XCOM: Enemy Unknown | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 38265 užívateľov

XCOM: Enemy Unknown


Žáner:Strategická
Dátum vydania:9. Október 2012
Stránky hry:xcom.com/xcom-enemy-unknown/
Výrobca:Firaxis Games, 2K Games
Kúpiť hru XCOM: Enemy Unknown
Kúpiť hru

Legendárny XCOM: Enemy Unknown sa po 10 rokoch znovu vracia v strategickej podobne, aj keď tentoraz s 3D enginom.

V hre XCOM: Enemy Unknown sa dostaneme do prvých dní útoku mimozemšťanov na zem, kedy zakladáme našu Xcom odbojovú základňu, vyberáme tím a vydávame sa na zásahy proti prilietavajúcim nepriateľom. Buď ich za letu zostrelíme z oblohy, alebo zosadneme na mieste, kde práve pripravujú únos a s vojakmi, ťahovým systémom, ich budeme postupne likvidovať. Po boji vylevelujeme skúsenosti vojakov, zozbierame mimozemské technológie, ktoré dáme inžinierom aby z nich vyvíjali nové technológie a zbrane.




Alternatívne názvy
XCOM:EU

HW požiadavky XCOM: Enemy Unknown
Minimálne požiadavky
  • Windows Vista
  • 2 GHz Dual Core CPU
  • 2 GB RAM
  • 20 GB miesta na disku
  • 256 MB grafická karta (Nvidia GeForce 8600 GT / ATI Radeon HD 2600 XT)
  • DirectX kompatibilná zvuková karta
Odporúčané požiadavky
  • Windows 7
  • Intel Core 2 Duo 2.4 GHz / Athlon X2 2.7 GHz
  • 4 GB RAM
  • 20 GB miesta na disku
  • 512 MB grafická karta (Nvidia GeForce 9000 séria / ATI Radeon HD 3000 séria)
  • DirectX kompatibilná zvuková karta

Ďalšie videá »


XCOM: Enemy Unknown - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
87%

Recenzie
Tiscali Games90%
XCOM: Enemy Unknown je jako složitá váha o mnoha miskách. Je téměř dokonale vyvážená a stabilní. Firaxis odvedli vynikající práci v transformování staré grafiky a atmosféry do nového kabátu a optimalizování původní hratelnosti pro jednadvacáté století. XCOM není hra, která by chtěla soupeřit s klasikou, tu ani nemusíte znát – XCOM jí rozvíjí. XCOM je hra, která si zasluhuje pokračování.
Sector.sk90%
Po sklamaní z remaku Jagged Alliance je XCOM: Enemy Unknown balzamom na dušu pre každého milovníka ťahových stratégií. Pomerne jednoduchý, ale dostatočne taktický postup v boji so stupňujúcimi možnosťami sadne väčšine hráčov. Menej zdatných jedincov môže frustrovať narastajúca obtiažnosť v ťažení, pre tých, ktorí hľadajú výzvu, je rozhodne vhodnejší IronMan režim. Aj bez multiplayeru by hra ponúkla dostatok zábavy, no možnosť zahrať si za sivých mužíčkov proti iným hráčom je príjemným osviežením. Bez ohľadu na to, či veríte na existenciu (zlých) mimozemšťanov alebo nie, túto hru by ste rozhodne nemali obísť.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
Dekker97%
XCOM: Enemy Unknown je výborná hra a právoplatný nástupca UFO: EU. Hra je krásne spracovaná, na bojisku máte prehľad a taktické možnosti, proste nádhera. Budete sa doslova piplať s vašou podzemnou základňou, vylepšovať ju, budete skákať od radosti, až vaši vedci vyvinú novú zbraň, a budete smútiť nad každým mŕtvym členom vašej jednotky. Hra má krásnu grafiku, ktorú si hneď zamilujete.

Ak ste milovníkom ťahových stratégií,hru si určite kúpte. Ak si hru zapne a skúsi neprajník ťahoviek, hra ho môže chytiť a nepustiť. Preto 97%.
martinzitniak85%
Napriek niektorým obmedzeniam:
-ľubovoľné si prezbrojiť člena výsadku (napr. len utočnik môže mať brokovnicu).
-Smiešnej variabilite misii kde všetky krajiny Nigéria, Egypt, čina vyzerá akoby ste bojovali v USA.
-Počet krajín je tu iba 16 - nikde inde ufo nezostrelíte ani bojovu misiu nezahráte
je to super.

Rada na záver: Odporúčam hrať hru na Classic (v CZ ako Ťažká) obtiažnosť, keďže na normálnej a ľahkej sú niektoré funkcie AI uzamknuté a teda sa s nimi ani v hre nestretnete (napr. Zombie v mestských bojoch).
trancentraal90%
Podařený návrat klasiky. Byl jsem po všech stránkách potěšen, zejména akční část byla super. Jenom škoda, že lokací (map) bylo jen málo druhů a celkově byla hra poměrně krátká.
NORD_KING92%
-: bugy, postupne sa opakujúce lokácie, miestami kamera, zameriavanie hodu granátom, príbeh, miestami umelá inteligencia
+: grafika, engine, audio, hudba, atmosféra, zábava, herná doba, efekty, dizajn, základňa, RPG prvky, zbrane a zbroj, výskum, boj, lokácie, deštrukcia, kampaň, multiplayer, nepriatelia, príbehové, animácie, správa vojakov
Verdikt: XCOM s podtitulom Enemy Unknow je remake rovnomenného titulu z roku 1993. Nejedná sa však o hocaký remake, pretože univerzum série obohacuje mnohé nové prvky. Kampaň je rozdelená na dve časti, a to na základňu, kde prebieha výskum novej technológie, príprava vojakov a na jednotlivé lokácie, kde prebieha boj priamo proti nepriateľským mimozemšťanom. Na začiatku budú vojaci s klasickou výzbrojou padať ako hrušky, no neskor vďaka aj cudzej technológii sa sily vyrovnajú. Príbeh nie je originálny, ale hra má po celú dobu hrania dokonalú atmosféru a je zábavná alebo až návyková. Technické spracovanie je skvelé, no treba uznať, že aj tu možno naraziť na zopár chýb, ktoré však výraznejšie neohrozujú vynikajúci herný zážitok. Hra navyše obsahu multiplayer za obe strany. XCOM: Enemy Unknow je dokonalý príklad toho, ako má vyzerať kvalitný remake.
player-Veteran70%
+grafická a audioviz. stránka hry
+taktická stránka hry
+jednotky
+veľká variabilita misií
+kampaň celkovo zlá nebola
+DLC
+atmosféra
+ovládanie a interface
+instantne tomu prídete na chuť a rozhranie a hra sa vám dostane do krvy
+čiže jej jednoduchá prístupnosť
+dizajn lokácií a aj úrovní

-AI je príšerná
-mohlo to byť dlhšie
-frustrácia
-bugy
-multiplayer
-AI hituje absurdne(to čo má nehitne to čo je nemožné hitnúť hitne...)
-nič moc finále

Nemyslím si že ide o kolotoč dokonalosti a že ide o 90% hru. Je to však solídna hra len nie tak dobrá jak si všetci myslia. Level frustrácie je tuna obrovský(díky zabugovanosti a AI ktoré si hituje jak chce). Kampaň je solídna i keď krátka a finále neuchváti. Ale zahrať sa to oplatí a za cenu do 10€ sa dá hru bez problémov odporučiť.
Mitisko30%
Chabých 30% a to hlavne preto ,že hra sa hrá na pokračovanie super taktickej hry UFO alebo ďalšej verzii X-COM: Apocalypse. Keď porovnám X-COM: Apocalypse vidím velmi vela nedostatkov ku ktorým sa dostanem postupne. Jediné + ktoré hodnotím je grafika, ale pekné hovno je stále len hovno...
V X-COM: Apocalypse ste bránili "len" mesto ale išlo o to že ste mohli v tom meste obchodovať s ostatnými organizáciami, hlavne šlo o to udržovať dobré alebo neutrálne vzťahy pretože každá organizácia zabezpečovala niečo iné: zbrane, vozy, lietadlá, prepravu, vedcov, agentov, inžinierov ,biochemikov atď. V tejto verzii takú potrebu nemáte svet je rozdelený na pár hlavných "svetadielov" a keď aj stratíte drvivú vedšinu nič sa nedeje ... Nechýba vám ani výbava ani stroje ani nič teda politika totálne odfláknutá!
2)VYBAVENIE AGENTOV:
Ďalší mínus nekonečne velký je príprava agentov na boj, nový agent prejde jednu misiu sám od seba sa zaradí do nejakej špecializácie, sám od seba nadobudne zbraň k jeho špecializácie napr sniper sniperku anebo assasin brokovnicu tým totálne zmrvili taktiku prípravy na boj dokonca agent nemože zobrat ani granáty... dá sa mu dať primárna zbraň sekundárna zbraň ktoru som v živote v hre nevyužil a potom niečo navyše buť granát alebo iné vybavenie. V X-COM: Apocalypse ste mohli zobrat dve zbrane viac granátov medikid granáty omamujúce výbušné horlavé a dymové tu sa dá len dymový a výbušný aj to na dymový potrebujete agenta so špecia


všetky (31) »

Súvisiace hry UFO2Extraterrestrials: Battle for Mercury
XCOM: Chimera Squad
Phoenix Point
XCOM 2: War of the Chosen
XCOM 2: Shen's Last Gift
XCOM 2: Alien Hunters
XCOM 2
XCOM: Enemy Within
The Bureau: XCOM Declassified
XCOM: Enemy Unknown - Slingshot Content Pack
UFO Online: Fight for Earth
UFO: Extraterrestrials Gold Edition
UFO: ExtraTerrestrials
UFO: Afterlight
UFO: Aftershock
UFO: Alien Invasion
UFO: Aftermath
X-COM: Enforcer
X-COM: Collection
X-COM: Interceptor
X-COM: Apocalypse
X-COM: Terror from the Deep
X-COM: UFO Defense
UFO: Enemy Unknown
X-Force: Fight For Destiny
X-COM: UFO Defense Gold
X-COM: Last Hope
Project Xenocide
X-COM: Genesis
X-COM: Alliance

Diskusia o hre XCOM: Enemy Unknown Pridať príspevok
15.08.2017 20:37 - ano :-);-)8-):-)
15.08.2017 15:30 - Prosim vas chodi vam to na w10?
08.02.2016 11:29 - http://www.stiahnito.sk/xcom-cz-enemy-unknown-the-complete-edition-full-pc-gam...
10.01.2014 20:52 - 650 hodin v xcomu som nahral(dohromady s tymto DLC a enemy uknown) a kazdu sek...
21.02.2013 11:16 - neviete kde sa da sthiahnut slingshot alebo to druhe dlc pack ??
...
Zobraziť všetky príspevky (18) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |