HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 4506 užívateľov

Návody > Mass Effect 2: Arrival


Zobrazení:13361
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Dostanete novú správu. Keď si ju pozriete na riadiacom mostíku pri galaktickej mape, ozve sa admirál Steven Heckett a chce si pohovoriť v súkromí, takže sa presúvate do svojej kajuty. Povie vám, že v batarianskom priestore majú tajnú agentku, doktorku Amandu Kensonovú. Údajne našla dôkazy o hroziacej invázii Reaperov, no batariani ju zajali a obvinili z terorizmu. Žiada vás, aby ste ju zachránili, ale nie v rámci misie aliancie, ale sami, bez svojho tímu, ako osobnú láskavosť pre neho.
Vzor (2): Zachránim ju.
Renegát (2): Ak bude čas.
Choďte teda do systému Bahak, do hmloviny Viper a v hmlovine Zmije na planétu Aratoht. Po pristátí odpojte energiu vedľa dverí, čím ich otvoríte. Vnútri naľavo v slepej chodbe je Irídium (400). Napravo je diera, no ovládanie mostu nefunguje. Skočte dole schodmi, kde zabite varrena a použite druhé ovládanie mostu, čím sa most vysunie. Vráťte sa hore a prejdite ním.

Infiltrácia do väzenia
Vyjdite hore schodmi. Tu môžete opäť odpojiť energiu a deaktivujete laserové lúče, no boli nad dierou, tak si tým nepomôžete. Obíďte chodbu cez varrena a pri ďalších laserových lúčoch počujete spoza dverí doktorku Kensonovú a stráž. Nechoďte tam, prechodom lúčmi len vyvoláte poplach. Pokračujte opačným smerom. No konci chodby je popukaná stena a nad ňou plynové potrubie. Streľte do neho a stenu to odpáli. Z potrubia uniká oheň, no použite ventil, ktorý je rovno pri vás a presmerujete oheň vedľa, takže môžete prejsť.
Pokračujte k rázcestiu. Cestu blokuje oheň. Napravo použite ventil a presmerujete časť ohňa. V chodbe naľavo (tá inak vedie ďalej) je varren a druhý ventil, ktorý použite a presmerujete oheň práve sem. Vráťte sa k voľnej trase a za ňou nájdete miestnosť, v ktorej si môžete vypočuť záznam z osobného denníka. Tiež je tam skrinka (400 kr.) a zbraň, z ktorej získate vylepšenie (Heavy Weapon Ammo). Vráťte sa do chodby a doprava, kde ste použili druhý ventil. Opäť ho použite, aby ste si uvoľnili cestu a pokračujte hore a dverami.

Vyjdite dverami von. Naľavo sa zhovárajú dvaja strážcovia. Môžete vyraziť a páliť, ale môžete postupovať aj nenápadne. Keď strážca oproti zmizne, choďte vpred a na stene za nákladiakom odpojte energiu, čím spustíte časť zábradlia nad nákladiakom. Vylezte naň a cez spustené zábradlie hore. Vojdite do miestnosti, kde je skrinka (400 kr.). V susednej miestnosti je irídium (400). Spoza prvej miestnosti skočte cez kontajner dole a napravo vyjdite hore schodmi a do dverí.
Choďte chodbou okolo miestnosti s dvoma vojakmi. V nej je skrinka (400 kr.) a ďalší denník so záznamom, no ak dnu nevojdete, tak si vás nevšimnú a môžete prejsť ďalej. Na konci choďte do dverí naľavo a dostanete sa k ovládaniu žeriavu. Použite prostredné tlačidlo, aby ste posunuli žeriav dopredu, čím vám uvoľní cestu. Potom ľavé tlačidlo, aby ste ho dostali nad krabicu oproti vám a potom 2x pravé tlačidlo, aby ste ju zdvihli. Potom zoskočte dole do haly pod vami a za druhou krabicou, kam sa dostanete vďaka premiestneniu prvej, je irídium (1200) a vylepšenie zásoby lekárničiek (Medi-Gel Capacity).
Napokon tu použitie ovládač v strede haly pri nákladiaku a spustíte ho dole o podlažie nižšie. Skočte po ňom dole. Dole môžete tamojším ovládačom opäť poslať nákladiak hore a pod zdvíhacou plošinou je medikit a PDA (1000 kr.). Prejdite dverami do bezpečnostnej miestnosti. Je tam skrinka (400 kr.), bezpečnostný záznam, ktorý si môžete vypočuť (ako sa dozvedeli o Kensonovej) a napokon odpojte energiu na stene, čím zrušíte laserové lúče.
Prejdite chodbou popri strážach a na konci vojdite do cely s doktorkou. Povedzte, že ste ju prišli zachrániť, alebo Renegát (2): že ste prišli len po dôkazy o Reaperoch.
Váš pokus o útek odhalia stráže, no ak ste sa až sem dostali bez konfliktu, bez toho, aby o vás vedeli, získavate ocenenie „Covert Action“.

V jej cele je skrinka (1000 kr.). Zabite vojaka, zbehnite dolu schodmi popri medikite a dverami ku konzole, pred ktorou zlikvidujte pár vojakov. Preskúmajte konzolu a doktorka Kensonová sa jej ujme. Než ju hackne, vy ju bráňte. Najprv bežte k dverám, ktorými ste vošli. Zabite troch vojakov, ktorí odtiaľ prídu a potom použite ovládač dverí, aby ste ich zamkli a odrezali ich tak od ďalších posíl.
Potom choďte pred doktorku a čakajte. Postupne sa vysunú štyri plošiny a na každej budú dvaja-traja nepriatelia, tak sa na nich pripravte a likvidujte ich. Keď všetkých zabijete, doktorka hackne konzolu a spustí vám výťah. Naskočte naň a vyvezte sa hore do hangáru.
V hangári zabite ďalších vojakov a odpáľte dve horľavé nádrže po bokoch dverí, čím sa dvere hangáru otvoria. Potom len aktivujte transportér, ktorým odletíte.

Cestou zistíte, že plánujú zničiť Mass Relay tejto sústavy. Na asteroide našli Reaperský artefakt, ktorý im poskytol víziu príchodu Reaperov. Sem majú skratku, ktorou sa potom dostanú do zvyšku galaxie. Ich príchod je nevyhnutný, ale ak zničia relé, oddialia ich príchod. No zničenie relé uvoľní takú energiu, že zničí všetko v okolí, vrátane tisícok batarianov. Pripravili asteroid, ktorý chceli zvrhnúť na relé. V podstate je všetko pripravené. Môžete ju vyspovedať viac o projekte a ostatných veciach.

Asteroid
Keď dorazíte na asteroid, nad vstupnými dverami uvidíte odpočet. Niečo vyše dvoch dní do príchodu Reaperov. Naľavo máte energetické články, vzadu paládium (450), napravo zbraňovú skrinku a lodné záznamy (1050 kr.). Potom postupujte s doktorkou základňou. Za jednými dverami, cez ktoré pôjdete, bude paládium (525). Napokon vás dovedie k artefaktu. Potvrdili sa vaše obavy, artefakt ich ovplyvnil a teraz sa snažia zabrániť zničeniu relé a dočkať sa príchodu Reaperov. Doktorka sa vás pokúsi zabiť, no tú ľahko zvládnete.
Vzápätí na vás pošle hromadu svojich jednotiek. Treba byť často v pohybe, no zároveň využívať krytie a likvidovať priveľa nepriateľov, na záver ktorých sa objaví aj Ymir. Môžete hrdinsky bojovať, no ak aj všetkých porazíte, má to rovnaký výsledok, ako keď vás dostanú. Buď oni, alebo keď všetkých pobijete, dostane vás artefakt Rho, hoci za porazenie všetkých získate ocenenie „Last Stand“.
Odpadnete a preberáte sa až o dva dni. Vedkyňa, ktorá vás monitoruje, od vás utečie a zavrie vás na ošetrovni. Použite v susednej miestnosti ovládanie mechov a získate jedného mecha. Zabite s ním vedkyňu, dvoch mechov vo dverách a dvoch ďalších na chodbe. Choďte k silovému poľu pri dverách ošetrovne a streľte tam do výbušného energetického spoju, čím zrušíte silové pole. Vybehnite von a zo skrinky si vezmite späť svoje brnenie a zbrane. Na zemi si môžete pozrieť datapad so záznamom o tom, ako vám dávali sedatíva. V miestnosti, kde bola vedkyňa, sú náhradné diely (1320 kr.) a denník vedkyne, v ktorom sa zmieňuje o nočných morách. Keď máte svoje brnenie, môžete vybrať aj medikit na ošetrovni. V miestnosti napravo je Element Nula (250) a denník strážcu, ktorý mal tiež problémy s artefaktom.

Útek k Projektu
Hacknite dvere a pokračujte ďalej cez nepriateľov. Je to priama cesta cez jednotlivé miestnosti základne, v ktorých vás čakajú nepriatelia. Cestou narazíte na súčiastky mechov (1320 kr.), v jedálni na trezor (1360 kr.) a záznamník s obavami ďalšieho strážcu. V kanceláriách je Element Nula (250) a záznamník Kensonovej s jej pochybnosťami o ich misii. Napokon sa dostanete do riadiaceho centra, kde je posledný odpor. Pobite všetkých, vezmite si medikit, ak treba a aktivujte počítač. Spustíte celý Projekt a asteroid sa rozletí do relé. Môžete potom použiť komunikačné zariadenie:
Vzor (5): Pokúste sa varovať batarianské kolónie.
Renegát (2): Zavolajte Normandy, aby po vás prišli.

Doktorka Kensonová
Vaše spojenie preruší Kensonová, ktorá sa rozhodla, že keď ste spustili Projekt, tak ho zastaví jedine zničením asteroidu a smeruje k centrálnemu jadru. Vbehnú k vám dvaja vojaci. Zabite ich a použite výťah. Tam narazíte na doktorku.
Vzor (2): Len mrháte časom.
Renegát (2): Zastavím ťa.
Utečie a vám pošle dvoch vojakov. Zabite ich, zo zadnej chodby si vezmite Element Nula (200) a vpredu odpáľte výbušný panel. Výbuch odkryje zdroj dverí, ktorý použite a dvere sa otvoria. Za nimi sa vyvezte hore výťahom. Tu máte Element Nula (200) a za trojicou nepriateľov chladiacu tyč A. Zasuňte ju. Ešte tyč B a spustíte chladenie, čím zastavíte tavenie reaktora, čím chce doktorka zničiť reaktor.
Prejdite k výťahu a dole. Tam choďte k ovládaniu vypúšťania plazmy, čo vám blokuje dvere. Vezmite si PDA (1000 kr.) a aktivujte ovládanie, čím plazmu vypnete. Prejdite dverami na druhú stranu. Napravo máte Element Nula (200), naľavo pokračujte údržbárskou chodbou cez ďalších nepriateľov. Na konci chodby sú uzavreté dvere. Napravo od nich rozstreľte výbušné sudy a vylezte na miesto, kde boli. Prejdite do miestnosti s jedným vojakom a aktivujte tam bezpečnostnú konzolu, čím si odomknete dvere. Prejdite k výťahu, vyvezte sa hore, kde je Element Nula (200) a ďalším výťahom ešte vyššie. Vezmite si PDA (1000 kr.) a prejdite dverami k nepriateľom. Za nimi hacknite dvere, za ktorými máte Element Nula (200), trezor (3000 kr.) a aj chladiacu tyč B, ktorú zasuňte.
Zvezte sa dole výťahom k doktorke. Tá začne mať preslov o tom, ako ste ju pripravili o požehnanie Reaperov. Môžete ju surovo prerušiť Akciu renegáta (5) a zastreliť ju, alebo ju nechať dohovoriť. Ak ju zabijete, vypadne jej granát a vybuchne, ak ju nezabijete, sama ho odpáli a zabije sa sama.

Útek
Hrozí kolízia s masovým relé a komunikácia nefunguje, takže musíte ku komunikačnej veži, aby ste sa dostali z asteroidu. Použite výťah v hale. Vybehnite na chodbu. V miestnosti naľavo sú analyzované údaje s vylepšením (Heavy Skin Weave), trezor (1400 kr.) a paládium (525). Pokračujte na koniec chodby a dole schodmi. Pod schodmi je PDA (2100 kr.). Za dverami sú energetické články. Ďalšími dverami vyjdete von.
Vonku vás čaká skupina vojakov a aj YMIR. Všetkých ich zabite a bežte na koniec ku komunikačnému relé. Tu máte limitovaný čas, pretože sa blížite k masovému relé a náraz znamená výbuch a smrť. V diaľke na obzore ho môžete vidieť. Aktivujte komunikátor a objaví sa Harbinger. Oznamuje vám, že skaza vašej civilizácie je nevyhnutná, aj keď ste práve zničili celý solárny systém.
Vzor (5): Nevzdáme sa ľahko.
Renegát (5): Žiadna cena nie je privysoká.
Potom vás vyzdvihne Normandy a utekáte preč, využijúc masové relé, ktoré bude vzápätí zničené.

Na Normandy sa za vami osobne zastaví admirál Hacket a pýta sa, čo sa stalo.
Vzor (2): Nemal som na výber.
Renegát (2): Spravil som, čo som musel.
Varuje vás, že batariani budú chcieť pomstu. Zomrelo ich tam viac než tristotisíc a keď sa blížia Reaperi, nemôžu si dovoliť vojnu s batarianmi.
Vzor (2): Zachránilo to mnoho životov.
Renegát (2): Stálo to za tú cenu.
On schvaľuje vaše činy, no hoci sú dôkazy proti vám chabé, zrejme raz na to dôjde a budete sa musieť obhajovať na Zemi, kde vám poskytne pomoc, no zabrániť tomu nebude môcť.
Vzor (2): Vydám sa im.
Renegát (2): Mali by mi ďakovať.

Súvisiace hry Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect: Andromeda
Mass Effect 3: Citadel
Mass Effect 3: Reckoning
Mass Effect 3: Omega
Mass Effect Trilogy
Mass Effect 3: Retaliation
Mass Effect 3: Leviathan
Mass Effect 3: Earth
Mass Effect 3: Extended Cut
Mass Effect 3: Rebellion Pack
Mass Effect 3: Resurgence Pack
Mass Effect 3: From Ashes
Mass Effect 3
Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker
Mass Effect 2: Overlord
Mass Effect 2: Kasumi - Stolen Memory
Mass Effect 2
Mass Effect: Pinnacle Station
Mass Effect: Bring Down the Sky
Mass Effect



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
73 hlasov

100
60
20

80
40
0
43
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |