HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21206
5455
5063
1438
1600
7336
6053
12956
1687

Online 3102 užívateľov

Návody > Fable: The Lost Chapters


Zobrazení:329186
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť


13. Witchwood - Hľadanie Archeológa.

- Find the Archeologist -

V oblasti Witchwood máte nájsť Archeológa, takže nasledujúci postup sa týka tohto questu.


Witchwood Cullis Gate

Napravo je za kríkmi, ktoré rozsekajte, truhla a v nej Ressurection Phial. Vo vode oproti truhle môžete uloviť rybu (Moonfish). Ešte tu nájdete Ages of Will Potion a Will Potion.
Inak len prejdite na druhú stranu oblasti. Čaká vás tu kamenný trol (Rock Troll), na ktorého je najlepšie útočiť zblízka. Do diaľky stále metá kamene a keď ste pri ňom, tak len občas spraví silný úder, ktorý vás odhodí. Stačí k nemu pribehnúť, dať mu pár rán, odbehnúť a tak dookola.


Witchwood Stones, The Temple of Avo

Tu hneď pri vstupe nájdete Démoniu bránu, ktorá vám otvorí jedine, keď poznáte jej meno. Najprv prehľadajte oblasť. Oproti bráne vo vode vylovte strieborný kľúč č. 15. Na rázcestí rozsekajte kríky a za nimi je truhla, v ktorej je Obsidian Greathammer, v truhlici za štyrmi kameňmi sú Chainmail Gauntlets.
Zbehnite si do oblasti Temple of Avo. Je tu chrám dobrého boha Ava. V chráme môžete darovávať peniaze a získať tak odmeny ako titul Paladina, omladnutie o pár rokov a taktiež získať aj unikátnu zbraň Sentinus.
Pri chráme je truhla, z ktorej si vezmite Ressurection Phial.

Nad chrámom je kopa ľudí obdivujúcich meč v skale. Keď niekoho z nich oslovíte, povie vám povesť o legendárnom bojovníkovi, ktorý pred smrťou zaťal svoj meč do skaly. Niektorí sa ho tu snažia vytiahnuť. Môžete to skúsiť aj vy. Mne to na prvý pokus nevyšlo. Zrejme si musíte o niečo zvýšiť všetky schopnosti sily. Je to trochu nedomyslené, pretože mne chýbali už len posledné, tie najdrahšie povýšenia, na level sedem. Potom som meč vytiahol. Je to The Harbinger a je naozaj silný.

Tiež tu postáva chlapík, ktorý vám ponúkne, že vám prezradí meno démonej brány, no musíte mu dať za to niečo vzácne - musí to byť najmenej rubín, ak mu dáte nejaký lacnejší drahokam, tak ho síce odmietne s tým, že chce niečo vzácnejšie, no o drahokam prídete. Môžete mu zaplatiť, no ak čítate práve túto vetu, tak nemusíte, pretože v nasledujúcich riadkoch zistíte jeho meno.

Démonia brána (Witchwood Stones): Vráťte sa ku štyrom kameňom a keď na ne kliknete, ukáže sa vám písmeno každého z nich. Potom udrite do každého kameňa zbraňou v takom poradí, aby ste vytvorili slovo HITS. Keď udriete do posledného kameňa, tak sa vám brána otvorí.
Prejdite ňou. Tu nájdete Archeológa a splníte tak quest. Potom si môžete pobrať tri knihy (Creatures of Albion I; The Sock Method; A Love Story), Chainmal Leggings, tetovanie (Howl Tattoo), Ressurection Phial, Rubín, Zafír a Health Augmentation zo striebornej truhly na pätnásť kľúčov.

/Ak pri kameňoch vytvoríte druhé slovo, ktoré človeka pri tých písmenách napadne a teda SHIT, tak sa brána urazí a napadnú vás dvaja Balverineovia. Potom však znova môžete napísať správne meno/.

-----

Takže quest je hotový. Tiež ste tu získali už pätnásty strieborný kľúč, tak sa môžete vrátiť do oblasti Darkwood Lake a otvoriť tam striebornú truhlu na pätnásť kľúčov, z ktorej získate Arken´s Crossbow.

Vráťte sa do gildy a prijmite z mapky nový hlavný quest.



14. Witchwood 2 - Biely Balverine.

- The White Balverine -

Witchwood Cullis Gate, Witchwood Stones, The Temple of Avo

Pasca: Prejdite do oblasti Witchwood Stones. Keď vstúpite, tak vás osloví chlapík.
Ak je vaša postava zlá, tak sa pýta, či by ste mu nepomohli zbiť jedného bohatého obchodníka. Nasledujte ho k štyrom kameňom a tam vás napadnú strážcovia. Pobite ich, prídu vám na pomoc dvaja banditi, ktorých ste stretli cestou.
Ak je vaša postava dobrá, tak vám povie, aby ste mu pomohli zachrániť jeho ženu. Rovnako ho nasledujte k štyrom kameňom, kde vás napadnú banditi. Pobite ich, prídu vám na pomoc dvaja strážcovia, ktorých ste stretli cestou.
Po boji, či už s banditmi, alebo so strážcami, zájdite ďalej cestou a nájdete muža, čo vás oklamal. Môžete ho hneď zabiť za 60 zlých bodov, alebo ho osloviť a za to, že ste mu darovali život, vám on daruje Ressurection Potion.
Potom prejdite ďalej cez oblasť Temple of Avo.


Witchwood Lake

Pri a v sudoch napravo nájdete tofu, Will Potion a kartu vizáže (Power Moustache). Hneď po vstupe do tejto oblasti sa cesta rozdvojuje a o pár metrov ďalej sa spája opäť do jednej. Pri tom spojení ciest je naľavo socha Gargola, pod ktorou použite rýľ a vykopte Strieborný kľúč č. 16. Choďte cestou smerom ku Knothole Glade a po ľavej strane budete mať truhlicu, v ktorej je Flame Augmentation. V jazierku oproti nej vylovte udicou Will Master´s Elixir. Prejdite ďalej.


Knothole Glade

Choďte k mestu a uvidíte, ako Balverine žerie svoju obeť a pár dedinčanov búcha na bránu, aby ich pustili dnu. Zabite Balverina a potom ďalších troch. Keď ich pobijete, stráž usúdi, že už je to bezpečné, tak vás aj s dedinčanmi vpustia dovnútra. Vnútri vás osloví starosta a po chvíľke vás napadne Biely Balverine. Desaťkrát ho zasiahnite a utečie. Starosta vám poradí nájsť vdovu jedného z ich najlepších lovcov, ktorá by mohla vedieť, ako zabiť tú beštiu.
Zájdite teda do hornej časti mesta a tam vás opäť napadne. Znova ho desaťkrát zasiahnite a utečie. Oslovte ženu, ktorá vám prezradí, že je to jej manžel, teda to, čo sa z neho stalo. Dá Vám Silver Augmentation, pretože aj jej manžel lovil tie potvory striebornými zbraňami. Potom sa v meste objaví opäť, teraz mu dajte len päť rán a utečie. Starosta vám povie, že sa zdržuje vo Witchwood Lake, tak ho máte zabiť. Vložte si do nejakej vašej zbrane Silver Augmentation a potom s ním bojujte len tou.

Zájdite teda do Witchwood Lake a tam ho nájdete. Používajte samozrejme len postriebrenú zbraň (môžete aj inú, no tá mu odoberá minimum zo života. Ak ste už predtým získali Arken´s Crossbow, tak tá kuša už mala v sebe Silver Augmentation, takže novozískaný si môžete ušetriť a použiť kušu, ak uprednostňujete streľbu). Vždy po pár zásahoch vyvolá normálneho Balverina, tak buď bojujte priebežne aj s nimi, alebo najprv dorazte jeho a potom ostatných. Keď padne, získate ako trofej jeho hlavu (White Balverine Head).

Potom sa vráťte do mesta a oznámte starostovi splnenie úlohy. Obdivuje vás ako statočného bojovníka a oznámi vám, že si zaslúžite bojovať v Aréne. Vaša nominácia na vás čaká v Gilde. Taktiež vám dá knihu (The Bloodline) a list od vašej sestry (Theresa´s Lether), ktoré vám poslali. Kniha vám má osvetliť pokrvné dedičstvo vás a vašej sestry.

-------

Než budete pokračovať, povenujte sa prieskumu. Pred mestom je démonia brána.

Démonia brána (Knothole Glade): Táto brána vám povie, že ak ju dokážete poraniť šípom, tak vás vpustí dovnútra. Na slabú zbraň zrejme potrebujete body medzi vlastnosťami Skill. Ja som mal Accuracy len na úrovni 2 a Speed na úrovni 5. So slabou zbraňou mi to nešlo, no vystrelil som z Arken´s Crossbow (z truhlice na 15 strieborných kľúčov z Darkwood Lake) a to stačilo. Vnútri je len jedna truhlica a v nej Elixir of Life.

V meste máte Chainmail Boots v truhlici v dome vedľa toho, čo je na predaj; 1000 zlatých v truhlici pri tetovačovi; Rubín v truhlici v jednej z troch budov v nižšej časti; naľavo od tetovača. V budove naľavo od domu, čo je na predaj, je tetovanie (Red Widow Tatto); v budove vedľa obchodu je v skrini kniha (The Balverine Slayer); v dome napravo pri vstupe do mesta je tetovanie (Seachaos Leg Tatto) a 500 zlatých.

Naľavo od domu na predaj je kruh tvorený papradím. Vykopte v ňom s rýľom Strieborný kľúč č. 17.

Scarlet Robe Hero Doll: V krčme si môžete zahrať ďalšiu hru. Hrá sa na sedem kôl. V prvom vám na stôl vyložia tri karty a s každým ďalším kolom o kartu naviac. Vašou úlohou je poklikať na ne od karty s najnižšou hodnotou po kartu s najvyššou. Je to celkom jednoduchá záležitosť, keď použijete kúzlo spomalenie času. Celkovo máte na sedem kôl 35 sekúnd. Ak to zvládnete pod 20 sekúnd, získate prémiu bábiku hrdinky Šarlátovej Róby.

Pästný súboj č. 4: Tak, ako zatiaľ v každom väčšom centre, aj tu sa v noci usporadúva bitkárska súťaž. Zájdite ku kruhu, okolo ktorého v noci postáva skupina ľudí. Oslovte ich vodcu a ponúkne vám možnosť zúčastniť sa ich zápasníckeho turnaja. Vstupné je 50 zlatých. Čaká na vás sedem protivníkov. Buďte v kruhu, ak sa dostanete von, tak sa do 10 sekúnd vráťte naspäť. Nezabudnite sa kryť (blokovať) a porazte šiestich protivníkov. Posledným, siedmym je samotný vodca, v tomto prípade starosta. Je to naozaj tuhý protivník. Aj ak ste vy sami siláci, tak vás zloží pár ranami a znesie veľa. Takže sa dosť blokujte, využívajte kotúle do bokov, aby ste sa mu dostali za chrbát a tak uštedrili pár rán, než sa spamätá a začne sa kryť. Je to dlhší zápas, takže pomaly a opatrne.
Keď ho porazíte, získate odmenu 650 zlatých (550, ak ste dostali nejaké zásahy) a ako trofej potvrdenie, že ste šampión pästných súbojov (Fist Fighter Trophy).

Keď skončíte s prehliadkou mesta, vráťte sa do Gildy a prijmite nový quest.



15. Aréna

- The Arena -

Witchwood Lake, Arena Entrance

Zájdite do oblasti Witchwood Lake a odtiaľ do Arena Entrance. Tu si môžete kúpiť nový titul od predavača. Zájdite k vstupu do arény a ak máte aktívny tento quest, tak vás strážca vpustí dovnútra. Pamätajte, môžete sem vstúpiť len raz, teraz a keď splníte quest, už sa tam nebudete môcť vrátiť.


Arena

Po vstupe budete poinštruovaný o pravidlách. Najprv si môžete kúpiť vybavenie. Keď budete vyzvaný, máte vstúpiť do arény. Po každom kole sa môžete vrátiť a doplniť si výbavu, či sa preliečiť, no výhry, ktoré budete získavať, budú klesať. Preto je najlepšie prejsť všetkými kolami naraz. Takže, ak chcete, kúpte si, čo potrebujete.

Ak máte záujem o Bright Plate Gauntlets a o Bright Plate Chest Piece, tak si ich tu kúpte. Žiadny iný obchodník ich v ponuke nemá. Môžete ich nájsť u potulného obchodníka, no to je zbytočná oštara.

Thunder Hero Doll: Ak sa zaujímate o vedľajší quest s bábkami hrdinov, tak si kúpte bábiku Thundera.

Po chvíli, čo sa tu budete motať, oznámia, že Chameleon, ktorý šiel do arény pred vami, to nezvládol. Je rad na vás. Keď budete pripravený, zájdite k dverám, oslovte strážcu a povedzte mu, že ste pripravený vstúpiť do arény.

Bojujte jednotlivými kolami. Ak medzi kolami odídete, ďalšie odmeny budú nižšie, no spíšem len tie najvyššie, pre motiváciu. Respektíve, aj tieto uvedené odmeny môžu byť ešte vyššie, ak dostatočne pobavíte publikum. Máte tam ukazovateľ, ako veľmi ste pobavili publikum a čím rýchlejšie bojujete a zabíjate nepriateľov, tým viac sa bude napĺňať a tým väčší bude bonus k odmene. Pri treťom kole sa k vám do arény pridá Whisper a budete spoločne bojovať proti nepriateľom.

Prvé kolo: štyri várky ôs. Prvá s piatimi, ostatné s ôsmimi osami. Výhra: 100 zlatých.
Druhé kolo: štyri várky Hobbesov. V každom kole sú dvaja mágovia, niekoľko bojovníkov a v posledných dvoch kolách aj pár silných Hobbesov v brnení. Výhra: 500 zlatých.
Tretie kolo: štyri várky Balverinov. Najprv 3, potom piati, potom piati a jeden Biely Balverin a napokon šiesti a dvaja bieli Balverini. Výhra: 1000 zlatých.
Štvrté kolo: štyri várky nemŕtvych. Najprv len slabých 8 zombíkov, ktorých počet sa postupne znižuje a nahrádzajú ich zombie bojovníci. Výhra: 2000.
Piate kolo: štyri várky banditov. Najslabší, postupne sa miešajúci so silnejšími verziami. Výhra: 3000.
Šieste kolo: Dvaja Earth Trolovia. Výhra 4000.
Siedme kolo: Dvaja Rock Trolovia. Výhra 8000.
Ôsme kolo: Scorpion King. Výhra 10 000.

Po týchto kolách sa objaví Jack of Blades a vyhlási ďalšie kolo, v ktorom máte s Whisper bojovať na život a na smrť. Bojujte, až kým jej neodoberiete väčšinu života. Potom je rozhodnutie na vás, či ju zabijete, alebo nie. Ak ju opäť napadnete, tak jej už odoberte zvyšok života a zabite ju, čo je samozrejme vhodné pre zlú postavu. Ak ju zabijete, tak získate aj odmenu 10 000. Ak ste dobrák, tak proste odíďte.

Po boji vás osloví Lady Grey. Je to starostka mesta Bowerstone a keď ste teraz nový šampión, prejaví o vás záujem a tým pádom môžete konečne vstúpiť do Bowerstone North. Jej sprievodcom je Thunder a rozhodne sa mu nepáčite (buď pretože ste chudák, čo mal šťastie, alebo preto, že ste vrah jeho sestry Whisper).
Ešte sa v scénke dozviete, že veľká hrdinka, Šarlátová Róba, Balverinobijkyňa sa po zranení vydala za muža, ktorý ju zachránil a mala dve deti - vás a vašu sestru.

Získali ste značnú sumu peňazí, reputácie a dve trofeje, Pečať Šampióna (Champion´s Seal) a žihadlo Kráľovského Škorpióna (King Scorpion Sting).

---------

Keď vyjdete z arény, tak vás osloví nejaký bandita, že na vás čaká vaša sestra.
Potom oslovte troch mužov stojacich pri vchode. Sú to chlapi z Oakvale a za váš hrdinský výstup vám darujú Chainmail Helmet.
Ak ste nechali Whisper prežiť a máte záujem sa s ňou opäť stretnúť, tak ju nájdete v krčme v Oakvale. No len sa rozlúčite. (ak ju miesto oslovenia napadnete, tak sa tiež rozlúči, ale animačka bude trochu iná).

Pokračujme v hlavnom príbehu.


- Finding Theresa Again -

Barrow Fields, Grey House

Preneste sa do Barrow Fields a prejdite odtiaľ do Grey House. Tam nájdete Terezu a po krátkom rozhovore je úloha kompletná.



16. Ďalšie úlohy
Clifftop Path, Abandoned Road, Knothole Glade, Orchard Farm


Démonia Brána (Abandoned Road): Preneste sa do Twinblade´s Campu a prejdite odtiaľ do Abandoned Road. Tam je Démonia brána, pri ktorej ste už boli, no nemohli ste predtým do nej vstúpiť. Brána sa otvorí len svojim trom priateľom, Banditovi, rytierovi a zlému mágovi. Dajte sa na seba kompletne Bright Platemail Suit (rukavice a pancier ste mohli kúpiť v Aréne, ostatné u rôznych obchodníkov) a spozná vo vás svojho priateľa rytiera. Potom si dajte Dark Will User´s Outfit (z démonej brány v Darkwood Marches) a spozná temného mága a napokon si dajte Bandit´s Outfit (ten ste získali v rámci questu) a spozná banditu. Otvorí sa. Vnútri si vezmite z truhlice The Dollmaster´s Mace.

Potom zájdite do gildy, kde na vás čaká pár nových úloh.

- Lost Trader -
Preneste sa do Oakvale, odtiaľ prejdite od Clifftop Path a odtiaľ do Abandoned Road. Po vstupe vás osloví obchodník. Jeho brat sa stratil niekde na konci cesty a poprosí vás, aby ste ho našli. Prebojujte sa cez banditov na koniec cesty a tam nájdete Toma. Pridá sa k vám, tak ho odveďte celou cestou naspäť, k jeho bratovi. Cestou vás budú napádať ďalší banditi. Keď ho dovediete, je úloha splnená. Za odmenu dostanete Treasure Clue 2.

- Break the Siege -
Preneste sa do Knothole Glade a tam uvidíte, že mesto obliehajú banditi. Chcú vyslobodiť svojho vodcu, ktorého v meste zajali. Môžete si zavolať na pomoc stráž, no ak ste prijali vystatovanie, že to spravíte sami, tak netreba. Oslovte strážcu pri bráne a povedzte mu, nech ju otvorí. Potom len jednoducho všetkých banditov pobite. Ak niektorí preniknú až do mesta, tak pôjdu oslobodiť vodcu. Zbehnite za nimi a pobite ich, no vodcu nezabíjajte, inak quest nesplníte.

-----

Po splnení úlohy Break the Siege dostanete správu od Mazeho, že sa vám snažia banditi pomstiť za to, že ste porazili Twinbladea a druhú správu od Guildmastera, že si môžete precvičiť svoje strelecké schopnosti v súťaži v Knothole Glade.

Najprv však ešte odbehnite po jeden vedľajší quest.


- Ghost Granny Necklace -
Zájdite do Orchard Farm a oslovte farmára. Požiada vás, aby ste navštívili hrob jeho matky a presvedčili sa, či odpočíva v pokoji, pretože sa mu zdá, že videl jej ducha. Zájdite k hrobu, ktorý je za domom a duch vám povie, že nájde pokoj, keď prinesiete jej synovi náhrdelník, ktorý jej ukradol bandita, ktorý ju zabil. Inak, keď použijete rýľ na jej hrobe, nájdete Upper Dress. Zájdite do Greatwood Lake, tam zabite banditu, od ktorého získate náhrdelník. Vráťte sa na Orchard Farm a odovzdajte farmárovi náhrdelník. Ešte zájdite k hrobu, kde duch jeho matky odíde na odpočinok.

- Assassin Attack -
Zájdite do Knothole Glade a napadne vás tam jeden vrah. Získate od neho figúrku seba (Doll of You). A získate aj quest.
Potom zájdite do Witchwood Cullis Gate a tam vás napadne druhý vrah. Napadnú vás ešte traja ďalší vrahovia, no až neskôr, v ďalších oblastiach. Za zabitie všetkých piatich získate Treasure Clue 3.

- Archery Competition -
Zájdite do Knothole Glade. Pred bránou je miesto, kde sa usporadúva súťaž v streľbe. Pravidlá sú rovnaké ako pri súťaži v Gilde, počas vášho tréningu. Musíte poraziť svoje staré skóre. Keď ho prekonáte, získate Treasure Clue 4. Keď prekonáte aj toto skóre, získate ako trofej strieborný šíp (Silver Arrow). Keď budete prekonávať aj svoje ďalšie skóre, získate nejaké drahokamy. Za nižšie hodnoty získate len menšie ceny (Mrkvu, Health Potion, Moonfish, Bonboniéru).



17. Starostom Bowerstone

Zájdite do Bowerstone South a vstúpte do Bowerstone North. Teraz, keď ste zvíťazili v Aréne, ste dosť vážený na to, aby vás tam vpustili. Tam máte na výber dve úlohy. Jednou je Mayor´s Invitation, po splnení ktorej sa stanete manželom Lady Grey a tým pádom starostom. Toto je tiež jediný spôsob, ako vstúpiť do Démonej Brány v Grey House a získať zbraň Ronok the Axe (ale sú aj lepšie zbrane). Druhý spôsob je splniť quest Investigating the Mayor pre väzňa, ktorý je tu zavretý. V tom prípade usvedčíte Lady Grey z vraždy jej sestry a stanete sa starostom. Obidva spôsoby vám zabezpečia funkciu, aj prístup do Starostovho Sídla, v ktorom je strieborný kľúč a dobrá Katana. Akurát len jedna možnosť vám umožní vstup do démonej brány a šľachtičnú za manželku. Voľba je len na vás.


Bowerstone North

Keď presnoríte budovy v tejto časti, tak nájdete knihu (The Tailor´s Tragedy), 500 zlatých (ďalších 500 zlatých v truhlici v obchode), Bright Upper Dress, Bright Villager Gloves, Bright Lower Dress. V ďalšom dome je kniha (The Trigramist), karta vizáže (Foreign Moustache) a Will Potion. V poslednom dome sú len dve karty vizáže (Strip Beard a Mutton Chop Beard).


- Investigating the Mayor -

Barrow Fields, Grey House

Oslovte väzňa v klietke v západnej časti. Má byť popravený, tak vás požiada o pomoc, aby ste dokázali vinu starostky, že zavraždila svoju sestru. Nasmerovať by vás mohol jej priateľ Rhodri. Zájdite do Barrow Fields a tam pred démoniu bránu. Oslovte chlapíka, ktorý vám povie, že sa tajne stretával s Amandou, než ju jej sestra Elvira zabila. Stretávali sa v Grey House, tak tam zájdite. Choďte do stajní a trikrát zasvieťte lampou, čo bol ich signál (lampu máte, odkedy ste ukončili tréning v Gilde a pri stajni budete mať automaticky medzi rýchlymi voľbami F1-F3 možnosť použiť lampu). Uvidíte ducha ženy, ako vstúpi do pivnice pod domom.
Už ste sem mohli prísť dávno predtým, no ja som si to nechal až na teraz, takže choďte k démonej bráne. Tá vás vpustí jedine, ak sa oženíte so šľachtičnou, takže sa sem vráťte, jedine, že by ste si vzali za manželku Lady Grey. Z jazierka pri bráne vylovte udicou Strieborný kľúč č. 18. Potom choďte k domu a prezrite si strašiaka, z ktorého získate tetovanie (Tallin Clan Arm Tattoo). Teraz vstúpte do domu, kde vás napadne pár zombíkov. Pobite ich a vyrabujte dom. Nájdete knihu (Dusty Notebook), Tetovanie (Tallin Clan Leg Tattoo), Rubín, Ages of Skill Potion, Ages of the Will Potion, kartu vizáže (Normal Beard) a tiež je na poschodí truhla na 10 strieborných kľúčov, z ktorej získate Sharpening Augmentation. Keď ste pobili zombíkov, tak vás animačka nasmerovala k hrobu za domom. Choďte tam a použiť rýľ (ak ste skúšali už predtým, nič ste nenašli), vykopete tetovanie (Deathlicon Tattoo). Napokon vstúpte do pivnice pod domom.
Po vstupe vás osloví duch Amandy, ktorý vás prosí, aby ste svetu vyjavili pravdu o jej sestre. Tu nájdete Will Master´s Elixir, Will Potion a Health Potion. Pri Amandinej kostre nájdete Scrawled Parchment. Keď ho vezmete, objaví sa Lady Grey. Ak ste sa s ňou medzitým oženili, tak vám list vezme, chlapíka vo väzení dá popraviť a je to. Ak s ňou ešte nie ste manželia, tak vám navrhne, aby ste jej ten dokument dali a ona si vás vezme /v prípade, že súhlasíte, preskočíte celé dvorenie, ktoré je v jej queste a prenesiete sa priamo k súboju s Thunderom/. Ak odmietnete, naštvaná odíde a sľúbi vám pomstu. Vráťte sa do mesta, do Bowerstone North a oslovte veliteľa stráží. Ten akceptuje vaše dôkazy, prepustí chlapíka z väzenia a ponúkne vám miesto starostu. Ak teda chcete, tak súhlaste. Získate 100 zlatých a 150 bodov reputácie.

- Mayor´s Invitation -
V Bowerstone North choďte rovno za Lady Grey. Po krátkom flirte vám naznačí, aby ste jej doniesli nejaký hodnotný darček. Zájdite v tejto časti do obchodu a kúpte čiernu ružu. Zaneste ju Lady Gray. Je potešená týmto darčekom. Teraz vám povie, že sa nemôže vydať za chudáka, takže musíte mať vlastný dom. Ak ste ho ešte nekúpili, tak zájdite do Bowerstone South a kúpte si tam dom. Vráťte sa za ňou. Je spokojná, že máte dom a nechcete ju len pre peniaze. Teraz vás poprosí o láskavosť. Máte nájsť jej stratený náhrdelník. V tejto časti (Bowerstone North) oslovte štyroch ľudí označených na vašej mapke. Sú to obyčajní ľudia (zvyšné tri označené osoby sú veliteľ stráží, muž vo väzení a žena stojaca pri ňom). Od každého niečo zistíte a posledný vám povie, že náhrdelník bol videný v Oakvale. Vráťte sa za Lady Grey a povedzte jej to. Požiada vás, aby ste ho našli, takže sa vydajte do Oakvale.
Tam zájdite do Memorial Garden. Tam stoja dvaja chlapíci, ktorí sa prestanú rozprávať, keď ste nablízku. Obehnite si veľký strom a choďte za múrik za nimi. Tam si vypočujte ich rozhovor o tom, že náhrdelník zakopali na pláži, medzi dvoma loďami. Vráťte sa do Oakvale a choďte na západnú pláž, kde medzi dvoma člnmi na pláži použite rýľ a vykopete náhrdelník Lady Grey. Vráťte sa za ňou a darujte jej ho.
Napokon vám povie, že sa o ňu uchádza aj Thunder. Je to bývalý šampión z Arény, takže aby sa rozhodla, musíte dokázať, kto z vás je lepší bojovník. Prejdite odtiaľto do časti Bowerstone Jail. Tu vás čaká Thunder a vyzve vás na súboj. Prejdite ďalej do Windmill Hill a odtiaľ do Gibbet Woods a ďalej do Headman´s Hill. Tam vás už konečne čaká súboj s Thunderom. Keď mu odoberiete časť zo života, tak vás zhodí zo skaly a spadne s vami. Tam opäť bojujte a keď mu odoberiete ďalšiu časť zo života, utečie do jaskyne. Je tu démonia brána, ktorá vás vpustí, keď porazíte iného hrdinu, takže treba ísť za Thunderom. Ešte si tu všimnite malé jazierko, z ktorého udicou vylovte Strieborný kľúč č. 19. Potom vstúpte do jaskyne. Tu už dorazte Thundera. Ako trofej po boji získate jeho helmu (Thunder´s Helmet). Potom si tu otvorte truhlu na 15 strieborných kľúčov a získate Mana Augmentation.
Teraz vás už brána pustí von, tak sa potom vráťte do Bowerstone a oslovte Lady Gray. Teraz máte možnosť sa s ňou oženiť. Ak súhlasíte, získate odmenu 1000 reputácie a 15000 zlatých.

Démonia Brána (Grey House): Keď sa oženíte s Lady Grey, splnili ste úlohu tejto brány, ktorá chcela, aby ste si vzali nejakú šľachtičnú. Zájdite k bráne, ktorá sa vám otvorí. Vnútri nájdete sekeru Ronok the Axe.

Pre dobráckych zberateľov kľúčov: Ak zbierate všetky kľúče, no chcete aj tak usvedčiť Lady Grey z vraždy, tak si splňte jej quest Mayor´s Invitation takmer do konca, keď porazíte Thundera. Tak získate aj kľúč, aj prístup k striebornej truhle. Potom sa však za ňou nevráťte, aby ste si ju vzali, ale prijmite a splňte quest Investigating the Mayor.

-----------

Nech sa stanete starostom tak, či tak, ako starosta máte prístup do sídla v Bowerstone North. Vstúpte a v spálni Lady Grey prezrite posteľ. Získate z nej Strieborný kľúč č. 20. Taktiež tam nájdete striebornú truhlu na 15 kľúčov, z ktorej získate zbraň The Katana Hiryu.

Teraz sa vráťte do Gildy. Tam máte neďaleko mostov striebornú truhlu na 20 kľúčov, ktorú ste mali k dispozícii od začiatku hry, no nemali ste na ňu kľúče. Teraz ju otvorte a získate The Murren Greathammer.

Chudobné dievča: V Bowerstone North stojí neďaleko väzňa aj dievčina, ktorú ak oslovíte, tak bude komentovať váš postup pri plnení questu Mayor´s Invitation. Tesne pred koncom tohto questu, keď už len stačí osloviť Lady Grey a vziať si ju, oslovte dievčinu a povie vám, že ste Lady Grey získali, no ju nikto nechce, lebo je chudobná. Vtedy máte možnosť požiadať ju o ruku. Súhlasí, tak ju už len stačí odviesť niekam inam, kde máte dom a vziať si ju. Toto odstaví quest Mayor´s Invitation a na moje prekvapenie, aj quest Investigating the Mayor. Nezistil som žiadne ďalšie súvislosti s týmto dievčaťom, nie sú za to ani dobré body, ani reputácia. Je to zrejme len otázka na priority; urobiť jej radosť, alebo sa stať starostom.



18. Záchrana Archeológa

Prijmite novú úlohu v Gilde.

- Rescue Archeologist -

Bowerstone Jail

Zájdite do Bowerstone North a odtiaľ prejdite do Bowerstone Jail. Tu sa k vám pridajú dvaja strážci, tak ak chcete, priebežne ich liečte, aby vám mohli pomáhať. Len sa prebojujte na druhú stranu oblasti. Cestou v truhlici nájdete Piercing Augmentation, v druhej truhlici Ebony Longbow a v sudoch nejaké jedlá, Aegis of the Will Potion a kartu vizáže (Sherif Moustache). Prejdite ďalej.


Windmill Hill

Opäť vás tu čakajú Minioni, cez ktorých sa prebojujte. V strašiakovi naľavo od vchodu máte kartu vizáže (Treader Style Moustache) a napravo v rieke môžete vyloviť svadobný prsteň. Postupujte nahor. Vstúpte do prvého domu, popri ktorom pôjdete a pomôžte tretiemu strážcovi, ktorý sa k vám pridá. Pri tomto dome je na poli kruh z kvetín, v ktorom vykopte Strieborný kľúč č. 21.
Pokračujte vyššie. V ceste vám bráni magická bariéra, tak choďte k druhému domu a pobite všetkých nepriateľov, aby ste ju zrušili. Tiež by vás tu mal napadnúť tretí vrah, z ktorého získate knihu (Eyes of Killer). Potom poprezerajte sudy v oblasti, získate 600 zlatých, Ages of Might Potion, Will Potion, nejaké jedlo a zlatú mrkvu. V truhle na ochodze na mlyne je Ressurection Phial. V truhlici za mlynom je Treasure Clue 6. Za mlynom je tiež kruh z kvetov, v ktorom vykopte Strieborný kľúč č. 22. Potom opustite oblasť.


Gibbet Woods

Toto je krátka oblasť. Na začiatku porazte Kamenného trola, ktorého vyvolali, aby vás spomalili a potom porazte zvyšok nepriateľov. Môžete získať ďalších dvoch strážcov do party, ak im pomôžete.

Prison Path

Po vstupe do tejto oblasti máte päť minút, aby ste sa dostali na mólo, kde už držia archeológa. Ak máte so sebou stráže, tak vám to trocha uľahčia, keďže je tu dosť nepriateľov. Výraznou pomocou sú plošné, útočné kúzla a dostatok many. Stačí sa v časovom limite dostať len na mólo, zabiť tam všetkých nepriateľov a archeológ je oslobodený. Prezradí vám cestu do väzenia a odíde. Quest je tým kompletný. Získali ste ako trofej Minionovu Helmu (Minion´s Helmet).

------------

Ešte si tu z truhlice môžete vziať Silver Augmentation a zo sudov Ressurection Phial, Moonfish, drahokam a fľaštičky. Taktiež by vás tu mal napadnúť štvrtý zabijak. Potom sa vráťte do Gildy.



19. Ďalšie úlohy

V Gilde máte na výber dve úlohy. Jedna je pre dobráka - pomôcť eskortovať väzňa určeného na popravu a druhá je pre zloducha, pomôcť banditom oslobodiť väzňa.

- Execution Tree -
Zájdite do časti Bowerstone Jail, kde už na vás čakajú dvaja strážci aj s väzňom. Vydajte sa na cestu. Pred odchodom z oblasti vás napadne pár banditov, tak sa ich zbavte. Prejdite do Windmill Hill. Tu vás napadne pár banditov na začiatku a na konci cesty. Po boji prejdite do Gibbet Woods. Tu vás krátko po vstupe napadnú dve skupiny banditov, spredu, aj zozadu. Po boji len prejdite do časti Headman´s Hill, kde zdolajte poslednú skupinu banditov a sledujte, ako kat vykoná svoju povinnosť.

- Execution Tree Rescue -
Zájdite do časti Bowerstone Jail, kde už na vás čakajú štyria banditi. Povedia vám, že poprava sa začne onedlho a spustí sa vám časový odpočet 3:45. Banditi sú inak strašne slabí a chrániť ich je len strata času. Tu na vás čakajú traja strážcovia. Bežte do Windmill Hill. Tu vás napadnú tri vlny strážcov po troch. Po boji prejdite do Gibbet Woods. Tu na vás čaká len jedna skupina šiestich strážcov. Po boji len prejdite do časti Headman´s Hill, kde zdolajte posledných dvoch strážcov a aj kata. Zachránený bandita utečie a úloha je splnená.

- Darkwood Disturbance -
Zájdite do oblasti Darkwood Lake. Tam vás čaká Briar Rose. Spoločne sa prebojujte k svätyni, ktorá je v tejto oblasti. Briar musí zastaviť ceremoniál, tak ju chráňte, kým nevysloví zaklínadlo. Proste len stojte v jej blízkosti a likvidujte stále sa objavujúcich nepriateľov. Ak ju aj zasiahnu, tak len preruší zaklínanie, aby sa bránila a potom pokračuje ďalej. Keď dopovie celé zaklínadlo, quest je kompletný.

------

Darkwood Bordello

Taktiež si odtiaľ môžete odbehnúť do Darkwood Bordello. Je tu nevestinec, kde si môžete užívať s dievčatami. V jazierku pri ňom môžete vyloviť Moonfish a Health Potion. Na poschodí môžete nájsť Redgead Wig (parochňu).

Démonia Brána: (Darkwood Bordello): za nevestincom je démonia brána, ktorá vás vpustí dnu, ak ste mali sex aspoň desať krát. Takže hor sa do práce a pomilujte svoje manželky, alebo dievčatá v nevestinci. Keď budete mať v štatistikách, že ste mali sex 10 krát, tak prídite k bráne a vpustí vás do vnútra. Tam nájdete Pipin Hut (pasácky klobúk).

Keď ste vstúpili, bordel mama sa vám posťažovala na ich šéfa, ktorý je k dievčatám krutý. Môžete im pomôcť. Kúpte u krčmára šesť pív a tie dajte všetky chlapíkovi, čo stojí pri bare. Po šiestom je úplne sťatý a tak ho odvediete do postele. Keď zaspí, bude rozprávať zo sna a vy zistíte, kde ukryl vlastnícke listiny od bordelu. Sú zakopané pod veľkým stromom pri jazierku. Zájdite tam teda a medzi sochou a stromom vykopte listiny (Borello Deeds). S nimi zájdite za bordel mamou a stanete sa tak novým vlastníkom nevestinca. Starý majiteľ odíde a vy ste tu šéf. S dievčatami si môžete užívať zadarmo a každých pár dní môžete vyzdvihnúť tržbu. Taktiež je tu druhá možnosť a to znova osloviť bordelmamu, dať jej vlastnícke listiny a ona aj s dievčatami bordel zatvoria a spravia z neho utečenecký tábor pre ženy.



20. Cintorín

- The Graveyard Path -

Lychfield Graveyard
Zájdite si do časti Headman´s Hill a odtiaľ vstúpte do Lychfield Graveyard. Choďte najprv k domu, pri ktorom sa spustí animačka, v ktorej sa rozpráva Graveyardkeepr s nejakým chlapíkom. Potom si prezrite dom a vezmite si kartu vizáže (The Buzz), Ages of Skill Potion z truhlice, rýľ z truhlice pri dome a Nostro´s Helmet z poličky. Potom oslovte chlapíka, ktorý vám otvorí bránu na cintorín. Oproti jeho domu je Démonia brána (Lychfield Graveyard), ktorá vás však odpáli, pretože otvorí jedine Nostrovi. Otvorí sa, až keď mu pomôžete.
Prejdite otvorenou bránou na cintorín a pozor na zombíkov, ktorí sa kade-tade objavujú. Prejdite na koniec cintorína do hrobky, kde leží Nostro. Povie vám, aby ste mu priniesli jeho zbroj. Prilbu už máte z domu pred cintorínom. Brnenie je v hrobke poniže. V jazierku vylovte udicou štít. Pri poslednej krypte je hrob, v ktorom leží Yaggath Sonnog. Tam vykopte Nostrov meč.
Potom si ešte prezrite zvyšok cintorína.
Ako vstúpite na cintorín, choďte naľavo k jazierku a vylovte udicou Strieborný kľúč č. 23. Choďte do hrobky nad týmto jazierkom a tam si vezmite Strieborný kľúč č. 24. Kúsok od tejto hrobky sú ďalšie hroby. Hrob tam má aj Deacon Sutter. Tam vykopte rýľom Strieborný kľúč č. 25. Prekopte ďalšie hroby a nájdete ďalšie predmety - 250 zlatých, Health Potion, 1000 zlatých, tetovanie (Howl Tattoo), tetovanie (Karlan Wings Tattoo), Will Potion.
Keď budete hotový, zaneste všetky veci naspäť Nostrovi a v animačke sa objavíte pred démoniou bránou, ktorá vás za to, že ste pomohli Nostrovi, pustí ďalej. Prejdite ňou.

Old Graveyard Path
Tu sa len prebojujte na druhú stranu cez neprestajný príval zombíkov. Keď prejdete mostom, tak napravo je truhla, v ktorej je Ressurection Phial a úplne na konci je naľavo druhá truhla, v ktorej je Silver Augmentation. Keď na konci zabijete veľkého zombíka, rozžiari sa brána a vy ňou prejdite.

Circle of the Dead
Len čo zbehnete dole schodmi, je naľavo strieborná truhlica na 10 kľúčov, z ktorej si vezmite Piercing Augmentation. Inak sa len postavte do stredu kruhu, do žiary v jeho centre. Potom sa začnú objavovať zombíci. Môžete ich zasiahnuť, len keď sú v kruhu, takže z neho nevybiehajte. Likvidujte ich, pokým sa neobjavia traja hlavní zombíci. Zabite ich a otvorí sa vám tajný prechod. Tým je quest splnený. Získali ste Ruku nemŕtvych (Undead Hand) ako trofej.


-------


Vráťte sa do Gildy a čaká tam na vás jeden nový vedľajší questík.

- Bounty Hunt -

Máte zachrániť pár ľudí z mesta, ktorých uniesli banditi. Zájdite do Greatwood Entrance, kde uvidíte banditov, ako sa rozdelia. Jedni smerujú do Fisher Creek. Prebojujte sa teda priamo tam. Na móle je bandita s rukojemníkom. Keď sa priblížite, napadnú vás ďalší. Pobite ich. Zachránený rukojemník vám poďakuje a vráti sa do mesta. Máte ešte zachrániť jeho sestru, ktorá je v Greatwood Lake. Tak sa vráťte do predošlej oblasti a zájdite do Greatwood Lake. Tu pobite banditov vo svojom okolí. Na kopci je vodca banditov, ktorý má dievča ako rukojemníčku. Ak sa k nemu vydáte, tak vás varuje, aby ste sa nepribližovali, ak aj tak pôjdete, tak ju zabije a quest je nesplnený. Môžete na neho vystreliť šípom alebo mágiou, a sám na vás zaútočí. No jednoduchšie je zbaviť sa najprv banditov pri vás, potom, skôr než vás vodca zbadá, vytiahnite luk a z diaľky mu odstreľte hlavu. Ešte zabite pár ďalších banditov a dievčina je zachránená.
Za odmenu vám daruje Treasure Clue 1.



21. Záchrana matky

Teraz sa vráťte do Circle of the Dead (z Lychfield Graveyard cez Old Graveyard Path). Tento hlavný quest ste získali hneď po splnení questu The Graveyard Path. Vtedy ste tu otvorili uzavretý prechod, tak ním prejdite.

- Rescue Scarlet Robe -

Underground Chamber, Underground Tunnel, Cliffside Path
Cez Underground Chamber len prejdite ďalej do časti Underground Tunnel. Prejdite do časti, kde vás uzavrú. Tam len pobite pár nepriateľov a cesta je voľná. V sudoch nájdete kartu vizáže (Pudding Basin) a Ages of Will Potion. Odtiaľto môžete ísť do slepej chodby. V sudoch je tu mäso, koláče, Health Potion, Will Potion a v truhlici Ressurection Phial. Inak sa prebojujte druhou chodbou na koniec a vstúpte do Cliffside Path. Po vstupe choďte najprv cestou doprava, k malému jazierku. Tam v malom výbežku je truhla, v ktorej je Dark Chainmail Helm. Na ostrovčeku v tejto vode je druhá truhlica, v ktorej je Sharpening Augmentation. Keď naň vybehnete, napadne vás skupina zombíkov. Vráťte sa na začiatok a choďte druhou cestou. Po ľavej strane bude truhla, v ktorej je Lightning Augmentation. Pri nej je aj kruh z húb, v ktorom rýľom vykopte Strieborný kľúč č. 26. Úplne na konci je posledná truhlica, v ktorej je Ressurection Phial. Potom len vstúpte do dverí a do časti Underground Passage.

Underground Passage
Prebojujte sa do strednej časti, kde choďte doľava, kde je slepá chodba. Na jej konci sú dvaja strážcovia, dakrát Health Potion a v truhlici Ressurection Phial. Pokračujte ďalej do poslednej miestnosti. Naľavo oproti schodom je v truhlici Dark Leather Chest. V truhlici pod schodami je Obsidian Katana. Potom len vybehnite hore schodmi a vstúpte do dverí.

- Prison Escape -

Torture Chamber, Väzenie
Tu nájdete v cele Šarlátovú róbu, svoju matku. Vypustite ju z cely a pokúste sa ju vyviesť von. No cestou vás oboch chytí Jack of Blades.
Vo väzení ste strávili rok (áno, áno, zostarli ste) a práve má správca narodeniny a ako každý rok o tomto čase, usporiada bežecké preteky väzňov. O chvíľu po vás príde stráž, tak sa pripravte. Po animačke len bežte vpred. Stále majte stlačený beh, bežte popri hradbách, hore schodmi a po hradbách dookola. Stojace stráže vám budú ukazovať cestu. Ak náhodou nezvíťazíte, môžete to skúsiť opäť o rok. Ale nie je to nič ťažké. Keď zvíťazíte, získate prvú cenu. Odvedú vás do správcovej komnaty, kde budete mať tú česť, vypočuť si jeho básnickú tvorbu. Môžete sa pohybovať, no plížte sa, aby ste nerobili hluk, inak vás pošle naspäť do cely a všetko odznova. Choďte k tabuli, ktorá je pri ňom a na nej si pozrite kód. Zo skrinky si môžete vziať tetovanie (Somrune Tattoo). Na stolíku sú tri knihy. Keď už viete kód z tabule, tak ich otvoríte. Otvorte ich a nájdete kľúč. Teda, ak nenájdete kľúč na prvýkrát, tak vás pošlú opäť na rok do basy. Za rok treba absolvovať opäť preteky a zase zistiť kód u správcu. Nikdy sa mi nepodarilo na prvýkrát nájsť kľúč a väčšinou bol potom v strednej knihe. Proste skúšajte.
Keď máte konečne kľúč, otvorte si svoju celu. Môžete vypustiť aj ostatných väzňov. Potom vyjdite na nádvorie. Vybehnite hore schodmi, ako ste chodili, keď ste mali bežecké preteky, no vybehnite len prvými schodmi a nechoďte ďalej na hradby. Tu vstúpte do barákov, kde nájdete dve tetovania (Harion Sholder Tattoo, Harion Arm Tattoo), Ages of Might Potion, celú sadu strážnického oblečenia (Guard Gloves, Guard Boots, Guard Hat, Guard Trousers, Guard Shirt), no čo je najpodstatnejšie, nájdete tu aj všetku vašu výbavu, ktorú vám zhabali. Vráťte sa na nádvorie. Ešte si v bloku 2 môžete vziať kartu vizáže (Small Moustache) a pokračujte do Torture Chamber. Tam znova osloboďte svoju matku a vyjdite von.

Underground Passage, Cliffside Path, Underground Tunnel, Underground Chamber
Vráťte sa cez všetky oblasti ktorými ste sem prišli, až do Underground Chamber. Vaša matka vás nasleduje a má už aj ukazovateľ života, takže na ňu dávajte pozor. V poslednej oblasti vás napadne Kraken. Likvidujte najprv chápadlá. Ak mečom, tak sa im uhýbajte a keď udrie na podlahu, tak do chápadla sekajte. Inak do nich môžete strieľať, alebo útočiť mágiou. Keď doráňate všetky chápadlá, tak sa objaví Krakenova hlava. Do nej útočte na diaľku, takže šípy, alebo mágia. Keď jej odoberiete dosť zo života, tak sa opäť ponorí. Znovu sa zbavte chápadiel a opäť útočte na hlavu. Takýmto štýlom ho zabite. Ako odmenu získate trofej Kareknov Zub (Kraken´s Tooth).

--------

Po queste vám matka zadá ďalšiu úlohu, no než sa do nej pustíte, môžete si splniť jednu vedľajšiu v Gilde.

- Bandit Spy Extraction -
Máte nájsť špióna banditov, ktorý je medzi obchodníkmi. Zájdite do Bowerstone North, kde oslovte Tanyu. Tá vás zavedie do Bowerstone Jail, kde vám banditi vysvetlia, o čo ide. Konvoj sa práve vydal na cestu, tak ho musíte dostihnúť a priviesť ich špióna. Máte dve možnosti, ako to prejsť. Po dobrom, alebo po zlom. Po zlom jednoducho všetkých zabíjajte. Po dobrom nezabite nikoho a ako dobrák nemáte problém s tým, že plníte quest pre banditov. Jednoducho zájdite do Windmill Hill a tam nájdite obchodníka s veľkými fúzami (ako ho opísali banditi). Vysvietených na mapke máte všetkých obchodníkov, tak ho trochu pohľadajte. Keď ho oslovíte, tak sa k vám pridá, zobrazí sa vám jeho život, tak ho chráňte. Ak všetkých zabíjate, tak ho len nechajte stáť, kým nevyčistíte cestu. Ak to chcete po dobrom, tak použite kúzlo spomalenie času a prebehnite na koniec oblasti. Bez spomalenia času vám ho zabijú a aj takto je to len tak, tak. Keď prejdete do novej oblasti, automaticky bude pri vás, pokiaľ teda žije. Takto ho doveďte až do Bowerstone North, kde si ho vyzdvihne Tanya. Získate ako trofej Obchodníkovu hlavu (Trader´s Head) a za odmenu Sharpening Augmentation.



22. Pátranie po sestre. Hook Coast. Jack of Blades.

- Geteway to the Hook Coast -

Preneste sa do Barrow Field, vstúpte do Darkwood Weir a prejdite do Ancient Cullis Gate. Tu zájdite ku kamennému kruhu. Objaví sa vám ukazovateľ nasýtenia brány dušami nemŕtvych. Zabíjajte ich, kým sa ukazovateľ nenaplní. Potom sa brána aktivuje a vy automaticky do nej vstúpite a prenesiete sa do Hook Coast. V meste len zájdite k starej svätyni, no v prechode vám bráni magická bariéra. Matka vás zavolá späť do Gildy, kde našla zaujímavú knihu. Vráťte sa do Gildy a choďte do Mazeovej veže. Tam vašu matku unesú minioni. Čo sú to za časy, keď už ani Gilda Hrdinov nie je bezpečné miesto a kde sa fláka Maze. Než zmizne, povie vám, aby ste nezabudli na knihu. Vezmite si teda zo stolíka knihu Arban´s Thaumaturgica. Quest je tým splnený.

Hook Coast
V dome pri krčme nájdete Sharpening Augmenation. V prvom dome v hornej časti nájdete dve tetovania (Arrowhead Tattoo, Coron Bright Tattoo), dvakrát 250 zlatých a kartu vizáže (Tramp Beard). V druhom dome v hornej časti nájdete dve tetovania (Vambrance Tattoo, The Eyes of Avo Tattoo), Health Potion, Will Potion, Plate Gauntlets.

Tiež vás tu napadne posledný vrah. Tým ste splnili quest Assassin Attacks a získali ako odmenu Treasure Clue 3.

Maze Hero Doll: V krčme je tu ďalšia minihra. Máte pinkať mince na políčka s číselnými hodnotami. Je to podobné, ako keď ste ich mali dostať do kruhu v Oakvale. Myškou si posúvate mincu doľava a doprava a keď ju stlačíte, tak si už len šípkou nastavte smer a čím viac dáte šípku od mince, tým väčší úder. Ak ťuknete do už ležiacej mince ďalšou mincou a posuniete ju tak na políčko s vyššou hodnotou, tak sa vám tá zaráta. Máte 4 kolá a musíte dosiahnuť minimálne skóre 20 na výhru. Ak dosiahnete skóre 30, tak získate špeciálnu cenu, figúrku Mazeho.

Zájdite ešte do majáku, neďaleko domu na predaj. Vstúpte a v skriniach nájdete 500 zlatých a Strieborný kľúč č. 27. Úplne navrchu je strieborná truhla na 15 kľúčov, v ktorej je The Murren Greataxe.

- Hidden Booty Hunt -
Tento quest ste už mali zadaný pekne dlho, no potrebovali ste nájsť všetkých 6 Treasure Clue.
Treasure Clue 1: Odmena za splnenie questu Bounty Hunt.
Treasure Clue 2: Odmena za splnenie questu Lost Trader.
Treasure Clue 3: Odmena za splnenie questu Assassin Attacks.
Treasure Clue 4: Odmena za víťazstvo v streleckej súťaži v Knothole Glade. V rámci questu Archery Competition musíte dvakrát prekonať svoje vlastné skóre.
Treasure Clue 5: Nájdete ho v truhlici v Orchard Farm.
Treasure Clue 6: Nájdete ho v truhlici za mlynom v časti Windmill Hill.
Keď máte všetkých šesť, vydajte sa do Orchard Farm. Tam choďte k stodole. Pri stodole sú balíky so slamou. Pri jednom balíku je aj stĺp s lampou. Medzi stodolou a týmto balíkom s lampou použite rýľ. Tu sa vám nezobrazí medzí rýchlymi ponukami, tak ho musíte dať použiť sami, priamo z inventára. Vykopete Frying Pan; panvicu, do ktorej môžete vložiť štyri Augmentationy a používať ju ako zbraň.

------

Keď ste si prezreli nové mesto a splnili čo sa dalo, vráťte sa do Gildy a oslovte Guildmastera. Zadá vám novú úlohu.

- Return to Hook Coast -
Vráťte sa Hook Coast. Mesto zaplienili prízraky. Prebojujte sa cez ne opäť k bariére, ktorá vás predtým nepustila ďalej. Pri nej postojte, kým Guildmaster neprerečie zaklínadlo, ktoré ju zruší. V animačke vstúpite do vnútra, kde zistíte, že Maze je zradca. Má vašu sestru a privolá kľúč, ktorý si Jack vezme. Odíde aj s vašou sestrou, ktorá vás pred zmiznutím vyslobodí z kúzelnej bariéry. Potom nasleduje boj s Mazem. Likvidujte ho ľubovoľným spôsobom. Vždy, keď mu odoberiete časť zo života, tak sa teleportuje od vás, tak si ho dobehnite a bojujte ďalej, až kým ho nezabijete. Ako trofej získate Mazeovu Sponu (Maze´s Clasp).

----------

Vráťte sa potom do Gildy a tam vás Guildmaster informuje o novej úlohe. Musíte zabrániť Jackovi aktivovať štyri magické zdroje.

- Try to Stop Jack of Blades -
Po prijatí úlohy len vstúpte do portálu a budete automaticky prenesený. Prenosy budú automatické po každej animačke. V oblastiach, v ktorých sa objavíte, budú s nemŕtvymi bojovať stráže, učni z Gildy aj Hrdinovia. Vy sa nemusíte zdržiavať bojmi, stačí, len ak vždy prebehnete na vyznačené miesto na mape. Samozrejme ale môžete bojovať. Vždy dobehnete neskoro a Jack aktivuje všetky zdroje. Napokon sa vrátite do Gildy.

- Battle Jack of Blades -
Gilda je v plameňoch. Zájdite do knižnice, kde vás za Jackom pošle ranený Guildmaster. Vstúpte do dverí v knižnici. Na spojovacom moste nájdete Oak Bow. To pre prípad, že nemáte strelnú zbraň, ktorú budete potrebovať. Vstúpte do Chamber of Fate. Tu na vás čaká Jack a jeho prisluhovači. Jack zabije vašu matku a má tak k dispozícii meč Sword of Aenos. Najprv pobite minionov a potom vás čaká Jack. Je to naozaj nehorázne tuhý nepriateľ. Polovicu života mu odoberte klasickým bojom. No jeho útok len tak ľahko neprerazíte, takže je to zdĺhavé nabíjanie špeciálneho útoku a občasné sekanie. Pomôžete si kúzlami. Keď má po polovici života, tak sa vznesie do vzduchu, kde bude poletovať a útočiť na vás. Práve na to ste tam mali luk. Ak máte nejaký lepší, tak ho spokojne použite, prípadne kúzla. Jack je hnusný potkan, s ktorým sa mi nechcelo zabávať, tak som čerpal z bohatej zásoby fľaštičiek s manou a púšťal na neho Divine Fury štvrtého stupňa.
Napokon raz padne a vtedy zvíťazíte.
Získate 20 000 zlatých a 4000 bodov reputácie.

Napokon máte možnosť sa rozhodnúť. Získali ste Sword of Aenos a buď zabijete svoju sestru, meč si necháte a získate ohromnú moc, alebo meč hodíte do vortexu pred vami a tak ho navždy zničíte. Rozhodnutie je na vás.



23. Obdobie po Jackovi.

Rok po porazení Jacka sa vraciate na scénu. Gilda je obnovená, svet sa dostáva zas do normálu, vy ste práve pri pomníku svojej matky, no Guildmaster vás opäť povoláva. Máte sa za ním zastaviť v Lookout Pointe.

- The Prophets of the Fire Heart -
Zájdite do Lookout Pointu, kde na vás čaká Guildmaster, Briar Rose a Scythe vás na diaľku informuje o novom nebezpečenstve. Musíte získať ohnivé srdce. Po scénke choďte k Démonej bráne v tejto oblasti. Brána vo vás spozná hrdinu, ktorý porazil Jacka a tak vás vpustí dovnútra. Tam na vás čakajú zajatí proroci. Aby ste získali Ohnivé Srdce, musíte zvládnuť niekoľko testov. Všetky spočívajú v tom, že máte pred sebou plochu so šestnástimi štvorcami, na ktorých sú symboly slnka, alebo mesiaca. Postavením sa na jeden štvorec sa jeho symbol zmení. Ak zmeníte všetky štvorce na symboly mesiaca, tak jedného z prorokov zabijete, ak ich zmeníte na symboly slnka, tak ho oslobodíte. Takto buď zabite, alebo osloboďte všetkých prorokov. Nie je to náročné, sťažuje to akurát to, že na zmenu všetkých symbolov máte obmedzený čas. Ak to nestihnete, kým vyprší, Srdce vás zraní a musíte začať odznova. Keď všetkých prorokov oslobodíte, alebo zabijete, quest je splnený. Získate Ohnivé srdce a ako trofej aj Stuhu ohnivého srdca (Fire Heart Band).

-----------

Keď získate srdce, Guildmaster vám povie, že ho je potrebné zaniesť do Hook Coast, do majáku. Tiež spomenie, že v Gilde by sa mal nachádzať ukrytý, mocný meč, po ktorom pátral aj Maze. Poďme poň.

- The Hidden Sword -
Zájdite do Mazeovej veže a prezrite si poličky s knihami. Tam sa dozviete, kde je meč. Vyjdite do záhrady pri veži, kde sú štyri hrobky. Prečítajte náhrobok pri prázdnom hrobe a budete odmenený mečom Avo´s Tear.

------------

Ešte si môžete v Gilde vziať poslednú vedľajšiu úlohu, zachrániť uneseného syna vodcu Knothole Glade.

- The Ransom Victim -
Zájdite do Knothole Glade a na konci mesta oslovte vodcu. Povie vám, že mu uniesli syna a dá vám 7500 zlatých, aby ste ho vykúpili a priviedli späť. Potom vás osloví starostov starší syn, ktorý vám navrhne, aby ste mladšieho syna, z ktorého chce potom ich otec spraviť vodcu, priviedli radšej za ním. Zájdite do Witchwood Stones a tam do jaskyne za démoňou bránou, ktorú ste otvorili, keď ste hľadali Archeológa. Vnútri je únosca, ktorý od vás požaduje výkupné. Môžete mu zaplatiť a pokojne chlapca odviezť. Ak si chcete nechať výkupné pre seba, tak ho zabite. Vonku sa potom naspäť do Knothole Glade musíte prebojovať množstvom banditov, ktorí chcú zabiť vás a chlapca. Ochraňujte chlapca a odveďte ho do Knothole Glade. Tam sa rozhodnite. Buď odvediete chlapca do lesa za jeho starším bratom, ktorý ho zabije, alebo ho odvediete za otcom, ktorý vám bude vďačný za navrátenie syna.

-------

Nastal čas vydať sa za posledným dobrodružstvom.

- The Ship of the Drowned -
Zájdite do Hook Coast. Tam vám strážnik oznámi, že mesto bolo na príkaz Guildmaster evakuované a tiež odíde. Zájdite do majáku a vybehnite na jeho vrchol. Tam vložte Ohnivé Srdce do podstavca. Objaví sa Summoner, ktorý sa pokúša srdce zničiť. Pod majákom vás čaká Briar Rose, tak za ňou dole zbehnite a spoločne zničte Summonera. Potom sa objavia ďalší Summoneri a Minioni, tak ich spoločne s Rose zničte. Máte zobrazený život srdca, tak to musíte stihnúť skôr, než ho zničia. Potom sa automaticky odplavíte do Lost Bay. Za quest získate ako trofej Mapu Stratenej Zátoky (Map to Lost Bay).



24. Záver

Lost Bay
Vstúpte do opusteného domu pred vami. Môžete v ňom nocovať. V sudoch nájdete Diamant a tetovanie (Furite Swirl Torso Tattoo) a v truhlici na poschodí Ressurection Phial. Pri dome je hrob, ktorý prekopte rýľom a získate Strieborný kľúč č. 28. Keď pôjdete ďalej doprava, nájdete truhlicu na 30 strieborných kľúčov, v ktorej je unikátna zbraň The Avenger. Ešte vám chýbajú dva kľúče. Jeden, Strieborný kľúč č. 30 získate splnením questu The Book Collection a posledný získate onedlho. Pri tejto truhle tiež môžete udicou vyloviť Elixir of Life. Pokračujte nahor. Cestou nájdete truhlicu, v ktorej je Holy Warrior Helm. Pokračujte ďalej a narazíte na Ice Trolla. Po jeho zabití prejdite ďalej.

Northern Foothills
Po vstupe nájdete pri kostre naľavo knihu (Creatures of the North), Health Potion a mäso. Nájdete tu dve truhlice, v ktorých sú Ages of Will Potion a Health Augmentation. Cestou na veľkej zákrute nájdete hrob, v ktorom vykopte tetovanie (Furite Stripe Face Tattoo). Inak sa len prebojujte do ďalšej oblasti - Archon´s Shrine.

Archon´s Shrine
Choďte cestou nadol, na križovatku na zamrznutej ploche. Na nej odbočte vľavo. Na konci tejto cesty je truhlica, v ktorej je Orkon´s Club. Vráťte sa naspäť na križovatku a choďte doprava k rieke, kde udicou vylovte Elixir of Life. Vráťte sa opäť na križovatku a vydajte sa poslednou cestou nahor. Tam stretnete Briar Rose. Poukáže na zaujímavé nápisy v svätyni a odíde sa venovať ich prekladom. Potom zbehnite kúsok na sever, kde si z truhlice vezmite Daemon Warrior Helm. Cesta ďalej je pre vás zatiaľ uzavretá, tak sa vráťte do svätyne a pokračujte do mesta. Ešte pred bránou si odskočte napravo k vode, kde udicou vylovte Will Master´s Elixir. Inak už len vstúpte do mesta.

Snowspire Village
Po vstupe vás hneď osloví Scythe. Povie vám, že potrebujete štyri Glyphy, aby ste sa mohli zhovárať s veštiarňou.

V prvom dome naľavo od veštiarne nájdete Sharpening Augmentation, tetovania (Big Blue Box Chest Tattoo; Furite Deathhead Back Tattoo), knihu (Creatures of the North). V druhom dome naľavo nájdete Nohavice ohnivého vraha (Fire Assassin Trousers). Tretí dom je na predaj, v štvrtom je ešte jeden drahokam a tetovanie (Furite Flash Face Tatoo).
V štvrtom dome napravo do veštiarne sú topánky ohnivého vraha (Fire Assassin Boots) a kniha (Book of Spells). V treťom dome sú tetovania (Big Blue Box Back Tattoo; Furite War Leg Tattoo; Autumn Leaves Tatoo) a Ages of Will Potion. V prvom dome napravo nájdete rukavice ohnivého vraha (Fire Assassin Gloves).
Ešte v taverne môžete ukradnúť jedno tetovanie (Furite Funeral Face Tattoo) a v dome naľavo od vstupu do mesta Košeľu ohnivého vraha (Fire Assassin Shirt) a tetovania (Furite Flame Back Tattoo; Lionhead Chest Tattoo).

Scythe Hero Doll: v krčme si môžete zahrať minigolf s mincami. Je to rovnaká hra, ako v Oakvile. Musíte odpinkať mincu do kruhu do 12 ťahov. Ak to zvládnete za 10 ťahov, získate prémiu - figúrku Scytheho.

- The Oracle of Snowspire -
Necropolis
Vráťte sa do Northern Foothills a tam vstúpte do časti Necropolis, ktorú pre vás Scythe sprístupnil. Tu len prekopte všetky hroby a nájdete rôzne veci, vrátane Glyphov.
Nájdete rôzne veci, ako Karta vizáže (Big Beard), Health Potion, Will Potion, tetovanie (Furite Arm Tattoo; Furite Swirl Back Tattoo). V truhliciach nájdete Ages of Skill Potion, Mana Augmentation a Ages of Might Potion. Pri zrútenom moste, pred démoniou bránou vylovte udicou Strieborný kľúč č. 29. Ak ste splnili quest The Book Collection, tak už by ste mali mať všetky.
Tiež je tu aj strieborná truhlica na 25 kľúčov, z ktorej získate Archon´s Battle Helmet, Archon´s Battle Chest Piece, Archon´s Battle Gauntlets, Archon´s Battle Leggings, Archon´s Battle Boots. Keď získate tri Glyphy, tak prejdite na úplný koniec oblasti, kde sa prebojujte cez Ľadového Trola. Za nim vás čaká parta Minionov a Summonerov. Keď ich pobijete, automaticky získate Štvrtý Glyph. Ako trofej získate Rukavicu Summonera (Summoner´s Gauntlet) a quest je kompletný.

------

Keď máte všetkých tridsať kľúčov, môžete sa vrátiť do Lost Bay a otvoriť si truhlicu na 30 kľúčov, v ktorej je The Avenger a drahokamy.
Démonia Brána (Necropolis): Ak ste už vyrabovali všetky truhlice na strieborné kľúče, tak už ich nepotrebujete. Zájdite do Necropolisu a oslovte démoniu bránu. Zdôverí sa vám, že nikdy nechcela byť bránou a že by bola radšej truhlicou na strieborné kľúče, pretože sa jej tie kľúčiky hrozne páčia. Ak jej dáte všetky svoje kľúče, tak vás vpustí dnu. Rozmyslite si to, pretože tie kľúče už nezískate naspäť. Ak jej ich dáte, tak môžete vstúpiť a vziať si The Bereaver (meč ešte lepší než Avenger z poslednej truhlice).

- The Oracle´s Knowledge -
Vráťte sa do Snowspire Village. Zájdite pred veštiareň, kde spolu so Scythom oslovíte veštiareň, ktorá vám povie o znvunavrátenísa Jacka.

-----

Potom môžete vybehnúť hore schodmi do kruhu pred veštiarňou a použiť Glyphy, ktoré ste získali. Od veštiarne sa dozviete rôzne informácie o jednotlivých regiónoch, o postavách (Jack, Nostro, Whisper, Tereza, Guildmaster, Thunder, Briar Rose, Scythe, Maze, Archeológ), o veštiarni, o prorokoch Ohnivého Srdca, o Démoních bránach, o bohoch (Skorm, Avo) a o mnohých iných veciach. Nie je to nič nevyhnutné, čo by ste museli počuť, ale osvetlí to príbeh a súvislosti v ňom.
Potom choďte do Archon´s Shrine.

- The Souls of Heroes -
V Archon´s Shrine vás očakáva Briar Rose. Povie vám, že na otvorenie brány potrebujete tri duše. Prvou z nich je duša Kráľa Arény. Zo známych šampiónov je tu Thunder a druhým ste vy. Zájdite do Knothole Glade.
Tam na vás čaká Thunder. Povie vám, že môžete získať dušu niektorého zo starých šampiónov priamo v aréne. Ak chcete, zaútočte na Thundera, zabite ho a získate jeho dušu. Ak nie ste zloduch, tak choďte do arény. Tam uvidíte, že ľudia v aréne sú pobití a narazíte aj na pár Summonerov. Prejdite do centra, priamo do arény a tam bojujte s množstvom nepriateľov - Minioni, Balverini, Summoneri. Po bojoch získate dušu Kráľa arény. Vráťte sa do Archon´s Shrine.
Tu vám Briar Rose povie, že ďalej potrebujete dušu hrdinky. Ak ste zloduch, tak zabite ju a získate jej dušu. Ako dobrák zájdite do Oakvale a tam do Memorial Garden. Po vstupe uvidíte, že je zamorená Screamermi. Likvidujte tieto tiene, až kým sa nenaplní ukazovateľ a spustí sa animačka, v ktorej do Jackovej masky vsajete dušu svojej matky.
Vráťte sa do Archon´s Shrine. Poslednú dušu vám našepká Jack. Mal by to byť Guildmaster. Zájdite do Gildy. Tam vám oznámia, že to môže byť aj duša Nostra. Ak ste zloduch, zájdite do Guild Woods a zabite Guildmastera. Ako dobrák zájdite do Lychfield Graveyard a odtiaľ do Circle of the Dead. Cestou stretnete Jackove potvory, no môžete len prebehnúť, pretože nemŕtvi útočia aj na vás, ale aj na nich. Na konci vás čaká Nostro. Ponúkne vám svoju dušu, no keďže je bojovník, musí o ňu prísť ako bojovník, takže bojujte s ním a jeho ochrancami. Bojujte a zabíjajte ich, aby bol Nostro zraniteľný a keď ho zabijete, získate jeho dušu.
Vráťte sa s ňou do Archon´s Shrine a so všetkými troma dušami otvoríte bránu. Tiež získate Archonov kruh s dušami hrdinov, ako trofej (Archon´s Circle).

- The Final Battle -
Bránu do Archon´s Folly máte otvorenú. Vstúpte a čeľte poslednému nepriateľovi. Jack of Blades je drak a vstúpil do vášho sveta vo svojej vlastnej podobe. Bojujte s ním. Osobne sa mi zdalo jednoduchšie poraziť draka, než ľudského Jacka. Lieta po okolí a občas pristane, aby na vás vychrlil oheň. Môžete po ňom strieľať. Ak preferujete boj nablízko, tak sa mu len vyhýbajte a keď pristane na ohnivej časti, oproti vstupu, tak mu sekajte do hlavy. Opakujte spôsob boja, ktorý si zvolíte a zabite ho. Kúzlo spomalenia času mi tu prišlo dosť vhod.
Keď ho zabijete, vtiahnete jeho dušu do masky. Teraz sa máte rozhodnúť, či si masku nasadíte, alebo ju zahodíte do lávy. Potom už nasleduje len animačka a titulky, ktoré nechajte odznieť a môžete pre zábavu pokračovať v hraní v Albione, ak máte záujem.
Ak ste si nasadili masku, tak ste sa spojili s Jackom v jedno a ak hráte aj potom, nemôžete používať prilby, pretože máte masku. Tož, priatelia, to je koniec.

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť

Súvisiace hry Fable
Fable Fortune
Fable Anniversary
Fable III
Fable Legends
Fable II



Diskusia Príspevkov: 794 Hodnotenie
1228 hlasov

100
60
20

80
40
0
59
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |