale nie do pozícia na zahákovanie. Vyskočte z lode a doplávajte na nepriateľskú loď sami. Zabite všetkých na palube. Môžete priamym útokom, nebudú dostávať posily, ako pri obsadzovaní s vašimi mužmi. A tiež môžete využiť prostredie a zabiť ich pár a nenápadne, pre uľahčenie. Potom sa len vráťte na svoju loď, priplávajte zboku, dajte povel na zahákovanie a loď je rovno obsadená.

Delové člny: Nemôžete ich obsadzovať, jedine ich zničiť. Nosia len pár zásob munície, ktorú môžete po ich zničení vyloviť z vody.
Škunery: Slabé lode zväčša prevážajúce tovary. Na obsadenie treba zabiť 5 členov posádky.
Brigy: Stredne silné lode prevážajúce tovary, aj materiály v malých množstvách. Na obsadenie treba zabiť 10 členov posádky.
Fregaty: Silnejšie lode, prevážajú rôzne typy koristi v stredných množstvách, niekedy pár typov v malom a jeden vo väčšom množstve. Na obsadenie treba zabiť 15 členov posádky.
Vojnové lode: Najsilnejšie typy lodí. Prevážajú rôzne typy koristi vo veľkých množstvách a tiež prevážajú aj peniaze, ktoré s obsadením lode získate. Pre obsadenie treba zabiť 20 členov posádky.

Keď obsadíte loď, máte tri možnosti ohľadne toho, čo s ňou. Korisť, ktorú prevážate, získate vždy, bez ohľadu na to čo spravíte.
Môžete ju použiť na opravu vašej lode. Loď tým zničíte a vy si doplníte diel života.
Môžete zvoliť možnosť pre zníženie hľadanosti. O jeden diel vám klesne hľadanosť a vy získate viac pirátov do vašej posádky.
Môžete ju začleniť do vašej flotily.

Nezabúdajte, že obsadzovať lode môžete aj počas boja s ďalšími loďami. Je to v podstate vaša jediná možnosť, ako si doplniť život počas boja. Kľudne obsaďte aj najslabšiu, nezaberie to veľa času a život to doplní rovnako, ako ktorákoľvek iná loď.


C. Kenwayova flotila

Táto minihra sa vám sprístupní v štvrtej sekvencii. Je to zdroj peňazí a funguje podobne, ako vysielanie vrahov v predošlých dieloch. Posielate lode na obchodné misie a tie získavajú peniaze.

Lode získavate v reálnych bojoch na mori. Keď obsadíte nepriateľskú loď, máte možnosť „Začleniť“ ju do vašej flotily. Môžete začleniť všetky typy lodí, ktoré môžete obsadiť. Lode majú rozličné hodnoty podľa úrovne lode, ktorú pripojíte do flotily.

ÚroveňPalebná silaRýchlosťNákladný priestor
Škuner 4126315
8146615
11157020
Briga 17225425
20245030
25256035
Fregata 23324540
29334750
38355060
Vojnová loď 3663970
49672080
60703090

Lodí môžete mať v dokoch maximálne 15. Prvé 4 doky máte voľné, ostatné si musíte dokúpiť za drahokamy.

Dok56789101112131415
Drahokamy2050801202003506001000200030005000

Drahokamy používate na nákup nových dokov a aj na opravu poškodených lodí. Získavate ich za víťazstvá v bojoch v rámci Kenwayovej flotily, no tam je ich vždy len zopár. Viac získate za rozobratie lodí. Všetky lode, ktoré obsadíte na mory a pošlete do flotily môžete buď priradiť do doku, alebo ich rozobrať a za to dostanete diamanty. Preto ak sa venujete flotile, oplatí sa do nej posielať obsadené lode, aj ak máte plné doky. Samozrejme, čím lepšia loď, tým viac drahokamov.

Bojovať s loďami v rámci flotily môžete len na zabezpečenie obchodných ciest. Cesta môže byť bezpečná, riskantná, nebezpečná a zradná. Čím viac zabezpečíte jej bezpečnosť, tým je väčšia šanca na úspech. Do boja si vyberáte tri lode. Horná dostáva bonus k rýchlosti, prostredná k sile a dolná k obrane.
Keď vyberiete lode, boj prebieha automaticky a už s ním nemáte čo spraviť. Môžete jedine použiť výbušný sud pre väčšie poškodenie (sudov máte obmedzené množstvo, získavate ich náhodne z vyhraných súbojov), alebo môžete zvoliť ústup. Inak hra sama riadi ako a proti komu vaše lode útočia.
Sila nie je vždy všetko. Vojnová loď je najsilnejšia, ale najdlhšie nabíja. Kým vystrelí, môžu nepriateľské lode vystreliť aj niekoľkokrát a zničiť vás. Preto sú vhodné lode s vysokou rýchlosťou a dostatočnou silou. Takže proti delovým člnom postačia škunery a brigy.

Tovary, s ktorými obchodujete, sú ryža, tabak, kakao, víno a olivový olej. Tovary získavate jedine z vyhraných bojov v rámci flotily. Takže sa oplatí priebežne nakúkať do mapy a bojovať na cestách, pretože aj keď námornú cestu zabezpečíte, po čase na nej nebezpečenstvo opäť vzrastie. Pri misiách, ktoré máte k dispozícii, vidíte percentuálne vyjadrenie úspechu pri každej lodi.
Vždy môžete poslať len jednu jedinú loď. Vidíte v popise tiež koľko misia potrvá (mnohé trvajú celé hodiny), akú dostanete odmenu a aký tovar vyžaduje. Preto musíte získavať z bojov tovary, aby ste ich mohli dovážať a predávať. Taktiež každá cesta vyžaduje iné množstvo tovaru, preto sa oplatí mať rozličné lode vo flotile. Niektoré krátke misie zvládne aj škuner a od rýchlosti lode závisí aj ako rýchlo splní misiu. Niektoré obchody zas vyžadujú veľa tovaru a sklad s dostatočnou kapacitou má len vojnová loď, ktorej by bolo škoda na misiu s menším množstvom tovaru, keďže je pomalá.
Misie môžete opakovať. Pred novými, ktoré ste ešte neuskutočnili, máte vždy výkričník. Aj za opakovanú misiu získavate stále peniaze, ale len po prvom prejdení misie za ňu získate bonus, čo môže byť zberateľský predmet, alebo mapa.
Čas misie vám môžu urýchliť priatelia a rovnako môžete urýchliť aj vy ich lode.

Mexický zálivČasTovarMnožstvoOdmena
Obchod so zmiešaným tovarom 0:18 Tabak 10 200 r Nádoba so štyrmi tvárami
Diplomacia I 0:09 Víno 15 150 r
Dobrý Skutok 0:09 Tabak 5 100 r
Diplomacia II 0:30 Víno 20 400 r
Chuť šťastia 0:30 Tabak 15 300 r Kalich

Južné britské kolónieČasTovarMnožstvoOdmena
Prvý kšeft 0:03 Víno 5 50 r
Námorní parťáci 0:03 Tabak 5 75 r Holandská skriňa
Americké sny 0:05 Tabak
Víno
2
5

100 r Náramok
Nový obzor 0:05 Tabak 5 100 r

Východné britské kolónieČasTovarMnožstvoOdmena
Chuť peňazí 5:00 Tabak 15 800 r Kreslo s vankúšom
Prázdna pivnica 5:00 Víno 25 900 r Mapa k pokladu: 679,381
Tajný liek 4:00 Olej 5 600 r
Noví partneri 4:00 Ryža 20 700 r Stojacie hodiny
Zachráňte deti 3:00 Ryža 15 600 r
Objavujúca sa príležitosť 3:00 Kakao
Tabak
5
20

800 r Strieborná miska s dvoma ušami

Východná KanadaČasTovarMnožstvoOdmena
Záväzné sľuby 8:00 Víno
Ryža
30
25

1700 r Komoda
Stratená výprava I 8:00 Tabak 45 1600 r Diamantové plachty (vylepšenie lode)
Šarlach 8:00 Kakao 20 140 r Mapa k pokladu: 502,44
Stratená výprava II 6:00 Ryža 45 1300 r
Starí partneri 6:00 Tabak
Olej
30
15

1700 r Britská strieborná čajová kanvica
Úsvit II 10:00 Ryža
Olej
30
15

2200 r Bobria koža
Stratená výprava III 10:00 Víno 40 1700 r

Južný AtlantikČasTovarMnožstvoOdmena
Bohatá hostina 8:00 Víno
Ryža
10
5

1000 r Trúbka
Psanci III 8:00 Tabak 20 1200 r Zdobené kormidlo (vylepšenie lode)
Diplomacia III 10:00 Tabak 10 1300 r Zrkadlo
Bratia z pobrežia I 10:00 Víno 20 1400 r
Na juh 5:00 Víno
Kakao
10
5

800 r Nádoba v tvare jarma
Dobrá práca 5:00 Ryža 25 900 r
Veľký dym 5:00 Tabak 30 1000 r

Bajkalský zálivČasTovarMnožstvoOdmena
Spojenectvo I 18:00 Tabak 50 2700 r
Hladní korzári 18:00 Ryža
Víno
30
40

3000 r Skrinka
Žiadosť korzárov 18:00 Kakao 40 3000 r Drevená socha sv. Adriana
Spojenectvo II 10:00 Ryža 60 2000 r
Sladká polievka 10:00 Olej 10 1500 r Obraz „Svätý Jeroným ako kardinál“
Sladká cesta 10:00 Kakao 20 1600 r Obraz „Prístav v západe slnka“
Úspešný Atlantik 12:00 Kakao 45 2400 r Violončelo

PortugalskoČasTovarMnožstvoOdmena
Nové obchodné stanice 15:00 Ryža
Olej
30
10

2500 r Obraz „Nymfy pri fontáne“
Starcova objednávka 15:00 Tabak 35 2200 r
Prekliata noc 12:00 Víno 40 1900 r Nádoba na bezoár
Nikomu neuškoďte 12:00 Kakao 15 1700 r

Severná AfrikaČasTovarMnožstvoOdmena
Obľúbená zastávka 6:00 Olej 10 1100 r
Nakŕmenie otcov 6:00 Ryža
Víno
15
20

1200 r
Fajnový jazyk 6:00 Kakao 15 1000 r Mapa sveta
Kuchárova objednávka 10:00 Víno
Tabak
25
20

1800 r Bubon
Slávne dusené mäso 10:00 Olej
Ryža
5
30

1800 r
Hudobníci 8:00 Ryža
Tabak
20
20

1500 r
Pred búrkou 8:00 Víno 30 1300 r

Južná AfrikaČasTovarMnožstvoOdmena
Šťastie v stolovej zátoke 12:00 Kakao 40 5000 r
Nové ekonomické centrum 12:00 Olej 30 5200 r Slávnostná helma à l´Antique
Nedočkaví lovci 10:00 Víno
Tabak
30
40

2200 r Hlava Oby
Prísľub zisku 10:00 Ryža 45 1800 r
Dvere do Európy 18:00 Víno 30 2400 r

KapverdyČasTovarMnožstvoOdmena
Starý Francúz 10:00 Tabak 30 1600 r Obraz „Útek do Egypta“
Obrovská chuť na jedlo 24:00 Víno
Tabak
30
20

3400 r Drevená socha sv. Livertina
Zožnite poklony II 24:00 Ryža 50 3400 r
Zožnite poklony I 12:00 Kakao 40 2300 r

Stredozemné moreČasTovarMnožstvoOdmena
Slávna povesť I 18:00 Víno 80 3200 r Odev dôstojníka (použiteľný odev)
Záchvat šialenstva 18:00 Ryža
Tabak
40
40

3200 r Obraz „Zátišie Vanitas“
Slávna povesť II 24:00 Ryža 70 3700 r Mapa k pokladu: 621,277
Katalánci 24:00 Olej 30 3800 r Baroková gitara
Fajčiari 24:00 Tabak 70 3700 r Zvon v štýle galéry Whydah
Slávna povesť III 36:00 Tabak 80 5200 r
Nový liek 36:00 Kakao 50 5200 r Poľná medená fľaša

Severozápadná EurópaČasTovarMnožstvoOdmena
Kus akcie 18:00 Tabak 75 3100 r Obraz „Vzplanutie ´Royal James´ v boji pri Solebay“
Dlhá plavba 18:00 Kakao 50 3200 r Hoboj
Cesta domov 12:00 Ryža 75 2400 r Galionová figúra Royal Fortune
Výlet, čo stojí za to 12:00 Víno 60 2200 r Obraz „Anglická loď v boji s barbarskými plavidlami“
Vítanie Írov 12:00 Tabak
Kakao
30
20

1800 r
Nová katedrála 24:00 Víno 75 3800 r Obraz „Veselá spoločnosť“
Básnik 24:00 Tabak 60 3500 r
Veľký mor 24:00 Ryža 60 3500 r Schererov globus


D. Námorné pevnosti

Celý herný svet je rozdelený na jedenásť sektorov a v každom sektore sa nachádza jedna námorná pevnosť. Okrem jednej, ktorú dobyjete v rámci príbehu v piatej sekvencii, môžete ostatné dobyť kedykoľvek, keď máte prístup do všetkých častí mora.
Keď pevnosť dobyjete, obsadia ju piráti a môžete ju bezpečne kedykoľvek navštíviť. Máte z nej rýchly bod cestovania. V každej sa vám sprístupnia Námorné kontrakty. V každej sú 2 truhlice a 2 fragmenty animu pre zberateľov.
Taktiež obsadená pevnosť útočí na všetky lode v okolí a na vás samozrejme nie. Takže sa dá využiť na pomoc, ak máte v jej blízkosti nejakú námornú bitku.
Ale najvýznamnejším prvkom, ktorý prináša dobytie pevnosti je to, že sa vám odhalí mapa v sektore, v ktorom pevnosť dobyjete. Čiastkové mapy na ostrovoch a v mestách musíte stále odhaľovať pomocou tamojších rozhľadní, ale všetko ostatné bude odhalené. Všetky miesta, ktoré sa dajú navštíviť, ste videli aj predtým, teraz uvidíte aj názvy a druhy tých, ktoré ste ešte nenavštívili. V mori máte zobrazené lovecké oblasti morských tvorov. A na brehoch a miniostrovčekoch (ktoré nemajú vlastný interný priestor, teda rozhľadňu pre vlastné odhalenie priestoru) sa vám zobrazia všetky zberateľské predmety – teda truhlice, fragmenty Animu a tajomstvá.

Priebeh je vždy rovnaký. Najprv musíte zničiť obranu pevnosti. Pevnosť bránia delostrelecké steny a delostrelecké veže. Ich počet je rôzny. Tieto po vás pália priamo a z pevnosti okolie tiež ostreľujú mínometom. Vy musíte zničiť všetky veže a steny a tým si pevnosť otvoríte.
Osobne som svet skúmal asi v šiestej sekvencii, takže som mal už predposledné vylepšenie panciera, sily delových gúľ a aj počtu diel. S takto posilnenou loďou to nie je žiadny problém. V podstate stačí len plaviť sa stále dookola pevnosti a ostreľovať obranné body. Môžete použiť aj mínomet, no postačia aj silné delá. Aby si vás veľmi nezamerali, treba byť stále v pohybe, preto len krúžte okolo, alebo ak je pevnosť na časti ostrova, tak len plávajte v polkruhoch a otáčajte sa. Pozor preto ak sú pri brehu nejaké ostrovčeky a skaly. Tiež môže byť v okolí pár lodí, ale ak ste neprilákali žiadne so sebou, tak tam väčšinou nie sú nejak silné lode. Delové člny, či slabé škunery môžete rozstrieľať cestou k pevnosti, ale nie vždy sa do boja zapoja a ak si vás nevšímali pri príchode, môžete ich ignorovať.

Keď zničíte všetky veže a steny, tak je pevnosť proti útokom z mora bezbranná. Zakotvite preto pri pevnosti. Môžete kdekoľvek pri brehu, alebo pri móle. Dostaňte sa do pevnosti. Cesty sú vždy zjavné, občas ich je aj viacero. Treba preliezť do pevnosti po poškodených stenách, alebo rozstrieľaných vežičkách.
V pevnosti prebieha bitka pirátov s vojakmi. Netreba sa do nej zapájať a pokiaľ nebeháte tesne popri vojakoch, tak si vás väčšinou ani nevšímajú. Skôr strelci, surovci a dôstojníci. Vašou úlohou v pevnosti je zabiť dôstojníka. Jedného, dvoch, alebo troch, podľa náročnosti pevnosti. Stačí ho zabiť bez nejakého obmedzenia, takže ho môžete zastreliť, zabiť v priamom súboji, vyradiť fúkačkou, alebo nenápadne. Nenápadne je fajn, pretože aby ste sa vyhli bojujúcim vojakom, môžete zvoliť beh po hradbách a lozenie po stenách s lešeniami a krabicami, aby ste sa dostali vyššie a potom sa stačí dostať nad dôstojníka a zabiť ho zo vzduchu.

Keď zabijete dôstojníka / dôstojníkov, už len dobehnite k hlavnej miestnosti pevnosti. Tiež sa vám zobrazí na mapke, tak sa opäť vyhnite bojom, len tam dobehnite a otvorte dvere. V miestnosti potom iba zabite veliteľa pevnosti. Ten vždy stojí na mieste, vzdáva sa, takže je to bez problémov. Zabitím veliteľa dobývanie pevnosti končí, pevnosť je dobytá.

Dry Tortuga
Ľahká pevnosť, 3 obrany. 1 delostrelecká stena, 2 delostrelecké veže. 1 dôstojník.

Eleuthera
Ľahká pevnosť, 4 obrany. 1 delostrelecká stena, 3 delostrelecké veže. 1 dôstojník.

Gibara
Ľahká pevnosť, 3 obrany. 1 delostrelecká stena, 2 delostrelecké veže. 1 dôstojník.

Punta Guarico
Obsadíte ju v rámci hlavného príbehu.

Cabo de Cruz
Stredná pevnosť, 4 obrany. 2 delostrelecké steny, 2 delostrelecké veže. 1 dôstojník.

Castillo de Jagua
Stredná pevnosť, 6 obrán. 3 delostrelecké steny, 3 delostrelecké veže. 2 dôstojníci.

Conttoyor
Stredná pevnosť, 7 obrán. 3 delostrelecké steny, 4 delostrelecké veže. 2 dôstojníci.

Navassa
Stredná pevnosť, 9 obrán. 4 delostrelecké steny, 5 delostreleckých veží. 3 dôstojníci.

Charlotte
Silná pevnosť, 4 obrany. 2 delostrelecké steny, 2 delostrelecké veže. 2 dôstojníci.

Serranilla
Silná pevnosť, 5 obrán. 2 delostrelecké steny, 3 delostrelecké veže. 3 dôstojníci.

Chinchorro
Silná pevnosť, 7 obrán. 3 delostrelecké steny, 4 delostrelecké veže. 3 dôstojníci.


E. Námorné kontrakty

Je to 15 misií, ktoré preveria vaše schopnosti na mori. Prijímate ich v námorných pevnostiach, preto musíte samozrejme tieto pevnosti najprv dobyť a obsadiť. Vhodné je mať plne vylepšenú loď a potom sú tieto misie už len jednoduchou záležitosťou. Vždy je to priamočiare, nájsť loď/ lode a zničiť ju/ ich, výnimočne musíte nejakú loď obsadiť. Keď máte hľadať lode v označenej oblasti, ktorá je dosť veľká, pomôžte si hlavnou mapou. Vo vašom okruhu sú zobrazené všetky lode, aj keď nevidíte o aké ide a má väčší dosah ako minimapa.
Za splnenie všetkých námorných kontraktov, získate zlaté pištole.

Dry Tortuga
Súkromná eskorta

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
Choďte do označenej oblasti severozápadne od pevnosti a uprostred nájdite loď Neptuno, po ktorej strieľajú dva delové člny (úroveň 2). Potopte ich. Potom sa objavia ďalšie tri delové člny. Tieto drobné loďky nie sú problém. Po nich prídu štyri ďalšie lode. 2 brigy (úroveň 20) a dva škunery (úroveň 8). Úloha končí, keď všetky potopíte, alebo obsadíte.

Eleuthera
Španielska epidémia

Obtiažnosť: 1; Odmena: 1200 r.
Zadanie prosté, zničte španielske delové člny. Nemáte však označené žiadne konkrétne na mapke, takže ich musíte nájsť sami. Po prijatí úlohy boli všetky lode v okolí Eleuthery britské. Skúsil som vypnúť hru, znovu zapnúť a lode okolo boli španielske. Potom už stačí len nájsť delové člny a zničiť ich. Ak sa neobjavia, musíte ich pohľadať inde, alebo to skúsiť znovu.

Gibara
Hodváb na vlnách

Obtiažnosť: 2; Odmena: 1200 r.
Máte obchodníkovi získať 30 jednotiek hodvábu, čo sú látky, ktoré získavate ako materiál pre vašu loď. Ak ich máte, môžete mu ich rovno odovzdať. Ak nemáte, proste vyrazte na more pľundrovať lode. Ďalekohľadom si prezrite lode, aby ste vedeli čo prevážajú a nezdržiavali sa s tými, čo látky nemajú.

Punta Guarrico
Prečkávanie búrky

Obtiažnosť: 1; Odmena: 1200 r.
Máte zlikvidovať britskú flotilu. Choďte do označenej oblasti juhovýchodne od pevnosti a uprostred nájdete lode. Sú tam tri Brigy úrovne 17 a dva delové člny úrovne 2. Strhne sa aj veľká búrka, čo vám vždy len prospeje, keď môžete využiť krytie vĺn. Zničte, alebo osaďte nepriateľské lode.

Navassa
Slepá spravodlivosť

Obtiažnosť: 4; Odmena: 1800 r.
Máte zabiť kapitána vojnovej lode. Choďte juhovýchodne od pevnosti do vyznačenej oblasti. Poniže ostrova Ile a Vache sú tri brigy (úroveň 17). Všetky tri zničte. Môžete začať mínometom a silnými strelami, aby to bol krátky proces a aby ste ich nemuseli naháňať. Potom sa objaví vojnová loď. Tú dostatočne poškoďte, ale nezničte. Je to síce nepochopiteľné, prečo ju nepotopiť, keď treba zabiť kapitána, ale je tak. Takže ju napadnite obsadzovaním. Pre obsadenie zabite 20 členov posádky a samozrejme kapitána.

Navassa
Súkromná záležitosť

Obtiažnosť: 4; Odmena: 1800 r.
Máte zlikvidovať nepriateľskú loď HMS Defiance, je to fregata 29 úrovne. Nájdite ju vo vyznačenej oblasti hneď pri pevnosti a potopte ju.

Charlotte
Lovec a zberač

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
Máte zlikvidovať 2 lovecké lode. Lovecké lode vás budú sami prenasledovať a občas sa objavovať, keď budete mať mieru hľadanosti. Ak plníte tieto kontrakty za sebou, tak už zrejme nejakú máte. Ak nie, tak proste začnite ničiť iné lode a za každé zničenie, či obsadenie sa vám zvýši hľadanosť. Ak si na to netrúfate, nepúšťajte sa do veľkých bojov s veľa loďami, či s vojnovým loďami (akých je v okolí tejto pevnosti dosť), pretože ak vás zabijú, tak sa vám hľadanosť vynuluje. Keď vás napadnú lovecké lode, len ich zničte.

Charlotte
Papiere prosím

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
V označenej oblasti nájdite loď HMS Courage. Je to vojnová loď 60 úrovne, takže celkom silná, aj odolná, no nie veľmi rýchla. Taktiku zvoľte teda podľa vylepšení svojej lode. Pri slabšej útoky z diaľky, pri vylepšenej nárazy zozadu a ťažké strely. Pri lodi boli aj Briga (20) a Fregata (29), tak môžete začať nimi, aby ste si vyčistili bojové pole.

Cabo de Cruz
Naplavené drevo

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
Máte obchodníkovi získať 60 jednotiek dreva, ktoré získavate ako materiál pre vašu loď. Ak ich máte, môžete mu ich rovno odovzdať. Ak nemáte, proste vyrazte na more pľundrovať lode. Ďalekohľadom si prezrite lode, aby ste vedeli čo prevážajú a nezdržiavali sa s tými, čo drevo nemajú.

Chinchorro
Kontraband

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
Máte zlikvidovať dve španielske brigy a 1 španielsku fregatu. Nemáte označené žiadne miesto, takže je len na vás, aké si nájdete. Španielske lode by mali byť aj v okolí pevnosti, tak si ich vystriehnite ďalekohľadom, dostihnite ich a zničte.

Chinchorro
Pašerácky brloh

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
Choďte do označenej oblasti v okolí Corozal. Nemôžete sa presunúť priamo na Corozal, ak ste tam aj boli. Keď sa tam doplavíte, uvidíte, že prieplav blokuje 6 lodí. Tri delové člny, vojnová loď (36) a dve fregaty (23). Všetky ich zničte. Vhodné je začať mínometom, keďže všetky stoja tesne pri sebe a pohnú sa, až keď začnete paľbu.

Castillo de Jagua
Oko za oko

Obtiažnosť: 3; Odmena: 1800 r.
Choďte do označenej oblasti pri vraku Temná priekopa a nájdite loď San Lorenzo. Je to fregata (23). Neútočí, pokiaľ vy nezaútočíte prvý, takže to využite a dostaňte sa blízko pre poriadny útok. Doničte ju a potom sa naloďte a obsaďte ju. Potom s ňou môžete spraviť ,čo chcete; úloha bude splnená.

Conttoyor
Zákon oceánu

Obtiažnosť: 3; Odmena: 1800 r.
Choďte k bodu pri ostrove povyše Tulumu. Keď sa k nemu priblížite, uvidíte scénku, v ktorej sa objaví pár lodí. Sú to len štyri delové člny a briga (17) Herkules. Môžete na ne hneď vypáliť z mínometu, aby ste ich preriedili. Člny zničte a Herkula dostatočne poškoďte, naloďte sa naň a obsaďte ho.

Conttoyor
Skutočná podoba vojny

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
Choďte do označenej oblasti a k svojim spojencom. S nimi vyrazte vpred potopiť španielsky konvoj. Najprv sa objavia dve brigy (17), tak ich zničte. Potom sa začnú približovať ďalšie dve brigy (17) a vojnová loď (36). Môžete začať na diaľku mínometnú paľbu, aby ste ich poškodili, než sa priblížia k vašim spojencom (pozor, aby ste ich omylom nepotopili) a všetky tri lode potopte.

Serranilla
Posledný kontrakt

Obtiažnosť: 5; Odmena: 2400 r.
Toto je posledná misia, ktorá sa vám sprístupní až po prejdení všetkých predošlých štrnástich. Hoci je z nepochopiteľného dôvodu označená ako misia číslo deväť.
Van der Graff, obchodník, ktorý vám zadával všetky úlohy, končí s obchodom, keďže zrejme na vás zarobil a tak chce opustiť oblasť a ísť na dôchodok, no bojí sa, že mu to nepriatelia nedovolia. Choďte do označenej oblasti a nájdite jeho loď Holanďan. Je to vojnová loď, takže niečo znesie, ale má len tretinu života, takže aj tak ju musíte poriadne chrániť.
Práve na ňu útočia škuner (4) a dva delové člny. Zničte ich. Potom sa objavia fregata (23) a dve brigy (17). Tiež ich zničte a môžete začať mínometom, aby ste ich poškodili čo najviac, než sa dostanú k Holanďanovi. Napokon príde posledná skupina nepriateľov a to vojnová loď (60) a dve fregaty (23). Opäť začnite mínometom a nešetrite, aby ste ich čo najskôr dostali. Brigy neboli veľkou hrozbou pre Holanďana, ale títo by mu už mohli ublížiť, tak k nim vyrazte a dostaňte a rozmašírujte ich ťažkými strelami a ostatným, čo máte.


F. Hon na Templárov

F.1. Opia Apito – Cayman Sound, Veľký Kayman, Ostrov Mládeže

1. Taínska vrahyňa
Opiu nájdete na ostrove Cayman Sound. Veľmi vám nedôveruje, takže sa máte najprv predviesť a vyzve vás na loveckú súťaž. Máte uloviť viac zveri, než ona. Na ostrove budú zobrazené lovecké zóny, tak do nich len vbehnite a zabite hutie. Pomôžte si orlím pohľadom, v ktorom korisť skôr zbadáte. Keď ich vidíte, tak sa nezdržiavajte a rovno ich zastreľte a potom stiahnite z kože. Keď budete mať viac než Opia, napadne vás biely jaguár. Odrazte ho stláčaním príslušných kláves a zastreľte ho (musíte mieriť manuálne). Tým uzná vaše schopnosti a prijme vašu pomoc.

2. Templárske lode
Choďte za Opiou na ostrov Veľký Kayman, oslovte ju a nasledujte ju na krátky pokec. Potom choďte do dediny a povyše v označenej oblasti nájdite orlím pohľadom tri osoby. Nasledujte ich a odpočúvajte. Nie sú to vojaci, tak sa neobzerajú, do davu sa schovajte, až keď ku koncu rozhovoru zastanú. Potom choďte za Alvinom, ktorý sa od nich oddelí a ukradnite mu list. Buď krádežou, alebo ho zložte.

3. Pravá ruka
Nasledujte Opiu, kým si pohovoríte o Marquezovej, ktorej manžel zničil Opiinu dedinu. Keď dôjdete k domu jej človeka, schovajte sa na pokyn Opie do kopy listov. Zabúcha na dvere a Vargas sa dá na útek. Prenasledujte ho až k mólu, kde vám utečie na svoju loď a tá bleskovo vypláva. Bežte teda na svoju loď a prenasledujte ho. Otočnými delami likvidujte sudy, ktoré pravidelne vyhadzuje, poškoďte jeho brigu, ale nepotopte ju. Obsaďte ju a pri obsadzovaní zabite Vargasa, aby ste ho mohli vypočuť.

4. Stopa Lucie Marquezovej
Choďte na Ostrov Mládeže a na pláži oslovte Opiu. Spolu s ňou potom sledujte z pláže vojaka. Je to dlhá a pomalá cesta, ale nerušená. Asi dvakrát sa obzrie, inak stále kráča pomaly vpred, tak sa len presúvajte cez kríky za ním, až kým neprejde dverami ruiny. Prejdite ruinou a za ňou zabite štyroch vojakov. Môžete odpáliť sudy s pušným prachom pri nich, ako vám radí Opia. Po nich príde ešte jedna skupina vojakov, tých už pobite v priamom súboji. Potom sa dá Lucia Marquezová na útek, tak ju prenasledujte. Občas sa zastaví, aby strieľala po Opii, tak si ju nadbehnite a zabite.

F.2. Rhona Dinsmoreová – Havana

1. Základňa pod útokom
Na Rhonu útočia, tak jej len pomôžte prežiť útok. Likvidujte nepriateľov a keď ich odrazíte, odneste do brán sudy s pušným prachom, ako sa do toho pustí aj sama Rhona. Keď dorazí ďalšia vlna nepriateľov, tak si môžete pomôcť strelením do sudu, čo ich pár zlikviduje. Odrazte takto štyri vlny nepriateľov.

2. Zlodej na trhu
Keď začali útočiť na Rhoninu základňu, zvýšil sa aj počet krádeží, tak to máte prešetriť. Na trhu choďte rovno do stredu označenej oblasti a zlodej sa dá na útek. Ak ho odhalíte orlím pohľadom z väčšej diaľky, tak sa dá na útek hneď, je to telepat, takže radšej zbližša. Prenasledujte ho a chyťte ho/ zabite ho a okradnite ho. Získate list.

3. Závody v zbrojení
Máte zničiť tri zásoby pušného prachu. Každá jedna zásoba je v malej, zakázanej oblasti, ktorú strážia vojaci pri vchodoch aj na strechách. Môžete sa vydať na strechy, zlikvidovať strelcov a bezpečne zoskočiť, alebo sa prebojovať z ulice. Je jedno, či postupujete ticho, alebo hlučne. Ľahké je si nájsť vchod do dvora, kde je dvojica strážcov, v rozbehu ich oboch zabiť, rovno vbehnúť do dvora, odpáliť prach a utiecť.

4. Flintov koniec
Rona chce, aby ste zabili miestneho templára. Nasledujte ju do prístavu. Tam začne páliť po vojakoch, aby odlákala pozornosť. Vy skočte do vody a plávajte okolo. Nechoďte k nej, pretože začne rapídne strácať zdravie, asi je z vás nervózna. Oboplávajte celé mólo a odzadu.

F.3. Antó – Kingston

1. Maroonsky vrah
Choďte za dvojicou vojakov, sledujte ich a odpočujte ich rozhovor. Klasicky sa schovávajte za prekážky, alebo v dave, keď sa budú rozhliadať po okolí. Keď dohovoria, choďte za druhou dvojicou vojakov. Keď iný vojak ich rozhovor preruší, obaja sa dajú na útek. Prenasledujte jedného z nich, dostihnite ho a skočte na neho, aby ste od neho získali informácie.

2. Rekrútovanie Maroonov
Máte oslobodiť troch zajatých otrokov. Môžete si vziať na pomoc opitých pirátov na boj, alebo na odlákanie štetky. S vami ide aj Antó, ktorý vám bude pomáhať, ale tiež na neho dozrite, aby ho nazabili, ak bojujete sami dvaja. Prípadne môžete zaútočiť aj potichu a likvidovať ich nenápadne, no táto hra už dávno nemotivuje k nenápadnému postupu. Proste pobite vojakov a osloboďte troch otrokov.

3. Napadnutí
Oslovte Antóa a napadnú vás vojaci, tak ich pobite. Potom prídu ešte tri ďalšie vlny vojakov. Prosté, bojujte, zabíjajte ich a nenechajte zomrieť Antóa. Pomáhajú vám aj černosi, ktorých ste predtým oslobodili. Medzi vlnami máte dvakrát možnosť oslabiť vojakov, máte 30 sekúnd a po ďalšej vlne 20 na to, aby ste zabili vojakov, ktorí sa pripravujú na útok. Aspoň pár ich zložte a potom bežte naspäť brániť základňu.

4. Veliteľova lesť
Sledujte vojaka ulicami mesta. Pôjdete okolo skupiny prostitútok, tak si ich môžete najať, aby vás cestou kryli. Postupne sa k nemu pridajú ďalší vojaci, no ku koncu cesty sa zas rozdelia. Vy sledujte toho svojho až k plantáži.
Je to zakázaná oblasť, tak sa tam vplížte. Ak ste si brali štetky, môžete ich použiť na vojakov pri bráne a vniknúť priamo. Máte tu dosť kríkov a polia, tak ich využite na nenápadnú likvidáciu vojakov. Máte tu tri oblasti, v ktorých máte pátrať po veliteľovi. Našiel som ho v severnej časti. Keď zistíte, ktorý z vojakov je Kenneth Abraham, tak ho už len zabite.

F.4. Vance Travers - Nassau

1. Ou, bratku...
Vance vás pošle zabiť templára Uptona. Choďte na námestie, kde nájdite dvoch jeho ľudí. Sledujte ich a odpočúvajte ich rozhovor. Klasicky sa kryte v davoch ľudí, na lavičkách a za predmety. Postupne zájdu na dvor, kde máte nájsť Uptona. Úloha vám káže zabiť „Uptona Traversa“, ale Edwardovi to nedôjde. Takže sa pokúste Uptona zabiť. Stačí vyliezť na strechu, kde nie sú stráže, identifikovať ho orlím pohľadom a poslať mu šípku zúrivosti. Nezabijete ho, keďže zistíte, že je to Vanceov brat a veliteľ miestnej pobočky vrahov.

2. Druhý brat
Upton vám povie, že sa Vance zblížil s pirátkou Jing Langovou a chcú jeho polovicu mapy k pokladu. Nasledujte ho chvíľu a schovajte sa do kríkov, aby vás jeho brat nevidel. Potom ich oboch sledujte mestom. Nie sú ako vojaci, neotáčajú sa, takže sa nemusíte báť, že by vás videli, len nebehajte popred nich, držte sa za nimi. Trikrát sa objavia zlodeji, ktorí ich chcú okradnúť. Zakaždým máte 20 sekúnd na zabitie zlodeja. Musíte ho zabiť nenápadne, ale keďže zlodej o vás nevie (ktovie odkiaľ viete vy o ňom), stačí k nemu dobehnúť, spomaliť a bodnúť ho pri prostej chôdzi okolo. Rýchlo sa stiahnite od tela. Ide o to, aby sa zlodej nedostal k bratom a aby vás nik nevidel pri jeho vražde, či tele.
Krátko po zabití tretieho zlodeja sa rozídu a vy sledujte Vancea. Ten sa stretne so svojou Jing, tak ich sledujte. Raz sa otočí, tak buďte pripravený sa schovať. Keď sa stretne s Jing, tak ich sledujte v dave na námestie a tam sa len schovajte do kríkov pri nich, aby ste si vypočuli ich rozhovor.
Vance najal vraha na zabitie Uptona. Po ich rozhovore máte 60 sekúnd na jeho odhalenie. Bežte preto do označenej oblasti a orlím pohľadom ho identifikujte. Zabite ho, než vám vyprší čas. Schováva sa na pri domoch na ulici, tak stačí vyliezť na strechu pre jeho identifikáciu a zhora ho zabiť.

3. Uptonov zármutok
Choďte do krčmy, kde Upton zapíja svoj žiaľ. Vypukne krčmová bitka, tak v pästnom súboji porazte všetkých nepriateľov. Upton bojuje s vami, ale nie je veľkou pomocou, takže sa postarajte o všetkých. Potom choďte s Uptonom preč. Zastaví sa pri skupine prostitútok, tak ich najmite (musíte zaplatiť, aj ak ich už máte bežne zdarma po postavení bordelu na vašom ostrove), alebo strčte do Uptona, nech sa pohne. Potom už len zájde na ulicu, kde sa do vás pustia traja chlapi, tak ich pobite a ukončíte tým misiu.

4. Kráľovná pirátov, kráľ hlupákov
Upton vás pošle zabiť svojho brata zato že zradil vrahov a Jing, zato, že je templárka. Zakázanou oblasťou je teraz celý močiar. Choďte k sídlu nad močiarom a odtiaľ skočte na stromy. Po stromoch sa môžete dostať ľahko a nenápadne cez celý močiar až do zadnej časti k stanu, kde sa zdržiava Vance. Identifikujte ho a zabite ho. Stačí ho zastreliť a je to. Hneď po jeho zabití sa objaví Jing, ktorá sa dá na útek. Prenasledujte ju a zabite. Zastreľte ju, aby ste si ušetrili naháňačku. Potom sa len dostaňte z oblasti a misia je za vami.


G. Lodné vraky

V mori je sedem vrakov potopených lodí, ktoré môžete preskúmať. V šiestej sekvencii získate potápačský zvon a spolu s ním preskúmate v rámci hlavného príbehu aj jeden z týchto vrakov – San Ignacia. Ostatné sú už potom voliteľné.
Na prieskum stačí zakotviť v označenej oblasti vraku a automaticky sa ponoríte. Zvon vás dostane až na dno a je vaším jediným bezpečným miestom, keďže v ňom na vás nemôžu žraloky a máte tam stálu zásobu vzduchu.
Podvodné oblasti nie sú veľké, aj keď tak podľa mapky môžu pôsobiť. Všetky zberateľské predmety máte hneď zobrazené na mape a stačí ich len pozbierať. K niektorým ale treba nájsť cestu, či už vstup do jaskyne, alebo do časti vraku.
Vo vode môžete využiť aj brvná. Ak plávate popri tráme, tak sa od neho automaticky odrazíte, čo na chvíľu zvýši vašu rýchlosť. Okrem samotného faktu zrýchlenia to môžete využiť pri úteku pred žralokmi, alebo v jaskyniach, kde je silný protiprúd, ktorý vám nedovolí plávať vpred.
V jaskyniach máte vzduchové bubliny, takže sa z dlhších nemusíte hneď vracať von k sudom.

V prvom rade vám to sťažuje fakt, že ste pod vodou a máte obmedzené množstvo kyslíka, hoci Edward dokáže zadržať dych na poriadne dlho. Preto máte v oblasti rozmiestnené sudy so vzduchom. Tiež ich máte zobrazené na mape, takže vďaka nim môžete aj ďalej od zvonu a zdržať sa dlhšie.
Okrem vzduchu sú ďalším problémom žraloky, ktoré sa tu zdržiavajú. Ak vás napadnú priamo, môžete sa oslobodiť stláčaním zobrazovaných kláves, ako keď vás napadnú niektoré zvieratá na súši. No odoberie vám to zo života a niektoré útoky sú len prosté hryznutie, ktoré vám rovno odoberie zo života. A keďže ste tu bez svojho brnenia, života veľa nie je, preto je dobré sa im vyhýbať. Sledujú vás, kam vidia, takže sa im môžete stratiť za skalami, časťami vraku a taktiež v riasach. Tie tu slúžia ako kríky na suchu, takže sa v nich môžete ukryť, alebo ak ich je viac, tak sa cez ne presúvať.
Mimo žralokov je v mori pár ďalších tvorov. V riasach sa občas ukrývajú murény, čo je nepríjemné ak je v riasach, do ktorých sa chcete ukryť pred žralokom. Murénu je v riasach vidieť, ak si ich poriadne obzriete, takže sa jej môžete vyhnúť a riasy proste oboplávať. Ak vás napadne, tak vám odoberie časť života, ale vy ju proste automaticky odrazíte.
Okrem toho sú v mory ježovky a medúzy. Zväčša na trámoch a skalách, popri ktorých smerujete za pokladmi. Dajú sa obísť, ak máte čas. Ak sa o ne obtriete, odoberú vám trochu zo života.

San Ignacio
6 truhiel, 3 fragmenty Animu. Plán: Elitný trup lode.

Ruiny Kabahu
8 truhiel, 3 fragmenty Animu. Plán: Elitná delová guľa.
Hneď naľavo pri vás je na zemi pod skalami truhlica. V hornej časti chrámu napravo je fragment, v dolnej časti pri murénach truhlica. Keď vyplávate von z chrámu, napravo je sud so vzduchom, muréna a v jaskyni za nimi truhlica. Pokračujte ďalej jaskyňou až k truhlici a od nej ešte vyššie k fragmentu. Kvôli prúdu sa odrážajte od trámov.
Oproti chrámu je pri skalách na dne, neďaleko sťažňa truhlica. V južnej časti je pri skalách časť vraku. Zo zadnej strany sa do nej dá vplávať popri ježovkách k truhlici. Kúsok povyše je ďalšia časť vraku, ľahko prístupná od suda so vzduchom a vnútri je fragment. Od sudu to môžete vziať poza skalu do susednej časti vraku, kde je truhlica. Pri hlavnej časti vraku vplávajte do hornej časti menšieho chrámu a vzadu za murénou je truhlica.

La Concepcion
7 truhiel, 3 fragmenty Animu. Plán: Elitné baranidlo.
Začínate pri hlavnom vraku. V hornej časti, na palube pri sťažni je prvá truhlica. Hneď vedľa je v riasach na skalách fragment. Pred kajutou pri schodoch, oproti predošlej truhlici je druhá. Tretia je neďaleko, no musíte k nej preplávať cez palubu a cez dieru o kus ďalej. V malej časti vraku naľavo je štvrtá truhlica, ľahko prístupná cez dve medúzy. V severnej je druhá malá časť vraku s piatou truhlicou a pár medúzami. Pri zadnej časti hlavného vraku pri sude so vzduchom vplávajte do podpalubia a tam je fragment v pravej časti a v zadnej truhlica. Vráťte sa na palubu a pri sude so vzduchom choďte k vstupu do kajuty, kde je posledná truhlica. Posledný fragment je hore na stožiari.

Modrá diera
7 truhiel, 3 fragmenty Animu. Plán: Elitná sada diel.
Dve truhlice sú na vrchu vraku, v kajutách prístupných z paluby. Z bočnej strany je prístup k Fragmentu. Z dolnej časti je v trupe diera z ľavej strany nad dnom a na pravej strane na dne pri riasach. Obe vedú do podpalubia, kde je fragment a truhlica. Za loďou je truhlica na zemi neďaleko suda so vzduchom. Fragment na východe je ľahko nájditeľný hore na skale. Truhlica na juhovýchode je na dne pod drevenou časťou lode. Truhlica na severovýchode je ľahko prístupná.

Jaskyňa Diablovho oka
8 truhiel, 2 fragmenty Animu. Plán: Elitné otočné delá.
Pri zvone máte dva kusy vraku naľavo a napravo. V oboch sú truhlice. Doplňte si vzduch po ich zobratí a nad tou naľavo vplávajte do tunela. Na rázcestí vidíte oproti vám fragment, no nedá sa k nemu dostať priamo. Choďte doprava, kam vás tlačí aj prúd a pri prvej možnosti poniže zahnite doľava a na konci slepej chodby je fragment. Plávajte ďalej touto chodbou so silným prúdom, vďaka ktorému tunel prekonáte rýchlo, aj keď máte málo vzduchu.
Hneď za tunelom je sud so vzduchom a za ním vo vraku muréna a truhlica. Na susednom vraku otvorte na palube medzi medúzami poklop. Pod ním je truhlica a aj chodba, ktorou pokračujte do časti so vzduchovou bublinu. Na výčnelku počas stúpania máte truhlicu.
Už len pokračujte chodbou. V priestrannejšej jaskyni je za stĺpom naľavo fragment. Na konci chodby vylezte do jaskyne, kde sú na zemi dve truhlice. Zboku skočte do vody, kde je posledná truhlica a od nej už len chodbou von do otvoreného mora a k zvonu.

Temná priekopa
7 truhiel, 2 fragmenty Animu. Dizajn: Kvetinové plachty.
Prvá truhla je hneď pod vrakom pri vás. Popri nej preplávajte vrakom ďalej. Za ním sú riasy a za nimi ďalší vrak. V jeho dolnej časti pri medúzach a ježovkách je truhlica. Vyplávajte hore na palubu vraku a vplávajte do kajút. Máte prístup do kajuty s truhlicou a cez dieru v podlahe do kajuty s druhou truhlicou pod ňou. Pred kajutami je na palube vyvrátený stožiar, pod ktorým je diera. Pod ňou je v malom priestore pod palubou fragment.
Na susednej časti vraku sú na palube dva otvory s medúzami, za každým je jedna truhlica. Za touto veľkou časťou je vzadu ešte malá časť vraku s ľahko prístupným fragmentom. V malom kuse vraku na dne kúsok od zvona je posledná truhlica, ktorú môžete vziať cestou späť.

Vrak Antochy
7 truhiel, 2 fragmenty. Plán: Elitný mínomet.
Napravo od zvona je malá časť vraku, pod ktorou je truhlica. Od nej ďalej napravo je podobná malá časť s truhlicou na dne. Ďalej napravo je tretia malá časť s fragmentom, murénou a sudom so vzduchom. Ostatné sú na hlavnom vraku. Hore na prednej palube je truhlica. Na dne medzi oboma časťami vraku je pri muréne truhlica. Vyplávajte hore na vrak a do podpalubia. Tam pri schodoch plávajte dozadu cez hromadu ježoviek a v podpalubí nájdete dve truhlice. Tretia truhlica je tiež v podpalubí, respektíve v kajute. Prístup je od schodov pod kormidlom. Kajuta je spojená s podpalubím s ježovkami a dvoma truhlicami, takže môžete vojsť oboma stranami. Na stožiari hore je fragment.


H. Pašerácke brlohy

V oblasti je 5 pašeráckych brlohov, ktoré môžete vyplieniť. V každej je pár pašerákov, ktorí sú k vám samozrejme nepriateľskí, takže ich treba zlikvidovať. V oblasti potom stačí preskúmať ich úkryt a pozbierať pár zberateľských predmetov vrátane truhlíc, ktoré tu obsahujú námornú korisť, oproti bežným s mincami.

Jiguey
Truhly 4, Fragmenty Animu 2, Tajomstvá 1.
Hneď na brehu pri člne je fľaša s listinou. Chodbou vojdite do jaskyne. Je tu pár pašerákov, ale je to pašerácky brloh v severnej časti, ktorý máte prístupný a ľahko objaviteľný hneď od začiatku hry, takže je aj najľahší. Začnite s ostreľovačom na vyvýšenej plošine hneď napravo od vstupu a ostatných si potom ľahko môžete vystriehnuť.
Naľavo pod mólom, na konci móla je fragment. Druhý je za mólom napravo. Treba prejsť odzadu, poza konštrukciu popri stene. Jedna truhlica je hore na plošine nad mólom napravo a druhá rovnako na plošine nad mólom naľavo. Tretia truhlica je pri krabiciach na móle naľavo a štvrtá vzadu pri stanoch.

Petite Caverne
Truhly 4, Fragmenty Animu 2, Tajomstvá 1.
Po vstupe choďte naľavo na mostík, preskáčte po kameňoch a vylezte hore na plošinu s ostreľovačom. Cestou nahor máte Fragment 1. Zabite ostreľovača a prejdite k stanu, za ktorým pár pašerákov cvičí streľbu. V stane je truhlica 1.
Z plošiny choďte dolu na breh pri lodi. Oproti rebríku je pri stene truhlica 2. Truhlica 3 je dole pri sudoch. Za ňou je pri stene kúsok od fakle mŕtvola s Mapou (70,405). Oproti tretej truhlici je na kraji móla fragment 2. Z móla skočte do vody a plávajte do rohu, kde je čln, ktorým sa môžete vrátiť na loď. Pri člne je truhlica 4.

Ambergris Key
Truhly 3, Fragmenty Animu 2, Tajomstvá 1.
Zakotvite pri vraku a ponoríte sa na dno s potápačským zvonom. Vplávajte do jaskyne a dávajte si pozor na medúzy, takže sa držte pri dne. V časti, kde je vzduchová bublina na nadýchnutie, je aj truhlica 1. Plávajte až na koniec k ruine. Na stĺpe napravo je fragment, dá sa k nemu vyliezť po stĺpe.
Hore nad vami sú dvaja pašeráci. Keď jeden zájde dnu, vylezte po ľavom stĺpe hore a vyraďte toho, čo tu stojí. Počkajte si za rohom a vyraďte toho druhého, keď sa vráti. Vnútri je samotný brloh pašerákov a štyri skupiny nepriateľov. Dve dvojice po bokoch, jedna dvojica prechádza dookola miestnosti a vzadu pri mŕtvole je trojica. Keďže ste sa ponárali, ste bez brnenia a zbraní. Pri vstupe, kde ste vyradili prvých dvoch, je mušketa, tak ňou môžete vyradiť aspoň patrolujúcu dvojicu, sú tam ozbrojení kapitáni. Bočné dvojice môžete vyradiť, alebo počkať, kým sa ukľudnia, tie si vás nevšímajú, keď sú v pokoji.
Po bokoch sú truhlice 2 a 3, ktoré môžete vziať, len ak sa aj vyhýbate patrole a ostatní vás nevidia. Hore v prechode nad centrálnym stĺpom je fragment, dá sa tam ľahko vyliezť. Na konci je mŕtvola s mapou. Tam je trojica, tú zlikvidujte. Potom priamo odtiaľto môžete vyjsť von na bralo a z neho skočiť naspäť na svoju loď.

Anotto Bay
Truhly 3, Fragmenty Animu 2, Tajomstvá 1.
Zakotvite pri brale a ponoríte sa na dno s potápačským zvonom. Vplávajte do diery v dne a tunelom dnu. Odrazte sa od trámu pre rýchlosť a popri rebríku vyplávajte vyššie. Tu sa pred vami objaví žralok v tuneli. Pôjde rovno, vy teda plávajte naľavo, aj tak tam máte na boku vzduchovú bublinu, tak tam vplávajte, aby ste sa nadýchli. Treba tam ísť, pretože sa žralok bude vracať.
Pokračujte po ľavej strane, na konci tunela vyplávajte vyššie a máte tam truhlicu. Oproti nej je tunel, ktorým plávajte až ku vzduchovej bubline. Pokračujte tunelom. Na konci je naľavo fragment, napravo vyplávajte hore a vylezte z vody. Vlezte do ďalšieho vodného tunela a len ním preplávajte rýchlo na koniec a dostanete sa do jaskyne pašerákov.
Môžete vyliezť hneď na mólo pri vás. Zhoďte z okraja pašeráka nad vami. Druhý je chrbtom, lebo mláti černocha, tak sa ho zbavte. Spoza sudov prilákajte kapitána, ktorý chodieva okolo a vyraďte ho. Napravo je jeden pašerák, ktorého môžete tiež zhodiť z okraja móla. Dvojica pri diere v móle sa rozíde, tak ich môžete vyradiť nenápadne. Vezmite si zbraň a dorazte poslednú dvojicu.
Napravo aj naľavo na mólach máte druhú a tretiu truhlicu. Na východnej strane móla, nad schodmi je mapa (992,422). Pod hlavným mólom podvodný tunel, ktorým preplávajte na koniec a vyleziete za zatvorenými dverami, kde je fragment. Potom z móla vylezte hore rebríkom a dostanete sa na bralo, z ktorého len skočte k svojej lodi.

San Juan
Truhly 3, Fragmenty Animu 2.
Zakotvite pri brale a ponoríte sa na dno s potápačským zvonom. Vplávajte do tunela pred vami a len ním plávajte ďalej a pozor na ježovky. Pred vzduchovou bublinou číha muréna a za ňou je fragment. Odtiaľ stúpajte, aby ste sa nadýchli. Pokračujte tunelom a rýchly prúd vás posunie ďalej k truhlici.
Odtiaľ preplávajte na koniec a vylezte do malej jaskyne s pašerákmi. Prvého na móle nad vami môžete zhodiť do vody. Druhý je chrbtom, tak ho vyraďte a máte pri ňom aj druhú truhlicu. Vylezte rebríkom a už vás čaká len miniatúrna jaskyňa, v ktorej je fragment, tretia truhlica a pašeráci. Najprv prebehnite po lane na opačnú stranu, na okraj brala. Tam vyraďte dvoch strelcov, aby vám nerobili problémy. Vezmite im pušky a môžete zastreliť aspoň pár z pašerákov, prioritne kapitána. Ostatní vybehnú hore za vami, tak ich zlikvidujte po jednom, ako budú prichádzať. Vezmite si fragment a truhlicu. Môžete ich vziať aj bez toho, aby si vás tí dole všimli. Z brala potom už len skočte do vody ku svojej lodi.


I. Sklady

V rámci vedľajších aktivít môžete vyplieniť sklady tovaru. Okolie skladu je vždy zakázaná oblasť, ktorú strážia vojaci. Môžete to byť sklad v meste, alebo ostrovná plantáž. V oblasti skladu pomocou orlieho pohľadu identifikujte strážcu, ktorý má kľúč od skladu. Môžete mu ho ukradnúť, alebo ho zabiť a obrať o veci a kľúč.
V oblasti je vždy pár poplašných zvonov, na ktoré zazvonia, ak vypukne boj s vami, s iným strážcom, ak ste na neho použili šípku zúrivosti, alebo ak našli telo. Tieto zvony môžete sabotovať a tým pádom ich nebudú môcť stráže použiť. Ak aj niekto beží k zvonu, môžete ho cestou zabiť a ak nestihol zazvoniť, stále sa to ráta za udržanie utajenia.
V mestských skladoch máte obmedzené pole pôsobnosti a tak poriadne využívajte krabice, budovy a veci pri sklade. No je tam obvykle menej vojakov, o ktorých sa treba postarať. Sklady pri plantážach sú samostatné ostrovné oblasti na mape. Tam máte dosť priestoru a je to ľahšie o to, že je to plantáž, takže sa môžete ukrývať v poliach a nalákavať do nich vojakov, ktorých tam ľahko vyradíte.
Keď máte kľúč, stačí dobehnúť do skladu a otvoriť dvere. Ak nezaznel žiaden z poplašných zvonov, získate aj finančný bonus. Inak získavate tovary a materiály.
Sklady sa postupne zas dopĺňajú, takže z času na čas ich môžete vyrabovať znova, ak chcete. Ak počas postupu zakázanou oblasťou túto oblasť opustíte, tak zas pre zmenu sklad vyprázdnia.

V mestách sú sklady v: Havana, Nassau, Kingstone (dva sklady).
Ostrovné sklady sú: Cat Island (preskúmate v rámci hlavného príbehu), New Bone, Tortuga, Matanzas.


J. Zakopané truhlice

V hre je 22 zakopaných truhlíc. Musíte nájsť mapu a potom podľa súradníc na mape ostrov, na ktorom je poklad zakopaný a napokon podľa obrázku na mape miesto na ostrove, kde je poklad zakopaný a vykopať ho.
Mapy nachádzate ľahko. Patria medzi zberateľské predmety, takže keď si odhalíte oblasť synchronizáciou rozhľadní, tak sa vám spolu so všetkými zberateľskými predmetmi objavia na mape aj polohy týchto máp.
Môžete ich zbierať v ľubovoľnom poradí a rovnako potom aj pátrať po truhliciach, kedy sa vám bude chcieť. Poradie, ktoré uvádzam, je len orientačné.

1. Cape Bonavista: 179,593
Odmena: 1500 r.
Cape Bonavista je prvý ostrov, ktorý navštívite a aby ste to mali pre zorientovanie sa jednoduché, poklad je zakopaný na tom istom strove. Z pláže, kde ste zachránili Bonneta, len choďte pod bralo a tam je za malým jazierkom miniatúrna jaskyňa, v ktorej je poklad.

2. Havana: 240,607
Odmena: Galionová figúra kráľovnej Anny.
Miesto pokladu: Havana. Poklad je na juhu mesta. Je tam malá pláž a na nej jasne vidieť šikmú palmu, ktorá sa nakláňa nad zničený čln na brehu. Choďte tam a oproti palme a člnu je roh hradby, pod ktorým je druhá zničená palma, presne ako na obrázku mapy. Kúsok za touto palmou ležiacou na zemi, smerom k hradbe, vykopte truhlicu.

3. Abaco Island: 749,625
Odmena: Galionová figúra Krakena, 3000 zlatých.
Miesto pokladu: Salt Lagoon. Na severovýchode ostrova, povyše člnu, je osamelá skala a pod ňou je truhlica.

4. Andreas Island: 606,835
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Abaco Island. Na ostrove je vrak lode. Pri jeho zadnej časti je miniostrovček s dvoma palmami. Medzi nimi vykopte truhlicu.

5. Salt Lagoon: 442,118
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: New Bone. Za veterným mlynom je pár menších paliem. Pod jedinou vysokou je zakopaná truhlica.

6. Mariguana: 579,720
Odmena: Plán: Elitná harpúna.
Miesto pokladu: Andreas Island. Južne pod krčmou je miniostrovček, v podstate súčasť tohto, len na mape je samostatne. Rastú tam dve palmy a pod nimi je truhlica.

7. Great Inagua: 633,784
Odmena: Šedé plachty a 3000 r.
Miesto pokladu: Nassau. Choďte k sídlu na západe pri bažine s krokodílmi. Je to zároveň rozhľadňa. Za sídlom je bralo, pod ktorým je už bažina. Na severovýchodnom okraji brala je obrovský kmeň stromu, po ktorom sa dá zliezť do bažiny. Vedľa neho je menší suchý kmeň trčiaci z malej plochy zeme pod bralom. Truhlica je tu v zemi, pri konci tohto menšieho kmeňa.

8. Ile a Vache: 565,539
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Jiguey. V jaskyni pašerákov je vzadu malý priestor so stanmi. Pod ohniskom rastie na brehu jediná palma a pri skale pri nej je truhlica.

9. Misteriosa: 623,172
Odmena: Kormidlo z tvrdého dreva a 3000 r.
Miesto pokladu: Kingston. V meste len choďte po brehu na východný koniec. Tam je na brehu čln a nad ním na pláži kus z vraku lode, pri ktorom je pár sudov a krabíc. Pri hornej časti tohto kusa vraku je pod krabicou so sudom zakopaná truhlica.

10. Ambergris Key: 307,195
Odmena: Plán: Elitná Ťažká strela a 3000 r.
Miesto pokladu: Misteriosa. Choďte na rozhľadňu, čo je konár na vrchole Mayskej ruiny. Za ňou je vodná nádrž, do ktorej tečie voda z mini jazierka nad ňou. Naľavo vedľa jazierka je zakopaná truhlica.

11. Santanillas: 479,487
Odmena: Plán: Elitný ohnivý sud a 3000 r.
Miesto pokladu: San Juan. Je to pašerácky brloh, do ktorého musíte ponorením sa s potápačským zvonom. Len preplávajte podvodným tunelom až na koniec do jaskyne s pašerákmi. Hneď na začiatku, kde sa vynoríte pri dvoch pašerákoch, je v zemi pri rebríku zakopaná truhlica.

12. Petit Caverne: 70,405
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Tulum. Na ostrove sú dve rozhľadne. Choďte na tú južnú (tam ste začínali pri prvej návšteve ostrova). Poniže nej je na brehu časť vraku lode, pri ktorom je čln. Nad vrakom sú kríky na schovanie a nad nimi je obrovský strom. Truhla je zakopaná medzi stromom a kríkmi.

13. Tortuga: 333,650
Odmena: Plán: Elitný sklad mín a 3000 r.
Miesto pokladu: Matanzas. Podľa pokynov choďte od mlynu k skladu a od skladu po ceste na breh, kde je Mayská socha (pre Mayský kameň). Za sochou je v brale malý výklenok, v ktorom je truhlica.

14. Corozal: 55,178
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Ambergris Key. Je to pašerácky brloh, do ktorého musíte ponorením sa s potápačským zvonom. Len preplávajte podvodným tunelom do jaskyne s ruinami. Napravo strážia pašeráci svoj brloh. Naľavo, rovno oproti schodom môžete kopať.

15. Ostrov mládeže: 327,334
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Cayman Sound. Ostrov mládeže je Pinos Isle. Na Cayman Sound choďte na severovýchodný cíp ostrova. Úplne na konci je pár paliem. Pred nimi je na piesočnatej ploche pár skál a za nimi kríky a pár ďalších paliem, jedna sa dotýka zeme. Truhlica je zakopaná medzi tými skalami.

16. Cumberland Bay: 335,469
Odmena: Kormidlo Aquily a 3000 r.
Miesto pokladu: Ostrov mládeže (Pinos Isle). Naľavo vedľa rozhľadne (mayská stavba) je veľký, osamotený strom. Truhlica je priamo pri ňom.

17. Cayman Sound: 901,263
Odmena: Elitný sklad Ťažkých striel.
Miesto pokladu: Petite Cavern. V zadnej časti jaskyne, pod plošinou, na ktorej cvičia streľbu, je ohnisko. Pri ňom je mostík ponad malý kanál. Nad mostom, nad kanálom je malá plošina s pár stalagnátmi a kríkmi. Na nej je za kopaná truhlica.

18. Anotto Bay: 992,422
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Principe. Sem sa dostanete až v deviatej sekvencii. Choďte hore do pevnosti a za bránou hneď naľavo popri prvej strážnej veži k hradbám s delami. Prejdite popri delách medzi trojicu budov/ veží a za treťou (druhou naľavo) zahnite doľava. Pod ňou je na okraji brala malý kus zeme. V nej je zakopaná truhlica.

19. Isla Providencia: 525,253
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Long Bay. Sem sa dostanete na konci desiatej sekvencie. Choďte k vnútornému zálivu s dedinou, čo je medzi džungľou a jaskyňami. Pri hornej skupine domov je rozhľadňa. Vy choďte k osamotenej dvojici domov poniže. Pred domami je pár paliem a medzi nimi a ohniskom je beztrávnatá plocha. Tam je zakopaná truhlica.

Mapy z flotily

20. Mapa: 679,381. Kenwayova flotila, Východné Britské kolónie, misia Prázdna pivnica.
Odmena: 4000 r
Miesto pokladu: Cumberland Bay. Choďte na severozápadný cíp ostrova, na pláž na brehu. Truhla je priamo tam na okraji, na piesočnatom brehu. Medzi pár malými kameňmi naľavo a väčšou skalou pod dvoma nahnutými palmami napravo.

21. Mapa: 621,277. Kenwayova flotila, Stredozemné more, misia Slávna povesť II.
Odmena: 4000 r.
Miesto pokladu: Anotto Bay. Je to pašerácky brloh, do ktorého musíte ponorením sa s potápačským zvonom. Len preplávajte podvodným tunelom do jaskyne. Na konci pri rebríku vedúcom von vykopte truhlicu medzi hromadou krabíc a policou so sudmi.

22. Mapa: 502,44. Kenwayova flotila, Východná Kanada, misia Šarlach.
Odmena: Plán: Elitný sklad horiacich sudov.
Miesto pokladu: Isla Provicencia. Na ostrov sa dostanete až v ôsmej sekvencii. Choďte na východné pobrežie, kde ste začínali misiu „Na pustom ostrove“. Choďte po brehu na juh. Poniže vidíte šikmý, kamenný stĺp (alebo skôr hranatá skala), popod ktorý sa dá prejsť, tak ako je zobrazený aj na mapke. Rovno oproti nemu rastú na pláži pri vode štyri palmy. Medzi trojicou paliem je zakopaná truhlica.


K. Krčmy

Toto je čisto drobná aktivita. Na niektorých ostrovoch, keď oslovíte krčmára, tak si na vás začne dovoľovať pár miestnych štamgastov. Vždy je to štvorica, ktorá sa do vás pustí päsťami, tak ich len zmláťte a tým je vám krčma už prístupná. Celkovo je 8 takýchto krčiem. Jedna je v meste Kingston, v juhozápadnej časti mesta. Ostatné sú na ostrovoch, takže ich bez problémov nájdete.

Salt Key
Andreas Island
Kingston
Ile a Vache
Corozal
Veľký Kajman
Arroyos
Crooked Island


L. Bonusové ostrovy

V rámci Delux edície máte k dispozícii 3 bonusové ostrovy. Sú zobrazené na hlavnej mape a stačí sa k nim doplaviť. Sú úplne prosté, ako väčšina iných oblastí, akurát na nich máte bonusové odmeny v podobe zbraní, odevov a plachiet na vašu loď.

Tajuplný ostrov
Máte tu rozhľadňu pre uľahčenie. Len vybehnite hore k figurínam, kde vás môže napadnúť jaguár. Na ostrove je pár nepriateľských pirátov. Hneď zo začiatku môžete skočiť zo stromu na loďku pred vami, z nej po stromoch na trámy a po trámoch na strom a k stavbe na kopci. Ak ste šli zdola, tak pri stane môžete vyskočiť na strom, alebo na východnej strane kopca použiť kladku. Hore je Bonnetova truhlica.
Na skale vo vode oproti rozhľadni je obyčajná truhlica. Za Rozhľadňou na ostrovčeku je druhá Bonnetova truhlica.
Na západnej strane je pri ohnisku s dvoma pirátmi obyčajná truhlica. Na kopci nad ňou je tretia Bonnetova truhlica. Môžete vyliezť na stromy pri ohnisku, alebo zozadu, z južnej strany ostrova a popreskakovať po stromoch na východný vstup na kopec.
Odmena: Šaty Steda Bonneta, Plachty Pomsty, Galionová figúra pomsty.

Ostrov obetí
Choďte rovno k prvej dvojici nepriateľov. Naľavo môžete vyliezť po popukanej stene hore a preskočiť k rozhľadni po kmeni stromu, alebo napravo od prvej dvojice vylezte na skalu a po stromoch preskáčte k rozhľadni. Pri nej je aj obyčajná truhlica.
Vráťte sa hore nad popukanú stenu, proste hore na severovýchodnú ruinu, kde je pár nepriateľov. V jej severnej časti je truhlica kapitána Drakea v malej miestnosti. Pod touto miestnosťou je ešte jedna, prejsť sa dá z vonkajšieho okraju, je tam obyčajná truhlica.
Vráťte sa na rozhľadňu. Napravo vedľa bazéna je diera, v ktorej je truhlica kapitána Drakea. Tretia Drakeova truhlica je naľavo od bazénu, na vrchole malej pyramídy. Na južnej pláži je čln pre návrat na loď.
Odmena: Odev kapitána Drakea, Meče kapitána Drakea, Pištole kapitána Drakea.

Čierny ostrov
Začínate rovno na brehu. Prejdite k vraku vyskočte po ňom na bralo, po kladke sa prehupnite a ste pri plantáži. Naľavo vyjdite po strome hore k múru a vyhnete sa bráne. Po stromoch prejdite ponad jazierko a choďte od polí. Je tu aj sklad. Identifikujte vojaka s kľúčom. Zvykne byť v hornej časti v okolí budovy. Zabite ho a vezmite mu kľúč. Funguje to ako bežné rabovanie skladov, takže ak si vás nevšimnú, respektíve ak nezazvonia na poplašný zvon, tak budete mať finančný bonus. Priestor je tu malý, pár polí medzi skladom a budovou. S kľúčom otvorte sklad a vyrabujte ho. Je to súčasť tohto bonusu, takže zo skladu získate len trochu surovín, ale budú v ňom aj Morganove pištole.
Nad poľami je mlyn slúžiaci ako rozhľadňa. Rovno pri mlyne je truhlica kapitána Morgana. Na móle pod mlynom je obyčajná truhlica, druhá obyčajná je v záhradke za domom. Na západe je pod prístreškom pri hradbe, povyše skladu tretia Morganova truhlica.
Odmena: Pištole kapitána Morgana, Odev kapitána Morgana, Plachty Čiernej lode.


M. Zbierky

Zbierky prešli značným zjednodušením. Teraz už len stačí vyliezť na rozhľadňu a aktivovať ju / rozhliadnuť sa. Tým si odkryjete časť mapy a na mape máte zobrazené nie len bežné zaujímavosti, ale aj všetky zberateľské predmety. Niektoré predmety sú v rámci hlavného sveta na ostrovoch bez rozhľadní. Tie si odhalíte rovnako, keď v danom námornom sektore dobijete Námornú pevnosť, ktorá vám odhalí tamojšiu oblasť tak, ako rozhľadňa.
Dokonca máte ešte aj prehľady o množstve a typoch zberateľských predmetov osobitne pre každé miesto. Vďaka tomu všetkému to čo kedysi bolo utrpením v podobe dlhých hodín preskúmavania každého kúska zeme a hľadania každej drobnosti sa už stáva len viac-menej nudnou záležitosťou a navyše stále zdĺhavou.

Fragmenty animu
200 fragmentov. Niektoré nájdete ľahko na zemi, niektoré na strechách, či stenách budov. Vo väčšine prípadov sú ale hore nad palmami a stromami. No vždy je ľahké ich získať, stačí sa dobre poobzerať a vždy je nablízko nižšia palma, či skala po ktorej sa dá vyliezť hore a potom už len popreskakovať po stromoch a vziať si fragment, alebo skočiť naň zhora, ak je vo vzduchu. Ak nemáte kopček, či nižšiu skalu, alebo Véčkový strom na ktorý sa dá ľahko vyliezť a fragment je veľmi vysoko, tak len v jeho okolí hľadajte šikmú palmu, po ktorej vybehnete hore a popreskakujete cez ďalšie stromy k fragmentu. Šikmá palma/ šikmý konár je takmer vždy cesta nahor.

Tajomstvá
Sem patrí 20 Manuskriptov, 20 správ vo fľaši a mapky k ukrytým pokladom, okrem troch, ktoré získate z námorných výprav flotily, takže celkovo 59 Tajomstiev. Fľaše sú väčšinou na plážach pri vode. Manuskripty sú zas väčšinou v strážených oblastiach, strážené pár vojakmi. Správy a manuskripty si v menu môžete prečítať.

Truhlice
200 truhlíc, klasika z predošlých dielov a podobných hier. Získavate z nich peniaze. Sú rôzne v mestách (v budovách, na nich, na vežiach, dvoroch), aj v lesoch (v jaskyniach, na skalných plošinách, alebo len proste na zemi pri strome). Väčšinou sa k nim dostanete ľahko, len ak sú na nejakej skalnej plošine, musíte pohľadať cestu cez stromy, aby ste tam preskákali.

Námorné popevky
30 popevkov. Vyzerajú ako list papiera, ktorý je obvykle niekde vo výške, na strome, či budove. Správa sa podobne ako rukopisy z predošlého dielu, ktoré ste naháňali v Amerike. Keď sa priblížite, vietor uchytí stránku a vy ju musíte dostihnúť. Obvykle sa môžu vyraziť oboma smermi, takže nepomôže len prísť z jednej strany z ktorej vám minule stránka uletela. Zvyčajne stránka letí cez náročnejšie miesta s prekážkami, ktoré musíte preskakovať, či obchádzať, aby ste ju dostihli. Ale vždy konči na rovnakých miestach, kde ak ju nedostihnete zmizne a objaví sa na začiatku. Keď viete, kam smeruje, môžete si ju nadbehnúť. Napríklad ak letí ponad stromy, ale končí na zemi na skale, tak zoskočte dolu, utekajte popod stromy bez zbytočného skákania a počkajte si ju v cieli. Popevky sú do vášho playlistu na lodi, môžu ich spievať vaši námorníci pre spestrenie plavby.

Mayské kamene
16 mayských kameňov sa vám zobrazuje na mape ako ostatné zberateľské predmety. Keď dorazíte do danej lokácie, máte tam pozostatky mayských ruín v ktorých vyskočte vždy na označený stĺp a aktivujte niečo ako minihru. Na vysvietené objekty (stĺpy, kamene, stromy), musíte umiestniť správne umiestniť kresbu, ktorú môžete otáčať. Tá má rôzne tvary a na jej úsečkách sú kruhy, obdĺžniky, štvorce a trojuholníky. Na vysvietené predmety treba kresbu umiestniť tak, aby všetky body kresby boli priamo na vysvietených objektoch. Je to pomerne ľahké, netlačí vás čas, takže aj ak sa netrafíte, stačí len otáčať kresbu, kým nebude vo vhodnej polohe. Robili ste to aj v minulom diely pri pátraní po poklade kapitána Kidda.
Keď ich správne umiestnite, označia vám na zemi pri vás miesto z ktorého môžete vziať mayský kameň. Keď získate všetkých 16 kameňov, choďte na ostrov Tulum. Tam v strede ruín vybehnite po schodoch k vodopádu a naľavo od neho vojdite do malej miestnosti z ktorej vedie chodba k dverám. Tie otvoríte všetkými kameňmi. Za dverami získate mayské brnenie a aj úspech za jeho nájdenie.

Umelecké predmety
Tieto predmety sú len pre spestrenie hrania. Vystavujete si ich vo svojom dome, vo vašom hlavnom stane na Great Inagua. Niektoré získate len z výprav vašej flotily – sú vypísané pri popise misií flotily a ich odmien. Ostatné si môžete proste kúpiť u obchodníkov.

Zverina
Lov zveriny z predošlého dielu prešiel značným zjednodušením (žiadne pasce, ani návnady), ale zostal. Stačí sa k zvieraťu priblížiť, zabiť ho a stiahnuť z kože. Niektoré sa dajú pred vami na útek, tak sa k nim môžete priplížiť, alebo dostať zvrchu. Niektoré budú útočiť na vás, tak sa nimi nenechajte prekvapiť a ak vás napadnú, tak sa oslobodíte len rýchlym stláčaním tlačidla.
Opice bývajú na stromoch a aby ste si ich lepšie všimli, môžete použiť orlí pohľad. Ten samozrejme môžete použiť aj na ostatné zvieratá, aby ste ich zbadali a označili ste ich.
Z každého zvieraťa získate 1x jeho kožu a 1x kosť. Kože používate na výrobu rozličných predmetov. Kosti sa hodia na výrobu šípok. Na mape máte aj naznačenú oblasť výskytu daného zvieraťa jeho symbolom. Tam už ho len stačí nájsť.
Mimo vylepšení môžete niektoré kože a kosti využiť tiež na výrobu štyroch bonusových oblekov. Odev veľrybára (3x koža bielej veľryby); Odev lovca (1x koža vreštana hrdzavého; 1x koža bieleho jaguára); Odev lovca žralokov (1x koža žraloka býčieho; 1x koža žraloka kladivohlavého) a Odev z kože mačkovitej šelmy (1x koža ocelota; 1x koža jaguára).

Diviak
Miesta: Cape Bonavista; Great Inagua; Mariguana; Nassau.

Hutia
Miesta: Cayman Sound; Jiguey; Long Bay; Petite Caverne.

Jaguár
Miesta: Cape Bonavista; Principle; Tulum.

Jaguár biely
Miesta: Great Inagua.
Od prístavu len bežte hore pomedzi budovy po ceste a pokračujte priesmykom v kopci. Prejdite priesmykom k časti s pár domami domorodcov. Na východe pokračuje cesta do malého údolia s mayskými stĺpmi. V choďte z poza chatrčí na západ (za poslednou chatrčou sú tam dva sudy a prázdne fľaše pri cestičke). Dobehnete na bralo nad džungľou. Pokračujte naľavo. Z plošiny s truhlicou a stromom preskočte naľavo cez strhnutý most. Bežte cestou ďalším priesmykom a tam len po ceste až na niečo ako rázcestie pri ruine nejakej steny. Popri stene naľavo vedie cesta nahor k stĺpu. Vy choďte napravo cez mláku k vodopádu, ktorý vidíte aj od steny. Pri vodopáde len vylezte po kamennej stene na malú plošinu džungle (tu inak je aj Popevok. Popis uvádzam ak ste ho už vzali) a kúsok od steny pri vodopáde po ktorej ste vyliezli je biely jaguár. Odtiaľto môžete objaviť aj druhú cestu, ktorá sem vedie, tá čo som zvolil je len ľahšia na popis.

Jaguár čierny
Miesta: Isla Providencia; Ostrov Mládeže (Pinos Isle).

Králik
Miesta: Corozal; Kingston; Nassau.

Krokodíl
Miesta: Isla Providencia; Long Bay; Matanzas; Nassau; Tulum.

Leguán
Miesta: Abaco Island; Andreas Island; Great Inagua.

Malá kapucínka
Miesta: Misteriosa; New Bone; Tulum.

Ocelot
Miesta: Abaco Island; Cumberland Bay.

Vysoká zverina
Miesta: Kingston; Principe; Santanillas; Salt Lagoon.

Vrešťan
Miesta: Cape Bonavista; Cat Island; Kingston; Long Bay; Principe; Tortuga.

Vrešťan Hrdzavý
Miesta: Isla Providencia.
Z východného pobrežia choďte od rozhľadne priesmykom v kopci (ako na začiatku misie „Na pustom ostrove“), pokračujte ním a po chvíli budete mať po ľavici konár po ktorom môžete vyliezť hore na padlý strom nad cestou. Po ňom len prejdite doľava na malé priestranstvo (sú tu aj truhlice a fragment, ak ste ich ešte nezbierali). Naľavo v korunách stromov je Hrdzavý Vrešťan.

Mimo lovu bežných zvierat tu máte k dispozícii aj námorný lov. Všetky loviská (Keporkak; Kosatka Dravá; Veľký biely žralok; Žralok býčí; Žralok Kladivohlavý) máte označené na svetovej mape. Zblízka ich zbadáte ako svetlé kruhy na vode nad ktorými lietajú čajky. Stačí prísť na lovisko, aktivovať lov a v člne vyrazíte do vody. Keď sa objaví váš cieľ, hoďte do neho harpúnu. Korisť vás začne ťahať vodou a vy do nej hádžte harpúny.
Harpún máte obmedzené množstvo, takže treba mieriť presne. Keď vás ťahá, tak sa občas vynorí. Po chvíli ťahania odtrhne lano a pokúsi sa napadnúť čln, aby sa vás zbavila. Vtedy máte tiež vhodnú šancu trafiť korisť. Ak ju netrafíte, tak vám poškodí čln, ktorý má tiež obmedzenú životnosť. Ak ju trafíte, preruší útok a môžete ju trafiť viackrát.
Okrem vyššie spomínaných lovísk sa dá loviť aj Biela veľryba. Tu vidno imbecilstvo spájania hry jedného hráča s komunitou. Keď si platím za hru jedného hráča, chcem z nej mať aj pôžitok plného vychutnávania si tej hry a nemusieť čakať na priateľov, iných hráčov a komunitné udalosti. Veľryba sa objaví náhodne, v rámci komunitnej udalosti a bude k dispozícii po obmedzený čas.


N. Legendárne Lode

V štyroch kútoch sveta sú štyri legendárne lode. Všetky sú ohromne silné. Nemôžete sa na ne nalodiť, môžete ich jedine zničiť. Len čo získate všetky vylepšenia, čo môžete už v šiestej sekvencii, tak sa do nich môžete pustiť. Vylepšenia rozhodne potrebujete. Taktizovaním a zdĺhavým bojom môžete aj bez vylepšení dostať iné, silné lode, ale na tieto si bez vylepšení netrúfajte. Nemal som konkrétnu stratégiu, len krúžiť okolo, vyhýbať sa ich zásahom a radšej opatrne páliť z diaľky. Ak sa dostanete dosť blízko, rozstrieľajú vás v priebehu chvíľky. Nie sú len silné, ale aj odolné, takže opatrný prístup je veľmi zdĺhavý, ale bezpečnejší.


O. Aveline

1. Tábor vzbúrencov
Ste vrahyňa Aveline de Grandpré, ktorú Connor z ASIII kedysi vycvičil a pomohol jej. Teraz ju žiada, aby pomohla istej Patience Gibbsovej. Aveline neváha a vyráža na záchrannú misiu na Rhode Islande. Len vybehnite hore cestou a vlezte na stenu. Preskočte po kladke za roh a po trámoch v stenách lezte po hradbe doľava. Na konci skočte vzad na drevenú plošinu, na ktorú vylezte. Tu už len priamou cestou po plošinách, kladke a tyči prebehnite k dvom vojakom, ktorí ohrozujú otroka. Zabite ich, aby ste ho oslobodili.
Teraz treba pomôcť jeho druhom, tak vybehnite hore cestou a vstúpte do zakázanej oblasti tábora. Hneď na začiatku je pri kríkoch jeden vojak, tak ho môžete vyradiť. Choďte naľavo a z kmeňa trčiaceho nad bralom skočte dole do sena pri poliach. Môžete sa zakrádať poľami a likvidovať vojakov. Dvaja stoja pri poplašnom zvone (ktorý môžete tiež vyradiť), dvaja sa prechádzajú a ďalší dvaja po jednom chodia po okolí. Podajte si ich a osloboďte zajatých černochov.
Nad poľami, neďaleko domu vylezte na šikmý strom a cez skalnú plošinu prebehnite do hornej oblasti. Nalákajte si vojaka, ktorý sa prechádza pri sene. Prebehnite k domu, na streche ktorého je strelec, vylezte hore a zabite ho. Za dom zachádza dvojica, tak na nich skočte a môžete vyradiť aj dvojicu stojacu pri bráne chrbtom k domu. Potom si obíďte nádvorie poza domy a vyraďte posledných dvoch, ktorí sledujú nádvorie. Osloboďte otrokov.
Zostala posledná oblasť poniže. Jeden vojak chodí sám poza dom, tak na neho skočte. Vylezte na strechu a zabite dvojicu chodiacu k poplašnému zvonu. Posledná dvojica je pri otrokoch a chrbtom k domu, tak ich vyraďte a otrokov osloboďte.

Prebehnite cez hornú oblasť do predtým neprístupnej časti za ňou. Tam sa plížte kríkmi popri stanoch a likvidujte vojakov. Stačí byť trpezlivý, osamotených nalákať do kríkov, dvojicu zabiť naraz, keď prejdú okolo vás. Potom sa pokúsite vyspovedať kapitána, no dá sa na útek, tak ho prenasledujte. Len za ním bežte a skočte na neho, keď budete blízko. Zistíte, že Patience vedie na vypočúvanie do pevnosti Washington doktor Judge. Len prebehnite po stromoch k pevnosti.

2. Pevnosť
Počkajte si v kríkoch na osamoteného vojaka a keď k vám príde, tak ho nalákajte a zabite. Vylezte na vysoký strom a z neho skočte na dvojicu pod vami. Rýchlo sa presuňte k budove, vylezte na strechu a z nej skočte na dvojicu pri budove. Môžete si podať aj vojaka hore pri stanoch, no tam nepotrebujete ísť. Stačí vojsť do tunelu pod stanmi.
Na konci tunelu máte trojicu nepriateľov v miestnosti. Toho hore pri vás môžete nalákať k sudom, za ktorými sa kryjete a zabite ho nenápadne. Skočte potom na druhého a podajte si potom tretieho. V druhej miestnosti je jeden vojak dole, toho ľahko dostanete. Druhý sa prechádza po poschodí, tak si len dajte pozor, nech si vás nevšimne. Keď zájde z miesta, z ktorého vidí do miestnosti, tak vylezte na krabice a skočte z nich na trámy na opačnej strane. Po trámoch preskáčte k vojakovi, môžete sa tam kryť za krabice a počkať si na neho. Po trámoch môžete preskákať ponad cestu nadol a zabiť z nich vojaka pod vami.
Za rohom je posledná časť. Ukážte sa vojakovi naľavo na plošine, aby si vás všimol a šiel to preveriť, keď sa schováte a podajte si ho spoza rohu, či zo sena. Dole si spoza stĺpa podajte druhého. Na plošine za mrežami je tretí, ktorý sem dovidí, tak na neho pamätajte a zatiaľ sa mu vyhýbajte. Vylezte na plošinu, kde bol vojak a po zavesenej plošine skočte na opačnú stranu. Tam sú predposlední dvaja vojaci, ktorých vyraďte. Za nimi sú poslední dvaja, ale stoja chrbtom, tak ich vyradíte bez problémov. Vyšvihnite sa po výťahu hore.
Do sena môžete nalákať vojaka pred vami. Prebehnite potom do kopy sena vo voze a odtiaľ si vystriehnite druhého vojaka tu pri vás. Zabite ho a vyjdite hore, kde vyraďte tretieho. Z balkóna potom skočte priamo do pevnosti.

Skočte na strechu domku pod vami a z nej na dvojicu, ktorá chodí okolo domku. Jedného pred bránou nalákajte do kríkov. Vystriehnite si vojaka na hradbe a keď pôjde doprava, vylezte zľava na hradbu a zabite ho. Z hradby skočte cez kladku za roh a po streche na koniec nádvoria s poplašným zvonom, kde skočte na dvojicu vojakov. Vyššie máte na ukrytie seno, kde si počkajte na druhú dvojicu vojakov. Na nádvorí s poplašným zvonom je jediný vojak, tak ho ľahko vyraďte.
Po plošine so sudmi vylezte na strechu domu a z nej sa dostanete do centrálnej časti pevnosti. Na dvore sú len dvaja vojaci a aj dve kopy sena, tak začnite s tou vpravo na zemi a nalákajte ich po jednom do sena. Vo väznici zabite dvoch strelcov a oslobodíte Patience.
Tá trúba vám neverí a dá sa na útek. Môžete vyradiť ďalších dvoch strelcov, alebo ich ignorovať a rovno vyliezť rebríkom. Vonku sa nezdržiavajte a len bežte za Patience. Dobehnete ju na druhom nádvorí, kde ju zajmú a doktor Judge jej vezme prívesok. Vy ste asi použili kúzlo neviditeľnosti, pretože vám nik nevenuje žiadnu pozornosť a Judge proste odíde. Dajte sa do boja a porazte vojakov skôr, než zabijú Patience.

3. Veža
Je ochotná prijať vašu pomoc, ak jej pomôžete získať späť jej prívesok. Vleziete teda do podzemia, aby ste našli Judgea. Len bežte vpred, skočte na trámy a preskáčte do jaskyne. Tam vylezte po krabiciach naľavo a naľavo pokračujte po plošinách až na trámy na stene. Po nich vylezte hore a rúčkujte doľava na plošinu. Po plošinách a trámoch preskáčte po obvode jaskyne a na konci skočte na drevenú konštrukciu trčiacu zhora a vylezte po nej nahor.
Pokračujte ďalej, až sa s vami prepadne podlaha. Preskáčte vpred na trámy a z nich skočte dole na dvojicu vojakov. V susednej jaskyni skočte na plošinu doprava, na stĺp obitý drevom, po ktorom vylezte hore na trám a z neho skočte na susedný. Tak sa dostanete za trhlinu na druhú stranu. Skočte dole a zabite troch vojakov, ktorých pozornosť prilákala Patience.
Pokračujte pár skokmi chodbou ďalej až uvidíte Judgea. Patience sa dá za ním a za ňou sa zavrie brána. Vy bežte napravo hore po krabiciach a na plošine nad nimi zabite strelca. Na plošine pod vami zabite druhého a prebehnite po poškodenom povrazovom moste. Dostanete sa do miestnosti, kde už Patience bojuje s pár vojakmi, tak jej ich pomôžte poraziť.

Po boji naľavo pri schodoch použite páku a uvoľníte cestu pre Patience. Vy napravo vylezte po krabiciach k druhým dverám, ktoré ste tiež pákou otvorili. Prebehnite chodbou a na konci vylezte po závaží a z neho skočte naľavo na otvorenú plošinu. Schodmi vybehnite vyššie, skočte na zavesenú plošinu, z nej na plošinu v stene a pákou spustite plošinu pre Patience.
Skočte naspäť na zavesenú plošinu a z nej na závažie, ktoré sa spustilo pri stene. Vylezte hore po závaží, po drevenej stene nad ním a prerúčkujte k Patience. Pokračujte hore schodmi a pri zavretých dverách vylezte na múrik. Z neho skočte vpred na drevenú plošinu oproti. Z nej vylezte po drevenej stene hore do veže.
Vylezte po drevenej konštrukcii pri fakli hore. Tam vylezte naľavo pri diere v stene a prerúčkujte po úchytoch dierou von. Tu rúčkujte po úchytoch doprava a vyššie a doprava k otvorenému oknu. Vlezte ním dnu a zabite doktora, ktorý bojuje s Patience. On je mŕtvy a ona získa späť svoj prívesok telepatie. Za pomoc súhlasí, aby ste ju odviedli do Connorovej usadlosti, kde sa pridá k vrahom. Vďaka debilnému prídavku Tyrania Kráľa Washingtona sa ale na Connorovu usadlosť už viac nedostaneme.

Hlavné úlohy | Vedľajšie úlohy

Súvisiace hry Assassin's Creed: Mirage
Assassin's Creed: Valhalla - The Last Chapter
Assassin's Creed: Valhalla - Dawn of Ragnarok
Assassin's Creed: Valhalla - The Siege of Paris
Assassin's Creed: Valhalla - Wrath of the Druids
Assassin's Creed: Valhalla
Assassin's Creed: Odyssey - The Fate of Atlantis
Assassin's Creed III Remastered
Assassin's Creed: Odyssey - Legacy of the First Blade
Assassin's Creed: Odyssey
Assassin's Creed: Origins - The Curse of the Pharaohs
Assassin's Creed: Origins - The Hidden Ones
Assassin's Creed: Origins
Assassin's Creed Chronicles: Trilogy
Assassin's Creed Chronicles: Russia
Assassin's Creed Chronicles: India
Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper
Assassin's Creed: Syndicate
Assassin's Creed Chronicles: China
Assassin's Creed: Rogue
Assassin's Creed: Unity - Dead Kings
Assassin's Creed: Unity
Assassin's Creed: Birth of a New World - The American Saga
Assassins Creed: Liberation HD
Assassin's Creed IV: Black Flag - Freedom Cry
Assassins Creed: Heritage Collection
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Redemption
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Betrayal
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Infamy
Assassins Creed Anthology
Assassins Creed 3
Assassins Creed: Revelations
Assassins Creed: Brotherhood
Assassins Creed 2
Assassins Creed



Diskusia Príspevkov: 2 Hodnotenie
118 hlasov

100
60
20

80
40
0
47
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |