HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21179
5455
5063
1438
1600
7336
6043
12925
1687

Online 11892 užívateľov

Návody > Fallout: New Vegas - Old World Blues


Zobrazení:29982
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Perky

Atomic! (level 20)
Keď ste v oblastiach s rádioaktivitou, tak ste silnejší a rýchlejší. Keď ste ožiarený a mimo rádioaktívnych oblastí, tak sa vám rýchlejšie obnovujú akčné body.
Vyžaduje: Odolnosť 6.

Mile in their Shoes (level 20)
Keď zjete výťažok z Nočných sliedičov (Nightstalker Squeezin´s), získavate okrem obnovenia života a radiácie aj +1 Vnímanie a +5 Plíženie a Odolnosť voči jedu.
Vyžaduje: Prežitie 25.

Them´s Good Eatin´ (level 20)
S týmto perkom máte 50%tnú šancu, že v inventári živých bytostí, ktoré zabijete, nájdete Thin Red Paste, alebo Blood Sausage.
Vyžaduje: Prežitie 55.

Implant GRX (level 20)
Implantát GRX je nenávyková droga fungujúca podobne ako Turbo a mierne zrýchli vaše reakcie. Jej aplikáciu si navolíte v PipBoyi. Tento perk má dve úrovne. Pri prvej môžete aplikovať drogu 5 krát denne s účinkom 2 sekundy a pri druhej úrovni môžete aplikovať drogu 10 krát denne s účinkom na 3 sekundy. Niektoré iné perky (Day Tripper, Chemist) môžu predĺžiť dobu trvania účinku tejto drogy.
Vyžaduje: Odolnosť 8.

DNAgent (špeciálny perk)
Keď splníte všetky testy v X-8, získate tento perk, s ktorým získavate +10 k poškodeniu Nočných Sliedičov (Nightstalkers).
Vyžaduje: Splnenie úlohy „X-8 Data Retrival Test“.

DNAvenger (špeciálny perk)
Perk má tri úrovne. Prvú za zabitie dvoch Cazadorov v Big MT, druhú za piatich a tretiu za desiatich. S každou úrovňou získavate +10 k poškodeniu voči Cazadorom.
Vyžaduje: Splniť výzvy Caza-Death Dealer I, II a III.


Črty

Prídavok prináša aj šesť nových čŕt. Črty si vyberáte na začiatku hry pri tvorbe svojej postavy. Aby ste mohli využiť aj tieto nové, hra vám tu umožní raz si upraviť / vymeniť črty vašej postavy prostredníctvom auto-doktora v časti The Sink.

Claustrophobia
Výhoda: +1 bod ku všetkým vlastnostiam (SPECIAL), keď ste vonku, v exteriéroch.
Nevýhoda: -1 bod ku všetkým vlastnostiam (SPECIAL), keď ste vnútri, v interiéroch.
Dosť času trávite aj v budovách a jaskyniach, dosť času aj vonku pri presune a prieskume sveta. Klaustrofóbia mi nepríde nijak zaujímavá, možno pri opakovanom hraní.

Early Bird
Výhoda: +2 body ku všetkým vlastnostiam (SPECIAL) cez deň, od 6:00 ráno do 12:00 obeda.
Nevýhoda: -1 bod ku všetkým vlastnostiam (SPECIAL) v noci, od večera 18:00 do 6:00 ráno.
Ranné Vtáča má svoje výhody, ak by ste noci vždy prespali, alebo prečkali „čakaním“ na ráno.

Hoarder
Výhoda: Unesiete o 25 libier nákladu viac.
Nevýhoda: -1 bod ku všetkým vlastnostiam (SPECIAL), ak máte v inventári menej, než 160 libier nákladu.
Hrabivec je celkom šikovný perk, ak beriete všetko na predaj a zbierate predmety. Aby ste sa vyhli negatívnemu účinku, môžete so sebou nosiť zbytočnosti, ktoré sa dajú nájsť všade-možne a keď nájdete niečo lepšie, proste ich vyhodíte.

Hot Blooded
Výhoda: Keď vám klesne život pod 50%, získavate +10% k spôsobovanému poškodeniu.
Nevýhoda: Keď vám klesne život pod 50%, máte -2 Vnímanie a -2 Agilita.
Negatíva Horkokrvného sa dajú vylepšiť inými perkami, či aplikáciou liečív, ale myslím, že to za to nestojí.

Logan´s Loophole
Výhoda: Účinok všetkých chemikálií a potravín trvá dvojnásobne.
Nevýhoda: Nemôžete dosiahnuť vyššiu úroveň postavy, než je 30.
Aj iné perky predlžujú účinok látok (a s týmto ich predĺžia ešte viac), ale zase sa tým pripravíte o možnosť nových perkov a viac života pri povýšení na nové úrovne, keďže s prídavkami vám horná hranica stúpa (s každým prídavkom o 5 úrovní). Ak ste už prekročili túto úroveň, tak si túto črtu ani nemôžete vybrať.

Skilled
Výhoda: +5 bodov do každej z vašich vlastností.
Nevýhoda: Pri každom nadobúdaní skúseností ich získate o 10% menej.
Ste Nadaný, ale nie skúsený. Takže vaše schopnosti vzrastú a získavate menej skúseností. No skúseností je v hre viac než dosť, ak sa zaoberáte všetkým a všetkými úlohami. Môžete nevýhodu zrušiť perkom „Swift Learner“, no aj to je zbytočné. Proste povýšite trošičku pomalšie. Užitočná črta.


Zbrane

Christine´s COS Silencer Rifle
Ostreľovačka, munícia .308. Christinina ostreľovačka má už zabudovaný tlmič a spôsobuje vyššie poškodenie než bežné ostreľovačky a aj než Gobi. Je v rozpadnutom dome za väznicou Little Yangtze.

Corrosive Glove
Korozívna rukavica je vedecká rukavica pokrytá korozívnou chemikáliou, preto navyše spôsobuje aj zranenie jedom. Je v X-22 Botanical Garden, teda na kopci nad záhradou, kam sa dostanete popri Signal Hills Transmitter. Na kopci za spadnutou vežou by ju mala mať u seba unikátna verzia spórovej rastliny (Dionaea Muscipulam). Druhá je napravo od vstupu v Z-43 Innovative Toxins Plant.

Dr. Klein´s Glove
Vedecká rukavica doktora Kleina. Pri kritickom zásahu touto rukavicou znížite protivníkovu silu o 2 body a jeho Prah Poškodenia o 5 bodov voči energetickým zbraniam. Rukavica je v Higgs Village v dome č.101.

Dr. Mobius´ Glove
Vedecká rukavica doktora Mobiusa. Pri kritickom zásahu touto rukavicou je šanca, že zasiahnutého pochytí bojový ošiaľ (napáda aj svojich) a znížite protivníkovi vnímanie o 2 body. Rukavica je na stole pri schodoch v hale s doktorom Mobiusom v Zakázanej Zóne.

Elijah´s Advanced LAER
Špeciálna verzia laserovej pušky, munícia: Mikrofúzne články. Má menšiu kapacitu zásobníka, než LAER, ale rýchlejšiu streľbu. Menej váži, ale rýchlejšie sa opotrebuje. Možno ju vylepšiť rovnakými vylepšeniami, ako LAER.
Jedna je na streche Signal Hills Transmitter a druhá je na strážnej veži pred vstupnou bránou Little Yangtze.

Elijah´s Jury-Rigged Tesla Cannon
Silnejšia verzia Tesla Dela, munícia: Elektrónový náboj. Slabšia než Tesla-Beaton Prototype, ale má väčšiu kapacitu zásobníku. Je v Elijahovom tábore „Elijah´s Watch“.

K9000 Cyberdog Gun / FIDO
Minigun, munícia: .357 magnum. Ako ťažká zbraň má dokonca aj zameriavač. Inak je zbraň vybavená mozgom psa, vrčaním a kovovými uškami, trochu tu tvorcovia popustili uzdu fantázii. Môžete dostať túto zbraň hneď na začiatku od Kleina (Zbrane 50). Ďalšiu nájdete v X-12 Research Center, kde ju má u seba Y-17 Master Trauma Harness. Zbraň je možné vylepšiť v Sinku u Centrálnej Inteligenčnej Jednotky.
Zbraň môžete vylepšiť na FIDO. Spôsobuje väčšie poškodenie, má rýchlejšiu paľbu a miesto pôvodnej munície používa .44 magnum. Na vylepšenie K9000 potrebujete plány FIDO, ktoré nájdete v X-8 Research Center v časti Kennel. S plánmi môžete vylepšiť K9000 na FIDO kedykoľvek pri pracovnom stole (Zbrane 75). Vylepšenia pre K90000 sa na FIDO neaplikujú.

LAER
Laserová puška (pripomínajúca skôr mix rôznych zbraní), munícia: Mikrofúzne články. Zbraň je možné vylepšiť v Sinku u Centrálnej Inteligenčnej Jednotky. Ľahká, dosť silná a so slušným zásobníkom.
Jednu má u seba Gabe v X-8 Research Center, druhá je na streche budovy X-13 Testing Facility, tretia v chodbe pod dierou, krytou silovým poľom v Big MT North Tunnel, štvrtá má RY-589 Ultimo Bot, ktorý stráži X-7a „Left Field“ Artillery Launch. Ďalšiu tiež nájdete v Zakázanej Zóne X-42.

Proton Axe
Protónové sekery majú verziu futuristickej bojovej sekery, ako aj vrhacej sekery (Proton Throwing Axe). Nosia ich lobotómi a nájdete ich aj v niektorých oblastiach Big MT. Sú schopné proti robotom a energozbrojám.
Inverzná verzia je vzácnejšia, silnejšia a odolnejšia verzia sekery s tmavou rukoväťou a tmavomodrou čepeľou. Protonic Inversal Axe je v X-13 Testing Facility a v The Cuckoo´s Nest, kde ju má u seba lobótom Test Subject 1. Vrhacia verzia Protonic Inversal Throwing Axe, päť ich je v X-17 Meteorological Station, má ich u seba Ironbelly.

Saturnite Fist / Saturnite Fist Super-Heated
Miestna verzia energo päste. Slabšia než Power Fist, no rýchlejšia. V Big MT West Tunnel a v krabici v Saturnite Alloy Research Facility (a jedna naviac by tam mal mať u seba aj Sparks). Majú ich u seba aj Lobotómi. Silnejšiu verziu (Super-Heated) môžete získať jedine tak, že necháte bežnú verziu nahriať vášmu Hriankovaču vo vašom byte The Sink, čo je možné, až keď aktivujete samotný Toaster. Táto nahriata verzia môže spôsobiť pri kritickom zásahu nepriateľovi zásah ohňom.

Scientist Glove
Bežná, modrá vedecká rukavica, ktorú možno využiť na boj bez zbraní. Jedna je na operačnom stole v Z-14 Pepsinae DNA Splicing Lab, druhá v hornej časti Mysterious Cave. Dá sa kúpiť u Centrálnej Inteligenčnej Jednotky a tiež môže byť v krabiciach. Rovnako silné sú aj Korozívna aj Sterilizačná rukavica, akurát tie majú väčšiu odolnosť a pridaný útok jedom a ohňom.

Sonic Emitter
Sonický emitor je zbraň, ktorú dostanete na začiatku prídavku od doktora Kleina a neskôr si môžete ďalšie kusy kúpiť u Centrálnej Inteligenčnej Jednotky v Sinku.
Akustická zbraň s bonusom proti robotom a energozbrojam, ktorú môžete vylepšiť v X-8 Research Center a potom ňou môžete likvidovať silové polia blokujúce niektoré prechody. Inak je to pištoľ z rady energetických zbraní využívajúca energetické články. Keď aktivujete jukebox vo vašom byte v Sinku (takže treba nájsť aktivačný čip pre Blind Diode Jeffersona), môžete si v Jukeboxe meniť nastavenie tejto zbrane na ďalšie verzie. Pre každú verziu musíte nájsť jej príslušnú akustickú nahrávku.
Sonic Emitter - Revelation: Základná verzia, pri kritickom zásahu spôsobí paralýzu, Základné Poškodenie 31.
Sonic Emitter - Gabriel´s Bark: Pri kritickom zásahu spôsobí zrazenie nepriateľa na zem, Základné Poškodenie 55.
Sonic Emitter - Opera Singer: Pri kritickom zásahu môže nepriateľovi zmrzačiť končatinu, Základné Poškodenie 55.
Sonic Emitter - Tarantula: Pri kritickom zásahu môže podpáliť nepriateľa, Základné Poškodenie 60.
Sonic Emitter - Robo-Scorpion: Pri kritickom zásahu môže spôsobiť výbuch pri zásahu nepriateľa, Základné Poškodenie 65.

Sterilizer Glove
Červená sterilizačná rukavica je lepšou verziou Vedeckej rukavice a navyše spôsobuje pri kritickom zásahu nepriateľovi aj popálenie ohňom. Nájsť sa dajú až dve. Jedna je v Y-17 Medcial Facility za silovým poľom na pulte pri dverách a druhá má u seba robot Super-Ego, ktorý sa pohybuje v okolí Higgs Village.

X-2 Antenna
Získate ju pri splnení úlohy X-2: Strange Transmissions!. Silná a celkom svižná zbraň na- blízko, anténa z vysielača, ktorou máchate ako kladivom.


Odevy

Atomic-Valence Tri-Radii-Oscilator
Vylepšená verzia „Valence Radii-Accentuator“ a tak ako pri tom, aj pri použití tohto vynálezu bez inej pokrývky hlavy budete vyzerať plešatí. V inventári sa používa miesto okuliarov a nad hlavou vám potom svietia tri modré kruhy. Jeden je v truhlici v X-7b „Boom Town“ Target Zone (keď tam vypálite z dela v „X-7a“) a druhý kus by mal mať u seba unikátny Cazador „Vzorka 73“ v „Z-14 Pepsinae DNA Splicing Lab“.
Doplnok. Prah Poškodenia: 4. Váha: 1. Pridáva: Regenerácia života, +1 Odolnosť.

Christine´s COS Recon Armor
Christinina unikátna verzia prieskumného brnenia Bratstva, teda Kruhu Oceli (Circle Of Steel). Nemá vlastnú verziu prilby. Je uprostred haly v Y-17 Medical Facility.
Stredné brnenie. PP: 19. Váha: 20. Pridáva: +5 Plíženie.

Dr. Klein´s Glasses
Okuliare doktora Kleina sú v Think Tanku v hale s vedcami, neďaleko Doktora 0, na stole s chemickou sadou.
Doplnok. PP: 1. Váha: 0,25. Pridáva: +5 Oprava, +1 Inteligencia.

Dr. Klein´s Scrubs
Lekársky odev doktora Kleina je na šatníku v jeho dome č. 101 v Higgs Village.
Odev. PP: 4. Váha: 4. Pridáva: +10 Veda, +2 Inteligencia.

Dr. Mobius´ Glasses
Okuliare doktora Mobiusa sú v Think Tanku v hale s vedcami, v zamknutej izbe (stredná zámka) nad vedcami.
Doplnok. PP: 1. Váha: 0,25. Pridáva: +10 Výbušniny, +2 Inteligencia.

Dr. Mobius´ Scrubs
Lekársky odev doktora Mobiusa je v krabici pri schodoch v hale s doktorom Mobiusom v Zakázanej Zóne.
Odev. PP: 6. Váha: 6. Pridáva: +15 Veda, +2 Inteligencia, +1 Charizma.

Hazmat Suit, Hazmat Darklight Cove
Experimentálny oblek s prilbou na prácu s nebezpečnými materiálmi. Mohli ste ich vidieť u svojich nepriateľov v Sierra Madre. Je v bezpečnostnej kapsli v Hazmat Testing Ground.
Ľahké brnenie. PP: 11. Váha: 18. Pridáva: +85 Odolnosť voči Jedu.
Prilba: PP: 2. Váha: 2. Pridáva: Nočné videnie.

Lobotomite Goggles
Okuliare, ktoré občas nosia lobotómi.
Doplnok. PP: 3. Váha: 1. Pridáva: -2 Inteligencia.

Lobotomite Jumpsuit
Odev, ktorý nosia lobotómi, podobný klasickým montérkam z mohavskej púšte.
Ľahké brnenie: PP: 4. Váha: 10. Pridáva: +1 Sila.

Lobotomite Mask
Maska, ktorú nosia niektorí lobotómi.
Doplnok. PP: 3. Váha: 1. Pridáva: -

Lobotomite Mask and Goggles
Maska spolu s okuliarmi, ktoré občas nosia lobotómi.
Doplnok. PP: 5. Váha: 1. Pridáva: -2 Inteligencia.

Mad Scientist Scrubs
Lekársky odev šialeného vedca. Jeden je na poličke v spálni vo vašom byte The Sink. Druhý je v riadiacej miestnosti v X-17 Meteorological Station.
Odev. PP: 3. Váha: 3. Pridáva: +5 Veda, +1 Inteligencia.

Patient Gown
Nemocničné rúško pre pacientov. Jedno vám oblečú, keď sa dostanete do Big MT. Majú ho aj niektorí lobotómi.
Odev. PP: 1. Váha: 1. Pridáva: -

Scientist Scrubs
Lekársky odev vedcov. Tmavomodrá, obyčajná verzia tohto odevu. Po jednom kuse nájdete v Z-38, v Mysterious Cave, v X-42 Zakázaná zóna a na predaj ho má aj Centrálna Inteligenčná Jednotka.
Odev. PP: 2. Váha: 2. Pridáva: +5 Veda, +5 Inteligencia.

Stealth Suit MK II
Prototyp unikátnej verzie asasinského obleku a čínskeho plíživého brnenia. Má zabudovaný inteligenčný čip, ktorý vám automaticky podáva Med-X a Stimpaky, ak ich potrebujete a máte ich v inventári. Tiež vás varuje v prítomnosti nepriateľov, upozorňuje, keď pri plížení sa svietite PipBoyom a občas len tak okomentuje vašu akciu, alebo k vám prehovorí. Oblek získate v X-13 Testing Facility a tam ho môžete aj štyrikrát vylepšiť a získať dodatočné bonusy, ktoré môže oblek priniesť.
Stredné brnenie. PP: 14. Váha: 25. Pridáva: +15 plíženie (1.0); +25 plíženie (1.1); +1 Vnímanie (1.2); +1 Agilita (1.3); o 20 % väčšia rýchlosť pri plížení (1.4).

Valence Radii-Accentuator
V inventári sa používa miesto okuliarov a nad hlavou vám potom svieti modrá svätožiara. Ak nemáte inú pokrývku hlavy (klobúk, prilbu), tak sa postava zobrazuje s týmto doplnkom ako plešatá. Jeden má u seba doktor Orderly v Y-17 Medical Facility, ďalší je vo fontáne na kopci nad X-22 Botanical Garden, tretí je na ramene žeriavu v Construction Site, štvrtý je v lúči svetla v Z-38 Lightwave Dynamics Research a jeden by mal mať u seba aj Gabe v X-8 Research Center.
Doplnok. PP: 3. Váha: 1. Pridáva: Regenerácia života, +1 Odolnosť.

Yangtze Camp Jumpsuit
Sivý, kombinézový odev, čo má na chrbte načmárané „X“. Nosili ho väzni v tábore Yangtze, tam v Little Yangtze ich aj nájdete, vo veži a na ghuloch. Vyzerá ako Dead Money Jumpsuit, ktorý vám dal Elijah, keď vás zajal. Zrejme ich mal odtiaľto.
Odev. PP: 1. Váha: 4. Pridáva: +5 Oprava.


Potraviny

Battle Brew
Alkohol, môže spôsobiť závislosť. Tri sú v sude v X-13 Testing Facility, štyri v sude v X-7b „Boom Town“ Target Zone. Môžete si ho vyrobiť pri ohnisku / variči.
Suroviny: 1 Mutant Cave Fungus, 1 Salient Green, 1 Vodka.
Účinok: +50 HP. -1 Inteligencia, +1 Sila, +35 odolnosť voči poškodeniu (4 min). Red Mist efekt: +1 Sila +40 akčných bodov (20 sek).
Vyžaduje: Prežitie 45.

Black Blood Sausage
Môžete vyrobiť pri ohnisku / variči z fungusu, krvavej klobásy, vína a xanderského koreňa.
Suroviny: 1 Blood Sausage, 1 Mutant Cave Fungus, 1 Wine, 1 Xander Root.
Účinok: +10 HP/20s. Zvýši maximum HP o 25 na 4 min.
Vyžaduje: Prežitie 50.

Blood Sausage
Môžete ju získať zo zabitých nepriateľov, ak máte perk „Them´s Good Eatin´“.
Účinok: +5 HP/20s. Zvýši maximum HP o 10 na 4 min.

Mutant Cave Fungus
Jaskynný fungus ste mali aj v predošlých prídavkoch a hre, tu je to zmutovaná huba. Najviac, okolo dvadsať kusov rastie v Mysterious Cave. Päť kusov je aj v Big MT North Tunnel a niečo rastie aj v X-22 Botanical Garden.
Účinok: +2 HP/2s, +2 radiácia.

Nightsalker Squeezin´s
Výťažok z krvi Nočných Sliedičov. Môžete ho vyrobiť z múky, fungusu a ich krvi pri ohnisku / variči a nájsť pár kusov aj v X-13 Testing Facility a v Z-9 Crotalus DNA Preservation Lab. Ak máte perk „Mile in Their Shoes“, zvýši sa vám účinok tejto látky.
Suroviny: 1 Flour, 1 Mutant Cave Fungus, 1 Nightstalker Blood.
Účinok: +2 HP/2s, +3 ožiarenie. S perkom +1 Vnímanie, +5 plíženie, +5 Odolnosť voči jedom / na 4 min.
Vyžaduje: Prežitie 50.

Preserved Meat
Kus sušeného mäsa zo starých čias. Nájdete ich v X-13 Testing Facility, na podlahe a aj na hákoch visiacich zo stropu.
Účinok: +1HP/15s.

Salient Green
Tekutina vyťažená z plodov rastlín, ktoré môžete zozbierať vo svete. Pár kusov nájdete v X-13 Testing Facility a ďalšie si môžete nechať vyrobiť v Biologickej Výskumnej Stanici vo vašom byte v Sinku z plodín rastlín. Ak máte schopnosť Prežitie 25, tak môžete z jednej fľaše pri ohnisku / variči vyrobiť opäť ľubovoľný, klonovaný druh plodiny.
Účinok: +2HP/7s.

Thick Red Paste
Liečivá pasta, ktorú môžete vyrobiť z riedkej červenej pasty, múky a fungusu. Pár ich nájdete aj v X-13 Testing Facility a dve od pacienta nula v X-22 Botanical Garden.
Suroviny: 1 Flour, 1 Mutant Cave Fungus, 1 Thin Red Paste.
Účinok: +4 HP/30s. Zvýši maximum HP o 15 na 4 min.
Vyžaduje: Prežitie 50.

Thin Red Paste
Môžete ju získať zo zabitých nepriateľov, ak máte perk „Them´s Good Eatin´“.
Účinok: +2 HP/30s. Zvýši maximum HP o 5 na 4 min.


Snow Globe - Big M.T.

V hlavnej hre ste mohli získať niekoľko snežných gúľ. Tu máte možnosť tiež jednu získať. Je v X-17 Meteorological Station. V meteorologickej stanici je v centre maketa Higgs Village a pred ňou je riadiaca miestnosť. Guľa je na pulte v nej. Keď ju vezmete, získate automaticky 2000 viečok a guľa bude neznámym zariadením teleportovaná do prezidentského apartmánu v kasíne Lucky 38 na poličku nad vystavené snežné gule, ktoré ste mohli predať Jane v pôvodnej hre.



1. Midnight Science Fiction Feature!

Po aktivácii prídavku zachytíte cez Pip-Boy správu o záhadnom premietaní v mohavskom autokine. Zájdite teda do Mojave Drive-In, čo bola predtým prázdna a nepodstatná oblasť. Uprostred autokina uvidíte havarovanú družicu. V noci medzi jedenástou a treťou ráno vysiela a premieta na plátno autokina záber oka. Len v tejto dobe môžete družicu aktivovať. Vtedy dostanete na výber, či naozaj chcete odísť, pretože vás hra informuje, že do dokončenia prídavku sa nebudete môcť vrátiť a tiež odporúča, aby ste boli minimálne na úrovni 15, než sa tam vydáte. Ak súhlasíte, tak potvrďte svoju voľbu.
Budete teleportovaný do Big MT, do výskumného a vývojového centra vo Veľkej Hore. Bolo to výskumné centrum pred veľkou vojnou. Jeden z projektov zničil celú horu, pod ktorou boli v jaskynných chodbách uložené výskumné budovy a zostal len kráter s vedeckým zariadením, no to vedcov nezastavilo a len prispôsobili väčšie priestranstvo okolo výskumných budov svojim potrebám. Po veľkej vojne značne sebestačný komplex pracoval aj naďalej, no ak sa vymkli niektoré experimenty svojim stvoriteľom z rúk, uzavreli kráter pred okolitým svetom bariérou, aby neunikli a miesto začalo byť nazývané len „Veľká Prázdnota“.


2. Welcome to the Big Empty

Preberáte sa na balkóne, kde sa môžete rozhliadnuť po okolí. Vojdite do časti Sink. Toto miesto môžete považovať za svoju základňu v prídavku. Budete si ho vylepšovať, máte tu muničný a pracovný stôl a aj varič (tak ako v Dead Money, aj tu nahrádza ohnisko), posteľ a bezpečné krabice a trezor, kam si môžete odkladať svoje veci, ktoré si chcete nechať, mať v zásobe, alebo neskôr vziať do svojho sídla v Mohavskej púšti.
Zvezte sa dolu výťahom do centrálnej časti Think Tank. Niečo vám nedovolí vytasiť tu zbraň, aby ste neublížili doktorom. V hlavnej sále narazíte na doktorov, sú to roboti, do ktorých boli kedysi prevedené osobnosti hlavných pracovníkov zariadenia.
Pohovorte si s nimi, zistite, čo môžete, vrátane toho, že vám vybrali srdce, chrbticu a mozog a na základe toho získate nové tri perky. V mozgu máte tesla cievku, ktorá je napojená na váš mozog, no kde je ten, to nevedia.
Neskôr sa ozve cez obrazovku doktor Mobius, ktorý preruší váš rozhovor a ktorý predstavuje pre vašich doktorov hrozbu. Hoci sa im to nepáči, požiadajú vás o pomoc. Sľúbte im, že im pomôžete.

Potrebujú isté technológie a vy získate úlohy spojené s ich získaním (X-13: Attack of the Infiltrator!; X-8: High School Horror!; X-2: Strange Transmissions!). Tiež vás varujú pred radarovou bariérou, ktorá bráni všetkému v opustení oblasti a stretnutie s bariérou by nemuselo byť príjemné.
Jednou z vecí, ktoré potrebujú, je nová frekvencia pre sonický emitor. Ten dostanete priamo „Sonický Emitor - Zjavenie“, energetická zbraň a 150 energetických článkov.
Podľa vašich schopností môžete získať aj ďalšiu pomoc. Môžete získať ďalšie energetické články (150 Energy Cells a 150 Energy Cells, Max Charges) do sonického emitora (Energetické zbrane 50). Môžete si vyžiadať aj neenergetickú zbraň a dostanete K9000 Cyberdog Gun a 150 nábojov .357 Magnum (Zbrane 50) a do nej môžete chcieť viac munície (Zbrane 75), ktorú dostanete (150 x .357 Magnum, Hollow Point a 150 x .357 Magnum, JFP Hand Load).
Povedzte si viac o emitore, skúste zistiť, či sa ním dá narušiť aj silové pole a získate ďalšiu úlohu (Sonic Emitter Upgrade).

Robovedci (ktorí trochu pripomínajú COPS zo Sam a Max) si uvedomia, že ako biologická bytosť potrebujete odpočinok. Venujú vám bývalú izbu ich bývalého kolegu Mobiusa, teda Sink, odkiaľ ste prišli (a kde ste prišli aj o orgány). Dostanete od nich čip Centrálnej Inteligenčnej Jednotky Sinku, ktorá máte inštalovať do svojho robo správcu a získate aj úlohu pre aktiváciu ostatných zariadení vo „vašom byte“ (All My Friends Have Off Switches).
Napokon môžete vyhandlovať aj ďalšie veci, zvlášť chcieť niečo na rozprúdenie obchodovania s Inteligenciou Sinku a dostanete 250 viečok (Obchod 25). Ďalej 250 viečok (Obchod 50), 250 viečok (Obchod 75) a časopisy (Fixin´ Things, Programmer´s Digest, Patriot´s Cookbook), 250 viečok, 2 doktorské tašky, 3 stimpaky a super stimpak (Obchod 90).
Po rozhovore ešte môžete presliediť ich halu. Nájdete tu v krabiciach a na stoloch rozličnú drobnú výbavu, ako aj v ich izbách v hornej časti (niektoré sú zamknuté, ľahká a stredná zámka), kde sú aj nejaké šaty, klobúky, chemikálie, lekárničky, munícia a podobne. V zamknutej izbe (stredná zámka) sú aj okuliare doktora Mobiusa. Neďaleko Doktora 0 sú na stole s chemickou sadou okuliare doktora Kleina.


3. All My Friends Have Off Switches (Voliteľná úloha)
3.1. Influencing People (Voliteľná úloha)
3.2. Field Research (Voliteľná úloha)


Vráťte sa do svojej izby „Sink“ a vložte čip od robovedcov do Centrálnej Inteligenčnej Jednotky, čím ju zaktivujete. Je to správca vašich izieb a pomocník. Môžete si u neho nechať opravovať predmety a má tiež zbrane a ostatné predmety na predaj za klasické viečka.
Povie vám, že môžete aktivovať aj ostatné zariadenia v byte, no musíte nájsť ich osobnostné disky. Zistíte, že to nie sú umelé inteligencie, len operačné systémy s osobnostnými programami.

Táto úloha pokračuje prakticky počas celého hrania tohto prídavku. Takže hoci ju uvádzam medzi prvými úlohami, je to pre orientáciu, pretože ju budete plniť postupne, ale za každú splnenú časť môžete využívať výhody vašich strojov. Prípadne sa môžete zamerať na konkrétne vylepšenie, ktoré budete chcieť a získať ho. V rámci tejto úlohy musíte totiž spojazdniť všetky zariadenia vo vašom byte. Teda umývadlo (Sink), Auto-Doka, Biologickú Výskumnú Stanicu, Jukebox, Book Chute, Light Switch 1, Light Switch 2, Muggy a Toaster. Pre ich spustenie vám stačí nájsť ich spúšťací disk a keď spojazdníte všetkých 10 predmetov, splníte úlohu „All My Friends Have Off Switches“.
Potom nasleduje úloha „Influencing People“. V rámci nej musíte nájsť disky s vylepšeniami pre vaše stroje. Každý vylepšujúci disk dodá vašim strojom nové funkčné možnosti, ktoré môžete využívať. Ale keď nájdete disk vylepšenia skôr, než budete mať túto úlohu, tak ho samozrejme môžete hneď využiť, ak ste už našli pre daný stroj spúšťací disk. Nájdením všetkých diskov splníte úlohu „Influencing People“.
Napokon už len máte nájsť všetky audio nahrávky pre Jukebox a tri vrecia so semenami pre Biologickú Výskumnú Stanicu. Ich získaním splníte úlohu „Field Research“.
V závere návodu je podrobný popis všetkých desiatich zariadení vášho bytu so stručným výpisom, kde sa nachádzajú jednotlivé disky. Podrobnejšie sú ich polohy potom uvedené v časti „Lokácie“.


4. Picking Your Brain (Voliteľná úloha)

Pre začatie tejto úlohy (Picking Your Brain) oslovte ktoréhokoľvek z robovedocv po vašom prvom stretnutí s nimi v Think Tanku. Podstatou úlohy je si len proste pohovoriť s každým z robotovedcov. Každý vám môže povedať niečo o Mobiusovi a aj o tomto zariadení a zistíte tak trocha z minulosti. Pre splnenie tejto úlohy ich naozaj stačí len osloviť, ale môžete pri nich splniť aj ich osobné úlohy popísané nižšie.


4.1. What´s In a Name? (Voliteľná úloha)

Dr. 0. Doktor Ou je technik, ktorý veci len rozoberá a ničí, špecialista na dekonštrukciu. Má averziu voči Houseovi a jeho spoločnosti RobCo.
Pohovorte si o jeho mene (Rečníctvo 65) a naznačí, že sa nevolá „O“. Môžete zistiť, že jeho meno bolo nula (Inteligencia 7). Tým splníte vedľajšiu miniúlohu „What´s In a Name?“. Môžete mu na záver ešte poradiť, nech 0 preškrtne, aby ju odlíšil od písmena „O“ (Inteligencia 9) a ten nápad sa mu zapáči. Spýtajte sa ho potom na jeho najnovšie objavy a dá vám z rozobratého monitora 2 x elektronický šrot a 2 x kovový šrot. Môžete ho inak požiadať aj o ďalšie „bezcenné viečka“ pre chod bochodných funkcií CIJ v Sinku a dá vám 50 viečok.


4.2. Coming Out of Her Shell (Voliteľná úloha)

Dr. Dala. Lekárka a mineralogička, držiteľka 211 doktorátov (zväčša z vedných oblastí, ktoré sama vynašla).
Už keď oslovíte doktorku Dalu, tak zistíte, že je veľmi posadnutá vami, ako človekom, živou bytosťou. Aby ste ju dostali psychologicky z jej ulity, môžete ju skúsiť zviesť (perk Cherchez La Femme u ženy, alebo Lady Killer u mužov), alebo si všimnete jej veľkého záujmu (Vnímanie 8), alebo jej skúsite dať medvedíka (jeden je v hornej časti haly v druhej miestnosti zľava) a zistíte, že ho nechce, lebo za medvedíkov (stále ich spomína v súvislosti s vami) považuje ľudí a potom ju môžete presvedčiť (Rečníctvo 45), aby pripustila svoj záujem. Nech už zvolíte ktorúkoľvek z týchto troch možností, zobrazí sa vám v rámci dialógu ponuka troch možností (rôzne pohyby, výdychy a podobne, aby ste na ňu zapôsobili tým, čo jej chýba), tak zvoľte všetky tri a Dala sa prizná, že jej chýba jej ľudské telo a preto je tak fascinovaná vaším. Tým splníte túto miniúlohu.
Môžete jej povedať, že na ňu môžete dýchať aj inokedy (dostanete vypálenú energetickú muníciu), alebo sa jej vyhrážať, že o jej chúťkach poviete jej kolegom (dostanete Konduktor a predvojnové peniaze).

Pohovorte si tiež o jej tituloch a spomeňte, že vás nazývajú Kuriér. Povie, že tu bol pred vami aj druhý kuriér s množstvom otázok, no spomienky na neho si vymazala a odporučí vám pohovoriť si s doktorom Kleinom (získate úlohu „He Came... And Went). Tiež sa od nej môžete dozvedieť, že v hale vysielač pacifikačného poľa, ktorý pôsobí na Lobotomistov (preto tu nemôžete tasiť zbrane). Spýtajte sa jej aj na Big Empty, nepáči sa jej označenie Veľká Prázdnota a podotkne, že Veľkú Horu nazývate rovnako, ako predošlé subjekty. Spýtajte sa na nich a spomenie, že tu boli traja a boli s nimi problémy (preto aj prešli k bezpečnostnému opatreniu odňatia mozgu návštevníkom a aktivácii pacifikačného poľa). Keď chcete vedieť, čo sa s nimi stalo, odporučí vás na Doktora O (a získate úlohu „When Visitors Attacks!“).


4.3. He Came... And Went (Voliteľná úloha)

Dr. Klein. Je to šéf tohto zariadenia a šéfuje aj ostatným Think Tankom. V podstate je to len šéf, pretože sa zdá, že o ničom toho moc nevie a pri otázkach vás vždy odporúča na iných. Môžete od neho chcieť nejaké nové poznatky (Veda 70, alebo Rečníctvo 55), no nič moc o ich výskumoch sa nedozviete. Môžete sa popýtať viac na roboškorpiónov doktora Mobiusa (Veda 25 a Medicína 50) a môžete vyzistiť niečo viac o vašom Mozgu (Veda 35 a Medicína 75), ale tiež toho nie je veľa, akurát že by ste mali byť schopný s vaším mozgom komunikovať, keď nie je vašou súčasťou.
Miniúlohu „He Came... And Went“ nezačínate u neho, ale končíte. Spýtajte sa Dr. Daly na jej tituly, spomeňte, že vás volajú Kuriér a ona spomenie kuriéra pred vami; alebo sa spýtajte na útok, čo sa tu odohral v rámci úlohy „When Visitors Attacks!“ doktora O a na konci svojho rozprávania spomenie posledného návštevníka, ktorý tu bol pred vami a hovoril s Kleinom. Spýtajte sa potom doktora Kleina na návštevníkov, čo tu boli pred vami. Potvrdí vám akurát to, že tu boli, že sa zhovárali a že ich rozhovor bol dvakrát prerušený, ale na viac si nespomína, alebo o tom nechce hovoriť. Tým je táto miniúloha splnená.


4.4. On the Same Wavelength (Voliteľná úloha)

Dr. 8. Jeho hlasový modul bol poškodený pri útoku predošlých návštevníkov, zjavne bol za to zodpovedný otec Elijah. Vysiela len čudné signály. Veďte s ním chvíľu rozhovor, hoci z neho ničomu neporozumiete a po viacerých jeho odpovediach môžete pochopiť systém jeho odpovedí (Veda 75, alebo Vnímanie 7). Tým získate túto minúlohu „On the Same Wavelength“. Po pár ďalších vetách si uvedomíte, že protokol RobCo, ktorý využíva možno hacknúť (Veda 75). Po tomto zistení sa mu môžete vyhrážať, že to zneužijete (dá vám mikrofúzne články, energetické články a získate zlú karmu), alebo mu povedzte, že sa nemusí báť, že by ste ho zradili (dostanete akurát dobrú karmu). Či už sa mu budete vyhrážať, alebo ho upokojíte, splníte tým túto miniúlohu.
Keď mu už rozumiete (aspoň teda relatívne), tak si môžete pohovoriť. Spýtajte sa ho, že keď vám dávali po príchode Sonický Emitor, tak že či pri ňom sonikuloval a prizná istý fetiš na zbrane. Môžete ho odbiť, alebo priznať, že tiež masturbujete. Ak ste žena, poviete, že vám na to stačí hodinka s fúznym článkom a ako porozumenie vám dá 10 mikrofúznych článkov a časopis „Tales of Chivalrie“. Ak ste muž, poviete, že vám stačí krabička Cramu a lepiaca páska a ako porozumenie vám dá 2 pásky (Duct Tape), 2 x Cram a časopis „Ila Fantoma!“.
Napokon sa ho môžete spýtať na sonický emitor a povie vám o oblasti Higgs Village, ktorú vám zaznačí aj do mapy. Tam by mali byť v jeho starom dome dva kódy, kód pre Jukebox v Sinku a kód „Opera“ pre vylepšenie sonického emitoru.


4.5. Brain´s Best Friend (Voliteľná úloha)

Dr. Borous. Vedec zaoberajúci sa živočíchmi a výskumami DNA. Vyvinul Cazadorov a Nightsalkerov, hoci vám neverí, keď mu poviete, že unikli do sveta a množia sa. Tiež tvrdí, že je vynálezca bariéry, ktorá chráni kráter a bráni všetkým v odchode. Tiež zistíte, že má odpor voči komunistom a že bol na škole šikanovaný, hoci ako študent exceloval. Napokon sa od neho dozviete, že tunajší vedci robili experimenty na mestách a ľuďoch, tak zajatcoch, ako aj na Američanoch. Tiež experimentovali na Vaultoch a vynašli aj Vending Machine (automaty zo Sierra Madre).
Jediná z osobných úloh robodoktorov, ktorá nie je mini a vyriešiteľná len v rámci rozhovoru, ale tiež nie je nijak dlhá. Keď sa ho spýtate na zvieratá a na jeho prácu, povie o experimentovaní na zvieratách a že zvlášť miloval psy, najmä psa menom Gabe. Hoci vás o to priamo nepožiada, dostanete úlohu, aby ste zistili, čo sa s Gabeom stalo.
Zájdite do Higgs Village, kde žili robodoktori ešte ako ľudia. Dom číslo 103 patril Borousovi. Za domom je psia búda, pri ktorej sú písmená Gabe. Je prázdna, no ak máte perk „Divoká Pustina“, tak z búdy vylezie miniatúrny Deathclaw nazvaný Stripe. Napriek tomu, že je maličký, je silný a odolný ako ktorýkoľvek dospelý Deathclaw, takže pozor na neho. Spred búdy si vezmite Gabeovu misku.
Teraz máte zistiť, čo sa stalo s Gabeom. Prejdite si úlohu „High School Horror!“, v rámci ktorej zistíte, čo sa so psom stalo. Keď ukončíte tú úlohu, táto úloha sa vám aktualizuje a už máte len zaniesť Gabeovu misku doktorovi Borousovi. Vráťte sa do Think Tanku a dajte mu ju. Tým je úloha splnená. Ešte na záver (Rečníctvo 45) môžete v Borousovi vyvolať pocit viny za to, že zabil niekoho, kto ho mal rád.


4.6. When Visitors Attacks! (Voliteľná úloha)

Spýtajte sa Dr. Daly na toto zariadenie s označením Big Empty a spomenie iných návštevníkov, alebo sa spýtajte Dr. Kleina na dôvod, prečo sa tu cítite tak pokojne a v súvislosti s pacifikačným poľom spomenie iných návštevníkov. Odporučia vás na doktora O, ktorý sa spolu s doktorom 8 s nimi dostal do boja, no keďže doktor 8 prišiel pri tom o hlasový modul, tak na rozhovor je vhodný len doktor 0. Spýtajte sa Doktora 0 na to, čo sa stalo. Povie vám, čo vie a úloha je splnená. Prosté.

Zdá sa, že prvým návštevníkom bol otec Elijah. Ovládol Little Yangtze, ich ľudskú farmu a získal výbušné obojky a napokon ušiel vlakom.
Druhým bola zrejme Christine. Tá mala byť lobotomizovaná v Y-17. Už jeden z doktorov spomínal, že tu boli traja návštevníci a len dvaja z nich hovorili a Christine bola nemá, keď ste ju stretli.
Posledným návštevníkom bol zrejme druhý Kuriér, ktorého vám spomínali aj Christina a Dog/God a niečo ste vytušili z rozhovorov s nimi aj s Elijahom v rámci výzvy „Things to come!“ v prídavku Dead Money. Tento Kuriér získal nejaké informácie od doktora Kleina a odišiel.
Dôkazy o ich prítomnosti nájdete na viacerých miestach. V Ulysses´ Point sú dve nahrávky rozhovoru Christiny a druhého Kuriéra. V Y-17 Medical Facility je nahrávka Christiny a aj jej brnenie. V Elijah´s Watch nájdete tábor Elijaha. Ďalšie miesto, kde sa zdržiaval, je na streche budovy Signal Hills Transmitter, kde je aj stránka z jeho denníka. V Little Yangtze mali svoje strelecké pozície aj Elijah aj Christina.


5. X-8: High School Horror!
6. Sonic Emitter Upgrade
7. X-8: Data Retrival Test (Voliteľná úloha)
(Brain´s Best Friend /súčasť/)
X-8: Research Center (lokácia)


Tieto tri úlohy môžete splniť naraz v budove X8. „Hight School Horror!“ vyžaduje, aby ste získali údaje z tohto zariadenia pre robovedcov v Think Tanku. „Sonic Emitter Upgrade“ si vyžaduje, aby ste vylepšili svoj Sonický Emitor a potom ním (nech už budete používať ktorúkoľvek z jeho variácií) môžete ničiť silové polia (úlohu ste získali pri rozhovore s robovedcami). A úlohu „Data Retrival Test“ získate priamo tu a spočíva v splnení všetkých testov tohto zariadenia. Zároveň tu postúpiť aj pri úlohe „A Brian´s Best Friend“.

Východne od Think Tanku je zariadenie, kde už z diaľky vidíte pod veľkým satelitom nápis „X8“. Okolo budov je mnoho krabíc s drobnosťami. Sú pri stenách budovy, na nákladných vozoch, okolo generátorov, za budovou. Za budovou narazíte aj na rozhádzané nábojnice (10mm), ktorá vedú pod veľký satelit, kde sú na zemi (na okraji perimetra) batoh s výbavou, 10mm samopal a bojový nôž. Ďalší batoh s výbavou je v juhozápadnej časti, v rohu za generátormi pri pletive.

Vojdite do budovy a choďte do miestnosti napravo, kde zničte dvoch robotov. Na jednom zo stolov je disk (Dog and Robot Splicing Experiment Holotape). Z bežného počítača sa dozviete, že si toto zariadenie vypožičalo Elektromagnetický pulzný vlnový modulátor, ktorý dokáže narušiť silové polia. Potom pri prostredných dverách aktivujte testovací terminál. Zvoľte si „Institutional Data Retrieval“ a potom základný test (Basic Test).
Vašou úlohou v tomto teste je získať tri záznamy z terminálov troch študentov. Prejdite teraz už odomknutými prostrednými dverami do školy (X-8 Institutional Test Facility), kde sa ozve prednastavená nahrávka hlasu doktora Borousa, riaditeľa školy. Prejdite dverami napravo s nápisom Hala H a dostanete sa do chodby susediacou s tou, čo je za druhými dverami vedúcimi zo vstupnej haly. V tej chodbe je automatická strieľňa. Môžete ju zničiť, alebo v triede, v prvej miestnosti napravo ju deaktivovať terminálom na stene (stredné heslo). V susednej triede je na učiteľskom stole počítač, z ktorého získate prvé záznamy (a ďalšia strieľňa, ak ste ich nevyradili terminálom). Prejdite chodbou (pár psov a Lobotómov) na jej koniec a do knižnice. V rohu je na stole počítač s druhými údajmi. Na druhej strane vyjdite z knižnice na chodbu a choďte hore schodmi na poschodie. Napravo je terminál (ľahké heslo), ktorým môžete vyradiť vežičku tu hore, ktorá je na silovom poli nad knižnicou. Prejdite popri zatvorených dverách (stredná zámka, pár drobností vnútri, Buffout, Jet, Mentats, špinavá voda) a na poslednú chodbu na konci. Tu čaká pár ďalších psov. V miestnosti napravo je počítač s tretími údajmi (za mrežami /stredná zámka/ sú to športové potreby, basketbalové, baseballové lopty, pálky, rukavice, BB Gun). Vráťte sa na chodbu, kde sa objavili ďalšie dva psy. Prejdite dverami za nimi a dostanete sa do X-8 Testing Facility.

Tu použite počítač vpravo na stole a pozrite si v ňom všetky tri správy. Získate na mape novú lokáciu (X-12 Research Center). Prejdite chodbou a pokračujte ňou cez robotov a lobotómov až na križovatku. Choďte doprava do miestnosti (s množstvom pracovných predmetov) a z nej ďalšou chodbou s nápisom „Residential Observation“ pokračujte až na jej koniec (cez troch lobotómov) do pozorovateľne, kde aktivujte počítač na stole a prezrite si v ňom štyri správy (zistíte, že potrebujete kľúč od časti Kennel). Pri počítači je aj disk (Dog and Lobotomite Splicing Experiment Holotape). Vráťte sa tak ako ste prišli na križovatku a druhou cestou prejdite do chodby k východu „Exit“. Prejdite dverami a vrátite sa naspäť do X-8 Central Facility.

V centrálnej časti opäť aktivujte terminál pri dverách, navoľte test a teraz dajte pokročilý test (Advanced Test). Prejdite znova dverami a ste opäť v škole. V pravom rohu vstupnej miestnosti aktivujte terminál a získate vylepšenie na váš Sonický Emitor. Nech si ho vo svojom byte v Sinku necháte zmeniť na ktorúkoľvek verziu, stále bude schopný strelou zničiť silové polia (len tu v Big Mountain). Hneď si ho máte aj vyskúšať, tak rozstreľte silové polia na skriniach a za nimi vás čakajú energetické články. Otestovaním vylepšenia emitora ste splnili úlohu “Sonic Emitter Upgrade“.
Teraz musíte znova splniť test so zozbieraním troch záznamov rovnako, ako predtým. Sťažený je tento „pokročilý“ test akurát tým, že popri robopsoch na vás budú útočiť aj protektroni. Teraz, keď môžete ničiť silové polia, tak to využite a dostanete sa k pár zásobám, ku ktorým ste pri základnom teste nemali prístup. Rovnako môžete rozstreliť silové pole v poschodovej hale a zničiť tak strieľňu, ktorá je priamo na ňom. Keď získate všetky tri záznamy, tak odíďte ako predtým do X-8 Testing Facility a odtiaľ bez zastávok k Východu naspäť do Central Facility.

Tam znovu navoľte pri dverách test, no tentokrát „Residential Cyberdog Guard Test“. Prejdite dverami a objavíte sa v jaskyni, kde je robopes Gabe, niekdajší pes doktora Borousa. Zabite ho a z jeho tela si vezmite rozličnú výbavu, vrátane unikátnej pušky LAER. Keď zomrie, začne sa odpočet k výbuchu, tak sa vráťte naspäť dverami, ktorými ste vošli a ste opäť v centrále. Kým ste tu, dôjde k výbuchu, tak si opäť navoľte tento program a vráťte sa tam. Teraz môžete prehľadať jaskyňu. Je tu mnoho rozličných krabíc a debien s výbavou. Hlavne ale prezrite šesť miest, kde Gabe rád hrabával. V každom nájdete nejaké veci, ale v jednom z nich je aj audio nahrávka Gabea. Dá sa využiť ako ďalšia modifikácia na Sonický Emitor u vás v Sinku, no hlavne ste ju nahrali do databázy Think Tanku a splnili ste tým úlohu „X-8: High School Horror!“. Po získaní nahrávky sa objaví pri vás pár roboškorpiónov a pár ich čaká aj v centrála, kam sa vrátite. Zistením čo je s Gabeom ste sa zároveň pohli ďalej v úlohe „A Brain´s Best Friend“.

Pre poslednú úlohu sa teraz vydajte do X-13 Research Facility. Nemusíte budovu prezerať celú, ak nechcete. Stačí vám napravo rozstreliť silové pole, čo už teraz váš emitor dokáže a za dverami otvorte kufrík, ktorý je pri stole. Z neho si vezmite X-8 Kennel Key. Vráťte sa do zariadenia X-8. Než pôjdete kam treba, môžete sa vrátiť do X-8 Testing Facility (oblasť, do ktorej ste vždy vošli po prejdení testu v škole „X-8 Institutional Test Facility), tam choďte do miestnosti na rázcestí, odkiaľ sa ide aj do pozorovateľne a teraz sa s kľúčom dostanete do časti „Kennel“. Ste v hornej časti, kde nájdete dve krabice s drobnosťami, dve muničné krabice (1x stredná zámka), bojové brnenie, bojovú prilbu a 4 protónové vrhacie sekery. Na vrchu jednej z klietok pod vami je disk „Robot and Nightstalker Splicing Experiment“.
Odtiaľto môžete zoskočiť dole, alebo sa vrátiť do centra a tam choďte k dverám naľavo od terminálu, ktorým ste spúšťali testy a kľúčom ich otvorte a za nimi zabite pár Nočných sliedičov. Vyjdite na plošinu s počítačom. Na krabiciach je munícia (.44 a .357) a pri počítači na stole sú plány (Schematics - K9000 FIDO) na vylepšenie zbrane K9000 Cyberdog Gun. Potom použite počítač. Zvoľte v ňom uvoľniť neobvyklý druh „Unusual Specimen“. Tým ste v testovacej oblasti nahradili robopsov za nočných sliedičov (v tomto počítači to môžete zas zmeniť, keby ste chceli).
Vráťte sa k dverám do testovacej školy a znova si navoľte základný test. Vojdite do testovacej školy, kde ste už dvakrát boli. Znovu si prejdite tento základný test. Je rovnaký ako tie predtým, rozdiel je len v tom, že medzi nepriateľmi sa objavia aj Noční Sliediči a počítače so záznamami budú na iných miestach. Keď test zvládnete, vráťte sa späť do centrály, navoľte pokročilý test a aj ten si splňte a získate opäť tri záznamy študentov. Znovu sa vráťte do centrály a teraz si už len z terminálu, z ktorého ste spúšťali testy, stiahnite výsledky testov. Tým je splnená aj úloha „X-8: Data Retrival Test“.
Odmenou za splnenie tejto úlohy je špeciálny perk DNAgent (+10 k poškodeniu Nočných Sliedičov).

Poznámka 1: Keď budete v jaskyni s Gabeom, môžete sa plížiť a bez boja s ním rovno vziať audionahrávku z jedného z miest, na ktorých zahrabáva veci. Hneď potom sa objavia roboškoprióni a zabijú Gabea. Vy ho už len môžete obrať o veci. Ak chcete, môžete rýchlo zničiť škorpióny a utiecť, čím zachránite Gabea, no nič tým nezískate, len pocit, že ste ho nezabili. Nedostanete ani odmenu v úlohe pre Borousa a prídete o veci, ktoré by ste získali od Gabea.

Poznámka 2: V ľavej časti centrály (vstupnej časti budovy) je testovací priestor, ktorý stráži len jeden robot. Môžete tam navoliť testy spojenia lobotóma a robota. Výsledok je robot obdivujúci nový svet okolo seba, no dlho neprežije, ale môžete zostatky orabovať o pár drobností. Získate týmto experimentom výzvu „Evil Genius“.
Ak chcete spustiť ďalší test, tak musíte v počítači najprv navoliť vyčistenie testovacieho miesta a potom dať ďalší test. Za jeden deň môžete vykonať len tri experimenty a potom zas na ďalší deň. Testy môžete opakovať a oberať telá o predmety.
Okrem základného testu, môžete skúšať aj ďalšie, no najprv musíte nájsť disky potrebné k ich spusteniu.
Dog and Robot Splicing Experiment Holotape (na stole v miestnosti, kde zadávate typy testov, v centrálnej časti): týmto spojením vytvoríte robopsa a v tomto prípade konkrétne Roxie, ktorá sa v tomto zariadení môže stať vaším dočasným spoločníkom (môže zomrieť). Mimo objektu s vami nepôjde, ale tu vás bude sprevádzať a pomáhať vám. Ak prežije vaše putovanie, bude spomenutá aj v závere, ako sa dala dokopy s Rexom z F:NV.
Dog and Lobotomite Splicing Experiment Holotape (na stole pri počítači v pozorovateľni “Residential Observation“ v oblasti medzi centrálnou a testovacou časťou): Tento pokus nevyjde a neprežije to ani jeden zo subjektov. Môžete len obrať telá a upratať testovacie miesto. Splníte tak výzvu „Mad Scientist“.
Robot and Nightstalker Splicing Experiment Holotape (na klietke v časti Kennel, kam sa dostanete s kľúčom z X-13 Research Facility): Tento pokus vytvorí robota, ktorý začne páliť okolo seba a o chvíľu sa rozpadne. Splníte tak výzvu „Automaton“.


8. X-13: Attack of the Infiltrator!
9. Project X-13 (Voliteľná úloha)
X-13 Testing Facility (Lokácia)


X-13 je na západnej strane oblasti. V tesnom okolí toho veľa nie je, ale na streche budovy tri krabice s mínami, dve muničné krabice (1x stredná zámka), krabica na náradie a elektrická krabica. Hlavne je tam tiež zbraň LAER. Na strechu sa dostanete len z kopca nad budovou. Choďte povyše budovy popod kopec k tunelu (Big MT West Tunnel). Napravo od neho sú dva batohy s výbavou a nastraženou plazmovou mínou. Tu sa dá vyskákať na kopec nad tunelom. Po kopci prejdite nad budovu X-13 a po potrubí sa dostanete na jej strechu.

Vo vstupnej hale si v počítači na stole môžete prečítať o zbrani rušiacej silové polia (a ktorú už máte z X8). Napravo je miestnosť za silovým poľom, v ktorej je Kennel Key (potrebný do X8), pár spotrebných drobností, spinky, laserové pištole a štyri muničné krabice (1x ľahká zámka, 1x stredná zámka). Vyjdite na chodbu. Napravo je sklad (stredná zámka) kde je len pár drobností na výrobu, ako šrot, či fúzne batérie). Na chodbe máte potom trojo laboratórií a v každom je počítač s informáciami o jednom kuse výstroje a aj daná výstroj. V lab1 sú rukavice „Prototype X-13 Gloves“, v lab2 sú topánky „Prototype X-13 Boots“ a v lab3 je hrudný plát „Prototype X-13 Chest Plate“. Mimo drobností nájdete v Lab2 aj päť kusov Thin Red Paste a v Lab3 je kniha „Chinese Army: Spec.Ops. Training Manual“. Keď získate všetky tri kusy, automaticky sa spoja do brnenia Stealth Suit MKII.
Prejdite chodbou do ďalšej haly. Tu máte tri počítače s pár údajmi a mailami. Pod stolíkom s chemickým laboratóriom sú dve Nuka-Coly, Nuka-Cola Quartz a Nuka-Cola Victory. Napravo je Testovacia oblasť 2 (ťažká zámka), kde nájdete psycho, sekeru „Protonic Inversal Axe“ a pri mŕtvole list „VR Simulation Note“. Naľavo môžete zbehnúť dole do miestnosti pod vami popri tele doktora Calisa a obušku na dobytok. Ste v časti, kde chovali nočných sliedičov, pár zneviditeľnených vás tu aj napadne. Prejdite potrubím do miestnosti s rozhádzaným nábytkom. Sú tam dve vajcia nočných sliedičov, sedem zachovaných kusov mäsa (Preserved Meat), dva kusy visia aj zo stropu. V sude sú tri kusy Battle Brew. Je tu aj destilovacie zariadenie (Strange Still), ktorým môžete vyrábať Battle Brew, ak nemáte na to potrebné schopnosti pri táboráku. Nad vami je silové pole, na ktorom je mŕtvola. Zničte ho a telo k vám padne a s ním aj Battle Brew, Super Stimpak, Stimpak a Stealth Boy.
Vráťte sa hore do hlavnej oblasti a použite terminál pri dverách testovacej oblasti 1 a zvezte sa výťahom do X-13 Stealth Testing Lab.

Tú máte dve podlažia. Horné stačí preskúmať a v dolnom budete vykonávať testy. Hore máte napravo dvere, ktoré vedú dole k začatiu testu. Je tu ďalších dvoje dverí. Prejdite tými naľavo do chodby s ďalšími miestnosťami. Prvá naľavo (Reception Observation Area) má pár drobností a len počítač, v ktorom sa dočítate, že nastražené emitory v teste sa dajú hacknúť a obísť. V tejto hale ešte choďte na koniec prostredného mostíka (kde je truhlica a krabica na náradie). Naľavo na stene je ventilačná mriežka (tieto mriežky môžete všetky preskúmavať, v každej je pár drobností). Skočte z mostíka k nej a v nej nájdete „Recipes - Lockpick Skill Book“. Za touto miestnosťou je druhá (Office 1 Observation Area), kde je chemický labák, pracovný stôl, pár krabíc s drobnosťami, jeden počítač, pri ktorom sú Mentats s informáciami a druhý počítač, v ktorom si pozrite správu Návrh (Suggestion) a získate „Auto-Doc Upgrade: Implant Y-7“. Vráťte sa na chodbu a choďte do susednej miestnosti (Office 2 Observation Area). Na stole, pod ktorým je múka, je varič (náhrada ohniska), Mentats, Nuka-Cola Victory, Thin Red Paste a Salient Green. Na matraci je sexy nočné prádlo a v zadnom počítači si pozrite správu „Návrh“ (Suggestion) a získate tým „Main Computer Upgrade: K9000 Mod ´Mentat Chow´“. Choďte do poslednej miestnosti (Administration Observation Area, do nej vedú aj tie druhé dvere zo vstupnej časti tohto podlažia). V počítači si pozrite správu „Vylepšenie, na ktorom som robil“ (Check out this mod I´ve been working on) a získate tým „Main Computer Upgrade: K9000 Mod ´Resla Roil´“. Na stole s pokazeným počítačom je fľaša vína a Stealth Boy. Na malej skrinke pri stole uprostred sú tri Nightstalker Squeezin´s. Na stole pri dverách sú dva kusy Salient Green. Napokon choďte dole do testovacej oblasti, tam do juhovýchodnej časti do kuchynky (dierou v stene spojená so záchodmi) a tam medzi dvoma chladničkami je na zemi „Recipes - Sneak Skill Book“.

Prejdite do spodnej časti a pri strieľni máte terminál, v ktorom si vyberáte testy. Sú to testy plíženia, v rámci ktorých musíte niečo získať z testovacej oblasti a nesmú vás pritom vidieť hliadkovacie roboty. Splňte prvý, základný test (popis o pár riadkov nižšie) po ktorom pošlete plány obleku MK II do Think Tanku a tým splníte aj úlohu „X-13: Attack of the Infiltrator!“. Nato získate úlohu „Project X-13“. Zároveň sa tu objaví po splnení hlavnej úlohy pár Mobiusových roboškorpiónov.

V rámci tejto úlohy treba splniť všetky testy. Počas testov sa musíte vyhýbať hliadkujúcim robotom a strážnym strieľňam. Tieto stroje inak nie sú nepriateľské, slúžia len pre test, aby vás odhalili. Ak chcete, môžete ich pred testom všetky zničiť (pri útoku sa stanú všetky hneď nepriateľské) a potom počas prvých troch testov (zo štyroch) vás viac nebudú obťažovať a nebudete sa musieť plížiť. Ak ste dobrý v plížení a pomáha aj oblek, ktorý ste získali v tomto zariadení, tak sa nemusíte obťažovať. Za splnenie každého testu získate odmenu (ktorú nájdete v trezore pri termináli, ktorým spúšťate test) a vylepšenie pre svoj oblek Stealth Suit MKII.
Základný infiltračný test: Musíte získať dokumenty z trezoru. Ciest k trezoru vedie niekoľko, no najjednoduchšie je hneď po vstupe ísť doprava, vypáčite dvere (stredná zámka, zamknuté nanovo pri každom teste), prejdite chodbou doprava a do prvých dvier napravo (oproti záchodom), kde je kancelária a v miestnosti za ňou je už pracovňa s trezorom, z ktorého si vezmite Dokumenty X-13. Za splnenie testu získate do trezoru časopis „Ila Fantoma!“ a 10 energetických článkov. Získavate vylepšenie Stealth Suit MK II v1.1 (+10 plíženie).
Pokročilý infiltračný test: Pri tomto teste opäť treba získať rovnaké dokumenty z rovnakého trezoru. Okrem robotov (ak ste ich nezničili) vás čakajú aj laserové lúče z vysielačov (Laser Tripwire Emitter). Dajú sa obísť, preskočiť, či podliezť. Ak prerušíte laserový lúč, tak test končí, ako keď vás odhalí robot. Môžete vysielače aj vyradiť (Oprava 50), alebo nastaviť tak, aby vás nezaznamenali (Veda 50). Ak sa ich zbavíte teraz, nebudú vás otravovať ani v ďalších testoch. Za splnenie testu získate do trezoru časopis „Fixin´ Things“ a 10 mikrofúznych článkov. Získavate vylepšenie Stealth Suit MK II v1.2 (+1 Vnímanie).
Expertný infiltračný test: Opäť treba získať rovnaké dokumenty z rovnakého trezoru. Okrem robotov (ak ste ich nezničili) a laserových lúčov (ak ste ich nevyradili) vám to tu sťažujú aj detektory vnímajúce vašu blízkosť. Tieto detektory vyzerajú ako míny, no nie je ľahké si ich vždy všimnúť. Dajú sa vypnúť (nezrušia vám test hneď, ale chvíľu pípajú, keď ste v ich blízkosti a zlyhanie testu spôsobia až po chvíli), alebo proste okolo nich prejdite a nezdržiavajte sa v ich blízkosti. Za splnenie testu získate do trezoru časopisy „Locksmith´s Reader“ a „Programmer´s Digest“. Získavate vylepšenie Stealth Suit MK II v1.3 (+1 Agilita).
Robotický overovací test: Tentokrát máte deaktivovať troch robotov (ak ste robotov zničili, tak sa objavia noví). Opäť na vás striehnu strieľne (ak ste ich nezničili), lasery (ak ste ich nevyradili) a aj detektory vzdialenosti. Traja roboti sú na chodbách, tak sa k nim len priplížte a aktivujte akciu (ako keď chcete kradnúť) a máte možnosť ich deaktivovať. Deaktivujte všetkých troch a test je splnený a je tým splnená aj úloha „Project X-13“. Za splnenie testu získate do trezoru knihu „Chinese Army: Spec. Ops. Training Manual“. Získavate vylepšenie Stealth Suit MK II v1.4 (+20 rýchlosť pohybu pri plížení).

Poznámka: Všetky testy si môžete zopakovať. Dostanete za ne opäť aj nejakú odmenu (časopisy, energo články a za posledný robotický test ako odmenu dostanete Stealth Boy). Opakovanie testov vám pridá úlohu „Project X-13 Redux“, no pre nejakú chybu vám zostane svietiť ako úloha na splnenie, aj keď opakovane splníte všetky štyri testy, prípadne úplne zmizne, keď opustíte budovu.


10. Strange Transmissions!
X-2 Transmitter Antenna Array (Lokácia)


Choďte na juh do budovy anténového vysielača. V budove sú len traja protrectroni. Je tu pár krabíc a skríň s drobnou výbavou. Na stole naľavo od vstupu pri kávovare je Sink Project: Light Switch 01. Vyjdite na najvyššie podlažie a rebríkom vylezte na satelitnú anténu. Tam vylezte ešte hore až na vysielač, z ktorého si vezmite X-2 Antenna, čím splníte túto úlohu. Odošlete do Think Tanku schému antény a táto anténa vám zostane ako unikátna zbraň. Vo veži aj okolo budovy sa potom objavia roboškorpióny doktora Mobiusa.


11. Old World Blues

Keď ste získali všetky tri technológie, tak choďte za doktorom Kleinom. Pohovorte si, aby vôbec prišiel na to, prečo chcel tie technológie (môžete sa blysnúť svojimi schopnosťami /Veda 65, alebo Oprava 75, alebo Plíženie 45, alebo Páčenie 75. Po odhalení podstaty technológií ešte Veda 85, alebo Medicína 85/, ale nie je to podstatné). Pomocou získaných technológií sa im podarilo odomknúť dvere na Zakázanej Zóne, takže môžete ísť priamo po doktorovi Mobiusovi.
Vydajte sa tam. Pred Think Tankom, aj pred vstupom do Zakázanej zóny vás čaká pár roboškorpiónov. Keď vstúpite do zakázanej zóny, tak tam na vás čaká obrí roboškorpión X-42. Môžete sa do neho pustiť priamo, ale môžete si aj pomôcť samotnou miestnosťou. Napravo od vás je v miestnosti počítač, v ktorom si môžete prečítať nejaké informácie o X-42ke a tiež tam môžete aktivovať Protectronov. Nemajú šancu škorpióna zabiť, ale poskytnú vám rozptýlenie kým na neho budú útočiť a vy môžete zatiaľ útočiť tiež, alebo aktivovať ďalšie pomôcky. Ďalej napravo vybehnite hore schodmi a tam môžete aktivovať v počítači za silovým poľom (zničíte vylepšeným sonickým emitorom) záložný generátor škorpióna, ktorý vybuchne a odoberie mu trochu zo života. Vybehnite schodmi úplne naľavo a v druhej hornej miestnosti môžete počítačom (stredné heslo) aktivovať automatické strieľne, ktoré budú útočiť na škorpióna. Ak ich aktivujete rýchlo spolu s robotmi, je to značná pomoc. V miestnosti naľavo na konci (schodmi v hornom rohu) je počítač (Veľmi ťažké heslo), ktorý môžete hacknúť, alebo použiť heslo, ktoré nájdete pri schránkach s Protectronmi, pri poslednej naľavo. Týmto počítačom definitívne škorpióna vypnete, ak nechcete bojovať.
V hale máte aj pár pomôcok. V miestnosti hneď naľavo sú dve lekárničky, Rad-X, RadAway, štyri protónové vrhacie sekery a energetická munícia. V miestnosti s počítačom vypínajúcim škorpióna je ďalšia lekárnička. Na plošine medzi miestnosťami, kde sú aj dvere vedúce k Mobiusovi (zamknuté, než je škorpión vyradený) sú muničné krabice, Mentats a na stole pri ďalekohľade je audionahrávka „Audio Sample - Mobius´ Robo-Scorpion“. V susednej miestnosti za silovým poľom je na stole LAER a mikrofúzne články. V miestnosti hneď napravo (s počítačom ovládajúcim Protectronov) máte RadAway, Rad-X a lekárničku.

Keď sa zbavíte roboškorpióna X-42, tak prejdite z hornej plošiny do miestnosti s Mobiusom. Prekvapivo na vás neútočí, len čo vás zbadá. Môžete prehľadať jeho vlastný „Think Tank“. Napravo sú muničné krabice a v krabici napravo od centrálnych schodov je jeho oblek (Dr. Mobius´ Scrubs). Na stole naľavo od hlavného schodiska je jeho bojová rukavica (Dr. Mobius´ Glove). Na stole ďalej naľavo je časopis „Fixin´ Things“. V horných miestnostiach sú už len drobnosti (Protónová Sekera bežná aj vrhacia, LAER, Mentats, Psycho, Scientist Scrubs).

Mobiusa môžete napadnúť a zabiť, ale môžete si s ním úplne pokojne pohovoriť. Ukradol váš mozog, ale povie vám, že ak bude váš mozog chcieť, môžete si ho vziať, vraj nechá rozhodnutie na ňom a máte si s ním pohovoriť. Môžete Mobiusovi opraviť poškodený monitor (Oprava 75). Môžete ďalej dolovať od Mobiusa informácie a zistíte, že postavil roboškorpiónov a bariéru a že vysielal tie hrozby do Think Tanku, aby zamestnal všetkých doktorov z Think Tanku. Vedel, že ich túžba po vede je väčšia, než ich morálne a etické hranice a že by boli hrozbou pre okolitý svet. Môžete zistiť aj viac, ako že on preprogramoval ich mozgy do slučky, aby ich obmedzil a zamestnal (Veda 50), že aj ich mená naznačujú nekonečnú, opakujúcu sa slučku, aby verili, že Big MT je jediný svet (Vnímanie 7) a že napriek všetkému by na to napokon prišli (keďže sú to predsa len géniovia), takže ich zamestnával hrozbami a roboškorpiónmi. Potom vám potvrdí, že tu boli aj iní návštevníci (devastujúci Elijah a nebezpečný kuriér), ale hlavne vy ste predstavovali anomáliu / hrozbu, ktorá by ich mohla naviesť na spôsob úniku z Big MT, keďže ste rozchodili lobotómiu vďaka tomu, že ste schytali od Bennyho guľku do hlavy (Vnímanie 7, alebo Medicína 65, alebo Zbrane 75). Po týchto zisteniach už môžete zistiť význam technológií, ktoré ste hľadali. Anténa usmerňuje mozgové alfa vlny, oblek MKII je kardioregulátor a sonický emitor bol pôvodne chrbticový, pulzný desenzibilátor.

Potom si pohovorte so svojím mozgom, ktorého nádrž sa po rozhovore s Mobiusom vysunie. Je na vás dosť naštvaný, samé zráňanie, radiácia, jedy, túlanie sa po pustinách a starých Vaultoch a rozhodne nespomína v dobrom na guľku od Bennyho, ktorú kvôli vám schytal. Takže sa proste do vašej hlavy vrátiť nechce a radšej chce zostať v kľude a bezpečí nádrže. Ak ho chcete späť, musíte ho presvedčiť (Rečníctvo 75, alebo Veda 75). Ak nie ste dobrý rečník, tak to bude trochu zdĺhavý rozhovor. Najprv sa pohádajte, povedzte mu, že je chuj a potom buďte zmierlivý, spomeňte dobré veci, čo ste zažili a čo on bez tela nezažije. Potom keď spomeniete, že chcete opustiť Big MT, podotkne, že vám to mozgáčski doktori nedovolia, tak ho upokojte, že im nedovolíte, aby váš mozog zneužili na útek z Big MT. Tu ho môžete presvedčiť, že máte na to ich dostať (Zbrane 75, alebo Energetické zbrane 75, alebo Výbušniny 75, alebo Boj bez zbraní 75, alebo Chladné zbrane 75 - k tomuto presviedčaniu sa dostanete aj ak ste ho hneď ukecali Rečníctvom, no opäť to tu môžete zvládnuť s Rečníctvom 75). Ak ho ani tu neviete presvedčiť, tak zaútočte na jeho morálku, že vás Pustatiny potrebujú a on napokon súhlasí a vráti sa k vám. Keď máte späť svoj mozog, môžete si vziať potom v Sinku naspäť aj srdce a chrbticu. Pred odchodom si ešte môžete znova pohovoriť s Mobiusom, keď už máte svoj mozog. Povie vám, že ich nikdy nechcel zabiť, len im zabrániť narobiť problémy. Takže jeho rady sú buď apelovať na ich ľudskú stránku, na ktorú už zabudli, alebo im klamať a zastrašiť ich.

Teraz sa vráťte do Think Tanku konfrontovať robovedcov. V Sinku si predtým môžete vrátiť naspäť srdce a chrbticu, no to môžete aj neskôr, ak budete chcieť. Choďte do Think Tanku a doktor Klein aj s ostatnými už na vás čakajú. Oslovte Kleina. Máte tri možnosti, ako to ukončiť.
Môžete ich zastrašiť a klamať im, že je vo vás mozog doktora Mobiusa (Rečníctvo 75) a presvedčiť ich, že taká transplantácia mozgu je možná (Veda 100, alebo Medicína 85). Následne im dáte ponuku, že ich necháte žiť, ak zostanú tu v tichosti a budú pracovať pre vás. Zo strachu to príjmu.
Môžete apelovať na humanitu ostatných s tým, že mu poviete, aby sa poradil so svojimi kolegami. Ak ste každému pomohli (úlohy: „What´s in a Name?“ pre doktora 0, „Coming out of her Shell“ pre doktorku Dalu, „On the same Wavelength“ pre doktora 8 a „A Brain´s Best Friend“ pre doktora Borousa), tak sa vás zastanú a odmietnu mu pomôcť vypitvať vás, získať váš mozog a zabiť vás. Keď je takto prehladovaný, hoci to odmieta, tak mu povedzte, že to on sa musí vzdať, nie vy. Navrhnite mu, že môže zostať pracovať tu, v tichosti a pre vás. Hoci ho to samého prekvapuje, páči sa mu tá myšlienka a súhlasí, aby Think Tank robil pre vás.
Posledná možnosť je samozrejme boj. Buď ich vyprovokujete v rozhovore, alebo rovno napadnete, teraz, keď je s vami váš mozog, tak už na vás pacifikačné pole nepôsobí. Napadnú vás všetci piati a vy ich musíte zabiť.
Či už ich presvedčíte k spolupráci, alebo zabijete, odíďte do Sinku a sledujete záver s tým, ako vaše rozhodnutia dopadli a ako ovplyvnili život vo Veľkej Prázdnote.

Poznámka 1: Pri rozhovore so svojím mozgom ho môžete skúsiť zvádzať, aby ste ho presvedčili, nech sa vráti do vášho tela (Cherchez La Femme / Confirmed Bachelor). Nezaberie to, no váš mozog to nezabudne okomentovať.


12. Záver

Po záverečných titulkoch pokračujete v Sinku. Spotrebiče vo vašej domácnosti vám gratulujú k tomu, čo ste vykonali.
Keďže ste získali späť svoj mozog, máte ho naspäť a môžete si s ním u Autodoca vrátiť naspäť aj svoje srdce a chrbticu. No podľa potreby (a účinkov perkov s tým spojených) si môžete meniť tieto orgány zase za umelé, ako ste mali predtým.
BigBrained (váš mozog): Nemožno vám zmrzačiť hlavu. Máte o 10% menšiu šancu stať sa závislým na drogách a máte +10% k Prahu Poškodenia.
Brainless (umelý mozog): Nemožno vám zmrzačiť hlavu. Máte o 25% menšiu šancu stať sa závislým na drogách a máte +50% k Prahu Poškodenia.
Cardial Arrest (vaše srdce): +50% Odolnosť voči jedu, +50% k účinku liečivých predmetov, roboti majú o 25% menšiu šancu na kritický zásah voči vám.
Heartless (umelé srdce): Úplná Odolnosť voči jedu, +25% k účinku liečivých predmetov, roboti majú o 50% menšiu šancu na kritický zásah voči vám.
Reinforced Spine (vaša chrbtica): +2 Sila, +2 Prah Poškodenia, opäť vám možno zmrzačiť torzo.
Spineless (umelá chrbtica): +1 Sila, +1 Prah Poškodenia, nemožno vám zmrzačiť torzo.

Dostávate tiež Big Mountain Transportalponder. Pôsobí ako pištoľ, ktorý nosíte miesto bežnej zbrane a keď z nej vypálite v exteriéri, tak vás prenesie naspäť do Mohavskej púšte a z tej opätovným použítim vás premiestni naspäť do Big MT, priamo na balkón Sinku.



Lokácie

Higgs Village
Južne, juhovýchodne od Thik Tanku je Higgs Village, komplex, v ktorom bývalo šesť hlavných vedcov tohto komplexu. V okolí komplexu sa pohybuje robot Robobrain s menom Super-Ego (zvykne mať u seba Sterilizačnú rukavicu). Na skale pred vstupom sú dve krabice s granátmi a lekárnička. Vnútri je šesť domov okolo fontány námestia a dosť pripomínajú Tranquility Lane z Fallout 3. Pri vchode je skriňa a dve krabice (jedna s ľahkou zámkou) na náradie a pod schodmi sú štyri krabice s drobnosťami. Vo fontáne je super stimpak a 17 viečok. Okolo na stoloch je len obedár a šálka na kávu.

V dome číslo 00 zjavne býval doktor 0. Vo vstupnej izbe je zničený securitron, okolo neho je nejaký šrot a dve krabice s náradím. V kuchyni je na stene obraz Roberta Housea, v ktorom sú zabodnuté tri nože. Inak je tu kanvica na kávu, šálky a nejaké jedlo v chladničke. Na poschodí je ďalší rozobratý Securitron a oproti stolu s krabičkou na náradie je na vežovej zostave strojov Recipes - Repair Skill Book. V miestnosti naľavo je na nefunkčnom počítači Audio Sample - Giant Tarantula (vylepšenie pre sonický emitor). Pri strešnom okienku je stimpak a dva Med-X (na strechu doskočíte zo vstupnej plošiny).

Dom číslo 101 patril doktorovi Kleinovi. Z ľavej strany domu je v kríku pod oknom Nuka-Cola Victory a za domom krabica. Vo vstupnej hale má bar s rozličným alkoholom. Inak sú na prízemí len rozličné drobnosti. V kúpeľni má pár fliaš vína, lekárničku a v poličke 2 x Mentats. V pracovni má na stole Sink Project: Book Chute a v poličke s knihami Rukavicu Dr. Kleina. V spálni má na nočnom stolku Mentats, Víno a na šatníku svoj odev (Dr. Klein Scrubs).

Dom 102. Nie je v ňom nič výrazného, no zrejme patril doktorovi Mobiusovi. Pred domom je mŕtvola s foťákom a ďalšie je za domom na stole s fľašami piva. Na streche je ďalšia mŕtvola pri dvoch fľašiach piva a krabici (stredná zámka). Vnútri sú na poschodí pri stole dve krabičky Mentats a ďalších 14 je v spálni. V spálni je aj napravo pri dverách Recipes - Science Skill Book.

Dom číslo 103 bol dom doktora Borousa. Za domom je psia búda. Je prázdna, no ak máte perk „Divoká Pustina“, tak z búdy vylezie miniatúrny Deathclaw nazvaný Stripe. Napriek tomu, že je maličký, je silný a odolný ako ktorýkoľvek dospelý Deathclaw, takže pozor na neho. Spred búdy si vezmite Gabeovu misku pre Borousovu osobnú úlohu. V detskej rakete vedľa búdy je Nuka-Cola Quartz. Za domom je aj mŕtvola, pri ktorej sú dve krabice Mentats. Pri dome pestuje pár kvetov Broc. Vnútri má pred kuchyňou múku a Mentats, inak dole nič zaujímavého. Tiež sú tam dvere do pivnice (Veľmi ťažká zámka). Na poschodí má v poličke na stole Recipes - Medicine Skill Book a vo vtáčej klietke na tom istom stole je kľúč od pivnice. Pred posteľou je v podlahe zabodnutý nôž do papiera s nápisom „Dad“ (otec). Už klietky hore prezrádzali jeho vášeň vo zvieratách, dole nájdete hromadu klietok a rozličné nástroje, lekárske pomôcky a nože na ich pitvanie (v jednej klietke je aj medvedík, v ktorom sú nabodané nože). Na poličke v pivnici je aj elektro nôž Ripper.

V dome s číslom 108 býval doktor 8. Tak ako ste sa od neho mohli dozvedieť, tak v jeho dome na poschodí nájdete v jednej izbe na stole Sink Project: Jukebox (pre váš byt) a v spálni na nočnom stolíku Audio Sample - Opera Singer (vylepšenie pre vás sonický emitor). Pod posteľou je kufor (ťažká zámka) s predvojnovými peniazmi a inak v jeho dome nič iného zaujímavého nie je. Za domom je mŕtvola s foťákom a dvoma krabicami Mentats. Pri dome pestuje pár Xanderských koreňov.

Posledný dom, číslo 104, obývala doktorka Dala. Na streche je medzi strechou a stromom zaseknutý batoh (na strechu doskočíte z plošiny za domom, kde sú ďalšie krabice, skrine a batoh). V dome má v kuchyni Mentats a pár fliaš vína. Na poschodí má halu so zrkadlami a hromadou medvedíkov. V tejto hale je na rádiu Recipes - Speech Skill Book. V spálni má pár kusov sexy nočného prádla, tri kovbojské klobúky (Rawhide, Desperado a Cattleman) a rozličné ďalšie predvojnové obleky.

Ulysses´ Point
Vedľa skaly pred Higgs Village je ďalšia skala označená ako Ulysses´ Point. Na vrchole skaly je pri satelite batoh, tri krabice, elektronický šrot, vypálené energetické náboje a tri protónové vrhacie sekery. Vnútri v jaskyni pod kopcom je úkryt. V ňom je rozličná výbava, pracovné pomôcky, nejaké potraviny, lekárske nástroje, tri lekárničky (1 x ťažká zámka), muničný stôl, štyri muničné krabice (1x ľahká zámka, 1 x stredná zámka), dve krabice s mínami, .22 pištoľ s tlmičom, 10mm samopal, bojový nôž a uprostred ohnisko. Pri matraci sú dve nahrávky, Patient Log: Y-17.5 a Patient Log: Y-17.9. Sú to nahrávky rozhovoru druhého kuriéra a Christiny, ktorú ste stretli v Sierra Madre a ktorá šla po Elijahovi.

X-12 Research Center
Toto malé výskumné centrum je len kúsok od centrálnej budovy Think Tank. V počítači pri dverách sa dočítate o ich problémoch a o tom, že im poslali na pomoc K9000. Zničte sonickým emitorom silové pole a choďte dole do haly. Tam je Y-17 Master Trauma Harness. Zabite ho a získate od neho K9000 Cyberdog Gun. Po jeho zabití sa objavia traja ďalší Y-17 Trauma Override Harness. Na medziposchodí je v chodbe sedem muničných krabíc (1x ľahká zámka). Úplne dole sú nejaké náboje, pracovné drobnosti, pod rečníckym pultom je osem protónových vrhacích sekier a pri premietačke na stole je „Light Switch 01 Upgrade: ´Smart Lights´“.

Z-9 Crotalus DNA Preservation Lab
Pri ceste z Think Tanku do X-8 je ruina budovy. Z boku sa dá vyskákať na strechu, kde je lekárnička a krabica. Vnútri na vás čaká skupina nočných sliedičov. Po vstupe vás čaká križovatka. Napravo je miestnosť s hromadou krabíc s výbavou. Pri skrini so Sugar Bombami sú dve protónové vrhacie sekery. Na stole s varičom je vajce a žuvačky, na susedných stoloch sú dve Nightstalker´s Squeezin´s a tri nádoby s ich krvou. Tiež tu nájdete krabice so vzorkami, v ktorých môžu byť Nightstalker´s Squeezin´s, chvosty, krv a vajcia Nočných sliedičov. V miestnosti za touto je klietka s pár sliedičmi a dva trsy ich vajec. V chodbe naľavo od križovatky sú štyri malé miestnosti. Prvá má trs vajec, batoh a protónovú vrhaciu sekeru, druhá dve muničné krabice, tretia trs vajec a Junk Food a štvrtá je prázdna. V poslednej chodbe sú dve bočné malé miestnosti (v prvej maska Lobotóma a dve krabice) a posledná veľká miestnosť, v ktorej je unikátny nočný sliedič menom Shadis. Ten tu stráži operačnú miestnosť. V nej nájdete operačné nástroje, 4 x Nightalker´s Squeezin´s , 3x krv, varič, pracovný stôl, chemické laboratórium, dve vajcia na stoloch a tri trsy vajec na zemi. Je tu aj krabica so vzorkami a na prostrednom stole je „Auto-Doc Upgrade: Implant Y-3“. Ešte je tu bočná miestnosť (stredná zámka) s rozličnými drobnosťami na výrobu, dvoma muničnými krabicami a pár krabicami s drobnosťami.

X-7b „Boom Town“ Target Zone
Rozbombardovaná oblasť pod zariadením X-8. Na ľavej strane je zrúcanina domu pri vraku auta. Keď vypálite z dela v oblasti „X-7a „Left Field“ Artillery Launch“, tak miesto tejto zrúcaniny tu bude kráter a v ňom krabica, v ktorej nájdete Atomic-Valence Tri-Radii-Oscillator a „Recipes - Guns Skill Book“. Povyše je ďalší zbombardovaný dom. V ňom sú pri krabici s truhlicou Nuka-Cola Quartz a Nuka-Cola Victory. Na streche budovy sú krabice na míny a granáty. Zo strechy sa dá prejsť na kopec nad touto budovou. Prejdite na koniec kopca, je tam osamotený sud (Strange Cascet) a v ňom sú štyri Battle Brew.

Y-17 Medical Facility
Medzi zničeným testovací mestom X-7b, ktoré je pod X-8 a Higgs Village je malá zrúcanina v ktorej je lekárska hala, ktorú strážia traja roboti. Jeden z nich je označený ako Doktor Orderly, ten má u seba aj Valence Radii-Accentuator. V hale nájdete pracovné pomôcky a aj lekárske náčinie. Uprostred haly pri zničenom, sčasti zasypanom stroj je Stealth Boy a Christinino brnenie (Christine´s COS Recon Armor). V pravom rohu je na stole pred zničeným počítačom disk „Auto-Doc Upgrade: Implant C-13“.
Nad schodmi na spojovacej plošine je v skrini (nie v inventári, na poličke) disk „Auto-Doc Upgrade: Cosmetic Enhancements“ - vylepšenie pre vášho autodoktora v Sinku. Hore nad touto plošinou, na stole pri písacom stroji je druhý disk „Sink Project: Auto-Doc“ - to je spúšťací disk pre vášho autodoktora v Sinku. Na opačnej strane na poschodí je funkčný počítač, kde sa dočítate o toxínovom teste v Sierra Madre.
V susednej miestnosti sú cely za silovým poľom, ktoré zničíte vylepšeným Sonickým Emitorom (viď X-8). Po zemi sú prázdne nábojnice a vypálené mikrofúzne články. Na strojovom paneli hneď za dverami je Sterilizačná rukavica, ktorú keď vezmete, objavia sa v hale traja lobotómi. Pri cele s vylomenými dverami je nahrávka „Patient Log: Y-17.0“ - záznam, ktorý tu nechala Christina Royce.

Hazmat Testing Ground
Povyše Z-9 Crotalus DNA Preservation Lab je veľká rozborená a rádioaktívna budova. V nej je jednotka skladujúca ochranný odev. Jednotku otvoríte buď kódom („Hazmat Pod Security Code je na zemi pri stole v malej miestnosti na konci veľkej haly v Z-43 Innovative Toxins Plant), alebo jej silové pole zničíte sonickým emitorom. Potom si z jednotky môžete vziať ochranný odev (Hazmat Suit a Hazmat Darklight Cowl).

Big MT East Tunnel
Pod X-8 je zasypaný vlakový tunel. Nič moc tu nepreskúmate. Po kopci môžete vyliezť na strechu tunelu. Tam je krabica a batoh s výbavou. Skočte na vagón a preskáčte až na tretí vagón. Tam sú tri fľaše Whisky, krabica, lekárnička a Super Stimpak.

Z-14 Pepsinae DNA Splicing Lab
Pod východným vlakovým tunelom je budova, ku ktorej smerujú veľké potrubia. Tu vás čakajú Cazadori (jeden pri budove, asi šiesti vnútri). Hore je vstupná miestnosť, v ktorej máte na stole naľavo protónovú sekeru a ďalšie tri napravo v skrini. Inak je pod vami len chodba so šiestimi bočnými miestnosťami. Sú tam zväčša len drobnosti. V jednej sú štyri vajcia cazadorov a v druhej pri kostre laserová puška, mikrofúzne články a muničná krabica. V poslednej hale na vás čaká unikátny cazador zvaný Vzorka 73 (mal by mať u seba Atomic-Valence Tri-Radii-Oscillator). V miestnosti za ním je okrem pár drobností aj Buffout, Vedecká Rukavica a na operačnom stole je „Auto-Doc Upgrade: Implant M-5“. V bočnej miestnosti je päť muničných krabíc a pár drobností.

Securitron De-Construction Plant
Pod Z-14 je táto budova. Ak sem pôjdete zo Z-14 po veľkom potrubí, tak vás dovedie nad piknikové stoly a na konci potrubia nájdete Streleckú karabínu (Marksman Carabine), muničnú krabicu a dva kusy zvláštneho mäsa. Dole na jednom zo stolov je časopis „Lad´s Life“. Na korbe nákladiaku pred hlavným vstupom je „Sink Project: Muggy“. Za budovou je pri matraci Lover-Action Shotgun, muničná krabica a batoh.
V hlavnej časti je napravo od dverí pod zničenou knihou v poličke časopis „Today´s Physician“. Vnútri v hale to strážia dvaja Securitroni. Je tu hromada výrobného materiálu, najmä kovového šrotu a fúznych batérií. Zo schodov vedúcich nahor môžete skočiť na strechu pod nimi a na nej je kostra s batohom s pár drobnosťami. V zadnej časti (kam sa dá prejsť zvonku zadnými dverami, alebo z prednej haly cez hornú riadiacu miestnosť) sú ďalší traja Securitroni, z ktorých jeden je unikátny s menom „010011110110111001100101“. Z neho získate „Muggy“ Upgrade: Parts Production. V skrini na hornej plošine je tu päť protónových sekier a pár mikrofúznych článkov. Dole v tejto zadnej časti, pod spadnutou plošinou, je batoh pri kostre.

Elijah´s Watch
Za Securitron De-Construction Plant je prevrátený nákladiak s pár krabicami a dvoma kostrami. Od neho môžete sledovať stopu vypálených mikrofúznych článkov. Neďaleko za skalou odhalíte tábor Elijaha. Chránia ho dve automatické strieľne. Máte tu matrac na spanie a varič ako náhražku ohniska. Okrem drobností z jeho zásob tu nájdete aj „Elijah´s jury-rigged Tesla Cannon“. Keď vezmete túto zbraň, objaví sa pri vás trojica nepriateľských Securitronov.

Loading Station, Waste Disintegration Platform
Poniže Securitron De-Construction Plant, hneď pod Elijah´s Watch je veľký žeriav. To je nakladacie miesto (Loading Station). Je tu len pár krabíc s drobnosťami. Kovovými schodmi vybehnite na kopec, kde je miesto likvidácie odpadu (Waste Disintegration Platform). Tu tiež nie je nič moc. Pod riadiacou kabínou je zničený securitron a dva kusy elektronického šrotu. Poniže kabíny je na odpade druhý securitron a kúsok odtiaľ ešte na nákladiaku tretí s ďalšími dvoma kusmi elektronického šrotu.

Mysterious Cave
Od žeriavu (Loading Station) choďte popri koľajniciach k tunelu na sever. Od posledného stojaceho vozňa sa dajte doprava medzi skaly a tam narazíte na vstup do záhadnej jaskyne. Číhajú tu na vás krvavé muchy. Rastie tu dosť zmutovaného jaskynného fungusu (okolo dvadsať kusov). Na začiatku sa cesta rozdvojuje. Ľavá chodba vás dovedie do veľkej jaskyne, kde je Legendárna Krvavá Mucha. Celkom odolná potvora, ktorá po smrti vybuchne. Z jej pozostatkov získate pár vecí a veľkú hromadu mušacieho mäsa. Chodba napravo vás dovedie do hornej časti veľkej jaskyne, kde je pár drobností a vedecká rukavica a vedecký oblek (Scientist Scrubs).

Big MT North Tunnel
Pokračujte po koľajniciach od žeriavu a dorazíte k severnému vlakovému tunelu. Vnútri je napravo v malej miestnosti na poličke „Sink Project: Light Switch 02“. Na konci tunelu sú pri kostre Hydra a Mentats. V podlahe je diera, ktorú kryje silové pole. Zničte ho sonickým emitorom. V chodbe pod dierou je päť kusov zmutovaného jaskynného fungusu, hromada krabíc s rozličnou výbavou a LAER.

Magnetohydraulics Complex
Od prvých vagónov pred severným vlakovým tunelom sa dajte na východ popri nákladiaku a cez priesmyk s červenými krištáľmi. Cesta vás dovedie k železným dverám tohto komplexu. Komplex je zatopený vodou, takže nie je veľmi čo skúmať. Je tu v podstate len jedna miestnosť, v ktorej je pár krabíc a na stole je „Sink Project: Sink“. Vo vode nájdete zatopené krabice s nejakou výbavou a štyri protónové vrhacie sekery. Na hladine vody plávajú mikrofúzne články.

X-22 Botanical Garden
Od Magnetohydraulics Complexu pokračujte priesmykom rovno a ignorujte odbočku doprava (vedie k Forbidden Zone). Dostanete sa k budove, na kopci okolo ktorej je mnoho veľkých kmeňov stromov. Kúsok od schodov je pod veľkým potrubím kostra s dvoma batohmi. Hore schodmi sa dostanete do bývalého centra výskumu rastlín. Okrem mäsožravých rastlín je tu aj pár spórovcov a aj prvý subjekt týchto pokusov, Pacient Nula (Patient Zero, z neho získate aj Thick Red Paste) z ktorých niektoré výsledky ste mohli vidieť vo Vaulte 22 a aj v Zione. Rastie tu pár Xanderských koreňov a kvetov Broc. Na lavičke je varič, vedľa neho „Sink Project: Biological Research Station“ a za lavičkou batoh. Na poschodí je vrecko semien (Seed Package).
Spred schodov vedúcich nahor sa dajte úzkym prechodom hore kopcom na juh. Prejdite popod vysielač, ktorý leží padnutý na dvoch kopcoch a choďte hore na kopec k nemu (je tam Signal Hills Transmitter). Prejdite po spadnutej veži vysielača na druhý kopec, kde uvidíte fontánu a dve spórové rastliny (jedna je unikátna verzia zvaná Dionaea Muscipulam, mala by mať u seba Skorodovanú Rukavicu). Ako prejdete na tento kopec, napravo od vás je druhé vrecko so semenami. Vo fontáne je Valence Radii-Accentuator. Odtiaľto sa dajte na sever a prejdite po veľkom potrubí na susedný kopec (na potrubí je trieštivá mína). Napravo na druhej strane je jedna spórová rastlina a pri kvetoch Broc pri nej je tretie vrecko so semenami. Naľavo sa môžete dostať priamo nad rozvaliny budovy botanickej záhrady. V celej tejto časti hore na kopci rastú kvety Broc, Xanderské korene a zmutovaný jaskynný fungus.

Y-0 Research Center
Ak budete pokračovať priesmykom od botanickej záhrady, alebo pôjdete kúsok na východ od zakázanej zóny, tak sa dostanete k tejto budove. Havarovaný nákladiak zablokoval dvere, takže sa dnu nedostanete. Naľavo od dverí je stále funkčný počítač, v ktorom si môžete prečítať o dodávke Vending Machine pre Sinclaira a do jeho Sierra Madre. Pod nižším nákladiakom je kostra s batohom a pri nich aj kniha „Big Book of Science“. Po nákladiaku, čo blokuje vchod, vyskáčte na strechu. Tam je pri kostre batoh, dva stimpaky a „Recipes - Melee Weapons Skill Book“.

Signal Hills Transmitter
Spred schodov vedúcich nahor k X-22 Bitanical Garden sa dajte úzkym prechodom hore kopcom na juh. Prejdite popod vysielač, ktorý leží padnutý na dvoch kopcoch a choďte hore na kopec k nemu. Pri vysielačoch je tam budova. Vnútri je napravo pod poličkou na zemi „Recipes - Barter Skill Book“ a na stole pri písacom stroji je „Auto-Doc Upgrade: Hair Styling Enhacements“. Vzadu pri stole sú na zemi Mentats.
Z južnej strany si obíďte kopec, vylezte naň a skočte na strechu tejto budovy. Nájdete tu „Main Computer Upgrade: LAER Mod ´Prismatic Lens´“, stránku z denníka, štyri muničné krabice, dva kusy elektronického šrotu a Elijahov vylepšený LAER (ktorý keď vezmete, objavia sa pod budovou dvaja Lobotómi).

X-17 Meteorological Station
Od Signal Hills Transmittera sa dajte priesmykom pod budovou smerom na západ, popod potrubia a dôjdete až pred budovu meteorologickej stanice. Vnútri ju strážia traja roboti Mr. Gutsy. Jeden z nich sa volá Ironbelly a má u seba 5x Protonic Inversal Throwing Axe. Na centrálnej plošine je maketa domov z Higgs Village. V riadiacej miestnosti je na pulte snežná guľa - Big MT a na zemi oblek šialeného vedca (Mad Scientist Scrubs). Je tam aj počítač, v ktorom môžete zapnúť „test počasia“ a nad maketou sa rozprší. Pod plošinou s maketou bola hromada zeminy. Keď ste zapli dážď, voda ju odplavila a nájdete tam batoh s výbavou. Ak sa pôjdete po spustení testu pozrieť do Higgs Village, tak uvidíte, že fontána na námestí strieka a nádrž je plná vody.
Výťahom sa môžete vyviezť na strechu budovy. Sú tam traja Y-17 Trauma Harness a kontajner s pár drobnosťami.

Construction Site
Za budovou Signal Hills Transimtter je nákladiak, za ktorým vidíte väznicu a napravo žeriav. Choďte k žeriavu a dostanete sa na stavenisko. Je tu šialený Mr. Handy a pár Protectronov (3x Construction Drone a Construction Drone Foreman). Na ramene žeriavu, až hore nájdete Valence Radii-Accentuator. Vzadu pri buldozéri je kostra, pri ktorej je Buffout a „Sink Upgrade: Water Production“.

Little Yangtze
Väzenie, kde držali odsúdencov kvôli pokusom. Za väznicou je rozpadnutý dom. Na poschodí je pri muničnej krabici Steady a Christinina ostreľovačka s tlmičom (Christine´s COS Silencer Rifle). Keď ju vezmete, objavia sa pod budovou traja lobotómi. Poniže budovy sú pri kostrách dva batohy s výbavou. Pri prednej bráne je strážna veža, na ktorej je Elijahov vylepšený LAER a štyri muničné krabice. Vnútri vo veži sú dve muničné krabice, na stole pokazený detonátor a niekoľko deaktivovaných výbušných obojkov (takže odtiaľto mal svoje obojky Elijah v Sierra Madre). Pri plagáte Sierra Madre je päť protónových vrhacích sekier. Pri kávovare je „Book Chute Upgrade: Mulching“. Tiež je tu počítač so záznamami o väznici a s denníkom Elijaha.
V tábore je pár preživších, z ktorých sa stali ghulovia. Majú na sebe výbušné obojky, takže keď vás napadnú, môžete ich zabiť, alebo ich nechať, aby vás naháňali za brány väzenia a obojky ich zabijú. V prvom stane napravo od vstupnej brány (pri strážnej veži) je pod posteľou „Recipes - Survival Skill Book“.

Big MT West Tunnel
Od väznice pokračujte po železnici a dovedie vás až k západnému tunelu. Je to povyše X-13. Pred vstupom je batoh s výbavou. Vnútri to stráži niekoľko protectronov. Hneď za vstupom vnútri sú napravo dvere (ľahká zámka), za ktorými je pár drobností a na zemi „Recipes - Unarmed Skill Book“. Ďalej sú tu dve väčšie miestnosti s rôznymi drobnosťami. V tej druhej je naľavo na polici pri batohu s výbavou aj „Main Computer Upgrade: LAER Mod ´Auxiliary Recharger Clip´“. Ešte sú tu dvere do susedného tunela (ťažká zámka), v ktorom sú pri mŕtvole Mentats, Saturnite Fist, lekárnička, dve muničné krabice a pár krabíc s drobnosťami.

X-66 Hexcrete Archipelago
Oblasť tesne pri X-13, medzi Z-43 a Z-38. Je to zmes šesťuholníkových stĺpov, kde nie je nič zaujímavého.

Z-43 Innovative Toxins Plant
Nachádza sa vo východnej časti X-66. Celá budova je plná rádioaktivity. Po vstupe napravo na stole je Korozívna rukavica. Keď ju vezmete, napadnú vás traja Y-17. Vnútri halu strážia ďalší traja Y-17 Trauma Harness. V hale je hromada drobností a materiálu. Pod potrubím je aj jedna vrhacia protónová sekera. V malej miestnosti v hale je na zemi pri skrinke kód (Hazmat Pod Security Code) na otvorenie jednotky s ochranným odevom v Hazmat Testing Ground. Na plošine hore v hale je len pár krabíc a počítač (za toxickým oblakom v Sierra Madre zrejme stojí táto továreň).

Z-38 Lightwave Dynamics Research
V juhozápadnej časti lesa šesťuholníkových stĺpov (priamo južne od označenia X-66), juhozápadne od Z-43. Napravo od vchodu je v poličke pri drobnostiach a odpadkoch vedecký oblek. V počítači na stole si môžete prečítať o objednávke strážnych hologramov pre Sinclaira do Sierra Madre. V lúči svetla je Valence Radii-Accentuator. Ako vstúpite do toho lúča svetla, tak vás to ochromí a preberiete sa o 12 hodín neskôr. Hore na plošine hneď naľavo od schodov je na stroji pri krabici „Recipes - Energy Weapons Skill Book“. Hore sú okrem drobností ešte tri protónové vrhacie skery. Ďalšie dve sú v odpadkovom koši za budovou spolu s piatimi plazmovými granátmi. V susednom koši sú dva Stimpaky.

Saturnite Alloy Research Facility
Nachádza sa juhovýchodne od lesa šesťuholníkových pylónov (X-66), poniže Z-43, kúsok odtiaľ. V zlievarni vás čaká pár robotov. Pod schodmi za turbínou je kostra, lekárnička a 3x Jet. Tesne pri schodoch naľavo za dverami je v skrinke „Light Switch 02 Upgrade: ´Mood Lights´“. Nad schodmi je pri skrinkách na zemi pracovná prilba (Construction Hat). Vrchná časť vás dovedie do jaskyne. V nej sa dostanete odbočkami a schodmi na niekoľko plošín, kde môžete pobrať rozličné drobnosti z krabíc a po zemi pohádzané Mentats a elektronický šrot. Jaskyňa pokračuje za silové pole (zničíte vylepšeným sonickým emitorom), kde sú dvaja roboti, jeden sa volá Sparks (má u seba Saturnite Fist a protónové vrhacie sekery). V poslednej jaskyni je v kontrolnej miestnosti vo výklenku pri krabici Saturnite Fist. Pri jame s lávou je na skale kostra, pri ktorej je druhá pracovná prilba (ak ju chcete, pozor, aby ste nespadli, pripadne sa niekedy zošmykne kostra aj s prilbou). Za továrňou vonku parkuje nákladiak s raketami a za ním je kostra, pri ktorej je francúzák a tretia robotnícka prilba.

X-7a „Left Field“ Artillery Launch
Na kopci hneď nad Saturnite Alloy Research Facility je delostrelecký komplex. Stráži ho len jeden sentry bot označený ako RY-589 Ultimo Bot (má u seba fúzne batérie a LAER). Na nákladiaku pod pravým delom je raketomet. Na plošine s dvoma skrinkami medzi delami sú na poličke tri rakety do raketometu. V zadnej časti na plošine je odpaľovací pult. Vykonajte na ňom strelecký test a odpálite dom v X-7b „Boom Town“ Target Zone a získate prístup k truhlici pod domom. V budove veliaceho centra sú tri muničné krabice, dve protónové vrhacie sekery na pulte nad kostrou je „Recipes - Explosives Skill Book“.

The Cuckoo´s Nest
V X-7a choďte východne na veľkú betónovú plošinu s mriežkou. Od nej sa pozrite na východ a za potrubím uvidíte skrinku, na ktorej je namaľovaná vlajka. Choďte tam a narazíte na hromadu drobností nahádzaných na kope pri troch hroboch (dostanete sa sem aj keď vyjdete hore z veže v X-2 a pôjdete po brale). Nad skrinkou je vchod do jaskyne. V nej sú štyria lobotómi (jeden z nich je unikátny, nazvaný Test Subject 1, má u seba Protonic Inversal Axe). V jaskyni nájdete tiež hromadu drobností, dve protónové vrhacie sekery a obradné miesto s hromadou hriankovačov. Pri lebke, okolo ktorej sú sviečky, je „Sink Project: Toaster“.



The Sink - váš byt v Think Tanku

Central Intelligence Unit
Spúšťací disk dostanete od robovedcov pri úlohe „Weclome to the Big Empty“. Vložte disk do Centrálnej Inteligenčnej Jednotky, čím ju zaktivujete. Je to správca vašich izieb a pomocník. Môžete si u neho nechať opravovať predmety a má tiež zbrane a ostatné predmety na predaj za klasické viečka. Tiež môže vypínať osobnostné programy ostatných predmetov vo vašom byte, pokiaľ by vás otravovali (a samozrejme aj zapínať).

Main Computer Upgrade: K9000 Mod „Mentat Chow“
Poloha: X-13 Testing Facility, spodná testovacia oblasť, v počítači ako správa na stiahnutie.
Účinok: Môžete si od CIJ zakúpiť vylepšenie pre vašu zbraň K9000 Cyberdog Gun. Zvyšuje poškodenie o 2 body.

Main Computer Upgrade: K9000 Mod „Resla Roil“
Poloha: X-13 Testing Facility, spodná testovacia oblasť, v počítači ako správa na stiahnutie.
Účinok: Môžete si od CIJ zakúpiť vylepšenie pre vašu zbraň K9000 Cyberdog Gun. Zvyšuje rýchlosť paľby o 40%.

Main Computer Upgrade: LAER Mod „Prismatic Lens“
Poloha: Signal Hills Transmitter, na streche budovy.
Účinok: Môžete si od CIJ zakúpiť vylepšenie pre zbraň LAER. Rozdeľuje vypálený lúč na tri a zvyšuje tak poškodenie o 30%.

Main Computer Upgrade: LAER Mod „Auxiliary Recharger Clip“
Poloha: Big MT West Tunnel, v druhej miestnosti naľavo na polici.
Účinok: Môžete si od CIJ zakúpiť vylepšenie pre zbraň LAER. Za každé štyri výstrely obnoví jeden náboj.


Auto-Doc
Sink Project: Auto-Doc: Spúšťací disk je v Y-17 Medical Facility, na poschodí vstupnej haly, na stole pri písacom stroji.
Autodoktor vám poskytuje liečbu, takže dopĺňa život, zbavuje vás radiácie a závislostí. Jedenkrát vám môže poskytnúť aj psychologické zhodnotenie a vy máte možnosť zmeniť si Črty, ktoré ste si vyberali na začiatku hry (pretože tento prídavok pridáva štyri nové črty).

Auto-Doc Upgrade: Cosmetic Enhancements
Poloha: Y-17 Medical Facility, vo vstupnej hale nad schodmi na spojovacej plošine je v skrini (nie v inventári, na poličke).
Účinok: Umožňuje vám meniť váš vzhľad, plastická operácia tváre.

Auto-Doc Upgrade: Hair Styling Enhacements
Poloha: Signal Hills Transmitter, na stole pri písacom stroji.
Účinok: Umožňuje vám meniť účesy.

Auto-Doc Upgrade: Implant C-13
Poloha: Y-17 Medical Facility, vo vstupnej hale, v pravom rohu na stole pred zničeným počítačom.
Účinok: Môžete si kúpiť (8000 viečok) implantát C-13, vďaka ktorému spôsobujete Cazadorom o 10% väčšie poškodenie.

Auto-Doc Upgrade: Implant Y-7
Poloha: X-13 Testing Facility, spodná testovacia oblasť, v počítači ako správa na stiahnutie.
Účinok: Môžete si kúpiť (20000 viečok) implantát Y-7, vďaka ktorému sa vám pri konzumácii jedla obnovuje viac života aj akčných bodov.

Auto-Doc Upgrade: Implant Y-3
Poloha: Z-9 Crotalus DNA Preservation Lab.
Účinok: Môžete si kúpiť (12000 viečok) implantát Y-3, ktorý odstraňuje radiáciu z väčšiny ožiarenej vody, ktorú vypijete.

Auto-Doc Upgrade: Implant M-5
Poloha: Z-14 Pepsinae DNA Splicing Lab.
Účinok: Môžete si kúpiť (10000 viečok) implantát M-5, ktorý vám umožňuje rýchlejší pohyb, keď sa plížite skrčený.


Jukebox - Blind Diode Jefferson
Sink Project: Jukebox: Spúšťací disk je v Higgs Village v dome č. 103.
Hrací automat vám umožňuje meniť nastavenia vašej zbrane Sonický Emitor. V Big MT nájdete pár nahrávok, ktoré umožňujú zmeniť frekvencie a aj účinky Emitora. Keď ich raz nahráte do automatu, sú už tam a vám stačí mať pri sebe Emitor a môžete meniť jeho nastavenie.
Základné nastavenie je „Revelation“. Môžete nájsť štyri ďalšie.
Opera Singer - Higgs Village, dom č. 108, na nočnom stolíku.
Giant Tarantula - Higgs Vilalge, dom č. 00, na nefunkčnom počítači.
Gabriel´s Bark - získate automaticky po splnení hlavnej úlohy „X-8: High School Horror!“.
Mobius´ Robo-Scorpion - X-42 Forbidden Zone, v hale s obrím škorpiónom, na stole pri ďalekohľade na plošine s dverami, za ktorými je už doktor Mobius. Získate sem prístup až pri misii „Old World Blues“.


Book Chute
Sink Project: Buke Chute: Spúšťací disk je v Higgs Village v dome č. 101.
Umožňuje vám meniť staré knihy na čisté knihy (Blank Books). Meniť môže všetky staré zničené knihy (Burned, Destroyed, Ruined, Scorched Book), ako aj zachovalé (Pre-War Book). Tieto čisté knihy môžete použiť pri pracovnom stole s receptami na výrobu skúsenostných kníh (vždy len jednej, po výrobe sa recept stratí).
Book Chute Upgrade: Mulching
Poloha: Little Yangtze, v strážnej veži pri prednej bráne.
Účinok: Môže pre vás spracovávať aj ďalšie predmety. Konkrétne ceruzky (Pencils) na olovo (5) a kovový šrot (1) a dosky na poznámkové bloky (Finance Clipboard, Medical Clipboard, Earnings Clipboard) na Lepiacu pásku (Duct Tap, 1) a kovový šrot (1).


Light Switch 01
Sink Project: Light Switch 01: Spúšťací disk je v X-2 Transmitter Antenna Array na prízemí na stole naľavo pri kávovare.
Vypínač na svetlo so ženskou osobnosťou. S doktorom Mobiusom skúmali vplyvy svetelného spektra na vnímanie. Môžete mu / jej trochu polichotiť (s perkom Cherchez La Femme ako žena, či s perkom Lady Killer ako muž) a dostanete časopis „Programmer´s Digest“.
Light Switch 01 Upgrade: „Smart Lights“
Poloha: X-12 Research center, úplne dole v hale, na stole pri premietačke.
Účinok: Môžete sa nechať ožiariť Bystrým svetlom. Na 12 hodín máte +2 Inteligencia a +5 Veda a Oprava.


Light Switch 02
Sink Project: Light Switch 02: Spúšťací disk je v Big MT North Tunnel, v bočnej miestnosti napravo, na poličke.
Vypínač na svetlo so ženskou osobnosťou. S doktorom Mobiusom skúmali vplyvy svetla na ľudskú interakciu. Môžete mu / jej trochu polichotiť (s perkom Cherchez La Femme ako žena, či s perkom Lady Killer ako muž) a dostanete časopis „Meeting People“. Keď spomeniete vypínač 01, bude tento žiarliť.
Light Switch 01 Upgrade: „Mood Lights“
Poloha: Saturnite Alloy Research Facility, v skrini naľavo pod schodmi.
Účinok: Môžete sa nechať ožiariť Náladovým svetlom. Na 12 hodín máte +2 Charizma a +5 Rečníctvo a Obchod.


Muggy
Sink Project: Muggy: Spúšťací disk je v Securitron De-Construction Plant, na nákladiaku pred hlavným vstupom do budovy.
Muggy je malý robotík typu Securitron, ktorého doktor 0 vytvoril ako vtip z nenávisti voči pánu Housemu. Aby vtip ešte umocnil, tak mu naprogramoval posadnutosť kávovými hrnčekmi. Muggy si uvedomuje nezmyselnosť tejto posadnutosti, no keďže je tak naprogramovaný, nemôže s tým nič robiť a hrozne ho to frustruje.
Môže pre vás spracovať niektoré predmety na materiály.
Kávový hrnček (Coffe Mug) na 2 lepidlá (Wonderglue) a 3 prázdne injekcie.
Kávovú kanvicu (Coffe Pot) na 2 kusy kovového šrotu.
Biely tanier (White Plate) na 20 kusov olova (Lead).
Zelený tanier (Green Plate) na 10 nábojníc .357 Magnum a 8 nábojníc .44 Magnum.
Červený tanier (Red Plate) na 50 kusov pušného prachu z pištole (powder, pistol).
Plechový tanier (Tin Plate) na 20 nábojníc .357 Magnum a 15 nábojníc .44 Magnum.
Plytký tanier (Dinner Plate) na 3 kusy kovového šrotu.
Muggy Upgrade: Parts Production
Poloha: Securitron De-Construction Plant, má ho u seba unikátny securitron s menom „010011110110111001100101“.
Účinok: Muggy vám môže raz denne vyrobiť Energetické články (50), Mikrofúzne články (50), elektronický šrot (5).


Sink
Sink Project: Sink: Spúšťací disk je v Magnetohydraulics Complex, na stole v jedinej nezatopenej miestnosti.
Vaše umývadlo vám poskytuje možnosť neobmedzene piť čistú vodu.
Sink Upgrade: Water Production
Poloha: Construction Site, v zadnej časti staveniska pri buldozéri.
Účinok: Môžete plniť čistú vodu do fliaš (prázdne fľaše od Nuka-Coly, Večernej Sarsaparilly, Whisky a mlieka) a získate tak fľašu čistej vody (Purified Water).


Biological Research Station
Sink Project: Biological Research Station: Spúšťací disk pre biologickú výskumnú stanicu je v X-22 Botanical Garden, nad schodmi v rozpadnutej budove, na lavičke pri variči.
Stanica vám môže meniť plody rastlín, ktoré získate na Salient Green. Je to nádoba zelenej tekutiny, ktorú môžete zjesť pre obnovu života, alebo pri ohnisku / variči z nej spraviť opäť ľubovoľný z plodov rastlín.
Môžete nájsť tri vrecká so semenami v Botanickej Záhrade X-22. Jedno je v ruinách budovy, druhá na kopci nad ňou a tretie na susednom kopci pri fontáne. Tie dajte všetky do Biologickej Výskumnej Stanice a tá vám v miestnosti, v ktorej je, vypestuje v pripravených nádobách so zeminou rastliny (Banana Yucta Fruit, Barrel Cactus Fruit, Broc Flower, Honey Mesquite Pod, Jalapeňo Pepper, Maize, Nevada Agave Fruit, Pinto Bean Pod, Prickly Pear Fruit, White Horsenettle, Xander Root).


Toaster
Sink Project: Toaster: Spúšťací disk je v jaskyni The Cuckoo´s Nest, na obradnom mieste pri lebke obklopený sviečkami.
Váš hriankovač je posadnutý ničením sveta, no keďže na to nemá prostriedky, tak sa zatiaľ uspokojí aj s ničením menších zariadení. Zničiť môže fotoaparát (Camera), žehličku (Iron), varič (Hot plate) a bežné hriankovače (Toaster). Za každý zničený predmet vám dá 5 energetických článkov a 3 mikrofúzne články (a z toastera navyše aj 1 kus elektronického šrotu).
Tiež je schopný vám nahriať bojovú päsť Saturnite Fist na jej silnejšiu verziu Saturnite Fist Super-Heated.


Knihy
V Big MT môžete nájsť recepty na výrobu schopnostných kníh, ktoré ste mohli nájsť v pôvodnej hre. Na výrobu každej potrebujete konkrétny recept, 25 čistých kníh a 2 lepidlá. Recepty nájdete na konkrétnych lokáciách v Big MT. Lepidlá nájdete, alebo si kúpite, alebo vám ich za šálky vyrobí Muggy. Prázdne knihy vám v Sinku vyrobí Book Chute tým, že spracuje staré knihy. Za jednu starú, dostanete naspäť jednu čistú.
Takže pri 25 knihách na 1 z 13 vlastností je to celkovo 325 starých kníh, ktoré potrebujete nájsť. Tie sú samozrejme všade, aj v Mohavskej púšti, kade-tade. Ale nie je problém získať ich aj tu v Big MT. V Higgs Village je 216 kníh (Dom doktora 0 - 51; dom doktora Kleina - 96; Dom Borousa - 7; dom doktora 8 - 3, dom doktorky Daly - 59 kníh). Väčšie množstvá sú v pár ďalších oblastiach, ako Ulysses´ Point (16 kníh) a najmä X-8. Tam je ďalších 164 kníh (škola - 36, knižnica s kuchynkou a chodbou - 82, poschodie školy - 46).

Polohy receptov sú podrobnejšie rozpísané v časti lokácie.
Barter Skill Book (Tales of a Junktown Jerky Vendor): Obchodovanie, Signal Hills Transmitter.
Energy Weapons Skill Book (Nikola Tesla and You): Energetické zbrane, Z-38 Lightwave Dynamics Research.
Explosives Skill Book (Duck and Cover!): Výbušniny, X-7a „Left Field“ Artillery Launch.
Guns Skill Book (Guns and Bullets): Zbrane, X-7b „Boom Town“ Target Zone.
Lockpick Skill Book (Tumblers Today): Páčenie, X-13 Testing Facility.
Medicine Skill Book (D.C. Journal of Internal Medicine): Medicína, Higgs Village.
Melee Weapons Skill Book (Grognak the Barbarian): Chladné zbrane, Y-0 Research Center.
Repair Skill Book (Dean´s Electronics): Oprava, Higgs Village.
Science Skill Book (Big Book of Science): Veda, Higgs Village.
Sneak Skill Book (Chinese Army: Spec.Ops. Training Manual): Plíženie, X-13 Testing Facility.
Speech Skill Book (Lying, Congressional Style): Rečníctvo, Higgs Village.
Survival Skill Book (Wasteland Survival Guide): Prežitie, Little Yangtze.
Unarmed Skill Book (Pugilism Illustrated): Boj bez zbraní, Big MT West Tunnel.



Výzvy

Automaton
V X-13 Research Facility, v centrálnej časti je testovací priestor, kde môžete navoliť spojenia subjektov v rámci experimentovania. Nájdite holodisk Robot and Nightstalker Splicing Experiment Holotape (na klietke v časti Kennel, kam sa dostanete s kľúčom z X-13 Research Facility) a vykonajte tento experiment.

Evil Genius
To, čo automaton, ani nemusíte hľadať holodisk, len zvoľte spojenie lobotóma a robota.

Mad Scientist
To, čo „automaton“, len musíte nájsť holodisk Dog and Lobotomite Splicing Experiment Holotape (na stole pri počítači v pozorovateľni “Residential Observation“ v oblasti medzi centrálnou a testovacou časťou) a vykonajte tento experiment.

Spinal-Tapped!
Splňte úlohy v zariadení X8 a získajte audionahrávku Gabea.

Dog Run I - Dog Gone
Splňte základný test X-8 (úloha „High School Horror!“).

Dog Run II - Who Let the...
Splňte pokročilý test v X-8.

Dog Run III - Snake Skin
Splňte všetky testy, teda základný aj pokročilý aj s neobvyklou vzorkou (úloha „X-8 Data Retrival Test).

Cardiac Arrest!
Získajte oblek MK II z X-13 Research Facility.

VR the Champions I - Simulated
Splňte základný test v X-13 Research Facility.

VR the Champions II - Simulacra
Splňte pokročilý test v X-13 Research Facility.

VR the Champoins III - Hollowed Out
Splňte všetky testy v X-13 Research Facility.

Making Friends
Aktivujte všetkých 10 zariadení vo vašom byte v The Sink.

MT Space
Objavte všetkých 35 lokácií v Big MT.

Outer Space
Dvakrát sa odvážte ísť za hranice Big MT. Treba zostať mimo perimetra, až kým nebudete teleportovaný späť do Sinku.

Make Up Your Mind
Získajte späť svoj mozog.

Klein Destine
Oblečte sa ako doktor Kleine (Kleinove okuliare, Kleinov odev, Kleinova rukavica).

Mobius Strip
Oblečte sa ako doktor Mobius (Mobiusov okuliare, Mobiusov odev, Mobiusova rukavica).

Caza-Death Dealer I, II, III
Pre prvú úroveň treba zabiť dvoch Cazadorov, pre druhú úroveň troch a pre tretiu piatich. Takže celkovo treba zabiť 10 Cazadorov v Big MT. Okolo sedem Cazadorov je Z-14 Pepsinae DNA Splicing Lab, v Big MT sú len tam, no keď ich pobijete, tak sa za pár dní znova objavia.

Súvisiace hry Fallout Online
Fallout 5
Fallout 76
Fallout 4: Game of the Year Edition
Fallout 4: Nuka-World
Fallout 4: Vault-Tec Workshop
Fallout Shelter
Fallout 4: Contraptions Workshop
Fallout 4: Far Harbor
Fallout 4: Wasteland Workshop
Fallout 4: Automatron
Fallout 4
Fallout Anthology
Fallout: New Vegas Ultimate Edition
Fallout: New Vegas - Lonesome Road
Fallout: New Vegas - Honest Hearts
Fallout: New Vegas - Dead Money
Fallout: New Vegas
Fallout 3: Game of the Year Edition
Fallout 3: Mothership Zeta
Fallout 3: Point Lookout
Fallout 3: Broken Steel
Fallout 3: The Pitt
Fallout 3: Operation Anchorage
Fallout 3
Fallout Collection
Fallout: The Ultimate Collection
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Fallout 2
Fallout
Fallout 3: Van Buren



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
121 hlasov

100
60
20

80
40
0
46
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |