HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 36940 užívateľov

Návody > Fallout: New Vegas - Dead Money


Zobrazení:36215
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Prvý prídavok k hre Fallout: Nové Vegas sa odohráva v Sierra Madre, čo je predvojnové kasíno s vilovým komplexom okolo neho. Kasíno sa akurát chystalo na veľké otvorenie pre prominentnú klientelu, no k otvoreniu nedošlo, lebo prišla veľká vojna. A z kasína, ktoré zostalo uchránené pred vojnou, sa stala legenda, ktorá sa práve vám teraz ozve cez rádio. Tento prídavok je skôr zameraný na atmosféru a vaše schopnosti v rozličných oblastiach, než nejaké hromady bojov. Oblasť je vytrhnutá z hlavného hracieho sveta a nemôžete ju opustiť, kým nesplníte hlavný príbeh prídavku a ani sa už do nej potom viac vrátiť, takže je to jednorázové dobrodružstvo, preto si ho vychutnajte, ale radšej až keď bude vaša postava na vyššej úrovni.


Novinky

Za nepriateľov tu máte duchárov (Ghost People), čo sú zmutovaní ľudia zo Sierra Madre. Nehovoria, nič konkrétne nerobia, len poľujú na živých v oblasti. Sú tri druhy (Harvester, Seeker a Trapper). Zberač je vyzbrojený kopijami z nožov a nosí kapucňu. Lapač je bez kapuce a ozbrojený päsťou z medvedej pasce. Hľadač tiež nosí kapucňu, no je vyšší než Zberač a používa tiež kopije z nožov, ale aj plynové bomby. Všetci sú ale odolní a pokiaľ ich nezabijete tak, že im oddelíte časť tela, alebo že ich spopolníte, tak po chvíli po zabití opäť ožijú. Kým však ležia, môžete ich zmasakrovať.


Odevy

Assassin suit
Špeciálny oblek prekonávajúci kvalitou Čínske maskovacie brnenie z pôvodnej hry. Nájdete ho v Klinike, v miestnosti s mŕtvymi telami.
Ľahké brnenie. Prah Poškodenia: 14. Váha: 20. Pridáva: +10 Plíženie.

Dead Money Jumpusit
Sivá pracovná kombinéza, ktorá má na chrbte načmárané „X“, ako otroci Légie. Jednu dostanete po vstupe do oblasti. Jednu má na sebe aj mŕtvy pod schodmi v prvej hale v prepínacej stanici v Puesta del Sol. Jedna je v služobnej chodbe (Service Route) v rámci Puesta del Sol.
Odev. PP: 0. Váha: 1. Pridáva: +5 Oprava.

Dean´s Tuxedo
Smoking Deana Domina, ghula, ktorého prijmete v Sierra Madre za spoločníka. Keď bude vaším spoločníkom, môžete mu ho proste vziať z inventára. Alebo z tela, ak zomrie.
Odev. PP: 0. Váha: 2. Pridáva: +5 Rečníctvo.

Father Elijah´s Robes
Obnosená róba starešinu Bratstva Oceli. Jednu môžete získať z tela Elijaha, ak ho zabijete. Druhú v horšom stave nájdete v truhlici pri posteli v opustenom bunkri Bratstva Oceli po návrate zo Sierra Madre.
Odev. PP: 2. Váha: 2. Pridáva: -

Sierra Madre Armor / Sierra Madre Helmet
Brnenie ľudských bezpečnostných zložiek Sierra Madre. Brnenie s prilbou nájdete na Policajnej Stanici. Brnenie je v budove pred policajnou stanicou. Komplet je aj v trezore kasína.
Ľahké brnenie. PP: 16. Váha: 15. Pridáva: - / Prilba. ZPP: 4. Váha: 3. Pridáva: -

Sierra Madre Armor, reinforced / Sierra Madre Helmet, reinforced
Posilnené brnenie ľudských bezpečnostných zložiek Sierra Madre. Brnenie s prilbou nájdete v zabezpečenej miestnosti v apartmánoch (Executive Suites) v kasíne. Prilba je v divadle v kasíne, na rampe za oponou, kde stojí Dean. Komplet je aj v trezore kasína.
Ľahké brnenie. PP: 18. Váha: 17. Pridáva: - / Prilba. ZPP: 5. Váha: 4. Pridáva: -

Vera´s Outfit
Večerné šaty Very Keyesovej. Nájdete ich na jej mŕtvole v spálni v jej izbe a druhé také isté v trezore pri výťahu v jej izbe. Izbu má v apartmánoch kasína (Executive Suites).
Odev. PP: 2. Váha: 2. Pridáva: +1 Charizma, +5 Obchod, +5 Rečníctvo.


Zbrane

Automatic Rifle
Ľahký guľomet, munícia .308. Nájdete ho na policajnej stanici, pri jednom Deanovom tajnom úkryte, náhodne v niektorých skriniach na zbrane, na námestí Salida del Sol a v prepínacej stanici v Puesta del Sol.

Bear Trap Fist
Útočná rukavica vyrobená z pasce na medvede. Nosia ju duchárski lapači (Ghost Trapper).

Cosmic Knife
Nôž z unikátneho kovu, ktorý je silnejší, než bežné, obyčajné nože v hre. Vylepšenú verziu Čistý Kozmický Nôž (Clean Cosmic Knife) môžete vytvoriť na pracovnom stole z tohto noža s pomocou čističa Abraxo Cleaner. Tiež môžete z obyčajného noža spraviť super žeravý kozmický nôž (Cosmic Knife Super-Heated). Potrebujete na to poznať recept, ktorý nájdete v práčovni v Executive Suites v kasíne a potom už len jeden kozmický nôž, nožničky (Foreceps), varič (Hot Plate) a štartér zo sporáka (Pilot Light).

Demolition Charge
Demolačná mína. Môžete ju získať z automatu Vending Machine, keď na ne získate príslušný kód v servisnom tuneli v Puesta del Sol.

Gas Bomb
Plynové bomby. Získate ich od duchárskych Hľadačov, ktorí ich používajú. Môžete si tiež vyrobiť vlastné. Potrebujete na to 1 senzorový modul, 1 elektronický šrot, 1 lepiacu pásku (Duct Tape) a 1 štartér zo sporáka (Pilot Light) a znalosť Výbušniny 40.

Holorifle
Túto pušku získate len jednu a dostanete ju hneď na začiatku po vstupe do Sierra Madre. Je to energetická zbraň využívajúca mikrofúzne články. Dobrá sila a má aj zameriavač.

Knife Spear
Kopija vyrobená z noža. Nájdete ich u duchárov a môžete si ju aj sami vyrobiť na pracovnom stole so schopnosťou Oprava 25. Vyžaduje 3 kozmické nože, 1 lepiacu pásku (Duct Tape) a 1 vrhaciu kopiju. Môžete si vyrobiť jej silnejšiu verziu Knife Spear Clean so schopnosťou Oprava 50. Na to potrebujete 3 čisté kozmické nože, 1 lepiacu pásku a jednu kopiju z noža (Knife Spear).

Police Pistol
Policajný revolver využívajúci muníciu .357 Magnum. Silnejší a rýchlejší než bežný revolver. Jedna je na chodbe v zákulisí divadla v kasíne, jedna pri jednom Deanovom tajnom úkryte, pár ich je náhodne v skriniach a stoloch na policajnej stanici, v obchode v Salida del Sol North.

Throwing Knife Spear
Vrhacia verzia kopije. Získate ich od duchárov, majú ich u seba aspoň po päť kusov.


Ostatné

Nájdete tu pracovné a muničné stoly tak, ako aj v pôvodnej hre. No nie sú tu žiadne táborové ohne na varenie, ale nájdete tu funkčné elektrické variče, ktoré môžete použiť miesto táborákov a pripravovať na nich pokrmy a jedy.
Novou prísadou je nádoba so zvyškami toxického oblaku (Jar of Cloud Residue). Tieto zvyšky nájdete v Sierra Madre v oblastiach pokrytých toxickým oblakom ako čierne škvrny na stenách a na podlahe. Po návrate každý deň jednu nádobu získať z chemickej sady na stole v opustenom bunkri Bratstva Oceli (Veda 25).

Cloud Kiss
Bozk oblaku je jed, ktorý môžete vyrobiť a aplikovať ako ostatné jedy na zbrane chladné a z kategórie boj bez zbraní. Tento konkrétne má tri verzie v závislosti od vašich schopností.
Slabý: Prežitie 25. Vyžaduje: 1 Abraxo Cleaner, 1 Jar of Cloud Residue. Pôsobí: 10 sekúnd. Účinok: -5 života.
Silný: Prežitie 50. Vyžaduje: 1 Abraxo Cleaner, 2 Jar of Cloud Residue, 1 Terpentín. Pôsobí: 12 sekúnd. Účinok: -10 života.
Smrtiaci: Prežitie 75. Vyžaduje: 2 Abraxo Cleaner, 3 Jar of Cloud Residue, 1 Terpentín. Pôsobí: 13 sekúnd. Účinok: -13 života.

Ghost Sight
Nápoj, ktorý vám umožňuje istú formu nočného videnia na 150 sekúnd. Účinné a ľahko vyrobiteľné. Stačí jedna fľaša toxínu (Jar of Cloud Residue) a Prežitie 25.

Pre-War Steak
V kuchyni v kasíne (kde stretnete opäť Doga / Goda) nájdete pár kusov starých, predvojnových steakov. Účinok: -1 Výdrž, +1 život (10 sekúnd).

Sierra Madre Martini
Na výrobu potrebujete perk od Deana Domina. Pohovorte si s ním o jeho tajných úkrytoch a naučí vás vyrobiť tento alkohol. Účinok: +75 života, +4 Výdrž, +2 Sila. Účinok trvá štyri minúty. Ako alkohol spôsobuje závislosť. Na výrobu treba 1 Jar of Cloud Residue, 2 Junk Food a jednu plechovku (Tin Can).

Snow Globe - Sierra Madre
V hlavnej hre ste mohli získať niekoľko snežných gúľ. Tu máte možnosť tiež jednu získať. Je v Salida del Sol North, pri v miestnosti nad vstupom, kde je aj Deanov tajný úkryt (podľa návodu č.13). Dostanete sa tam po strechách. Keď ju vezmete, získate automaticky 2000 žetónov a guľa bude neznámym zariadením teleportovaná do prezidentského apartmánu v kasíne Lucky 38 na poličku nad vystavené snežné gule, ktoré ste mohli predať Jane v pôvodnej hre.


Perky

Prídavok pridáva 7 perkov, ktoré zapadajú medzi ostatné a môžete si ich pri postupe na vyššiu úroveň po aktivácii prídavku zvoliť kedykoľvek.

In Shining Armor (level 2)
+5 DT voči energetickým zbraniam, ak máte na sebe kovové brnenie. +2 naviac, ak máte slnečné okuliare.
Vyžaduje: Oprava 20, Veda 70.

Junk Rounds (level 2)
Môžete vyrábať náboje pomocou plechoviek (Tin Can) a kovového šrotu (Scrap metal). Potrebujete jeden šrot, päť plechovíc a nábojnicu príslušného typu.
Vyžaduje: Oprava 45, Šťastie 6.

Light Touch (level 2)
Keď nosíte ľahké brnenie, máte o 5% väčšiu šancu na kritický zásah a nepriatelia majú o 25% menšiu šancu, že vám spôsobia kritický zásah.
Vyžaduje: Oprava 45, Agilita 6.

Old World Gourment (level 2)
O 25% väčšia odolnosť voči závislosti. Získavate o 50 viac obnovenia života pri jedení ľahkých jedál (ako sú Junk Food, Pork n´beans, Potato Crisps, InstaMash a podobne). Navyše získavate aj trochu obnovy života z vína, vodky a škótskej.
Vyžaduje: Prežitie 45, Odolnosť 6.

And Stay Back (level 10)
Pri boji s brokovnicou máte šancu, že zrazíte nepriateľa na zem.
Vyžaduje: Zbrane 70.

Heavyweight (level 12)
Zbrane, ktoré vážia nad 10 libier, vážia odteraz len polovicu svojej pôvodnej váhy. Celkom šikovné, ak nosíte zbrane ako minigun, Fat Man a podobne.
Vyžaduje: Sila 7.

Hobbler (level 12)
Máte zvýšenú šancu zasiahnuť nepriateľa do nohy pri ťahovom systéme boja.
Vyžaduje: Vnímanie 7.


Špeciálne perky

Coin Operator
Pohovorte si s Christinou, keď bude vaša parťáčka, odhaľte pár vecí (Vnímanie a Inteligencia 6) a dovtípite sa, že vie istú techniku, ktorú vás aj naučí. Naučí vás vyrábať falošné žetóny do Vending Machine. Potrebujete jednu fúznu batériu a 2 kusy kovového šrotu a získate na pracovnom stole 50 žetónov. Keďže Vending Machine môžete využívať aj po návrate zo Sierra Madre, má aspoň nejaké využitie. Skôr v Sierra Madre veľké využitie nemá, keďže tam nájdete len minimum fúznych batérií.

Ghost Hunter
Keď budete mať za parťáka Doga, zabijete nejakého duchára a uvidíte, ako mu Dog odhryzne časť tela, tak sa ho na to spýtajte, veďte rozhovor na lepšie zabíjanie týchto nepriateľov a naučí vás tento perk. S perkom máte väčšiu šancu, že duchárov zabijete aj ak ich nespopolníte, alebo im neodtrhnete časť tela.

Sierra Madre Martini
Pohovorte si s Deanom Dominom a naučí vás vyrábať toto Martini, teda vďaka tomuto perku ako keby ste sa naučili recept.

Elijah´s Last Words / Elijah´s Rambling
Bližší popis pri poslednej úlohe. Buď získate perk „Elijah´s Last Words“ pre Veroniku, vďaka ktorému sa jej pri boji s chladnými zbraňami zvýši rýchlosť o 150% a bude mať o 25% naviac šancu, že nepriateľov zrazí na zem, alebo získate perk „Elijah´s Rambling“ pre seba, vďaka ktorému spôsobujete pri kritickom zásahu pri boji s chladnými zbraňami o 150% väčšie poškodenie.



1. Sierra Madre Grand Opening!

Po nainštalovaní prídavku automaticky získavate prvú úlohu a medzi rádiami máte aj možnosť vypočuť si pozvánku na veľké otvorenie kasína Siera Madre. Choďte do opusteného bunkru Bratstva Oceli (Abandoned BoS Bunker) medzi Nelsonom a táborom Forlon Hope. Neberte si so sebou spoločníkov, nemôžu ísť s vami. Vstúpte do bunkra, kde narazíte na mŕtvolu. Zbehnite dole schodmi a vstúpte. Naľavo sú zamknuté dvere, no dajú sa otvoriť hacknutím terminálu (stredné heslo). Vnútri je pracovňa, kde je muničný stôl, pracovný stôl, elektronický a kovový šrot, kniha „Dean´s Electronic“ a pár ďalších drobností.
V bunkri choďte k rádiu, ktorého vysielanie ste zachytili. Tam bude vypustený plyn, po ktorom odpadnete.
Preberáte sa v Sierra Madre, kde sa vám prihovorí hologram otca Elijaha. Prišli ste o všetky svoje veci, máte na sebe akurát Sierra Madre Jumpsuit, obojok s výbušninou, aby ste poslúchali a na obranu máte Holorifle. Rovno vám povie, že ak nebudete robiť čo povie, tak vás zabije. Chce od vás, aby ste našli ďalších troch s obojkami a spoločne aby ste sa vrátili za ním po ďalšie inštrukcie. Celkovo od vás chce, aby ste sa vlámali do kasína Sierra Madre a aby tak on mohol získať jeho tajomstvá. Aby ste nešli navzájom po sebe, tak dodá, že vaše obojky sú prepojené a ak zomrie jeden, zomrú všetci.
Povie, že tu zomrelo mnoho ľudí a mnohých z nich priviedol on. Niektorí sa snažili zanechať pomocné veci pre tých, čo prídu po nich, ďalší kládli pasce. Tiež vás varuje pred toxínmi a miestnymi ľuďmi. Podivný oblak toxínov obalil celú oblasť Sierra Madre a dlhodobé vystavenie týmto toxínom vedie k smrti. Žijú tu Duchári, zmutovaní ľudia, ktorí sú v ochranných odevoch, ktoré ich chránia pred Oblakom toxínov. Keď ich zasiahnete, tak na chvíľu odpadnú, ale aby ste ich zabili, musíte im odstreliť časť tela, inak sa zas preberú k životu.
Napokon varuje pred hologramami. Mnohé sú neškodné a vykonávajú svoje úlohy, ale sú tu aj bezpečnostné hologramy, ktoré útočia na každého. Nemožno ich zničiť, ale majú obmedzené vnímanie, tak sa im dá vyhnúť, alebo im vyradiť vysielač. Ak sa budete ďalej vypytovať, získate ešte varovanie pred miestnymi rádiami a interkomami. Mnohé sú poškodené a vysielajú frekvenciu, ktorá môže odpáliť váš obojok s výbušninou. Niektoré možno zničiť, niektoré deaktivovať cez terminály, ale odporúča sa im hlavne vyhýbať.
Rozhovorom s Elijahom je táto úloha splnená.

Vstupné námestie
Keďže ste prišli o všetku výbavu, je dobré sa rozhliadať po okolí. Na námestí s fontánou s hologramom je pár drobností. Je tu niekoľko smetných košov, v ktorých sú náhodné predmety. Nájdete tu 30 žetónov kasína (jeden na zemi pri bráne, 6 v bočnej fontáne, 5 v druhej bočnej fontáne, 1 pri noži pri lavičke, 17 ich je v centrálnej fontáne). Na zemi nájdete aj lepiacu pásku (Duct Tape), pri lavičke je žetón a nôž (Cosmic Knife), pod drevenou krabicou pri jednom smetnom koši je jedlo (Junk Food), pri zavretých dverách je kovový šrot a na kvádri pri ňom je aj spinka. V centrálnej fontáne je aj karta Ace of Spades - Sierra Madre. Tesne za centrálnou fontánou je na zemi kniha „Pugilism Illustrated“.

Námestie pred Puesta del Sol North
Prejdite na druhé námestie popred prechod na Kliniku. V miestnosti hneď napravo je terpentín a Abraxo Cleaner. Na zemi pri prázdnom štvorci určenom pre strom sú dva žetóny z kasína a 4 prázdne nábojnice z brokovnice. Tam na verande rovno nad vami je pri mŕtvole brokovnica (Single Shotgun). Za lavičkou je jedlo Junk Food. Ďalší žetón a nábojnica z brokovnice sú na zemi povyše, pred dverami do Puesta del Sol North. Tam priamo nad vami je na verande munícia (20 gauge rounds), dočiahnete ju zdola. Popri dverách môžete prejsť ešte vyššie na sever. Za uličkou pozor na dve medvedie pasce. Na konci ulice je lekárnička pri dvoch prázdnych muničných krabiciach a vo fontáne je jeden žetón. Napravo je miestnosť, ktorá je však plná toxického oblaku. V nej je chladnička a skriňa s nejakými vecami a na poličke pri dverách nájdete dva stimpaky a psycho.
Než pôjdete hore schodmi na juh z námestia smerom k policajnej stanici, pri schodoch sú dvere. Za nimi vybehnite na poschodie, kde vyrabujte šatník pri posteli. Na verande sú pri dverách náboje do brokovnice (20 gauge rounds). Po doske prejdite na susednú verandu, kde sú štyri nábojnice do brokovnice a aj náboje (20 gauge rounds, 20 gauge magnum). V miestnosti za touto susednou terasou je pod stolom lekárnička a pri posteli skriňa na zbrane.

Spojovacie medzinádvoria
Vybehnite hore schodmi na nádvorie. Naľavo je fontánka, pri ktorej je whisky a 13 žetónov. Pri stĺpe oproti schodom je kufor, nad ktorým je žiarivá packa. Je to „Deanov tajný úkryt 1/15“. V kufri nájdete výbavu a pri kufri aj muníciu do brokovnice a brokovnicu (Caravan Shotgun). Za lavičkou je požiarnicka hadica a pri schodoch je druhá fontánka s mŕtvolou. Tam je stimpak, kopija (Knife Spear) a 6 žetónov.
Vyjdite hore schodmi popri kostre na druhé nádvorie. Tu je duchársky zberač. Vo fontáne je 17 žetónov. Vybehnite schodmi nad fontánou na ulicu. Pred zadebnenými dverami sú dva vypálené mikrofúzne články. Na konci ulice je izba zahalená toxickým oblakom. Vybehnite hore. Pred výstupom na ochodzu je akustická gitara (akú mal Osamelý Tulák v samotnej hre, takže mu ju nemusíte kradnúť) a namiesto nôt je na podstavci časopis „Patriot´s Cookbook“. Pred dierou v stene je medvedia pasca. Vonku prebehnite po doske na verandu oproti a tam je lekárnička, muničná krabica a krabica s granátmi (ľahká zámka).
Vráťte sa na nádvorie, kde bol zberač. Prejdite na nádvorie pred policajnou stanicou. Hneď naľavo za prechodom je pri stene žetón a vo fontáne oproti sú dva ďalšie. Napravo je miestnosť, do ktorej vojdite, pozor na nastražený drôt pri vstupe. No vojsť sa dá aj zhora, ak pôjdete po schodoch vedľa dverí. Vnútri na poschodí je pri gauči na zemi karta 5 of Hearts - Sierra Madre. Na poschodí je na stole aj elektrický varič (zapnutý slúži miesto táborového ohňa, aby ste si mohli pripravovať vlastné recepty) a dve šálky na kávu. Pred dverami tu na poschodí je fontánka a v nej tri žetóny.
Poniže tejto hornej časti s fontánkou je pod schodmi ďalšie mininádvorie s dvoma škorpiónmi. Je tam fontánka, v ktorej je 8 žetónov a na zemi v rohu je karta 10 of Hearts - Sierra Madre. Tu je malá toxická časť ulice, ktorá vedie späť na námestie pred policajnou stanicou. Môžete ho pokojne obísť a vrátiť sa, ako ste prišli. Ak to chcete preskúmať, tak je tam fontánka, v ktorej je 6 žetónov. Sú pri nej dvere, pozor na natiahnutý drôt, pasca s granátmi nad vami. Za dverami je sklad, v ktorom sú časopisy „Fixin´ Things“ a „Programmer´s Digest“ a ďalej dve lepidlá, lepiaca páska, dva senzorové moduly, kovový a elektronický šrot, terpentín, Abraxo Cleaner, krabička s náradím a pod vedrom fľaša whisky.

Námestie pred policajnou stanicou
Na námestí je veľká fontána, v ktorej je 42 žetónov. Ďalší jeden je v bočnej, malej fontánke. Napravo je malé nádvorie s požiarnickou hadicou a fontánkou s dvoma žetónmi. Sem vedie aj toxicky zamorený prechod spomínaný vyššie. Pri tomto prechode je aj miestnosť, kde je na stole časopis „Patriot´s Cookbook“ a na poschodí je skrinka na zbrane (ťažká zámka) a v polici je brnenie bezpečnosti (Sierra Madre Armor). Odtiaľto sa dá dostať aj za policajnú stanicu. Za stanicou je pár krabíc s drobnosťami (jedna zamknutá - ťažká zámka) a fontánka so šiestimi žetónmi. Môžete odtiaľto vojsť do Policajnej stanice (ľahká zámka), alebo z hlavného námestia vojsť nezamknutým hlavným vchodom.


2. Find Collar 8: „Dog“

Môžete začať s kýmkoľvek z troch, ktorých máte nájsť. Elijah odporučí začať s Dogom. Choďte do policajnej stanice, ktorá je juhozápadne od štartovacej pozície.
Vo vstupnej miestnosti sú pustené tri rádiá. Tu vám Elijah opäť pripomenie, že môžu odpáliť váš obojok s výbušninou. Môžete ich odstreliť, alebo k nim dobehnúť a proste ich vypnúť. Jedno je na pracovnom stole naľavo, jedno na stole pred celou s mutantom a tretie pod stolom pri cele s mutantom.
Prejdite do chodby za celou a tam pozor na ďalšie rádio na stole. Zbehnite dole schodmi do suterénu stanice. Tam sa vám ozve hlas, ktorý vás volá. V prvej miestnosti vám začne pípať obojok, pretože je tam za oknom rádio. Môžete ho zničiť hodením granátu, alebo proste len prebehnite miestnosť. Prejdite chodbou dookola a vojdete do miestnosti s rádiom, kde ho vypnite. Na stole pri rádiu je aj nahrávka hlasu „Dog Command Tape“. Hlas sa vám znovu ozve a povie, aby ste pustili jeho hlas mutantovi hore v cele.
Vráťte sa hore k cele a pustite cez svoj PipBoy nahrávku Godovho hlasu. Mutant vás osloví. Cez rozhovor zistíte, že je to schizofrenik a má dve osobnosti. Dog, divoká beštia, ktorá poslúcha Elijaha a je zúrivá v boji. A God, hlas rozumu, ktorý sa tu sám zamkol, keď získal prevahu Dog a čakal, kým si po neho príde Elijah, lebo sa mu nepáčilo, že Doga využíva. Sám vám povie, že v boji je efektívnejší Dog, ale rozhodnutie je na vás. Ak prepnete jeho osobnosť na Doga, tak vás bude poslúchať rovno. Ak necháte Goda, tak sa s ním dohodnete na spolupráci a dokážete svoje úmysly tým, že ho necháte pri vedomí tela.

Neskôr môžete kľudne meniť jeho osobnosti podľa potreby, stačí prehrať záznam „Dog Command Tape“ pre osobnosť Goda, alebo záznam s príkazmi od Elijaha pre osobnosť Doga. A podľa toho, koho osobnosť prevláda: Ak máte Doga, získate perk spoločníka „Ravenous Hunger“ - keď duchári padnú, nemusíte im odrážať končatiny, lebo ich dorazí Dog. Respektíve to ani nie je váš perk, ako jeho, ale získavate z neho osoh. Ak máte Goda, získate perk spoločníka „In My Footsteps“ - zlepší sa vám plíženie a neaktivujete nastražené pasce, keď do nich vpadnete. Samozrejme perk je účinný, len ak je mutant vaším aktívnym spoločníkom.

Policajná stanica
Na stole s kávovarom pred vstupnými dverami je aj Vending Machine Code - „Steady“. V stolíkoch nájdete iste policajnú pištoľ. Je tu náčelníkov počítač (ťažké heslo), kde si môžete prečítať nejaké info, dozvedieť sa o histórii (1/8) tohto miesta a tiež ním odomknúť miestnosť s dôkazmi. Potom je tu bežný počítač s pár údajmi.
V kuchyni sú dve chladničky s nejakým jedlom, lekárnička nad stolom so šachovnicou, elektrický varič, nezapojený varič, Kozmický nôž, pár drobností, časopis „True Police Stories“ a bezpečnostná prilba (Sierra Madre Helmet).
V časti vedľa cely sú tri miestnosti. Na záchode je symbol packy a kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 2/15“. V kufri je nejaká výbava a v nádržke záchodu sú dva trieštivé granáty. V susednej miestnosti je brnenie ochranky, počítač s ďalšími údajmi a tri skrinky, ktoré môžete vyrabovať (jedna má strednú zámku, v nej sú tri výbušniny C4 a detonátor). V tretej miestnosti je munícia 357 Magnum, časopis „Programmer´s Digest“ a muničný stolík. V poslednej miestnosti, na druhom záchode je Vending Machine Code - „.308 Rifle Rounds“.
V miestnosti s dôkazmi (ktorú otvoríte hacknutím náčelníkovho počítača - ťažké heslo) je Buffout, tri fľaše škótskej, dve fľaše whisky, krabica s granátmi, dva super stimpaky, Mentats, Automatic Rifle, tri krabice munúcie .308 a Vending Machine Code - „.357 Magnum Rounds“.
Choďte do chodby za celou s mutantom a tam sú ďalšie cely. V tretej je pri posteli fľaša vodky. V štvrtej (stredná zámka) je na zemi časopis „Ila Fantoma!“ a na posteli sú dve krabičky munície do brokovnice a ďalekohľad. Na konci chodby je na vrchu kabinetu Vending Machine Code - „Weapon Repair Kit“.
V suteréne je v prvej miestnosti na krabiciach Fixer a časopisy „Tales of Chivalrie“ a „Milsurp Review“. V bočnej miestnosti skladu je Buffout, dva Abraxo Cleanery, dve fľaše Whisky a tri fľaše škótskej. Na zemi je tam tiež kniha „Grognak the Barbarian“.
V cele s Dogom je v rohu na zemi karta 8 of Spades - Sierra Madre.

Východná časť Vily
Prejdite do uličky zo štartovacieho námestia. Naľavo je malé nádvorie. V podchode je na zemi päť žetónov. Tri ďalšie sú v rohu nádvoria pri stĺpe, za ktorým je lekárnička a krabica s výbavou (zvykne tam byť Automatic Rifle). Tri ďalšie žetóny sú na zemi pred vstupom do obchodu so suvenírmi.
V obchode nájdete dole 6 žetónov, predvojnové peniaze a v pokladni Vending Machine Code - „Return Outfit Item“. Na poschodí sú len drobnosti (šálka na kávu, Abraxo Cleaner, Terpentín, kovový šrot, cigarety). Z poschodia vyjdite na terasu. V rohu je kufor a pri ňom je 9 žetónov. Z terasy sa dostanete aj do miestnosti v susednom dome. Tam sú nejaké drobnosti (jedlo, cigarety), žetón na zemi a zapojený elektrický varič. Z druhej strany má miestnosť verandu, kde je kufor, krabica (ťažká zámka) a 5 žetónov.
Vráťte sa na poschodie obchodu so suvenírmi a prejdite na verandu na druhej strane nad nádvorím za obchodom. Z verandy prejdite naľavo na striešku a po nej prejdite na jej koniec. V rohu je plošina (na stene nad ňou je packa), na ktorej je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 3/15“. V kufri je nejaká výbava a pri ňom sú 2x RadAway, lekárnička, 2x špinavá voda, Automatic Rifle, munícia (.308), cigarety, vodka a škótska.

Vráťte sa pred obchod a späť na uličku. Tam je fontánka s dvoma žetónmi. Oproti nej sú dvere, za ktorými je čistá voda, 4x špinavá voda, Abraxo Cleaner a lekárnička. Pokračujte uličkou pred vstup do Obytnej Štvrte. Povyše brány je fontánka s 5 žetónmi. Nad ňou je bránka, ktorú otvorte. Za ňou je nádvorie s toxickým oblakom. Môžete ho preskúmať. Je tam fontánka, v ktorej je 16 žetónov. V rohu nádvoria sú 4 žetóny, Junk Food, predvojnové peniaze, Sierra Madre Martiny, víno, vodka a škótska. Uprostred nádvoria je muničná krabica. Je tu miestnosť, v ktorej sú len drobnosti (Abraxo Cleaner, špinavá voda, senzorový modul, kovový šrot) a karta 4 of Spades - Sierra Madre.
Z tejto miestnosti môžete prejsť aj na susedné nádvorie (kam sa dá dostať aj z hlavnej uličky). Rovno oproti dverám je fontánka s 3 žetónmi a neďaleko druhá tiež s 3 žetónmi. Je tu druhý obchod so suvenírmi. Tento je takmer prázdny. Na prízemí je kozmický nôž a na poschodí len dva žetóny na stole, voda za chladničkou a pod posteľou karta Joker 2 - Sierra Madre.
Vráťte sa na hlavnú ulicu. Oproti vstupu na toto nádvorie s druhým obchodom je fontánka, na ktorej je 14 žetónov. Smerom späť po hlavnej ulici k odbočke na nádvorie s toxickým oblakom (odkiaľ ste prišli) máte po pravej ruke malú miestnosť. V nej je časopis „Fixin´ Things“, dva francuzáky, dve lepidlá, lepiaca páska, kovový a elektronický šrot, terpentín, opasok a konečne aj pracovný stôl.
Oproti tejto miestnosti je menšie priestranstvo, na konci ktorého sú dvere. Na zemi pred nimi, pri strome je laserová pištoľ a štyri energetické články. Za dverami je obchod. Na pulte pri registračnej pokladni je bezpečnostná prilba. Na poschodí sú 3 žetóny (jeden na stole, dva za linkou), chladnička a šporák. Vyjdite na terasu. Naľavo sú náboje do brokovnice a nábojnice a napravo je pohárik a fľaša škótskej. Ak preskočíte z terasy na striešku oproti, z nej na ďalšiu oproti a prejdete po strieškach až nad vstup do Salida del Sol South, tak prejdete až k doske spájajúcej dve striešky, nad ktorou je nakreslené srdce. V krabici na doske sú náboje do brokovnice, náboje 357 magnum, duté a čistá voda.
Vráťte sa dole na ulicu a choďte do poslednej časti východnej oblasti. Pri smerovej tabuli sú zadebnené dvere a na stene je tam namaľovaná srdce. Pod ním je Junk Food a čistá voda. Popri dverách vedúcich do Salida del Sol prejdite na posledné nádvorie. Pri vstupe pozor na drôt pasce. Je tu fontánka s 5 žetónmi a obchod. Pod registračnou pokladňou (veľmi ťažká zámka, vnútri je Vending Machine Code - „Return Outfit Item“, no ten je aj v nezamknutej pokladni v prvom obchode so suvenírmi) sú dva žetóny a za pultom je dutá munícia 357 magnum. Na stene medzi policami je packa a pod ňou je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 4/15“. V kufri je nejaká výbava a pri ňom sú lekárnička, vodka, cigarety, policajná pištoľ a dve krabičky munície 357 magnum. V poličke sú ešte spinky a na poličke je klobúk.

Obytná štvrť
Je tu hromada pascí, takže sa hodí God s jeho perkom, vďaka ktorému ich neaktivujete. Hneď naľavo od vstupu je na stene srdiečko (Junk Food, čistá voda). Pod schodmi je nastražená mína. Vedľa schodov je fontánka, v ktorej je 7 žetónov. Oproti nej je brána (ťažká zámka), ktorou si môžete skrátiť cestu za Deanom. Napravo je fontánka so 7 žetónmi, obďaleč Vending Machine a pri lavičkách je karta Ace of Diamonds - Sierra Madre. Potom vybehnite hore schodmi. Môžete preliezť po doskách do miestnosti oproti, tam pozor na drôt pasce. Vnútri sú na stole dve fľaše špinavej vody, karta 7 of Hearts - Sierra Madre a na zemi Mentats.
Prejdite do miestnosti tesne nad schodmi, pri vstupe aj výstupe sú pasce. Vnútri je len krabica s nábojmi za gaučom. Prejdite miestnosťou a zbehnite dole k dvom fontánkam. V jednej sú 2 žetóny a neďaleko elektronický šrot a v druhej 10 žetónov a pri nej mína.
Je tu nádvorie s toxickým oblakom. Uprostred nádvoria je RadAway, lekárnička, tri krabice s muníciou (jedna má ťažkú zámku) a dve fľaše čistej vody. Za nádvorím je ešte jedno menšie, bez toxicity, no s mínou pri vstupe. Tam je v rohu pod symbolom packy kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 5/15“. V kufri je nejaká výbava.
Vráťte sa k miestu s dvoma fontánkami a vybehnite hore druhými schodmi, oproti tým, ktorými ste prišli. Hore v miestnosti pri vstupe pozor na lanko pasce. Vnútri je len lekárnička. Prejdite na terasu a po terase ponad nádvorie s toxickým oblakom k dverám na druhej strane. Pred dverami je mína a za dverami je tlakový spínač pasce. Vnútri je duchár a za posteľou karta 2 of Spades - Sierra Madre.
Tu sa cesta rozdvojuje. Môžete zbehnúť dole schodmi a postupovať po ulici, kde je toxický oblak, alebo z druhej miestnosti vyjdete na terasu a budete postupovať priamou cestou po balkónoch.

Ak budete postupovať spodkom, tak pozor na toxicitu a váš život. Pod schodmi je fontánka a v nej 8 žetónov. Či pôjdete po ulici, alebo popri stene budov, kde sa dá dýchať, tak na oboch miestach pozor na míny, nášlapné plošiny a drôty pascí. Pri prvej odbočke je fontánka (8 žetónov). Pri druhej odbočke je fontánka (4 žetóny).

Ak pôjdete vrchom, tak na konci terasy je munícia (357 Magnum), no vy prejdite v polovici po doskách na susedné schody, kde si dajte pozor na drôt pasce. Prejdite miestnosťou so spinkami na stole na terasu s muníciou (357 Magnum) a na konci terasy skočte dole za toxickú časť ulice.

Ak by ste šli hneď od vstupu do štvrti cez zamknutú bránu, tak vás cesta dovedie priamo na námestie pri Deanovi. Touto cestou pôjdete po malom nádvorí s dvoma schodiskami. Pod schodmi sú dve fontánky(3 a 6 žetónov). Nad ľavými schodmi je miestnosť, v ktorej je doktorská taška, stimpak, RadAway, Med-X, chirurgické hadičky a nad gaučom packa a za gaučom muničná krabica a kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 6/15“. Na stole medzi sporákom a chladničkou je časopis „Today´s Physician“. V miestnosti nad druhými schodmi sú len drobnosti ako elektronický šrot, konduktory, fúzna batéria a časopis „Programmer´s Digest“.

Dostanete sa všetkými troma cestami na námestie. Na jeho konci je naľavo obchod a napravo dom, v ktorom je na hornom poschodí Dean. V obchode je dole len pokladňa a hore za posteľou karta 9 of Hearts - Sierra Madre, pod stolom špinavá voda a v chladničke spinky. V dome oproti je hore Dean. V dolnej časti je pár drobností a zapojený elektrický varič. Hore v miestnosti, kde je Dean, je pod posteľou kniha „Duck and Cover!“, no je tam nejaká chyba hry a neviditeľná bariéra vám ju neumožní vziať, ani keď ju výbušninou odsuniete na kraj postele. Môžete ju skúsiť dostať cielenými výbuchmi okolo postele, ale zas kvôli jednej knihe skúseností s výbušninami sa neoplatí bojovať s chybou hry. A možno ju neskorší patch vráti zas na posteľ.


3. Find Collar 14: Dean Domino

Choďte východne od štartovacej pozície do Obytnej štvrte. Tam môžete hneď na začiatku prejsť skratkou, ak vypáčite dvere brány (ťažká zámka), alebo prejdite po uliciach okolo (hore schodmi, cez budovu na ulicu za ňu, do budovy oproti, po terase a ďalšej miestnosti na ulicu) na koniec na námestie, kde je na poschodí domu oproti obchodu Dean Domino. Pohovorte si s ním. Ak nechcete mať neskôr s Deanom problémy, tak buďte milý a pristúpte na jeho podmienky (ani sa ho nepokúšajte presvedčiť /Obchod 50/, aj ak na to máte a presvedčili by ste ho). Ak budete hrať šéfa, tak sa aj tak zhodnete, keďže potrebujete spolupracovať, ale neskôr sa vám to vráti.
Ak si vezmete Deana za parťáka, získate jeho perk „Unclean Living“, vďaka ktorému utrpíte menšie poškodenie života v toxických oblakoch a ich jed začne vôbec pôsobiť až po chvíľke.

Medicínska štvrť
Choďte do medicínskej štvrte, ktorá je medzi štartovacím námestím a policajnou stanicou. Za dverami je za prvým podchodom pred vami reproduktor, ktorý tak ako rádiá na policajnej stanici môže odpáliť váš obojok. Nemôžete ho vypnúť, ale môžete ho zničiť, tak ho proste odstreľte. Z prvého nádvoria prejdite na susedné. V rohu sú dve krabice s muníciou a duchársky Zberač. Pri prechode na tretie nádvorie vidíte na stene nápis „Boom“ a začne vám zas pípať obojok. Môžete tam hodiť granát, alebo vbehnite a otočte sa a zničte reproduktor, ktorý je nad vami na terase. Na susednom nádvorí je už vstup do kliniky.
Dá sa odbehnúť aj hore. Vojdite do darčekového obchodu, v ktorom je toxický oblak. Na prízemí je len registračná pokladnica a na poschodí skrinka. Prejdite na terasu a popri zničenom reproduktore do ďalšej miestnosti s kávovou konvicou a šachovnicou s pár žetónmi. Na stole so šachovnicou je pri zničenej knihe aj karta 9 of Diamonds - Sierra Madre (ak ju nevezmete zo stola ako prvú, môže zmiznúť). Zo susednej miestnosti vyjdite na terasu. Naľavo je muničná krabica, napravo vojdite do miestnosti s medvedíkom pri posteli. Na terase za touto miestnosťou je len munícia 357 Magnum a pár nábojníc.
Pred vstupom do kliniky je tiež jeden obchod. Vnútri je registračná pokladňa, kartón cigariet, pár drobností a na poschodí v poličke karta 6 of Diamonds - Sierra Madre. Cez dieru v stene môžete prejsť do bytu oproti. Tam je zapojený elektrický varič, za pultom RadAway, nejaké potraviny na pulte a na zemi a na stole je karta King of Clubs - Sierra Madre. Vyjdite na poschodie a von na strechu.
Naľavo vidíte v rohu na stene nad strieškami packu. Prejdite tam po strieškach a v rohu uvidíte kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 7/15“. V kufri je nejaká výbava.
Potom choďte do dverí oproti tým, ktorými ste vyšli. Dole, pred hlavným vstupom do tohto obchodu je reproduktor, ktorý pôsobí na váš obojok. Môžete ho zostreliť zo striešky vedľa dverí, odtiaľ máte výhľad na vstupné dvere. V obchode je pár drobností a na stoličke na prízemí je karta 7 of Clubs - Sierra Madre. Dole je nádvorie, ktorým sa tiež dostanete do kliniky.

Klinika
Hneď naľavo od vstupnej brány je na stene packa a za stolíkom je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 8/15“. Na stolíku pri dverách je aj časopis „Today´s Physician“. Na recepčnom pulte je stimpak a Vending Machine Code - „Stimpak“. V miestnosti na prízemí sú dve mŕtvoly, ktoré majú u seba pár vecí. V tej istej miestnosti je aj počítač, z ktorého sa dozviete niečo o histórii tohto miesta (2/8), je tam pár lekárskych pomôcok, lekárnička, kozmický nôž a pri ňom aj oblek vraha (Assassin Suti).
V suteréne je pár pracovných drobností, pracovný stôl a v poličke vedľa neho kniha „D.C. Journal of Internal Medicine“. Tiež je tu počítač, ktorým odpojíte energiu v reproduktore na prízemí, ktorý pôsobí na váš obojok.
Na poschodí, z južnej strany je v prvej izbe napravo v skrinke Vending Machine Code - „Mentats“. Oproti je kancelária vrchného lekára (ľahká zámka). Na poličke je doktorská taška, na zemi víno a sú tu dva počítače. V jednom (ľahké heslo) je nejaké info o Deanovi a Vere Keysovej a jej problémom s hlasivkami. V druhej miestnosti napravo je v stolíku kľúč od suterénu, zapojený elektrický varič. Z počítača na stole si môžete stiahnuť Vending Machine Code - „Med-X“. V miestnosti oproti je pod stolom Super stimpak.


4. Find Collar 12: Christine

Choďte do medicínskej štvrte, ktorá je medzi štartovacím námestím a policajnou stanicou. Za dverami je za prvým podchodom pred vami reproduktor, ktorý tak ako rádiá na policajnej stanici môže odpáliť váš obojok. Nemôžete ho vypnúť, ale môžete ho zničiť, tak ho proste odstreľte. Z prvého nádvoria prejdite na susedné. V rohu sú dve krabice s muníciou a duchársky Zberač. Pri prechode na tretie nádvorie vidíte na stene nápis „Boom“ a začne vám zas pípať obojok. Môžete tam hodiť granát, alebo vbehnite a otočte sa a zničte reproduktor, ktorý je nad vami na terase. Na susednom nádvorí je už vstup do kliniky.
Po vstupe choďte naľavo hore schodmi a na poschodí naľavo k terminálu. Tam prepnite strážny hologram, aby strážil na prízemí. Keď je preč, tak na chodbe zničte, alebo odpojte (Oprava 25) jeho vysielač, čím sa zbavíte inak nezničiteľného strážneho hologramu.
Potom choďte k svojmu cieľu, no na chodbe je štítený reproduktor. Odpojiť ho treba v suteréne. Na poschodí v miestnosti oproti vysielaču hologramu, v miestnosti so zapojeným elektrickým varičom, je v stole kľúč od suterénu (inak dole ťažká zámka). Choďte do suterénu a tam odpojte v počítači energiu. Tým je reproduktor hore neaktívny a môžete dobehnúť na prízemí do poslednej chodby a otvorte porušeného autodoca, v ktorom je Christina.
Presvedčte ju, aby vám pomohla. Ak ju vezmete za svoju aktívnu spoločníčku, tak získate na tú dobu perk „Signal Interference“, ktorý spôsobuje, že vám obojky začnú v prípade rádií a reproduktorov pípať neskôr a máte aj viac času, než vybuchnú.


5. Fires in the Sky

Keď naverbujete všetkých troch spoločníkov, vráťte sa na štartovacie námestie a pohovorte si s Elijahom. Povie vám, aby ste každého jedného z vášho tímu zaviedli na špecifické miesto. Vezmite Doga, alebo Goda a choďte na východ do Salida del Sol. Vnútri pozor na pasce, toxické oblaky a duchárov. Po vstupe choďte napravo smerom na juh až na rázcestie s Vending Machine. Napravo v miestnosti nad schodmi môžete počítačom deaktivovať zaštítený reproduktor, ostatné v tejto oblasti sa dajú rozstreliť. Prejdite chodbou popod tieto schody a dostanete sa rovno pred časť s prepínačmi.

Zaveďte tam vášho mutanta a prepnite ho na Goda. Pohovorte si s ním.
Môžete ho presvedčiť, aby vám pomohol (Inteligencia 7).
Môžete sa s ním dohodnúť a aby mohol udržať Doga na uzde a nakŕmeného, doneste mu dva kusy mäsa z duchárov (dvaja noví sa objavia v oblasti Salida del Sol, zabite ich a v inventári majú so sebou kus svojho mäsa).
Môžete ho prípadne aj zamknúť, keď použijete počítačový terminál pri bráne.
Ak chcete, aby tam bol Dog, tak sa dohodnite, že pôjdete po kusy mäsa z duchárov, prepnite ho páskou na Doga a potom zamknite.
Keď tam zostane, či už zamknutý Dog, alebo presvedčený God, tak je úloha splnená.

Salida del Sol South
Od vstupu sa držte pravej strany a dostanete sa na malé nádvorie so švábom a medvedími pascami, ktoré nikam ďalej nevedie. Na ľavej strane nádvoria je diera v stene (pasce), ktorou vojdite. Na poschodí sú nejaké drobnosti, zapojený elektrický varič a na malom, okrúhlom stolíku pri gauči je denník (Journal).
Oproti vstupu na toto nádvorie, z ktorého ste sa dostali k denníku, sú schody, ktorými sa dostanete do miestnosti s pár drobnosťami. Na linke je pod obedárom strana s poznámkami (Stained Page). Tiež je tam zapojený elektrický varič, kozmický nôž a za chladničkou RadAway. Z miestnosti vyjdite dierou v stene von na striešku a po strieške doľava. Dôjdete k ďalšej diere v stene, za ktorou vidíte na stene packu a pod ňou je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 9/15“.
Od vstupnej fontány pokračujte na juh na križovatku s Vending Machine. Tam choďte hore schodmi napravo do miestnosti s počítačom (stredné heslo) a v ňom deaktivujte zaštítené reproduktory v juhovýchodnej oblasti. V tejto miestnosti máte aj zapojený elektrický varič. Ak vyjdete na terasu, tak prejdite po strieške cez ulicu a po strieškach až na balkón, kde je zapnuté rádio (rýchlo vypnúť, alebo rozstreliť), pri ktorom sú dve krabičky munície (.308).
Z križovatky s Vending Machine choďte chodbou popod schody a v nej hneď napravo je na konci slepej chodby na stene packa a pod ňou je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 10/15“. Prejdite toxickým oblakom v chodbe a dostanete sa na malé nádvorie, za ktorým vidíte stenu s prepínačmi. Tam musíte zaviesť Doga / Goda. Pri bráne, za ktorou sú prepínače, je terminál, na ktorom môžete aktivovať ventiláciu, čím sa zbavíte toxických oblakov v tejto oblasti. Vnútri v časti s prepínačmi je napravo na zemi pri potrubiach Vending Machine Code - „Bear Trap Fist - Heavy Duty Springs“.
Od križovatky s Vending Machine choďte doľava. Keď prejdete prvý toxický mrak, hneď sa otočte a rozstreľte nad vami reproduktor. Pokračujte k obchodu napravo, no pozor!, kúsok za ním je na stene pri rebríku druhý reproduktor. Vojdite do malého obchodu, ktorý je zamorený toxickým mrakom. Vnútri je na stene za pokladňou s registračnou pokladňou packa, pod ktorou je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 11/15“. Tiež je tu aj lekárnička. Pokračujte uličkou a dostanete sa na slepý koniec. Hore pred dverami je pod krabičkou vodka. Prejdite po doskách do miestnosti oproti. Je tam počítač, z ktorého sa dozviete o histórii tohto miesta (3/8), lekárnička a voličke je kniha „Tales of a Junktown Jerky Vendor“.
Prejdite dverami nad schodmi a dostanete sa do severnej časti Salida del Sol.

Salida del Sol North
Hneď pri schodoch je denník (Torn Journal).
Vyjdite na ulicu a dajte sa do prvej diery v stene naľavo. Je to obchod, kde je pár žuvačiek, žetónov a vo vitríne je aj karta Jack of Diamonds - Sierra Madre. V obchode na zadnej stene je aj reproduktor, tak ho rozstreľte. Pod ním je diera, ktorou môžete vyjsť za obchod. Oproti je za dierou v stene malá reštaurácia. Pozor na rádio na pulte, zničte, alebo vypnite. Na poschodí vyjdite hore a na terase je policajná pištoľ.
Ak chcete, môžete skočiť dole z terasy na námestie pod vami. To je celé pod toxickým oblakom, takže treba byť rýchly. Vo vode tam máte žetóny, aj Automatic Rifle, za vodou je munícia (.308) a aj kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 12/15“. Vo výklenku pod rebríkom je kostra pri opravárenskom kufríku. Na zemi je kľúč od námestia, ktorým sa vrátite späť do Salida del Sol South.
Na vstupnej ulici (ako sem prejdete zo Salida del Sol South) choďte rovno a na pravej strane budú schody nahor. Vyjdite nimi hore a skočte vedľa nich na múrik a z neho na striešku. Prejdite k ďalšej spojovacej strieške. Ak pôjdete doprava, tak na konci je pod nakresleným srdcom na strieške sada na opravu zbraní. Vy prejdite touto spojovacou strieškou nad miesto, ktorým ste sem prešli z južnej časi Salida del Sol a dierou v stene vojdite do miestnosti, kde je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 13/15“. Tiež sú tam stoly s rozličnými drobnosťami a aj snežná guľa Sierra Madre.
Vráťte sa na miesto, kde ste skákali na strechu. Za schodmi je terasa, na konci ktorej je muničná krabica. Skočte dole na nádvorie za schodmi a choďte k druhým schodom naľavo. Za potrubím, ktoré je pod schodmi, je karta 6 of Spades - Sierra Madre. Vyjdite hore schodmi do miestnosti. Za pultom je tam rádio, ktoré vypnite. Na polici nad rádiom je kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 14/15“.
Vráťte sa na schody, z ktorých ste skákali na strechu a konečne vojdite do miestnosti za nimi. Zbehnite dole o poschodie nižšie a pri chladničke je na zemi Vending Machine Code - „RadAway“.
Vyjdite odtiaľto von na ulicu. Prejdite nádvorím so stromom a pár pascami na medvede a prejdete schodmi na rázcestie, kde vám začne pípať obojok. Vyjdite schodmi nahor (napravo) a hneď nad nimi je reproduktor, ktorý môžete rozstreliť. Schody vás dovedú len na terasu s muníciou (.357 magnum). Vráťte sa dole a vyjdite na nádvorie. Tu choďte hore schodmi napravo do miestnosti nad nimi. Vybehnite na tretie poschodie a tam je na poličke pri posteli Vending Machine Code - „Rad-X“. Na stole je počítač, v ktorom je osobný záznam odhaľujúci niečo z histórie (4/8).
Potom choďte na prízemie tejto budovy a tam sa dostanete za budovou. Prejdite na koniec ulice a tam hore po doskách na striešku a po strieške k diere v stene, ktorou vojdete do budovy (pri vstupe pasce). Zbehnite dole, v obchode je za pultom policajná pištoľ a na pulte munícia (.357). Vyjdite na nádvorie a napravo zbehnite dole schodmi. Pod nimi úplne napravo v rohu je za doskou kufor, čo je „Deanov tajný úkryt 15/15“.
Prejdite od úkrytu oproti cez duchára a do miestnosti za malým dvorom. Vybehnite hore schodmi, nad ktorými je reproduktor, tak ho zničte. Hore je v miestnosti počítač, v ktorom je osobný záznam odhaľujúci niečo z histórie (5/8). Cez dieru v stene sa vrátite späť na nádvorie. Môžete pokračovať napravo hore schodiskom na Campanas Del Sol.
Tam je pár nepriateľov, v miestnosti s mŕtvolami nájdete nejaké pílky, chirurgické hadičky a balzamovacie kvapaliny, ktoré však nemajú žiadny význam. Ak sa prebojujete miestnosťami, prejdete terasou do miestnosti na jej konci, za ňou hore schodmi (kde vypnite rádio pôsobiace na váš obojok) a na koniec hore rebríkom do zvonice, tak tam nájdete Vending Machine Code - „Hologram Rifle - Focusing Lense“ a Venging Machine Code - „Super Stimpak“. No sem pôjdete neskôr v rámci hlavného príbehu.


6. Strike up the Band

Vezmite Deana a choďte do Puesta del Sol. Prejdite na námestie pred vami, zahnite doprava a tam doľava a cez bránu opäť doľava. Tu choďte rovno na rázcestí pri schodoch sa dajte doľava a pokračujte k prechodu do južnej časti Puesta del Sol. Tam prejdite rovno a doľava, na malé námestie a z neho ulicou na juh. Na jej konci dierou v stene do miestnosti a úplne hore na strechu tejto budovy.
Dean tu nechce zostať sám, má strach. Môžete sa mu vyhrážať, že mu dolámete nohy a necháte ho tu, čo zaberie, ale nezabudne vám to a neskôr by ste ho museli zabiť, hoci teraz by ste mali túto úlohu splnenú.
Ak ho chcete presvedčiť, spýtajte sa, čo chce. Chce, aby ste zapli dva bezpečnostné hologramy v oblasti (môžete na to prísť aj sami Veda 60).
Prejdite dverami oproti tým, ktorými ste vyšli na strechu. Zbehnite dole schodmi a tu je počítač, ktorým aktivujete prvý hologram. Potom sa vráťte na začiatok oblasti, kde je prechod do severnej časti Puesta del Sol. Tam je vchod do zničenej kaviarne. Vojdite do nej, vyjdite na poschodie. Na poschodí vyjdite dverami z prvej miestnosti pri schodoch. Vyjdete na balkón, prejdite naľavo k diere v stene v miestnosti, za ktorou je počítač, ktorým aktivujte druhý hologram.
Keď aktivujete oba hologramy, tak ho oslovte a povedzte mu, že sú aktivované. Nevie o tom, aj ak behal s vami a chce istotu. Môžete ho presvedčiť (Čierna Vdova, alebo Rečníctvo 80, alebo Obchod 25, alebo Oprava 35), alebo mu len povedzte, nech vám verí a ak ste k nemu boli milý predtým, tak vám verí. Vydá sa na svoju pozíciu a úloha je splnená.

Puesta del Sol North
Prejdite na prvé námestie, napravo na sever uličkou, na rázcestí doľava a cez dieru v stene do obchodu. Na stene je lekárnička. Vyjdite na druhé poschodie a cez dieru v stene zoskočte na striešku pod vami. Po nej choďte doprava a po doskách na striešku oproti a cez dieru v stene do miestnosti s toxickým mrakom. Na poličke oproti vypnite rádio. Vnútri je len lekárnička a trezor (stredná zámka), takže sa sem netreba ťahať pre nič podstatné. Ak pôjdete zo striešky spred diery v stene doprava na koniec striešky, tam nájdete pár žetónov, cigarety a psycho. Ak pôjdete zo striešky spred diery doľava, tak dorazíte po strieške k ďalšej diere v stene, za ktorou je na poličke list (Strained Note). Tu pozor na reproduktor pod sochou.
V severnej časti, kde je toxický oblak, môžete prebehnúť na záchod, za ktorým je obchod, v ktorom je pár drobností. Nič podstatného, hoci je zaujímavé, že obchod nemá žiadny vchod a je nepravdepodobné, že by sa sem chodilo cez záchody.
Z miesta, kde ste skákali na striešku, teraz neskáčte a prejdite na budovu oproti po doskách. Z nej skočte na striešku naľavo a po nej pokračujte doľava, smerom na západ. Prejdite po vrchole brány a naľavo pokračujte po strieške. Za dierou v stene je pivo, cigarety, lekárnička a počítač so záznamom. Pokračujte po strieške k ďalšej diere v stene, za ktorou rýchlo vypnite rádio. Vnútri je na vrchole kabinetov časopis „Fixin´ Things“. Inak je tam trezor (stredná zámka) a počítač (veľmi ťažké heslo).
Potom choďte na západ po ulici. Na konci je rázcestie, tak choďte napravo hore schodiskom. Hore sú naľavo dvere vedúce do prepínacej stanice. Choďte naľavo od dverí, do toxického oblaku. Za potrubím pred dierou v stene je vodka, buffout a pivo. Za dierou v stene je mŕtvy pustinár. Zbehnite dole schodmi. Tam sú dva počítače, kde si môžete pozrieť info. Pri zamknutej krabici (stredná zámka) je na zemi mentats. V sklade je lekárnička, buffout, pivo a škótska. Vybehnite hore schodmi a na stole pri zničenom počítači je kľúč (Foreman´s Key).
Napokon choďte do južnej časti a dverami do južnej strany Puesta del Sol.

Puesta del Sol South
Od vstupu do oblasti máte napravo vstup do zničenej kaviarne. V nej nájdete RadAway, čistú vodu a hromadu drobností. Z poschodia vedie von dvojo dverí. Jedny vás dovedú na balkón, za ktorým je diera v stene vedúca do miestnosti s počítačom (ktorým aktivujete prvý hologram), lekárničkou a absintom. Pod ňou je uzavretý obchod, v ktorom je pár drobností. Druhé dvere zo zničenej kaviarne vás dovedú na balkón, z ktorého môžete po strieškach prejsť na budovu oproti, kde hore na veži nad ňou nájdete mikrofúzne články (nabité aj vypálené), pár žetónov a Vending Machine Code - „Hologram Rifle - Advanced Calibration“. Tiež môžete prejsť po strieškach poza suchý strom a ponad vstupnú bránu (vedúcu do severnej časti Puesta del Sol) a z konca striešky preskočiť na balkón a z neho vojsť do zničenej budovy, kde je pár drobností a dá sa ňou prejsť do severnej časti Puesta del Sol a tam do ďalšej miestnosti s pár drobnosťami oproti vám, kam by ste sa inak nedostali.
Od vstupu do oblasti choďte napravo nad schody, pod ktorými je námestie s toxickým oblakom. Na stene nad námestím je socha, pod ktorou odstreľte reproduktor. Zbehnite na námestie a napravo je diera v stene. V miestnosti za ňou je konduktor, kovový a elektronický šrot a zamknutá krabica (stredná zámka). Na poschodí môžete vyrabovať pár skríň a po kovovej ochodze vybehnúť vonku do miestnosti povyše. Tam je na malom stolíku pri biliardovom stole Vending Machine Code - „Demolition Charge“. V susednej miestnosti je pár žetónov, vypálených mikrofúznych článkov a fliaš alkoholu. Ak zbehnete dolu schodmi, tak pri lekárničke je terminál (veľmi ťažké heslo). Vybehnite odtiaľto na ulicu a ste nad zamoreným námestím. Pokračujte na východ.
Smerujte k prechodu na ďalšie nádvorie. Pred ním je naľavo diera v stene vedúca do obchodu. Je tam hromada drobností a na pulte pri pokladniach aj Vending Machine Code - „Buffout“. Vráťte sa na ulicu a pokračujte na nádvorie. Hneď za bránou sú naľavo na zemi potraviny. V zemine vo výklenku napravo a pri stromoch naľavo sú muničné krabice.
Bežte z námestia ulicou na juh a na konci vojdite dierou do budovy. Vybehnite úplne hore, tu je miesto, kde treba nechať Deana. Tu na zemi pri kábloch, ktoré má obsluhovať je Vending Machine Code - „Automatic Rifle - Upgraded Internals“.
Prejdite dverami oproti tým, ktorými ste vyšli na strechu. Zbehnite dole schodmi a tu je počítač, ktorým aktivujete druhý hologram. Prejdite po spojovacej strieške do miestnosti oproti a tam je za gaučom karta Jack of Spades - Sierra Madre a na poličke je druhá karta - 4 of Diamonds - Sierra Madre.

Service Route
Servisný tunel je spojovacia chodba medzi severnou a južnou časťou Puesta del Sol. Aby ste sa doň dostali, potrebujete kľúč (Foreman´s Key), ktorý nájdete v Puesta del Sol (viď vyššie). Vnútri je na zemi oblek Dead Money Jumpsuit, na poličke je nejaké náradie a dve robotnícke prilby (Construction Hat) a na zemi pár krabíc (jedna strená zámka). Tiež sa odtiaľto môžete dostať do malej oblasti s troma stolmi a šachovnicou a ďalšou robotníckou prilbou za zamknutou bránou (ťažká zámka), ktorá je v severnej časti Puesta del Sol (ak ste nevedeli vypáčiť bránu).

Switching Station
V severnej časti Puesta del Sol je prepínacia stanica (popis cesty vyššie). Vo vstupnej miestnosti je naľavo elektrická skrinka, ktorou môžete otvoriť inak neotvoriteľné dvere vedúce ďalej. Buď ju opravte sami (Oprava 60), alebo súčiastkami (3 electric box fuse, ktoré môžete nájsť v rozličných kontajneroch). Na červenom generátore pri týchto dverách je časopis „Fixin´ Things“. Vyjdite na chodbu a pozor, hneď napravo nad vami je jeden reproduktor, v prvom výklenku napravo druhý (je tam aj časopis „Programmer´s Digest) a pod schodmi na stene hore naľavo tretí. Prejdite do veľkej haly.
Zbehnite dole schodmi to toxickej hmly a prebehnite (pozor na medvedie pasce) rovno k schodom na druhej strane, ktorými vybehnite hore a dajte sa naľavo. V miestnosti si môžete pozrieť počítač, v ktorom je niečo o histórii (6/8). V susednej miestnosti je Automatic Rifle, munícia (prierazná .308), na skrinke pod šálkou na kávu je časopis „Ila Fantoma“ a je tu aj počítač na ovládanie ventilácie. Aktivujete ventiláciu a toxické mračná budú odsaté zo stanice, ako aj z niektorých častí Puesta del Sol.
Vráťte sa nad schody a teraz choďte doprava. Musíte prebehnúť rýchlo popri dvoch zaštítených reproduktoroch do miestnosti s počítačom (ľahké heslo), hacknúť ho a deaktivovať reproduktory. Je tu pasca, mŕtvola veteránskeho žoldniera a kniha „Dean´s Electronics“.
Keď už môžete pokojne prezerať podlahu bez toxicity, tak medzi oboma schodiskami, pri medvedích pasciach sú krabičky munície (.357). Pod schodmi, ktorými ste zbehli dole prvýkrát, je mŕtvola muža (má na sebe Dead Money Jumpsuit, so sebou policajnú pištoľ a list „See you in hell asshole“).
Prejdite do druhej haly za miestom, kde ste aktivovali ventiláciu. Naľavo je zaštítený reproduktor. Môžete prebehnúť rovno do dverí pred vami, no sú zamknuté (ťažká zámka). Ak ich neviete otvoriť, tak preskočte napravo a dvakrát naľavo a dostanete sa z druhej strany (popri útočiacej strieľni) do tej istej miestnosti, kde rýchlo hacknite počítač (ľahké heslo) a deaktivujte oba reproduktory. Zvnútra môžete ďalším terminálom aj otvoriť zamknuté dvere.
Na plošine uprostred, cez ktorú ste mohli preskakovať, je na konci pri strojoch pod zábradlím kniha „Chinese Army: Spec. Ops. Training Manual“.
V časti oproti je ďalší počítač a na stole pri ňom je Ennisov kľúč. Pri výťahu je tam na termináli položený Vending Machine Key - „Hologram Rifle - Reinforced Components“. Ennisova skrinka je v miestnosti, kde ste aktivovali ventiláciu.
Keď sa odtiaľto vyveziete hore výťahom, dostanete sa do miestnosti. Na stole je časopis „Fixin´ Thigns“ a pri stole sú Mentats.


7. Mixed Signals

Vezmite Christinu a choďte do Puesta del Sol North. Prejdite na námestie pred vami, zahnite doprava a tam doľava a cez bránu opäť doľava. Tu choďte rovno, na rázcestí pri schodoch sa dajte doprava hore schodmi a hore vojdite dverami napravo do Prepínacej stanice.
Vo vstupnej miestnosti je naľavo elektrická skrinka, ktorou môžete otvoriť inak neotvoriteľné dvere vedúce ďalej. Buď ju opravte sami (Oprava 60), alebo súčiastkami (3 electric box fuse, ktoré môžete nájsť v rozličných kontajneroch. Jedna je v kufríku priamo tu v miestnosti, druhá v kufríku oproti vstupu do stanice, napravo v toxickom oblaku pri potrubí a tretia je v kufríku na streche - ako vojdete do Puesta del Sol, tak pôjdete vpravo, vľavo, dierou v stene do budovy, úplne hore a po doskách na strechu). Vyjdite na chodbu a pozor, hneď napravo nad vami je jeden reproduktor, v prvom výklenku napravo druhý a pod schodmi na stene hore naľavo tretí. Prejdite do veľkej haly.
Zbehnite dole schodmi to toxickej hmly a prebehnite (pozor na medvedie pasce) rovno k schodom na druhej strane, ktorými vybehnite hore a dajte sa naľavo. V miestnosti si môžete pozrieť počítač, v ktorom je niečo o histórii (6/8). V susednej miestnosti je Automatic Rifle, munícia (prierazná .308) a aj počítač na ovládanie ventilácie. Aktivujete ventiláciu a toxické mračná budú odsaté zo stanice, ako aj z niektorých častí Puesta del Sol.
Prejdite do druhej haly za miestom, kde ste aktivovali ventiláciu. Naľavo je zaštítený reproduktor. Môžete prebehnúť rovno do dverí pred vami, no sú zamknuté (ťažká zámka). Ak ich neviete otvoriť, tak preskočte napravo a dvakrát naľavo a dostanete sa z druhej strany (popri útočiacej strieľni) do tej istej miestnosti, kde rýchlo hacknite počítač (ľahké heslo) a deaktivujte oba reproduktory. Znútra môžete ďalším terminálom aj otvoriť zamknuté dvere.
Potom choďte na plošinu oproti a k výťahu. Tam oslovte Christinu s tým, že potrebujete, aby šla k ovládaniu dole. Naznačí vám, že sa bojí, lebo sú tam stiesnené priestory a vy môžete pochopiť, že keď bola zavretá v Auto-Docovi, tak si vyvinula klaustrofóbiu. Môžete jej povedať, že ju nepošlete dole, nech nastúpi do výťahu prvá a potom ju pošlite dole - zlá karma, ale splnenie úlohy, hoci ste oklamali parťáčku.
Ak jej chcete pomôcť, treba nájsť iný spôsob. Pri vás je počítač, ktorým to ide. Môžete ho hacknúť (veľmi ťažké heslo), alebo si zožeňte heslo. Pri počítači povyše je Ennisov kľúč. Jeho skrinka je v miestnosti, kde ste aktivovali ventiláciu. V nej nájdete heslo, s ktorým sa dostanete do počítača. V počítači len presmerujte ovládanie sem. Potom povedzte Christine, že môže riadiť akciu odtiaľto a tá vám je vďačná. Buďte milí a dostanete aj dobrú karmu. Úloha splnená.


8. Trigger the Gala Event

Keď ste dostali vašich spoločníkov na pozície v rámci úloh „Fires in the Sky“, „Strike Up the Band“ a „Mixed Signals“, tak môžete zahájiť veľký galavečer, ktorý by mal podľa Elijaha otvoriť kasíno Sierra Madre. Musíte sa dostať do zvonice v severnej časti Salida del Sol. Vojdite do Salida del Sol South, prejdite do Salida del Sol North a tam postupujte až do Campanas del Sol (bránou naľavo, pozor na reproduktor, ak ste tu ešte neboli, schodmi napravo hore, na nádvorí naľavo hore schodmi do budovy, cez diery v stene za budovu, tam po drevenej ochodze hore na poschodie a dierou v stene do budovy, na ulicu a hore schodiskom). Tam vojdite naľavo do budovy, vyjdite hore, po terase prejdite do zadnej časti budovy, hore schodmi (pozor na rádio v miestnosti nad schodmi) a tam už len až hore do zvonice. Vo zvonici použite ovládač na zahájenie galavečera, čo sa prejaví ohňostrojom.
Zvuky pritiahnu ďalších duchárov. Vy sa musíte vrátiť na štartovacie námestie, takže sa cez nepriateľov, ktorí sa objavili, buď prebojujte, alebo im utečte. Ohňostroj spustil aj niektoré reproduktory vo vile, takže si cestou preč dávajte pozor aj na ne, keďže cestou do zvonice tam neboli.
Vráťte sa na štartovacie námestie a prejdite bránou s nápisom Sierra Madre. Tá vás konečne dovedie do samotného kasína.


9. Put the Beast Down

Ste v kasíne, kde uvidíte aj svojich parťákov, no všetci omdliete a keď sa preberáte, ste sami. Kasíno nie je v bežnom móde, takže tu číhajú holografickí ochrankári. Musíte najprv obnoviť prívod energie, aby sa spustil bežný režim.
Ste vo vstupnej chodbe. Prejdite dverami oproti recepčnému pultu do kasína. Tu strážia hologramy (môžete sa s nimi pohrať, ak chcete splniť výzvu „Authority Issues“). Na termináloch môžete nastaviť zmenu pozície hologramov. Napríklad terminálom napravo od vstupu, strážcu pred vstupom môžete poslať strážiť schody vedúce hore, no radšej si ho obíďte, pretože hore schodmi musíte aj vy. Môžete ich aj odpojiť. Vyjdite hore schodmi a za prvým stolom napravo skočte dole na trám klenby. Tam je vysielač prvého hologramu. Druhý hologram stojí dole pod klenbami. Jeho vysielač je na zemi rovno za ním.
Vyjdite hore schodmi k reštaurácii. Za pultom je nad lekárničkou a chladničkou reproduktor, tak ho zničte. Na pulte je bezpečnostné heslo (Casin Security Passcode). Naľavo od pultu je pri gauči časopis „Programmer´s Digest“ a v poličke za pultom je nad fľašami s alkoholom Vending Machine Code - „Wine“. Teraz sa musíte dostať k hlavnému počítaču, ten je v miestnosti tu za pultom reštaurácie, no stráži ho hologram.
Môžete ísť z druhej strany. Skočte z reštaurácie na klenby hráčskej časti pod vami. Z nich skočte za prepážku pokladne. Tu máte trezor (ťažká zámka), na zemi knihu „Guns and Bullets“ a v skrinke je kľúč od pokladne. V druhej miestnosti je počítač (stredné heslo), ktorým môžete otvoriť trezor pod stolom. Vyjdite hore a kľúčom pokladníka si otvorte dvere na chodbu. Vojdete rovno do miestnosti s počítačom a hologramom. V chodbe naľavo je hneď za dvermi vysielač hologramu, tak ho zničte, alebo odpojte (Oprava 50), ako aj predošlé dva. V miestnosti naľavo je posilnená prilba (Sierra Madre Helmet, Reinforced) a v kuchyni (ľahká zámka) ďalej naľavo je na pulte Vending Machine Code - „Vodka“. Pred miestnosťou, ktorú strážil hologram, je mŕtvola s prilbou a batohom, v ktorom je kancelársky kľúč, ktorým si môžete otvoriť dvere pri kuchynke a dvere na opačnej strane týchto priestorov bezpečnosti a skrátiť si tak cestu do vstupnej chodby kasína.
V miestnosti, ktorú strážil hologram, použite centrálny počítač ostrahy kasína a otvorte miestnosť s poistkami. Než tam pôjdete, môžete preskúmať ešte posledné dve miestnosti v tejto zadnej časti. Vybehnite k nim hore schodmi. V tej druhej je na skrinke rádio, tak ho rýchlo vypnite. Tam je aj autodoc MK I, ak by ste potrebovali liečbu a na vrchu skrinky je časopis „Tumblers Today“. V predošlej miestnosti je bezpečnostný počítač, kde si môžete pozrieť niečo z histórie (7/8). Na poličke s rozličnými pracovnými pomôckami je aj Vending Machine Code - „Scotch“.

Choďte dole do kasína do hráčskej časti a do dverí oproti hlavnej pokladni, ktoré ste odomkli v počítači bezpečnosti. Za nimi nahoďte v prepínacej skrinke poistky a dostanete energiu do kasína. To je opäť funkčné a môžete dokonca využívať aj ponuky kasína a hrať.

Teraz sa v rámci tejto úlohy treba postarať do Doga / Goda. Teda aj o ostatných spoločníkov, ako vám povie Elijah, keď sa vrátite do vstupnej chodby. Ich obojky narúšajú systém a chce, aby ste sa ich zbavili. Buď ich prekalibrovali, alebo zabili vašich spoločníkov, čím bude postarané aj o obojky (toto Elijah uprednostňuje).
Prejdite zo vstupnej chodby do reštaurácie. Tam naľavo hore na stene nad dverami do záchodov zničte reproduktor a na záchodoch vypnite rádio, aby vám nenarúšali obojok. Napravo na pulte je na papieri položený kľúč (Emergency Maintenance Key). Počujete tu, ako sa Dog háda s Godom. Vráťte sa do vstupnej haly a choďte späť do kasína. Choďte hore schodmi do reštaurácie, dverami za pultom, hore schodmi a nad nimi si kľúčom, ktorý ste pred chvíľou získali, otvorte dvere do kantíny.

V kuchyni ste zistili, že Dog uvoľnil plyn. Musíte ho zavrieť, aby nevybuchlo celé kasíno. Treba zavrieť tri ventily. Prvý je rovno pri vás. Druhý je v menšej miestnosti naľavo a tretí napravo v hlavnej miestnosti medzi dverami. Než uzavriete ventily, snažte sa, aby vás mutant nevidel, inak sa rozhodne odpáliť seba aj vás.
Keď je plyn uzavretý, oslovte mutanta. Dog už chce mať pokoj a tak je ochotný zabiť každého a God chce zabiť Elijaha a ak na to treba zničiť kasíno, tak mu to nevadí. Môžete s mutantom bojovať a zabiť ho. Ak ho zabijete, vezmite si z jeho tela heslo (Maintenance Pass pre otvorenie dverí z kuchyne) a utečte, inak vás zabije obojok (medzi poschodiami v kasíne obojky nefungujú navzájom, ako vám v chodbe povedal Elijah).
Môžete Doga presvedčiť, aby počúval (Rečníctvo 50, ak ste najprv s Dogom bojovali, tak Rečínctvo 35). Potom mu môžete povedať, aby sa sám uškrtil reťazou, čo má okolo krku. Môžete mu tiež povedať, aby zabil Goda, že ten hlas je len malá vec, ktorú môže zničiť. Tak zostane agresívny Dog.
Keď ho presvedčíte, aby vás počúval, môžete ich oboch ďalej presvedčiť, aby sa spojili a zmierili (Rečníctvo 85, ak ste bojovali tak 75). To ich uzmieri, ale ako vám povie God, zabudnú na vás, stanú sa novou osobnosťou a zabudnú na všetko, hoci ako následne zistíte, bude k vám nová osoba aspoň cítiť vďačnosť.

Než odídete, v kuchyni máte nejaké pracovné pomôcky, pracovný stôl, rôzne jedlá a aj predvojnové steaky. Na zemi pri stole s počítačom je karta 8 of Clubs - Sierra Madre.


10. Veľký hráč (voliteľná úloha)

V rámci úlohy „Put the Beast Down“ spojazdníte kasíno a môžete v ňom hrať. Tak ako ste mohli hrať a vyhrávať v kasínach v Novom Vegas, môžete aj tu. Žetóny ste iste nejaké našli cestou sem, nejaké môžete získať aj vo Vending Machine a u pokladníka si môžete vymeniť predvojnové peniaze za žetóny. Hrať môžete Blackjakck, ruletu, alebo skúšať šťastie na automatoch. Aj tu chcú zákazníkov motivovať a pri istých výhrach dostane hráč pozornosť kasína. Tú si musíte vyzdvihnúť u pokladníka.
2500 žetónov: Fľaša vína a fľaša Škótskej.
5000 žetónov: Pre-war Parkstroller Outfif a Pre-war Hat.
7500 žetónov: Complimentary Voucher (vo Vending Machine ho môžete zameniť za 1000 žetónov).
10000 žetónov: Zákaz hrania.
Žetóny používate aj do Vending Machine, takže vyhrať sa ich oplatí.


11. Curtain Call at the Tampico

Choďte cez vstupnú chodbu do divadla. Vo vstupnej časti si pozrite počítač (ľahké heslo, alebo si vezmite heslo od dvoch kostier neďaleko ležiacich) a v počítači si pozrite, ako to funguje v divadle a stiahnite si aj bezpečnostný kód.
Choďte doľava a prejdite k javisku. Nad dverami je reproduktor, tak ho môžete odstreliť. V hale je pár ďalších reproduktorov, ale sú štítené, tak sa im len vyhnite. Uprostred pod pódiom je držiak na noty. Pod ním je čistá voda, mentats a z držiaka si vezmite noty (Vera´s Partitures), z ktorých vypadne kľúč k zákulisiu. Vtedy sa objaví nad pódiom Dean. Povie vám, že sa k vám čoskoro dostanú bezpečnostné hologramy, ktoré strážia halu a poradí vám utekať do dvier naľavo (od neho, pre vás napravo). Ak ste k nemu predtým neboli milý, tak vám ani on neradí a dúfa, že vás hologramy zabijú. Tak či tak, len čo dohovoríte, objavia sa hologramy, tak utekajte napravo a kľúčom z nôt si otvorte dvere do zákulisia. Hneď za dverami napravo je jeden vysielač pre jeden z troch hologramov v hale (Oprava 100, alebo zničiť).
Prejdite chodbou. Za rohom je reproduktor a v miestnosti hneď za ním je naľavo na stene druhý, tak ich zničte. Na chodbe je pri kostrách doktorská taška, policajná pištoľ, medvedík a dva Med-X. V miestnosti je pár drobností a za gaučom je druhý vysielač pre jeden z troch hologramov v hale (Oprava 50, alebo zničiť). V Deanovej šatni je na stole rádio (vypnúť), lekárnička, pod stolom skrinka na zbrane, pri stole muničná krabica, v stene trezor (ťažká zámka, obsahuje záznam o vydieraní) a na stole je Verin kľúč od jej šatne.
Choďte na opačnú stranu zákulisia. Použite terminál pred Verinou šatňou a vypnite v ňom reproduktory v hlavnej hale (jeden je hneď za stenou a pôsobí na vás) a potom vojdite do jej šatne, kde rýchlo vypnite rádio. Z malého stolíka si vezmite pieseň „Dean Domino´s - Saw Her Yesterday“ a pod nahrávkou je aj Verin hlavný kľúč. Na stole je sexy nočné prádlo a časopis „Meeting People“. Má tu aj lekárničku (ťažká zámka, alebo Verin hlavný kľúč). S jej posledným kľúčom otvoríte na chodbe aj susedné dvere, ktoré vedú späť do hlavnej haly divadla.
Teraz sa musíte dostať k premietačke. Keď ste chrbtom k zákulisiu, tak choďte k chodbe naľavo. Pozor na hologramy, dva ste mohli odstaviť, takže by to malo byť ľahšie. Prejdite chodbou a hore si otvorte dvere Veriným hlavným kľúčom. V poličke za premietačkou je kniha „Lying, Congressional Style“ a pri premietačke je časopis „Tales of Chivalrie“. Použite na premietačku Deanovu pieseň a zmenia sa parametre divadla, bezpečnostné hologramy zmiznú a začne predstavenie. Už sa tu môžete pohybovať bezpečne.

Choďte do zákulisia, kde vám Dean povie, o čo mu celý čas išlo a aj čo by ste mali spraviť ďalej. Po rozhovore dostanete od neho kľúče, aby ste mohli odísť z divadla.
Ak ste predtým k Deanovi neboli milý, tak vám rovno povie, že vás chce zabiť a utiecť z divadla skôr, než ho dostane jeho obojok. Ak použijete vydieračskú pásku z jeho trezoru, ktorou vydieral Veru, aby mu pomohla vykradnúť kasíno, tak vám povie celý príbeh (ktorý by vám povedal len tak, ak ste s ním zadobre, ale inak nie). Ak je na vás naštvaný, tak nemáte šancu ho presvedčiť k mierovému rozchodu a musíte ho zabiť. Keď ho zabijete, utečte preč, než vás zabije obojok.
V zákulisí, kde sa skrýval Dean, je napravo za dverami na zemi karta Ace of Clubs - Sierra Madre. Hore na rampe nad javiskom je posilnená bezpečnostná prilba.


12. Last Luxuries

Napokon sa treba postarať o Christinu. Vráťte sa do vstupnej chodby a prejdite do Suites. Na chodbe choďte doľava k dvom dverám. Jedny sú zamknuté (stredná zámka), druhé nie, no obe vedú do rovnakej časti izieb (teda sú izby spojené cez dieru). V nich je hologram Very, no ten vás napadne, ak sa k nemu priblížite. Choďte do kúpeľne, zatvorte za sebou a za dverami nájdete vysielač jej hologramu (Oprava 75, alebo zničiť). V prvej miestnosti je na stole časopis „Today´s Physician“ a na skrinke v šatníkovej miestnosti oproti posteli je časopis „True Police Stories“. Z ďalšej miestnosti vyjdite na chodbu.
Na konci chodby vojdite napravo do práčovne, kde ako prvé vypnite rádio na práčkach. Máte tu aj hromadu pracovných vecí a aj pracovný stôl, v ktorom je časopis „Locksmith´s Reader“. V počítači napravo (ľahké heslo, prípadne heslo, nájdete v neďalekých izbách) môžete deaktivovať niektoré reproduktory na chodbách a stiahnuť si z neho aj návod na výrobu „Super-Heated Knife“. V nezaheslovanom počítači dajte otvoriť bezpečnostné dvere. Pri tomto počítači je aj kľúč (Suites Maintenance Key), ktorý si otvoríte dvere na ďalšiu chodbu.

Otvorili ste bezpečnostné dvere napravo vo vstupnej chodbe, takže tam prejdite a prejdite nimi. Na konci chodby je trojo dverí. Dvojo vedie do izieb, v ktorých sú ďalšie dva hologramy Very. Tiež majú vysielače, ktoré môžete odpojiť, ak neviete hacknúť počítač povyše. Prejdite najprv prostrednými dverami (na stole za dverami je heslo k počítaču v práčovni) a napravo za stolom zatvorte dvere. Za nimi je na stene vysielač (oprava 75, alebo zničiť). Pre ľahšiu orientáciu vyjdite na chodbu, prejdite prvými dverami, tam naľavo do izby s posteľou, naľavo cez kúpeľňu do ďalšej spálne s paravanom pri posteli. Zatvorte dvere napravo a za nimi je vysielač (Oprava 75, alebo zničiť). V susednej miestnosti je na stole rádio, ktoré vypnite.
Z miestnosti s rádiom budete pokračovať ďalej, ale ešte môžete prehľadať tieto izby a vyrabovať. Na severnej strane je aj miestnosť (tretie dvere z chodby) so skrinkami s výbavou. Na poličke je tu aj Lovecká Brokovnica a munícia. Je tu počítač (stredné heslo), ktorým môžete spraviť oba hologramy priateľské a odomknúť aj zamknuté dvere za počítačom, za ktorými je rozličná výbava (posilnené brnenie a prilba ostrahy, Lever-Action Shotgun, munícia, muničné krabice).

Vráťte sa na juh do miestnosti, kde ste vypli rádio a vyjdite tu na chodbu k Vending Machine. Naľavo je miestnosť s unikajúcim plynom. Na zemi vypnite rádio a za ním pri stene zatiahnite ventil. Keď je miestnosť bez plynu, môžete otvoriť dvere a vytvoríte si tak skratku do predošlej oblasti. Prejdite od Vending Machine na koniec chodby a tam pred druhým Vending Machine je kostra, pri ktorej je Suites Security Pass. Skočte ešte do miestnosti na konci chodby. Na kufri na posteli sú časopisy „Patriot´s Cookbook“ a „Milsurp Review“ a v miestnosti vedľa postele (ľahká zámka) je na skrini posilnená kovová helma (Metal Helmet, Reinforced). Napokon prejdite dvojkrídlymi dverami medzi oboma Vending Machine. Napravo je na pulte pri fľašiach alkoholu časopis „Today´s Physician“ a v poličke naľavo je pri predvojnových knihách aj kniha „Big Book of Science“. Naľavo je za dverami Christine.

Pohovorte si s Chritinou, vypočujte si jej príbeh a dostanete od nej Verin kľúč.
Ak ste predtým Christinu oklamali, tak už od začiatku viete, čo voči vám cíti. Už od začiatku po vašom príchode na podlažie sa vám vyhráža a v miestnostiach nájdete pasce, ktoré tam na vás nachystala. Keď napokon nájdete ju, tak vás chce zabiť. Bojujte, zabite ju a utečte do výťahu, aby ste sa dostali z dosahu spojenia vašich obojkov. Tu je ešte jedna možnosť, keď vás napadne, utečte preč, nech sa upokojí a keď sa vrátite, už s vami jedná, ako keby ste mali jej dôveru.
Na zemi pri skrinke je karta Queen of Clubs - Sierra Madre. Z mŕtvoly Very si môžete vziať jej šaty. Tiež sú pri nej tri Med-X a Super Stimpak. Na nočnom stolíku má časopisy „Meeting People“ a „Ila Fantoma!“. V jej šatníku je jej hlasový záznam „Vera Keyes´ Audition“. Z autodoca môžete získať jej lekárske záznamy (alebo od Christiny, ak sa na stroj spýtate).


13. Heist of the Centuries

Choďte od Christiny k dverám pri pulte s alkoholom. Terminálom otvorte dvere. V trezore za dverami sú ďalšie Verine šaty. Pri výťahu vám Elijah povie, že treba nájsť spôsob, ako ho spojazdniť. Vráťte sa do vstupnej chodby kasína a tam použite počítač na recepcii a stiahnite si hudobné záznamy. Vráťte sa hore do Verinej izby a použite na reproduktor pri výťahu nahrávku tvoriacu heslo (alebo poproste Christinu, nech ho povie). Zvete sa výťahom dole.

Prejdite chodbou napravo a až k hale. Na stene oproti (naľavo) je nad schodmi reproduktor, zničte ho. Zoskočte dole do miestnosti (je tam munícia a list na stole) a hneď prebehnite chodbou za ňou a dverami naľavo von. Nad dverami je reproduktor, ktorý má na vás dosah až do tej miestnosti. V hale, kde ste odstrelili reproduktor, sú tri ďalšie, dva štítené. Ten neštítený je nad vami nad dverami vedúcimi preč. Môžete ho dostať aj odtiaľto zdola. Potom vybehnite hore schodmi a utekajte do dverí preč, aby ste sa vyhli zaštíteným reproduktorom. Keď vám prestane obojok pípať, vráťte sa naspäť na dosky pred dverami a pri nich použite terminál, v ktorom vypnite poplach. Skončí otravné pípanie a odpojíte aj oba zaštítené reproduktory. Pokračujte chodbou.

V ďalšej hale sú pred vami tri hologramy. Môžete sa plížiť poza nich, skočiť doľava, tam v termináli zmeniť ich nastavenie, poza nich a k ďalšiemu. Je vhodné dostať sa do miestnosti napravo od vstupu do haly, môžete tam prípadne aj rovno prebehnúť popred nich. Tam je terminál, v ktorom vypnite poplach a silové polia, čo odstaví reproduktory v tejto hale a uľahčí vám to život. Potom vybehnite rýchlo pred túto miestnosť a po trámoch a potrubiach skočte na jej strechu. Ak po vás idú hologramy, tak si počkajte, kým sa neupokoja, hore sa nedostanú. Z tejto strechy vybehnite hore schodmi na plošinu, kde je obedár a jablko. Na tráme rovno oproti nim je prvý vysielač, ktorým zrušíte jeden z troch hologramov (Oprava 100 alebo zničiť). Po spojovacom tráme prejdite nad miestnosť na ľavej strane haly a na jej streche je druhý vysielač. Posledný, tretí, je v spojovacej chodbe povyše miestnosti, kde ste vypli poplach. Len skočte dole a dobehnite tam, posledný hologram nenarobí také problémy, aby ste sa tam nemohli dostať a zničiť vysielač.
Než pôjdete ďalej, pozrite si počítače, na ľavej strane sú dva a v tom bližšie k prechodu ďalej je list pre Sinclaira, kus histórie (8/8). Ešte choďte k dverám, ktorými ste sem vošli a napravo zbehnite dolu schodmi. Dole prejdite po tyči naľavo na plošinu, kde je pri kufríku heslo k strieľňam (Vault Turret Terminal Password). Teraz prejdite hore dverami ďalej. V chodbe použite najbližší terminál a deaktivujte zvyšnú ochranu vrátane reproduktorov pri vás.

Prejdite ďalej a dostanete sa pred samotný trezor kasína. Na zemi pred vstupom je pri kufríku holodisk „Extracted Holotape“ (Sinclair prišiel na to, že ho chcú Vera a Dean okradnúť). Na potrubí poniže je Sinclairovo telo a batoh, v ktorom má knihu „Nikola Tesla and You“.
V trezore nájdete poklad. Kopec predvojnových peňazí a 36 zlatých tehličiek (každá má hodnotu 10539 viečok a váži 35 libier). V skrinke nájdete tiež brnenia a prilbu ochranky a rozličné zbrane a muníciu. V termináli naľavo od dverí odpojte ochranu trezoru. Napokon si prečítajte záznamy v centrálnom počítači. Zistíte, že Sinclair postavil trezor ako úkryt pred vojnou pre Veru a nachystal aj pascu pre Deana. Snažil sa zaistiť bezpečný odchod z trezora a skončil vonku, kde ste ho našli.
Keď dočítate záznam, ozve sa vám Elijah. Pozhovárajte sa s ním a môžete sa dozvedieť aj ako sa dozvedel o existencii kasína, ako sa sem dostal, ako sem dostal vás a čo plánuje s kasínom. Napokon sa rozhodne prísť dolu k vám, či už ho presvedčíte (Rečníctvo, Obchod, Výbušniny, Veda, Páčenie, Plíženie 75 - v závislosti od vedenia rozhovoru), alebo nie.

Vašou prvou možnosťou je hneď utiecť. Vybehnite von a naľavo a cestou tou, ktorou ste sem prišli. Nezastavujte sa, pretože Elijah aktivuje váš obojok a musíte sa dostať preč skôr, než vybuchne.
Druhou možnosťou je bojovať s Elijahom. Ako prvé zaútočia automatické strieľne v hale. Môžete ich zničiť. Môžete ich preprogramovať v počítači vo valute (Veda 100, alebo pomocou prístupového hesla, ktoré ste mohli nájsť v hale s hologramami) a vežičky napadnú Elijaha, alebo môžete zničiť generátor (Boj bez zbraní 40, alebo Boj so zbraňami nablízko 40, alebo pár granátov). Ak vežičky vyradíte, tak zabite Elijaha sami. Po jeho smrti sa vám aktivuje obojok, takže sa musíte dostať z tohto miesta preč skôr, než vybuchne. Utekajte tak, ako ste sem prišli naspäť až k výťahu.

Poznámka 1: Ak si pozriete v počítači v trezore po prečítaní správy pre Veru súkromné záznamy Sinclaira, zanechané špecificky pre Deana, tak končíte. Sinclair nachystal pascu, aby bol Dean v trezore uzavretý a zomrel tam a to čaká aj vás. Nabehne krátky záver, v ktorom je spomenuté, ako ste skončili a končí pre vás aj hra. Teda aspoň kým si nenačítate poslednú uloženú pozíciu.

Poznámka 2: Ak chcete získať aj korisť z kasína, tak musíte byť šikovný a rýchly. S plným nákladom neutečiete, keďže sa v preťažení hýbete veľmi pomaly. Zabite Elijaha čo najbližšie k dverám, ktorými vošiel (aby ste ušetrili čas), najlepšie je, ak rovno tam, aby padol na silové pole. Ak nie, tak dotiahnite jeho telo tesne k silovému poľu a uložte do neho všetky veci, čo vás preťažujú. Potom rýchlo utekajte tak, ako ste prišli, teda celou cestou okolo, aby ste sa dostali naspäť k výťahu. Keď budete na druhej strane silového poľa, tak by ste mali byť schopný aj cez pole kliknúť na telo Elijaha a vziať si z neho veci a dostať sa rýchlo do výťahu. Je to vždy len tak-tak a dôležitá je rýchlosť a zabiť ho čo najbližšie k silovému poľu.


14. Záver

Keď sa dostanete z trezora, objavíte sa rovno na štartovacom námestí. Výbušný obojok máte preč z krku. Ak chcete, môžete sa vrátiť do ktorýchkoľvek oblastí okrem trezora kasína. A hlavne môžete prejsť bránou oproti tej, ktorá vedie do kasína a vrátiť sa ňou naspäť do hlavného sveta mohavskej púšte, ale už sa sem nikdy nebudete môcť vrátiť.
Keď sa vrátite, objavíte sa naspäť v opustenom bunkri Bratstva Oceli. Z rádia počujete nahratú rozlúčku (zrejme od Christiny, ale môže byť aj pôvodná od Very). Keď vybehnete hore schodmi, tak sa vám automaticky vrátia všetky vaše veci, ktoré ste mali pri sebe, keď ste boli prenesený do Sierra Madre. Všetky veci zo Sierra Madre vám zostávajú.
V bunkri je aj Vending Machine, takže všetky neminuté žetóny Sierra Madre môžete stále minúť v tomto automate. V schránke pred miestnosťou s automatom občas nájdete Complimentary Voucher (aby platil, musíte splniť „Veľký hráč“) a 100 žetónov.

V krabici pri posteli nájdete v bunkri róbu otca Elijaha. Z počítača na stole si stiahnite Elijahov záznam pre Veroniku. Vaša spoločníčka z pôvodnej hry, Veronika, členka Bratstva Oceli, vám už mohla predtým spomenúť (ak ste sa jej pýtali na jej život), že poznala Elijaha a boli si blízky (a zrejme Christina bola jej milenka). Zájdite za ňou a spýtajte sa na Elijaha, ak ste to ešte nespravili. Potom máte možnosť jej povedať, že ste ho našli.
Spomeňte jeho zaheslovaný súbor. Môžete ho dať jej a Veronika získa perk „Elijah´s Last Words“, vďaka ktorému sa jej pri boji s chladnými zbraňami zvýši rýchlosť o 150% a bude mať o 25% naviac šancu, že nepriateľov zrazí na zem.
Môžete jej povedať, nech vám ten súbor otvorí, ale nedáte jej ho, hoci je určený pre ňu. V tom prípade vy získate perk „Elijah´s Rambling“, vďaka ktorému spôsobujete pri kritickom zásahu pri boji s chladnými zbraňami o 150% väčšie poškodenie.



Výzvy

V prídavku sú pridané jeho vlastné Výzvy, tak ako bolo mnoho Výziev v základnej hre. Väčšina z nich je jednoduchých a priamych. Pár špecifickejších uvediem osobitne.

History´s Sake
Treba získať 8 informácií o minulosti Sierra Madre. Vyznačené sú aj v návode.
1) V počítači náčelníka na policajnej stanici. 2) V počítači na Klinike, v miestnosti s mŕtvymi telami. 3) Salida del Sol South, v miestnosti oproti dverám, ktorými prechádzate do Salida del Sol North. 4) V počítači na treťom poschodí budovy v Salida del Sol North, za ktorou prechádzate do severnej časti Campanas del Sol. 5) V počítači, v budove pri nádvorí, z ktorého už pokračujte do Campanas del Sol. 6) V prepínacej stanici v Puesta del Sol, v počítači v miestnosti vedľa toho, ktorým zapnete ventiláciu. 7) V kasíne Sierra Madre, priamo v hale kasína, v počítači v miestnosti ostrahy za reštauráciou na poschodí. 8) V jednom z troch počítačov, na ktoré narazíte v hale s troma hologramami pri postupe do trezoru kasína.

Dead Man´s Hand
V oblasti môžete nájsť mnoho hracích kariet, ale pre túto výzvu potrebujete 5 konkrétnych. Všetky sú uvedené v návode.
Ace of Spades - vo fontáne na štartovacom námestí.
8 of Spades - na policajnej stanici v cele Doga.
8 of Clubs - v kuchyni v kasíne, kde máte opätovné stretnutie s Dogom.
Ace of Clubs - za oponou v divadle v kasíne, kde stretnete opäť Deana.
Queen of Clubs - v izbe Very Keyesovej, kde opäť nájdete Christinu.

Dean´s Secret Stash
Treba nájsť všetkých 15 kufrov s výbavou, ktoré po oblasti rozmiestnil Dean. Všetky sú vyznačené v návode. 4 sú vo Vile. 2 v Obytnej štvrti. 2 v medicínskej štvrti. 3 v Salida del Sol South. 4 v Salide del Sol North.

The Whole Sad Story
Musíte odhaliť príbeh minulosti svojich spoločníkov a Elijaha. Potrebujete 4 body pre splnenie Výzvy.
- Pri úlohe „Curtain Call at the Tampico“ stretnete v závere za oponou javiska Deana Domina. Vypočujte si od neho, čo mal spoločné s kasínom a prečo sa doň chcel dostať. Ak ste priatelia, povie ho len tak, ak nie ste, potrebujete vydieračskú pásku z jeho trezora. 1 bod.
- Pri úlohe „Last Luxuries“ si na jej konci pohovorte s Christinou a zistite od nej, prečo prenasleduje Elijaha a čo s ním má spoločné. 1 bod.
- Keď sa budete na konci poslednej úlohy zhovárať s Elijahom, spýtajte sa ho, čo chce od Sierra Madre (že nechápete, ako mu kasíno pomôže; spomenie Vending Machine, tak podotknite, že nemôžete poprieť, že sú fakt nápomocné; povedzte, že je vrah; zistite, čo myslí zmenou pravidiel s obojkom; spýtajte sa, či na šialenstvo reaguje šialenstvom) a získate prvý bod. Potom sa znova spýtajte, čo chce od Sierra Madre (veďte rozhovor rovnako, ako predtým a keď sa ho spýtate, čo myslí tou zmenou pravidiel s obojkami, tak na záver nehovorte o šialenstve, ale sa spýtajte „Čo sa stalo?“) a získate druhý bod.

Things to Come!
Máte sa dozvedieť niečo o veciach, ktoré ešte len prídu a ktoré na vás budú čakať v ďalších prídavkoch. Vyžaduje to 5 bodov.
Prvý získate od Christiny na konci úlohy „Last Luxuries“. Pohovorte si s ňou o jej motivácii a spomeňte, že ju Elijah pozná a spomenie, odkiaľ prišli a že tam stretol nejakého kuriéra.
Druhý môžete získať od Elijaha pri poslednej úlohe, keď vás na konci osloví. Spýtajte sa ho, ako sa dozvedel o Sierra Madre - čo sa stalo - kde získal obojky - a že ste nikdy nepočuli o mieste, o ktorom hovorí. Podotkne, kde bol.
Zvyšné body získate až počas záverečných tituliek v závislosti od toho, ako skončili vaši spoločníci. Ak ste uzmierili Doga a Goda, povie o nadchádzajúcom strete dvoch kuriérov. Ak prežil Dean, povie, že sa chce vydať do kasín vo Vegas. Ak prežila Christina a uzmierili ste ju, tak bude premýšľať o tom, či sa vo Veľkej Prázdnote (Big eMpTy) stretnú obaja kuriéri.

Authority Issues
20 krát vyprovokujte strážne hologramy v Sierra Madre. Najľahšie je to v kasíne, kde sa im ľahko stratíte.

All For One
Všetci vaši spoločníci musia prežiť v závere prídavku.

Loose Ends
Všetci vaši spoločníci musia v závere prídavku zomrieť.

Sierra Madre Souvenir Aficionado
Získate 500 žetónov Sierra Madre.



Vending Machine

V hre nájdete na pomoc aj automaty Vending Machine. Jeden je v bunkri, kde začínate (ten môžete využívať aj po prejdení prídavku) a ďalšie nájdete vo väčšine oblastí Sierra Madre. Keďže tam nemáte prístup k svojim zásobám, či obchodníkom z mohavskej púšte a z Vegas, je to okrem toho, čo nájdete, jeden z mála zdrojov. V automatoch sa používajú žetóny z kasína Sierra Madre. Tie nachádzate po celej vilovej oblasti, aj v kasíne na zemi, či v inventároch kontajnerov (skrine, krabice, atď). Keď spojazdníte elektrinu v kasíne, môžete tam aj hrať a ďalšie žetóny vyhrať.
Nejaké žetóny môžete získať aj vracaním pár predmetov do automatov. Vracať môžete krabičky cigariet (+5), kartóny cigariet (+20) a bežné šaty (Pre-War Casualwear, Pre-War Parkstroller Outfit, Pre-War Relaxedwear, atď), no na možnosť vracania šiat potrebujete nájsť kód.
Ponuku v automatoch môžete rozšíriť tak, že nájdete kódy platiace na tieto automaty „Vending Machine Code“. Pre každú novú položku je samostatný kód, ktorý keď nájdete, máte potom položku prístupnú a môžete nakupovať neobmedzene len v závislosti od množstva vašich žetónov.

V automatoch môžete nakupovať jedlo (BlamCo Mac and Cheese, Dandy Boy Apples, Fancy Lads Snack Cakes, InstaMash, Junk Food, Potato Crisps, Sallsbury Steak, Sugar Bombs, YumYum Devil Eggs) po 5 žetónov a cigarety po 10 žetónov. S kódmi môžete navyše kupovať po 10 žetónov víno, vodku a škótsku.

Na podporu je v ponuke bežne len Doktorská taška (55). Na všetky ďalšie veci potrebujete nájsť kódy. Sú tam Med-X (20), Rad-X (20), RadAway (20), Stimpak (25), Super Stimpak (100), Buffout (20), Mentats (20), Steady (20) a Weapon Repair Kit (20).

Zbrane v automatoch nie sú, jedine demolačné míny (75 žetónov), na ktoré potrebujete kód. Nájdete tam však aj pár vylepšení na zbrane z prídavku (pre každý treba samostatný kód). Automatic Rifle Upgread Internals (zvýši paľbu o 10%, 250 žetónov), Bear Trap Fist HD Springs (zvýši silu päste z pasce na medveďa o 3 body, 250 žetónov), Holorifle Advanced Calibration (znižuje rozptyl zbrane, 200 žetónov), Holorifle Focus Optics (zvyšuje silu zbrane o 25 bodov, 300 žetónov) a Holorifle Reinforced Components (o 50% zlepšuje stav zbrane, 150 žetónov). Navyše tam dostať aj muníciu .357 Magnum a .308 round (kódy na oba druhy sú na policajnej stanici).

Súvisiace hry Fallout Online
Fallout 5
Fallout 76
Fallout 4: Game of the Year Edition
Fallout 4: Nuka-World
Fallout 4: Vault-Tec Workshop
Fallout Shelter
Fallout 4: Contraptions Workshop
Fallout 4: Far Harbor
Fallout 4: Wasteland Workshop
Fallout 4: Automatron
Fallout 4
Fallout Anthology
Fallout: New Vegas Ultimate Edition
Fallout: New Vegas - Lonesome Road
Fallout: New Vegas - Old World Blues
Fallout: New Vegas - Honest Hearts
Fallout: New Vegas
Fallout 3: Game of the Year Edition
Fallout 3: Mothership Zeta
Fallout 3: Point Lookout
Fallout 3: Broken Steel
Fallout 3: The Pitt
Fallout 3: Operation Anchorage
Fallout 3
Fallout Collection
Fallout: The Ultimate Collection
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Fallout 2
Fallout
Fallout 3: Van Buren



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
124 hlasov

100
60
20

80
40
0
56
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |