HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21176
5455
5063
1438
1600
7336
6041
12925
1687

Online 7927 užívateľov

Návody > Blair Witch Volume 1: Rustin Parr


Zobrazení:16486
Autor návodu:Alena Kiriloviczová

Az projdete tutorial (a ten si radsi projdete, protoze to chce trochu cviku v taseni zbrani a mireni, abyste se pozdeji vyporadali s hordami lesnich potvor), projdete se po budove a najdete briefing room, kde si vyslechnete podrobne zneni mise. Pak si jeste muzete promluvit s kolegy (Svetlanou a Strangerem), ale hlavne si dojdete zapakovat sve veci do laboratore, po cemz uz bude nasledovat odjezd.

1. den

Nejdriv se ubytujte, pak prozkoumejte cele mestecko. Ne do vsech dveri budete mit pristup, protoze sve patrani zacinate az ve vecernich hodinach, kdy uz je vetsinou zavreno. Pokud to vezmeme poporade, zajdete nejdriv do motelove recepce. Vydate-li se dal, prvni na rade je skola (hned naproti hotelu), ta je ale prave zavrena. Dalsi po ceste jsou radnice (zavrena), odbocka k Brodyovym (nezavrena, ale zaroven i neuzitecna), kostel (zavreny), bar (otevreny), prodejna (otevrena), knihovna (zavrena) a mistni noviny (otevrene). Nejdulezitejsi je zajit do baru (pohovorit s Gretchen), ale zaskocit muzete i do prodejny a za mistnim zurnalistou Horacem (da vam vytisk rannich novin). Az si vsechno projdete a kouknete do ziskanych novin, vratte se zpatky do motelove recepce, kde vam majitel motelu poradi, abyste se bez mapy do lesa nevydavali. Teprve pak skocte do postele.

Ze spani vas neco vytrhne, takze se dojdete podivat do koupelny, kde narazite na podivnou pruhlednou bytost. Vybavte se vsim, co jste si v kufriku privezli, a vyrazte ven. Uvedte v cinnost spektralni senzor a sledujte ducha az k radnici. Ta je ted kupodivu otevrena, takze se po ni porozhlednete, vzadu zastrelte demonickeho serifa a pocitejte s tim, ze az odtud vyjdete ven, spusti se v Burkittsville hotove peklo. Vsude se na vas budou vrhat nepricetni a nezivi-nemrtvi obyvatele mestecka a vam nezbude, nez je jednoho po druhem rozstrilet na kousky (a to doslova). Mejte se pritom na pozoru pred ustrelenymi koncetinami, protoze zbyvajici akceschopne zrudy maji ve zvyku je po vas hazet. Prvni den neskonci, dokud nezlikvidujete uplne vsechny protivniky, kteri se v Burkittsville vyrojili. Na vetsinu z nich natrefite na hlavni tride, ale nektere je treba hledat i v ruznych zakoutich a na hrbitove. To, ze uz je po vsech, poznate podle toho, ze se otevre vchod do kostela. Vejdete dovnitr, kouknete do bible a na vyskleni ozdobneho okna a pak bezte ke skole. Az tam vsechny zombie pozabijite, vyckejte nastupu noveho dne.

2. den

Ponekud zmateni nocnimi udalostmi se probudite do opet normalniho mesta. Nejdriv ze vseho se vydejte na radnici za serifem Bowersem. Az si s nim promluvite a zjistite, ze tady se pomoci nedockate, jdete do baru. Jakmile tam po chvili prijde i serif, vytratte se a jdete zpatky na radnici. Tam ted mate moznost bez vyrusovani si promluvit s serifovym pomocnikem Hobartem, ktery se ukaze byt mnohem pristupnejsi nez jeho nadrizeny. Pekne si s nim popovidate a jeste od nej dostanete mapu lesa, bez ktere byste se z mestecka jinak nikam nedostali. (Druhou moznosti pri nastaveni s tezkymi hadankami je, ze vas serif se zastupcem nenecha samotne dele nez deset sekund a ihned prikvaci z restaurace zpatky na radnici - pak je treba zajit do knihovny, pak od mistniho novinare ziskat nakresy ornamentu na skole, navstivit ucitelku, pak si dojit promluvit s pani Brodyovou, u jeji postovni schranky sebrat list papiru, vratit se do skoly a prosmyknout se kolem spici ucitelky az ke kride, tu ukrast a namalovat s ni na skolu podobne znaky a pak teprve dostanete sanci ziskat od zastupce mapu lesa. Na plechovku cervene barvy z obchodu pritom radsi zapomente :-). Odtud jdete navstivit knihovnu, kde si jednak muzete promluvit s mistnim nadsencem pro historii - panem Durantem - a jednak tam najdete hromadu studijniho materialu o Burkittsville. Dalsim mistem, ktere je ted otevrene, je skola, takze se podivejte i tam - pani ucitelka ma taky k tomu vsemu co rict. Ze skoly se vydejte navstivit rodinu Brodyovych - je to ten dum vysoko na kopci, ktery z dalky necim pripomina Batesuv motel. Na zaprazi najdete Kyla Brodyho i jeho matku, ale hovorit se da jen s ni. Az bude po depresivnim setkani, nastal konecne cas vyrazit do lesa.

Nezapomente si predtim dojit do hotelu vyzvednout svoje zbrane, bez nich byste daleko nedosli. Cesta do hloubi lesa zacina vpravo od skoly a pak uz vam nemuzu podrobneji poradit, protoze les se poruznu klikati a navic jsou v nem podivna dezorientacni mista. Nejlepsi je nejdrive ho naslepo probehnout tak, aby se vam automapingem zaznamenala cela mapa, a pak uz pohyb po nem neni nijak slozity. Prvnim mistem, ktere musite najit, je pochopitelne dum Rustina Parra. Vsechno si tam prohlednete a pokracujte dal - ke Coffin Rocku. Odtud uz se muzete vydat zpatky do mesta, coz ale nebude tak snadne jako dojit sem. Na jednom miste vas prekvapi dokonala temnota a ani mapa vam nepomuze. Nasadte si bryle pro nocni videni a pobihejte nekudy tak dlouho, dokud temnota nezmizi. Bohuzel ani pak se vam nepodari najit z lesa vychod - pokud budete vsimavi, zjistite, ze chodite porad dokola. Pomocnou paratku nabidne az bila sova, kterou musite odted sledovat. Mela by vas dovest az k obydli indianskeho samana Asgayi. Vi toho o Blair Witch hodne, takze si vsechno vyslechnete a prijmete od nej amulet. Pak uz by cesta do mesta mela byt volna - tedy nepocitam-li vsechny ty pekelne psy, duchy, zombie a klacickovite potvory. Na pekelne psy a zombie je nejlepsi obycejne strelivo, na duchy zabira svetlometna puska a klacickovce je treba nejdriv rozstrelit a pak rukou rozdrtit jejich cervene zhnouci srdce. Nejhorsi prace vas ceka az tesne pred vychodem z lesa, kde cestu blokuji stromy a olbrimi spektralni skorpion. Vypada hruzostrasne, ale s pouzitim svetlometu ho budete mit brzo z krku. Pouze se snazte zabit vsechny ostatni, blizko se nachazejici potvory driv, nez dojdete ke skorpionovi, protoze pak by toho na vas bylo moc najednou.

3. den

Hned po ranu prijmete ve svem pokoji serifova zastupce, ktery ma pro vas par uzitecnych veci - policejni zpravu o vrazdach v Burkittsville (tu si hned prostudujte) a twanu (to je ta vec z vetvicek) z Parrovy cely. Pokud mate z lesa nahrane nejake zvuky (nahravaji se samy a neni treba nic delat), pokuste se je desifrovat (spravne nastaveni by melo byt bass=2, treb=5, freq=3, pitch ve 2. pozici zprava a prehravat pozpatku), a i kdyz to neni nutnou podminkou pro dokonceni hry, obcas se dozvite neco docela strasidelneho. Pak zajdete do hotelove recepce a premluvte recepcniho, at posle telegram do Spookhousu. Odtud jdete ke skole a u houpacky vyslechnete tajemny rozhovor. Pak si s divkou jmenem Mary Brownova promluvte, slibte, ze ji najdete ztraceneho medvidka, a zalibila-li se vam desifrovaci cinnost, muzete si ji na nahranem rozhovoru zopakovat (bass=4, treb=2, freq=5, pitch ve 2. pozici zleva a prehravat normalne). To, co ted hledate, jsou informace o indianske kulture - najdete je v knihovne, kde vas Durant ochotne zasobi hned nekolika knihami. Pokud se pak vratite do hotelu, melo by tam prijet auto ze Spookhousu a dovezt nejakou vybavu (pokud tam jeste neni, jdete se po nem shanet do recepce, ono brzo dorazi). Poberte, co muzete, a vyrazte znova do lesa.

Predtim se jeste potkate se serifem a pani ucitelkou, ktera vas informuje o zatceni pana Kohla z mistniho obchodu. Proto se tam dojdete podivat a promluvte se vsemi pritomnymi cumily i s serifovym zastupcem. Teprve pak se vydejte do lesa. Nejdriv navstivte Indiana. Ocaruje vam twanu z Parrovy cely, takze se odtud vydejte k Parrovu domu a tam na drevenou konstrukci (nachazi se na uzke pristupove ceste tesne pred mytinou s domem) zacarovanou twanu poveste. Prenesete se tak do jineho casu, kdy dum jeste nebyl vypaleny. Pozorne ho projdete, posbirejte vsechny listy z Parrova deniku (celkem jsou ctyri) a ze zdi seberte dalsi twanu. Nezapomente zajit i do sklepa, kde po skonceni sceny zvednete ze zeme car papiru (druhy dil Kylova obrazku). Pak to jeste zaskocte prozkoumat na Coffin Rock, kde najdete ztraceneho medvidka Mary Brownove. Az budete chtit zpatky, poveste na konstrukci u pristupove cesty k domu druhou twanu, kterou jste v dome nasli - tim se cas vrati do pritomnosti.

Jdete smerem ven z lesa. Cestou narazite na velkeho vetvickoviteho pavouka, ktereho zabijete jen tak, ze rozkopete vsechny ctyri hromadky kamenu a rozstrilite vsechna jeho srdce. Az bude po nem, potkate lovce carodejnic Jonathana Pryeho - muze z minulosti, ktery vam povyklada o svem zivotnim poslani. Jdete na Coffin Rock a vyzvednete si tam muzuv denik, o kterem vam rekl. Pak se jeste dojdete s vysledky pochlubit Indianovi. Az tak ucinite, muzete se vratit zpatky do mestecka.

4. den

Nejdriv se zastavte ve skole. Od pani ucitelky se dozvite o vypaleni budovy mistnich novin a o zmizeni novinare Gerstena. Objektem vaseho dalsiho zajmu je kostel. Promluvte si s pastorem a pak jdete do zadni mistnosti. Az se Kyle da na utek, bezte za nim a snazte se ho dohonit driv, nez dobehne k radnici, protoze tim by pro vas hra skoncila. Az ho chytite, pouzijte na nej twanu na vyhaneni zlych duchu (nebo tak nejak se jmenuje). Jakmile vam Kyle odhali vsechny ty sokujici informace, vydejte se shanet pastora. K zastizeni je na zadni cesticce kolem hrbitova. Pokuste se s nim rozumne promluvit, ale nebude to k nicemu. Zvednete lopatu, kterou pastor upustil a urychlene bezte za nim. Nejlepsi prilezitost bacit ho lopatou po hlave budete mit o branky do lesa, vyzaduje to ale dost zrucnosti trefit ho dvakrat (kdyz to schyta jen jednou, oklepe se a odvlece devcatko do lesa, cimz hra opet skonci s pro vas nepriznivym skore). Taky predtim nezapomente lopatu spravnou klavesou uvest do pohotovostni polohy, jinak se budete snazit (jako ja :-) marne.

Po dalsich videosekvencich bezte do lesa. Tam vstupte do modreho svetla (v pripade, ze hrajete na vyssi obtiznost, pouzijte na ohen Strangerovy cigarety) a az se objevi postava stare zeny, nasledujte ji na mytinu s domem. Vejdete do domu, tam si s ni promluvte (zjistite, ze je to skutecne Robin Weaverova) a vybaveni listem papiru a novou twanou se muzete vratit do Burkittsville. Az se na vas vsichni pred skolou sesypou, vyckejte prichodu Strangera a pak se spolecne vydejte do lesa. Stranger se vam sice brzy ztrati, ale vy jdete k Indianovi a vyslechnete si posledni rady pro boj s Hec-aitomix. Odtud jdete k Parrovu domu, kde na znamou konstrukci zaveste twanu od Robin Weaverove a nasledne po videu jeste k vytvoreni pasti pouzijte Bleeding Boy twanu. Pak bezte ke Coffin Rocku, zvednete chlapce a urychlene s nim bezte zpatky ke konstrukci s twanou. Musite byt dost rychli, jinak vas temnota dostihne a zpusobi nepriznivy konec hry. Drzte se pritom pobliz Strangera, ale nepredbihejte ho - nejlepsi je bezet tesne za nim. Jakmile dostanete chlapce k pasti z twany, muzete si uz jen uzivat zaverecnych rozuzleni.

Súvisiace hry Blair Witch
Blair Witch Volume 3: The Elly Kedward Tale
Blair Witch Volume 2: The Legend of Coffin Rock



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
1144 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |