HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21151
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 11902 užívateľov

Návody > Earth 2150: Escape from the Blue Planet


Zobrazení:18394
Autor návodu:Jožo Ličko

V tejto hre sa ľudia rozdelili na tri veľmoci Eurasian Dynasty (ED), United Civilised States (UCS) a Lunar Corporation (LC), ktoré proti sebe bojujú o suroviny na planéte. Na začiatok vám odporúčam prejsť tutorial za stranu, pre ktorú ste sa rozhodli. Naučíte sa ako získavať suroviny, stavať budovy, stavať a skladať jednotky (pozri nižšie). Za ED budete hrať najdlhšie, LC majú najmenej misií a UCS niečo medzi. V každej stratégii (aspoň myslím) sa nachádzajú suroviny, ktoré treba ťažiť a pomocou nich vyrábať jednotky, stavať budovy, skúmať nové technológie a vylepšovať staršie. V E2150 sú to svetelné body v zemi nazývané RU (mn.č. RU's, peniaze, suroviny) a okrem spomínaných funkcií sú potrebné aj na niečo iné. Vysvetlím od základov: Na rozdiel od iných stratégií tu máte jednú hlavnú základňu z ktorej robíte "výpravy" do rôznych končín planéty - do jednotlivých misií. Medzi aktuálnou misiou a hlavnou základňou sa môžte prepínať tlačítkom na paneli toolbar, alebo klávesou Q. Prepravu zabezpečuje transportér do ktorého sa zmestí 10 jednotiek a niekoľko tisíc peňazí. Preprava trvá asi 40 s. tak si to načasujte. Určite už tušíte veľkú výhodu tohoto všetkého: jednotky si vyrobíte dopredu na hlavnej základni a do misie ich pošlete transportérom V misii vám chýbajú peniaze ? Doma na základni ich je dosť, pošlete transportér. Vyťažili ste priveľa surovín ? Pošlete ich transportérom domov. Zrovnali ste nepriateľov zo zemou a už vám netreba nič ničiť ? Pošlete armádu domov, vyťažíte všetko čo sa dá a pošlete to tiež domov. Teraz stručný príbeh hry, aby ste všetko pochopili. Zem sa odklonila od svojej obežnej dráhy a o pár desiatok (okolo 170) dní bude po nej. Vy máte za úlohu získať 1 000 000 RU's (LC len 500 000), ktoré priebežne zo základne posielate na obežnú dráhu a stavia sa z nich záchranná vesmírna loď. Uff.

1) NASTAVENIA

Ak ste stratég, ktorý si rád všetko nastaví podľa svojho, počas hry v Menu vyberte Options. Okrem štandardných nastavení grafiky, zvuku, funkčných kláves a rýchlosti scrolovania tu nájdete aj vymoženosti. Interface - kde si upravíte panely na obrazovke a ich umiestnenie, pozíciu mapy a toolbaru. Selection - aké ukazovatele sa zobrazia nad jednotkou, frekvenciu autosaveu a mnoho ďalších nastavení.

2) ZÁKLADNÉ BUDOVY

Vzhľadom sa budovy dosť líšia, ale funkcie majú podobné niektoré aj rovnaké. Páčila sa mi možnosť vyzbrojiť budovy zbraňami (klávesa F3). Podľa veľkosti budovy ju môžte osadiť rôznym počtom kanónov, ktoré ste samozrejme vynašli. Budovy stavajú špeciálne jednotky u ED a UCS. U LC sa budova postaví na obežnej dráhe a na zem sa znesie pomocou vesmírnych transportérov a ich lúčov. Každá budova má tlačítko "autodestruction", asi viete čo to znamená (bum !), oplatí sa ho použiť keď zadáte stavať nejakú budovu a potom si to rozmyslíte. LC to majú trochu inak: tam staviate budovy z panelu. Vždy keď zadáte stavať nejakú budovu na jej tlačítku sa ukáže číslo, ktoré zobrazuje koľko budov toho druhu sa má postaviť. Ich stavanie zrušíte pravým myšítkom na tlačítko budovy. Ak chcete postaviť viac budov jedného druhu, alebo viacej budov rôznych druhov, držte Caps Lock, rozmiestnite základy a potom sa už len pozerajte ako sa to stavia.

a) Elektráreň (Power Plant, Solar Power Plant)

Funkcia je jasná už z názvu - výroba energie. Elektrárne ED a UCS pracujú stále. UCS si k elektárňam môžu postaviť reaktor (Nuclear Reactor), tým zvýšiť výkon a Energy Transmitter pre lepšie pokrytie priestoru. LC má už spomenutú solárnu elektráreň, ktorá si postaví solárne panely (max. 10) a zachytáva slnečné lúče. V noci (alebo keď je zamračené) sa energia získava z baterií (Solar Battery), ktoré sa naplnia keď svieti slnko. Ak chcete vidieť, aký priestor je pokrytý energiou buchnite do F9.

b) Výrobné linky (Vehicle Production Center, Weapons Production Center, Main Base, Ship Yard)

ED a UCS majú rozdelené kde vyrábať civilné jednotky (Vehicle PC) a kde bojové (Weapons PC). LC majú Main Base a tam vyrábajú všetko. Lodenice (Ship Yard) treba postaviť na brehu (treba nájsť to správne miesto - nie je ich veľa) a vyrábajú sa tam pochopiteľne plavidlá.

c) ćaženie surovín (Mine, Refinery, Transport Base, Ore Transport Base)

ED postavia baňu (Mine) priamo na surovinách, z nej vychádza polotovar, ktorý sa spracuje v rafinérii (Refinery) na použiteľné peniaze. UCS Postavia rafinériu vedľa poľa zo surovinami, stroje tam ťažia a nosia to do rafinérie. LC postavia baňu (Mine) na surovinách a viac sa nestarajú - čo baňa vyťaží to si spracuje. Sú misie v ktorých máte za úlohu ťažiť suroviny, na to slúži (Ore)Transport Base, ktorá posiela všetko vyťažené rovno na základňu.

d) Zásobovanie (Aerial Supply Depot)

Bojovým jednotkám sa míňa munícia a táto budova je akási zásobáreň. Muníciu roznášajú u ED helikoptéry, u UCS a LC akési vzdušné plavidlá. Vzdušné jednotky si prídu doplniť palivo a muníciu sami.

e) Obranné budovy (Small Defense Building, Medium Defense Building, Heavy Defense Building)

Malé obrané budovy pomôžu, ale hneď, ako budete môcť oplatí sa čo najskôr vyskúmať strednú variantu. Tieto strelne vydržia viac a namontujete na ne aj zbraň ťažšieho kalibru.

f) Tunelujeme (Tunnel Entrance)

Pohybovať sa môžete po zemskom povrchu, ale aj v podzemí. Tam môžte stavať tunely. V nich môžete zhromažďovať záložnú armádu, môžu poslúžiť ako úkryt pred nepriateľom alebo ako tajná cesta za jeho obrannú líniu.

g) Výskumná budova (Research Center)

Týchto budov môžte postaviť viac, technológie objavíte o trochu rýchlejšie. Viac o výskume o pár desiatok riadkov nižšie.

h) Veliteľstvo (Headquarters)

V tejto budove si môžte vybrať o čo sa bude starať veliteľstvo a čo obsluhujete vy.

Každá strana má ešte svoje budovy ktorých funkciu určite zistíte. Okrem budov môžete stavať mosty cez vodu a formovať terén (platí pre ED a UCS).

3) JEDNOTKY

Dajú sa rozdeliť do dvoch skupín: na bojové a civilné. Civilné stavajú budovy, prepravujú suroviny, zásobujú muníciou. Budovanie vašej armády sa vám určite zapáči - veď si poskladáte vlastný tank, vyzbrojíte robota ako chcete !(F1) Najprv si zvolíte základ vozidla, robota, vrtulník, loď (angl. chasis) a vyzbrojíte ho zbraňou (väčšie aj viacerými zbraňami) akou chcete a akú máte vyskúmanú. Týmto perfektným riešením získate veľké množstvo kombinácií. Nezabudnite na možnosť pomenovať si každý druh, ktorý poskladáte. Nemá zmysel opisovať všetky možnosti, aj tak by som na niečo zabudol a bolo by to zbytočné. Ak si chcete vojsko zorganizovať, hra ponúka možnosť zoskupiť jednotky do skupín pomenovaných Platoons. Skupiny sú potom prístupné na karte z rovnakým názvom. V noci si všimnete, že každé vozidlo si automaticky zapne svetlá. Ale vy ich môžete vypnúť, v tme sa nepozorovane priblížiť k nepriateľom a zaútočiť. Proste nočný prepad ako má byť. Cez hru v menu na karte selection si zapnite zobrazovanie teploty, lebo laser, zbraň z dielní ED, nemíňa klasické Hit Pointy, ale nepriateľa, na ktorého útočí, zohrieva a zohrieva až ... až ho upečie. Ak hráte za ED, laserom útočte len na pohyblivé jednotky, budovy sa veľmi ťažko zohrievajú (najlepšie nukleárnou raketou :-)).

4) VÝSKUM

Výskum je dôležitá súčasť každej stratégie, v E2150 to platí nie dvojnásobne, ale minimálne trojnásobne(klávesa F2). Za každú stranu máte k dispozícii okolo 70 technológií rozdelených do kategórií Chassis, Weapon, Ammo a Special. Chassis - základ vozidla (a aj všetkého iného), Weapon - zbraň, Ammo - munícia, Special - obranné veže, silové polia a.i. Dopredu môžte nastaviť v akom poradí sa bude skúmať (ľavé myšítko) výskum môžete stopnúť alebo zrušiť (pravé myšítko).

Prajem vám veľa bojových zážitkov.

Súvisiace hry Earth 2160
Earth 2150: Trilogy
Earth 2150: Lost Souls
The Moon Project
Earth 2150: The Moon Project
Earth 2150
Earth 2140: Mission Pack 2 - Final Conflict
Earth 2140
Earth 2140: Mission Pack 1



Diskusia Príspevkov: 3 Hodnotenie
1207 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |