HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21171
5455
5063
1438
1600
7336
6040
12920
1687

Online 7832 užívateľov

Návody > Mass Effect 3


Zobrazení:190385
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Hlavné úlohy | Vedľajšie úlohy | Ostatné


Vedľajšie úlohy



A. Úlohy splniteľné po misii „Priorita: Citadela I“

Prijať môžete tiež úlohu „Prothean Obelisk“.


N7: Cerberus Lab

Možnosť získať vylepšenie: Sniper Rifle Enhanced Scope.

Túto úlohu získate prostredníctvom emailu po príchode na Normandy po návšteve Rady Citadely. Laboratórium Cerberusu je v systéme Sigurd´s Cradle, v sústave Decoris na planéte Sanctum. Zájdite tam, cestou vám Heckett povie, že zrejme skúmajú Reaperskú technológiu a tak chce vzorky.
Po vstupe vyjdite naľavo hore schodmi a pobite vojakov v miestnosti. Na dvoch počítačoch napravo sú kredity (3000 a 4000). Naľavo je zbraňové vylepšenie (Sniper Rifle Enhanced Scope). Vzadu je Medistanica a na konci haly v počítači Záznam Denníka. V susednej miestnosti, nad druhými schodmi vedúcimi dolu, je záznam nevydareného experimentu (Failed Medi-Gel Experiment). Stiahnite si z neho údaje a výsledkom je vylepšený Medi-Gel pre Hanarov (úloha „Alien Medi-Gel Formula). V miestnosti dole, napravo od raketoplánu je ešte jeden Denníkový Záznam.
Napokon sa vráťte do miestnosti nad raketoplánom, deaktivujte ochranné pole na Reaperoskom artefakte a vezmite si ho. Odneste do ho raketoplánu. Keď ho odovzdáte, vaši lokalizujú druhý vhodný. Bežte k nemu do dolnej časti. Tam čakajú ďalší nepriatelia posilnení aj vežičkou. Zabite ich, deaktivujte ochranné pole a vezmite si druhý artefakt. Keď zavoláte Corteza, nemôže hneď prísť kvôli nepriateľom. Pobite nepriateľov vo vašom okolí a potom ich likvidujte v hangári, kde pristáva. Keď ich pobijete dosť, tak pristane a vy môžete odletieť.
Za splnenie misie získavate reputáciu (5), 10000 kreditov a vojnové aktívum „Výskumné dáta Cerberu“.



B. Úlohy splniteľné po misii „Priorita: Palaven“

Môžete tiež prijať úlohy „Benning: Evidence“; „Barla Von“; „Heating Unit Stabilizers“; Improved Power Grid“; Book of Plenix“.



B.1. Citadela


Prothean Obelisk

Na veľvyslaneckom podlaží je naľavo Volusský diplomat, ktorý sľubuje ľudskému a turianskému veľvyslancovi pomoc ich ľudu, no stratil sa im Proteanský obelisk, ktorý by im mohol pomôcť. Úlohu môžete prijať pri prvej návšteve Citadely, no sústava Shrike Abyssal sa vám sprístupní až po úlohe „Priorita: Palaven“. Potom ho nájdete v sústave Shrike Abyssal, v systéme Urla Rast na planéte Talis Fia.
Zaneste Obelisk diplomatovi a za odmenu získate 20000 kreditov. Reputácia +5.


Alien Medi-Gel Formula

Ak chcete úlohu splniť, tak ju musíte splniť pred hlavnou úlohou Priorita: Tuchanka.
Úlohu môžete získať priamo objavením mimozemského Medi-Gelu, alebo keď pôjdete v Citadele do nemocnice po úlohe „Priorita: Palaven“. Tam je naľavo pri výťahu doktorka Ravin, ktorá sa sťažuje, že majú mimozemských pacientov a bežný Medi-Gel na nich nezaberá.
Keď budete plniť úlohu „N7: Cerberus Lab“, tak tam v bočnej miestnosti na poschodí použite terminál s podľa Cerberu nevydareným Experimentom a získate schému pre Mimozemský Medi-Gel. Ak splníte túto úlohu a nezískate tam Medi-Gel, tak ho po jej splnení môžete kúpiť v Citadele, v termináli Spektier za 1000 kreditov.
Zaneste formulu doktorke Ravin. Za odmenu dostanete 1000 kreditov a aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Hanar and Drell Forces (+8). Reputácia: +5.


Pillars of Strength

Po úlohe „Priorita: Palaven“ máte prístup do dokov Citadely. V batarianskom kúte utečencov je batarianský Kazateľ, ktorý káže, aby pamätali na Piliere Sily, ktoré podporia ich úsilie v týchto ťažkých časoch. Inak môžete získať úlohu proste objavením Pilierov.
Tie sú v sústave Kite´s Nest, v systéme Harsha na planéte Khar´Shan.
Zaneste ich Kazateľovi a za odmenu získate 15000 kreditov a aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Batarian Fleet. Reputácia +5.


Banner of the First Regiment

V bare Purgatory sa bavia traja turianski dôstojníci o tom, že by potrebovali niečo na vzpruženie morálky. Spomenú na historku o Prvom Regimente, ktorý hrdo bojoval proti presile na Castelluse.
Vlajku nájdete v sústave Apien Crest, v systéme Castellus, na planéte Digeris. Zaneste im ju na Citadelu a za odmenu získate 15000 kreditov a aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Turian Seventh Fleet. Reputácia +5.


Biotic Amp Interfaces

V nemocnici Huerta Memorial v Citadele je napravo za vstupom asarijka. Snaží sa dovolať do Grissomovej Akadémie, no márne. Potrebuje odtiaľ biotické rozhranie na pokyn Aethyty, Liarinej druhej matky.
Keď budete plniť vedľajšiu misiu v Grissomovej Akadémii, tak pred koncom v chodbe, potom čo stretnete Octaviu, nájdete terminál so schémou tohto rozhrania (Biotic Amp Schematics). Vezmite si ho. Ak ho nevezmete na misii, tak po jej splnení ho môžete kúpiť v termináli spektier za 1000 kreditov.
Potom odovzdajte schémy asarijskej vedkyni a dostanete 1000 kreditov a aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Citadel Defence Force.


Ismar Frontier: Prototype Components

V nemocnici Huerta Memorial v citadele, v miestnosti oproti izbe Ash/Kaia je salarianský doktor, ktorý zháňa prototypy z Ismar Frontier pre boj s Reapermi.
Nájdete ich v sústave Ismar Frontier, v sústave Aquila, na planéte Metaponto.
Zaneste ich potom salarianskemu doktorovi a splníte úlohu. Za odmenu dostanete len 90 skúseností. No implantáty, ktoré tam nájdete (Advanced Biotic Implants) môžete využiť aj vy ako vylepšenie v termináli v kajute Liary.


GX12 Thermal Pipe

Keď povolíte v termináli spektier v Citadele na veľvyslaneckom podlaží, aby boli prepustení Ken Donnelly a Gabriela Danielsová, vaši bývalí technici z Normandy z minulého dielu (ak prežili minulý diel), tak sa vrátia na Normandy aby s vami ďalej slúžili. Potom vám Samantha povie, že s vami chce Adams hovoriť. Skočte za ním do strojovne a povie vám, že spolu s EDI a týmito dvoma vyriešili istý problém s jadrom, no aby zrealizovali odstránenie problému, potrebujú Termálny prívod GX12. Povedzte, že im ho zoženiete. (Ak ich nenecháte prepustiť, alebo ak minulý diel neprežili, tak ten problém vyriešia aj Daniels s EDI sami, ale až neskôr, po úlohe „Priorita: Citadela II“).
Skočte v Citadele do obchodu Elkoss Combine Arsenal Supplies v Prezídiu a kúpte ho (E-Gel Thermal Conduit) za 1000 kreditov. Alebo ak ste už nadviazali kontakt s týmto obchodom, tak ho môžete kúpiť cez počítač tu v hangári, len s prirážkou 100 kreditov. Potom ho len zaneste Adamsovi.
Reputácia +5. Získate Vojnové Aktívum: Optimized Eezo Capacitators.


Hanar Diplomat

V Citadele, na veľvyslaneckom podlaží, pri kancelárii veliteľa bezpečnosti Baileyho, postáva salarianský Spektra menom Jondum Bau. Poslal vám email do vášho terminálu a ak ste si ho prečítali, tak tu bude na vás čakať.
Povie vám, že má podozrenie, že jeden z hanarských diplomatov je pod vplyvom Reaperov. Batariani študovali Reaperský artefakt a Aliancia tam spravila nájazd. Nič nezískali, no skončilo to masakrom, ktorý ututlali, aby nevznikla kríza s batarianmi. S batarianmi obchodovali v tajnosti hanari a práve oni tam doviedli alianciu. Má podozrenie, že práve hanari unikli s Reaperskou technológiou, ktorá ich mohla ovplyvniť. Túto informáciu dostal od zlodejky Kasumi Goto, ktorú sa už roky pokúša zatknúť, hoci ju obdivuje. (Obdiv je vzájomný, aj Kasumi spomenie, že Bau je dobrý spektra a keď podotknete, že ju chce zatknúť, len dodá, že nikto nie je dokonalý). Vzor (2) Rád pomôžem. alebo Renegát (2) Ako veľmi zlé to môže byť?.
Ak ste nenajali Kasumi v minulom dieli, tak vám povie, že informáciu kúpil od Donovana Hecka (čo bol práve chlap, ktorého ste s Kasumi mohli dostať). Kasumi Goto ste mohli stretnúť v DLC „Kasumi´s Stolen Memory“ a pomôcť jej s jej misiou.

Súhlasíte s pomocou. Postupovať budete prosto, sledovať správy hanarov a hľadať podozrivú. Po rozhovore zájdete do oddelenia spektier, kde vás osloví Kasumi a ponúkne vám pomoc pri pátraní. Keď ste tu, použite terminál spektier a povoľte sledovanie komunikácie hanarov.
Potom choďte naľavo od výťahu na tomto podlaží, kde je terminál pred veľvyslanectvom hanarov. Použite ho, nič nezistíte.
Choďte do dokov. Použite najprv terminál pri vstupe, nič nezistíte. Použite terminál na konci dokov, tiež nič. Vráťte sa k terminálu na začiatku dokov. Získate meno Zymandis, ktorý bol členom špeciálneho výskumného tímu. Vráťte sa na veľvyslanecké podlažie k prvému terminálu, ktorý ste skúmali. Pri ňom vás už čaká Bau.

Keď ho oslovíte, vojdete k Hanarovi. Vzor (2) Si zatknutý. alebo Renegát (2) Len ma sleduj. Povie vám, že ste prehrali, pretože planetárna obrana ich sveta je automatická a on práve nahral vírus, ktorý ju zničí. Jonduma napadne Zymandisov strážca a je potrebné zastaviť vírus.
- Ak ste splnili v minulom dieli misiu pre Kasumi Goto, tak je to v pohode. Objaví sa Kasumi, aby vám pomohla a zastaví vírus. Vy zachránite Jonduma. Kasumi predstiera smrť, aby sa nedostala do konfliktu s Jondumom. Jondum vám ďakuje a sľúbi vám pomoc (Vojnové Aktívum: Spectre Unit – 40). Za záchranu hanarského sveta máte tiež odmenu (Vojnové Aktívum: Hanar and Drell Forces – 50). Potom oslovíte Kasumi a tá sa objaví. Presvedčíte ju, aby pomohla aspoň aliancii, keď už nechce pracovať na samovražedných misiách s vami (Vojnové Aktívum: Kasumi Goto – 25). Reputácia +15.
- Ak ste nesplnili v minulom dieli misiu pre Kasumi Goto (alebo ak neprežila), tak sa musíte rozhodnúť, čo spraviť. Môžete nechať Jonduma zabiť, ale zastavíte vírus a zachránite hanarov. Vzor (5). Vojnové Aktívum: Hanar and Drell Forces – 50 (čo môžete s úlohou Alien Medi-Gel Formula vytiahnuť až na hodnotu 58).
- Ak ste nesplnili v minulom dieli misiu pre Kasumi Goto (alebo ak neprežila), tak sa musíte rozhodnúť, čo spraviť. Môžete zachrániť Jonduma, no svet hanarov príde o svoju obranu. Renegát (5). Vojnové Aktívum: Spectre Unit – 40.
- Ak ste Kasumi najali a prežila minulý diel, no nesplnili ste jej misiu, tak vám pomôže a výsledok je ako pri prvej možnosti, ale už sa po výbuchu neobjaví a ju ako aktívum nezískate.


Aria T´Loak

Aria bola šéfka podsvetia na stanici Omega a stretli ste sa s ňou v minulom dieli. Teraz však Cerberus obsadil Omegu a ona sa musela uchýliť sem. Po misii „Priorita: Palaven“ vám pošle mail, aby ste sa stretli. Hoci je jej oborom zločin, chápe, že Reaperi chcú vyhladiť všetko živé a tak má pre vás ponuku. Zjednotiť tri žoldniersko-zločinecké klany Modré Slnká, Krvavá Svorka a Zatmenie pod jej vládou. Ona získa moc a vám poskytne sily na boj s Reapermi. Už len prijatím týchto úloh získavate Vojnové Aktívum: Terminus Fleet.
Môžete si s ňou pohovoriť aj viac a dozvedieť sa ďalšie zaujímavosti. Vzor (2) Ale si nažive. alebo Renegát (2) Odplata je peklo. a Vzor (2) Tie gangy sú grázli. alebo Renegát (2) Čokoľvek treba.
Keď splníte všetky tri jej úlohy, môžete si znovu pohovoriť nanovo o týchto skupinách, aj o ich pomoci boju s Reapermi.


Aria: Blood Pack

Krvavá svorka sú žoldnierska skupina, ktorú tvoria príslušníci rasy Vorcha. Zájdite do Prezídia a do apartmánu číslo 86. Tam na vás čaká Narl, Ariin kontakt. Vylákal sem vodcov Krvavej svorky pod zámienkou, že vás zajal a že vás im odovzdá. Chce, aby ste s ním zohrali túto pretvárku. Vzor (2) Budem ti veriť. alebo Renegát (2) Zabijem ťa, ak klameš.
Vojdú vorchovia a ich vodca Kreete sa teší z vášho zajatia. No vysvitne, že ten, kto sa dohodol s Ariou, je Gryll, Kreeteov zástupca. Vy s Narlom zabijete Kreeta, Gryll sa stane vodcom a všetko je vybavené.
Dostanete aj 5000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Terminus Fleet.


Aria: Blue Suns

Zájdite do Dokov, kde v zadnej časti postáva Darner Vosque. Povie vám, že turiansky generál Oraka sa zameral na Modré Slnká a potrebujú sa ho zbaviť. Vzor (2) Nebudem pre teba zabíjať. alebo Renegát (2) Postarám sa o to. Potom sa spojíte s Ariou, podráždený, že vám zatajila, o čo ide. Ide jej hlavne o to, aby im dal generál pokoj, takže je na vás, či ho presvedčíte, aby prestal, alebo ho necháte zabiť. Vzor (2) Stále to isté. alebo Renegát (2) To si nechaj.
Choďte do Prezídia, kde sedí generál Oraka na lavičke. Povie vám, že sa zameral na týchto žoldnierov, lebo narúšajú obchodné cesty zbraní. Keď sa spýtate na iný spôsob, tak je tu salariansky obchodník s pašovanými zbraňami, no odmieta predávať najlepšie kusy. Môžete mu sľúbiť, že mu zoženiete tie zbrane, alebo mu povedzte, nech to nechá tak Renegát (5) a keď odmietne, zavolajte Arii, aby ho nechala zabiť. Ak ho necháte zabiť, tak je úloha hneď splnená a Modré Slnká sú Ariine a prídavok do armády váš. Kredity nezískate.

Ak chcete generála zachrániť, tak mu sľúbte, že tie zbrane zoženiete. Kannik je za pultom obchodu Cipritine Armory, tiež tu v Prezídiu. Povie vám, že sa spolieha len na vzácne veci, nie na peniaze, takže chce nejaký artefakt, aby vám sprístupnil svoje najlepšie veci, bez ohľadu na to, čo mu poviete. Vzor (2) Čo by si chcel. alebo Renegát (2) Ja nežiadam.
Zájdite do sústavy Kite´s Nest, do systému Vular a na planéte Vana nájdete artefakt vhodný pre čierny trh. Zaneste ho Kannikovi a ten sprístupní pre Okara svoje najlepšie veci na predaj. Skočte to oznámiť Okarovi, ktorý vám poďakuje Vzor (5).
Dostanete aj 5000 kreditov. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Terminus Fleet.


Aria: Eclipse

Máte sa postarať o prepustenie vodkyne skupiny Zatmenie. Zájdite za Baileym, šéfom bezpečnosti na veľvyslaneckom podlaží a povedzte mu, že ste za to, aby bola Jona Sedris prepustená. On je razantne proti, pretože je to psychopatka. Vzor (2) Pusti ma k nej. alebo Renegát (2) Ihneď ju prepusti. Skončí to tým, že sa o jej stave máte presvedčiť sami.
Zájdite do Prezídia a tam do bezpečnostnej miestnosti, kde vás dôstojník spojí s Jonaou, ktorá nesmie opustiť celu. Sami zistíte, že je to šialená mrcha. Vzor (2) Nechajme minulosť minulosťou. alebo Renegát (2) Nevyhrážaj sa mi.
Môžete požiadať Baileyho, aby ju aj tak prepustil Renegát (5). Úloha je splnená, dostanete Aktívum a 5000 kreditov.

Povedzte Baileymu, že nájdete iný spôsob. Choďte potom do dokov, v zadnej časti je Sayn, jej salariansky zástupca. Vzor (2) Ty Sederis nepotrebuješ. alebo Renegát (2) Proste ju zabi.
Ak mu poviete, aby prevzal moc, tak sa vám potom ozve Bailey, že žiadosť Rady na jej prepustenie bola stiahnutá a Jona zostáva vo väzení. Ak mu poviete, aby ju zabil, tak poviete Baileymu, aby ju prepustil, no nech sa netrápi, že s ňou problémy nebudú. Pri tejto možnosti získate aj 5000 kreditov.
Tak, či tak je Jona mimo hry, Sayn preberá Zatmenie, Aria má svojich žoldnierov a vy aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Terminus Fleet.



B.2. Normandy


Grissom Academy: Investigation / Emergency Evacuation

Možnosť získať zbrane: M-22 Eviscerator, M-96 Mattock.
Možnosť získať vylepšenia: Assault Rifle Precision Scope, Assault Rifle Stability Damper, SMG Heat Sink, SMG Magazine Upgrade, Sniper Rifle Piercing Mode.
Možnosť získať brnenia: Mnemonic Visor, Serrice Council Chestplate.


Keď sa vrátite na palubu po úlohe „Priorita: Palaven“, tak vám Samanta Tranynorová povie, že niečo objavila. Grissomova Akadémia žiadala o evakuáciu a na jej žiadosť zareagoval turianský krížnik. No s EDI zistili, že správa je falošná, pripomína podvod, ktorý kedysi použil Iluzívny Muž aj na vás. Túto úlohu musíte splniť pred pokračovaním v hlavnom príbehu misiami „Priorita: Tuchanka“ a „Priorita: Citadela II“. Potom bude nesplnená a dopočujete sa, že študenti z akadémie zahynuli.

Záchrana študentov
Keď dorazíte do sústavy Petra Nebula, na orbitu stanice akadémie, zistíte, že ju obliehajú lode Cerberu. Joker ich s Normandy odláka a vy pristanete. V prvej chodbe zabite pár vojakov a pokúste sa otvoriť dvere, cez ktoré sa chceli dostať. Za nimi je Kahlee Sandersová, riaditeľka akadémie. Povie vám, že väčšina študentov odišla, keď sa rozšírili správy o Reaperoch, no pár ich tu stále zostalo. Najmä biotici, trénovaní pre vojenské operácie. Môžete zareagovať Vzor (2) Nebezpečné pre študentov. alebo Renegát (2) Dobre. Hodia sa. alebo ak sa spýtate na jej známosť s admirálom Andersonom, tak Vzor (2) O čo ide pri tých študentoch?. alebo Renegát (2) Povedzte mi o tých študentoch.
Po rozhovore prejdite dverami na konci chodby. Za sklom uvidíte, ako agenti Cerbera odvážajú študenta. Za dverami vpravo si skočte napravo na schody po vylepšenie (Assault Rifle Stability Damper) a prejdite dverami na konci. V slepej chodbe napravo je na sedačke Datapad (1250). V chodbe naľavo držia dvaja vojaci študenta, tak ich zabite, aby ste mu pomohli a oslovte ho. Pošlite Reileyho Bellarminea do bezpečia.
Preskočte vedľa do triedy. Tam sú dva Datapady a vylepšenie (SMG Heat Sink). Prejdite do ďalšej miestnosti, kde pobite pár vojakov, vrátane Centurionov. Skočte do chodby naľavo, z ktorej vyšli a tam je na sedačke brokovnica (M-22 Eviscerator). Potom prejdite dverami napravo.
Tu je v chodbe naľavo Seanne Bellarmine, Reileyho sestra. Len ju oslovte, aby ste jej pomohli a pošlite ju do bezpečia. Reputácia +5.
Okrem nej tu sú na sedačke puška (M-96 Mattock), doplnok k brneniu (Mnemonic Visor) a vzadu skrinka (1250). Prejdite do ďalšej haly, kde zvyšných študentov napadli agenti Cerberu, vrátane Atlasa. Všetkých ich zničte.

Študenti
Ak Jack prežila vaše dobrodružstvá v minulom dieli, tak je ich inštruktorkou. Po boji si s ňou môžete pohovoriť. Zúri, že Cerberu sa nesmie veriť. Vzor (2) Ja viem. alebo Renegát (2) Daj sa dokopy. Povie vám, že tu učí. Vzor (2) Fajn. alebo Renegát (2) To je šialené. Potom ju môžete vyspovedať ešte viac.
Ak Jack neprežila minulý diel, tak sa s vami zhovára podporučík Prangley, ktorý vám povie že ich veliteľ bol zabitý. Vzor (2) Prišli sme pomôcť. alebo Renegát (2) Dôstojník musí vedieť. Potom vás osloví ešte podporučíčka Rodriguezová, trápi ju, že musela pri obrane zabíjať. Vzor (2) Zostane to s tebou. alebo Renegát (2) Neľutuj to. Ak tu nie je Jack, tak sú študenti celkovo vydesenejší a nepokojnejší.
V hale máte Datapad, Medikit a v rohu je ovládanie kamier, ktoré musíte deaktivovať pre Sandersovú. Nad schodmi je vylepšenie (Assault Rifle Precision Scope) a Datapad (1875). Tiež je tam panel, ktorým odomknete dvere, potom, čo ste deaktivovali kamery.
Vráťte sa dole a prejdite dverami za Jack, pod miestnosťou so študentmi. Pôjdete prví, aby ste pritiahli pozornosť od študentov. Tí vás budú kryť Vzor (2) Neriskujte. alebo Renegát (2) Riadne im naložte. Študentom sa ozve Cerberus, aby sa vzdali, pretože ich nedokážete zachrániť. Vzor (2) Zvládnete to. alebo Renegát (2) Klamú.

Útek z akadémie
Na dvore sú jednotky Cerberu vrátane technikov s vežičkami, Centurionov a ďalší Atlas. Je tu aj pár generátorov. Streľbou do nich si môžete pomôcť, keď budú pri nich nepriatelia a opätovne ich môžete reaktivovať. Študenti vám z balkóna poskytnú miernu podporu. Po boji prejdite dole otvorenými dverami. V chodbe je Datapad, Medkit a počítač (3750). Chodbou sa dostanete do druhej časti dvora, kde už nie je Atlas, ale zas ďalší technici s vežičkami a Centurioni.
Po boji vojdite do chodby, kde dvaja vojaci dorážajú na Octaviu, ktorá sa s pár ďalšími kryje pod kinetickým štítom. Vojakov zabite a oslovte ju, no neverí vám, že ste z aliancie. Ak ste prešli DLC Overlord a odviedli ste na konci zo základne Cerberu Davida Archera, tak je teraz tu, lebo ste ho poslali do akadémie. Povie im, že ste ho zachránili pred Cerberom a uveria vám. Môžete prehodiť s Davidom pár slov Vzor (2) Si v poriadku? alebo Renegát (2) Budem ťa potrebovať. Celkovo Reputácia +5.
Ak ste Overlord neprešli, alebo Dávida nechali u Cerberu, tak je tu len Octavia s kolegom a neverí vám. Buď zavolajte Sandersovú, aby potvrdila vašu verziu Vzor (5), alebo im rozstrieľajte štít, ktorým sa chránia Renegát (5).

Za nimi je bezpečnostná miestnosť, ktorú vám odomkne jedine Dávid, ak ste ho sem poslali. V miestnosti je vylepšenie (Sniper Rifle Piercing Mod) a útočná puška (M-96 Mattock). V chodbe je terminál (4375). Pokračujte ďalšou chodbou, v ktorej pôjdete okolo terminálu, kde sú schémy biotického zosilnenia (Biotic Amp Schematics) pre vedľajšiu úlohu Citadely „Biotic Amp Interfaces“.
V ďalšej chodbe preskočte blokádu a naľavo máte brnenie (Serrice Council Chestplate). Za dverami zabite jedného vojaka, na zemi si môžete pozrieť Datapad a nastúpte si do Atlasa. V ňom prejdite do poslednej haly, kde bude záverečný útok vojakov Cereberu. Pomôžte si Atlasom a proste ich likvidujte. Po nich príde na záver nepriateľský Atlas. Ak to váš prežil, tak ho s ním dostanete rýchlejšie. Napokon vystúpte z Atlasa a na sedačke pri dverách, ktorými ste do haly vošli, si ešte vezmite vylepšenie (SMG Magazine Upgrade).

Odlet
Potom už len vyjdite dverami von a ukradnutou loďou Cerberu odchádzate so študentami, Jack a Kahlee Sandersovou. Študenti sa tešia na akciu. Ak je s vami Jack (ktorá zachránila Rodriguezovú pri úteku), tak Kahlee podotkne, že možno sú predsa len pripravení do skutočnej akcie.
Ak s vami Jack nie je, tak Prangley pri ústupe zomrie pri záchrane Rodriguezovej a Kahlee na vás apeluje, aby ste ich neposielali do boja.
Teraz sa rozhodnite, ako ich využijete. Môžete ich prideliť na podporu (Vzorové body), alebo ako útočný tím do boja (Renegátske body).
Ak ich použijete na podporu, tak budú priradení k 103tej divízii mariňákov a aktualizujú toto vojnové aktívum (103rd Marine Division) o 50 bodov. Ak ich pošlete do boja, tak vytvoria vlastnú jednotku a získate nové vojnové aktívum „Biotic Company), ktoré má 75 bodov vojenskej sily. Navyše ako Vojnové Aktívum získavate aj Kahlee Sandersovú a Jack (ak prežila minulý diel).
Za misiu tiež získavate od Aliance 12500 kreditov.
Navyše potom skočte v Citadele na podlažie veľvyslancov a v termináli spektier budete mať žiadosť od inštruktorov za akadémie, aby mohli trénovať mladších študentov v Citadele. Udeľte im povolenie a získate aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Citadel Defense Force.



C. Úlohy splniteľné po misii „Priorita: Sur´Kesh“


C.1. Krogani a Turiani


Tuchanka: Turian Platoon

Primarch Victus vám povie o jednej z ich lodí, ktorá bola zostrelená na Tuchanke a bol by rád, keby čatu niekto zachránil. Vraj mali dôležitú úlohu, ale odmieta hovoriť o podrobnostiach. Ďalšími otázkami zistíte akurát to, že čatu viedol jeho syn.

Možnosť získať zbrane: M-9 Tempest, Phaeston.
Možnosť získať vylepšenia: Shotgun Smart Choke, SMG Magazine Upgrade, SMG Ultralight Materials, Sniper Rifle Spare Ammo, Sniper Rifle Extended Barrel.
Možnosť získať brnenia: Hahne-Kedar Chestplate.


Hneď na troskách naľavo od miesta pristátia je vylepšenie (SMG Magazine Upgrade). Vylezte po rebríku a zabite trojicu huskov čupiacich pri náhradných dieloch (3125). Vylezte po ďalšom rebríku a pri telách nájdete samopal (M-9 Tempest). Ďalej je prvý únikový modul s pár turianmi, po ktorých pália kanibali. Zabite ich a potom si podajte aj Harvestera, ktorý sa objaví. Využite moment, kým útočí na turianov a potom sa kryte za trosky, keď sa zameria na vás.
Vylezte hore rebríkom a hneď naľavo hore je vylepšenie (Sniper Rifle Spare Ammo). Pokračujte chodbou. Pred odbočkou sú naľavo náhradné diely (6250), v chodbe je útočná puška (Phaeston) a pri druhej odbočke je vylepšenie (SMG Ultralight Materials). Zoskočte dole, pri prvom stĺpe je lekárnička a bežte na koniec, kde pomôžte ďalším turianom. Zabite pár kanibalov, marauderov a druhého Harvestera.
Pokračujte za svojimi parťákmi a zoskočte dole. Naľavo máte brnenie (Hahne-Kedar Chestpalte). Skočte do druhej diery a tam sú pri telách letový záznam (Datapad) a vylepšenie (Shotgun Smart Choke). Pokračujte cez pár huskov k ďalšej skupine marauderov, kanibalov a k harvesteru. Keď harvester zraníte, presunie sa za ďalšiu chodbu a keď mu naložíte aj tam, stiahne sa preč. Pokračujte dolu ruinami popri lekárničke a vylepšení (Sniper Rifle Extended Barrel).
Dostanete sa na do poslednej oblasti s reaperskými nepriateľmi a vráti sa aj Harvester, ktorý vám predtým ušiel a má o trochu viac života. V pravej časti ruín nájdete Reaperskú Čiernu Hviezdu, tak ju môžete použiť na zničenie Harvestera, aby ste s ním mali hneď pokoj a potom sa sústrediť na kanibalov a marauderov.
Po boji oslovte poručíka Victusa, ktorý vám poďakuje za záchranu a odhalí vám ich pôvodnú misiu. Zneškodniť enormne veľkú bombu, ktorú na planétu umiestnil Cerberus. Získavate automaticky úlohu „Tuchanka: Bomb“. Treba ju splniť čo najskôr, inak prídete o značnú časť Kroganskej armády.

Po návrate na si pohovoríte s Hackettom aj s Primarchom Victusom, ktorému vyčítate, že vám zatajil podrobnosti. Pýta sa, či by ste vy verili jemu s informáciou, ktorá by ohrozila Zem. Vzor (2) Áno. alebo Renegát (2) Nie.
Za splnenie úlohy máte 12500 kreditov a Reputácia +10.


Tuchanka: Bomb

Hneď po splnení úlohy „Tuchanka: Turian Platoon“ získate túto úlohu. Cerberus chce odpáliť ohromnú bombu. Ak misiu nesplníte počas najbližších troch misií (takže ak napríklad budete pokračovať „Priorita: Tuchanka“, „Priorita: Citadela II“ a niečo ďalšie, bomba vybuchne), prídete o značnú časť kroganskej armády. Pred vylodením vám však povedia, že je to turianská bomba, ktorú tam umiestnili počas vojny ako poistku, no teraz ju odhalil Cerberus.

Možnosť získať zbrane: M-29 Incisor.
Možnosť získať vylepšenia: Pistol Melee Stunner, Pistol Scope, Shotgun Blade Attachement, SMG Heat Sink, Sniper Rifle Concentration Module.
Možnosť získať brnenia: Rosenkov Materials Gauntlets.


Vylodíte sa rovno do bojovej zóny, takže sa pripravte a prebojuje sa na opačnú stranu nádvoria. Keď sa tam dostanete a pobijete všetkých nepriateľov, ustane aj bombardovanie. Na druhej strane vybehnite hore rampou. Na rampe máte ostreľovačku (M-29 Incisor) a nad rampou je vylepšenie (Shotgun Blade Attachement).
Vojdite do ruiny. V pravej časti od vstupu sú rukavice (Rosenkov Materials Gauntlets). Pokračujte ruinou popri počítači (5000) na poschodie. Pri výstupe je vylepšenie (SMG Heat Sink). Pokračujte a na konci poschodia je lekárnička a vylepšenie (Pistol Scope). Zoskočte dole, kde uvidíte ako vojaci Cerberu opúšťajú oblasť. Pri mieste, z ktorého odletela prvá skupina, je datapad (5000). Než druhá skupina nastúpi obďaleč do transportéra, môžete ich zlikvidovať. Na konci trasy máte výhľad na bombu.
Tam vylezte napravo hore rebríkom a hneď pred vami je na krabiciach vylepšenie (Sniper Rifle concentration Module). Obďaleč je pri ďalších krabiciach vylepšenie (Pistol Melee Stunner). Dole uteká pár ďalších agentov popri automatickej vežičke. Zničte ju. Pri nej máte lekárničku a aj počítač s informáciami o ovládaní automatických veží (Turret Control Schematics – pre vedľajšiu úlohu Cerberus Automated Turret Schematics).
Potom len zlezte dole a dostanete sa k Victusovi. Ten začne pracovať na odpojení bomby. Vzor (2) Kryjeme vás. alebo Renegát (2) Neposer to. Objavia sa vojaci Cerberu, tak už len bojujte a chráňte Victusa. Likvidujte vojakov a napokon zničte aj Atlasa. U neho si môžete pomôcť Hydra Launcherom, ktorý je napravo od Victusa. Keď všetkých pozabíjate, zneškodní Victus bombu, no za cenu vlastného života.

Po návrate si len pohovoríte s Hackettom, Primarchom Victusom a Urdnotom. Vzor (4) Musíme sa pohnúť ďalej. / Zaplatil ste najvyššiu cenu. alebo Renegát (4) Obaja sa mýlite. / Váš syn to dal do poriadku. Dostanete 12500 kreditov, Reputácia +10. Tiež získavate Vojnové Aktívum: Turian Blackwatch.


Attican Traverse: Krogan Team

Urdnot vám povie o nezvestnej kroganskej skupine, ktorá skúmala chýry, že sa vrátili Rachniovia. Skúmala to jeho jednotka Aralakh Company. Zájdite preto do sústavy Ninmah Cluster, do systému Mulla Xul a na planétu Utukku.

Možnosť získať zbrane: M-300 Claymore.
Možnosť získať vylepšenia: Pistol High Caliber Barrel, Pistol Piercing Mod, Shotgun Shredder Mod, Shotgun Spare Ammo, SMG High Caliber Barrel.
Možnosť získať brnenia: Ariake Technologies Shoulder Guard.


Po pristátí stretávate Grunta, vášho parťáka z minulého dielu. Ak ste mu pomohli zvládnuť Rituál Dospelosti, tak je teraz veliteľom tímu Aralakh Company (ak minulý diel neprežil, alebo ak ste si nepreniesli pozíciu, vedie ich Urdnot Dagg). Po zvítaní si vezmite z ich tábora vylepšenie (Pistol High Caliber Barrel), brokovnicu (M-300 Claymore) a náhradné diely (1625). Vydajte sa cestou a v ďalšej budove nájdete pracovný stôl a vylepšenie (SMG High Caliber Barrel). Pri budove sú aj náhradné diely (875). Tu si môžete znova pohovoriť s Gruntom. Potom prejdite budovou za ním. Než sa dostane k vám, budova spadne aj s vami, takže postupujete tunelmi sami.

Neďaleko narazíte na mŕtveho krogana, ktorému môžete vziať plameňomet M-451 Firestorm. Tým ľahko zničíte siete, ktoré blokujú cestu. Taktiež cestou narazíte na spóry, ktoré vo vašej blízkosti vybuchujú, tiež ich môžete ľahko spáliť. Pokračujte tunelmi. Za druhou radou spór je naľavo za pavučinou ďalší mŕtvy krogan s ďalším plameňometom. Prejdite ďalej popri drôtoch a zoskočte do jaskyne. Tam vás napadnú ravageri a huskovia. Naľavo je pri mŕtvom kroganovi vylepšenie (Shotgun Shredder Mod) a pod plošinou s ravagerom ďalší plameňomet. Prejdite vrchom cez ďalšie spóry a siete. Prepáľte sieť napravo a tam zničte reapersku technológiu, čo vám uvoľní cestu ďalej.
Prejdite a cesta späť bude zavalená (už to preháňajú s tým obmedzovaním pohybu v tejto hre). Tu máte zas pár spór a sietí po bokoch. Naľavo je za jednou sieťou reaperská technológia, z ktorej získate kredity (3750), za ďalšou naľavo je mŕtvy krogan, ktorý má u seba správu pre asarijku menom Ereba na Citadele a napravo je telo s plameňometom.
Vojdite do ďalšej haly, kde je zas skupina nepriateľov. Porazte nepriateľov a postupujte po obvode cez spóry. Pri mŕtvom kroganovi je vylepšenie (Shotgun Spare Ammo). Zoskočte dole a pokračujte. Pri malom vodopádiku sú náplecníky (Ariake Technologies Shoulder Guard). Pokračujte dole, kde zničte ďalší reaperský generátor, aby ste zachránili čatu Aralakgh. Tí zostanú tu brániť východ. Pri mŕtvole máte lekárničku, plameňomet a vylepšenie (Pistol Piercing Mod). Za ďalším spórami je reaperská technológia (3125). Prelezte úzkym tunelom.

Ste v hlavnej hale, no cestu vám uzavreli bariéry. Zničte prvý generátor nad vami a otvorí sa cesta naľavo. Prebojujte sa k druhému generátoru, zničte ho a otvorí sa cesta napravo. Tam sa prebojujte k tretiemu generátoru, ktorý tiež zničte. Potom dorazte poslednú vlnu nepriateľov a prichádza stretnutie s kráľovnou Rachniov.
Ak ste zabili kráľovnú v prvom dieli, tak je tu nová, umelo vytvorená reapermi. Ak ste kráľovnú v prvom dieli nechali žiť, tak je to tá pôvodná, ktorá chcela dodržať svoj sľub, že zmizne z obývanej galaxie, ale zotročili ich Reaperi.
Kráľovná tvrdí, že vám pomôže v boji s Reapermi, ak ju zachránite. No blížia sa nepriatelia ohrozujúci kroganskú čatu a času je málo, takže sa rozhodnite. Akokoľvek sa rozhodnete, pri úteku narazíte na odpor a Grunt/ Dagg sa vám pokúsi získať čas na útek. Ak je to Dagg, tak zomrie. Ak je to Grunt a splnili ste jeho osobnú úlohu v minulom dieli, tak to prežije, inak zomrie.
Čo sa týka rachniov, tak ak je to pôvodná kráľovná, ktorej ste kedysi zachránili život na Noverii, tak splní svoj sľub a pomôže vám. Ak je to nová kráľovná, tak vám sľúbi, že vám poskytne svoje potomstvo, ale neskôr vás zradí.
Ako Vojnové Aktívum získate čatu Aralakh Company (25, ak je s vami Grunt tak 75). Ak zachránite kráľovnú, ktorú ste zachránili aj v prvom dieli, získate Vojnové Aktívum Rachni Workers (100) a aj Aralakh Company (25, ak je s vami Grunt tak 50).
Odmenou vám je 12500 kreditov a Reputácia +5.


Krogan Dying Message

Počas misie „Attican Traverse: Krogan Team“ môžete nájsť mŕtveho krogana, ktorý má u seba správu pre svoju ženu Erebu.
V Citadele v obchode so suvenírmi predáva asarijka Ereba. Už predtým ste ju mohli počuť, ako sa zhovára so zákazníčkou a obhajuje pred ňou svojho manžela, keď tá utrúsi poznámku o kroganoch. Je to pár, ktorý ste mohli dať dokopy v minulom dieli na Illiume pri úlohe Modrá ruža z Illiumu a neskôr ste Erebu a Charra mohli stretnúť na Tuchanke.
Len jej odovzdajte správu od jej mŕtveho manžela. Reputácia +5.



C.2. Normandy


N7: Cerberus Attack

Možnosť získať brnenia: Armax Arsenal Gauntlets.

Túto úlohu získate po prejdení misie „Priorita: Sur´Kesh“. Cerberus získal kontrolu nad starým, vojenským zariadením na Tuchanke, tak máte zistiť, o čo im ide a zastaviť ich. Celá oblasť je len nádvorie a plošina s ovládaním dela. Je tu skupina nepriateľov, ktorú pobite. Naľavo od miesta, kde ste sa vylodili, je pri veľkej krabici haraburdie (3500). Pri rebríku pred ovládaním dela je haraburdie (3500). Za ovládaním, pri rampe vedúcej nahor sú rukavice (Armax Arsenal Gauntlets) a nad nimi, pod troskami je ukryté haraburdie (3500). Hore pri ovládaní je lekárnička. Pri ovládacom paneli si môžete stiahnuť tiež údaje o starej elektrickej sieti (Old Grid Schematics) pre úlohu „“Improved Power Grid“.
Pokúste sa aktivovať ovládanie dela, ale nepriatelia odpojili energiu. Prebojujte sa na opačnú stranu nádvoria (pri mieste, kde ste sa vylodili) cez ďalších vojakov Cerberu a tam odpáľte dve rozvodné skrinky, aby sa vám otvorili a obe aktivujte. Prebojujte sa cez ďalších nepriateľov naspäť a aktivujte delo. Zničíte bombardér Cerberu a získavate funkčnú delostreleckú základňu.
Vraciate sa naspäť na loď a dostávate 10000 kreditov. Reputácia +5. Tiež získavate Vojnové Aktívum: Krogan First Divison.


N7: Cerberus Abduction

Možnosť získať brnenia: Capacitor Helmet.

Túto úlohu získate, keď splníte jednu z úloh vedúcich k hlavnej úlohe na Tuchanke, teda „Turian Platoon“, alebo „Krogan Team“. Potom vám o zásahu Cerberu povie Samantha. Cerberus útočí na civilistov na planéte Benning. Po pristátí bežte napravo na ulicu a zlikvidujte skupinu nepriateľov. Potom sa presuňte na opačnú stranu a zlikvidujte nepriateľov pri dvoch ukrývajúcich sa civilistoch. Než ich oslovíte, môžete prehľadať oblasť, ak chcete.
Na malom nádvorí pri stĺpe, medzi vstupmi do budov 22 a 25 sú psie známky (Dog Tag) pre úlohu Benning: Evidence. V budove 52 je PDA. V budove 9 sú náhradné diely (2500). Pri budove 97 je pri smetnom koši helma (Capacitor Helmet). Na mostíku medzi budovami 25 a 27 sú náhradné diely (2500). V budove 27 je aj lekárnička. V budove 5 je lekárnička, náhradné diely (2500) a PDA. V budove 7 je počítač so správou (ako bežné PDA).
Potom oslovte civilistov a tí sa vydajú k pristávacej ploche kvôli evakuácii. Cestou vás budú napádať vojaci Cerberu, čo vždy zastaví aj civilistov, ktorí sa pohnú, až keď všetkých nepriateľov z danej várky pobijete. Takto sa presuňte až na pristávaciu plochu a keď priletí transportér, tak sa len naloďte.
Získavate 10000 kreditov a Reputácia +5. Tiež získate Vojnové Aktívum: Arcturus First Divison.



C.3. Citadela


Barla Von

Po úlohe „Priorita: Palaven“ choďte v Citadele do Prezídia a oslovte Ariu, ktorá sedí v kaviarni Apollo. Oslovte ju a povie vám, aby ste zašli za Barla Vonom, ktorý vie o žoldnieroch, čo by sa mohli pridať k spojeneckej armáde. Barla Von je finančný poradca, ktorý pracuje pre Tieňového Brokera, teda pre Ariu, no v prvom dieli vám poskytol informácie od pôvodného Brokera. Oslovte ho a môžete zareagovať – ak nepodotknete, že si na neho spomínate, zareagujete na jeho názor na Andersona Vzor (2) Je to statočný muž. alebo Renegát (2) Sleduješ ma. Povie vám o stratenej garde Brokera. Ak ich zachránite z územia ovládaného Reapermi, tak vám pomôžu v boji. Vzor (2) Vďaka. alebo Renegát (2) Čo z toho máš ty?
Po úlohe „Priorita: Sur´Kesh“ sa vám sprístupní sústava Krogan DMZ. V systéme Dranek nájdete Čatu Tieňového Brokera na planéte Roltha. To je vaša odmena. Už len potom skočte oznámiť Vonovi, že ste ich našli. Reputácia +5.


Improved Power Grid

V Citadele, pred vstupom do baru Purgatory, je žena Alison, ktorá si robí starosti s nedostatočným výkonom energetickej siete. Keď budete na Tuchanke plniť vedľajšiu úlohu „N7: Cerberus Attack“, tak pri ovládacom paneli dela nájdete aj schému starej, elektrickej siete (Old Grid Schematics), ktorú si stiahnite. Ak ju miniete počas plnenia úlohy, môžete si ju kúpiť za 1000 kreditov v termináli spektier v Citadele. Potom ju odovzdajte žene pri bare.
Dostanete za odmenu 1000 kreditov. Reputácia +5. Získavate aj aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Alliance Fifth Fleet.


Benning: Evidence

V Citadele, na podlaží veľvyslancov je naľavo od výťahu veľvyslanec Dominic Osoba. Telefonuje a chce, aby po niekom pátrali. Oslovte ho a zistíte, že sa stratil jeho syn Bilal, tak mu sľúbite, že sa po ňom obzriete. Jeho jednotka sa vrátila z Benningu bez neho. V bare Purgatory je pár opitých vojakov pri vstupe, ktorí spomínajú masaker a tiež aj meno Bilal (to len pre zaujímavosť).
Keď budete plniť úlohu „N7: Cerberus Abduction“, tak na zemi pri stĺpe, medzi vstupmi do budov 22 a 25 nájdete na zemi psiu známku (Dog Tag). Ak ju miniete počas misie, môžete ju kúpiť v termináli spektier v Citadele za 1000 kreditov.
Správu o smrti jeho syna potom povedzte veľvyslancovi. Reputácia +5.



D. Úlohy splniteľné po misii „Priorita: Citadela II“

Môžete tiež prijať úlohy: Cerberus Ciphers, Reaper Code Fragments, Chemical Treatment, Kakliosaur Fossil, Target Jamming Technology.



D.1. Normandy


Mesana: Distress Signal / Kallini: Ardat-Yakshi Monastery

Keď dokončíte úlohu „Priorita: Citadela II“, tak hneď po rozhovore s admirálmi vás osloví Liara. Má správu z asarijského velenia, že by potrebovali pomôcť s preverením jednej kolónie. Už tam poslali komando, no nik sa nevrátil. Zaleťte teda do sústavy Nimbus Cluster, systému Mesana na planétu Lesuss.
Cestou vám Liara povie, že idete do chrámu Ardat-Yakshi. Z minulého dielu môžete vedieť, čo sú zač, Ardat-Yakshi bola aj Morinth, dcéra vašej parťáčky Samary. Sú označované za démonky, lebo trpia genetickou poruchou, pri ktorej ničia nervový systém svojich sexuálnych partnerov a keď sa k tomu dostanú, zostávajú po nich hromady mŕtvol. Preto ich držia v odlúčení od sveta v chráme. Núdzový signál zrejme vyslalo komando, ktoré je pripravené odpáliť bombu, aby zabránilo úniku Ardat-Yakshi. Vzor (2) Bomba je posledná možnosť. alebo Renegát (2) Nebudeme váhať. Po pristátí sa vám zmení názov misie.

Možnosť získať zbrane: Disciple.
Možnosť získať vylepšenia: Assault Rifle Precision Scope, Assault Rifle Stability Damper, Pistol Melee Stunner, Sniper Rifle Spare Ammo.
Možnosť získať brnenia: Serrice Council Shoulder Guards.


Naľavo máte vylepšenie (Assault Rifle Stability Damper). Otvorte dvere a vojdite do výťahovej šachty. Zlezte dole a vojdite do chodby. Oproti vám je Terminál a za ním na stole PDA. V bočnej miestnosti naľavo máte vylepšenie pre terminál u Liary (Gallae´s Electronic Signature) a zbraňové vylepšenie (Pistol Melee Stunner). Napravo od šachty je v bočnej miestnosti trezor (7500) a vylepšenie (Sniper Rifle Spare Ammo) . Pred východom z chodby je mŕtva asarijka. Vzor (2) Zdá sa to byť trochu drastické. alebo Renegát (2) Nemožno ich viniť, že si priniesli bombu. Prieskum tela vám ukáže, že sú tu Reaperi.
Prejdite ďalšou prázdnou miestnosťou a vyjdite na terasu. Ak ste v minulom dieli naverbovali Samaru a prežila vašu púť, tak ju tu teraz stretnete. Prišla zachrániť svoje zvyšné dve dcéry, Falere a Rilu. Vzor (2) Pomôžeme s pátraním. alebo Renegát (2) Chceme to tu odpáliť.
Potom sa otočte napravo od dverí a na zemi nájdete PDA s rozlúčkou mŕtvej asarijky svojej družke. Vedľajšia úloha „Asari Widow“.

Kláštor
Pokračujte dverami vonku na nádvorie, kde vás čaká Banshee, asari zmenený reapermi. Držte sa od nej v úctivej vzdialenosti a zničte ju. Po jej zabití sa objaví pár kanibalov. Po boji prejdite dverami na konci a za nimi stretnete Falere (a aj Samaru, ak je tu). Zistíte, že zajali jej sestru Rilu. Napravo pokračujete dverami, poniže nich je počítač so správou.
Za dverami zabite maraudera a pár kanibalov. V miestnosti napravo je lekárnička, náplecníky (Serrice Council Shoulder Guards) a brokovnica (Disciple). V druhej miestnosti, na opačnej strane podlažia je trezor (5000), pracovný stôl a dva počítače so správami. Zbehnite dole schodmi a v hale je ďalšia Banshee a skupina kanibalov. Po boji prejdite dverami. Naľavo máte vylepšenie (Assault Rifle Precision Scope). Potom vojdite do výťahu.

Veľká hala
Vo veľkej hale je Rila, ktorú sa snaží Falere prebrať. Prezrite bombu v miestnosti a v scénke sa Rila preberie, no začali na ňu vplývať Reaperi, tak napadne sestru. Po scénke vás napadnú dve Banshee a skupina huskov. Zbavte sa najprv ich, nech neotravujú, aj keď sú slabí a potom sa sústreďte na Banshee, najlepšie ak vy jednu a váš tím druhú. V hale máte aj tri lekárničky, ak treba. Po boji znovu aktivujte bombu a v ďalšej scénke sa Rila aspoň na chvíľu vymaní z vplyvu Reaperov a povie, že odpáli bombu. Vy odvediete Falere preč, napriek jej protestom a Rila zomrie vo výbuchu.

Ak je tu aj Samara, tak vám povie, že jej kódex justičárky jej prikazuje zabiť Ardat-Yakshi, ktoré sú mimo chrámu, no aby nemusela zabiť dcéru, chce spáchať samovraždu. Môžete jej v tom zabrániť Vzorovou akciou a získate ju ako Vojnové Aktívum.
Čo sa týka Falere, tak vám povie, že chce zostať tu, keď sú už Reaperi mŕtvi po výbuchu bomby. Môžete sa rozhodnúť nechať ju tu, alebo ju zabiť, aby nebola hrozbou ako posledná Ardat-Yakshi (ak Samara žije, tak Falere nemôžete zabiť).
Po návrate vám ďakuje asarijska radná a komando, ktoré posielala do kláštora, pridelila vám, ako ďalšie Vojnové aktívum za odmenu. Tiež získavate 12500 kreditov.


Asari Widow

Pri plnení úlohy „Mesana: Distress Signal / Kallini: Ardat-Yakshi Monastery“ môžete nájsť PDA, na ktorom sa lúči zomierajúca asarijka so svojou partnerkou. Po návrate na Citadelu nájdete prezídiu asarijku, ktorá sa snaží spojiť so svojou partnerkou menom Tashya Poarae. Je to Weshra, ktorej je jej správa určená, tak jej ju odovzdajte. Reputácia +5.


Ex-Cerberus Scientists

Keď sa vrátite po úlohe „Priorita: Citadela II“ na loď, tak vám Samanta povie o tejto úlohe. Pohovorte si s ňou o detailoch.

Možnosť získať zbrane: M-6 Carniflex.
Možnosť získať vylepšenia: Assault Rifle Magazine Upgrade, Shotgun High Caliber Barrel, Shotgun Spare Ammo, SMG High Caliber Barrel, Sniper Rifle Piercing Mod.
Možnosť získať brnenia: Kassa Fabrication Greaves.


Hneď po pristátí pobite vojakov Cerberu na dvore a oslovte potom raneného Jacoba, vášho parťáka z minulého dielu. Vojdete dnu, kde vám predstaví doktorku Brynn Coleovú, ktorá to tu vedie. Od nej zistíte, že vedci Cerberu pracovali na nejakom projekte, každý na istej časti a každý, čo dokončil svoju prácu, zmizol, preto sem utiekli pred Cerberom aj so svojimi rodinami, no teraz ich našli a chcú ich zabiť. Vzor (2) Dobre že ste ušli. alebo Renegát (2) Útek chce odvahu. Napravo sa zhovára doktorka Brownová a doktor Fredericks, Povedzte im, že všetko bude v poriadku. Reputácia +2.
Pred dverami sú na stoloch dva Datapady (2500 kr. a správa). Tam stojí aj doktor Gavin Archer. Dozeral na projekt Overlord. Ak ste prešli to DLC a vzali ste so sebou jeho brata Davida, tak sa pýta, čo je s ním (mohli ste ho zachrániť pred útokom na Citadelu v Grissomovej akadémii), ak ste ho nevzali, alebo ak ste DLC nehrali, tak je David mŕtvy. Tak, či tak, si Gavin uvedomil zlo Cerberu, aj to, čo vykonal sám a ušiel.
Za dverami je pracovný stôl a pri ňom na zemi vylepšenie (Assault Rifle Magazine Upgrade). Pri schodoch je lekárnička. Nad schodmi si automaticky pohovoríte s Brynn a Jacobom. Zistíte, že musíte aktivovať delá obranného systému, aby kryli únik vedcov z komplexu. Máte cieľ, no než odídete, môžete to tu ešte preskúmať.
Môžete si osobitne pohovoriť s Brynn aj Jacobom o nich, ich práci a zistíte aj, že tvoria pár. Napravo sú dva Datapady (2500 kr. a správa). Naľavo je prístroj, v ktorom sú údaje o turianskom toxíne (Turian Toxin Data – pre úlohu Cerberus Turian Poison). Za rohom je na zemi vylepšenie (Shotgun High Caliber Barrel) a na krabici neďaleko je Datapd. V ošetrovni sú holene (Kassa Fabriaction Greaves) a dva datapady (1250 kr. a správa)

Potom vyjdite dverami a vlezte hore rebríkom. V hornej chodbe je na potrubí naľavo pištoľ (M-6 Carniflex). Vyjdite von a pobite nepriateľov. Sú len pred vami a za nimi je už vysielač, kam smerujete. Naľavo za krabicami pred vysielačom je vylepšenie (SMG High Caliber Barrel) a tesne pri vysielači je datapad (2500) a lekárnička. Aktivujte vysielač pre spojenie s Jacobom.
Teraz musíte aktivovať obe delá. Na priestranstve pod delami sa objavia nepriatelia, ktorí zdvorilo počkali, kým aktivujete vysielač. Pobite ich a choďte k rebríku. Napravo od neho, za krabicami je vylepšenie (Sniper Rifle Piercing Mod). Vylezte hore rebríkom a aktivujte prvé delo. Prejdite po streche k druhému. Tam je lekárnička, Datapad (3750) a ešte jeden rebrík, pod ktorým je vylepšenie (Shotgun Spare Ammo). Vráťte sa hore a skúste aktivovať druhé delo. Je zaseknuté a treba ho opraviť. Prideľte na opravu jedného z vašich parťákov a s druhým zatiaľ bráňte pozíciu. Objavia sa ďalší nepriatelia, niekoľkokrát ich vysadia raketoplány. Pred delom máte aj menší kanón, ktorý môžete použiť a likvidovať ním prichádzajúcich nepriateľov. Keď ich pobijete, akurát vtedy náhodou je aj delo opravené. Váš parťák sa už neunúval ho aktivovať, tak to spravte vy.
Delá fungujú a vraciate sa do základne, kde sa vás Jacob pýta, či ste pripravení na odchod, alebo nie. Ak ste pobrali všetky veci zo základne, nemáte sa tam prečo zdržovať, tak povedzte, že ste.
Do budovy vtrhnú nepriatelia, tak sa len prebojujte dole k dverám, ktorými ste na začiatku vošli. Vyčistite to tam a vyjdete von, kde musíte brániť pozíciu, kým budú odlietať transportéry s vedcami a ich rodinami. Proste likvidujte všetkých nepriateľov, kým neodletia. Potom po vás ide Jacob, no ešte musíte zneškodniť Atlasa, ktorý sa objaví na pristávacej plošine.
Automaticky odletíte späť na loď a dostanete 12500 kreditov. Reputácia +15. Získate Vojnové Aktíva Ex-Cerberus Scientists, Dr. Brynn Cole, Dr. Gavin Archer a aj Jacob Taylor.


Cerberus Fighter Base

Túto úlohu dostanete už po misii „Priorita: Tuchanka“.

Možnosť získať vylepšenia: Pistol Magazine Upgrade.

Zaleťte na planétu Noveria, kde má Cerberus základňu pre svoje útočné lode. Základňa má dobrú protivzdušnú obranu, preto nemôžu zahájiť priamy útok a tak sa tam máte dostať a odpojiť obranu. Po pristátí pobite všetkých nepriateľov. Máte tu len malú plošinu vonku a dve miestnosti vnútri. Pri rebríku sú na sudoch náhradné diely (2000). V hornej miestnosti je lekárnička, terminál so správou a vylepšenie (Pistol Magazine Upgrade). V dolnej miestnosti sú náhradné diely (2000), Datapad (2000), lekárnička a na stene nad datapadom je terminál so schémou teplotných stabilizátorov (Heating Unit Schematics). Na terase za touto miestnosťou je lekárnička a náhradné diely (2000).
Potom použite terminál na deaktivovanie obrany základne a prideľte jednu osobu z vášho tímu, aby na termináli pracoval. Vy zlikvidujte druhú vlnu nepriateľov, ktorá sa tu objaví. Keď ich pobijete, váš parťák je hotový a pripravený na aktiváciu. Vy aktivujte spolu s ním druhý terminál. Potom zlikvidujte tretiu vlnu nepriateľov a Atlasa pri pristávacej ploche. Potom sa automaticky vrátite na loď.
Odmenou vám je 10000 kreditov. Reputácia +5. Vojnové Aktívum: Advanced Fighter Squadron.



D.2. Citadela


Heating Unit Stabilizers

V Prezídiu, na terase pod obchodníkmi, je napravo Salarian. Telefonuje o probléme s tepelnými jednotkami, aby udržali stabilitu teploty vody.
Pri plnení misie „Cerberus Fighter Base“ nájdete v miestnosti, kde budete odpájať obranu základne, na stene terminál so schémou teplotných stabilizátorov (Heating Unit Schematics). Ak ich počas misie miniete, môžete si ich kúpiť v termináli spektier za 1000 kreditov.
Zaneste schému salarianovi. Sellea vám za ne dá 1000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Salarian Third Fleet.


Book of Plenix

V Prezídiu, naľavo od výťahu, pri obchode sa jeden Volus rozčuľuje nad egoizmom všetkých počas vojny a spomenie, že Kniha Plenixa nabáda k charite a odpúšťaniu.
Knihu nájdete v sústave Aethon Cluster, v systéme Aru, na planéte Irune.
Vráťte knihu volusovi v Prezídiu za 15000 kreditov. Reputácia +5. Získate aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Citadel Defense Force.


Cerberus Automated Turret Schematics

V Prezídiu je nad schodmi dôstojník bezpečnosti, ktorý zháňa prostriedky na bezpečnú neutralizáciu pascí a vežičiek, ktoré tu nechal Cerberus. Na to potrebujete schémy, ktoré nájdete pri plnení úlohy „Tuchanka: Bomb“ a ak ste ju plnili skôr, tak ste úlohu už získali.
Pri tej úlohe tesne pred koncom, než sa dostanete k Victusovi pôjdete okolo automatickej vežičky, pri ktorej sú aj plány (Turret Control Schematics). Ak ich počas misie miniete, môžete si ich kúpiť v termináli spektier za 1000 kreditov.
Potom odovzdajte plány dôstojníkovi. Dostanete 1000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Citadel Defense Force.


Medical Supplies

Po návrate na loď, po záchrane Citadely choďte na ošetrovňu za doktorkou, ktorú ste naverbovali. Povie vám o vojenskom lekárskom vybavení, ktoré sa objavilo na Citadele a ktoré by ste mohli získať výmenou za bežné zdravotnícke pomôcky, ktorých máte na lodi nadbytok.
Choďte na Citadelu a v utečeneckých dokoch je turian menom Tactus. Zdráha sa výmeny, lebo nevie, či jeho ľudia nebudú tie veci potrebovať a nakoľko vám môže veriť. Môžete mu vaše lekárske nadbytky proste darovať bez výmeny, alebo ak máte dosť reputácie, tak ho presvedčiť, aby na výmenu pristúpil.
Vzor (15): Darujte mu vaše lekárske nadbytky bez výmeny za ich zdroje. Potom si len pohovorte s doktorkou pre splnenie úlohy a pár skúseností naviac.
Renegát (5): Presvedčte ho, aby na výmenu pristúpil. Potom skočte za doktorkou pre ukončenie úlohy. Reputácia +5.
Vzor (5): Presvedčte ho, aby na výmenu pristúpil. Potom skočte za doktorkou pre ukončenie úlohy. Reputácia +5.
Ak ste im veci darovali, nezískate nič. Ak ste dojednali výmenu, tak z nej doktorka pre vás vydolovala vylepšenie. Ak je tu doktorka Michelová, tak máte zvýšenú kapacitu Medi-Gelu. Ak je tu doktorka Chakwasová, tak máte zvýšenú efektivitu Medi-Gelu.


Volus Ambassador

Vo vašom osobnom termináli máte po záchrane Citadely mail od Primarcha Victusa. Napadli loď s ich dôstojníkmi a keďže o polohe lode vedel len volusský veľvyslanec Din Korlack, má podozrenie, že je to zradca. Kvôli ekonomickej situácii s volussmi vás prosí, aby ste to preverili vy.
V Citadele použite na veľvyslaneckom podlaží terminál spektier a zistíte posledné pohyby veľvyslanca. Choďte k jeho pracovni naľavo od výťahu. Pred ňou stojí dôstojník. Povedzte mu, že musíte dnu a automaticky sa prenesiete do jeho pracovne.
Tam si vypočujte tri nahrávky z jeho záznamníka. Zistíte, že pracoval s Cerberom, no po ich útokoch na alianciu chcel z tej spolupráce vycúvať. Posledná nahrávka je jeho odkaz. Cerberus chystá útok na turiansku kolóniu, no turiani sú presvedčení, že stále pracuje s Cerberom a vypísali na neho odmenu.
Po vypočutí si nahrávok si vezmite z rohu miestnosti plošticu, cez ktorú sa spojíte priamo s Kolrackom a automaticky odídete z jeho pracovne do Prezídia, kde ho držia. Choďte napravo k apartmánom. Aktívne sú dvere na oboch koncoch. Je jedno, ktoré zvolíte ako prvé, vždy musíte aktivovať jedny zlé a potom pôjdete k druhým, za ktorými je Kolracka.
Ak ste v minulom dieli naverbovali Zaeeda, tak ho tam nájdete, ak nie, tak narazíte len na lovcov odmien, ktorých zneškodníte. Potom si pohovorte so zachráneným Korlackom. Vzor (2) Ste zranený. alebo Renegát (2) Tomuto ste sa mohli vyhnúť.

Nechce vám povedať, ktorú presne kolóniu chce Cerberus napadnúť, no aby ste dostali aspoň niečo, ponúka vám bombardérsku letku volusov. Rozhodnite sa, či chcete informácie o kolónii (nezískate letku v hodnote 70 bodov), alebo či chcete letku (získate letku v hodnote 70 bodov, turianská flotila utrpí stratu 10 bodov). Ak máte dostatočne vysokú reputáciu, tak ho môžete presvedčiť, aby vám dal aj letku, aj povedal o kolónii. Za každú voľbu získate tiež 5000 kreditov.
Renegát (15): Presvedčte ho, aby vám povedal o útoku na kolóniu a aby vám poskytol aj letku.
Vzor (15): Presvedčte ho, aby vám povedal o útoku na kolóniu a aby vám poskytol aj letku.
Renegát (5): Obetujte kolóniu a vyberte si letku.
Vzor (5): Zrieknite sa letky a žiadajte informácie o kolónii.
Ak ste najali vy v minulom dieli Zaeeda a splnili jeho osobnú úlohu, tak túto akciu prežil. Môžete za ním skočiť do utečeneckých dokov, osloviť ho a najmete ho ako ďalšie vojnové aktívum pre váš boj.


Cerberus Retribution

Na schodoch nad miestnosťou bezpečnosti v Prezídiu je hašteriaca sa dvojica. Bavia sa o niekom, kto si zaslúži zomrieť za zradu, pretože spôsobil smrť ich blízkych. Keď ich oslovíte, kontaktuje ich akurát kapitán Aaron Summers. Vojdite do miestnosti bezpečnosti, nad ktorou stoja a nájdete ho tam. Chce zabiť zradcu, ktorý pracoval pre Cerberus a počas útoku zabil dobrých ľudí. Výmenou za informácie si chce znížiť trest a to nechce dopustiť.
Renegát (5): Spravte to legálne a dajte mu z pozície spektry oprávnenie zabiť ho.
Renegát (5): Povzbuďte ho a odíďte.
Vzor (5): Povedzte mu, že odchádzate, ale že ak to spraví, tak ho zatknú a on to vzdá.
Vzor (5): Povedzte mu, že tým sám zneuctí uniformu, ktorú nosí a hoci sa vám to nepáči, tak jeho informácie môžu pomôcť zachrániť životy. Uzná to a odíde.
Štyri možnosti sú úplne zbytočné, pretože či použijete renegátsku/ vzorovú odpoveď, alebo voľné odpovede, vždy získate rovnaký počet bodov a vždy dostanete 5000 kreditov (kto zaplatí za zrušenie vraždy zradcu??).


Batarian Codes

V Prezídiu si pohovorte s dôstojníčkou bezpečnosti, ktorá stojí na schodoch pod miestnosťou bezpečnosti. Jordan Noles vám ukáže zbierku prístupových kódov z doby, keď tu mali batariáni veľvyslanectvo. Pre zvýšenie bezpečnosti by bolo dobré ich odstaviť.
Choďte na veľvyslanecké podlažie a použite terminál spektier. Aktivujte sledovanie terminálov, v ktorých boli použité dané kódy.
Choďte do nemocnice a v prvej miestnosti napravo je terminál. Aktivujte ho a Nolesová odpojí kódy, ktoré niekto používal na odpájanie prístrojov ľudským pacientom.
Choďte do vstupného doku D24 a aktivujte terminál pri hluku ľudí. Aj tento kód Nolesová deaktivuje, použili ho na haváriu transportu s ľudskými vojakmi.

Choďte do utečeneckých dokov a tam aktivujte posledný terminál na konci.
Objaví sa Balak, vodca batarianov, ktorý sa mstí ľuďom za to, čo sa stalo jeho národu a mieri na vás zbraňou. (V DLC Arrival ste im zničili celý systém a následne padli pod útokom Reaperov). Vzor (2) Za to môžu Reaperi. alebo Renegát (2) Môžete si za to sami.
Môžete ho zabiť. Reputácia +5. Zníženie Vojnového aktíva: Alliance Third Fleet. Ak ste zabili Balaka v DLC Bring Down the Sky, tak je tu iný batarian, s ktorým môžete len vyjednávať.
Môžete ho presvedčiť Vzorovo Vzor (5), aby ste spolupracovali, s čím neochotne súhlasí. Získate Vojnové Aktívum: Batarian Fleet.
Môžete ho presvedčiť Renegátsky Renegát (5), aby ste spolupracovali, s čím neochotne súhlasí. Získate Vojnové Aktívum: Batarian Fleet.


Inspirational Stories

Pri vstupe do utečeneckej časti dokov je salarianský reportér Solik Vaas, ktorého nechcú pustiť dnu. Požiada vás, aby ste mu spravili pár fotiek zvnútra pre jeho reportáž. Súhlaste, že mu pomôžete Vzor (2). Ak odmietnete Renegát (2), aj tak získate túto úlohu.
Vnútri je viacero možností na fotografie, ale pre neho sú zaujímavé len niektoré. Konkrétne salarian utešujúci ženu pred spomienkovou stenou. Asarijka ošetrujúca ranenú vojačku. James hrajúci karty s ďalšími vojakmi. Skupina ľudských utečencov povyše turianského dôstojníka rozprávajúceho sa s tínedžerkou. Keď máte tri dobré obrázky, povie vám, že to stačí.
Skočte za ním a ukončíte úlohu. Dostanete 5000 kreditov.
Počas plnenia tejto úlohy si nenahrávajte pozíciu po uložení, pretože potom nebudete mať miesta na fotenie aktívne. Ale celkovo úlohu splníte za minútu, takže nie je problém.


Medi-Gel Sabotage

V utečeneckých dokoch je v prostrednej časti doktor, ktorého keď oslovíte, rozčuľuje sa nad sabotážou výdajníkov Medi-Gelu. Sú tri v jeho tesnom okolí, tak len všetky tri naplňte a oznámte to doktorovi. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Turian Seventh Fleet.
Celkovo sú v okolí štyri dávkovače, no pre splnenie úlohy stačia tri. Po splnení úlohy neaktivujte štvrtý dávkovač, inak vám bude hra ukazovať na doktora, ktorý tam už nie je.


Wounded Batarian

V Prezídiu, napravo od výťahu, sa zhovára turian s ľudskou ženou o ranenom, batarianskom teroristovi v dokoch, ktorý by si zaslúžil trest, no nik nevie, o koho ide. Je to Ghorek, o ktorom si môžete potom prečítať správu v termináli spektier.
Nájdete ho v utečeneckých dokoch. Oslovte turiansku sestru, ktorá ho opatruje. Je vážne chorý a už nemá veľa pred sebou a trpí. Potom si pohovorte s Ghorekom. Je to terorista, čo zabíjal ľudí a vás viní za skazu batarianov, no napriek tomu vás požiada, aby ste ho odpojili a ukončili jeho utrpenie. Môžete sa teda rozhodnúť, či ho odpojíte z milosrdenstva, alebo ho necháte zomierať pomaly. Žiadny Vzor/ Renegát, len Reputácia +5 a 5000 kreditov (kto do pekla za to platí?).


Valhallan Threshold: Prothean Data Drives

Pri dverách vedúcich na Normandy telefonuje vojak ohľadne proteanskej technológie, ktorá by sa mohla hodiť. Nájdete ju v sústave Valhallan Threshold, v systéme Paz, na planéte Garvug.
Zaneste ich potom vojakovi za 15000 kreditov. Reputácia +5. Získate tiež aktualizáciu pre Vojnové Aktívum: Alliance Engineering Corps.


Cerberus Turian Poison

V nemocnici Huerta Memorial je naľavo v prostrednej časti salariansky doktor, ktorý nemá prostriedky na záchranu otráveného turianského generála.
Keď budete plniť misiu „Ex-Cerberus Scientits“ tak po vstupe do komplexu s vedcami je na poschodí prístroj s turianskym toxínom (Turian Toxin Data), z ktorého si toxín vezmite. Ak ho na misii miniete, môžete si ho kúpiť v termináli spektier za 1000 kreditov.
Odneste ho potom doktorovi, ktorý vďaka nemu vylieči generála Koriliusa. Dostanete 1000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Turian Sixth Fleet.


Athena Nebula: Hesperia-Period Statue

V Prezídiu sedí po úlohe „Priorita: Citadela II“, Naľavo od výťahu sedí asarijská vedkyňa a telefonuje ohľadne sôch s proteanskými popismi. Nájdete ich v sústave Athena Nebula, v systéme Vernio na planéte Polissa.
Potom ich zaneste asarijke za 15000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Alliance Engineering Corps.


Nimbus Cluster: Library of Asha

V bare Purgatory je pri schodoch na parket asarijska vojenská inštruktorka, ktorá zháňa Knihy Asha popisujúce taktiku boja. Nájdete ich v sústave Nimbus Cluster, v sústave Agaiou na planéte Carcosa.
Zaneste ich potom asarijke za 15000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Asari Sixth Fleet.



E. Úlohy splniteľné po misii „Priorita: Geth Dreadnought“


N7: Fuel Reactor

Možnosť získať Brnenia: Rosenkov Materials Chestplate.

O tejto úlohe vám povie Samantha po návrate z gethského Dreadnoughtu. Bol odstavený reaktor v turiansko-asarijskom palivovom depe a podľa všetkého je stanica opustená. Máte zistiť, čo sa tam stalo a nahodiť reaktory. Po pristátí vás privíta desiatnik Nyrek, člen tímu kapitánky Rileyovej, ktorej tím to sem prišiel preskúmať pred vami. Naľavo máte brnenie (Rosenkov Materials Chestplate) a povyše je PDA s údajmi na liečbu chemických popálenín (Medical Treatment Plan pre úlohu Chemical Treatment). Pohovorte si s Rileyovou a uvoľnia vám za ňou cestu.
Prejdite ďalej. Naľavo vzadu máte náhradné diely (4000), napravo je ovládanie žeriavu. Prostredným tlačidlom dvíhate/ púšťate krabice, bočnými ich len presúvate. Presuňte uchytenú krabicu doprava, položte, vráťte sa po druhú krabicu naľavo, chyťte ju a presuňte doprava, aby ste si uvoľnili cestu.
Prejdite otvorenou cestou k terminálu Vent Sector A1, ktorým odsajete chemikálie z nižšieho podlažia, aby ste tam mohli vojsť. Choďte dole do A1 k terminálu, pri ktorom je PDA (3000). Použite terminál na obnovenie energie. Potom zlikvidujte huskov a marauderov.
Po boji zistíte, že ešte treba uvoľniť chladiace nádrže. Jedna je neďaleko vás, druhá vzadu. Pri nej je aj PDA (3000). Nik vás neobťažuje, než ich uvoľníte. Aktivujte reaktor a potom príde ďalšia vlna huskov a marauderov. Po boji sa vám ozve Rileyová s tým, že majú problémy. Ak jej nikoho nepošlete, tak zomrie. Pošlite jej jedného zo svojich ľudí.
Potom už len porazte brutusa a pár posledných nepriateľov. Vráťte sa k vchodu, kde je buď Rileyová, alebo Nyrek, ak to ona neprežila. Môžete ich osloviť a dverami sa vráťte na loď. Dostávate 10000 kreditov. Reputácia +5. Vojnové Aktívum: Advanced Starship Fuel.
V termináli spektier potom môžete navrhnúť pochvalu pre kapitánku Rileyovú.


Rannoch: Admiral Koris

Možnosť získať zbrane: Javelin.
Možnosť získať vylepšenia: Assault Rifle Magazine Upgrade, Shotgun Shredder Mod, SMG Magazine Upgrade.
Možnosť získať brnenia: Armax Arsenal Chestplate.


Cestou zistíte, že Koris havaroval pri gethskej rušičke. Musíte ju najprv deaktivovať, aby ste sa s ním mohli spojiť. Postupujte k havarovanému modulu, kde sú traja gethovia. Pri nich môžete preskúmať mŕtveho quariana, trosky (2500) a na kopci nad nimi (spod miesta havárie môžete na kopec a mať lepšiu pozíciu na útok) sú gethské súčiastky (2500). Pokračujte ďalej a po pár metroch je pri míne ostreľovačka (Javelin).
Pokračujte popri ďalšom horiacom module cez pár gethov k delu, pri ktorom je už gethov viac. Pobite ich a nájdete tam gethskú technológiu (3750) a Geths Spitfire, ich ťažkú zbraň. Aktivujte terminál a priraďte jedného z vašich, aby deaktivoval vežu s delom. Chráňte ho, kým ju neodstaví pred ďalšou várkou gethov, ktorú podporí aj Geht Prima.
Potom sa vydajte hore kopcom, no hneď naľavo si všimnite lekárničku a vylepšenie (Assault Rifle Magazine Upgrade). Prejdite kúsok ďalej k mŕtvolám, pri ktorých je vylepšenie (Shotgun Shredder Mod) a gethské súčiastky (3750). Za telami je ranený quarian Dorn´Hazt s ktorým môžete prehodiť pár slov, než podľahne zraneniam. Vzor (2) Pomôžeme ti. alebo Renegát (2) Kde je admirál? Nad ním pri moste je vylepšenie (SMG Magazine Upgrade).
Za mostom je rázcestie. Napravo nájdete na plošine brnenie (Armax Arsenal Chestplate). Naľavo je ovládanie dela a skupina gethov. Na plošine je aj guľomet, ktorý môžete použiť na ich likvidáciu. Napokon použite ovládanie dela, znova prideľte jedného z vašich na deaktiváciu dela a likvidujte gethov, kým to nezvládne. Pomôžete si guľometom, ktorý tu je, najmä na getha Primu.
Keď ich zlikvidujte a delo je odstavené, otvoria sa dvere s pár gethmi, ktoré vedú k druhému delu na druhej strane. Než prejdete dverami, choďte popri stene naľavo a poniže dverí je na stne monitor s údajmi o rušičke (Jamming Tower Data – pre úlohu „Target Jamming Technology“). Potom prejdite dverami, aktivujte ovládanie veže, prideľte zas jedného člena tímu na deaktiváciu dela a likvidujte nepriateľov. Aj tu máte guľomet na pomoc.

Keď je odstavená protivzdušná obrana, povoláte svoj transport, ktorý zničí rušičku a spojíte sa konečne s Korisom. Vzor (2) Sme na ceste. alebo Renegát (2) Len ich zdržte. Ten chce, aby ste odviedli civilistov z jeho lode a jeho nechali tak. Môžete ich zachrániť a on zomrie. Vzor (2) Zachránime ich. alebo Renegát (2) Budú na vás pyšní. Ak zachránite civilistov, máte Reputácia +5.
Ak máte dostatočnú reputáciu, tak ho môžete presvedčiť, že ho potrebujete živého pre pomoc quarianom. Vzor (15) alebo Renegát (15). Ak prežije, získate ho ako Vojnové Aktívum (25). Ak neprežije, prídete nielen o neho, ale aj civilná flotila utrpí straty (-75).
Ak ho presvedčíte, ešte ho kryte pri úteku paľbou z guľometu z transportéru, než sa dostane k vám a odlietate.
Po návrate máte odmenu 12500 kreditov.


Rannoch: Geth Fighter Squadrons

Legion / Geth VI vás žiada o dôveru. Vstupujete virtuálne do gethského servera, do miesta, kde virtuálne existujú a cez ktoré komunikujú. Keď ho odpojíte, zničíte celé toto miesto. Vzor (6) Verím ti. / Dobrý plán. / To je škoda. alebo Renegát (6) Žiadaš priveľa. / Radšej nech to zaberie. / Dobre. Potom len prechádzajte po jedinej možnej ceste. Nie sú tu žiadni nepriatelia. Zbraň máte na likvidovanie signálu reaperov, ktorý sa prejavuje ako súbor štvorcov blokujúcich cestu. Tieto trsy štvorcov môžete likvidovať. Prejdite takto na druhú stranu a presuniete sa do ďalšej časti.
V druhej časti, len čo zídete druhými schodmi, bude naľavo pri plošine ktorou pôjdete, opäť trs štvorcov, no je tam aktivovateľná časť (Reaper Code Fragment – pre rovnomennú úlohu), z ktorej získate časť reaperského kódu. Kúsok odtiaľ je napravo veľký zhluk kódu, ku ktorému vedú menšie trsy. Zničte ich a uvidíte kúsok z minulosti gethov a získate vďaka tomu aj vylepšenie (Improved Geth Resistors). Prejdite k druhému zhluku, zničte spojenia a uvidíte druhú spomienku. Vybehnite hore k tretej spomienke a prejdite ďalším spojovacím bodom.
Tretia časť je rovnaká, akurát sa Reaperský signál trochu adaptoval, takže sa musíte pri likvidácii trsov zamerať na slabé miesta, pretože najzjavnejšie miesta, ktoré začnete ničiť, sa budú replikovať. Aktivujte tu ďalšie uzly, aby ste videli ďalšie tri spomienky. Pri jednej získate ďalšie vylepšenie (Miniaturzied Armor Capacitors). Uvidíte, že nie všetci quariani chceli v počiatkoch gethov vyhladiť a niektorí za nich položili životy. Ak máte Legiona a prenesenú pozíciu z minulého dielu, uvidíte aj vaše stretnutie s ním.
Potom len vyjdite von posledným bodom a vráťte sa do vstupného bodu. Získavate aj čatu gethských Primov a na lodi 12500 kreditov.


Reaper Code Fragments

Na veľvyslaneckom podlaží, pri zábradlí pred výťahom postáva po záchrane Citadely asarijska bojová strategička, ktorá zháňa fragmenty reaperského kódu pre pomoc v boji. Fragment nájdete pri úlohe „Rannoch: Geth Fighter Squadrons“, v druhej časti virtuálneho sveta, krátko po vstupe. Ak ich miniete, po úlohe ich môžete kúpiť v termináli spektier za 1000 kreditov.
Zaneste ich asarijke za 1000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Asari Second Fleet.


Chemical Treatment

V miestnosti naľavo od vstupu do nemocnice Huerta Memorial sa zhovára salarianský doktor Silon s ľudskou doktorkou Kerryovou o probléme s pacientmi, ktorý nevedia vyriešiť. Keď budete plniť úlohu „N7: Fuel Reactor“, tak hneď na začiatku misie máte naľavo PDA s údajmi o liečbe chemických popálenín (Medical Treatment Plan). Ak ich miniete, po úlohe ich môžete kúpiť v termináli spektier za 1000 kreditov.
Zaneste ich potom doktorovi Silonovi za 1000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Alliance First Fleet.


Target Jamming Technology

Pri kaviarni Apollo v Prezídiu je aj dôstojník bezpečnosti. Hovorí, že gethská technológia rušičiek narúša automatické zameriavanie a vďaka nej by mohli znížiť počet obetí pri útokoch.
Pri úlohe „Rannoch: Admiral Koris“ budete deaktivovať tri delá protivzdušnej obrany. Keď deaktivujete druhé, napravo, poniže prechodových dvier je monitor (Jamming Tower Data) s údajmi o gethskej rušičke. Ak ich miniete, po úlohe ich môžete kúpiť v termináli spektier za 1000 kreditov.
Zaneste ich dôstojníkovi. Dostanete 1000 kreditov, Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Citadel Defense Force.


Kakliosaur Fossil

Salarianský vedec v Prezídiu potrebuje zachovalú vzorku kakliosaura pre pomoc kroganským vojakom. Nájdete ju v sústave Argos Rho, v systéme Phoenix, na planéte Intai´sei. Zaneste vzorku vedcovi za 15000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Krogan Clans.



F. Úlohy splniteľné po misii „Priorita: Rannoch“


Dekuuna: Code of the Ancients

Pri výstupe z výťahu v bare Purgatory je elcor, ktorý by rád získal Kódex Prastarých, čo je súhrn vedomostí jeho ľudu, ktorý by im pomohol viesť ich touto dobou.
Nájdete ho v sústave Silean Nebula, v systéme Phontes na planéte Dekuuna.
Zaneste ho elcorovi za 15000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Citadel Defense Force.


Hades Nexus: Prothean Sphere

V zadnej časti utečeneckých dokov hovorí jeden utečenec ochranke o proteanských ruinách.
V nich nájdete proetanskú sféru a to v sústave Hades Nexus, v systéme Sheol na planéte Gei Hinnom. Zaneste ju utečencovi, ktorý si má za ňu nechať vyplatiť odmenu. Z imaginárneho zdroja dostanete zaplatené aj vy – 15000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Alliance Engineering Corps.


Hades Nexus: Obelisk of Karza

Oproti kaviarni Apollo v Prezídiu sedí ľudský vedec, ktorý zháňa obelisk s jazykom proteanov.
Obelisk je v sústave Hades Nexus, v systéme Hoplos na planéte Kopis. Zaneste ho vedcovi a dostanete 15000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Alliance Engineering Corps.


Silean Nebula: Rings of Alune

V nemocnici je napravo od výťahu asarijská konzultantka, ktorá zháňa Prstene Alune, aby získala pre nemocnicu väčšiu pomoc od asarijok.
Nájdete ich v sústave Silean Nebula, v systéme Teyolia na planéte Nevos.
Zaneste jej ich za 15000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Citadel Defense Force.


Dekuuna: Elkor Extracton

Po úlohe „Priorita: Rannoch“ môžete osloviť v Citadele, na veľvyslaneckom podlaží, napravo od výťahu elcora, ktorý vás prosí o záchranu jeho ľudí, keďže ich planétu napadli Reaperi. Vzor (2) Spravím čo sa bude dať. alebo Renegát (2) Možno je už neskoro.
Stačí zaletieť do sústavy Silean Nebula, do systému Phontes a na planéte Oltan nájdete Elcorskú flotilu. Jej záchranou splníte túto úlohu. Ak ste už ich flotilu získali predtým, keď ste preskúmavali túto sústavu, tak len odíďte z podlažia, vráťte sa a znova ho oslovte.
Za pomoc jeho ľuďom máte 120 skúseností a Reputácia +5. V podstate je odmenou aj Vojnové Aktívum, ale to môžete nájsť aj bez tejto úlohy.



G. Úlohy splniteľné po misii „Priorita: Thessia“


Cerberus Ciphers

Naľavo od Baileyho pracovne na veľvyslaneckom podlaží, na konci chodby je turiansky dôstojník Dellk, ktorý hlási, že majú problém s dešifrovaním kódov Cerberu. Pri plnení úlohy „N7: Communication Hub“ nájdete ich kód v malom počítači pri majáku oproti budove. Zaneste mu tieto kódy za 1000 kreditov. Reputácia +5. Aktualizácia pre Vojnové Aktívum: Alliance Fifth Fleet.


N7: Communication Hub

Možnosť získať brnenia: Ariake Technologies Graves.

Po návrate z Thessie vám povie Traynorová o útoku Cerberu na zariadenie na Ontarome, kde chcú hacknúť komunikáciu aliancie. Zájdite tam a hneď po pristátí ste pod paľbou. Pobite vojakov Cerberu a môžete to tu prehľadať. Pod kruhovou budovou sú krabice s Technológiou Cerberu (4000) a za nimi sú holene (Ariake Technologies Graves). Pri majáku oproti kruhovej budove sú dve lekárničky a Technológia Cerberu (3000). Naľavo, pri majáku je počítač s kódom Cerberu (Cerberus Codes – pre úlohu Cerberus Cipher). Napravo od majáku, pri zábradlí, ako vedie rampa do budovy, je Technológia Cerberu (3000). Ďalšia lekárnička je pri stĺpe pod budovou a posledná hore v budove.
Potom choďte za budovu, kde deaktivujte hackovacie zariadenie Cerberu. Objaví sa druhá vlna nepriateľov. Pobite ich a choďte deaktivovať druhé hackovacie zariadenie. Potom zlikvidujte poslednú vlnu nepriateľov, kde je už aj fantom a viac centurionov, či ostreľovačiek. Napokon deaktivujte tretie hackovacie zariadenie a misia je splnená. Odmena 10000 kreditov. Reputácia +5. Vojnové Aktívum: Communications Array.

Hlavné úlohy | Vedľajšie úlohy | Ostatné

Súvisiace hry Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect: Andromeda
Mass Effect 3: Citadel
Mass Effect 3: Reckoning
Mass Effect 3: Omega
Mass Effect Trilogy
Mass Effect 3: Retaliation
Mass Effect 3: Leviathan
Mass Effect 3: Earth
Mass Effect 3: Extended Cut
Mass Effect 3: Rebellion Pack
Mass Effect 3: Resurgence Pack
Mass Effect 3: From Ashes
Mass Effect 2: Arrival
Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker
Mass Effect 2: Overlord
Mass Effect 2: Kasumi - Stolen Memory
Mass Effect 2
Mass Effect: Pinnacle Station
Mass Effect: Bring Down the Sky
Mass Effect



Diskusia Príspevkov: 19 Hodnotenie
256 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |