HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 43958 užívateľov

Návody > Assassins Creed 2


Zobrazení:399015
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


Ste Desmond Miles a v minulom dieli vás uniesla spoločnosť Abstergo. Vytvorili prístroj Animus, ktorý dokáže vyvolať spomienky Desmondových predkov, ktoré sú uložené v DNA potomkov ich línie. Tento prístroj zároveň umožňuje tie spomienky nielen zobraziť, ale ich aj prežiť jedincovi, ktorý sa vo virtuálnom prostredí Animusu presúva do tela, života a sveta svojho predka. Na Desmonda tu dozeral doktor Warren Vidic a jeho asistentka Lucy Stillmanová. Vtedy bol predkom, o ktorého spomienky mali záujem konkrétne Altair ibn La-Ahad, člen klanu vrahov. Príbeh sa odohrával v roku 1191 počas Tretej križiackej výpravy do Svätej Zeme (1189 - 1192), ktorá vypukla potom, čo Saladin obsadil Jeruzalem.
Altair bol jeden z najlepších a zradila ho vlastná pýcha tým, že porušil základné pravidlá vrahov. Bol vyslaný získať jeden artefakt a pri tom zabil nevinného, odhalil sa nepriateľovi, čo stálo život jedeného z jeho bratov a napokon priviedol nepriateľov až k bratstvu. Pomohol všetkých zachrániť a nepriateľov odraziť, za čo si vyslúžil život, ale bol degradovaný a musel opäť získať svoju hodnosť, aj svoju výbavu a schopnosti. Vodca rádu, Al Mualim, dá Alistairovi za úlohu zabiť deväť významných osobností Svätej zeme v Damasku, Akku a Jeruzaleme. Altair svoju úlohu splnil a všetkých zabil a pri tom zistil, že všetci boli napojení na Templárov, ktorí chceli získať artefakt Kúsok Raja, ovládnuť ním ľud a priniesť mier, no pod svojou nadvládou. Napokon dostihol aj vodcu tohto templárskeho spiknutia, ktorým bol Robert de Sablé, veľmajster templárov. Ten mu pred smrťou odhalil, že k templárom patrí aj vodca vrahov, Al Mualim, ktorý Altaira zneužil, aby odstránil svojich spojencov a získal tak všetku moc pre seba. Altair sa vrátil do Masayfu, kde konfrontoval svojho vodcu, ktorý už mal tento artefakt tvoriaci ilúzie. Alistair bol pomocou svojho špeciálneho zraku schopný ilúziu prehliadnuť a v boji Al Mualima zabil. Keď aktivoval artefakt zistil, že po celom svete sa ukrývajú ďalšie.
Vo chvíľach, keď Desmond nebol napojený na Animus, zistil, že Abstergo vedú pokračovatelia templárov, skupina, ktorá sa stále snaží riadiť svet a pátrajú po ďalších artefaktoch a preto sa snažili získať ich lokácie zo spomienok Altaira. Tiež zistil, že stále existuje skupina pokračovateľov vrahov a k nim patrí aj Vidicova asistentka Lucy. Keď Desmond získal pre Abstergo čo potrebovali, rozhodol ich vodca, že ho môžu zabiť, no zasiahla Lucy a presvedčila ich, nech ho ešte nechajú žiť pre prípad, že sa do spomienok potrebovali vrátiť. Hra končila s tým, že Desmond zostal zavretý vo svojej cele, ale zistil, že získal špeciálny „orlí“ zrak, ktorý ovládal jeho predok Altair a pomocou neho uvidel rôzne nápisy, ktoré tu pred ním zanechal predošlý zajatec Absterga, subjekt šestnásť.


Rozhľadne

Rozhľadne zostali tak ako v prvom dieli. Sú to vysoké veže, strechy vysokých budov, kostolov a katedrál. Vylezte na vrchol takejto rozhľadne a tam nájdite drevený trám, ktorý zo strechy trčí (sedáva na ňom orol). Tam sa potom rozhliadnite (E) a odhalíte tak okolie, čo vám odhalí časť mapy v okolí veže a zobrazí aj ikony podstatných vecí a postáv v okolí. Aby ste po náročnom lození nahor nemuseli opäť zliezať dole, tak môžete vykonať takzvaný „Skok viery“. Teda rovno z konca dreveného trámu skočiť do hlbín pod vami. Nejaký dobrák po meste totiž rozmiestnil kopy sena pod každú z rozhľadní a tak dopadnete priamo tam a nič sa vám nestane.


Stráže a vaše utajenie

Toto sa vás týka skôr až od druhej sekvencie, keďže prvá je len takým uvedením do deja. Vľavo hore máte pred životom bielu ikonu. Keď je biela, tak je všetko v poriadku. Keď spáchate nejaký zločin (poštvete stráže, niekoho na verejnosti zabijete, okradnete a odhalia vás), tak sa vám začne okolo bielej ikony plniť červený kruh. Čím je plnší, tým sú vaše činy podozrivejšie. Keď sa naplní do plna, tak vaša ikona sčervenie a vtedy ste už až príliš známy a rovno po vás stráže pôjdu, keď vás zbadajú.

Aby ste sa zbavili známosti v meste, môžete proti tomu podniknúť pár akcií. Môžete zabíjať skorumpovaných svedkov (občas na nich narazíte a dajú sa na útek), môžete strhávať plagáty s vašou podobizňou a môžete podplácať Heroldov, aby na svojich miestach rečnili o niečom inom a nie o vašich vraždách. Pozície plagátov a heroldov sa vám zobrazujú na mapke vo vašom blízkom okolí, pokým máte aspoň nejakú hľadanosť. Najúčinnejšie je zabiť svedka, potom podplatiť herolda, najmenší vplyv má strhávanie plagátov, no je to zas lacné a jednoduché.

Čo sa týka podozrenia, tak sú v meste aj strážené oblasti. Sú to niektoré konkrétne budovy, alebo strechy. Viac stráží býva skôr na budovách v rámci misií, ale bežne môžete na strechách naraziť na pár lučištníkov. Ak ste veľmi rýchly, tak len prebehnite, pretože keď vás zbadajú, tak vás najprv len varujú, aby ste odišli. Ak sa však zdržíte, alebo utekáte priamo po stráženej streche, tak vás napadnú. Môžete ich zabiť v boji, alebo proste zhodiť zo strechy.

Ak máte nejaký stupeň hľadanosti, tak začnú byť stráže pozdorievavé. Nad hlavami sa im zobrazujú ikony, ktorú žltnú a keď sa žltá farba naplní, sčervenajú a už po vás idú. Intenzitu žltnutia ich ikon a teda ich podozrenia zvyšujete behom, lozením po budovách, samozrejme bojom a zas znižujete nenápadným chovaním ako je pomalá chôdza. Ak chcete byť viac nenápadný, alebo sa schovať, tak si môžete sadnúť na lavičku, alebo sa zamiešať do davu (keď sú okolo vás v tesnej blízkosti aspoň traja ľudia, tak splývate s davom, je to aj graficky odlíšené). Ak sa už potrebujete naozaj schovať pred strážami, ktoré za vami bežia, tak sa môžete schovať do kopy sena, alebo do altánkov, ktoré sú na strechách, no keď sa schovávate, nesmie vás nik vidieť, lebo ak vás vidia, tak vedia kde ste a vytiahnu vás von. Altánky a sená máte na mape zobrazené ako modré bodky, ale len vtedy, keď vás prenasledujú.

Tiež môžete najať kurtizány, alebo bitkárov, či zlodejov. Ak sú niekde stráže a nechcete, alebo nemôžete preliezť po stenách, tak sa ich môžete zbaviť pomocou týchto nájomných síl. Najmite si kurtizány a pôjdu s vami, budú tvoriť dav okolo vás (chlap medzi bandou ľahkých žien zrejme nie je nápadný v tých časoch) a tiež pár z nich môžete poslať zabaviť stráže, aby odstúpili, budú okukovať kurtizány a vás si nebudú všímať. Ak najmete zlodejov, tak tých môžete poslať na stráže, vrhnú sa do potyčky so strážami a dajú sa na útek, čím ich od vás, alebo od stráženej brány odlákajú. Ak najmete žoldnierov, tak tí samozrejme bojujú až do konca a tak vás buď zbavia nepriateľov nadobro, alebo vám poskytnú čas utiecť.
Poslednou možnosťou k dispozícii je hodiť za hrsť mincí (10 florinov z vášho vrecka) a ľudia sa vrhnú ich zbierať. Môžete tak odlákať pozornosť od seba, alebo vytvoriť ľudské prekážky pre prenasledovateľov.


Obchodníci

Krajčír
U krajčíra máte ako podstatnejšiu vec jedine možnosť kúpiť si stredný a väčší vak na lieky a neskôr vylepšený opasok na vrhacie nože a ešte neskôr väčšiu nádobu na jedy. Okrem toho si môžete za peniaze meniť farbu oblečenia, čo je už len kozmetická úprava.

Obchodník s umením
U obchodníka s umením si môžete kupovať rôzne obrazy, ktoré máte potom vystavené vo vašom sídle v Monteriggioni a ktoré vám tiež zvyšujú hodnotu tohto sídla.
Okrem obrazov majú na predaj aj mapky s umiestnením pokladov. Veľmi výhodná vec, ak sa chcete zdržiavať s hľadaním pokladov, pretože keď kúpite mapku nejakej oblasti, zobrazia sa vám na mape všetky truhlice so zlatom.

Kováč
U kováča si môžete nakupovať nové zbrane (meče, malé dýky a vrhacie zbrane), brnenia a dávať si opravovať brnenie, ktoré máte aktuálne na sebe, ktoré sa vám opotrebúva pri plnení úloh a bojov.

Lekár
U doktorov si môžete za malý poplatok vyliečiť zdravie a tiež majú na predaj lieky, ktorými sa počas misií môžete liečiť sami a jedy, ktorými zabíjate. Jedy sa vám sprístupnia až v piatej sekvencii.

Prepravca
Sprístupní sa vám až neskôr. Umožňuje vám presúvať sa za poplatok 100 florinov priamo medzi jednotlivými lokáciami a mestami a nemusíte sa tak sami zdržiavať cestovaním.


Peniaze

Peniaze v hre získavate rôznymi spôsobmi a utrácate ich samozrejme za vyššie spomínané produkty obchodníkov, či za najímanie pomocníkov a v neposlednom rade za vylepšovanie vášho sídla a mesta Monteriggioni.

Nejaké peniaze dostávate ako odmeny za splnenie hlavných úloh. Ďalšie získavate za plnenie vedľajších úloh (Bitkár, kuriér, nájomné vraždy).

Ďalším spôsobom je kradnutie. Kradnúť môžete viacerými spôsobmi. Najjednoduchšie je proste chodiť pomedzi ľudí a okrádať ich (medzerník). Keď niekoho okradnete, tak sa nezdržiavajte v jeho blízkosti, pretože okradnutý po chvíľke zistí, že je okradnutý, začne sa obzerať a iste si spomenie na človeka, ktorý do neho vrazil. Nemusíte utekať nijak ďaleko, proste len odísť z dohľadu. Týmto spôsobom získavate peniaze ľahko, ale zase sú to veľmi malé čiastky.

Môžete tiež oberať telá zbitých, či zabitých nepriateľov. No poväčšine je to podobné ako u okrádania, majú pri sebe len málo peňazí.

Okrádať môžete aj zlodejov. Niekedy zbadáte vo vašom okolí zlodeja, nech už okradol vás, či niekoho iného. Môžete ho prenasledovať a zabiť, alebo ho len zhodiť a vezmete mu jeho zisk. Má u sebe viac peňazí, než bežní ľudia, ale zase je to zdĺhavejšie, pretože ako profesionálny zlodej vám uteká nielen cez davy na uliciach, ale rovnako ako vy vie dobre loziť po budovách a utekať po strechách.

Ďalším príjmom sú poklady. V každej oblasti vyhľadajte obchodníka s umením a kúpte si od neho mapu s pokladmi. Nemusíte to teda robiť, ale rozhodne je pohodlnejšie hľadať poklady, ktoré máte zobrazené na mape, než aby ste sami prehľadávali celé mesto. Poklady sa dajú nájsť ľahko, niekedy sú rovno na zemi pri domoch, na zemi v uzavretých záhradách a väčšinou sú na terasách, strechách či balkónoch. Takže keď sa priblížite k ikone na mape, stačí sa už len poriadne porozhliadať.
Niekedy sú poklady aj v bankách (v bankách bývajú aj stránky Kódexu, tiež ich máte na mape). Banky majú vždy pred vstupom stráž, o ktorú sa musíte postarať, inak sa do banky nedostanete. Môžete stráže zabiť, alebo ich odlákať pomocou kurtizán, či zlodejov. Zo začiatku sa s nimi môžete zabávať, ale neskôr v hre, keď už budete mať veľa peňazí, je to rýchlejšie a efektívnejšie, než bojovať.

Posledným zdrojom peňazí sú príjmy z vášho sídla Monteriggioni. Podrobnejšie je to rozpísané v štvrtej sekvencii, kedy získate kontrolu nad vlastným sídlom a mestom. Čím bude mesto bohatšie, teda čím viac do neho investujete vy z vlastného vrecka, tým väčší zisk bude pre vás tvoriť.


Zbierky

V hre máte niekoľko vecí, ktoré môžete zbierať. Ich zozbieranie a následné uloženie / vystavenie vo vašej vile vám umožní si ich tam prezerať a zároveň vám zvýši hodnotu vašej vily (bližší popis v štvrtej sekvencii).

Kódex
Stránky Kódexu sú tajomstvom opradené strany z jedného celku a ich presný význam vám zatiaľ uniká. Pátrali po nich kedysi váš otec a strýko a zozbierať ostatné je na vás. Je to dosť jednoduché, pretože dosť ich nájdete v rámci postupu hry ako súčasť, alebo odmenu za plnenie úloh. Ostatné sú rozmiestnené po mestách a uložené v bankách. Aj tie nájdete ľahko, stačí si aktiváciou rozhľadní odokryť mapu a na odokrytej mape sa vám automaticky zobrazia pozície stránok. Takže stačí zabiť, alebo odlákať stráže pred bankou, vojsť dovnútra a vziať si stránku.
Stránky si môžete od štvrtej sekvencie ukladať na stene vo vašej vile, no vždy ich predtým musíte rozlúštiť. Keď máte stránky, tak zájdite za Leonardom da Vincim a ten vám ich dešifruje. Občas za ním zájdete aj v rámci príbehu kvôli dešifrovaniu, takže tam si to môžete odbiť celé naraz. Celkovo je stránok kódexu 30 a musíte ich nájsť všetky.

Symboly
Celkovo je v hre rozmiestnených 20 symbolov na niektorých budovách v mestách. Pre uľahčenie si môžete v databáze vyhľadať budovy a budete vedieť, že tie, ktorá majú na sebe v rohu malý symbol oka, majú aj symbol. Keď nájdete symbol, tak si ho z tesnej blízkosti zamerajte orlím pohľadom a získate jednu časť z 20 dielov pravdy (čo je videjko, ktorého časti si môžete postupne prezerať a samozrejme celé, až keď odhalíte všetky časti). Aby ste každú zo získaných častí zmenili za kúsok videoscénky, musíte vyriešiť istú hádanku.
Presnejšie polohy symbolov uvádzam medzi „vedľajšími úlohami“ vždy v sekvencii, v ktorej sa vám sprístupnia. Tam popisujem aj jednotlivé hádanky. Hádanky sa vám sprístupňujú vždy v rovnakom poradí, bez ohľadu na to, ako nachádzate symboly, takže ak ich nenachádzate podľa poradia, v akom ich uvádzam ja, riešenie hádanky si musíte vyhľadať v návode podľa jej názvu.

Zbrane a brnenia
Zbrane a brnenia sú presne to, čo si pod tým predstavíte. Používate ich na to, aby vám uľahčili postup, ale nie je nevyhnutné ich zbierať všetky. No na druhej strane, za získanie každej zbrane a každej časti brnenia sa vám zvyšuje majetok a hodnota vašej vily.
Zbrojí je celkovo 20, teda 5 sád po 4 kusy. Začínate samozrejme s koženou a čím vyššia sekvencia, tým máte prístup k lepšej zbroji. Kupujete ju u kováčov. Takto môžete získať prvé štyri sady. Piata je Altairova zbroj a tú môžete získať kompletne celú naraz, keď nájdete šesť pečatí zo šiestich hrobiek (popis poniže). Zbroj vám pridáva život a opotrebúva sa nosením, bojom, padaním, takže sa z času na čas zastavte u kováča, nech vám ju za poplatok opraví.
Zbrane vám pomáhajú v boji, hoci tu boj nie je prioritou. Medzi tieto zbrane sa nerátajú zbrane z vašej základnej výbavy (skryté čepele, otrávená čepeľ, pištoľ). Toto sú veľké a malé zbrane (meče, šable, nože, dýky, kladivá), ktorých je celkovo 42, kupujete ich u kováčov a kvalitnejšie sa vám sprístupňujú vždy vo vyšších sekvenciách až po ôsmu (40 zbraní). V deviatej môžete kúpiť Altairov meč a poslednou zbraňou je kladivo, ktoré získate za zozbieranie 50 pierok.
Všetky zbrane a brnenia, ktoré máte, si môžete prezrieť vo vašom sídle a tam si ich môžete aj meniť podľa potreby. Vždy pri prezeraní zbraní (u vás vo vitrínach, aj u obchodníkov) máte zobrazené štatistiky aktuálne používanej a tej, ktorú si chcete vybrať, aby ste si mohli porovnať hodnoty.

Pečate
V štvrtej sekvencii vám strýko odhalí aj tajnú svätyňu pod vaším sídlom, kde je šesť sôch významných členov vášho bratstva vrahov a za mrežami uzavretá zbroj vášho predka Altaira. Zrejme nikoho nenapadlo nechať tie mreže vybúrať, roztaviť, rozbiť, takže ich treba otvoriť klasickým spôsobom a to nájdením šiestich pečatí. Treba nájsť hrobky osôb vyobrazených na sochách. Každá hrobka predstavuje samostatnú oblasť pripomínajúcu Princa z Perzie, kde nemáte nepriateľov, alebo máte len minimum nepriateľov a podstatou je preskákať, preliezť a prerúčkovať až k vášmu cieľu.
Hrobky sa vám sprístupnia až v štvrtej sekvencii a potom ich budete mať automaticky zobrazené na mape v každom meste, či časti mesta, ktorú budete mať aktuálne v hraní sprístupnenú. Takže ich hľadať netreba, len sa dostať k budove a tam už len pohľadať časť steny s lebkou, ktorú keď aktivujete, tak sa prenesiete do útrob budovy.
Keď získate pečať, tak v svätyni pod vašou vilou umiestnite pečať príslušnej osoby k jej soche a odomknete časť zámky mreží. Keď umiestnite všetkých 6 pečatí, odomknú sa vám mreže a získate prístup ku kompletnému brneniu Altaira.

Maľby
Obrazy sú čisto estetickou záležitosťou. Kupujete ich u obchodníkov s umením a v rôznych mestách a nových sekvenciách sa vám sprístupňujú nové obrazy. Je to hlavne pre zberateľov, pretože obrazy nájdete za pár stoviek, ale aj za pár tisíc florinov. Celkovo je obrazov 30 a každý jeden vám zvyšuje hodnotu majetku vily. Obrazy si môžete prezerať vystavené v rámoch na stenách a stĺpoch na poschodí vašej vily.

Modely
K zbierkam patria aj dva modely, ktoré získate. Model koča a model lietajúceho stroja Leonarda Da Vinciho. Netreba sa tým nejako zaoberať, oba získate automaticky pri postupe hrou. Koč v šiestej a krídla v ôsmej sekvencii.

Perá
V hernom svete je rozmiestnených 100 vtáčích pier. Nie sú zobrazené na mapke, takže ich musíte pracne hľadať, ale keď ste pri nich blízko, teda že ich máte na dohľad, tak ich vidíte jasne vyznačené. Ešte lepšie ich vidíte v orlom pohľade. Je to samozrejme plne nepovinná vec. Perá môžete ukladať do truhlice vo vašej vile. Hodnotu vily zvyšujú minimálne (10 florinov za jedno pero). Skôr ide len o zberateľský komplet všetkých sto pier a odmien. Za päťdesiat pier získate bojové kladivo a za sto pier získate prehoz rodu Auditore.



Prológ

Ste Desmond Miles a ste stále vo svojej cele ako zajatec spoločnosti Abstergo. Prichádza Lucy Stillmanová. Je dosť napätá a káže vám, aby ste ju nasledovali. Zájdite za ňou k Animusu a na jej pokyn si doň ľahnite a aktivujte ho. Prenášate sa opäť do minulosti, no tentokrát nie ste Altair, ale sa prenášate do Talianska, do tela vášho predka, ktorý sa práve narodil. Sledujete, ako vás matka porodí a otec vezme do rúk nemluvňa, ktoré však nereaguje. Ukážte, že ste schopný prežiť a tým si jednoduchým spôsobom vyskúšajte ovládanie, ktoré sa vám bude aj počas hry zobrazovať prostredníctvom symbolov. Musíte pohnúť nohami (medzerník), ľavou rukou (shift), pravou rukou (myš) a hlavou (E). Dieťa sa preberie.

Vraciate sa naspäť do prítomnosti a Lucy ukončuje simuláciu a berie si novozískaný prístup do tejto spomienky. Odchádzate. Nasledujte ju k výťahu a zvezte sa spoločne dolu. Dole musíte prebehnúť pomedzi kóje, ale držte sa pri Lucy, ktorá vás bude viesť, občas sa zastaví a zas pobehne, aby ste sa vyhli strážam. Na konci haly sa jej nedarí vyťukať správny kód pre uzamknuté dvere. Použite svoj špeciálny pohľad, ktorý ste získali v minulom dieli (E) a uvidíte odtlačky na štyroch tlačidlách a automaticky vyťukáte pár kódov, kým netrafíte ten správny. Prejdite do garáže, kde vás napadne pár členov ochranky. Bojujte a vyraďte ich. Potom si len vlezte do kufra auta a nechajte sa Lucy odviesť.

Prichádzate do tajnej skrýše vrahov, ku ktorým Lucy patrí a ktorí vedú vojnu s templármi, no tú prehrávajú. Povie vám, že z vás chcú spraviť vraha a aby ste preskočili roky výcviku, potrebujú, aby ste opäť prežili minulosť jedného zo svojich predkov, aby ste sa naučili to, čo ovládal on. Tu spoznáte ďalších dvoch členov Lucyinej bunky. Shaun Hastings a Rebecca Craneová. Rebecca sa stará o ich vlastnú verziu Animusu, ktorý vraj vylepšila a tak mu hrdo hovorí Animus 2.0. Shaun má na starosti databázu a technickú podporu. So všetkými troma si môžete pohovoriť. Napokon si ľahnite do ich Animusu a vyrážate na výlet do minulosti. Cieľ vašej cesty: Florencia, 1476.



Sekvencia 1

1. Chlapci zostávajú chlapcami (Boys Will Be Boys)
Ste Ezio Auditore da Firenze, mladý renesančný šľachtic starého Talianska. Práve prichádzate so skupinou priateľov proti inému šľachticovi. Vieri Pazzi očierňuje vašu rodinu a nechcete to nechať len tak. Teraz si len natrénujte bojovanie. Zameranie sa na nepriateľa (F) a boj. Pri boji môžete priamo udierať (ľavé tlačidlo myši), alebo sa kryť (pravé tlačidlo myši). Keď sa kryjete a nepriateľ zaútočí a vy počas krytia stlačíte útok (správne načasované, keď sa rozoženie, ale skôr, než vás zasiahne), tak spravíte kombo, v ktorom ho zložíte. Tiež môžete nepriateľa chytiť (shift) a potom ho mlátiť (ruka, hlava, nohy).
Keď nepriateľov porazíte, prichádza váš brat Federico. Rozbili vám ústa, takže chce, aby ste zašli za doktorom, no ani jeden nemá peniaze, takže máte získať 200 florinov. Stačí vám prezrieť telá zbitých mužov (Shift). Oberte ich a keď máte dosť peňazí, môžete vyraziť.

2. Mal by si vidieť toho druhého (You should see the other guy)
Keď máte dosť peňazí, môžete ísť za Federicom, alebo ešte obrať aj ostatných. Prípadne sa trochu poobzerať po okolí a okradnúť (medzerník) aj nejakých chodcov. Potom oslovte Federica, ktorý čaká na moste, kde ste bojovali. Federico sa rozbehne, tak ho nasledujte. Spôsob, ako si natrénovať beh (pravým tlačidlom myši bežíte a šprintujete, ak pri tom držíte aj medzerník). Dobehnite s ním k doktorovi, ktorý vás vylieči a zoberie za to presne 200 florinov.

3. Súrodenecká rivalita (Sibling Rivalry)
Keď ste vyliečený, Federico navrhne závod, cieľom je dostať sa na strechu kostola. Používajte šprint (pravé tlačidlo myši aj pri šplhaní, aby ste boli rýchlejší) a vylezte hore. Môžete ísť aj po krabiciach a cez susednú budovu, no môžete vyraziť aj priamo po stene pri dverách kostola, tesne napravo od dverí a vyliezť rovno hore a tam vbehnúť do označeného bodu, ktorý symbolizuje cieľ.
Keď vyhráte, vylezte za bratom až na strechu veže kostola. Keď sa poobzeráte, Federico navrhne vrátiť sa domov, no vy máte ešte iné plány.

4. Nočná čiapočka (Nightcap)
Rozhodli ste sa pred návratom domov zaskočiť navštíviť Cristinu Vespucci. Keď ste ešte na veži, môžete sa poobzerať orlím zrakom (E) pre odhalenie kusu mapy z rozhľadne. Potom skočte z trámu dole do sena. Zájdite k cieľovému domu, kde v scénke privoláte Cristinu. Vylezte do okna, ktoré vám otvorila. Pomazlite sa s ňou, vyzlečte ju a strávite noc plnú radostného sexu. Ráno vás vyženie Christinin otec. Poštve na vás stráž, tak ich buď zbite, alebo im utečte.

Splnenie misie sprístupňuje: Lekárov a Závody „Floretnský šprint“.

5. Poslíček (Paperboy)
Zájdite k vášmu rodinnému domu, kde už na vás čaká otec. Pošle vás odniesť dokumenty pre Lorenza Medicejského. List si môžete v menu prečítať. Vyrazte k vášmu cieľu, prostá doručovateľská úloha. V uličkách okolo vášho cieľa je pár skupín vašich nepriateľov, tak sa môžete prebojovať cez nich, alebo ich obísť po strechách. V cieli odovzdajte chlapovi list a vráťte sa domov. Zaklopte na dvere a poviete otcovi, že Lorenzo odišiel z mesta. Otec vám povie, že sa po vás pýtali zvyšní členovia rodiny a že máte chvíľu voľna, no bude vás čoskoro opäť potrebovať.

Splnenie misie sprístupňuje: úlohu Kuriéra „Donchuan“.

6. Petrucciovo tajomstvo (Petruccio´s Secret)
Váš najmladší brat, Petruccio Auditore je chorý a mal by ležať. Aby ste ho dostali naspäť do domu, tak mu chcete splniť jeho želanie, praje si tri vtáčie pierka. Na zozbieranie troch pierok máte dve a pol minúty. Sú na neďalekých strechách, takže nie je problém ich zozbierať. Keď získate všetky tri, časový limit zmizne a pokojne sa môžete vrátiť naspäť do domu. Zabúchajte na dvere a odovzdajte pierka Petrucciovi.

Splnenie misie sprístupňuje: zbieranie Pierok.

7. Rodinný priateľ (Friend of the Family)
Pri dome je aj vaša matka, Maria Auditore. Povie vám, že potrebuje niečo zariadiť a chce, aby ste ju sprevádzali. Je to úplne jednoduchá misia, ktorej cieľom je, aby vás matka zoznámila s Leonardom Da Vincim. Len ju nasledujte do Leonardovho domu pokojnou chôdzou. Cestou si pohovoríte o súde Francesca Pazziho, na ktorom má svedčiť aj váš otec. Keď dorazíte k cieľu, zvíta sa s Leonardom, ktorý pre ňu pripravil pár obrazov. Sú v krabici, tak ju vezmite a vydajte sa naspäť domov. Sem ste sledovali matku, teraz vediete vy. Cestou si pohovoríte s Leonardom. Doma zložte krabicu pred dverami, rozlúčite sa a úloha je splnená.

8. Zbite podvodníka (Beat a cheat)
Posledná na vás čaká vaša sestra, Claudia Auditore. Je smutná, pretože ju jej milý Duccio podvádza. Chce, aby za to pykal, takže si to beriete na starosť. Zájdite na miesto, kde je Duccio a uvidíte, ako sa očividne dvorí inej žene. Po scénke vás čaká boj, no je to skôr symbolické, lebo je Duccio slabý. Zbite ho, kým sa nedá na útek a úloha je splnená.

Splnenie misie sprístupňuje: úlohu Bitkár „Ohrdnutá žena“.

9. Špeciálna donáška (Special Delivery)
Vráťte sa domov za otcom. Giovanni už má pre vás ďalšiu úlohu. Máte doručiť dva balíčky pre jeho spoločníkov a priniesť mu správu z holubníka. Proste zájdite na tri označené miesta. Na dvoch odovzdáte listy podivným indivíduám a na treťom je na streche holubník, z ktorého vyberte správu. Tým je proste úloha splnená.

10. Kriminálnik (Jailbird)
Vráťte sa domov a prekvapí vás tam vaša slúžka Annetta, ktorá vám povie, že vášho otca a bratov zatkli a odviedli do žalára. Matka so sestrou sa našťastie ukryli. Ste rozhodnutý dostať sa k otcovi a zistiť, čo sa stalo. Choďte k väzeniu. Je to červená, teda neprístupná oblasť a tak tam na vás budú stráže hneď reagovať nepriateľsky. Vylezte jednoducho zo strany s lešeniami nahor. Na plošine a hore na terase je po jednom strážcovi. Môžete sa ich zbaviť, zabiť ich v boji, alebo zhodiť dolu. Keď ste na terase, vylezte na väzenskú vežu k cieľovému oknu, kde je cela vášho otca. Nemáte vraj čas na vysvetľovanie, posiela vás naspäť domov, aby ste našli tajné dvere v jeho pracovni a vzali si všetko z truhlice, ktorú za nimi nájdete. Má tam byť aj list, ktorý máte odniesť Umbertovi, ktorého ste dnes stretli v otcovej pracovni. Po rozhovore zoskočte do sena pod vami.

11. Rodinné dedičstvo (Family Heirloom)
Vráťte sa domov a vojdite do budovy. Použite v pracovni svoj Orlí zrak (E) a uvidíte žiariacu stenu. Aktivujte ju a odhalí sa tajná miestnosť. V nej otvorte truhlicu, z ktorej si vyberiete meč, list, stránku kódexu a nový oblek vraha. Vyjdite von a na dvore vás napadnú dvaja strážci s mečmi, takže si hneď môžete preskúšať vaše bojové schopnosti s vaším mečom. Bojujete v podstate podobne ako päsťami. Útočíte, alebo sa kryjete a využívate kombo protiútok. Potom len zájdite k domu pána Umberta a odovzdajte mu list od otca. Povie vám, že by mal obsahovať dôkazy o spiknutí proti mestu aj vašej rodine a že tieto dôkazy zajtra predloží, aby boli oslobodení.

Získali ste: Stránku Kódexu.

12. Posledný preživší (Last Man Standing)
Zájdite na označené miesto, kde sa má konať súd. Zrejme nie ste prekvapený, keď zistíte, že vás Umberto Alberti zradil. Váš otec a bratia, Giovanni, Federico a Petruccio sú obvinení zo zrady, odsúdení na smrť a popravení. Nepodarí sa vám ich zachrániť a len na seba upútate pozornosť a Umberto na vás pošle stráž. Je ich veľa a vy sám, takže sa zbytočne nepokúšajte bojovať a dajte sa radšej na útek. Utekajte preč a buď sa niekde ukryte, alebo len utečte z dosahu stráží. Keď budete mimo ich dosahu, tak je úloha skončená. Tým je ukončená aj prvá sekvencia.


Vedľajšie úlohy

Závody

Florentský Šprint (Florentine Sprint)
Sprístupní sa vám po úlohe „Nočná čiapočka“. Je to prosté, nájdite miestneho rýchleho zlodeja a musíte prekonať jeho rýchlostný rekord. Čaká vás beh cez označené miesta, ktorých je celkovo 14 a máte na ich zdolanie minútu tridsať sekúnd. Ak to nezvládnete, nič sa nedeje, aspoň ste si prezreli, kadiaľ vedie trasa a môžete si preteky zopakovať.

Kuriér

Donchuan (Casanova)
Máte 4 minúty na doručenie dvoch listov (ktoré si môžete prečítať v menu), obe píše Raphael svojim milenkám. Obe ženy sú strážené, tak sa snažte vyhnúť boju, aby ste sa nezdržovali. Jedna je na balkóne, tak vylezte k nej a vyhnite sa bočným terasám so strážami. Druhá je na dvore a stráže sú pri bráne, takže stačí preliezť po strechách.

Bitkár

Ohrdnutá žena (A Woman Scorned)
Nájdite označenú ženu, ktorá vám povie, že ju jej manžel podvádza a chce, aby ste mu dali príučku. Zájdite za mužom, ktorý je s inou a proste ho zbite päsťami, nezabíjajte ho.



Sekvencia 2

Umberto na vás poštval stráže, takže od začiatku tejto sekvencie máte plnú hľadanosť a tak sa musíte strážam vyhýbať. Na ulici vás našla vaša slúžka Annetta. Povie vám, že matka a sestra sú v poriadku v dome jej sestry. Označí vám kde je a vydáte sa tam sám, aby ste ju neohrozili. Zájdite teda k označenému domu a vojdite. Zistíte, že je to miestny bordel a Annettina sestra Paola ho vedie. Poviete jej, že chcete zabiť Umberta Albertiho, no ona vás presvedčí, že vás môže naučiť pár trikov, ktoré vám pomôžu, ak chcete naozaj zabíjať.

1. Prispôsobivosť (Fitting In)
Najprv vás naučí ako splývať s davom. Na dvore, kde ste, je skupina prostitútok. Vstúpte medzi ne a uvidíte grafické znázornenie toho, že ste v dave. Paola sa vydá na prechádzku, tak ju sledujte a buďte nenápadný. Splývajte s davom, alebo si sadajte na lavičky. Takto obíde ulicami dom a vráti sa naspäť do záhrady pri bordeli.
Keď sa vrátite, tak vás pochváli a ešte vás naučí kradnúť. Je to prosté, proste choďte okolo človeka, vrazte do neho a držte pri tom medzerník, čím kráčate rýchlejšie a zároveň človeka pri vrazení doň aj okradnete. Po krádeži sa vzdiaľte, pretože okradnutý po chvíľke zistí, že je okradnutý, začne sa obzerať a iste si spomenie na človeka, ktorý do neho vrazil. Nemusíte utekať nijako ďaleko, proste len odísť z dohľadu. Pre splnenie úlohy takto okradnite päť ľudí.

Splnenie misie sprístupňuje: splývanie s davom a kradnutie (toto len oficiálne, kradnúť ste mohli od začiatku hry).

2. Eso v rukáve (Ace up my sleave)
Vráťte sa za Paolou. Tá vám získala čepeľ vášho otca, no tá je poškodená. Odporučí vám nájsť Leonarada Da Vinciho, napriek vašim pochybnostiam, že je to len maliar. Zájdite za ním. V scénke mu odovzdáte čepeľ, pri ktorej je aj jedna stránka kódexu. Leo ju rozšifruje a podľa nej čepeľ opraví. Na záver vášho rozhovoru sa objaví strážca a odvedie Leonarada na vypočúvanie ohľadne spojenia s vašou rodinou. No odvedie ho len na dvor za domom a začne ho tam mlátiť. Naučte sa ovládať svoju čepeľ. Zájdite tam a kým je k vám chrbtom, tak ho zabite skrytou čepeľou.
Keď ho zabijete, chyťte telo (shift) a odneste ho na Leonardov pokyn do domu. Tam ho zložte na označené miesto k ostatným, ktoré dostáva od mesta na výskum. Tým je o dôkazné telo postarané. Pred odchodom vám ešte Leonardo povie, že ak nájdete ďalšie stránky kódexu, tak mu ich máte doniesť a on vám ich rozlúšti.

Splnenie misie sprístupňuje: Skrytú čepeľ.

3. Sudca, porotca a kat (Judge, Jury, Executioner)
Vráťte sa za Paolou. Zistila, kde bude Umberto. Má sa zúčastniť v kláštore Svätého Kríža na Verrocchiovej výstave. Vydajte sa na lov. Najprv choďte na označenú pozíciu na jednej streche pred bazilikou. Uvidíte dole Umberta s Lorenzom Medicejským. Po scénke sledujte Umberta, no nepribližujte sa veľmi, kým nevojde na výstavu. Teraz sa tam dostaňte aj vy. Môžete si najať kurtizány a s nimi sa preplížiť cez vchod, alebo môžete proste vyliezť zboku na strechu a zase zliezť na vnútornú dvoranu.
Tam nájdete Umberta Albertiho bez stráží. Zabite ho za zradu vašej rodiny. Pred smrťou to len ospravedlňuje tým, že to robil, aby zachránil tých, ktorých miluje. Získali ste od neho aj jeho list, ktorý si môžete v menu prečítať. Po jeho zabití len utečte z dohľadu stráží a misia je splnená.

4. Nenápadnosť (Laying Low)
Vráťte sa za Paolou. Poďakujte jej a poviete, že chcete opustiť Florenciu a ísť k strýkovi Mariovi do Monteriggioni. Paola vám ešte poradí, že pred útekom s matkou a sestrou by ste mali zmenšiť mieru hľadanosti po vašej osobe. Najlepšie je na to strhávať plagáty s vašou podobizňou, zabíjať skorumpovaných svedkov, či podplácať heroldov, aby hovorili o iných veciach, než o vašich vraždách a odvrátili tak od nich pozornosť. Využite, čo chcete z týchto možností, aby ste sa s nimi oboznámili. Ako náhle znížite vašu hľadanosť na nulu, je táto úloha splnená.

5. Arrivederci (Arrivederci)
Vráťte sa naposledy za Paolou. Matka a sestra sú už pripravené na odchod, tak sa rozlúčte s Paolou a vyrazte. Prejdite mestom cez kontrolné body. Matka so sestrou idú s vami, tak nebuďte príliš rýchly, aby sa vám nestratili. Zároveň si však dávajte pozor na stráže, či dotieravcov. Môžete sa skrývať v dave, hádzať peniaze pre prilákanie davu, alebo si sem-tam vyskočiť na strechu. Keď dorazíte k hlavnej bráne, tak je pred ňou skupina stráží. Najmite si skupinu kurtizán. Pár ich pošlite rozptýliť stráže (zamerajte ich /F/ a pošlite /E/) a s ostatnými prejdite cez bránu.
Vonku už len pokračujte po ceste preč a dokončíte druhú sekvenciu.



Sekvencia 3

1. Pomoc na ceste (Roadside Assistance)
Pokračujete tam, kde ste skončili predošlú sekvenciu, na ceste do Monteriggioni. Cestou vás prepadne Vieri Pazzi. Pár jeho mužov napadne vás aj vašu rodinu. Ochráňte matku a sestru a pobite nepriateľov. Keď sa na vás vrhne aj zvyšok nepriateľov, zachráni vás strýko Mario a jeho muži. Dopočul sa, čo sa stalo a šiel vám na pomoc.

2. Domov, sladký domov (Casa Dolce Casa)
Presúvate sa do sídla strýka Maria. Oslovte ho v bráne a sprevádzajte ho aj so sestrou a matkou do sídla. Cestou si pohovoríte a napokon vám povie, že vás chce vycvičiť a povedať vám niečo o vašom otcovi, no než si to premyslí, máte skočiť na trh. Dá vám 2000 florinov, aby ste mali na útratu a tiež vám povie, že máte v podkroví sídla prichystanú vlastnú izbu. V izbe sú dve truhlice, z ktorých si môžete vybrať pár stoviek ďalších florinov.
Choďte dole ku kováčovi a kúpte si kožené stehenné brnenie a dýku. Potom skočte za doktorom a kúpte si nejaké lieky.

3. Výcvik robí majstra (Practice makes perfect)
Vráťte sa do vily. Pohovorte si s rodinou a potom s Mariom, ktorý vás presvedčí, že potrebujete zlepšiť svoj výcvik. Presuňte sa do arény pred sídlom, kde si natrénujte bojové postupy. Mnohé z nich ste už mohli uskutočňovať, teda vedeli ste ich, ale tu si ich ešte raz prejdete, aby ste v tom mali úplne jasno.
Ako prvé sa naučte úskoky. Keď ste zameraný na nepriateľa (F), tak môžete uskočiť vzad, alebo do boku. Trikrát správne uskočte.
Potom vás čaká nácvik výpadov. Klasika, ktorú ste už mohli využívať. Blokujte sa (pravé tlačidlo myši) a keď nepriateľ zaútočí a skôr než vás zasiahne stlačte útok (ľavé tlačidlo myši) a vy vykryjete jeho úder a zároveň ho zasiahnete. Vykonajte úspešne trikrát.
Ešte sa naučte provokovať. Keď ste trochu z dosahu nepriateľa a ste na neho zameraný (F), tak ho provokujte k akcii (E). Vykonajte trikrát.
Napokon vykonajte ešte tri úniky. Proste, keď ste zameraný na nepriateľa (F), tak sa dajte na útek (pravé tlačidlo myši a medzerník) a vymaníte sa tak zo zamerania a rovno sa dáte na ústup.
Na úplný záver dokážte, čo ste sa naučili a porazte v boji strýka Maria.

Počas výcviku vám vysvetlí, že váš otec bol vrah a zoznam, ktorý ste od neho získali, je zoznam mien spiklencov templárov. Tiež povie, že stránka, ktorú ste našli, patrí do Kódexu, starého popisu usporiadania Rádu vrahov a podľa vášho otca obsahovali tie stránky nejaké veľké tajomstvo. Vrahovia bojujú proti templárom, ktorí, hoci boli oficiálne zrušení, stále pracujú v tajnosti a chcú ovládnuť svet. Napriek všetkému, čo ste sa dozvedeli, ste stále rozhodnutý odísť do Španielska.

Vaše rozhodnutie odísť Maria naštvalo a od jeho sluhu ste zistili, že po ňom Vieriho muži idú, odkedy ste dorazili. Bežte do sídla za strýkom a tam nájdete len ďalšieho sluhu, ktorý vám povie, že strýko so svojimi mužmi vyrazil do San Gimignana, aby zabili Vieriho Pazziho.

Pred odchodom skočte ešte za matkou. Stále je zrútená z toho, čo sa stalo a nehovorí. Sleduje len pierka, ktoré predtým zbieral váš mladší brat Petruccio. Odteraz môžete pierka, ktoré nazbierate, ukladať do truhlice v jej izbe.

Splnenie misie sprístupňuje: úlohu Kuriéra a Závody.

4. Čo sa povráva (What goes around)
Pred mestom nasadnite na koňa a vydajte sa do Toskánska do San Gimignana. Tam dobehnite k domu pod hradbami a oslovte Maria. Presuňte sa k hradbám. Mario a jeho ľudia zaujmú stráže a vy máte otvoriť bránu. Vylezte na sudy pri hradbe a vylezte hore na hradbu. Od Maria ste dostali vrhacie nože, aby vám pomohli. Na bráne a neďalekej streche sú traja lučistníci. Navoľte si vrhacie nože a nimi ich nenápadne a potichu zabite. Potom zlezte dole k bráne a aktivujte jej ovládanie, čím ju otvoríte. Pomôžte vašim zabiť zvyšok stráží, s ktorými bojujú. Nezabúdajte, že keď nepriateľ bojuje s vaším spojencom a je k vám chrbtom, môžete ho zabiť jednou ranou.
Keď padnú, tak sa s Mariom a jeho mužmi presuňte do mesta. Tam sa rozdelíte. Nechá vám na povel pár chlapov a máte sa postarať o stráže na ulici. Tak ako ste posielali štetky zaujať stráže, môžete aj bojovníkov poslať do útoku. Proste vybehnite k pár strážcom nad schodmi a zabite ich. Po boji pokračujte k fontáne, kde si pohovorte s raneným mužom, ktorý vám povie, že strýko potrebuje pomoc.
Vybehnite na námestie a pomôžete strýkovi pobiť nepriateľov. On tam zostane brániť pozíciu a vás pošle na Vieriho. Bežte na označené miesto na streche a uvidíte, ako starý templár rozdeľuje úlohy. Vieriho nechá tu v meste dozrieť na žoldnierov, Francesco má dať dokopy vojsko a Jacopo sa má postarať o ľud. Odídu a Vieri zostane. Napadnú ho Mario a jeho muži. Dole sa strhne bitka. Môžete zasiahnuť, no nepriatelia sa budú stále objavovať. Vybehnite po schodoch na hradby. Tam na hradbe pri bráne zabite troch nepriateľov, vlezte na bránu a tam už len dostaňte dvoch vojakov a aj samotného Vieriho.

Získali ste: vrhacie nože od Maria, stránka kódexu a Vieriho list.

5. Zmena plánu (A Change of plans)
Po návrate do vily je oslava, no vás čaká práca. Choďte s Mariom do vily. Cestou vám povie, že Pazziovci pracujú pre Rodriga Borgiu zo Španielska, čiže je zodpovedný za smrť vašej rodiny. Odteraz ste už odhodlaní ísť proti templárom, ktorí vás o rodinu pripravili. Po rozhovore si prečítajte list od strýka. Choďte znova za ním a ukáže vám stenu so stránkami kódexu, ktoré našiel a preložil váš otec. Pridáte tú, čo pre vás preložil Leonardo. Mario a váš otec rozlúštili časť z proroctva kódexu a to to, že váš predok Altair vlastnil artefakt zvaný Kúsok raja, no viac nezistili. Tým pádom sa rozhodnete prevziať celú otcovu prácu a dať dokopy aj kódex a proroctvo.
Pre pokračovanie úlohy vylezte na strechu vily na rozhľadňu a aktivujte ju. Ak ste ju už použili predtým, tak to len pre úlohu zopakujte.
Potom máte zozbierať štyri stránky kódexu rozmiestnené v oblasti Monteriggioni. Všetky máte zobrazené na mape, tri sú v meste a jedna pri dome za mestom. Ich získaním je táto úloha splnená.
Zároveň ste týmto dokončili aj tretiu sekvenciu.



Sekvencia 4

Sídlo Monteriggioni
Toto nie je samotná úloha, ale vyžaduje si to väčší popis. Keď ste sa rozhodli prevziať otcovu prácu a pomstiť sa za smrť rodiny, tak vám v podstate Mario prenechal voľnú ruku nad správou sídla. Zájdite do prvej miestnosti na prízemí napravo a tam je vaša sestra Caludia. Nie je nadšená z toho, že jej prischlo účtovníctvo, ale chopila sa toho a vedie prehľad o všetkých finančných pohyboch mesta, aby sa získali nejaké peniaze na opravu mesta a vily. Povie vám, že renovácia mesta môže pritiahnuť viac ľudí z okolia a tým sa zvýšia príjmy. Na okne je truhlica, do ktorej bude ukladať všetky príjmy, ale len po istú hranicu a všetko, čo bude naviac, ak si to nevyberiete, si nechá pre seba. Takže si nezabudnite príjmy pravidelne vyberať. Príjmy sa vám zbierajú každých 20 minút hrania a dostávate o tom informáciu, nech ste kdekoľvek. Maximálna hranica naplnenia truhlice je vždy väčšia, takže si len stačí zapamätať, koľko sa do nej vojde (čím vyššie príjmy, tým vyššia maximálna hranica) a stačí sa potom doma zastaviť raz za čas, kým budete plniť iné úlohy.
U Claudie si môžete prezerať účtovnú knihu, kde budete mať podrobný prehľad o všetkých finančných tokoch. Hromadne o tom, koľko vám mesto zarába a aj podrobne o obchodoch, zbierkach, výbave a podobne.

Okrem Claudie je tu aj architekt, ktorý stojí pri makete mesta. Najal ho Mario na renováciu a on je na to pripravený, no samozrejme na všetko potrebuje peniaze. Máte u neho prístup ku všetkým možným renováciám mesta. Môžete otvárať (nakupovať / postaviť) nové obchody a všetky obchody môžete vylepšovať až po tretiu úroveň. Vyššia úroveň zvýši príjem z obchodu a vám poskytne zľavu na nakupovanie v nich (krajčír, obchodník s umením, kováč, lekár). Okrem obchodov môžete postaviť / obnoviť aj ďalšie budovy v meste (bordel, kostol, banku, vojenskú kasáreň, cech zlodejov a môžete dať tiež znovu otvoriť studňu a baňu). Tieto samozrejme tiež zvyšujú podstatne príjem mesta.

Hlavné príjmy sú z vylepšenia mesta. Čím je toho v meste viac, tým viac peňazí generuje a tým viac môžete zas nakupovať. Vylepšenie mesta nevplýva na vašu vilu. Vilu vylepšujete zvyšovaním majetku vily. Proste nakupujte obrazy (od obchodníkov s umením) a zbrane a brnenia (ak vám ide o vylepšenie vily, tak aj také, čo nepotrebujete, ak už máte prístup k lepším). Čím je majetok vily väčší, bude na tom lepšie aj vila a budete vidieť aj zmeny na jej vzhľade a časom sa z tej schátralej budovy stane pekné sídlo.
Keď už teda do vily investujete, môžete sa tiež kochať svojím majetkom. Napravo je účtujúca Claudia a Architekt, povyše nich je stena s kódexami. No na ľavej strane máte výstavu všetkých vašich zbraní a typov brnení, ktoré si môžete pozrieť a zároveň si samozrejme aj vyberať, čo budete používať. Keď kúpite niečo nové, tak to začnete automaticky používať, ale tu si to potom môžete zmeniť podľa chuti a potreby. No a na poschodí, naľavo a v centrálnej hale sú na stenách a stĺpoch vystavené obrazy, ktoré zakúpite a všetky si môžete prezrieť.
Napravo na poschodí je izba vašej matky, kde zas ukladáte do truhlice pierka, ktoré nájdete počas hrania. Celkovo je v hre pierok 100.

Pre pokračovanie ešte skočte za Mariom a oslovte ho. Odhalí vám poslednú časť sídla. Otvorí tajné dvere za knižnicou a zavedie vás do podzemnej svätyne vybudovanej pre uctenie si pamiatky rádu vrahov, ktorí vždy bránili slobodu ľudstva. Môžete si tam prezrieť sochy významných vrahov. Za mrežami je aj Altairova socha spolu s jeho brnením, no nik nevie, ako mreže otvoriť (zrejme nikoho nenapadlo ich vyraziť, či odpíliť). Pri prieskume sôch zistíte, že z každej zrejme niečo chýba.

Poslednou časťou domu je vaša izba v podkroví. V nej sa vám budú objavovať portréty všetkých významných cieľov, ktoré ste zabili. Zatiaľ tam majú portréty Vieri Pazzi a Umberto Alberti.

Poklady v Monteriggioni
Aj vo vašom mestečku môžete zbierať poklady rovnako, ako v iných oblastiach. Tiež si rovnako kúpte mapu od obchodníka s umením a budete mať na vašej mape zobrazené ich rozmiestnenie. No na rozdiel od ostatných lokácií je tu pár pokladov, ku ktorým sa len tak nedostanete.
Dva sú vo vežiach na hradbách. Do veží sa dostanete, len keď postavíte v meste Cech zlodejov a Vojenskú kasáreň. Postavením týchto budov sa opravia aj zničené veže nad nimi.
Ďalší poklad je v budove kostola, do ktorej sa dostanete, len keď tiež dáte postaviť / zrenovovať kostol. V ňom len vylezte na trámy a preskáčte na plošinu nad dverami.
Posledné dve sú v podzemí. Jedny máte na mape zobrazené, ako keby boli na vašej vile. Keď dáte v meste znovu otvoriť studňu, tak do nej vlezte a dostanete sa do podzemnej oblasti pod vilou. Tam len popreskakujte po trámoch a trochu polozte po bočnej stene a na plošine na druhej strane je poklad.
Posledný takýto problematický poklad je zobrazený pri zadných hradbách za vilou. Aby ste sa k nemu dostali, musíte v meste nechať znovu otvoriť baňu. Keď zainvestujete do bane, tak choďte za zadné hradby (môžete tam zliezť rovno zo záhrady). Pod hradbami je pri západnej strane jeden vchod, no je zamrežovaný. Choďte trochu popri hradbe na východ a nájdete druhý vchod, ktorý je otvorený (než ste nechali baňu otvoriť bol zasypaný skalami). Vnútri tiež popreskakujte po trámoch a polozte po stenách a dostanete sa k posledným skrytým pokladom.

1. Nacvičuj, čo kážeš (Practice what you Preach)
Zájdite naspäť do Florencie a choďte za Leonardom da Vincim. Dáte mu nové stránky kódexu. Chvíľu potrvá, než ich rozlúšti. Máte si zatiaľ nacvičiť nové techniky zabíjania. Choďte na nádvorie za jeho domom.
Zabitie z úkrytu. Vlezte si do kopy sena za prvou figurínou a zabite ju. Zaútočíte a vtiahnete telo do sena, takže nezostane pre pozornosť ostatných.
Zabitie zo vzduchu. Vylezte na striešku nad druhou figurínou a aktivujte zabitie. Skočíte dole a dorazíte figurínu. Takto môžete skákať na svoje obete.
Zabitie z rímsy. Vylezte na rímsu balkóna, na ktorom je tretia figurína. Aktivujte zabitie a zhodíte figurínu dole na zem. Ďalší šikovný spôsob, ako likvidovať nepriateľov.
Vráťte sa za Leonardom, keď si nacvičíte všetky tri spôsoby zabíjania a dostanete od neho ďalšiu čepeľ po jeho rozlúštení ďalších stránok Kódexu. Tiež vám odporučí, na koho sa v meste obrátiť, keď chcete niekoho nájsť.
Druhú čepeľ môžete efektne využiť na likvidáciu naraz dvoch nič netušiacich nepriateľov stojacich blízko seba.

Získali ste: Druhú čepeľ.

2. Hon na Líšku (Fox Hunt)
Lenardo vám poradil, že Líška je ten, kto mnohé o meste vie. Zájdite na trh a hľadajte vašu osobu v dave. Použite Orlí pohľad (E) a vaša cieľová postava bude vysvietená zlatou farbou. Choďte za postavou a keď už budete skoro pri nej, tak vám nejaký zlodej ukradne 100 florinov. Utekajte za ním a prenasledujte ho až na miesto, kde sa stretnete s Líškom (La Volpe). Sľúbi vám pomoc pri nájdení Francesa Pazziho. Keď budete pripravený, máte ho vyhľadať.

3. Uvidíme sa tam (See you there)
Zájdite k rieke za Líškom a oslovte ho. Máte ho nasledovať. Najprv za ním vylezte na strechu domu pri vás. Odtiaľ sa rozbehne a vy sa ho musíte držať, nesmiete ho stratiť, inak úloha skončí. Máte na to minútu. Najprv preskáčte po trámoch, ako Líška a pokračujte po strechách. Snažte sa držať hore a nespadnúť, aby ste sa nemuseli neskôr zdržovať lezením. Keď ho dobehnete, tak ste pri kostole. Ukáže vám, že sa tam má stretnúť Francesco so svojimi ľuďmi. Tiež vám ukáže tajný vchod do katakomb pod kostolom, cez ktoré sa môžete dostať na miesto ich stretnutia. Touto informáciou je úloha splnená.

4. Tajomstvo Novelly (Novella´s Secret)
Zájdite dole ku kostolu a vo výklenku aktivujte lebku. Prepadnete sa do katakomb pod kostolom. Napravo aktivujte páku, čo vám otvorí prechod ďalej. Vylezte cez otvorenú mrežu nahor. Vojdete do kruhovej miestnosti. Preskáčte po trámoch na plošinu vyššie a tam aktivujte ďalšiu páku. Otvorí sa mreža v centrálnom stĺpe za vami. Skočte tam a prejdite cez stĺp na plošinu na druhej strane za stĺpom. Tam opäť vyskakujte po trámoch na ďalšiu plošinu povyše a tam aktivujte tretiu páku. Tým sa otvorí brána na prízemí. Skočte nad mrežu na prízemí, teda na centrálny stĺp, zachytíte sa zvyškov drevených krytov, ktoré sa zasunuli spolu s bránou a z nich sa spustite až dole do sena, alebo doň skočte rovno. Dole prejdite cez otvorenú bránu do susednej miestnosti.
Naľavo od špičky bazéna vyskočte po rozvalinách na tehly pri soche držiacej meč. Vylezte po tehlách hore, prerúčkujte po nich ponad sochu doľava a ste pri terase. Na nej je vojak, tak môžete vyliezť a zabiť ho, alebo použiť zhodenie, keď sa postaví nad okraj, na ktorom visíte. Tak, či tak, vylezte hore. Nad schodmi nad vami je ďalší vojak, ktorého si môžete vystriehnuť. Z jeho pozície preskáčte po trámoch na plošinu s ovládacím mechanizmom. Ten aktivujte a spustíte kladku. Než pôjdete ďalej, tak v diere povyše panelu je ako secret truhla s pár florinmi. Potom vylezte nad túto dieru, vybehnite po stene na vysunuté tehly, prerúčkujte na drevenú plošinu, z nej skočte na balkón a z neho na sarkofág na kladke (ktorý ste zdola vytiahli). Z neho skočte doľava a cez tyč sa prehupnite k ďalšej plošine s ďalším ovládacím mechanizmom. Aktivujte ho a otvoríte bránu dole. Z nej vyjdú traja strážci. Môžete skočiť dole do sena pod vami. Na chvíľu sa im ukázať, schovať sa v sene a keď ho prídu prehrabať, tak ich zabite nenápadným spôsobom čepeľou. Alebo bojujte priamo.
Prejdite otvorenou bránou a strážca, ktorý je za ňou sa dá na útek. Prenasledujte ho. Občas za sebou spustí mreže, tak musíte nájsť cestu okolo, no tá je vždy dosť očividná. Prenasledujte ho a ak sa vám ho nepodarí dostať skôr, tak ho sledujte, až kým nevbehne na strážnicu. Tam musíte zabiť jeho, aj pár ďalších stráží. Po boji vylezte k dverám so symbolom lebky a otvorte ich. Za nimi si vypočujte rozhovor templárskych zradcov.
Po scénke prejdite ďalej k sarkofágu. Sú pri ňom tri truhlice so zlatom, ktoré môžete vyrabovať. Napokon otvorte sarkofág a získate jednu zo šiestich pečatí.

Získali ste: Prístup k hrobkám.

5. Vlci v ovčej koži (Wolves in Sheep´s Clothing)
Zistili ste, že templári chcú zabiť Medicejovcov. Choďte na zhromaždenie pred katedrálou. Keď zaútočia, tak z neznámych príčin dlho nejednáte, zabijú Lorenzovho brata a rania aj Lorenza. Francesco Pazzi a jeho muži útočia na Lorenza, ktorý je zranený, ale je ešte schopný sa brániť. Pomôžte mu. Pobite všetkých nepriateľov a podajte si napokon aj Francesca, ktorý po pár zásahoch utečie.
Po boji máte odprevadiť Lorenza do jeho domu, aby sa ukryl do bezpečia. Prejdite pár ulicami a pripravte sa na ďalší boj, pretože v uliciach narazíte na bojujúce skupinky Lorenzových prívržencov a templárskych bojovníkov. Tesne pred jeho domom vás napadnú ďalší. Dávajte hlavne pozor na Lorenza a likvidujte najmä tých, ktorí ho ohrozujú. Potom ho len doveďte domov. Lorenzo vás v mene stability v meste požiada, aby ste zabili Francesca Pazziho, čo bude vašou ďalšou úlohou. Táto je splnená.

6. Zbohom Francesco (Farwell Francesco)
Oslovte mužov pred Lorenzovým domom. Povedia vám, že Francesco má mužov pri paláci Signoria. Máte ho zastaviť, tak sa tam vydajte. Cestou môžete naraziť na potyčky Lorenzovych mužov a Francescovych. Rozhodne na nich narazíte pred palácom. Môžete zasiahnuť, ale nie je to potrebné. Zájdite na označené miesto na streche pri paláci a uvidíte, že Francesco je hore na streche. Vylezte hore. Z miesta, kde ste, môžete prebehnúť rovno po strechách k boku budovy a vyliezť na ňu a po lešeniach až hore. Cestou vás čaká jedna skupina stráží pri lešeniach a druhá hore na streche. Zbavte sa ich a priblížte sa k Francescovi. Ten sa dá na útek.
Skočí dole z hradby do sena. Skočte samozrejme za ním. Keď vyleziete zo sena, dá sa na zbabelý útek, tak ho len prenasledujte a pripravte si skrytú čepeľ. Len čo sa dostanete dostatočne blízko, skočte po ňom a zabite ho.
Tým splníte túto úlohu a zároveň aj dokončíte štvrtú sekvenciu.


Vedľajšie úlohy

Preteky vo Florencii

Útek cez San Marco (San Marco Scuttle)
Sprístupní sa vám po úlohe „Nacvičuj, čo kážeš“. Je to prosté, nájdite miestneho rýchleho zlodeja a musíte prekonať jeho rýchlostný rekord. Čaká vás beh cez označené miesta, ktorých je celkovo 32 a máte na ich zdolanie tri minúty. Trasa vedie aj cez ulice, kde sa treba vyhýbať davu, aj cez strechy, kde môžu obťažovať stráže. Ak to nezvládnete, nič sa nedeje, aspoň ste si prezreli, kadiaľ vedie trasa a môžete si preteky zopakovať. A vedzte, že posledné kontrolné miesto, kde ukončíte úlohu, je na streche katedrály, na mieste, kde je aj jedno vtáčie pierko do vašej zbierky.

Symboly vo Florencii

1. Mercato Vecchio
Toto je štvorcové trhovisko na západnej strane mesta. Na severnej strane trhu je symbol na bočnej stene výčnelku na medzistrieške.
Na počiatku
Prvý symbol vám sprístupní 10 obrazov. Máte vybrať tie, ktoré majú niečo spoločné. Vyberte všetky tie, na ktorých je jablko. Teda obrazy č. 3, 5, 6, 7 a 9.

2. San Lorenzo
Je to veľký kostol v severnej, mierne severozápadnej časti mesta. Symbol je hore na severnej zvonici. Na streche sú dve zvonice a symbol je na vnútornej strane severnej zvonice.
Šesťdesiatštyri štvorcov
Tu sa vám zobrazí kruhová hádanka. Kruh je delený na niekoľko kruhov od stredu po okraj. Otáčajte nimi, aby zapasovali do uceleného obrazu a postupne budete týmto otáčaním tvoriť celý obraz. Môžete sa presúvať medzi jednotlivými kruhmi, takže si nastavte ten, ktorý sa vám zdá najzreteľnejší a ostatné potom prispôsobte jemu. Najprv vás čaká kráľovná Alžbeta I, cisár Napoleon a napokon George Washington.

3. La Rosa Colta
Malá budova v severnej, severo strednej oblasti. Je to nevestinec Paoly, kde ste sa zdržiavali v druhej sekvencii. Symbol je na stene na streche budovy.
Potomkovia
Tu vás čakajú tri obrázky, na ktorých máte nájsť Kúsky raja. Prvý obrázok je Roosveltova schôdzka. Guľa je na stole medzi rukou a pohárom. Druhý obrázok je Houdiniho únik. Guľa je na stroji pod jeho ľavou rukou, ku ktorej sa načiaha jeho asistent. Tretí obrázok je Ghandiho pochod. Guľa je na jeho palici, ktorú drží v pravej ruke, poniže pleca.

4. Ospedale Degli Innocenti
Budova na severovýchode mesta, špitál. Štvorcový komplex s vnútorným nádvorím. Symbol je na východnej streche.
Nekonečné vedenie
Prvý obrázok je vypálenie tábora vo Vietname. Zamerajte sa na ústie bazuky na pleciach vojaka a nájdete ďalší obrázok. Druhý obrázok je z druhej svetovej vojny, Brest, Francúzsko. Zamerajte sa na vojaka pri múriku, ktorý vedie ostatných. Na jeho prilbe je ďalší obrázok. Tretí obrázok je vojsko francúzskej únie. Zamerajte sa na prvý rad vojakov (stoja za dôstojníkmi, ktorí stoja za veliteľom na koni). Pri nich sa zamerajte na špičky ich zbraní pod stromom a tam je skrytý ďalší obrázok. Na poslednom maľovanom obrázku je Budha a pár démonov. Všimnite si druhého démona od vrchu, má v ruke ohnivú guľu. Zamerajte sa na ňu a získate guľu raja.

5. Santa Croce
Veľká bazilika na juhovýchodnej strane mesta. V záhrade tejto budovy ste zabili Umberta. Symbol je na severnej strane, na bočnej stene pod chrámovými oknami.
Nástroje moci
Máte sadu obrazov a máte vybrať päť, ktoré spája sila. Tú predstavuje meč, tak vyberte obrazy s mečom. Perzeus, Attila Hun, Sigmund, Kráľ Artuš a Johanka z Arku. V druhej skupine obrazov má byť spoločná črta sila rúk múdrych. To je palica, takže obrazy Ján Krstiteľ, Alexander Veľký, Shabataka, Peter a Mojžiš.

Symbol v Monteriggioni

1. Vila Auditore
Na vašej vile je tiež jeden symbol. Je celkom dobre viditeľný aj zo zeme. Keď stojíte čelom k prednej strane budovy s vchodom, tak sa zamerajte na ľavý horný roh budovy. Tam je na stene symbol v podobe čiarového kódu. Vylezte na stenu, až hore tesne pod strechu, prerúčkujte pred symbol a zamerajte ho orlím zrakom.
Bratia
Tu vás čakajú štyri obrazy v kruhovom hlavolame. Takýto ste už riešili v hádanke „Šesťdesiatštyri štvorcov“, no tu to máte sťažené. Vždy je jeden okruh, ktorý je spojený aj s druhým vnútorným, takže keď otáčate ten, otáčate aj ten druhý. Stačí si to len dobre premyslieť, nastaviť správne tie kruhy, ktoré sú samostatné, potom si ten spojený nastaviť o pár otočení skôr a napokon otočiť jeho partnerským kruhom. Sprístupnia sa vám štyri obrazy o Kainovi.

Sochy v Monteriggioni

Za vašou vilou je záhrada, v ktorej sú štyri podstavce na sochy. Na každý sa zmestia dve, takže celkovo môžete nájsť osem sôch. Keď na podstavec umiestnite obe sochy, ktoré naň patria, otvorí sa vám tajný priestor v podstavci, z ktorého získate 2000 florinov. Takže celkovo za všetkých osem sôch získate zo štyroch podstavcov 8000 florinov. Sochy sú rozmiestnené len tu po meste Monteriggioni, takže sa veľa nenahľadáte.

1. Pluto
Socha Pluta je pred vaším domom. Ako vyjdete hore schodmi vedúcimi na nádvorie vašej vily, tak sa otočte hneď doprava a tam je podstavec sochou na budove, tesne pri múre.

2. Mars
Socha Marsa je umiestnená podobne, ako socha Pluta. Keď vyjdete hore schodmi vedúcimi na nádvorie vašej vily, tak sa otočte hneď doľava a tam je podstavec so sochou na budove, tesne pri múre.

3. Venuša
Z druhej strany budovy, na ktorej je aj socha Marsa, za mostom je socha Venuše. Je na podstavci na stene nad drevenou plošinou. Oproti tejto stene je už múr hradieb mesta.

4. Neptún
Choďte na malé námestie napravo od vstupnej brány mesta. Oproti fontánke je pri dome strom a okolo neho miniatúrny múrik. Za stromom je na stene budovy podstavec so sochou.

5. Jupiter
Choďte na malé námestie napravo od vstupnej brány mesta (kde bola aj socha Neptúna). Je tam kostol. Na jeho zadnej strane je pod strechou podstavec so sochou. Stačí vyliezť na strechu a spustiť sa k soche.

6. Minerva
Choďte na malé námestie napravo od vstupnej brány mesta (kde boli aj Neptún a Jupiter). Oproti kostolu je budova s prechodom na ďalšiu ulicu. Pod touto budovou je ďalší dom, rohový. Má aj malú rohovú striešku medzi vyššími časťami budovy. Nad ňou je na stene vyššej časti budovy podstavec so sochou.

7. Diana
Choďte na strechu budovy, v ktorej sídli lekár. Je to väčšia budova pred vstupnou bránou mesta. Socha je na podstavci pod oknom, na stene budovy, ktorá je čelom k vile, nie k mestskej bráne.

8. Apollo
V juhovýchodnej časti mesta, na budove pod hradbami. Tesne v rohu hradieb je nevestinec (alebo bude, ako ho kúpite). Socha je na podstavci, ktorý je na stene budovy vedľa nej, pri veľkom okne.

Hrobky Florencie

1. Tajomstvo Novelly (Novella´s Secret)
Toto je súčasť hlavného príbehu a pri plnení úlohy „Tajomstvo Novelly“ získate aj pečať Dariusa.

2. Tajomstvo Il Duomo (Il Duomo´s Secret)
Vo Florencii je pri kostole v južnej časti mesta ďalšia hrobka. Na jednej strane kostola na stene na ulici aktivujte lebku a vleziete do vnútra kostola. Tam vylezte najprv na plošinu nad vstupnou bránou pomocou úchytov v stene. Odtiaľ preskočte naľavo cez trám na plošinu. Z nej na trám pri stĺpe a po trámoch a lustroch preskáčte na opačnú stranu kostola. Z posledného trámu skočte na drevenú plošinu. Po doskočení zhodíte rebrík, takže ak spadnete, budete sa môcť pomocou neho vrátiť na túto plošinu a ušetriť si prvé skoky.

Z plošiny skočte na visutú stenu naľavo od brány, na ktorú ste liezli. Vylezte na stenu, z nej na trám nad drevenou plošinou a po ďalších tyčiach, trámoch a dvoch murovaných plošinách vpred. Skočte ešte o trám vpred, po dvoch lustroch vpred a na drevenú plošinu. Po dvoch ďalších lustroch smerom na opačnú stranu kostola. Z druhého skočte na trám a z neho na murovanú plošinu pri stene na tejto opačnej strane kostola.
Vylezte hore na plošinu a z nej po dvoch rímsach a tyči vpred na ďalší luster. Z lustra na trám napravo a na opačnú stranu kostola cez dva lustre, trám, ďalší luster a až na drevenú plošinu. Z nej vyjdite na trčiacu dosku a cez dve tyče sa prehupnite na drevenú plošinu. Na nej zhodíte rebrík ako predtým na začiatku a opäť máte skratku pre prípad pádu.

Z drevenej plošiny skočte na ohradu centra kostola pred vami. Prejdite po nej k balkónu s holubmi a preskočte naň. Z balkónu skočte na trám, na luster a na ďalší balkón. Z neho skočte opäť na ohradu (obchádzate to preto, že po ohrade neprejdete priamo kvôli stĺpom). Prejdite po nej a skočte z nej na visiace dosky. Z nich skočte na trám na stene a po stene vybehnite a vylezte hore na drevenú plošinu nad trámom.
Skočte na susednú drevenú plošinu a prejdite na trámy držiace luster v bočnom výklenku. Prejdite po trámoch do výklenku a skočte na plošinu pod prostredným oknom, na ktorej sedia holuby. Z nej vylezte hore až na ochodzu. Z nej skočte zas na trámy na vašej úrovni a z nich na ďalšie visiace dosky. Z nich skočte na plošinu a po tyči sa spustite na plošinu poniže vás. Z nej skočte na luster a z neho na drevenú plošinu pod oknom v centrálnom výklenku. Po oknách vylezte na hornú ochodzu tohto výklenku. Z ochodze preskáčte po trámoch vpred a naľavo na balkón opäť v centrálnej časti.

Ak chcete, môžete skočiť do tajnej oblasti v poslednom výklenku, v ktorom ste ešte neboli. Vyjdite z balkóna na trám a po tyči a tráme sa prehupnite na drevenú plošinu pod oknom v tomto poslednom, treťom výklenku. Prerúčkujte pred luster (nedá sa vyliezť priamo na ochodzu) a skočte odrazom od steny na luster. Z neho skočte na ochodzu. Tu je truhlička s pár florinmi Pri truhlici vylezte na trám držiaci luster a z neho cez tyč sa prehupnite na visiace dosky, ktoré sú pred balkónom,z ktorého ste sa vydali po secret.

Z visiacich dosiek (či už ste prišli z tajnej oblasti, či priamo z balkónu) skočte na susedný balkón s rebríkom. Vylezte po rebríku hore na ochodzu centrálnej časti. Prejdite po jej obvode, popreskakujte po trámoch dookola haly a na konci vylezte po rozbitej stene hore a na trám. Z trámu skočte na plošinu, ktorá visí priamo uprostred centrálnej časti kostola,okolo ktorej ste liezli až sem hore. V nej vylezte hore rebríkom a ste v cieli tejto úlohy. Máte tu tri truhlice s florinmi a sarkofág, v ktorom je Iltanina pečať, druhá zo šiestich. Potom len vyjdite von oknom.



Sekvencia 5

1. Na štvrtú (Four to the Floor)
Piatu sekvenciu začínate na moste, kde ste začínali aj prvú, no miesto vášho brata tu teraz stojí Lorenzo Medicejský. Oslovte ho a pohovorte si o spojenectve vašich rodín a aj o zradcoch a templárskych spiklencoch. Lorenzo vám dá mená pár ďalších, takže máte ďalšie ciele jasné. Dostanete od neho darom aj jednu stránku Kódexu.

Splnenie misie sprístupňuje: Nájomné vraždy.

2. Čepeľ, čo hryzie (A Blade with a Bite)
Zájdite za Leonardom da Vincim a dajte mu na dešifrovanie ďalšiu stránku kódexu. Odhalí z nej ďalšiu zbraň, otrávenú čepeľ. Máte k dispozícii isté množstvo jedu a keď vám dôjde, môžete si ho dokúpiť u lekárov.

Získali ste: Otrávená skrytá čepeľ.

3. Úhybné manévre ( Evasive Maneuvers)
Vráťte sa do vášho sídla a oslovte strýka Maria. Pohovoríte si o nových stránkach Kódexu, o vašom odhalení ďalších spiklencov a o pomoci Mariových zvedov. Než pôjdete ďalej, chce vás Mario naučiť pár nových trikov. Presúvate sa do cvičnej arény.
Najprv sa musíte naučiť úhyb. Nie je to úskok, ktorý vás učil predtým, ale vyhnutie sa zbrani. Držte pravé tlačidlo myši a keď sa zaženie na vás zbraňou, stlačte medzerník a uhnete sa. Zopakujte to trikrát.
Potom sa naučíte, ako odzbrojiť nepriateľa. Keď ste bez zbrane, tak čakajte na útok nepriateľa. Držte stlačené pravé tlačidlo myši a v momente útoku stlačte ľavé tlačidlo myši. Tým vytrhnete nepriateľovi zbraň z ruky. Vykonajte trikrát.
Keď docvičíte, dobehnú Mariovi muži, že našli Jacopových ľudí. Mario im dá rozkaz, aby nič nepodnikali, kým to nepreveríte sám. No to už v ďalšej úlohe, táto je tým splnená.

4. Kutňa nerobí mnícha (The Cowl Does Not Make the Monk)
Zájdite do Toskánska do San Gimignana. Tam máte niekoľko cieľov. Môžete začať tým ľahším. Vydajte sa na východ, mimo mesta. Dorazíte ku kláštoru Monte Oliveto Maggiore. Pod schodmi oslovte Mariovho človeka. Povie vám, že v kláštore sa ukrýva Stefan da Bagnone. Dostanete od neho do daru tiež dymové bomby pre uľahčenie postupu.
Vojdite do kláštora. Nechoďte hneď priamo. Napravo od schodov vylezte popri bráne na strechu. Kláštor je totiž zakázaná oblasť. Zo strechy sa rozhliadnite po nádvorí. Všetci sú tu v kutniach, tak použite Orlí pohľad. Odhalí vám medzi mníchmi aj ozbrojené stráže prezlečené za mníchov a aj váš cieľ, Stefana, ktorý je v orlom pohľade zobrazený ako zlatá postava. Pohybuje sa po nádvorí. Vystriehnite si zo strechy, keď bude blízko vozu zo senom. Skočte do sena, vyskočte a zabite ho. Potom môžete pobiť ozbrojených mníchov, alebo utiecť. Až keď sa dostanete von, tak je úloha splnená.

Splnenie misie sprístupňuje: Dymové bomby.

5. Za zavretým dverami (Behind Closed Doors)
Zájdite do severovýchodnej oblasti Toskánska a tam na dvore malej usadlosti oslovte Mariovho človeka. Povie vám, kde sa ukrýva arcibiskup Francesco Salviati. Dostanete na povel skupinu žoldnierov, tak sa s nimi presuňte k jeho vile. Pobite stráže okolo a pred bránou. Prelezte bránu a otvorte ju. Keď sa strhne boj, tak zabite Francesca Salviatiho a misia je splnená.

6. Ukáž sa a hraj (Come out and play)
Zájdite do mesta San Gimignana a vyhľadajte Mariovho špeha. Povie vám, že v meste je Bernardo Baroncelli, utiekol sem potom, čo ho nechal Lorenzo uväzniť. No nevedia kde presne v meste sa nachádza. Zájdite k cieľovému miestu a obzrite sa zo strechy pomocou orlieho pohľadu, aby ste lokalizovali svoj „zlatý“ cieľ. Ak vás zbadá, dá sa na útek a musíte ho prenasledovať a zabiť a nesmiete sa zdržiavať strážami a prekážkami, aby vám neušiel. Ak ho chcete zabiť nenápadnejšie, tak keď sa vzdiali od studne, skočte do nej a držte sa zvnútra okraja. Počkajte si, kým nepríde naspäť ku studni a tam ho zabiť podobne, ako keď zabíjate z okraja strechy. Utečte potom strážam a úloha je splnená.

7. Mestský vyvolávač (Town Crier)
Zájdite za posledným Mariovým špiónom. Váš cieľ Antonio Maffei sa usídlil vo veži, z ktorej káže ľudu a obklopil lučištníkmi. Teraz je to na vás. Choďte k cieľovej veži. Priamo sa na ňu nedostanete. Dávajte si pozor na lučištníkov. Zabite jedného, čo je na strechách pod vežami. Vylezte potom na susednú vežu, z ktorej sa tiahne lano k tej, na ktorej je Maffei. Na tejto veži sú dvaja lučištníci, tak ich zabite. Skočte z vrcholu veže na lano a prelezte k veži s Maffeiom. Vylezte z lana na vežu a prelezte po nej dookola po úchytoch až nahor. Hore je plošina s troma ďalšími lučištníkmi. Z plošiny ich môžete pozhadzovať, alebo proste vylezte hore a zabite ich. Potom už len po rebríku vylezte hore na vežu a zabite samotného Antonia Maffeia. Je tam úplne sám, takže to už nebude žiadny problém.

8. S takýmito priateľmi (With Friends Like This)
Zájdite na strechu budovy pred kostolom a spustite misiu. Zapnite Orlí pohľad a lokalizujte Jacopa. Je tam, Jacopo Pazzi, váš posledný cieľ z Florentského stretnutia. Sledujte ho. Je to podobné, ako sledovačky, ktoré ste si mohli vyskúšať vo vedľajších úlohách. Na rozdiel od Florencie, tu sa radšej držte na uliciach, aby vám nenarobili stráže na strechách problémy. Nesmiete sa veľmi priblížiť, ani vyvolať nejaký rozruch v Jacopovej blízkosti, inak vás zbadá a končíte. Proste pomaly kráčajte, do nikoho nevrážajte v behu, nekradnite, nevyvolávajte rozruch. Ak sa vám náhodou stratí z dohľadu, máte 25 sekúnd na to, aby ste ho opäť dohnali. Stráže pri bráne môžete najľahšie odohnať hodením mincí, ak ste si nenajali štetky.
Za hradbami mesta ho sledujte až na miesto stretnutia v divadle. Keď sa stretne so svojimi priateľmi, máte si vypočuť ich rozhovor. Skočte do obvodovej chodby a prejdite bočným východom bližšie k skupine. V scénke uvidíte, ako sa Jacopo Pazzi stretne s ostatnými spiklencami, ktorí ho však zabijú za to, že sa o vás nedokázal postarať, prišiel o spojencov a stratil Florenciu v prospech Medicejovcov. Vás chytia ich stráže a Rodrigo Borgia povie, že očakával, že budete Jacopa sledovať. Keď budete so strážami hovoriť, aktivujte zbraň (pravé tlačidlo myši) a zabijete ich. Tým scénka končí a vy sa musíte vysporiadať so skupinou nepriateľských bojovníkov.
Pobite nepriateľov a choďte k Jacopovi. Napriek dvom ranám do hrude a jednej do krku stále žije. Hoci je to prekvapivé, môžete aspoň vykonať svoju pomstu. Dorazte ho. Úloha splnená.
Splnením úlohy je zároveň dokončená aj piata sekvencia.


Vedľajšie úlohy

Preteky v Toskánsku

San Gimiganský Šprint (San Gimignano Dash)
Nájdite miestneho rýchleho zlodeja a musíte prekonať jeho rýchlostný rekord. To, čo ste už zažili vo Florenci, žiadne zmeny. Máte dve minúty na zdolanie osemnástich kontrolných bodov.

Bitkár v Toskánsku

Kopija Nevery (Spear of Infidelity)
Nájdite označenú ženu, ktorá vám povie, že ju jej manžel podvádza a chce, aby ste mu dali príučku. Zájdite za mužom, ktorý je s inou a napadnite ho. Nemajte zbraň, aby ste ho nezabili. Jej manžel je vojak, takže má brnenie a je aj ozbrojený. Odzbrojte ho, ako vás to učil Mario, zbraň potom zahoďte a už ho len proste zbite päsťami.

Kuriér v Toskánsku

Bijú svadobné zvony (Wedding Bells are Ringing)
Máte za dve minúty doručiť list ku kostolu, aby ste prekazili svadbu, keďže ženích je podvodník, ako si môžete prečítať v liste od Ramonda, ktorý ste obdržali. Nie je to ďaleko, takže tam kľudne môžete bežať po uliciach a nemusíte sa zabávať so skákaním po strechách, času je dosť.

Rýchle doručenie (Speedy Delivery)
Túto úlohu vám zadá rovnaká osoba ako predošlú. Dostanete tri listy, od Diany, Michaleangela a Rigarda. Máte dve minúty a tridsať sekúnd na to, aby ste doručili všetky tri listy. Príjemcovia sú v okolí mesta, takže hneď utekajte k južnej bráne (je to priama cesta ulicou od zadávateľa úlohy), naskočte na koňa a vyrazte. Všetky ciele sú vonku, postávajú pri domoch, takže keď ste už na koni, nie je problém ich nájsť a odovzdať im listy v časovom limite.

Nájomné vraždy vo Florencii

Nájomné vraždy môžete prijímať v troch holubníkoch vyznačených na mape. Je jedno, v ktorom úlohu prijmete, vždy idú po sebe v rovnakom slede.

1. Deň na trhu (Day at the Market)
Vaším prvým cieľom je obchodník, ktorý narúša zásobovanie Florencie. Je to prvá úloha, takže je ľahká. Len nájdite v dave váš cieľ, môžete si pomôcť orlím zrakom, zlatá postava. Nie sú tu takmer žiadne stráže naokolo, on nemá osobnú stráž, takže sa len prikradnite a zabite ho. Otrávená čepeľ sa hodí, ak nechcete vyvolať rozruch.

2. Padlí Lučištníci (Fallen Archers)
Traja lučištníci pracujúci pre Pazziov robili neplechu a treba sa o nich postarať. Máte tri ciele. Jeden lučištník je na brehu pri rieke. Nie je nik na okolí, tak ho môžete zabiť skokom zo schodov, priplížiť sa k nemu, alebo ho zhodiť do vody. Druhý je neďaleko neho na streche. Najľahšie je zhodiť ho dole, či už zavesený z okraja, alebo pri šarvátke. Tretí je tiež neďaleko, postáva na ulici. Je pri ňom voz so senom, tak ho môžete nalákať k senu a tam ho zabiť a zároveň sa aj zbaviť tela.

3. Politická sebevražda (Political Suicide)
Politik spolupracoval s Pazziovciami, tak ho treba odstrániť, ale diskrétne. Nájdite ho a zistíte, že stojí pod bránou a obe strany strážia jeho muži. Nemôžete sa k nemu dostať priamo ani zo strechy. No našťastie sú na susedných strechách brány zlodeji, tak si ich najmite za 100 florinov a pošlite ich na stráže. Tí stráže odlákajú (ak vás stráž zbadá a napadne, tak je úloha automaticky nesplnená) a vy môžete vbehnúť dovnútra a zabiť ho.

4. Bez záruky (Caveat Emptor)
Člen rodu Salvucci, ktorý pašoval do Florencie nepriateľov. Zájdite na trh a nájdete ho tam. Má so sebou osobného strážcu a vy ho máte zabiť nebadane. Najjednoduchšie je použiť na oboch otrávenú čepeľ a nik si nič nevšimne. Prípadne môžete najať zase zlodejov, nech odlákajú stráž a cieľ už zvládnete aj sami.

5. Odročená schôdzka (Meeting Adjourned)
Skupina spiklencov sa snaží preskupiť. Máte ich vypátrať a zabiť. Najprv musíte nájsť ich vodcu. Zájdite do vyznačenej oblasti, najlepšie je začať hneď na streche. Tam sa poobzerajte po vašom cieli, ak ho neviete hneď nájsť, použite orlí pohľad. Keď ho lokalizujete, tak sa vydá na cestu, bol tak ohľaduplný, že počkal, kým ho nájdete. Sledujte ho. Najlepšie je sledovať ho cez strechy (ak sa vám veľmi vzdiali, máte 20 sekúnd, aby ste ho opäť dostihli), pretože ak ste pri ňom blízko, tak vás môže odhaliť a musíte začať odznova.
Sledujte ho a dovedie vás až k záhrade, kde máte päť cieľov. Majú samozrejme aj pár stráží. Môžete tam proste vhupnúť a zabíjať. Neďaleko máte na streche pár zlodejov, tak si ich môžete najať, aby zamestnali stráže. Potom vojdite a pobite ciele. Aby ste sa nezdržiavali, vhodné je použiť otrávenú čepeľ a než sa spamätajú stráže, môžete vyradiť aspoň väčšinu cieľov. Ak sa vám nechce bojovať, tak vyskočte na múr a vrhacími nožmi dorazte zvyšné ciele.

6. Ihla v kope sena (Needle in a Haystick)
Ďalší člen spiknutia. Zájdite do označenej oblasti. Držte sa na strechách, aby ste ľahšie mohli nájsť váš cieľ, keďže je ukrytý, opäť pomôže orlí pohľad. Pozor na stráže na strechách, ktoré vám to môžu sťažiť. Keď ho lokalizujete, tak sa len k nemu spustite a zabite ho.

7. Mierotvorca (Peacekeeper)
Máte zabiť 10 surovcov (vojakov v ťažkom brnení) za 60 sekúnd. Nie je jasné, prečo je ten časový limit, no vojaci chcú napadnúť Lorenzov palác. Než sa dostanete k miestu, máte času koľko chcete. Zájdite k mostu, kde sa zdržujú vojaci a čakajú s pochodom na palác, kým ich zabijete. Keď sa priblížite, spustí sa odpočet. Môže sa to javiť ťažké, ale nie je. Môžete si prípadne najať pomocníkov, ale ani to ne je potrebné. Stačí tam vbehnúť a jedného (alebo dvoch, dvoma čepeľami, ak vám to vyjde) zabiť hneď. Potom použite dymovú bombu a kým sa spamätajú, zabite ich, koľko sa dá. Keď dym pominie, použite druhú bombu a vyraďte druhú veľkú časť. Môžete použiť prípadne aj tretiu bombu, alebo dobojovať, ak vám zostali jeden, či dvaja vojaci. Najlepšie je bojovať bez zbrane, odzbrojiť ich a zabiť, aby ste sa nezdržovali dlhším bojom bez zbrane.

8. Vodca svorky (Leader of the Pack)
Člen skupiny, ktorá napadla Lorenzov palác, sa má presunúť k ich veliteľovi a tak budete mať šancu ho zabiť. Zájdite do označenej oblasti a orlím zrakom nájdite svoj „zlatý“ cieľ. Sledujte ho. Je to celkom dlhá cesta, ale nie je nejako opatrný, takže ho stačí sledovať pomaly po zemi. Sledujte ho až do malej základne, kde sa zhromaždí skupina vojakov. Váš cieľ je ich veliteľ, ktorý sa prechádza okolo nastúpenej jednotky. Zabiť ho je prekvapivo dosť ľahké. Stačí sa priblížiť na najnižšiu strechu a pomocou skrytej čepele spraviť zabitie z výskoku. Tým ho zabijete hneď a potom už len stačí utiecť ostatným vojakom. Na streche máte altánok, tak môžete využiť ten.

Nájomné vraždy v Toskánsku

1. Zožni, čo si zasial (Reap what you Sow)
Máte zabiť patróna Pazziovcov. Zájdite na malú farmu východne od mesta a v orlom pohľade zamerajte svoj cieľ. Postáva pri voze zo senom, tak sa môžete prikradnúť odzadu, skočiť do sena, zabiť ho a utiecť jeho strážcovi. Ak vás zbadá a dá sa na útek, tak ste sem iste prišli na koni, takže nie je problém ho dohnať a sťať.

2. Neušpiň si ruky (Don´t Get your Hands Dirty)
Máte zabiť štyroch vojakov, ktorí plánujú Lorenzovu vraždu, no aby ste príliš nepútali pozornosť, máte ich zabiť bez zbraní. Jeden z nich je na námestí, takže nemáte priamu fintu. Môžete ho vyprovokovať, odlákať na strechu a zhodiť, no jednoduchšie je najať si skupinu žoldnierov postávajúcich povyše neho a poslať ich ho zabiť. Dvaja ďalší sú na vežiach, to je jednoduché, len vylezte hore, zostaňte zachytený tesne pod okrajom a keď budú nad vami, tak ich zhoďte dole. Posledný, štvrtý je na streche normálneho domu. Vylezte rebríkom za neho, chyťte ho a zhoďte dole. Vybavené.

3. Žiadaný tovar (Supply in Demand)
Máte zabiť šéfa cechu, ktorý dováža Pazziom zbrane. Zájdite do označenej oblasti a Orlím pohľadom lokalizujte cieľ. Sledujte ho. Je to dlhá cesta, tak len pokojne kráčajte za ním. Dovedie vás za svojím šéfom. Môžete vyliezť na strechu a skokom skrytou čepeľou, alebo dvoma vrhacími nožmi zlikvidovať šéfa cechu bez väčšej námahy.

4. Blší trh (Flee Market)
Máte zabiť dvoch konšpirátorov. Obaja sú na malom nádvorí, ktoré je dookola strážené. Vydajte sa tam cez strechy. Na strechách nad nádvorím sú traja lučištníci. Zabite ich, najlepšie vrhacími nožmi, aby ste nevyvolali paniku, nechcete, aby sa vám na útek dali dva ciele. Potom skočte do sena na voze na dvore. Jedného môžete zabiť rovno zo sena. Druhý sa dá na útek, tak ho prenasledujte a zabite. Alebo môžete vyskočiť zo sena, keď budú pri vás obaja, hodiť tam dymovú bombu a kým sa spamätajú, tak oboch zabiť a utiecť strážam.

5. Kolmý rez (Vertical Slice)
Borgiovi vojaci sú v meste. Je ich päť a máte ich zabiť, aby sa o nič nepokúsili, no musíte zostať nenápadný, takže žiadne poplachy a nech vás nezbadajú prichádzať. Všetkých päť vojakov je blízko pri sebe. Jeden je na veži a dvaja sú na susedných strechách. Toho, čo je na terase pri altánku, môžete zhodiť, keď ste zachytený zábradlia, hoci je priehľadné, on vás nezbadá. Toho na streche môžete tiež zhodiť, alebo vyliezť, keď je k vám chrbtom a zabiť ho. Potom vylezte za tretím, ktorý je na spomínanej veži. Toho proste zhoďte dole. Z veže skočte z trámu do sena na ulici pod vami. Tu čakajte v sene. Štvrtý vojak sa prechádza popred seno, takže keď pôjde okolo vás, zabite ho útokom zo sena. Posledný, piaty sa prechádza po ulici poniže vás a kopy sena. Vystriehnite si ho, keď pôjde doľava, vybehnite na striešku, ktorá je hneď pred senom a zabite ho skrytou čepeľou z výskoku.

6. Žiadne táborenie (No Camping)
Nepriatelia sa snažia o spojenie síl. Máte zabiť troch veliteľov žoldnierov v okolí mesta. Máte na to len 5 minút, ak to stihnete, tak sa bez veliteľov žoldnieri rozpŕchnu. Rýchlo utekajte von z mesta a vezmite si koňa. Veliteľ na južnej farme je ľahký. Vylezte na strechu a keď sa priblíži, zabite ho skrytou čepeľou z výskoku. Veliteľ na východnej farme má dosť vojakov, ale pri farme je aj skupina žoldnierov, tak si ich najmite a pošlite ich zaútočiť na vojakov. Vyhliadnite si orlím pohľadom svoj cieľ a počas šarvátky ho zabite. Potom choďte na severnú farmu. Tam je to jednoduché. Vylezte nepozorovane na strechu a skrytou čepeľou z výskoku zabite cieľ, ktorý stojí rovno pod strechou.

7. Šou začína (Showtime)
Jeden z tých, čo si objednali útok na Florenciu, sa ukázal v meste. Je v divadle, tak ho tam odpravte. Divadlo je celkom dobre strážené. On sa prechádza po obvodovej chodbe divadla aj s osobnou eskortou. Môžete si ho skúsiť vystriehnuť a skočiť na neho, no aj tak by ste mali odpraviť aspoň stráže hore nad divadlom, ktoré tam hliadkujú. Pohodlné je tiež najať si žoldnierov, aby zaútočili na skupinu s cieľom. Ten sa dá na útek doprostred divadla. Nechajte vašich bojovať s ochrankou a vy prenasledujte cieľ a zabite ho.

Hrobky v Toskánsku

Tajomstvo veže Torre Grossa (Torre Grossa´s Secret)
Choďte k budove Palazzo Comunale a tam nájdite lebku, ktorú aktivujte a vleziete do podzemia. V podzemí vylezte na stenu pri rebríku a prerúčkujte k mreži. Aktivujte páku a mreža sa otvorí. Prejdite do vínnej pivnice. Tam sú traja strážci, tak ich zabite, aby vás neotravovali. Choďte do rohu, ktorý je oproti tomu, z ktorého ste prišli. Je tam nad vami drevená plošina. Vylezte na ňu (cez trám poniže nej). Z plošiny skočte na trám oproti. Prerúčkujte po ňom doprava a vylezte na drevenú plošinu. Prejdite kúsok ďalej po plošine, aby ste obišli stenový výčnelok vedľa vás, ktorý blokuje trám. Za výčnelkom skočte na trám vedľa vás. Po ňom rúčkujte až na koniec, za roh a až na výťah, na ktorý vylezte a ste o úroveň vyššie.
Na balkóne nad vami je strážca, ale nevie o vás, tak sa ho zbavíte ľahko. Vylezte na balkón k nemu a zo zábradlia skočte na luster. Z lustra skočte na povraz. Prejdite povrazom na výčnelok balkóna za mrežami a pomocou trámu skočte na terasu oproti vám.
Vojdite do knižnice. Tu sú traja nepriatelia, tak ich zabite. Z tretej poličky z knihami skočte na trám a na stenu, kde pomocou obručí vylezte na plošinu a z nej na balkón s dvoma ďalšími strážcami, ktorých zabite. (Na balkón môžete ísť aj tak, že vyleziete nad krb a prerúčkujte po erboch nad vchodom do knižnice). Z balkóna preskáčte po lustroch na stenu oproti, zachyťte sa okna a vlezte na plošinu nad vami. Otočte sa a z plošiny preskočte cez dve tyče a lano na balkón nad tým, z ktorého ste prišli. Je tu jeden nepriateľ.

Z balkóna vedú dvere ďalej. Než nimi pôjdete, môžete si odskočiť do tajnej oblasti. Choďte na opačnú stranu balkóna, oproti otvoreným dverám. Vylezte na stenu nad zatvorenými dverami a skočte na trámy nad vami. Po trámoch prejdite a popreskakuje na druhú stranu. Truhlica s pár florinmi je v rohu napravo od otvorených dverí vedúcich ďalej. Po trámoch sa tam dostanete už ľahko. Z plošiny s truhlicou potom môžete preskákať po trámoch pri vás, na ktoré doskočíte rovno na balkón.

Pokračujte z balkóna otvorenými dverami do veže. Tu je to celkom jednoduché, proste sa musíte dostať hore. Vybehnite schodmi a po trámoch vyskáčte vyššie. Cez tyč skočte na plošinu oproti so strážcom. Vylezte hore rebríkom a po ďalších trámoch a plošinách vyskáčte na stenu, po ktorej prerúčkujte nahor na plošinu s ďalším strážcom. Na konci plošiny vidíte nad stenou obruče, no nedočiahnete na ne. Vybehnite hore po stene a skočte odrazom späť na trám nad vami. Z neho skočte na obruče a vylezte hore na trámy nad vami. Prejdite po trámoch na opačnú stranu a skočte na ďalšie obruče. Vylezte po nich hore a prerúčkujte doprava opäť na trám nad tými, z ktorých ste prišli. Z trámu už len vylezte hore do miestnosti so sarkofágom. Máte tu tri truhlice s florinmi a samozrejme sarkofág, z ktorého si vezmite tretiu pečať, pečať Wei Yuoa. Potom len odíďte po rebríku.

Symboly v Toskánsku

1. Torre Del Diavolo
Je to veža na poslednej radovej výstavbe pri severnom, prostrednom cípe hradieb. Slúžila aj ako rozhľadňa. O ulicu ďalej od nej je veža, na ktorej bol Antonio Maffei. Symbol je hore na jej vrchole.
Kto hľadá, nájde
Máte zobrazených 10 obrazov, pri ktorých máte vybrať spoločnú časovú líniu. Vyberte ich v poradí: Jozef, Jáson, Ježiš, Dávid a Goliáš, Nahý Kristus. Keď ich takto usporiadate správne, zobrazí sa vám obrázok Krista. Na ňom nájdite zlatý rubáš. Je v pravom dolnom rohu, napravo od jeho ľavej nohy.

2. Torre Grossa
Skupina veží sa nachádza poniže Torre Del Diavolo, priamo nad centrálnym námestím. Je to najvyššia veža v meste, veža, na ktorej bol Anotnio Maffei, vysoká veža s drevenou ochodzou pod vrcholom. Oproti nej sú dve veže, ktoré sú veľmi blízko pri sebe. Na vnútornej strane medzi nimi, je na jednej z nich symbol.
Mučeníci
Hľadajte cieľ na obraze cára Mikuláša II. Orientujte sa pomocou pípania teplo / zima. Cieľ je uprostred jeho palice. Druhý obraz je Johanka z Arku. Cieľ je uprostred jej meča. Napokon máte obrázok Európy s pár symbolmi. Vezmite symbol ohňa a spáľte ním obrázok Johanky z Arku. Potom vezmite fotku Rasputina a hoďte ju na fotku cára Mikuláša.

3. Santa Maria Assunta
Katedrála Santa Maria Assunta sa nachádza na centrálnom námestí mesta. Keď sa pred ňu postavíte čelom, tak naľavo od vstupnej brány je chodba, na konci ktorej je symbol.
Hattrick
Najprv máte obrázok Houdiniho. Zamerajte sa kurzorom na jeho srdce a tam je kúsok raja, ktorý potvrďte. Rovnako sa zamerajte na srdce na hrudi Ghándího a potvrďte.
Napokon máte obrázky s otočným kolesom s číslami. Nový typ hádanky. Nápoveda medzi obrázkami je 6=1. Máte sivé, nepohyblivé koliesko a okolo neho červené, ktorým otáčate. Nad okienkami, do ktorých máte zaradiť červený kód, máte sivý kód 867. Podľa nápovedy nastavte červené tak, aby číslo 6 na červenom kolese bolo nad číslom 1 na sivom. Potom si pozrite na červenom kolese, ktoré čísla sú vedľa čísel 867 na sivom kolese. Sú to čísla 312. Zadajte tento kód a je to.

4. Antico Teatro Romano
Západne od mesta je za hradbami divadlo. Plnili ste tu poslednú úlohu piatej sekvencie. V obvodovej chodbe je na stene Symbol.
Apollo
Najprv máte fotografiu mesiaca. Mesiac ignorujte a zamerajte sa na spodnú časť tmavého priestoru vesmíru a nájdite tam pred mesiacom sondu, ktorú potvrďte.
Potom vás čaká ďalší hlavolam. Je podobný ako skladanie obrázkov, akurát tu nie je obrázok, ale len rozrezaný kruh. Otáčate jednotlivými časťami kruhu, pre sťaženie sú niektoré spojené s inými, aby ste otáčali naraz oboma. Nasmerujte si kruhy podľa najvnútornejšieho, bieleho, ten sa netočí a ten vám ukazuje, ako majú ostatné časti pokračovať.
Keď správne zvládnete hlavolam, tak máte poslednú fotografiu z pristátia na Mesiaci. Zamerajte sa na tieň vlajky pod astronautovou nohou a tam je kúsok raja.

5. Monte Oliveto Maggiore
Plnili ste tu úlohu „Kutňa nerobí mnícha“, kde ste zabili Stefana da Bagone. Je to kláštor juhovýchodne od mesta. Symbol je na veži, zvonici kláštora, na jej vnútornej strane.
Vynálezca
Rozsvieťte všetky žiarovky na mape sveta a dostanete fotku veže Nikolu Teslu. Napravo od vrcholu veže je citát samotného Teslu. Vy sa zamerajte na malú nadstavbu nad vchodom do budovy a tam získate ďalší obrázok. Ďalším obrázkom je samotný Tesla pri pokuse. Zamerajte sa na postavu a tá v rukách drží kúsok raja.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry Assassin's Creed: Mirage
Assassin's Creed: Valhalla - The Last Chapter
Assassin's Creed: Valhalla - Dawn of Ragnarok
Assassin's Creed: Valhalla - The Siege of Paris
Assassin's Creed: Valhalla - Wrath of the Druids
Assassin's Creed: Valhalla
Assassin's Creed: Odyssey - The Fate of Atlantis
Assassin's Creed III Remastered
Assassin's Creed: Odyssey - Legacy of the First Blade
Assassin's Creed: Odyssey
Assassin's Creed: Origins - The Curse of the Pharaohs
Assassin's Creed: Origins - The Hidden Ones
Assassin's Creed: Origins
Assassin's Creed Chronicles: Trilogy
Assassin's Creed Chronicles: Russia
Assassin's Creed Chronicles: India
Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper
Assassin's Creed: Syndicate
Assassin's Creed Chronicles: China
Assassin's Creed: Rogue
Assassin's Creed: Unity - Dead Kings
Assassin's Creed: Unity
Assassin's Creed: Birth of a New World - The American Saga
Assassins Creed: Liberation HD
Assassin's Creed IV: Black Flag - Freedom Cry
Assassin's Creed IV: Black Flag
Assassins Creed: Heritage Collection
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Redemption
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Betrayal
Assassins Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Infamy
Assassins Creed Anthology
Assassins Creed 3
Assassins Creed: Revelations
Assassins Creed: Brotherhood
Assassins Creed



Diskusia Príspevkov: 134 Hodnotenie
540 hlasov

100
60
20

80
40
0
64
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |