Wolfenstein 3D | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 45795 užívateľov

Wolfenstein 3D


Žáner:Akčná
Dátum vydania:5. Máj 1992
Stránky hry:www.idsoftware.com/games/wolfenstein/wolf3d/
Výrobca:Apogee Software, Id Software
Kúpiť hru Wolfenstein 3D
Kúpiť hru



HW požiadavky Wolfenstein 3D
Minimálne požiadavky
  • MS-DOS 5
  • 640K RAM
  • 3 MB available Hard Disk Space
  • 386/33 MHz Processor
  • VGA graphics
  • Joystick and mouse optional
  • Supports Sound Blaster and 100% compatible sound cards

Ďalšie videá »


Wolfenstein 3D - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry

Hra zatiaľ nie je dostatočne hodnotená.

Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
kecskegun90%
Moja prvá hra na pc. Spomínam si ako sme to hrávali so sestrou celé hodiny, staré dobré časy. Hratelnosť je tu vyborná. Skúsim zohnať Return to Castle Wolfenstein, určite je to dobré. Na Wolfenstein 3D mám len tie najkrajšie spomienky.
Sintarandir100%
Pradeduško Wolfenstein bola prvá "3D" FPS hra vôbec a to dokonca o viac, ako rok skôr, ako legendárny DOOM. Bola to jedna z prvých hier, ktoré keď som hral ma dokonale uchvátili. Moje herné začiatky siahajú až do roku 1990, kedy som sa stal majiteľom počítača ZX Spectrum a okolo roku 1993 dokonca aj majiteľom 386SX. Ako 18 ročný (1998) dokonca aj legendárnu 3DFXVoodoo a CD napaľovačku. Nuž veru nádherné začiatky, kedy sa počítal každý kilobyte, neskôr megabyte pamäte a disku a SVGA grafika a dolby zvukovka bol už luxus. Táto hra existuje dokonca aj v portoch na OS Android, ak sa nemýlim. Určite naprostá revolúcia v hernom priemysle. Spústa úžasných nápadov, veľká svižnosť, ľahká ovládateľnosť, proste úplne iné, ako všetko, čo bolo dovtedy známe.
Groon90%
Je to good, ale stejne me vice bavi ten Wolf z roku 2oo9 :D. Ale jsem rad ze i tuto hru nekdo hraje, tato hra je spise na odreagovani.
LycanthroKang90%
najväčšia klasika z pomedzi klasík... hra vyšla keď som mal niečo cez 2 a pol roka, to je už čo povedať...revolučná záležitosť, autori zožali touto hrou nevídaný úspech na tú dobu...:)
Martans592%
Je to starší hry , ale na starších kompech 3d užitečná , také v té době super hra pro mě si zaslúží 92% . Nejaké zzápory nehledám,..
miso123100%
Ja som ju hral ked som mal 8 rokov a bola to moja najlepsia strielacka tiez aj s pokracovanim spear of destiny na tu dobu kedy visla 1992 skvela hra ale aj spohladom grafiky velmi slusne , a cool je na tom ze to napodobnuje 2 sv vojnu v nejakych bunkroch proste cool . hodnotenie :
+grafika slusna na rok 1992
+zbrane
+dlžka hry
+dej
+misie
+prostredie sa ešte da zvladnut
BBG85%
Páni z ID Software to museli nějak rozjet, proto roku 1992 vydali zcela první hru tohohle žánru, která byla inspirací pro tisíce dalších stříleček. Princip byl jednoduchý. Americký agent Blaskowitz se vydává na hrad Wolfenstein, aby rozbil hubu Hitlerovi. Jenže plán nevyšel jak si myslel a byl uvězněn. Fikaný B.J. se ale z vězení dostane a pokračuje v misi. Cestou narazíte na různé druhy nepřátel od psů, vojáků, důstojníků až po zombíky a opravdu někdy velké bosse, kteří se s vámi utkají ve velkém sále za pomocí tradičních zbraní jako je nůž, pistole, samopal, nebo kulomet. Hra je kompletně ve 2D až na modely stěn, které se postupně protínají. Pro ID Software to byl velký výdělek a proto měla i důvod v těchto hrách pokračovat. Člověk by neřekl že po 12 letech z toho vyleze Doom 3. Je tu jeden menší protiklad. Škoda, že se tu chodí jen v jednom patře...

Tip: Sbírejte všechny ty různé blbůstky a kalichy, otevírají se vám tím bonusové úrovně. Taky občas zkoušejte protlačit nějakou zeď, může se za ní schovávat arzenál potřebný k zabitá bosse. Hlavně se schovávejte za stěny a neplýtvejte moc zásobníkem, může se stát, že daný level budete muset projít ještě jednou ;)
Coldplaz70%
Matka všetkých FPS hier, žánru, ktorého nie som veľmi veľkým fanúšikom, ale milujem hry z prostredia 2. sv. vojny.
lajno5568%
Najstaršia 3d strieľačka sveta staršia ako ja.Po niekoľkych rokov si ju niekedy zahram parada hrateľnosť hoci je to 20 ročna hra ale zabaviť sa da.
miTkoSK60%
Škoda, že keď vyšla táto hra mal som len 4 mesiace :), bolo by veľmi zaujímave sledovať vývoj hier v tej dobe, v ktorej táto hra musela byť úplná pecka, ja som sa ku nej dostal asi okolo roku 1998, kedy už svetlo sveta spatrilo dosť hier a boli už oveľa rozšírenejšie ale aj tak to bola jedn z prvých hier čo som kedy hral a neskutočne ma bavila, v dnešnej dobe sa už len nad touto hrou pousmejem ale nepochybne to má vo vývoji hier dôležité miesto.
kloki3890%
Hra, ktorá úkázala svetu, čo to je FPS. Rýchla, dynamická FPS v ktorej strieľate náckov a hľadáte kľúče.
Azareth65%
Kopec zábavy, srandy a krátkeho úletu - to všetko som ja zažil pri tejto hre. Jedným slovom - nostalgia, aj napriek tomu, že je to pomerne staré a o 8 bitovej grafike nemusíme hovoriť aj dneska nezaškodí zahrať si ju raz za čas.
RazorX70%
Takže táto hra ma u mňa veľa prvenstiev.Je to prvá hra ktorú som hral na PC a je to prvá hra ktorú som dohral až dokonca.Aj keď je pravda že za pomoci cheatov a cudzích Saveov ale tak mal som vtedy 9 rokov.Na dobu kedy bola vytvorená je celkom dobrá grafika aj hrateľnosť,no dnes pôsobi trošku komicky.Dávam nostalgických 70%.


všetky (29) »

Súvisiace hry Wolfenstein: Youngblood
Wolfenstein: Cyberpilot
Wolfenstein II: The Deeds of Captain Wilkins
Wolfenstein II: The Diaries of Agent Silent Death
Wolfenstein II: The Adventures of Gunslinger Joe
Wolfenstein II: The New Colossus
Wolfenstein: The Old Blood
Wolfenstein: The New Order
Wolfenstein
Wolfenstein: Enemy Territory
Return to Castle Wolfenstein: Special Edition
Return to Castle Wolfenstein
Wolfenstein 3D & Blake Stone: Aliens of Gold - Companion Edition
Wolfenstein 3D: Spear of Destiny
Wolfenstein 3D (Shareware)
Beyond Castle Wolfenstein

Diskusia o hre Wolfenstein 3D Pridať príspevok
19.09.2013 15:54 - tak, tak ja si mam pekne este aj instalacky na taketo klasiky od 1999 nadol, n...
27.01.2012 11:46 - viem ze to ma sitnu grafiku ale odporucam zahrat.na konci 3.epizody ... 9. lev...
03.05.2011 16:45 - PLS ako zmenim zbran mam samopal a chcem pistol ako to zmenim.
22.12.2010 09:59 - Počuj :) Ja som presne tak isto začínal. Babičkin PC a prv...
18.08.2010 11:50 - myslim ze za zmienku stoji aj ked trochu novsi half life a cs v jednej proto e...
...
Zobraziť všetky príspevky (12) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |