HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 33823 užívateľov

Návody > Max Payne 2: The Fall of Max Payne


Zobrazení:179366
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Maxa Payna zachránil záhadný Alfred Woden, ktorý sa objavil už v jednotke. Max teraz znova pracuje v New Yorkskom policajnom oddelení (NYPD) a vyšetruje ďalšie prípady. No už od začiatku sa to celé zamotáva a je jasné, že jeho život sa opäť raz nebude vyvíjať bežným spôsobom.


Part I: The Darkness Inside

Prologue
Najprv sa vynárajú spomienky zo súčasnosti aj minulosti. Max sa prebúdza v nemocnici, no nemieni v nej zostať, tak sa oblieka a vydáva sa na odchod. V skrini máte dva painkillery. Vybehnite na chodbu a vojdite do susednej miestnosti. Tam vás ovládne ďalšia spomienka. Potom vybehnite na hlavnú chodbu. V malej kancelárii oproti si môžete vypočuť telefonický hovor. Vstúpte do dverí vedľa tých s nápisom Exit. Tam nájdete mŕtvolu muža a vezmete mu jeho zbraň. Vtom vbehne dnu kukláč. Zastreľte ho. V miestnosti, odkiaľ vybehol, vás prepadne ďalšia spomienka. Potom vybehnite na ďalšiu chodbu (obrázky na stene pripomínajú príbeh z jednotky, nie?) a nastúpte do výťahu, stlačte tlačidlo a zvezte sa dole. V animačke zastrelí Max Jima Bravuru a utečie ďalšiemu kukláčovi. Pri prestrelke však dôjde k explózii pri výťahu. Po páde len vybehnite z výťahu a animačka vás zastaví pri tele ženy.

Chapter 1: The Elevator Doors
Prichádzate do skladu, na základe informácie zo stanice. Keď vystúpite z auta, tak si popri plote obehnite budovu a vstúpte do nej zadnými dverami. Tam vás preruší krátka scénka, kde sa Max nachytá na pustený televízor. V stolíku s lampou je painkiller (ak si počkáte, tak v telke uvidíte aj reklamu na painkiller - interfectim). Dobehnite na koniec miestnosti a z dverí vyjde upratovač. Po zoznámení sa vydá vám otvoriť cestu ďalej. Je to však zamaskovaný gangster. Ak ho zabijete hneď, dvere otvorí ďalší, ktorý na vás vybehne. Ak ho necháte otvoriť dvere, pošle vás vstúpiť prvého. Keď tak učiníte, napadne vás odzadu. Tak či tak ho musíte zabiť. Vojdite do ďalšej miestnosti, kde sa pri mŕtvole skutočného upratovača zhovárajú dvaja nepriatelia. Ďalej pokračujte hore schodami. V miestnosti na poschodí si môžete vypočuť na záznamníku odkaz od chlapíka menom Vlad pre Annie Finn (v skrinkách sú náboje). V ďalšej miestnosti len dobehnite k dverám, za ktorými v animačke uvidíte, ako zabijú Annie Finn (v skrinkách sú tu tri painkillery). Vnútri si vezmite painkiller a Sawed-off shotgun a vráťte sa na chodbu. Dvere, čo boli predtým zavreté, sú otvorené a prišli ďalší nepriatelia. Pokračujte nimi (2 painkillery) ďalej, až vás zastaví scénka, kde sa stretnete s Monou Sax. Je to žena činu. Zvezte sa výťahom, ktorým odišla aj ona. Ste v miestnosti, v ktorej ste začínali. Prejdite cez dva sklady (pozor, v druhom sa na vás pokúsia zhodiť regále) a vybehnite von. Tam sa stretnete s detektívkou Wintersonovou.

Chapter 2: A Criminal Mastermind
Prichádzate do baru Vodka, ktorý vlastní Vladimir Lem. Hneď po príchode zistíte, že má problémy, tak sa mu vydávate na pomoc. Vybehnite hore schodmi na poschodie. Tam pobite troch chlapov. V bočnej miestnosti (painkiller) si môžete na odkazovači vypočuť odkaz od Vlada pre jeho priateľku. Tiež môžete použiť mikrofón na bočnom stole a oznámiť mu, že idete. Vybehnite o poschodie vyššie, kde sa vám predstaví Mike the Cowboy, Vladimirov priateľ. Bude vám robiť spoločnosť. Môžete mu dávať príkazy, aby šiel s vami, alebo aby počkal. Ak ho zabijú, hru to neovplyvní. Vybehnite ešte o poschodie vyššie, tam za chodbou sú v miestnosti traja nepriatelia (a dve výbušné krabičky, tak si nimi môžete pomôcť). Pokračujte tadiaľ, až do veľkej haly, v ktorej zbehnite po kovovom schodisku o poschodie nižšie a vojdite do dverí (pred vstupom do haly so schodiskom si všimnite na stene štyri painkillery). Tam vbehnite do polkruhovej miestnosti a po lešení zlezte nižšie. Tam cez dvere vojdite do slepej časti, kde vás budú zhora ostreľovať nepriatelia. Snažte sa to prežiť a likvidovať ich, kým vás nezastaví animácia a nepredstaví vám Vinnieho Gognittiho, ktorý sa pokúša zabiť Lema. Po animačke po vás pošle troch svojich chlapov. Zabite ich a už len stačí dobehnúť k Lemovi.

Chapter 3: The Depths of My Brain
Toto je jeden z tých snových, psycho levelov. Dobehnite k dverám, spod ktorých vám niekto podstrčí fotku. Vybehnite na chodbu a dlhým schodiskom zídite dole, aby ste sa dostali do márnice. Dojdite k telu Mony. Telo zmizne a Mona sedí na stole. Zazvoní telefón, zdvihnite ho. Potom sa scéna zmení a tak utekajte pred políciou. Vo vypočúvacej miestnosti zoberte zo stola zbraň a zastreľte oboch vyšetrovateľov.

Chapter 4: No "US" in This
Príde k vám Mona, no vaše stretnutie preruší sniper a Mona utečie. V susednej miestnosti (je tam painkiller) môžete telefónom zavolať Wintersonovej a požiadať ju o pomoc. Vybehnite na chodbu. Tam v otvorených dverách uvidíte, ako vaša susedka zabije jedného z gangstrov. Ak ju požiadate, tak vám otvorí skriňu a v rámci dobrých susedských vzťahov vám podaruje jej obsah - brokovnicu a náboje. Keď opustíte jej byt, oproti je otvorené okno, vyskočte von na rímsu. Preskočte na rímsu naľavo a na ďalšiu napravo. Po nej zájdite za roh a skočte do otvoreného okna. (Vnútri spí dedo, ak ho chcete zobudiť, tak rozstreľte televízor. To len tak). Vnútri vojdite do susednej miestnosti a cez otvorené okno a rímsu prejdite do susedného okna. Tým sa dostanete na chodbu, kde sú aj traja nepriatelia. Keď ich zlikvidujete, na konci chodby otvorí dvere nejaká pani. Vojdite (painkiller je v kúpeľni) a v zadnej miestnosti vyskočte zase von na rímsu a z nej preskočte na lešenie. Vybehnite po lešení hore a vojdite do okna. Ste v skrýši ostreľovača. Ak sa pozriete cez jeho foťák, uvidíte neschopnosť pri zaobchádzaní s výbušninou. Môžete si pustiť magnetofón, kde sú zaujímavé nahrávky, vrátane vášho telefonátu s Wintersonovou, ak ste jej z bytu volali. Vezmite si sniperku, hodí sa. Vyjdite z bytu. Prebehnite chodbou a po schodoch úplne hore. Tam sa zvezte výťahom. Keď zastane výťah, prebehnite na koniec chodby a tam pre zmenu zbehnite dole schodmi. Dole nájdete upratovača, ktorý vám prezradí číselný kód k horným poschodiam. Vráťte sa hore výťahom a otvorte dvere vedľa neho pomocou získaného kódu. Tam vstúpte do otvorených dverí a vojdite do miestnosti s pusteným televízorom. Nepriateľ otvorí bočné dvere a napadne vás. Zabite ho a pokračujte tade, odkiaľ vybehol. Opäť skočte na rímsu za oknom a prejdite po nej. Na jej konci zoskočte na rímsu pod vami a z nej ešte nižšie. Cestou po rímsach vás bude z jedného okna ostreľovať nepriateľ, tak ho zlikvidujte sniperkou. Pri tejto rímse je už otvorené okno, do ktorého vojdite. Vnútri len vybehnite z bytu.

Chapter 5: A Sign of Her Passage
Dojdite ku schodom. Ak vybehnete úplne hore, tak na krabiciach, čo sa dajú zhodiť, je painkiller a náboje. Inak zbehnite po schodoch dole. Cestou začujete niekoho kričať spoza dverí zapretých doskou. Otvorte ich. Ja tam bezdomovec s párom búchačiek, bývalý poliš, ktorý vám ponúkne pomoc. Zbehnite úplne dole. Tam začujete ďalší hlas. Nájdete tam slečnu Violet, ktorá vám svoju pomoc ponúkne tiež. Dole, kde je aj Violet, zbehnite schodmi na konci chodby nižšie do kotolne a ventilom zatvorte plyn. Z poschodia za vami prídu traja čističi, pozor. Vráťte sa na poschodie, kde horelo a vojdite do zničeného bytu. Z okna vystúpte na rímsu, vaši dvaja spoločníci zostanú v oknách a budú vás kryť. Na dvore pod vami sa budú občas objavovať čističi. Po rímse prejdite k lešeniu, na ktoré vyskočte. Vyjdite po ňom hore a preskočte na kúsok rímsy pred vami a z nej dopadnite na ďalšie lešenie. To sa pod vami začne prepadávať a dostanete sa až dole, našťastie bezpečne. Pozor objaví sa dodávka plná čističov. Potom sa vraciate na stanicu a spojíte sa Monou.

Chapter 6: A Linear Sequence of Scares
Toto je pohodový level. Nie klasický psycho, ale tiež ide o psychiku (najmä architekta prostredia). Celý level je úplne lineárny, tak bežte rovno až k veľkej klietke. Nastúpte do nej a tá vás zvezie nižšie. Potom prebehnite do ďalšej klietky a tá vás vyvezie hore. Tam pokračujte priamo, v miestnosti s točiacimi sa kruhmi zahnite doľava. V ulici za nimi zdvihnite telefón v búdke a otvorí sa cesta napravo. Pokračujte, až vybehnete z budovy. Tam preskočte na strechu napravo a z nej vojdite do otvoreného okna. Rozhliadnite sa po Moninom úkryte, ak potrebujete, vezmite si nejaké painkillery, či zbrane, a vojdite za ňou do sprchy. Gentleman Max jej podá uterák a spoločne sa vyberú preskúmať vnútorný kruh (Inner Circle). Mona tam má kontakt, no nie je to pán Woden. Uvidíme.

Chapter 7: The Million Dollar Question
Bežte rovno do dverí oproti. Najprv teda naľavo zabite dvoch čističov, tam vás pošle Mona, ale tie sú zavreté. Prejdite cez tie otvorené dovnútra (v kúpeľni sú štyri painkillery a mŕtvola vo vani), pobite čističov a vybehnite na balkón. Z neho prejdite na susedný, cez dieru v mrežiach. Vojdite z balkóna dovnútra, tam vybehnite po schodoch. Hore vás čakajú piati čističi. Keď je po nich, prehľadajte to tam a nájdete mŕtvolu Moninho kontaktu. Smola. Teraz musíte vypadnúť. Vedľa schodiska sa otvoria predtým zavreté dvere a ďalší čističi to prídu vyčistiť. Zlikvidujte ich a prejdite tými dverami a z chodby vstúpte do ďalšieho bytu. Tam zbehnite dole schodmi do miestnosti, kde jeden čistič hrá na piano (môžete si na ňom zahrať aj vy, ale Max je slabší hráč). Vyjdite na balkón, začujete tam hlasy rozhovoru. Naľavo je pod vami ešte jeden balkón, na ktorý zlezte. Zabite ich a vojdite dovnútra. Vybehnite z miestnosti na chodbu a bežte rovno k trom nepriateľom oproti. Pobite ich a tam, kde stáli, zahnite doľava a vojdite do ďalšej miestnosti. Zbehnite dole schodmi a vybehnite na ďalšiu chodbu. Tam zahnite doprava a vojdite do dverí za výťahmi. Vnútri vyskočte z okna na plošinu pre umývačov okien. Zvezte sa ňou nižšie a potom po kovovej konštrukcii zlezte najnižšie, ako sa dá, až do otvoreného okna. Vybehnite z miestnosti, kde ste na chodbu. Keď tam pobijete všetkých nepriateľov, tak príde Kaufman, o ktorom sme už toľko počuli. Všetkých nových pobite a vojdite do výťahu, z ktorého na záver vyjde ešte jeden čistič.
Dorazila polícia. Dole už zatkli Monu a keď sa objavíte vy, tak sa pýtajú, že čo tam robíte. Otázka za milión dolárov.


PART II: A Binary Choice

Prologue
Ste na policajnej stanici, kde prebieha bežný policajný deň. Vypočujte si niektoré rozhovory o prípadoch, najmä ten pri hlavnom vchode, kde zistíte, že hranie počítačových hier robí z hráčov vrahov (to len pre zaujímavosť).
Po spucovaní od šéfa bežte k svojmu stolu. Na tom istom poschodí kde ste, v pravom prednom rohu, menovka "Det.Payne". Použite počítač na svojom stole a uvidíte scénku. Potom choďte do dverí oproti s nápisom Interrogation, výsluchová miestnosť. Vojdite a len počkajte, kým svedok identifikuje Monu. Potom Wintersonová vyjde von. Skočte si pohovoriť so svedkom. Keď vyjdete von z miestnosti, začujete, ako Wintersonová o vás niekomu podáva informácie. Potom zbehnite po schodoch dole a pod schodmi vojdite do väzenia. Popri stole s policajtkou vojdite do ciel. Tam v jednej z ciel naľavo je Mona. Len k nej dobehnite a Max si s ňou pohovorí. Potom sa vráťte k policajtke za stolom. Použite jej telefón a nechajte odkaz Wodenovi. Potom niekto napadne stanicu. Policajtka otvorí skriňu a vezme si zbraň. Vezmite si aj vy. Potom likvidujúc čističov sa vráťte k celám a po chodbe prebehnite do garáží. Už len opustite garáže a stopnete si Vlada.

Chapter 1: The Things that I Want.
"Veci, ktoré chcem" od Maxa Payna: Cigaretu, whisky, aby slnko svietilo, spať až do zabudnutia, zmeniť minulosť, späť moju ženu a dcérku, nekonečno nábojov a povolenie zabíjať. No viac než čokoľvek však chcem ju (Monu).
Stretnete sa s Monou, no navštívia vás opäť aj čističi. Pri úteku sa pod vami prepadne podlaha, čo vás rozdelí. Prebehnite rovno, hore schodmi a do dverí. Ste nad tým psychoparkom, ktorým ste už raz išli. Dajte sa doprava po ochodzi a postupujte až k dverám v stene. Za nimi je páka a pod vami tá miestnosť, kde vám klietku kedysi otvoril ten veľký bodec. Ak stlačíte páku, tak teraz prerazí stenu (ak ju stlačíte hneď, ako vojdete, zabije aj tých dvoch čističov dole, kým sú ešte v klietke.). Cez tú stenu netreba prechádzať, len ak sa chcete dostať k nepriateľom v tej časti a pobrať im zbrane. Tiež môžete po tom bodci zoskočiť dole a prejsť cez rozbitú stenu ďalej, ale jednoduchšie je prejsť cez dvere tu hore, kde ste. Za nimi je totiž dosť nepriateľov a je ľahšie ich dostať z hora, ako zdola. Keď ich pobijete, tak len lineárne postupujte cez psychopark a likvidujte hordy čističov. Občas vám bude z horných častí pomáhať Mona. Na konci, keď vybehnete von, naskočí Max do odchádzajúcej dodávky a zase sa tým pádom s Monou rozdelia.

Chapter 2: I the Middle of Something
Prichádzate do nejakej budovy, ktorá patrí čističom. Spojíte sa s Monou, ktorá vám ide na pomoc, no zatiaľ si musíte v budove poradiť sami. Vybehnite hore schodmi. Zistíte, že krabice, čo spomínali čističi v rozhovore, sú výbušniny. Vojdite do veľkej sály, vybehnite hore schodmi a prejdite mostom (?) do dverí. Tam nevstupujte, ale rozstreľte výbušniny naskladané v miestnosti a počkajte si, kým vybuchnú. Výbuch vyrazil dvere do výťahu, tak tade zlezte dole. Tam vybehnite von z budovy. Napravo za strážnou búdkou (painkillery) vbehnite do druhej časti budovy. Preskúmajte dobre toto podlažie (painkillery, zbrane) a na druhej strane za dvojkrídlimi dverami naľavo vybehnite po schodoch. Vybehnite úplne hore. Tam sa dajte ľavou chodbou a pred dierou v podlahe vojdite do dverí za nimi. Už len pokračujte cez chodbu a dve miestnosti do väčšej miestnosti, kde je zase väčší počet čističov. Tam prejdite naľavo a preskočte do dverí. Naľavo celkovo chýba časť podlahy a na zvyšnej sú krabice s výbušninami, tak ak vybuchnú, zvyšok podlahy sa zrúti (môžete to využiť proti nepriateľom). To však nevadí, po trámoch sa do tých dverí dostanete. Za nimi je muničný sklad, kde si pekne doplníte zásoby. Vybehnite hore schodmi a dostanete sa na ďalší most v hlavnej sále. V strede je poškodený, tak ho preskočte a prejdite dverami na jeho druhej strane. Za ním zahnite doľava do výťahovej šachty a povyskakujte po krabiciach v nej zložených o poschodie vyššie. Tam prejdite ďalším mostom a pobite kukláčov, ktorí sa ukážu z jeho druhej strany. V strede mosta sú výbušniny, ktoré v prípade výbuchu zničia most. Ak sa tak stane a vy spadnete dole, nevadí. Všimnite si naľavo od vstupu na most plošinu, po ktorej môžete preskákať až do dverí, z ktorých vyšli kukláči. Za dverami vybehnite úplne hore a prebehnite posledným mostom tesne pod stropom.

Chapter 3: Blowing Up
Čističi nerozvážne spôsobili výbuch a požiar, ktorý zachvátil celú budovu. Musíte utiecť, než to celé spadne. Bežte rovno, doprava a do prvých svetlých dverí napravo. Vnútri po výbuchu prejdite do susednej miestnosti. Tam rozstreľte krabice s výbušninami pri puknutej stene. Cez dieru, ktorá vznikne, vyskočte von na kovové trámy, po ktorých sa dostaňte do susedných dverí. Tam pokračujte rovno, na konci chodby je prepadnutá podlaha, po ktorej sa dostanete o poschodie nižšie. Tam pokračujte cez chodby plné ohňa a nepriateľov, až do poslednej slepej miestnosti. V nej skočte dole cez dieru v podlahe. Dole spravte to isté. Potom vybehnite na chodbu. Zahnite doprava a cez dieru v stene doľava. Tam prebehnite cez vybuchujúcu miestnosť, až vás zastaví animačka, v ktorej vyskočíte z okna, no tlaková vlna po výbuchu vás zrazí dole a dosky vás privalia k zemi.

Chapter 4: Routing her Synapses
Teraz hráte za Monu Sax, tak si to užite. Naľavo vybehnite hore schodmi na prvé poschodie. Prebehnite ním a na opačnej strane vybehnite lešením úplne hore. Tam na vrchnom poschodí nastúpte na pracovný výťah a zvezte sa ním dole. Potom vojdite do dverí napravo s nápisom Danger. Za nimi smerujte napravo k niekoľkým schodiskám, po ktorých vystúpte až hore. Tam prebehnite do jediných dverí, ktorými pokračujte. Ďalej prebehnite až na koniec, kde zoskočte o poschodie nižšie, keďže niet inej cesty ďalej.

Chapter 5: Out of the Window
Nájdite jediné otvorené dvere v rozostavanej časti, v ktorej začínate a pokračujte až kým nedobehnete von, kde uvidíte, ako Max vyskočí z okna a preruší vás animačka. Potom musíte chrániť Maxa, než sa vyhrabe spod dosiek, ktoré ho zasypali. Používajte tu hodne Dragunov, má sniperský mód (E). Najprv zlikvidujte troch nepriateľov približujúcich sa k Maxovi. Potom sa dostane spod dosiek. Po animačke pri vás jeden nepriateľ vykopol dvere. Prejdite tade a na konci likvidujte Dragunovom nepriateľov na dvore pod vami, lebo Max bude bežať práve tadiaľ. Potom sa vráťte skoro na začiatok (asi tretia miestnosť od začiatku levelu) a tam si nájdite okno, z ktorého budete mať výhľad na chlapíka, čo ostreľuje Maxa. Je za rohom budovy pred Maxom a z vašej predošle pozície ste ho nevideli, tu ho zabite. Potom, keď Max opäť bude pod paľbou, tak sa vráťte na miesto, kde ste začínali level a prejdite cez dvere naľavo, ktoré vyrazia nepriatelia. Pokračujte tade, až sa dostanete znova vonku na ochodzu, odkiaľ zastreľte posledného nepriateľa, čo ohrozuje Maxa. Potom vybehnite na koniec tejto ochodze a tam hore opäť vojdite do budovy. Tam máte len jedinú možnosť, a to opäť zoskočiť do miestnosti pod vami.

Chapter 6: The Genius of the Hole
Dobehnite na ochodzu rovno pred vami a kryte Maxa, ktorý zase behá po dvore. Keď zistí, že ďalšie dvere sú zavreté, musíte nájsť novú pozíciu, aby ste ho kryli. Vbehnite do miestnosti za vami. Jedinými voľnými dverami vojdite do susednej miestnosti a nájdite si novú ochodzu, z ktorej ho budete kryť. Keď je po streľbe, tak chvíľu počkajte a objavia sa dvaja nepriatelia nad vami. Zacúvajte naspäť, kým nespustia cestu k vám. Potom ich zabite a vybehnite hore, odkiaľ prišli. Tam vojdite do jediných dverí v miestnosti a za nimi skočte naľavo do výťahovej šachty. Odtiaľ prebehnite cez most a v ďalšej časti nájdite lešenie, po ktorom zostúpte dole. Ďalej postupujte cez poschodia a schodiská, až sa dostanete úplne dole, kde vybehnete z budovy. Vonku pohľadajte výťah (stále doľava) a vyvezte sa ním hore. Tam vás čaká nielen Max, ale aj Wintersonová. Tá ide po vás a celé sa to zomelie nejak rýchlo, takže Max, aby zachránil vás (teda vy ste Max,. tak aby ste zachránili Monu) zastrelí Wintersonovú, no sám je ranený.


Part III: Wakin Up from American Dream

Prologue
Vybehnite na chodbu a bežte. Prebehnite chodbou nemocničnou a chodbou cez väzenie, kde sú v celách zavretí Maxovia. Dobehnite až k sprchujúcej sa Mone. Potom bežte horiacim Väzením. V telke si môžete pozrieť, čo sa vám stalo pred chvíľou. Od televízora postupujte stále vyššie a vyššie, až do kancelárií stanice, kde je Mona a Wintersonová. Nakoniec po rozhovore obe vypália. Na vás.

Chapter 1: Too Stubborn to Die
Ste v márnici, pri tele Valerie Wintersonovej. Ak sa pamätáte na začiatok hry, tak práve sem ste dobehli, než sa to rozbehlo naozaj. Takže by ste si mohli aj trochu pamätať nemocnicu, keďže ju teraz musíte narýchlo opustiť. Ste bez zbrane, tak pozor. Rozrazte dvere, pred ktorými stojí kukláč a on spadne na zem. Rýchlo bežte cez dvere naľavo a za nimi hore schodmi. Na druhom poschodí prejdite cez dvere a bežte jedinou možnou cestou (pamätáte si ju?) až do miestnosti s pracovnými stolmi. V kanceláriách sa nesvieti, tak sa schovajte do tmy. O chvíľu vstúpia do miestnosti kukláč a čistič. Po pár slovách sa kukláč vyberie hľadať vás medzi stoly. Pridite k dverám napravo, z nich vyrazí ochranka nemocnice. Čistič deda zastrelí a vy si vezmite jeho zbraň. Ták, to je ono, konečne ozbrojený. Potom postupujte naozaj lineárne. Až na pár vedľajších miestností je to dosť dlhá, priama cesta plná kukláčov. Na konci cesty zbehnite dole po schodoch a vstúpte do garáží. Tam vám stačí sa už len dostať k otvorenej dodávke nepriateľov.

Chapter 2: A Crash Course
Prichádzate za Alfredom Wodenom, od ktorého sa dozvedáte, že boli rozkoly vo Vnútornom kruhu a vnikli istí odpadlíci. Za čističmi nestojí Vinnie Gognitti, ale Vlad Lem. Takže sa vydávate práve za ním. Pred barom pár chlapov pozerá rozprávku Captain BaseballBat-Boy , tak ich rýchlo pobite, aby ste ju mohli dopozerať. V miestnosti za barom sú nejaké zbrane. Pred barom je dvojo dverí. Jedny vedú do reštaurácie a druhé do kuchyne a stade do reštaurácie, tak to máte zajedno. V reštaurácii vybehnite na poschodie a tam prejdite do vrchnej časti susednej miestnosti. Dverami napravo sa dostaňte na schody a po nich vybehnite úplne hore. Tam prebehnite až do miestnosti, kde je výbušný sud s nejakými výbušninami okolo. Zájdite ďalej a pribehnú nepriatelia, čo do toho strelia. Ak ich zabijete, než to stihnú, tak to odpáľte vy. Výbuch urobí do steny dieru, cez ktorú pokračujte po schodoch. Zbehnite úplne dole a tam nájdite dvere. Za nimi prejdite cez miestnosť a po schodoch zbehnite dole do garáží. Tam si môžete pozrieť dramatický záver seriálu Lords and Ladies. Potom po ďalších schodoch vybehnite hore a na druhom poschodí vojdite do kancelárie Vlada, kde vás už čaká Mike. Zabite ho. Tiež zistíte, že Wintersonová pracovala pre Vlada.

Chapter 3: A Mob-War
Ste v oblasti, kde proti sebe bojujú Vinnieho gangstri a Vladovi ruskí čističi.
Vybehnite na druhé poschodie a vrazte do puknutej steny, tá sa rozpadne. Prebehnite cez byt nejakého deda na ďalšiu chodbu. Zbehnite o poschodie nižšie a vojdite do otvoreného bytu. V ňom vyskočte cez okno na dosky, ktoré sú naukladané na nejakých trámoch. Po nich prebehnite do miestnosti v dome oproti. Vybehnite o poschodie vyššie a vstúpte do bytu (ešte vyššie sú štyri painkillery a dvaja gangstri pozerajúci porno). Zo susednej miestnosti prejdite opäť po doskách do okna, či diery v susednej budove (ak si chvíľu počkáte, tak jeden z gangstrov bude dokazovať druhému pevnosť dosiek a prepadne sa). V ďalšej budove teda vbehnite do dverí, za ktorými sa v animačke stretnete s troma gangstrami, ktorí si myslia, že ste ich posila. Bežte s nimi na ulicu. Likvidujte nepriateľov. O vašich spoločníkov sa veľmi nemusíte starať, lebo v polovici druhej ulice vybehne ďalší gangster, ktorý im prezradí, kto ste. Pobite ich. Potom prejdite dverami, z ktorých vybehol. Tam na ceste pred vami zastaví dodávka. Už stačí len pobiť nepriateľov pri nej.

Chapter 4: Dearest of All my Friends
Stretnete Vinnieho Gognittiho, ktorý je v maske kapitána BaseballBat Boya a v prípade, že si dá kostým dole, vybuchne v ňom uložená bomba. Dohodnete sa, že ho budete chrániť, a že on vám pomôže dostať Vlada. Najprv vybehnite z budovy, alebo zaujmite miesto v oknách, ako vám je lepšie. Spoza múra pred budovou príde veľký príval nepriateľov. Keď ich polikvidujete, stále nasledujte Vinnieho, ktorý hľadá cestu von. Vždy, keď budú nablízku nepriatelia, tak sa niekam skryje a čaká, kým ich nepobijete, potom pokračuje ďalej. Postupujte, kým Vinnie nastúpi do výťahu. Vy choďte radšej po schodoch, lebo vo výťahu by ste boli ako kačica na odstrel. Hore v jeho byte zistíte, že je zberateľ Bat Boyových suvenírov. Keď zastavíte nápor prichádzajúci odspodu, tak sa Vinnie zastaví pred televízorom a ak mu ho nevypnete, tak bude pokračovať, až po seriály. Potom vás pošle na terasu, to sú dvere vedľa televízora. Tam si počkajte, kým sa tí vonku nedorozprávajú a nestrhnú stenu. Potom ich pobite a spolu s Vinniem zoskočte dole. Keď vojde Vinnie do ďalšej budovy, tak sa postaví na auto na zdvižnej rampe. Vybehnite po schodoch a hore je ovládač od rampy. To ho vyzdvihne a môže prejsť ďalej. Potom s ním bežte do garáží, kde odrazte posledný útok a unikáte v jeho aute.

Chapter 5: A Losing Game
Max zaviezol Vinnieho k Mone, aby odstránila bombu, no tam ich čakal Vlad. Nasledoval výbuch a Mona sa vrhá do plameňov hľadať Maxa. Zase hráte za Monu.
Zbehnite dole schodmi a zo schodov skočte do kabínky pred vami. Napravo vybehnite hore chodbou a cez vypadnutú stenu skočte do miestnosti pod vami. Tam rýchlo prebehnite na jej koniec, lebo je plná výbušnín. Počkajte si, kým sa nevytvorí výbuchom diera v stene. Prebehnite cez ňu a cez dvere vedľa sprchy, počkajte si, kým nespadne stĺp, po ktorom vylezte hore. Skočte z neho na plošinu vedľa vás a z nej skočte za plamene, ktoré vám normálne dole bránili v prechode. Tam pokračujte cez pár nehoriacich miestností, až do sály, kde sa odtrhne veľká cisterna, tak pozor nech vás neprivalí. Pred plameňmi, ktoré vám bránia v pokračovaní, je na stene skrinka s painkillermi a vedľa nej je požiarny alarm. Stlačte ho a protipožiarny systém uhasí oheň pred vami. Ďalej vám v prechode však bránia nejaké generátory, ktoré zelektrizovali schody. Pred nimi sú naľavo dvere. Vstúpte a prejdite až do poslednej miestnosti, kde na stene vypnite poistky. Potom sa vráťte a prebehnite schodmi za generátormi. Hore prebehnite horiacou chodbou a na jej konci zase hore schodmi a vstúpte do dverí. Tam nájdete Maxa. Mona sa mu pokúša dať prvú pomoc.

Chapter 6: There are no Happy Endgings
Opäť hráte za Maxa. Dobehntie k mŕtvole Payna. Potom ste na policajnej stanici, s nemocničným stolom, na ktorom je váš šéf. Vo vašej kancelárii je odkaz "Si v počítačovej hre!". Vojdite do miestnosti označenej Lineup, kde predtým bola Wintersonová so svedkom. Tam stretnete Maxa. Prenasledujte ho. Keď dorazíte k telke, tak si môžete pozrieť, čo sa stalo s Vinniem. Potom pokračujte po chodbe až do posledných dverí. Tam je v telke Mona a Vlad. Pokračujte na križovatku. Vyzerá to ako bludisko, ale nie je. Stačí ísť dverami pred vami a stále pokračovať rovno. Na konci vstúpite do tmavej chodby, kde sa stretnete s Monou.

Chapter 7: Love Hurts
Pobite všetkých na dvore a vojdite do budovy. Dvere ďalej sú zavreté. Keď spoza nich začujete "Blow it up! Blow it up now!", tak sa postavte tesne pred dvere, ktorými ste vošli. Odpália stĺpy a prepadne sa strop, ale keď stojíte pred dverami, tak sa vyhnete troskám. Po výbuchu nepriateľ otvorí tie zamknuté dvere a vojde. Zabite ho a ďalšieho za dverami. Potom vybehnite na malý dvor, kde zabite dvoch nepriateľov a počkajte, kým Mona zabije jedného na streche. Potom sa otvoria kryty a na stene oproti je niekoľko dverí, za ktorými sú kukláči. Pobite ich a vstúpte. Prejdite niekoľkými miestnosťami a vybehnite hore schodmi. V prvej miestnosti, do ktorej vstúpite, použite počítač, aby ste sa cez kamery v dome pozreli, kde je pán Woden. Postupujte, kým vybehnete opäť von. Tam pobite všetkých na dvore a potom prejdite dverami opäť dovnútra. Tam na druhej strane je Mona. Pokračujte už len jedinou cestou, cez pár chodieb, kým sa opäť nestretnete s Monou. Potom nasleduje tragický záver, keď Vlad zabije Monu a Wodena.

Chapter 8: That Old Familiar Feeling
Musíte sa pomstiť a zabiť Vlada. Vybehnite a pobite nepriateľov. Za vami spadne nejaká kabínka. Keď začujete zvuk, že idú vybuchnúť výbušniny na sudoch, tak sa schovajte do kabínky (zrejme je to odpálená Panic Room). Vnútri sú nejaké painkillery, tak, ak ste ranení, použite ich, lebo ten výbuch prežijete, len pri plnom zdraví. Potom vybehnite von a skočte do diery v podlahe. Ďalej postupujte, až vybehnete po drevených schodoch. Výbuch strhne časť ochodze, tak dieru preskočte. Potom postupujte stále nahor, až dorazíte pred nepriestrelné sklo, za ktorým je Vlad. Keď odíde, sklo sa otvorí. Vbehnite do miestnosti za ním, sú tam dvaja nepriatelia (pomôžte si streľbou do výbušných krabíc). Môžete si tam vypočuť záznamník. Privolajte si výťah a vyvezte sa hore. Hore v susednej miestnosti Vlad odpáli schody. Vy si privolajte tlačidlom na stene plošinu pre vozíček. Raz vám ju odvolá Vlad naspäť, no len znova stlačte tlačidlo. Potom sa plošinou vyvezte hore. Prejdite cez dvere a v animačke uvidíte, ako sa Vlad dostal na nejakú plošinu, tesne pod stropom. Dajte si MP5 a použite zameriavanie (E). Tiež si dávajte pozor, stále po vás hádže výbušniny. V priblíženom móde si zamierte a trafte úchyty držiace plošinu. Konkrétne, na každej strane plošiny sú tri laná, ktoré sa spájajú v jednom úchyte. Tam ich drží taký kolík, ktorý musíte vystreliť von (prvý obrázok). Keď odstrelíte tri, tak plošina spadne, ale zachytí ju klenba. Potom si všimnite nad Vladom taký kvapeľ, ktorý má rovnaké úchyty ako plošina (druhý obrázok). Odpáľte udržiavacie kolíky aj na ňom a on spadne do stredu plošiny. Teraz už len zabite Vlada.

Hra si nemohla odpustiť depresívny koniec a Maxa pri mŕtvole Mony. Zrejme sa mu nikdy nebude dariť, ale zdá sa, že ho aspoň na rozdiel od jednotky nezatknú. Po titulkoch hra ešte píše "Max Panye´s journey through the night will continue", len neviem, či tým myslia sprístupnenie nových herných módov, či tretie pokračovanie.

Súvisiace hry Max Payne 3: Deathmatch Made in Heaven Pack
Max Payne 3: Painful Memories
Max Payne 3: Hostage Negotiation Pack
Max Payne 3: Disorganized Crime Pack
Max Payne 3: Local Justice Pack
Max Payne 3
Max Payne: Kung Fu Edition
Max Payne



Diskusia Príspevkov: 37 Hodnotenie
2272 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |