HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 11108 užívateľov

Návody > The Elder Scrolls 5: Skyrim


Zobrazení:793413
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Úvod | Hlavný príbeh | Vedľajšie úlohy 1 | Vedľajšie úlohy 2 | Vedľajšie úlohy 3 | Vedľajšie úlohy 4


VIII. Falkreath

Pokrýva juh Skyrimu a okrem susedstva s dŕžavami Rift, Whiterun a Reach susedí aj s Cyrodiilom a Hammerfellom. Ako viete, nedávno bolo zničené mestečko Helgen a tak obyvateľstvu zostalo len hlavné mesto oblasti, mesto Falkreath. Oblasť je husto pokrytá lesmi z ktorých ťaží drevo a vyváža do ostatných dŕžav. Nachádza sa tam aj veľké jazero Ilinalta, ktoré pokrýva veľkú časť územia a z ktorého vyviera Biela Rieka pretekajúca Whiterunom.
Na rozdiel od dŕžavy Rift, ktorá tiež susedí s Cyrodiilom, podporuje Falkreath cisára a légiu. Dŕžave vládne jarl Siddgeir, ktorý je rozmaznaný, arogantný a lenivý, preto necháva všetko na Neyu. Bola správkyňou starého jarla a nechal veci bežať tak ako boli, aby si mohol užívať šaty, vína a lov. Nahradil vo funkcii jarla svojho strýka Dengeira, ktorý teraz užíva titulu Thane a je paranoidný a vo všetkom vidí spiknutia impéria. Tvrdí tiež, že Siddgeirovo dosadenie na trón bola práca impéria, čo však nebolo nijak dokázané.



1. Thane dŕžavy Falkreath

Jarlom v meste je Siddgeir, ktorý žije v hlavnej budove mesta. Jeho ochrancom je Helvard a správkyňou je altmerka Nenya. Siddgeir podporuje cisárstvo a v jeho dome je aj legát Skulnar.
Spýtajte sa ho na prácu a najprv od vás požaduje fľašu medoviny Black-Briar. Môžete ju kúpiť obvykle v krčme Old Hroldan v dŕžave Reach a vždy ju majú v Black-Briar Meadery v Riftene. Občas sa objaví v ponuke aj u iných obchodníkov. Odovzdajte mu medovinu, aby bol vôbec ochotný s vami preberať nejaké úlohy. Za medovinu vám dá na oplátku tri elixíry.
Potom je ochotný diskutovať aj o práci, hoci nie najčistejšej. Zistíte, že mal dohodu so skupinou banditov, ktorí mu dávali podiel, no teraz prestali platiť, takže je načase sa ich zbaviť. Zájdite teda preto do oblasti, v ktorej sa ukrývajú a pobite banditov, vrátane ich vodcu. Oznámte zabitie vodcu banditov jarlovi a ten vás odmení zlatkami.
Spýtajte sa, či ešte niečo nepotrebuje, ponúkne vám hodnosť Thanea, no aby ste ju získali, musíte pomôcť trom ľuďom.
Splňte potom úlohy pre ľudí z mesta. Pomoc Dengeirovi (len krádež listu), Runilovi, Thadgeirovi, predaj zeleniny Mathiesovi a investícia do Solafovho obchodu. Ráta sa aj predaj dreva pre Hart na píle Half-Moon Mill.
Keď pomôžete trom ľuďom splnením ich úloh, oznámte to Siddgeirovi. Menuje vás Thaneom Falkreathu. Ako symbol svojej hodnosti dostanete meč Čepeľ Falkreathu.
Ak ste sa zapojili do občianskej vojny a pridali na stranu Búrkoplášťov, tak Ulfricovi vojaci obsadili Falkreath. Siddgeir a Nenya sa presunuli do Modrého Paláca v Solitude. Staronovým jarlom sa stal Siddgeirov strýko, Dengeir of Stuhn a správkyňou sa stala jeho slúžka Tekla, keďže nikomu inému nedôveruje. Heldvar nepozná lojalitu a zostáva ochrancom aj pre nového jarla. Legát Skulnar sa presunul do tábora légie v dŕžave a nahradí Thorygg Sun-Killer. Za pomoc pri získaní mesta pre Búrkoplašte vám stačí Dengeira osloviť a ten vám rovno umožní stať sa Thaneom (ak ste už Thaneom boli, tak neuznáva staré nariadenia), na čo musíte pomôcť trom ľuďom (ak ste im už pomohli, stačí ho znova osloviť).



2. Falkreath – drobné úlohy

Dengeir of Stuhn
Bývalý jarl a strýko súčasného jarla Siddgeira je posadnutý konšpiráciami impéria a vo všetkom vidí spiknutie a zradu. Dokonca verí, že miestny kováč Lod posiela správy generálovi Tulliusovi do Solitude. Máte mu získať Lodov list. Vlámte sa teda do Lodovho domu a na stole je list, ktorý ukradnite. Akurát si objednáva ďalšiu železnú rudu. Odovzdajte list Dengeirovi, ktorý uzná, že nie je špión.
Potom má pre vás aj druhú úlohu, ak máte vyššiu úroveň postavy. Spomenie otvorený hrob na cintoríne, z čoho miestni podozrievajú zlodejov tiel, no to z hrobu ušiel Vighar, jeden z predkov ich rodiny, ktorý bol upírom. Niekto ukradol magický kameň, ktorý ho držal v hrobe. Máte teda zabiť Vighara. Zájdite do oblasti Bloodlet Throne, prebojujte sa cez upírov a zabite Vighara. Oznámte to Dengeirovi a dostanete dvesto zlatých.

Mathies
Mathies a jeho žena Indara Caerellia vlastnia farmu Corpselight tu v meste. Nedávno im zabili dcéru, ako zistíte pri daedrickej úlohe. Môžete mu predať zemiaky a kapustu, kus za dve zlatky a tekvicu, kus za zlatku.

Runil
Kňaz Arkaya, ktorý dozerá na miestnu Halu Mŕtvych, kým jeho asistent Kust sa stará o veľký mestský cintorín. Prišiel sem po vojne, počas ktorej mnohých zabil a teraz ako kňaz hľadá pokoj. V jednej jaskyni si zabudol svoj denník a rád by ho mal naspäť. Zájdite do zvolenej jaskyne, prebojujte sa ňou a na konci si vezmite z truhlice jeho denník. Môžete si ho aj prečítať a potom mu ho odovzdajte. Dostanete zlatky.

Thadgeir
Brat Dengeira, bývalého jarla mesta. Býva s ním v jeho dome. Keď ho oslovíte, rozhovorí sa o mŕtvych a miestnom cintoríne. Požiada vás, aby ste doručili Runilovi, miestnemu kňazovi, popol jeho spolubojovníka Berita. Požiada vás o to, aj keď sú obaja v krčme, meter od seba a mohol by mu ho dať sám. Len mu ho odovzdajte a za túto námahu dostanete aj dobrú sumu zlatých.



3. Falkreath – drobné úlohy a ich oblasti mimo mesta

1. Half-Moon Mill

Píla severozápadne od Falkreathu, popri ceste pod jazerom Ilinatla. V dome je pod posteľou kniha (Physialities of Werewolves) o vlkolakoch. Je síce obyčajná, ale nevyskytuje sa nejak často. Tesne za domom je železná žila. Povyše nej, na brehu je druhá železná žila. Za kopcom, ktorý je za pílou (pílou, nie budovou, teda východne) sú na brehu dve železné žily.
Južne od budovy choďte k pňom za cestou. Povyše nich je pod skalou železná žila. Choďte ešte ďalej na juh k vode, kde je malý vodopádik z rieky pod pílou. Na brehu sú tri nirnské korene a stan, pri ktorom je denník alchymistu (Alchemist´s Journal) a kniha „De Rerum Dirennis“.

Hert
Na píle žije samotná nordka menom Hert. Môžete jej predávať naštiepané drevo, kus za 5 zlatých.


2. Moss Mother Cavern

Toto je jaskyňa, ktorá je na južnej strane pod kopcom, na ktorého severnej strane je „Sunderstone Gorge“. Je pri ceste, severozápadne od píly Half-Moon Mill, západne od jazera. Poniže jaskyne je chata „Hunter´s Rest“.

Smoliarski lovci
Pred jaskyňou je Valdr a prosí vás o pomoc. Povie vám, že je to lovec z Falkreathu. Spolu s Ari a Nielsom tu boli loviť medveďa, no keď ho zahnali do jaskyne, prekvapili ich sprigganky. Jeho spoločníkov zabili a jeho ranili. Môžete mu dať nápoj na vyliečenie, alebo ho vyliečte sami kúzlom „Liečivé Ruky“.
Keď ho vyliečite, tak než odíde, chce dopriať svojim druhom náležitý pohreb. Môžete mu povedať, že mu pomôžete a v tom prípade pôjde do jaskyne s vami, alebo mu povedzte, že sa o to postaráte a počká vás von.
V jaskyni zabite medveďa a tri sprigganky. Sú tu aj telá Ari a Nielsa. Tiež je tu dosť jaskynných húb, najmä Mora Tapinella (7) a Visiaci mach (18). Naľavo od vstupu, kde vás napadne prvá Sprigganka, je v pni stromu nápoj, mešec s peniazmi a zbraň. Povyše, pri padlom strome je železná žila. V zadnej časti je napravo od jazierka truhlica a nad jazierkom je zlatá žila. V jazierku je pri kostre štít a zbraň.
Ak ste zbavili jaskyňu potvor a nevyliečili ste Valdra, tak keď sa vrátite von, bude mŕtvy (bez Valdr´s Lucky Dagger). Keď zabijete medveďa aj sprigganky, tak vám Valdr poďakuje za pomoc a daruje vám Valdrovu Šťastnú Dýku. Povie, že po pohrebe priateľov sa vráti do Falkreathu. Neskôr ho aj môžete nájsť v mestskej krčme.


3. Southfringe Sanctum

Táto jaskyňa je ďaleko na juhu v horách. Vybehnite popri Helgene a pokračujte cestou nahor popri pevnosti Neugrad. Cesta vedie ďalej do kopca a na konci končí ako slepá. Pred jej koncom odbočte k jaskyni, vedú k nej kamenné míľniky. Pred jaskyňou je alchymistický stolík. Jaskyňu obývajú nepriatelia Spellsword.
Je to tu uzavretá oblasť, kam po nič iné netreba ísť, tak ju môžete trochu preskúmať. Poniže vstupu do jaskyne, smerom na sever, je naľavo pod skalnou stenou strieborná žila. Pokračujte ďalej na sever a na konci plošiny pod stromom je kostra, pri ktorej je truhlica a kniha „The Warrior´s Charge“. Odtiaľto vybehnite kúsok na západ a na kopci nad kostrou je strieborná žila. Pokračujte po ceste pri jaskyni až k zavretej bráne vedúcej do Cyrodiilu. Pri bráne je žila Mesačného kameňa. Vybehnite západne na kopec nad žilou. Dolu popri troch stromoch a v skalách pod dvoma stromami sú dve žily Mesačného kameňa. Ako pôjdete po ceste z Helgenu sem hore do jaskyne, tak pôjdete popri dvoch kamenných stĺpoch. Nad nimi je dračí kruh a nad ním na kopci (východne) je žila Orichalcumu.

Záchrana Selveni Nethri
Po vstupe je naľavo za stromčekom schovaná truhlica. Na vrátach do jaskyne je magická pasca. Za dverami sú dve cesty. Spodná vedie popri truhlici schovanej za stĺpom, pár pavúkoch a obrovskom pavúkovi do zadnej časti k bossovi. Tam vedie aj horná cesta, no tá ide popri Spellswordoch. Hore v malom tábore nájdete pri nákove rudu Korundu, pár zbraní a pri stene striebornú žilu a železnú žilu. Ďalej cestou popri alchymistickom stolíku a na koniec. Na konci je pri Arcane Enchanteri šéf jaskyne, pri ktorom je aj truhla s cennosťami. Zabite ho, má u seba knihu „The Art of War Magic“ a aj kyris prastarého nordského brnenia.
Keď vyčistíte jaskyňu od nepriateľov, choďte do časti s pavúkmi. V bočnom záseku je v pavučine uväznená Selveni Nethri. Presekajte pavučiny a osloboďte ju. Je to nekromancerka, ktorá utiekla, keď odhalili, čomu sa venuje a spojila sa so skupinou Bashnaga (čo je šéf jaskyne, hoci je označený len ako Arcinekromancer). Jej dcéra skončila v sirotinci. Chcela ju získať späť, tak utiekla do sirotinca v Riftene, no jej dcéra už bola preč. Nevedela, čo ďalej, tak sa vrátila, no Bashnag ju obvinil zo spojenia s Thalmorom a uväznil. Je zoslabnutá a sama to von nedokáže. Ak ste už teda pobili všetkých nepriateľov v jaskyni, povedzte jej, že Bashnag je mŕtvy a že je cesta čistá. Utečie von z jaskyne a tým je zachránená. Odmenu nedá žiadnu.


4. Angi´s Camp

Táto chata je juhovýchodne od Falktreathu, vysoko v kopcoch. Prejdite nad Falkreath, poza vežu Peak´s Shade Tower (nepokračujte až k Pinewatch) a tam sa dajte po cestičke hore kopcom. Ak by ste občas strácali cestu v niektorých pasážach, tak sa držte kamenných značiek s vejúcou zástavou. Na hore sa na rázcestí dajte doprava na západ, cesta naľavo pokračuje do veže Bloodlet Throne. Pod odbočkou k chate je skalná plošinka, pod ktorou je žila Mesačného kameňa.
Žije tu Angi, ktorá pochádza z Helgenu. Keď opití vojaci légie zabili jej rodinu, tak sa im pomstila a preto sa usadila tu, v ústraní od všetkých. Na nočnom stolíku má knihu „The Gold Ribbon of Merit“ a v nočnom stolíku má mapu k pokladu (Treasure Map V).

Angin lukostrelecký tréning
Spýtajte sa jej na cvičné ciele, ktoré má pod chatou a ponúkne sa, že vás môže naučiť niečo o lukostreľbe. Dovolí vám vziať si aj lovecký luk z jej chaty, ak nemáte vlastný. Zájdite s ňou na cvičisko pod chatou, kde vám dá pár rád ohľadne streľby. Potom má pre vás šesť skúšok. Na ne použite ľubovoľný luk, ale len cvičné šípy. Tie si môžete vždy od nej vypýtať.
Trafte cieľ v strede. Získate bod do Lukostreľby.
Trafte cieľ napravo. Získate bod do Lukostreľby.
Trafte cieľ naľavo. Získate bod do Lukostreľby.
Trafte všetky tri ciele do ôsmich sekúnd. Počkajte si, kým vás odštartuje a potom začnite páliť. Získate bod do Lukostreľby.
Trafte štvrtý cieľ, ktorý je vzadu za skalou za prvými troma. Získate bod do Lukostreľby.
Trafte všetky štyri ciele do desiatich sekúnd. Počkajte si, kým vás odštartuje a potom začnite páliť. Získate bod do Lukostreľby.
Potom jej len poďakujete za pomoc a tréning. Ona je len rada, že tu mala nejakú spoločnosť, niekoho, kto ju nechce okradnúť či zabiť a tak vám za spoločnosť a úspešné zvládnutie tréningu daruje aj svoj luk (Angi´s Bow).



4. Daedrické úlohy

1. A Daedra´s Best Friend (Clavicus Vile)

Úloha vyžaduje úroveň 10. Keď prvýkrát vojdete do mesta Falkreath, tak sa vás stráže spýtajú, či ste nevideli v okolí nejakého psa. Je jedno, čo im odpoviete, zistíte, že zatúlaného psa hľadá Lod, tak za ním v meste skočte. Lod vám povie, že pri meste videl psa, ktorého by chcel za spoločníka, no nemá čas sa za ním naháňať a požiada o to vás. Môžete ho presvedčiť, aby vám dal nejaké zlatky ako zálohu. Dá vám aj mäso, aby ste mohli psa nalákať.
Choďte na cestu pri meste a tam vás osloví pes Barbas. Je to spoločník daedru Clavicusa Vilea, no povadili sa a Vile ho vyhodil. Vy by ste mohli ich spor urovnať. Súhlaste a nasledujte Barbasa do Vileovej svätyne, aby ste s ním mohli komunikovať. Pobežíte ponad Falkdreath, popri farme Pinewatch a cez zničený Helgen, kde musíte odomknúť bránu, pred ktorou sa Barbas zastaví. Odtiaľ už len hore pod horu Hrdlo Sveta do jaskyne.

Haemar´s Shame
Vnútri sú upíri, s ktorými budete bojovať. Barbas na vás nečaká a vždy beží vpred, no nemusíte sa báť, nemôžu ho zabiť. V prvej miestnosti máte truhlicu na posiedke, chodbou cez nášľapnú pascu do miestnosti, kde je alchymistický stolík a druhá truhlica. Prejdite do väčšej jaskyne. Naľavo je malá miestnosť s rakvou, truhlicou (adept) a pár elixírmi. Dole pod vami je pár kníh a medzi nimi aj „Response to Bero´s Speech“.
Prejdite do druhej časti, kde prebehnite chodbou popri truhlici a Arcane Enchanteri do haly so sochou a štyrmi upírmi. Zabite ich a oslovte sochu Clavicusa. Je ochotný s vami komunikovať, keďže ste mu pomohli. Jeho uctievači ho prosili, aby ich zbavil vampirizmu a vy ste to spravili za neho. Čokoľvek poviete, že od neho chcete, pošle vás získať Ruefulovu sekeru. O nej vám Barbas povie, že ju dostal uctievač Clavicusa, aby zbavil svoju dcéru, ktorá uctievala Hircinea, vlkodlactva. Barbasa môžete vziať so sebou, alebo mu povedať, nech tu čaká. Za sochou je truhlica a mreže, ktoré otvorte reťazou a máte skratku von z jaskyne.

Rimerock Burrow
V prvej jaskyni je čarodej Sebastian Lort, ohnivý Atronach, hore je Arcane Enchanter a na oltári sekera „The Reufel Axe“. Pokiaľ sem skočíte mimo tejto úlohy, tak tu sekera, ani Lort nie sú, na oltári je len obyčajná sekera a v jaskyni sú ohnivý atronach a bežný čarodej. V zadnej časti jaskyne má malú obývaciu časť, kde je polička s knihami, truhlica a na nočnom stolíku je kniha „2920, Hearth Fire, v9“.

Clavicus Vile
Vráťte sa k soche Clavicusa aj so sekerou. Oslovte Clavicusa a povie vám, že si sekeru môžete nechať, ak ňou zabijete Barbasa. Je to daedrický pes, takže sa aj tak za pár storočí vráti. Ak teda chcete sekeru (silná obojručná sekera poškodzujúca staminu, no nie je to daedrický artefakt), tak ňou (iná zbraň mu neublíži) zabite Barbasa a znova oslovte Clavicusa, ktorý schváli váš čin a ukončíte tak úlohu.
Ak odmietnete, tak mu sekeru vráťte, načo vám Barbas poďakuje a vráti sa k svojmu pánovi, ktorý je rozmrzený z vášho rozhodnutia, no napriek tomu vás odmení. Dostanete jeho masku (Masque of Clavicus Vile, ťažké brnenie, Vylepšuje ceny pri obchodovaní o 20%, Rečníctvo o 10 bodov a o 5% zvyšuje regeneráciu magicky) a úloha je tým ukončená.
Tak či, tak, Barbas je opäť sochou pri soche svojho pána, vy máte unikátnu sekeru, alebo artefakt v podobe prilby a úloha je splnená.


2. Ill Met By Moonlight (Hircine)

Bloted´s Man Grotto môžete navštíviť aj pred úlohou, ak chcete všetky poklady, ktoré sú tam (viď nižšie).
Keď prídete prvýkrát vo Falkreathe na cintorín, tak tam Runil vedie malý obrad, ktorého sa účastnia manželia Mathies a Indara Caerellia. Mathies vám povie, že Sinding zabil ich dcéru, ktorú tu pochovali. Je prekvapivé, že z toho nie je veľká udalosť v celom Skyrime, keďže deti ochraňované mimozemšťanmi sú nesmrteľné a nedostane ich ani len drak, či obor. Každopádne skočte do väzenia v miestnych barakoch a pohovorte si so Sindingom. Je to vlkodlak. Získal Hircineov prsteň, o ktorom si myslel, že mu pomôže ovládať jeho transformáciu. Chcel tu uloviť zviera, ktorého lovom by potešil princa lovu a požiadal ho o pomoc. No keď si nasadil prsteň, premenil sa, ovládla ho zúrivosť a zabil to dievča. Ponúknite mu pomoc a dá vám ten prsteň. Ako hlupák si ho hneď nasadíte a nemôžete ho dať dole, lebo je prekliaty (náhodne môže spôsobiť vašu premenu na vlkodlaka). Potom sa Sinding zmení na vlkodlaka a utečie z väzenia.
Choďte do lesov v okolí Falkreathu a zabite Bieleho Jeleňa. Objaví sa duch jeleňa, čo je Aspekt Hircinea a povie vám, aby ste zabili Sindinga a potom zbaví svoj prsteň prekliatia. Či súhlasíte, či nie, povie vám, že po koristi pôjdu aj ďalší lovci.

Bloated Man´s Grotto
Oblasť môžete kedykoľvek preskúmať. Napravo od vstupu je na plošine truhlica (apprentice). Druhá je v jazierku pod vodopádom. Ako vyjdete k dvom kamenným bránam, tak pred prvou vyskočte na skaly napravo a povyskakujte na plošinu pri vysokom vodopáde. Tam je zlatá žila. Medzi bránami je tretia truhlica. Zvyšky miestnej svätyne sú rozbité. Keď sem prídete pred plnením tejto úlohy, tak je tu svätyňa Talosa aj s jeho sochou. Okrem pár elixírov a drobností tu nájdete aj unikátny jednoručný meč „Bolar´s Oathblade“ a list „Bolar´s Writ“ od Aciliusa Bolara, člena Bladesov na úteku pred Thalmorom po útoku na centrálu Bladesov v Cyrodiile, ktorou bol chrám Cloud Ruler Temple.
Pokračujte ďalej k miestu, kde môžete zoskočiť k ohnisku pred vstupom do oblasti. Namiesto toho vyskočte na plošinu napravo a po vyvýšenej plošine pokračujte naspäť. Medzi skalami nad malým priestranstvom (kde môžete zabiť posledných lovcov pri úlohe, alebo kde je zabitý jeleň keď neplníte úlohu) ,je skrytá posledná truhlica (master).

Po vstupe narazíte na malý tábor lovcov, jeden z nich ešte žije, J´Kier. Oslovte ho a spýta sa, či vás priviedol krvavý mesiac. Korisť je vraj prisilná a dostala ich, no majú prísť aj ďalší lovci. Prejdite ďalej, na nebi vidíte žiariť krvavý mesiac Hircineovho lovu, ako žiaril aj na Solstheime (TES3: Bloodmoon), kde zrejme zase začína lov. Pokračujte a narazíte na Sindinga vo vlkodlačej forme. Rozhodnite sa, ako ďalej.

Prvá možnosť je povedať mu, že splníte Hircineovo prianie. Dá sa na útek, no poniže narazí na lovcov, s ktorými sa dá do boja. Zabite ho a stiahnite z kože. Objaví sa Hircine v aspekte svojej ľudskej podoby a je potešený úspešným lovom. Vezme si Sindingovu kožu a dá vám za ňu brnenie „Savior´s Hide“ (Ľahké brnenie, Odolnosť voči mágii +15%, odolnosť voči jedu +50%). Prekliaty prsteň je preč.

Druhá možnosť je povedať mu, že ho ušetríte. Počká na vás a vyrazí spolu s vami proti lovcom. Pobite všetkých lovcov, na ktorých tu narazíte. Keď zabijete posledného, oslovte Sindinga. Poďakuje vám za pomoc a povie, že zostane žiť tu, aby nenapáchal ďalšie škody medzi ľuďmi. Vyjdite von a tam sa opäť objaví Hircine v podobe ducha jeleňa. Hoci ste nezabili Sindinga, tak je aj tak spokojný, pretože boj s lovcami bol zaujímavý zvrat, keď sa z lovcov stala korisť a pre neho to bol uspokojivý lov. Dostanete za odmenu Hircineov prsteň (Ring of Hircine, dodatočná transformácia pre vlkodlaka, čo môžete využiť, len ak už ste vlkodlak), čiže sníme kliatbu z prekliateho prsteňa, ktorý ste mali a zostane vám jeho pravá forma ako odmena.

Tretia možnosť je podviesť a zradiť Sindinga. Postupujte ako pri druhej možnosti, pomôžte mu zabiť lovcov, vyjdite von a prijmite za odmenu Hircineov prsteň. Potom sa vráťte dnu a zabite Sindinga. Stiahnite ho z kože, objaví sa Hircine a dostanete aj brnenie Savior´s Hide“.



5. Temné Bratstvo

Bratstvo je spolok vrahov, bezcharakterných, násilníckych a sadistických jedincov, ktorí zabíjajú pre peniaze. Ak vás tieto vlastnosti priťahujú, môžete sa k nim pridať. Bratstvo uctieva temného boha Sithisa a Matku Noci, hoci uctievanie a aj hierarchia Čiernej Ruky (Načúvateľ a štyria Hovorcovia) boli značne zredukované, pretože počas vojny Impéria s Thalmorom bolo mnoho svätýň zničených a mnoho členov pozabíjaných. V Skyrime zostala posledná svätyňa vo Falkreathe, no hoci udržiavajú niektoré zvyky Bratstva, smerujú viac k bežným vrahom zahaľujúcim sa imidžom tajomna a prahnúcimi po zlate.

V rámci úloh bratstva budete zabíjať osoby, ktoré vám povedia, že musia zomrieť. Ako vraha vás nezaujíma, že prečo. Pri zabíjaní cieľov máte viacero možností.
- Môžete osobu priamo napadnúť a zabiť. To je ale samozrejme otvorený zločin, za čo je pokuta, pôjdu po vás stráže (a aj spoločníci obete) a buď musíte zaplatiť pokutu, alebo si to odsedieť v base.
- Ako vrah môžete cieľ osloviť a povedať, že vás posiela Bratstvo. Osoba vás za to zväčša napadne, keďže sa oprávnene bojí o svoj život. Ak schytáte prvú ranu, tak je to útok na vás a môžete ju zabiť. Prípadne aby ste sa úplne vyhli pokute, tak odveďte osobu, ktorá na vás útočí k strážam, alebo priateľom. Tí ju zabijú a vy ste čistý.
- Ak máte v rámci Vreckárstva zvolený perk „Poisoned“, môžete v rámci kradnutia dať osobe do inventára jed, najlepšie jed poškodzujúci priamo zdravia (Damage Health). Podľa sily jedu to osobu zabije. Silnejšie osoby vyžadujú viac jedov, no tie im treba dávať postupne, ak im vložíte do inventáru viac jedov naraz, otrávi ich len jedna fľaša, takže je to zdĺhavé.
- Môžete obeť zabiť nenápadne priplížením sa. Ak ste v plížení dobrý, môžete aj počas dňa, na ulici, alebo v dome. Ak to chcete opatrnejšie, prikradnite sa k obeti v noci, keď spí. V móde plíženia ju zasiahnite zbraňou zvolenou podľa sily zbrane a aj ak máte zvolený perk Backstab pre šesťnásobné poškodenie jednoručnými zbraňami, alebo Assassin´s Blade pre pätnásťnásobné poškodenie dýkami. Pri plížení si samozrejme môžete pomôcť oblekmi, či kúzlami pre neviditeľnosť, tichý pohyb a podobne.
- Podobne, ako keď sa priblížite a zabijete cieľ ručnou zbraňou, môžete to spraviť aj lukom. Tiež sa plížte, aby nevedeli, odkiaľ bola rana vypálená. Môžete šíp otráviť a pridať silu perkom Deadly Aim (Plíženie) pre trojnásobok sily zásahu šípu. Takto to môžete spraviť z bezpečnej vzdialenosti a nenápadne dostať cieľ jednou ranou, ak máte potrebné atribúty. V miestnostiach si nájdite vzdialený kút, či terasu, v exteriéroch to máte ešte ľahšie.
- Medzi možnosti patria aj kúzla. Kúzla Frenzy a Fury z magickej školy Ilúzie. Spôsobia, že obeť zasiahnutá kúzlom napadne všetkých vo svojom okolí a tak sa o danú osobu postarajú stráže, alebo ostatní ľudia. Keď osobu zasiahnete kúzlom, tiež buďte v móde plíženia, lebo aj očarovávanie sa považuje za priestupok. Prípadne si pomôžte perkom Quiet Casting, pre tiché kúzlenie.
- V neposlednom rade je tu možnosť, ak ste vlkodlak. Ak vás nik nevidí pri premene na vlka, ani potom na človeka, tak sú zabitia vo vlčej podobe bez postihu.


1. Innocence Lost

Aventus Aretino sa pokúša o Čierny Obrad pre vyvolanie vraha Temného Bratstva. O tom sa môžete dozvedieť v rámci klebiet od krčmárov, alebo to začuť od niekoho v meste Windhelm. Medzi drobnými úlohami sa vám objaví, aby ste si s ním pohovorili „Talk To Aventus Aretino“. Zájdite teda do Windhelmu a do domu Aretino Residence, napravo od vstupnej brány, hore schodmi a rovno pomedzi budovy. Vypáčte dvere a na poschodí je Aventus, ktorý vykonáva svoj obrad pre privolanie vraha.
Oslovte ho a on bude v domnení, že ste vrah Temného Bratstva. Povie vám, že po smrti matky ho poslali do sirotinca v Riftene, ktorý má na starosti Grelod Láskavá. No je to stará potvora, ktorá deti bije a odmieta pripustiť ich adopciu. Aby sa jej pomstil a ochránil ostatné deti v sirotinci, tak chce, aby ste ju zabili. Drobná úloha sa zruší a získavate túto.

Zájdite do sirotinca v Riftene. Pri prvom vstupe dovnútra sa aj sami presvedčíte, že Grelod deti vôbec nemá rada a šikanuje ich. Takže, ak sa jej chcete dostať na kobylku Bratstvu, táto úloha je morálne v poriadku. V sirotinci je Grelod, pár detí a Constance Michel, ktorá tam pracuje pre Grelod a ktorá je na rozdiel od šéfky na deti milá. Aj od detí si môžete vypočuť, aká je na nich hrozná. Naopak, keď ju zabijete, budú sa všetky deti tešiť a oslavovať Aventusa a Bratstvo. Môžete ju zabiť v tichosti, no Grelod je jedna z výnimiek, ak ju zabijete aj priamo, otvorene pred ostatnými v sirotinci, nie je za to žiadna pokuta, deti sa tešia, akurát Constance bude vydesená, ale tiež vás neudá. Preberie po Grelod sirotinec a situácia detí sa zlepší, hoci stále bude dodržiavať politiku zákazu adopcie, čo je dosť nepochopiteľné.
Po jej smrti sa vráťte za Aventusom a oznámte mu, že ste splnili, čo chcel. Za odmenu vám dá ich rodinné dedičstvo (Arentino Family Heirloom), čo je obyčajný, kovový tanier s vyššou predajnou hodnotou.


2. With Friends Like These...

Po splnení úlohy „Innocence Lost“ vám v priebehu pár dní kuriér doručí list, na ktorom je znak čiernej ruky a text „my vieme“. Po získaní tohto listu sa vyspite v posteli, respektíve na list ani nemusíte čakať a rovno sa po splnení úlohy môžete vrátiť domov a vyspať v posteli. Keď sa prebudíte, zistíte, že ste niekde úplne inde. Privíta vás Astrid, vodkyňa Bratstva. Povie vám, že je dobré, že ste sa zbavili Grelod, no keďže to bol kontrakt určený pre Nočnú Matku a teda pre Bratstvo, ktorého členom nie ste, tak si musíte toto zabitie odpracovať.
V miestnosti sú traja zajatci a Astrid vám povie, že na jednu z týchto troch osôb majú kontrakt. Nepovie vám na koho, ale máte tú osobu zabiť. Zajatci sú Fultheim Nebojácny, Alea Quintus a khajiit Vasha. Sú zviazaní, ale môžete sa s nimi zhovárať. Všetci majú svojich nepriateľov, ale nik nevie kto konkrétne by si mohol objednať ich vraždu.

Ak sa nechcete pridať k Bratstvu, zabite Astrid, táto úloha je nesplnená a získavate úlohu „Destroy the Dark Brotherhood“. Z jej tela si vezmite kľúč od zamknutej chatrče, v ktorej ste sa ocitli.
Ak chcete k Bratstvu, zabite niekoho zo zajatcov. Je jedno koho, môžete zabiť aj dvoch, aj všetkých troch – nebude to mať žiadne ďalšie následky v hre. Môžete ich obrať, ale majú u seba len bežné šaty, vrecia na hlavách (Execution Hood) a nič viac.
Keď potom oslovíte Astrid, tak zistíte, že nešlo o to koho zabiť, ale len aby ste zabili na jej pokyn. Chcela vidieť že ste nemilosrdný hajzel, aby si bola istá, či vás naverbovať. Povie vám heslo k vstupu do ich svätyne a dá vám kľúč, aby ste mohli odísť z chatrče, z ktorej sa inak nedostanete.
Vyjdite von a choďte do Falkreathu, do ich svätyne, ktorá je poniže mesta. Aktivujte dvere a povedzte heslo „Ticho, brat môj.“ A môžete vojsť. Vnútri vás pri schodoch osloví Astrid a pokračujete úlohou „Sanctuary“.


2.B. Destroy the Dark Brotherhood

Keď budete v rámci úlohy „With Friens Like These...“ v chate s Astrid, vodkyňou Temného Bratstva, tak ju napadnite a zabite. Tým sa spomínaná úloha zruší a získate túto. Zároveň ste na ceste za zničením Temného Bratstva, takže padajú všetku úlohy, ktoré by ste pre nich mohli splniť, ako aj všetky odmeny a výhody z toho vyplývajúce. Takže je to morálka vs. zisk.
Vezmite si od nej kľúč, s ktorým sa dostanete von. Choďte do ľubovoľného mesta a povedzte strážam, že ste zabili vodkyňu Temného Bratstva (hoci nemáte odkiaľ vedieť, že to bola vodkyňa). Stráž vás ihneď odporučí za veliteľom Marom, ktorý je v Dračom Moste, v dedine poniže Solitude. Tam je v budove Penitus Oculatus. Pohovorte si s ním a je nadšený tým, čo ste dokázali a ako odmenu máte tú česť sami pozabíjať členov Bratstva. Divné, ak sú takou hrozbou, mal s vami poslať aspoň pár vojakov.
Maro vám povie heslo k svätyni Bratstva, tak choďte do Falkreathu, do ich svätyne, ktorá je poniže mesta. Aktivujte dvere a povedzte heslo „Ticho, brat môj.“ a dvere sa otvoria. Vnútri musíte zabiť všetkých členov Temného Bratstva, ktorými sú Arnbjorn, Nazir, Veezara, Gabriella a Festus Krex. Chýba Babette, čo je síce stará vrahyňa a upírka s nespočtom obetí, ale keďže je v detskom tele, tak ju zabiť nemôžete, pretože morálka Američanov je úplne zvrátená (zabite aj nevinných, hocikoho, len nech to nie je dieťa, aj keď je vinné; sekajte končatiny koľko chcete, pokiaľ neuvidíte nahé telo, je masaker v poriadku).

Keď sú všetci mŕtvi, vráťte sa za Marom a oznámte mu splnenie úlohy. Dostanete za odmenu 3000 zlatých.
Ak sa nepridáte k Bratstvu, toto je jediný spôsob ako sa dostať do svätyne. Od zabitej Astrid si môžete vziať brnenie vrahov (Shrouded Armor) a dýku „Blade of Woe“. V svätyni nájdete tiež róbu a odev vrahov, ďalšie časti na zabitých, knihy (The Night Mother´s Truth, Sithis, Sacred Witness), neobvyklý drahokam a Stenu Slova, v podstate veci, ktoré sú rozpísané nižšie pri úlohe „Sanctuary“, takže získate aj pár vecí, ktoré by ste dostali ako Člen Bratstva.


3. Sanctuary

Astrid vás privíta v rodine a ako členovi vám dá brnenie vrahov (Shrouded Armor; Odolnosť voči jedom +50%), topánky (Shrouded Boots; tichší pohyb), rukavice (Shrouded Gloves; zdvojnásobuje účinok útoku v plížení) a kapucňu (Shrouded Cowl; luky +20% poškodenia). Povie vám, že očakávajú príchod Matky Noci, ktorú sem jej strážca priváža z Bravilu, kde bola vojnou zničená jej krypta, takže ona sa bude venovať tomu a vy máte skočiť za Nazirom po bežné úlohy. Môžete si s ňou ešte pohovoriť o tom, ako to tu chodí a čo robiť, ak vás chytia pri vraždení.

V hlavnej hale nájdete práve všetkých členov, ako si vymieňajú historky z vraždenia. Nazir, redguardský zabijak; Babette upírka v detskom tele (aj keď je to vražedná príšera, aj tak je nesmrteľná, morálka tvorcov je vážne zvrátená), ktorá vás môže trénovať Alchýmiu; Gabriella, dunmerská zabijáčka; Veezara, argonianský vrah, ktorý už v Black Marsh pôsobil, ako zabijak Šedých šupín, ich odnože Bratstva; Festus Krex, starý čarodej, ktorého bavila mágia deštrukcie tak, že musel odísť z Univerzity Winterholdu, ktorá sa mu zdala príliš „prostá a bezpečná“; a Arnbjorn, nord, bývalý člen Družiny, ktorý bol príliš násilný, tiež je vlkodlak a spozná vlkodlaka aj vo vás, ak ním ste. Je to tiež Astridin manžel. Pri hlavných úlohách (nie pri vraždách pre Nazira) sa môžete každého z nich spýtať na radu k aktuálnej úlohe, alebo len na ich názor. Nie je to nutné, len pre spestrenie.
Môžete prehľadať svätyňu. Vo vstupnej miestnosti sú na poličke aj róba (Shrouded Robe; kúzla Deštrukcia o 15% lacnejšie), topánky (Shrouded Shoes; tichší pohyb), kapucňa nekryjúca tvár (Shrouded Cowl Maskless; luky +20% poškodenia), Kapucňa (Shrouded Hood; plíženie +20%) a rukavice (Shrouded Hand Wraps; zdvojnásobenie útoku bez zbraní pri plížení). Vizuálne odlišné verzie od tej, čo ste dostali od Astrid, môžete si ich vziať bez kradnutia.
V poličke vedľa týchto častí odevu je aj kniha „Sithis“. Astrid má na stole knihu (The Night Mother´s Truth) a na poličke v pracovni Neobvyklý Drahokam. Na stole má tiež mapu, do ktorej bude zabodávať v priebehu misií dýky, vždy do miest, kde odvediete nejakú prácu v rámci hlavného príbehu. V hlavnej hale je Stena Slova. V zadnej časti, v malej izbe s posteľou a trónom, kde spáva Babette je na stole kniha „Sacred Witness“.

Napokon prijmete od Nazira prvú trojicu úloh. Ich prijatím je táto úloha splnená.


4. Vraždy od Nazira, prvá časť

Contract: Kill Ennodius Papius
Kedysi robil na píle, no časom začal byť paranoidný a teraz žije v ústraní neďaleko Anga´s Mill. V podstate v stane pri ceste nad pílou. Ak ho vydesíte, dá sa na útek a nenapadne vás, takže aplikujte ostatné triky vrážd.

Contract: Kill Narfi
Žobrák žijúci v chatrči v Ivarsteade. Mohli ste pre neho splniť drobnú úlohu v dedine. Tiež to nie je bojovník, tak sa dá na útek, ak mu poviete, prečo ste prišli. Ale žije v chatrči za riekou, takže je mimo dohľadu kohokoľvek.

Contract: Kill Beitild
Majiteľka bane v Dawnstare, odlúčená od manžela vlastniaceho druhú baňu a predstavujúca jeho konkurenciu. Väčšinou postáva pri svojej bani, v noci je vo svojom dome. Použite klasické techniky.

Keď zabijete ciele, len sa vráťte za Nazirom po odmenu.


5. Mourning Never Comes

Keď sa vrátite do svätyne po zabití cieľov pre Nazira, uvidíte všetkých v hlavnej hale. Dorazil Cicero, strážca Matky Noci, ktorý doniesol jej telo. Pred touto úlohou ste mohli splniť jeho vedľajšiu úlohu „Delayed Burial“, ktorá je zaradená medzi vedľajšie úlohy dŕžavy Pale. Doniesol jej telo do tejto svätyne a akceptuje vedenie Astrid, hoci tej sa nepozdáva a rada by vedela, čo má v úmysle. Môžete sa spýtať všetkých členov, čo si o tom myslia.
No hlavné je, že vám Astrid zadá úlohu. Muiri, pomocníčka v obchode The Hag´s Cure v meste Markarth, si žiada služby Bratstva, tak vás pošle priamo za ňou, aby ste vykonali, čo potrebuje.
Muiri je väčšinu dňa v obchode, len večer ide do mesta, do krčmy Silver-Blood Inn. Povie vám, že žila vo Winterholde, kde bola rodinnou priateľkou klanu Shatter-Shieldovcov. Zbalil ju podvodník Alain Dufont, aby sa dostal bližšie k tejto rodine a okradol ich. Ušiel a ju opustil. Z krádeže obvinili aj ju a vyhodili ju, preto odišla do Markarthu. Takže samozrejme chce, aby ste zabili Alaina, ale ako bonus by chcela, aby ste zabili aj Nilsine Shatter-Shieldovú, čo môžete spraviť, ale pre splnenie úlohy to nie je nutné. Síce nič nespravila, ale Muiri chce, aby trpela aj táto rodina, do ktorej kedysi patrila, keďže jej neverili, že s krádežou nemala nič spoločné. Muiri by si tiež zaslúžila zopár po papuli, no za to nik nezaplatí, takže splňte jej úlohu.

Alain Dufont je ruinách Raldbthar. Preskúmať môžete kedykoľvek celé ruiny, mohli ste tam byť aj pred touto úlohou a zabiť Alaina. Ak ste tam ešte neboli, tak ho nájdete na začiatku oblasti spolu s pár banditami, takže žiadne veľké hľadanie a navyše ho môžete beztrestne zabiť. Má u seba unikátne kladivo Aegisbane.
Ak chcete zabiť aj Nilsine, choďte do Windhelmu. Ak ste tam už plnili úlohy, tak viete, že Shatter-Shieldovcov už postihla tragédia. Nilsinina staršia sestra Friga sa stala obeťou sériového vraha (úloha Blood on the Ice). Nilsine sa počas dňa túla mestom, večer je niekedy v Hale Mŕtvych, alebo v Chráme Talosa, aby sa modlila za svoju sestru a v noci spí v dome svojej rodiny. Vyprovokovať ju nemôžete, takže musíte použiť ostatné taktiky. Ak ju zabijete, neskôr môžete v meste zistiť, že jej matka Tova sa po strate aj druhej dcéry sama od žiaľu zabila. Muiri je to jedno.

Vráťte sa za Muiri a oznámte jej splnenie úlohy. Za zabitie Alaina dostanete zlatky a ak ste zabili aj Nilsine, dostanete jej prsteň „Muiri´s Ring“ (zvyšuje účinky nápojov, ktoré vyrobíte). Po tejto službe je prístupná ako potenciálna manželka, ak by ste teda chceli niekoho s tak vražednými sklonmi. Ak ste zabili Alaina ešte pred splnením tejto úlohy, tak vám nedá možnosť zabiť Nilsine, nemôžete získať prsteň a ani Muiri za manželku.
Vráťte sa za Astrid a oznámte jej splnenie úlohy. Vyjadrí svoje obavy ohľadne Cicera.


6. Whispers in the Dark

Astrid vám povie, že Cicero sa zamyká s truhlou Nočnej Matky a s niekým si šepká. Cíti v tom zradu, tak chce, aby ste na to dozreli. Cicero je skúsený člen Bratstva, takže by si vás všimol aj v tieňoch, neviditeľnosť ju nenapadne, takže vám odporučí, schovať sa v truhle s telom. Choďte do izby a vlezte si do truhly.
O chvíľu príde Cicero a zistíte, že nehovorí s nikým. Hovorí k telu Matky Noci. Ona mu neodpovedá, už celé roky, čo sa o ňu stará a on je z toho zúfalý a trochu mu z toho preskakuje, že nehovorí k nemu, ani že si nevybrala nového Načúvateľa. No ako počúvate Cicera, ozve sa jej duch vám, vás určí za nového Načúvateľa a povie vám slová pre Cicera, aj čo chce, aby ste urobili.
Potom vás Cicero objaví. Najprv je pohoršený, že ste znesvätili telo, no keď mu poviete, čo ste sa dozvedeli, je natešený, že je tu konečne Načúvateľ. Na jeho krik dobehne Astrid. Nechce sa zmieriť s tým, že by sa tu objavil Načúvateľ len tak, z ničoho nič a tak ani nechce, aby ste šli, kam vás Matka Noci posiela.
Astrid vás pošle na Nazirom po ďalšie úlohy, než si premyslí, čo ďalej. Prijmite od Nazira dve ďalšie vraždy a túto úlohu tým splníte.


7. Vraždy od Nazira, druhá časť

Contract: Kill Hern
Hern je vampír, ktorý sa infiltroval medzi ľudí. Žije so svojou partnerkou Hert, tiež upírkou. Žijú na píle Half-Moon Mill. Pílu ste mohli navštíviť kedykoľvek predtým, no vždy tam bola len sama Hert, nik iný. Hern sa tam objaví až pri tejto úlohe. On je vaším cieľom, ju nemusíte zabíjať, ale ak ho napadnete pred ňou, tak ho bude brániť. Hoci je vampír, jeho zabitie je zločin. Môžete ho vyprovokovať slovne (ak vás napadne on, Hert ho nebude brániť), alebo použiť klasické metódy.
Nepôsobia síce ako bežní upíri, Hert ani nemá tesáky, po smrti z nich nezískate upírí prach a aj počas dňa si chodia v pohode po slnku. Na druhej strane ich zas nevidíte, keď použijete kúzlo detekcia života, Hert pri rozhovore povie, že im vyhovuje samota a čo potrebujú, získajú od príležitostných pocestných, Hern má tesáky a v chatrči pri mlyne sú zakrvavené šaty a ľudské kosti.
Hert je väčšinu dňa vonku sama, ak ju chcete dostať najprv a potom ísť do domu za Hernom. Večer bývajú vonku obaja a medzi ôsmou a deviatou sa vracajú domov, vtedy môžete zachytiť Herna vonku samého.

Contract: Kill Lurbuk
Lurbuk je orkský bard, zrejme najhorší bard v histórii, ktorý sa zdržiava v krčme Moorside Inn v meste Morthal. Ak nechcete riskovať v krčme s ľuďmi, tak si počkajte na noc, vtedy ork spáva v bočnej miestnosti. Vyprovokovať sa nedá, nepochopí, čo sa mu snažíte naznačiť.


8. The Silence Has Been Broken

Keď splníte vraždy pre Nazira, vráťte sa do svätyne a pri vstupe vás osloví Astrid. Rozhodla sa, že nebude ignorovať čo sa deje a že aspoň vyskúša, čo chcel duch, aby ste preverili, takže máte ísť do ruiny Volunruud, kde by mal byť Amaund Motierre.
Choďte teda do ruiny, je s ňou spojená aj vedľajšia úloha (popis pri dŕžave Pale), no teraz ju nemusíte skúmať, stačí vám len zbehnúť dole schodmi a naľavo dole do miestnosti, kde sú dvaja muži. Amaund a jeho osobný strážca Rexus. Amaund chce, aby ste zabili Cisára. Ako platbu vopred vám dá vyšperkovaný amulet v hodnote 1000 zlatých a list pre vašich nadriadených (môžete si ho prečítať, Astrid si všimne, že ste zlomili pečať, ale nevadí jej to). Ak sa spýtate na viac, bude vás nabádať, že vražda cisára vráti Bratstvu stratený rešpekt a strach z jeho členov.
Vráťte sa za Astrid a odovzdajte jej list. Je celkom nadšená, posledne zabilo Bratstvo Pelagia I v 43 roku tretej éry a Uriel Septim VII bol zavraždený inými vrahmi na konci tretej éry pri kríze Oblivionu, čiže po 200 rokoch vidí v niečom takom príležitosť pre reputáciu.
Než si to viac premyslí, pošle vás do Gildy Zlodejov, jej členom je Delvin Mallory, s ktorým sa pozná a ktorý funguje aj ako priekupník pre Bratstvo. Skočte za ním, ak ste členom zlodejov, tak ho poznáte a aj skratku k nemu, inak v meste Riften musíte prejsť cez kanály Ratways. Delvin vám povie, že je to amulet člena Staršieho Koncilu (od Babette ste mohli zistiť, že Motierre je prastará bretónska rodina s dobrým postavením v Cyrodiile). Hoci je prekvapený, že niečo také vidí, kúpi ho od vás a pošle Astrid zmenku na 15000 zlatých, o dosť viac, než vám cenu ukazoval inventár.
Zaneste zmenku Astrid, ktorá je už celá žhavá sa do toho pustiť. Teda presne povedané, poslať na to vás. Hoci tu má starších a skúsenejších členov, všetko budete musieť odmakať vy. Hneď začínate úlohu „Bound Untill Death“, no ak máte záujem, môžete si odskočiť k Nazirovi po pár jeho úloh.


9. Vraždy od Nazira, tretia časť

Má teraz pre vás tri vraždy a keď splníte všetky tri, prihodí ešte štvrtú a po jej splnení piatu a šiestu a napokon poslednú z týchto jeho konkrétnych vrážd na objednávku. Tieto všetky môžete teda splniť pred úlohou v Solitude, ale môžete si ich nechať aj po úlohe „Bound Until Death“.

Contract: Kill Deekus
Argonián Deekus žije sám pri potopenej lodi v oblasti zvanej Hela´s Folly. Má tam malý prístrešok, kde spáva, cez deň sa len poneviera na brehu. Ak ho informujete o čo vám ide, dá sa na útek. Ste tam úplne sami, bez svedkov, takže ho môžete proste napadnúť, alebo použiť bez nejakých trikov hociktorú techniku.

Contract: Kill Ma´randru-jo
Tento khajiit cestuje s Ri´saadovou karavánou, ktorá premáva medzi mestami Whiterun a Markarth a zastihnúť ho môžete aj na ceste medzi mestami. Môžete ho zabiť klasickými spôsobmi, alebo najjednoduchšie ho slovne uraziť a sám vás napadne.

Contract: Kill Anoriath
Tento bosmerský lovec cez deň predáva v stánku na trhu vo Whiterune a v noci je v dome, ktorý vlastní so svojím bratom a ktorý je aj obchodom The Drunken Huntsman. Hoci ho môžete slovne provokovať, nemá to účinok, nenapadne vás, ani sa nedá na útek. Dobrá strelecká pozícia či už na šíp, alebo Frenzy je od strážnice za krčmou, ak ho chcete dostať pri stánku, alebo si počíhajte v noci.

Contract: Kill Agnis
Agnis je starena, ktorá žije a pracuje v pevnosti Greymoor pre kohokoľvek, kto pevnosť vlastní. Ak ste tam ešte neboli, ani nezačali občiansku vojnu, pevnosť ovládajú banditi. Ak ste ju od banditov vyčistili, tak sú tam legionári. A ak ste prešli občiansku vojnu, tak sú tam vojaci víťaznej strany. Vyprovokovať sa nedá, ale väčšinou je sama vo svojej izbe, takže máte rôzne možnosti. Do pevnosti môžete hlavným vchodom, alebo zozadu cez kanál z kuchyne.

Contract: Kill Maluril
Temný elf, ktorý sa venuje mágii a aj skúmaniu trpasličích artefaktov. Maluril je v trpasličej ruine Mzinchaleft, v prvej oblasti, takže ju nemusíte skúmať celú, ak nechcete. Na začiatku vám v ceste stojí pár banditov, ktorých pobite, alebo sa preplížte okolo nich. Pred jeho izbou je stráž, ktorá má aj kľúč. Ak ste tu boli predtým, už ste mohli pobiť banditov, aj preskúmať jeho izbu, no Maluril sa tu objaví, až keď získate túto úlohu. Nie je voči vám hneď nepriateľský. Dokonca aj keď ho slovne vyprovokujete, odpovie vám útočne, ale nenapadne vás. Takže musíte zaútočiť vy. V noci spáva, takže je to ešte ľahšie.

Contract: Kill Helvard
Helvard je ochranca jarla vo Falkreathe. Cez deň postáva pri ňom, občas jedáva na terase nad schodmi a v noci spí vo svojej izbe. Môžete ho vyprovokovať slovne, alebo použiť ostatné taktiky. Frenzy na neho nezaberá, ostatní ho len zbijú, ale nezabijú.

Contract: Kill Safia
Safia je nemilosrdná pirátska kapitánka lodi Červená Vlna, ktorá obvykle kotví v prístave pod mestom Solitude. Posádka vás síce vyhadzuje, ak vás zbadá, že tam nemáte čo robiť, ale nenapadnú vás. Môžete sa aj prebojovať, no dvaja členovia posádky sú nesmrteľní, zrejme preto je pirátska loď úspešná a kotví si pod hlavným mestom. Sabyne Nytte potrebujete pre úlohu zlodejov a prečo je nesmrteľný Dorian, to netuším. Kapitánku Safiu môžete vyprovokovať a zabiť.


10. Bound Untill Death

Máte zabiť Vittoriu Vici, ktorá žije v Solitude a dohliada na tamojšiu pobočku Východo-Imperiálnej spoločnosti. O jej svadbe ste sa mohli dopočuť už dávno predtým, než ste sa vôbec dostali k Bratstvu. Ale k svadbe stále nedochádzalo, Vittoria zrejme čakala, kým si niekto objedná jej vraždu. Podstata veci je v tom, že Vittoria je sesternica cisára, teda na strane Impéria a má si brať Asgeira Snow-Shoda, ktorý zas pochádza z rodiny s väzbami na Búrkoplášte, takže ich svadba by mala otvoriť cestu k možnému zmiereniu. Ak ju však zavraždíte na jej svadbe, tak k zmieru nedôjde, práve naopak, vyvolá to vlnu chaosu a prehĺbenia násilia, otrasie to celým impériom a navyše to donúti prísť Cisára do Skyrimu, keďže sa svadby zúčastniť nehodlal, aby jeho prítomnosť nezvyšovala napätie. Takže máte niečo pekné a posvätné skaziť vraždou a spôsobiť utrpenie pre stovky ľudí, no čo ste s Bratstvom, takže vám morálny odpad nie je cudzí.

Zájdite k chrámu, kde už nevesta s ženíchom sedia na čestných miestach a okolo sa zhromaždila rodina. V rohu môžete vyjsť na balkón, kde máte luk „Firniel´s End“, pár šípov a Elixír pre lepšiu streľbu. Darčeky, ktoré vám tam nechala Gabriella. Môžete páliť odtiaľ.
Môžete vyjsť na hradbu nad balkónom, z ktorého nevesta prehovorí k davu. Priamo nad ňou je socha, ktorú vám spomenie Babette. Zatlačte na sochu a tá spadne a zabije Vittoriu. Tu máte aj vhodnú chvíľu na útek. Len čo ju socha zabije a než začnú hostia panikáriť, môžete odísť z mesta rýchlym cestovaním, ak ste boli v móde plíženia a nik si vás nevšimol.
Môžete použiť aj iné taktiky, aj strieľať z hradieb (na balkóne vás ľahko objavia). Ak ju chcete zabiť počas príhovoru, tak si naň len počkajte, ale hneď sa snažte dostať do vhodnej pozície z ktorej chcete zasiahnuť, pretože príhovor po chvíli nastane bez ohľadu na vás.
Keď je Vittoria mŕtva, objaví sa Veezara, ktorého poslala Astrid, aby vám pomohol. Pustí sa s ľuďmi do boja, aby vám poskytol šancu na útek.

Ak chcete, môžete obrať Vittoriino telo o svadobné šaty, sandále a svadobnú korunku. Vráťte sa za Astrid a za odmenu dostanete kúzlo „Summon Spectral Assassin“. Je to duch Luciena Lachanceho (ktorý bol Hovorca Čiernej Ruky Bratstva v Cheydinhale v minulom dieli), ktorý bude chvíľu bojovať po vašom boku. Keď ho vyvoláte na pomoc, bude mať občas komentáre k okoliu, ku konkrétnej misii Bratstva, k Shadowmere, alebo len všeobecné k boju.
Ak ste zabili Vittoriu počas jej príhovoru z balkóna, čo bola bonusová požiadavka od Astrid, tak dostanete navyše aj odmenu v zlatkách.


11. Breaching Security

Choďte za Gabriellou, tá vám povie, čo ďalej. Teraz, keď ste dali do pohybu veci ohľadne príchodu cisára, musíte narušiť bezpečnosť. Za tú zodpovedá veliteľ Maro. Jeho zabitie by nič nevyriešilo, len by ho nahradili. Máte zabiť jeho syna a narafičiť to tak, aby to vyzeralo, že on je zradca. Ako bonusová úloha je zabiť Gaiusa Mara mimo ciest a Dračieho Mostu, odkiaľ štartuje svoju bezpečnostnú trasu.
Choďte teda do dedinky Dračí Most. Pred strážnicou sa akurát lúči veliteľ Maro so synom a potom sa jeho syn Gaius Maro rozlúči s Faidou, svojou milovanou, ktorá tu vedie hostinec. Zase sa chystáte zabiť nevinného a ublížiť tým, čo s tým nemajú nič spoločné. Vojdite do stanice Penitus Oculatus Outpost a na stole pred krbom je Gaiusov cestovný rozvrh. Môžete si ho prečítať, alebo rovno ukradnúť. Je tam popis na každý deň v týždni, kde sa bude nachádzať.
Najľahšie je ho samozrejme zabiť na ceste, kde je sám, ale kvôli bonusu ho musíte zabiť v meste. Vyberte si, ktoré vám vyhovuje najviac. Najľahšie sa zdá Whiterun, kde sa na noc ubytuje v krčme The Bannered Mare a v noci spí sám v izbe. Inak sa pohybuje väčšinou v palácoch a prespáva v barakoch stráží.
No Gaiusa môžete aj slovne vyprovokovať a zabiť ho v sebaobrane, takže napriek celému plánovaniu je to dosť ľahké, toto nie je Hitman, hoci aj ten už prechádza na akčnejší štýl.
Keď ho zabijete, umiestnite do jeho inventára list, ktorý ho usvedčuje zo zrady. Vráťte sa do svätyne a pri vstupe vás čaká Gabriella. Dostanete finančnú odmenu a ak ste ho zabili v niektorom meste, tak dostanete aj bonus, drahokam „Olava´s Token“ pre vedľajšiu úlohu vrahov.


12. The Cure for Madness

Ešte pri vašom rozhovore vás Gabriella pošle hneď do hlavnej haly, pretože došlo k incidentu. Tam sú už všetci zoskupení. Cicerovi preskočilo, pokúsil sa zabiť Astrid a pritom ranil Veezaru. Je prekvapivé, ako sú všetci šokovaní z takého útoku, keďže je to banda vrahov.
Astrid chce, aby ste dolapili Cicera a tiež našli jej manžela Arnbjorna, ktorý sa po úteku za ním vydal a dozreli, aby sa mu nič nestalo. Najprv máte ale prehľadať Cicerovu izbu, aby ste našli niečo, čo by prezradilo, kam má namierené.
Choďte do jeho izby a prezrite si denník na poličke. Zistíte, že šiel do starej Svätyne Bratstva v Dawnstare. Povedzte o tom Astrid, ktorá vás pošle ho zabiť. Tiež vám dá k dispozícii svojho koňa Shadowmere. Vyjdite von a z temného jazierka pri vstupe sa vynorí Shadowmere. Môžete ho osedlať, ak chcete a vyrazte.
Vyrazte do Dawnstaru. Choďte po brehu a za domami je pod kopcom vstup do svätyne. Pri nej je ranený Arnbjorn. Povie vám o boji s Cicerom. Nepozná heslo, tak sa za ním nemohol dostať. Aktivujte dvere. Keď sa spýtajú čo je najväčšou ilúziou života, odpovedzte „Nevinnosť, brat môj“. Heslo viete z Cicerovho denníka.

V prvej miestnosti nájdete na stole klaunovské šaty (topánky, odev, čiapku a rukavice). Vyzerajú rovnako ako šaty, čo nosí Cicero, ale majú o niečo nižšie hodnoty. Pokračujte svätyňou, v ktorej vás budú napádať duchovia členov, ktorí ju kedysi obývali. Ak si vyvoláte na pomoc ducha vraha, čo je vaša špeciálna schopnosť a odmena za predošlú úlohu od Astrid, tak Lucien okomentuje čo sa tu deje s tým, že zabije Cicera, ak si to želáte, ale neodporúča to, pretože to nie je vôľa Sithisa, alebo v inej vete, že by ste mali veriť múdrosti Matky Noci.
Prejdite mostom s pascou a pod schodmi sú na stole knihy „The Marksmanship Lesson“ a „Fire and Darkness“.
Dole je ohnivá pasca. V hale s kozubom, z ktorej budete pokračovať do jaskyne, môžete pri schodoch potiahnuť reťaz a vytvoriť si skratku k východu. Pokračujte jaskyňou, v ktorej na vás čaká tmavý trol Udefrykte.
V poslednej hale nájdete Cicera, ktorý vás osloví. Stále nabáda k starým spôsobom, pripomína vám, že ste Načúvateľ. Môžete sa rozhodnúť ho zabiť, alebo proste odísť. Ak ho zabijete, môžete si vziať jeho šaty (Cicero´s Clothes, sú ako tie, čo ste našli predtým, Jester´s Clothes, len so silnejšími vlastnosťami) a nemá to žiadny dopad na ďalšie udalosti. Ak ho necháte žiť, tiež to nemá žiadny dopad, akurát sa k vám Cicero neskôr vráti.

Odíďte a vráťte sa za Astrid. Povedzte jej, že je Cicero mŕtvy, alebo klamte, že je mŕtvy. Je rada, že ste sa o to postarali a pomohli aj jej manželovi. Teraz sa môžete venovať vašej veľkej úlohe.


13. Recipe For Disaster

Astrid vám povie, že pre cisára objednali Gurmána, slávneho kuchára, aby pripravil hostinu na cisárovu počesť. Je to aj autor knihy Uncommon Taste, čo je kniha receptov, ktorú môžete nájsť rôzne po Skyrime. Máte ho zabiť, získať jeho priepustku, vydávať sa za neho a tak sa dostať k cisárovi. Festus Krex vám k tomu povie viac.
Festus nezistil, kto je Gurmán, keďže jeho identita je utajovaná, ale zistil, že Anton Virane, kuchár na hrade v Markarthe má od neho podpísanú knihu, takže by mal poznať aj pravú identitu Gurmána. Máte od neho túto informáciu získať a potom ho kvôli utajeniu zabiť.

Antona nájdete v kuchyni v hrade. Postrašte ho a povie vám o Gurmánovi. Ďalej ho nedeste, pretože sa vyľaká a dá sa na útek, hoci mu nik zo stráží nepomôže. Zabite ho odskúšanými technikami. Najľahšie je si ho vystriehnuť osamote, alebo počkať do noci, keď zaspí.

Potom choďte do krčmy Nightgate Inn, kde prebýva ork Balagog gro-Nolob. On je Gurmán, ork ako slávny šéfkuchár, zrejme preto držal svoju identitu v tajnosti. Mohli ste tam na neho naraziť už predtým, no netušili ste, kto je a nebol zhovorčivý. Môžete ho zabiť, keď popoludní vyjde k jazeru za krčmou, alebo v jeho izbe v pivnici krčmy, kde je tiež sám. Ak ho slovne vydesíte, dá sa na útek. Zabite ho a vezmite si od neho priepustku (Writ of Passage). Máte sa zbaviť tela, čo je bonusová časť úlohy, aby ho čo najneskôr identifikovali a vy ste tak mali väčšiu šancu. Ak ste ho zabili von, hoďte telo do jazera. Ak ste ho zabili v jeho izbe, hoďte telo do veľkého suda na konci pivnice.
Potom sa vráťte do Svätyne a choďte za Festusom, oznámiť mu úspech. Za splnenie úlohy dostanete zlatky a ak ste aj ukryli gurmánovo telo, tak dostanete navyše prsteň Nightweaver´s Band (Plíženie +10%, používanie kúziel Deštrukcie -10%) ako osobnú pozornosť od Festusa na uznanie vašich kvalít.

Ak v rámci náhodných stretnutí v Skyrime stretnete chlapíka menom Balbus, tak zistíte, že je veľkým fanúšikom Gurmána. Keď máte dokument potvrdzujúce, že ste Gurmán, ukážte mu ho a on sa poteší, že sa stretol so svojím idolom. Dá vám vidličkou (Balbus´s Fork), ktorou prvýkrát ochutnal Gurmánove jedlo (bezcenná, len pre zaujímavosť) a aj pár ingrediencií (Trolí Tuk, Pavúčie vajce, srdce Daedry).


14. To Kill an Empire

Po rozhovore s Festusom sa hláste Astrid. Prichádza čas na vašu veľkú misiu, vraždu, ktorej cieľom je cisár Titus Mede II. Astrid vám dá jed Jarrin Root, ktorý máte naservírovať do cisárovho jedla. Choďte do Solitude, do zámku Dour a na nádvorí sa hláste veliteľovi Marovi. Je to muž zodpovedný za bezpečnosť, ktorému ste zabili syna. Ukážte mu priepustku a vpustí vás dnu.
Vnútri vás privíta Gianna, hradná kuchárka. Ak nemáte kuchársku čapicu, tak vám povie, aby ste si nejakú nasadili. Môžete mať vlastnú z obchodu, alebo od zabitého Viranea, alebo si tu vezmite nejakú z poličky. V plnej výbave sa jej ohláste a začnete variť. Ona už teda začala pripravovať jedlo, len jej máte povedať, aké sú ďalšie ingrediencie.
Je jedno, čo zvolíte, môžete vybrať bežné prísady, alebo úplné hlúposti, čo Gianna okomentuje, hlavne na konci jej nezabudnite dať vašu tajnú prísadu, jed od Astrid. Ak jed do jedla nepridáte, tak večera prebehne normálne a budete musieť cisára zabiť sami.
Keď dovaríte, Gianna vezme hrniec a odnesie ho cisárovi. Nasledujte ju, aby ste sa predviedli ako Gurmán. Nech ste dali čokoľvek do jedla, cisár ho pochváli. Po pár sústach však zaberie jed a on zomrie.

Nemusíte čakať v pozore, keď začne jesť, môžete sa hneď stiahnuť z dohľadu a dať do plíživého módu. Po jeho smrti vypukne panika, takže ak nechcete bojovať s jeho ochrankou, tak sa preplížte von. Cestou si môžete vziať jeho šaty (Emperor´s Robes). Dvere, ktorými ste vošli, sú zamknuté, takže prejdite dverami za jedálňou. Pri nich sa môžete aj schovať pred zabitím, no tam vás môžu ľahko objaviť, lepšie je čakať pri stole pred jedálňou a keď sa stráže upokoja, preplížiť sa okolo nich k dverám.
Vyjdete von na most, kde na vás čaká Maro. Povie vám, že ste zabili falošného cisára, pretože vedeli o vašom pláne. Niekto z Bratstva vás zradil a uzavrel s Marom dohodu. Vás a plány o vražde za bezpečnosť Bratstva. Maro sa však rozhodol dohodu porušiť, veď ste mu predsa zabili syna. Pošle na vás svojich mužov.
Zabite ich a bežte preč. Automaticky po Marovom odhalení je na vás vypísaná odmena 1500 zlatých. To vám zabráni v úteku rýchlym cestovaním po mape. Dole čakajú už bežné, mestské stráže. Ak ste člen zlodejov a získali ste Solitude pre zlodejov v „The Dainty Sload“, môžete zaplatiť polovicu. Môžete si odpykať trest, alebo im utiecť. V prípade úteku nevychádzajte z veže do mesta, ale pokračujte vežou až úplne dole a vyjdete tajným východom z mesta, na ceste neďaleko skladu Východoimperiálnej Spoločnosti.

Vráťte sa do Svätyne. Nedá sa do nej cestovať priamo, takže choďte do Falkreathu, alebo Roadside Ruins a prejdite do Svätyne po vlastných. Zájdite ku Svätyni, čím ukončíte túto úlohu a hneď začnete ďalšiu.


15. Death Incarnate

Marovi muži napadli Svätyňu. Štyria sú vonku, tak sa ich zbavte. Na strome pred vstupom je zabitý Festus Krex. Vnútri sú vo vstupnej miestnosti dvaja nepriatelia a mŕtvy Veezara. V hlavnej hale bojuje s nepriateľmi Arnbjorn vo svojej vlkodlačej podobe, no zabijú ho. Zachrániť ho nemôžete. V hornej časti je zabitá Gabriella a aj pavúk Lis, domáce zvieratko Bratstva. V obytnej časti bojuje Nazir s Arcturusom, agentom vojska. Zabite ho a Nazirovou záchranou ho presvedčíte, že nie ste zradca. Bežte s ním ďalej cez jedného nepriateľa k telu Matky Noci. Tá sa vám cestou ozvala, tak nasledujte jej inštrukcie a vlezte si k nej do rakvy.
To vás ochráni pred požiarom a vyhodí rakvu von cez okno do hlavnej haly. Keď je po všetkom, tak vás vytiahnu Nazir a Babette, ktorí to prežili ako jediní. Než sa dostanete von, opäť k vám prehovorí Matka a pošle vás za Astrid.
Bežte tam s oboma poslednými členmi Bratstva. Astrid je v tajnej miestnosti za svojou izbou. Je spálená a ranená a sama zo seba spravila Temný Obrad, aby požiadala Bratstvo prostredníctvom Matky Noci o vraždu. Svoju vraždu. Prizná sa, že ona je zradca. Chcela vás vydať Marovi, aby ochránila Svätyňu a aby udržala veci v takom chode, ako boli predtým. Než ste prišli vy, ako Načúvateľ a Cicero s Matkou Noci.
Vezmite si Čepeľ Utrpenia (Blade of Woe), ktorá leží pri nej a zabite ju. Vráťte sa k truhle s telom a Matka Noci vám povie, že musíte splniť kontrakt, ktorý už bol prijatý. Teda zabiť cisára.


16. Hail Sithis!

Choďte za Nazirom a povedzte mu, čo sa chystá. Navrhne, že presunie veci aj s Babette do svätyne v Dawnstare a vy máte teda splniť kontrakt. Podľa inštrukcií choďte do Whiterunu, do krčmy Bannered Mare, kde čaká Amaund Motierre.
Povie vám, že cisár na je na lodi Katariah, ktorá kotví pri Solitude. Môžete sa ho spýtať aj na veliteľa Mara a povie vám, že pri sklade Východoimperiálnej spoločnosti, ak by ste sa mu chceli pomstiť, čo bude voliteľnou časťou tejto úlohy.
Zájdite teda do prístavu pod Solitdue. Na móle v dokoch je veliteľ Maro. Môžete ho zabiť nenápadne po svojom, alebo proste k nemu prísť. Keď vás zbadá, tak vás napadne a vy ho môžete zabiť bez postihu, v sebaobrane. Je divné, že je to veliteľ a nezavolá si proste na pomoc stráže.

Potom choďte po brehu na sever, popod Modrý Palác, až uvidíte loď. Skočte do vody a doplávajte k lodi. Použite reťaz od kotvy, aby ste vyliezli na palubu. Tam sú agenti ochranky Penitus Oculatus a pár námorníkov. V podpalubí sú aj kapitán Avidius a poručík Salvarus. Od nich môžete získať kľúč, ktorý otvára všetky dvere na lodi a nemusíte ich vypačovať. Môžete sa preplížiť pomedzi všetkých až do kajuty cisára, alebo sa môžete prebojovať a všetkých pobiť, je to na vás. Čo sa týka prehľadania lode, je to na vás. Za zmienku stoja veci na palube. V zadnej časti paluby je trón, pri ktorom je kniha „King“. V prednej časti paluby vylezte na predný sťažeň a na jeho konci je zabodnutý unikátny meč Windshear.
Keď vojdete do kajuty s cisárom, ten vás očakáva, vie, že je predurčené, aby ste ho zabili. No požiada vás o láskavosť. Aby ste zabili toho, kto si vás najal. Keď si ho vypočujete, tak zostane stáť a nechá sa zabiť. Zabite ho a vezmite si od neho kľúč, ktorým si otvoríte dvere v tejto kajute, ktoré vedú priamo von.

Vráťte sa do krčmy Bannered Mare vo Whiterune a oznámte Mottieremu, že cisár je mŕtvy. Povie vám, že vo Volunruude, kde ste sa prvýkrát stretli, pre vás nechal odmenu. Ak chcete, môžete splniť posledné želanie cisára a zabiť ho.
Potom choďte do Volunruude a v miestnosti, kde ste mali prvé stretnutie s Mottierem, je v urne 20000 zlatých.

Teraz choďte do Svätyne v Dawnstare. Nazir a Babette sú už tam. Povedzte Nazirovi, že ste splnili úlohu. Spýta sa vás na odmenu. Môžete mu povedať pravdu, alebo klamať a povedať menšiu sumu, no je to jedno, pretože vy ste teraz šéf a peniaze zostávajú vám. Povie vám, že tie peniaze môžete použiť na nákup nového zariadenia do tejto Svätyne. Tým je táto úloha splnená.
Ak ste nezabili Cicera, tak keď potom vyjdete von zo Svätyne, objaví sa pri vchode a oznámi vám, že je pripravený ďalej slúžiť vám, aj Matke v tejto Svätyni. Môžete ho odteraz využívať ako spoločníka na cesty.


17. Where You Hang Your Enemy´s Head...

Toto je posledná oficiálna úloha od Bratstva. Neponáhľa, je jedno, kedy ju spravíte. Nazir vám odporučil ísť do gildy zlodejov, kde je Delvin Mallory, za ktorým vás kedysi poslala aj Astrid. Ten vie zháňať veci. Podstatou tejto úlohy je nakúpiť vylepšenie do Svätyne. Keď kúpite všetko, čo Mallory ponúka, úloha je splnená.
Môžete kúpiť nové vlajky (1000), Alchymistické laboratórium s pár ingredienciami a záhradku (5000), Tajný vstup do Svätyne (5000), Mučiareň aj so štyrmi obeťami (5000) a spálňu (3000) so skriňami, stojanom na zbrane, truhlicou, figurínou a navyše tam nájdete aj unikátne rukavice „Tumblerbane Gloves“.
Celkovo môžete dať za vylepšenia 19000, takže z dvadsaťtisícovej odmeny vám ešte tisícka zostane. No ak potrebujete peniaze na iné, nemusíte to kupovať hneď. Keď kúpite všetky vylepšenia, tak znova oslovte Delvina, spýtajte sa ho na vylepšenie a keď vám povie, že ste kúpili všetko, čo sa dalo, tak je táto úloha splnená.
Tiež sa v Svätyni objavia noví členovia Bratstva. Bezmenné postavy v oblekoch Bratstva, ktorých môžete brať za spoločníkov.


Vedľajšie úlohy Bratstva

1. Brnenie Prastarého Vraha
Keď splníte úlohu „Breaching Security“, pri ktorej vás vedie Gabriella, dostanete od nej po splnení úlohy odmenu. Ak ste úlohu splnili podľa inštrukcií a zabili svoj cieľ v meste, tak dostanete k odmene aj drahokam „Olava´s Token“. Choďte do Whiterunu a nájdite tam starenu menom Olava the Feeble. Vyveští vám budúcnosť, naznačí pár vecí ohľadne toho, ako to dopadne s Bratstvom a napokon vám povie o stratenej cennosti.
V Hag´s End je telo vraha z dávnych čias, ktorého statky majú pripadnúť vám. Choďte teda do Hag´s End. Ak ste tam ešte neboli, musíte tam prejsť cez Deepwood Redoubt, obe oblasti sú popísané v lokáciách dŕžavy Reach. V Hag´s End prejdite na prízemí miestnosťou s troma bosorkami, vyjdite hore schodmi do miestnosti s dvoma bosorkami. Tam je trón a za trónom pri stene páka, ktorou si otvoríte tajnú miestnosť (bez tejto úlohy sa tam nedalo dostať).
V miestnosti je truhlica s pár pokladmi a aj telo vraha. Má na sebe klasickú výbavu vrahov (odev, kapucňa, topánky, rukavice), ale jej časti sú prastaré (Ancient Shrouded Armor, atď), takže majú vyššie vlastnosti, než vaša bežná výbava.

2. Dark Brotherhood Forever
Keď splníte úlohu „Hail Sithis!“, tak sa vám pri odchode zo Svätyne ozve Matka Noci. Prídite k nej a dá vám úlohu. Odteraz môžete od nej prijímať tieto náhodné vraždy.
Vždy vám povie za kým a kam máte ísť. Sú tam postavy ako Intrigánsky Sluha v Markarhte; Nervózny Patrón vo Windhelmskej krčme; Skorumpovaný Agent v Dračom Moste; Ostražitý Vyvrheľ; Zúfalý Gambler vo Windhelmskej väznici; Nezamestnaný Robotník v Roriksteade; Potupený Skald v Bardskej Univerzite; Zarmútený Šéfkuchár v Dawnstare; Rúhačský Kňaz v chráme Kynareth vo Whiterune; Lenivý farmár v Ivarsteade. Táto postava vám aj dá peniaze za vraždu.
Zájdite za danou postavou a tá vám povie, koho chce, aby ste zabili. Sú to postavy ako Šľachtic na návšteve v Dragonsreachy; Potulný Drevorubec v Morthale; Veľký Pracant na Katlynej Farme; Nádherná Barbarka v Ivarsteade; Bezohľadný Mág vo Winterholde; Úbohá žena rybára v dokoch Riftenu; Sezónny lovec v lese pri Falkreathe; Bezcitná Hrobárka v Hale Mŕtvych vo Windhelme; Ponurá Štítonoška v Markarthe; Cestujúca Hodnostárka v Solitude.
Len nájdite váš cieľ a zabite ho spôsobmi, aké ste si osvojili pri hraní za Bratstvo. Tieto ciele nemôžete vyprovokovať slovne, aby na vás zaútočili. Kto bude zadávateľom vraždy a kto bude obeťou vyberá hra náhodne.
Všetko sú to postavy vložené do hry len pre tieto konkrétne úlohy, takže nič nenarušíte. Je to opakujúca sa úloha.

3. Skryté poklady
Keď ste sa presťahovali do Svätyne v Dawnstare po úlohe „Hail Stihis!“ a od Malloryho ste kúpili za 5000 zlatých mučiareň, máte v nej štyroch zajatcov. Každého z nich niekoľkokrát oslovte a keď majú dosť vášho mučenia, tak vám povedia, kde majú skryté svoje poklady, aby si tak zaistili, že ich prepustíte. Pustiť ich ale nemôžete, ste predsa darebák telom aj dušou.
Polohy pokladov sa vám zapíšu medzi drobné úlohy a keďže vaše obete umiestnili k cennostiam aj GPS, tak ich ľahko nájdete. Prvý je v dutom pni v močiaroch medzi Solitude a Morthalom, poniže Folgunthur. Druhý je v dutej skale povyše Windhelmu, východne od hradieb. Tretí je v dutom pni povyše Merryfair Farm nad Riftenom. Štvrtý je poniže Pelagia Farm pod Whiterunom.
Každý poklad sú len peniaze, ktoré môžete vziať len raz, neobnovujú sa. V každom poklade je od 1000 do 2000 zlatých, takže tým sa vám aspoň vrátia náklady na mučiareň a získate aj niečo naviac.



6. Falkreath – Lokácie

A. Jaskyne

Bloated Man´s Grotto
Sem môžete kedykoľvek, no zavítate sem aj pri úlohe „Ill Met By Moonlight“ pre Hircinea. Bežne sú tu nepriateľmi medvede, sprigganky a pár vlkov. Počas úlohy sú preč pre potreby tej úlohy. V jaskyni rastie dosť visiaceho machu, okolo tridsaťpäť kusov.
Napravo od vstupu je na plošine truhlica (apprentice). Druhá je v jazierku pod vodopádom. Ako vyjdete k dvom kamenným bránam, tak pred prvou vyskočte na skaly napravo a povyskakujte na plošinu pri vysokom vodopáde. Tam je zlatá žila. Medzi bránami je tretia truhlica oproti svätyni Talosa, za ktorou je aj jeho socha. Okrem pár elixírov a drobností tu nájdete aj unikátny jednoručný meč „Bolar´s Oathblade“ a list „Bolar´s Writ“ od Aciliusa Bolara, člena Bladesov na úteku pred Thalmorom po útoku na centrálu Bladesov v Cyrodiile, ktorou bol chrám Cloud Ruler Temple. Je dobré vziať si tieto veci skôr, pretože keď sem prídete počas Hircineovej úlohy, tak sú oltár aj socha zničené a meč s listom sú preč – neskôr sa zas objavia, keď sa po nejakých 20tich hracích dňoch jaskyňa reštartuje aj s nepriateľmi.
Pokračujte ďalej k miestu, kde môžete zoskočiť k ohnisku pred vstupom do oblasti. Namiesto toho vyskočte na plošinu napravo a po vyvýšenej plošine pokračujte naspäť. Medzi skalami nad malým priestranstvom (kde môžete zabiť posledných lovcov pri Hircineovej úlohe, alebo kde je zabitý jeleň a vlky, keď neplníte úlohu) je skrytá posledná truhlica (Master).

Bonechill Passage
Západne od Greywater Grotto, juhovýchodne od Pinewatchu je táto malá jaskyňa. Slúži ako prechod k Ancient´s Ascent, kde je Stena Slova a drak. Vnútri sú obvykle len nejaké dva dravce v závislosti od vašej úrovne. Je tam mnoho tiel a kostí tých, čo sa pokúšali prejsť jaskyňou. Pri jednej kostre v prvej časti nájdete batoh s pár drobnosťami a na zemi aj knihu „2920, Mid Year, v6“.
Pod schodmi vedúcimi hore k jaskyni je napravo strieborná žila. Choďte pod schodmi po lesnej ceste preč od jaskyne, smerom na severozápad. Poniže uvidíte pri vodopáde malý domček. Pri ňom sú dve spálená telá. Vnútri je truhlica, pod posteľou kniha „Purloined Shadows“ a na poličke list (Note to the Autorities), v ktorom manželia, čo tu žili, chceli nahlásiť úradom, že videli v okolí draka.
Choďte popri rieke za domom, dole pod vodopád a tam narazíte na malý tábor troch banditov. Na brvne majú mŕtvu dunmerku a v stane knihu „The Lunar Lorkhan“.

Glenmoir Coven
Úloha Družiny „Blood´s Honor“.

Greywater Grotto
Jaskyňa východne od Falkreathu, južne od Helgenu. Vnútri je poniže vstupu, pri mŕtvom jeleňovi železná žila. V jaskyni je pár zvierat a dvaja mŕtvi banditi. Pri prvom vodopádiku je žila korundu. Na konci jaskyne, pri tele banditky je truhlica, mešec a zlatá žila.

Haemar´s Shame
Daedrická úloha „A Daedra´s Best Friend“.

Halldir´s Cairn
Jaskyňa juhozápadne od Falkreathu. Vo vstupnej jaskyni máte naľavo železnú žilu a vzadu napravo, za lúčom druhú. Je tu lúč energie, ktorý vychádza z malej, kamennej mohyly nahor a okolo neho sú traja mŕtvi, Agrius, Raen a Vidgrod. Na podstavci je kľúč od mohyly a Agriusov denník, v ktorom sa môžete dočítať, ako sa tu utáborili a ovládol ich Halldir, kvôli ktorému sa obetovali.
V oblasti nájdete dosť duševných drahokamov aj jeden čierny duševný drahokam a celkovo je to raj pre hubárov. Bleeding Crown (9), Blisterwort (10), Fly Amanita (10+2pred vchodom), Imp Stool (21), Namira´s Root (20), White Cap (21).

Prejdite dverami a prebojujte sa cez duchov a draugrov na koniec chodby. Za trónom je páka, ktorou si otvoríte mreže. Za nimi vás čaká v pohrebnej chodbe pár otočných kameňov, no riešenie je tu veľmi ľahké. Oproti každému kameňu sú dva rovnaké symboly, takže proste len natočte kamene podľa tých symbolov. Sprava doľava, ryba, had, vtáka. Potom potiahnite páku a prejdite otvorenými dverami. Teda ešte predtým môžete vypáčiť bočné dvere (apprentice), za ktorými je truhlica (adept).
Pokračujte popri vode, v ktorej je mešec a elixír zdravia do chodby. Naľavo je za pascou miestnosť s truhlicou (tiež zapascovaná) a pár zbraňami. Cesta napravo vás dovedie za Halldirom. Ten je označený ako silná varianta draugra. Bojujte s ním a keď mu odoberiete asi tretinu života, zmení sa na troch nepriateľov, každý sa volá Halldir, no jeden je ohnivý, druhý s bleskami a tretí ľadový. Ohnivý je zrejme najnebezpečnejší, tak ho vyraďte prvého. Zničte všetkých troch Halldirov a objaví sa znovu silný draugr, ktorého už teraz môžete doraziť.
Môžete si vziať jeho palicu „Halldir´s Staff“ (dokonca dvakrát, z inventára tela a jedna zostáva prekvapivo aj pri tele). Napokon tu máte truhlicu s cennosťami, v ktorej bude aj Rjornov bubon pre Girauda z Bardskej Univerzity v Solitude. Otvorte padacie dvere uprostred miestnosti a môžete pozoskakovať po plošinkách dole, do vstupnej jaskyne, kde je kamenná mohylka zničená a lúč po Halldirovej smrti ustal.

Moss Mother Cavern
Dŕžava Falkreath, drobné úlohy.

South Brittleshin Pass
Viď „Nord Brittleshin Pass“.

Southfringe Sanctum
Dŕžava Falkreath, drobné úlohy.

Sunderstone Gorge
Jaskyňa na severozápade dŕžavy. V jaskyni sú čarodeji a nekromanceri. Vo vstupnej chodbe je spínacia pasca s kameňmi a v ďalšej chodbe spínacia pasca s ohňom. Pri pasci je strieborná žila a v slepej chodbe napravo sú ďalšie tri strieborné žily. Na konci chodby, za troma nepriateľmi je pri schodoch truhlica a hore nad schodmi ďalšia. Prejdite hore po mostíku k dverám a za nimi je už budovaná časť. V nej napravo je alchymistický stolík a pri ňom aj rôzne ingrediencie vrátane pár kusov ohnivej soli. Tu sú aj dvaja čarodeji. Zamknutá truhlica na konci zasypaného tunelu. Odtiaľto vedie posledná chodba do haly so Stenou Slova.
Tu sú poslední nepriatelia, ktorí na stole obetovali dvoch ľudí. Na obetnom stole pri telách je aj „Neobvyklý drahokam“. Pri stene je truhlica a Arcane Enchanter. Oproti Stene Slova je na podstavci kniha „2920, Frostfall v10“. Reťazou si môžete otvoriť mreže, za ktorými je pár kníh a ďalší alchymistický stolík s rôznymi prísadami. V poličke je v miske ľudské srdce. Vedľa stolíka je reťaz, ktorou otvoríte ďalšie mreže a vytvoríte si skratku k začiatku, k miestu so striebornými žilami.


B. Ruiny

North Shriekwind Bastion
South Shriekwind Bastion

Sú to dve samostatné lokácie, ktoré vedú obe do Bašty Shriekwind. Južná bašta je rovno nad mestom Falkreath, vidno ju aj z mesta. Tvorí ju niekoľko terás, na ktorých sú zo dvaja draugri a kostlivec. Na terase poniže vstupu je truhlica. Za kopcom je severná bašta v ktorej je vstup hneď v prízemnej mohyle. Hore nad vstupom je pod rozhľadňou truhlica a napravo od vstupu je pri skalách žila korundu.
Z južného vstupu choďte doľava a dostanete sa chodbou do hornej časte veľkej haly. Prejdite k mrežiam, pred ktorými je podstavec s pákou. Ňou síce otvoríte dvere, ale spustíte aj ohnivú pascu, tak očividnú páku ignorujte a potiahnite napravo na stene nie tak očividnú reťaz, čím mreže otvoríte. Za nimi je majster vampír. Pri vampírovi na skale pri miske s krvou kniha „2920, Second Seed, v5“. V kruhovej chodbe za ním je truhlica s cennosťami a oproti nej sú schody vedúce do haly, v ktorej je Stena Slova. Z haly sa dá vyjsť von na Shriekwind Overlook, čo je len terasa, aby ste si mohli skrátiť odchod, ak chcete preč.
Inak je tu ešte spodná časť, napravo od južného vstupu, alebo priamo pred vami, ak vojdete zo severnej bašty. Táto cesta vedie cez terasy veľkej haly a pár bočných miestností. V jednej sú uprostred tri páky. Dve otvoria tajné výklenky s nejakou výbavou, tretia miestnosť s troma reťazami. Prostredná zatvára miestnosť, v ktorej ste a bočné reťaze zas bočné mreže (teda jedny, ktorými chcete prejsť a jedny, ktorými ste prešli). Poniže je miestnosť s krvavým oltárom, pri ktorom je truhlica a výklenok s hromadou, hromadou rozličných topánok.
Zbehnite dole cez veľkú halu a pod ňou je už len miestnosť s upírom a truhlicou a východ cez severnú baštu.

Roadside Ruins
Severozápadne od mesta Falkreath je povyše cesty prízemná ruina. Je v nej len jedna sprigganka, truhlica a pred truhlicou je kniha „Catalogue of Weapon Enchantments“.

Twilight Sepulcher
Úloha gildy zlodejov „Darkness Returns“.


C. Tábory

Knifepoint Ridge
Tábor na západe dŕžavy, západne od Evergreen Grove, južne od jaskyne Glenmoril Coven. Je na kopci a v tábore je dosť banditov. Majú tam aj alchymistický stolík v jednom dome a vyhňu. Pri vyhni je truhlica (novic), na stole pred vyhňou je kniha „Vernaccus and Bourlor“ a poniže vyhne je železná žila. V bani je truhlica s cennosťami pri väzení s mŕtvym imperiálcom a aj šéf banditov. V bani je aj päť železných žíl.


D. Veže a pevnosti

Bannermist Tower
Opustená ruina veže nad Eversgreen Grove, juhozápadne od píly Half-Moon Mill. Vežu obýva trojica banditov. Jedna truhlica je dole za dverami (apprentice) s mešcom a pár drahokamami. Na poschodí je pod schodmi druhá truhlica. Na stole na poschodí je kniha „Advances in Lockpicking“, kniha úplne hore na stolíku je náhodná. Pod vežou je včelí úľ a dve vtáčie hniezda, inak tu nič viac nie je.

Bloodlet Throne
Táto veža je úplne na juhu oblasti, juhovýchodne od Falktreathu, vysoko v kopcoch. Prejdite nad Falkreath, poza vežu Peak´s Shade Tower (nepokračujte až k Pinewatch) a tam sa dajte po cestičke hore kopcom. Ak by ste občas strácali cestu v niektorých pasážach, tak sa držte kamenných značiek s vejúcou zástavou. Prejdete popri tábore lovca a až hore vysoko v horách je veža. Vo veži sídlia upíri. Poslať vás sem môže Dengeir z Falkreathu v rámci svojej drobnej úlohy, pri ktorej máte zabiť upíra Vighara.
Ako sa blížite k veži cestou od Falkreathu, tak keď už ste neďaleko, nad vami je dračie miesto (Ancient´s Ascent). Vybehnite k skalám nad ním a tam nájdete ortuťovú žilu. Južne pod vežou, rovno pod kopcom, na ktorom stojí, pod skalami dole je ortuťová žila. Priamo oproti nej je ďalej južne, pod vrchom oproti druhá ortuťová žila. Ak sa od veže dáte na západ, juhozápad hore kopcom, tak dôjdete na uzavretú plošinu, odkiaľ sa nikam ďalej nedá ísť. Naľavo, pri kameňoch a stromoch sú dve žily Orichalcumu.
Po vstupe si dajte pozor na nášľapnú, ohnivú pascu. Prejdite halou s upírmi do miestnosti s obyčajnými knihami a ingredienciami. V jaskyni za ňou je napravo železná žila. Ďalej je obytná časť. Na ochodze je Aracne Enchanter a vyššie je alchymistický stolík. Pri posteliach je zamknutý sklad (adept), v ktorom je očarovaná dýka, elixíry, mešec, truhlica a kniha „Incident At Necrom“.
Prejdite do poslednej časti, reťazou si otvorte mreže a vojdite do arény s vlkmi. Upíri hore ich vypustia. Napravo si reťazou otvorte druhé mreže, aby ste sa dostali k upírom. Je tu upír a majster upír. Aj keď ste tu v rámci úlohy zabiť Vighara, tak boss jaskyne nemá toto meno, ale len obyčajné (Volkihar Master Vampire).
Po boji prejdite poza miesto, kde sedeli. V chodbe je strieborná žila a za ňou truhlica s cennosťami. Dverami za ňou sa dostanete späť na začiatok.

Cracked Tusk Keep
Daedrická úloha „Pieces of the Past“.

Falkreath Watchtower
Severne nad mestom Falkreath je Falkreathska strážna veža, teda jej ruina. Na vrchole veže je len nekromantka. Má tam truhlicu a knihu „Liminal Bridges“. Poniže schodov do veže je železná žila. Inak je to prázdna zrúcanina.

Fort Neugrad
Pevnosť juhovýchodne od Helgenu. Osídľujú ju banditi. Ak pevnosť zbavíte banditov, alebo ak ste už začali Občiansku Vojnu, tak ju osídlia vojaci imperiálnej légie. Na nádvorí toho veľa nie je. Truhlica (novice) pri koči, pár zbraní a dve železné rudy na stole pri vyhni.
V pevnosti je pár banditov. V jednej z miestnosti je aj ich šéf, ktorý má u seba kľúč od pevnosti a denník. Pri ňom je aj truhlica. V knižnici je väčšina kníh zničených, no nájdete tam pár bežných a na stole aj knihu „Jornibret´s Last Dance“. Knižnicu preskúmava Brandish, čarodej banditov. Tiež je tam truhlica (expert). Ešte jedna truhlica je v izbe s posteľami. Pred touto izbou rebríkom vyjdite na strechu pevnosti, kde je v truhlici (apprentice) mapa k pokladu pevnosti (Fort Neugrad Treasure Map).
Ešte je tu väznica, no tak ako v pevnosti, aj tu je len pár drobností. Hore v miestnosti napravo je truhlica, druhá je o úroveň nižšie za poličkami (apprentice) a úplne dole je tunel, ktorý vedie do zatopenej jaskyne, z ktorej môžete vyplávať skrytým prechodom do jazera za pevnosťou.
Oproti podvodnému východu z väzenia vyjdite na breh a hore povyše stromov za pár nízkymi skalami je truhlica s pokladom, ktorú nájdete podľa mapy z truhlice zo strechy pevnosti. Je to skalami uzavretá oblasť, takže nie je veľmi kde poblúdiť. Ak ste nezískali mapu, tak tam truhlica nebude (ako pri ostatných truhliciach s pokladmi). Naľavo odtiaľ sú dve zlaté žily, no prejdete tam len z brehu, zdola, nie z miesta s truhlicou.

Ilinalta´s Deep
Daedrická úloha „The Black Star“.

Peak´s Shade Tower
Táto veža je kúsok na východ, juhovýchod od Falkreathu. Je to len ruina veže bez poschodí, prízemie, ktoré je zarastené trávou a kríkmi. Obýva ju len sprigganka a vnútri nájdete v kríkoch jednu truhlicu.


E. Ostatné

Ancient´s Ascent
Dračie hniezdo so Stenou Slova na vrchole hory, kam sa dostanete cez jaskyňu Bonechill Passage.

Anise´s Cabin
Osamotená chatrč nad riekou, poniže Riverwoodu, severozápadne od Embershard Mine. Anise má v chatrči knihu „Song of the Alchemists“ a rozličné alchymistické pomôcky. V chate môžete tiež nájsť pri posteli tajné dvere do pivnice, v ktorej je alchymistický stolík, stolík na očarovávanie a má tam aj list, z ktorého zistíte jej tajomstvo, že je to bosorka. Keď vyjdete z pivnice, tak vás napadne, lebo ste odhalili jej tajomstvo a budete ju musieť zabiť.

Embershard Mine
Baňa, ktorá je nad cestou medzi strážnymi kameňmi a Riverwoodom; pôjdete popod ňu na začiatku hry. Vnútri prejdite mostom a napravo je kostra s denníkom (Tattered Journal) a mešcom. Naľavo je plošina s pákou, ktorou spustíte padací most, po ktorom prejdite ďalej. Prejdite popri miestnosti, v ktorej je truhlica a kniha s kúzlom „Claivoyance“. V zadnej časti je vyhňa, v ktorej sú na stole dva kusy železnej rudy, dva železné ingoty a kniha „Light Armor Forging“. Povyše v miestnosti naľavo je truhlica, mešec a pár drahokamov. Chodbou odtiaľto môžete prejsť na plošinu nad vodopádikom, kde je železná žila, mešec a truhlica (celkovo je aj s touto v bani sedem železných žíl). Na konci je druhý východ z jaskyne, ktorý nie je na mape označený. Vonku je naľavo železná žila a napravo už vidíte Riverwood.

Evergreen Grove
Jazierko juhozápadne od píly Half-Moon Mill, severozápadne od Roadside Ruins. Na oltári je mŕtvy alchymista. Na brehu rastie nirnský koreň a neďaleko neho je na brehu aj kniha „Mannimarco, King of Worms“.

Hunter´s Rest
Kúsok pod jaskyňou Moss Mother Cavern je lovecké odpočívadlo, chata s lovcami. Nič výnimočné, ako hociktorí lovci majú na predaj mäso a kožušiny. Nejaké mäso sa dá ukradnúť vnútri. V chate majú na zemi, kde spia, aj knihu „Father of the Niben“.

Orphan´s Rock
Skala severovýchodne od Helgenu, úloha Whiterunu „The Blessing of Nature“.



IX. Rift

Táto dŕžava vypĺňa juhovýchod Skyrimu, kde susedí s Morrowindom a Cyrodiilom. V Skyrime susedí s dŕžavami Falkreath, Whiterun a Eastmarch. Nachádza sa tam aj veľké jazero Hornich, na ktorého brehu stojí mesto Riften.
Riften bol prebudovaný po vzbure proti jarlovi Hosgunnovi, ktorý vykorisťoval ľud svojej dŕžavy. Teraz mu vládne jarlka Laila Zákonodarkyňa, ktorá podporuje Ulfrica, veriac v oprávnenosť jeho boja za nezávislosť. Jej názor zdieľa aj jej syn Harrald, hoci jej mladší syn Saerlund verí v spoluprácu s impériom. Keďže Rift susedí s Morrowindom, v meste žije aj dosť dunmerov, ktorí sa sem, ako aj do Eastmarchu presunuli po skaze Vvardenfelu a vojne s argoniánmi.
Mesto sužujú problémy s gildou zlodejov, ktorá sídli v útrobách mesta, no jarlka si s nimi ťažkú hlavu nerobí, verí, že sa o to postará Maven Black-Briarová. Tak isto jej správkyňa Anuriel uisťuje vás, ako aj jarlku, že je všetko v najlepšom poriadku.
V meste sídli aj rodina Black-Briarovcov, vplyvná a bohatá rodina, ktorá vyrába a dodáva medovinu do väčšiny ríše (hoci Snow-Shod je tichým spoločníkom medovinárne). V meste má veľkú moc a hlava rodiny, Maven Black-Briarová, sa ani netají svojím vplyvom a napojením na gildu zlodejov, ako aj Temné Bratstvo. Podpláca a zastrašuje ľudí naokolo a zvyšuje svoj vplyv.



1. Thane dŕžavy Rift

Jarlkou v meste je Laila Zákonodarkyňa. Jej ochrancom je Unmid Snow-Shod, ktorý si je blízky so správkyňou, altmerkou Anuriel. Ako dŕžava podporujúca Ulfrica hosťuje zámok aj jeho vojaka, ktorým je Gonnar Oath-Giver.
Nezdá sa, že by od vás Laila niečo potrebovala, či chcela niečo vybaviť. No môžete začuť, ako si robí starosti kvôli pašovaniu Skoomy v meste, hoci ju Anuriel uisťuje, že sú to len imperiálne chýry, ktoré majú oslabiť jej pozíciu. Splňte úlohu „Pašovanie Skoomy“.
Za jej splnenie vás jarlka odmení, no stále nič nehovorí o hodnosti, či o ďalšej práci. Proste sami z vlastnej iniciatívy pomôžete piatim ľuďom v dŕžave a potom sa vráťte za jarlkou a oslovte ju. Povie, že sa dopočula o vašej pomoci jej ľuďom a tak by vás rada odmenila hodnosťou Thanea. No dodá, že Thaneom môže byť len niekto, kto vlastní v meste nehnuteľnosť.
Oslovte jej správkyňu Anuriel a kúpte od nej dom. Na predaj je Honeyside za 8000 zlatých a kompletné zariadenie za ďalších 4300 zlatých. Keď máte kúpený dom, povedzte to jarlke a tá vás oficiálne menuje Thaneom dŕžavy. Dostanete od nej očarovanú zbraň (nie je to Čepeľ Riftu, ako by sa očakávalo po odmenách od ostatných jarlov, len obyčajná očarovaná zbraň).
Menuje vás Thaneom dŕžavy Pale. Ako symbol svojej hodnosti dostanete meč Čepeľ Paleu. Tiež vám bude do domu pridelená osobná asistentka Iona.
Ak ste sa zapojili do občianskej vojny a pridali na stranu Cisárskej Légie, tak vojaci légie obsadili Riften. Laila, Unmid a Anuriel sa presunuli do Modrého Paláca v Solitude. Novou jarlkou sa stala Maven Black-Briarová, jej ochrancom je Maul a správcom jej syn Hemming Black-Briar. Gonnar Oath-Giver sa presunie do tábora Búrkoplášťov v dŕžave a nahradí ho legát Fasendil. Za pomoc pri dobytí mesta vám rovno umožní kúpiť si v meste dom od Hemminga. Ak ste boli už boli Thaneom, tak obnoví váš titul za pomoc ľuďom. Ak ste ešte neboli Thaneom, tak musíte postupovať rovnako, ako pri starej jarlke. Najprv treba splniť úlohu „Pašovanie Skoomy“. Potom pomôžte piatim ľuďom (a kúpte si dom, čo môžete u nej hneď) a oslovte ju. Nepáči sa jej síce, že ste si získali popularitu, je to mocichtivá potvora, ale radšej vás bude mať na svojej strane, keďže si vás ľud obľúbil a tak vás menuje Thaneom Riftu.



2. Riften – vedľajšie úlohy

1. Pašovanie Skoomy

V mestskom prístave za hradbami choďte do chovne lososov (Riften Fishery), kde pracuje argonianka Wujeeta. Robí si starosti, aby ju nevyhodili z práce, pretože je závislá na Skoome a chcela by prestať, no nemá na to vôľu. Požiada vás o liečivý nápoj. Dajte jej jeden, stačí aj ten najslabší (Potion of Healing) a to jej pomôže dostať jedy z tela a zbaviť sa závislosti. Za odmenu vám dá šperk.
Spýtajte sa jej potom, odkiaľ získavala Skoomu a presvedčte, alebo podplaťte ju, aby vám prezradila svoj zdroj. Predával jej ho Sarthis Idren v prístavnom skladisku, od ktorého ma údajne kľúč len jarlka.
V zámku ste mohli začuť, ako si jarlka robí starosti kvôli pašovaniu Skoomy v meste, hoci ju Anuriel uisťuje, že sú to len imperiálne chýry, ktoré majú oslabiť jej pozíciu. Povedzte jej, čo ste zistili. Vraj mali podozrenie na Sarthisa, no ten má zrejme informátora v mestskej stráži a vždy, keď ho tam chceli zatknúť, tak bol preč. Preto požiada vás, aby ste sa vy postarali o zastavenie jeho predaja drogy.

Vyšetrovanie
Choďte do skladu v dokoch a otvorte ho kľúčom od jarlky. Vnútri sú Sarthis Idren a Orini Dral. Oboch zabite a od Sarthisa si vezmite kľúč, ktorým otvoríte miestnosť pod vami. V nej je zásoba Mesačného Cukru aj Skoomy a z batohu na stole si vezmite list o dodávke. Prečítajte si ho, Sarthisovi píše Kilnyr, že v jaskyni Cragslane Cavern pripravujú ďalšiu skoomu z nových zásob cukru z Morrowindu.
Oznámte to jarlke a pošle vás ukončiť ich pašovanie do tej jaskyne.

Craglane Cavern
Zájdite do tejto jaskyne. Pred jaskyňou sú dva vlky a bandita. Vnútri sú dvaja banditi, barman a pár hráčov, ktorí si tu vsádzajú na vlčie zápasy. Všetci sú voči vám nepriateľskí a musíte ich zabiť. Barman má u seba kľúč od truhlíc a bandita od klietok s vlkmi. Za barom je jedna truhlica a pod barovým pultom je aj kniha „The Wolf Queen, v1“. V zadnej časti sú klietky s dvoma vlkmi, truhlica s pokladom, pred ktorou je pasca na medvede, v poličke sú štyri fľaše Skoomy a na stole je mešec, Mesačný cukor a tri ďalšie fľaše skoomy.

Pobitím osadenstva jaskyne ste zrušili pašerákov, tak sa vráťte za jarlkou a oznámte jej splnenie úlohy. Jarlka Laila vás odmení očarovanou, obojručnou zbraňou. Ak je jarlkou Maven Black-Briarová, tak tá pošle svojich ľudí zhabať zásoby, aby sa nimi obohatila sama a dá vám podiel zo zisku, teda, ehm, odmenu, čo je tiež očarovaná, obojručná zbraň.


2. Unfathomable Depths

V dokoch za mestom sa okolo Riften Fishery pohybuje argonianka menom From-Deepest-Fathoms. Keď budete mať úroveň 14 a pôjdete okolo nej, podotkne, že by ste si mali vziať Lexikón. Oslovte ju a chce, aby ste odniesli do ruín Avanchnzel lexikón, ktorý je jej bremenom.

Avanchnzel
Po vstupe máte naľavo železnú žilu. Poniže sa rozprávajú štyria duchovia (Drennen, Breya, Roots a Fathom). Dvaja majú obavy, no presvedčia ich odmenou, nech idú preskúmať tieto ruiny. V ďalšej časti je druhá železná žila a robopavúky.
Prejdete do haly trpasličích ruín. Naľavo môžete vybehnúť hore a na konci dverami na balkón, ktorý je vonku v exteriéri. Na ochodze pri balkóne je truhlica (apprentice).
Inak choďte rovno oproti vstupu z jaskyne a dole chodbami. Na jednom medziposchodí je za bránou (apprentice) truhlica. Úplne dole čakajú štyri robopavúky. Za dverami napravo je trpasličie brnenie a dve truhlice. Druhé dvere vedú ďalej, tam sa vám zas objavia duchovia, aby ste vedeli, že idete správne. Naľavo pri zničenej sfére je truhlica. Dole prejdite dverami.

Avanchnzel Animoncultory
Napravo pôjdete okolo zamknutých dverí (adept). Ak ich vypáčite, uvidíte duchov komentujúcich, že sa nevedia cez tú zámku dostať. Vnútri sú dva granáty, tri železné ingoty a truhlica. Prejdite chodbou popri truhlici (apprentice) do haly, kde je stan, tábor dobrodruhov, ktorých duchov tu zas uvidíte. Pri dverách je aj trpasličí štít.
Za táborom sú napravo zapascované dvere. V izbe za nimi je trpasličí kov, truhlica a kniha „Racial Phylogeny“.
V druhej časti haly je alchymistický stolík, pri ktorom sú tri granáty a rubín. Zbehnite chodbou dolu do haly s nepriateľskými, ako aj vyradenými robotmi. Je tam dvojo dverí. Za jednými (apprentice) je truhlica a elixíry. Za druhými dverami (adept) je truhlica (novic), trpasličia prilba a duševný drahokam.
Pokračujte do haly, v ktorej je päť robopavúkov. Dole sú aj nefunkční centurioni, ktorých môžete obrať o súčiastky. Napravo od vstupu je truhlica (novic) a druhá pri poličke pri schodoch vedúcich von z haly. V chodbe nájdete mŕtveho Drennena a obďaleč aj uvidíte duchov a jeho, ako opustil skupinu. Na poličke máte truhlicu a ďalšie trpasličie kovy. Na konci prejdite ďalej.

Avanchnzel Boilery
Tu len prejdite chodbou (napravo v poličke dve truhlice) do haly, kde uvidíte opäť duchov. Na stole sú štyri dwemerské ingoty a ďalších šesť je v poličke. Za dverami je na konci chodby mŕtvy argonian Watches-The-Roots, druhý člen výpravy. Prejdite do poslednej haly a tam je tretie telo, je to Breya, posledná z výpravy. Teda posledná je Fathoms, od ktorej ste v Riftene úlohu prijali. Zabite tu centuriona a potom na podstavec pri jej tele umiestnite lexikón.
Tým splníte úlohu a aj získate trvalý bonus „Prastaré Poznatky“, vďaka ktorému máte na vás trpasličie brnenie, obranu o 25% väčšiu a schopnosť Kováčstvo sa vám zvyšuje o 15% rýchlejšie.
Potom len prejdite dverami za podstavcom, naľavo vyrabujte truhlicu a výťahom sa vyvezte hore neďaleko východu z oblasti.


3. Promises to Keep

V krčme Bee and Barb postáva Louis Letrush s tým, že má pre vás prácu. Kúpil od Sibbiho Black-Briara koňa menom Frost, zaplatil mu zálohu a čakal na doručenie, no Sibbiho nechala jeho mama Maven zatvoriť. Máte za ním skočiť, aby vám vydal koňa, doklady ku koňovi, máte mu to doniesť.
Choďte teda do väzenia pod hradom. Stráž pri dverách musíte presvedčiť, alebo podplatiť, aby vás pustili dnu. V zadnej cele je Sibbi. Zistíte, že koňa vôbec nevlastní, patrí jeho rodine. Chcel ho proste vziať aj s papiermi, no skončil v base. Nechce však podraziť Letrusha, tak vás požiada, by ste mu koňa doručili a môžete si nechať druhú polovicu platby. Môžete ho presvedčiť pohrozením, že to prezradíte jeho mame a prihodí aj kľúč od skrinky v budove.

Pred odchodom môžete všetko povedať Maven Black-Briarovej. Povie, že o tom vie, akurát nevedela, že do toho zatiahli vás. Povie vám, že máte pokračovať v pláne a že si to ona s nimi vybaví neskôr. (Môže nastať chyba a po rozhovore s ňou sa vám časť úlohy vyžadujúca ukradnúť dokumenty ukáže ako splnená, no aj tak ich musíte vziať).

Choďte do Black-Briar Lodge, čo je sídlo severovýchodne od Riftenu. Strážia ju žoldnieri Black-Briarovcov. Môžete ich pobiť, alebo sa preplížiť dovnútra. Ak ich zabijete, nie je to zločin a nepôjdu po vás stráže v meste, no Maven môže po vás poslať najatých zabijakov. Budova je zamknutá, no stráže vonku majú kľúč, ktorý im môžete ukradnúť, alebo vziať, ak ich zabijete.
Sú tu predné dvere (master), bočné dvere (expert) a zadné dvere (novic). Zadné dvere vedú na poschodie. Tadiaľ môžete vojsť a v izbe na poschodí vziať neobvyklý drahokam z nočného stolíka a z poličky knihu „Legend of Krately House“. Potom sa môžete preplížiť dole, alebo vyjsť von a vojsť bočným vchodom (ak sa teda plížite a nechcete zabíjať žoldnierov. Bočný a zadný vstup navyše nie sú strážené, takže sa plíži ľahšie.), ktorým sa dostanete do pivnice. V nej sú rovno za dverami napravo (adept) papiere o vlastníctve koňa a za rohom pod schodmi je aj šperkovnica (master), ktorú môžete otvoriť kľúčom od Sibbiho a vziať si z nej 250 zlatých.

Potom sa vráťte von, ukradnite koňa Frosta a vyrazte do lesa za kopcom. Tam na vás čaká Louis. Môžete mu koňa proste dať a vziať si zlatky za odmenu. Môžete sa mu tiež vyhrážať a zhrabnúť aj zlatky a nechať si aj koňa, ktorý sa tým pádom stane vaším. Úloha je oboma možnosťami splnená.


4. The Book of Love

V chráme bohyne Mary je vrchnou kňažkou Dinya Balu. Požiadajte ju o požehnanie Mary. Nie je proti, no musíte sa najprv preukázať ako hodný požehnania bohyne lásky. Musíte pomôcť tým, ktorých Mara zvolí spomedzi tých, ktorí sa k nej modlia a prosia o pomoc, či znamenie. Balu sa vo vízii zjavia tí, čo potrebujú pomoc Mary.

Fastred
Najprv je to dievčina Fastred v dedine Ivarstead. Nájdite ju, ako pracuje na farme. Povie vám, že si chce vziať Bassianusa, s ktorým sa chcú presťahovať do Riftenu, no otec jej to nechce dovoliť. Pohovorte si s jej rodičmi, ktorými sú Boti a Jofthor. Buď robia na farme, alebo je ona večer doma a on v krčme. Boti vám povie, že nemá problém s Bassianusom, ani s tým, keby odišli z dediny, lebo chce, aby bola jej dcéra šťastná. Keby odišli, tak by krotila hnev svojho manžela. pohovorte si aj s jej otcom. Jofthor neverí, že je to vážne, pretože len nedávno milovala Klimmeka a teraz Bassianusa, takže to považuje za detský rozmar. Navyše nechce, aby odišla, pretože mnoho mladých odchádza z dediny do mesta a dedina sa vyprázdňuje.
Rozhodnite sa, koho jej dohodíte. Môžete povedať Bassianusovi, ktorý má strach z Jofthora, že Boti ich podporí a nech ju teda požiada, aby s ním odišla. Odídu spolu do Riftenu.
Môžete tiež povedať Klimmekovi, aby bol asertívnejší a povedal Fastred, čo k nej cíti. Ten jej vyzná lásku a ona sa rozhodne zostať s ním v Ivarsteade.
Kohokoľvek presvedčíte, aby konal, ten sa rozbehne za Fastred. Bežte s ním a vypočujte si ich rozhovor pre postup v úlohe. Keď sú zamilovaní spolu, tak sa vráťte za Balu do chrámu.

Calcelmo a Faleen
Ďalší, kto potrebuje pomoc, je samotársky vedec Calcelmo, ktorý pracuje pri trpasličích vykopávkach v Markarthe. Zájdite teda za ním. Povie vám, že miluje Faleen, strážkyňu jarla Igmunda. Vždy je pri nej nervózny a nechce s ňou hovoriť, aby nenarazil na nevhodnú tému. No Yngvar Spevák sa s ňou priatelí a mohol by vedieť, čo ju zaujíma. Skočte preto za Yngvarom a spýtajte sa ho v Calcelmovom mene na Faleen. Povie, že hoci je to bojovníčka, má slabosť pre poéziu. Je ochotný pre vás upraviť báseň, ktorú napísal pre jednu staršiu dámu z Roriksteadu a dať vám ju za 200 zlatých. Kúpte ju a zaneste ju rovno Faleen. Tej sa zapáči a odpíše Calcelmovi, hoci nie vo veršoch. Zaneste mu list od nej a natešený sa k nej hneď rozbehne. Vypočujte si rozhovor, v ktorom jej vyzná svoje city a zahorí láska medzi vedcom a bojovníčkou. Vráťte sa za Balu do chrámu Mary.

Ruki a Fenrig
Nasaďte si Amulet Mary, ktorý vám darovala Balu. Ten vás navedie pomôcť veľkej láske siahajúcej až za hrob. Zájdite ku Gjukarovmu Monumetnu v dŕžave Whiterun. Tam stojí duch Ruki, ktorá čaká na svojho milovaného Fenriga, ktorý odišiel do vojny a tá nedopadla dobre. Bála sa o neho, no jeho telo nenašla. Choďte teraz za Fenrigom a oslovte ho. Stále si myslí, že sa schyľuje k útoku a neuvedomuje si, že zahynul v boji. Povedzte mu, že na neho čaká Ruki a súhlasí, že za ňou zájde. Vráťte sa za Ruki. Obaja sa stretnú a vo večnej láske ich duchovia odletia do neba.

Vráťte sa za Balu do chrámu a oznámte jej splnenie poslednej Maryinej žiadosti. Za odmenu dostanete požehnanie Mary „Agent Mary“ (+15 odolnosť voči mágii). Taktiež vám zostal Amulet Mary, ktorý ste dostali predtým.



3. Riften – drobné úlohy

Shadr
Keď ste prvýkrát vošli do mesta, tak ste na mostíku videli hádať sa Shadra a Sapphire. Oslovte Shadra. Pracuje v stajniach a rád by si otvoril vlastné stajne. Požičal si preto peniaze od Sapphire a objednal si nejaké veci zo stajní vo Whiterune, no dodávku niekto ukradol, než ju stihli doručiť. Sapphire teraz chce peniaze naspäť.
Skočte za Sapphire, zdržiava sa v krčme The Bee and Barb a buď jej zaplaťte, alebo ju presvedčte, nech mu dlh odpustí, keď už ho okradla. Potom oznámte Shadrovi že ste to zariadili a z vďaky vám dá nápoj neviditeľnosti, ktorý už nebude potrebovať, keď po ňom Sapphire nejde.

Snilf
Mestský žobrák, ktorý sa poneviera po trhu. Môžete mu venovať zlatku, ako iným žobrákom pre požehnanie „Dar Charity“.

Edda
Mestská žobráčka, ktorá sa poneviera po trhu. Môžete jej venovať zlatku, ako iným žobrákom pre požehnanie „Dar Charity“.

Holfgrir Horse-Crusher
Majiteľ stajní pred mestom. Spýtajte sa ho, či život za hradbami nie je nebezpečný a pochváli sa, aký je dobrý bojovník. Zapochybujte a aby vám to dokázal, môžete si s ním dať pästný súboj o 100 zlatých. Za výhru získate peniaze a jeho rešpekt.

Harrald
Syn jarlky Laily. Spýtajte sa ho, prečo má len dýku a povie, že si pri tréningu poškodil meč seknutím do kameňa. Teraz mu ho opravuje kováč Balimund a keď už o tom hovoríte, tak vás požiada, aby ste mu ho priniesli. Len skočte za kováčom, vyzdvihnite meč a zaneste ho Harraldovi. Ten vám dá za odmenu jeden, alebo dva drahokamy (podľa úrovne vašej postavy).

Sibbi Black-Briar
Syn Maven Black-Briarovej je vo väzení. Mohli ste s ním robiť vedľajšiu úlohu „Promises To Keep“. S ňou, či bez nej, môžete proste za ním skočiť a spýtať sa ho, prečo skončil vo väzení. Mal si brať istú Svidi, no mal popritom aj milenku (ktorou bola zrejme Svana Far-Shield, ako môžete začuť, keď sa Svana rozpráva s Haelgou). Keď na to prišla, poslala na neho svojho brata Wulfura a tak ho Sibbi zabil. Teraz sedí za vraždu (len na 8 mesiacov, aby sa poučil, že nemá zabíjať pred svedkami), no rád by sa Sibbi pomstil a chce, aby ste zistili, kde sa ukrýva.
Sibbi je v krčme v Ivarsteade, dedinke v tejto dŕžave, ďaleko teda neušla. Pracuje tam pre krčmára a keď ju požiadate, zahrá vám na lutne. Vystupuje tam pod menom Lynly Star-Sung. Konfrontujte ju s tým, viete kto je, no popiera to. Môžete ju presvedčiť, aby sa priznala. Klasické presviedčanie takmer nezaberá, no ak ju zastrašíte, tak sa prizná, no prosí vás, aby ste ju neprezradili. Vraj keď prišla na Sibbiho aféru, tak sa jej začal vyhrážať zabitím. Poprosila brata, aby si s ním pohovoril, ten tam šiel neozbrojený a Sibbi ho zabil.
Rozhodnite sa, čo spravíte. Choďte za Sibbim a buď mu povedzte, kde sa skrýva, alebo ho oklamte, že ušla do Morrowindu. Sibbi vám za pomoc (nech už poviete čokoľvek) dá kľúč od truhlice v Black-Briar Meadery (dole pri varných sudoch je truhlica vyžadujúca kľúč).

Mjoll Levica
Mjoll je bojovníčka, ktorá bola kedysi dobrodružka, no po zranení, z ktorého ju vyliečil Aerin (ktorý za ňou stále behá) sa usadila v Riftene, aby naň dozerala, keďže tam sídli gilda zlodejov. Povie vám, že pri zranení stratila svoj meč Grimsever. Ak si vás obľúbila (pomohli ste už ľuďom v meste, alebo ste jej povedali, že nemáte radi zlodejov) a máte vyššiu úroveň (okolo pätnásť), tak sa môžete spýtať na jej meč a ponúknuť sa, že ho nájdete. Povie, že ho stratila v trpasličích ruinách Mzinchaleft, keď ju napadol ohromný konštrukt.
Zájdite preto do Mzinchaleft, len sa prebojujte priamo do tretej úrovne na koniec a v hale s centurionom je na múre jej meč (ak ste tam boli už skôr, mohli ste ho nájsť aj bez získania úlohy). Vráťte jej tento meč a z vďačnosti bude ochotná vás sprevádzať na cestách.

Balimund
Mestského kováča Balimunda sa spýtajte na jeho prácu a pochváli sa svojou vyhňou, ktorá zaručuje kvalitu svoju teplotou, keďže do nej pridáva ohnivú soľ. No podotkne, že už mu všetka došla a čoskoro bude oheň len obyčajný. Ponúknite sa, že mu zoženiete 10 kusov Ohnivej soli a keď ju budete mať, tak mu ju odovzdajte za odmenu v zlatkách.
Táto alchymistická prísada je pomerne vzácna. Môžete ju získať zo zabitých Ohnivých Atronachov, alebo kúpiť od alchymistov, no v ponuke je len zriedka. Tu je zoznam niektorých miest, kde sa nachádza.
Sunderstone Gorge (4). Jedna v poličke s alchymistickým stolíkom pri dvoch klietkach. Jedna na stole vedľa Steny Slova. V miestnosti so Stenou Slova by mal byť aj ohnivý Atornach. Jedna v poličke pri alchymistickom stolíku za mrežami cestou von od Steny Slova.
Nightcaller Temple (3). Tri sú v poličkách v alchymistickej hale. Sem sa dostanete len v rámci úlohy „Waking Nightmare“.
Vlindrel Hall (2). Keď si kúpite dom v Markarthe a kúpite si alchymistické zariadenie, nájdete tam dva kusy.
Honeyside (2). Keď si kúpite dom v Riftene a kúpite si alchymistické zariadenie, nájdete tam dva kusy.
Proudspire Manor (2). Keď si kúpite dom v Solitude a kúpite si alchymistické zariadenie, nájdete tam dva kusy.
Thaumaturgist´s Hut (3). V obchode v Morthale, dve môžete ukradnúť, alebo tri kúpiť.
The Mortar and Pestle (3). Tri sú v obchode v Dawnstare, tri môžete ukradnúť, alebo dve kúpiť.
Arcadia´s Cauldron (1). V obchode vo Whiterune môžete jednu kúpiť, alebo ukradnúť.
Jorrvaskr (1). V sídle Družiny, v Skjorovej izbe. Krádež (aj keď ste prešli úlohy Družiny).
Grave Concoctions (1). V obchode vo Falkreathe môžete jednu ukradnúť, alebo kúpiť.
Univerzita vo Winterholde (3). Dve sú v Hall of Countenance, jedna je voľne k dispozícii pre člena univerzity na poschodí v poličke pri alchymistickom stolíku, druhá je v izbe Drevisa Nelorena, vziať tú je krádež. Tretia je v Hall of Attainment, na poličke v prvej izbe naľavo. Vziať ju je krádež.
Ilinalta´s Deep (1). V izbe s alchymistickým stolom a Arcane Enchanterom.
Dom Calixta Corriuma vo Windhelme (1). Jedna na poličke v rámci jeho zbierky kuriozít.
Forelhost (2). Jedna je vo vstupnej oblasti, na poličke v izbe s denníkom. Druhá je v alchymistickom laboratóriu (Forelhost Refectory).

Alessandra
Kňažka Arkaya v Hale Mŕtvych (pod Chrámom Mary). Pohovorte si s ňou, je otrávená zo svojej práce, do ktorej ju nanútil jej otec, ktorému to vyčítala, ako aj zničené detstvo, keďže stále bola v blízkosti mŕtvych. Jej otec už zomrel a jej po ňom ostala jeho obradná dýka. Ona po vysvätení dostala svoju a chcela by, aby dýka jej otca spočinula s jeho ostatkami. Ponúknite jej pomoc a zaneste dýku Andursovi do Haly Mŕtvych vo Whiterune.
Vráťte sa za Alessandrou, ktorá cíti, že sa so svojím otcom zmierila, aj keď už nežije. Za odmenu vám dá pár kníh kúziel školy Restoration.

Bolli
Darí sa mu v obchode a tak ochotne prispieva na charitu v meste. Počas dňa sa poneviera na trhu. Vlastní Riften Fishery a vyváža ryby po celom Skyrime, akurát nemá žiadneho odberateľa v Markarthe. No nadviazal tam s niekým kontakt a ocenil by, keby ste tam zašli s kúpnou zmluvou. Len zájdite teda do Markarthu za Klepprom, krčmárom v podniku Silver-Blood Inn. Odovzdajte mu kúpnu zmluvu a vypýtajte si odmenu. Dostanete Ortuťový ingot, Strieborný ingot a Rafinovaný Malachit.

Brand-Shei
Predáva zmiešaný tovar na trhu. Je to dunmer, ktorého vychovali argoniani, preto má aj na temného elfa neobvyklé meno. Pohovorte si o jeho minulosti. Nič o nej nevie, no rád by zistil odkiaľ pochádza. Keď ho našli ako dieťa, mal u seba len znak rodu Telvanni, jedného z veľkých domov Morrowindu a neskôr sa dopočul, že za vojny utiekla žena z domu Telvanni na lodi Pýcha Tel Vosu.
Hoci po tej lodi pátral a nič nezistil, vy ste sa pomocou družice napojili na GPS systém lodného počítača a tak môžete hneď vyraziť k vraku lode. Loď uviazla medzi dvoma ostrovčekmi severovýchodne od Winterholdskej Univerzity. Pri jej vraku si zriadilo tábor pár banditov. Majú tam aj truhličku (novic).
Na pravom ostrovčeku (východnom) je na juhu pod skalami železná žila a na severovýchodnom rohu žila korundu. Na ľavom (západnom) ostrovčeku je na západnej strane strieborná žila a na severnej, povyše vraku je železná žila. V kabíne lode je aj šéfka banditov a truhlica s pár cennosťami.
V rozlomenom podpalubí je truhlica, v ktorej nájdete denník Lymdrenna Telvanniho. Brand-Shei sa volá Brandyl a je synom a dedičom domu Telvanni. Denník sa mu pokúšala doniesť jeho opatrovateľka Hidrya Olen, no loď skončila, ako skončila.
Zaneste mu denník a z vďačnosti vám dá kľúč od svojej šperkovnice. Tú nájdete v poličke jeho stánku, pri ktorom predáva. Vnútri je pár elixírov a drahokamov.

Romlyn Dreth
Romlyn pracuje v medovinárni Black-Briarovcov, zväčša sa moce dole pri kotloch. Keď ho oslovíte má na predaj Black-Briarovskú medovinu so zľavou (za 10 zlatých, bežná cena je 25). Zistíte, že okráda zamestnávateľa a predáva kvalitné lacno so ziskom pre seba (na pulte pri vstupe do budovy nájdete aj list od Indaryna s varovaním, že došlo k strate tovaru a tak budú náhodné prehliadky zamestnancov.). Práve potrebuje doručiť jednu dodávku, no nemôže ísť sám, aby nepritiahol podozrenie, tak sa mu ponúknite.
Môžete proste doručiť dodávku Wilhelmovi do krčmy Vilemyr Inn v Ivarsteade. Wilhelm vám dá za odmenu šperk.
Môžete tiež ísť za Indarynom, ktorý zodpovedá za prevádzku medovinárne a udať mu Dretha. Povie, že skončí za mrežami, keď sa o tom Maven dozvie, no aj keď sa neskôr zastavíte, nič sa nezmení. Síce vás Dreth oslovuje ako zradcu, ale stále vám predáva lacnú medovinu.
Romlyn Dreth je tiež potenciálny kandidát na manželstvo. Má záujem, len ak mu pomôžete. Ak ho udáte, tak samozrejme záujem nebude.

Maramal
Kňaz v chráme Mary. Môžete mu dať príspevok na chrám. Tiež sa od neho môžete dozvedieť o manželstve a len potom môžete niekoho požiadať o ruku. U Maramala si tiež budete dohodovať svadbu, ak sa budete chcieť oženiť/ vydať a on povedie obrad.

Dinya Balu
Dinya je vrchná kňažka v chráme Mary. Keď splníte jej úlohu „The Book of Love“, tak sa spýtajte, či ešte niečo nepotrebuje. Potrebuje rozniesť dvadsať letákov pre občanov Riftenu, na ktorých je povzbudenie k láske Mary a prispeniu na chrám. Hoci to mnohí okomentujú nelichotivo, pokiaľ leták prijmú, ráta sa za odovzdaný. Môžete ho dať rôznym ľuďom. Keď rozdáte všetkých 20 letákov, oznámte to Balu a tá vám dá za odmenu liečivý elixír.
- na námestí obchodníkom a zákazníkom (Brand-Shei; Drifa; Balimund; Aerin; Mjoll Levica; Tythis Ulen; Bolli)
- v krčme Bee and Barb (Talen-Jei; Keerava; Vulwulf Snow-Shod a Louis Letrush, ak prijmete jeho úlohu)
- Black-Briarovcovm (Maven; Hemming a Ingun)
- v domoch. U kováča v The Scorched Hammer (Asbjorn Fire-Tamer), v sirotinci (Grelod the Kind), u obchodníka v Pawned Prawn (Bersi Honey-Hand), u alchymistu v Elgrim´s Elixirs (Elgrim; Hafjorg), v ubytovni v Haelga´s Bunkouse (Haelga; Svana Far-Shield)
- v Medovinárni Black-Briar (Ungrien; Niluva Hlaalu; Asgeir Snow-Shod; Indaryn; Romlyn Dreth)
- v meste, či v jej dome (Nura Snow-Shod)
- v Hale Mŕtvych (Alessandra)
- v dokoch (From-Deepest-Fathoms; Valindor; Wujeeta)
- v stajni (Holfrig Horse-Crusher; Shadr)

Hafjorg
Pomáha manželovi viesť obchod Elgrim´s Elixirs, kde ju aj nájdete. Stará sa o chod domácnosti aj obchodu, kým sa Elgrim venuje alchýmii a učeniu Ingun. Hafjorg potrebuje doručiť istú rudu, ktorú potrebuje Filnjar zo Shor´s Stone identifikovať. Len skočte do Shor´s Stone, vezmite si od Filnjara rudu a zaneste ju Hafjorg, od ktorej dostanete za odmenu pár elixírov.

Ingun Black-Briar
Dcéra Maven Black-Briarovej, no na rozdiel od svojej rodiny nemá záujem o moc v meste, ale fascinuje ju alchýmia. Učí sa u Elgrima v jeho obchode, kde ju často aj nájdete. Pohovorte si o jej alchymistickej vášni a podotkne, že jej experimenty stoja Elgrima hromadu zásob, ktoré by bolo treba doplniť. Ponúknite jej pomoc, potrebuje 20 Nirnských koreňov, 20 Smrtizvonov a 20 Nightshadeov.
Keď získate tieto suroviny, tak jej ich doneste. Za každú dvacku ingrediencií vám zaplatí zlatkami. Keď donesiete všetkých 60 kusov, tak vám dá kľúč od svojej truhlice v Elgrimovom obchode, do ktorej každých pár dní uloží elixíry, ktoré pri svojich pokusoch vyprodukuje a vy si ich môžete vziať.

Nirnroot
Táto rastlina rastie najmä pri vode. Stačí vám chodiť po brehoch mora, či riek a na nejaké narazíte. Najlepšie je hľadať ich v noci za dobrého počasia, pretože Nirnské korene žiaria a v tme ich zbadáte aj z diaľky. Navyše v tesnej blízkosti vydávajú aj charakteristický zvuk, takže ak ste niekde nad ním, napríklad na moste, tak viete, že sa pod vami nachádza.
Orientačne uvediem pár lokácií, ale nie je problém ich nájsť. 2 rastú v „Sleeping Tree Camp“ vo Whiterune, 3 sú poniže píly Half-Moon Hill vo Falkreathe, v Rifte ich 8 rastie na farme Sarethi Farm; 2 sú pri rieke pod mestom Whiterun (jeden pri dreve, druhý pod mostom), 2 v jaskyni Shadowgreen Cavern. Angeline Morrad v Solitude ich má na predaj.
No najjednoduchšie je vyraziť po brehu mora a len od severozápadnej hranice po Solitude ich nájdete zo 20 bez odbočiek na ostrovčeky, kde môžete nájsť ďalšie.

Nightshade
Malý kvet rastúci v hustejšom poraste listov na miestach smrti, teda pri niektorých hrobkách a cintorínoch, no rastie len v exteriéroch. Tu je pár miest, kde na tento kvet môžete naraziť.
10 – Falkreathský cintorín.
6 – Cintorín v Riftene.
8 – Hamvir´s Rest, dŕžava Whiterun
5 – Univerzite vo Winterholde (2 v Arcimágovej izbe; 3 v Hall of Attainment, na poschodí v izbe Arniela Ganea. Krádež.).
3 – Vlindrel Hall, ak ste získali tento dom v Markarthe a dokúpili si alchymistickú výbavu.
1 – Proudspire Manor, ak ste získali tento dom v Solitude a dokúpili si alchymistickú výbavu.
1 – Jorrvaskr, Whiterun. Skjorova izba (krádež, aj keď ste prešli úlohy Družiny).
1 – Ansilvund, na stole vo veži v Eastmarche.

Deathbell
Tieto modré zvonce rastú hojne v močiaroch Hjaalmarchu. Aj v hlavnom meste Morthal a jeho tesnom okolí ich ľahko nájdete zo desať a ďalšie v tejto dŕžave. Pár ďalších lokácií pre zaujímavosť.
Angeline Aromatics v Solitude (5): Môžete si ich vziať zadarmo, ak ste jej pomohli.
Grave Concoctions vo Falkreathe (6): Môžete si ich vziať zadarmo, ak ste u Zarie investovali do jej obchodu.
Arcadia´s Cauldron (7): Môžete si ich vziať zadarmo, ak ste Arcadii pomohli.
Jorrvaskr, Whiterun (5): V Kodlakovej izbe. Môžete si ich vziať zadarmo, ak ste prešli úlohy Družiny.
Univerzita Winterholdu (3): Enthir ich má pravidelne na predaj.
Solitude (11): Rastú v meste, najmä okolo Haly Mŕtvych.
Vlindrel Hall, Markarth (2): Ak ste získali tento dom v Markarthe a dokúpili si alchymistickú výbavu.

Madesi
Tento argonián predáva na trhu šperky. Je to tiež tradicionalista, ktorý si ich vyrába sám a práve by potreboval doplniť zásoby na výrobu. Potrebuje zlatú rudu, mamutí kel a dva bezchybné zafíry. Zožeňte mu ich a za odmenu dostanete zlatky (za každý predmet) a jeden šperk (za doručenie všetkých surovín).
Zlatú rudu získate ľahko, stačí vydolovať nejakú zlatú žilu, ktorých je dosť, len sa poobzerajte v návode. V bani Kolskeggr v dŕžave Reach je až 17 zlatých žíl.
Mamutí Kel by tiež nemal byť problém. Môžete zabiť mamuta, alebo ho nájsť na rôznych miestach, či kúpiť od lovcov. Napríklad vo Whiterune, v krčme Bannered Mare, na poličke za Huldou (čo je ale krádež), v Jarlových komnatách, na poličke v izbe oproti jeho spálni (tiež krádež, aj keď ste Thane) a pár ich je v tábore banditov Halted Stream Camp, neďaleko mesta Whiterun.
Bezchybný zafír (Flawless Sapphire), dokonca dva, to môže byť menší problém. Môžete ich nájsť rôzne ako korisť, a väčšia pravdepodobnosť na kvalitnejšie drahokamy je, ak máte vyššiu úroveň vašej postavy. Tiež ich môžete náhodne vydolovať pri dolovaní rudných žíl. Jeden je v Markarthe, v Chráme Dibelly, na poličke vo vnútornej svätyni.

Marise Aravel
Marise predáva mäso a keď si pohovoríte, povie že na udržanie kvality mäsa používa zuby ľadových prízrakov, fintu, ktorú sa naučila v Hammerfelle. No práve jej dochádzajú zásoby a potrebovala by 5 kusov. Doneste jej ich a za odmenu dostanete knihu s kúzlom a päť bažantích pŕs.
Zuby Ľadových Prízrakov získate samozrejme zabitím Ľadových Prízrakov, ktoré sa preháňajú v chladných oblastiach, kde vládne sneh.
Pár ich samozrejme môžete nájsť.
Univerzita Winterholdu (8): V Hall of Attainment: tri sú na poschodí v izbe Arniela Ganea. Krádež. 2 sú vo vašej izbe, napravo od vstupu, na stolíčku. V Hall of Countenance sú dva v izbe Faraldy, krádež. 3 sú v izbe Arcimága.
Vlindrel Hall, Markarth (2): Ak ste si kúpili tento dom a aj zariadenie, tak jeden je pri Arcane Enchantery a druhý pri kozube.
Jorrvaskr, Whiterun (4): Aela Lovkyňa ich má v izbe, no je to krádež.
Thaumaturgist´s Hut, Morthal (2). V obchode ich môžete ukradnúť, alebo kúpiť.

Svana Far-Shield
Svana pracuje v ubytovni Haelga´s Bunkhouse. Haelga ju k sebe vzala, keď Svana osirela, no neznáša ju. Pracuje pre ňu do úmoru, otravujú ju nocľažníci a Haelga je posadnutá svojou vierou v Dibellu, dokonca spáva s rôznymi mužmi a dáva im dar, ktorému hovorí Znamenie Dibelly (zrejme si rada užíva, v jej izbe nájdete svätyňu Dibelly, na posteli putá, na stolíku oba diely Žiadostivej Argonianskej Slúžky, na poličke elixíry na výdrž a na pulte list od milenca). Navrhne, že keby ste získali tri tieto znamenia, tak by ste ich mohli všetky naraz ukázať Haelge, ktorá by bola zahanbená, čo by Svanu potešilo ako isté zadosťučinenie.
Muži, s ktorými spala, sú dunmerský správca medovinárne Indaryn, majiteľ rybárne Bolli a správca stajne Hofgrir Horse-Crusher. Všetkých môžete presvedčiť, či zastrašiť, aby vám znamenie dali, alebo im ho môžete ukradnúť.
Keď máte všetky tri drahokamy, tak ich ukážte Haelge, ktorá je z toho trochu v rozpakoch a poprosí vás, aby ste o tom nikomu nehovorili. Pre vaše mlčanie vám dá aj magický zvitok.
Potom povedzte Svane, že ste spravili, čo chcela. Za odmenu vám dá očarovanú časť zbroje a verí, že veci sa teraz pri Haelge trochu zmenia.

Talen-Jei
Tento argonián pracuje v krčme Bee and Barb pre krčmárku Keeravu. Spýtajte sa ho na ňu a povie, že by ju chcel požiadať o ruku. Chce vyrobiť tradičný, argoniánsky zásnubný prsteň, no potrebuje naň tri bezchybné ametysty (Flawless Amethyst), ktoré nemá. Ponúknite mu pomoc a zožeňte mu ich. Môžete ich nájsť ako náhodnú korisť pri prieskume sveta a náhodne ich môžete vydolovať pri dolovaní rudných žíl. Jeden môžete ukradnúť vo vnútornej svätyni v chráme Dibelly v Markarthe, druhý môžete vziať z neoznačeného oltára, ktorý je za svätyňou Merhunes Dagona (južne, v podstate za skalou nad hlavou Dagonovej sochy) a tretí je pri neoznačenej svätyni, ktorá je južne od jaskyne Swindler´s Den v dŕžave Whiterun.

Wylandriah
Roztržitá dvorná čarodejka na hrade v Riftene je pohltená svojimi experimentmi a potrebovala by doniesť pár svojich vecí, ktoré v roztržitosti zabudla na svojich cestách.
Prineste jej lyžicu (Wylandriah´s Spoon) z farmy Fellstar (dom v Ivarsteade), ktorá je na stole v dome. Cez deň býva zamknutý, ale večer je otvorené, keď je Boti doma. Prineste jej duševný drahokam (Wylandriah´s Soul Gem) z alchymistického obchodu White Phial vo Windhelme (na sude pod schodmi). A prineste jej Orichalcumový Ingot z krčmy Frozen Hearth vo Winterholde (na poličke). Všetky predmety sú vo vakoch (Wylandriah´s Satchel).
Keď jej ich doručíte, odmení vás magickými zvitkami.



4. Riften – drobné úlohy a ich oblasti mimo mesta

1. Merryfair Farm

Táto farma je rovno pri meste Riften, povyše stajní. Manželia Llanithovci tam pestujú zeleninu, chovajú sliepky a kravu.

Synda Llanith
Synde môžete predávať obilie po 5 zlatých za kus, kapustu po 2 zlaté za kus a tekvicu kus po zlatke.

Dravin Llanith
Dravin sa vám sťažuje na zlodejov z mesta, ktorí mu ukradli luk, ktorý bol jeho rodinným dedičstvom. Ponúknite mu pomoc pri jeho získaní. Choďte do mesta a vlezte do kanálov Ratway, prejdite nimi do centra zlodejov Ragged Flagon (nemusíte patriť k zlodejom, aby ste sa sem dostali) a odtiaľ do zadných kanálov Ratway Vaults, kde žije ďalšia spodina, ktorá vás napadne, ak vás zbadá. Len prejdite dole, kde táboria, a z truhlice (adept) pri skrini si vezmite Dravinov Luk. Zaneste ho Dravinovi, ktorý vás odmení pár drahokamami v závislosti od vašej úrovne.


2. Snow-Shod Farm

Južnou cestou z Riftenu pôjdete popri farme Show-Shodovcov. Tiež bohatá rodina z Riftenu, ktorá ma podiely aj v Black-Briarovskej medovinárni. Žijú v meste a farmu spravuje farmár Addvild a jeho žena Leonara Arius. Sú hrdí, že ich nechá starý Vulwulf Snow-Shod viesť farmu osamote, hoci nie sú členmi rodiny. Pestujú tu zeleninu a chovajú kravu a sliepky, takže môžete zozbierať aj pár vajec. Dole v dome je na poličke kniha „Reality & Other Falsehoods“.

Addvild
Môžete mu predávať pór a zemiaky, kus za zlatku a obilie, kus po 5 zlatých.


3. Heartwood Mill

Pokračujte cestou od farmy Snow-Shodovcov do Ivarstead a narazíte na túto pílu, ktorá je kúsok od cesty, pri vode. Žije tu len Grosta a jej syn Gralnach.

Grosta a Leifnarr
Grosta sa sťažuje, že ju opustil manžel Leifnarr. Je na neho naštvaná, lebo si myslí, že ušiel s nejakou elfskou štetkou, keď šiel predať drevo ľuďom pri hraniciach Morrowindu v jaskyni Broken Helm Hollow. Ponúknite sa, že ho nájdete, s čím súhlasí, len aby ste mu mohli povedať, nech tiahne do pekla.

Broken Helm Hollow
Malá jaskyňa s pár banditmi. Dvaja sú pred vstupom, dvaja dole a šéf má pľac hore pri zapascovanej truhlici, kde je v poličke aj kniha „Battle of Sancre Tor“. Povyše ohniska je pri stene reťaz, ktorou otvoríte tajnú miestnosť. V nej je mŕtvola muža, ktorý bol zjavne popravený. Zrejme sa vyžívali v mučení, aj pri šéfovi ste si mohli všimnúť hromadu lebiek. Telo je označené len ako „nord“ a keď ho preskúmate, zistíte že ho nemáte podľa čoho identifikovať a tak zistíte (?), že je to Leifnarr.
V hlavnej jaskyni je jedna žila korundu a druhá v tajnej miestnosti. Rovno pod vstupom do jaskyne je dole pri potoku mŕtvy khajiit s mešcom a pár mincami. Pri ňom je aj žila korundu.

Vráťte sa za Grostou a oznámte jej, čo ste zistili. Mrzí ju, že manžela podozrievala z nevery a odmení vás za toto zistenie očarovanou zbraňou.
Groste môžete tiež predávať naštiepané drevo, kus po 5 zlatých.


4. Sarethi Farm

Táto farma je severovýchodne od Ivarsteadu, severozápadne od píly Heartwood. Je rovno nad Treva´s Watch. Farmu vedú sestry Avrusa Sarethi a Aduri Sarethi. Kedysi viedla obchod vo Vivec City, no po výbuchu Červenej Hory musela Vvardenfel opustiť. Pestujú zeleninu a dokonca je tam záhradka, v ktorej je 8 nirnských koreňov.

Avrusa Sarethi
Môžete jej predávať tekvicu a zemiaky, kus za zlatku a ako jediná v hre od vás vykupuje na farme aj nirnské korene, kus za 10 zlatých.
Avrusa vám spomenie, že začas u nich žil alchymista Sinderion, ktorý ju naučil ako pestovať nirnské korene. Pre ich pestovanie potrebuje šťavu z hrozna Jazbay. Potrebovala by 20 kusov tohto hrozna (Jazbay Grapes). Je to prízemná rastlina rastúca najmä na skalách. Je ľahké ju prehliadnuť pokiaľ sa nezameriavate práve na jej hľadanie, pretože je to len zoskupenie listov s pár bobuľami tohto hrozna na zemi. Rastie najmä v oblasti Eastmarch, na skalách v centrálnej časti oblasti kde sú horúce pramene. V okolí sú napríklad pevnosť Mistwatch, tábor obrov Steamcrag Camp, či hagravenkina chatrč Witchmist Grove. 19 kusov nájdete priamo pri ceste, keď pôjdete od dediny Kynesgrove južne, juhovýchodne (pod dedinu a potom okolo nej) až po tábor obra Steamcrag Camp a ešte kúsok zaň. Stačí ísť pomaly a dobre si všímať cestu a zem okolo cesty a máte potrebnú väčšinu. Ak vám chýba len pár, tak 4 sú v budove orkov v tábore Largashbur a 5 ich je vo Vlindrell Hall, vo vašom dome v Markarthe (3 na stole pri krbe, 2 v izbe vášho asistenta).
Zaneste jej, čo ste získali a odmení sa vám pár elixírmi.


5. Ivarstead

Toto je dedinka na západnej strane Riftu, rovno pod horou, na ktorej je aj Vysoký Hrothgar, kam pôjdete v rámci hlavného príbehu.
Ak sem pôjdete zo severu, po ceste z Whiterunu, tak v istom bode musíte prebrodiť rieku, ku ktorej vás dovedie cesta. Za riekou pod skalným previsom je trol. Pod previsom, kde sídli, je nielen mŕtvy jeleň, ale aj dvaja vojaci. Jeden z nich má u seba knihu „Chimarvamidium“ a list (posielajú ich preveriť útoky k rieke, no len dvoch, lebo si myslia, že ide asi len o vlkov). Naľavo od tiel je železná žila, pri telách je žila orichalcumu.

Klimmek
Pri prvom vstupe môžete začuť, ako sa Klimmek a Gwilin rozprávajú o ceste na Vysoký Hrothgar, keďže Šedobradí očakávajú zásoby, no on sa na to necíti. Oslovte ho a zistíte, že im nosí zásoby sušeného jedla, dokonca zadarmo, no už sa necíti na to, aby vystúpil 7000 schodov, tak mu ponúknite pomoc. Vyjdite hore, alebo sa presuňte, ak ste tam už boli (chrám navštívite v rámci hlavného príbehu). Nemusíte ísť dnu, na schodoch pod dverami je truhlica, do ktorej len vložte zásoby (musíte ich vybrať sami z inventára, sú medzi „rôzne“). Oznámte mu splnenie úlohy a dostanete zlatky.

Boti
S manželom Jofthorom vedie farmu Fellstar, ktorá je súčasťou dediny Ivarstead. Môžete jej predávať pór a zemiaky, kus za jednu zlatku, kapustu kus za 2 zlatky a obilie, kus za 5 zlatých.

Wilhelm
Krčmár v krčme Vilmyr Inn. Môžete si s ním pohovoriť o neďalekej hrobke „Shroud Hearth Barrow“ a ísť ju preskúmať kvôli duchovi, ktorý tam straší.

Narfi
Miestny žobrák, ktorý žije v zničenom dome na druhej strane rieky. Môžete mu venovať zlatku, ako iným žobrákom pre požehnanie „Dar Charity“.
Narfi tiež stále hovorí, že čaká na Reydu, ktorá sa nevrátila domov, no Wilhelm mu povedal, že sa vráti. Skočte sa na to spýtať krčmára Wilhelma. Myslí si, že Reyda je mŕtva, pretože chodievala zbierať alchymistické prísady a raz sa proste nevrátila, no Narfimu povedal, že sa vráti, lebo mu ho bolo ľúto. Môžete pohľadať jej telo, pomocou družice zapnete GPS z Reydinho náhrdelníku a jej kostru nájdete v rieke, kúsok od mostu na južnej strane dediny. V jej kapse nájdete pár prísad a jej náhrdelník. Ten odovzdajte Narfimu a buď mu povedzte, že je mŕtva, alebo že sa vráti, to je na vás. Za náhrdelník po sestre vám dá pár drahších ingrediencií.

Temba Wide-Arm
Temba vedie pílu. Môžete jej predávať naštiepané drevo, kus za 5 zlatých.
Tiež sa rozčuľuje, že jej medvede narúšajú prácu. Je tak vytočená, že len z pomsty voči medveďom je ochotná vás odmeniť za 10 koží. Je jedno odkiaľ ich máte, či ich kúpite, nájdete, alebo získate priamo zo zabitých medveďov. V Rifte je ich pomerne dosť, no je jedno, či je to koža z medveďa, jaskynného medveďa, alebo snežného medveďa. Proste jej dajte 10 koží a odmení vás očarovanou zbraňou.


6. Shroud Hearth Barrow

Hrobka, ktorá je rovno pri dedinke Ivarstead. Miestny krčmár Wilhelm vám povie, že v hrobke straší, ak sa ho na ňu spýtate. Ponúknite sa, že tých duchov preveríte. Ešte sa ho môžete spýtať, či už hrobku niekto preskúmaval. Pred rokom, či dvoma tu bol nejaký Wyndelius, no odkedy vošiel do hrobky, viac ho nevideli.

Tajomstvo Shroud Hearth Barrow
Skočte do hrobky, je hneď za domami. Ako vojdete do chodby, napravo za mrežami sa objaví duch Wyndeliusa. Naľavo máte knihu „Before the Ages of Man“ a štyri páky. Potiahnite ľavú aj pravú na vnútornej strane (bližšie k dverám) a otvoria sa mreže. Za nimi sú dvere (apprentice), za ktorými je pasca a truhlica s pascou. Na chodbe si reťazou otvorte ďalšie mreže a dole máte dvoje dverí. Za pravými je ohnivá pasca a dvere, ku ktorým potrebujete pazúr. Za tými naľavo je Wyndelius Gatharian, ktorý vás napadne. Zabite ho a zistíte, že nebol duch.
U neho nájdete nápoj „Philter of the Phantom“ a druhý je na stole. Ak ho vypijete, aj vy budete na 30 sekúnd vyzerať ako duch (hoci s tým nikoho nevystrašíte, tak ako on). Na stole je pri mešci a knihe (The Firmament) aj jeho denník. Zistíte, že sem prišiel pátrať po poklade, no nemohol prekonať bránu, pretože nikde nevedel zohnať pazúr. Prestrojoval sa za ducha, aby vystrašil dedinčanov. Bol tam príliš dlho a preskočilo mu z toho, až si začal myslieť, že je strážca tejto hrobky. Máte tu aj alchymistický stolík.
Len sa vráťte za Wilhelmom a odovzdajte mu Wyndeliov denník. Z vďačnosti, že ste vyriešili záhadu ducha, vám dá Zafírový Dračí Pazúr (po ktorom Wyndelius všade pátral).

Tým úloha skončila, no sami môžete preskúmať ďalej hrobku. Vráťte sa k dverám pre pazúr, nastavte otočné kruhy podľa pazúra (motýľ, sova, vlk) a pazúrom ich otvorte. Za nimi vojdete do miestnosti, kde vás napadne skupina draugrov a dvere za vami sa zatvoria. Pobite ich a pákou otvoríte dvere na oboch stranách miestnosti.
Prejdite k točitému schodisku. Pod ním je prepadlisko a vo vode kostra s mešcom, mečom a štítom. Stačí potiahnuť reťaz a zatvárajúce sa mreže vás vysunú späť hore. Úplne hore sú dvere (master), za ktorými je truhlica (expert). Uprostred pokračujte za dverami chodbou s nášľapnými pascami do haly s kostlivcami (môžete podpáliť kruh s olejom, na ktorom stoja) a na druhej strane haly chodbou s čepeľami a draugrmi preč. Na konci chodby sú zamknuté dvere (expert), ale jeden z draugrov v chodbe by mal mať u seba kľúč.
V hale s vodou vás čaká hádanka. Hore sú štyri otočné kamene. Prejdite dverami medzi nimi a postavte sa na tlačidlo v miestnosti. Po bokoch sa začnú otáčať kruhy a budú odhaľovať symboly za nimi, no otvory nie sú rovnomerné, takže musíte občas vypnúť ich točenie, pozrieť sa na symboly a zas pokračovať v točení. Správne poradie je ryba, vták, had, ryba. Nastavte tak symboly na otočných kameňoch pred dverami, postavte sa na tlačidlo pred nimi a spustí sa vám most, po ktorom prejdite.
Za mostom sú napravo dvere (apprentice), kde je zlatý ingot na zapascovanom podstavci. Inak len prejdite preč.

Shroud Hearth Depths
Tu len vojdete do haly, kde vás čaká boj. Najprv ožije pár kostlivcov a potom sa budú postupne preberať draugrovia rôznej sily a ako ich budete likvidovať, napokon sa preberie aj najsilnejší draugr. Po boji len prejdite hore otvorenými dverami do druhej haly.
V nej je truhlica s cennosťami a za mostom Stena Slova. Naľavo môžete doskočiť s Whirlwindom po pár drobností za zlomený mostík a napravo sa vráťte naspäť do vstupnej časti a môžete hrobku opustiť.


7. Shor´s Stone

Dedinka nachádzajúca sa na ceste z Windhelmu do Riftenu, blízko pri hranici dŕžav.
Juhozápadne od dediny je na kopci malá svätyňa, neoznačená na mape. V nej je obvykle jeden nepriateľský čarodej. Medzi kamennými stĺpmi je kniha „Racial Phylogeny“, trpasličia miska a dva kusy dwemerského kovu. Priamo severne od svätyne, pri pni zoťatej brezy je žila korundu.
V dedinke je aj baňa Redbelly Mine, ktorú práve obsadili pavúky a Filnjar by bol rád, keby ste ich odstránili. Hoci o bani hovoria ako o železnej, dokonca aj Grogmar od vás kupuje železnú rudu, tak v bani nájdete tri ebonitové žily a pri zlievárni vonku sú tri kusy ebonitovej rudy (môžete si vziať, ak si nakloníte dedinčanov).

Filnjar
Dedinský kováč spomenie problémy s baňou. Usadili sa v nej pavúky a preto nemôžu pracovať. Ponúknite pomoc, skočte do bane, ktorá je maličká a zabite v nej asi šesť pavúkov. Oznámte mu splnenie úlohy a dostanete zlatky. Sylgja, Grogmar a Odfel sa vrátia pracovať do bane.
Po čase sa môžu pavúky znova v bani objaviť (tak ako kultisti v bani Kolsgeggr) a ak tam vojdete počas dňa, keď baníci pracujú, tak ich môžu pavúky zabiť.

Grogmar gro-Buzrag
Ork pracujúci v bani. Môžete mu predávať železnú rudu, kus za 7 zlatých.

Sylgja
Baníčka pracujúca v bani Redbelly, hoci sa jej zrejme darí lepšie a má tu aj vlastný dom. Keď ju oslovíte, spýta sa, či nemierite do Darkwater Crossing. Žijú tam jej rodičia a rada by im niečo poslala. Ponúknite pomoc a pošle tam po vás kapsu. Zájdite teda len do banskej usadlosti Darkwater Crossing a tam pracuje jej otec, Verner Rock-Chucker a matka Annekke Crag-Jumper. Odovzdajte Vernerovi kapsu od Sylgje a on jej pošle niečo naspäť. Vráťte sa za ňou do Shor´s Stone a odovzdajte jej balíček od Vernera. Za odmenu vám dá šperk.


8. Darklight Tower

Ruina juhozápadne od Riftenu a juhovýchodne od orkského tábora Largashbur. Vo veži nájdete aj dosť húb. Bleeding Crown (8), Blisterwort (5), Fly Amanita (10), Imp Stool (4) a White Cap (11).
Vojdite do veže a vnútri stretnete Illiu, ktorá práve zabila čarodejku. Hneď vás informuje, že nemala na výber a povie vám, že patrila k nekromantom vo veži, no už s nimi nechce mať nič spoločné, pretože robia hrozné veci, s čím nesúhlasí. Poverili ju, aby priviedla niekoho, koho by obetovali a keď odmietla, tak ju napadli. Jej matka sa chce stať pomocou rituálu hagravenkou a chce tomu zabrániť.

Repentance
Vydajte sa teda s Illiou hore vežou. Napravo za dverami (adept) je truhlica. Na poschodí máte alchymistický stolík a pod prevráteným stolom truhlicu. Vyššie je bosorka a pavúk. Pokračujte chodbou popri truhlici a zamknutých dverách. Vyžadujú kľúč (môžete ho ukradnúť Illii, alebo si ho od nej neskôr vziať), no za nimi je len pár elixírov.
Hore potiahnite páku a vojdite k hagravenke, ktorú zabite. Pri stane má truhlicu a na stole knihu „2920, Sun´s Dawn, v2“. Prejdite do Darklight Chambers.

Zabite dve bosorky pri vás. Dvere ďalej sú zamknuté (master). Môžete ich vypáčiť, alebo na radu Illie pohľadať kľúč. Naľavo môžete teda vybehnúť hore schodmi do miestnosti s ďalšou bosorkou a hagravenkou. Hagravenka má u seba kľúč. Tiež je tu truhla v stane a druhá povyše (master). Odomknite, alebo vypáčte teda tie dvere a vyjdite hore k bosorke, pri ktorej je Arcane Enchater a truhlica. Pokračujte opäť na schody a pri bosorke nad centrom veže je na stole s kozou hlavou kniha „Mystery of Talara, v3“. Vyjdite hore a pred dverami vám povie Illia svoj plán. Máte predstierať, že ste obeť, ktorú priviedla a spoločne potom jej matku zabijete. Uzná, že zachrániť ju už nejde a aspoň v smrti bude voľná.

Vyjdite von z veže na kopec nad ňou. Tam už čaká Silvia a Illia jej povie, že priviedla obeť. Posaďte sa na stoličku, ako vám Silvia káže. Keď ju Illia napadne, tak jej pomôžte a spoločne Silviu zabite. Keď padne, poďakuje vám Illia za pomoc, hoci smúti za matkou. Za odmenu si môžete vziať palicu jej matky (Staff of Hag´s Wrath). V stane má tiež truhlicu a na stole pri stane je kniha „Horror of Castle Xyr“.

Ak znovu oslovíte Illiu, tak je ochotná byť vašou spoločníčkou na cestách. Nájdete ju tu, alebo znova vo vstupnej hale veže, kde ste ju stretli prvýkrát. Nepriatelia sa vo veži neobnovujú, takže tu bude v bezpečí.

Ruins of Rkund
Na kopec so Silviou sa dostanete len cez vežu Darklight a keď ste už tu, môžete ho preskúmať. Najprv sa dajte spoza brány rovno. Pôjdete popri padlej breze, pri ktorej je kniha „Proper Lock Design“. Povyše brezy sú schody do neoznačenej ruiny, v ktorej je truhlica, trol a pár kostier.
Z brány od Silvie sa dajte naľavo. Cesta vás dovedie k vrcholu dwemerskej stavby Rkund. Nájdete tam dve mŕtve bosorky, pár bludičiek a Whispmother. Okolo tiel je pár kusov dwemerského kovu. Čo vyzerá ako vstup do ruín je zapadané troskami, takže dnu sa nedostanete, nájdete tam akurát truhlicu.


9. Treva´s Watch

Starý hradík nachádzajúci sa juhovýchodne od Ivarsteadu, priamo južne od Sarethiho farmy, severozápadne od píly Heartwood. Juhozápadne od brány je na brehu železná žila (povyše ostrovčeka s nirnským koreňom). Juhovýchodne od brány, pod hradbou je na brehu druhá železná žila.
Poniže hradieb sedí pri cesta Stalleo a jeho dvojčlenná ochranka. Povie vám, že odišli pomôcť krajine kvôli vojne a keď sa vrátili, banditi obsadili ich hrad. Má podozrenie, že za tým stojí istý Brurid.

Infiltration
Prejdite za nimi jaskynným vstupom, čím sa dostanete do tajnej chodby vedúcej do hradu. Len sa prebojujte tunelom, na začiatku sa vrhnú dvaja banditi k vám a dvaja po vás strieľajú zhora, no stoja v rozliatom oleji, tak im môžete pripáliť. Pokračujete do miestnosti s nákovou a pracovným stolom. Tu máte dve truhlice, 5 kožených páskov, 1 železnú rudu a 6 železných ingotov. V bočnej miestnosti sú traja mŕtvi, zrejme služobníctvo.
Pokračujte do spálne, kde je pár banditov. Obďaleč je aj ich šéf a ďalší. Hluk boja môže prilákať všetkých naraz, čo vám situáciu môže trochu sťažiť. Oproti spálni je za dverami (adept) truhlica. Pokračujte chodbou. V bočnej miestnosti je truhlica a na stole kniha kúzla „Bound Sword“. Prejdite jedálňou, kuchyňou (za ktorou je truhlica) a vyjdite na chodbu. Napravo sú dva mešce, naľavo za nášľapnou pascou prejdite do miestnosti, kde je truhlica, dve železné rudy a 6 železných ingotov.
Za ňou vedie chodba von a schody nahor. Hore je v miestnosti Aracne Enchanter, truhlica s cennosťami, v poličke 6 železných ingotov a na stole kniha kúzla „Courage“ a kniha „Twin Secrets“. Tiež je tu rebrík vedúci na strechu, kde je truhlica a odkiaľ môžete prípadne strieľať na banditov na dvore.
Chodba von vedie popri trojici posledných banditov (jedáleň s truhlicou a dvoma zamknutými celami) a cez chodbu s pascou (na konci chodby je truhlica).

Potom len vyjdite von a zabite posledných banditov na dvore. Pákou pri dverách, ktorými ste vyšli von, otvorte hradnú bránu a Stalleo vojde dnu. Oslovte ho a povedzte mu, že hrad je jeho. Spýta sa na svoju rodinu, no neviete kde je, tak dodá, že sa ju vydá hľadať, no len sa vráti k stanu, pri ktorom ste ho našli a viac sa nikam nepohne, ani neobsadí hrad. No za odmenu vám dá knihu kúzla „Detect Life“. Úloha splnená, hoci ste na žiadneho Brurida nenarazili.


10. Froki´s Shack

Chatrč juhovýchodne od Ivarsteadu, juhozápadne od Treva´s Watch, či píly Heartwood. Je to osamotená chatrč vysoko v horách na juhu oblasti. Pod chatou je žila Orichalcumu. Nad ňou je klát na rúbanie dreva a na ňom je položená čelenka Diadem of the Savant (kúzla stoja menej magicky, nie je to prilba, ale ráta sa ako ľahké brnenia, pridáva body obrany). V chate má aj knihu „Vernaccus and Bourlor“.
Bežte hore kopcom nad chatou. Je tam jediná možná cesta, ktorá vás dovedie k Talosovej soche. Je tam Talosova svätyňa, pri ktorej ľahký imperiálny štít, prilba a meč, mešec, kniha (Amulet of Kings) a kniha „King“.
V chate žije lovec Froki Whetted-Blade a jeho vnuk Haming, ktorého rodičia zomreli v Helgene. Froki neuznáva deviatich/ ôsmich božských a drží sa pôvodného nordského náboženstva. Uctieva bohyňu Kyne (u božských prevedenú na Kynareth).

Kyne´s Secret Trials
Spýtajte sa ho na Kyne a spomenie jej posvätný rituál, podľa ktorého ten, čo ho prežije, je skutočným lovcom. Súhlaste, že ho podstúpite a povie vám, že musíte zabiť strážne beštie posvätené Kyne, od najslabších po najsilnejšie. Nájdite teda duchov vybraných tvorov a zabite ich. Hoci sú to duchovia a zostávajú po nich ektoplazmatické zvyšky, môžete z nich získať to, čo z normálnych verzií týchto zvierat.
Po prvých troch zabitých zvieratách sa vráťte za Frokim a určí vám druhé tri. Potom sa zas vráťte a určí vám posledné zviera, trola v Graywinter Watch.
Skeeverský strážca. Ten je v ruinách Windward Ruins, neďaleko Dawnstaru. Ruiny sú prázdne, sú tam len dvaja obyčajní skeeveri a truhlica (adept.). Uprostred ruiny je duch Skeevera.
Krabí strážca. Krab je kúsok západne od Broken Fang Cave. Je v malej močarine pri skameneline veľkého kraba. Vo vode bežne sídli aj pár obyčajných krabov.
Vlčí strážca. Je pod kopcom severne nad Pinewatchom, severovýchodne od Falkreathu. Pod skalným previsom, kde sú traja obyčajní vlci a truhlica (novic).
Medvedí strážca. Je na kopci nad Twilight Sepulcher, západne od Falkreathu, poniže Knifepoint Ridge, severozápadne od Cracket Tusk Keep. Duch sa zjaví v kruhu ôsmich húb (White Cap), v ktorom si po boji môžete vziať aj magickú palicu a knihu „Father of the Niben“. Smerom na východ vyčnieva z kopca kamenná rozhľadňa. Na jej konci je svätyňa Akatosha, pri ktorej sú dva dračie jazyky, kniha (Olaf and the Dragon) a kniha „A Tragedy in Black“.
Šabľozubý strážca. Tento je juhovýchodne od Winterholdu, severovýchodne od bane Whistling, ktorá je pri ceste do Winterholdu. Poniže bane je briežok vedúci dole k vode, kde je aj duch šabľozubca. Je tam aj pár horkerov a strieborná žila. Oproti žile je výklenok v skalnej stene, kde je truhlica (novic) a kniha „2920, Rain´s Hand, v4“.
Mamutí strážca. Je na cintoríne mamutov nad Loreiusovou farmou.

Posledným duchom je trolí strážca. Zájdite do Graywinter Watch. Je to malá jaskyňa povyše Whiterunu, za riekou cez most, hore cestou a z nej odbočiť vľavo na poľnú cestu končiacu pri jaskyni. Vnútri sú dvaja trolovia, aj duch trolieho strážcu. Zabite ich. Vnútri sú dvaja zabití banditi, ktorí sa tu zjavne chceli utáboriť. Na sude pri ich stane nájdete Frokiho luk a knihu „Vernaccus and Bourlor“. Tiež je tu zo desať lebiek a rozličné huby.
Vráťte sa za Frokim. Môžete mu povedať, že ste našli jeho luk. Poteší ho, že sa našiel, ale keďže jeho najlepšie roky lovca sú už preč, povie vám, aby ste si ho nechali. Napokon mu oznámte, že ste zabili aj posledného ducha, čím získate jeho rešpekt a daruje vám prívesok „Kyne´s Token“ (Poškodenie utrpené od zvierať znížené o 10%. Lukmi spôsobíte poškodenie o 5% väčšie). Úloha splnená.


11. Nilheim

Je to veža nad jazerom Geir, severovýchodne od Ivarsteadu. Pri ohnisku pod vežou je mešec a truhlica. Vo veži tiež toho veľa nie je, pár zbraní, mešec a duševný drahokam. Poniže mostu vedúceho priamo do veže je železná žila a druhá je na juhovýchode, neďaleko brehu. Pod mostom vedúcom od cesty k táboru je zlatá žila.

Telrav
Keď pôjdete po ceste popod vežu, poniže mosta vedúcom k veži, tak tam narazíte na sediaceho Telrava. Povie vám, že ho prepadli banditi a prosí vás, aby ste ho odviedli do bezpečia neďalekého Nilheimu a že vás za to odmení. Odveďte ho tam a keď budete uprostred tábora, tak sa ukáže, že je to pasca a napadne vás Telrav, aj všetci banditi. Títo banditi boli zamaskovaní a ak ste sem aj predtým vbehli, boli označení ako „stráže“ a neboli hneď nepriateľskí. Proste ich pobite aj s Telravom.

Lovci pokladov
Úplná drobnosť. Na malom ostrovčeku v jazere, rovno pod Nilheimom, južne, sú dvaja lovci pokladov. Keď sa priblížite, tak vás hneď napadnú. Nemajú toho u seba veľa a ani nič moc nie je v truhlici, ktorú vykopali.
Južne, na kopci na brehu majú lovci pokladov malý tábor s jedným stanom. Tam je na sude pri mešci list, kde sa píše o tomto poklade na ostrovčeku. Ak pôjdete po ceste od farmy Sarethi, tak si môžete ľahko všimnúť tento tábor.


12. Angarvunde

Hrobka južne pod cestou, západne od Heartwood Millu, povyše Avanchnzelu. Pod vstupom je malý tábor. Na stole je denník (Medresi´s Note) a kniha „A Dance in Fire, v7“. Medresi sa dozvedela o hrobke a chcela by sa zmocniť jej pokladov. Nejakých dvadsať metrov južne od stanu je pod skalou strieborná žila. Poniže tábora, pri ceste je pár kameňov a padlá breza. Medzi kameňmi je žila orichalcumu.

Medresi Dran a poklad Angarvunde
Po vstupe narazíte na dunmerku Medresi Dran. Mala najatých ľudí na pomoc pri prieskume hrobky, no ušli, keď narazili na draugrov. Ponúkne vám podiel z koristi, ak jej pomôžete. Choďte teda do haly pred vami a zabite tam troch draugrov. Vráťte sa za ňou a povedzte jej, že ste ich pobili. Príde k mrežiam, no nevie, ako ich otvoriť. Dá vám kľúč od hrobky, aby ste skúsili nájsť nejaký mechanizmus. Kľúč otvára obe dvere po bokoch, je jedno, kam pôjdete najprv.

V Katakombách je to priama cesta. Zbehnite dolu točitým schodiskom a pokračujte chodbou. Naľavo je nad schodmi zapascovaná truhla, inej odbočky niet. Pokračujte pohrebnou chodbou s druhou truhlicou (novic). V prechodovej hale so štyrmi Canis Root je za troskami tretia truhlica. Na schodoch za ňou sú dve nášľapné pasce. Pred dverami na konci je na poličke naľavo kniha (Wraith´s Wedding Dowry). Za dverami ste naspäť v hlavnej časti. Pri truhlici potiahnite páku a otvorí sa vám prechod pri vás a aj jedny z dvoch mreží dole.

V Ruinách prebehnite cez chodbu s nášľapnými pascami. Na stole s mumifikačnými nástrojmi je kniha „Before the Ages of Man“. Za stolom je aj truhlica (novic). Prejdite dolu schodmi a na koniec, čím sa vrátite zas do tejto vstupnej miestnosti, len budete za mrežami, kde ich otvorte pákou. Máte tam aj truhlicu (novic). Pákou ste otvorili aj mreže oproti, tak nimi prejdite do väčšej haly. Napravo je truhlica. Vyjdite hore na plošinu a schodmi hore. Prejdite hornou plošinou, miestnosťou s pár mincami a rubínom a hore schodmi. Vrátite sa dverami naspäť do hlavnej časti. Máte tu truhlicu a pákou, ktorou otvoríte mreže, ktoré vám blokujú cestu a aj druhé z dvoch mreží dole pri Medresi.

Choďte k nej. Keď sa priblížite, rozbehne sa otvorenými dverami k truhlici, kričiac, že poklad je jej. Žiaľ, zabije ju pasca pred truhlicou, v ktorej je ironicky len zlomený meč a mešec s pár zlatkami. Len zbehnite dole schodmi a prejdite do poslednej miestnosti, kde je pravý poklad tejto hrobky. Truhlica s cennosťami a Stena Slova.


13. Forelhost

Ruina, ktorá je na kopci rovno pod Riftenom. Na kopec vedie z juhovýchodnej strany cesta, ktorá vás dovedie rovno hore pod ruinu. Tam vbehnite do veže, v ktorej je zmrznutá mŕtvola a truhlica (expert) a z veže prejdite k ruine, pred ktorou je kapitán Valmir. Osloví vás s tým, že potrebuje získať Dračiu Masku, ktorá by mohla pomôcť v boji. Povie vám aj o Dračom Kulte, ktorý bol zničený za Dračej Vojny a kráľ Harald sem zahnal posledné zvyšky kultu. Kult tvorili niektorí z prvých ľudí, ktorí prišli z Atmory do Tamrielu a začali uctievať draky. Za krvavé obety poskytli draci kňazom ohromné sily (čo sú Dračí Kňazi, na ktorých ste mohli naraziť aj v iných ruinách). Chce tú masku a rád by aj denník Skorma Snow-Stridera (čo máte ako voliteľnú úlohu). On s vami nepôjde, pretože jeho život je vraj pre vojnu príliš dôležitý. Otázne je, prečo potom čakal tu a nenajal nejakých žoldnierov v meste.

Siege on the Dragon Cult

Forelhost Stronghold
Vnútri vás čakajú duchovia mŕtvych dračích kultistov. Pôsobia ako draugrovia, bojovníci a mágovia. Môžete z nich získať prastaré nordské brnenie, prastaré šípy a občas ektoplazmu. Prejdite do chodby s nášľapnou pascou a pokračujte priamo k chodbe s čepeľami. Vedľa je ešte pri hromade, čo zavalila kostru, truhlica (novic). Prejdite pomedzi čepele do miestnosti, kde je na stole denník Skorma Snow-Stridera (veliteľa, ktorého vojsko obliehalo kultistov, no zlyhali, keď sa kultisti zabili a zmenili na duchov). Tiež je tu truhlica (apprentice).
Pokračujte do miestnosti vyhňou. Nad ňou je naľavo most, za ktorým cesta ďalej nevedie, no je tam truhlica (adept). Dole je odomknutá truhlica, brúska, nákova a pracovný stôl. Tiež je tam zlatá ruda, strieborná ruda, 5 kusov železnej rudy a štyri železné ingoty.
Pokračujte do miestnosti, kde sa k duchom pridajú aj draugri. V nej je hore zapascovaná truhlica. V chodbe za ňou narazíte na spálené telá a nášľapné pasce jasne naznačujúce oheň. Na konci chodby rovno si môžete pákou otvoriť mreže, čo vám skráti cestu naspäť. Inak prejdite naľavo do krypty.

Forelhost Crypt
Po vstupe sa dostanete na rázcestie. Naľavo vypáčte dvere (master) a zbehnite dole točitými schodmi. Teraz treba podplávať vodou. Prejdite do miestnosti s mŕtvym pavúkom. Tam máte zlatú žilu a ortuťovú žilu. Tu, ako aj v chodbách s vodou, máte žiarivé muchotrávky Glowing Mushrooms (25). Preplávajte vodou ďalšou zatopenou chodbou do miestnosti, kde je na oltári list (kde píšu kultisti, že radšej zomrú a vrátia sa ako duchovia, než by ich mal dostať Skorm) a na poličke knihu „The Exodus“. Prejdite do chodby mŕtvych, kde si dajte pozor na pascu kruhovej podlahy a cez posledných draugrov môžete prejsť ďalej.
Pravá cesta vás dovedie do pohrebnej chodby, kde je hromada draugrov. Zo začiatku máte naľavo odbočku do miestnosti s nášľapnou pascou a truhlicou. Inak je to priamočiara cesta. Na jednej odbočke sú na podstavcoch drahokam a elixír, no ich zobratie spúšťa pasce. Za nimi pôjdete popri truhlici (master) a do chodby s nášľapnou pascou, ktorá vám tu môže pomôcť s hustotou draugrov. Za chodbou je už len posledná miestnosť, v ktorej sú silní draugrovia vrátane draugrského Overlorda. Sem ste šli len po kľúč, ktorý je v truhlici, takže ak viete vypáčiť dvere naľavo od vstupu, tak sem ísť netreba, no zas je tu dosť boja na skúsenosti. Vyjdite hore a na stĺp k točitým schodom. Môžete preskočiť na susedný stĺp, kde je druhá truhlica, inak vyjdite hore a dverami sa dostanete naspäť k vstupu.

Forelhost Refectory
Prejdite do haly so stolmi. Na prostrednom je list (predpoveď, že sa Alduin vráti a správa kultistov, že sa musia opevniť v svätyni). Prejdite dverami naľavo do haly s kvetmi. Pod schodmi je truhlica (adept) a hore pri oltári je list (príkaz na zozbieranie kvetov pre alchymistické laboratórium). Odtiaľto môžete k mrežiam a pákou ich otvoriť, čím si vytvoríte skratku ku vstupu. Inak prejdite do alchymistického laboratória. Na stole je pri prísadách (ohnivá soľ a okolo 20 Smrťozvoncov) aj list alchymistky (vyjadruje obavy nad plánom otráviť členov kultu). Na tróne je aj list s odpoveďou pre alchymistku (od Rahgota, nech Froda nemá obavy a nerozptyľuje ostatných. Mŕtvola ženy pri liste naznačuje, ako sa vysporiadal s jej obavami).
V druhej miestnosti je dvojo zamknutých dverí. Za pravými (master) je len miestnosť s pascou s drahokamom, ktorý môžete vziať aj cez okno. Za ľavými (expert) len elixír a nejaká zbroj. Nájdite tu podstavec, na ktorom je Sklenený Dračí Pazúr (Glass Claw) a ten si vezmite. Uvoľnením podstavca sa vám otvoria aj mreže ďalej. Za nimi prejdite chodbou popri truhlici (apprentice) do miestnosti s ďalšou truhlicou a Arcane Enchanterom a už len pokračujte na koniec chodby k bráne.
Nastavte kruhy na dverách podľa znakov na pazúre (vlk, sova, had) a pazúrom otvorte dvere.

Za dverami čakajú štyria silní draugri a aj dračí kňaz Rahgot. Nie je od veci vylákať ich pár na chodbu, aby ste nebojovali so všetkými naraz. Pobite ich a z Rahgota si vezmite dračiu masku Rahgot, jeho ohnivú palicu a kľúč.
V miestnosti máte truhlu s cennosťami. Kľúčom odomknite veľké dvere za Rahgotovým sarkofágom a vyjdite na balkón. Ste na terase nad vstupom. Napravo máte Stenu Slova.
Keď sa ho naučíte, skočte dole, tam stále čaká Valmir a práve sa pokúša presvedčiť imperiálneho vojaka, aby šiel do ruín a získal pre neho masku. Vojak ho odhalí ako agenta Thalmoru a napadne ho. Ak nezasiahnete, zabije vojaka, ak zasiahnete a zachránite ho, vojak vás napadne. Tak, či tak, keď vás Valmir zbadá, tak vás napadne. Zabite ho a úloha je tým splnená a maska zostáva vám. U Valmira nájdete aj jeho rozkazy, aby sa vydával za vojaka légie a získal masku, aby s ňou mohol ísť do Labyrinthianu.



5. Gilda Zlodejov

Keď vojdete do mesta Riften hlavnou bránou, tak pôjdete okolo chlapíka menom Maul. Ak pôjdete blízko pri ňom, tak vás osloví a varuje, aby ste si dávali v meste pozor na tých, čo tu majú moc, najmä na rodinu Black-Briarovcov, ktorá mestu šéfuje a má napojenie na Temné Bratstvo a Gildu Zlodejov. Môžete ho presvedčiť, alebo podplatiť, aby vám povedal viac. Spýtať sa môžete na rodinu, bratstvo a aj gildu zlodejov, ktorej členom je aj jeho brat Dirge. Odporučí vás kontaktovať Brynjolfa, ktorý je na trhu. Tým získate drobnú úlohu „Pohovor si s Brynjolfom o vstupe do Gildy Zlodejov“. Je to fakt jednoduché, pretože ak sa priblížte k trhu, tak sa Brynjolf za vami sám vydá a osloví vás, takže pokiaľ nechcete ešte robiť pre zlodejov a nechcete mať od nich zadanú úlohu, tak sa mu musíte vyhýbať. Keď si s ním pohovoríte, táto drobná úloha je splnená. Ak ste už hovorili s Brynjolfom a až potom s Maulom, tak aj tak získate drobnú úlohu, aby ste si s Brynjolfom pohovorili, no potom ju už nemôžete splniť a zbavíte sa jej len cheatom „player.setstage tg00maulhandler 200“.
Keď vás Brynjolf osloví, rovno na vás vybalí, že máte zlatky, ale nezarobili ste si ich poctivo a že má pre vás návrh. Tým získavate prvú úlohu.
Gilda zlodejov v Skyrime zažíva ťažké časy a nie je na tom najlepšie, no stále sa drží svojich tradícií z Tamrielu, takže nezabíja ako Temné Bratstvo a neokráda svojich. Takže aj pri misiách pamätajte na to nezabíjanie a pokiaľ máte len niekoho okradnúť, či s ním niečo vybaviť, zabitie osoby vám úlohy naruší.


1. A Chance Arrangement

Brynjolf vás osloví len čo sa k nemu priblížte cez deň na trhu, alebo v noci v krčme. Povie vám, že chce, aby ste ukradli Madesiho strieborný prsteň zo šperkovnice v jeho stánku a vložili ho do vrecka dunmerského obchodníka Brand-Sheia. Dôvod je prostý, potrebujú sa ho načas zbaviť a keďže nie sú Temné Bratstvo a nezabíjajú, tak nechať ho zavrieť je najjednoduchší spôsob.
Povedzte mu, keď budete pripravený a on rozptýli ľudí na trhu. Začne rečniť a ľudia sa zhromaždia, aby si ho vypočuli. Vtedy sa plížte a vypáčte priehradku stánku (expert) a šperkovnicu (novic). Vezmite si z nej Madesiho strieborný prsteň. Potom sa priplížte k Brand-Sheiovi a umiestnite mu ten prsteň kradnutím do inventára. Sedí pri svojom stánku, takže sa môžete skryť za krabice pri stánku.
Potom oslovte Brynjolfa, ktorý vám dá za odmenu 100 zlatých a pozve vás k zlodejom, čo je zároveň začiatok druhej úlohy. Brand-Shei bude zatknutý a posadený do väzenia. Po čase by mal byť prepustený, ale pre nejakú chybu zvykne zostať v cele a jeho pôvodné frázy (v ktorých tvrdí, že je nevinný a čuduje sa, kto to na neho mohol našiť) sa zmenia na klasické privítanie, ako keď býval na trhu.
Ak vás náhodou pri kradnutí, či umiestňovaní prsteňa chytia, tak je úloha nesplnená. Ak náhodou nechcete nechať uväzniť toho temného elfa vychovaného argoniánmi, tak môžete tiež sami nesplniť úlohu, stačí prsteň potom vložiť naspäť do truhlice a povedať Brynjolfovi, že ste ho stratili. Úloha je nesplnená (ale v denníku bude označená ako splnená), no napriek tomu vám povie, že vo vás vidí potenciál a povie vám, aby ste sa dostavili do ich centrály (čo je súčasťou ďalšej úlohy).


2. Taking Care of Business

Brynjolf vám povie, že skupina ktorú reprezentuje sídli v časti Ratway, ktorá je podzemím Riftenu, v taverne zvanej Ragged Flagon. Máte sa tam dostať, aby ste preukázali svoju šikovnosť (je jedno či ste tam už boli). Vojdite teda do Ratway, vstup je pri vode pod trhom. V prvej chodbe narazíte na dvoch banditov, ktorými sú Drahff a Hewon Black Skeever. Majú tu vlastné plány a keď vás zbadajú, tak vás napadnú, takže ich treba zabiť. Prejdite ďalej k zdvihnutému mostu, ktorý z tejto strany nespustíte, tak skočte dole. Ak vypáčite dvere naľavo (expert), tak sa dostanete hneď hore k mostu a aj k dverám do Ragged Flagoon. Na stole pri darebákovi, ktorý sa tu zdržiava je kniha „Beggar“. Most môžete z tejto druhej strany spustiť, aby ste sa mali kadiaľ vrátiť.
Ak nevypáčite dvere, tak choďte doprava cez zapascované dvere. V miestnosti za nimi sú medvedie pasce a aj Gian Päsť, tiež nepriateľský týpek, ktorého musíte zabiť, ak sa k nemu dostanete. Má u seba unikátne rukavice „Gloves of the Pugilist“ (+10 poškodenie pri pästnom súboji). Za ním prejdite ďalej, hore schodmi s nášľapnou pascou a dostanete sa tiež do miestnosti s darebákom odkiaľ máte prístup k mostu a do taverny zlodejov.

V podzemnej taverne len oslovte Brynjolfa, ktorého poteší, že ste sem dorazili a má pre vás aj úlohu. Máte vybrať dlh od troch dlžníkov z mesta. Na každého jedného sa Brynjolfa spýtajte a poradí vám, ako na nich.

Môžete ich jednoducho vyprovokovať na pästný súboj, poraziť a dlh vám zaplatia. Ak nechcete bojovať, môžete to spraviť aj elegantnejšie.
Keerava – majiteľka krčmy The Bee and Barb. Pohovorte si s jej zamestnancom, ktorým je Talen-Jei. Miluje ju (čo môžete vedieť aj z drobných úloh), tak ho prehovorte, aby vám pomohol a povie vám o jej rodine v Morrowinde. Oslovte ju, spomeňte jej rodinu a ona v záujme o jej bezpečie zaplatí.
Bersi Honey-Hand – majiteľ obchodu Pawned Prawn. Oproti pultu má na skrinke dwemerskú urnu. Párkrát do nej udrite, alebo ju aj rozbite. Potom ho oslovte a on zaplatí.
Haelga – vlastní nocľaháreň Haelga´s Bunkhouse. Napravo od dverí, za rohom má na poličke sochu Dibelly. Ukradnite ju, potom Haelgu oslovte a pohrozte jej, že jej tú sochu rozbijete a ona radšej zaplatí.
Môžete ísť za nimi v ľubovoľnom poradí. Keď dostanete peniaze od prvých dvoch (či už presviedčaním, alebo päsťami), tak tretia osoba, ktorú navštívite, zaplatí rovno, lebo sa dopočula o vašich činoch.

Vráťte sa za Brynjolfom s ktorým si pohovoríte, odovzdáte mu peniaze, ktoré ste vyzbierali a on vám dá pár elixírov. Potom ho nasledujte do predtým neprístupnej miestnosti zvanej Cisterna. Tam už čaká vodca gildy, Mercer Frey. Poučí vás o tom, aby ste dodržiavali pravidlá a ak ich porušíte, tak prídete o odmenu. Tiež vás rovno odporučí na ďalšiu úlohu, vlámať sa do panstva Goldenglow. Oficiálne vás uzná za člena gildy zlodejov a ostatné už nechá na Brynjolfovi. Povie vám viac o danej úlohe a tiež vám odporučí nájsť Toniliu, ktorá vám dá brnenie gily zlodejov. Skočte teda za ňou po brnenie, ktoré môžete brať ako odmenu za túto úlohu.
Z Cisterny môžete vyliezť rebríkom a otvoriť si tajný východ na cintoríne za chrámom, čím získate priamy prístup k zlodejom a nebudete musieť chodievať cez Ratway.
Teraz ste plnohodnotný člen gildy zlodejov. Môžete si pohovoriť s jednotlivými členmi, ktorí sa s vami predtým nechceli baviť. Povedia vám niečo o sebe, o svojich životoch a cestách, ktoré ich zaviedli ku gilde. Taktiež môžete s niektorými trénovať. Vex učí páčenie zámkov, Niruin lukostreľbu, Vipir the Fleet vreckárstvo a Delvin Mallory učí plíženie.
Pohovorte si tiež s Delvin Mallorym o gilde a zistíte, že aby opäť nadobudla svoju vážnosť v Skyrime, má pre vás rozličné špeciálne úlohy, ktoré môžete pomedzi misie plniť.
Pohovorte si aj s Vex a aj tá má pre vás špeciálne úlohy, ktoré môžete plniť pomedzi misie.
Tonilia sa tiež stane vašou prvou priekupníčkou u ktorej môžete predávať kradnuté veci. Tiež má aj pár vecí na predaj.
V Cisterne je aj kniha Shadowmarks, ktorá popisuje symboly zlodejov. Tie signalizujú rôzne veci, ako dom vhodný na vykradnutie, domy, do ktorých sa neoplatí chodiť, nebezpečné oblasti, priekupníkov a podobne. Tieto značky môžete nájsť na rôznych domoch v mestách.



3. Loud and Clear

Mercer Frey chce, aby ste sa vlámali do usadlosti Goldenglow Estate, vyrabovali trezor majiteľa a spálili mu tri úle. Goldenglow vyrába med a predáva ho medovinárni Maven Black-Briarovej, ktorej sa všetci v meste boja, dokonca aj gilda zlodejov. Maven je tiež významným klientom gildy. Zabezpečovali, aby Aringoth nepredával nikomu inému, no ten sa opevnil na svojom ostrove, najal si žoldnierov a odmieta spolupracovať, takže mu treba dať príučku, ale nesmite zničiť všetko, aby Maven neprišla o med do svojej medoviny.
Brynjolf vám odporučí pohovoriť si s Vex (ktorú tam predtým poslali, no neuspela) a s Devlinom Mallorym. Dodá, že ak by Aringoth, majiteľ včeliarne, robil problémy, môžete ho zabiť. Vex vám povie o kanále, cez ktorý by ste sa mohli dostať dovnútra.

Goldenglow Estate
Hoci zlodeji nezabíjajú, v tomto prípade, ak sa nechcete zdržovať, môžete kľudne nabehnúť bojovníckym štýlom a pozabíjať všetkých žoldnierov aj Aringotha, pobrať, čo treba a odísť. Len nesmiete spáliť viac, ako tri úle. Inak v usadlosti môžete vziať čokoľvek, prekvapivo sa tu nič nepovažuje za krádež.
Ak na to chcete ísť po „zlodejsky“, tak prídite zo západnej strany ostrova. Vyskáčte hore k lúke s úľmi. Priplížte sa k nim a tri podpáľte. Stačí fakľa, alebo ohnivé kúzlo. Kúzlo ani nemusíte použiť, stačí, že vám horí pripravené v ruke a vy sa ňou obtriete o úľ. Oheň z úľov priláka pár žoldnierov, tak sa potom hneď stiahnite zase do vody.
Pod drevenou ochodzou poniže lúky s úľmi, tiež na západnej strane ostrova je vstup do kanála, ako vám odporučila Vex (voliteľná časť úlohy). Môžete sa preplížiť k hlavnému vchodu, alebo vliezť do kanála. Ak spustíte nastraženú pascu, alebo sami podpálite olej rozliaty v chodbe, môžete sa tak zbaviť pár otravných skeeverov. Pôjdete okolo bočnej, zamknutej miestnosti (adept), v ktorej je truhlica (apprentice) a pri kostre kniha „Guide to Better Thieving“. Prejdite kanálom na koniec a vyleziete pri zadnom vchode. Predný je inak odomknutý, tento nie (expert). Sem sa môžete dostať, aj keby ste prišli z vody z východnej strany a vyskočili na mólo pri lodi.

Na prízemí sú len traja strážcovia v miestnosti poniže vstupu do suterénu. Dvaja sedia pri stole a jeden sa prechádza. Ak chcete trezor vypáčiť (expert), tak môžete ísť rovno do suterénu. Ak chcete kľúč, tak vyjdite na poschodie.
Hore sú ďalší traja žoldnieri. Prvý je na konci vstupnej chodby, stojí na rohu. Môžete ho obísť cez spojovaciu miestnosť. Prejdite popri izbe s druhým a cez izbu s tretím, sedí na stoličke, tak sa preplížte poza neho. Vojdite do miestnosti (novic) s Aringothom. Ten sedí pri skrini. Môžete ho osloviť a presvedčiť, aby vám dal kľúč, hoci z toho bude nešťastný a obáva sa o svoj život, keď sa o tom dozvie nový majiteľ. Ak ho nepresvedčíte, tak vás napadne a musíte ho zabiť. Alebo mu kľúč proste ukradnite.
V izbe pri ňom sú aj dve zaujímavosti. Na skrinke naľavo od postele je Včela vo Fľaši (Bee in a Jar) a na malom stolčeku napravo pri posteli je zlatá socha včelej kráľovnej (Queen Bee Statue). Ukradnúť ich tak, aby vás Aringoth nevidel, je dosť ťažké (pomôže neviditeľnosť), no ak vás len zazrie a máte vysokú úroveň plíženia, tak si vás o chvíľu zas nevšíma (ak ste ho presvedčili, aby vám dal kľúč, tak je jedno, či si vás všíma, alebo nie).

Keď máte kľúč, alebo ak aj idete bez neho, tak vojdite dverami (novic, alebo kľúč od suterénu – od Aringotha) pri ktorých sa prechádza jeden zo strážiacich žoldnierov, zbehnite dolu a do suterénu. V prvej miestnosti sú dvaja žoldnieri, no sedia v rohu, tak sa ľahko preplížite okolo. Za chodbou stojí jeden, ktorý sleduje priamo trasu, po ktorej musíte ísť. Preplížiť sa je ťažké, ak nemáte vysokú úroveň plíženia. Pomôže neviditeľnosť, alebo ho hlukom odlákajte do chodby, z ktorej ste prišli.
Pod strážcom je už miestnosť s trezorom, ktorého obsah si vezmite. Získate Predajnú zmluvu (Goldenglow Bill of Sale, Aringoth predal celú usadlosť. Neviete, kto je kupec, no obchod sprostredkoval Gulum-Ei). Teraz sa treba vrátiť. Môžete cestou, ktorou ste prišli, no ľahšie je cez kanál. Vstup do kanála je rovno oproti trezoru, tak vojdite doň. Chodba, do ktorej ste sa dostali, je prístupná len zo suterénu domu. Prejdite ňou na koniec, skočte dole do bežnej chodby kanálu a ním vyjdite von na brehu a už sa len vráťte do Riftenu.
Vráťte sa za Brynjolfom a odovzdajte mu zmluvu, ktorú ste získali. Dostanete odmenu v zlatkách.


4. Dampened Spirits

Keď ste odovzdali Brynjolfovi veci z predošlej misie, povie vám, že s vami chce hovoriť Maven Black-Briarová. Zájdite za ňou do mesta a povie vám, že sa chce zbaviť konkurencie, medovinárne Honningbrew. Môžete si s ňou pohovoriť aj viac o jej napojení na zlodejov, ale podstatné je nájsť Mallusa Macciusa. Maccius je v meste Whiterun v krčme The Bannered Mare. Plánom je dostať Sabjorna, majiteľa konkurenčnej medovinárne do väzenia. Pripravuje várku medoviny pre stráž, ktorú máte otráviť. Medovináreň má problémy so škodcami, k čomu pomohol Mallus a vy sa máte hlásiť u Sabjorna a ponúknuť mu pomoc s likvidáciou škodcov, aby ste získali jed a aj prístup dnu. Tiež môžete z Mallusa vytiahnuť, že to robí kvôli dohode s Maven, ktorá mu sľúbila, že keď preberie medovináreň, nechá ho ju riadiť.

Choďte do Honningbrew Meadery a oslovte Sabjorna. Ponúknite mu pomoc pri likvidácii škodcov a môžete ho dokonca presvedčiť, aby vám dal polovicu odmeny vopred. Môžete tiež zistiť, že ani Sabjorn nie je svätý a že úmyselne požičal Mallusovi peniaze, aby sa ten zadĺžil a on tak získal lacnú pracovnú silu. Prejdite do susednej miestnosti skladu a do suterénu dverami, ktoré otvoríte kľúčom do Sabjorna.

Dole si dajte pozor na pár nášľapných pascí. Nič moc tu nie je, v jaskyniach môžete nájsť akurát žiarivé muchotrávky (cca30). V chodbách na vás čaká hromada skeeverov. Môžu roznášať tiež jed a choroby (pre postavy na vyššej úrovni nepodstatné). V jaskyni za skeevermi je pár pavúkov a za nimi v ďalšej opäť skeeveri a aj mág Hamelyn, ktorý vás rovno napadne, tak ho zabite. Má u seba denník (ľudia ním opovrhovali, zavreli ho do väzenia, tak ušiel, aby si tu vybudoval armádu alchymisticky upravených skeeverov, ktorými by ľuďom z Whiterunu ublížil) a pri sebe alchymistický stolík, truhlicu (novic) a knihu „Three Thieves“.
Pri ňom je aj hromada sena, ktoré je hniezdom hávede, takže ho aktivujte a vlejete doň jed, čím zabezpečíte, že ďalšia háveď nebude prichádzať.
Pokračujte tunelom z jaskyne a vojdite do budovy, kde sa varí medovina. Vyjdite hore na ochodzu a pri truhlici (apprentice) vlejte do varnej kade jed. Pri dverách je kľúč (Honningbrew Brewhouse Key), ktorým si otvoríte dvere (preto ste sem museli cez tunely a nie napriamo).

Vráťte sa za Sabjornom a povedzte mu, že je úloha splnená. Povie, že odmenu dostanete, až keď veliteľ stráží ochutná medovinu (preto bolo dobré vypýtať si preddavok). Keď ten medovinu ochutná, zistí, že nie je v poriadku a hoci sa pokazený žalúdok nezdá ako veľký zločin, zavrie Sabjorna do väzenia a Mallusa Macciusa poverí vedením medovinárne. Oslovte Mallusa a ten vám dá ešte kľúč od Sabjornovho šatníka, keďže chcete zistiť, kto bol jeho tichým partnerom, ktorý mu pomohol vybudovať podnik.

Vyjdite teda hore na poschodie a do Sabjronovej izby. Na poličke pri dverách má knihu „A Game at Dinner“. V zadnej miestnosti (expert) môžete má pár cenností a aj Karafu Honningbrewu (Honningbrew Decanter), ktorú môžete predať Delvinovi. Zo šatníka, ktorý otvoríte kľúčom od Mallusa, si vezmite zmenku (Promissory Note), z ktorej nezistíte, kto bol jeho partnerom, len tam objavíte rovnaký symbol, ako bol na kúpnej zmluve na usadlosť Goldenglow. Vráťte sa za Maven a povedzte jej, čo ste zistili. Za odmenu vám dá očarovanú zbraň a pošle vás informovať o všetkom Brynjolfa.
Tak sa za ním len vráťte a povedzte mu, čo ste zistili. Povie vám, že s vami chce hovoriť ich vodca, Mercer Frey.
Po úlohe sa všetka medovina v Honningbrew Meadery zmení z Honningbrew Mead na medovinu z Maveninej spoločnosti, teda na Black-Briar Mead.
Mallus Maccius sa stane priekupníkom kradnutého tovaru.



5. Scoundrel´s Folly

Choďte za Mercerom Freyom. Ten vás pošle preveriť Gulum-Eia, ktorý bol prostredníkom pri kúpe usadlosti Goldenglow, aby ste zistili, pre koho pracuje a kto sa snaží poškodiť gildu. Pred odchodom si pohovorte ešte s Brynjolfom, ktorý vám povie o tomto argoniánovi a dá aj pár typov.
Gulum-Ei vysedáva v Solitude v krčme Winking Skeever a tvrdí, že nič nevie. Presvedčte ho, aby vám povedal, čo vie. Ak ho neviete presvedčiť, ponúknite mu úplatok. Nechce peniaze, ale víno Firebranda, ktoré je v paláci. Je na stolíku v chodbe pod trónnou sálou, kde väčšinou nik nie je, takže ho ukradnete ľahko. Za víno vám ešte aj dá pár duševných drahokamov. Tak, či tak, zistíte len, že si ho najala nejaká žena, ktorá neznáša Mercera.
Nezdá sa vám, že je to celá pravda, tak ho sledujte, lebo hneď po vašom rozhovore vyrazí preč. Sledujte ho, pôjde do skladu Východoimperiálnej spoločnosti v prístave pod mestom. Do skladu sa musíte vlámať (expert), alebo môžete ešte predtým ukradnúť Gulumovi kľúč. Vnútri sa plížte, sú tam stráže a vy tam nemáte čo robiť. Gulum prejde po obvode skladu, tak ho sledujte, buď cez vodu, alebo sa skrývajte na tovare, ak nemáte vysoké plíženie. V severovýchodnom rohu je hore malá miestnosť, kde je na stole Lodná Mapa Východného Impéria (East Empire Shipping Map), ktorú môžete ukradnúť a predať Delvinovi.

Brinewater Grotto
V juhovýchodnom rohu prejde cez vodu a poza regály s tovarom vojde do jaskyne Brinewater Grotto. Táto jaskyňa je plná banditov a hoci môžete postupovať zlodejsky a preplížiť sa, banditi sú darebáci a tak ich spokojne pozabíjajte. Vidíte, že Gulum-Ei spolupracoval s banditmi, ktorí si týmito skrytými dverami kradli tovar Východoimperiálnej spoločnosti. Môžete tu pobrať (bez postihu kradnutia) pár vecí, ktoré sem už nakradli oni. Mimo drobností je zaujímavá v zadnej časti socha Dibelly a v poličke vedľa je štít stráže Markarthu a štít stráže Solitude. Celú jaskyňu tvorí len hlavný ťah s vodou a pri ňom sú dve odbočky. V jednej je pes a v druhej pavúky za hrubou vrstvou pavučiny. V zadnej časti je Gulum-Ei, ktorého oslovte, keď pobijete banditov pri ňom. Je vydesený, že ste odhalili jeho podvody a tak vám povie, že žena, s ktorou spolupracoval, je Karliah, bývalá zlodejka, ktorá zabila vodcu, Freyovho predchodcu menom Gallus. Tiež dodá, že sa na neho môže gilda do budúcna spoľahnúť (aby si zaistil, že ho nezabijete) a po tejto úlohe sa z neho stane váš priekupník v Solitude.
Tu, v zadnej časti sú tri páky. Dve otvárajú klietky po bokoch a prostredná otvorí tajný prechod medzi klietkami. Tadiaľ sa dostanete do vstupnej časti jaskyne s prístupom von k moru, takže sa nemusíte vracať cez sklad, ktorým ste prišli.

Vráťte sa za Mercerom Freyom a povedzte mu, čo ste zistili. Gulum-Ei vedel len to, že Karliah je niekde, „kde začína koniec“ a Frey si myslí, že vie, kde to je. Máte sa tam s ním stretnúť v rámci ďalšej misie.
Vašou odmenou za túto misiu je možnosť u Tonilie vymeniť si časť vášho zlodejského brnenia za vylepšenú verziu. Môžete si zvoliť len jednu časť.
Brnenie (+1 k obrane, zvýši kapacitu nosnosti o 35 z pôvodných 20)
Rukavice (+1 k obrane, zvýši schopnosť páčenia zámkov o 25 z pôvodných 15)
Topánky (+1 k obrane, zvýši schopnosť vreckárstva o 25 z pôvodných 15)
Kapucňa (+2 k obrane, pri obchodovaní dostanete ceny lepšie o 15% z pôvodných 10%)



6. Speaking With Silence

Zájdite k Snow Veil Sanctum, čo je ruina poniže cesty pred Winterholdom. Mercer Frey tam už čaká a rovno vás osloví a poverí vás vedením prieskumu. Tiež sa ho môžete popýtať na minulosť, Gallusa, Karliah a jeho získanie postu gildmajstra. Juhozápadne od vstupu je žila korundu pod skalou, severne/ severozápadne je druhá pod kameňmi a juhovýchodne je železná žila pod skalami poniže stĺpov. Povyše je stan, kde táborila Karliah a kde je jej kôň, ktorého zabil Frey, ako vám sám povie.

Prejdite k vstupu, ktorý vyžaduje kľúč a Frey ho vypáči (je lepší než vy). V prvej miestnosti narazíte na draugrov pri zapascovanej truhlici. Reťazou si môžete otvoriť mreže k pár elixírom. V ďalšej miestnosti si reťazou otvorte mreže pre postup ďalej a pozor na bodce, ktoré vrazia do miesta, kde je reťaz. Prejdite do pohrebnej chodby a prebojujte sa ňou popri dverách (apprentice, pár elixírov) a truhlice na koniec, kde si cestu otvorte reťazou. Dole prejdite popri dverách (apprentice, truhlica) do miestnosti so silnými draugrami. Je tu pár elixírov a kniha „Three Thieves“. Reťazou si otvorte cestu ďalej.
Vojdete do haly s ďalšou skupinou silných draugrov. Vybehnite po boji hore na plošinu oproti vstupu do haly a prejdite chodbou na susednú plošinu. Tam je na podstavci model lode (Model Ship), ktorý môžete predať Devlinovi. Keď ho vezmete z podstavca, spadne nádoba s ohňom do oleja na zemi, tak po vzatí rýchlo preč. Napravo od vstupu je v hale prechod ďalej, ktorým sa dostanete vyššie a tam prejdite do Snow Veil Sanctum.

Prejdite chodbou pomedzi dve truhlice a ďalšiu skupinu draugrov. Na konci si reťazou otvorte mreže a pozor na šípky, ktoré vyletia spoza nich. Pokračujte k dverám na konci chodby. V ďalšej hale je na oltári oproti vstupu kniha „Ice and Chitin“. Na plošine s draugrami je truhlica s cennosťami a za plošinou je vzadu Stena Slova.
Reťazou si otvorte mreže vedúce ďalej. Za nimi prejdite k dverám, ktoré obvykle vyžadujú na otvorenie dračí pazúr, ale Frey prekoná aj tie. Vojdite dnu a schytáte zásah šípom od Karliah a padáte k zemi. Teraz sa dozviete pravdu. Frey zabil Gallusa a falošne obvinil Karliah, ktorá sa snažila celé roky nájsť spôsob, ako dokázať svoju nevinu. Frey je dobrý bojovník, tak sa radšej zneviditeľní a odíde. Frey vás bodne, aby sa vás zbavil, keďže ste začínali stúpať v obľube u gildy a odíde. Karliah vás zachráni, jed zo šípu vám spomalil krvný obeh a preto ste nevykrvácali. Vytiahla vás von a povie vám, čo je vo veci. Keďže nedostala Freya, má len Gallusov denník, no ten je v cudzom jazyku. Pošle vás za Enthirom do Univerzity Winterholdu, ktorý bol Gallusov priateľ. Ak ste mág, tak už viete, že Enthir predáva ilegálne veci a pracuje v nie najčistejších kruhoch.
Do gildy sa nemusíte vracať, ak tam nič nepotrebujete. Zistíte, že Brynjolf bol znepokojený, keďže ste sa vy a Frey nevrátili a šiel vás hľadať. Frey je stále preč a nikomu nemôžete povedať, čo ste zistili.


7. Hard Answers

Zájdite do Winterholdu za Enthirom. Z nejakého záhadného dôvodu vie, že za ním chcete ísť, preto čaká v krčme v meste a nie v Univerzite, kde býva obvykle. Pohovorte si s ním a môžete sa popýtať aj na Gallusa a ich priateľstvo. Čo sa týka denníka, odporučí vás na Calcelma v Markarthe, ktorý je odborník na dwemerov a falmerov, lebo denník napísal v jazyku falmerov.

Zájdite do hradu v Markarthe, tam sa pri vstupe do starého dwemerského mesta pod hradom nachádza Calcelmo. Odmieta vás pustiť ku svojmu výskumu falmerov, pretože je pred dokončením svojej publikácie a nechce, aby bola ohrozená. Musíte sa teda dostať do jeho laboratória sami. Ak ste pre neho spravili jeho drobnú úlohu a vyčistili vykopávky od pavúka Nimhe, tak vám ale dal kľúč k jeho dwemerskému múzeu, takže tam sa nemusíte vlámať a môžete sa v ňom slobodne pohybovať.

Prejdite múzeom a vojdite do jeho pracovne. Tam už nie ste vítaný a okrem mestskej stráže sú tam aj najatí ochrankári, aby chránili jeho výskum, takže sa okolo nich preplížte, pretože útok by znamenal porušenie zákona a pokutu, alebo väzenie. Prejdite napravo a cez miestnosť s dvoma strážami do zadných dverí. Tie vypáčte, alebo im ukradnite kľúč. Tu môžete prejsť chodbou s dvoma strážcami, alebo ju celú obísť spodnou chodbou, v ktorej si však dávajte pozor na jedovatý plyn, ktorého je plná (je tam aj mŕtvy Mararthský strážca, ktorý sa tam zatúlal).
Za chodbou vybehnite schodmi, preplížte sa miestnosťou s ďalšími strážcami a do poslednej miestnosti, kde je ešte jeden strážca a Calcelmov synovec Aincantar. Na stole, pri ktorom sedí, je kniha „Twin Secrets“ a napravo na podstavci je Dwemerská kocka (Dwemer Puzzle Cube), ktorú môžete predať Delvinovi (túto kocku ste našli aj v rámci hlavného príbehu v Morrowinde). Prejdite dverami na konci na balkón.
Z balkónu vyjdite schodmi do veže a hore nájdete Calcelmovu Dosku, artefakt s falmerským textom. Na jeho skopírovanie potrebujete papier a uhlík (Roll of Paper a Charcoal). Oba predmety nájdete na stole povyše dosky. Skopírujte text z dosky a do veže vojde Aincantar a traja strážcovia, pretože začuli nejaký hluk, aj ak ste žiadny nevydali. Nemusíte bojovať, stačí skočiť nabok od dosky, prejsť po rímse a zoskočiť za stráž a preplížiť sa von dverami. Na balkóne choďte hneď pod schodmi napravo k vodopádu a skočte dole. Voda vás zachráni a dostali ste sa tak naspäť dole do mesta.

Vráťte sa za Enthirom do Winterholdu. V krčme v pivnici je Enthir aj Karliah. Na stole za nimi si môžete vziať knihu o falmeroch (The Falmer: A Study). Odovzdajte mu skopírovaný text a on preloží denník. Mercer podľa Gallusa kradol peniaze gildy a že znesvätil niečo v Súmračnej Hrobke. Keď skončí s prekladom, znova ho oslovte a povie, že a vracia do Univerzity. No do budúcnosti s ním môžete rátať ako s priekupníkom zlodejov vo Winterholde. Oslovte Karliah. Za pomoc vám dá meč Nightingale Blade a požiada vás o stretnutie v Ragged Flagone, aby ste predložili gilde dôkaz o Mercerovej zrade.


8. The Pursuit

Zájdite do Ragged Flagonu, teraz je tajný vstup na cintoríne uzamknutý, tak musíte znova cez Ratway. Po vstupe vás osloví Karliah a pridá sa k vám. Prejdite do Cisterny pomedzi zlodejov, ktorí sú v strehu pred údajnou zradkyňou. V Cisterne čaká Brynjolf, Vex a Devlin. Pohovoríte si a aby sa presvedčili, či ich naozaj Mercer okrádal, tak otvoria trezor a zistia, že je naozaj prázdny. Potom si pohovorte s Brynjolfom, povedzte mu všetko, čo ste sa dozvedeli od Karliah a ten vás pošle preskúmať Mercerov dom, aby ste našli stopu, kam mohol zmiznúť. Popýtajte sa ho, na čo sa dá. Zistíte, že Mercerov dom stráži Vald a spýtať by ste sa na neho mali Vex a tiež vám poradí vstup cez poschodie, ak strelíte do mechanizmu rampy, ktorý by ju mal spustiť. Skočte za Vex a zistíte, že Vald má dlh u Maven a preto je verný Mercerovi.

Zájdite k zadnému dvoru domu Riftweald Manor. Vzadu je Vald pri zamknutých dverách (expert). Dvere môžete vypáčiť, alebo mu ukradnúť kľúč, no keď vojdete dnu, tak vás napadne. Môžete ho presvedčiť, že po neho poslal Mercer a že za neho postrážite dom. V tom prípade vám dá kľúč a odíde. Môžete ho samozrejme aj zabiť, alebo vyprovokovať, aby vás napadol, odlákať ho na trh a tam sa o neho postarajú ľudia, ak ste im pomohli.
Ak chcete, skočte za Maven Black-Briarovou a spýtajte sa jej na Valdov dlh. Stratil pri prevoze Per Zdvojenia, ktoré dokáže presne skopírovať text, ktorý pisateľ už videl, takže sa jej hodí na falšovanie. Vyrovnanie jeho dlhu získate po rozhovore s ňou ako drobnú úlohu. Choďte do prístavu pri meste a postavte sa na loď, ktorá tam kotví. Oproti vidíte kotviť druhú loď pri Goldenglow Estate. Medzi oboma loďami je napravo malý ostrovček. Pred ním je na dne zvyšok člna a šperkovnica (master), v ktorej je pero. Zaneste ho Maven a tá vám dá dokument zbavujúci Vlada dlhu. Odovzdajte mu ho, on vám dá kľúč od Mercerovho domu a odíde. Niekedy sa stane, že keď ho oslovíte a máte už dokument od Maven, automaticky sa stane nepriateľom a napadne vás, aj keď ste na pozemok nevošli. V tom prípade použite ukľudňujúce kúzlo, oslovte ho, dajte mu dokument, vezmite si kľúč a zmiznite, než kúzlo vyprchá. On odíde z mesta.

Keď máte prístup k domu, streľte lukom do mechanizmu, spustí sa rampa a vojdite dverami z balkóna do domu. Vnútri sú dvaja banditi. Môžete sa preplížiť okolo nich, alebo ich pozabíjať. Veci v dome si môžete pokojne brať, ale sú tam len drobnosti, soška Dibelly a list od Kilthiniusa Dandorila, ktorý pripravil pre Mercera mechanizmy v jeho dome. Pri hlavnom vchode otvorte skriňu a odstráňte zadný panel, ktorý ukáže tajnú chodbu. Prejdite ňou a pozor na pasce. V miestnosti za pascami je na stole kniha „The Red Kitchen Reader“, list pre Mercera, Busta Šedej Líšky (Bust of the Grey Fox, Šedá Líška bol šéf gildy zlodejov v Cyrodiile v minulom dieli), ktorú môžete predať Devlinovi, vo vitríne je unikátny sklenený meč Chillrend a na stole sú aj Mercerove plány, ktoré sú vaším hlavným cieľom. Vezmite si ich a zbehnite dole k dverám, ktorými prejdete do tunelov pod mestom (Ratway Vaults). Môžete sa teda vrátiť aj ako ste prišli, ale tieto kanály susedia priamo s Ragged Flagon. Len nimi prejdite, môžete zabiť pár darebákov, čo tam žijú a vráťte sa do gildy za Brynjolfom.
Gallusov denník (Gallus´s Encoded Journal), ktorým ste dokázali zradu, vám môže uviaznuť v inventári ako úlohový predmet. Môžete sa ho zbaviť cheatom „player.removeitem 000ceda6 1“, alebo ho vyhodiť z inventáru cheatom „player.drop 000ceda6 1“.


9. Trinity Restored

Pohovorte si s Brynjolfom s tým, že Mercer má zálusk na falmerské oči. To bol starý Gallusov projekt, ktorý chce tiež ulúpiť. Zájdite s ním do centra haly, kde si pohovoríte aj s Karliah. Tá vás oboch pozve za mesto. Zájdite na miesto stretnutia, čo je len kúsok za mestom, severne. Tam je Nightingale Hall, do ktorej vás zavedie. Povie vám, že ona, Mercer Frey a Gallus boli Nightingale, strážci daedrickej princeznej Nocturnal, ktorá poskytuje zlodejom šťastie a na oplátku trojica Nightingale stráži jej svätyňu za živa, aj po smrti. Nerobia žiadne obrady, podľa Karliah nejde o kult, či náboženstvo, ale o obchod.
Keď dohovoríte, vojdite s ňou do Haly a zájdite k trom obradným kameňom. Aktivujte prostredný a získate kompletné brnenie Nightingalea (topánky, kapucňu, rukavice, brnenie). Choďte za Karliah, ktorá vám povie, že sa z vás stane nová Nocturnalina trojica a presvedčí o výhodách aj Brynjolfa. Nemáte možnosť odmietnuť a ak máte aj iné záväzky (napríklad s Hircineom, či Namirou), tak to Nocturnal nevadí.
Už len vojdite do obradnej haly, postavte sa na ľavý podstavec a Karliah vyvolá Nocturnal. Tá prijme obnovenie rádu trojice a vy musíte na oplátku získať Kostený Kľúč, jej artefakt, ktorý Mercer ukradol a vďaka nemu sa aj dostal do trezoru gildy. Keď Nocturnal zmizne, pohovorte si s Karliah a potom aj s Brynjolfom. Povie vám, že keď toto všetko skončí a keď obnovíte moc gildy (viď vedľajšie úlohy zlodejov), tak vás chce vymenovať za nového vodcu.
Za mostom je napravo na zemi pri posteli kniha „Purloined Shadows“. V bočnej miestnosti s posteľami a truhlicou je na zemi kniha „The Red Kitchen Reader“.


10. Blindsighted

Zájdite k trpasličím ruinám Irkngthand. Pod nimi sa usídlili banditi, ktorých pobite. Brána je zavretá, ale napravo môžete vyliezť na hradby, po nich prejsť za bránu a hore ju môžete otvoriť pákou, hoci ste už za ňou. Odtiaľto po rebríkoch vyjdite na strechy a na hornú hradbu, kde je šéf banditov a truhla s cennosťami. Vyjdite ešte vyššie a bránou do ruín. V ruinách nie je nič špeciálne, nájdete tam klasicky trpasličie kovy, ako v ostatných trpasličích ruinách. Tiež je tam dosť chauruských vajec a nejaké huby: Bleeding Crown (16), Blisterwort (9), Fly Amanita (15), Glowing Mushroom (18), Imp Stool (14), Namira´s Rot (14), White Cap (16).

Irkngthand Arcanex
Vo vstupnej hale je truhlica (expert) a pobití banditi. Ďalej na vás budú čakať trpasličí roboti. V prvej hale máte hore na rímse napravo truhlicu a ďalšiu dole, napravo pred vstupom do haly s rotujúcimi ohňami. Môžete si načasovať prechod medzi ne, alebo ak ste dosť silný, proste prebehnúť. Niektoré môžete aj obísť po rozvalinách haly. Trochu vám to sťažia robopavúky. Za halou vojdite do chodby k truhlici (apprentice). Tu prejdite popri alchymistickom stolíku k výťahu.

Irkngthand Grand Cavern
Tu už čakajú Karliah a Brynjolf. Môžete ich prekecnúť, inak pokračujte spolu s nimi. Napravo je nápoj Black-Briar Reserve a tri pakľúče. Naľavo je za dverami (expert) truhlica, ingoty (dwemerský, strieborný, zlatý), ametyst, zafír a pár elixírov. Prejdite na terasu a uvidíte pod sebou Mercera, ako zabije dvoch falmerov a prejde ďalej. Vy pokračujte do susednej chodby, keďže nemáte ako priamo za ním. V ďalšej hale máte pár falmerov, napravo truhlicu, obďaleč za dverami (expert) páku, ktorou môžete aktivovať balistu (nič moc nedokáže, len pre zaujímavosť) a ďalšiu truhlicu pri páke na konci hradby. Na oboch koncoch hornej hradby je jedna páka. Obe ich aktivujte, ale bez zdržiavania sa, pokým sa točia kolieska pri mrežiach dole. Keď ich obe aktivujete rýchlo za sebou, otvoria sa mreže dole.
Prejdite halou s ďalšími falmermi. Na konci padne veža, čo vám zablokuje cestu, tak vyjdite nad ruinami hore a chodbou ďalej. V miestnosti je mŕtvy falmer, prázdne truhlice a na stene správa od Mercera. Odtiaľto prejdete do haly, kde ste videli Mercera zhora. Uprostred je dwmerský centurion. Môžete sa preplížiť okolo, alebo sa pustiť do boja. Sú tu aj falmeri a centurion je proti všetkým vám, takže padne rýchlo, ak sa do neho pustíte vy traja aj s falmermi, ktorí sú väčším problémom. Po boji len vyjdite hore ochodzami k dverám. Pri nich sú dvaja falmeri, pavúky a truhlica.

Irkngthand Slave Pens
Nad vami sú za dverami (apprentice) dva ingoty (orichalcum a strieborný) a inak len kusy kovu. Prejdite do mučiarne, kde sú dvaja falmeri. Zhora môžete pákou aktivovať pascu. Je tam mŕtvy zlodej, ktorý má u seba list na rozlúčku. Zrejme z výpravy, ktorá sa pokúsila ukradnúť Falmerské oči a jeho druh ušiel a od neho sa Gallus dozvedel o drahokamoch. V ďalšej hale je tábor falmerov, ktorým sa môžete preplížiť, alebo ich pobiť. V jednom zo stanov majú aj truhlicu. Potom už len prejdite popod potrubia a do poslednej časti s falmermi. Sú tu dve truhlice (apprentcie, expert) a posledná pri bráne na konci (master).

Irkngthand Sanctuary
Vojdete do svätyne s obrovskou sochou snežného elfa, z ktorej práve získal Mercer oba drahokamy, Pravé a Ľavé Oko Falmera. Zhodí vás z plošiny a očaruje Brynjolfa, takže sa ten pustí proti svojej vôli do boja s Karliah. Je to teda len na vás. Bojujte s ním a zabite ho. Občas sa zneviditeľní, čím znepríjemní boj. Keď ho zabijete, oberte ho o veci, má u seba oba drahokamy (Ľavé aj Pravé Oko Falmera z jednej z posledných zachovalých sôch pôvodných falmerov) a aj kostený kľúč (Skeleton Key).
Svätyňa sa začne rúcať a začne do nej natekať voda. Len si počkajte, kým miestnosť voda nezaplaví a keď sa hladina vody dostane nad hlavu sochy, tak nad sochou môžete vliezť do tunela, z ktorého prejdite do jaskyne (Bronze Water Cave).
Tam už len oslovte Karliah, ktorá vás poprosí, aby ste kľúč vrátili na miesto, no ona s vami nepôjde, nedovolí jej to svedomie potom, čo sklamala Nocturnal. Povie vám, čo vás čaká a môžete ísť. Kostený kľúč sa nemôže zlomiť, takže si môžete úlohu nechať na neskôr, ako sa s ním chcete pozabávať. No keď budete mať páčenie zámkov na úrovni 100, môžete si zvoliť perk, pri ktorom sa vám žiadny pakľúč nezlomí a tento už potrebovať nebudete.
Za odmenu vám dá svoj luk Nightingale Bow. Tiež sa jej môžete spýtať na tri možné odmeny, ktoré na vás čakajú, hoci ešte ani neviete, že ich máte dostať.


11. Darkness Returns

Toto sa dá považovať za Daedrickú úlohu, keďže Nocturnal je daedra a nemá inú samostatnú úlohu, ako ostatní deadrickí vládcovia.
Zájdite do Twilight Sepulcher. V hale súmračnej hrobky je duch Gallusa. Pohovorte si. Zistíte, že v hrobke sa nachádza Ebonmere, miesto napojené na Evergloam, ríšu Nocturnal. Keď Mercer ukradol kľúč, toto napojenie bolo prerušené a ostatní duchovia Nightingaleov, ktorí tu boli predtým, sa z toho zbláznili, takže sa nimi budete musieť prebojovať. K tomu, čo vás čaká, vám veľa neporadí, no odporučí skúsiť nájsť denník posledného odvážlivca, ktorý sa pokúšal tadiaľto prejsť. Jeho kostra leží naľavo od schodov. Nystromove zvyšky majú u seba denník, ktorý si môžete prečítať (v rámci voliteľnej časti úlohy).

Prejdite schodmi a vojdite do hrobky. V prvej hale vás čakajú prví nepriateľskí duchovia. Naľavo je alchymistický stolík a kniha (2920, Evening Star, v12) a strieborný ingot. Pokračujte chodbou.
Vojdete do temnej haly s pár miestami v lúčoch svetla. Vyhýbajte sa svetlu, pretože vás to bude stáť život. Len prechádzajte cez temné oblasti tmy. Na niektorých miestach pôjdete po schodoch, kde sú natiahnuté laná pascí so šípkami, tak pozor na ne. Vy si v tme môžete posvietiť vlastným svetlom, len nesmiete do svetla, ktoré tu už je.
Prejdite pred sochu Nocturnal, kde leží mŕtvy bandita. Po bokoch sochy sú dva veľké svietniky. Za každým je jedna reťaz. Obe potiahnite a otvorí sa prechod za sochou.
Už len prejdite chodbou s pascami. Na konci je vstup do vnútornej svätyne, no môžete si odbočiť do miestnosti naľavo, kde sú dvaja duchovia. Je tam pár drobností a na stole kniha „Proper Lock Design“.

Prejdite do vnútornej svätyne a tam skočte do diery ku kostre. Sú to pozostatky Andersa, ktorý zabil Nystroma (ktorého denník ste si mohli vziať), aby sám získal poklady hrobky a skončil tu, kde aj zomrel. Z jeho pozostatkov si vezmite jeho list. Chvíľu čakajte a podlaha sa pod vami prepadne. Dopadnete so svätyne, v ktorej umiestnite na podstavec Nocturnalin kľúč.
Zjaví sa vám samotná Nocturnal. Menuje vás za svojho agenta, svojím nevyberaným spôsobom vám poďakuje a zmizne. Objaví sa pri vás Karliah, tak ju oslovte. Povie vám o tom, čo je to byť agentom Nocturnal a povie vám aj o konkrétnych silách. Máte na výber tri, zvoliť si môžete len jednu, no ak by ste chceli, môžete ju neskôr ľubovoľne zmeniť.
Agent of Stealth (štvrť mesiac) – Získate silu „Shadowcloak of Nocturnal“. Raz denne môžete byť na dve minúty pri plížení neviditeľný.
Agent of Subetrfuge (polmesiac) – Získate silu „Nightingale Suberfuge“. Raz denne môžete spôsobiť, že všetci nepriatelia vo vašom okolí budú na 30 sekúnd bojovať navzájom.
Agent of Strife (plný mesiac) – Získate silu „Nightingale Srife“. Môžete odsať časť života nepriateľa a pridať ho sebe.
Postavte sa na podstavec s príslušným znakom, získate danú silu a úloha je splnená. Objaví sa Gallus a rozlúči sa s Karliah. Dozvedáte sa o ďalšom posmrtnom mieste (Hircineovi vlkodlaci sú vo večných loviskách, nordi v Sovngarde), členovia Nightingale, keď splatia dlh ochranou hrobky, môžu vstúpiť do Evergloamu a stanú sa súčasťou tieňov obklopujúcich živých.
Karliah vám povie, že hoci ju vítajú v gilde, tak zostane žiť v Hale Nightingale, kde dúfa, že občas uvidí aj vás a Brynjolfa.


12. Under New Management

Vráťte sa do Cisterny a oslovte Brynjolfa, ktorý vám za všetko poďakuje. Máte pozdvihnúť gildu, tak získajte jej vplyv vo všetkých mestách (viď vedľajšie úlohy). Potom znova oslovte Brynjolfa a povie, že pre vás pripravil oficiálnu ceremóniu. Postavte sa do stredu Cisterny. Zídu sa tu všetci zlodeji, vrátane Karliah a Maven Black-Briarovej a Brynjolf vás vymenuje za nového gildmajstra.
Po obrade znovu oslovte Brynjolfa. Dá vám Amulet Artikulácie (zlepšuje vám presviedčanie a Rečníctvo o 20%) a kľúč od truhlice Gildmajstra. Tá je pred gildmajstrovým stolom a občas do nej na vašu poctu odovzdajú zlodeji časť lupu.
Napokon choďte za Toniliou. Dá vám gildmajstrovo brnenie (rukavice, topánky, brnenie, kapucňa, vyzerá ako bežné zlodejské len s iným odtieňom a všetky vlastnosti má vyššie). Tým sú táto úloha, aj hlavný príbeh zlodejov oficiálne skončené.
Aj ako gildmajster môžete stále naďalej prijímať úlohy od Vex a Delvina.



Drobné úlohy pre zlodejov

Odkedy sa stanete riadnym členom gildy zlodejov (po úlohe Taking Care of Business), tak môžete plniť tieto úlohy. Za plnenie úloh pre Vex a Delvina sa vám budú v poličkách za stolom vodcu gildy objavovať rôzne cennosti (postupne, vždy jedna za istý počet úloh). Tiež tým získate prístup k špeciálnym úlohám pre posilnenie postavenia gildy.


A. Delvin Mallory
Delvin má pre vás tri typy úloh. Všetky môžete pravidelne opakovať. Počas ich plnenia nesmiete zabíjať, byť zatknutý, ani odhalený pri krádežiach a falšovaní.

A.1. The Bedlam Job
V danom meste máte nakradnúť korisť v hodnote 500 zlatých. Je jedno, čo ukradnete, či elixíry, zbrane, alebo šperky. Treba kradnúť v meste, ktoré určí, takže v obchodoch, domoch, či v paláci v rámci mesta, nie dŕžavy. Posiela vás len do uzavretých miest (Markarth, Riften, Solitude, Windhelm, Whitreun). Rátajú sa len voľne ležiace predmety, nie obsah truhlíc, skríň, alebo vreciek postáv. Pri krádežiach vás nik nesmie vidieť a nesmú vás ani zatknúť. Môžete si to dosť uľahčiť. Nájdite nejaký drahší predmet, ktorý ukradnete. Vyhoďte ho z inventáru a znova ho vezmite – ráta sa to ako ďalšia krádež. Takto „ukradnite“ viackrát ten istý predmet a jeho hodnota sa napočíta. Veci, ktoré ukradnete, si môžete nechať a keď oznámite Delvinovi splnenie úlohy, ešte aj dostanete odmenu za pripomenutie danému mestu, že zlodejov sa stále treba báť.

A. 2. The Fishing Job
Máte ukradnúť osobnú vec danej osoby (drahokam, prsteň, náhrdelník, čelenku – vždy je predmet uvedený s privlastňovacím prídavným menom danej osoby). Klasika ako pri každom kradnutí, plížiť sa nech vás okrádaná osoba, ani nik iný nevidí, okradnúť a nenechať sa pri tom chytiť. Potom odovzdajte predmet Delvinovi a dostanete odmenu v zlatkách.

A.3. The Numbers Job
Máte sfalšovať záznamy v účtovnej knihe v obchode. Vo vybranom obchode vo vybranom meste len nájdite účtovnú knihu, postarajte sa, nech vás nik nevidí a aktivujte ju, čím v nej zmeníte údaje. Vráťte sa za Delvinom po odmenu.


B. Vex
Vex má pre vás štyri typy úloh. Všetky môžete pravidelne opakovať. Počas ich plnenia nesmiete zabíjať, byť zatknutý, ani odhalený pri krádežiach.

B.1. The Bulglary Job
Máte ukradnúť konkrétny predmet (obvykle jeden z týchto: Zlatý Model Lode, Zlatá Urna, Drahokamami zdobený svietnik/ krčah/ kalich/ džbán, alebo Zdobený roh na pitie) z domu bohatého obyvateľa mesta. Prosté, vypáčiť dvere domu, vplížiť sa dnu, ukradnúť predmet a vrátiť sa za Vex. Tá si predmet vezme a vy dostanete odmenu.

B.2. The Shill Job
Máte umiestniť kradnutý predmet (šperk, alebo drahokam) do truhlice vybranej postavy. V podstate to isté, čo vykrádanie, len na opačnom princípe. Vypáčte dvere do domu danej postavy, plížte sa vnútri, nájdite konkrétnu truhlicu (Vex do nej predtým umiestnila GPS lokátor, aby ste vedeli, ktorú vybrať) a vložte do nej predmet. Počas plnenia úlohy, nesmiete nikoho v dome zabiť. Vráťte sa za Vex a dostanete odmenu. Nezdá sa, že by falošné obvinenie osôb malo nejaké následky.

B.3. The Sweep Job
Toto je presne to isté, čo „The Bulglary Job“, kradnete rovnaké predmety v domoch v jednotlivých mestách, rozdiel je len v tom, že pri prvom musíte ukradnúť jeden predmet a pri tejto úlohe tri dané predmety. Tie len po ukradnutí odovzdajte Vex a zhrabnite odmenu.

B.4. The Heist Job
Máte ukradnúť predmet (drahokam, alebo šperk) z obchodu, aby ste pripomenuli obchodníkovi, že mestu šéfujú zlodeji. Daný predmet je preto vo zvolenom meste vždy v obchode a tam v šperkovnici, ktorú vypáčte a predmet vezmite. Odovzdajte ho Vex a dostanete odmenu.


C. Úlohy Reputácie Gildy Zlodejov
Tieto úlohy sú celkovo štyri a môžete ich prijať od Delvina Malloryho. Gilda stratila svoje postavenie, ktoré kedysi mala a chce ho získať späť, hlavne vo významných mestách. V Riftene gildu podporuje Maven Black-Briarová, takže tam sú v pohode, ale treba získať ostatné mesta (Whiterun, Windhelm, Solitude a Markarth). Keď splníte v konkrétnom meste 5 drobných úloh (či už pre Delvina, alebo pre Vex), tak vám Delvin ponúkne špeciálnu úlohu, týkajúcu sa daného mesta. Môžete ich plniť v ľubovoľnom poradí, teda keď k nim získate prístup.
Ako budete získavať pod svoj vplyv jednotlivé mestá, tak bude stúpať aj bohatstvo a vplyv gildy. Odrazí sa to na zariadení taverny Ragged Flagon a tiež sa tam usídlia noví členovia. Po získaní prvého mesta príde obchodník Syndus, po získaní druhého mesta príde alchymista Herlium Lothaire, po získaní tretieho mesta príde kováč Arnskar Ember-Master a po získaní štvrtého mesta príde obchodník so zbraňami, Vanryth Gatharian.

C.1. The Dainty Sload
Keď splníte päť drobných úloh pre Delvina, alebo Vex v Solitude, tak vás Delvin pošle za klientom, ktorý prejavil záujem o gildu. Je ním Erikur, ktorého nájdete cez deň v paláci. Nepohodol sa s pirátskym kapitánom Volfom z lode Dainty Sload a ten porušil dohodu, ktorú mali. Erikur chce, aby bol za to potrestaný. Máte mu na loď nastražiť kontraband, najlepšie taký, ktorý patrí medzi najhoršie a tým je Modrá Balmora.
Zájdite najprv na loď Red Wave, ktorá kotví tu v prístave pod Solitude. Na palube je Sabine Nytte, ktorá vám predá Modrú Balmoru za 1500 zlatých. Ak nechcete platiť, môžete jej ukradnúť kľúč, alebo truhlicu proste vypáčiť (expert). Truhlica s touto nelegálnou látkou je vo vode, na dne pod mólom, tu pri lodi.

Keď máte Balmoru, choďte k lodi Dainty Sload, ktorá kotví poniže Solitudského Majáku. Na palube sú dvaja korzári, jeden sedí chrbtom k vám, druhý sa prechádza, takže sa preplížte, keď sa nepozerá a vojdite dnu. Teda ak chcete, môžete sa prebojovať, usvedčujúci dôkaz na lodi plnej mŕtvol zrejme pre Skyrimčanov nie je prekvapivá vec. No môžete ísť samozrejme aj nenápadne (loď ako takú môžete kedykoľvek vyrabovať pred úlohou, aj po úlohe, ak si chcete zabojovať s korzármi, loď vyčistiť).
Vnútri máte napravo kožušinové brnenie, topánky a prilbu (ostatné sú časté, ale prilba sa vyskytuje dosť málo, hoci je lacná). V lodi sú štyria korzári a prvý dôstojník. Okolo korzárov sa preplížite celkom ľahko, dvaja sú v bočnej kajute, jedna sa tiež zvykne zdržiavať vo svojej kajute a štvrtý je v sklade v podpalubí, kde vám trochu znepríjemní postup. Z podpalubia prejdete do kajuty kapitána, kde je prvý dôstojník a truhlica, ktorá je vaším cieľom. Môžete ju vypáčiť (adept), alebo ukradnúť dôstojníkovi, alebo vziať, ak ho zabijete. Do truhlice len vložte Modru Balmoru a môžete odísť. Pred odchodom si všimnite stôl v kajute, je tam kniha „A Dance in Fire, v6“ a Neobvyklý drahokam.

Vráťte sa von z lode a naspäť za Erikurom. Ten je spokojný, lebo Volf je už vo väzení. Za odmenu dostanete knihu s nejakým kúzlom. Tiež vám povie, že bude zaisťovať gildu zlodejov v Solitude, čím získate vplyv pre gildu v tomto meste. Úloha je tým splnená.

C.2. Summerset Shadows
Keď splníte päť drobných úloh pre Delvina, alebo Vex vo Windhelme, tak vás Delvin pošle za klientom, ktorý prejavil záujem o gildu. Je ním Torsten Cruel-Sea. Toho nájdete buď v meste, alebo na jeho farme Hollyfrost. Povie vám, že v okolí sa formuje nová gilda, ktorá sa hrá na zlodejov, ale nedodržiava vaše pravidlá, teda zabíja. Zabili aj jeho dcéru Fjotli. Jej vraha vystopoval a zabil, no predtým z neho dostal informácie o tejto gilde a meno Niranye. Máte sa o túto gildu postarať.

Zájdite v meste za Niranye a spýtajte sa čo vie o Fjotli, no tvrdí, že nič, len to, že bola zabitá. Presvedčte ju, aby vám povedala pravdu. Ak ju neviete presvedčiť s nízkym Rečníctvom, musíte to podložiť dôkazom. Choďte do jej domu, vlámte sa dnu (môžete jej ukradnúť kľúč), vo východnej miestnosti je medzi variacim sa hrncom a kotlami falošná stena, ktorú môžete odsunúť a získate tak prístup do suterénu. Vnútri vypáčte trezor a v ňom nájdete dva listy od Linweho. Konfrontujte ju s nimi a povie vám pravdu. Summersetské Tiene Fjotli nezabili (bol to Mäsiar, vrah z úlohy „Blood on the Ice“), len ju okradli, keď ju našli zabitú. Vraj radi okrádajú mŕtvych, vykrádajú hroby a Haly Mŕtvych. Ona bola kedysi priekupníčka pre Gildu Zlodejov a Linwe sa jej vyhrážal zabitím, ak s ním nebude spolupracovať. Skrývajú sa v jaskyni západne od Windhelmu.

Zájdite teda do Uttering Hills Cave. Konkurenčnej gildy sa treba zbaviť a môžete ich kľudne všetkých zabiť. Môžete sa tiež len preplížiť zlodejským štýlom, ukradnúť Linwemu náramok Fjotli a bude to vybavené, no je to zbytočné a okradnúť ho nepozorovane navyše ťažké aj pri najvyššej úrovni plíženia. Dva tiene sú pred vstupom do jaskyne, dva hore pri rázcestí, dva dole pri ohnisku, kde sa obe cesty stretávajú. Dvaja sú dole za dverami a potom je už len v zadnej miestnosti Linwe. V miestnosti pred ním vlaje vlajka s ich symbolom a keď okolo nej pôjdete, získate ako voliteľnú úlohu príkaz na jej spálenie. Ak sa plížite, tak to priláka nepriateľov, inak vám to môže byť jedno. Použite ohnivé kúzlo a spáľte ju.
Získajte náramok a môžete ísť. Ak Linweho zabijete, môžete navyše od neho získať jeho unikátne, zlodejské, ľahké brnenie (Linweho brnenie, topánky, rukavice, kapucňa).

Vráťte sa za Torstenom a dajte mu náramok jeho dcéry. Dostanete odmenu a tiež vám povie, že bude zaisťovať gildu zlodejov vo Windhelme, čím získate vplyv pre gildu v tomto meste. Úloha je tým splnená.
Splnením tejto úlohy sa stane Niranye vašou priekupníčkou.

C.3. Imitation Amnesty
Keď splníte päť drobných úloh pre Delvina, alebo Vex vo Whiterune, tak vás Delvin pošle za klientom, ktorý prejavil záujem o gildu. Je ním Olfrid Battle-Born. Nájdite ho v meste a povie vám, že jeho priateľ Arn bol zatknutý za opilstvo. Horšie je, že v Solitude ho hľadajú za vraždu, no je to starý Olfridov priateľ, s ktorým spolu bojovali, tak ho chce zachrániť. Máte z jarlovej izby ukradnúť list zo Solitude, v ktorom ho varujú pred Arnom a v správcovej izbe máte upraviť záznamy v jeho knihe, aby ste Arnovi zmenili meno, čím by bol nadobro zaistený aj pred budúcim pátraním, keď mu zmeníte identitu a miesto popravy v Solitude si posedí len pár dní v miestnom väzení.

Je to ľahká úloha. Ak by ste mali problémy so strážami, tak zo vstupnej haly paláca môžete prejsť naľavo cez kuchyňu, ktorou sa dostanete priamo do správcovej izby a z nej hore schodmi do jarlovej. No ak ste už Thaneom mesta, tak sa tam môžete pohybovať beztrestne a proste si zájdite, kam potrebujete. Na stole v správcovej izbe sfalšujte záznamy a v jarlovej izbe ukradnite zo stola list varujúci pred Arnom.

Potom sa len vráťte za Olfridom a oznámte mu splnenie. Dostanete odmenu a tiež vám povie, že bude zaisťovať gildu zlodejov vo Whiterune, čím získate vplyv pre gildu v tomto meste. Úloha je tým splnená.

C.4. Silver Lining
Keď splníte päť drobných úloh pre Delvina, alebo Vex v Markarthe, tak vás Delvin pošle za klientom, ktorý prejavil záujem o gildu. Je ním Endon, ten sa obvykle tára po meste, ale pri tejto úlohe na vás čaká v krčme Silver-Blood. Vyrába šperky a nedávno si objednal striebornú formu, ktorú mu však ukradli banditi z Pinewatchu.

Pinewatch
Je to osamotený domček pri ceste, východne od Falkreathu. Vypáčte dvere a vojdite dnu. Na zárubni je dýkou pripevnené varovanie od Rigel Strong-Arm, vodkyne banditov (jeden z jej mužov sa pokúsil dostať k jej skrýši pokladu a zaplatil za to životom). Vnútri je Rhorlak (je tu len pri tejto úlohe), ktorý vystupuje ako miestny drevorubač, no patrí k banditom. Ak sa ho spýtate na formu, tak tvrdí, že nič nevie (hoci list na stole pri kozube dokazuje opak) a ak sa ho pokúsite zastrašiť, tak vás napadne. Ak ho podplatíte, tak vám povie o tajnom tlačidle pri skrini oproti kozubu a odíde. Tlačidlo môžete nájsť aj sami, otvoríte si ním tajnú chodbu do jaskýň.
V chodbách a jaskyniach je pár banditov. Môžete sa zlodejsky preplížiť, ale sú to banditi a nikomu to nevadí, takže ich kľudne môžete pozabíjať. Je tu aj pár tiel obetí týchto banditov, pár pascí, pár drobností a pár elixírov za dverami (master). Na konci prejdite do svätyne banditov.
Na začiatku sa traja banditi bavia o Rorasovi, ktorého Rigel zabila, keďže sa chcel dostať k jej pokladu (majú u seba aj list od Rorasa, v ktorom ich nabáda k akcii). Sú pri nich aj dve truhlice (novic a master). Cez jedného banditu prejdite do haly s druhými pár mŕtvymi draugrami. Za dverami napravo (expert) je zapascovaná truhlica (novic), duševný drahokam, mešec a neobvyklý drahokam.
Ďalej sa dostanete do jaskyne, kde majú banditi nocľaháreň a jedáleň. Je ich tu päť, jeden obvykle spí. Za touto jaskyňou je už časť, ktorú obýva Rigel Strong-Arm, vodkyňa banditov. Má u seba dva kľúče (Pinewatch Key a Pinewatch Treasure Room Key). Na stole má list od otca a aj list pre otca, (v ktorom vysvetľuje otcovi, prečo sa dala k banditom).
Za touto časťou vojdite do pokladne (master, alebo kľúč od Rigel), v ktorej si dajte pozor na hromadu nášľapných pascí. Na konci nájdete hromadu poklad, teda mince, pár kusov rudy, ingoty a aj formu pre Endona. Odtiaľto vedie skratka naspäť do jaskýň pod domom.

Potom sa len vráťte za Endonom a odovzdajte mu formu. Dostanete odmenu a tiež vám povie, že bude zaisťovať gildu zlodejov v Markarthe, čím získate vplyv pre gildu v tomto meste. Úloha je tým splnená. Endon sa zároveň stane v Markarthe vaším priekupníkom.

C.5. Khajiitski spojenci
Keď získate vplyv v troch mestách, tak oslovte Toniliu, vašu prvú priekupníčku, ktorá je v Ragged Flagon. Povie vám, že ako stúpa pozícia gildy v Skyrime, tak by potrebovali spoľahlivý spôsob na prepravu tovaru a to by mohli zaistiť khajiitske karavány. Vodcom karaván je Ri´saad, máte mu od nej doručiť ako dar Mesačný Cukor, čo je khajiitska obľúbená droga a dohodnúť sa s ním. Jeho karavána premáva medzi Whiterunom a Markarthom. Len za ním zájdite, odovzdajte mu darček a súhlasí s obojstranne výhodným spojenectvom so zlodejmi. Len sa vráťte za Toniliou, oznámte jej splnenie úlohy a odmení vás zlatkami.
Odteraz máte k dispozícii ďalších troch priekupníkov na kradnutý tovar. Sú nimi Atahbah z Ri´saadovej karavány, Ma´jhad z Ma´dranovej karavány a Zaynabi z Ahkarinej karavány.


D. Yngvild
U zlodejov v taverne Ragged Flagon pracuje ako krčmár Vekel. Spýtajte sa ho, či niečo nepotrebuje a spomenie zákazníka, ktorý hľadá knihy nekromancera Arondila, ktorý sa údajne usadil v ruinách Yngvildu. Tie sú v dŕžave Pale, na ostrove pri brehu, severovýchodne od Dawnstaru.

Zájdite teda do ruiny. Vnútri sú draugri (všetko ženské verzie) a duchovia žien. Obete Arondila, ktorý túžil po ženách a vyžíval sa v nekromancii a nekrofílii. Prvý denník je v odbočke naľavo. V zadnej časti sú schody nadol. Ak preskočíte na stĺp oproti, môžete vybehnúť po obvode hore k truhlici (adept). Inak pokračujte dole. Pod zostupom je truhlica a v chodbe sú v bočných výklenkoch naľavo druhý a tretí denník.
Tam prejdite dverami do druhej časti, čo je trónna sála. Na tróne sedí Arondil a pri ňom stojí duch ženy. Na podstavci vedľa trónu je duševný drahokam, ktorý ak zhodíte, alebo ukradnete, tak prelomíte jeho vládu nad duchmi a duch ženy ho napadne. Samozrejme napadne aj vás, ak si vás všimne. Na stole je kniha „Reality and Other Falsehoods“. Vezmite si Arondilov kľúč a choďte do zadnej miestnosti. Tam je jeho štvrtý denník, truhlica s cennosťami, veľká palica šarmu, na stole neobvyklý drahokam a v posteli spí duch ženy, s ktorým si užíval. Ak ju zobudíte, tak vás tiež napadne.
Prejdite tunelom na boku trónnej sály a pákou si otvorte na konci mreže. Tam sú mŕtve tri ženy (nordka, redguardka a bretónka), Arondilove obete. Za dverami (master, alebo Arondilov kľúč) vyjdite hore točitými schodmi a dostanete sa tak skratkou naspäť do jaskyne.

Vráťte sa k zlodejom a odovzdajte denníky Vekelovi.


E. No Stone Unturned
Počas prieskumu sveta môžete naraziť na krabičky s rotujúcim drahokamom, ktoré sú označené len ako Neobvyklý drahokam. Keď sa stanete členom gildy zlodejov, spýtajte sa na ne Vex. Tá vám povie, že sú to kúsky z koruny, ktorú kedysi nosila kráľovná Barenziah. Celkovo ich je 24 a samostatne nemajú veľkú hodnotu, len zberateľskú, ale keby sa niekomu podarilo zozbierať ich všetky, to už by bolo niečo iné.

Whiterun
1. Whiterun, Hala Mŕtvych, budova za chrámom Kynareth. Vnútri vojdite do katakomb, dolu ľavými schodmi a pod schodmi hneď naľavo pri kostre.
2. Whiterun, Dragonsreach. V meste choďte do zámku a do jarlových komnát. Nad schodmi za prostrednými dverami, naľavo na nočnom stolíku v jarlovej spálni.
3. Whiterun, Jorrvaskr, na poličke v Kodlakovej spálni v obytnej časti pod hlavnou sálou.
4. Fellglow Keep, pevnosť, do ktorej pôjdete v rámci úloh pre mágov z Univerzity. Na poschodí v pevnosti, v miestnosti s alchymistickým stolíkom a Arcane Enchanterom.

Reach
5. Markarth, Treasure House, dom Thonara Silver-Blooda, v zadnej izbe pri posteli.
6. Markarth, Understone Keep, v zámku, napravo od vstupu v Calcelmovom Dwemerskom múzeu. Naľavo v miestnosti za vystavenými kusmi, na stole napravo za dverami.
7. Dead Crone Rock, veža osídlená kultistami, do ktorej pôjdete pri úlohe „Pieces of the Past“. Na oltári pri hagravenke Drascue.

Haafingar
8. Solitude, Modrý Palác, v jarlkinej izbe, na poličke pri jej posteli.
9. Solitude, Proudspire Manor, dom, ktorý môžete v meste kúpiť. Drahokam je na poschodí v spálni.
10. Dainty Sload, loď kotviaca poniže Solitudského majáku, povyše mesta. Drahokam je v podpalubí, v najzadnejšej miestnosti na stole.
11. Reeking Cave. Je to malá jaskyňa neoznačená na mape. Budete cez ňu prechádzať v rámci hlavného príbehu pri úlohe „Diplomatic Immunity“, no do jaskyne sa môžete dostať aj skôr. Je pod Thalmorským Veľvyslanectvom, pod skalami, pod kopcom s veľvyslanectvom. Je priamo pri ceste, ktorá vedie popod kopec. Vnútri je drahokam pri tele mŕtveho mága.

Hjaalmaarch
12. Rannveig´s Fast, ruina na juhu Hjaalmarchu, na hranici s Whiterunom. Na stole v miestnosti s celou, kde je aj Sild Warlock.

The Pale
13. Yngvild, ruina na ostrovčeku severovýchodne od Dawnstaru. V izbe Arondila na konci ruiny, môžete tam zájsť v rámci drobnej úlohy pre zlodejov.

Winterhold
14. Winterhold, Univerzita vo Winterholde, v komnate arcimága, kam získate prístup len v rámci úloh pre mágov z Univerzity. V poličke naľavo od postele.
15. Hob´s Fall Cave, jaskyňa medzi Winterholdom a Dawnstarom, povyše majáka Frostflow Lighthouse.

Falkreath
16. Sunderstone Gore, na konci oblasti, na obetnom stole pri telách v hale so Stenou Slova.
17. Dark Brotherhood Sanctuary, svätyňa Temného Bratstva. Do nej sa dostanete jedine pri interakcii s Temným Bratstvom, či už sa k nim pridáte, alebo ich pôjdete zničiť. Na skrinke v Astridinej izbe, na poličke pri dverách.
18. Pinewatch. Je to osamotený domček pri ceste, východne od Falkreathu. Vnútri je oproti kozubu tlačidlo otvárajúce tajný vstup do jaskyne banditov. Na jej konci je v pokladnici drahokam. Zavedie vás sem zlodejská úloha „Silver Lining“.

Reach
19. Riften, Mistveil Keep, v paláci, v jarlkiných komnatách, na nočnom stolíku v jej izbe.
20. Black-Briar Lodge, externé sídlo Black-Briarovcov východne od Riftenu. Na poschodí v izbe je drahokam na nočnom stolíku. Do budovy môžete kedykoľvek, zavedie vás tam aj úloha „Promises to Keep“.

Eastmarch
21. Windhelm, Palace of the Kings, na poschodí, prvými dverami naľavo od vstupu a hore na konci chodby v izbe hradného čarodeja Wuunfertha, na stole.
22. Windhelm, House of Clan Shatter-Shield. Na poschodí domu klanu Shatter-Shieldovcov, na poličke v izbe.
23. Ansilvund, trpasličia ruina na juhovýchode Eastmarchu, severovýchodne od Shor´s Stone, východne od Cragslane Cavern. Je na konci v hale, kde je aj Lu´ah.
24. Stony Creek Cave, malá jaskyňa na juhovýchode Eastmarchu, povyše Ansilvundu, poniže Mzulftu, pred ktorou je mini jazierko s rybárskou loďou. V odbočke z hlavnej chodby je miestnosť s vodcom banditov a alchymistickým stolíkom. Drahokam je na poličke.

Tolvald´s Cave
Keď získate všetkých 24 drahokamov, zaneste ich Vex. Tá je ohromená, lebo nepočítala, že by ste to dokázali. Až teraz vám povie, že tu nejde o zisk z predaja takého klenotu, ale že by chcela, aby bola kompletná koruna symbolom gildy, vzorom pre zlodejov, ich pýchou. Pošle vás do Tolvaldovej jaskyne po korunu.
V jaskyni si môžete tiež nazbierať Bleeding Crown (23), Blisterwort (15), Chaurusské vajcia (206), Fly Amanita (15), Glowing Mushrooms (245), Imp Stool (22), Namira´s Rot (19), White Cap (26) a pár rybacích šupín a vajec.

Jaskyňa na severovýchode Riftu, severovýchodne aj do Shor´s Stone, poniže Ansilvundu. V prvej jaskyni je pri ohnisku truhlica (apprentice), na stolíku je denník lovcov (Hunter´s Journal, stopovali sem nejaké zvieratá), naľavo je železná žila a napravo za ohniskom je strieborná žila. V chodbe ďalej je napravo druhá železná žila. Pokračujte chodbou ku kostiam. Napravo vo výklenku je trol a kostra s mešcom a lekárskym vakom.
Na konci chodby prejdite dverami. Pred vami je truhlica, pri ktorej je aj mešec a zlatá ruda. Ak otvoríte truhlicu, spustí to pascu so šípkami a privolá falmerov. Inak môžete reťazou naľavo od vstupu otvoriť tajný prechod a sami ísť za falmermi. Povyše majú tábor, v ktorom je aj alchymistický stolík, mŕtvy lovec a pár zvyškov koristi od ich obetí. V druhej hale je druhý mŕtvy lovec a truhlica pri činiarenskom stojane. V druhej časti tábora sú ďalší nepriatelia a pavúk. Jedna truhlica pri stanoch (adept) a druhá v stane.

Tolvald´s Gap
V ďalšej časti je zas hromada falmerov. Pod vodopádom je truhlica (apprentice) a druhá je na rímse pri vodopáde, popri ktorej môžete do bočnej jaskyne s pár falmermi a hubami. Pokračujte ďalej cez falmerov do jaskyne s chaurusmi v ohrade. V ohrade je pri nich aj ortuťová žila. Vylezte hore na plošinu so stanom a truhlicou (adept) a odtiaľto prejdite chodbou do hornej časti vstupnej jaskyne. Vrchom pokračujte ďalej.

Tolvald´s Crossing
V chodbe za vodopádom je naľavo pri kostre denník (Faded Diary). V chodbe je naľavo odbočka s pascou, tam neskôr. V chodbe rovno je pri truhlici (apprentice) druhý denník (Tattered Journal) a pri kostre uvidíte aj ducha ženy. V jaskyni na konci je pri kostre očarovaný meč, kniha (The Real Barenziah, v5) a aj koruna Barenziah (Barenziah Crown), ktorú hľadáte. Postáva tu aj ďalší duch – môžete ho zabiť a získať z neho elfské brnenie, ale on sám o sebe nie je nepriateľský, len tam stojí.
Za ňou sú pri kostiach a pri vozíku zlatý náhrdelník, mešec, pár vakov a bežné knihy (The Real Barenziah, v1, v2, v4, v5; Biography of Barenziah ,v2, v3; Short History of Morrowind; The Firsthold Revolt; On the Great Collapse; The Hope of the Redoran; Ancestors and the Dunmers), ako aj skúsenostné „Battle of Red Mountain“ a „Mystery of Talara, v3“. Je tam aj truhlica (expert) a druhá truhlica je na rímse nad vami (master).
Ak budete tadiaľto pokračovať, pôjdete popri ďalších stanoch s truhlicou a chodbou do ďalšej jaskyne. Tam sú na oltári kosti a tretí denník (Ruined Trailbook). Hore na rímse je pri činiarenskom stojane ľudské mäso a úplne hore je ďalšia truhlica. Ako budete vystupovať hore, napadne vás skupina falmerov.
Pokračujte chodbou zvrchu do haly s pár falmermi a chaurusom. Pri bráne je truhlica a v chodbe za bránou je po pravej strane žila mesačného kameňa. Chodba vás dovedie nad vodopád, popri ktorom ste prechádzali na začiatku. Prejdite po potrubí ponad vodopád a chodbou, ktorou sa dostanete naspäť do Tolvaldovej jaskyne. Reťazou si otvoríte tajný prechod a ste späť vo vstupnej hale.

Zaneste korunu Vex, čím splníte úlohu. Koruna sa objaví na podstavci pri trofejach gildy za stolom gildmajstra. Nosiť, ani len vziať ju odtiaľ nemôžete. No za odmenu získate bonus „Prowler´s Profit“ a máte väčšiu šancu nájsť pri koristi drahokamy.


F. Vzácna korisť
V Cisterne sú za gildmajstrovým stolom dve police, do ktorých sa umiestňujú cennosti (drahokamami zdobený svietnik, kalich, atď), ktoré získavate ako odmeny za istý počet prejdených úloh pre Vex a Delvina. Môžete nájsť aj pár ďalších vzácnych kusov, ktoré môžete Delvinovi predať. Všetky nájdete počas plnenia hlavných misií pre zlodejov, hoci ich nájdenie je pre misie irelevantné. Hoci o nich Delvin predtým nikdy nehovorí, keď mu ich ponúknete, povie, že ich zháňal a zaplatí vám za ne (300 až 800 zlatých podľa úrovne postavy). Keď mu ich predáte, objavia sa v spomínaných poličkách. Môžete si ich odtiaľ zas vziať, ak chcete a vyzdobiť si nimi svoje vlastné domy. Predať sa bežne nedajú.

Socha včelej kráľovnej (Queen Bee Statue) – V Aringothovej spálni v Goldenglow Estate pri úlohe „Loud and Clear“.
Karafa Honningbrewu (Honningbrew Decanter) – V Sabjornovej izbe v Honningbrew Meadery pri úlohe „Dampened Spirits“.
Východoimperiálna Lodná Mapa (East Empire Shipping Map) – V kancelárii v severovýchodnom rohu Skladu Východoimperiálnej Spoločnosti pri úlohe „Scoundrel´s Folly“.
Model Lode (Model Ship) – Na piedestáli, okolo ktorého je olej a ohnivá pasca v Snow Veil Catacombs pri úlohe „Speaking With Silence“.
Dwmerský Kockový Hlavolam (Dwemer Puzlle Box) – V Calcelmovom laboratóriu za jeho múzeom, v miestnosti, z ktorej sa dá vyjsť na balkón pri úlohe „Hard Answers“.
Busta Šedej Líšky (Bust of the Grey Fox) – V kanáloch pod Riftweald Manor, na stole s plánmi, ktoré máte získať pri úlohe „The Pursuit“.



6. Rift – Lokácie

A. Jaskyne

Boulderfall Cave
Jaskyňa pod kopcom, juhozápadne od Shor´s Stone, východne od Rift Watchtower. Jeden nekromancer zvykne byť pred vstupom a druhý vnútri pri alchymistickom stolíku. Je to malá jaskyňa, v ktorej je na poličke kniha „Herbalist´s Guide to Skyrim“ a inak len drobnosti, potraviny, na stole majú pár dravých rýb, jedna zapascovaná truhlica a pri drevenom prechode je žila korundu.
Ak pôjdete od jaskyne po obvode hory na juhozápad, narazíte na osamotenú, poničenú chatrč. Obývajú ju dvaja banditi. Pri chatrči je železná žila a vnútri je truhlica, pár drobností a na stole kniha „Battle of Red Mountain“.

Broken Helm Hollow
Rift, Heartwood Mill, drobné úlohy.

Crystaldrift Cave
Jaskyňa juhozápadne od Riftenu, mierne juhozápadne od Snow-Shod Farm. Vnútri je len pár vlkov a pavúkov. Pár drobností a truhlica v táborisku a na skale leží mŕtvy Gadnor, pri ktorom je aj jeho palica (Gadnor´s Staff of Charming). Gadnor má u seba mimo iného aj knihu „Mystery of Talara, v2“. V jaskyni je aj svätyňa Kynareth a pár húb, tri dračie jazyky a v zadnej časti žila mesačného kameňa. Naľavo od vstupu je železná žila.

Darkwater Pass
Eastmarch, drobné úlohy.

Fallowstone Cave
Daedrická úloha „The Cursed Tribe“.

Honeystrand Cave
Južne od dediny Ivarstead prejdite mostom a poniže cesty na juhu je jaskyňa, ktorú stráži medveď. Na stromoch a nad vstupom do jaskyne sú štyri včelie úle, kde môžete pravidelne zbierať včely (Bee), včelie pláty (Honeycomb) a plát úľu (Beehive Husk). Jaskyňa vnútri je malá, okrem dvoch medveďov a mŕtvej kozy v nej nájdete pár húb a uprostred pri truhlici mŕtveho banditu, ktorý má u seba knihu „The Locked Room“.
Poza jaskyňu vedie cesta a pri ceste je tam rozvalina nejaké starého stĺpu. Na zvyškoch tejto stavby nájdete knihu „Jornibert´s Last Dance“.

Nightingale Hall
Úloha gildy zlodejov „Trinity Restored“.

Pinepeak Cavern
Z dediny Ivarstead sa dajte na sever, za mostom cesta naľavo vedie hore na horu Hrdlo Sveta. Napravo za mostom je pri medveďovi a mŕtvom lovcovi jaskyňa. Malá jaskyňa s jedným medveďom. Uprostred je pri rozbitom vozíku truhlica, kniha „Heavy Armor Forging“, mešec a napravo žila korundumu. Pod kotlom je diamant, no neraz sa prepadne do zeme.

Snapleg Cave
Jaskyňa pri ceste vedúcej od Nilheimu k Mistwatchu. Severozápadne od Rift Watchtower. V prvej časti je troll, alebo pavúk a dve bosorky. V stane majú truhlicu a na krabici pri stane je palica paralýzy. Naboku pokračujte chodbou cez pár pavúkov. Na konci chodby je jaskyňa s mŕtvym banditom, truhlicou a obrovským pavúkom. Pred ňou je odbočka, ktorá vedie popri truhlici za hustou pavučinou k reťazi, ktorou si otvoríte tajný prechod do ďalšej časti s bosorkou. V stane má knihu „Breathing Water“.
Odtiaľto prejdite do poslednej časti, kde je v cele sprigganka a tiež je tu bosorka a hagravenka. Sprigganka vám pomôže v boji, ak ju oslobodíte a ak prežije, utečie preč. Pri stane majú Arcane Enchanter, ďalej je truhlica, alchymistický stolík a reťaz, ktorou otvoríte mreže, za ktorými sa dostanete naspäť k vstupu.

Tolvald´s Cave
Jaskyňa na severovýchode Riftu, vedľajšia úloha Gildy Zlodejov „No Stone Unturned“.


B. Ruiny

Angarvunde
Rift, drobné úlohy.

Arcwind Point
Južne od Ivarsteadu je povrchová dwemerská ruina Ruins of Bthalft, pod ňou je smerom na západ Imperiálny tábor. Rovno ponad tábor, poniže ruiny je cesta vedúca hore do kopca. Táto dlhá cesta vás dovedie k povrchovej ruine, kde je pár draugrov a sídli tu aj drak.
Pri schodoch / ceste vedúcej k centrálnej ruine je ortuťová žila. Na konci ruiny za drakom vyjdite po schodoch na sever do menšej ruiny s pár elixírmi. Za ňou je naľavo ortuťová žila a napravo vyjdite po schodoch do veže cez ďalších dvoch draugrov a na vrchole veže nájdete na podstavci knihu „Withershins“.
Východne vedú od ruiny schody do kopca k malej, zasneženej ruiny pri dvoch troloch, v ktorej je mŕtvy nord a truhlica. Pri nej je aj ortuťová žila. Cesta ďalej vedie popri oltári s mŕtvymi draugrami a pár elixírmi. Ďalej cesta vedie k Autumnwatch Tower, čo je druhá možno cesta, ako sa dostať k ruine Arcwind Point.

Avanchnzel
Rift, vedľajšie úlohy „Unfathomable Depths“.

Forelhost
Rift, drobné úlohy.

Geirmund´s Hall
Sem vás tiež zavedie plnenie úlohy „Forbidden Legend“. Na malom ostrovčeku je vstup do jaskyne. Pred vstupom je žila Korundu a za vstupom sú dve železné žily. Vnútri je naľavo železná žila. Sú tu len dve krysy, mŕtvy dobrodruh (mal by mať u seba knihu „Lost Legends“) a inak nič extra. A hromada húb (Bleeding Crown 34x, Fly Amanita 36x, White Cap 16x a Visiaci Mach 11x), tie môžete zbierať v celej tejto oblasti.
Na konci je diera, ktorou skočte do vody pod vami. Naľavo je na brehu mešec, vo vode je na konci zatopeného tunela nápoj dýchania pod vodou a truhlica a napravo sú dvere, za ktorými sú dva pavúky. Napravo sú ešte jedny zamknuté dvere, no za nimi je len štít a brnenie. Tu pokračujte popri truhlici (pasca na truhlici, aj na zemi pred ňou) do haly mierne zatopenou vodou, kde zabite pár draugrov. Na stole je tam malý duševný drahokam, no keď ho zoberiete, spustí to pascu. Ako ste sem schádzali po schodoch, všimnite si symboly po bokoch schodov. Naľavo sú vták a ryba, napravo ryba a had. Podľa toho nastavte dole štyri otočné kamene, teda napravo ryba pri stole a za stolom had, naľavo vták v rohu a poniže oproti mrežiam ryba. Keď sú správne nastavené, potiahnite páku pri mrežiach a otvoria sa.
V ďalšej hale zabite pár nepriateľov. Jeden môže byť aj hore nad vami na spojive padacieho mostu. Môžete ho zostreliť, alebo sa vyhnúť jeho strelám a dostať ho, keď budete hore. Dole v rohu je mešec a hore nad schodmi je telo arcimága Geirmunda. Pri ňom je aj jeho epitaf (Geirmund´s Epitaph) a kľúč k oblasti. Než pôjdete ďalej, môžete doskočiť zhora napravo k chodbe (cez rímsu na stene), kde je za dverami truhlica a pasca. Potom odomknite dvere oproti telu arcimága.
Tam je pavúk, draugr a na zemi väčší duševný kameň. Pri stene je Arcane Enchanter. Pokračujte chodbou nahor až k padaciemu mostu. Pri dverách je príhodne umiestnená páka, tá však spúšťa pascu. Páka k mostu je za vami, uvidíte ju, keď sa postavíte chrbtom k mostu. Spustite most, prejdite, spustite pákou ďalší a pokračujte. V chodbe je nášlapná pasca.
Dostanete sa do haly, kde vylezie zo sarkofágu Sigdis Gauldurson, posledný syn mága Gauldura. Keď ho napadnete, tak sa teleportuje preč. V hale sú dva ostrovčeky a plošina oproti tej s jeho sarkofágom. Vytvorí si svoje dve kópie a traja Sigdisovia zaujmú pozície na oboch ostrovčekoch a plošine. Ak sa presuniete vy na jednu z iných plošín a uvoľníte miesto pri sarkofágu, tak sa jeden z nich premiestni tam, proste vždy budú traja na troch z týchto štyroch miest. Ak zasiahnete jeho kópie, tie zomrú po jedinom zásahu, no po chvíľke si vytvorí ďalšie. Preto sa sústreďte na originál. Kópie majú okolo tela slabú, namodralú žiaru.
Vhodné je preto útočiť kúzlami, alebo lukom. Využívajte však krytie prostredia, pretože vám môžu výkrikmi vyraziť zbraň. Keď ho zabijete, klony samozrejme zmiznú. Má u seba svoj unikátny luk Gauldur Blackbow, tiež Writ of Sealing a samozrejme Fragment Gauldurovho amuletu.
Keď padne, za jeho sarkofágom sa otvorí chodba, ktorou prejdite. Dostanete sa k truhlici s cennosťami a na poličke vedľa je pár drobností a kniha „Words and Philosophy“. Pokračujte chodbou, na konci si pákou otvorte tajný prechod a ste na začiatku jaskyne pri diere, ktorou ste skákali dole.

Shroud Heart Barrow
Rift, drobné úlohy.


C. Veže a pevnosti

Darklight Tower
Rift, drobné úlohy.

Faldar´s Tooth
Zrúcanina severozápadne od Riftenu. Na malom ostrovčeku s brezou v rieke pod zrúcaninou je žila korundumu. Na susednom ostrovčeku je nirnský koreň. V dolnej časti je šesť nepriateľov a dva vlky. Na kopci nad vežou pevnosti je pár skál, pod ktorými, stále hore na kopci, je strieborná žila. Hore pri severozápadnej hradbe môžete preskočiť hradby a dostať sa priamo dovnútra k vodcovi tábora, ktorý má na stole aj kľúč. Inak si môžete vypáčiť dolné dvere (adept), alebo prejsť interiérom, ak nechcete skákať cez hradby.
V interiéri pôjdete suterénom veže, kde sú vlci a ďalší nepriatelia. Je tu mnoho zamknutých dvier a ciel na ktorých si môžete trénovať páčenie zámkov. V niektorých celách sú vlci, ktorých keď vypustíte, tak vás napadnú. Je tu hromada psieho mäsa (okolo 43 kusov), ktorým kŕmia vlkov aj osadenstvo. V miestnosti s mŕtvym vlkom na stole je naľavo za pascou truhlica. Aktivujte pascu, ktorej sa vyhnite a prebehnite za ňu. Tam je páka, ktorou ju zas otvoríte. Oproti sú zamknuté dvere, za ktorými je polička s elixírmi. Ďalej dôjdete do arény s ďalšími nepriateľmi. Tu zrejme usporadúvali vlčie zápasy. V pokladníckej kabíne je truhlica a osem mešcov. Vedľa nej pokračujte dverami.
V zatopenej miestnosti vybehnite hore schodmi nad dvere, ktorými ste vošli a potiahnite páku, ktorou otvoríte cestu ďalej. Pokračujte ku kuchyni s pár nepriateľmi. Pred kuchyňou je na stole kuchárov denník (Cook´s Journal). Prejdite spacou časťou do chodby. Tam je v bočnej miestnosti napravo truhlica s pascou a na stole kniha „The Marksmanship Lesson“. Pokračujte do ďalšej zatopenej časti. Nad ňou majú kováčsku dielňu s potrebným zariadením. V poličke je zamknutá truhlica, strieborná ruda a sedem kusov železnej. Odtiaľto už vedie cesta priamo na koniec. Tam môžete naľavo potiahnuť reťaz a sprístupniť si cestu na začiatok, kadiaľ ste vošli a napravo môžete vybehnúť schodmi a vyjsť von do vnútra pevnosti.
Vnútro pevnosti (stále ste v podstate vonku) má len dve veže. Na plošine pod nimi je v stane zamknutá truhlica a na stole kľúč od pevnosti a mešec. Prejdite po obvode hradieb do menšej veže, vyjdite hore schodmi, pod ktorými je zamknutá truhlica a prejdite do hlavnej veže. Tam je truhlica s pokladom pevnosti. V poličke je kniha „The Lunar Lorkhan“ a na stole je kniha „Proper Lock Design“.

Fort Greenwall
Pevnosť pri ceste, južne od dediny Shor´s Stone. Obývajú ju banditi, pri občianskej vojne ich vystriedajú Búrkoplášte. Na nádvorí je kováčska dielňa. V pevnosti samotnej sú len drobnosti, jedlo a pár zbraní. Vo veliteľskej izbe je vodca banditov, truhlica, mešec a kniha „Mace Etiquette“. Tiež je tam pár kníh a svätyňa Stendarra. Vo väznici sú v hornej časti drobnosti a v dolnej, pri celách, za hrubými vrstvami pavučín pavúky, mŕtvi banditi a za dverami (master) odomknutá truhlica. Pod pevnosťou je aj jaskyňa Greenwall, do ktorej môžete vojsť cez studňu na nádvorí. Druhý vchod je východne pod pevnosťou. Vnútri jaskyňu a východný východ blokujú len dvere (master). Vnútri je mŕtvy vojak a inak len žiarivé muchotrávky (30).

Nilheim
Rift, drobné úlohy.

Rift Watchtower
Veža juhovýchodne od Snapleg Cave, severovýchodne od Sarethi Farm, západne od Boulderfall Cave. Je to len veža, ktorú obýva pár nepriateľských orkov. Na vrchole veže je truhlica, orkské bojové kladivo, kniha „Hallgerd´s Tale“ a bežná, neskúsenostná, no nie častá kniha (The True Nature of Orcs).

Shor´s Watchtower
Strážna veža severne, poniže dediny Shor´s Stone. Vo veži je len pár drobností a zbraní a mŕtvi členovia stráže. Nájdete tam aj list, v ktorom píšu, že čakajú na posily, lebo zbadali nepriateľa, ktoríäý ich zrejme pozabíjal.

Stendarr´s Beacon
Na juhovýchode dŕžavy, pri ceste do Morrowindu je na kopci osamotená veža. Obývajú ju Bdelí Stendarra (putujú Skyrimom, bojujú so zlom, centrálu majú v dŕžave The Pale). Vo veži je svätyňa Stendarra, na lôžku kniha „The Exodus“ (voľná) a na poschodí truhlica (krádež). Vonku, povyše ohniska je strieborná žila.

Treva´s Watch
Rift, drobné úlohy „Infiltration“.


D. Ostatné

Alchemist´s Shack
Južne od Ivarsteadu je jaskyňa Honeystrand Cave a juhozápadne od nej je pri ceste, ktorá tadiaľto vedie, osamelý zrub. Vnútri je na nočnom stolíku denník alchymistu (Alchemist´s Journal) a v poličke je Motýľ vo Fľaši (Butterfly in a Jar). Inak je tu pár alchymistických prísad a kusov jedla. Vonku má alchymistický stolík a pestuje tam Spiky Grass (2), Nightshade (1) a Deathbell (3).
Podľa denníka šiel alchymista, čo tu žil, hľadať huby. Poniže píly Half-Moon Mill ste našli na brehu pri vodopádiku tábor alchymistu s druhým denníkom alchymistu a na oltári v Evergreen Grove ste mohli nájsť mŕtveho alchymistu, čo je zrejme ten, ktorý obýval tento zrub.

Autumnshade Clearing
Čistina medzi skalou a brezovým lesíkom, juhozápadne od dediny Shor´s Stone, severne od jazera. Obýva ju sprigganka, ktorú chránia medvede a šabľozubce. Pod skalou sú dvaja mŕtvi lovci. Majú u seba rôzne drobnosti a jeden má aj knihu „Father of the Niben“. Je tu aj päť pňov, z ktorých môžete zbierať Mora Tapinella (vyskytuje sa po celom svete, ale nie v hojných množstvách). Južne, juhovýchodne odtiaľto je na kopci malý tábor dvoch lovkýň s dvoma stanmi. V jednom stane je kniha „The Gold Ribbon of Merit“ (bez postihu krádeže).

Autumnwatch Tower
Dračie hniezdo so Stenou Slova. Je južne od Ruins of Bthalft, západne od Froki´s Shack. Dá sa odtiaľto prejsť k ruine Arcwind Point. Tvoria ho dve veže. V prvej je kotol, činiarenský stojan, pár koží a hore na veži je kniha „Jornibret´s Last Dance“. Pod druhou vežou je strieborná žila, vo veži je mešec a lekárska kapsa a hore je kniha (Physicalities of Werewolves), truhlica a dva kusy vampírieho prachu. Z veže prejdite na plošinu, kde je Stena Slova.

Black-Briar Lodge
Riften, vedľajšia úloha „Promises to Keep“.

Clearspring Tarn
Juhozápadne od Mistwatchu, severovýchodne od Rift Watchtower je na kopci malá čistinka s malým jazierkom. V jazierku je truhlica (apprentice). Pod jazierkom je na severnej strane v skalách vstup do jaskyne (Clearspring Cave), vedie tam odbočka z cesty k jazierku. Jaskyňa je malá, je v nej len trol požierajúci jeleňa. Za ním je na oltári luk „Bow of the Hunt“ a kniha „Vernaccus and Bourlor“. Naľavo od vstupu do jaskyne je železná žila. Nájdete tu Bleeding Crown (4), Fly Amanita (8), Visiaci Mach (10), Imp Stool (4), Namira´s Rot (3), White Cap (2). Vo vode pri kostlivcovi je zbraň a štít.

Froki´s Shack
Rift, drobné úlohy, „Kyne´s Secret Trials“.

Giant´s Grove
Daedrická úloha „The Cursed Tribe“.

Goldenglow Estate
Úlohy gildy zlodejov, „Loud and Clear“.

Lost Prospect Mine
Západne od Riftenu, sverne od Black-Briar Lodge je táto baňa. Baňa je prázdna a nie je v nej ani ruda. Na stole nájdete denník (A Miner´s Journal), ktorý písal Hadrir pre Berna. S Bernom kúpili baňu, nič v nej nenašli a keď sa vrátil Hadrir so zásobami z mesta, nenašiel už ani Berna, tak baňu opustil. Skočte na plošinu za vodopádom (buď zľava, čo je najbližšie, alebo s pomocou Whrilwindu) a tam nájdete tri zlaté žily a aj zasypaného Berna. V jaskyni je aj pár húb ako Bleeding Crown (4), Blisterwort (9), Fly Amanita (3), Imp Stool (9), Namira´s Rot (8), White Cap (6).

Lost Tongue Overlook
Dračie hniezdo so Stenou Slova južne od Riftenu. Od cesty tam vedú schody s pascou duševného kryštálu.

Northwind Mine
Keď od Rift Watchtower pôjdete na sever do Eastmarchu, po ľavej strane bude odbočka so schodmi. Tá vedie do tejto bane. Baňa je na kopci nad Mistwatchom, ale kvôli strmým skalám sa tam inakadiaľ nemôžete dostať. Je to nad horou, pod ktorou je Shor´s Stone a Boulderfall Cave, pri hranici s Eastmarchom. Vnútri je pár kostlivcov. Baňa je celkom prostá, tri železné žily a na stole kniha „Death Blow of Abernanit“. V časti s knihou je aj batoh a truhlica. Hore je druhý východ, pri ktorom je nastražená pasca. Z bane sa dá prejsť do Northwind Summit. Tam zrejme žili aj baníci, lebo sú tam dva opustené zruby a zlieváreň.

Northwind Summit
Dračie hniezdo so Stenou Slova na vrchole hory nad Shor´s Stone. Dostať sa sem môžete vyštveraním a skákaním po kopci a skalách severozápadne nad dedinou, alebo pohodlnejšie cez baňu Northwind Mine. Na kopci nad schodmi a nad východom z bane je pod stromami žila mesačného kameňa.

Ruins of Bthalft
Južne od Ivarsteadu je jaskyňa Honeystrand Cave a juhovýchodne od nej je táto ruina. Je to len povrchová ruina, v ktorej je pár banditov, truhlica (adept) a mešec. Nad hornou časťou je žila korundu, na spodku je dwemerský konvektor.

Ruins of Rkund
Rift, drobné úlohy, Darklight Tower.

Úvod | Hlavný príbeh | Vedľajšie úlohy 1 | Vedľajšie úlohy 2 | Vedľajšie úlohy 3 | Vedľajšie úlohy 4

Súvisiace hry The Elder Scrolls VI
The Elder Scrolls Online: Gold Road
The Elder Scrolls: Blades
The Elder Scrolls Online: Necrom
The Elder Scrolls Online: High Isle
The Elder Scrolls V: Skyrim - Anniversary Edition
The Elder Scrolls Online: Blackwood
The Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: Elsweyr
The Elder Scrolls Online: Summerset
The Elder Scrolls Online: Morrowind
The Elder Scrolls: Legends
The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Orsinium
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
The Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls Anthology
The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn
The Elder Scrolls V: Skyrim - Hearthfire
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard
The Elder Scrolls IV: Oblivion (5th Anniversary Edition)
The Elder Scrolls 4: The Shivering Isles
The Elder Scrolls 4: Knights Of The Nine
The Elder Scrolls 4: Oblivion
The Elder Scrolls 3: Bloodmoon
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Game of the Year Edition
The Elder Scrolls 3: Tribunal
The Elder Scrolls 3: Morrowind
The Elder Scrolls 3: Morrowind - Collector's Edition
The Elder Scrolls Adventures: Redguard
An Elder Scrolls Legend: Battlespire
Daggerfall
The Elder Scrolls 2: Daggerfall
The Elder Scrolls: Arena



Diskusia Príspevkov: 28 Hodnotenie
621 hlasov

100
60
20

80
40
0
31
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |